Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    28-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebber buitenland

    Vandaag werden in de G.P. Greenalls Whitley (GB) twee ritten verreden met telkens onze landgenoot René Dillen als winnaar.

    In Nederland was er de derde Omloop van Walcheren voorbehouden aan jonge liefhebbers. Na 104 km was de zege voor Frits Pirard voor Jaap van Dijk en Johnny Konings. Op 14” volgden Jan Ruckert en werd Ad Dekkers vijfde op 19”.

    28-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Nog een zege voor Eric Van Lent

    Diegem kreeg na 105km afgelegd in 2.38’ Romain Bellis als winnaar hij hield Nico van Hest (Ned) en Etienne Vanden Hauwe achter zich.

    Grez-Doiceau mocht 54 renners de baan opsturen om 108km te koersen. In een spurt met twee liet Freddy Libouton de Nederlander Willy Wilms achter zich. Plaats 3 op 1’10” was eveneens voor een Nederlander Hub Geilenkirchen voor Bernard Bourguignon e.a.

    Liefst 102 renners stonden aan de start te Kemmel, zij moesten 108km afleggen. Het was Michel Pollentier die met 10 meter voorsprong won voor Marc Meernhout. Met 10 werd er met 1’ achterstand gespurt voor plaats drie. Lieven Malfait haalde het voor Toine van den Bunder (Ned), Eicc Van Hoecke, Luc Leman, Patrick Geldhof, Raf Declerck, Bernard Draux, X, Eddy Ronquetti en Raf Coene.

    Een vierde zege werd het te Sint-Kathelijne-Waver voor Dijlespurter Eric Van Lent hij was na 104km de beste van 106 deelnemers. Op 2&3 eindigden de Nederlanders Gerrie van Gerwen en Piet van der Kruys (die in ’70 als prof reed). Op 4 eindigde André Delcroix, 5.Emiel Gijsemans, 6.Leopold Verboven, 7.Antoon Agten, 8.Leo Coeck, 9.Alex Dockx, 10.Hugo Thijs, 11.Charles Palmans, 12.Alfons Van Camp en op 13 werden 30 renners gelijk geplaatst.

    Sint-Pieters-Leeuw kreeg Roger De Beukelaer na 110km als winnaar, voor Raf Constant en Marcel Van der Slagmolen.

    Voor de sterrit te Temse kwamen 160 renners opdagen. In een spurt met 7 haalde Jos Jacobs het van Karel Rottiers, Albert De Cuyper, Paul Lannoo, Willy Van den Ouwelandt en de Nederlanders Theo Joore en Jan Brinkman. Op 15” won Etienne Vander Helst de spurt voor de achtste plaats.

    Georges Clausse van Charleroi won te Thiméon met 30” voorsprong op Jean-Claude Hannot en werd de Nederlander Mathieu Buckx derde.

    Zijn tweede overwinning behaalde Joseph Borguet te Yvoir waar hij 55” voorsprong had op Jean-Luc Yansenne, Jean-Claude Rogge en Lucien Pratte. Op 1’20” won Georges Bortels de spurt voor de vijfde plaats voor Alain Kaye e.a.

    28-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote Prijs Bank van Roeselare

    .

    Voor de 16de Grote Prijs Bank van Roeselare kwamen 95 renners een rugnummer afhalen. Reeds na 3km reed de Nederlander van der Leeuw weg, en kreeg na 8km het gezelschap van Baert, Bruggeman, Cael, Van Marcke, Verplancke en de Nederlanders Ottenbros, Broere en Van Straelen. Baert, Cael en Verplancke kwamen nog wel in die volgorde over de Kemmel, maar werden vooral onder druk van Maertens even later ook gegrepen. Met Maertens waren ook Walter en Willy Planckaert, Dierickx, De Geest, Van Bruwaene, Maes en Fierens komen aansluiten. Toch zouden ze slechts met 13 voorop blijven, Marcel Maes, Bert Broere (Ned) moesten afhaken, en Peter Van Straelen (Ned) werd na een val afgevoerd naar het ziekenhuis. Te Roeselare waar nog 2 lokale ronden moesten verreden worden, reden kort na de eerste doortocht acht renners weg en zouden voor de overwinning spurten. Freddy Maertens haalde het voor, Walter Planckaert, de eerste vluchter Theo van der Leeuw (Ned), Willy De Geest, André Dierickx, Dirk Baert, Willy Planckaert en Eddy Cael. Plaats 9 op 1’05” was voor Raf Van Bruwaene voor Daniël Verplancke, Harm Ottenbros (Ned), Theo Fierens en Ronny Van Marcke.

