Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    27-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .

    De rit van vandaag Orvieto-San Vicenzo werd gekenmerkt door een aanval die door Roger Swerts was op gang gebracht. Voor de start had hij zijn ploegmaten Vanspringel en Wagtmans er van overtuigd om een vroege aanval te plaatsen. Want toen zij voor het seizoen hier in de buurt op oefenkamp waren met Eddy Merckx hadden zij verschillende malen een gedeelte van deze rit gedaan. Swerts ging als 1e weg Vanspringel reageerde en ook Gimondi was direct mee, en in 20km was er een kopgroep van 34 renners gevormd. Wie niet mee was waren Motta en Zillioli zij hebben samen met 10 andere 100km moeten jagen om bij de kopgroep te geraken. Juist na de bevoorrading ging Wagtmans er vandoor, Galdos was de eerste die reageerde daarna kwamen nog aansluiten, Gimondi, Panizza, Paolini, Pettersson, Michelotto, Tumellero,de 37jarige Aldo Moser en moest Vanspringel een geweldige inspanning leveren om bij de negen aan te sluiten. Van die 9 heeft Tumellero (Molteni) zich laten afzakken om mee afstoppingswerk te verrichten toen er 30km lang tussen koplopers en achtervolgers werd gestreden en de voorsprong steeds rond de 15” bedroeg. Het was op 70km van het einde dat de veer bij de achtervolgers brak en de koplopers met 6’25” mochten spurten voor de zege. Het was Felice Gimondi die verrassend won voor Rinus Wagtmans, Wladimiro Panizza, Enrico Paolini, Francisco Galdos, Gösta Pettersson, Herman Vanspringel, Claudio Michelotto en de nieuwe leider Aldo Moser.

    27-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro-rit 6

    .

    De 6e rit van L’Aquila naar Orvieto werd in het eerste gedeelte gecontroleerd door Gimondi die driemaal ten aanval trok maar natuurlijk geen vrijheid kreeg en het dan daar maar bij liet. Dan was het Herman Vanspringel die na 70km ten aanval trok met Polidori en Pfenninger en er alleen voor zorgde dat zij 1’ voorsprong hadden. Even is Herman er alleen op uitgetrokken kreeg het gezelschap van Guerra en Casalini, maar geplaagd door krampen moest hij de 2 laten rijden en werd door de groep ingelopen. Bij het naderen van Orvieto kwamen eerst 5 en dan nog eens 9 renners waaronder Sercu en Van Vlierberghe aansluiten. In de klim naar de aankomst konden Domingo Perurena, Lino Farisato en Arturo Pecchielan zich lichtjes loswerken en kwamen met 15” voorsprong in die volgorde over de streep. Dino Zandegu won de spurt voor de 4e plaats voor Albert Van Vlierberghe, Giancarlo Polidori, Patrick Sercu, en de rest van de 1e achtervolgers.

    26-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    25-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro rit 5

    .
    Lopez-Carril Vicente

    De 5e rit in de Giro bracht de renners van Pescasseroli naar de Gran Sasso (1e cat) onderweg werd nog de Calascio (2e cat) beklommen en kwam Lopez-Carill als 1e door voor Chiappano en Mori. Toen de laatste 10km van de Gran Sasso werden aangevat waren er nog 17 renners vooraan. Het was toen dat Tony Houbrechts is beginnen aanvallen om tenslotte bij zijn 4e poging kon enkel Lopez-Carill nog mee. Net als Tony wou wegwippen naar de zege kwam hij aanraking met een onvoorzichtige toeschouwer waardoor Lopez-Carill onbedreigd naar de overwinning kon rijden. Tony had 4” achterstand op plaats 3 volgde Pierfranco Vianelli op 28”, 4e werd Ole Ritter op 41” en als 5e hebben we een 2e landgenoot Roger Swerts hij had 50” achterstand.

