Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    31-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ertvelde & Cras-Avernas

    .
    Frans Melckenbeeck

    Chaos in de Omloop van Oost-Vlaanderen te Ertvelde waar de nr 6 in de uitslag op 33’ achterstand toekwam. Het was na 60km bij een gesloten overweg dat 4 renners, Frans Melckenbeeck, Maurice Dury, Mat Gerrits (Ned) en de Brit Peter Head er vandoor gingen(kwamen in deze volgorde ook over streep) zonder dat de officiëlen iets hadden gezien. Toen men hen op de feiten wees weigerden zij in te grijpen. Georges Claes was de enige renner die nog in de achtervolging ging en op 5’20” als 5e eindigde. Vanaf plaats 6 werden alle renners uit koers gezet.

    De 19e Haspengouwse Pijl te Cras-Avernas kreeg 55 renners aan de start. Men moest eerst een grote ronde via Remouchamps rijden, iemand die bij elke aanval mee was en zich goed voelde op het heuvelachtig parcours was Eddy Verstraeten. Op zeker ogenblik reed hij zelfs alleen aan de leiding maar te Hannuit stond de man met de hamer en werd hij door het peloton ingelopen. Tijdens de 1e doortocht te Cras Avernas was een kopgroep van 14 ontstaan waarbij Molteni goed vertegenwoordigd was. Even later sloten nog 8 renners aan. Tijdens de voorlaatste ronde was het de Fransman André Mollet die zijn kans waagde maar was het Vic Van Schil die de anderen terugbracht. Toen Ferdinand Bracke in de laatste ronde 100m. nam was de winnaar gekend, Julien Stevens en de Luxemburger Edy Schutz reageerden nog maar kwamen in deze volgorde 100 meter te kort. Op 20” won Eric Leman 4e de spurt van de eerste groep waarin Willy Vanden Eynde 13e werd en Englebert Opdebeeck 21e. Voor plaats 23 op 3’ was Willy Moonen de snelste voor Paul Crapez.

    Ook de Liefhebbers reden te Cras-Avernas hun jaarlijkse afwachtingskoers winnaar werd José Clabots die er zijn 1e zege van het seizoen behaalde hij had 15" voorsprong op zijn ploegmaat bij Zuidlimburgse Wielerclub Raymond Vanstraelen, 3e werd Luc Van Goidsenhoven, Luc Pels eveneens van de ZLW werd 4e . De Schaal Volont werd voor de 3e maal op rij gewonnen door de Zuidlimburgse Wielerclub en zij wonnen telkens ook de wedstrijd. In 1969 won Raymond Vanstraelen en in 1970 was Fons Leenen de beste.

    Bij de liefhebbers kroonde Marcel Omloop zich te Geel tot provinciaal kampioen van Antwerpen, 2e werd Louis Verreydt en 3e Ludo Van Staeyen.

     

    31-05-2011 om 07:17 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    De 11e rit in de Giro Sestola-Mantova is op een massaspurt geëindigd en won Marino Basso voor de 2e maal in 3 dagen voor onze landgenoot Patrick Sercu. Is het voor Basso zijn 3e ritzege voor Sercu is het voor de 3e maal dat hij met plaats 2 moet tevreden zijn. Verder volgden op plaats 3 Noël Vanclooster, 4 Albert Van Vlierberghe en 5 Luigi Sgarbozza. Claudio Michelotto blijft leider. Morgen hebben de renners een rustdag.

    Het Criterium van La Souteraine (Fra) werd gewonnen door Eddy Merckx na 110km had hij 5” voorsprong op de Fransen Claude Mazeaud , 3e op 28” was Yves Hezard, 4e Jean-Claude Daunat, 5e Raymond Poulidor, 6e François Coquery, 7e Jean Jourden, 8e Jacques Botherel deze had 2’13” achterstand. 9e op 2’17” werd Charles Rouxel, en 10e op 3’05” Philippe Crepel. Op 3’14 hebben we 3 renners, 11e Bernard Thevenet, 12e Jean Dumont en 13e Daniel Samy, 14e Jean-Pierre Danguillaume op 3’34” en voor de 15e plaats op 3’39” won Albert Frigo de spurt van het peloton. Zowel Samy als Frigo zijn amateurs hors catégorie.

    De Nederlander Jan Janssen was te La Bastide d’Armagnac (Fra) 2e achter Cyrille Guimard en werd Jean-Luc Molineris 3e

    De Nederlander Jan van Katwijk won in eigen land het criterium van Hansweert, waar 45 renners de start namen om in 90 ronden 100km af te leggen. Toen na halfkoers Leo Duyndam en onze landgenoot Rik Mariën op het punt stonden om de groep te dubbelen reden 18 renners uit het peloton weg en zouden ook aansluiten. Vijf renners reden van de kopgroep weg en in de voorlaatste ronde liet van Katwijk zijn gezellen achter. Wim Bravenboer werd 2e op 10” voor Tino Tabak en Rik Mariën en de in België verblijvende Columbiaan Giovanni Jimenez.

    Blackpool-Penrith is de 1e rit in de Tour of Britain na de proloog gisteren zijn nu ook weer de Nederlanders die winnen na 148km is het Popke Oosterhof die met 30” voorsprong wint, 2e is Marcel Gaffajoli (Fra), en 3e de Zweed And.Gavertsson, Oosterhof is ook de nieuwe leider.

     

     

     

     

     

     

    31-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    Vandaag tijdens de 10e rit reden de renners van Forte dei Marmi naar Sestola del Falco waar boven op de Falco de eindstreep lag. De 1e klim van de dag de Galleria dei Cipollaio werd in groep overwonnen, het was Tosello die 1e doorkwam voor Urbani en Motta. Tijdens de afdaling naar de Foce della Radici was het Fabrizio Fabbri die wegreed en het gezelschap kreeg van Emilio Casalini en Michele Dancelli. Tijdens de beklimming van de Radici kreeg de beslissende vlucht vorm toen Lino Farisato aanviel, kwamen ook aansluiten, José-Manuel Fuente,Giancarlo Bellini, Donato Giuliani, Andres Gandarias, Juan-Maria Urubezubia,Vittorio  Urbani, Erik Pettersson Arturo Pecchielan, en Giovanni Cavalcanti. Op de top kwam Fuente als 1e door voor Farisato en Gandarias.Toen deze 2’ voorsprong hadden kwam er nog een reactie van Wladimiro Panizza (begin van de rit gevallen) met Roger Swerts en Tony Houbrechts zij naderden nog kort maar moesten zich toch gewonnen geven toen vooraan de strijd losbarste voor de overwinning. Op 2km van het einde reden op een steil stuk 4 renners weg waarvan Jose-Manuel Fuente won met 3” op Lino Farisato, 3e werd Erik Pettersson op 18” en 4e Arturo Pecchielan op 20”. 5e werd Giovanni Cavalanti op 30”, 6e Juan-Maria Uribezubio op 32”, 7e Donato Giuliani op 44”, 8e Andres Gandarias op 54”, 9e Tony Houbrechts op 1’10” en 10e Roger Swerts op 1’07” en 8” na Roger kwam hun medevluchter Wladimiro Panizza over de meet. Aan deze rit was nog een mooi verhaal verbonden, reeds voor de start was beslist dat Fuente de man van de dag zou zijn, aangezien hij sinds 30/5 van vorig jaar zijn verloofde kende wou hij Maria Elena een telegram sturen om de 1e verjaardag van hun verloving niet onopgemerkt te laten voorbij gaan. Koken kost echter geld,zijn ploegmaten beloofde hem dat hij de verdiensten van de dag kreeg om zijn wens te vervullen.

    In Nederland wint Gerben Karstens het criterium van Born hij legt de 120km af in 2.49’58”, 2e werd onze landgenoot Willy Vekemans en 3e Jan Krekels (Ned).

    Te Braunschweig in Duitsland hebben Luc Pels en de pas liefhebber geworden Guy Duchamps (dit jaar nog 4 zeges bij de Juniores) een mooie overwinning behaald. In de individuele rit van 80km werd Luc Pels 2e met 17 punten en was de winst voor Hans-Peter Jakst met 32 punten. In de ploegkoers ook over 80 km wonnen onze landgenoten. In het eindklassement ging Guy Duchamps met 31 punten, Luc Pels 25 punten vooraf en werd Hans-Jurgen Abels met 12 p. derde.

    In Groot-Brittannië ging de Tour of Britain voor liefhebbers van start in Blackpool met een proloog van 1,8km het was de Nederlander Fedor den Hertog die won voor Phil Edwards en Jan Aling (Ned).

     

    30-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ganshoren & Niel

    .

    In Ganshoren kwamen 71 renners aan de start waaronder een 20tal buitenlanders, voornamelijk Fransen om 1 grote ronde van 160km en 6 kleine van circa 5km af te leggen. Het was pas als men Nederbrakel  doorreed de 1e ontsnapping op gang kwam met De Geest,Verstraeten, Barras en Maes deze laatste zou door pech moeten achterblijven. Kwamen wel nog aansluiten, Abelshausen, David, Dury en Donie en liepen zij tot 5’ uit. Toen Ganshoren in zicht kwam was het Stevens die reageerde en Vrijders en Vandenberghe meekreeg, zij raapten Maes op en te Ganshoren waren ze tot 2’20” genaderd. Het was tijdens de 3e plaatselijke ronde dat Jos Abelshausen en Gerard David wegreden en in die volgorde over de meet kwamen. Maurice Dury werd 3e op 7”, voor de 4e plaats op 15” versloeg Noël Vantyghem in deze volgorde, Maurits Eyers, Georges Barras, André Mollet (Fra), Herman Vrijders, Eddy Verstraeten, Jacky Coene, Julien Stevens, Willy Donie, Willy De Geest en Frans Maes. De Brit Derek Harrisson won op 35” de spurt van het volgende groepje waarin Willy Vanden Eynde 22e eindigde. Op 2’05” won Raymond Staaegmans de spurt voor plaats 32.

    Ook te Niel was er 1 grote ronde van 140km om vervolgens 8 plaatselijke ronden af te leggen. Nadat Tony Daelemans al van bij de start was weggereden en het even alleen deed, waren het Van Schil en Deschoenmaecker die eventjes voorop reden. De man die het langst voorop reed was Eddy Peelman hij zou het 50km volhouden en als 1e in Niel aan de plaatselijke rondjes beginnen. Vanaf nu kwamen de aanvallen kort op mekaar en moesten Roger Cooreman en Ward Sels wegens pech achterblijven. Het was tijdens de voorlaatste ronde dat Ronny Vande Vijver en Raf Van Bruaene aanvielen, alhoewel Ronny bijna al het kopwerk deed was het Van Bruaene die de zege pakte. Op 40” was Roger Loysch de rapste van het peloton voor Richard Bukacki, Willy Moonen enz.

    De Ronde van Vlaanderen voor Liefhebbers met vertrek te Herzele en aankomst te Denderleeuw kreeg 115 renners aan de start. Reeds direct na de start was het Jan Vande Wiele die wegreed, hij kreeg de hulp van Pierre Bellemans, Luc Vanden Daele, José De Cauwer en Paul Aerts te Onkerzele na 40 km was hun voorsprong al 1’10”. Na 85km koers kwam alles opnieuw samen en was het 30km verder dat Omer Meeuws en opnieuw De Cauwer wegreden maar werden vlug opnieuw ingelopen. De volgende poging kwam er van nationaal kampioen Vic Peeters kon 20” voorsprong nemen maar werd na 10km opnieuw ingelopen, en op dat ogenblik viel de beslissende ontsnapping Theo Fierens en Marc Demeyer reden weg en hadden vlug 2 minuten voorsprong. Al kwam de groep terug tot 40” het was Marc Demeyer die won voor Theo Fierens, voor de 3e plaats was Louis Verreydt de snelste voor René Dillen, Rudy Rijpens, Ferdinand Peersman, Gustaaf Van Cauter, Freddy Missotten, Leon Thomas, Michel Pollentier, Aimé Delaere, André Peirsman, Karel Sels, Omer Meeus, Eddy Van Hoof, Freddy Maertens, Ghislain Van Landeghem, Daniel Pauwels, Gustaaf Verboven en met Hervé Vermeiren zijn we aan plaats 20.

     

     

    30-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    Na gisteren Tumellero is het nu Basso die voor Molteni wint. In de rit Casciana Terme – Forte del Marmi hebben de renners een snipperdag genomen zo kwam een volledig peloton naar de eindmeet. De voorbereiding van de Molteni’s was perfect, in de laatste kilometer was het Wagtmans die de leiding nam en werd afgelost door Vanspringel in de lange rechte lijn naar de eindmeet. Herman reed zo sterk dat hij zelfs wat voorsprong nam maar het was Sercu en Van Vlierberghe die reageerden en alzo Basso in een zetel naar de meet brachten. Werd Patrick Sercu 2e dan kwam een nog erg aandringende Dino Zandegu voorbij Albert Van Vlierberghe en werd Noël Vanclooster 5e. Claudio Michelotto blijft leider.

    Hier in de Giro viel ook nog ander nieuws te rapen, zo wist Florent Van Vaerenbergh te vertellen dat zijn ploeg hier te zwak uitviel en in afspraak met de bazen is beslist om volgend jaar met een volledig nieuwe ploeg te starten en men reeds de jonge Kamiel (Rik) Van Linden heeft aangetrokken. Wie ook naar de ploeg wil komen is Gianni Motta maar of men op zijn eisen zal ingaan is volgens Florent wat anders. Ook doen er in de Giro geruchten de ronde dat Roger De Vlaeminck volgend seizoen in Italiaanse loondienst zou rijden.

    De klassieke Ronde van Limburg (Nederland), kreeg 138 renners aan de start om 179km af te leggen op een heuvelachtig parcours, het was in de slotfase dat 8 renners zich konden afscheiden, in de laatste kilometer reed de Belg Jos Poelmans weg nam 100 meter voorsprong en werd in de laatste 50 meters nog overrompeld door de winnaar Henk Poppe, Arie Hassink, en Cees Priem, op 15” werd een andere landgenoot Wally Willemen 5e voor Roger Loysch (Houthalen)zat er nog een 19e plaats in.

     

    29-05-2011 om 07:49 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berendrecht en Liedekerke

    .

    In België werden vandaag 2 wedstrijden verreden: de Polderpijl te Berendrecht en te Liedekerke. Gastheer Frans Brands kreeg te Berendrecht het gezelschap van 47 collega’s waaronder natuurlijk enkele Nederlanders waaronder Leo Duyndam die de zegebloemen mee naar huis nam. Toen een 4tal, Willy In’t Ven, Jos Van Beers, Harry Van Leeuwen en Alfons Debal met 15” voorop reden en het peloton de kloof niet kon dichten is op minder dan 6km van het einde Duyndam in de achtervolging gegaan en kwam pas op 600meter van de streep aansluiten en reed in ruk door, 2e werd Jos Van Beers (Ned), 3e Willy In’t Ven, 4e Alfons Debal en 5e Harry Van Leeuwen (Ned). Op een kleine 100meter won Willy Scheers de groepsspurt voor Ronald De Witte en Christian Palka (Fra), thuisrijder Franske Brands werd 30e.

    In Liedekerke had men wat betreft deelnemers meer succes liefst 112 renners lieten zich inschrijven waaronder natuurlijk Willy Teirlinck uit het naburige Affligem. Men was er nog maar pas aan begonnen of 6 renners reden weg, kregen even later het gezelschap van een 8tal en rond km 50 kwamen ook Willy Teirlinck en enkele anderen mee vooraan. De laatste die aansloot was Jos Deschoenmaecker die op zijn eentje de sprong had gemaakt. Samen met zijn ploegmaat Jos Huysmans ging Deschoenmaecker direct in de aanval en kregen zij Eddy Goossens en de Columbiaan Giovanni Jimenez mee, even later kwamen ook Georges Vandenberghe, Etienne Buysse en André Dierickx aansluiten. Op 10km van de streep was het André Dierickx die solo naar de zege reed, op 25” werd Etienne Buysse 2e, Giovanni Jimenez 3e, Georges Vandenberghe 4e, Eddy Goossens 5e, Jos Deschoenmaecker 6e en Jos Huysmans 7e. De spurt van het peloton dat 1’ achterstand had werd gewonnen door Willy Teirlinck.

