Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    31-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Gustaaf Hermans

    Staf Hermans, die in 1971 te Mendrisio deeluitmaakte van de Belgische liefhebbersploeg, die goud won in de 100km tijdrit per ploeg, koesterde eind vorig seizoen het inzicht om in 1973 te starten als beroepsrenner. Hij beging evenwel de vergissing kort na mekaar een kontrakt te tekenen zowel bij Jossart als bij Driessens. Het hield in dat Hermans nergens onderdak had en pas nu werd gerust gesteld, toen er een akkoord werd bereikt, waardoor Staf definitief bij Driessens aan de slag kan. Volgende zondag mag hij mee afreizen naar het oefenkamp in Malaga. Reizen met Staf mee, Vanspringel, Van Roosbroeck, Van Linden, Pintens, Houbrechts, De Geest en Van Vlierberghe.

    31-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe ploeg

    .
    Harm Ottenbros

    De zorgelijke situatie in de Nederlandse profwielrennerij baarde het voorbije seizoen ook Harm Ottenbros zorgen. Ondanks een 9tal overwinningen en 42 maal bij de eerste tien, speelde hem door zijn hoofd dat hij aan het eind van het vorig seizoen op straat stond. Omdat zijn ploeg Wybert met de profploeg stopte. Hij heeft zelfs even aan stoppen gedacht. Aan die onzekere situatie is echter een einde gekomen door ’t unieke aanbod van Kela-tapijt. Deze firma stelde Harm voor een kontrakt bij hen te ondertekenen als renner, maar ook als filiaalhouder van een Kelawinkel te Bergen op Zoom. Ottenbros zal in volledige loondienst staan van ons en hij is verzekerd van een redelijk salaris zonder dat zijn prestaties op de fiets daarop van invloed (kunnen) zijn aldus Kela. Ook een groot voordeel is dat Harm oorspronkelijk stoffeerder is en alzo de klanten die praktische problemen hebben kan voorthelpen. Voorlopig is het een eenmansploeg, want de firma heeft tot dusver alleen vage plannen om een profploeg samen te stellen. Ook dit ziet Ottenbros niet als een probleem, vooral niet in de criteriums en daar moet ik het toch vooral van hebben liet hij weten. En klimmen kan ik toch niet, zegt de man die zichzelf in de Ronde van Frankrijk de bijnaam gaf van “De adelaar van Hoogerheide” met daar achter de slagzin “hij klimt heel mooi, maar het duurt alleen tien minuten langer dan bij een ander”.

    30-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ploeg Schotte


    .
    Freddy Maertens
    Briek Schotte, die het komende wielerseizoen een ploeg op de been brengt met Carpenter, Shimano en Flandria heeft in een club aan de Champs-Elysée zijn effectieven voorgesteld. Het is de eerste keer dat een Belgisch team in het buitenland werd voorgesteld, alvorens het Belgisch wielerpubliek het te zien kreeg. Misschien valt de manier van doen wel buiten de gewone gang van zaken, maar als de verantwoordelijken zo hebben gehandeld, dan is dat alleen maar omdat het team de eigenaardigheid heeft ook een Franse sectie te bevatten. Deze tricolore formatie staat onder de leiding van Pierre Molineris en is samengesteld uit een flink pak Franse jongeren, waaronder Alain Van Lancker, Jean-Luc Molineris, zoon van de sportdirecteur,Daniël Rebillard,François Coquery en andere neo-profs. Deze ploeg zal uitkomen in het merendeel van de Franse wegwedstrijden. Voor de grote internationale koersen zal een deel van deze groep opgenomen worden in de formatie Briek Schotte, die ondermeer, Walter Godefroot, André Dierickx, Noël Vanclooster, Wilfried David en de jonge Freddy Maertens in haar gelederen telt.

    29-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - buitenland

    .
    Albert Van Damme

    In Zürich voor 7.000 toeschouwers heeft Albert Van Damme de zege behaald door in de spurt nog een landgenoot Robert Vermeire te verslaan.Derde werd de West-Duitse kampioen Rolf Wolfshohl. Na drie ronden hadden deze drie renners zich reeds een mooie voorsprong. Door en struikeling in de vijfde ronde werd Wolfshohl achteruit geslagen. Toen Van Damme zich dan ook nog van Vermeire ontdeed, zag het er naar uit dat het een solo-overwinning ging worden. Door enkele valpartijen van Albert kwam Bert opnieuw aansluiten. De acht ronden van 3km werden afgelegd in 54’15”. Wolfshohl volgde op 29”. De Tsjech Milos Fisera als vierde had 1’03” en verwees Eric De Vlaeminck naar plaats vijf en de Zwitser Herman Gretener naar plaats zes. Plaats 7&8 waren voor onze landgenoten André Geirland 1’35” en Norbert Dedeckere 1’49”.

    De cross in het Franse Conflans is gewonnen door de Spaanse kampioen José-Maria Basualdo hij legde de 24km af in 1.22’. De tweede plaats was voor de Fransman Pierre Bernet die op 24” volgde, plaats drie op 1’48” was voor de Duitser Dieter Uebing.

    28-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

    .
    Michel Baele

    De A-cross van Bellem werd gewonnen door Michel Baele die na 22km afgelegd in 47’ een voorsprong had van 45” op de Duitser Klaus-Peter Thaler. Plaats drie op 1’10” was voor Eric De Bruyne.

    Te Hamont heeft wegrenner Michel Van Vlierden kunnen profiteren van de omloop waarop weinig te lopen viel. Van bij de start nam Bourguignon 50 meter op Renwaert. Een vijftal ging in de achtervolging, kwam tot op 250 meter van de vluchters waar Renwaert de rol moest lossen. Het was Van Vlierden die eerst Renwaert achterliet en vervolgens bij Bourguignon aansloot. In de spurt met twee had Van Vlierden geen probleem en liet Bernard Bourguignon een lengte achter zich. Voor plaats drie op 20” won Victor Maes het verrassend van Frans Lemmens en Frans Mertens.

    Handzame had de A & C crossers uitgenodigd. In de A-cross werd er met 35 gestart voor 25km. Na 1.25’ had Marc De Block 45” voorsprong op Eric Desruelle en volgde Julien Vanden Haesevelde als derde op 1’40”. Plaats vier was voor August Badts op 3’30”. Op vijf eindigde August Van Rijmenant met 3’45” achterstand. Plaats zes op 5’40” ging naar Jos Sluys. Voor plaats 7 op 6’ was Jos Thielemans sneller dan Lucien Gossens, Raymond Buylle, Kamiel Dedeckere e.a.

    Bij de C’s was de overwinning voor Freddy De Schacht die de 15km heeft afgelegd in 45’. Hier was op 42” Wim Albrecht tweede en Luc Naudts derde.

    Oostakker kreeg Freddy Naert als winnaar voor zijn B-cross, hij legde de 24km af in 54’. Plaats twee ging naar Theo Verlinden die Willy Vermaercke achter zich liet, zij volgden op 10”.

    Rillaar had de C’s uitgenodigd en kreeg na 18km Bruno Vrancken als winnaar hij deed er 56’ over. Plaats 2&3 waren voor Jan Knors en Rudy De Bie.

    Ook te St.Kathelijne-Waver waren de C’ van de partij. Na 17km afgelegd in 55’ was René Tijtgat de beste. Hier waren plaats 2&3 voor H. Dufour en Emiel Toussaint.