    28-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta & Indre et Loire

    .
    Karstens duwt Merckx

    In de tweede rit van de Vuelta verreden tussen Murcia en Albacete heeft Eddy Merckx onderweg zijn leiderstrui moeten afstaan. Bij het eerste knelpunt werd Eddy onttroond door Elorriaga (Sp) die hem versloeg. Eddy heeft dan getracht om opnieuw leider te worden, eerst op de Lomas de Gamonar3e cat. waar hij slechts als derde door kwam. En dan bij het tweede knelpunt maar was het nu Fussien (Fr) die dat verhinderde. Geprikkeld door dit alles sloeg Eddy op 30km van de meet toe. Het hield in dat men met 19 naar de sintelbaan reed, 2 oud-winnaars Pingeon en Bracke waren er niet bij. Winnaar werd de Nederlander Gerben Karstens die tevens leider werd. Plaats twee was voor Domingo Perurena (Sp) dan volgden Eddy Peelman, Pieter Nassen, Javier-Francisco Elorriaga (Sp), Pedro Torres (Sp), Roger Swerts, Eddy Merckx, Nemesio Jimenez (Sp) en sluit Herman Vanspringel de top10 af.

    Rit twee in de Ronde van Indre et Loire, Sainte Maure-Tours over een afstand van 260km werd gewonnen door de Nederlander Cees Bal die de snelste was van acht. Onze landgenoot Georges Vanconingsloo werd tweede en mocht de leiderstrui aantrekken. Verder volgden, Jürgen Tschan (Duit), Alain Nogues (Fr), Jean-Claude Blocher, Eddy Verstraeten (Bel), Daniël Rebillard en Bernard Croyet.

    28-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland profs & liefhebbers

    .
    Nassen wint voor zijn ploegmaat Karstens

    Enige opschudding in de eerste rit van de Vuelta, Calpe-Murcia was toen op 1km van de meet plots de slagbomen dicht gingen en een goederentrein passeerde. Het leek er op dat de opgehouden karavaan door het aanstormende peloton zou worden overspoeld. In extremis kon zulks worden verhinderd. Van zeer ver werd dan Leman met Esclassan in het wiel door zijn ploegmaats gelanceerd. Toen kwamen de mannen van Van Vaerenbergh die de tegenstrevers overrompelden. Onze landgenoot Pieter Nassen haalde het voor zijn ploegmaats Gerben Karstens en Eddy Peelman. Een kleine smet op de zege is dat wanneer Karstens had gewonnen ook leider zou geworden zijn. Nu behoud Eddy zijn leiderstrui.

    De eerste rit in de Ronde van Indre et Loire, St. Paterne-Tours is gewonnen door Regis Delepine voor Jean-Pierre Danguillaume, de Nederlander Gérard Vianen, Jacky Mourioux en werd onze landgenoot Georges Vanconingsloo vijfde.

    In Groot-Brittannië is de rittenwedstrijd voor liefhebbers G.P. Greenalls Whitley 27-29/4 van start gegaan. De eerste rit is gewonnen door de Noor Knut Knudsen.