     

    29-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro-rit 8

    .

    Aldo Moser (7/2/34) wist voor de start van de 8e rit San Vicenzo-Casciana te vertellen dat hij 13 jaar geleden ook al de leiderstrui had gedragen, hij wel uit een rennersfamilie komt ook zijn broer Diego (12/2/47) rijd als knecht mee in dezelfde ploeg (G.B.C.) maar volgens hem heeft zijn jongste broer Francesco (19/6/51) en nu liefhebber de meeste klasse. Wat betreft de rit deze viel in de beslissende plooi na 95km. Nadat Wilmo Francioni een premie had gewonnen nam hij wat voorsprong en kwamen even later Pfenninger en Farisato aansluiten, even later kwamen ook Swerts en Laghi erbij en tenslotte sloten ook Basso, Tumellero, Passuelo,Simonetti, Poloni, Ritter, Uribezubia en Poggiali aan bij de vluchters. Aan de voet van de Monte Serra Buti hadden zij 10’ voorsprong, tijdens deze klim was het Swerts die samen met Farisato wegreed en moest Basso de rol lossen. Farisato kwam als eerste door op de col voor Swerts. In de lange afdaling vormde er zich een kopgroep van zeven. In het zicht van de meet was het Romano Tumellero die wegsprong en de rit won met 3” voor zijn ploegmaat Roger Swerts, Wilmo Francioni werd op 5” derde. Alto Moser moest zijn leiderstrui afgeven aan Claudio Michelotto. Voor Eddy Reyniers was er deze rit teveel aan hij kwam 26’49” na de winnaar over de streep en werd dus uitgeschakeld.

    28-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .

    De rit van vandaag Orvieto-San Vicenzo werd gekenmerkt door een aanval die door Roger Swerts was op gang gebracht. Voor de start had hij zijn ploegmaten Vanspringel en Wagtmans er van overtuigd om een vroege aanval te plaatsen. Want toen zij voor het seizoen hier in de buurt op oefenkamp waren met Eddy Merckx hadden zij verschillende malen een gedeelte van deze rit gedaan. Swerts ging als 1e weg Vanspringel reageerde en ook Gimondi was direct mee, en in 20km was er een kopgroep van 34 renners gevormd. Wie niet mee was waren Motta en Zillioli zij hebben samen met 10 andere 100km moeten jagen om bij de kopgroep te geraken. Juist na de bevoorrading ging Wagtmans er vandoor, Galdos was de eerste die reageerde daarna kwamen nog aansluiten, Gimondi, Panizza, Paolini, Pettersson, Michelotto, Tumellero,de 37jarige Aldo Moser en moest Vanspringel een geweldige inspanning leveren om bij de negen aan te sluiten. Van die 9 heeft Tumellero (Molteni) zich laten afzakken om mee afstoppingswerk te verrichten toen er 30km lang tussen koplopers en achtervolgers werd gestreden en de voorsprong steeds rond de 15” bedroeg. Het was op 70km van het einde dat de veer bij de achtervolgers brak en de koplopers met 6’25” mochten spurten voor de zege. Het was Felice Gimondi die verrassend won voor Rinus Wagtmans, Wladimiro Panizza, Enrico Paolini, Francisco Galdos, Gösta Pettersson, Herman Vanspringel, Claudio Michelotto en de nieuwe leider Aldo Moser.

    27-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro-rit 6

    .

    De 6e rit van L’Aquila naar Orvieto werd in het eerste gedeelte gecontroleerd door Gimondi die driemaal ten aanval trok maar natuurlijk geen vrijheid kreeg en het dan daar maar bij liet. Dan was het Herman Vanspringel die na 70km ten aanval trok met Polidori en Pfenninger en er alleen voor zorgde dat zij 1’ voorsprong hadden. Even is Herman er alleen op uitgetrokken kreeg het gezelschap van Guerra en Casalini, maar geplaagd door krampen moest hij de 2 laten rijden en werd door de groep ingelopen. Bij het naderen van Orvieto kwamen eerst 5 en dan nog eens 9 renners waaronder Sercu en Van Vlierberghe aansluiten. In de klim naar de aankomst konden Domingo Perurena, Lino Farisato en Arturo Pecchielan zich lichtjes loswerken en kwamen met 15” voorsprong in die volgorde over de streep. Dino Zandegu won de spurt voor de 4e plaats voor Albert Van Vlierberghe, Giancarlo Polidori, Patrick Sercu, en de rest van de 1e achtervolgers.

    26-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    25-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro rit 5

    .
    Lopez-Carril Vicente

    De 5e rit in de Giro bracht de renners van Pescasseroli naar de Gran Sasso (1e cat) onderweg werd nog de Calascio (2e cat) beklommen en kwam Lopez-Carill als 1e door voor Chiappano en Mori. Toen de laatste 10km van de Gran Sasso werden aangevat waren er nog 17 renners vooraan. Het was toen dat Tony Houbrechts is beginnen aanvallen om tenslotte bij zijn 4e poging kon enkel Lopez-Carill nog mee. Net als Tony wou wegwippen naar de zege kwam hij aanraking met een onvoorzichtige toeschouwer waardoor Lopez-Carill onbedreigd naar de overwinning kon rijden. Tony had 4” achterstand op plaats 3 volgde Pierfranco Vianelli op 28”, 4e werd Ole Ritter op 41” en als 5e hebben we een 2e landgenoot Roger Swerts hij had 50” achterstand.

    De Koninklijke Nederlandse Wielerunie heeft bij de UCI een protest ingediend betreffende de uitvoering van de medische controle in de Ronde van Spanje waar Wim Schepers positief werd bevonden. Het protest kwam er omdat niet de flesjes maar enkel de verpakking was verzegeld

    25-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro-rit 4

    Reeds van bij de start te Benevento ging het in 30km naar de top van de Vallco Monte Taburno (2e cat) en moest men daarna een vrij heuvelachtig parcours afleggen, waarvan de laatste 50km dezelfde waren als in de jongste Tirreno-Adriatico. Nadat Ritter, Chiappano en Houbrechts in de klim tevergeefs achter de ontsnapte Gandarias waren aangegaan was het Sorlini die het wel voor mekaar bracht. Op de top kwam Sorlini als 1e door voor Gandarias. In de afdaling was het Tosello die tot bij Sorlini kwam, de groep reageerde niet zodat deze 2 op vijftig km van de streep tot 20’ uitliepen. Op de 2e klim van de dag de Valico Calvario (2e cat)was het opnieuw Sorlini die 1e doorkwam. Tijdens de afdaling miste Sorlini nog een bocht en kwam ten val. In de laatste kilometers kwam Tosello niet meer aan de leiding maar eens de streep in zicht was het Guerrino Tosello die naar voor kwam en fors doorging en na een vlucht van 170km won voor Roberto Sorlini. Op 3’39 werd Ole Ritter 3e voor Donato Giuliani, J.L. Uribezubia, en Wladimir Panizza. Eerste Belg werd Tony Houbrechts die 8e werd op 3’57”.

    De Zuiderpijl in Luxemburg wordt afgesloten met een zege voor onze landgenoot Pierre Buslot die te Esch de Nederlander Aad Van Den Hoek en de Duitser H.D.Kroll vooraf gaat. De eindzege is voor de Nederlander Piet van Katwijk die 3’34” voorsprong heeft op onze landgenoot Gustaaf Hermans dan volgen er opnieuw twee Nederlanders, Aad Van Den Hoek en Ben Juriaans als 5e hebben we opnieuw een Belg René Fogen.

     

    24-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PK-Limburg

    .

    Te Koersel streden de Limburgse profs voor de Provinciale trui, reeds van bij de start was het Tony Gakens die er vanonder muisde en slechts werd bijgehaald toen men aan het einde van de 4e grote ronde reeds halfweg was. Bij het begin van de 9 plaatselijke ronden na enkele korte aanvalspogingen waren het uiteindelijk Noël Vantyghem, Willy Scheers en Cees Rentmeester die tot 45” konden uitlopen. Het was Jos Van Beers die de achtervolging op gang bracht een tijdje alleen tussen de leiders en de groep reed om uiteindelijk met de steun van zeven andere de aansluiting te bewerken. In de kopgroep zat maar 1 Limburger de rappe Raymond Steegmans die al zeker was dat hij kampioen werd en ook de wedstrijd kon winnen. Maar de Nederlanders ook met 4 hebben er wel anders over gedacht, het was Gerben Karstens (Ned) die op 3km van de meet wegreed en het haalde met 10” op Jos van Beers (Ned), Alfons Scheys, Willy De Geest, Roger Kindt, Raymond Steegmans, Emiel Lambrecht, Noël Vantyghem, Cees Rentmeester (Ned), Willy Scheers en Harry van Leeuwen (Ned). Voor de 12e plaats was het de Nederlander Richard Bukacki die de spurt won voor Eddy Peelman en de rest van het peloton.

    Aimé Delaere wint met 10” voorsprong de laatste rit van de Henegouwse Ster voor Willy Baert, 3e op 11” is Pierre Bellemans en 4e op 13” Jozef Poelmans die deze rittenwedstrijd wint voor Aimé Delaere en Luc Van Goidsenhoven. De Stoempers uit Leuven zijn de beste ploeg, en ook op punten is Jozef Poelmans de beste.

     

    24-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    3e rit in de Giro Potenza-Benevento werd beslecht in een massaspurt en was het Ercole Gualazzini die in de laatste rechte lijn een lichte voorsprong kon nemen met de hulp van de TV-mottard. Patrick Sercu werd 2e voor Marino Basso, Pietro Guerra, Albert Van Vlierberghe en de rest van het peloton. Deze rit werd vooral gekenmerkt door 2 valpartijen. De 1e gebeurde te Rionero in Vulture waar een hond de oorzaak was, o.a.Franco Balmamion die was verder gereden moest even later toch afstappen met een breuk van het linkerschouderblad. In volle spurt gebeurde de 2e valpartij, Dino Zandegu moest uitwijken voor een onvoorzichtige toeschouwer en sleurde enkele andere mee, Mario Anni, Renzo Panicagli en Sigfrido Fontanelli waren de grootste slachtoffers.

    Met een rit in lijn en een tijdrit werd de laatste dag gevuld in het Circuit Dauphiné-6Provinces. Net als in de Giro werd er in de voormiddagrit zwaar gevallen. Te Montceau-les-Mines was er in de staart van het peloton een zware val waarbij liefst 5 renners van Bic waren betrokken. Drie van hen Jan Janssen, Désiré Letort en Charly Grosskost kwamen er goed vanaf, erger was het met Bernard Labourdette (sleutelbeenbreuk) en René Pijnen (verwondingen aan het hoofd) naar het hospitaal afgevoerd. Ook onze landgenoot Johan De Muynck liep een sleutelbeenbreuk op. De ritzege was voor Eric Leman voor Frans Verbeeck,Pieter Nassen, Georges Claes, Lucien Van Impe, Julien Van Lint, André Dierickx, Canet Garcia en 9e Rolf Wolfshohl en de rest van het peloton behalve Jan Janssen en Charly Grosskost zij kwamen binnen met een achterstand van 6’04”.

    In de afsluitende tijdrit over 27km was er geen tegenstand voor Eddy Merckx hij won met 24” voorsprong op de 2e Luis Ocana en werd Ferdinand Bracke 3e op 40”.

    In de eindstand heeft Eddy Merckx 54” voorsprong op Luis Ocana en 1’43” op Bernard Thevenet en werd de 35 jarige Raymond Poulidor 4e met 1’46” achterstand. De puntentrui was voor Frans Verbeeck, het bergklassement ging naar Luiis Ocana en Bic was de beste ploeg.

    Francisco-Javier Galdeano won de laatste rit in de Vuelta a Aragon voor Juan Silloniz die in elke rit in de top5 eindigde. Eindwinnaar werd Ramon Saez voor Juan Silloniz die op 3” strandde.

    Parijs-Roubaix 148km voor liefhebbers werd beheerst door onze landgenoten liefst 10 renners konden zich in de top12 plaatsen. Louis Verreydt won met 3” voorsprong op Marcel Sannen, 10” op Antoine Bauwens en werd Freddy Maertens 4e. De spurt voor plaats 5 op 1’10” werd gewonnen door Rik Van Linden voor Ernie Roskam, Rino Vandromme dan hebben we 2 Fransmannen Guy Sibille en Jean-Louis Danguillaume, verder volgen nog Eric Wyckaert, Michel Pollentier en René Dillen.

    De ploegentijdrit voor liefhebbers van 100km op de autosnelweg Munchen- Lindau tussen Wangen en Penzberg werd gewonnen door het Italiaanse 4tal (Luciano Borgognoni, Pietro Burgio, Francesco Moser en Pascualino Moretti) voor Polen (Scarda-Klad-Barcik-Smirak) en Tsjechoslowakije (Hrazdira-Smolik-Swôboda-Rezac), Nederland werd 5e.

    Nu net niet voor Gustaaf Hermans in de Zuiderpijl/Luxemburg het is Roger Gilson die wint Hermans is 2e en Ben Juriaans (Ned) 3e.

     

    23-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampenhout & Deinze

    .

    De 64 renners waren nog maar pas vertrokken te Kampenhout-Relst voor de 11e Omloop van Midden-Brabant als het hevig begon te hagelen en toen dat ophield begon het hard te regenen. Men kan begrijpen dat vele renners er het bijltje bij neer lagen. Het waren Raf Hooyberghs en Roger Loysch die als eerste wegreden en het verschillende ronden volhielden al kregen zij maximum 1’ voorsprong. Halverwege de wedstrijd waren nog amper 33 renners in koers en was het Eddy Peelman die op zoek ging naar de leiders, even later kwamen ook Georges Claes, Willy Vekemans, Willy In ’t Ven, Ronald De Witte, Jean Ronsmans en Warreke Janssens aansluiten en moest Raf Hooyberghs afhaken. Een 2e groepje met Jan van Katwijk, Alfons Scheys, Eddy Verstraeten, Tony Gakens en Frans Brands kon ook de aansluiting bewerken. Toen op 12km van het einde Willy In ’t Ven wegreed kreeg hij de ploegmaten Verstraeten en Gakens mee. Eddy Verstraeten won voor Tony Gakens en Willy In’t Ven. De spurt voor de 4e plaats op 30” werd gewonnen door Hugo Dehaes voor Fons Scheys, Jean Ronsmans, Willy Vekemans, Eddy Peelman, Roger Loysch, Jan van Katwijk op plaats 23 eindigde Willy Vanden Eynde.

    Ook in de Omloop van Midden-Vlaanderen te Deinze regende het hard toen de 42 renners vertrokken. Zeven renners kozen het hazenpad maar moest Jaak Zwaenepoel reeds vroeg de andere laten wegrijden. De zes andere, Hubert Hutsebaut, Christian Callens, Jaak Frijters, Frans Verhaegen, Jacques Guiot en Arthur Vande Vijver hadden na de grote ronde van 117km 2’ voorsprong om de 6 kleine van 14km te beginnen. Callens en Guiot kregen nog pech en was het enkel Callens die opnieuw kon aansluiten. Door de hevige regen besloten de inrichters er 1 ronde af te doen. Op 5km van de meet werden de leiders ingelopen behalve Hutsebaut die alleen was door gegaan, Fernand Hermie reageerde kwam er bij en over om met 50meter voorsprong te winnen op 3 achtervolgers Emile Crambe werd 2e, Joop Zoetemelk 3 en Hubert Hutsebaut 4e. Op 15” won Gerben Karstens de spurt van de groep.

    In de Henegouwse Ster stond er een ploegentijdrit en een rit in lijn op het menu. Stoempers club Leuven won voor Leopoldsburg en Jette Sportief. Na de middag won Luc Van Goidsenhoven met 38” voorsprong de rit in lijn voor Pierre Bellemans, werd Jozef Poelmans 3e op 47”.

     

    23-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kustpijl

    .

