Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    30-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden

    Robert Vermeire won de cross te Kanegem met 20” voorsprong op Eric Desruelle en Norbert Dedeckere.

    30-09-2012 om 06:34 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Fedor Den Hertog

    In het Duits Würselen gelegen in het district Aken kwamen 105 renners aan de start. Na 87km won de Duitser Kaus-Peter Thaler voor zijn landgenoot Wilfried Trott en werd de Nederlander Hennie Kuiper derde. Plaats 4 op 1’30” was voor Erwin Tischler (D) voor Piet van katwijk (Ned) en onze landgenoot Raymond Vanstraelen. Op zeven nog een Belg Gustaaf Verboven hij volgde op 1’45” en ging de Nederlander Frits Schür e.a.vooraf.

    In Nederland werd de tijdrit Weesp-Utrecht over 31km gewonnen door Fedor Den Hertog hij had 11” voorsprong op Roy Schuiten. Verder volgden Cees Priem op 43”, Gerard Kamper op 1’06” en als vijfde Arie Hassink

    Voor onze landgenoot Leo Coeck was er winst in Luxemburg waar hij het herfstcriterium won voor nog een Belg Roland Wiscour en Erny Kirchen (Lux).

    30-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Raf Constant

    Het criterium van Antoing bestond uit een tijdrit en een rit in lijn. Raf Constant won de tijdrit van 1’5km in een tijd van 1’23”5 voor Albert Delrue en Yvan Raveydts.

    De rit in lijn van 55km werd gewonnen door Lieven Malfait die er 1.24’ over deed. Tweede werd Yvan Ronsse en Antoine De Meyer derde.

    Berlaar kreeg Wim Schroeyens als winnaar voor Eric Van Lent en Willy Govaerts.

    In Huldenberg waar 49 renners aan de start stonden was na 105km Staf Hermans sneller dan zijn kompaan Ludo Delcroix. Op 45” werd Roland Hellebaut derde voor Ad De Jongh (Ned). Op 5 met 50” achterstand Marc Van Ouytsel en Benny Paulissens als zesde volgde op 1’. Henri “Rik” Van Horenbeke op 7 had 1’40” achterstand in zijn wiel volgden, André Coppers, Herman Nak (Ned) en Jean Swinnen als tiende.

    In Kieldrecht was de zege voor Ferdinand Peersman hij versloeg met een1/2 lengte Ghisleen De Clercq. Op 10” volgde als derde André Delcroix en werd José De Cauwer op 20” vierde voor de broers Daniël en Rudy Heyns. Plaats 7 was voor Ernie Blommaert en dan volgden twee Nederlanders Henk Prinsen en Wim de Waal. Plaats 10 was voor August Van Looy.

    In Oudenaarde waar 50 renners werden ingeschreven behaalde Daniël De Schrooder zijn tiende overwinning. Verder volgden Jean-Paul Spileers, Daniël Moenaert, Michel Pollentier, Jacky Declerck, Ghislain Cael, Marc Renier, Marc Meerhout, Luc Leman, Herman Denijs, Frans Lambert, Roger Vandemaele en werden 35 renners 13de gelijk geplaatst.

    Hilaire De Cocker won te Vinderhoute voor Gerrit De Clercq en Patrick Geldhof.

    30-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Sid Barras

    Sid Barras won in Manchester (Gb) een wedstrijd over 99,8km voor de Nederlander Peter Kisner en de Brit Geoffrey Dutton.

    En de Italiaan Franco Bitossi blijft ook winnen, nu was hij de beste in eigen land te Molino d’Egola waar hij zijn medevluchter Primo Mori versloeg. Voor Felice Gimondi op 20” was er plaats drie.

    30-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Voor Tony Gakens werd het een vijfde zege te Sint-Lievens-Houtem waar hij Eric Wyckaert, André Hendryckx en Franky Ebo voorbleef. De groep mocht voor plaats vijf spurten en was ernest Bens sneller dan Alfons Debal, Etienne Sonck, Frans Verhaegen, Jos Schoeters, Raf Van Bruwaene e.a.

    30-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Voor de derde Grote Prijs van de Magne te Ayeneux kwamen liefst 94 renners aan de start. Op het selectieve parcours dat bestond uit 14 ronden van 10km hebben de renners er een mooie wedstrijd van gemaakt. Zes renners, Ludo Vander Linden, Herman Beyssens, André Doyen, Georges Vanconingsloo, André Poppe en Michel Coulon wisten reeds vrij vroeg uit het peloton weg te rijden en namen tot 1’ voorsprong. Op 4 ronden van het einde vond Eddy Merckx het welletjes en reed met Roger De Vlaeminck in een minimum van tijd tot bij en over de leiders. Onder hun twee werd er voor de zege gespurt en nam Eddy weerwraak op Roger voor de nederlaag enkele dagen geleden te St. Laureins Van de eerste vluchters bleven Herman Beysens 3e en André Doyen 5e nog buiten schot maar moesten nog het gezelschap dulden van de Deen Leif Mortensen 4e. Op 20” kwam als zesde André Poppe over de streep gevolgd door Georges Vanconingsloo, Tino Tabak (Ned), Wim Schepers (Ned), Georges Barras, Michel Coulon, Ludo vander Linden e.a.

    Te Hamme werd er achter derny’s gereden telkens over 24km. In de eerste reeks won Theo Verschueren voor Roger Swerts, Eddy Peelman en André Peirsman. Reeks twee was voor Walter Godefroot voor Rik Van Linden, de Nederlanders René Pijnen en Cees Stam. In de finale haalde René Pijnen (Ned) het met 5 meter van Theo Verschueren, Walter Godefroot, Rik Van Linden, Roger Swerts, Eddy Peelman, André Peirsman en Cees Stam (Ned).

    En te Gentbrugge was er een liefdadigheidswedstrijd en werd er zoals in Italië een tipo pista verreden en won Jacques Zwaenepoel voor Maurice Dury en Willy Van Neste.

    Ook de liefhebbers waren van de partij en won Antoine De Meyer voor Lucien De Brauwer en Luc D’Haese.

    29-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Domingo Perurena

    In Spanje won Domingo Perurena te Llodio een wedstrijd over 155km. In zijn spoor volgden, Agustin Tamames, José-Manuel Lopez-Rodriguez, Jesus Manzaneque, José Moreno-Torrès, José Casas, José-Luis Uribezubia, José Gomez-Lucas, Gonzales Aja en Nemisio Jimenez maakt de top 10 volledig. Beste ploeg was Werner, en de bergprijs ging naar José-Maria Basualdo.

    Na gisteren een derde plaats schoof vandaag Francis Campaner te Ambarès een plaatsje op en werd tweede achter de Italiaan Franco Bitossi en is plaats drie voor Joop Zoetemelk.

    29-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Patrick Sercu

    Voorlopig zijn er twee winnaars te Berlare. Daar zelfs de fotofinish niet duidelijk de winnaar kon aanduiden werden de Nederlander Richard Bukacki en Etienne Sonck voorlopig beiden op plaats 1 geplaatst. Dan volgden, Alfons Debal, Frans Kerremans, Rik Van Linden, Jean-Pierre Berckmans, Martin Vanden Bossche, Eddy Verstraeten, Gustaaf Van Roosbroeck e.a.

    Te Lichtervelde waar 70 renners aan de start kwamen werd er met vier voor de zege gespurt. Patrick Sercu haalde het voor Tony Gakens, Jaak De Boever en Marc Lievens. Op 5” volgde als vijfde Gérard Moneyron. Voor plaats 6 op 22” was Willy Scheers sneller dan de Fransman Jean-Pierre Genet. De groep op 35” mocht voor plaats acht spurten, Alfons Scheys haalde het voor August Herrijgers, Willy Planckaert, Raf Van Bruwaene e.a.

    28-09-2012 om 18:53 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Michel Pollentier

    Te Tielt werd het een twaalfde overwinning voor Michel Pollentier die Theo Dockx in een spurt met twee versloeg. Voor plaats drie op 15” was Eddy Ronquetti sneller dan Roger De Beukelaer, José De Cauwer, Roger De Backer, Yvan Benaets, Daniël Moenaert, Freddy Maertens, de Nederlander Bas Hordijk, Frans Assez, Daniël De Schrooder, de Nederlander Cees Priem, Eddy Nijs e.a.

    28-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Raymond Poulidor

    Te Peccioli in Italië won onze landgenoot Tony Houbrechts de 21e Coppa Sabatini na 218km afgelegd in 5.27’ versloeg hij Albert Van Vlierberghe en de Italiaan Enrico Maggioni. Plaats 4 op 45” was voor Pietro Di Catreina. Op 1’ kwamen vier Italianen over de streep, Wilmo Francioni, Luigi Castelletti, Donato Giuliani en Mauro Simonetti. Dan volgde op 1’20” Franco Mori. Plaats 10 was voor Sigfrido Fontanelli hij had 2’53” achterstand. Het peloton op 3’ nog 16 man sterk mocht voor plaats 11 spurten, het was Carlo Chiappano die het haalde voor Michele Dancelli e.a. Bij de 26 renners die de koers hebben uitgereden waren slechts 5 buitenlanders. Na onze landgenoten reden ook de Zwitser Josef Fuchs 14e en de broers Pettersson Gösta 17 en Tomas 23e de wedstrijd uit.

    Het criterium van Limoges (Frankrijk) werd na 60km gewonnen door Raymond Poulidor die 4” voorsprong had op Joop Zoetemelk en 13” op Francis Campaner.

    28-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interclubs

    .
    Paul Van Haudt (Dijlespurters)

    Te Doornik werden de interclubkampioenschappen voor beroepsrenners en liefhebbers verreden. Bij de beroepsrenners was het met gemengde ploegen, en won Lierse B.C. met een tijd van 43’59”54 over de 33,3km. Hiervoor zorgden, Frans Verhaegen, Jos Huysmans, Roger Rosiers, Herman Vanspringel, Willy Scheers en Ludo Vander Linden. Plaats twee op 30” was voor C.S.Wanfercées-Baulet met, Emile Bodart, Gérard Hendrickx, Paul Crapez, Christian De Buysschere, Michel Coulon en Ferdinand Bracke. Hoboken WAC als derde volgde op 1’34” met André Poppe, Alex Robberecht, Georges Pintens en Hendrik Marien. S.V. Deerlijk met Dirk Baert, Christian Callens, Ronny Christiaens en Noël Vantyghem werden op 1’53” vierde. De Dijle-Spurters uit Mechelen met Arthur Vande Vijver, Jos Deschoenmaecker, Flory Ongenae en Marcel Omloop werden vijfde op 1’56”. Verder volgden op 6. St.Gillis-Waas- 7. Meulebeke, 8. V.C. Heist-Sport, 9. Netespurters Herentals, 10. Ruisbroek-Sportief, 11. Kortrijk-Groeninghespurters, 12. Hoboken-Lagewegvrienden, 13. Noord-West Brabant, 14. Cureghem Sportif, 15. Gentse Velo-Sport en op 16. Cyc. Seresienne.

    Bij de liefhebbers was WSC Torhout de beste zij reden 44’21”91 over de 33,3km. Volgend viertal zorgde hiervoor, Daniël Moenaert, Freddy Maertens, Michel Pollentier en Rino Vandromme. Op 30” eindigde de Dijlespurters uit Mechelen tweede met Eric Van Lent, Paul Van Haudt, Ludo Delcroix en Ferdinand Peersman. Op drie eindigde Lierse B.C.met 37” achterstand hun ploeg bestond uit, Wim Schroeyens, Martin Bierebeeck, Theo Dockx en Géry Verlinden. Op 4 eindigde Pedale St. Martin-Tournai met 45” achterstand met Albert Delrue, de 17 jarige Jean-Luc Vandenbroucke, Christian Moreau en Freddy Adam. Op vijf eindigde Merelbeke met 50” achterstand maar werden gedeklasseerd. De renners waren Lucien De Brauwere, Jean-Paul Spileers, Jean-Pierre Baert en Willy De Temmerman. Hun plaats werd ingenomen door Kempen W.V. Turnhout die op 1’46” eindigden met volgende renners, André Delcroix, Constant Rommes, Jos van Nijlen en Roger De Backer.

    27-09-2012 om 01:09 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    De Trofee Angelo Baracchi die op 11/10 zal verreden worden is 109km en rijden de renners van Bergamo naar Brescia. Vier ploegen zijn reeds ingeschreven: Eddy Merckx-Roger Swerts, Cyrille Guimard-Yves hézard, Felice Gimondi- Davide Boifava en Bernard Thévenet- Jean-Pierre Danguillaume. Verleden jaar wonnen Luis Ocana-Leif Mortensen.

    Eddy Merckx is van plan laboratoriumproeven te ondergaan, om na te gaan hoe hij reageert op de atmosferische verhoudingen die samenhangen met de hoge ligging van Mexico-stad, voordat hij besluit of hij daar zijn poging zal ondernemen om het bestaande werelduurrecord, dat op naam staat van de Deen Ole Ritter, te verbeteren.

    Volgens bronnen zou Eddy tegen het einde van oktober zijn poging kunnen ondernemen.

    Merckx zal vermoedelijk op 12/10 beginnen te trainen op de Vigorellibaan in Milaan, als de verbeteringen aan de baan dan klaar zijn. Pas na de laboratoriumproeven zal Eddy besluiten waar en wanneer hij zijn recordpoging zal ondernemen.

    27-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Zijn elfde zege behaalde Raymond Vanstraelen te Jemeppe-sur-Sambre. Plaats 2&3 waren voor Gustaaf Verboven en Dieudonné Depireux.

    Te Nieuwpoort deed Freddy Maertens er ook nog eentje bij. Na 107km liet hij Alex Van Linden en Michel Pollentier 200 meter achter zich. Van de groep op 3’ was Eddy Ronquetti sneller dan Ferdinand De Keyser, Willy Tanghe, Frans Ligneel, Ghislain Cael, Roger Verschaeve, Eric Serlet, Alain Desaever e.a.

    Ernie Blommaert won te Olsene voor de Nederlander Bas Hordijk en Jos Jacobs.

    26-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Bij de 38 renners die zijn gestart in Langemark waren verschillende Fransen en Nederlanders, waarvan er enkele met de beste prijzen gingen lopen. Reeds kort na de start reden Sylvain Vasseur (Fr), Harry van Leeuwen (Ned) en onze landgenoot Fernand Bruggeman weg, en hadden op een bepaald ogenblik 3’30” voorsprong. Het is pas op 50km van het einde dat er een ernstige reactie kwam, hiervoor zorgde Eddy Cael die onmiddellijk de Fransen Régis Delépine en Alain Vasseur mee kreeg. Terwijl de drie hun achterstand op de drie leiders bestendig verminderde, ging in de groep ook Johny Soenens zijn kans. De drie achtervolgers kwamen vooraan aansluiten, voor Soenens was iets te laat want vooraan was men begonnen aan de ontknoping van de finalestrijd. In de spurt won Régis Delépine voor Eddy Cael, Alain Vasseur, Fernand Bruggeman en Sylvain Vasseur deze gaf 5” prijs. Johnny Soenens als zesde op 12” was nog wel voorbij Harry van Leeuwen geraakt die met plaats 7 moest tevreden zijn. Ook de groep was kort genaderd en had nog 25” achterstand, hiervan was Etienne Sonck de snelste voor Dirk Baert, Cees Koeken (Ned) e.a.

    Ook in Onze-Lieve-Vrouw-Waver was er al van bij de start een ontsnapping, daarvoor zorgden Van Geebergen en Van den Eynde die even later het gezelschap kregen van Ritserveldt, Cambré, Van Rijmenant en de Nederlander Janbroers. In de vierde ronde bedroeg hun voorsprong al meer dan 3 minuten, toen een wegvergissing roet in het eten kwam gooien. Toen de zes vooraan bleven doorrijden weigerde het peloton dit te doen. Toen het dan toch weer in beweging kwam, liet men de zes opnieuw vertrekken en 3’ later het peloton. Door de vertraging die een kwartier duurde was vooraan de kadans gebroken. Janbroers en Ritserveldt zagen het niet meer zitten en ook in het peloton stapten verschillende renners af. De laatste die vooraan over bleef was Van den Eynde en die gaf er ook de brui aan. Een nieuwe ontsnapping met 14 kwam op gang, en kregen in de laatste ronde nog het gezelschap van elf. Deschoenmaecker zette de boel nog eens op stelten en kreeg Aerts mee, Jos stopte zijn inspanning en Paul deed alleen voort, Jos bedacht zich maar op 2km van de meet waren de 25 opnieuw samen. Op duizend meter van de finish ging de Nederlander Pijnen en reageerde Huysmans die weigerde om over te nemen. Jos won alzo voor René Pijnen en werd op enkele seconden Gérard Hendrickx derde voor Frans Verhaegen, Herman Vrijders, Roger Rosiers, Ernest Bens, Lucien Willekens, Adri Duycker (Ned) e.a.

    26-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Roger De Vlaeminck

    Herne – Tienen en Sint-Laureins waren de drie wedstrijden waaruit de profs konden kiezen. Te Herne was het bij de eerste twee van de tien af te leggen ronden bij schermutselingen gebleven. Na een eerste hergroepering door Godefroot en Pintens in de hand gewerkt viel de beslissing. Een achttal reed weg waaruit in de laatste ronde Godefroot en Verreydt wegreden. Aan de meet kreeg Walter Godefroot reeds voor de start gehuldigd voor zijn nationale titel voor de tweede maal bloemen. Louis Verreydt moest met plaats twee tevreden zijn. Voor plaats drie op 15” was Georges Pintens sneller dan Lucien Willekens, Frans Verhaegen, Herman Vrijders, Fernand Hermie en Eddy Vertsraeten. Op 1’20” mocht de groep voor de negende plaats spurten. Frans Verbeeck haalde het voor Roger Rosiers, Ludo Van Staeyen, August herrijgers, Romain Maes, Gerry Catteeuw, Roger Swerts e.a.

    Voor de 20ste Grote Prijs Potteriewijk in Tienen kwamen 41 renners opdagen. De startvlag was nog maar pas naar beneden of Van Vangeebergen koos het hazenpad. Hij hield het twee van de vijftien ronden vol, waarna Claes (Zonhoven) even voorop mocht rijden. Het was na 100km dat de Nederlander Holst er vandoor reed en het gezelschap kreeg van de twee streekrenners Claes (Kerkom) en Van Goidsenhoven. Ondanks enkele tegenaanvallen bleven de drie buiten schot. In de spurt won Georges Claes met 10meter voor Daan Holst (Ned) en Luc Van Goidsenhoven. Het peloton kwam 2’10” later over de streep en was het Fonske Debal die het haalde voor Georges Barras, Georges Claes (Zonhoven), de twee Nederlanders Jan van Katwijk en Jos van Beers, Ernest Bens, Pieter Nassen e.a.

    In Sint-Laureins waar er voor de eerste maal werd ingericht kreeg men Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck onder de 47 renners aan de start. Ook hier reden al van in de eerste ronde vijf renners weg konden tot 1’ uitlopen en hielden het tot de 10de ronde vol. Het waren vooral Merckx en De Vlaeminck die er voor zorgden dat alles opnieuw samen kwam. Twee ronden nadien viel de beslissing. Merckx voerde zo hard het commando dat slechts drie renners mee konden. Met vier op één lijn werd er voor de zege gespurt en moest de fotofinish uitsluitsel geven. Roger De Vlaeminck haalde het voor Eddy Merckx, Willy De Geest en de Nederlander Cees Koeken. Op 1’ werd Ronny De Bisschop vijfde en werd 10” later de groepsspurt gewonnen door Daniël Vanryckeghem voor Jos Schoeters, Tony Daelemans, Robert De Guchtenaere en is met Martin Vanden Bossche de top 10 volledig.

    25-09-2012 om 06:35 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden

    .

    Robert Vermeire won de veldrit te St. Amandsberg, hij had 1’15” voorsprong op Julien Vanden Haesevelde en Albert Van Damme.

    25-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    De ongelukkige Martin De Clercq bij een van zijn overwinningen

    Omdat Martin De Clercq zaterdag te Kemzeke een mooie derde plaats behaald had, nam hij op het werk een dagje vrij om een mooie uitslag te versieren in de tweedaagse. Maar het is vandaag helemaal anders uitgedraaid. De beter renners onder de 61 deelnemers gaven elkaar geen duimbreed toe en zo ging er een groepsspurt aankomen van een 40tal renners. Een late uitval van een onbekende renner die de laatste meters volledig stilviel zorgde voor een hapering en een massale valpartij tot gevolg. Niet minder dan drie renners uit het Gentse en het Meetjesland werden met erge kwetsuren afgevoerd naar het ziekenhuis van St. Gillis Waas. Voor Martin De Clercq (zware hersenschudding), Romain Vercauter (sleutelbeenbreuk) en Antoine Bauwens (polsbreuk) zit het seizoen er meteen op. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door José De Cauwer voor Jacky De Clerck, Ludo Delcroix, Roger Van Den Eede en de Nederlander Wim de Waal. Met zijn 4e en 1e plaats ging de tweedaagse naar José De Cauwer.

    Jean Swinnen was na 105km te Maissin een deelgemeente van Paliseul sneller dan Jacques Martin en Paul Flechet.

    Lucien Zelck zijn twaalfde zege werd te Sint- Genesius- Rode behaald. 2&3 werden Karel Rottiers en Gustaaf Hermans.

