Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    28-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Henk Botterhuis

    Te Komen won na 108km Ghislain Cael met 40” voorsprong op zijn broer Bertil Cael en werd André Depuydt derde hij volgde op 50”.

    Te Erwetegem-Zottegem was er winst voor Marc Van De Putte voor Johan Van Uffel en Adrien De Leeuw.

    In Geraardsbergen was de zege voor Antoine De Meyer die er zijn vierde zege behaalde. In een spurt met twee versloeg hij de Brit Grant Thomas. Op 20” werd Jackie De Smet derde.

    Een volledig Nederlands podium was er te Jupille sur Meuse. Dit bestond door op 1. Henk Botterhuis, 2. Theo van der Leeuw en drie Henk Smits.

    Te Kortemark was de zege voor Etienne Mattheus hij had 30” voorsprong op Ronald Rosseel en 40” op Bruno Jaremko.

    In Overijse ging de zege naar Theo Dockx voor Jean-Pierre Nicolas en de plaatselijke renner Rik Van Horenbeke.

    Borgworm kreeg Gerard Peeters als winnaar voor Raymond Vanstraelen en Marc Van Ouytsel.

    28-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Frankrijk won Bernard Thevenet te Montceau-les-Mines, op 5” volgde Yves Hézard en werd Cyrille Guimard derde.

    In Nederland won Jan Krekels te Sittard waar hij na 100km waar hij de spurt van vijf won. Tweede werd Jules Bruessing dan volgden Mathieu Pustjens, Wim Kelleneers en Wim Schepers. Op 20” volgden zes renners waarvan Leo Duyndam de snelste was voor Ben Janbroers, René Pijnen, Gerard Vianen, Lucien Aimar (Fr) en Piet de Wit. Op 44” werd er voor plaats 12 gespurt en was Jan Serpenti de snelste voor Harm Ottenbros, Cees Stam, Harry Steevens en Joop Zoetemelk. Slechts twee belgen in de top30, op 25 Georges Vanconingsloo en op 28 Georges Pintens.

    28-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Het kriterium van Brustem waaraan 32 renners deelnamen werd gewonnen door Eddy Merckx, hij had 10” voorsprong op Tony Houbrechts , Vic Van Schil en Walter Godefroot. Als vijfde had Alfons Leenen 15” achterstand. Rik Van Linden als zesde volgde op 30” en won Roger Swerts 20” later de spurt voor plaats zeven voor Pieter Nassen, Martin Vandenbossche en Roger Loysch. De groepsspurt op 55” voor plaats elf was voor Jos Deschoenmaecker.

    28-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Michael Milde

    Onze landgenoot Antoine Bauwens won in West-Duitsland een kriterium over 70km te Hamburg hij ging twee Duitsers vooraf, Andreas Troche en Volker Kassun.

    In Oost-Duitsland was er te Bad Saarow de Rund um den Scharmütselzee over een afstand van 203km. De winnaar Michael Milde deed er 4.53’ over. Stonden mee op het podium Erwin Raidt en Wolfgang Lötzsch.

    In Zwitserland was er te Ruggell de Schellenberg-Rundfahrt over een afstand van 141,6km. Roland Salm won met 25” voorsprong op Iwan Schmid, Meinrad Vögele, Wolfgang Hellweg, P. Hunkeler en Jorg Frank.

    27-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Aartselaar kreeg na 105km Jan Van Hove als winnaar voor J. De Laet en Clement Van Ransbeeck.

    Met 35” voorsprong won Jean-Claude Van Hoof te Bierbeek en werd Leo Coeck tweede en Jos Van Nijlen derde.

    Te Borgworm kwam de Nederlander Jo van Pol gisteren winnaar te Waanrode als eerste over de streep waar men met 76 de start had genomen. Voor plaats twee op 10” was Raymond Vanstraelen sneller dan Albert Segers, Bernard Bourguignon, Marc Lepers, R.Michotte, Luc Pels, Roger Loysch, Jos Henikenne en L.Taskin die tiende werd.

