Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    02-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Jo Vrancken

    Hulsen een kerkdorp van Balen kreeg 48 renners aan de start, in een spurt met zeven won August Gevers voor Willy Van De Wouwer, Flor Van Hooydonck, Jan Van Hove, Marcel Laurens en Frans Eliaerts.

    Nederlandse zege te Embourg, waar Jo Vrancken de beste was van de32 vertrekkers. In een spurt met vier liet hij Jos Vandermeulen en zijn twee landgenoten Willy Wilms en Cor Boersma achter zich.

    Ertvelde kreeg Ribert Ferket als winnaar voor de Nederlander Marcel Rehorst en Ronan De Meyer.

    Paul Collaer bracht zijn aantal zeges op 14, te Halle was hij de beste van 64. De top5 bestond verder uit Jean Van Hoorebeeck, Jean-Pierre Sterckx, Bernard Draux en Yvan Raveyts.

    In Hemiksem mocht Theo Heremans de bloemen in ontvangst nemen. Frans Tilburgs werd er tweede en Fr. Koeck derde.

    Te Hulste waar 36 renners de start namen, moest Eddy Ronquetti het in een spurt met twee afleggen tegen Carlos Cuyle. Op 20” werd Lieven Malfait derde voor Fernand De Keyzer, Luc Leman, Eric Rosseel e.a.

    Te Maldegem bestond het podium uit, 1. Tony Heylen (Ned), 2. Martin Lameire en 3. Wilfried Reybrouck.

    Jacky De Laet won te Puurs voor Wim Schroyen en de Nederlander H. Ketting.

    Voor de wedstrijd Sint-Truiden – Bousalle (Andenne) kwamen 52 renners opdagen. Na 110km was het Jean Swinnen die met 1 lengte Guy Minsart klopte. Derde op 30meter werd Omer Meeus voor Jean Vanderstappen. Op 1’20” werd Freddy Libouton vijfde.

    Het avondkriterium in Tessenderlo ingericht door de wielerklub Fancy kreeg slechts 23 renners aan de start. De zege was voor Ludo Bruylandts die Constant Rommens naar plaats twee verwees. Op 20” werd Yvan Benaets derde voor Jos Gijsemans, Luc Van Ouytsel en Gustaaf Van Gossum. De groep mocht op 1’20” voor plaats zeven spurten en was het Raymond Vanstraelen die het haalde.

    In Wetteren kwamen 57 renners aan de start. Na enkele schermutselingen scheurde de groep met als gevolg dat er al vlug een 25tal renners een kruis konden maken over een eventuele prijs. In de finale zonderden zich de drie sterkste renners af en die finishten in de volgende volgorde. Winnaar werd Ghisleen De Clercq voor Eddy Van Puyenbroeck en Luc De Croock. De spurt voor plaats 4 werd gewonnen door L. Jacobs voor August Van Laethem en Alfons Plas.

    Zonnebeke waar 35 renners de start namen kreeg Raoul Lecluse als winnaar, hij had 15” voorsprong op Gery Bouttry en 20” op Ronald Rosseel, die sneller was dan Etienne Mattheus, Michel Dagrain, Patrick Geldhof e.a

    02-09-2012 om 06:37 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische Spelen

    .
    Daniël Morelon

    Vandaag werd de snelheid afgewerkt. In de eerste kwartfinale versloeg Daniël Morelon (Fr) de Nederlander Peter van Doorn. De tweede werd gewonnen door de Australiër John-Michael Nicholson die de Deen Niels Fredborg versloeg. Reeks drie bracht winst voor de Nederlander Klaas Balk, zijn tegenstrever was Hans-Jürgen Geschke uit Oost-Duitsland

    Reeks vier werd gewonnen door de Rus Omari Phakadze die de Italiaan Massimo Marino uitschakelde.

    In de halve finale won Morelon van de Nederlander Balk, en versloeg Nicholson de Rus Phakadze.

    Voor het brons won de Rus Omari Phakadze van de Nederlander Klaas Balk.

    Het goud was voor de Fransman Daniël Morelon en kreeg de Australiër John-Michael Nicholson het zilver.