    In Zwijnaarde was de zege na 100km voor Marc Renier voor André Verbraecken en Ronny De Meyer.

    25-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden

    .
    Albert Van Damme

    Albert Van Damme won te Pollare met 1’ voor Julien Van Den Haesevelde en August Badts. Bij de C’s was de zege voor Freddy De Schacht voor Luc Naudts en Gérard De Vos.

    Oppem-Brussegem kreeg 46 crossers aan de start en was de zege voor André Geirland, hij had 35” voorsprong op Marc De Block en 50” op Eric Desruelle. Robert Vermeire op 1’ werd vierde voor Jan Teugels, Leo Arnouts e.a.

    Robert Vande Sompele won de B-cross van Wichelen voor Alfons Van Parijs en Willy De Vos.

    De C-cross van Schaffen was voor Jozef Schepers voor Jean Knors en Jozef Lievens.

    24-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Toekomst

    .
    Fedor Den Hertog

    Op de laatste dag van de Ronde van de Toekomst moesten twee ritten worden afgewerkt. Men begon met Vittel-Belfort over een afstand 139km. Het was de eerste leider de Fransman Claude Tollet die won met 2’55” voorsprong. Tweede werd Douglas Dailey voor Michel Coroller (Fr) en de Nederlanders Frits Schür en Jacob Langen. De Fransman Bernard Bourreau start als leider aan de afsluitende tijdrit Belfort-Sochaux over 33km. In die tijdrit walste de Nederlander Fedor Den Hertog die won in een tijd van 44’56” over zijn tegenstanders. De Zwitser Ivan Schmid werd tweede op 1’22”. De derde Cees Priem (Ned) volgt op 1’27”. Op vier nog een Zwitser Roland Salm die er 1’40” langer over deed. Nog een Nederlander Frits Schür werd negende op 2’12”. Voor Bernard Bourreau die na 27km was gevallen en daardoor 30” verloor was er plaats 10 op 2’29”.

    In de eindstand heeft Fedor Den Hertog 19” voorsprong op de Zwitser Ivan Schmid en werd Bernard Bourreau derde op 32”.

    24-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers & Juniores - buitenland

    .

    In Duitsland te Castrop-Rauxel een stad gelegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen moest onze landgenoot Leonard Engelen, de Duitser Wilfried Trott voorlaten en werd Erwin Derlick derde.

    In Oost-Duitsland werd de laatste dag van de Radsport-week afgewerkt. Te Sebnitz werd de G.P. Sportecho over 130km gewonnen door de Tsjech Ludek Kubias die 1’19” voorsprong had op de Zwitser Albert Knobel. Dan volgden drie Oost-Duitsers, 3. Eberh. Meier op 1’22”, 4. Bernd Fischer op 1’58” en 5.Wolfgang Schröder op 2’17”. De eindzege van de G.P. der Radsporter was voor Wolfgang Lotzsch (Ddr) die 36” voorsprong had op Michael Schiffner (Ddr) en 1’22” op de Tsjech Vaclav Valenta, wiens landgenoot Jiri Patras op 1’41” volgde. Op plaats 5&6 opnieuw twee Oost-Duitsers, Lothar Pfuhl op 1’47” en P. Lantzsch op 5’30”. De winnaar van de laatste rit Kubias werd zevende op 6’39”.

    Opnieuw een derde plaats voor Eddy Ronquetti in Groot-Brittannië, waar hij te Merseyside de zege moest laten aan Ian Hallam (Gb) die won voor zijn landgenoot Kevin Apter.

    De tweede dag van de Kasteel Kermis Koers te Hoensbroek werd besloten met een ploegentijdrit gevolgd een rit in lijn. In de ploegentijdrit was Amstel Bier die het haalde. De rit in lijn was voor Piet Kuys voor Ad Dekkers en werd Henk Botterhuis derde. In de eindstand heeft Ad Dekkers 10” voorsprong op Piet Kuys en Henk Botterhuis die derde werd in dezelfde tijd. Op 25” werd Henk Smits vierde en Harry Beurskens vijfde.

    In Oostenrijk eindigde de Ronde van Oostenrijk (22/24) voor Juniores en werd onze landgenoot Pol Verboven winnaar. In de laatste rit van Pinkafeld naar Wenen over een afstand van 107km was hij mee toen na 75km de Pool Jankovski en de Nederlander Mutsaars ten aanval trokken. Op enkele kilometers van het einde kwam de Zweed Tommy Prim aansluiten en won voor Pol Verboven, Henk Mutsaars en Vladislav Jankovski. Het peloton volgde op meer dan 1 minuut. In de eindstand had onze landgenoot 1’04” voorsprong op Prim, 1’53” op Jankovski. Op vier eindigde de Oostenrijker Seltinger op 3’05”.De Nederlander Mutsaars werd vijfde op 3’08”.

    24-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    René Dillen

    Te Balen-Steeg waar 43 renners aan de start stonden heeft René Dillen zijn 16de zege behaald. Plaats twee was voor Willy Govaerts voor de Nederlander Petrus Nieuwenhuyse, Constant Rommes, Martin Bierbeeck, Jos Sannen, Ortaire Goossens e.a.

    Budingen kreeg Edmond Verbruggen als winnaar, hij had 10” voorsprong op Yvan Benaets en Leo Coeck.

    Yvan Ronsse die de beste was te Ellignies-Sainte-Anne behaalde er zijn zevende overwinning. Op 15” werd Abel Holvoet tweede en Bernard Draux derde.

    Nummer tien is binnen voor Lieven Malfait, te Harelbeke liet hij J. Verhaegen en Eddy van Tieghem achter zich.

    Voor de wedstrijd te Kuringen kwamen maar 28 renners opdagen. Reeds na de eerste ronde van de 36 die moesten worden afgelegd reden 13 renners weg en was de koers gereden. Het peloton werd door hen gedubbeld, in de eindspurt kwam het door een onvoorzichtige toeschouwer tot een valpartij. Drie renners moesten na de aankomst naar het ziekenhuis worden overgebracht, Bernard Bourguignon die tweede werd, Manu Snellinx en Pedro Pardo, die mee vijfde gelijk met 10 anderen werden geplaatst ook vijf toeschouwers werden meegenomen. Het was Robert Reekmans die won. Plaats drie was voor Gustaaf Verboven en op vier eindigde Ludo Noels.

    Voor Roger Verschaeve werd het zijn 14de zege te Langemark waar men 28 renners mocht inschrijven. Zijn vier kompanen waren, Luc Leman, Ghislain Cael, Michel Pollentier en Patrick Geldhof. Op 1’10” werd Ferdinand De Keyser zesde voor Bertil Cael en Gilbert Van Compernolle. De groep op 2’10” mocht voor plaats negen spurten en was Marc Deseyne de snelste.

    Ludo Bruylandts behaalde zijn vierde zege te Meer waar 57 renners aan de start stonden. Voor André Delcroix uit Hoogstraten waarvan Meer een deelgemeente is was er een tweede plaats. En stond ook Marc Michiels op het podium. Ook Ludo Delcroix was er van de partij hij eindigde achtste.

    Vrasene kreeg Daniël De Schrooder als winnaar voor de Deen Manfred Fenner en werd Daniël Moenaert derde.

    24-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Frans Verbeeck

    Na ontsnappingspogingen, waarin achtereenvolgens van Leeuwen (Ned), Pol Vanden Neste en Jimenez (Col) zich lieten opmerken, in het eerste gedeelte van de wedstrijd en een rijke premiebuit wisten binnen te halen. Werd de goede ontsnapping bewerkt door een viertal. Waarvan in de laatste kilometers Frans Verbeeck wegreed en met 35” voorsprong won. Alfons De Bal werd tweede voor Romain Maes en Eric Wyckaert. De groepsspurt op 1’ werd verrassend gewonnen door Ernie Wielandt die de Nederlander Gerben Karstens versloeg. Dan volgden Walter Planckaert, Adri Duycker (Ned), Robert De Guchtenaere, Englebert Opdebeeck, Raf Van Bruwaene, Eddy Peelman, Frans Kerremans, Julien Knockaert en Patrick Sercu als 15de.

    24-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Eddy winnaar te Montjuich

    Met rit 5 Trois Rivières-Montreal over een afstand van 210km zijn we in Canada aan de laatste rit van de Ronde van Nieuw-Frankrijk. Met vier heeft men voor de zege gespurt en behaalde de Italiaan Dino Zandegu zijn tweede ritzege in evenveel dagen. Onze landgenoot Adolf Huysmans werd tweede de Fransman Jean-Pierre Danguillaume derde en de Canadeese liefhebber Vincenzo Meco werd vierde. De groepsspurt op 16” werd gewonnen door onze landgenoot André Dierickx voor drie landgenoten, Marc Demeyer, Frans Mintjens en Roger Jochmans, nog een Canadeese liefhebber Thomas “Tom” Morris, op 10 & 13 onze landgenoten Raymond Steegmans en Willy Teirlinck en verder het gans peloton. Net als verleden jaar wint onze landgenoot Wilfried Reybrouck deze rittenwedstrijd, hij heeft het vooral te danken aan de tijdsvergoedingen aan de meet en bij de tussenspurten onderweg. Plaats twee op 10” is voor Herman Vanspringel dan volgt Gérard Besnard (Fr) op 17”, op 4 Joop Zoetemelk (Ned) volgt op 30” en werd Yves Hézard (Fr) vijfde op 39”. Nog twee landgenoten eindigden in de top10, Frans Mintjens als 8e en Jos Spruyt als negende. De eerste Canadeese liefhebber werd Brian Chewter hij werd 25ste op 4’53”.

    In Zwitserland te Diesenhofen werd er 50,4km tegen het uur gereden, met een tijd van 1.09’54”4 won de Deen Ole Ritter voor Raymond Poulidor (Fr) die op 1’01” volgde, op plaats drie nog een Deen Leif Mortensen hij volgde op 2’19”.Dan volgden drie Zwitsers, Joseph Fuchs, Louis Pfenninger en Erich Spahn. Op zeven eindigde de Duitser Jürgen Tschan voor de Italiaan Michele Dancelli. Plaats 9 t/m 11 was voor de Zwitsers, Erwin Thalmann, Fritz Wehrli en Kurt Rub.

    Te Montjuich in Spanje werd het een recital van Eddy Merckx. In de rit in lijn over 10km, kwam Eddy tot een tijd van 18’26” wat hem een bonus opleverde van 23” op José-Manuel Fuente (Sp) die tweede werd voor zijn landgenot Pedro Torres. In het tweede gedeelte, een individuele klimkoers over 6km naar het kasteel van Montjuich toe (hoogteverschil 250 meter), was het weer Eddy die won, nu was zijn tijd 18’35”. Zijn voorsprong op de tweede Gonzalo Aja was 27”. In de eindstand had Eddy 52” voorsprong op Aja en 54” op Antonio Martos. Er was ook een ploegentijdrit die echter niet meetelde voor de algemene rangschikking. Ook hier won Eddy met zijn ploegmaten, Roger Swerts en Martin Vanden Bossche.

    In Frankrijk werd er tweemaal 100km gekoerst. Te Bagneux won Jean-Pierre Genet met 2” voor Gilbert Bellone en volgde Alain Van Lancker op 7”. Te Rieux was er winst voor de Nederlander Jan Janssen die 2” voorsprong had op Léon- Paul Ménard (Fr) en 45” op de Brit Barry Hoban.

    Na 3 maanden bij de profs is er een eerste winst voor José van Ackere die te Southport in Groot-Brittannië sneller is dan Sid Barras en Leslie West.

    24-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Bernard Bourguignon

    Te Andenne kwamen 31 renners aan de start. Het werd voor Jacques Martin met 1’15” voorsprong zijn negende overwinning. De Spanjaard Pedro Pardo werd tweede voor Bernard Draux. Op 1’50” werd Omer Meeus vierde.

    Te Dampremy waar 24 renners waren ingeschreven had na 90km Robert Fontaine 1’20” voorsprong op Jean-Claude Hannot en Adrien De Leeuw. Voor Frans Assez was er op 4’25” een vierde plaats.

    Voor de eerste rit van de tweedaagse in Kemzeke boden zich 32 renners aan de inschrijvingstafel. Daarvan mochten er 21 spurten voor de tweede plaats. Inderdaad 1 renner ontvluchte de groep, dat was Willy Verschueren die het pleit in zijn voordeel beslechtte. Voor plaats twee was Eddy Nijs sneller dan Martin De Clercq, José De Cauwer, Jean Blommaert, Antoine Bauwens, Romain Vercauter, X, Ribert Ferket en op 10. Ghisleen De Clercq. Op 11 werden 12 renners gelijk geplaatst.

    Met 10meter voorsprong op Albert Segers behaalde Bernard Bourguignon zijn 20ste overwinning te Lokeren waar 43 renners aan de start waren gekomen. Vijf renners volgden op 15” hiervan was Marc Van De Putte de snelste voor André Verbraecken, Rudy Heyns, August Van Looy en Daniël Heyns. Op 1’50” was Etienne Van Der Helst de snelste van de groep.

    Ronald De Meyer won te Lovendegem voor Roland Boulard en Pol Lannoo.

    Zijn elfde overwinning behaalde Jos Gijsemans te Mariekerke waar 55 renners de start namen. Tweede werd Walter Naegels gevolgd door Benny Paulissen, Frans Tilburgs, Paul Van Der Mercken, Alex Van Linden, Jos Jacobs, Alex Robberecht, Karel Rottiers en met Ferdinand Peersman is de top10 volledig.

    Een negende overwinning was er voor Lieven Malfait te St.-Eloois-Vijve waar de 32 renners slechts 70km moesten afleggen. Albert Decuyper werd tweede en Marc Renier derde.

    Voor Lucien Zelck werd het in Sint-Pieters-Leeuw waar 35 renners de start namen zijn 11de overwinning. Verder volgden Gustaaf Hermans, André Coppers, Roland Hellebaut, René Wuyckens pas overgekomen van de juniores e.a.

    Te Soiron behaalde Jan Bemong de zege voor Willem Peeters, de Nederlander Robert Kroep en Nico Crommen. Op 50” werd Jacky Delaet vijfde voor Paul Vanelderen, Marc lepers, Maurice Belet, Raymond Vanstraelen, Ludo Noels, Gustaaf Put, Jacques Mean, Jos Arnols en werd Jean-Luc Yansenne 15de van de 42 renners die waren gestart.

    En Freddy Maertens heeft er ook nog eentje bijgedaan te Tielt versloeg hij Michel Pollentier zij hadden 2’ voorsprong. Plaats drie was voor Ghislain Cael. Op 2’25” werd Paul Vannieuwenhuyse vierde voor Roger Verschaeve, Rino Vandromme en fernand Van Der Fraenen. Luc Leman kwam op 4’ als achtste over de meet gebold

    23-09-2012 om 06:33 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden

    .

    Voor de eerste veldrit van het seizoen kwamen 40 crossers opdagen te Bredene. Eric De Vlaeminck won met 7” voorsprong op Albert Van Damme en met 10” op Robert Vermeire die Eric Desruelle voor bleef. Nummer vijf André Geirland volgde op 24” en op 1’ volgden Norbert Dedeckere en Julien Van Den Haezevelde. Verder in de top tien met 1’10” achterstand Jan Teugels, Robert Van De Sompel op 1’20” en August Badts op 1’50”

    23-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerbaan

    .
    Georges Barras

    Voor de voetbalwedstrijd tussen F.C. Luik en F.C. Mechelen werd er op de wielerbaan gekoerst. Men begon met de afvalling gewonnen door Barras voor Bruyère, Sohet, Bracke, Bodart, Doyen en de Brit Wright. De Italiaanse achtervolging over 5 ronden ging naar de ploeg Bruyère – Wright – Barras die 6’31” reden tegenover 6’41” voor Doyen – Bodart – Sohet. De kilometer met vliegende start werd gewonnen door Bracke. Laatste onderdeel was een wedstrijd met optelling der punten (15 ronden-5 klassementen). Hier was de overwinning voor Georges Barras 14p. 2. André Doyen 11p. 3. Joseph Bruyère 10p. 4. Ferdinand Bracke 8p. 5. Emile Bodart 7p. en op 6 gelijk met 5 punten de Brit Michaël Wright en Marc Sohet 5punten.

    23-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Jo Vrancken

    Rit 10 in de Ronde van de Toekomst werd verreden tussen Guebwiller en Vittel over een afstand van 170km. Winnaar werd de Fransman Guy Sibille die 2” voorsprong had op de Nederlander Hennie Kuiper en de Tsjech Vladimir Vondracek. Op 4” volgde de Fransman Marcel Boishardy en werd de Zwitser Ivan Schmid vijfde op 10”. Nieuwe leider is de Fransman Bernard Bourreau.

    In Groot-Brittannië te Southport won de Nederlander Henk Poppe voor de Brit Willi Moore en onze landgenoot Eddy Ronquetti.

    In Nederland te Hoensbroek ging de Kasteel Kermis Koers een tweedaagse van start. De eerste rit was 160km en werd gewonnen door Jo Vrancken voor Jo van Pol en Cor Boersma.

    23-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jean-Pierre Berckmans

    In eigen land kon men kiezen tussen St. Genesius-Rode en Falisolle. In St. Genesius-Rode moesten de 53 renners 21 ronden van 7 km afleggen waarin men twee zware hellingen moest overwinnen en is de aankomst in de Lindestraat ook niet van de minste. Bij het einde van de zesde ronde is de plaatselijke renner Jean-Pierre Berckmans met Ward Janssens ten aanval getrokken. Half koers zijn Deschoenmaecker en Van Staeyen vooraan komen aansluiten. Ook Aerts en Pintens hebben echter zonder succes getracht om ook vooraan te komen. In de laatste ronde zijn Berckmans en Janssens van de twee anderen weggereden, en liet Jean-Pierre Berckmans ook Ward Janssens achter om met 22” voorsprong te winnen. Plaats drie op 40” was voor Jos Deschoenmaecker die Ludo van Staeyen achter zich liet. Ook het Georges Pintens op 2’50” als 5e en Paul Aerts 6e bleven uit de greep van het peloton. Het was Noël Vantyghem op 3’22” die de groepsspurt voor plaats zeven won voor Frans van Looy (prof van 20/9), Willy De Geest en sluit Roger Loysch de top10. Voor Rik Van Linden was door pech half koers de wedstrijd afgelopen. Wie ook aan de start stond was wereldkampioen sprint Robert Van Lancker (23e) die meent een kans te hebben in Parijs-Tours.

    De tweede wedstrijd vond plaats te Falisolle gelegen in de provincie Namen. Eerste aanvaller van de 31 renners aan de start was Léon Thomas, hij nam 400 meter, werd wel een beetje geholpen door massale val in de groep. In de vijfde ronde kwamen vier renners tot bij de leider, maar kwam in de zevende alles opnieuw samen. Nu waren het Vrijders en Knockaert die er vandoor reden, enkele enkelingen probeerden nog tot bij de twee te geraken echter zonder succes. In de eindspurt haalde Herman het vlot van Julien. Op 2’55” werd Ronny Vande Vijver derde. Plaats vier op 3’12” was voor Fernand Hermie voor Willy Scheers. Acht seconden later was Fonske De Bal de snelste van de groep voor Etienne Sonck, Georges Barras, Louis Verreydt en Dirk Baert als 10de. Voor de eerste aanvaller Léon Thomas was er plaats 13.

    23-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Canada werden vandaag 2 ritten afgewerkt in de Ronde van Nieuw-Frankrijk. Rit 4a werd verreden op het circuit van Quebec en werd na 45km de Italiaan Dino Zandegu winnaar door onze landgenoot Herman Beysens in een spurt met twee te kloppen. Twintig seconden later won Herman Vander Slagmolen de spurt van het peloton. Guido Reybrouck die vierde werd gedeclasseerd kreeg 15” straftijd en naar plaats 53 verwezen, waardoor Herman Vanspringel die vijfde eindigde nu de nieuwe leider is. Op 6&7 nog twee landgenoten, Willy Teirlinck en Daniël Verplancke. Verder het peloton in dezelfde tijd.

    Rit 4b ging van Quebec naar Trois Rivières over 133,5km. Nu was het onze landgenoot Raymond Steegmans die won voor Guido Reybrouck die met 5” opnieuw de leiderstrui mag aantrekken, Roger Jochmans, Herman Vanspringel en werd de groep op plaats vijf gelijk geplaatst. Enkel Vic Van Schil als 47e kwam met 20” achterstand over de streep.

    In Italië werd de 45e Giro del Veneto betwist met start te Montegrotto Terme en na 244km eindigde te Abano Terme. Van de 67 renners die de start namen hebben er slechts 38 de koers uitgereden. Vijf renners hebben voor de zege gespurt en was het de Italiaan Enrico Paolini die het haalde voor zijn landgenoten Donato Giuliani, Giovanni Varini, de Zweed Gösta Pettersson en Celestino Vercelli die de spurt heeft aangetrokken voor Paolini en op 3” eindigde. Een eerste groepje volgde op 45” waarvan voor plaats zes Costantino Conti de snelste was. Twee landgenoten zaten in dit groepje, Roger De Vlaeminck en Albert Van Vlierberghe zij werden 9&10. In de tweede groep op 1’15” werd Tony Houbrechts 29e.