    Met 65 is men vertrokken in de 27e Kustpijl te Heist-aan-Zee om 1 grote ronde van 110km en 6 van 14km af te leggen. Eerste aanvallers tijdens die grote ronde waren Gerard David en Noël Vantyghem, vier renners gingen in de tegenaanval, Theo Verschueren, de Brit Ray Barker, Rudy De Groote en Christian Van De Gehuchte zij geraakten evenwel niet tot bij de leiders en werden opnieuw gegrepen door het peloton. Even later konden wel aansluiten, Hendrik Mariën, Cees Rentmeester (Ned), en opnieuw Rudy De Groote. Toch bij het binnenrijden van Heist was alles opnieuw samen behalve enkele pechvogels zoals, de Nederlandse kampioen Peter Kisner, zijn landgenoot Albert Van Midden en de Fransen Bourgois en Campaner. De beslissende ontsnapping kwam tot stand op 15km van het einde en was het nogmaals Noël Vantyghem die de aanzet gaf en nog 15 andere meekreeg waarvan door pech Guido Reybroeck nog wegviel. Met een verrassende demarrage verraste Willy Teirlinck iedereen en won met 17” voorsprong voor Willy Planckaert die Fernand Hermie, Roger Jochmans, Walter Planckaert, Fons De Bal, Frans Melckenbeeck, Raf Van Bruaene, Raymond Steegmans, Noël Vantyghem, Eric Raes, Georges Vanden Berghe, Willy De Geest, Roger Kindt en Sylvain Vasseur versloeg. Voor de 16e plaats was Frans Kerremans de rapste. Later werd Willy Planckaert nog uit koers gezet.

    Te Wanfercée-Baulet is de Henegouwse Ster voor Liefhebbers begonnen een rittenwedstrijd over 3 dagen, telkens met start en aankomst te Wanfercée-Baulet. Het was Ferdinand Peersman die er zijn 3e seizoenszege behaalde, na 145km was hij in een spurt met 2 sneller dan Herman Beysens. 14” later won Adolf Huysmans de spurt voor de 3e plaats voor Julien Knockaert en Jean-Claude VanHoof.

     

    22-05-2011 om 07:36 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langste rit in de Giro

    Met Bari-Potenza 260km kregen de renners de langste rit van deze Giro te verwerken. Het was op 20km van het einde dat een 4tal (Paolini, Motta, Pettersson en Bitossi) net na de top van de Passo Croce Scrivano Michele Dancelli inliepen. Deze was samen met Tosello achter J.L.Uribezubia aangegaan toen die op 95km van het einde was weggereden en liet hen 45km verder achter en heeft een maximum voorsprong gehad van 9’. Enrico Paolini won met 3” voorsprong op Motta, 14”, Gösta Pettersson en Franco Bitossi. Grote verliezer was Felice Gimondi die op 8’40” binnen liep. Enrico Paolini werd ook de nieuwe leider, bij de opgevers 1 Belg Roger Cooreman.

    3e ritzege voor Ramon Saez in de Vuelta a Aragon, na de 138km van de 4e rit Tarazona-Ejea de los Caballeros was hij de beste voor Antonio Gomez del Moral en Juan Silloniz. Saez blijft uiteraard leider.

    André Dierickx wint zijn 2e rit in de Circuit Dauphiné-6 Provinces waar men met 230km de langste rit van deze wedstrijd kreeg voorgeschoteld. Onderweg was Lucien Van Impe na 143km weggereden om als 1e  door te komen op de Col de Barthiand. Het was pas na de rit dat Lucien vernam dat hij door als 1e de top te bereiken 5” bonus kreeg en alzo naar plaats 2 oprukte in het klassement. Het was op 30km van het einde dat Deirickx wegreed met de Fransen Alain Santy en Jean-Pierre Genet en reden in deze volgorde over de meet. Op 46” won Eric Leman de spurt voor de 4e plaats voor Pieter Nassen, Georges Claes, Jan Janssen (Ned), Rolf Wolfshohl (Duits.), Frans Verbeeck,en op 10 Georges Barras en de rest van het peloton. Eddy Merckx blijft leider. Morgen eindigt deze rittenwedstrijd met een rit in lijn een tijdrit.

    In het criterium van Roden (Nederland) moesten de renners 32 rondjes rijden om aan 100km te geraken. Reeds in de 10e ronde was de beslissende ontsnapping een feit, acht renners reden weg en werden bijgehaald door nog 2, deze 10 zouden voor de overwinning spurten. Na 2.20’ was het Leo Duyndam die volgende renners in deze volgorde versloeg, Piet Hoekstra, Wim Bravenboer, Jan Serpenti, Henk Hoekstra, Mat Gerrits, Marian Polansky, Piet Dewit, François Van De Walle (Bel) en Henk Benjamins. Op 1 ronde werd Peter Post 11e.

    Na een Luxemburger, een Nederlander is het nu een Belg die wint in de Zuiderpijl (Luxemburg.) De 3e rit werd verreden tussen Rumelange en Dudelange over een afstand van 125km en was het Gustaaf Hermans die 56” voorsprong op Robert Treis (Lux) en onze landgenoot Pierre Buslot.

    De Brabantse Pijl voor Liefhebbers in Nederland werd na 160km gewonnen door Cees Koeken voor Toine Van Den Bunder, Piet Van Stralen, Cees Van Dongen met Cees Bal hebben we de top5

     

    22-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De 1e rit in de Giro van Brindisi naar Bari werd ontsierd door een val van 50 renners op 25km van de streep. De Nederlander Wagtmans was één van de strijdlustigste renners van de dag en was in verschillende ontsnappingen mee. Uiteindelijk was het zijn ploegmaat Marino Basso die als winnaar werd gevierd, dit nadat eerst Franco Bitossi als 1e was uitgeroepen. Albert Van Vlierberghe werd 5e.

    In de Circuit Dauphiné-6 Provinces stond vandaag de koninginnerit op het programma met 4 cols, de Granier, Revard, Leschaux en de Forclaz. Tijdens de klim van de Granier moest Merckx op minder dan 1 km van de top achterblijven wegens een haperend versnellingapparaat, wisselde van fiets en kwam in de afzink weer aansluiten. Op de Forclaz de laatste col van de dag heeft Ocana wel 5x geprobeerd en was het telkens Merckx die hem ging terughalen. Aangezien Eddy van niemand hulp kreeg liet hij dan Bernard Labourdette ploegmaat van Ocana wegrijden zodat deze laatste geen bonificatie kon nemen. De Fransman won met 19” voorsprong op Merckx die leider blijft, Frans Verbeeck werd 3e en kwam opnieuw aan de leiding in het puntenklassement. Willy Van Malderghem was niet meer vertrokken, Joseph Bruyère gevallen in de afdaling van de Granier werd naar het ziekenhuis van Chambery gevoerd, Jaak de Boever, Walter Godefroot en Daniel Van Ryckeghem hebben de strijd gestaakt.

    Tweede ritzege voor Ramon Saez in de Vuelta a Aragon, de 3e rit was 230km en bracht de renners van Teruel naar Cardona, 2e was Juan Silloniz en 3e Antonio Gomez del Moral.

    De laatste rit in de Vredeskoers van Liberec naar Praag is in een hels onweer verreden, al kwam Marc Demeyer als 1e de assepiste opgedraaid heeft hij het moeten afleggen tegen leider en eindwinnaar Ryszard Szurkowski die voor de 2e maal op rij deze rittenkoers won. Uitslag van de andere Belgen 10e Jan Vande Wiele op 1’19”. Theo Fierens die had moeten lossen werd 47e op 4’49”. Ludo Van Staeyen 2x plat gereden eindigde 63e op 9’20”,. In de einduitslag bezetten de Belgen volgende plaatsen: Marc Demeyer 4e, Jan Vande Wiele 12e en tevens eindwinnaar van het bergklassement en hij werd ook 6e in het puntenklassement. Guido Van Sweevelt werd 32e ,Ludo Van Staeyen 37e en Theo Fierens 50e. België werd 6e van de 17 ploegen die zijn gestart. Met 117 renners zijn ze vertrokken 89 reden uit, men heeft 1895km afgelegd en het uurgemiddelde bedroeg 40.940km/h.

    Zege en een volledig Nederlands podium in de 2e rit van de Zuiderpijl te Luxemburg. De rit van Ettelbrück naar Rumelange was 150km lang en werd gewonnen door Piet van Katwijk hij had 1’54” voorsprong op Johan Koot en Ben Juriaans.

     

    21-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomergem

    .

    De start van de 5e editie was maar pas gegeven aan de 45 renners of Guido Reybroeck trok er al op uit in het gezelschap van Eric Raes en de Nederlander Harry Van Leeuwen en hadden bij het einde van de 4e ronde 45” voorsprong maar werden in de 8e ronde opnieuw ingelopen. Na Willy Degeest was het Raf Hooyberghs die wegreed en tot 1’45” uitliep, zag dat hij het niet alleen aankon en liet zich wijselijk inlopen. Op 3 ronden van het einde men moest er 20 afleggen viel de beslissende ontsnapping toen deze 6 renners wegreden, Reybroeck, Bukacki, Callens, Buysse, Abelshausen en Verstraeten, poogden nog mee te glippen, Ronsmans en Van Beers maar moesten op 50m van de aansluiting passen. Reybroeck nochtans de rapste reed in de laatste ronde van de andere weg enkel Verstraeten kon mee maar moest bij de 2e versnelling van Guido passen. Guido Reybroeck won met 100m. voorsprong op Eddy Verstraeten en werd op 20” Jos Abelshausen die nog had geprobeerd mee vooraan te komen 3e. De Nederlander Richard Bukacki won de spurt voor de 4e plaats van Christian Callens, Jean Ronsmans, Jos Van Beers (Ned), en Etienne Buysse. De spurt van de groep voor plaats 9 ging naar Frans Verhaegen voor Etienne Sonck en de rest.

    21-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start - Giro

    De start van de Giro begon met een estafette-tijdrit waarbij de renners zelfs een wisselstok op de fiets kregen gemonteerd. Een succes is het niet geworden, er was zelfs een vergissing met de tijden maar degene die men in de leiderstrui wou heeft hem ook aangetrokken dus vertrekt Gimond als leider. Wat betreft de uitslag Salvarani won met 3” voor Molteni en werd Scic 3e op 43”. Hertekamp-Novy-Magniflex werd 8e en voorlaatste op 11’39”. Deze tijden tellen niet voor het algemeen klassement.

    In de Vuelta a Aragon reden de renners van Zaragoza naar Teruel na 196km was het Augustin Tamames die won voor Eduardo Castello, Juan Silloniz, Fulgencio Sanchez en sluit Antonio Gomez del Moral de top vijf af. Ramon Saez blijft leider.

    De Belgen blijven maar winnen in de Circuit Dauphiné-6 Provinces nu is het André Dierickx die de 2e rit St.Etienne-Grenoble wint. Toen Wilfried David wegsprong was het André Dierickx die reageerde en het in de spurt gemakkelijk haalde. Op 15” won Eric Leman de spurt van een eerste achtervolgende groep.

    90km op een zwaar en heuvelachtig parcours moesten de 54 deelnemers aan het criterium van Simpelveld (Ned) afleggen. Wim Schepers die bij de eerste aanvallers behoorde en de laatste 15 ronden van de 25 die moesten worden afgelegd alleen reed won met 3’35” voorsprong op Jan Krekels en Joop Zoetemelk. Jan Broers op plaats 4 volgde op 4’55” en was de laatste renner die in dezelfde ronde finishte. Op 1 ronde werd Harry Jansen 5e voor Gerben Kartstens. Paul In’t Ven als 7e had al 6’25” achterstand zijn broer Willy werd 9 in dezelfde tijd.

    In de Vredeskoers zijn we aan de voorlaatste rit en mogen we met Guido Van Sweevelt een 5e maal juichen. Het was een vrij korte rit van 108km die de renners van Jablonec naar Liberec brachten. Onderweg had Jan Vande Wiele zijn bergtrui alle eer aangedaan door op de 2 cols als 1e door te komen. Het was na de beklimming van die 2e col dat Van Sweevelt er alleen vandoor ging, in de spurt voor de 2e plaats moest Marc Demeyer het afleggen tegen de leider Szurkowski.

    In Luxemburg is de Zuiderpijl een rittenwedstrijd over 5 dagen begonnen met de rit Esch-Ettelbrück na 117km kwam de Luxemburger Jean Becker als 1e over de meet. Op 39” versloeg Roger Gilson (Lux) onze landgenoot Gustaaf Hermans voor de 2e plaats.

     

    20-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avelgem

    .

    De Omloop van de 3 Provincies te Avelgem kreeg 51 renners aan de start. De eerste ontsnapping kwam tot stand op de Tiegemberg onder impuls van Eddy Peelman kwamen 5 renners aan de leiding, in de streek van Nokere sloten er nog 15 aan. Bij de 1e doortocht te Avelgem (72km) hadden zij 2’20” voorsprong. De maximum voorsprong liep op tot 5’. Op 35km van de meet was het Fernand Hermie die van de kopgroep wegreed en op 10km voor het einde werd bijgehaald door Georges Vandenberghe en de latere winnaar Eddy Goossens, Hermie werd 3e.Achter de leiders was het groepje nog uiteengevallen en werd op 10” Willy Teirlinck 4e voor Romain Furnière, Daniel Verplancke,Ward Janssens en Eddy Cael. De spurt voor de 9e plaats op 20” werd gewonnen door Willy Planckaert.

    Voor de Ronde van de Condroz te Nandrin kwamen 45 renners aan de start met als “vedette” Roger Rosiers (winnaar Parijs-Roubaix). Het waren zijn Bic ploegmaten Guy Santy en Francis Campaner die direct na de start de 1e ontsnapping op gang brachten maar ook in die volgorde over de streep kwamen. Waren ook mee Paul Crapez, André Doyen, Roger Rosiers, Alfons De Bal, Christian Brasseur, Alfons Leenen en Jan Boonen. Bij een 2e verdapperring van de Fransen na 85km was het raak en konden zij rekenen op het afstoppingswerk van Rosiers,enkel Jan Boonen (22e)moest de rol vooraan nog lossen en won Santy voor Campaner, bij de achtervolgers viel het ook nog uiteen en werd op 2’30” Doyen 3e, en werd op 2’55” De Bal 4e en Rosiers 5e. Brasseur die werd 6e op 3’15” voor Crapez en Leenen. De spurt van het peloton die 1 plaatselijke ronde achterstand hadden voor plaats 9 werd gewonnen door Roger Kindt.

     

    20-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Circuit Dauphiné

    .
    Eric Leman

    Met de rit Zaragoza-Zaragoza van 112km is men in Spanje aan de Vuelta a Aragon begonnen winnaar met 1’11” voorsprong werd Ramon Saez, 2e José Casas, 3e Manuel galera, 4e Agustin Tamames en 5e Juan Silloniz.

    In de Circuit Dauphiné-6 Provinces moesten de renners 2 korte ritten rijden. 1a) Orange-Tournon 128km was een Belgisch onderonsje. Op 3km van de streep hebben de ploegmaats van Eric Leman het tempo zo hoog gehouden dat niemand nog kon aanvallen. Vanop 300m. voor de meet nam Eric Leman de leiding en won vrij vlot voor Frans Verbeeck, Cyrille Guimard, Daniel Van Ryckeghem, Pieter Nassen, Jan Janssen, Georges Barras, Walter Godefroot en de rest van het peloton. Door de 5” bonificatie is Eric ook leider. 1b) Tournon-St.Etienne was 76km en met de beklimming van de Col de la République waarna men nog enkel de afzink had naar St.Etienne kon het niet anders of Merckx zou winnen en de leiderstrui opnieuw veroveren. Het was aan de voet van de 11km lange col dat Eddy zich op kop zat om gedurende 5km er voor te zorgen dat de schifting gebeurde. Daarna nam zijn ploegmaat Jos Deschoenmaecker over en bestond de kopgroep o.a. uit, Aimar, Delisle, Poulidor, Ocana, Letort, Van Impe, Thevenet, Jourden, Hézard,Bouloux en Labourdette.Ook Willy Vanneste en Wilfried David waren mee maar moesten loslaten. In de afdaling had Eddy het lastig om de roekeloze daler Aimar te volgen eens in de straten van St.Etienne werd er langs alle kanten door Eddy’s tegenstrevers aangevallen. Toch won Eddy met veel moeite voor Robert Bouloux,Joaquim Agostinho, Lucien Van Impe, Bernard Thevenet, Raymond Poulidor.