    Albert Delrue was de beste te Bousval voor S.Sales en Ernie Blommaert.

    Ghisleen De Clercq behaalde zijn vierd overwinning met 12” voorsprong te Brakel voor Alex Claeys en Daniel Pauwels.

    Lucien Nogara won te Dampremy voor Yvan Raveydts en De Cuyper.

    In Hamme zijn ze met 63 vertrokken om 108km te koersen. In de eindspurt was Daniel De Schrooder sneller dan Karel Rottiers, Bas Hordijk (Ned), José De Cauwer, Jean Blommaert, Ferdinand Peirsman e.a.

    Met liefst 3” voorsprong won de Nederlander Cees van Dongen te Herstal. Voor plaats twee was Willem Peeters sneller dan Joseph Borguet en Nico Crommen. Plaats vijf op 5’ was voor Joseph Civatone (It).

    Zijn vijfde overwinning behaalde Benny Paulissen te Kortenaken waar men met 49 was gestart, en hij zijn twee metgezellen Willy Verschueren en Hugo Gevers in deze volgorde achter zich liet. Paul Collaer als vierde volgde op 18” “n had Jean Swinnen als vijfde 22” achterstand.

    Eric Rosseel won te Kortrijk waar 57 renners waren gestart. Plaats twee was voor Freddy Adam voor Norbert Lesage, Hugo Vermeersch, Frans Lambert e.a.

    Menen kreeg 37 renners aan de start en was het Johny Soenens die na 110km Michel Pollentier op 15” reed. De derde Daniël Moenaert volgde op 20” met in zijn spoor Ghislain Cael, François Ligneel, Ronald Rosseel, Etienne Mattheus, Roger Verschaeve en Willy Jacobs. Plaats 10 op 2’15” was voor Paul Van Nieuwenhuyse e.a.

    De Luxemburger Nico Meyer kwam met 25” voorsprong te Messancy winnen voor Roland Wiscour en nog een Luxemburger Robert Treis.

    Een vierde overwinning behaalde Jean-Pierre Sterckx te Nil St. Vincent waar hij Jacques Martin en Ludo Bruylandts achter zich liet.

    Tienen kreeg slechts 26 renners aan de start en was na 108km de man uit Keerbergen Walter Naegels die Omer Meeus, Roland Van den Berghe, André Verbraecken, Jan Boonen, Guy Minsart en anderen achter zich liet.

    Voor eigen volk won Jos Jacobs te Vosselaar, hij had 20” voorsprong op Frans Tilburgs en 35” op Roger De Backer, Willy Van den Ouwelandt e.a. Hier waren 37 renners van start gegaan.

    27-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Ook in het kriterium van Sint-Lenaerts is er felle strijd geleverd voor de premies. Het was vooral de ploeg Merckx die het grootste gedeelte er van nam. In de 35 af te leggen ronden kreeg men enkele ontsnappingen, zo bleef Merckx met Ward Janssens van ronde acht tot de vijftiende voorop. Dan was het de beurt aan Willy In’t Ven hij hield het vol van ronde 17 t/m ronde 26. Dan hebben Merckx en Sercu de zaak geregeld bij de premiespurten, tot in de dertigste ronde de beslissing viel. Godefroot, Merckx, De Vlaeminck en Rosiers geraakten weg, en begon Eddy van ver de spurt, Walter ging er over met de anderen in zijn wiel. Op 1 dus Walter Godefroot met een half wiel voor Roger Rosiers, Roger De Vlaeminck en Eddy Merckx. Op 15” werd Roger Swerts vijfde met in zijn spoor Vic Van Schil, Ward Janssens, Rik Van Linden, Tony Houbrechts, Ronald De Witte, Patrick Sercu, Jos Deschoenmaecker en Jos Spruyt. Op 30” volgde Joop Zoetemelk als 14de met nog vier renners in zijn zog. Jos Abelshausen als 19de op 1’20” was de snelste van de groep.