    In Nederland was na 110km Jan Janssen de beste te Kortenhoef hij had er 20” voorsprong op onze landgenoot Walter Godefroot, die de Nederlanders Gérard Vianen,Ben Janbroers en Cees Koeken achter zich liet. Voor plaats zes op 25” was Harry van Leeuwen (Ned) de snelste en werden onze landgenoten Julien Stevens 8e, Jean Ronsmans 15e, Julien Van Lint 19e en Roger Rosiers 28ste.

    23-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Derde ritzege van Julian Cuevas in de Vuelta a la Rioja, na 173km met start en aankomst te Logrono was hij sneller dan José Casas, Jésus Manzaneque, José Antonio Ponton, Luis pedro Santamarina e.a. De eindzege was voor José Antonio Ponton met een tijd van 11.56’31”, voor Luis Pedro Santamarina, Antonio Martos, Manuel Andrade en Ventura Diaz die allen dezelfde tijd hebben als Ponton. De renners van plaats zes t/m tien, Julian Cuevas, José Casas, Antonio Menendez, Eduardo Castello en Antonio Gomez del Moral volgen allemaal op 5”. Het bergklassement was voor Manuel Antonio Garcia, de beste ploeg was Werner.

    Voor Walter Godefroot was er in Frankrijk winst te Besancon waar hij Bernard Thévenet en Mariano Martinez achter zich liet.

    De Nederlander Harm Ottenbros won in eigen land met kleine voorsprong het criterium van Breda. Kort voor de eindstreep liet hij zijn 3 medevluchters achter. Op 6” werd Jan Janssen tweede voor Evert Dolman en Gerard Koel. Op 1’13” of 1 ronde werd Harry Jansen vijfde voor Jules Bruessing, Mat de Koning, Piet de Wit, Jan Serpenti en werd Cees Stam tiende. Van Belgische zijde werd Jean Ronsmans 20e, Willy De Bosscher 22e en Hendrik Mariën 26e.

    In de Ronde van Nieuw-Frankrijk werd vandaag rit 3 verreden van Sherbrooke naar Levis (Quebec). De zege was voor de Spanjaard Domingo Perurena die 3” voorsprong had op Herman Vanspringel, Joop Zoetemelk (Ned), Gérard Besnard (Fr) en werd onze landgenoot Vic Van Schil vijfde. Guido Reybrouck blijft leider.

    22-09-2012 om 16:11 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beernem

    .
    Georges Van Den Berghe

    In het jaarlijkse liefdadigheidscriterium te Beernem begon men met de afvalling. Georges Van Den Berghe won de eerste reeks en Patrick Sercu de tweede. De puntenrit werd gewonnen door Eddy Merckx 17 punten voor, Daniël Vanryckeghem 14p. en Georges Van Den Berghe 8 punten.

    Bij de liefhebbers werd de eerste reeks afvalling gewonnen door Daniël De Schrooder, de tweede ging naar Freddy Maertens. De puntenrit werd gewonnen door Michel Pollentier voor Daniël De Schrooder en Eric Serlet.

    22-09-2012 om 01:53 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Wolfgang Lotzsch

    De Radsport-Week in Oost-Duitsland is aan de voorlaatste dag met de Rund um den Hopfenberg te Erfurt. Na 60km wint Wolfgang Wesemann voor Wolfgang Lotzsch die leider blijft. Plaats drie op 43” is voor Horst Brauer met in zijn spoor Horst Wagner en Wolfram Kühn.

    Met Besançon-Saint Louis over 170km is men in de Ronde van de Toekomst aan rit negen. De Fransman Michel Roques had 13” voorsprong op zijn landgenoten Jacques Esclassan, Louis Coquelin en Guy Sibille. Verder volgden in dezelfde tijd,op vijf de Zwitser Ivan Shmid, op zes Paul-Louis Combes, dan twee Nederlanders Cees Priem en Hennie Kuiper, op 9, 10 en 11 de Fransen Claude Magni, André Corbeau en Bernard Bourreau. Plaats twaalf was voor de Nederlander Cees van Dongen, wiens landgenoot Frits Schür leider blijft.

    Het kampioenschap voor militairen in Nederland werd te Amersfoort verreden. Na 132km afgelegd in 3.05’14” werd Henk Poppe kampioen voor Aad van den Hoek en Hennie Peels. Op 30” werd Henry Gysel vierde voor Johan van Waes. Plaats 6 op 1’15” ging naar Andre Gevers.

    22-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6-Daagse van Londen

    .
    Tony Gowland

    Gisteravond eindigde de 6daagse van Londen met de zege van de Brits-Belgische ploeg Tony Gowland-Patrick Sercu zij hadden 611 punten. Plaats twee was voor de Nederlandse formatie Léo Duyndam-Gerben Karstens met 408 punten. Vier ploegen eindigden op 1 ronde en was het Franse duo Jacky Mourioux-Alain Van Lancker 584p. derde. Onze landgenoten Ferdinand Bracke-Julien Stevens werden met 259 punten zesde. Op 2 ronden werd Graeme Gilmore (Gb) met zijn Nederlandse ploegmaat Cees Stam met 385p. zevende. Er was 1 ploeg die het einde niet haalde, Carlo Rancati (It) met zijn Nederlandse ploegmaat Piet De Wit.

    Bij de liefhebbers werd het een Nederlandse overwinning, Klaas Balk-Roy Schuiten wonnen met 1 ronde voorsprong, op de Australiërs Tom Maloney- Murray Hall.

    21-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen & buitenland

    .

    Nummer 26 is binnen voor Freddy Maertens door in Eernegem te winnen, waar hij Eddy Ronquetti en Ferdinand De Keyser achter zich liet.

    Voor Roland Boulard werd het te Landegem zijn vierde overwinning plaats 2&3 weren voor Omer Meeus en Ferdinand Peersman.

    Bernard Bourguignon nog een veelwinnaar behaalde te Maldegem zijn 19de zege.Willy Vanden Ouweland werd tweede en de Nederlander Wil de Waal derde.

    In Oost-Duitsland in de Radsport-week werd vandaag de G.P. Chema te Arnstadt betwist. Na 60km won de Oost-Duitser Wolfram Kühn voor zijn landgenoten, Manfred Kummich en Michael Schiffner die leider blijft. De Pool Wies Jezierski werd vierde en plaats vijf was voor de Oost-Duitser Gerhard Lauke.

    In de Ronde van de Toekomst blijven de Nederlanders winnen, in rit 8 Les Rousses-Besançon over een afstand van 171km kwamen 2 Nederlanders en 2 Britten naar de streep. Ben Koken haalde het voor de Brit Phil Edwards, Cees van Dongen (Ned) en Douglas Dailey (Gb). Ook plaats vijf op 34” was voor een Nederlander Cees Priem eindigde voor twee Fransen Patrick Béon en Bernard Bourreau. De Nederlander Frits Schür als achtste is de nieuwe leider, de Italiaan Giovanni Battaglin werd negende en Fedor Den Hertog is de vijfde Nederlander in de top10.

    21-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    De inrichters van de  Grote Prijs Willy Van Neste kregen benevens kampioen Walter Godefroot nog 57 renners aan de start. Pas was de vlag naar beneden voor 13 ronden of Fernand Bruggeman trok op premiejacht, maar werd door toedoen van Godefroot en Vandenberghe reeds vlug opnieuw ingerekend. Direkt daarop ontsnapten, Crapez, Soenens, Romain Maes en Brands, namen tot 1’ voorsprong maar werden onder druk van de Fransen Alain en Sylvain Vasseur gesteund door Leman opnieuw ingelopen. Rond half koers trok Vantyghem er op uit en kreeg aan k 90 het gezelschap van zijn ploegmaat en eerste aanvaller Bruggeman, zij werden pas bij het ingaan van de laatste ronde ingerekend. Wanneer iedereen zich klaar maakte voor de massaspurt zijn Marcel Omloop en Louis Verreydt ontsnapt en won eerstgenoemde. Op 8” werd Eric Leman derde voor Alfons Scheys, Emile Bodart, Georges Vandenberghe, Willy Donie, André Poppe, Daniël Vanryckeghem, Walter Planckaert e.a.

    Stekene kreeg 73 renners aan de start om in 13 ronden 145km te koersen. Hier waren het Van Landeghem en Hendrickx die in de eerste ronde wegreden maar na een viertal ronden werden ingelopen. Bij het ingaan van ronde negen was het Opdebeeck met Arthur Vande Vijver die hun kans waagden maar het niet lang volhielden. De goede ontsnapping kwam in de tiende ronde tot stand, Antheunis, Polansky en Ebo hadden een ronde later al 1’ voorsprong. Met 1’15” gingen zij de laatste ronde in, en liet Etienne Antheunis in het zicht van de meet de twee achter. Hij won met 50 meter voor Marian Polansky (Vaderlandloze) en Franky Ebo. Op 30” was Richard Bukacki (Ned), sneller dan Rik Van Linden, Roger Rosiers, Jan van katwijk (Ned), Frans Kerremans, Pieter Nassen, Staf Van Roosbroeck e.a. Willy Van den Eynde werd 21ste en den Engel Opdebeeck 27ste.

    21-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    José Antonio Gonzalez-Linares
    De tweede rit in de Ronde van Nieuw-Frankrijk in Canada was 175km lang en bracht de renners van Granby naar Sherbrooke. Net als gisteren werd er veel op wegen gereden met keien. In het eerste gedeelte van de rit bleef het peloton samen. Het is pas op circa 30km van het einde bij een beklimming dat de groep uiteen viel, en waren de Canadese liefhebbers de eerste die achterbleven. In de afdaling op aardeweg waren de bandbreuken veelvuldig. Het was daar dat Vanspringel aanviel en het gezelschap kreeg van Perurena maar werden even later opnieuw ingelopen. Onmiddellijk ging Reybrouck met Lasa ten aanval echter ook zonder succes. Het was tenslotte de Spanjaard José Antonio Gonzalez-Linares die van een kortstondige kalme periode profiteerde om met succes naar de zege te rijden. Op 17” werd Herman Vanspringel tweede voor Guido Reybrouck die leider blijft, André Mollet (Fr), Domingo Perurena (Sp), Jean-Pierre danguillaume (Fr), Joop Zoetemelk (Ned), Jacques Botherel (Fr), Gérard Besnard (Fr) en sluit onze landgenoot Herman Beysens de top10 af.

    In Spanje waren vandaag in de Vuelta a la Rioja twee ritten, een rit in lijn en een ploegentijdrit. Rit 2a Logrono-Arnedo-Calahorra over 121km werd gewonnen door Julian Cuevas die zijn tweede ritzege op rij wint voor Jésus Manzaneque, José Antonio Ponton, Eduardo Castello, Antonio Gomez del Moral e.a.

    De ploegentijdrit Calahorra-Logrono over 48km was voor Werner die 20” voorsprong hadden op Karpy en Kas. José Antonio Ponton neem de leiderstrui over.

    21-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Rik Van Steenbergen

    De Raadkamer bij de Rechtbank te Antwerpen heeft Rik Van Steenbergen in voorlopige vrijheid gesteld, nadat de onderzoeksrechter had medegedeeld dat zijn verdere opsluiting voor het onderzoek van geen nut meer was. Rik werd vorige week aangehouden als verdachte in de zaak van een reeks gelukte en mislukte bankovervallen, die in de loop van de voorbije zomermaanden plaatsvonden, hoofdzakelijk in het Antwerpse. Het staat namelijk vast dat Rik hier en daar een helpende hand heeft toegestoken, o.m. door de daders onderdak te verlenen en hen af en toe te vervoeren. Eén van de wagens die bij een overval werd gebruikt, vond men trouwens terug in de buurt van zijn woning. Ook zou Rik vorig jaar betrokken geweest zijn bij een transport van opium die hij van Antwerpen naar Nijvel bracht. Rik beweerde echter niet geweten te hebben dat het om opium ging.

    20-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Toekomst

    .

    In de Ronde van de Toekomst werd vandaag rit 7 afgewerkt, in Les Rousses was er een tijdrit over 18km. met een tijd van 24’57” werd de Nederlander Cees Priem winnaar, met 3” versloeg hij Marcel Duchemin (Fr) en ook de derde de Fransman Jean-Claude Meunier reed 3” trager. Dan volgden, op 18” Jiri Mainus (Tjech), op 23”werd Ueli Sutter (Zwi) vijfde en Fedor Den Hertog zesde. Rolan Salm (Zwi) als zevende had 26” achterstand, zijn landgenoot Bruno Hubschmid als achtste volgde op 33”. Negende werd de Italiaan Giovanni Tonoli met de zelfde tijd als zijn voorganger. Op tien hebben we Raymond Martin (Fr) op 35”. Leider Ivan Schmid (Zwi) als 13de op 42” behoud de leiderstrui.

    20-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Roger De Vlaeminck

    Baasrode kreeg Roger De Vlaeminck als winnaar hij legde de 140km af in 3.31’ voor Roger Kindt, Martin Vandenbossche, Marian Polansky (Vaderlandsloze), Eddy Goossens, Arthur Vande Vijver, Christian De Buysschere, Herman Vrijders, Robert De Guchtenaere, Etienne Sonck e.a.

    Te Heist-op-den-Berg werd in de zesde ronde de wedstrijd in een vaste plooi gelegd. Zes renners kozen het hazenpad, Scheers, van Beers (Ned), Verhaegen, Verreydt, Rosiers en Opdebeeck deze twee laatste zouden door pech vooraan wegvallen. Dan volgde een huzarenstukje van Eddy Vertstraeten die reeds tweemaal was lek gereden en op zijn eentje tot bij de leiders kwam. Frans Verbeeck die verleden jaar deze wedstrijd won en het nog eens wou overdoen, begon aan kop van het peloton te achtervolgen, kwam kort tot bij de leiders toen ook Frans voor een tweede maal lek reed en het opnieuw stil viel. Vooraan ging het te snel voor Verhaegen, Scheers en van Beers. Om beurten werd er geprobeerd alleen weg te rijden wat uiteindelijk lukte voor Louis Verreydt die met 10” voorsprong op Eddy Verstraeten won. Ook de anderen kwamen afzonderlijk over de streep, op 20” Frans Verhaegen, op 25” Willy Scheers met Jos van Beers (Ned) in zijn wiel. Voor plaats zes op 30” was Fonske Debal sneller dan Rik Van Linden, Alfons Scheys, Roger Loysch, Jos Huysmans e.a. Den Engel Opdebeeck werd nog achttiende.

    20-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    De eerste rit in de Ronde van Nieuw-Frankrijk in Canada werd verreden tussen Montreal en St. Jérôme over een afstand van 186km. Na een vijftal km zijn vier renners uit de groep weggereden. Onze landgenoten Reybrouck verleden jaar eindwinnaar en Vander Slagmolen, met de Fransen Besnard en Mintkiewicz. Dit viertal heeft tot 5’ voorsprong gehad. Op 20km van het einde zijn Zoetemelk, Hézard en Vanspringel tot bij drie van de vier vroege vluchters gekomen. Enkel onze landgenoot Guido Reybrouck bleef buiten schot en won met 8” voor Gérard Bernard (Fr), Herman Vanspringel, Joop Zoetemelk (Ned), Yves hézard (Fr), en Herman Vander Slagmolen allen in dezelfde tijd. Robert Mintkiewicz (Fr) als zevende volgde op 19”. De groepsspurt voor plaats acht werd gewonnen door André Dierickx voor Claudio Michelotto (It) en is de top10 volldeig met Frans Mintjens. Door onderweg drie knelpunten te winnen en zijn bonificatie aan de meet heeft Guido 18” voorsprong in het klassement.

    In Spanje ging met 39 renners de Vuelta a la Rioja van start te Logrono waar de renners 122km moesten afleggen. Het was Julian Cuevas die het haalde voor Eduardo Castello, José Antonio Ponton, Antonio Gomez del Moral, Jésus Manzaneque, Antonio Menendez, José Manuel Fuente, Manuel Antonio Garcia, Luis pedro Santamarina en als tiende Francisco Galdos allen Spanjaarden.

    20-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Ronde v/d Toekomst & Radsport

    .

    De derde wedstrijd van de Radsport-week in Duitsland was van Berlijn naar 1 van de 12 districten van Berlijn, Pankow en moest men maar 54km afleggen. Karl-Heinz Oberfranz deed dat in 1.6’52” in zijn spoor volgden, Wolfgang Wesemann, Reinhard Langanke alle drie Oost-Duitsers. De Pool Wies Jezierski werd vierde en nog een Oost-Duitser Manfred Kummich werd vijfde. Leider blijft de Oost-Duitser Manfred Schiffner.

    Tournus-Les Rosses de zevende rit in de Ronde van de Toekomst was 168,5km. De zege was voor de Italiaan Franco Ongarato voor Claude Tollet de Fransman die de eerste leider was na de ploegenproloog. Op 4” volgde nog een Fransman, Michel Roques. Voor plaats vier op 14” was Bernard Bourreau (Fr) de snelste voor de Nederlander Cees van Dongen, dan volgden 5 Fransen, Marcel Duchemin, Louis Coquelin, Alain Noguès, Raymond Martin en Patrick Béon. Plaats 12 was voor Enzo Brentegani (It), voor de Nederlander Jacob Langen, de Fransman Lucien Tarsiguel en de Zwitser Ivan Schmid die leider blijft.

    19-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Wim de Waal

    Er was nog een redelijke opkomst voor het 2e deel van de tweedaagse te Evergem-Belzele. De 50 deelnemers maakten er een gevarieerde koers van met op het einde een volledige versnippering. De Nederlander Wim de Waal hield in de spurt zijn 3 medevluchters achter zich, en dat waren Willy Jonckheere, Ghisleen De Clercq en Roland Boulard. Hilaire De Cocker eindigde afgescheiden als 5e en dat was ook het geval voor Gerrit De Clercq. Op de 9e plaats eindigde Martin De Clercq (die tijdens de wedstrijd ten val kwam) en dat was net dicht genoeg om de tweedaagse in de wacht te slepen voor Lucien De Volder en Eric Serlet.

    Zijn zevende overwinning behaalde ouderdomsdeken Theo Dockx te Heist o/d Berg voor August Van Looy en Frans Tilburgs.

    Te Nieuwerkerken-Aalst had na 170km Ludo Delcroix 45” voorsprong op Antoine De Meyer, Luc D’Hont, Willy Govaerts en werd Bernard Bourguignon vijfde.

    19-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jan van Katwijk

    In Ekeren viel de beslising in de tiende van de zestien af te leggen ronden toen reden Aerts, Pintens en de Nederlander van Katwijk weg. Op 400meter van het spandoek nam Jan van Katwijk resoluut de leiding, Pintens gaf even de indruk de Nederlander te remonteren maar werd evenals Aerts kordaat teruggeslagen. Voor de Nederlander werd het na Beringen (7/8) zijn tweede overwinning. Tweede werd Georges Pintens en drie Paul Aerts. Op 40” mocht een nog een drietal voor plaats 4 spurten. Hendrik Mariën haalde het voor Emiel Cambré en Flory Ongenae. Op 1’40” volgde Harm Ottenbros (Ned) met Ludo Van Staeyen in zijn wiel. De groepsspurt voor plaats 9 ging ook naar een Nederlander, Gérard Vianen haalde het voor Staf Van Roosbroeck, Georges Barras e.a.

    Voor de jubileumwedstrijd te Maldegem kwamen 50 renners opdagen, waaronder nationaal kampioen Walter Godefroot, Eddy Merckx en de Nederlandse kampioen Tino tabak. Eerste onruststoker was Richard Bukacki (Ned) die het 4 van de 14 ronden volhield, en dan het gezelschap kreeg van Frans Verhaegen. Nadat de twee werden ingelopen kwamen er nog enkele pogingen, waarvan die van de Nederlanders Jan Janssen en Henk Benjamins tot in de voorlaatste ronde stand hield. Onmiddellijk daarna was het Merckx die toesloeg en kon enkel Verhaegen mee. In de spurt won Eddy vrij vlot van Frans. Op 1’ werd Willy De Geest derde voor Harry van Leeuwen (Ned) en Etienne Antheunis. Ook hier won een Nederlander de groepsspurt voor plaats zes. Cees Koeken haalde het voor Rik Van Linden, Jos Schoeters, Alfons Debal, Roger Rosiers e.a.

    Derde wedstrijd van de dag vond plaats te Vichte waar ze aan de 43e editie toe waren en werd er met 37 gestart. Hier waren het Soenens en Mahieu die reeds in de eerste van de 13 af te leggen ronden voorop gingen rijden. Na 3 ronden hadden zij al 2’ voorsprong. Het waren vooral De Boever, Planckaert en Van Malderghem die er voor zorgden dat de groep opnieuw kwam aansluiten. In de laatste ronde had Van Malderghem nog genoeg power over om alleen naar de overwinning te rijden. Op 1’40” was Walter Planckaert de snelste van de groep voor Guido Van Damme, Christian Callens, Romain Maes, Hervé Vermeeren, Jacky Coenen, Dirk Baert, Gerry Catteeuw, de broers Alain en Sylvain Vasseur uit Frankrijk e.a.

    19-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Toekomst

    .

    Een tweede ritzege oprij voor de Zwitsers in de Ronde van de Toekomst en tevens een derde Zwitserse leider. Rit 5 Clermont Ferrand-Le Creusot over een afstand van 170km werd gewonnen door Ivan Schmid en bestond de top10 uit. 2.Cees Priem (Ned), 3.Patrick Béon (Fr), 4. Bernard Bourreau (Fr), 5.Vladimir Vondracek (Tsjech), 6.Giovanni Tonoli (It), 7.Frits Schür (Ned), 8.Jacob Langen (Ned), 9.Enzo Brentegani (It) en 10.Roland Salm (Zwit).