    Pech voor de Belgen bij de kwalificatie Olympische achtervolging, Lucien Zelck de sterkste van de vier (dixit Theo Baelemans) kon niet aanzetten. Hij had een stevige keelontsteking te pakken en lag met koorts te bed. De gelegenheidsploeg bestond uit Alex Van Linden, Wilfried Wesemael, Leon Daelemans en Roger De Beuckelaer.

    West- Duitsland won voor Oost-Duitsland, Rusland, Nederland, Groot-Brittannië, Polen, Zwitserland, Bulgarije, deze acht ploegen gaan naar de kwartfinale.

    België werd twaalfde van de 22 ploegen.

    In de kwartfinale won Groot-Brittannië van Nederland, Polen versloeg Rusland, Oost-Duitsland won van Zwitserland en West-Duitsland versloeg Bulgarije.

    02-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    De tweede rit in de Ronde van Frans Vlaanderen ging naar de Nederlander Kees Bal.

    In Nederland won Frits Schür de Ronde van de Achterhoek. Hij had 46” voorsprong op Jan Aling, Gerrie van Gerwen, Herman Snoeijink, Henk Botterhuis, Peter van den Donk, Piet van der Kruijs, Albert Scheffer en Lois Meijers.

    De tweede wedstrijd in Nederland was de Omloop van het Zuiden en was na 155km Henk Smits winnaar voor, Klaas Koot, Wil Bellemakers, Cees Heine en André Gevers. Op 12” werd Nico van Nest zesde.

    In de rittenwedstrijd Nice-Mondovi wint de Fransman Jean-Louis Danguillaume de tweede rit.

    02-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Vier maand na zijn eerste zege won Paul Aerts nu te Neerheylissem waar hij zijn ploegmaat Raf Hooyberghs met 1 lengte versloeg. De spurt van de eerste achtervolgers op 25” werd gewonnen door Alfons Debal voor Roger Loysch, Roger Jochmans, de Nederlanders Jos Van Beers en Jan van Katwijk. Als achtste reed André Doyen over de meet voor Alfons Scheys,Englebert Opdebeeck, Julien Van Lint, de Brit Michaël Wright, Luc Van Goidsenhoven, Georges Barras en Louis Verreydt.

    In Koekelare ging reeds in de eerste ronde Willy Planckaert aan de haal en hield het 10 ronden vol, maar kreeg nooit meer dan 1’ voorsprong. Onmiddellijk na hem, kwam Jaak De Boever aan bod en mocht zes ronden voorop rijden. De derde die wegreed was Jaak Zwaenepoel en hebben de anderen voor plaats twee mogen spurten. Op 1’42” werd Noël Vatyghem tweede voor Willy Planckaert, Peter Kisner (Ned), Walter Planckaert, Dirk Baert, Georges Vandenberghe, Daniël Verplancke, Johny Soenens en maakt de Fransman Robert Mintkiewicz de top10 vol.

    Te Sint-Gillis-Waas was Jos Abelshausen aan het feest, hij had 50 meter voorprong op Theo Verschueren en Christian De Buysschere. Op 60 meter werd Barry Hoban (Gb) vierde voor Willy Abbeloos, Adolf Huysmans, Tony Daelemans, Richard Bukacki (Ned), Leopold Van Den Neste en werd Herman Beysens tiende.

    Duizenden wielerliefhebbers zijn naar het criterium van Zingem afgezakt waar 33 renners de start namen om in 65 ronden 87km te koersen. Aanvankelijk was het Raymond Poulidor die de toejuichingen kreeg, toen hij alleen voorop ging rijden, en dan het gezelschap kreeg van Bruyère en Vande Wiele. Diezelfde Poulidor is op 20 ronden van het eind nog eens in den aanval gegaan nu met Dierickx. Toen Merckx zich met de achtervolging gelastte kwam het elf ronden voor het slot tot een hergroepering. Een eerste poging van Eddy met Sonck mislukte, bij zijn tweede poging was De Geest en Huysmans met Eddy mee. Godefroot met Van Schil in zijn wiel kon de aansluiting niet bewerken. In de spurt won Eddy met 1 lengte voor Willy De Geest en Jos Huysmans. Op 12” werd Walter Godefroot derde voor Vic Van Schil, Roger Swerts, Eric Leman, André Dierickx, Ronald De Witte en werd Frans Verbeeck tiende.