    De Koninklijke Nederlandse Wielerunie heeft bij de UCI een protest ingediend betreffende de uitvoering van de medische controle in de Ronde van Spanje waar Wim Schepers positief werd bevonden. Het protest kwam er omdat niet de flesjes maar enkel de verpakking was verzegeld

    25-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro-rit 4

    Reeds van bij de start te Benevento ging het in 30km naar de top van de Vallco Monte Taburno (2e cat) en moest men daarna een vrij heuvelachtig parcours afleggen, waarvan de laatste 50km dezelfde waren als in de jongste Tirreno-Adriatico. Nadat Ritter, Chiappano en Houbrechts in de klim tevergeefs achter de ontsnapte Gandarias waren aangegaan was het Sorlini die het wel voor mekaar bracht. Op de top kwam Sorlini als 1e door voor Gandarias. In de afdaling was het Tosello die tot bij Sorlini kwam, de groep reageerde niet zodat deze 2 op vijftig km van de streep tot 20’ uitliepen. Op de 2e klim van de dag de Valico Calvario (2e cat)was het opnieuw Sorlini die 1e doorkwam. Tijdens de afdaling miste Sorlini nog een bocht en kwam ten val. In de laatste kilometers kwam Tosello niet meer aan de leiding maar eens de streep in zicht was het Guerrino Tosello die naar voor kwam en fors doorging en na een vlucht van 170km won voor Roberto Sorlini. Op 3’39 werd Ole Ritter 3e voor Donato Giuliani, J.L. Uribezubia, en Wladimir Panizza. Eerste Belg werd Tony Houbrechts die 8e werd op 3’57”.

    De Zuiderpijl in Luxemburg wordt afgesloten met een zege voor onze landgenoot Pierre Buslot die te Esch de Nederlander Aad Van Den Hoek en de Duitser H.D.Kroll vooraf gaat. De eindzege is voor de Nederlander Piet van Katwijk die 3’34” voorsprong heeft op onze landgenoot Gustaaf Hermans dan volgen er opnieuw twee Nederlanders, Aad Van Den Hoek en Ben Juriaans als 5e hebben we opnieuw een Belg René Fogen.

     

    24-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PK-Limburg

    .

    Te Koersel streden de Limburgse profs voor de Provinciale trui, reeds van bij de start was het Tony Gakens die er vanonder muisde en slechts werd bijgehaald toen men aan het einde van de 4e grote ronde reeds halfweg was. Bij het begin van de 9 plaatselijke ronden na enkele korte aanvalspogingen waren het uiteindelijk Noël Vantyghem, Willy Scheers en Cees Rentmeester die tot 45” konden uitlopen. Het was Jos Van Beers die de achtervolging op gang bracht een tijdje alleen tussen de leiders en de groep reed om uiteindelijk met de steun van zeven andere de aansluiting te bewerken. In de kopgroep zat maar 1 Limburger de rappe Raymond Steegmans die al zeker was dat hij kampioen werd en ook de wedstrijd kon winnen. Maar de Nederlanders ook met 4 hebben er wel anders over gedacht, het was Gerben Karstens (Ned) die op 3km van de meet wegreed en het haalde met 10” op Jos van Beers (Ned), Alfons Scheys, Willy De Geest, Roger Kindt, Raymond Steegmans, Emiel Lambrecht, Noël Vantyghem, Cees Rentmeester (Ned), Willy Scheers en Harry van Leeuwen (Ned). Voor de 12e plaats was het de Nederlander Richard Bukacki die de spurt won voor Eddy Peelman en de rest van het peloton.

    Aimé Delaere wint met 10” voorsprong de laatste rit van de Henegouwse Ster voor Willy Baert, 3e op 11” is Pierre Bellemans en 4e op 13” Jozef Poelmans die deze rittenwedstrijd wint voor Aimé Delaere en Luc Van Goidsenhoven. De Stoempers uit Leuven zijn de beste ploeg, en ook op punten is Jozef Poelmans de beste.