    18-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Baisieux kreeg na 105km, Albert Delrue als winnaar die in een spurt met twee Lucien Pratte versloeg. Op 15” werd L. Delbergrolo derde.

    In Beigem won André Coppers voor Johan Hendrickx en Benny Paulissen.

    Roger Verschaeve behaalde te Eernegem zijn twaalfde zege, hij had 25” voorsprong op Ferdinand Dekeyser en werd Michel Pollentier derde.

    Door winst te Ekeren kwam het aantal overwinningen van Marc Van De Putte op 13. In een spurt met twee versloeg hij Jozef De Keersmaecker. Op 15” werd August Van Looy derde.

    Hevillers kreeg de Nederlander Ben Ceulen als winnaar voor Leopold Verboven en Jean-Marie Famerée.

    En te Neeroeteren behaalde Raymond Vanstraelen zijn negende overwinning voor Antoon Agten en Gustaaf Put.

    Het clubkampioenschap van Hoboken over 75km werd gewonnen door Hendrik Mariën, prof bij Goldor-Ijsboerke voor Eddy Cools, die kampioen werd bij de liefhebbers en werd Theo Verschueren derde, in dezelfde tijd als de winnaar. Op 30” werd Eddy Reyniers vierde voor Fernand De Wael. Plaats zes op 1’ was voor Alex Robberecht voor Gilbert Wuytack, Etienne Illegems en Gustaaf Van Leeuwen. D. Kossolowsky met zijn tiende plaats op 2’ werd kampioen bij de juniores.

    18-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    Viane kreeg 55 renners aan de start en was Gerry Catteeuw na 148km de snelste van vijf. Plaats twee was voor Eddy Moreels dan volgden Louis Verreydt, Georges Barras en Christian De Buysschere. Op 50” mocht het peloton spurten voor plaats zes, Willy Scheers haalde voor Fernand Hermie, Richard Bukacki (Ned), Martin Vanden Bossche, Ronny Vande Vijver, Giovanni Jimenez (Col), Daan Holst (Ned), Willy Abbeloos, Tony Gakens en sluit Alfons Scheys de top15 af.

    18-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Toekomst

    Rit4 in de Ronde van de Toekomst werd verreden tussen Bort-les-Orgues naar de Puy-de-Dôme over een afstand van 88,5km. De zege was voor de Zwitser Ueli Sutter die tevens de leiding over neemt van zijn landgenoot Bruno Hubschmid die negende werd op 2’05”. Plaats twee was voor Pierre-Raymond Villemaine (Fr) die op 27” volgde. Op 50” werd Ivan Schmid (Zwit) derde, op 55” volgde als vierde Raymond Martin (Fr). De Nederlander Cees Koeken werd knap vijfde op 1’04” en werd zijn landgenoot Fedor Den Hertog op 2’38” dertiende.

    17-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Oost-Duitsland vond de tweede wedstrijd in de Radsport-week plaats te Ludwigsfelde waar de G.P. Automobilwerk werd verreden. Na 60km werd Manfred Kummich winnaar voor de winnaar van gisteren Michael Schiffner die leider blijft. Dan volgden drie Polen,Czes. Sasiadek, Lud.Kubias en Witkowski.

    In de Omloop van Zeeuws-Vlaanderen stonden 2 ritten op het programma. Eerst was er een ploegentijdrit van 37,5km die werd gewonnen door Trico-Noble in 48’54”. Tweede werd Caballero-Wielersport zij reden 49’18”, dan volgde Ketting-Didam hun tijd was 50’09” en België als vierde reed 51’44”.

    De rit in lijn werd gewonnen door Piet van Katwijk die 2.47’17” deed over de 117km. Een tweede plaats op 28” was er voor onze landgenoot Romain Vercauter en werd Gerry St. Nicolaas derde op 33”.

    In het eindklassement wint Henk Poppe (Ned) voor zijn landgenoot Cees Bal met dezelfde tijd. Plaats drie is voor Peter van den Donk (Ned) die op 9” volgt. Plaats vier is voor Willy Jonckheere op 32”. Voor Daniël De Schrooder is er een tiende plaats op 1’37”. Het puntenklassement is voor Piet van Katwijk, de beste ploeg is Caballero-Wielersport voor België.

    17-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Frans Lambert zijn derde overwinning werd behaald te Bachte-Maria-Leerne waar plaats 2&3 waren voor Paul Van Nieuwenhuyze en Ronald Rosseel.

    Boutersem kreeg 34 renners aan de start en behaalde Jos Gijsemans zijn tiende overwinning. In een spurt met vijf versloeg hij, Paul Van Houdt, de Spanjaard Manuel Santos, Guy Minsart, de Nederlander Jan Zuydweg. Op plaats zes eindigde Walter Naegels hij had 2’10” achterstand. Bernard Bourguignon regelde de groep voor plaats zeven op 2’30”.

    Jean-Paul Spileers kreeg in Brakel Luc D’Hont en F. Vander Fraenen mee op het podium.

    Na gisteren te Puurs was het vandaag opnieuw prijs voor Eric Van Lent. In Gelrode was hij de beste van 25. Plaats twee was voor Leo Coeck en werd de Nederlander Herman Nak derde.

    Te Hoeselt werd de start aan de 35 vertrekkers een tiental minuten uitgesteld wegens de stortregen. Op een golvend parcours is er pas aan de 85e km afscheiding gekomen, toen 3 renners afstand namen, in de laatste ronde kwamen er nog twee aansluiten. Winnaar werd Jan Bemong met 30meter voorsprong op Gustaaf Put, Nico Crommen, X en Dieudonné Depireux. Op 1’ won Jaak Reyns de spurt van de groep voor plaats zes.

    Kapellen-Glabbeek kreeg Florent Vos als winnaar, hij had 25” voorsprong op Gustaaf Van Gossum en werd Jean-Marie Coenen derde

    Voor Rino Van Dromme werd het zijn achtste zege in Koolskamp waar hij in een spurt met twee Bertil Cael versloeg, zijn broer Ghislain Cael volgde op 30”.

    In Leuven won Gustaaf Hermans de Grote Prijs Jef Scherens, na 165km had hij 1’ voorsprong op Willem Peeters die Omer Meeus en Paul Collaer achter zich liet voor plaats twee. Op 2’30” werd Ludo Delcroix vijfde voor Jean-Claude van Hoof.

    In Merksem kwamen 32 renners aan de start, na 105km had Frans Van Looy 2’30” voorsprong op Roger De Beuckelaer, Jozef De Keersmaecker, Frans van Beek, Victor De Valckeneer en Leo Huysmans. Op 7’ won Jos Meynzer de groepsspurt.

    Jacky De Clerck gisteren nog vierde te Evergem kon het vandaag in Oosteeklo wel afmaken. Hij won met 15” voorsprong op de Meetjeslandse renners die hij in hun eigen nest versloeg. Yvan Van De Steene eindigde 2e, Daniel Heyns 3e, Kamiel Dhooge 4e en Daniel Pauwels vijfde.

    Yvan Raveydts won te Ophain voor Jean-Claude Hannot en Frans Lamoline.

    In Oud-Turnhout liet Roger Van Goubergen twee Nederlanders achter zich. Ad Dekkers en Cor Heine werden 2&3.

    Ook Stevoort had met slecht weder te kampen en kwamen slechts 29 renners opdagen. Het was vooral de lokale renner Robert Reeckmans die kleur gaf aan de wedstrijd. Hij was in niet minder dan 4 ontsnappingen betrokken, miste de goede toen hij na een val opnieuw kwam aansluiten maar wegens de pijn geen macht meer had. De goede ontsnapping kwam tot stand met vier renners, Engelen, Van Hove, Van Elderen en Borguet zij kregen nog het gezelschap van een zestal. In de laatste kilometer reed Jan Van Hove solo naar de meet en won met 300 meter voor Frans Eliaerts, Frans Lemmens, Leonard Engelen, Benny Paulissen, Maurice Van Elderen, Joseph Borguet, Gaston Louwet, Maurice Bellet en Valère Reeckmans. Voor plaats elf op 2’ was Jos Echelpoels de snelste en werd de ongelukkige Robert Reeckmans nog vijftiende.

    17-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Militairen

    .

    Te Moorslede mochten de militairen voor de tricoloretrui rijden. Na 122km was het Noël Pottier die hem mocht aantrekken. Plaats twee was voor Lieven Malfai die betrapt werd op doping en uit de uitslag verdween. Plaats drie was voor Jacques Martin die 10” achterstand had. Op 25” werd Jos Jacobs vierde voor Etienne Van Der Helst, Eddy Van Hoof, Marc Renier, Marc Verbeeck, Marcel Laurens en werd Antoon Agten tiende.

    17-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Aan het Vrijbos te Houthulst hebben de 32 renners er een vlugge wedstrijd van gemaakt. De eerste aanval kwam er in de tweede van de zestien af te leggen ronden. Het waren Van Geebergen en Demedts zij hielden het tot in de negende ronde vol. Enige tijd bleef het peloton gesloten, tot een viertal wegreed en het tot aan de meet uithielden. In de spurt was Alfons Debal sneller dan Louis Vereydt, Fernand Bruggeman en Ludo Van Staeyen. Op 1’50” werd Maurice Eyers vijfde voor Christian Callens die in de achtervolging waren gegaan maar de aansluiting niet konden bolwerken. Van de groep op 2’10” was Willy Van Malderghem de snelste voor Raf Hooyberghs, Julien Van Geebergen en is plaats 10 voor Tony Daelemans.

    De tweede wedstrijd vond plaats te Landegem waar 46 renners aan de start kwamen. Na 140km had Romain Maes 15” voorsprong op Arthur Vande Vijver en werd op 50” Ronny Vande Vijver derde door zijn vier kompanen te verslaan. Vier werd André Peirsman, 5. Emiel Lambrechts, 6.Michel Van Vlierden en 7.Eddy Reyniers. Willy Planckert behaalde op 2’30” de achtste plaats. Op 2’40” werd er door de groep gespurt en was het Ernest Bens die het haalde voor Etienne Sonck e.a.

    17-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In de Ronde van Katalonië staat op de laatste dag een rit in lijn en een tijdrit op het programma. Rit 5a Manresa-Badalona kreeg Santiago Lazcano als winnaar die na 93,8km 17” voorsprong op onze landgenoot Tony Houbrechts. Voor plaats drie was Roger Gilson (Lux) sneller dan Antonio Menendez (Sp). Op 36” werd de Fransman Guy Santy vijfde. De tijdrit te Badalona over 28,8km werd gewonnen door de Italiaan Felice Gimondi die er 42’14” over deed. Verder in de top5 alleen Spanjaarden,2. Antonio Martos op 47”, 3. José Antonio Gonzales Linares op 58”, 4. Pedro Torees op 1’34” en vijf Eduardo Castello op 1’39”. Door zijn zege is Gimondi ook eindwinnaar met 7” op Gonzales Linares, plaats drie op 56” is voor Antonio Martos, de vierde Santiago Lazcano heeft 1’16” achterstand en Domingo Perurena als vijfde volgt op 1’27”. Eerstvolgende niet Spanjaard is onze landgenoot Tony Houbrechts als negende op 2’20”. Beste ploeg was Kas, de bergprijs is voor Abilleira, Perurena is de beste op punten.

    In Frankrijk werd de G.P. Isbergues een Belgische aangelegenheid, met liefst 7 Belgen in de top10. Winst na 220km was er voor Marc Demeyer voor Eric Leman, dan de drie Fransen, Jacques Botherel, Michel Perin en Sylvain Vasseur. Verder de Belgen, André Dierickx, Willy Teirlinck, Roger Rosiers, Eddy Peelman en Englebert Opdebeeck.

    In Duitsland werd te Böblingen het eerste internationaal Duits criteriumkampioenschap betwist op een 1080meter lang circuit. Reeds na 11km was het Theo Verschueren die wegreed en het gezelschap kreeg van Roger Swerts. Onze twee landgenoten hebben na 25km een ronde voorsprong genomen op de 31 andere deelnemers. Winst was er voor Verschueren 10 punten voor Swerts 6p. Op 1 ronde werd Staf Van Roosbroeck 24p. derde voor nog een landgenoot Robert Van Lancker 22p. Met zijn vijfde plaats is Rolf Wolfshohl 13p. de eerste Duitser. Nog een landgenoot Jos Deschoenmaecker 6p. werd achtste en de Nederlander Gérard Koel 3p. werd tiende.

    17-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Toekomst

    .
    Raymond Martin

    Rit 3 van Saint Yrieix-la-Perche naar Bort les Orgues over 160km werd gewonnen door de Fransman Raymond Martin met 17” voorsprong op de Brit Phil Edwards. Plaats drie op 39” was voor Jean Thomazeau (Fr) voor Bruno Hubschmid (Zwit) die leider blijft. Plaats vijf was voor Marcello Osler (It), dan volgden Franco Ongarato (It), de Nederlanders Cees van Dongen en Hennie Kuiper. Plaats negen was voor de Brit Douglas Dailey en op 10 de Fransman Michel Roques.

    16-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    René Dillen

    In Oost-Duitsland begon de Radsport-week bestaande uit vijf wedstrijden. Eerste winnaar werd Michael Schiffner die de Rund um Berlin of de G.P. Berliner Zeitung won. Na 210km versloeg hij Karl-Heinz Oberfranz, Erwin Raidt, Wolfgang Lötzsch en werd P. Lantzsch vijfde.

    Onze landgenoot René Dillen won in Denemarken te Aarhaus een criterium van 56km. Tweede werd Erik Skelde dan volgden Lars Melchiorsen, Flemming Wever en was plaats vijf voor Jörgen Emil Hansen.

    In Nederland ging de Omloop van Zeeuws-Vlaanderen van start een tweedaagse rittenwedstrijd. Rit 1 Terneuzen-Terneuzen 158km werd gewonnen door Peter van den Donk. Op 13” werd Henk Poppe tweede, op 18” was plaats drie voor Cees Bal. Onze landgenoot Willy Jonkcheere als vierde volgde op 23”. Andere landgenoten in de top20 waren, op 7 Daniël De Schrooder, op 10 Roland Boulard, op 12 Ribert Ferket, en op 14 José De Cauwer.

    16-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Winst voor Eric Van Lent

    Te Beersel kwam Roland Hellebaut na 98km met 1’10” voorsprong op André Coppers en Luc Decroock over de meet.

    Ludo Bruylandts had te Corroy-le Châteua na 120km 2’16” voorsprong op Bernard Bourguignon en Bernard Draux.

    Eernegem kreeg slechts 20 renners aan de start en won Dirk Vanden Berghe met 20” voorsprong op Ferdinand De Keyser, Michel Pollentier, Etienne Mattheus en X. Op 4’ was voor plaats zes Eddy Ronquetti sneller dan Willy Tanghe e.a.

    Van de 41 gestarte renners te Evergem-Belzele boden er zich 16 aan voor de eindspurt die gewonnen werd door Daniël Moenaert. Jean-Paul Spileers eindigde op de dichtste ererang en Roger Van Den Eede werd derde voor Jacky Declerck.

    Te Merelbeke mocht Roger Van De Maele de zegebloemen ontvangen, stonden mee op het podium Michel Dagrin en Jan Van Hoof.

    Overijse mocht 38 renners inschrijven, na 102km versloeg Gustaaf Hermans met 1 lengte zijn medevluchter Jan Van Der Stappen. Op 2’10” werd thuisrijder Rik Van Horenbeke derde. 2’15” later volgde Willy Verschueren die Frankie Franssen naar plaats vijf verwees. Nog een duo volgde op 2’40” hiervan was Staf Van Gossum voor plaats zes sneller dan Luc Grauwels.

    Met 39 werd er te Passendale vertrokken om 105km te koersen. Met 25” voorsprong behaalde Roger Verschaeve elfde overwinning. Plaats twee was voor Gery Boutry die Frans Ligneel naar de derde plaats verwees. Op 2’ was Norbert Lesage de snelste voor plaats vier, voor Rino Vandromme, Ronny Vandecandelaere, Alain Depuydt e.a.

    Perwez kreeg Leo Coeck als winnaar voor Luc Van Ouytsel en de Nederlander Hennie Peels.

    Te Puurs was van de 26 vertrekkers Eric Van Lent sneller dan Freddy Maertens de Nederlander Piet Maas, Ferdinand Peersman, Freddy Coeck, Walter Naegels e.a.

    De Nederlander Jo van Pol behaalde zijn tiende overwinning in België te Soumagne, er waren 56 vertrekkers. De Spanjaard Pedro Pardo ald tweede volgde op 55” en was plaats drie voor P. Flechet. De Nederlander Henk Smits werd vierde en Jean-Luc Yansenne vijfde. Als zesde op 45” kwam Joseph Borguet over de streep. Roger Loysch als zevende had 1’05” achterstand in zijn spoor volgde Georges Bortels e.a.

    Met 27 was men vertrokken te Stambruges-Grandglise, na 110km was er winst voor Freddy Adam die zijn metgezel Joël Mattens versloeg. Op 1’ werd Jacques Coppieters derde voor Arthur Vandeneucker en Claude Sinnesael.

    In Turnhout waar 57 renners aan de start stonden werd de wedstrijd door het slechte weder ingekort tot 90km. Her was Frans Tilburgs die 100 meter voorsprong had op Ludo Bosch en de Nederlander Nico van Hest. Plaats vier op 45” was voor Willy Rommens voor Jozef Saenen. De nummer 6 Leopold Verboven volgde op 1’ en was sneller dan Paul Wellens, Jos Jacobs, Jos Echelpoels en Willy Vande Wouwer die de top10 afsluit.

    Ernie Blommaert behaalde te Waasmunster zijn derde zege voor Ludo Delcroix en Alex Van Linden.

    16-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Roger De Vlaeminck

    Ondanks de regen kregen de inrichters te Nazareth nog 47 renners aan de start, maar was er weinig volk op de omloop. Nochtans hebben de renners er een levendige wedstrijd van gemaakt. Hendrickx, Ritserveldt en nadien Vander Slagmolen blonken aanvankelijk uit door hun strijdlust. Ook Van Sweevelt, De Buysschere en de Nederlander Hinneman smaakten kortstondig de vreugde even voorop te rijden. Daarna reed een groepje van tien, drie ronden voorop. Nadat nog eens De Buysschere met Jimenez en Van Goidsenhoven en daarna Willekens allèèn nog een poging waagden was het Gakens die in de laatste ronde de beslissing afdwong en enkel Van Staeyen was mee. Tony haalde het vrij vlot van Ludo en behaalde zijn vierde bloementuil. Op 15” regelde Walter Planckaert de spurt voor de derde plaats voor Robert De Guchtenaere, Etienne Sonck, Frans Verhaegen, Raf Hooyberghs, Roger Jochmans, Willy Donie, Eddy Moreels e.a.

    Oostduinkerke kreeg 53 renners aan de start. De voetriempjes waren nog maar juist dicht gehaald voor 19 ronden dat Raf Van Bruwaene ten aanval trok. Hij kreeg in de tweede ronde het gezelschap van een zevental namen 1’ voorsprong maar vooral door toedoen van Staf van Roosbroeck kregen zij het gezelschap van nog 15 renners. Na 70km koers kwam alles opnieuw samen, en ging onmiddellijk Dirk Baert in den aanval en kwamen nog 15 anderen aansluiten, waaruit John Hemeryck door pech zou wegvallen. Op vijftig km van het einde sprong Willy Scheers weg, aangezien hij vijf ploegmakkers in de kopgroep had werd elke tegenaanval verijdeld. Met 18” voorsprong won Willy voor Herman Vrijders, Noël Vantyghem, Raf Van Bruwaene, Fonske Debal, Staf van Roosbroeck, Daniël Verplancke, Dirk Baert, Fernand Hermie en Ronny Van Marcke. Van een volgend groepje op 25” was Leon Thomas de snelste. Het peloton mocht voor plaats 16 spurten en daarvan won August Herrijgers de spurt.

    Het criterium van Mont-sur-Marchienne werd gewonnen door Roger De Vlaeminck die 2.03” deed over de 90km. Plaats twee was voor Georges Vanconingsloo, verder volgden Rik Van Linden, Marino Basso (It), Roger Swerts, Georges barras, Walter Godefroot, Ronald De Witte, Jos Spruyt en als tiende Eddy Merckx. Cyrille Guimard (Fr) eindigde als 27ste op 2 ronden.

    Ook de liefhebbers reden te Mont-sur-Marchienne en was na 50km Raymond Van Straelen de beste. Plaats twee was voor Jean-Claude Annot, op drie Gustaaf Put, Yvan benaets werd vierde, Albert De Cuyper vijfde, Jean Swinnen zesde, plaats zeven was voor Jos Vandermeulen.

    16-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Constantino Conti
    Seo de Urgel-Manresa de vierde rit in de Ronde van Katalonië over 202,9km werd gewonnen door de Spanjaard Juan Maria Santisteban, hij had 2’14” voorsprong op de Italiaan Guerrino Tosello. Voor plaats drie op 2’21” was Felice Gimondi sneller dan Domingo Perurena, onze landgenoot Tony Houbrechts, José Antonio Ponton (Sp), Lucien Aimar (Fr), Jesus Esperanza (Sp), onze landgenoten Adolf Huysmans en Herman Beysens dietiende werd. José-Antonio Gonzales linares blijft leider.