    28-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europees kampioenschap ploegkoers

    Het Europees kampioenschap ploegkoers over 100km, dat in het Antwerpse sportpaleis de hoofdbrok spektakel moest brengen, kende driekwart koers lang maar weinig spanning. De titelstrijd werd op gang gebracht zonder Eddy Merckx, die ondanks zijn forfait wegens een kwetsuur aan het zitvlak, toch noch voor een flinke opkomst (misschien onwetende) supporters had gezorgd. Hun aantal werd geschat op 18.000. De eerste 50km was er niets anders te melden dan na 34km de valpartij door een lekke band van de Brit Porter. Zowel De Bosscher als Cardi konden het obstakel niet meer ontwijken en kwamen eveneens ten val. Na 67km koers namen de Nederlanders Pijnen-Balk een ronde voorsprong, en werden na een korte jacht opnieuw bijgehaald . Dan namen 3 ploegen, Sercu-Bracke, Van Linden-Stevens en Peffgen-Fritz een ronde, de Duitsers gingen door en namen 1 ronde op hun twee medevluchters. Na de hergroepering viel de beslissing aan km 75 toen de Duitsers opnieuw een ronde namen. In de eindstand hebben Wilfried Peffgen-Fritz de 100km in 2.01’53” nul punten maar wel 1 ronde voorsprong op 2. René Pijnen-Klaas Balk 20p., 3. Julien Stevens-Rik Van Linden 17p. en 4. Ferdinand Bracke-Patrick Sercu 7 punten. Op 2 ronden volgen: 5. Cornelius Bal-Harry Van Leeuwen 21p., 6.Gerben Karstens-Van Midden 13p., 7.Eddy Demedts-Norbert Seeuws, 8.Isidoor Weemaes-Dirk Baert en op 3 ronden Clement Van Ransbeeck-Willy De Bosscher 1 punt.

    28-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europees kampioenschap 1/2 fond

    .
    Dieter Kemper

    In de “Westfalen Halle” te Dortmund werd het Europees kampioenschap 1/2 fond betwist. Zeven minuten voor het einde ging de titelverdediger Dieter Kemper zich aan de leiding nestelen, en weerde er meerdere aanvallen af van Theo Verschueren. Zeven ronde voor het einde ging het voor Verschueren plotseling te snel en was hij genoodzaakt de rol te lossen, zodat Kemper onbedreigd naar de overwinning stayerde. Kemper legde in 60’/ 62,4km af. Op 15meter werd Verschueren tweede. De Nederlander Piet De Wit als derde volgde op 120meter. Zijn landgenoot Cees Stam werd 4e op 560m., de Amerikaan Tim Mountford op 5 had 1205m. achterstand en de Italiaan Domenico De Lillo volgde op 3.330meter.

    28-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste - Gent

    Wedstrijden van vandaag te Gent

    1.Omnium voor profs: Met Patrick Sercu – Walter Godefroot tegen de Fransen Cyrille Guimard-Alain Van Lancker.

    Reeks 1: Puntenrit : 1.Sercu-Godefroot 35p. – 2.Guimard-Van Lancker 20p.

    Reeks 2: Achtervolging: 1. Sercu-Godefroot – 2. Guimard-Van Lancker ingelopen na 3’14”.

    Reeks 3: 1km tijdrijden( Italaliaanse wijze): 1. Sercu-Godefroot 1’03”4 – 2. Guimard-Van Lancker 1’04”7

    Eindstand: Sercu-Godefroot 3punten – Guimard-Van Lancker 6p.

    2.Internationaal ploegen omnium:

    Reeks 1: Puntenrit: 1.Pijnen-Duyndam 20p. – 2. Gilmore-Porter 16p. – 3.Bracke Verschueren 12p.– 4.Bugdahl-Seeuws 7p.

    Reeks 2: Achtervolging (naar de tijd): 1. Pijnen-Duyndam de 4km in 4’48” 4/10 – 2.Bracke-Verschueren 4’52”6

    Reeks 3. 1km tijdrijden (Italiaanse wijze): 1. Gilmore-Porter 1’03”1 – 2.Bracke-Verschueren 1’04”4 – 3. Pijnen-Duyndam 104”5 en 4.Seeuws-Bugdahl 1’06”2

    Eindklassement: 1. De Nederlanders René Pijnen-Leo Duyndam 5punten. 2. Onze landgenoten Ferdinand Bracke-Theo Verschueren & de Australiër Graeme Gilmore met de Brit Hugh Porter 7p. en 4. Onze landgenoot Norbert Seeuws met de Duitser Klaus Bugdahl 11punten.

    Vervolgens was er de ploegkoers over 50km. Ook hier waren de Nederlanders Pijnen-Duyndam de beste ploeg met een tijd van 1.00’25”. Op 1 ronde volgden Patrick Sercu met Julien Stevens. Op 3. Porter-Gilmore, 4. Bracke-Verschueren. Op 2 ronden als vijfde Dirk Baert-Willy De Geest. Op 3 ronden volgde het duo Bugdahl-Seeuws. Op 4 ronden: 7. Julien Vermote-Eddy Demedts. Op 5 ronden als achtste Willy De Bosscher- Piet De Wit (Ned). Op 6 ronden en plaats 9: Isidoor Weemaes en de Fransman Jacques Mourioux en op 7 ronden en plaats 10.Klaas Balk (Ned) met Clement Van Ransbeeck. De Franse ploeg Cyrille Guimard-Alain Van Lancker gaf op.

    27-01-2013 om 04:51 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

    .
    Jan Teugels

    Bij ons waren er 3 wedstrijden, Belsele-Puivelde kreeg voor zijn B-cross 42 renners aan de start, zij mochten 23km crossen. Jan Teugels klaarde de klus in 55’ en had 20” voorsprong op Theo Verlinden die Leons Scheirs versloeg in een spurt met twee. Op 50” werd Maurice Engels vierde voor Edward Lievens, Charles Palmans, Freddy Dhaes, Lode Van Den Bosch, Willy De Clercq en maakt Willy Martens de top10 volledig.

    Voor de B-cross van Volkegem-Oudenaarde kwamen 33 renners afgezakt en moesten 21km afleggen. Hier was Norbert Dedeckere de beste hij liet Wim Albrecht 1’20” achter zich en moest de derde Willy Vermaercke 2’ toestaan. Op 4&5 eindigden, Jozef Fruyt en Lucien Goossens.

    De derde wedstrijd was voor de A-crossers en vond plaats te Wervik en namen 25 renners de start. De zege was voor Eric De Vlaeminck die na 25km die hij in 59’ aflegde. Eric Desruelle als tweede volgde op 10” en werd 20” later Michel Baele derde. Op vier August Badts met 1’30” achterstand. Vanaf plaats 5 met Michel Pollentier op 3’10” waren de verschillen merkelijk groter. Op 6 volgde René De Clercq 3’40”, 7. Raymond Talloen 4’45”, 8. Guido Paridaen 5’45”, 9. Marian Polansky en 10. Libert Mahieu.

    27-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationaal kampioenschap - veldrijden

    .

    Het nationaal kampioenschap veldrijden in Duitsland vond plaats te Keulen en werd het voor de 35-jarige Rolf Wolfshohl zijn 14de titel. Op het 1.700 meter lange parkoer fietste Rolf de Nederlander Hennie Kuiper die op 5’30” volgde en tweede werd op 1 ronde met in zijn spoor de tweede Duitser Alfred Gaida. Plaats vier was voor de Luxemburger Roger Gilson op 5’50”. De vijfde Karl-Heinz Küster volgde al op 7’40”.