    In de Vredeskoers zitten de renners al aan de 12e rit deze ging van Usti naar Jablonec over een afstand van 145km. De rit werd verreden in een drukkende hitte met een paar beklimmingen onze landgenoot en leider in het bergklassement Jan Vande Wiele kwam 3x als 1e boven en 2x als 2e. De ritzege was voor de Italiaan Giorgio Ghezzi die solo toekwam. Leider Szurkowski werd 2e Ludo Van Staeyen met zijn 5e plaats was 1e Belg zaten ook nog in die groep Jean Vande Wiele 14e, Guido Van Sweevelt 26e en Marc Demeyer 31e.Theo Fierens als 73e had wel ongeveer 15’ achterstand op de winnaar. Marcel Omloop heeft de strijd gestaakt.

     

    19-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puivelde

    .
    Willy Moonen
    Liefst 95 renners kregen de inrichters van Puivelde aan de start met Paul Crapez toch wel als strijdlustigste. Paul ging er al van bij de start vandoor zowel Hugo De Haes als Hugo Hellemans mislukten om bij Paul aan te sluiten. In de 2e van 7 af te leggen ronden werd Crapez ingelopen maar ging opnieuw op pad Frans Brands, Jos Vander Vleuten en Hugo Hellemans zij kregen even later het gezelschap van nog 12 renners. Nadien sloten nog eens 7 renners aan maar op het einde van de 4e ronde kwam er nog een groepje aansluiten zodat men uiteindelijk met 55 was. Lang bleef men niet bijeen want reeds in de 5e ronde viel de beslissing 7 renners waaronder nogmaals Crapez reden weg. Tot een spurt tussen deze 7 is het niet gekomen het was in de laatste halve ronde dat Willy Moonen wegsprong en enkel Herman Vrijders kon reageren maar moest het toch afleggen in de spurt. Op 15” won Etienne Buysse de spurt voor de 3e plaats voor Eddy Cael, Roland Vande Rysse,Frans Brands en de man van de wedstrijd Paul Crapez. Voor de 8e plaats op 55”was het de Nederlander Richard Bukacki die toch enkele rappe mannen achter hem liet in de pelotonspurt, 9e werd Raymond Steegmans en 10e Eddy Peelman.

    19-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    18-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Circuit Dauphiné

    .
    Eddy Merckx

    Ook de Circuit Dauphiné-6 Provinces start met een proloog: op een omloop van iets minder dan 2km wordt er een ploegentijdrit van 8,5km gereden met telkens 2 ploegen die strijd leveren. De tijden kwamen enkel in aanmerking voor het ploegenklassement wie als 1e van de beste ploeg over de streep kwam, mag morgen met de leiderstrui vertrekken. Molteni met Eddy Merckx als 1e won voor de Bic ploeg van Luis Ocana.

    In de Vredeskoers is er in de 11e rit winst voor de Tsjech Disan Zeman hij heeft 9’ voorsprong op Alexandru Sofronie en Vladimir Sokolow op 28” wint Marc Demeyer de spurt voor de 4e plaats en is Ludo Van Staeyen 9e. Jan Vande Wiele mag de leiderstrui van het bergklassement aantrekken.

     

    18-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs-Bourges

    .
    Walter Ricci

    Parijs-Bourges een wedstrijd van 223km werd gewonnen door Walter Ricci een Italiaan die in 1957 de Franse nationaliteit heeft aangenomen,hij had 25” voorsprong op Guy Santy. Voor de 3e plaats op 1’07” versloeg Francis Ducreux zijn 3 medeachtervolgers Yves Hézard, Pierre Rivory en Pierre Martelozzo. 20” later werd Jean Vidament 7e, op 2’35” van de winnaar werd Pierre Ghisellini 8e voor J.Cl.Theillière en Jean Dumont.

    Vredeskoers: Na de rustdag van gisteren rijden de renners vandaag van Zwickau/ DDR naar Sokolov/Tsjechoslowakije een ritje van 128km.Eerste aanvaller was de Fin Harry Hanus en kwamen in 2 fases nog 6 renners aansluiten, deze 7 hebben ook voor de zege gespurt. De Pool Zbigniew Krzeszowiec won voor Vladimir Nielubin en stond ook de Italiaan Mario Corti op het podium. Op 2’29” won Ludo Van Staeyen de spurt van het peloton, waarin Marc Demeyer 9e werd, Guido Van Sweevelt 34e, Theo Fierens 63e, Marcel Omloop gevallen op 1km van de meet werd 71e en Jan Vande Wiele 86e allen in dezelfde tijd als Van Staeyen.

    In het Franse Wervicq-Sud waar de Leie de grens vormt tussen Frankrijk en België won onze landgenoot Ghislain Cael een liefhebberswedstrijd voor twee andere Belgen Fernand Bruggeman en Georges Rogiers.

     

    17-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    16-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    In de Vuelta blijft het een wedstrijd België-Nederland nadat Willy Scheers in de 1e halve rit de stand op 6-8 brengt maakt René Pijnen na de middag er 7-8 van. In de voormiddagrit viel er niet veel te beleven na de uitval van Scheers 25km voor het einde was er even een tegenaanval van Wim Schepers maar werd teruggefloten door leider Bracke . Even later was het J.A.Gonzales-Linares die wegreed maar op 20” bleef hangen. De snelle Domingo Perurena won de spurt van het peloton voor de 3e plaats voor Cyrille Guimard en de rest van de groep. De slottijdrit van 5,3km was dus voor René Pijnen en was J.A.Gonzales-Linares net als deze voormiddag 2e, werd Wilfried David 3e en zijn kopman en Vuelta winnaar Ferdinand Bracke 4e, Gerben Karstens 5e en Wim Schepers 6e.

    In de eindstand heeft Ferdinand Bracke 59” voorsprong op zijn ploegmaat Wilfried David, verder volgen:3e Luis Ocana, 4e M.M.Lasa, 5e Manuel Galera, 6e Joop Zoetemelk, 7e A.Tamames, 8e A.Martos, 9e Raymond Poulidor en 10e Luis Balagué. Wim Schepers die 10’ straftijd kreeg werd 15e op 10’19”.

    Ook in de Ronde van de Oise stonden er 2 ritten op het programma: 2a) Compiègne-Beauvais en 2b) Beauvais-Creil met telkens een Belg als winnaar. In rit 2a was de zege voor Jos Abelshausen hij had 2” voorsprong op Bernard Guyot en André Mollet, de groepsspurt voor de 4e plaats op 6” werd gewonnen door André Dierickx voor Barry Hoban enz. Leider Berland begint aan de 2e halve rit met 2” bonus. Met zijn zege in de 2e halve rit die hij won met 34” voorsprong op Barry Hoban werd Andr” Dierickx ook eindwinnaar voor diezelfde Hoban en was de 3e plaats voor Roland Berland.

    Bij de liefhebbers in Nederland won Arie hassink de Omloop van de Kempen waar hij na 160km Karel Delnoy, Jan Adriaans en Henk Smit in de spurt versloeg, 14” later werd Henk van der Laar 5e.

     

    16-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meulebeke

    .

    De wedstrijd Vorst-Meulebeke gedeeltelijk achter derny’s werd aangevangen met 18 koppels waarvan hier de namen met hun gangmaker:

    1.Herman Vanspringel/Gaston De Wachter – 2.Roger De Vlaeminck/ C.Smiths – 3.Jaak De Boever/Roux – 4.Frans Verbeeck/Martin Van den Broeck – 5.Willy Van Malderghem/Frans Cools – 6.Emile Bodart/Marendes – 7.Patrick Sercu/Maurice de Boever – 8.Noël Vanclooster/H.Smiths – 9.Georges Pintens/Walraeven – 10.Willy De Geest – Jos De Bakker – 11.Daniel Van Ryckeghem/Noppie Koch – 12.Lucien Aimar/Joseph Goutorbe – 13.Raymond Delisle – Pierre Morphyre – 14.Jean Jourden/Lespillier – 15.Jan Janssen-/Verhaegen – 16.Joaquim Agostinho –/Prevot – 17.Albert Van Vlierberghe/Roy – 18.Hubert Hutsebaut/Goddest.

    Winnaar werd Herman Vanspringel met 3’20” voorsprong op Albert Van Vlierberghe door het slechte weer bereikten slechts 9 renners , de eindmeet. 3e Vanclooster, 4e Sercu, 5e De Geest, 6e Van Ryckeghem, 7e Janssen, 8e Hutsebaut en 9e Aimar

    Tevens was er de wedstrijd Mandel-Leie-Schelde hier was de zege voor Eric Leman die zijn 6 medevluchters in deze volgorde versloeg: Ronny Vande Vijver, Julien Stevens, Julien Van Lint, Jacky Coene, Eddy Goosens en Pol Mahieu. Op 20” was het Frans Kerremans die de groepsspurt won voor de 8eplaats. Vluchter van de dag was de Nederlander Richard Bukacki reeds na 24km trok hij er op uit haalde een maximum voorsprong van 5’ en werd pas na een vlucht van ruim 130km bijgehaald en voorbij gereden maar had wel de bergprijs op zak.

    Net als gisteren won Louis Dierckx ook de 2e rit in Meulebeke-Roubaix-Meulebeke, nu was hij sneller de beste in Roubaix-Meulebeke waar hij Frans Aerts, Freddy Maertens, Willy Abbeloos e.a. vooraf ging. In het eindklassement heeft Dierckx 52” voorsprong op José van Ackere. Lierse B.C. won de interclub voor Groeninghe Kortrijk, SV Deerlijk,Torhout en de Dijlespurters uit Mechelen.

     

    16-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Laatste bergrit in de Vuelta en zege voor Joop Zoetemelk die Nederland terug brengt op 6 tegen België 7. In de rit Segovia-Avila over een afstand van 114km moesten nog 2 cols van 1e cat. worden beklommen, de Puerto de Navacerrada waar Fuente als 1e doorkwam voor Zoetemelk, en de Puerto de Los Leones (1e cat.) hier kwam onze landgenoot Wilfried David als 1e door. Wat betreft de bergprijs is Joop Zoetemelk al zeker van de eindzege. Het was op 7km van het einde dat Zoetemelk wegreed om met 45” voorsprong te winnen voor Wilfried David, en werd Antonio Gomez del Moral 3e op 51”. Hebben op de voorlaatste dag de Vuelta nog verlaten: de Luxemburger Johny Schleck, de Nederlanders Jan Krekels en Jan van Katwijk en 2 landgenoten Vic Nuelant en Roger Loysch, kwamen te laat binnen de Fransen Anatole Novak en Régis Delépine. Désiré Letort kreeg eveneens 10’ straftijd wegens doping in deze Vuelta.

    De 1e rit in de Ronde v/d Oise, Creil-Compiègne over 228,5km was voor de Fransman Robert Bouloux die zijn medevluchter Roland Berland versloeg, 3e op 11” werd Barry Hoban die de spurt van het peloton won voor André Dierickx. De Belgen Tony Gakens, Georges Claes, Raf Hooyberghs, de Nederlander Johnny Brouwer en de Fransman Raymond Gay kwamen na sluitingstijd binnen maar mogen morgen wel opnieuw starten. Roland Bernard is de nieuwe leider.

    Onze landgenoot Tony Houbrechts moest het in de Giro di Toscana (Fiesole-Larciano) afleggen tegen Giancarlo Polidori die de vlugste van 4 was.

    Eddy Merckx was de beste te Le Creusot waar het Criterium des Grimpeurs werd betwist hij won zowel de rit in lijn over 86km (Lucien Van Impe werd 11e) als de tijdrit over 11,5km (Lucien 7e). In de eindstand heeft Eddy 8” voorsprong op Gilbert Bellone en werd Van Impe 9e.

    Een prachtige wedstrijd van onze landgenoten in de Vredeskoers beloond met een zege van Marc Demeyer. De man van de dag was Jan Vande Wiele die op 40km van de streep tijdens de beklimming van de Schneeberg iedereen achter liet. Maar de weersomstandigheden beslisten er anders over, een waar onweer en de wind pal op kop hebben er voor gezorgd dat hij op 6km van het einde werd ingehaald door 2 Duitsers, Huster en Miersch die ook Marc Demeyer als waakhond meebrachten. Zoals gewoonlijk eindigde deze rit Dresden-Zwickau op een piste en was het geen probleem voor Marc om vlot de spurt te winnen voor Siegfried Huster, Karl-Heinz Miersch en Jan Vande Wiele. Leider Szurkowski heeft er in de laatste 20km op zijn eentje voor gezorgd dat het gros van het peloton tot 15” terugkwam en werd nog knap 5e, Ludo Van S taeyen werd 6e en Guido Van Sweevelt 11e. In het volgend groepje werd Marcel Omloop63e en Theo Fierens 64e.

     

    De 147km lange Ronde van Haarlemmermeer in Nederland werd gewonnen door Matthijs De Koning hij had 15” voorsprong op de 2e Aad Van den Hoek, verder bestond de topvijf uit 3e Jan Hordijk, 4e Cees Van Dongen en 5e Nico Vermeulen.

     

    15-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boezinge

    .

    Voor de 2e “Dwars door de vuurlijn” te Boezinge kwamen 39 renners opdagen zij moesten 1 grote ronde van circa 60km en 9 plaatselijke ronden afleggen. Het waren Dirk Baert en Marc Devos die de 1e ontsnapping op gang brachten maar toen Marc wegens pech wegviel smolt de voorsprong van Dirk als sneeuw voor de zon maar kwam toch nog als 1e door te Boezinge. Na de nodige schermutselingen werd er met 33 renners gespurt en was het Etienne Sonck die het haalde voor Noël Vantyghem en Fernand Hermie en de rest van het peloton waar Dirk Baert nog 6e in werd.

    In Wilsele werd het een strijd Frans Verbeeck tegen de rest en voornamelijk de renners van ploegleider Florent Van Vaerenbergh. Tijdens de laatste 40km is Frans wel 6 keer ten aanval getrokken maar kreeg telkens streekgenoten mee in zijn wiel. In het zicht van de meet was het Roger Cooreman die nadat Frans nog eens was gegrepen fors doorging en het volhield tot de streep, 2e werd de Belgische kampioen sprint Robert Van Lancker voor Roger Jochmans en de rest van het peloton waarin Verbeeck als 13e over de meet reed.

    Voor de liefhebbers is er de 2daagse Meulebeke-Roubaix-Meulebeke, de 1e rit Meulebeke-Roubaix werd gewonnen met 52” voorsprong door Louis Dierckx, 2e werd Ronny Rosseel, 3e Rino Van Dromme, 4e Adri Duycket (Ned), 5e Theo Heremans, 6e Eric Rosseel, 7e Julien Knockaert, 8e Ghislain Cael, 9e Ribert Ferket en 10e José Vanackere allen in dezelfde tijd als Rosseel.

     

    15-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta en Ronde van de Oise

    .

    Had men gisteren de zaak Bracke vandaag waren er 2 dopinggevallen. De Spaanse kampioen José-Antonio Gonzales-Linares werd voor de 2e maal betrapt, ook in de Ronde van Andalousië was hij al eens tegen de lamp gelopen. Zijn persoonlijke dokter liet weten dat hij niet wist dat de voorgeschreven amfetamines die Linares nam op de verboden lijst stonden. Ook Wim Schepers werd positief bevonden in de rit naar Vitoria, hij krijgt 10’ straftijd en een zware geldelijke boete alzo komt Wilfried David op plaats 2. Wat betreft de rit Burgos-Segovia viel er niet veel te noteren buiten een ontsnapping van de Spanjaard Santiago Zurano die na een tijd door nog 4 andere werd bij gebeend, en een max. voorsprong van 6’30” haalden. De Peugeot formatie zorgde er voor dat men met een voltallige groep voor de zege zou spurten. Het podium bestond uit 1.Cyrille Guimard, 2.Andrés Oliva en 3.Antonio Gomez del Moral.