    Bij de liefhebbers te Zingem was de zege voor Antoine De Meyer voor Eddy Vantieghem en Luc D’Haese.

    02-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    De tweede dag in de Vuelta a Menorca in Spanje bestond uit twee ritten en kreeg tweemaal Perurena als winnaar. In rit 2a over 76km werd José-Luis Abilleira tweede op 2”, Manuel-Martin Garcia als 3de volgde op 4”, plaats vier was voor Antonio Martos op 10” en als vijfde op 12” bolde Miguel-Maria Lasa over de meet.

    In rit 2b was plaats twee opnieuw voor José-Luis Abilleira, werd José-Manuel Lopez-Rodriguez derde, Antonio Martes vierde en Jesus Manzaneque vijfde. Aan de leiding blijft Miguel-Maria Lasa.

    Onze landgenoot Martin Vandenbossche heeft in Italië de Giro di Lazio gewonnen. Na 206km versloeg hij zijn medevluchter Marcello Bergamo. Zij hadden 8” voorsprong op de Zweed Tomas Pettersson en de Italiaan Enrico Maggioni. Op 13” werd Davide Boifava (It) vijfde, Felice Gimondi (It) werd zesde op 32”. Drie seconden later kwam Roger De Vlaeminck als zevende over de streep, met Herman Vanspringel in zijn wiel. De Zweed Gösta Pettersson als negende volgde op 47”. Carlo Brunetti (It) als tiende had 5’55” achterstand. Verder in de top15, Marino Basso werd 11de voor Silvano Schiavon, de Zwitser Joseph Fuchs, Michele Dancelli en Celestino Vercelli.

    02-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische Spelen

    .
    Knud Knudsen

    Vandaag zijn de reeksen in de snelheid begonnen.Onze landgenoot Manu Snellinx werd in zijn reeks derde achter de Pool Benedykt Kocot en de Brit Geoffrey Cooke en moest naar de herkansingen.

    Onze tweede deelnemer Robert Maveau won zijn reeks tegen de Argentijn Victor Juan Limba en Neville Hunte uit Guinea.

    De Nederlander Peter Van Doorn won zijn reeks tegen Yaichi Numata uit Japan. Zijn landgenoot Klaas Balk werd tweede in zijn serie en moet naar de herkansing.

    In de herkansingen werd Manu Snellinx 3de geklasseerd ten voordele van de Guinees Neville Hunte. In eerste instantie had Hunt onze landgenoot gehinderd. Daarop trok Snellinx de Guinees bij de trui en werd hiervoor door de koerskommissarissen als overwinnaar gedeklasseerd. Plaats twee was voor Taworn Tarwan uit Thaïland.

    De Nederlander Klaas Balk won zijn herkansing tegen Maurice Hugh-Sam uit Jamaica.

    In de 1/8 finale reeks a) was de winst voor de Fransman Daniël Morelon voor de Deen Niels Fredborg en de Nederlander Piet Van Doorn zij moeten beiden naar de herkansing.

    In reeks b) is de zege voor de Nederlander Klaas Balk.

    Onze landgenoot Robert Maveau werd tweede in zijn reeks en moet eveneens naar de herkansingen.

    In die herkansingen wint Piet Van Dooren van onze landgenoot Robert Maveau die is uitgeschakeld. Door zijn winst mag de Nederlander naar de b) finale die hij wint van de Tsjech Vladimir Vackar. Door zijn zege moet de Nederlander het morgen in de 1/2 finale wel opnemen tegen de Fransman en groot favoriet Daniël Morelon. De a) finale is gewonnen door de Deen Niels Fredborg.