     

    24-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    3e rit in de Giro Potenza-Benevento werd beslecht in een massaspurt en was het Ercole Gualazzini die in de laatste rechte lijn een lichte voorsprong kon nemen met de hulp van de TV-mottard. Patrick Sercu werd 2e voor Marino Basso, Pietro Guerra, Albert Van Vlierberghe en de rest van het peloton. Deze rit werd vooral gekenmerkt door 2 valpartijen. De 1e gebeurde te Rionero in Vulture waar een hond de oorzaak was, o.a.Franco Balmamion die was verder gereden moest even later toch afstappen met een breuk van het linkerschouderblad. In volle spurt gebeurde de 2e valpartij, Dino Zandegu moest uitwijken voor een onvoorzichtige toeschouwer en sleurde enkele andere mee, Mario Anni, Renzo Panicagli en Sigfrido Fontanelli waren de grootste slachtoffers.

    Met een rit in lijn en een tijdrit werd de laatste dag gevuld in het Circuit Dauphiné-6Provinces. Net als in de Giro werd er in de voormiddagrit zwaar gevallen. Te Montceau-les-Mines was er in de staart van het peloton een zware val waarbij liefst 5 renners van Bic waren betrokken. Drie van hen Jan Janssen, Désiré Letort en Charly Grosskost kwamen er goed vanaf, erger was het met Bernard Labourdette (sleutelbeenbreuk) en René Pijnen (verwondingen aan het hoofd) naar het hospitaal afgevoerd. Ook onze landgenoot Johan De Muynck liep een sleutelbeenbreuk op. De ritzege was voor Eric Leman voor Frans Verbeeck,Pieter Nassen, Georges Claes, Lucien Van Impe, Julien Van Lint, André Dierickx, Canet Garcia en 9e Rolf Wolfshohl en de rest van het peloton behalve Jan Janssen en Charly Grosskost zij kwamen binnen met een achterstand van 6’04”.

    In de afsluitende tijdrit over 27km was er geen tegenstand voor Eddy Merckx hij won met 24” voorsprong op de 2e Luis Ocana en werd Ferdinand Bracke 3e op 40”.

    In de eindstand heeft Eddy Merckx 54” voorsprong op Luis Ocana en 1’43” op Bernard Thevenet en werd de 35 jarige Raymond Poulidor 4e met 1’46” achterstand. De puntentrui was voor Frans Verbeeck, het bergklassement ging naar Luiis Ocana en Bic was de beste ploeg.

    Francisco-Javier Galdeano won de laatste rit in de Vuelta a Aragon voor Juan Silloniz die in elke rit in de top5 eindigde. Eindwinnaar werd Ramon Saez voor Juan Silloniz die op 3” strandde.

    Parijs-Roubaix 148km voor liefhebbers werd beheerst door onze landgenoten liefst 10 renners konden zich in de top12 plaatsen. Louis Verreydt won met 3” voorsprong op Marcel Sannen, 10” op Antoine Bauwens en werd Freddy Maertens 4e. De spurt voor plaats 5 op 1’10” werd gewonnen door Rik Van Linden voor Ernie Roskam, Rino Vandromme dan hebben we 2 Fransmannen Guy Sibille en Jean-Louis Danguillaume, verder volgen nog Eric Wyckaert, Michel Pollentier en René Dillen.

    De ploegentijdrit voor liefhebbers van 100km op de autosnelweg Munchen- Lindau tussen Wangen en Penzberg werd gewonnen door het Italiaanse 4tal (Luciano Borgognoni, Pietro Burgio, Francesco Moser en Pascualino Moretti) voor Polen (Scarda-Klad-Barcik-Smirak) en Tsjechoslowakije (Hrazdira-Smolik-Swôboda-Rezac), Nederland werd 5e.

    Nu net niet voor Gustaaf Hermans in de Zuiderpijl/Luxemburg het is Roger Gilson die wint Hermans is 2e en Ben Juriaans (Ned) 3e.

     

    23-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampenhout & Deinze

    .