    In Frankrijk is de Ronde van de Oise met een proloog van 2,7km van start gegaan, dit was natuurlijk een kolfje naar de hand van Charly Grosskost die de klus klaarde in 4’10”8, de Brit Barry Hoban deed er 5” langer over en op plaats 3 krijgen we 2 Franse renners Raymond Riotte en Gérard Moneyron op 7”1. Eerste landgenoot is André Dierickx op plaats 9 op 10”7.

    Twee tijdritten in de Vredeskoers, in de voormiddag was er Bischofswerda-Dresden over 33km en was de zege voor Ryszard Szurkowski die tevens leider werd, na de middag was het een klimtijdrit van 3km en werd gewonnen door Anatoli Starkow die de nieuwe leider met 1” vooraf ging.

     

    14-05-2011 om 06:07 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    13-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta 7-5

    De Belgen gaan door en maken er 7-5 van, nu is het Wilfried David die de laatste zware bergrit wint, hij kwam 3x als 1e door op de cols: Puerto de Los Tornos (1e cat), Alto de Bocos (3e cat) en de Puerto de la Mazorra (1e cat) enkel op de 1e col van de dag de Puerto de Alisas (1e cat) moest hij Gonzalo Aja voorlaten. Toen op meer dan 100km voor het einde Letort, Lasa en Galera wegreden was het Wilfried David die tijdens de beklimming van de 2e col van de dag deze 3 renners vervoegde en zich als waakhond van leider Bracke in hun wiel nestelde dit 75km lang. Toen Letort vooraan wegviel en het tempo wat zakte is Wilfried op 50km van de streep aan een solotocht begonnen. Op 9” werd M.M.Lasa 2e voor Galera. Op 2’01” won Joop Zoetemelk de spurt voor de 4e plaats voor Ocana en de vooraan weggevallen  Letort. Gerben Karstens 7e won de pelotonsspurt op 2’39”. Het heeft er wel slecht uitgezien voor leider Bracke op 50km van het einde had hij 7’30” achterstand maar vooral door het werk van Walter Godefroot is alles nog in orde gekomen. Onze landgenoot Eddy Peelman kwam na sluitingstijd binnen. Tweede opdoffer voor Bracke kwam na de ceremonie protocollair toen hij 30” straftijd kreeg omdat zijn sportbestuurder hem een nieuwe trui met daarin een bidon met drank had gegeven. Ferdinand Bracke zou zijn leiderstrui kwijt zijn aan de Nederlander Wim Schepers. Uiteindelijk is alles in orde gekomen en heeft de koerscommissaris zijn fout toegegeven het was Bernard Thevenet die de bidon had aangenomen.

    In de Vredeskoers is men aan de 7e rit toe, Cottbus-Görlitz is 135km en wat heuvelachtig dit werd Marcel Omloop fataal, na zijn val van gisteren had hij last van een verstuikte duim en kwam met 10’ achterstand over de streep. Het was een voltallig peloton dat zich voor de spurt aanbood. Juist voor het binnenrijden van het stadion reed een goedgeplaatste Marc Demeyer tegen een baal stro met een val als gevolg. Het was de Pool Zenon Czechowski die won en tevens leider werd, 2e was de Rus Anatoli Starkow en onze landgenoot Theo Fierens behaalde een mooie 3e plaats, Ludo Van Staeyen werd 9e.

    Laatste dag in Olympia’s Ronde van Nederland waar de renners een tijdrit over 16km en een rit in lijn van 80km te verwerken krijgen. Zoals verwacht is het Fedor den Hertog die de beste tijd laat afdrukken in de tijdrit, voor de 16km heeft hij 22’40”nodig, dat is 34” beter dan de Fransman Marcel Duchemin, 42” beter dan Wim Jansen en onze landgenoot August Herijgers als 4e heeft 48” aan zijn been net als Cees Priem die 5e werd. De rit in lijn Wieringen- Amsterdam is voor Piet van Katwijk voor Fedor den Hertog en Popke Oosterhof. In de eindstand heeft Cees Priem 53” voorsprong op Jan Aling, en 1’45” op Fedor den Hertog, 4e is Popke Oosterhof op 2’19” en 5e Wim Jansen op 3’07”. Ketting-Didam is de beste ploeg, en voor de punten is het Jan Aling 91 p.die het haalt voor Fedor den Hertog 85p en Cees Priem 80punten.

    Het klassement Sprint was voor Jo Van Pol 9p. werd Fedor den Hertog 2e met 4p. en op plaats 3 met 3 punten hebben we Gerrie Knetemann,Herman Perfors en onze landgenoot Grègoire Van Moer.

     

    13-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Assebroek

    .
    Hubert Hutsebaut

    Assebroek,reeds in de 1e ronde reden 9 renners er vandoor alsof de eindstreep even verder lag, dit negental bestond uit Frans Staes, Emiel Lambrecht, Maurice Dury, Frans Melckenbeeck, Christian Van De Guchte de Nederlanders Daan Holst, Gerard Van Der Winden, de Engelsman William Bilsland en de Australiër Tony Kelliher. Toen deze een voorsprong van 2’10” hadden kwam er reactie van deze acht: Etienne Buysse, Jaak Zwaenepoel, Theo Verschueren, Tony Houbrechts, Arthur Vande Vijver, Pol Vanden Neste, Eric Raes en Hubert Hutsebaut die na enige tijd ook konden aansluiten. In de finale sprongen Eric Raes, Daan Holst en William Bilsland weg waarna enkel Hubert Hutsebaut nog kon aansluiten en het in de spurt afmaakte, 2e werd Eric Raes, 3e William Bilsland en 4e Daan Holst dan volgde op 10” Tony Houbrechts, op 30” won Frans Staes de spurt voor de 6e plaats voor Arthur Vande Vijver, Frans Melckenbeeck, Theo Verschueren en werd Maurice Dury 10e.

    Voor de Liefhebbers was er Seraing-Aken-Seraing, Herman Beysens versloeg er zijn medevluchter Guy Minsart, voor de 3e plaatsop 15” was Ludo Noels de snelste voor Gustaaf Verboven, de Luxemburger Robert Treis en Roger Loysch. En te Sirault was de zege voor Paul Aerts hij had 10” voorsprong op Louis Verreydt die de spurt van de eerste achtervolgers won, Bernard Delchambre werd 3e, André De Bilde 4e, Louis Buysr 5e, Ghislain Van Landeghem 6e.

     

    13-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    Derde ritzege voor Eddy Peelman die de stand België- Nederland op 6-5 brengt. De rit is vrij rustig verlopen met een massaspurt tot gevolg. Na 15km had men de 1e col het was Zoetemelk die als 1e doorkwam op de Alto de Ayurdin (3e cat). Bij km 62 ging een heel pak renners tegen de vlakte waarbij de Spanjaard Enrique Sanchidrian ernstige verwondingen opliep en voor verzorging naar het ziekenhuis werd gevoerd. Aan de voet van de Alto de San Cosmo (2e cat) was er een schuchtere poging van Lasa maar was het Fuente die als 1e doorkwam. Wat betreft de 2 volgende cols de Alto de la Munecas (2e cat) en de Alto de la Montana (3e cat) was het telkens Zoetemelk die als 1e de top bereikte. Wat de eindspurt betreft liep het op 300meter van de streep nog bijna mis toen het peloton bijna een verkeerde weg werd opgestuurd. Hierdoor was Eddy Peelman bij het opdraaien van de piste in 8e stelling geraakt. M.M. Lasa werd 2e, Gerben Karstens 3e. Ferdinand Bracke blijft leider.

    In Italië won verrassend Virgnio Levati van de Salvarani ploeg de Coppa Bernocchi een wedstrijd van 218km hij versloeg er Patrick Sercu 2e, Wilmo Francioni 3e, Felice Gimondi 4e, Eddy Merckx werd 7e en Jos Spruyt 16e. Op 6’40 kwamen ook Guido Reybroeck en Georges Pintens over de meet.

    In de Vredeskoers neemt de Oostduitser Dieter Mickein de macht, hij wint de 6e rit en wordt de nieuwe leider. Na 50km van de rit Berlijn-Cottbus reden een 20tal renners weg en was de leider Balduzzi niet mee met deze groep die aan de streep 4’ voorsprong had. Pech was er voor onze landgenoot Marcel Omloop die op de piste ten val kwam. Ook Marc Demeyer 6e en Theo Fierens 10e zaten mee vooraan.

    Dieter Mickein heeft nu 20” voorsprong op de winnaar van verleden jaar Ryszard Szurkowski.

    In de Olympia’s Ronde van Nederland blijft op de voorlaatste dag Cees Priem nog steeds leider. De ritzege was voor Klaas Balk die in de 6e rit Hellendoorn-Wieringen Adri Duycker2e , Fedor den Hertog 3e, Arnold Voogt 4e en Nico Vermeulen 5e voorafging.

     

    12-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Panne

    .

    Voor de Omloop van de Westkust te De Panne kwamen 63 aan de start voor 1 grote en 4 kleine ronden. De ontsnapping die het langst stand hield was deze van Eddy Verstraeten, Daniel Verplancke en de Nederlander Richard Bukacki die echter wegens een val opnieuw zou verachteren. Te Proven hadden onze 2 leiders reeds een voorsprong van 7 minuten, maar deze begon redelijk rap te verminderen, te Izenberge was het nog 5’. Een 8tal renners kwamen aansluiten maar het was vooral door toedoen van Leman en De Vlaeminck dat er een hergroepering kwam. Tijdens de plaatselijke ronden konden 18 renners wegrijden en zouden ook voor de zege spurten. Roger De Vlaeminck won voor Gustaaf Van Roosbroeck en Pieter Nassen. Op 32” won Eric Leman de spurt voor de 19e plaats.

    12-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    11-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bracke leider

    Ferdinand Bracke wordt leider in de Vuelta na de zware bergrit Bilbao-Vitoria met de beklimming van 2 cols van 1e cat. Reeds na 18km was er een eerste aanval van 11 renners waarbij onze landgenoot Ebo en de Nederlanders Van Katwijk en Dolman. Bij km 46 kwam Ocana op zijn eentje aansluiten en ook Bracke en enkele anderen kwamen even later bij de leiders. Zowel op de Puerto de Orduna als op de Puerto de La Herrera kwam Ocana als 1e door. Het was tijdens deze laatste klim dat 4 renners zich konden afscheiden:de Spanjaarden Ocana en Martos, de Nederlander Wim Schepers en onze landgenoot Ferdinand Bracke. Op 4km van de top reed Ocana van zijn 3 medevluchters weg en won de rit met 2’01” voor Wim Schepers, Ferdinand Bracke en Antonio Martos. Van de eerste achtervolgers op 7’13”won de Luxemburger Johny Schleck de spurt voor de 5e plaats, Jan van Katwijk werd 10e op 7’25”.

    3e Belgische zege in de Vredeskoers, in de 5e rit Szecsin (Polen) die hen naar Berlijn (DDR) bracht was het Marc Demeyer die zijn twee metgezellen versloeg. Alhoewel het weer uiterst warm was hebben de renners er een flink tempo op nagehouden. Bij een eerste ontsnapping was Jan Vande Wiele mee maar ver heeft deze vlucht niet gedragen. Rond km 80 was het de Rus Nielubin die alleen wegreed nam tot 1’30” voorsprong maar later het gezelschap kreeg van de Hongaar Gera en Demeyer. Bij het binnenrijden van de piste nam Marc enkele lengten voorsprong en behield die tot aan de meet, Vladimir Nielubin werd 2e en Imre Gera 3e, op 15” won de DDR-renner Bernd Knispel de spurt van het peloton. Voor de start hadden onze landgenoten wenend afscheid genomen van Ludo Van Der Linden. Pechvogel van de dag was Guido Van Sweevelt hij kwam 15km voor het einde ten val toen er wat verwarring was door het voorbij rijden van de volgwagens, werd vlug geholpen door Acou wiens auto nog werd aangereden. Enkele kilometers verder verloor Guido nog zijn ketting zodat van weerkeren nu geen sprake meer was.Leider blijft de Italiaan Balduzzi.

    In Nederland won Ben Juriaans in de Olympia’s Ronde van Nederland de 5e rit Arnhem-Hellendoorn na 161km versloeg hij zijn 2 medevluchters Hans Koot en Cees Bal, op 6” werd Popke Oosterhof 4e voor Jan Aling. Cees Priem is de nieuwe leider.

     

    11-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lutlommel en Templeuve

    .

    De inrichters van Templeuve kregen slechts 37 renners aan de start om de 187km af te leggen. Veel aanvalslust was er niet bij de renners. Een drietal: Roland Van De Rijse, Guiot en Albert Van De Moortele waren de enigen die even voorop reden in de grote ronde van 82km. Het was rond km 110 dat De Geest, Teirlinck en Buysse wegreden en kregen Eyers en Mahieu me als helpers van Verbeeck die even later ook zou aansluiten en nog 6 andere meebracht. Maar op 20km van het einde trok Frans Verbeeck er alleen vanonder om met 1’19” te winnen voor Maurice Eyers, Alain Santy, Dirk Baert,Willy De Geest, Pol Mahieu, Willy Vanden Eynde, Robert Mintkiewicz, Willy Teirlinck en Ernie Deblaere. De 2 renners die vooraan hadden moeten loslaten Ronny Van Marcke 2’ en Etienne Buysse2’30” werden nog 11 en 12.

    Ook in Lutlommel hebben de Watneys de wedstrijd beheerst, uit de kopgroep reed een sterke Englebert Opdebeeck weg, en werd nog enkel bijgehaald door zijn ploegmaat Raf Hooyberghs die de wedstrijd won zij hadden 8” voorsprong op acht achtervolgers. Hiervan won Jean Ronsmans de spurt voor Flor De Bree (Ned), Richard Bukacki (Ned), Mat Gerrits (Ned), Frans Staes, Fernand Van Rymenant, Willy Moonen en Daan Holst (Ned)

     

    11-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    De renners hadden het vandaag niet gemakkelijk in de Vuelta, eerst een zware bergrit met 3 cols en daarna nog een rit tegen het uurwerk. Wat betreft de bergrit daar kreeg we een verrassende winnaar namelijk Gerben Karstens die de stand Nederland-België op 5-5 brengt. Voor ons was de rit slecht gestart met de opgave na enkele kilometers van Roger Rosiers hij had last van maag-en darmstoornissen. Buiten enkele schuchtere pogingen begon het gesloten peloton aan de 1e col van de dag de Alto de Iciar (3e cat) waar de Fransman Désiré Letort als 1e doorkwam voor Joop Zoetemelk ,Cyrille Guimard en José-Antonio Gonzales-Linares volgeden op enkele meters in de afzink kwam het tot een hergroepering . Op de Alto de Rigoita (3e cat) was het Joacquim Galera die als 1e boven kwam voor Jesus Aranzabel en Jean-Pierre Genet. Ook op de 3e col de Alto de Andra Mari (2e cat) kwamen dezelfde 3 renners in deze volgorde boven, waar Genet voor de 3e plaats nog net uit de greep bleef van 4 achtervolgers. Galera die alleen was voorop gebleven werd op 15km van de meet ingehaald. Nog een laatste poging van Danguillaume, Erenozaga, Labourdette en De Witte strandde op 10km van de finish en werd het uiteindelijk een massaspurt waar Karstens dus won voor Guimard, Dolman, Godefroot, Lasa, Peelman, Krekels,Letort, Loysch en sluit Vianen de top10 af. Al was de tijdrit slechts 2,6km lang toch verspeelde leider Tamames 16e op 11”9 zijn trui aan M.M.Lasa deze was 2e geworden achter J.A.Gonzales-Linares, liefst 4 Nederlanders plaatsten zich in de toptien: 3e René Pijnen, 4e Wim Schepers, 6e Joop Zoetemelk en 10e Gerben Karstens, Walter Godefroot als 14e was eerste Belg. 