    27-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Cees Koeken
    Vandaag drie kriteriums in Frankrijk, het eerste werd verreden te Eckbolsheim gelegen in de Elzas. Er moesten maar 50km worden gekoerst en bracht na 1.20’ een overwinning op voor Charly Grosskost die 10” voorsprong had op Johny Schleck en Gilbert Bellone.

    Cyriel Guimard was dan weer de beste in Les Herbiers waar hij 40” voorsprong had. Werden 2&3 Roland Berland en Jean-Claude Largeau.

    En te Lescouet-Jugon was de overwinning voor Jean-Claude Daunat voor Ferdinand Julien en Jacques Simon.

    Cees Koeken, in de eindsprint goed gelanceerd door zijn ploegmakkers van Goudsmit-Hoff heeft de profronde van Ossendrecht over 120km gewonnen. Na de beginfase, waarin Jos van der Vleuten, Eef Dolman en Mat de Koning aktief waren, brak na 50km het peloton van 55 renners in twee delen. Vrijwel alle grote namen, met uitzondering van Jan Janssen en Rini wagtmans bevonden zich in het eerste gedeelte. Plaats twee was voor Jan van Katwijk gevolgd door René Pijnen, onze landgenoot Frans Verhaegen, Cees Zoontjens, Jos van Beers, Jan Serpenti, Cees Stam, Jos van der Vleuten. Jan Zoons als tiende volgde op 22” en was er voor onze landgenoten Willy Van Neste een Frans Brands plaats 11&19.

    Felice Gimondi won in eigen land te Voldenga voor zijn medevluchter Wladimir Panizza en volgde Aldo Moser als derde op 35”.

    27-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Portugal

    .

    De Ronde van Portugal werd afgesloten met twee ritten. In de voormiddag was er de rit in lijn Santarem-Sintra over een afstand van 111km. Drie Portugezen stonden op het podium. Op 1 Antonio Marçalo, op 2 Paulino Domingues en op 3 Custodio Alberto Gomes.

    De afsluitende tijdrit was een kolfje naar de hand van Joaquim Agostinho die 1’17” voorsprong had op zijn twee landgenoten Fernando Mendes Dos Reis Dias en Joaquim Andrade.

    In de eindstand heeft Joaquim Agostinho een voorsprong van 5’46” op zijn landgenoot José Martins en 6’24” op de Spanjaard José Luis Galdamez.

    Fernando Mendes Dos reis Dias won met 58 punten het puntenklassement voor Joaquim Agostinho met 51 en werd de Spanjaard Juan Santiago Zurano derde met 40 punten.

    De bergprijs ging naar de Spanjaard José Luis Abilleira met 29p. De beste ploeg was Sporting.

    Joaquim Agostinho is de eerste renner die de Portugese ronde drie jaar opeenvolgend wint.

    27-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK-studenten

    Te Kemzeke waren de liefhebbers-studenten van de partij voor hun nationaal kampioenschap.Na 87km mocht Frank Veldeman de trui omgorden door in een spurt met twee Ferdi Van Den Haute te verslaan. Op 1’20” was het brons voor Guido Van Meel verder volgden Johan De Cleir, Yvan Van Moer, Hubert Paelinck, Roland Tyteca, Antoine De Roo, Marc Van Eetvelde en was plaats 10 voor Paul Vande Velde.

    27-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische Spelen

    .
    De Beuckelaer, Maveau, Van Linden en Wesemael op oefening te Munchen
    Op de Olympische Spelen te Munchen begint overmorgen het wielrennen, met de ploegentijdrit en zal België aantreden met Ludo Delcroix, Gustaaf Hermans, Gustaaf Van Cauter en Louis Verreydt. Op 7/9 is er de wegrit en zijn de aangeduide renners, Lucien De Brauwere, Gustaaf Hermans, Freddy Maertens en Frans Van Looy.

    Op de wielerbaan komen de renners op 31/8 aan de bak, hiervoor zijn aangeduid, Roger De Beuckelaer, Robert Maveau, Alex Van Linden, Wilfried Wesemael welke op bijgaande foto aan het trainen zijn. Verder zijn er ook nog Manu Snellinx, Leon Daelemans en Noël Soetaert.