    In Groot-Brittannië werd er te Sutton Coltfield voor de titel gestreden en reden de profs en de liefhebbers samen. Na 24km afgelegd in 1.11’18” mocht John Atkins de nationale trui aantrekken. Het ziver was voor Keith Mernickle op 39” en kreeg Eric Stone het brons hij volgde op 1’43”. Plaats 4 was voor Daryl Brassington op 2’09”. Met zijn zesde plaats op 2’22” kreeg Christopher Dodd de kampioenentrui bij de liefhebbers.

    27-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    De Marokkaanse wielerfederatie heeft laten weten dat de Ronde van Marokko welke geprogrammeerd staat van 11 tot 23 april niet zal doorgaan.

    De voorzitter van de bond heeft verklaard dat het jaar 1973 nog geheel gewijd zal worden aan de opleiding van jongere wielrenners tussen de 16 en de 18 jaar. Hiertoe zal een wielerschool worden opgericht. De Ronde van Marokko zal in 1974 haar beloop krijgen. Op dat ogenblik zullen de plaatselijke renners bij machte zijn om ernstig mee te dingen naar de ereplaatsen zo besloot de president. Verleden jaar won de Rus Valeri Likatchew voor de Nederlander Fedor Den Hertog.

    26-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Eddy Merckx als visser aan de vijvers van Lillebroeck onder het goedkeurend oog van mijn vader (uiterst rechts)

    Lomme Driessens en Florent Van Vaerenbergh zijn vandaag met hun renners de baan opgetrokken. Onderweg kregen ze het aan de stok met de rijkswacht omdat hun renners niet op het fietspad reden. In de late namiddag kwam José Albeniz naar de vergadering in het Chalet Lillebroeck te Berg. De inrichter van de Ronde van Spanje heeft de Rokadoploeg voor zijn Vuelta vastgelegd. Ook voor de 5daagse van Eibar (Ronde van het Baskenland) die doorgaat tijdens de Ronde van België werd de Rokadoploeg gecontracteerd. Daarbij komt dat de heer Robert Kahl, fel ingenomen is met de aankondiging dat de Giro mogelijk in België van start zou gaan, en ook Duitsland zou aandoen.

    25-01-2013 om 00:09 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    De Belgen van Brooklyn

    Te Melle in ’t Groenhof hebben de nieuwelingen in de wielerkompetitie hun Belgische renners aan de pers voorgesteld. De nieuwe sportgroep Brooklyn Chewing Gum was vertegenwoordigd door Giorgio Perfetti, in naam van zijn vader Ambrogio Perfetti, stichter van de NV Perfetti, en Enrico Imperiali, die vanaf de stichting van de grootste producent van suikerwaren in Italië, de exportzaken waarneemt. Ook Franco Cibiori de Italiaanse sportbestuurder was aanwezig. Hij liet duidelijk verstaan dat nog slechts drie renners enige vrijheid zullen krijgen. Eric De Vlaeminck mag zich blijven voorbereiden op het nationaal en wereldkampioenschap veldrijden. De tandem Sercu-Stevens krijgt nog vrijaf voor de 6daagse van Milaan, niet voor die van Antwerpen. De andere renners zo besloot Cribiori weten sedert vanmorgen wat hen te wachten staat. Buiten voornoemd drietal zal iedereen verplicht worden zich af te zonderen in een trainingskamp dat we zo lang mogelijk willen geheim houden. Op 14/2 rijden we onze eerste wedstrijd te Beausoleil (Frankrijk). Nadien betwisten we de GP van Laigueglia 18/2 en Monaco 21/2. Ernstig wordt het als de ploeg op zijn sterkst zal aanzetten in de Ronde van Sardinië. De Giro moet het hoogtepunt worden, van een deelname aan de Ronde van Frankrijk is geen sprake.

    24-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    De nieuwe formule van 6 avonden inplaats van zes dagen bedacht door Peter Post heeft zijn vruchten afgeworpen. Bijna 40.000 mensen, 12.500 meer dan vereist om quitte te spelen zijn een kijkje komen nemen. Ook het feit dat Eddy Merckx meedeed zal er voor iets tussen zitten en had de gemeente Rotterdam eigenaar van het sportpaleis “Ahoy” aangekondigd als het niet lukte de 6daagse defenitief zou verdwijnen. Ook kregen de Nederlanders nog een Nederlandse ploeg als eindwinnaars. Voor de aanvang van de laatste koppelkoers lagen vier duo’s in dezelfde ronde. Merckx-Sercu, Duyndam-Pijnen, Fritz-Kemper en Gilmore-Janssen. Aangezien Duyndam-Pijnen een niet te overbruggen achterstand in punten hadden, was hun enige kans gelegen in het nemen van 1 ronde voorsprong. Na 40’ koers en een zwak moment van Merckx gebeurde het. De twee Nederlanders namen hun ronde. In de eindstand hebben Leo Duyndam-René Pijnen 238punten. Op 1 ronde volgen, Eddy Merckx-Patrick Sercu 371p., 3.de Duitsers Albert Fritz-Dieter Kemper, 4. Graeme Gilmore (Aus)-Jan Janssen (Ned) 237p., 5.Klaus Bugdahl (Duit)-Alain Van Lancker (Fra) 90p.(zij zijn na 30’ ook vooraan komen aansluiten). Plaats 6 op 17 ronden was voor Cees Bal (Ned) met onze landgenoot Theo Verschueren 26p. 25 Ronden achterstand hadden de Nederlanders op plaats acht Lijn Loevesijn-Piet De Wit 97p. en 9. Klaas Balk - Cees Stam 93p. Onze landgenoot Ferdinand Bracke met de Nederlander Gerben Karstens volgden met 64p. op 29 ronden. De Italianen Ezio Cardi-Giorgio Morbiato 73p. hadden 38 ronden achterstand. En op 12. de Amerikaan Tim Mountford met de Nederlander Harry van Leeuwen 76p. en op 45 ronden.

    23-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Wat betreft het omnium op 4/2 in Antwerpen zijn de zes deelnemers bekend gemaakt. Eddy Merckx, Patrick Sercu, Rik Van Linden, Cyrille Guimard, Felice Gimondi en wereldkampioen Marino Basso. De aanvankelijk voorziene Fransman Daniël Morelon zal niet deelnemen.

    Wat betreft de Antwerpse 6daagse 3-9/3 heeft de direktie officieel bevestigd dat Eddy Merckx niet zal starten. Eddy vind met een 6daagse tussen de “Omloop Het Volk” en Parijs-Nice zijn programma te zwaar wordt. In de komende dagen wordt uitgemaakt wie aan de zijde van Patrick Sercu zal starten.

    22-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - buitenland

    .
    René De Clercq

    Onze landgenoot René De Clercq moest in Spanje te San Sebastian tevreden zijn met een vijfde plaats op 2’09” van de Spaanse winnaar José-Maria Basualdo die de 22km heeft afgelegd in 50’49”. Plaats twee was voor de Zwitser Peter Frischknecht op 1’29” en werd zijn landgenoot Max Gretener derde op 1’35”. Plaats 4 was voor de Fransman Pierre Bernet in dezelfde tijd.

    21-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

    .
    Marc De Block

    Kalken kreeg voor zijn A-cross liefst 50 renners aan de start. Marc De Block was zeer verdienstelijk maar Arnouts en Desruelle hebben een prachtige remonte gedaan en zeer sterk geëindigd. Door kettingbreuk verloor Daniel Van Damme veel tijd. De top10: 1.Marc De Block de 25km in 58’. 2.Leo Arnouts 20”, 3.Eric Desruelle 25”, 4.Julien Vanden Haesevelde 45”, 5.August Badts 55”, 6.de ongelukkige Daniël Van damme 1’05”, 7.Julien De Clercq,8.Edward Lievens, 9.Eric De Bruyne en 10. wegrenner André Dierickx.