    De 64 renners waren nog maar pas vertrokken te Kampenhout-Relst voor de 11e Omloop van Midden-Brabant als het hevig begon te hagelen en toen dat ophield begon het hard te regenen. Men kan begrijpen dat vele renners er het bijltje bij neer lagen. Het waren Raf Hooyberghs en Roger Loysch die als eerste wegreden en het verschillende ronden volhielden al kregen zij maximum 1’ voorsprong. Halverwege de wedstrijd waren nog amper 33 renners in koers en was het Eddy Peelman die op zoek ging naar de leiders, even later kwamen ook Georges Claes, Willy Vekemans, Willy In ’t Ven, Ronald De Witte, Jean Ronsmans en Warreke Janssens aansluiten en moest Raf Hooyberghs afhaken. Een 2e groepje met Jan van Katwijk, Alfons Scheys, Eddy Verstraeten, Tony Gakens en Frans Brands kon ook de aansluiting bewerken. Toen op 12km van het einde Willy In ’t Ven wegreed kreeg hij de ploegmaten Verstraeten en Gakens mee. Eddy Verstraeten won voor Tony Gakens en Willy In’t Ven. De spurt voor de 4e plaats op 30” werd gewonnen door Hugo Dehaes voor Fons Scheys, Jean Ronsmans, Willy Vekemans, Eddy Peelman, Roger Loysch, Jan van Katwijk op plaats 23 eindigde Willy Vanden Eynde.

    Ook in de Omloop van Midden-Vlaanderen te Deinze regende het hard toen de 42 renners vertrokken. Zeven renners kozen het hazenpad maar moest Jaak Zwaenepoel reeds vroeg de andere laten wegrijden. De zes andere, Hubert Hutsebaut, Christian Callens, Jaak Frijters, Frans Verhaegen, Jacques Guiot en Arthur Vande Vijver hadden na de grote ronde van 117km 2’ voorsprong om de 6 kleine van 14km te beginnen. Callens en Guiot kregen nog pech en was het enkel Callens die opnieuw kon aansluiten. Door de hevige regen besloten de inrichters er 1 ronde af te doen. Op 5km van de meet werden de leiders ingelopen behalve Hutsebaut die alleen was door gegaan, Fernand Hermie reageerde kwam er bij en over om met 50meter voorsprong te winnen op 3 achtervolgers Emile Crambe werd 2e, Joop Zoetemelk 3 en Hubert Hutsebaut 4e. Op 15” won Gerben Karstens de spurt van de groep.

    In de Henegouwse Ster stond er een ploegentijdrit en een rit in lijn op het menu. Stoempers club Leuven won voor Leopoldsburg en Jette Sportief. Na de middag won Luc Van Goidsenhoven met 38” voorsprong de rit in lijn voor Pierre Bellemans, werd Jozef Poelmans 3e op 47”.

     

    23-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kustpijl

    .

    Met 65 is men vertrokken in de 27e Kustpijl te Heist-aan-Zee om 1 grote ronde van 110km en 6 van 14km af te leggen. Eerste aanvallers tijdens die grote ronde waren Gerard David en Noël Vantyghem, vier renners gingen in de tegenaanval, Theo Verschueren, de Brit Ray Barker, Rudy De Groote en Christian Van De Gehuchte zij geraakten evenwel niet tot bij de leiders en werden opnieuw gegrepen door het peloton. Even later konden wel aansluiten, Hendrik Mariën, Cees Rentmeester (Ned), en opnieuw Rudy De Groote. Toch bij het binnenrijden van Heist was alles opnieuw samen behalve enkele pechvogels zoals, de Nederlandse kampioen Peter Kisner, zijn landgenoot Albert Van Midden en de Fransen Bourgois en Campaner. De beslissende ontsnapping kwam tot stand op 15km van het einde en was het nogmaals Noël Vantyghem die de aanzet gaf en nog 15 andere meekreeg waarvan door pech Guido Reybroeck nog wegviel. Met een verrassende demarrage verraste Willy Teirlinck iedereen en won met 17” voorsprong voor Willy Planckaert die Fernand Hermie, Roger Jochmans, Walter Planckaert, Fons De Bal, Frans Melckenbeeck, Raf Van Bruaene, Raymond Steegmans, Noël Vantyghem, Eric Raes, Georges Vanden Berghe, Willy De Geest, Roger Kindt en Sylvain Vasseur versloeg. Voor de 16e plaats was Frans Kerremans de rapste. Later werd Willy Planckaert nog uit koers gezet.