    De Italiaan Constantino Conti heeft te Prato, in de omgeving van Firenze de “Grote Prijs van de nijverheid en de handel” op zijn naam geschreven. Na 221km versloeg hij zes medevluchters. Onze landgenoot Willy De Geest werd tweede en verder volgden vijf Italianen, Pietro Di Caterina, Giuseppe Perletto, Emmanuelle Bergamo, Giovanni Varini en Celestino Vercelli. Op 15” volgde Claude Michelotto als achtste. Plaats negen op 20” was voor Sandro Quintarelli, op 30” volgde Enrico Maggioni als tiende. Voor plaats elf op 35” was Gianni Motta sneller dan Franco Bitossi, Michele Dancelli, onze landgenoot en tweede buitenlander Georges Pintens en 15de werd Wladimir Panizza.

    In Zwitserland won de liefhebber Xaver Kurmann de klimkoers Malters-Swarzenberg na 4,3km had hij 2”6 voorsprong op de prof Louis Pfenninger. Op plaats drie nog een liefhebber Carlo Laranchi hij volgde op 17”. Ook plaats 4 t/m 6 waren liefhebbers.

    Rolf Wolfshohl 26 punten won in Duitsland te Dornhan voor Karl-Heinz Muddeman 22p. en Jürgen Tschan 19punten.

    In Nederland kreeg ’s-Hertogenbosch na 100km Cees Koeken als winnaar voor Gerard Koel. Op 200meter volgde onze landgenoot Frans Verbeeck en Harry Jansen. Jos Van Beers volgde op 1200meter met in zijn spoor, Matthijs de Koning, Julien Van Lint (Bel) en Gerard Vianen. Als negende op 1500meter volgde Jan Krekels en werd Jan Serpenti tiende.

    16-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6-Daagse

    Vandaag start de Zesdaagse van Londen waar onze landgenoot Patrick Sercu ploeg vormt met de Brit Tony Gowland. Van Belgische zijde is er nog de ploeg Ferdinand Bracke – Julien Stevens. Van Nederlandse zijde is er de ploeg Leo Duyndam - Gerben Karstens. Cees Stam vormt ploeg met de Australiër Graeme Gilmore. En Piet De Wit vormt ploeg met de Italiaan Rancati.

    Ook de liefhebbers zijn aan de slag en is Nederland vertegenwoordigd door het duo Klaas Balk-Roy Schuiten.

    15-09-2012 om 06:06 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Toekomst

    .

    Rit twee in de Ronde van de Toekomst, Niort-Saint Yrieix-la-Perche over 170km werd gewonnen door de Fransman Michel Coroller voor de Nederlander Cees Priem, Alain Bernard (Fr), Jean Thomazeu (Fr), Ivan Schmid (Zwit), Jacques Esclassan (Fr), Louis Coquelin (Fr), Pierre-Raymond Villemiane (Fr), Franco Ongarato (It), Bernard Bourreau (Fr) de Zwitser Bruno Hubschmid die leider blijft e.a.

    15-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Voor het eerste criterium van Ougrée kwamen 32 renners aan de start, waaronder alle aangekondigde vedetten en de buitenlanders, Cyrille Guimard en Gianni Motta. Met 3.500 toeschouwers viel de publieke belangstelling wat tegen. De vrij moeilijke omloop van 1,5km diende 50maal te worden afgelegd. Het begin van de wedstrijd werd vooral geanimeerd door de streekrenner Georges Barras en Eddy Merckx, die om beurt de groep ontliepen. Op 15 ronden van het einde liep alles opnieuw samen, en viel even later de beslissing. Het was opnieuw Eddy Merckx die ten aanval trok met Roger De Vlaeminck en ook Georges Barras was er bij. Voor Georges ging het wat te rap en moest de rol lossen. In de spurt met twee won Eddy het van Roger. Op 25” werd Joseph Bruyère derde voor Roger Swerts, Vic Van Schil, Rik Van Linden, Martin Vandenbossche, Frans Verbeeck, Jos Huysmans en werd Ronald de witte tiende. Cyrille Guimard werd 11e en Gianni Motta 18de.

    15-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Domingo Perurena

    Door hevige sneeuwval is de derde rit Olot-Seo de Urgel in de Ronde van Katalonië ingekort tot 141km. Domingo Perurena (Sp) was nog maar eens de snelste voor Felice Gimondi (It), onze landgenoot Herman Beysens, Julian Cuevas (Sp), Lucien Aimar (Fr), onze landgenoot Jos Huysmans, de Nederlander Wim Schepers, Guerrino Tosello (It), José Antonio Ponton (Sp) en José Antonio Gonzales Linares (Sp) als tiende blijft leider met 6” op Domingo Perurena. Onze landgenoot Herman Beysens staat op plaats vijf met 47” achterstand.

    Te Chambéry in Frankrijk wint Roland Berland een criterium over 70km. Wereldkampioen Marino Basso werd tweede en Yves Hézard derde.

    In Groot-Brittannië wint Brian Jolly te Plymouth een wedstrijd over 55km. Plaats 2&3 zijn voor Collin Lewis en Trevor Bull.

    15-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    J.A. Gonzales-Linares
    In Spanje moeten de renners in de Ronde van Katalonië twee ritten afwerken. Rit2 a van Tarragona naar Granollers over een afstand van 137,8km brengt een nieuwe ritzege voor Domingo Perurena, die natuurlijk leider blijft, voor onze landgenoot Herman Beysens, de Italiaan Guerrino Tosello, José-Luis Abilleira, de Nederlander Wim Schepers, onze landgenoot Jos Huysmans, Miguel Maria Lasa, nog een Belg Guido Reybrouck, de Luxemburger Roger Gilson en als tiende onze landgenoot Tony Houbrechts.

    Rit2 b gaat van Granollers naar S.Agora over 105,3km. Nu is het de Spanjaard José- Antonio Gonzales-Linares die met 38” voorsprong de rit wint en opnieuw de leiderstrui mag aantrekken. Op 38” volgt de Fransman Lucien Aimar en is op 40” Domingo Perurena de snelste voor plaats drie en is Herman Beysens met zijn vierde plaats de enige Belg in de top10.

    Twee Nederlanders en drie Belgen in de top5 te Orchies in Frankrijk. Na 197km was Jos van Beers (Ned) sneller dan zijn landgenoot Cees Koeken. Plaats drie was voor Eddy Peelman voor Fernand Hermie en Willy Teirlinck.

    14-09-2012 om 02:08 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Toekomst

    .
    Bruno Hubschmid

    Merlin-Plage – Niort over 147,3km was de eerste rit in de Ronde van de Tekomst. Na 3.18’32” was de zege en de leiderstrui voor de Zwitser Bruno Hubschmid. De Tjech Aloïs Holik werd tweede en verder volgden, Jean Thomazeau (Fr), Cees Priem (Ned), Jacky Hélion (Fr), Pierre-Raymond Villemiane (Fr), Marcello Osler (It), Hennie Kuiper (Ned), Georges Talbourdet (Fr), André Corbeau (Fr), Jean-Claude Meunier (Fr), Frits Schür (Ned), Ueli Sutter (Zwit), Michel Pitard (Fr) en als 15de Philippe Bodier.

    14-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Yvan Benaets
    Zijn tiende zege behaald Michel Pollentier te Oostduinkerke waar hij Bertil Cael en Roger Verschaeve achter zich liet.

    In Tongeren kwamen 51 renners aan de start en moesten in 75 ronden slechts 100km afleggen. Reeds in de 3de ronde kwam het tot een ontsnapping met Marc Van Ouytsel, Crommen, Bortels, Swinnen, Bukinx, Segers, Bourguignon, Taskin en Vanelderen. In de 28e ronde was hun voorsprong 1’ en op het ogenblik dat het peloton dreigde ingelopen te worden viel dit in twee stukken en gingen 14 renners in de achtervolging. In de 50e ronde kwamen de achtervolgers vooraan aansluiten had men 23 leiders en werd de rest gedubbeld. Uit de leidersgroep gingen, Van Ouytsel, Swinnen, Vanelderen, Segers, Bourguignon (vijf van de 9 vroege vluchters) plus Benaets, Verbraecken, Reekmans, Verboven, Marciori en Roosen weg en was de beslissing gevallen. De twee thuisrenners Taskin en Crommen hadden de goede trein gemist, Taskin zou op 4 ronden van het einde wegens krampen de wedstrijd verlaten. Voor Yvan Benaets werd het een 14de zege voor Bernard Bourguignon, Paul Vanelderen, Jean Swinnen, André Verbraecken, Robert Reeckmans, Marc Van Ouytsel, Gustaaf Verboven, A. Marciori, Albert Segers en C. Roosen. Op 30” won Luc Van Ouytsel de spurt voor plaats 12.

    Westkerke kreeg Daniël Moenaert als overwinnaar en bracht daarmee zijn aantal op drie, voor Roger Vanden Eede was er plaats twee en Eric Serlet werd derde.

    14-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Patrick Sercu

    In het 57ste Kampioenschap van Vlaanderen te Koolskamp, wist men reeds voor half koers dat de overwinnaar zou komen uit het groepje van twaalf dat aan de leiding reed. Vooraf had men de gebruikelijke schermutselingen beleefd waaruit enkel premiegewin kon gepuurd worden. De Willy’s Van Malderghem en De Bosscher hebben drie van de 25 ronden voorop gereden, maar moest De Bosscher toen hij lek reed afhaken, terwijl Van Malderghem rustig verder deed. Op dat ogenblik meende Merckx zijn ogenblik gekomen, ging in de aanval en bracht nog zes anderen tot bij Van Malderghem. Achteraan zag Sercu het gevaar en reed met Vander Linden, Ebo en Moreels tot bij de leiders. Uit dit groepje van 12 is op 2 ronden van het einde Eddy weg gereden en kon enkel Patrick nog komen aansluiten. In de spurt was Sercu een lengte sneller dan Merckx. De anderen verloren nog 1’30” en hiervan was Walter Godefroot sneller dan Eddy Moreels, Willy Van Neste, Ludo Vander Linden, Jan Serpenti (Ned), Roger De Vlaeminck, Daan Holst (Ned), Eddy Goossens, Franky Ebo en Willy Van Malderghem. De groepspurt werd gewonnen door Fonske Debal die als 13de de Nederlander Jan Janssen, Willy De Geest e.a. voor bleef.

    14-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    De betreurde Jean-Pierre Monseré

    Door de slechte weersomstandigheden kwamen slechts 44 renners aan de start te Merelbeke, en was er weinig publieke belangstelling. Reeds in de tweede van de dertien af te leggen ronden waagden Seeuws en De Guchtenaere hun kans. Het tweetal heeft het maar drie ronden volgehouden. Dan was het de beurt aan Dierickx, De Geest, Van den Neste, Bukacki, Jimenez en Baert maar ook dit gezelschap mislukte. Ook Vande Wiele, De Bisschop en een op dreef zijnde Callens hebben even voorop gereden, waarna ook Bracke mislukte. Eén ronde voor het einde heeft Dierickx met Van den Neste nog een poging ondernomen maar brachten Ritserveldt en Polansky de groep opnieuw bij. In de laatste ronde is Dierickx nog eens weg gewipt en kreeg Vanconingsloo en Duycker (Ned) mee. In de spurt won André vlot van Georges en Adri.

    Ook de Memorial Jean-Pierre Monseré had met barslecht weer te kampen. In een neergutsende regen werden de drie grote ronden afgewerkt en werd de grootste voorsprong die 10” bedroeg genomen door Willy Scheers. Ook tijdens de 25 plaatselijke ronde bleef het kalm en brachten enkel de premiespurten wat animo. Pas op twee ronden van het einde viel de beslissing wanneer drie renners wegreden. Met 10” voorsprong mochten ze voor de zege spurten en haalde Staf Van Roosbroeck het met 2 lengten voor Vic Van Schil en Flory Ongenae. Van het peloon was Fons Debal de snelste voor Roger Jochmans, Walter Godefroot, Willy Teirlinck, Gerben Karstens (Ned), Frans Verhaegen, Raymond Steegmans e.a.

    13-09-2012 om 02:51 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    Feddy Maertens tekende een verbintenis bij de ploeg van Briek Schotte om vanaf 1/10 als prof van start te gaan. Samen met Walter Godefroot, André Dierickx en Noël Vantyghem zal hij volgend seizoen de basisman van de formatie zijn. Briek Schotte heeft ook Maurice Dury aangeworven en hoopt nog op een drietal liefhebbers die deze categorie verlaten in te lijven.

    13-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerbaan - liefhebbers

    .

    Op de wielerbaan van Brno in Tsjechoslovakije werd de Grote Prijs Velamos 1/2 fond voor liefhebbers over 50km betwist. In een tijd van 43’50”4 werd de Zwitser Benni Herger winnaar met 250meter voor de Tsjech Frantisek Magda en volgde de Nederlander Fred Niemeijer op 600 meter. Deze drie renners zijn elk kampioen van hun land.

    13-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Toekomst

    .

    Vandaag ging in Frankrijk de Ronde van de Toekomst van start op het circuit van Merlin-Plage te St. Jean-de-Monts met een proloog per ploeg over 16,2km. Er zijn 10 ploegen van zeven renners ingeschreven maar de Tsjechen zijn slechts met negen renners gestart. België heeft geen ploeg afgevaardigd, Nederland stond aan de start met, Fedor Den Hertog, Cees Koeken, Hennie Kuiper, Jacob Langen, Cees Priem, Frits Schür en Cees van Dongen, hun ploegleider is Joop Middelink. Frankrijk A (Tollet, Magni, Bourreau, Meunier) won in een tijd van 20’49”7 en mocht Claude Tollet de leiderstrui aantrekken. Plaats twee was voor Italië (Tonoli, Peccolo, Brentegani, Ongarato) 20’53”8, derde Zwitserland ( Ravasi, Sutter, Hubschmid, Schaer) 20’55”2, Nederland (Priem, van Dongen, Koeken, Kuiper)20’58”6 werd vierde.

    13-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Ferdinand Peersman

    Ferdinand Peersman won na 130km te St. Amands met 40” voorsprong op de Nederlander Bas Hordijk en Frans Tilburgs.

    Ook Luc D’Hont hield te St.Pauwels een Nederlander van de zege. Aad van den Hoek werd tweede en Marc Van De Putte derde.

    Te Waarschoot hebben drie renners de wedstrijd beheerst en onder elkaar uitgemaakt wie de sterkste was. En ook hier heeft Jacky De Clerck er voor gezorgde dat de zegebloemen in België bleven. Hij had 10” voorsprong op de Nederlander Toine van den Bunder en Lucien De Volder. Voor plaats vier werd er gespurt en was Michel Dagrin sneller dan Wilfried Reybrouck, Romain Vercauter en Daniël De Schrooder.

    13-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Domingo Perurena

    De Spanjaard Domingo Perurena heeft in de Ronde van Katalonië de eerste rit Tremp-Tarragona over 211km met 10” voorsprong gewonnen, en neemt ook de leiderstrui. Andreas Oliva werd op 10” tweede. Plaats drie op 16” was voor onze landegenoot Herman Beysens. Voor plaats vier op 20” was José Luis Abilleira sneller dan Roger Gilson (Lux), Miguel Maria Lasa, onze landgenoot Guido Reybrouck, de Nederlander Wim Schepers, Lucien Aimar (Fr) en José Casas als tiende.

    13-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Christian Callens

    In de wedstrijd te Desselgem waar 45 renners de start namen werd de basis van de eindbeslissing reeds na 90km gelegd. Noël Vantyghem trok er op zijn eentje vandoor, een tegenaanval van Rosiers, Van Olmen en Van Vlierberghe mislukte. Wie het wel kon was De Boever met Callens en kwamen 10km van het einde tot bij de leider. In de spurt behaalde Christian Callens zijn tweede zege in evenveel dagen. Noël Vantyghem werd tweede en Jaak De Boever derde. Op 10” was Daniël Vanryckeghem de snelste van de eerste achtervolgers. Plaats vijf was voor Eric Leman voor Marc Demeyer, Roger Rosiers en Franky Ebo. De groepsspurt voor plaats negen werd gewonnen door Daniël Verplancke voor Jos Van Olmen, Willy Van Neste e.a.

    Waarschoot kreeg 52 renners aan de start en moesten in dertien ronden 141km overbruggen. Hier kwam de beslissing toen Vanconingsloo op het einde van de 7de ronde na een spurt voor een premie doorging. Acht renners kwamen aansluiten en gingen de laatste ronde in met 4’ voorsprong. Dan kwam er een staaltje kunde van de momenteel goed rijdende neo-prof Louis Verreydt, die na pech vooraan wegviel, herstelde en opnieuw kwam aansluiten. Het was ook hij die in de laatste kilometers nog wegreed, en toen de overige koplopers twijfelden was het Richard Bukacki (Ned), die naar en over Louis naar de zege reed. Op 50meter volgde Ferdinand Bracke, Herman Vrijders volgde op 100meter met Georges Vanconingsloo, Ronald De Witte, Robert Van Lancker, Louis Verreydt en Etienne Antheunis. Op 6’ werd Rik Van Linden tiende voor Raymond Steegmans, Walter Planckaert, de Nederlanders Jan Serpenti (Ned) en Peter Kisner en sluit August Herrijgers de top15 af.

    12-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Gonzales-Linares

    In Spanje ging de Ronde van Katalonië van start te Tremp met een ploegentijdrit van 7km. Kas won en mocht José Antonio Gonzales-Linares de eerste leiderstrui aantrekken. Werner werd tweede, dan volgden Karpy, Salvarani, Rokado, Magniflex, La Casera en Bic.

    12-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    .
    Hekelgem 1965
    De eerstejaars prof Pierre Bellemans 20/1/’49 uit Gooik, is deze middag in de ouderlijke woonst dood in zijn bed aangetroffen. Hij zou overleden zijn aan een hartinfarct. Als nieuweling won hij de Grote Prijs Dr.Tistaert voor nieuwelingen te Hekelgem op 18/4/1965.

    Als liefhebber won hij in 1968 te Lot – Outer en Overboelare. Voor 1969 vind ik geen uitslagen, hoogstwaarschijnlijk wegens zijn legerdienst. 1970 leverde hem 4 overwinningen op, Outer, Halle, Stambruges en in zijn eigen Gooik. In 1971 behaalde hij liefst 20 overwinningen, waarvan de meesten in zijn streek en zelfs driemaal in Gooik. Dit jaar werd hij prof bij het Italiaanse Scic. De 23-jarige renner zou op 12/10 huwen.
    .
     Pierre Bellemans

    12-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Cees Bal

    Roger Verschaeve behaalde zijn tiende overwinning in Dentergem waar hij Ghislain Cael en Michel Pollentier achter zich liet.

    La Calamine kreeg 27 renners aan de start waar Joseph Borguet twee Nederlanders van de zege hield. Johan vander Kooy en Hub Geilenkirchen. Plaats vier op 1’15” was nog voor een Nederlander Ben Ceulen die Paul Flechet achter zich liet. Léon Jacobs won de spurt voor plaats zes en konden nog 6 Nederlanders zich in de top15 plaatsten.

    Zijn zevende zege behaalde Raymond Vanstraelen te Stockay St. Georges waar menmet 44 was gestart. Omer Meeus werd tweede voor Freddy Libouton, Jean-Luc Yansenne, Alain De kaye, Georges Bortels e.a.

    In Wiers was de zege voor Serge Salas die 30” voorsprong had op Albert Decuyper en 45” op Albert Delrue.

    De finalewedstrijd van het Criterium Vooruit te Wondelgem trok 56 deelnemers. De Nederlander Cees Bal gaf er fietsles en won met 25” voorsprong. Het podium werd vervolledigd door 2 Westvlamingen namelijk Daniel De Schrooder en Willy Jonckheere. Eerste Oostvlaming werd Jacky Declerck die de vierde plaats voor zijn rekening nam. Plaats vijf was voor Roger Van Den Eede.

    11-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Nieuwkerken-Waas kreeg 63 renners aan de start die 24 rondjes van 6,5km in de regen moesten afleggen. In de 2e ronde ging een negental voorop rijden, de Nederlanders Ottenbros, Krekels en Karstens, en verder Hooyberghs, Peeters, Barras, Van Landeghem, Van Den Neste en Van Damme. de Nederlanders drongen niet verder aan en ook Van Landgehem liet het afweten. De overige 5 vervolgden met niet veel overtuiging, Van Den Neste werd nog door een val uitgeschakeld en was halfweg alles te herdoen. Bij het ingaan van de 17e ronde kwamen 13 renners voorop, waaruit Barras door pech nog wegviel. Een tweede groepje ging tevergeefs in de tegenaanval. Bij het sprinten voor een premie gingen Hooyberghs en Lambrechts door en mochten voor de zege spurten. Raf haalde het met 50meter op Emiel. Op 30” won André Dierickx de spurt voor plaats drie voor Cees Koeken (Ned), Willy De Geest en André Doyen. De rest van de kopgroep had al 1’40” achterstand en was Lucien Willekens de snelste voor plaats zeven. Verder volgden Eddy Reyniers, Vic Van Schil, Victor Peeters, Jos Spruyt en Albert Van Damme. Van het peloton op 3’30” was de Nederlander Jan Krekels de snelste voor plaats dertien.