    Bij de C’s te Kalken was na 17km Luc Naudts met een tijd van 42’ de beste voor Freddy De Schacht en Rudy De Bie.

    In Overijse was er de Tofee Frank Van Dale waaraan 49 crossers deelnamen. Na 25km afgelegde in 58’40” won Roger De Vlaeminck in de spurt van Robert Vermeire en werd broer Eric op 1’10” derde.

    Bij de C’s was na 17km Wim Albrecht de beste hij had 11’ voorsprong op Bruno Vrancken en 3’40” op Frans Van Eycken, Denis Ertveldt en L. Orlans.

    De B-cross Moerbeke-Waas mocht 30 deelnemers verwelkomen. Na 22km afgelegd in 58’ had Willy Vermaercke 20” voorsprong op Alfons Van Parijs en werd 10” later Michel Pollentier de derde man op het podium. Verder bestonde de top10 uit, Gérard De Vos, Willy De Vos, Herman Arnouts, Willy De Clercq, Lode Van Den Bosch, Charles Palmans en Eric Windey.

    21-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - buitenland

    .
    Norbert Dedeckere

    In de internationale veldrit die plaatsvond te Frechen bij Keulen, zijn de Belgische deelnemers weer bijzonder goed aan hun trekken gekomen. Bij de profs behaalde de man in vorm, Albert Van Damme zijn zoveelste zegepalm van het aan gang zijnde seizoen. In de slotstrijd had Albert samen met Roger De Vlaeminck, een kleine voorsprong kunnen verwerven op de rest van het deelnemersveld. In de felle eindspurt reed Albert nog 5” weg van Roger. Op 30” werd de licht geblesseerde Duitser Rolf Wolfshohl derde. Eric De Vlaeminck als vierde moest 1’10” prijsgeven en werd de Fransman André Wilhelm vijfde op 2’15”. Verder in de top10: 6.Herman Gretener (Zw), 7.Cees Zoontjes (Ned), 8.Jan van Katwijk (Ned), op 9. Onze landgenoot Frans Verbeeck en op 10.de Duitser Karl-Heinz Küster.

    Ook bij de amateurs waren de eerste twee plaatsen voor landgenoten. Hier won Bertje Vermeire met 10” op wereldkampioen Norbert Dedeckere dewelke pas in de allerlaatste ronde de duimen moest leggen. Beide landgenoten hadden de wedstrijd waaraan 41 renners uit zes landen deelnamen van begin tot einde beheerst. Plaats drie was voor Ekkehard Tcheichreber op 1’45”, op 4.Klaus Jördens op 2’30”, 5.Dieter Uebing, 6. Klaus-Peter Thaler allen Duitsers, met in hun spoor Ueli Müller (Zw) en de Nederlander Jan Spetgens.

    20-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

    .
    Luc Naudts


    Langemark kreeg 37 renners aan de start voor zijn A-cross van 25km. De zege was voor Eric Desruelle dia na 1.06’ de Brit John Atkins 2’ achter zich liet. Plaats drie op 2’10” was voor Freddy Naert en volgde Julien Vanden Haesevelde als vierde op 2’30” met in zijn spoor Emiel Vergote, Michel Pollentier, de Brit Keith Mernickle e.a.

    Bij de C’s won Luc Naudts na 17,5km afgelegd in 50’ voor Jean Knors en Wim Albrecht.

    De B-cross van Michelbeke mocht 36 renners inschrijven. Na 25km afgelegd in 48’ werd het nogmaals Jozef Thielemans die won met 5” voorsprong op Willy Vermaercke. Nummer 3 Leo Arnouts als derde volgde op 35”. Vanaf plaats vier had men meer dan 1’ aan zijn broek. Alfons Van Parijs volgde op 1’05” en Theo Verlinden als vijfde volgde op 1’20”.

    Voor de eerste cyclocross te Zolder kwamen 31 renners afgezakt om 9 ronden te crossen. Na de eerste ronde was het de lokale renner Roger Van Hove die met een keine voorsprong voorbij kwam. In de tweede ronde begon Mertens aan zijn solovlucht en kon enkel Van Hove de schade tot 15” beperken. Een viertal ging in de achtervolging waarvan Lemmens wegreed en tot bij Van Hove kwam. Frans Mertens won uiteindelijk met 50” voorsprong op Frans Lemmens die Roger Van Hove in de spurt voor de tweede plaats achter zich liet. Op 2’ was plaats vier voor Willem Janssen en volgde 10” later Victor Maes.

    20-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Frans Verbeeck & Staf Van Cauter

    Gustaaf Van Cauter (Mechelen 31/3/’48) begint als 24jarige aan zijn eerste seizoen als prof bij de ploeg van Frans Verbeeck. Wel vind hij het spijtig dat de ploeg aan geen enkele grote ronde zal deelnemen. Zelf heeft hij al uitgemaakt dat wanneer 1973 niet meevalt en hij niet eens zoveel met de fiets kan verdienen dan met zijn diploma van technisch ingenieur er mee stopt. Zelf vond hij dat 1972 als liefhebber een ontgoochelend seizoen is geweest, vooral na die wereldtitel tijdrijden per ploeg te Mendrisio in 1971. Ook zijn we al te veel op stage te De Haan gemoeten, wat me op de duur alle zin om te rijden ontnam. Daarbij kwam mijn legerdienst die toch ook een rem betekende. Wat betreft zijn eigen kansen spiegelt hij zich aan Roger Swerts die als helper van Eddy Merckx toch ook aardig wat overwinningen behaalde. Zelf wil hij het ook zo doen, in dienst rijden van Frans maar op dagen dat hij zelf goed rijd zijn eigen kans gaan.

    19-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Vandaag gaat de 6daagse van Rotterdam van start. Men zal zes avonden van 6uur rijden. Er gaan twee volledig Belgische ploegen van start, Eddy Merckx-Patrick Sercu, en Julien Stevens-Rik Van Linden. Verder rijd Theo Verschueren met  Cees Bal (Ned) en Ferdinand Bracke met Gerben Karstens (Ned). Er zijn drie volledig Nederlandse ploegen, Leo Duyndam-Rene Pijnen, Lijn Loevesijn-Piet De Wit en Klaas Balk-Cees Stam. Andere Nederlanders die meerijden zijn, Jan Janssen met de Australiër Graeme Gilmore en Harry van Leeuwen met de Amerikaan Tim Mountford.

    18-01-2013 om 00:07 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    17-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Eddy Merckx

    Het baanprogramma van Eddy loopt over een maand. Het begint morgen met de 6daagse van Rotterdam (18-23/1) waar hij ploeg vormt met Patrick Sercu. Op 27/1 te Gent: nacht der vedetten. Dan volgt op 28/1 Antwerpen met het Europees Kampioenschap omnium, eveneens met Patrick Sercu. Op 2/2 te Grenoble een omnium en op 4/2 is er te Antwerpen een omnium. En van 12 t/m 18/2 de 6daagse van Milaan. Op 5/2 vertrekt de ploeg naar het oefenkamp te Marina di Carrara nabij La Spezia.