    In de achtervolging werd de halve finale betwist. De Zwitser Xaver Kurmann 4’47”04 haalde het van John-Christopher Bijlsma (Aus) 4’47”41

    In de tweede reeks heeft de Noor Knud Knudsen 4’45”57 zijn tegenstrever de Duitser Hans Lutz ingelopen.

    In de finale streed men eerst voor plaats drie en was het brons voor de Duitser Hans Lutz 4’50”80 tegenover 4’54”93 voor John-Christopher Bijlsma (Aus).

    Het goud ging naar de Noor Knud Knudsen 4’45”74 tegenover 4’51”96 voor de zilveren Xaver Kurmann (Zwit).

    01-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Frankrijk begon de Ronde van Frans Vlaanderen, onze landgenoot Edmond Verbruggen behaalde er de zege in de eerste rit.

    Ook de rittenwedstrijd Nice (Fr)-Mondovi (It) is van start gegaan, ritwinst was er voor de Italiaan Alberto Bogo.

    01-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland- profs & liefhebbers

    .
    Albert Delrue winnaar bij de liefhebbers te Hyon-Ciply

    Roeselare kreeg slechts 45 renners aan de start. Na 140km had Ronny Vande Vijver 6” voorsprong op Willy Planckaert die Jaak De Boever in zijn zog had. Voor plaats vier op 22” was Eddy Peelman de snelste voor Alfons Debal, Noël Vantyghem, Albert Van Vlierberghe, Herman Vrijders, José Van Ackere en werd Frands Brands tiende.

    De top3 te Hyon-Ciply bestond uit 1. Frans Verbeeck, 2. Eddy Merckx en drie Walter Godefroot. De 90km werden in 2.12’ afgelegd.

    Ook de liefhebbers waren te Hyon-Ciply aan het werk, zij moesten 75km koersen. De zege was voor Albert Delrue voor Michel Pollentier en Marnix Lannoo.

    01-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Miguel-Maria Lasa

    In Spanje is de Vuelta a Menorca van start gegaan. Mahon is telkens de start- en aankomstplaats. Na 207km was de zege voor Miguel-Maria Lasa hij had 10” voorsprong op Antonio Menendez. Plaats drie op 12” was voor Antonio Martos en werd José Moreno-Torres op 14” vierde, plaats vijf was voor Eufronio-Enrique Sahagun zijn achterstand was 46”.

    01-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    31-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische Spelen

    .
    Niels Fredborg

    Vandaag werd op de wielerbaan begonnen met de kilometer. Het was de Deen Niels Fredborg die met een tijd van 1’06”44 het goud won, zilver was er voor de Australiër Daniel Clarck met 1’06”87 en het brons ging naar Oost-Duitsland, Jurgen Schütze reed 1’07”02. Voor onze landgenoot Robert Maveau was er met een tijd van 1’08”94 een veertiende plaats.

    Tweede proef van de dag was de achtervolging waaraan 28 renners deelnamen. Elke renner moest in de kwalificatie 4km alleen rijden, en gingen acht renners naar de 1/4 finale, waar dan de beste tijd tegen de slechtste uitkomt. Het was de Noor Knut Knudsen die met een tijd van 4’49”06 won verder volgden, 2.John-Christopher Bijlsma (Aus) 4’50”06, 3.Hans Lutz (D) 4’51”33, 4. Luciano Borgognoni (It) 4’52”37, 5. Xaver Kürmann (Zwits) 4’54”50, 6. Carlos-Miguel Alvarez (Arg) 4’55”46, 7. Roy Schuiten (Ned) 4’56”10 en op acht Luis-Hernan Diaz (Col) 4’56”32. Met een tijd van 5’04”67 werd Wilfried Wesemael 18de.

    In de 1/4 finale reeks a) won de Zwitser Xaver Kurmann 4’50”54 van de Italiaan Luciano Borgognoni 4’52”31.

    Reeks b was voor de Duitser Hans Lutz 4’56”17 tegen deArgentijn Carlos-Miguel Alvarez 5’57”09.