    Voor de 25ste Grote Prijs Marcel Kindt te Zwevegem kwamen 43 renners afgezakt, zij moesten 7 ronden afleggen van 20km. Hier waren de eerste aanvallers Ronny Christiaens en Wilfried David, zij reden van ronde 1 t/m 6 voorop. Onmiddellijk na de hergroepering gingen Harry Van Leeuwen (Ned) en Paul Crapez ten aanval en kregen het gezelschap van Romain Maes en Willy De Bosscher. Dit viertal kreeg het gezelschap van Robert De Guchtenaere, Fernand Bruggeman en Eddy Moreels maar was na 10 ronden ook hun liedje uitgezongen. In de 14de ronde kreeg men 15 renners aan de leiding, waaruit op 2 ronden van het einde Christian Callens wegreed. Bij het ingaan van de laatste ronde had hij 30” voorsprong op een viertal maar hield stand en won met 30” voorsprong op Etienne Sonck, Dirk Baert, Roger De Vlaeminck en Eddy Cael. Ook Pol Mahieu op 1’10” kwam nog alleen over de meet. De groepsspurt voor plaats 7 werd gewonnen door Eddy Moreels voor Willy Planckaert, Jean Ronsmans e.a.

    11-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Francisco Galdos

    Voor de Trofeo Masferer in Spanje kwamen 48 renners aan de start. Men vertrok te Badalona om na 215km te Tremp toe te komen. Er werd na 215km met twee voor de zege gespurt, Francisco Galdos haalde het van Santiago Lazcano. Op 3’09” volgde een zestal, hiervan was José Luis Abilleira de snelste voor Miguel Maria Lasa, Pascual Fandos, Pedro Torres, Antonio Martos en José Antonio Gonzales Linares. Een tweetal volgde op 3’15” en mocht voor plaats negen spurten, José Manuel Lopez Rodriguez haalde het van Nemesio Jimenez. 37 renners hebben de wedstrijd uitgereden. De bergprijs was voor Santiago Laczano. De vliegende spurten werd gewonnen door José Casas

    11-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    .

    Zijn vijfde zege behaalde Yvan Ronsse te Amougies met 1’ voorsprong op Abel Holvoet en Roland Hellebaut.

    Ook Alex Robberecht zit met zijn winst in Betekom eveneens aan vijf overwinningen. Plaats 2&3 werden door de Willy’s Hermans en Verschueren ingenomen.

    Ondanks de hevige regenval kwamen nog 44 renners te Brustem een rugnummer afhalen om 20 ronden te koersen. Er kwamen verschillende ontsnappingspogingen maar het was pas in de 13de ronde dat de goede tot stand kwam. Acht renners reden weg, door een val van Maurits Van Elderen werd er met zeven voor de zege gespurt. Het was Bernard Bourguignon die het haalde voor de Nederlanders Theodoor van Pol en Geert Oosterbosch. Paul Van Elderen werd vierde voor Roger Loysch en S. Beckers. En werd de Nederlander Jan van Pol zevende.

    In Hofstade was de zege voor Luc De Croock voor Edmond Verbruggen en August Van Laethem.

    Na gisteren te Handzame is het weer prijs voor Patrick Geldhof, te Ichtegem verslaat hij in een spurt met twee Ferdinand De Keyser. Op 15” werd Eddy Ronquetti derde.

    Kluisbergen kreeg Albert De Cuyper als winnaar voor Ferdinand Vander Fraenen en Jean-Paul Spileers.

    Zijn vierde zege behaalde Luc Van Ouytsel te Kumtich hij had 35” voorsprong op Jos Vandermeulen en Albert Stroobants.

    27 renners namen de start te Maboge waar Joseph Hensen 1’15” voorsprong had op Francis Derminne, Willy Day, Jozef Renward e.a.

    Meerle kreeg Willy Vanden Ouweland als winnaar voor Joseph Meynzer en Frans Tilburgs.

    Zijn achtste zege behaalde Lieven Malfait te Meulebeke waar hij 1’20” voorsprong had op Ronald Rosseel en Rino Van Dromme.

    In Oetingen werd de Wisselbeker Edgard Schoeters verreden. Na 153km was Karel Rottiers sneller dan zijn medevluchters Ferdinand Peersman, zij hadden 4’ voorsprong. Plaats drie was voor Luc Demedts voor Leo Coeck, Gustaaf Hermans, Eric Van Lent, Theo Dockx, Jos Gijsemans, Willy Baert en Constant Rommens sluit de top10.

    Nederlandse zege te Olmen waar Henk Smits zijn landgenoot Jacques Roemerman vooraf ging en werd Leonard Engelen derde.

    Ook voor Ghisleen De Clercq waren er twee overwinningen op rij, te Oosterzele ging hij Etienne Van Braeckel en Johan Van Uffel vooraf.

    St. jan-in-Eremo kreeg Romain Vercauter als winnaar voor Alex Claeys en werd op 1’ Antoine Demeyer derde.

    Nummer zeven behaalde Eric Serlet te Stasegem waar hij Luc Leman en J. Verhaeghe achter zich liet.

    In Duitsland te Düren werden onze landgenoten 1&2, Ludo Delcroix won er voor Jan Lauwereyns. Plaats drie was voor de Duitser Manfred Fenner.

    10-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Georges Barras
    Essen dat een super-sneeuwbalpremie inschakelde heeft met dit initiatief midden in de roos gemikt. Reeds na twee ronden gingen De Buysschere en Daelemans voorop rijden, en kregen een ronde later het gezelschap van Omloop en de Nederlander Bruessing. Dit viertal dat het aanvankelijk op de dikke premies gemunt had, begon zelf in het sukses te geloven toen hun voorsprong meer dan 1’ bedroeg. In de 16de ronde begon Ongenae aan de achtervolging, overbrugde enkele ronden later de kloof, maar kwam even later ook het peloton aansluiten. Eerst Omloop en later Brands opnieuw Ongenae en Beyssens hebben nog een poging ondernomen, maar was het uiteindelijk Georges Barras die solo naar de meet reed. Op 200meter won Vic Van Schil de spurt voor plaats twee voor Lucien Willekens. De aankomstrechters hebben echter Vic gedeklasserd zodat Lucien plaats twee kreeg. De groep volgde op 350meter en hiervan was Staf Van Roosbroeck de snelste voor drie Nederlanders, Cees Koeken, Gert Harings en Harm Ottenbros. Dan volgden Frans Verhaegen, Georges Claes (Zonh.), Alfons Debal e.a. De Buysschere werd winnaar van de grote premie.

    Te Heule was maar pas de start gegeven van de ronde van de Vlasstreek of Paul Crapez koos het hazenpad. Aangezien er geen reactie kwam had hij na 90km bij aanvang van de kleine ronden liefst 4’40” voorsprong. Wanneer Ward Janssens, Catteeuw en Van Geebergen in de achtervolging gingen slonk de voorsprong rap tot 2’, na 128km koers kwamen de drie vooraan aansluiten. Nog twee renners Rosiers en Mahieu kwamen tot bij de vier leiders. Met zes werd er voor de zege gespurt en was het Roger Rosiers die zijn tiende zege behaalde. Op een halve lengte werd Gerry Catteeuw tweede voor Julien Van Geebergen, Pol Mahieu, Ward Jansens en Paul Crapez. Op 15” werd Willy Van Malderghem zevende en op 30” was voor plaats 8 de Columbiaan Giovanni Jimenez de snelste van de groep voor Jaak Zwaenepoel, Herman Vrijders, Noël Vanclooster, Raf Van Bruwaene e.a.

    10-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Sylvain Vasseur

    Frans Verbeeck behaald in Frankrijk zijn derde ritzege in de Ronde van het Noorden. In de laatste rit Anzin-Roubaix heeft hij 13” op August Herrijgers die de Deen Leif Mortensen naar plaats drie verwijst. Slechts 4” later is de Fransman André Mollet sneller dan Walter Planckaert, Alfons Scheys, de Brit Barry Hoban, dan volgen onze landgenoten Daniël Vanryckeghem en Noël Vantyghem. Plaats 10 is voor Gérard Besnard.

    Alhoewel onze landgenoten 4 van de 5 ritten wonnen is de eindzege voor de Fransman Sylvain Vasseur die na 929km één minuut voorsprong heeft op zijn landgenoot Raymond Riotte. Neo-prof Louis Verreydt eveneens op 1’ behaald een mooie derde plaats. Plaats vier op 1’05” is voor José Catieau (Fr) en is Frans Verbeeck op 1’43” vijfde. Verder volgen op 6. Robert Mintkiewicz (Fr), 7. Leif Mortensen (Dk) 2’59”, 8. Roger Gilson (Lux) 3’16”, 9. Noël Vantyghem 3’20” en op 10. De Brit Barry Hoban zijn achterstand is 3’23”.

    Opnieuw een zege voor Eddy Merckx die de G.P. van Medriso in Zwitserland wint. Eddy en zijn ploegmaat Herman Vanspringel hadden na 201,6km 47” voorsprong op de Italiaan Franco Bitossi, de Deen Ole Ritter en nog twee Italianen, Enrico Maggioni en Vladimiro Panizza. Voor Martin Vandenbossche was er op 1’01” plaats zeven. Voor plaats acht op 5’ was Enrico Paolini (It) sneller dan Arnaldo Caverzasi (It), Jos Huysmans, Adriano Passuello (It) en twee Zwitsers, Louis Pfenninger en Joseph Fuchs. Op 15 eindigde Celestino Vercelli (It).

    In Duitsland werd in de Keulse wijk Porz onder een stromende regen een dernywedstrijd over 1 uur betwist. De zege was voor de Duitser Dieter Puchel die na 46,7km in de spurt met 3meter onze landgenoot Roger Swerts versloeg. Verder in de uitslag enkel Duitsers. Op 5meter werd Jürgen Tschan derde, voor Hans Junkermann en Rolf Wolfshohl. Op 1 ronde volgde als zesde Karl-Heinz Muddemann en de zevende Bernd Rasing had 2 ronden achterstand.

    Lucien Aimar won in Frankrijk het criterium van Excideuil na 60km had hij 3” voorsprong op Jean-Claude Daunat en werd Michel Perin derde.

    Net als in België is er voor Barras in Groot-Brittannië een zege. Sid Barras verslaat te Chandy, Tony Gowland en Mick Holmes.

    10-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    De liefhebbers reden te Dronden in Nederland hun clubkampioenschap. WV De Ijselstreek-’t Harde met Fedor Den Hertog, Nidi Den Hertog, Dries van Wijhe en Wim Holtstege werden kampioen, zij reden 1.42’42” over de 80km. Plaats twee was voor Oldenzaalse Wielerclub-Oldenzaal dat 1.44’07” reed. Het viertal was Tonny Bruns, Hennie Kuiper, Ben Wolkotte en Herman Snoeiijnk. AWV De Zwaluwen-Almelo werd derde met een tijd van 1.45’49” zij deden het met Wim Albersen, Henk Boom, Henk Poppe en Herman Ponsteen. Op 4 eindigde ZR & TC Theo Middelkamp-Goes, Kees Bal, Cees Priem, Jan Raas en Ko Blok deden er 1.46’48”5 over. Vijfde werd R&TC Groenewoud-Nijmegen met Arnold Mulder, Henk Botterhuis, Ton Welling en Wil de Vlam hun tijd was 1.46’58”.

    Bij de Nieuwelingen werd WC De Ster-Geleen kampioen met Piet van Kollenburg, MichelJacobs, Paul Scholten en Louis Janssens hun tijd over de 42km was 1.00’34”.

    In Zwitserland te Bazel was er een derde plaats voor de Nederlander Theo van der Leeuw. De zege na 100km was voor de Deen Jörn Lund voor de Brit William Moore.

    09-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Freddy Maertens

    Daniël Pauwels was de beste te Amougies waar hij Luc D’Hont en Luc Valepijn naar plaats 2&3 verwees.

    De herfstwedstrijd te Boekhoute kreeg 32 renners aan de inschrijvingstafel. Verschillende streekrenners bekampten elkaar, maar het was de Westvlaming Willy Jonckheere die aan het langste eind trok. Hij versloeg Hilaire De Cocker in een spurt met twee. Lucien De Volder regelde de achtervolgers voor de 3e plaats. Hij hield Alex Claeys, Martin De Clercq, Ivan Van de Steene, Ronan De Meyer, Marc Stofferis, Roland Boelaert en Kamiel D’Hooge die de top10 kompleet maakt achter zich.

    Joseph Borguet behaalde in Floreffe zijn derde overwinning, hij had 10” voorsprong op Jacques Martin en 2’15” op Fr. Demeune.

    Zege 15 is binnen voor Paul Collaer te Genval bleef hij Jean-Claude Buffet en Henri “Rik” Van Horenbeke voor.

    Handzame kreeg 25 renners aan de start en had na 108km Patrick Geldhof 15” voorsprong op Walter Vandecasteele en volgde Eric Serlet op 25”. Dan volgden op 1’30” vier renners waarvan voor plaats vier daniël Moenaerts de snelste was voor Marc Meernhout, Luc Leman en Lieven Malfait. Plaats acht was voor Frans Ligneel hij had 2’35” achterstand. De groepspurt voor plaats negen op 3’25” werd gewonnen door Fernand De Keyser.

    Itegem kreeg Marc Verbeeck als winnaar voor Ludo Bruylandts en Frans Tilburgs.

    Van de 38 deelnemers die 25 ronden moesten afleggen trachtte Gustaaf Put de wedstrijd reeds vroegtijdig op gang te krijgen, maar slaagde niet in zijn opzet. Reeds na 1 ronde werd hij al opnieuw bijgebeend, en bleef het peloton gesloten tot 9 ronden van het einde. Toen is Bruno Jaremko zijn kans gegaan namtot 25” voorsprong maar ook hij kon het niet volhouden. Met 25 snelden zij naar de streep waar Frans Lemmens sneller was dan Gustaaf Verboven, Ludo Noels, André Verbraecken, Robert Reeckmans, Raymond Vanstraelen en werd de rest zevende gelijk geplaatst.

    Slechts 20 renners kwamen te Lens aan de start en was de zege voor René Stradio die Benny Paulissen en Mario Dellavecchia mee op het podium kreeg.

    Met 44 zijn ze van start gegaan te Niel waar René Dillen 25” voorsprong had op Santos Castillo, Ludo Bosch, Franky De Ghent, Edmond Verbruggen e.a.

    Te Nieuwkerken-Waas mocht men 46 renners inschrijven en werd het een zevende overwinning voor Ghisleen De Clercq voor de Nederlander Piet Maas die op 15” volgde. Voor plaats drie op 25”werd er met zeven gespurt, Victor De Valckeneer haalde het voor Marc Steels, Rudi Heyns, José De Cauwer, Ernie Blommaert, Marc van De Putte en Marcel Hermans. Het volgend groepje volgde op 1’10”.

    In Oostduinkerke waar men met 29 vertok reden Freddy Maertens die won en Michel Pollentier de anderen op 3’. Voor plaats drie was Ronald Rosseel de snelste.

    Gerrit De Clercq behaalde zijn derde overwinning te Poesele voor Jacky Desmet en Dirk Van Speybroeck.

    Eddy Van Tieghem was naar Pommeroeul afgezakt waar hij 29 tegenstrevers overwon. Op 40” werd Michel Legat tweede voor Jean-Claude Hanot en Michel Dagrin. Georges Windels werd op 2’25” vijfde. Voor plaats zes op 2’35” was Eric Rosseel sneller dan Jacques Coppieters.

    Een vijfde zege was er voor Jean Van Der Stappen in Ruisbroek waar hij Freddy Missotten en Roland Hellebaut achter zich liet.

    Jos Hensen behaalde te St. Georges-sur Meuse waar 42 renners aan de start stonden zevende overwinning. Verder volgden, Omer Meeus, Jean swinnen, Marc Lepers, de Nederlander Mathieu Buckx, Maurice vanelderen, Alain Kaye e.a.

    09-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy De Geest

    Men kreeg te Destelbergen 62 renners aan de start die er van bij de start een geweldige wedstrijd hebben van gemaakt. Zes renners, de eerste vijf in de uitslag en Albert Van Damme die na een val en pedaalbreuk de wedstrijd heeft moeten verlaten waren reeds van in de eerste ronde op de vlucht geslagen. Willy De Geest die graag voor eigen deur wou winnen heeft het met de steun van zijn ploegmaat Rik Van Linden het ook verwezenlijkt. Willy had 5” voorsprong op Rik Van Linden, Pol Vanden Neste, Roger Rosiers en Ghislain Van Landeghem. Adolf Huysmans die in de achtervolging was gegaan bleef als zesde op 5’50” nog net uit d greep van het peloton. Daarvan was Richard Bukacki (Ned) de snelste voor Staf Van Roosbroeck, Norbert Seeuws, Peter Kisner (Ned), e.a.

    De inrichters te Harelbeke moesten met 41 renners tevreden zijn die 27 ronden rond de parochie Stasegem moesten afleggen. Reeds na 8 km trok Lucien Van Impe er op uit en kreeg het gezelschap van Patrick Sercu en Eric De Vlaeminck. Toen het drietal 300meter voorsprong had is ook de lokale renner Julien Vermote uit het peloton ontsnapt en kwam vooraan aansluiten. Even later kwamen ook José Van Ackere en Julien Van Geebergen bij de 4 leiders. In de 15de ronde is het ganse peloton komen aansluiten. Het duurde echter niet lang of Sercu reed opnieuw weg nu met Bruggeman, Eric De Vlaeminck kwam bij het tweetal maar zette niet door wat Patrick en Fernand wel deden en tot ruim 3 minuten uitliepen. Het peloton reageerde te laat en Patric Sercu won vlot met 10meter voor Fernand Bruggeman. Op 3’05” was Hervé Vermeeren de snelste van de groep voor Romain Maes, Pol Mahieu, Julien Van Geebergen, Eddy Cael, Arthur Vande Vijver, Eddy Moreels, José Van Ackere e.a.

    09-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Op 70km van het einde, tijdens de beklimming van de Mattrone slaat Eddy Merckx toe en wint de Ronde van Piemont waaraan 79 renners deelnamen. Ondanks een sterke Gimondi loopt hij tot 1’26” uit op zijn naaste achtervolgers waarbij zijn ploegmaat Vanspringel. Felice Gimondi werd tweede voor zijn landgenoten Wladimiro Panizza en Enrico Maggioni en is plaats vijf voor Herman Vanspringel. Op maar liefst 10’05” is voor plaats 6 Franco Bitossi sneller dan Michele Dancelli, Gianni Motta, Primo Mori, Ole Ritter, Jos Huysmans, Aldo Moser, Celestino Vercelli, Tino Conti, Pietro Di Caterina, Marcello Bergamo, Ugo Colombo, Giuseppe Perletto, en Giovanni Cavalcanti. Op 12’15” was Giovanni Varini de snelste voor plaats 20. Jos Deschoenmaecker en Frans Mintjens staakten de strijd.

    Geen 4op4 voor onze landgenoten in de Ronde van het Noorden daarvoor zorgt de Nederlander René Pijnen die met 14” voorsprong de vierde rit Cambrai-Anzin over een afstand van 193km wint. Frans Verbeeck is tweede voor onze landgenoten,Alfons Scheys, Eric Leman en Daniël Vanryckeghem, de Fransen Robert Mintkiewicz en Raymond Riotte worden 6&7. Dan volgen opnieuw 4 Belgen, 8. Jean-Pierre Berckmans, 9. August Herrijgers, 10. Willy Van Neste en 11. Louis Verreydt. Verder in dit groepje zaten nog de Fransen José Catieau, Charly Grosskost en leider Sylvain Vasseur. Op 55” wint Daniël Rebillard de spurt voor plaats 15.

    09-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands kampioenschap ploegentijdrit

    In Dronten werd het Nederlands kampioenschap ploegentijdrit verreden. Winnaar werd R&TC Buitenlust uit Helmond. Jos van der Vleuten, Jan van Katwijk, Jan Spetgens en Ferry van der Vleuten hun tijd was 1.47’18”9 over de 80km. Plaats twee was voor BRC Kennermerland-Beverwijk met Jan Serpenti, Gé van der Winden, Piet van Stralen en Roel Haller zij reden 1.49’17”6. Plaats drie was voor ASC Olympia-Amsterdam met een tijd van 1.49’28”2 de renners waren Harry Jansen, Tino Tabak, Ben Janbroers en Cor Schuuring. Op vier eindigde WSV De Peddelaars-Hoogeveen, Henk Benjamins, Jans Vlot, Albert Hulzebosch en Wichert Vlot deden er 1’50’29” over. De top5 werd volgemaakt door UW&TC De Volharding-Utrecht met een tijd van 1’52’03”9 en waren de renners Gérard Vianen, Peter van der Putten, Gijs Nederhof en Joop Jager.

    09-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-profs & liefhebbers

    .

    De laatste rit in de Vuelta a Mallorca vond plaats te Magalluf voor een rit van 167km. De zege was voor Juan Zurano voor Eduardo Castello en Manuel Andrade.

    De eindzege was voor Andréas Oliva Sanchez voor Antonio Martos en Juan-Manuel Valls, de top3 van de eerste rit. Plaats vier op 23” was voor Juan Zurano en had de vijfde Gonzalo Aja 3’42” achterstand. Karpy was de beste ploeg en José-Luis Abilleira de beste klimmer.