    27-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Ruddervoorde mocht voor hun profkoers 101 rugnummers uitdelen. De renners moesten 135km afleggen wat Willy Van Neste deed in 3.06’ en had 20 meter voorsprong op Herman Vrijders. Van de vijf achtervolgers op 200 meter was Albert Van Vlierberghe de snelste voor José Van Ackere, Gust Herijgers, Maurice Dury en Lucien Van Impe. Op 30” was Dirk Baert voor plaats 8 sneller dan Daniël Verplancke. Op 10 eindigde met 45” achterstand Johny Soenens die Rudy De Groote en de Nederlander Evert Dolman achter zich liet. Van de groep op 1’ was de Brit Barry Hoban de snelste, waarin Roger De Vlaeminck op plaats 29 eindigde.

    26-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta en Indre-et-Loire

    .
    Eddy Merckx

    Bij zijn eerste deelname aan de Vuelta heeft Eddy Merckx reeds te Calpe de leiderstrui veroverd door winst in de proloog over 6km. Zijn tijd was 7’26” wat een gemiddelde van 48,517 is. Tweede werd Joaquim Agostinho (Por) op 3”, als derde eindigde José-Antonio Gonzalez-Linares (Spa) op 4” Luis Ocana ‘(Spa) die reeds 6” verloor. Plaats 5 was voor Ferdinand Bracke eveneens op 6”.

    In Frankrijk ging de Ronde van Indre-et-Loire van start met een ploegentijdrit over 3,2km. Winst was er voor Gitane en mocht Michel Pitard de leiderstrui aantrekken. 2&3 werden Sonolor en Gan-Mercier.

    26-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Buitenland

    .
    Giuseppe Fratini

    In Italië werd er gekoerst te Flumcino en te Alzate.
    Te Flumcino was er de G.P. Liberazione een wedstrijd over 163km. Winnaar werd de Rus Ivan Trifonov die na 4.10’30” wedstrijd een voorsprong had van 3” op de Tjech Jan Stejskal de Oost-Duitser Karl-Dietrich Diers en werden de Italianen Giuseppe Fratini en Cesare Sartini 4&5.

    Te Alzate moest er 141km gekoerst worden en was na 144km afgelegd in 3’15’ Gianbattista Baronchelli sneller dan zijn kompaan Franco Baroni. Op 20” werd de Zwitser Roland Salm derde.

    25-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Eerste aanvaller te Oostakker was Leopold Vanden Neste die werd bijgestaan door Willy Debosscher die voor zijn goede bedoelingen met een lekke band werd beloond. Het waren Hooyberghs en De Bal die in de zesde ronde de basis legden van de beslisende ontsnapping. In de elfde ronde kwamen eerst zeven en later nog twee renners aansluiten. In de slotronde was het Theo Fierens die iedereen verschalkte en met de steun van zijn ploegmaats voorop bleef. Op 25” werd Leopold Vanden Neste tweede voor Jos van Beers (Ned), Alfons De Bal, Willy De Geest, Robert De Guchtenaere, Fernand Hermie, Barry Hoban (Gb), Daniël Pauwels, Raf Hooyberghs en Herman Vanderslagmolen. Voor plaats 12 op 1’10” was de Fransman Robert Mintkiewicz de snelste van het peloton.

    25-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Italië werd Milaan-Vignola verreden over een afstand van 239km die werden overbrugd in 5.11’. Het was wereldampioen Marino Basso die het haalde voor onze landgenoot Patrick Sercu. Verder volgdende de Italianen Gianni Motta, Franco Bitossi, Franco Ongarato, Pierino Gavazzi, Walter Avogadri, Aldo Parecchini, Marcello Osler, Michele Dancelli, Francesco Moser, Davide Boifava, Pietro Gambarotto, Roberto Poggiali en was plaats 15 voor de Zwitser Joseph Fuchs.