    27-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Eric Van Lent

    Nog een zege er bij voor de Nederlander Theo van der Leeuw die de beste was vaan 38 te Clermont-Thuillies. J.M.Famaree werd tweede, Yvan Raveydts derde en Lucien Pratte vierde.

    Van de 37 vertrekkers in De Klinge stonden 3 Nederlanders op het podium. Cees Bal won voor Wim de Waal en Piet Maes. Eerste Belg was Eddy Van Puymbroeck hij werd vierde.

    Een zevende overwinning was er voor Roger Van Den Eede te Evergem waar hij Daniël Moenaert en Wilfried Reybrouck achter zich liet.

    Een 20tal renners van de gestarte 46 te Gijzegem kleurden de wedstrijd die een gezapig verloop kende. Maar in de finale ontplofte de wedstrijd. Liefst 3 renners (w.o. 2 Meetjeslanders) kwamen afgescheiden binnen. Romain Vercauter behaalde de zege voor Alex Claeys en Etienne D’Hollander. Karel Rottiers regelde de spurt van de overige vluchters voor Ernie Blommaert, Jean Van Hove, Etienne Van der Snickt, Oscar Van Landeghem, Herman Deneys, Ferdinand Peersman, Jean-Pierre Spileers. Werden op plaats 12 gelijk gezet, Benoni Temmerman, Martin De Clercq en Victor Van Landeghem. Voor Robert Coppens was er plaats vijftien.

    Met vier werd er gespurt te Grez-Doiceau waar men 58 renners had ingeschreven. Freddy Libouton uit het naburige Chaumont-Gistoux won er voor Bernard Bourguignon, Jean Swinnen en de 19 jarige Jean-Pierre Sterckx.

    Zijn 13de zegebloemen kreeg Paul Collaer te Groot-Bijgaarden, waar hij de beste was van de 45 vertrekkers. August van laethem werd tweede, Jean-Pierre Nicolas derde, René Willockx vierde en vijfde Willy Michiels.

    Te Kortemark kwam de vlugge Eddy Ronquetti 15” te kort om voor plaats 1 te spurten. Het was Michel Pollentier die van de 31 starters de beste was. Fernand De Keyzer werd derde, Carlos Cuyle vierde en werd Eric Serlet vijfde.

    Te Leopoldsburg was er het avondkriterium van 70km waarvoor 46 renners kwamen opdagen. Daar er elke ronde een premie te verdienen was werd de wedstrijd gekenmerkt door korte, allesgevende demarrages. Op zes ronden van het einde viel de beslissing, een vijftal reed weg en mocht ondanks een tegenaanval van een tweetal met 30” voorsprong voor de zege spurten. Het was de Brabanter Guido Verheyden die de Limburgers kwam aftroeven. Plaats twee was voor Jos Saenen voor Paul Wellens, Gustaaf Rommers en Albert Segers. Voor plaats zes was Ludo Noels sneller dan Roger Loysch. Op 45” won Roger Verwimp voor Jean Swinnen de groepsspurt.

    Met 37 zijn ze vertrokken te Moha waar na 101km Jacques Martin won na een spurt met vier Constant Rommermans werd tweede voor Dieudonné Depireux en de Nederlander Hub Geilenkirchen. Op 1’10” volgde op plaats vijf Guy Minsart en kwam 30” later als zesde Joseph Borguet over de streep.

    Te Ooigem waar 38 renners waren vertrokken won na 106km Roger Verschaeve met 5” voorsprong. Voor plaats twee was Paul Vannieuwenhuyze sneller dan Norbert Lesage, Jean-Pierre Baert, Luc Dhont, Emiel Vergote, Johny Soenens, Lieven Malfait e.a.

    Voor het kriterium van Oordegem kwamen 35 renners afgezakt. Het was Eddy Moreels die het haalde voor Yvan Ronsse, Franky Franssen, Eddy Vandenbroeck e.a.