    In de Ronde van het Noorden behaald Frans Verbeeck zijn tweede ritzege. Na de derde rit Lillers-Cambrai bestond de top 5 uit: 1. Frans Verbeeck die de 180km aflegde in 4.40’46”. 2. Eddy Peelman- 3. Jacques Mourioux (Fr)- 4. Siegfried Muller (D)- 5. René Pijnen (Ned). Sylvain Vasseur blijft leider.

    In Frankrijk is Cyrille Guimard te Rungis de beste voor Jacques Mourioux en Bernard Guyot.

    Onze landgenoot Bernard Draux werd tweede te St. Junien in Frankrijk. Winnaar werd de Fransman Alain Bernard en was plaats drie voor diens landgenoot Montiaron.

    08-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische Spelen - wegrit

    .
    Hennie Kuiper

    Acht ronden van ieder 22,8km werd de bonte bende voorgeschoteld, over bochtige en heuvelachtige eerder smalle wegen. Voor velen gelukkig overlommerd door het groen van het Grunenwald. Er werd van bij het startsein gevlogen over die omloop, in zover dat na twee ronden al vijftig deelnemers eenvoudig naar huis waren gereden. Frans Van Looy die in die tweede ronde enkele spaken uit zijn achterwiel zag begeven heeft wel zijn plaats opnieuw kunnen innemen. Toen in de vierde ronde de beslissing viel was enkel Freddy Maertens mee, in een kopgroep van 15 waarbij twee Nederlanders, Kuiper en Priem. Nog 1 renner zou de kloof van 1’30” dichten, het was fondrenner Fedor Den Hertog, die in het begin van de zevende ronde kwam aansluiten. Dit was het moment dat zijn landgenoot Hennie Kuiper weg wipte, en wat niemand geloofde gebeurde Hennie hield het met de steun van zijn ploegmaats de resterende 40km vol. Na de 182,4km die hij aflegde in 4.14’37” had hij 27” over op de Australiër Kevin Clyde Sefton en was het brons voor de Spanjaard Jaime Huelamo die de Nieuw-Zeelander Bruce Biddle naar plaats vier verwees. Plaats vijf op 30” was voor de Brit Phil Bayton. Zijn landgenoot Phil Edwards op 36” was voor plaats zes sneller dan de Duitser Wilfried Trott en de Italiaan Francesco Moser. Dan volgden op 44” een groep van 21 renners met op 11.Piet van Katwijk (Ned), op 12 Cees Priem (Ned). Op 13. onze eerste landgenoot Freddy Maertens en op 25 Fedor Den Hertog (Ned). In het peloton dat op 2’36” eindigde werd Gustaaf Hermans 45ste, Lucien De Brauwere 59ste. Door wielbreuk heeft Frans Van Looy de wedstrijd verlaten.

    07-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Na een eerste en derde plaats in twee dagen opnieuw een zege voor Eddy Ronquetti die te Blankenberge sneller was dan Bernard Bourguignon en de Nederlander Wim de Waal.

    Een negende overwinning was er voor Michel Pollentier te Koekelare waar hij Frans Ligneel en Gerry Boutry achter zich liet.

    Een twaalfde zege was er voor Marc Van De Putte te Oudegem waar Willem Peeters en Ferdinand Peersman 2&3 werden.

    René Dillen was naar Ploegsteert afgezakt om zijn twaalfde overwinning te vieren. Plaats twee was voor Lieven Malfait en werd Alain Depuydt derde.

    07-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Eddy Moreels

    Buggenhout trof het wat betreft het aantal deelnemers, liefst 94 renners stonden aan de start. Reeds in de tweede ronde reden Moreels, Maes en Bellemans voorop, en hadden na 2 ronden reeds 2’30” voorsprong. Door pech viel Pierre Bellemans vooraan weg. Maar kregen even later de twee leiders het gezelschap van vijf anderen, waarvan Verhaegen eveneens met pech zou wegvallen. Hoe er in de achtergrond werd gereden om de kopmannen tot de orde te roepen dat leek tevergeefse moeite. Op 6km van het einde liet Willy De Geest zijn kompanen achter en won met 20” voorsprong. De Nederlander Jan van Katwijk was de snelste voor plaats twee, dan volgden Eddy Moreels (die op 5/9 nog bij de liefhebbers won), Frans Maes, Ghislain Van Landeghem en Jos Van Olmen. De groepsspurt werd gewonnen door Jean Ronsmans.

    07-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Spanje werd rit twee in de Vuelta a Mallorca te Can Picafort gewonnen door Andrès Oliva die tevens leider werd. Plaats twee was voor Gonzalo Aja en plaats drie voor José-Luis Abilleira.

    Opnieuw een Belgische zege in Frankrijk waar rit 2 in de Ronde van het Noorden van Calais naar Lillers over een afstand van 187km werd gewonnen door Willy Teirlinck. Hij had 2” voorsprong op Alfons Scheys, de Fransman Gérard Moneyron, Johny Soenens, Louis Verreydt, Raymond Riotte (Fr), Léon Thomas en de Fransen Sylvain Vasseur, Gérard Besnard en François Coquery. Sylvain Vasseur is leider. Verrassend is de vijfde plaats van Louis Verreydt die op 29/8 nog de Olympische ploegentijdrit heeft gereden en sinds 1/9 prof bij Goldor-Ijsboerke.

    Winst is er ook voor Eddy Merckx die een tipo pista wint te Voghera in Italië. Plaats twee is voor Marino Basso en werd Felice Gimondi derde.

    07-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    Voor de provincie Luik werd er te Warsage voor de provinciale interklubs gestreden. De liefhebbers moesten 40km afleggen. De zege was voor Union Cyclisme Seraing die de klus klaarden in 57’38”. De winnende ploeg bestond uit, Bernard Bourguignon, Jacky Méan, Joseph Borguet, R. Habeaux, Joseph Renwart en Richard Wagner. Op 41” werd Dolhain-Vélo tweede en had Soumagne als derde 2’24” achterstand.

    Ook bij de juniors was Union Cyclisme Seraing de beste ploeg, de 20kms werden afgelegd in 29’39”. Volgde Rocourt op 17” en Soumagne op 21”.

    Te Overboelare was er de enige wedstrijd voor liefhebbers en was Jos Gijsemans de snelste voor Ghisleen De Clercq en Henri “Rik” Van Horenbeke.

    06-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In de 45ste Grote Prijs van Melsele viel reeds vrij vlug de beslissing. Vijftien renners reden weg waaruit enkel door pech Ronny Vande Vijver moest afhaken. Hoe fel hij zich ook inspande kon Ronny de aansluiting niet meer bewerken en werd in de 18de ronde door het peloton opgeslorpt. Een poging van Van Beers (Ned) en Spruyt in de kopgroep werd onmiddellijk de kop ingedrukt. Het was Herman Vanspringel, die in de laatste km er als een schicht uitflitste om met 15” voorsprong te winnen. Richard Bukacki (Ned) werd tweede voor, Jos Van Beers (Ned), Frans Mintjens, Ludo Van Staeyen, Harm Ottenbros (Ned, Willy In’t Ven, André Poppe, Ronald De Witte, Jos Spruyt en Eddy Goossens. Van de eerste achtervolgers op 2’10” werd Arthur Vande Vijver 15de voor Gerben Karstens (Ned), de ongelukkige Ronny Vande Vijver, Raymond Steegmans, André Peirsman, X, Flory Ongenae, Vic Van Schil en Etienne Antheunis.

    Het mooie zomerse weder koos partij voor de inrichters van de 40e grote prijs van Wingene en ook de renners waren er. Zelfs met 42 maar men kan slechts zeggen dat ze meer als toeristen, dan als wielrenners naar de Breughel gemeente gekomen zijn. Slechts gedurende 1 ronde hebben ze werkelijk gefietst. Het was dan echter te laat om de hoofdvogels af te schieten. Best ook, want zo kregen Ritserveldt en Bruggeman de verdiensten waar ze recht op hadden. Reeds kort na de eerste ronde waren deze twee voorop gaan rijden. Voor Jean-Marie Ritserveldt werd het een eerste zege met 13” voorsprong op Fernand Bruggeman. Op 23” won Etienne Sonck de spurt van het peloton voor, Dirk Baert, Leopold Van Den Neste, Roger Kindt, Raf Van Bruwaene, Romain Maes, Guido Van Damme, Eddy Cael e.a.

    06-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Juan-Manuel Valls

    In Spanje is te Palma de Vuelta a Mallorca van start gegaan met een rit van 168km. Winst was er voor Juan-Manuel Valls voor Andrès Oliva en Antonio Martes.

    Nog in Spanje won Domingo Perurena het kriterium van Vilaseca waar hij Cyrille Guimard (Fr) en zijn landgenoot José-Antonio Gonzales-Linares achter zich liet.

    En in Frankrijk gaat de Ronde van het Noorden van start met drie landgenoten in de top5. De eerste rit werd verreden tussen Roubaix en Calais over een afstand van 188km. Met veertien werd ervoor de zege gespurt en won Frans Verbeeck voor Noël Vantyghem, de Brit Barry Hoban, Walter Planckaert en de Fransman Robert Mintkiewicz. Plaats 6 was voor Jean-Luc Molineris (Fr), 7. Eric Leman, 8. Sylvain Vasseur (Fr), 9.Eddy Verstraeten, 10.David, 11.Charles Rouxel (Fr), 12.Roger Gilson (Lux), 13.Leif Mortensen (Dk) en 14.Christian Callens. De groepsspurt van een goeie dertig renners voor plaats 15 op 1’ werd gewonnen door de Fransman Jacky Mourioux.

    Een derde plaats was er voor Eddy Merckx in Italië te Lendinara in een wedstrijd tipo pista. Felice Gimondi won er voor Marino Basso.

    06-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische Spelen - in de rand

    .

    De Nederlanders verliezen hun bronzen medaille behaald in de 100km ploegentijdrit. De vierde renner Aad van den Hoek die de 100km niet had uitgereden, diende zich ook aan een dopingingonderzoek te onderwerpen net als zijn drie ploegmaats. van den Hoek werd positief bevonden. Aangezien onze landgenoten die vierde eindigden niet aan een dopingkontrole werden onderworpen zullen zij het brons niet ontvangen.

    Twee dagen voor de wegrit is ploegleider Lucien Acou alles behalve een gelukkig man. Hij ziet zijn viertal praktisch nooit. Met Frans Van Looy en Gustaaf Hermans gaat het nog, maar Lucien De Brauwere en Freddy Maertens kan hij niet te pakken krijgen. Die komen enkel naar het Olympisch dorp om te slapen. Voor de rest verblijft Freddy met zijn vader en zijn eigen verzorger in een hotel vlak bij de omloop. In een vergadering met de heer Mollet dreigde Acou zelfs van Maertens uit de ploeg te zetten, indien hij niet kwam opdagen. Nog volgens Acou heeft hij wel vier goede renners maar geen ploeg. Ook vind hij dat het viertal teveel geoefend heeft. Om de andere dag worden liefst 200km. afgehaspeld en daartussen kortere tripjes achter de derny.

    05-09-2012 om 06:17 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Eddy Moreels

    Omer Meeus had te Anderlues na 100km 2’20” voorsprong op Jean-Claude Hannot en Frans Lamoline.

    Voor eigen volk won Kamiel Dhooghe te Bassevelde waar 42 renners de start namen. Tweede werd Georges Clausse voor Ludo Bruylandts, Jos Meynzer, Marc Steels e.a.

    Geen tweede zege op rij voor Eddy Ronquetti te Hulste-Ingelmunster, Eric Serlet won er met 10” voorsprong op Ghislain Cael en Eddy.

    Zijn negende overwinning behaalde Eddy Moreels te St.Maria-Oudenhove voor Albert De Cuyper en Fedirnand Peersman.

    05-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy Van Neste

    Te Izegem werd door Peter Post aan 36 renners de start gegeven. Zijn vlag was nog maar pas naar beneden of Eddy Cael ging er vandoor, hij reed tot 2’30” voorsprong bijeen en hield het 9 van de 20 ronden vol. Na de hergroepering reden onmiddellijk de Nederlander Holst en Hemeryck weg en kregen een tweetal ronden later nog 13 anderen op hun nek ,waarbij de winnaar van verleden jaar en tegelijk lokaal favoriet Patrick Sercu. Iedereen verheugde zich reeds om de kans op een nieuwe zege, toen Patrick op 2 ronden van het einde last kreeg met zijn versnellingsapparaat en de wedstrijd verliet. Op datzelfde ogenblik sloegen Van Neste en Van Marcke toe, en hadden bij het ingaan van de laatste ronde al 35” voorsprong op het peloton dat de andere vluchters had bijgebeend. Willy Van Neste versnelde nog eens en won met 50meter voorsprong op Ronny Van Marcke. Dirk Baert als 3de kwam op 17” met Willy Van Malderghem in zijn wiel binnen. Dan volgden op 23” Julien Van Lint, Franky Ebo en Julien Stevens. Nog een tweetal John Hemeryck en Luc Van Den Daele werden 8&9 op 38”. Van een achttal op 42” was Noël Vanclooster de snelste.

    05-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Roger wint de Coppa Placci

    Onze landgenoot Roger De Vlaeminck heeft in Italië de Coppa Placci te Imola gewonnen. In een spurt met drie na 240,4km was hij sneller dan de Italianen Marcello Bergamo en Davide Boifava. Op 13” volgde de Zweed Tomas Pettersson als vierde. Ook Claudio Michelotto (It) op 45” bleef uit de greep van het peloton. Het was Franco Bitossi die op 59” de groepsspurt voor plaats zes won voor Michele Dancelli, Wilmo Francioni, Giancarlo Polidori en werd Enrico Paolini tiende. Van de 74 vertrekkers kwamen er 35 over de streep. De Zwitser Josef Fuchs 11de, de Zweed Gösta Pettersson 14de en de Deen Ole Ritter 25ste zijn de drie overige buitenlanders die de wedstrijd uitreden.

    05-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen en Buitenland

    .

    De streekrenners hebben te Arendonk waar 63 renners aan de start kwamen, de wedstrijd gemaakt. In de beslissende vlucht van zeven zaten er niet minder dan zes, die alle in een straal van 15km van Arendonk wonen. Reeds vroeg in de koers kreeg men een Nederlandse ontsnapping met Ottenbros, Prinsen, van Katwijk en onze landgenoot Opdebeeck. Deze vier namen tot 1’ voorsprong, maar Ottenbros was niet overtuigd en liet zich afzakken. In de groep werd gereageerd en vormden zich meerdere kleine groepjes. Enkele daarvan smolten samen en kreeg men 29 renners vooraan, de rest was geklopt. Op 30km van het einde reden de zeven zoals reeds vermeld weg, en hieruit is Willy In’t Ven solo naar de meet gereden. Kersverse prof Louis Verreydt is nog tevergeefs in de tegenreactie gegaan. Op 30” hebben de zes voor plaats twee gespurt. Jos Van Beers (Ned) haalde het voor Louis Verreydt, Frans Verhaegen, Mat de Koning (Ned), Jos Spruyt en August Herrijgers. De spurt van een drietal voor plaats 8 op 1’40” werd gewonnen door Fonske Debal voor Vic van Schil, Jos Van Olmen. Vooor plaats elf op 1’45” was Jan Krekels (Ned) de snelste, en was er voor Englebert Opdebeeck een 22ste plaats.

    Ook te Wetteren had men met 72 veel deelnemers. En hebben net als in Arendonk zeven renners de wedstrijd beheerst. In de achtergrond hebben, Pintens en Bruggeman en nadien Vantyghem nog geprobeerd om vooraan te komen, wat niet gebeurde maar kwamen wel voor het peloton over de streep. Van de zeven vooraan was Willy Abbeloos de snelste voor Leopold Van Den Neste, Arthur Vande Vijver, Daniël Verplancke, de Nederlander Harry van Leeuwen, Johan De Muynck en Ghislain Van Landeghem. Op 1’10” kwamen Georges Pintens en Fernand Bruggeman op 10” gevolgd door Noël Vantyghem over de streep. Van de groep op 1’25” was Richard Bukacki (Ned) de snelste voor plaats elf, na hem volgden Daniël Vanryckeghem, Robert De Guchtenaere, Ronny De Bisschop e.a.

    In het criterium van Chateaulin in Frankrijk werden onze landgenoten Eddy Merckx en Walter Godefroot 2&3. De zege was voor Cyrille Guimard.

    04-09-2012 om 04:32 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische Spelen

    De Olympishe spelen op de baan eindigen vandaag, met de ploegenachtervolging en de tandems.

    In de ploegenachtervolging wint Groot-Brittannië (Michaël Benett-Ian Hallam-Ronald Keeble-William Moore) het brons met een tijd van 4’23”78 het verslaat de Polen (Jerzy Glowacki-Pawel Kaczorowski-Janusz Kierzkowski- Mieczyslaw Mintchev) die 4’26”06 reden.

    De finale gaat tussen de twee Duitslanden, met een tijd van 4’55”14 wint West-Duitsland (Jürgen Colombo-Günther Haritz-Udo Hempel-Günther Schumacher)- het goud en is het zilver voor Oost-Duitsland ( Thomas Huschke-Heinz Richter-Herbert Richter-Uwe Unterwalder) hun tijd is 4’25”25.

    Bij de tandems wint Oost-Duitsland zijn halve finale tegen de Polen. En gaan de Fransen onderuit tegen de Russen.

    Ook in de finale voor plaats drie kunnen de Fransen Daniël Morelon-Pierre Trentin niet op tegen de Polen (Andrzej Bek – Benedykt Kocot) die brons hebben.

    Voor het goud winnen de Russen ( Vlasimir Semenets – Igor Tszlovalnikov) van de Oost-Duitsers (Jürgen Geschke – Werber Otto ).

    04-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Eddy Ronquetti

    Anzegem kreeg na 104km Willy Baert als winnaar die 10” voorsprong had op Luc Dhont en volgde Yvan Ronsse op 1’.

    Zijn elfde zege behaalde René Dillen te Edegem waar men met 45 was vertrokken. Plaats twee was voor Roger De Backer, verder volgden André Verbraecken, Frans Tilburgs, de Nederlander Piet Maas, Jos Jacobs, nog een Nederlander Hans Koot, Ernie Blommaert, Jozef Meynzer en op 10 Jos De Keersmaecker.

    In Evergem had Marc Van De Putte 35” voorsprong op Daniël De Schrooder en werd Daniël Moenaert derde.

    In Grimbergen bestond het podium uit 1. Jean Swinnen, 2. Marc Van Ouytsel en 3. Jean Van Der Stappen.

    Zijn dertiende zege behaalde Eddy Ronquetti te Hulste-Ingelmunster voor Luc Leman en Carlos Cuylle.

    Was het door de overmaat van wedstrijden of was er een andere reden, maar feit is zeker dat er slechts 12 renners opdaagden te Nevele. De schifting was snel een feit en Pol Lannoo toonde zich heer en meester. Aaan de streep hield hij zijn dichtste belagers, Dirk Van Den Berghe en Gerrit De Clercq achter zich. Meetjeslander Martin De Clercq klopte Antoon De Meyer en Jacky De Clerck voor de 4e plaats.

    Een achtste overwinning behaalde Jos Gijsemans te O.L.Vrouw-Waver waar de dichtste ereplaatsen waren voor Theo Dockx en Constant Rommens.

    Jean-Pierre Baert was de beste te Oudenaarde waar Norbert De deckere tweede werd. De Nederlander Ad van Elzakker werd derde.

    Aalstenaar Adrien De Leeuw won te Overboelare en verwees Jean-Paul Spilleers en Daniël Pauwels naar plaats 2&3.

    Ghislain De Clercq kwam in St. Gillis waas winnen voor José De Cauwer en Ribert Ferket.

    Willem Peeters was naar St.Maria-Oudenhove afgezakt om er zijn zesde overwinning te behalen. Plaats twee was voor de Nederlander Theo van der Leeuw, Jos vandermeulen werde derde en Willem Meganck vierde.

    Een zevende overwinning was er voor Patrick Geldhof te Zonnebeke waar hij Roger Verschaeve en Frans Ligneel naar de dichtste ereplaatsen verwees.

    04-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische Spelen

    Vandaag kwamen de tandems aan de beurt, waaraan Manu Snellinx en Noël Soetaert deelnemen voor België en Klaas Balk en Peter van Doorn voor Nederland.

    Onze landgenoten verloren in hun reeks van de West-Duitsers Jürgen Barth en Rainer Müller, en moeten naar de herkansingen.

    De Nederlanders wonnen van de Columbianen Rafael Narvaez en Jairo Leopoldo Diaz. En gaan door naar de kwartfinale.

    In de herkansingen werd hun reeks met drie verreden. Onze landgenoten wonnen van de Amerikanen Jeffrey Eric Spencer en Ralph Phillip Therrio en werden de Columbianen Rafael Narvaez en Jairo Leopoldo Diaz derde. Ook de Belgen gaan naar de kwartfinale.

    In die kwartfinale verslaan de Oost-Duitsers Geschke – Otto onze landgenoten, de Nederlanders moeten het afleggen tegen de Fransen Morelon – Trentin.

    03-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Cees Bal

    Onze landgenoot Antoine Bauwens won na 27/8 te Hamburg nu te Uerdingen in West-Duitsland een wedstrijd over100km.

    Tweede ritzege op rij voor de Nederlander Cees Bal in de Ronde van Frans Vlaanderen. Hij pakt ook de eindzege met 2’15” voorsprong op onze landgenoot Ghislain Cael, en diens broer Bertil die op 4’ volgt. Op plaats vier eindigt de Fransman Guy Leleu.