    Reeks c werd gewonnen door de Australiër John-Christopher Bijlsma 4’50”47 en reed de Nederlander Roy Schuiten 4’52”16

    Reeks d werd gewonnen door de Noor Knud Knudsen 4’47”43 zijn tegenstrever de Columbiaan  Luis-Hernan Diaz werd ingelopen.

    Pittig detail hierbij is dat de baan 285,714 lang is, als men dat met 14 ronden vermenigvuldigd komt men op 3km, 999meter en 996 centimeter, wat 4cm te weinig is.

    31-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Grant Thomas

    Te Baardegem kwamen 70 renners aan de start. Na 106km was Karel Rottiers de snelste, in zijn spoor volgden, Jean Swinnen, Maurice Van Elderen, de Nederlander Henk Prinsen, Adrien De Leeuw, Roger Van Den Eede, Jean Van Hoorebeeck, Marcel Hermans, Johan Van Uffel en awerd Geert De Cock tiende.

    Halverwege de wedstrijd in Kaprijke viel de beslissing. Na een premiespurt gewonnen door Martin De Clercq kreeg hij 5 medevluchters in zijn wiel. Ze namen bijna 4 minuten voorsprong, en dan was het afwachten op de finale. In de kopgroep bevonden zich 2 duo’s die mekaar bekampten en uiteindelijk was het Raf Coene die het laken naar zich trok. Een halve minuut later won Martin De Clercq de spurt voor plaats twee, die hijzelf van bijzonder ver inzette. Op plaats drie eindigde Marc Van De Putte en op vier de Westvlaming Willy Jonckheere, vijf werd Antoon Van den Bunder, de laatste vluchter was de Brit Grant Thomas. Op 3’45” won Kamiel Dhooge de spurt voor plaats zeven voor Dirk Van Speybrouck. Op 4’ werd Ivan Van De Steene negende.

    Jos Jacobs won te Moerbeke-Waas hij had 2” op Victor De Valckeneer en werd de Nederlander Bert Broere derde.

    In Roeselare was de zege voor Ronald Rosseel die er zijn zesde zege behaalde. Op 8” werd Willy Baert tweede en Fernand De Keyser als derde volgde op 15”.

    Gerrit De Clercq zijn derde zege werd behaald te Vinkt waar hij 10” voorsprong had op Jacky Declerck en werd Ludo Bruylandts derde.

    31-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Eddy Merckx tijdens zijn ereronde te Rummen

    Van de 68 deelnemers was Raymond Steegmans de eerste rustverstoorder en ging 2 ronden met een voorsprong van 30” voor de anderen rijden. Tijdens de hergroepering kwam Tony Gakens ten val, brak zijn achterwiel en kon opnieuw vertrekken met 150meter achterstand, en kwam een ronde later opnieuw aansluiten. In de vierde ronde liet Swerts zich zien in het gezelschap van Merckx en Hooyberghs. Eddy vond het te vroeg en liet zich uitzakken en kwam Barras zijn plaats innemen. Een Nederlands duo van Katwijk en Kelleneers reden de 50” naar de leiders dicht. De jacht op deze twee heeft het peloton in twee doen scheuren. Dan vond Eddy het tijd om naar de vijf vooraan te rijden en deed dit met Van Olmen en Verhaegen deze laatste reed na de aansluiting lek en viel vooraan weg. Eddy liet zijn medevluchters achter en won met 1’15” voor Roger Swerts, Georges Barras en werd Raf Hooyberghs als vierde, de eerste niet Molteni. Dan volgden Jan van Katwijk en Kelleneers de twee Nederlanders en werd Jos Van Olmen zevende of laatste van de loplopers. Op 3’ werd Roger Loysch achtste en Paul Aerts negende, 15” later won Alfons De Bal de groepsspurt voor Staf Van Roosbroeck, Frans Verbeeck, Jos Abelshausen e.a.