    17-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Eddy Merckx

    Binnen twee dagen op donderdagavond start Eddy in de 6daagse van Rotterdam. Met Guillaume Michiels heeft hij afgesproken om daar op het middaguur toe te komen en in de namiddag nog eens te trainen. Volgens Eddy wordt Rotterdam een goede aanloop naar het nieuwe wielerseizoen, elke dag wordt er gereden van 6 uur ’s avonds tot 2 uur ’s nachts. Nog volgens Eddy zal hij daar beter slapen dan thuis, want daar houd zoontje Axel (8/8/’72) hem regelmatig wakker.

    16-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    15-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    Maandagmorgen, even voor elf uur. Drie brommers toerden luid knetterend rond in de halve schemering van het Antwerps sportpaleis. Gilbert Wuytack, Frankie Franssen en Raymond Persyn keken verrast op toen toen zij Eddy Merckx uit te tunnel zagen opduiken en in het spoor van Maurits De Boevere sprong. Eddy draaide precies een uur rond, met één enkele onderbreking om zijn zadel even bij te stellen. Merckx was reeds met de fiets van Kraainem naar Antwerpen gekomen en is ook met de fiets teruggereden. Er stond hem nog een drukke dag te wachten. Om 15uur aankomst van Piero Molteni en sportbestuurder Albani. Om 17uur verzameling van de ploeg te Vorst ter gelegenheid van de overhandiging van drie wagens. Om 19 uur aanzitten bij het jaarlijks banket aangeboden door een sportweekblad. Met Maurits De Boevere werd een afspraak gemaakt voor woensdag een nieuwe training in de namiddag.

    15-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - buitenland

    .
    Roger De Vlaeminck

    Onze landgenoot Roger De Vlaeminck heeft de internationale veldrit van Castelldefels (Barcelona) gewonnen met 4” voorsprong op de Spaanse kampioen José-Maria Basualdo. Plaats drie op 3’10” was voor José-Maria Gonzalez, op 4 & 5 met 3’28” achterstand eindigden twee Spaanse liefhebbers, Fernando Plaza en Pedro Moreno. Roger zijn broer Eric werd door een val uitgeschakeld.

    In het Luxemburgse Dippach was de zege voor onze landgenoot Freddy Naert die de 22km heeft afgelegd in 59’02”. De Brit John Atkins werd op 29” tweede en werd de Duitser Wolfgang Renner op 34” derde.

    14-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

    .
    Jozef Thielemans
    Hollogne-sur Geer kreeg Frans Mertens als winnaar die de 25km aflegde in 53’. Serge Bourgeois als tweede werd wel op 1’30” gefietst en moest Frans Lemmens 2’10” prijsgeven. Plaats 4&5 waren voor Roger Van Hove en Bernard Bourguignon.

    De trofee Jerome Stevens te Munte kreeg 53 renners aan de start voor zijn A-cross. Het was Robert Vermeire die na 25km won voor Norbert Dedeckere en Marc de Block. Verder in de top10 volgden: 4. Op 54” Eric Desruelle, 5. Julien Vanden Haesevelde, plaats 6 & 7 waren voor de Duitsers Klaus-Peter Tahler en Dieter Uebing. Op 8.André Geirland, 9. Sylvain Engels en 10. Jos Sluyts.

    De Vlaamse witloofveldrit van Vossem waar men met 40 de start nam kreeg na 25km Albert Van Damme als winnaar hij deed er 55’ over. Op 1’25” werd Jozef Thielemans tweede en volgde op 1’45” August Badts als derde. Het “peloton” volgde op 2’50” met Theo Verlinden, Leon Scheirs, wegrenner Willy De Geest, Edward Lievens, Lucien Goossens, August Van Rijmenant, de wegrenners Jan van Katwijk (Ned) en André Dierickx e.a.Ook de liefhebber uit Elsene Jean-Pierre Sterckx was van de partij hij werd 20 ste.

    14-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK- derny's

    .
    Rik Van Linden en Theo Verschueren
    Het Belgisch kampioenschap achter derny’s in het Antwerpse sportpaleis werd bijgewoond door 5.000 toeschouwers. De eerste schiftingsreeks werd gewonnen door Van Linden die de 15km reed in 15’07”, 2.Weemaes en 3.Bracke. De tweede reeks werd gewonnen door Verschueren 15km in 14’42”2/5, op 1 ronde 2.Van Ransbeeck en 3. De Bosscher. De finale werd over 30km verreden en was het de grote favoriet Theo Verschueren die het haalde. De tijd van Theo was 28’27”, hij had maar liefst 3 ronden voorsprong op zijn ploegmaat Rik Van Linden. Verder volgden: 3.Isidoor Weemaes op 4 ronden, 4.Julien Stevens en 5. Ferdinand Bracke beiden op 5 ronden. Op 6.Dirk Baert op 6 ronden. Op 7.Willy De Bosscher, op 8. Eddy Demedts en op 9. Clement Van Ransbeeck allen op 7 ronden. En op 10 met 9 ronden achterstand Frans Kerremans.

    13-01-2013 om 07:24 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerps sportpaleis - jonge profs

    .
    Frans Van Looy

    Voor de jonge profs was er een omnium.

    Men begon met de puntenkoers: 1. Koeken 12 punten, 2. Van Looy 11p., 3. Peirsman 9p. en 4. Van Staeyen 8p.

    Dan volgde 1km tijdrijden met staande start: 1. Van Looy 1’13”34, 2.Koeken 1’15”4, 3.Van Staeyen 1’16”17 en 4. Peirsman 1’17”70.

    Derde reeks is de afvalling: 1. Van Looy 1p., 2. Koeken 2p., 3. Peirsman 3p. en 4. Van Staeyen 4p.

    Reeks 4 is de Australische achtervolging over 4km: 1. Van Looy 5.07”2/5, 2. Van Staeyen 5’13”1/5, 3. Koeken 5’17”1/5 en 4. Peirsman ingelopen na 1’04”

    Eindstand: 1. Frans Van Looy 4,5 punten, 2. Cees Koeken (Ned) 8,5p., 3. Ludo Van Staeyen 12,5p. en 4. André Peirsman 14,5 punten.

    13-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Leo Arnouts


    Olsene had de B en C-renners uitgenodigd. Bij de B’s was na 24km afgelegd in 52’ Norbert Dedeckere de beste. Plaats twee was voor Jozef Thielemans en werd Robert Vandesompele derde. Bij de C’s ging de zege naar Wim Albrecht na 17km afgelegd in 47’30” liet hij Freddy De Schacht en Luc Naudts achter zich.

    Te Soumagne werd een internationale veldrit per ploegen van twee georganiseerd ten bate van de vorig jaar zwaar gevallen wielrenner Pedro Pardo. Het was de ploeg Rolf Wolfshohl (D)-Frans Verbeeck die won zij legden de 24km af in 1.00’2”. Plaats twee was voor de Spaanse ploeg Luis Ocana-José-Maria Basualdo op 1’50”. Op 3 volgde de ploeg Frans Mintjens-Willy In ’t Ven met 3’ achterstand. Georges Barras-Willy Teirlinck als vierde hadden reeds 6’ aan hun been. Op 7’ als vijfde volgde de ploeg André Doyen-Robert Van Lancker. Ward Janssens-Joseph Bruyère en André Menten-Michel Coulon werden 6&7.

    Ook was er een individuele cross over 22,5km die werd gewonnen door Bernard Bourguignon voor Frans Mertens 50” en Frans Lemmens 1’10”. De Nederlander Ben Ceulen werd vierde.