    Te Wanfercée-Baulet is de Henegouwse Ster voor Liefhebbers begonnen een rittenwedstrijd over 3 dagen, telkens met start en aankomst te Wanfercée-Baulet. Het was Ferdinand Peersman die er zijn 3e seizoenszege behaalde, na 145km was hij in een spurt met 2 sneller dan Herman Beysens. 14” later won Adolf Huysmans de spurt voor de 3e plaats voor Julien Knockaert en Jean-Claude VanHoof.

     

    22-05-2011 om 07:36 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langste rit in de Giro

    Met Bari-Potenza 260km kregen de renners de langste rit van deze Giro te verwerken. Het was op 20km van het einde dat een 4tal (Paolini, Motta, Pettersson en Bitossi) net na de top van de Passo Croce Scrivano Michele Dancelli inliepen. Deze was samen met Tosello achter J.L.Uribezubia aangegaan toen die op 95km van het einde was weggereden en liet hen 45km verder achter en heeft een maximum voorsprong gehad van 9’. Enrico Paolini won met 3” voorsprong op Motta, 14”, Gösta Pettersson en Franco Bitossi. Grote verliezer was Felice Gimondi die op 8’40” binnen liep. Enrico Paolini werd ook de nieuwe leider, bij de opgevers 1 Belg Roger Cooreman.

    3e ritzege voor Ramon Saez in de Vuelta a Aragon, na de 138km van de 4e rit Tarazona-Ejea de los Caballeros was hij de beste voor Antonio Gomez del Moral en Juan Silloniz. Saez blijft uiteraard leider.

    André Dierickx wint zijn 2e rit in de Circuit Dauphiné-6 Provinces waar men met 230km de langste rit van deze wedstrijd kreeg voorgeschoteld. Onderweg was Lucien Van Impe na 143km weggereden om als 1e  door te komen op de Col de Barthiand. Het was pas na de rit dat Lucien vernam dat hij door als 1e de top te bereiken 5” bonus kreeg en alzo naar plaats 2 oprukte in het klassement. Het was op 30km van het einde dat Deirickx wegreed met de Fransen Alain Santy en Jean-Pierre Genet en reden in deze volgorde over de meet. Op 46” won Eric Leman de spurt voor de 4e plaats voor Pieter Nassen, Georges Claes, Jan Janssen (Ned), Rolf Wolfshohl (Duits.), Frans Verbeeck,en op 10 Georges Barras en de rest van het peloton. Eddy Merckx blijft leider. Morgen eindigt deze rittenwedstrijd met een rit in lijn een tijdrit.

    In het criterium van Roden (Nederland) moesten de renners 32 rondjes rijden om aan 100km te geraken. Reeds in de 10e ronde was de beslissende ontsnapping een feit, acht renners reden weg en werden bijgehaald door nog 2, deze 10 zouden voor de overwinning spurten. Na 2.20’ was het Leo Duyndam die volgende renners in deze volgorde versloeg, Piet Hoekstra, Wim Bravenboer, Jan Serpenti, Henk Hoekstra, Mat Gerrits, Marian Polansky, Piet Dewit, François Van De Walle (Bel) en Henk Benjamins. Op 1 ronde werd Peter Post 11e.