    Te Kortemark waar 51 renners de start namen, hebben zeven renners de wedstrijd beheerst. Zij hebben circa twee derde van de wedstrijd voorop gereden. Het is bij het begin van de zevende van de eenentwintig af te leggen ronden dat, Verplancke, Hemeryck en Christiaens wegreden. Hierbij kwamen even later de Nederlander Koeken, Vantyghem, Van Neste en Baert aansluiten. De eerste die nog probeerde was Patrick Sercu maar slaagde niet in zijn opzet. Daarna is een vijftal op zoek naar de leiders gegaan, evenwel ook zonder resultaat, zij bleven wel uit de greep van het peloton. De Nederlander Cees Koeken haalde het voor Noël Vantyghem, Dirk Baert, Willy Van Neste, Daniël Verplancke, Ronny Christiaens en John Hemeryck. Voor plaats acht op 4’25” was de Fransman Sylvain Vasseur sneller dan Romain Maes, Johny Soenens, André Hendryckx en Julien Stevens. Nog een vijftal volgde op 6’35” en daarvan was Raf Van Bruwaene de snelste.

    De derde wedstrijd van de dag vond plaats te Haaltert waar Willy Abbeloos de beste van 44 was. Op 45” werd Ward Janssens tweede. Voor plaats drie op 1’05” was de Nederlander Richard Bukacki de snelste voor Etienne Sonck, André Dierickx, de Nederlander Jan Serpenti, Willy De Geest, Georges Pintens, Herman Vanspringel en sluit Giovanni Jimenez de top10 af.

    31-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Rik Van Looy in de trui van zijn laatste werkgever

    Rik Van Looy zal op 6/9 zijn officiel debuut als sportdirekteur maken in de Ronde van het Noorden, dit werd althans vernomen van de heer Dupriez, wedstrijdleider, die van Rik onlangs het akkoord bekwam. Aan deze wedstrijd zullen 10 ploegen van acht renners deelnemen. Rik Van Looy zal volgend jaar een ploeg leiden in alle klassiekers en rittenwedstrijden,ploeg die hij momenteel nog aan het samenstellen is.

    30-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers


    .
    Bernard Draux
    Zijn zevende overwinning behaalde Bernard Draux te Châtelineau waar hij Guy Minsart en de Nederlander Theo vander Leeuw achter zich.

    In het Gentse Destelbergen daagden 43 renners op aan de start. Een kopgroep van 14 kwam tot stand en de rest was gezien. Toch werd het geen spurt van de 14, want 2 renners konden zich nog losmaken en de mooiste prijzen verdelen. De winst was voor Antoon De Meyer die nog 10” voorsprong nam op Fernand Peersman. De spurt voor de 3de plaats was een kolfje naar de hand van Wilfried Reybrouck die Jan Van Hoof, Ribert Ferket en Martin De Clercq voorafging.

    Een zevende overwinning behaalde José De Cauwer te Sint-Martens-Latem voor René Dillen en Jean Swinnen.

    30-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Johny Soenens

    Voor zijn eerste wedstrijd bij de profs werd Johny Soenens te Geraardsbergen vierde, 45” na de driekoplopers was hij de snelste van de groep waar hij toch enkele rappe mannen achter zich liet. Plaats vijf was voor Marian Polansky (Vaderlandsloze), verder volgden Daniël Vanryckeghem, Etienne Sonck, Etienne Antheunis, Luc Van Den daele en werd Raf Van Bruwaene tiende. De zege was voor Dirk Baert die 300meter voorsprong had op Roger Kindt en Willy Van Malderghem.

    In Overijse kwamen slechts 30 renners zich inschrijven om 12 rondjes van circa 12km af te leggen, waarin een gekasseid bergje diende worden overwonnen. Frans Verbeeck moest na bandbreuk de wedstrijd vroegtijdig verlaten, wat ook Walter Godefroot deed met een slecht geplaatste zweer. Het kwam zo ver dat de rijkswacht verscheidene renners vroegtijdig deed afstappen, omdat hun achterstand te groot werd. Zij werden wel in de uitslag opgenomen. Van de elf overgebleven renners is op 1km van het einde Roger De Vlaeminck zonder veel moeite ontsnapt. Op 10” werd Roger Rosiers tweede dan volgden Jean-Pierre Berckmans, Mat Pustjens (Ned), Georges Vanconingsloo, Arthur Vande Vijver, André Doyen, Wim Schepers (Ned), Ludo Vander Linden, Ward Janssens en Ferdinand Bracke. Twaalfde werd Jos Roosen voor Julien Knockaert,, Maurice Eyers, Grégoire Van Moer, Michel Coulon en Michel L’Hoest.