    Wilrijk kreeg voor zijn B-cross Leo Arnouts als winnaar en volgde op 25” Jan Teugels en de Nederlander Cock Van Der Hulst.

    Zillebeke kreeg voor zijn A-cross 37 renners aan de start. Robert Vermeire legde de 25km af in 53’ en had 50” voorsprong op Julien Vanden Haesevelde. De derde André Geirland volgde al op 1’15” en moest de Duitser Klaus-Peter Thaler als vierde 1’25” toegeven, net als Michel Baele en Eric Desruelle. Nog een Duitser Dieter Uebing als zevende volgde op 1’50”. Verder in de top10: 8. August Badts 2’15”, 9. Michel Pollentier 2’30” en Marian Polansky (Vaderlandsloze) met 2’40” achterstand.

    13-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportpaleis Antwerpen - Jongeren

    Er waren in het Antwerpse sportpaleis ook nog verschillende wedstrijden voor jongeren. De nieuwelingen: eigen kracht. 1e reeks: 1. Cuypers- 2e reeks:1. De Raedt. Finale: 1. Schepers, 2. Andries, 3. De Raedt.

    Bij de juniores: eigen kracht: 1e reeks: 1. Van Ganzen- 2e reeks: 1. Geunens. Finale: 1. Geunens-2. Wouters- 3. Cap.

    Dan was er voor de juniores het omnium. Reeks 1 de puntenkoers: 1. De Cleire 16p. Reeks 2- 500m. tijdrijden: 1. De Cleire 36”50/100. Reeks 3- Australische achtervolging over 3km. 1. De Cleire 4’4”4/5. Eindklassement: 1. De Cleire 3punten. 2. Van Hove 7p. 3. Kosolosky 8,5p. 4. Van Landeghem 11,5punten.

    Voor de liefhebbers studenten was er een puntenkoers: 1. Van Meel 10punten, 2. Veldeman 10p en 3. De Roo 9p.

    Bij de liefhebbers won René Wuyckens de afvallingswedstrijd voor De Backer, Benny Schepmans, Frankie Franssen en Omer Meeus.

    De ploegkoers over 25km bij de liefhebbers werd gewonnen door de Nederlanders Roy Schuiten – Jan van Tol met een tijd van 29’59”3/5. Ook plaats twee was voor Nederland met Wil Helvoirt-Gerrie van Gerwen. Op drie eindigden de Belgen Robert Maveau-Roger De Beuckelaer. Verder volgden op 4.Leon Daelemans-Ernie Blommaert en op 5. Van De Putte-Van Laethem

    13-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Victor Peeters als kampioen bij de liefhebbers in 1970

    De Molse beroepsrenner Victor Peeters, gewezen kampioen bij de amateurs is tijdens een training op de weg Retie-Postel zwaar gevallen. Ter hoogte van brug 11 reed Peeters achteraan in de groep van acht renners toen hij een stok tussen de spaken van het voorwiel kreeg en zwaar tegen den gronde stuikte. De onfortuinkijke renner van de formatie Rik Van Looy werd met een dubbele sleutelbeenbreuk en een zware hersenschudding naar het ziekenhuis van Arendonk gevoerd. Men verwacht dat hij minimum zes weken niet op de fiets mag zodat de start van het wielerseizoen voor hem wordt uitgesteld.

    13-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europees winterkampioenschap

    .
    Dieter Kemper

    Aan het Europees winterkampioenschap voor stayers, dat op 28 januari a.s. in Dortmund zal worden verreden, nemen 12 stayers deel. Er worden twee series van 20km gereden. De eerste drie van iedere serie gaan over naar de finale. De deelnemers zijn: de Duitsers Dieter Kemper die zijn titel verdedigd, en Rudolph Ehrenfried, onze landgenoot en wereldkampioen Theo Verschueren, de Nederlanders Cees Stam, Jaap Oudkerk en Piet De Wit. De Italianen Domenico De Lillo en Alberto Della Tore. De Brit Norman Hill, de Fransman Michel Scob, de Spanjaard Amalio Hortelano en de Amerikaan Tim Mountfort.

    12-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe ploeg

    Trico Noble en Frisol zullen het komende seizoen een gezamelijke Nederlandse wielerploeg op de been brengen. De ploeg zal bestaan uit minimaal zes jonge veelbelovende renners van wie de namen op 22/2 bekend zullen worden gemaakt. Genoemd is reeds de naam van de Zeeuw Cees Priem. Ploegleider wordt Piet Liebregts, de Trico Noble-Frisolploeg zal tenminste twee jaar aan wedstrijden deelnemen. De amateurploegen van beide merken blijven een afzonderlijk bestaan leiden.

    11-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ploeg Verbeeck

    .
    Watney
    Vandaag was het te Hever de beurt aan de ploeg Verbeeck om zich voor te stellen. De heer Jacques Lacroix, afgevaardigde beheerder en direkteur-generaal van de groep Watney in de Benelux, Frankrijk en Duitsland, maakte van de gelegenheid gebruik om voor zijn ideaal uit te komen. “Ik vertelde bij een vorige gelegenheid, zo begon hij zijn toespraak dat de wielersport stelselmatig achteruit gaat. Het voorbije seizoen heeft de toestand slechts dramatischer gemaakt. Op elk niveau kwam de imoraliteit nog duidelijker tot uiting. Het gebrek aan ernst bij officiëlen werd daarentegen nog groter”. Voor wat het eerste punt betreft ging de heer Lacroix de historie te Wingene als voorbeeld stellen. Hij verwees naar het verloop van de Ronde van België en de Ronde van Luxemburg. Hij handelde over de poltiek op de transfermarkt, waar hij zelfs de aanwerving van Ward Janssen door de ploeg Eddy Merckx aan de kaak ging stellen. Hij kon niet begrijpen dat men het toeliet dat een sportgroep, zij het onder verschillende benaming, de toelating kreeg twee ploegen in competitie te brengen. Zelf begon hij niet over de herrie die is ontstaan na de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem, beslissingen die de groep Watney nu nog bijzonder zwaar op de maag liggen. “Ik kreeg het achteraf zelf te horen, vervolgde de heer Lacroix, “dat de BVB haar standpunten ter zake niet wilde wijzigen omdat men het gezicht niet wilde verliezen ten opzichte van de commissarissen die de beslssingen hadden genomen. Dan blijft er mij maar 1 conclussie besloot hij: de organisatoren, het publiek en de werkgevers worden belachelijk gemaakt. Tenslotte liet hij verstaan als er dit jaar geen grondige verandering komt dan zal de firma zich uit de wielersport terugtrekken. Aangezien Frans Verbeeck tot eind 1974 een verbintenis heeft, lokte het bij Frans de reactie uit “dan wordt ik maar een jaar flessenspoeler”. Ook zal Frans volgend seizoen over heel wat minder manschappen beschikken, het aantal renners werd met 1/3 verminderd. Elf renners kregen een verbintenis, zeven renners kwamen over van een andere ploeg en werden Gustaaf Van Cauter, Lucien Zelck en Daniel Pauwels als neo-prof aangeworven. Vanaf volgende week zal 4 weken lang op maandag en vrijdag een groepstraining plaatsvinden rond het meer van Keerbergen.