    Ook in de rittenwedstrijd Nice (Fr) –Mondovi (It) was het de laatste dag, en moesten de renners twee ritten afwerken. Rit 3a ging naar de Italiaan Renato Martinazzo en rit 3 b was voor de Italiaan Giuseppe Picat Re.

    De eindzege is voor Jean-Louis Danguillaume voor de Italianen Alberto Bogo en Renato Martinazzo.

    Nog in Italië was er de Giro della Toscana over een afstand van 180km. Winst was er voor Renato Marchetti die zijn twee medevluchters Nazzareno Pola en Giovanni Morelli versloeg. Als vierde op 40” volgde Tullio Rossi en werd Marcello Osler vijfde.

    03-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Bernard Bourguignon

    Van de 58 renners die vertrokken zijn te Boelhe kwamen na 110km twee renners gelijk over de streep. Onze landgenoot Bernard Bourguignon en de Nederlander Jo van Pol werden gevolgd door Freddy Libouton, de Nederlander Louis Meijers, Alain Kaye, Jean-Luc Janssen, Benny Paulissen, José Clabots e.a.

    De qua parcours lastige wedstrijd in het Wase Daknam trok 50 gegadigden. José De Cauwer zette de koers naar zijn hand en veroverde de bloemen voor Rudi Heyns, Ghisleen De Clercq. Marc De Poorter hield Sylveer Van Gijseghem en John Dhooge achter zich voor plaats 4.

    Wilderen-Duras mocht 49 renners inschrijven, en heeft de plaatstelijke renner Maurice Van Elderen van bij de aanvang in de voorste gelederen gereden. In de vierde ronde was hij voorop met Vrancken, Smeets, Wilms en de Nederlander Geilenkirchen, namen 46” voorsprong, maar werden in de elfde opnieuw ingelopen. Op 3 ronden van het einde reden 12 renners weg, André Verbraecken verschalkte zijn tegenstrevers op een paar honder meter van de streep en hield 50meter over. Plaats twee was voor Roger De Backer voor Jacob Langen (Ned), Omer Coeckaerts, Marc Van Ouytsel, Frans Lemmens, Paul Wellens,Hendrik Brocks uit Indonesië, Geert Oosterbos (Ned), Hubert Geilenkirchen (Ned), Remy Vrancken en Maurice Van Elderen. Op 45” was de Nederlander Willi Wilms de snelste voor plaats 13 voor Jan Boonen e.a.

    Guy Minsart kreeg te Flemalle-Grande waar 40 deelnemers waren twee Nederlanders mee op het podium, Harry Beurskens en Johan Claessen, Willy Baeten werd vierde en Jean-Marie Flohimont vijfde.

    In Hingene-Wintam won Karel Rottiers met 15” voorsprong op Franky De Gendt en John Rottiers.

    Frans Tilburgs had in Lint 40” voorsprong op Willy Van De Wouwer en Frans Van Beek.

    Machelen (Brab.) mocht 52 rugnummers uitdelen, na 108km won Theo Dockx voor Walter Naegels, Albert Seghers, Ludo Bruylandts e.a.

    Meer-Goetsenhoven kreeg Jean-Luc Van Hoof als winnaar voor Luc Van Ouytsel en Leon Coeck.

    03-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Onmiddellijk werd er door de 41 renners te Antwerpen strijd geleverd, door het feit dat er om de haverklap een vette premie was te verdienen. Reeds vrij vroeg viel de beslissing toen 12 renners wegreden. Hiervan zou enkel De Buysschere de rol moeten lossen. Op tien ronden van het einde reden de Nederlanders Ottenbros en Duycker, met onze landgenoten Knockaert en Poppe uit de kopgroep weg. In de spurt namen de Nederlanders de bovenhand, Harm Ottenbros haalde het voor Adri Duycker en werden Julien Knockaert en André Poppe 3&4. Op 1’20” was Frans Verhaegen sneller dan, Raf Hooyberghs, Alfons Scheys, Flory Ongenae, Hendrik Mariën, Jules Bruessing (Ned) en Michel Van Vlierden.

    In Herzele hebben de 43 renners het kalm aan gedaan, en werden de eerste ronden in een gezapig tempo afgelegd. Af en toe was er een poging, maar deze hield niet veel ernstig in, en werd zeer vlug ongedaan gemaakt. Het is pas in de voorlaatste ronde dat Van Malderghem de basis legde van de beslissende ontsnapping met zeven. Voor de Columbiaan Giovanni Jimenez lag het tempo niet hoog genoeg, plaatste een demarrage en won met 20” voorsprong op Willy Van Malderghem die nog in de achtervolging was geggaan. Op 45” volgden de vijf anderen. Roger Kindt haalde het voor Jean Ronsmans, Willy De Geest, Romain Maes en Franky Ebo. De groepsspurt werd gewonnen door Noël Vanclooster.

    Op de wielerbaan van Rocourt verslaat onze landgenoot Robert Van Lancker de Nederlander Leijn Loevesijn in de snelheid.

    03-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Laatste dag in de Vuelta a Menorca met een ritje van 61km. Eindelijk winst voor José-Luis Abilleira, hij had 2” voorsprong op Domingo Perurena, 4” op Miguel-Maria Lasa, 6” op Antonio Martos en 8” op Jesus Esperanza.

    In het eindklassement heeft Miguel-Maria Lasa na 402km slechts 4” voorsprong op Antonio Martos en volgt de derde Antonio Menendez op 27”. Plaats vier is voor José Moreno op 1’25”. Plaats vijf is voor Eufronio-Enrique Sahagun. Het bergklassement was voor José Moreno, en won Miguel-Maria Lasa ook het puntenklassement. Bij de ploegen was Kas de beste.

    In Zwitserland werd te Lausanne gekoerst en reden profs, liefhebbers en juniors samen. Na 117km won de liefhebber Peter Oberholzer voor de junior Gérald Oberson (wordt 18jaar op 26/9). Derde werd de liefhebber Roberto Puttini, enige prof in de top5 is Erich Spahn op plaats vier, vijfde werd Iwan Schmid nog een liefhebber.

    De grote prijs Sintra een klimwedstrijd in Portugal bestond uit een rit in lijn en een klimtijdrit van telkens 10,5km. De Nederlander Joop Zoetemelk won de rit in lijn met 2” voorsprong op Joaquim Agostinho en werd Lucien Van Impe vijfde op 20”. Tegen het uurwerk won Joaquim Agostinho met 5” voor Joop Zoetemelk en had 1’ op de derde Herculano Oliveira. In de eindstand heeft Joaquim Agostinho 3” voorsprong op Joop Zoetemelk. Herculano Oliveira werd derde op 1’. Voor Lucien Van Impe was er plaats zes op 2’33”.

    Voor Eddy Merckx was er winst in het criterium van Plélan-le-Petit in Frankrijk, waar hij 25” voorsprong had op de Fransen Mariano Martinez en Jean-Claude Daunat.

    In zijn geboortedorp Sint Jansteen in Nederland heeft onze landgenoot Theo Verschueren de grote finale gewonnen. Ook Roger Rosiers en Albert Van Vlierberghe stonden mee op het podium.

    De kleine finale was voor de Nederlander Richard Bukacki, hij kreeg onze landgenoot Ronny De Bisschop en de Nederlander Peter Kisner mee op het podium.

    In Italië won Davido Boifava te Ponte a Egola voor Franco Bitossi en Dino Zandegu.

    03-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Jo Vrancken

    Hulsen een kerkdorp van Balen kreeg 48 renners aan de start, in een spurt met zeven won August Gevers voor Willy Van De Wouwer, Flor Van Hooydonck, Jan Van Hove, Marcel Laurens en Frans Eliaerts.

    Nederlandse zege te Embourg, waar Jo Vrancken de beste was van de32 vertrekkers. In een spurt met vier liet hij Jos Vandermeulen en zijn twee landgenoten Willy Wilms en Cor Boersma achter zich.

    Ertvelde kreeg Ribert Ferket als winnaar voor de Nederlander Marcel Rehorst en Ronan De Meyer.

    Paul Collaer bracht zijn aantal zeges op 14, te Halle was hij de beste van 64. De top5 bestond verder uit Jean Van Hoorebeeck, Jean-Pierre Sterckx, Bernard Draux en Yvan Raveyts.

    In Hemiksem mocht Theo Heremans de bloemen in ontvangst nemen. Frans Tilburgs werd er tweede en Fr. Koeck derde.

    Te Hulste waar 36 renners de start namen, moest Eddy Ronquetti het in een spurt met twee afleggen tegen Carlos Cuyle. Op 20” werd Lieven Malfait derde voor Fernand De Keyzer, Luc Leman, Eric Rosseel e.a.

    Te Maldegem bestond het podium uit, 1. Tony Heylen (Ned), 2. Martin Lameire en 3. Wilfried Reybrouck.

    Jacky De Laet won te Puurs voor Wim Schroyen en de Nederlander H. Ketting.

    Voor de wedstrijd Sint-Truiden – Bousalle (Andenne) kwamen 52 renners opdagen. Na 110km was het Jean Swinnen die met 1 lengte Guy Minsart klopte. Derde op 30meter werd Omer Meeus voor Jean Vanderstappen. Op 1’20” werd Freddy Libouton vijfde.

    Het avondkriterium in Tessenderlo ingericht door de wielerklub Fancy kreeg slechts 23 renners aan de start. De zege was voor Ludo Bruylandts die Constant Rommens naar plaats twee verwees. Op 20” werd Yvan Benaets derde voor Jos Gijsemans, Luc Van Ouytsel en Gustaaf Van Gossum. De groep mocht op 1’20” voor plaats zeven spurten en was het Raymond Vanstraelen die het haalde.

    In Wetteren kwamen 57 renners aan de start. Na enkele schermutselingen scheurde de groep met als gevolg dat er al vlug een 25tal renners een kruis konden maken over een eventuele prijs. In de finale zonderden zich de drie sterkste renners af en die finishten in de volgende volgorde. Winnaar werd Ghisleen De Clercq voor Eddy Van Puyenbroeck en Luc De Croock. De spurt voor plaats 4 werd gewonnen door L. Jacobs voor August Van Laethem en Alfons Plas.

    Zonnebeke waar 35 renners de start namen kreeg Raoul Lecluse als winnaar, hij had 15” voorsprong op Gery Bouttry en 20” op Ronald Rosseel, die sneller was dan Etienne Mattheus, Michel Dagrain, Patrick Geldhof e.a

    02-09-2012 om 06:37 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische Spelen

    .
    Daniël Morelon

    Vandaag werd de snelheid afgewerkt. In de eerste kwartfinale versloeg Daniël Morelon (Fr) de Nederlander Peter van Doorn. De tweede werd gewonnen door de Australiër John-Michael Nicholson die de Deen Niels Fredborg versloeg. Reeks drie bracht winst voor de Nederlander Klaas Balk, zijn tegenstrever was Hans-Jürgen Geschke uit Oost-Duitsland

    Reeks vier werd gewonnen door de Rus Omari Phakadze die de Italiaan Massimo Marino uitschakelde.

    In de halve finale won Morelon van de Nederlander Balk, en versloeg Nicholson de Rus Phakadze.

    Voor het brons won de Rus Omari Phakadze van de Nederlander Klaas Balk.

    Het goud was voor de Fransman Daniël Morelon en kreeg de Australiër John-Michael Nicholson het zilver.

    Pech voor de Belgen bij de kwalificatie Olympische achtervolging, Lucien Zelck de sterkste van de vier (dixit Theo Baelemans) kon niet aanzetten. Hij had een stevige keelontsteking te pakken en lag met koorts te bed. De gelegenheidsploeg bestond uit Alex Van Linden, Wilfried Wesemael, Leon Daelemans en Roger De Beuckelaer.

    West- Duitsland won voor Oost-Duitsland, Rusland, Nederland, Groot-Brittannië, Polen, Zwitserland, Bulgarije, deze acht ploegen gaan naar de kwartfinale.

    België werd twaalfde van de 22 ploegen.

    In de kwartfinale won Groot-Brittannië van Nederland, Polen versloeg Rusland, Oost-Duitsland won van Zwitserland en West-Duitsland versloeg Bulgarije.

    02-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    De tweede rit in de Ronde van Frans Vlaanderen ging naar de Nederlander Kees Bal.

    In Nederland won Frits Schür de Ronde van de Achterhoek. Hij had 46” voorsprong op Jan Aling, Gerrie van Gerwen, Herman Snoeijink, Henk Botterhuis, Peter van den Donk, Piet van der Kruijs, Albert Scheffer en Lois Meijers.

    De tweede wedstrijd in Nederland was de Omloop van het Zuiden en was na 155km Henk Smits winnaar voor, Klaas Koot, Wil Bellemakers, Cees Heine en André Gevers. Op 12” werd Nico van Nest zesde.

    In de rittenwedstrijd Nice-Mondovi wint de Fransman Jean-Louis Danguillaume de tweede rit.

    02-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Vier maand na zijn eerste zege won Paul Aerts nu te Neerheylissem waar hij zijn ploegmaat Raf Hooyberghs met 1 lengte versloeg. De spurt van de eerste achtervolgers op 25” werd gewonnen door Alfons Debal voor Roger Loysch, Roger Jochmans, de Nederlanders Jos Van Beers en Jan van Katwijk. Als achtste reed André Doyen over de meet voor Alfons Scheys,Englebert Opdebeeck, Julien Van Lint, de Brit Michaël Wright, Luc Van Goidsenhoven, Georges Barras en Louis Verreydt.

    In Koekelare ging reeds in de eerste ronde Willy Planckaert aan de haal en hield het 10 ronden vol, maar kreeg nooit meer dan 1’ voorsprong. Onmiddellijk na hem, kwam Jaak De Boever aan bod en mocht zes ronden voorop rijden. De derde die wegreed was Jaak Zwaenepoel en hebben de anderen voor plaats twee mogen spurten. Op 1’42” werd Noël Vatyghem tweede voor Willy Planckaert, Peter Kisner (Ned), Walter Planckaert, Dirk Baert, Georges Vandenberghe, Daniël Verplancke, Johny Soenens en maakt de Fransman Robert Mintkiewicz de top10 vol.

    Te Sint-Gillis-Waas was Jos Abelshausen aan het feest, hij had 50 meter voorprong op Theo Verschueren en Christian De Buysschere. Op 60 meter werd Barry Hoban (Gb) vierde voor Willy Abbeloos, Adolf Huysmans, Tony Daelemans, Richard Bukacki (Ned), Leopold Van Den Neste en werd Herman Beysens tiende.

    Duizenden wielerliefhebbers zijn naar het criterium van Zingem afgezakt waar 33 renners de start namen om in 65 ronden 87km te koersen. Aanvankelijk was het Raymond Poulidor die de toejuichingen kreeg, toen hij alleen voorop ging rijden, en dan het gezelschap kreeg van Bruyère en Vande Wiele. Diezelfde Poulidor is op 20 ronden van het eind nog eens in den aanval gegaan nu met Dierickx. Toen Merckx zich met de achtervolging gelastte kwam het elf ronden voor het slot tot een hergroepering. Een eerste poging van Eddy met Sonck mislukte, bij zijn tweede poging was De Geest en Huysmans met Eddy mee. Godefroot met Van Schil in zijn wiel kon de aansluiting niet bewerken. In de spurt won Eddy met 1 lengte voor Willy De Geest en Jos Huysmans. Op 12” werd Walter Godefroot derde voor Vic Van Schil, Roger Swerts, Eric Leman, André Dierickx, Ronald De Witte en werd Frans Verbeeck tiende.

    Bij de liefhebbers te Zingem was de zege voor Antoine De Meyer voor Eddy Vantieghem en Luc D’Haese.

    02-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    De tweede dag in de Vuelta a Menorca in Spanje bestond uit twee ritten en kreeg tweemaal Perurena als winnaar. In rit 2a over 76km werd José-Luis Abilleira tweede op 2”, Manuel-Martin Garcia als 3de volgde op 4”, plaats vier was voor Antonio Martos op 10” en als vijfde op 12” bolde Miguel-Maria Lasa over de meet.

    In rit 2b was plaats twee opnieuw voor José-Luis Abilleira, werd José-Manuel Lopez-Rodriguez derde, Antonio Martes vierde en Jesus Manzaneque vijfde. Aan de leiding blijft Miguel-Maria Lasa.

    Onze landgenoot Martin Vandenbossche heeft in Italië de Giro di Lazio gewonnen. Na 206km versloeg hij zijn medevluchter Marcello Bergamo. Zij hadden 8” voorsprong op de Zweed Tomas Pettersson en de Italiaan Enrico Maggioni. Op 13” werd Davide Boifava (It) vijfde, Felice Gimondi (It) werd zesde op 32”. Drie seconden later kwam Roger De Vlaeminck als zevende over de streep, met Herman Vanspringel in zijn wiel. De Zweed Gösta Pettersson als negende volgde op 47”. Carlo Brunetti (It) als tiende had 5’55” achterstand. Verder in de top15, Marino Basso werd 11de voor Silvano Schiavon, de Zwitser Joseph Fuchs, Michele Dancelli en Celestino Vercelli.

    02-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische Spelen

    .
    Knud Knudsen

    Vandaag zijn de reeksen in de snelheid begonnen.Onze landgenoot Manu Snellinx werd in zijn reeks derde achter de Pool Benedykt Kocot en de Brit Geoffrey Cooke en moest naar de herkansingen.

    Onze tweede deelnemer Robert Maveau won zijn reeks tegen de Argentijn Victor Juan Limba en Neville Hunte uit Guinea.

    De Nederlander Peter Van Doorn won zijn reeks tegen Yaichi Numata uit Japan. Zijn landgenoot Klaas Balk werd tweede in zijn serie en moet naar de herkansing.

    In de herkansingen werd Manu Snellinx 3de geklasseerd ten voordele van de Guinees Neville Hunte. In eerste instantie had Hunt onze landgenoot gehinderd. Daarop trok Snellinx de Guinees bij de trui en werd hiervoor door de koerskommissarissen als overwinnaar gedeklasseerd. Plaats twee was voor Taworn Tarwan uit Thaïland.

    De Nederlander Klaas Balk won zijn herkansing tegen Maurice Hugh-Sam uit Jamaica.

    In de 1/8 finale reeks a) was de winst voor de Fransman Daniël Morelon voor de Deen Niels Fredborg en de Nederlander Piet Van Doorn zij moeten beiden naar de herkansing.

    In reeks b) is de zege voor de Nederlander Klaas Balk.

    Onze landgenoot Robert Maveau werd tweede in zijn reeks en moet eveneens naar de herkansingen.

    In die herkansingen wint Piet Van Dooren van onze landgenoot Robert Maveau die is uitgeschakeld. Door zijn winst mag de Nederlander naar de b) finale die hij wint van de Tsjech Vladimir Vackar. Door zijn zege moet de Nederlander het morgen in de 1/2 finale wel opnemen tegen de Fransman en groot favoriet Daniël Morelon. De a) finale is gewonnen door de Deen Niels Fredborg.

    In de achtervolging werd de halve finale betwist. De Zwitser Xaver Kurmann 4’47”04 haalde het van John-Christopher Bijlsma (Aus) 4’47”41

    In de tweede reeks heeft de Noor Knud Knudsen 4’45”57 zijn tegenstrever de Duitser Hans Lutz ingelopen.

    In de finale streed men eerst voor plaats drie en was het brons voor de Duitser Hans Lutz 4’50”80 tegenover 4’54”93 voor John-Christopher Bijlsma (Aus).

    Het goud ging naar de Noor Knud Knudsen 4’45”74 tegenover 4’51”96 voor de zilveren Xaver Kurmann (Zwit).

    01-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Frankrijk begon de Ronde van Frans Vlaanderen, onze landgenoot Edmond Verbruggen behaalde er de zege in de eerste rit.

    Ook de rittenwedstrijd Nice (Fr)-Mondovi (It) is van start gegaan, ritwinst was er voor de Italiaan Alberto Bogo.

    01-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland- profs & liefhebbers

    .
    Albert Delrue winnaar bij de liefhebbers te Hyon-Ciply

    Roeselare kreeg slechts 45 renners aan de start. Na 140km had Ronny Vande Vijver 6” voorsprong op Willy Planckaert die Jaak De Boever in zijn zog had. Voor plaats vier op 22” was Eddy Peelman de snelste voor Alfons Debal, Noël Vantyghem, Albert Van Vlierberghe, Herman Vrijders, José Van Ackere en werd Frands Brands tiende.

    De top3 te Hyon-Ciply bestond uit 1. Frans Verbeeck, 2. Eddy Merckx en drie Walter Godefroot. De 90km werden in 2.12’ afgelegd.

    Ook de liefhebbers waren te Hyon-Ciply aan het werk, zij moesten 75km koersen. De zege was voor Albert Delrue voor Michel Pollentier en Marnix Lannoo.

    01-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Miguel-Maria Lasa

    In Spanje is de Vuelta a Menorca van start gegaan. Mahon is telkens de start- en aankomstplaats. Na 207km was de zege voor Miguel-Maria Lasa hij had 10” voorsprong op Antonio Menendez. Plaats drie op 12” was voor Antonio Martos en werd José Moreno-Torres op 14” vierde, plaats vijf was voor Eufronio-Enrique Sahagun zijn achterstand was 46”.

    01-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!