    25-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Sabrina neemt afscheid van papa Eddy

    Vandaag zijn de Molteni’s naar Spanje afgereisd waar overmorgen de Vuelta van start gaat. Zij die Eddy Merckx zullen bijstaan zijn: Joseph Bruyère, Jos Deschoenmaecker, Jos Huysmans, Willy In’t Ven, Ward Janssens, Frans Mintjens, Roger Swerts, Jos Spruyt en Vic Van Schil. Van Belgische zijde nemen nog deel: Roger Rosiers (Bic), Ferdinand Bracke en Jaak De Boever voor Peugeot. En voor Rokado, Herman Vanspringel, Paul Collaer, Eddy Peelman, Pieter Nassen, Jean-Pierre Berckmans, Jan Vande Wiele, Ferdinand Peersman en Robert Van Lancker.

    24-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Wim de Waal
    Te Waarschoot waren de liefhebbers aan de slag en werd het na 108km een Nederlandse zege. Wim de Waal had 35” voorsprong op Willy Baert en volgde de nummer drie Georges Windels op 40”.

    24-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    In Frankrijk waren er twee wedstrijden.
    Parijs-Camenbert over een afstand van 237km werd gewonnen door Regis Delepine in een tijd van 5.41’. voor Alain Santy, André Mollet en de Nederlander Gérard Vianen. Van de 11 achtervolgers op 7” was de Nederlander Harry Jansen de snelste voor Claude Tollet, Robert Bouloux, Joop Zoetemelk (Ned), Raymond Martin, Jacques Botherel, Cees Koeken (Ned), Gilbert Bellone, Alain Noguès, Michel Coroller en Raymond Delisle.

    Te Denain waar 75 renners van start gingen vind men in de uitslag met 24 renners slechts twee Fransen. Winnaar werd Marc Demeyer die 4.29’05” deed over de 180km. Verder volgden Englebert Opdebeeck, Dirk Baert, Noël Vantyghem, José De Cauwer, Frans Verhaegen, Maurice Dury, Robert Mintkiewicz (Fr), Frans Verbeeck, Frans Van Looy, Wilfried David, Daan Holst (Ned) en Ludo Van Staeyen. Op 1’15” werd Marcel Omloop 14de voor August Herijgers, Herman Vrijders, Giovanni Jimenez (Col), Aimé Delaere, en op 19 gelijk: Guido Reybrouck, Georges Barras, Daniël Verplancke, Henri-Paul Fin (Fr) en Rudy De Groote. Op 24 eindigde Robert Fonteyne van Charleroi uitkomende voor Flandria-Shimano.

    24-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Tony Gakens wint te Hannuit

    Slechts 49 beroepsrenners namen de start te Hannuit voor de jaarlijkse Paasmaandag Prijs. Tijdens de 15 ronden van 11,5km die in achtvorm dienden afgelegd te worden kwamen slechts enkele kleine ontsnappingen tot stand waarvan de laatste op 4 ronden van het einde de beste was. Het waren Lucien Zelck en Herman Vrijders die uit de groep wegreden. Waar iedereen dacht dat deze twee voor de bloemen zouden sprinten, kwamen op 3km van de streep Christian Callens en Tony Gakens nog aansluiten. Zij zouden nog de beste plaatsten bezetten want Tony won met lengten van Christian, Herman en Lucien. Op 17” volgde de groep en daarvan was Georges Claes (Zonhoven) sneller dan Raf Hooyberghs, Willy Planckaert, Dirk Baert, Frans Verhaegen en is met Alfons Scheys de top10 volledig.

