20-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

.
    Luc Naudts

Langemark kreeg 37 renners aan de start voor zijn A-cross van 25km. De zege was voor Eric Desruelle dia na 1.06’ de Brit John Atkins 2’ achter zich liet. Plaats drie op 2’10” was voor Freddy Naert en volgde Julien Vanden Haesevelde als vierde op 2’30” met in zijn spoor Emiel Vergote, Michel Pollentier, de Brit Keith Mernickle e.a.

Bij de C’s won Luc Naudts na 17,5km afgelegd in 50’ voor Jean Knors en Wim Albrecht.

De B-cross van Michelbeke mocht 36 renners inschrijven. Na 25km afgelegd in 48’ werd het nogmaals Jozef Thielemans die won met 5” voorsprong op Willy Vermaercke. Nummer 3 Leo Arnouts als derde volgde op 35”. Vanaf plaats vier had men meer dan 1’ aan zijn broek. Alfons Van Parijs volgde op 1’05” en Theo Verlinden als vijfde volgde op 1’20”.

Voor de eerste cyclocross te Zolder kwamen 31 renners afgezakt om 9 ronden te crossen. Na de eerste ronde was het de lokale renner Roger Van Hove die met een keine voorsprong voorbij kwam. In de tweede ronde begon Mertens aan zijn solovlucht en kon enkel Van Hove de schade tot 15” beperken. Een viertal ging in de achtervolging waarvan Lemmens wegreed en tot bij Van Hove kwam. Frans Mertens won uiteindelijk met 50” voorsprong op Frans Lemmens die Roger Van Hove in de spurt voor de tweede plaats achter zich liet. Op 2’ was plaats vier voor Willem Janssen en volgde 10” later Victor Maes.