    De derde wedstrijd van de dag vond plaats in Putte bij Mechelen waar Julien Stevens in een spurt met twee Paul Aerts versloeg. Op 15” werd Alfons De Bal derde.

    30-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Eric Van Lent

    Slechts 16 renners aan de start te Erwetegem-Zottegem waar de zege voor Etienne D’Hollander was voor Jean-Piere Spileers en Ferdinand Van Der Fraenen, Freddy Nijs e.a.

    Heel wat meer deelnemers te Haaltert 52, waar Eric Van Lent zijn achtste zege behaalde. De Nederlander Bas Hordijk werd tweede voor Luc Van Ouytsel, Theo Dockx, Walter Naegels, de Nederlander Cees van der Meijden, Ludo Bruylandts, Jos van Ransbeeck, Willy Van Lachterop en werd August Van Laethem tiende.

    Na zijn zege gisteren te Nil St.Vincent was het vandaag net niet voor Jean-Pierre Sterckx te Huppaye waar hij het moest afleggen tegen Bernard Bourguignon, maar André Coppers voorbleef.

    Luc Leman had na 110km te Lendelede 35” voorsprong op Eddy Vantieghem die Alain Depuydt 15” achter hem hield.

    Jacky Declerck won te Merendree en stonden Eric Serlet en Wim Schroyens mee op het podium.

    Moerbeke-Waas kreeg een volledig Nederlands podium bestaande uit 1. Wim de Waal, 2. Peter Gödde en 3. Wil van Helvoirt.

    Te Roeselare kwam Raoul Lecluse solo over de meet, op 30” volgde Noël Pottier en nog eens 20” later Daniël Moenaert.

    29-08-2012 om 02:49 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 km ploegentujdrit

    De 100km ploegentijdrit vond plaats op de autostrade van Munchen naar Garmisch Partenkirchen, onze landgenoten Gustaaf Hermans, Gustaaf Van Cauter en Louis Verreydt drie van de vier die verleden jaar wereldkampioen werden kregen nu Ludo Delcroix als vierde man in de plaats van Ludo Vander Linden die prof is geworden. Net als verleden jaar in Mendriso namen zij een goede start en kwamen na 25km in vijfde stelling door. Rusland lag op kop gevolgd door de verrassende Noren, Polen en Nederland dat 36” voor de Belgen lag. Na 50km lag Polen op kop gevolgd door Rusland, Nederland en Noorwegen, België nog steeds als vijfde was wel tot 20” genaderd op zijn twee voorgangers. Net na de 50km zag het er plots niet goed uit voor de Nederlanders hun vierde man kreeg enkele spaken in zijn versnellingsapparaat en moest achterblijven. Met het gevolg dat na 75km onze landgenoten op gelijke hoogte van Nederland kwam en Noorwegen was voor gegaan. Maar in de laatste 25km heeft Fedor Den Hertog zijn visitekaartje afgegeven en liepen de drie Nederlanders nog 6” uit op onze landgenoten. De Russen wonnen goud (Boris Shukhov, Valery Yardy, Gennady Komnatov en Valery Likhatchev ) hun tijd was 2.11’17”8. Polen had zilver ( Lucjan Lis, Rdward Bercik, Stanislaw Szozda, Ryszard Surkowksi) reden 2.11’47”5. De Nederlanders kregen brons (Fedor Den Hertog, Hennie Kuiper, Cees Priem, Aad vanden Hoek) hun tijd was 2.12’27”1, en onze landgenoten werden vierde hun met 2.12’36”7. Maleisië werd laatste en reed liefst 35’34” langer dan de Russen.