    Te Chieti (Italië) won Gimondi een criterium van 77km hij had 37” voorsprong op Franco Bitossi en 49” op de 3e Donato Giuliani.

    In Valkenburg-Oploo de 4e rit in de Olympia’s Ronde van Nederland moest onze landgenoot August Herijgers zich tevreden stellen met de 2e plaats, winnaar werd Marcel Pennings, Piet van Stralen was de 3e renner op het podium., 4e was Jan Spetgens en 5e Klaas Balk. Cees Koeken blijft leider.

    In de Vredeskoers genieten de renners van een dag rust die welkom zal zijn,in de 4 reeds verreden ritten op Pools grondgebied hebben zij de 600km afgelegd aan een gemiddelde van 46,3km/uur. Lucien Acou heeft zijn jongens al om 6uur gewekt om een 2tal uren te gaan fietsen. Op de middag zijn zij een fabriek die hen patroneert gaan bezoeken. Acou maakt na het wegvallen van Ludo Van Der Linden Jan Vandewiele kopman. Morgen gaat men richting DDR.

     

    10-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fayt-le-Franc

    .

    Na Van Schil (8/5 Drogenbos), Deschoenmaecker (9/5 Betekom), Vanspringel (9/5 Boorsem) was het weer een Molteni Julien Van Lint die te Fayt-le-Franc met de zege ging lopen. Deze wedstrijd kreeg vanaf 1970 de naam”Memorial José Samyn” naar de renner die de 1e editie in 1968 won. Het jaar daarop tijdens een criterium te Zingem op 25/8/’69, waar hij met Vic van Schil vooruit reed in aanraking kwam met een toeschouwer en op Zaterdag 30/8/’69 overleed aan de gevolgen van die val. Zingem heeft ook aan een tweede renner het leven gekost, bij het naar huis rijden is Jos Mathy te Lettelingen bij ons beter bekend onder de naam Petit-Enghien op een boom gereden en overleed ter plaatse. Jos liet een echtgenote en 2 kindjes Patrice 3 jaar en Bernard 2 jaar achter. Kort nog iets over de wedstrijd 3 maal heeft Van Lint aangevallen en de 3e aanval was de goede. Etienne Sonck werd 2e op 20” en Ronny Vande Vijver 3e.

    10-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    In de Vuelta komen de Nederlanders door de winst van Gerard Vianen terug tot 4 tegen 5 voor de Belgen. De 10e rit van Pamplona naar San Sebastian was slechts 120km met aankomst op een piste. Buiten enkele schuchtere ontsnappingspogingen viel er in deze rit niet veel te beleven. Iets voor het binnenrijden van de wielerbaan was het Vianen die wegsprong en 50 meter nam. Bij het binnenrijden van de piste waren het er nog 10, en op de meet was 1 lengte genoeg om te winnen. Cyrille Guimard werd 2e, Gerben Karstens 3e, Walter Godefroot 5e en Roger Loysch 9e. Tamames blift leider.

    Een val van Willy Van Malderghem op de Kemmel in de 1e halve rit op de laatste dag en een falende koerstactiek heeft hem bijna zeker de eindzege gekost. Het was aan de voet van de Kemmel dat De Vlaeminck een aanval plaatste Van Malderghem scheen bij machte te zijn om aansluiting te krijgen maar slipte in de bocht na de klim. Hij was gewond aan dij en been had een kapotte fiets, wisselde met Pol Mahieu, ondertussen waren er al een 20tal renners voorbij waarbij Frans Verbeeck. Frans deed onderweg wel geen kopwerk maar had toch beter ook bij Willy gebleven. Verbeeck won wel voor Willy Teirlinck en dan 3 Fransen, Yves Hézard, André Mollet en Alain Santy. De Vlaeminck komt aan de leiding met 53” op Van Malderghem.

    De 2e halve rit Duinkerken-Duinkerken was 76km maar veel meer dan in gesloten gelederen rondrijden was er niet bij. Pas op 5km van het einde was er de 1e poging met Theo Verschueren, Willy Vanden Eynde, Barry Hoban, Gustaaf Van Roosbroeck en Jaak De Boever maar zij kregen geen vrijheid evenmin als Harry Van Leeuwen en Lucien Aimar die het iets later probeerden. Het was de Brit Barry Hoban die de spurt won voor zijn ploegmaat Robert Mintkiewicz en Roger De Vlaeminck, Van Malderghem werd 37e, Willy Vanden Eynde 42e en Englebert Opdebeeck 46 e. In de eindstand gaat Roger De Vlaeminck met 1’ voorsprong Willy Van Malderghem vooraf en is de Duitser Jürgen Tschan 3e. Englebert Opdebeeck werd 35e en Willy Vanden Eynde 52e.

    Ook de Ronde van Romandië eindigde met 2 korte ritten over telkens 90 km. In de voormiddag was het leider Motta zelf die de beslissing uitlokte en met 7 andere naar Lugano reed en er ook de rit won voor Guerrino Tosello, Francis Ducreux, Willy Vanneste, Wladimiro Panizza, Antonio Salutini, Erik Pettersson en Gilbert Bellone.

    Na de middag was het een criterium dat werd gewonnen door Tomas Pettersson voor Albert Fritz en Sivano Schiavon, Rinus Wagtmans, Patrick Sercu, Motta en de rest van het peloton. Ole Ritter en Diego Moser gaven er nog de brui aan. In de eindstand had Motta 50” voorsprong op de nr 2 Antonio Salutini en werd Willy Vanneste in dezelfde tijd 3e. Lucien Van Impe won de bergprijs.

    In Frankrijk werd te Henon het Critérium Harmel gewonnen door Francis Campaner hij had na 110km 1’12” voorsprong op Eric Leman en werd Eddy Marckx 3e op 2’.

    In de Vredeskoers is de euforie bij de Belgen omgeslagen in diepe droefenis de winnaar van de 2e rit Ludo Van Der Linden zou na zijn zege positief zijn bevonden. Het kwaad zou gebeurd zijn door de neusdruppels die hij had meegebracht vanuit België om zijn ademhaling te vergemakkelijken hebben sporen achtergelaten in zijn urine. Ook het tegenonderzoek gaf dezelfde uitslag. Slechts 1 uur voor de start van de 4e rit werd beslist dat Ludo niet mocht starten maar niet op grond van doping maar wel wegens gebruik van zekere geneesmiddelen die niet toegelaten bestanddelen bevatten. De zege in de rit verreden tussen Miedzyrzecz en Sczecin was voor de Italiaan Franco Balduzzi die ook leiderstrui overneemt van zijn landgenoot Ongarato. 1e landgenoot was Theo Fierens op plaats 19.

    De 3e rit in de Olympia ronde was voor Gerrie Kneteman die met 18” voorsprong de rit van Bladel naar Valkenburg over 167km won, 2e werd Adri Duyker, 3e Mathieu Pustjens op 22”, 4e Jan Spergens en 5e Henk Poppe. Cees Koeken blijft leider.

    Weer een Belg op het podium in Luxemburg waar te Ettelbrück René Fogen 40” achterstand heeft op de winnaar Robert Treis (Lux) en wordt de Nederlander J.Geldens 3e

    09-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betekom en Boorsem-Kotem

    .

    De Belgische inrichters krijgen het wat betreft deelnemers erg te verduren te Betekom voor de 12e Omloop van het Hagenland kwamen slechts 39 renners zich aanbieden. Toch werd een boeiende wedstrijd door een aanval in de 1e grote ronde van Etienne Antheunis, Albert Van De Moortele en Michel Coulon na 75km hadden deze renners reeds 4’ voorsprong. Na een vlucht van 120km werden ze opnieuw gegrepen. Dit was het moment dat Herman Vrijders en Tony Gakens wegreden zij kregen het gezelschap van Jos De Schoenmaecker en Jos Huysmans ook Vic Van Schil kwam in de volgende ronde aansluiten. Vrijders viel door bandbreuk vooraan nog weg en was het voor Gakens onbegonnen werk tegen 3 Molteni’s. Jos Deschoenmaecker won uiteindelijk met 30” voorsprong op Tony Gakens, Vic Van Schil en Jos Huysmans. De ongelukkige Herman Vrijders op 1’ kon toch nog zijn 5e plaats behouden en had nog 15” over op Noël Vanclooster die ook alleen binnenliep.

    Nog minder renners te Boorsem-Kotem daar werd gestart met 25 renners wie er ook opnieuw als individuele renner is gestart was Valère Van Sweevelt hij was ook de 1e aanvaller maar stopte na 100km. Het was Roger Swerts die de eerste serieuze aanval plaatste en het gezelschap kreeg van André Doyen en Jos Van Beers. Zowel Swerts als Doyen kregen bandenpech uit een achtervolgend groepje reed ook  Herman Vanspringel lek op de plaats waar Swerts nog stond. Dit duo heeft dan weer vlug de aansluiting kunnen bewerken. Uiteindelijk viel de beslissing toen Vanspringel na een mislukte poging van Swerts er vandoor ging en enkel Raymond Steegmans kon hem volgen. Herman verschalkte in de laatste km de snelle Raymond en won met 30 meter voorsprong. Jos van Beers die Lucien Willekens versloeg werd 3e op 1’45. Nog een rappe man Roger Jochmans won op 1’50” de spurt voor de 5e plaats voor Gerard Harings, Roger Swerts, Tony Daelemans, Willy Moonen en met Frans Brands is de top10 volledig. 21 renners van de 25 die waren gestart reden de wedstrijd uit, André Doyen die vooraan door pech was weggevallen werd 20e.

    Voor de liefhebbers was er te Meerbeke-Ninove de Omloop der Vlaamse Gewesten die een vrij boeiende wedstrijd is geworden en waarvan Michel Pollentier de uitblinker was maar zich met een 3e plaats moest tevreden stellen. Het was André Peirsman die de spurt van de kopgroep won voor Willy Van Mechelen en de voornoemde Pollentier, 4e werd Louis Verreydt, 5e Pierre Buslot, 6e Freddy Maertens, 7e Eric Rossel, 8e Luc Van Goidsenhoven, 9e Herman Beysens en 10e Luc Pratte.

     

    09-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 Wedstrijden

    Voor de profs waren er 2 wedstrijden in België, Drogenbos en de Ronde van West-Vlaanderen te Assebroek deze laatste had wel met wat pech af te rekenen rond 11 uur kreeg men telefoon dat verschillende renners vastzaten op de autosnelweg. Daar om 12uur deze nog niet waren toegekomen heeft men dan de 40 andere maar laten starten. Heel veel heeft deze wedstrijd niet om het lijf gehad, de beslissende ontsnapping viel bij het begin van de 2e plaatselijke ronde, Jaak Clauwaert, Roger Cooreman en Herman Vrijders geraakten voorop en mochten ook voor de zege spurten en kwamen in deze volgorde over de streep.

    Ook in Drogenbos was het een mager beestje wat betreft deelnemers daar waren er nog 10 minder dan in Assebroek. Door de warmte was er ook niet veel strijdlust bij de renners, de beslissende ontsnapping viel in de 2e plaatselijke ronde toen 13 renners wegreden. In deze kopgroep viel de latere winnaar nog plat, kon even later zijn plaats opnieuw innemen dank zij Guido Reybroeck (Salvarani) die hem een ander wiel gaf. Na een poging van De Muynck en Van Lint was het Van Schil die gesteund door zijn ploegmaats van Molteni alleen naar de overwinning reed. Zijn ploegmaat Herman Vanspringel werd op 2’45” tweede, Eddy Goossens versloeg voor de 3e plaats Jos Spruyt op 3’10”. Op plaats 5 hebben we Johan De Muynck deze had al 9’05” achterstand, 6e Willy Moonen 9’20”, 7e werd José Sersté op 9’31”, verder in de top10 hebben we nog 8e Herman Vander Slagmolen, 9e Leopold Vanden Neste en 10e Julien Van Lint.

     

    08-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .

    Tot de 9e rit hebben de Spanjaarden moeten wachten om een eerste ritzege in hun Vuelta te behalen, Agustin Tamames zorgde hiervoor en deed dat zo goed dat hij ook de leiderstrui er bij nam. De renners vertrokken in Jaca moesten 3 cols (3e cat) bedwingen om na 175km Pamplona te bereiken. Na enkele schuchtere pogingen kwam rond km 40 de ontsnapping van de dag op gang, het was Manuel Galera die zijn kans waagde en een 20tal renners meekreeg, enkele kanshebbers hebben de trein wel gemist, daar bij leider Pijnen en zijn ploegmaat Ocana, ook Cyrille Guimard had zich laten verrassen zij zouden uiteindelijk met meer dan 5’ achterstand de eindstreep bereiken. Favorieten die wel mee waren zijn, Zoetemelk,Bracke en Wolfshohl. Op de Alto de Albar was het Tamames die 1e boven kwam,op de Alto de Lerga was het Zoetemelk en Wilfrief David op de Puerto de Perdon. Aan de streep was de top5: 1.Tamames, 2.Lasa, 3.Wim Schepers, 4.Gérard Vianen en 5 J.P.Danguillaume. Na de aankomst was er nog een tegenvaller voor Zoetemelk, na een klacht van de Spanjaard Luis Balague die de hulp had ingeroepen van een fotograaf werd bewezen dat Zoetemelk in de 7e rit door zijn ploegmaat Evert Dolman werd geholpen. Zo zakt Joop in de rangschikking van 3 naar 5 en komt Balangue van 11 naar 9.

    Na de proloog behaald Charly Grosskost vandaag zijn 2e zege in de 4daagse van Duinkerken in de op 1 na langste rit. Met 5 (Jean-Marie Leblanc,Maurice Eyers, Emile Bodart, Dirk Baert en Jean-Claude Daunat)zijn ze er na 40km weggereden en hadden rond de 100e km reeds 4’45” voorsprong maar werden uiteindelijk opnieuw gegrepen. Bij het naderen van Duinkerken waren het Charly Grosskost en Paul Mahieu die een lichte voorsprong namen, met 15” kwamen zij in deze volgorde over de streep. Door de groepsspurt om de 3e plaats te winnen nam Roger De Vlaeminck 2” bonificatie. Willy Van Malderghem blijft wel leider.

    In de Ronde van Romandië heeft Gianni Motta de macht gegrepen hij won de rit en werd leider. Het was na 80km tijdens de afdaling van de Col du Papillon dat Motta ten aanval trok met in zijn zog deze acht Zilioli, Salutini, Urbani, Moser, Vanneste, Nassen, Galdos en Ritter deze laatste zou zich nog laten uitzakken om Sercu te helpen. Vooraan viel Galdos door pech nog uit de kopgroep weg. De overmacht van de Italianen was te groot, onze landgenoot Pieter Nassen kon het juist niet halen, 3e werd Zilioli, 4e Salutini, 5e Moser, 6e Urbani en 7e Willy Vanneste.  

    De in België geboren en wonende Nederlander Jos Van Beers won in Nederland het criterium van Capelle a/d IJssel waar 35 renners waren gestart voor 110 ronden van 1km. Reeds in de 8e ronde reden zes renners weg zij zouden beslag leggen op de eerste zes plaatsen. 1.Jos Van Beers won in een tijd van 2.43’ en versloeg de Australiër Tony Kelliher in een spurt met twee. Van de 4 naaste achtervolgers won op 15” de Vaderlandsloze Marian Polansky de spurt voor Jan Serpenti, Dieter Kemper en Gerard Van Der Winden. Vanaf Gert Harings op plaats 7 waren de renners gedubbeld, 8e was Ben Janbroers, 9e Daan Holst en met Piet De Wit sluiten we de top tien af.

    Tweede zege op rij voor de Belgen in de Vredeskoers, in de 3e rit Milzyn-Poznan over 170km nu was het Marcel Omloop die won in een massaspurt aangetrokken door Van Der Linden, Ludo Van Staeyen was 8e en Theo Fierens vinden we op de 20e plaats, ook de andere Belgen eindigden in het peloton.