    August Van Looy was te Ranst waar men met 56 was vertrokken de snelste. In zijn spoor volgden, Theo Hermans, Martin Bierebeeck, Hubert Vanderflaes e.a.

    Het kriterium van Roeselare werd gewonnen door Marc Meernhout voor Guido paridaen, Frans Ligneel, Marc renier, Georges Windels e.a. Er waren 28 vertrekkers.

    Rumst kreeg 48 renners aan de start. Voor eigen volk behaalde Eric Van Lent zijn zevende overwinning. René Dillen werd tweede, Willy Vanden Ouweland derde. Met Francois Aerts en de Nederlander Nico van Hest is de top5 volledig.

    Slechts 24 renners aan de start te Schellebelle en was het Ivan Van de Steene die het voor de tweede maal in deze gemeente haalde, ook op 3/6 won hij hier. Etienne Van der Helst werd tweede en Marc Van De Putte derde.

    Te Waanrode waar 53 renners waren gestart werd plaats 1&2 ingenomen door Nederlanders. Jo van Pol kwam nogmaals de Belgen aftroeven en werd zijn landgenoot Jan Claessen tweede. Op 15” werd Marc Van Ouytsel derde voor twee Nederlanders Willie Wilms en J. Langen.

    26-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    De inrichters van “Dwars door België” te Waregem hadden heel wat afwezigen door het feit dat de vedetten deze avond in het criterium van Poperinge van start gaan. Walter Godefroot was er wel maar mocht uiteindelijk ook niet starten. Door de uitgebreide tv-uitzending van de openingsplechtigheid van de Olympische Spelen is ook het grote publiek niet komen opdagen. Wat de wedstrijd zelf betreft kwam er vrij vroeg schot in de zaak. Reeds na 8 km ontsnapten Jimenez (Col), Aerts, Marcel Maes,Demeyer en Verstraeten, dit vijftal had op de Varenberg na 100km reeds 5’ voorsprong. Toen vond Opdebeeck het welletjes en ging met nog 3 anderen in de achtervolging. Een voorbeeld dat door 7 anderen werd nagedaan. Bij de eerste doortocht te Waregem hadden de leiders nog 1’22” voorsprong. Van de 11 die in de achtervolging waren gegaan bleven nu over, Van Neste, Vande Vijver, Romain Maes, Verplancke, Vande Wiele, Van Malderghem, Vantyghem en Van Landeghem. Vooral Van Neste heeft er voor gezorgd dat men met dertien voor de zege mocht spurten. Het was Marc Demeyer die van zeer ver de spurt begon en het haalde voor Noël Vantyghem, Eddy Verstraeten, Daniël Verplancke, Ronny Christiaens, Willy Van Neste, Romain maes, Ronny Vande Vijver, Paul Aerts, Marcel maes, Giovanni Jimenez, Jan Vande Wiele en Ghislain van Landeghem. Op 15” werd Herman Vrijders die nog uit de groep was weggereden 14de. De groepsspurt 5” later voor plaats 15 werd gewonnen door Raf van Bruwaene. Na de koers is het nog tot een woordenwisselling gekomen tussen de winnaar en zijn ploegmaat Van Neste wat betreft het koersgedrag van Willy.

    In Rijkevorsel had men een jaar gezwoegd om hun beschermde wedstrijd met 60.000 frank aan prijzen en 10.000frank aan premies te kunnen inrichten. De 49 renners hebben er echter een wedstrijd zonder spanning of inspanning van gemaakt. In de drie grote ronden is Ottenbros even voorop gaan rijden. In de 17 kleine ronden was het eerst Laeremans, dan Cambré en vervolgens Bilsland (Gb) en Schoeters en Herrijgers die even zijn weg geweest. Op 10km van het einde heeft Roger Rosiers dan de beslissende jump geplaatst en won met 15” voorsprong. Voor plaats twee heeft de foto-finish Staf van Roosbroeck als winnaar aangeduid voor Guido Van Sweevelt, Frans Staes, August Herrijgers, Ernie Wielandt, Alfons Scheys, Fons De Bal, Jos Van Beers (Ned),Frans Verhaegen e.a.