    In Reet kregen de Wisselspurters voor hun eerste inrichting zestig renners aan de start waaronder natuurlijk de plaatselijke renner Theo Fierens, zij moesten 4 grote en 9 kleine ronden afwerken. Van bij de start werd er een hoog tempo op nagehouden, het was dan ook moeilijk om weg te geraken. Na 60km was de groep in twee geslagen maar bedroeg het verschil amper 250meter en kwam de volgende ronde alles opnieuw samen. Na enkele pogingen met o.a. Fierens was het Guido Van Sweevelt die de goede ontsnapping op gang bracht enkel Leopold Vanden Neste kwam nog bij de leider maar moest het in de spurt tegen Guido afleggen. Op 20” werd er door het peloton voor plaats drie gespurt en was het Paul Aerts die het haalde voor Theo Fierens, Ronny De Bisschop, Jos Schoeters, dan volgden 3 Nederlanders Gerben Karstens, Harm Ottenbros en Jan van Katwijk, Robert De Guchtenaere, Raf Van Bruwaene e.a.

    23-04-2013 om 07:19 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    .
    Allegro Grandi

    Op 66 jarige leeftijd overleed te Caracas in Venezuela de Italiaan Allegro Grandi, hij was prof van 1929 t/m 1935.

    In 1926 werd hij als liefhebber kampioen van zijn land en eindigde vijfde op het WK. Het jaar daarop werd hij onafhankelijke en won 5 wedstrijden. In 1928 werd hij opnieuw liefhebber en werd Wereldkampioen en vierde op de Olympische Spelen met Italië in de ploegentijdrit. In Venezuela is hij nog driemaal kampioen geworden en heeft tot 1946 gekoerst.

    23-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Eric Van Lent

    Baasrode kreeg na 110km Leo Huysmans als winnaar voor August Van Looy en Jos Van De Poel.

    In Boezinge kwam Roger Verschaeve die de 105km heeft afgelegd in 2.23’ met 5” voorsprong op Michel Pollentier over de streep. Plaats 3 op 40” was voor Daniël Desloovere.

    Duffel dat 71 renners aan de start kreeg mocht na 108km de zegebloemen geven aan Eric Van Lent die Florimond Van Hooydonck 50 meters achter zich liet, verdrer volgden Willy Govaerts, Emiel Gijsemans, Willy Verschueren en Theo Heremans.

    Marcel Louet had te Elouges 5” voorsprong op Michel Legat en Christian Despierre.

    Genebos-Lummen kreeg 106 renners aan de start voor de Schaal Frans Theelen waaronder 18 Nederlanders en 2 Duitsers. Het is pas in de voorlaatste ronde dat de wedstrijd op gang kwam. Onder impuls van Roger Loysch, die onmiddellijk het gezelschap kreeg van de latere winnaar Dekkers, Wellens, Van Hoof en Taskin zonderden zich 14 renners af. In de spurt won de Nederlander Ad Dekkers vrij vlot voor Romain Bellis en Raymond Vanstraelen die beiden op plaats 2 werden geplaatst. Verder volgden Marc Verbeeck, Gustaaf Verboven, Jacobus Dekkers (Ned), Luc Vreys, Paul Wellens, Ludo Taskin Roger Loysch, Roger De Backer, Michel Van Hoof, Jozef Similon en Bruno Jaremko. Op 35” was Ludo Noels de snelste voor plaats 15.

    Te Mere bestond het podium uit 1.Edmond Verbruggen die de 110km heeft afgelegd in 2.50’. 2&3 werden Willy Sprangers en J. De Baerdt.

    Nieuwkerken-Waas mocht John Vanderveken als winnaar begroeten na 105km versloeg hij twee Nederlanders, Leon Strobbe en Jaap Marijs.

    Yvan Van de Steene behaalde zijn tweede overwinning te Sint Amands waar hij Alex Van Linden en Franky De Gendt achter zich liet.

    Te Sint-Kwintens-Lennik mocht Luc De Croock de zegebloemen in ontvangst nemen, Henri Vanden Brande werd tweede en Etienne Vander Helst derde.

    St.Maria-Oudenhove kreeg Paul Lannoo als winnaar voor Luc D’Hont en Luc Valepijn.

    Te Wanze waar de 68 renners 127km moesten afleggen werd het een Nederlands podium. Mathieu Buckx haalde het met 5” op zijn landgenoten Wil van Helvoirt, Mathieu Maessen, verder volgden Jacques Martin, Francis Deminne, Marcel Pauwels, Johan Claesen en Jean Weber.