    10-01-2013 om 06:24 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse - Bremen

    De Australiër Graeme Gilmore met zijn Duitse ploegmaat Dieter Kemper 454punten hebben de 6daagse van Bremen gewonnen. De Nederlandse ploeg Leo Duyndam-René Pijnen 285p. eindigden in de zelfde ronde. Op 3 volgt de Duitse ploeg Albert Fritz-Wilfried Peffgen met 433p. en 1 ronde achterstand. Voor Patrick Sercu last van een griep en zich zondagavond had moeten laten neutraliseren en daardoor alle kans op winnen zag verloren gaan werd vierde met de Fransman Alain Van Lancker 301p. en ook op 1 ronde. De Belgen Norbert Seeuws-Theo Verschueren werden zevende met 171p. op 6 ronden. De Nederlanders Cees Stam-Piet De Wit werden achtste met 184p. en op 8 ronden. Nog een Nederlander Lijn Loevesijn met de Duitser Dieter Puschel werd negende met 449p. maar met 11 ronden achterstand.

    10-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ijsboerke - Bertin

    .
    IJsboerke - Bertin

    Vandaag is in Bobbejaanland te Lichtaart de ploeg IJsboerke-Bertin voorgesteld. Ploegleider is Rik Van Looy die zal bijgestaan worden door Jos Janssens. Twee jaar geleden werd Rik hier na zijn afscheid als renner gevierd. De ganse ploeg zal aan het Gardameer 8-23/2 een maand in afzondering zijn. Rik wil een lange periode in contact zijn met zijn renners. Wat betreft de resultaten verwacht hij geen wonderen van de huidige samenstelling. Er werd voorgenomen te bouwen aan een goed team. Een project dat binnen 2 of 3 jaar volledig moet zijn uitgebouwd. Daarom werd er ook besloten iedereen zijn kans te geven. Na het verblijf in Italië zal het me wel mogelijk zijn te selecteren uit een vaste kern die in de klassiekers zal kunnen worden uitgespeeld, aldus Rik. Van Peter Post kwam er een telegram : “Met Rik Van Looy als sportbestuurder is succes beslist verzekerd”. Liefst 26 renners hebben een contract mogen tekenen.

    09-01-2013 om 04:24 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    08-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .

    In de A-cross van Otegem was Robert Vermeire de beste. Na 25km die hij heeft afgelegd in 1.10’ had hij een voorsprong van 10” op Michel Baele en volgde Michel Pollentier als derde op 2’05”.

    08-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    De 6 daagse van Bremen wordt gewis een grandioos sukses. Vandaag kwamen maar liefst 10.500 toeschouwers afgezakt. Na 1.750km staan vijf ploegen aan de leiding.

    08-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - buitenland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de Duitse plaats Magstadt op het parcours waar Eric De Vlaeminck en René De Clercq in 1969 de regenboogtrui veroverden heeft de Duitser Rolf Wolfshohl de internationale veldrit gewonnen, waarbij de profs en liefhebbers samen reden. Na 21,6km die hij heeft afgelegd in 48’53” had hij 1’ voorsprong op de Tjech Milos Fisera die winnaar werd bij de liefhebbers, er werd wel een afzonderlijke uitslag opgesteld.Profs: 1. Rolf Wolfshohl, 2. Op 1 ronde de Nederlander Hennie Kuiper, dan volgden 2 Duitsers op 3.Karl-Heinz Kunde en 4. Alfred Gaida op 2 ronden. Bij de liefhebbers was de einduitslag: 1. Milos Fisera 49’53”, 2 de Duitser Klaus-Peter Thaler op 26”, dan volgden 2 Zwitsers Albert Zweifel op 35” en Ueli Müller op 38”. Als vijfde eindigde de Duitser Ekkehard Teichreber.

    In Spanje was het nog maar eens José-Maria Basualdo die won. Te Ibarra had hij na 22km/ 1.05’29” een voorsprong van 1’12” op José-Maria Gonzales en volgde de Fransman Pierre Bernet op 3’34”. Plaats vier op 4’45” was voor de Spanjaard Jesus Gonzales en werd de Zwitser Peter Frischknecht op 5’03” vijfde.

    In Italië won Roger De Vlaeminck te San Lorenzo di Parabiago de 20e Trofeo Garinei. In de eerste ronde heeft hij de leiding overgelaten aan de Italiaan Livian, vanaf de tweede ronde nam hij de leiding en had na 10 ronden een voorsprong van 1’10” op de Italiaan Franco Livian. Plaats drie op 2’14” was voor de Brit John Atkins en nog twee Italianen maakten de top5 volledig.Op 4 Franco Vagneur in de zelfde tijd als de Brit en op 5. Enrico Sfolcino met 2’34” achterstand.

    Na afloop van deze veldrit hebben de nieuwe bazen van Roger die hun fabriek op een boogscheut van dit parcours ligt besloten dat Roger niet moet deelnemen aan de 6daagse van Milaan en aan de Ronde van Sardinië. Zodat wanneer hij zou geselecteerd worden voor het WK-veldrijden daaraan kan deelnemen.

    Winst was er voor Norbert Dedeckere in Luxemburg waar hij te Bichbach na 23km afgelegd in 57’03” met 2’26” de Fransman Alex Gerardin achter zich liet. Plaats drie op 3’40” was voor de Luxemburger Norbert Fischer en volgde onze landgenoot Freddy Naert als vierde op 3’53”.

    07-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK - Ambachten

    Te Berbroek werd het nationaal cyclocrosskampioenschap der Ambachten categorie A & B betwist. Er werd met 26 gestart om 24km te crossen. Het werd een vlugge start, een trio Goris, Vandervloet en Vancraen namen de leiding om de eerste hindernissen te nemen. Vanaf de tweede ronde zou Vancraen afstand nemen en moest Vandervloet door pech afhaken. Uit de achtergrond kwam Bollen nog geweldig opzetten, ging voorbij Goris om beslag te leggen op de tweede plaats. Winnaar met een tijd van 1.05’ werd Emiel Vancraen uit Schriek die de trui bij de A-crossers mocht in ontvangst nemen. Met zijn tweede plaats op 2’50” werd Albert Bollen uit Diepenbeek kampioen bij de B’s en werd Willy Goris in dezelfde tijd derde.

    07-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld-Buitenland

    .
    J.M. Basualdo

    Te Bidasoa in Spanje was de zege voor José-Maria Basualdo voor de Fransman Pierre Bernet die op 1’18’ volgde en was plaats drie op 1’34” voor de Zwitser Herman Gretener, op 4. De Spanjaard Juan Gorostidi en op vijf met 1’42” achterstand de Fransman Jean- Michel Richeux.

    In Italië te Solbiate Olona had men twee Belgen in de top5. Winst was er voor de Fransman André Wilhelm, die reeds in de eerste ronde aan de leiding reed en steeds verder uitliep. Na 23,7km/58’ had hij 1’21” voorsprong op de Brit John Atkins en 1’37” op de Italiaan Franco Vagneur. Plaats 4 & 5 waren voor Norbert Dedeckere op 2’50 “ en Freddy Naert op 3’11”.

    06-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

    .
    Luc Naudts

    De B-cross van Deurle werd gewonnen door Robert Vermeire die 1 uur nodig had om de 24km rond te maken. Op 1’ volgde Eric Desruelle en werd Guido Paridaen derde.

    Geel-ten-Aart kreeg voor zijn B-cross Jozef (Jef) Thielemans als winnaar, na 25km afgelegd in 1h.0’08” had hij 15” voorsprong op Jan Teugels en volgde nr 3 Leo Arnouts op 25”.

    ’s Gravenwezel waar de A-crossers aantraden was het Roger De Vlaeminck die na 25km afgelegd in 59’ met 20” voorsprong de zege nam voor August Badts en volgde André Geirland als derde op 50”. De vierde Julien Vanden Haesevelde had 1’30” achterstand en maakte de Nederlander Gertie Wildeboer op 2’ de top5 rond.