    In de Olympia’s Ronde van Nederland werd vandaag een rit in lijn Breda-Bladel en een ploegentijdrit te Bladel verreden. In de rit in lijn was na 112km Piet van Katwijk de beste voor Toine Van den Bunder, Roy Schuiten, Karel Delnoy en onze landgenoot Gregoire Van Moer.

    De Ploegentijdrit was voor Ketting-Didam zij deden 33’22” over de 26km en hadden 13” voorsprong op Caballero-’s Gravenhage en 16” op de3e Amstel-Amsterdam. Cees Koeken blijft leider.

    Weer een ereplaats voor onze landgenoot Roland Wiscour in Luxemburg waar in de gelijknamige stad  Jean Becker won met 1’03” voorsprong op Roger Gilson en Wiscour.

     

    08-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta - 4 Daagse van Duinkerken

    .

    Walter Godefroot behaalde vandaag zijn 2e ritzege in deze Vuelta en wordt het België 5 Nederland 3 maar zijn het wel de Nederlanders die met Pijnen nog steeds de leider in huis hebben. De ontsnapping van de dag werd gebracht door een spurter, de Spanjaard Ramon Saez begon na 22 van de 211km die men moest afleggen tussen Balaguer en Jaca aan een solovlucht. Het peloton liet begaan zodat hij na 65km reeds 9’ voorsprong had en deze nog tot 12’25” verhoogde dit na 100km het was tevens zijn maximum voorsprong. Een 6tal kilometers verder moest de Puerto de Monrepos (1e cat) worden beklommen het was de enige col in deze rit hij kwam er wel nog als 1e boven maar toen volgde Georges Chappe slechts op 1’ en kwamen zij in de afdaling samen maar volgde ook het peloton nog een 70 man sterk op geringe afstand. Op 5km van de streep werden de twee gegrepen en was her Ronald De Witte die een strak tempo aanhield, en zijn ploegmaat Walter Godefroot het afmaakte. Cyrille Guimard werd 2e, Domingo Perurena 3e, Julian Cuevas 4e, Miguel-Maria Lasa 5e en dan 5 op een rij 5 voor Nederland, Gerben Karstens, Jan Krekels, René Pijnen, Harry Steevens en op 10 Evert Dolman. De aanvaller van de dag Ramon Saez werd 39e, maar werd wel leider in de vliegende spurten.

    Straf wat de volgende zondag 22 jaar wordende en slechts 5 weken prof, Willy Van Malderghem vandaag presteerde in 4daagse van Duinkerken. Er moesten 2 ritten worden verreden en hij won ze allebei en werd ook nog eens leider. Nu is het wel zo dat Roger De Vlaeminck die leider was in deze rit liefst 3 maal van de fiets moest wegens een lekke tube waarvan tweemaal binnen de 8km. En toen Roger uiteindelijk opnieuw zijn plaats in het peloton had ingenomen was men niet geneigd hem een handje toe te steken om de achtervolging op Willy op gang te brengen. Een tegenaanval van een 13tal renners werd rap in de kiem gesmoord door de Watneys, op dat ogenblik gingen Jurgen Tschan en Gérard Briend en was Maurice Eyers als waakhond mee, zij kwamen tot op 40” maar dan vielen Tschan en Eyers weg wegens bandbreuk. Van Malderghem won na een solorit van 80km voor Briend en werd zijn ploegmaat Eyers 3e en Tschan 4e. De tijdrit in Valenciennes was 10,4 km deze legde Willy Van malderghem af in 12’34”07 wat 2” sneller was dan Charly Grosskost, Barry Hoban op plaats 3 volgde op 10”, met 11” achterstand was Roger De Vlaeminck 4e, en als 5e hebben we nog een landgenoot Noël Vantyghem op 15”. In de Ronde van Romandië was er de 3e rit Pruntut-Fribourg over een afstand van 200km. Na 33km reden 3 Italianen (Salutini, Schiavon en Fabbri) weg konden een maximum voorsprong van 6’30” bijeen rijden maar na een vlucht 108km werden ze opnieuw gegrepen. Na de hergroepering was het onze landgenoot Georges Pintens die met 2 Italianen ten aanval trok maar Sercu liet niet begaan. Maar de goede ontsnapping werd op 25km van de streep op gang gebracht door André Poppe nog 11 andere waaronder leider Sercu glipten mee. Rinus Wagtmans verschalkte zijn medevluchters maar op 100meter van de streep was het Marcello Bergamo die hem voorbij reed, Wagtmans werd nog 2e, André Poppe 3e, Pierre Rivory 4e, Carlo Chiappano 5e en Jean-Claude Genty 6e.allen in dezelfde tijd als de winnaar. Op 7” versloeg Romano Tumellero Patrick Sercu voor de 7e plaats maar blijft in de stand diezelfde Tumellero met 17” voor en staat Franco Bitossi met 20” achterstand op plaats 3.

    Nieporet-Wloclawek 162km lang is de 2e rit in de Vredeskoers na de puike prestatie van gisteren hebben de Belgen het opnieuw goed gedaan en was ritwinst van Ludo Van Der Linden hun beloning. Nochtans was zijn bedoeling voor Omloop of Fierens de spurt aan te trekken. Ludo was daarvoor op 10km van de streep zich vooraan in de groep komen zetten. Op 7 à 8 km van de streep wou hij zichzelf eens testen en sprong weg met het gekende gevolg. Dat er gans de dag hard werd gereden wordt bewezen doordat de renners in de eerste twee uur een gemiddelde haalden van 50km. Voor België is deze zege de 37e in 300 ritten die werden verreden in de Vredeskoers. De winnaar van gisteren Franco Ongarato werd 2e op 14” en blijft ook leider, Marcel Omloop kon zich als 5e plaatsen.

    In Nederland is vandaag de 1e rit van de Olympia’s Ronde van Nederland verreden deze was 160km lang met start in Amsterdam en aankomst te Breda. De zege was voor Cees Koeken die zijn 2 medevluchters Cees Priem en Fedor den Hertog versloeg, op 27” werd Wil Luppers 4e en Wim Jansen 5e.

     

    07-05-2011 om 06:20 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    06-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bredene

    Veel koersverloop hebben de 63 renners niet gebracht te Bredene waar 11 ronden moesten worden afgelegd. Eerste pechvogel en opgever is de man uit mijn buurt Tony Daelemans (Humbeek) die momentaal als individuele koerst. Het was in de 8e ronde dat de beslissing is gevallen, 16 renners reden weg en het waren de Molteni’s die alles controleerde. Het was op het einde dat Vic Van Schil wegreed en met 8” voorsprong won voor Eddy Goossens, 3e werd Albert Van Vlierberghe, 4e Ronny Van De Vijver en 5e Fernand Hermie. Michel L’Hoest was de enige renner die vooraan had moeten afhaken en werd 16e op 1’10”.

    06-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredeskoers

    .

    In de Vuelta brengt België de stand op 4 tegen 3 voor Nederland nu is het Walter Godefroot die te Manresa wint. Met 97 zijn ze vertrokken in Barcelona voor een bergrit van 197km over 2 cols van derde, 2 van tweede en 1 van eerste categorie. Joop Zoetemelk kwam zowel op de Alto de La Pulle 2e cat. als op de Alto de Navarcles 3e cat. als 1e door en op de Collado de Estenales 2e cat. en de Alto de Els Gaus 3e cat. was hij telkens 3e en wordt aldus leider in het bergklassement. In de rit zelf zijn er geen noemenswaardige aanvallen geweest zodat men met een groep van 49 naar de eindstreep reden. Het was Ronald De Witte die zich op 3km van de meet aan de leiding zat en nam op 600m van de streep Wilfried David over met het gekende gevolg. Na Godefroot werd Cyrille Guimard 2e, Domingo Perurena 3e,José Gomez Lucas 4e, Miguel Maria Lasa 5e, Antonio Martos 6e,leider René Pijnen 7e, Evert Dolman 8e, Wim schepers 9e en Julian Cuevas 10e.

    In de 4daagse van Duinkerken heeft Roger De Vlaeminck weerwraak genomen voor zijn verlies van gisteren. De eerste aanval in deze rit van Cambrai naar St.Quentin werd opgang gebracht na 75km door Jos Abelshausen die er vandoor ging met Michel Perin, Roland Berland, Paul Mahieu, Raymond Riotte en Frans Kerremans en hadden 25km verder hadden zij al 4’05” voorsprong. Elf renners gingen in de tegenaanval en daarachter kwam nog een groep van 21, aan km 117 waren de leiders ingehaald door de 2 groepjes. Opnieuw was het Abelshausen die aanviel waardoor er nu 15 aan de leiding kwamen waaronder Englebert Opdebeeck, later kwamen ook Frans Verbeeck en Barry Hoban erbij, ook Grosskost, Roger De Vlaeminck en Gustaaf Van Roosbroeck konden nog aansluiten. Er volgde een spervuur van demarrages waar vooral Ronny Van Marcke de bezieler was. Toen Maurice Eyers wegreed was het weer Van Marcke die meekon en op een helling Eyers achterliet. Dat was het moment dat De Vlaeminck aanviel en Van Marcke zijn kopman liet bijkomen. 1&2 dus voor Flandria als 3e hebben we op 58” Raymond Delisle, op 1’33” won Frans Verbeeck voor de 4e plaats de spurt van de achtervolgers. Englebert Opdebeeck kwam als 33e over de streep dit op bijna 5’ en Willy Vanden Eynde op plaats 56 volgde al op een dikke 7’. Wat betreft opgevers hebben België en Nederland hetmooi verdeeld elk 3: de Nederlandse kampioen Peter Kisner, Jacques Frijters, Albert Van Midden, en de Belgen Willy Moonen, Willy Vekemans en Noël Vanclooster. Leider is nu Roger De Vlaeminck voor zijn ploegmaat Ronny Van Marcke.

    Estavayer-Pruntrut de 2e rit in Romandië was 205km en heeft men van bij de start een levendige wedstrijd gekregen. De ontsnapping van de dag was met Zillioli, Gösta Pettersson, Motta, Tosello, Sallini en Salutini, maar in de 1e van de 2 lokale ronden was de samenwerking zoek en werden ze ingelopen. Dus ging men naar een massaspurt waar het Martin Vanden Bossche was die zijn ploegmaat Romano Tumellero zo lanceerde dat Patrick Sercu het met een 2e plaats moest stellen maar wel allèèn leider werd met 17” voorsprong op Tumellero en 20” op Bitossi.

    Voor de liefhebbers begon vandaag Warschau-Berlijn-Praag ook de Vredeskoers genoemd. De 1e rit was een criterium van 108km over 20 ronden liefst 80.000 mensen kwamen naar de assepiste waar de renners elke toer doorkwamen en ook de start en eindstreep lag. De vele valpartijen hebben wel een invloed gehad op het verloop van de wedstrijd. Het was de Italiaan Franco Ongarato die won voor Alois Hollik en onze landgenoot Theo Fierens. Ook de andere Belgen deden het goed maar kenden toch wat tegenslag. Marcel Omloop die in de 8e ronde was gevallen zou samen met een 20tal andere 5’ verliezen. Ludo Van Der Linden reed plat in de voorlaatste ronde kreeg de fiets van Marc Demeyer en kon nog aansluiten maar in de eindspurt kon hij zich niet meer verdedigen. Het was Ludo Van Stayen die zelf 8e werd Fierens goed lanceerde, deze nam bij het binnenrijden van de piste zelfs de leiding maar verzwakte de laatste 200meter. Elke ronde was er een premiespurt waarvan Guido Van Sweevelt er ééntje kon meepikken. Ook Jan Vande Wiele toonde zich onderweg deze laatste en Ludo Van Der Linden zijn de door ploegleider Lucien Acou aangewezen beschermde renners.

     

    06-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    05-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .

    Met de zege van Eddy Peelman in de Vuelta is de stand Nederland-België op 3-3 gebracht. De rit zelf kreeg een bewogen verloop. De renners hebben een half uur langs de kant gezeten om op 1 renner te wachten. Bij een eerste gesloten overweg waren de renners onder de slagbomen gekropen en deden dit 5km verder nog eens,wie echter achterop geraakte waren de sportbestuurders. Door een bandbreuk moest Jan van Katwijk minuten wachten vooraleer hij kon worden geholpen, toen heeft de koerskommissaris de wedstrijd stil gelegd. Een goede zaak voor van Katwijk maar de andere renners hebben wel geprotesteerd dat zij een half uur hebben moeten wachten eer van Katwijk terug aansloot. Een volledig peloton bood zich te Barcelona aan, Walter Godefroot begon van ver en werd door de twee ploegmaten Peelman en Guimard voorbij gestoken. Het verschil was zo miniem tussen deze 2 dat de fotofinish uitsluitsel moest geven. In de rit van maandag is de Spanjaard Joaquim Galera positief bevonden hij krijgt een maand voorwaardelijke shorsing en 10’ straftijd.

    De 1e rit in de 4daagse werd verreden tussen Duinkerken en Cambrai over een afstand van 197km. Er waren heel wat uitvallen maar enkel Alain Santi en Robert Bouloux konden tot 40” voorsprong nemen. Toen André Dierickx na 140km ten aanval trok werd hij goed beschermd door zijn ploegmaats maar het was de ploeg van leider Grosskost die er voor zorgden dat op 3km van de streep Dierickx er aan was voor de moeite. Onmiddellijk na de samensmelting gingen Roger De Vlaeminck, Frans Verbeeck, Yves Hézard en André Mollet er vandoor Grosskost probeerde tot bij de leiders te komen maar mislukte en net als het peloton de leiders ging inlopen ging Roger De Vlaeminck nog eens maar Frans Verbeeck counterde en in de rechte lijn naar de meet ging Verbeeck door en won voor De Vlaeminck, de Nederlander Harry Jansen werd 3e, Frans Kerremans 4e en Gustaaf Van Roosbroeck 5e. Verder in het peloton eindigde Englebert Opdebeeck 41e en Willy Vanden Eynde 71e. Na een val heeft Daniël van Ryckeghem nog een tijd achtervolgd maar gaf uiteindelijk op net als Raymond Steegmans en Daniël Proust ook beiden gevallen, Marc Lievens en de Nederlander Johnny Brouwer. Charly Grosskost blijft wel leider maar moet door de 2e plaats van Roger De Vlaeminck 5” inboeten van de 17” die hij had.

    In de Ronde van Romandië heeft Patrick Sercu er voor gezorgd dat ook hier een Belg won hij was de rapste in de 1e halve rit van Genève naar Lausanne. Patrick ging in de spurt 3 Italianen vooraf, Franco Bitossi, Marino Basso en Gianni Motta als 5e kwam Erik Pettersson over de streep, 6e werd Pieter Nassen, 7e Rinus Wagtmans, 8e Albert Fritz, 9e Mario Martinez en 10e onze 3e landgenoot Martin Vanden Bossche.

    Na de 131,5km van deze voormiddag moesten de renners nu de fiets op voor 79,6km die hen van Lausanne naar Estavayer bracht. Nu was de uitslag juist andersom en versloeg Franco Bitossi onze landgenoot Patrick Sercu, werd Albert Fritz 3e, Rinus Wagtmans 4e, Italo Zilioli 5e, Georges Claes 6e, Eddy Reyniers 7e, Felice Gimondi 8e, Marc lievens 9e en sloot Georges Pintens de top10 af. Wat betreft het klassement staan Bitossi en Sercu samen op plaats 1 zij hebben 30” voorsprong op een groep van een 60tal renners.

     

     

    05-05-2011 om 06:15 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    04-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 Daagse van Duinkerken


    Lang heeft René Pijnen niet getreurd om zijn gisteren verloren leiderstrui met een ontsnapping op 15km van de streep waar hij nog 13 andere in zijn zog kreeg (2 konden mee tot aan de streep) heeft hij voor ritwinst en het opnieuw veroveren van de leiderstrui gezorgd. Wie ook weer een uitstekende wedstrijd reed was Hubert Hutsebaut in de laatste 50km heeft hij driemaal geprobeerd om weg te geraken wat hem voor de tweede dag op rij de premie van de strijdlust opleverde. Op plaats 2 eindigde Jean-Pierre Parenteau, 3e Eduardo Castello in dezelfde tijd als Pijnen, 4e werd Walter Godefroot op 1’01”, 5e Jan Krekels, 6e Gerben Karstens, 7e Cyrille Guimard, 8e K.H.Müddeman, 9e Roger Loysch,10e  José Gomez-Lucas, 11e Ramon Saez, 12e Ferdinand Bracke, 13e Eric Raes, 14e Jan van Katwijk.