    Te Poperinge had men 22 renners uitgenodigd om 100km te koersen. Met vier werd er voor de zege gespurt, Roger De Vlaeminck liet Walter Godefroot 1 lengte achter zich. Rik Van Linden werd derde en Frans Verbeeck vierde. Op 1 ronde werd de groepsspurt gewonnen door Patrick Sercu voor Roger Swerts, Eddy Demedts, Alain Vasseur (Fr) dien broer Sylvain, Jos Huysmans e.a. Na zijn tweede bandbreuk heeft Eddy Merckx de wedstrijd verlaten.

    26-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Raymond Poulidor

    Voorlaatste dag in de Ronde van Portugal met de 14de rit Castelo Branco-Santarem over een afstand van 192km. De zege was voor de Portugees Cosme Fernando De Oliveira en stonden zijn landgenoten, Joaquim Agostinho die uiteraard leider blijft en nogmaals Fernando Mendes Dos Reis Dias mee op het podium.

    In Frankrijk te Pleurtuit was na 123km Raymond Poulidor sneller dan zijn medevluchter Désiré Letort. En kwam Cyrille Guimard 20” later over de meet.

    Fabrizio Fabbri won het kriterium van San Michele Agliana in Italië voor Marino Basso en Davide Boifava.

    26-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland- profs & liefhebbers

    .

    Veel volk voor het kriterium van Eversel-Heusden, waar de premiejacht gedurende 75km het hoofddoel was van de renners. Eddy Merckx won ondermeer een frigo en een badkamer. Zeven renners, Merckx, Verbeeck, De Vlaeminck, Swerts, Spruyt, In’t Ven en Godefroot die nog zou wegvallen reden na die 75km weg. De zes anderen namen 4km van het einde een ronde voorsprong. Het was Swerts die dadelijk de leiding nam van het nieuw gevormd peloton, en bij het ingaan van de laatste ronde voorsprong nam met de gedubbelde Gakens. Roger won voor eigen volk met 150meter voorsprong op Roger De Vlaeminck, Frans Verbeeck, Eddy Merckx, Willy In’t Ven en Jos Spruyt. Voor plaats zeven op 1’ was Tony Houbrechts de snelste voor Jos Deschoenmaecker. Op plaats negen op 1’10” werd Tony Gakens eerste van het peloton geplaatst voor Michel Van Vlierden, Rik Van Linden, Raymond Steegmans, Vic Peeters en werd de rest 15de gelijk geplaatst.

    Ook de 34 liefhebbers hebben 50km mogen rijden. Hier ging de zege naar Leonard Engelen voor Guido Verheyden, Gustaaf Verboven, André Verbraecken, Frans Lemmens en werd de groep 6de gelijk geplaatst.

    In Doornik werd het Provinciaal Interklub van Henegouwen betwist. De winnende klub Pedale Saint Martin legde de 33km af in een tijd van 46’22”. De ploeg bestond uit Albert Delrue, Christian Despierres, Mareaux, Italia , Adam en Schallon. Op 1’22” werd C.S. Baulet tweede en Gilly als derde volgde op 1’38”.

    25-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Portugal

    .

    In de Ronde van Portugal mochten de renners weer twee ritten afwerken. Rit 13a van Evendos naar Abrantes over een afstand van 72km werd gewonnen door de Portugees Firmino Bernardino voor zijn landgenoten Fernando Mendes Dos Reis Dias en Custodio Alberto Gomes. Rit 13b Abrantes- Penhas de Saude over een afstand van 198km leverde winst op voor de Portugees Herculano De Oliveira Ferreira. Leider Joaquim Agostinho werd tweede voor zijn landgenoot José Martins.

    25-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen & buitenland

    .
    Henk Smits

    Zijn elfde overwinning op Belgische bodem behaalde de Nederlander Theo van der Leeuw te Elouges waar hij Ronald Rosseel en Michel Pollentier achter zich liet.