    Na een Luxemburger, een Nederlander is het nu een Belg die wint in de Zuiderpijl (Luxemburg.) De 3e rit werd verreden tussen Rumelange en Dudelange over een afstand van 125km en was het Gustaaf Hermans die 56” voorsprong op Robert Treis (Lux) en onze landgenoot Pierre Buslot.

    De Brabantse Pijl voor Liefhebbers in Nederland werd na 160km gewonnen door Cees Koeken voor Toine Van Den Bunder, Piet Van Stralen, Cees Van Dongen met Cees Bal hebben we de top5

     

    22-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De 1e rit in de Giro van Brindisi naar Bari werd ontsierd door een val van 50 renners op 25km van de streep. De Nederlander Wagtmans was één van de strijdlustigste renners van de dag en was in verschillende ontsnappingen mee. Uiteindelijk was het zijn ploegmaat Marino Basso die als winnaar werd gevierd, dit nadat eerst Franco Bitossi als 1e was uitgeroepen. Albert Van Vlierberghe werd 5e.

    In de Circuit Dauphiné-6 Provinces stond vandaag de koninginnerit op het programma met 4 cols, de Granier, Revard, Leschaux en de Forclaz. Tijdens de klim van de Granier moest Merckx op minder dan 1 km van de top achterblijven wegens een haperend versnellingapparaat, wisselde van fiets en kwam in de afzink weer aansluiten. Op de Forclaz de laatste col van de dag heeft Ocana wel 5x geprobeerd en was het telkens Merckx die hem ging terughalen. Aangezien Eddy van niemand hulp kreeg liet hij dan Bernard Labourdette ploegmaat van Ocana wegrijden zodat deze laatste geen bonificatie kon nemen. De Fransman won met 19” voorsprong op Merckx die leider blijft, Frans Verbeeck werd 3e en kwam opnieuw aan de leiding in het puntenklassement. Willy Van Malderghem was niet meer vertrokken, Joseph Bruyère gevallen in de afdaling van de Granier werd naar het ziekenhuis van Chambery gevoerd, Jaak de Boever, Walter Godefroot en Daniel Van Ryckeghem hebben de strijd gestaakt.

    Tweede ritzege voor Ramon Saez in de Vuelta a Aragon, de 3e rit was 230km en bracht de renners van Teruel naar Cardona, 2e was Juan Silloniz en 3e Antonio Gomez del Moral.

    De laatste rit in de Vredeskoers van Liberec naar Praag is in een hels onweer verreden, al kwam Marc Demeyer als 1e de assepiste opgedraaid heeft hij het moeten afleggen tegen leider en eindwinnaar Ryszard Szurkowski die voor de 2e maal op rij deze rittenkoers won. Uitslag van de andere Belgen 10e Jan Vande Wiele op 1’19”. Theo Fierens die had moeten lossen werd 47e op 4’49”. Ludo Van Staeyen 2x plat gereden eindigde 63e op 9’20”,. In de einduitslag bezetten de Belgen volgende plaatsen: Marc Demeyer 4e, Jan Vande Wiele 12e en tevens eindwinnaar van het bergklassement en hij werd ook 6e in het puntenklassement. Guido Van Sweevelt werd 32e ,Ludo Van Staeyen 37e en Theo Fierens 50e. België werd 6e van de 17 ploegen die zijn gestart. Met 117 renners zijn ze vertrokken 89 reden uit, men heeft 1895km afgelegd en het uurgemiddelde bedroeg 40.940km/h.

    Zege en een volledig Nederlands podium in de 2e rit van de Zuiderpijl te Luxemburg. De rit van Ettelbrück naar Rumelange was 150km lang en werd gewonnen door Piet van Katwijk hij had 1’54” voorsprong op Johan Koot en Ben Juriaans.

     

    21-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomergem

    .