    29-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Noël Vantyghem

    Meer dan 10.000 wielerliefhebbers zijn afgezakt naar Merksem om de 47ste Schaal Sels bij te wonen. De wedstrijd bleef nogal lang onbeslist en werden enkele kleinere ontsnappingen op het getouw gezet, met het oog op een klassementspremie van 10.000fr. De wedstrijd is pas op 50km van het eind op gang gekomen toen zestien renners wegreden met daarbij vijf liefhebbers. Het waren, André Dierickx, Jos Huysmans, Frans Verhaegen, Noël Vantyghem, Herman Vrijders, Eric Wyckaert, Giovanni Jimenez (Col),Eddy Reyniers, Robert De Guchtenaere, Barry Hoban (Gb) en Daan Holst (Ned), en de liefhebbers Eddy Moreels, Gery Catteeuw, Joseph Borguet, Jozef Meynzer en Luc D’Hont. Van deze zestien zijn er zes weggereden en waren er nog twee liefhebbers bij. Grote pechvogel was Gery Catteeuw die reed op minder dan 1km van het einde met enkele meters voorsprong naar een haast zekere zege, toen zijn ketting plots enkele bokkesprongen begon te maken over zijn kamwiel. Meteen was hij er aan voor de moeite. Aangezien deze wedstrijd een interklub wedstrijd is moest normaal Eddy Moreels de spurt aantrekken voor zijn kopman André Dierickx, maar Eddy geloofde in zijn eigen kansen zodat André er alleen voorstond. Het is uiteindelijk Noël Vantyghem die vauit het wiel van Frans Verhaegen naar de zege spurtte. André Dierickx werd nog tweede voor Frans Verhaegen en de eerste liefhebber Eddy Moreels. De ongelukkige Gery Catteeuw werd nog vijfde en Eddy Reyniers zesde. Op 1’30” won Herman Vrijders de spurt voor plaats zeven voor Robert De Guchtenaere, Barry Hoban (Gb), Daan Holst (Ned), Eric Wyckaert, Jos Huysmans, Luc D’Hont, Joseph Borguet e.a. Na acht jaar Liers B.C. gaat de beker dit jaar naar Merelbeke-Scheldestreek met Dierickx, Moreels en Jos Schoeters die 19de werd.

    29-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Henk Botterhuis

    Te Komen won na 108km Ghislain Cael met 40” voorsprong op zijn broer Bertil Cael en werd André Depuydt derde hij volgde op 50”.

    Te Erwetegem-Zottegem was er winst voor Marc Van De Putte voor Johan Van Uffel en Adrien De Leeuw.

    In Geraardsbergen was de zege voor Antoine De Meyer die er zijn vierde zege behaalde. In een spurt met twee versloeg hij de Brit Grant Thomas. Op 20” werd Jackie De Smet derde.

    Een volledig Nederlands podium was er te Jupille sur Meuse. Dit bestond door op 1. Henk Botterhuis, 2. Theo van der Leeuw en drie Henk Smits.

    Te Kortemark was de zege voor Etienne Mattheus hij had 30” voorsprong op Ronald Rosseel en 40” op Bruno Jaremko.

    In Overijse ging de zege naar Theo Dockx voor Jean-Pierre Nicolas en de plaatselijke renner Rik Van Horenbeke.

    Borgworm kreeg Gerard Peeters als winnaar voor Raymond Vanstraelen en Marc Van Ouytsel.

    28-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Frankrijk won Bernard Thevenet te Montceau-les-Mines, op 5” volgde Yves Hézard en werd Cyrille Guimard derde.

    In Nederland won Jan Krekels te Sittard waar hij na 100km waar hij de spurt van vijf won. Tweede werd Jules Bruessing dan volgden Mathieu Pustjens, Wim Kelleneers en Wim Schepers. Op 20” volgden zes renners waarvan Leo Duyndam de snelste was voor Ben Janbroers, René Pijnen, Gerard Vianen, Lucien Aimar (Fr) en Piet de Wit. Op 44” werd er voor plaats 12 gespurt en was Jan Serpenti de snelste voor Harm Ottenbros, Cees Stam, Harry Steevens en Joop Zoetemelk. Slechts twee belgen in de top30, op 25 Georges Vanconingsloo en op 28 Georges Pintens.

    28-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!