    Ook te Jauche een Nederlandse zege, van de 98 vertrekkers was Henk Smits de beste. Op de dichtse ereplaatsen eindigden, Guy Minsart, de Nederlander Louis Meijers, Bernard Bourguignon, Jos Vandermeulen e.a.

    In Merchtem kwam Jos Gijsemans winnen voor Luc Van Ouytsel en Wim Schroyens.

    Een derde Nederlandse zege was er te Waasmunster waar Wil van Helvoirt 15” voorsprong had op José De cauwer en werd Marc Van De Putte derde.

    Voor Roland Boulard liet te Wondelgem Eddy Moreels en Jacky Declerck achter zich.

    Kwamen de Nederlanders bij ons winnen in Frankrijk te Bettignies was de zege voor onze landgenoot Daniël Pauwels voor de Fransman René Bleuze en werd nog een landgenoot René Dillen derde.

    24-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland


    .
    De zes van de goede vlucht te Lommel

    De wedstrijd te Lommel is met een valse noot gestart, drie renners Vic Peeters, Louis Dierckx en Grégoire Van Moer waren reeds kort na de start ontsnapt. Toen zij 1’ voorsprong hadden heeft het peloton zich van weg vergist, zodat het trio ineens meerde minuten voorlag. De renners in het peloton wou dat de leiders werden opgehouden, zoniet zou de groep de strijd staken,de drie vooraan wilden daar niet van weten. Uiteindelijk hebben de drie zich laten bepraten maar zijn niet meer willen vertrekken met de boni dat zij hadden bijeengereden. Van koersen is er geen sprake meer geweest tot de zevende van de acht grote ronden. Omloop ging in de aanval en kreeg Verstraeten, Aerts en Van Beers mee. Nog drie renners konden even later aansluiten, Loysch, Barras en Van Vlierden, dit 7tal had bij aanvang van de achtste ronde reeds 1’20” voorsprong. Door stuurbreuk viel Van Vlierden bij het zevental weg. Met vier vooraan van de ploeg Verbeeck moest de zege in hun midden blijven. Uitverkorene was Marcel Omloop, op 5km van de streep liet hij de anderen in de steek en won met 40” voorsprong op zijn ploegmaat Roger Loysch. Voor plaats drie op 1’was Jos Van Beers (Ned) sneller dan Georges Barras, Eddy Verstraeten en Paul Aerts. De groepsspurt op 2’30” voor plaats 7 werd gewonnen door Alfons Leenen voor Ernest Bens, Jan Krekels (Ned), Roger Rosiers, e.a.

    Te Mere verschenen 62 renners aan de start, en was het Vander Slagmolen die onmiddellijk wegreed en tot 2’ uitliep. Een viertal, Jimenez, De Bisschop, Koeken (Ned) en Van Malderghem kwamen aansluiten en kregen de steun van negen anderen. De Geest heeft het nog alleen geprobeerd maar zonder sukses. Tenslotte is een vijftal voorop geraakt en was het André Dierickx die de spurt won met 5meter voor Ludo Vander Linden, Willy Van Malderghem, Willy Abbeloos, Giovanni Jimenez (Col) Cees Koeken (Ned), Willy De Geest, Ronny De Bisschop, Herman Vander Slagmolen, Eddy Reyniers, Herman Vanspringel, Roger Kindt, Lucien Van Impe en Pierre Buslot.

    24-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Marino Basso

    Een tweede ritzege in de Ronde van Portugal behaalde de Spanjaard Juan Santiago Zurano in de 12de rit Montemor-Evendos over een afstand van 147km. Met zijn tweede plaats behaalde de Portugees Fernando Mendes Dos Reis Dias een zesde top3 plaats. Een derde plaats was er voor leider Joaquim Agostinho.