    De 4daagse van Duinkerken ging van start met een proloog maar vooraleer het zo ver was is er nog veel puzzelwerk geweest. Het begon met Jan Janssen hij moest wegens ziekte op het laatste moment verstek geven. Bij Flandria waren het Johan De Muynck en Marc Lievens die ziek waren en vermits Flandria op verschillende fronten aanwezig is kon men enkel Guido Van Damme oproepen. Ook sportbestuurder Noël Foré had het vlaggen en werd in allerijl oud-renner Marcel Ongenae opgeroepen. Deze 4daagse loopt wel over 6 dagen. En ja de proloog is ook verreden het was Charly Grosskost die met een tijd van 9’12”8 over de 7,6km won voor Noël Vantyghem deze werd wel gedeklasseerd en Roger De Vlaeminck werd 3e op 17”.

    Ook in de Ronde van Romandië werd er met een proloog van 4,2km begonnen, het was Felice Gimondi met een tijd van 6’04”4 die won voor Jürgen Schneider, Joël Bernard een onze landgenoot Frans Staes.

     

    04-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vilvoorde

    In Vilvoorde moesten de 80 deelnemers 14 ronden van 10km afleggen. In de 1e ronde was er al een aanval van Leopold Vanden Neste en Roger Cooreman even later sloten ook Richard Buckaki, Michel L’Hoest en pistier Robert Van Lancker aan, maar aan km 25 liep alles weer samen. Het was rond km 45 dat een groepje van 10 wegreed, dit werd in 2 fases aangedikt tot 19 en was de beslissende ontsnapping tot stand gekomen. Rond km 15 voor de aankomst kwam een achtervolgend groepje kort maar door het werk van de Molteni’s weerstonden de leiders deze aanval. De beslissing viel op 5km van het einde Julien Stevens en Maurice Dury reden van de andere weg en reden in deze volgorde over de meet. Voor de 3e plaats was het Ronny Vande Vijver die het haalde voor Jos Huysmans, Vic Van Schil enz.

    04-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seamus Elliott overleden

    .
    Seamus Elliott

    De op 4 Juni 1934 te Dublin geboren “Shay” Seamus Elliott werd vandaag in zijn winkel te Dublin dood aangetroffen. Elliott lag in zijn ondergoed en was getroffen door een kogel, tevens vond men naast hem zijn jachtgeweer en een patroonhuis. Elliott reed van 1956 t/m 1967 in Franse loondienst, was inactief in 1968 en 1969 en reed verleden jaar voor de Falcon ploeg uit Groot-Brittannië.

    04-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Hubert Hutsebaut

    Door de opgave gisteren van zijn 5 ploegmakkers bij Goldor heeft Hubert Hutsebaut door in te praten op zijn 4 andere ploegmaten (Mariën, Scheers, Raes en Ebo) de meubels voor zijn ploeg kunnen redden. Het was reeds na 10km dat Hutsebaut probeerde weg te geraken maar kreeg telkens 3 of 4 man in zijn wiel. Ook Raes was bedrijvig na 40km kwamhij als 1e boven op de Marianet (3e cat.), Zoetemelk volgde op 30” maar kwam in de afzinking alles opnieuw samen. Op de volgende col de La Eslida (2e cat.) was het Perurena die als 1e doorkwam voor Wilfried David ook hier kwam in de afdaling alles opnieuw samen. Op 100km van de streep ging Hubert Hutsebaut er opnieuw vandoor, toen moest de La Basa (3e cat.) nog komen deze lag 132km na het vertrek. Hubert moest wat voorsprong prijsgeven maar kwam toch als 1e boven maar kon na de afzink verder uitlopen. Zijn maximale voorsprong was 12’ waarvan hij aan de streep er nog 9’50” overhield op Cyrille Guimard, 3e werd Julian Cuevas, 4e Gérard Vianen en 5e Gérard Besnard. Door de bonificatie die Peruena onderweg ha d genomen heeft hij nu 5” voorsprong op René Pijnen. Samen met de Nederlander Gert Harings hebben nog 3 Spanjaarden er de brui aan gegeven.

    03-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel-Bever

    .

    Net als gisteren te Kerkom nu weinig belangstelling van de renners voor Brussel-Bever, 39 renners namen de start. Zelden is een wedsrijd zo vlug beslist, Tony Gakens reed na de start onmiddellijk weg, Maurice Eyers reageerde en vervolgens Gustaaf Van Roosbroeck, André Dierickx en Ernie Deblaere van Hertekamp de andere zijn allen ploegmaten bij Watneys. Pech voor Gakens na een 10tal kilometers en zou niet meer aansluiten. Dierickx en Eyers konden zich nog loswerken tijdens de plaatselijke ronden en overschreden in deze volgorde de eindstreep. Gustaaf Van Roosbroeck versloeg 1’ later Deblaere voor de 3e plaats. Ook nu reed Paul Crapez net als gisteren een dikke prijs door de spurt van het peloton te winnen voor de 5e plaats dit wel op 6 minuten.

    In Bavikhove kreeg men 55 renners aan de start ook hier een grote delegatie van Watneys maar konden zij het niet afmaken en werd Eric Leman winnaar. De Nederlander Richard Bukacki was de eerste aanvaller en hij kreeg nog 23 andere mee. Op de Kwaremont ging Christian Callens weg uit de kopgroep en kreeg Opdebeeck en Van Malderghem mee ook Roger De Vlaeminck kwam aansluiten en ging er onmiddellijk over maar werd even later opnieuw gegrepen. Op de Kluisberg was het weer Roger die aanviel wat er toe leidde dat er nog 15 overbleven, maar uiteindelijk ging men door een demarrage van Jos Abelshausen met 4 naar de meet. Hier was het Flandria die het haalde van de Watneys. 1.Eric Leman, 2.Jos Abelshausen, 3.Willy Van Malderghem en 4. Roger De Vlaeminck. Op 2’20” won Daniël Van Ryckeghem de spurt voor plaats 5 voor Christian Callens, Noël Vanclooster, Frans Verbeeck en Georges Pintens. Op 3’30” was het de Brit Barry Hoban die voor plaats 10 Daniël Verplancke,Raf Van Bruane, Willy Vanden Eynde, Frans Melckenbeeck en Englebert Opdebeeck achter zich liet.

    Laatste dag in de Ronde van België voor Liefhebbers maar wel 2 ritten een rit in lijn van 123km (Berlare-Teralfene) en een tijdrit van 15,5km in Teralfene.

    Leider Sannen en zijn ploeg controleerde de wedstrijd en het was pas op 7km van het einde dat Luc Van Goidsenhoven (winnaar v/d 1e rit) de beslissing kon afdwingen hij won met 21” voorsprong op Herman Beysens, Rik Van Linden werd 3e. In de tijdrit was Louis Verreydt de beste voor Rik Van Linden en werd Marcel Sannen 3e. Hij werd natuurlijk eindoverwinnaar met 1’11”voorsprong op Louis Verreydt, de Nederlander Adri Duycker werd 3e op 1’23”, de 4e plaats is voor Rik Van Linden op 1’41” en Jan Van de Wiele 5e op 1’42”. Bij de clubs ging de zege naar Karel Van Wijnendaele-Hertekamp en met de punten was Rik Van Linden de beste.

     

     

    02-05-2011 om 06:40 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampioenschap van Zurich

    Gisteren in Frankfurt stonden voor Molteni als 1 & 2 Eddy Merckx en Jos De Schoenmaecker op het podium vandaag Herman Vanspringel en Romano Tumellero in Zurich 1 & 2 plus Roger Swerts 4e. Het was tijdens de derde en laatste beklimming van de Regensberg dat Herman er van door ging en in de laatste 30km nog 5’ voorsprong nam. 2e werd dus Romano Tumellero op 5’03”, 3e Roland Berland op 5’05” en 4e Roger Swerts die Erich Spahn vooraf ging zij hadden 5’47” achterstand. Als 6e kwam Marc Lievens over de streep hij had wel al 9’15” achterstand, 7e Mariano Martinez 9’31”, 8e Rini Wagtmans 9’38”, als 9e Jean-Pierre Berckmans en de toptien werd afgesloten door Jurg Schneider. Op 10’31” won Marino Basso de spurt van de groep. Slechts 25 renners van de 64 die waren gestart reden de wedstrijd uit. Wie niet is vertrokken was de Deen Leif Mortensen en ook de Peugeotploeg kwam niet opdagen.

    Liefst 5 renners van de Goldorploeg gingen niet meer van start in de Vuelta, Christian Brasseur, Willy en Walter Planckaert, Bernard Vandekerckhove en Frans Van De Walle. Met nog 104 renners ging men te Calpe van start om de 164km naar Playa de Farnals af te leggen. Onmiddellijk na de start ging Eduardo Castello ten aanval kreeg het gezelschap van een kleine groep maar deze ontsnapping duurde niet lang. Rond km 50 was het de leider René Pijnen zelf die ten aanval trok kreeg José-Antonio Gonzales-Linares mee en ook Bernard labourdette kwam nog mee vooraan. Na 70km was echter alles te herdoen, op 10km van de streep hebben ook Roger Rosiers en José-Manuel Lopez Rodriguez het tevergeefs nog geprobeerd en werd het een massaspurt die werd gewonnen door Cyrille Guimard voor Evert Dolman, Harry Steevens, Miguel-Maria Lasa, Jean-Pierre Danguillaume, Jan Krekels, Wim Scheepers, José-Manuel Lopez-Rodriguez, Eddy Peelman en Karl-Heinz Muddemann enz. De Nederlander Leo Duyndam kwam na de tijdslimiet binnen.

    De Italiaanse kampioen Franco Bitossi won in Frankrijk de 5e Ronde van Garancières-en Beauce een wedstrijd van 110km het was Bitossi die de grote bezieler was van deze wedstrijd met 7 namen ze een ronde voorsprong, 2e werd Enzo Mattioda, 3e Gilbert Bellone, 4e Rudi Altig, 5e Jean-Luc Molineris, 6e Alain Bellouis en 7e Jean-Jacques Sanquer.

    In het Italiaanse Chignolo Po won Gianni Motta na 114km voor Dino Zandegu en Italio Zilioli.

    Bij de liefhebbers in het Luxemburgse Mamer moest onze landgenoot René Fogen het in de spurt afleggen tegen Roger Gilson en werd John Michely 3e op 18”.

     

    02-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henninger Turm - Frankfurt

    Voor de GP van Frankfurt schatte men de toeschouwers op zeker 200.000. Tijdens de eerste 100km hield de ploeg Merckx de wedstrijd gesloten, en was er enkel een schuchtere poging van de Nederlander Mat Gerits en van Noël Vanclooster. Het was op de Mammolshainhelling dat Merckx het tempo in de hoogte trok en er 12 renners aan de kop kwamen. Om te bewijzen dat zijn inzinking in L-B-L slechts louter toevallig was geweest is Eddy nu weer van ver ten aanval getrokken, toen hij wegreed van zijn laatste medevluchters en een 500 meter voorsprong had,konden in het zog van de volgwagens drie renners (VanClooster, Aimar en Deschoenmaecker) opnieuw aansluiten. Bij het begin van de 3 kleine ronden liet hij echter ook deze terplaatse. Eddy won met 21” voorsprong op zijn ploegmakker Jos Deschoenmaecker, 3e werd Lucien Aimar op 56” en Noël Vanclooster op 1’02” werd 4e. Voor de 5e plaats op 5’20” won Eric Leman voor Jos Huysmans, Jurgen Tschan, Alain Santy,Lucien Van Impe en André Poppe. De 11e Dieter Puschel had al 10’50” achterstand,12e werd Joseph Bruyère op 12’37” en de spurt van het “peloton” op 14’14” werd gewonnen door Frans Verbeeck, Englebert Opdebeeck werd 18e slechts 38 van de 98 die waren gestart reden de wedstrijd uit.

    De 2e en langste rit in de Vuelta: Aguillas-Calpe (245km) werd verreden in een stromende regen. Alhoewel verschillende aanvalspogingen werd het toch een maasaspurt waar onze landgenoot Eddy Peelman revanche nam voor zijn nederlaag van gisteren hij won voor Miguel-Maria Lasa en Walter Godefroot. De winnaar van gisteren Gert Harings werd 4e, Cyrille Guimard 5e, Walter Planckaert 6e, Roger Rosiers 7e, Harry Steevens 8e, Demetrio Marti 9e en Marc Sohet 10e. René Pijnen blijft leider.

    De Giro di Romagna,226km werd gewonnen door Franco Bitossi voor Giancarlo Polidori en Ole Ritter was de 3e man op het podium. Tony Houbrechts werd 10e en Albert Van Vlierberghe 12e.

    Bij de liefhebbers in Nederland won Carolus De Smit de Ronde van Overijssel (170km) werd Henk Poppe 2e, Cees Swinkels 3e, Piet van Katwijk 4e en Jo Van Pol 5e.

     

    01-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerkom

    .

    De 1 Meiprijs te Hoboken kreeg 51 renners aan de start, het was in de 2e grote ronde dat de latere winnaar Eddy Goossens al eens voorop reed, daarna probeerde José Sersté het maar kreeg niet meer dan 200meter voorsprong. Net als hij werd ingehaald reden 9 renners weg waarvan Etienne Buysse door pech wegviel. Door een aanval op 600m. van de streep verraste Eddy Goossens zijn medevluchters en won met een 5tal lengten voorsprong op Patrick Sercu die in de laatste ronde enkele malen had geprobeerd alleen weg te rijden en werd de in België geboren Nederlander “Jos” Van Beers 3e.

    Het heeft niet mogen zijn voor Georges Claes in zijn eigen Kerkom, hij moest er de duimen leggen tegen Etienne Sonck die als individueel rijd net als de 3e Paul Crapez ,Georges had nochtans zijn ploegmaat Willy Vanden Eynde mee die 4e werd. Wat betreft het aantal deelnemers was dit maar magere kost slechts 28 renners boden zich aan. Na de gebruikelijke schermutselingen was het tenslotte Paul Crapez die op 30km van het einde er op uittrok een 15km alleen reed en dan het gezelschap kreeg van de 3 andere die ook de eerste 4 plaatsen bezetten wie ook achtervolgde maar er niet bijgeraakte was André Doyen die op 15” bleef hangen en 5e werd voor plaats 6 op 25” won Alfons De Bal de spurt van Fernand Van Rymenant en Willy Moonen. Op plaats 9 hebben we Maurice Dury op 45” en de spurt van de overige renners die toekwamen voor plaats 10 werd gewonnen door Raymond Steegmans dit op 1’30”. Slechts 4 renners zijn eerder naar de kleedkamers gereden.

    In de Ronde van België voor liefhebbers stond op de voorlaatste dag rit 6 Ledegem-Berlare (130km)op het programma, het was na 60km dat Ludo Van Der Linden de beslissende ontsnapping op gang bracht samen met Jan Van de Wiele, 13 andere konden nog aansluiten. Het was op het plaatselijk parcours dat Jean-Claude Van Hoof en Ghislain Van Landeghem konden ontsnappen en zij zouden in deze volgorde de eindmeet overschrijden. De Nederlander Marcel Pennings won 2” later de spurt van de achtervolgers voor Louis Dierckx en Adri Duycker (Ned), 6e werd Ludo van Der Linden, 7e Isidoor Weemaes, de leider Marcel Sannen werd 8e, Louis Verreydt 9e, Ferdinand Peersman 10e, Ronny Bisschop 11e, Jan Van de Wiele 12e en Roger Verschaeve 13e. Rik Van Linden 14e en Ronny Schoep 15e deze twee hebben nog 33” moeten prijsgeven.

     

    01-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!