    23-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Spanje won Domingo Perurena de G.P.Navarra voor José-Luis Abilleira en Petro Torres. Op 3” volgde Gonzalo Aja en Juan Zurano. Plaats 6 was voor Manuel Blanco op 5” en volgde Luis Balagué als 7e op 6”, verder in de top10 Andrès Gandarias en Ventura Diaz op 7” en Agustin Tamames op 8”.

    In Duitsland te Krefeld werd achter derny’s de Memorial Klemens Grossimlinghaus verreden en was de zege voor Wilfried Peffgen voor Karl-Heinz Kunde en werden Hans Junkermann en Hennie Kuiper gelijk geplaatst op stek 3.

    De Nederlander Joop Zoetemelk was na 121km de beste te Ploërdut in Frankrijk waar hij 35” voorsprong had op Raymond Delisle (Fr) en 55” op Cyriel Guimard (Fr).

    Nog in Frankrijk had de Spanjaard Luis Ocana te Saint-Claud na 137,5km een voorsprong van 2’23” op onze landgenoot Walter Godefroot en werd Jacques Cadiou derde.

    In Italië won Francesco Moser zijn eerste wedstrijd als prof te Col San Martino waar hij na 105km een voorsprong van 15” had op Felice Gimondi en Romano Tumellero die 2&3 werden.

    23-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Raymond Vanstraelen

    Komen de Nederlanders massaal winnen in België dan pikken wij toch ook een graantje mee in het buitenland. In Duitsland stonden 135 liefhebbers aan de start van de G.P. van Duisburg of “Rund um Duisburg” een wedstrijd over 118km. Raymond Vanstraelen uit Schakkebroek versloeg er de Nederlander Joop Ribbers, op 10 meter volgde de Duitsers G.Klein, Dulpers, en werd onze landgenoot Jan Lauwereyns vijfde. Nog twee landgenoten eindigden in de top15: Benny Schepmans werd achtste en Ward Pels dertiende. België won ook het landenklassement voor Westfalen en Nederland.

    In Frankrijk eindigde de 21ste editie van de Omloop van de Sarthe een 4daagse rittenwedstrijd. De eindzege was voor de Rus Nikolai Gorelov voor de Pool Ryszard Szurkowski. Een 6e plaats was er voor de Nederlander Jan Aling op 1’03”.

    22-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Raymond Nelissen wint te Helchteren
    Te Deerlijk werd er met twee voor de zegebloemen gespurt en was het Alex Robberecht die het haalde van Valère Vandecasteele. Voor plaats 3 op 30” was Luc Demets sneller dan Florent De Leersnijder.

    Ook voor de 2e wedstrijd van de Westvlaamse Trofee kwamen 73 renners hun rugnummer afhalen.

    Nog voor half koers konden er maar 30 renners meer aanspraak maken voor de prijzen.

    Na 130 km toonde de Nederlander Cees Priem zich de sterkste door met voorsprong de meet te bereiken. Michel Pollentier eindigde 2e op 20 seconden en Roger De Beukelaer won de spurt voor de 3e plaats voor Wim de Waal(Ned) , Lieven Malfait, Antoine Van den Bunder (Ned), Roger Verschaeve, Willy Jonckheere, Daniël Desloovere en Hennie Gijsel (Ned). Martin De Clercq kon zijn 6e stek in het klassement niet verdedigen wegens pech.