    In Nederland werd er te Groningen gekoerst en was na 100km Jan Serpenti sneller dan Jos van der Vleuten, Evert Dolman, Henk Benjamins en onze landgenoot Theo Verschueren. Op 1 ronde werd Matthijs de Koning zesde voor Harrie van Leeuwen, Juul Bruessing, Piet de Wit en werd Leo Duyndam tiende. Van Belgische zijde werd Jean Ronsmans 16de, Eddy Peelman 22ste, Roger Volckaert 23ste en Norbert Seeuws 29ste.

    Door zijn overwinning is Jan Serpenti met 165 punten ook eindwinnaar geworden van de grote prijs van Nederland. Plaats twee is voor Harm Ottenbros 152p. op drie Marian Polansky (Vanderlandsloze) 138 punten, vierde Juul Bruessing met 130p. en vijfde Matthijs de Koning 129 punten


    Voor Marino Basso was er een overwinning te Vicenza waar het een tipo pista betrof. Dino Zandegu werd tweede en Alberto Del Torre derde.

    24-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Herman Vanspringel 1970 voorlopig laatste winnaar
    De inrichters van Bordeaux-Parijs hebben na lang beraadslagen besloten de wedstrijd voor de tweede maal op rij uit te stellen. In hun mededeling laten zij weten, “Na ruggespraak met de Franse en buitenlandse sportgroepen, tot hun spijt, deze beslissing te hebben moeten treffen” Zij motiveren deze beslissing door het gering aantal kandidaten en bij dewelke zij betreuren de renners te moeten teleurstellen die zich speciaal hadden voorbereid. Ook laten zij weten dat de deelneming van minstens een dozijn goed gekwoteerde renners noodzakelijk is. De inrichters “L’Equipe” en “ Le Parisien Libéré” hebben zich voorgenomen met de federaties, en de leiders van de sportgroepen te praten, teneinde volgend jaar opnieuw te kunnen inrichten.

    24-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Rik Van Linden

    Vandaag waren de renners opnieuw aan de slag in Eeklo, slechts 38 renners stonden aan de start. Van bij het begin heeft Rik Van Linden en zijn ploegmaats die talrijk aanwezig waren de wedstrijd gekontroleerd. In de 18de van de 22 af te leggen ronden sloeg Rik toe en kreeg De Muynck en Knockaert mee, alhoewel hij de snelste was ging hij in de laatste kilometers solo. Aan de streep had Van Linden 200meter voorsprong op Johan De Muynck en Julien Knockaert. Het peloton nog 25man sterk heeft op 1’ gespurt voor plaats vier. De nederlanders Cees Koeken en Richard Bukacki werden 4&5. Ronald De Witte werd zesde met in zijn spoor, Guido Van Sweevelt, Arthur Vande Vijver, Eddy Peelman, Tony Gakens, e.a.

    Tweede wedstrijd van de dag vond plaats te Ruiselede waar de 34e grote prijs van Ruiselede plaatsvond. Reeds in de derde van de 17 ronden zijn Demeyer en de Fransman Palka ontsnapt en hebben tot 2’20” voorsprong gehad. Eén renner heeft zich hier niet bij neegelegd, Ronny Christiaens, eerst ging hij in de achtervolging met Wielandt en Van Marcke. Even later nam hij Verhaegen en Ward Janssens als gezellen mee, om het tenslotte alleen te proberen maar verkreeg niet wat hij beoogde. Wie het wel kon waren Van Malderghem, Willekens en David zij klaarden de klus in 15km. Maar door hun reaktie is ook de groep komen aansluiten toen men aan de laatste ronde begon. Terwijl de spurters hun plaats kozen is Bracke er vandoor gegaan en won met 50meter voor Walter Planckaert, Willy De Geest, Roger Rosiers, Guido Reybrouck, José Van Ackere, Raf Van Bruwaene, Lucien Willekens, Willy Van Neste, Daniel Vanryckeghem, Willy Planckaert e.a. De winst van Bracke heeft vooral de bookmakers gediend waar Leman 1/2 of Vanryckeghm 1/1,5 en Bracke slechts 1/35 stond gekwoteerd.

    23-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!