    Zonnebeke had de C’s aan het werk gezet. Hier was na 17km de zege voor Luc Naudts die er 41’ voor nodig had. Dan volgden Ronny en Gérard De Vos.

    06-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse - Bremen

    De favorieten hebben zich tijdens de eerste nacht van de 6daagse van Bremen uiterst kalm gehouden. 8.000 toeschouwers hadden het mistweer getrotseerd om zich toch naar de “Sporthalle” te begeven. Twee ploegen hebben 1 ronde voorsprong. Aan de leiding de Nederlanders René Pijnen-Leo Duyndam 3p. en op 2. De Duitser Dieter Kemper en zijn Australische ploegmaat Graeme Gilmore.

    05-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    04-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Robert Maveau

    De opleiding van de jongeren in het Antwerpse sportpaleis, die tot hiertoe werd verzekerd door de betreurde oud-kampioen Karel Kaers, zal voortaan worden waargenomen door Jos De Bakker en Robert Maveau.

    04-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bremen

    Vandaag gaat de 6daagse van Bremen van start en treden 3 landgenoten aan. Patrick Sercu vormt ploeg met de Fransman Alain Van Lancker en vormen Norbert Seeuws en Theo Verschueren een volledig Belgisch team. Van Nederlandse zijde zijn er Leo Duyndam-René Pijnen, Cees Stam-Piet De Wit en heeft Lijn Loevesijn de Duitser Dieter Puschel als ploegmaat.

    04-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse - Keulen

    In de 6daagse van Keulen heeft de Belgische-Franse ploeg Patrick Sercu-Alain Van Lancker 549punten in de ultieme wedstrijduren nog een ronde bonus kunnen nemen. In 157uur werden 2601,600 meter afgelegd. Plaats 2 was voor het Duitse koppel Albert Fritz-Wilfried Peffgen 568p. en werden hun landgenoten Sigi Renz-Wolfgang Schulze 170p. derde. Plaats vier op 2 ronden was voor de Nederlander Leo Duyndam (vertrokken met Tischler) en zijn Duiste ploegmaat Dieter kemper (vertrokken met Bugdahl) 333p. Op vijf volgde de Duitser Karl-Heinz Küster met de Nederlander René Pijnen 272p. Onze landgenoten Norbert Seeuws-Theo Verschueren 203p. werden op 3 ronden zesde. De Nederlander Piet De Wit en zijn Duistse ploegmaat Hans Junkermann 105p. werden met 10 ronden achterstand achste wat tevens de laatste plaats was.

    03-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse

    In de 6daagse van Keulen is er vooraan een hergroepering gekomen. Leiders met de punten zijn nog steeds Patrick Sercu en zijn Franse ploegmaat Alain Van Lancker. Het kopduo heeft het gezelschap gekregen van 3 ploegen.

    02-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - buitenland

    .
    Albert Van Damme

    Veldrijden in Zwitserland en Albert Van Damme aan de start dan is ook de winnaar gekend. Voor de vierde dag oprij behaald hij de zege, nu te Muntelier waar hij na 23km afgelegd in 57’06” een voorsprong had van 1’16” op de Fransman André Wilhelm. De Tsjech Jiri Murdych als derde volgde op 1’27”, plaats vier was voor onze landgenoot Norbert Dedeckere hij volgde op 1’44”, met de Zwitsers Herman Gretener en Albert Zweifel in zijn spoor.

    02-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportman van het jaar 72

    .
    Eddy Merckx

    De Belgische sportjournalisten hebben voor de vierde achtereenvolgende maal, Eddy Merckx uitgeroepen tot “Sportman van het jaar”. Eddy zelf hoorde het niet, toen het werd aangekondigd tijdens de radio-nieuwsuitzending op de middag. Hij was op training. Sedert half-december traint hij reeds 100km. Wat betreft de jaarswisseling die heeft hij kalm in familiekring doorgebracht, en op Nieuwjaarsdag was er een korte training. Eddy zal er dit jaar vroeg aan beginnen, op 14/1 neemt hij deel aan de veldrit van Mazé in Frankrijk, op 16/1 is er de ploegvoorstelling te Brussel en van 18 tot 23/1 is er de 6daagse van Rotterdam met Patrick Sercu als ploegmaat. Op 27/1 de Nacht der vedetten te Gent, en op 28/1 een omnium in het sportpaleis van Antwerpen. Eddy werd ook gevraagd voor de koppelveldrit van Soumagne 13/1), maar dat zal moeilijk gaan liet hij verstaan.

    De uitslag van de “Sportman van het jaar”. Op 1. Eddy Merckx (wielrenner) 628punten. 2.Emiel Puttemans (atletiek) 536p. 3. Karel Lismont (atletiek) 396p. 4. Roger De Coster (motorcross) 116p. 5. Joël Robert(motorcross) 63p. 6. Frank Jespers (minder-valieden) 49p. 7. Gaston Roelants (atletiek) 36p. 8. Wilfried Van Moer (voetbal) 24p. 9. Freddy Herbrand (atletiek) 23p. en op 10. Jean Thissen (voetbal) en Roger Swerts (wielrennen) elk 22p. De eerste vrouwelijke atlete is Bernadette Van Roy (atletiek). Liefst 106 van de 144 stemmers hebben Eddy op de eerste plaats gezet. Wat betreft de einduitslag de eerste vijf zijn identiek dezelfde als verleden jaar.

    02-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - buitenland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    In Spanje te Villafrance de Ordicia was de zege na 20km voor de Duitser Rolf Wolfshohl die de Spanjaard José-Maria Basualdo 25” achter zich liet. Plaats drie op 1’36” was voor de Fransman Jean-Michel Richeux en werd de Spanjaard Juan Goristidi vierde op 2’31”, plaats vijf was voor de Fransman Pierre Bernet die op 2’54” volgde.

    In Zwitserland werd het voor Albert Van Damme 3 op 3. Te Estavayer was het met nog meer voorsprong dan de vorige dagen. Na 20km afgelegd in 1.01’47” had hij 1’03” voorsprong op de Zwitser Ueli Müller en volgde diens landgenoot Herman Gretener op 1’40”. De Pool Cester Polewiak als vierde volge op 1’41” en Peter Frischknecht als vijfde 2’02”. Norbert Dedeckere eindigde 10e op 3’18”.

    01-01-2013 om 08:44 geschreven door Willy


    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Op nieuwjaarsdag kwamen 32 veldrijders aan de start van de A-cross te Aaigem. Winnaar Jos Thielemans legde de 25km af in juist 1 uur. Plaats twee op 55” was voor Michel Baele en was de Nederlander Hans Steekers op 1’25” de derde man op het podium. Verder in de top10 volgden: 4.August Badts 1’40”, 5.André Geirland 2’, 6.Julien Vanden Haesevelde 3’30”, 7.Jan Teugels 3’40”, 8.Willy Vermarcke, 9.August Van Rymenant en 10.Raymond Buyle.

    01-01-2013 om 08:42 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Onze landgenoot Patrick Sercu met zijn Franse ploegmaat Alain Van Lancker reden als leiders van de 21e Keulse zesdaagse van het oude in het nieuwe jaar. Na 76uur wedstrijd werden 1.417,8 km afgelegd en hebben zij 1 ronde voorsprong op 3 koppels. Op 3/1 eindigd deze 6daagse.

    01-01-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!