    In Helchteren kwamen voor de Schaal Frans Theelen 73 renners opdagen. Het was een compacte groep die de laatste ronde inging. Roger Loysch probeerde nog weg te geraken, maar de spurters verleenden niemand doorgang. De toeschouwers keken reikhalzend naar de bocht op 150 meter van de meet. Maar in plaats van een spurtende bende verschenen twee witte truien. Na een zij-aan-zij richtte zich één renner op. Het nummer 34 verdapperde en stak dan glimlachend de hand op. De eerste zege bij de liefhebbers was binnen voor Raymond Nelissen uit St.Lambrechts Herk. Plaats twee was voor Raymond De Vos en op 100 meter was Guido Verheyden de snelste van de groep. Verder volgden:4.André Verbraecken, 5.Gustaaf Verboven, 6.Jean-Marie Bonfond 7.Marc Verbeeck, 8.Georges Bortels 9.Guy Duchamps, 10.Roger Loysch, 11.Ludo Noels, 12.Antoon Agten, 13.Jaak Van Helden en op 14 werden 45 renners gelijk geplaatst.

    Kortenaken kreeg heel wat Nederlanders aan de start, en hebben plaats 1 t/m 5 ingenomen.Hans Koot was na gisteren te Edegem opnieuw de beste hij had 25” voorsprong op Mathieu Buckx, 35” op Nico van Est, Henk Prinsen en Wilm Hoogen.Op 1’10” was Willem Peeters met zijn zesde plaats de eerste landgenoot in zijn spoor volgden, Jacobus van Dijck (Ned), en de Belgen, Gommaar Van Calster, René Wuyckens en Jos Jacobs.

    Kruishoutem kreeg na 104km Jean-Paul Spileers als winnaar voor Yvan De Baedts en de Nederlander Hans Hellemons.

    Te Lens-St.Servais kon Marcel Pauwels na 109km afgelegd in 2’40’ verhinderen dat de bloemen naar Nederland gingen. Cees van Dongen (Ned) werd tweede en Luc Van Ouytsel derde.

    In Martelange kwam de Luxemburger Nico Neyer winnen voor de Duitser Wilfried Krauss en volgde de eerste Belg Joseph Hensen als derde op 50” verder in de top5 nog 2 Luxemburgers, Norbert Fisher en John Michely.

    Onze-Lieve-Vrouw-Waver kreeg met Marcel Schorts een Nederlander als winnaar, André Liekens werd tweede en Wim Schroyens derde.

    André Coppers behaalde zijn eerste seizoenszege in Ophasselt-Hekelgem een wedstrijd over 150km. Verder bestond de top10 uit: 2.Jean-Marie Coenen, 3.Willy Van den Ouwelandt, 4.Jos Van Der Meulen, 5.Jos Gijsemans, 6.Riland Hellebaut, 7.Flory Van Hooydonck, 8.Luc Tavernier , 9.Theo Dockx en is met Rudi Rijpens de top10 volledig. Heist Sport was de beste club.

    Na gisteren te Fleurus was het vandaag opnieuw prijs voor Christian Despirre te Rumes, wat al zijn derde zege van dit seizoen is. Albert De Cuyper werd tweede en Luigi Delbergiolo derde, plaats 4&5 waren voor Lucien Pratte en Albert Delrue.

    22-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Spanje werd te Pamplona de GP Pascuas verreden een wedstrijd van 209km. Winnaar werd na 5.40’25” Jesus Esperanza die zijn vier medevluchters versloeg. Tweede werd José Grande dan volgden Luis Balagué en José-Manuel Fuente. Plaats 5 op 3’57” was voor Segundo Goicoechea die José Casas naar plaats 6 verwees. Op 6’12” werd Juan Zurano zevende.

    In Frankrijk won Robert Bouloux te Camors na 110km kreeg hij Raymond Delisle en Jean-Pierre Guitard mee op het podium.

    Nieuwe zege voor Bob Jones in Groot-Brittannië waar hij nu te Stoke Poges won voor Geoff Dutton en Jock Kerr.

    In Italië te Cotignola was na 105km Franco Bitossi sneller dan de Deen Ole Ritter. Op drie eindigde Ercole Gualazzini met 12” achterstand. Onze landgenoot Patrick Sercu legde beslag op plaats 5.

    22-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!