    De start van de 5e editie was maar pas gegeven aan de 45 renners of Guido Reybroeck trok er al op uit in het gezelschap van Eric Raes en de Nederlander Harry Van Leeuwen en hadden bij het einde van de 4e ronde 45” voorsprong maar werden in de 8e ronde opnieuw ingelopen. Na Willy Degeest was het Raf Hooyberghs die wegreed en tot 1’45” uitliep, zag dat hij het niet alleen aankon en liet zich wijselijk inlopen. Op 3 ronden van het einde men moest er 20 afleggen viel de beslissende ontsnapping toen deze 6 renners wegreden, Reybroeck, Bukacki, Callens, Buysse, Abelshausen en Verstraeten, poogden nog mee te glippen, Ronsmans en Van Beers maar moesten op 50m van de aansluiting passen. Reybroeck nochtans de rapste reed in de laatste ronde van de andere weg enkel Verstraeten kon mee maar moest bij de 2e versnelling van Guido passen. Guido Reybroeck won met 100m. voorsprong op Eddy Verstraeten en werd op 20” Jos Abelshausen die nog had geprobeerd mee vooraan te komen 3e. De Nederlander Richard Bukacki won de spurt voor de 4e plaats van Christian Callens, Jean Ronsmans, Jos Van Beers (Ned), en Etienne Buysse. De spurt van de groep voor plaats 9 ging naar Frans Verhaegen voor Etienne Sonck en de rest.

    21-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start - Giro

    De start van de Giro begon met een estafette-tijdrit waarbij de renners zelfs een wisselstok op de fiets kregen gemonteerd. Een succes is het niet geworden, er was zelfs een vergissing met de tijden maar degene die men in de leiderstrui wou heeft hem ook aangetrokken dus vertrekt Gimond als leider. Wat betreft de uitslag Salvarani won met 3” voor Molteni en werd Scic 3e op 43”. Hertekamp-Novy-Magniflex werd 8e en voorlaatste op 11’39”. Deze tijden tellen niet voor het algemeen klassement.

    In de Vuelta a Aragon reden de renners van Zaragoza naar Teruel na 196km was het Augustin Tamames die won voor Eduardo Castello, Juan Silloniz, Fulgencio Sanchez en sluit Antonio Gomez del Moral de top vijf af. Ramon Saez blijft leider.

    De Belgen blijven maar winnen in de Circuit Dauphiné-6 Provinces nu is het André Dierickx die de 2e rit St.Etienne-Grenoble wint. Toen Wilfried David wegsprong was het André Dierickx die reageerde en het in de spurt gemakkelijk haalde. Op 15” won Eric Leman de spurt van een eerste achtervolgende groep.

    90km op een zwaar en heuvelachtig parcours moesten de 54 deelnemers aan het criterium van Simpelveld (Ned) afleggen. Wim Schepers die bij de eerste aanvallers behoorde en de laatste 15 ronden van de 25 die moesten worden afgelegd alleen reed won met 3’35” voorsprong op Jan Krekels en Joop Zoetemelk. Jan Broers op plaats 4 volgde op 4’55” en was de laatste renner die in dezelfde ronde finishte. Op 1 ronde werd Harry Jansen 5e voor Gerben Kartstens. Paul In’t Ven als 7e had al 6’25” achterstand zijn broer Willy werd 9 in dezelfde tijd.

    In de Vredeskoers zijn we aan de voorlaatste rit en mogen we met Guido Van Sweevelt een 5e maal juichen. Het was een vrij korte rit van 108km die de renners van Jablonec naar Liberec brachten. Onderweg had Jan Vande Wiele zijn bergtrui alle eer aangedaan door op de 2 cols als 1e door te komen. Het was na de beklimming van die 2e col dat Van Sweevelt er alleen vandoor ging, in de spurt voor de 2e plaats moest Marc Demeyer het afleggen tegen de leider Szurkowski.

    In Luxemburg is de Zuiderpijl een rittenwedstrijd over 5 dagen begonnen met de rit Esch-Ettelbrück na 117km kwam de Luxemburger Jean Becker als 1e over de meet. Op 39” versloeg Roger Gilson (Lux) onze landgenoot Gustaaf Hermans voor de 2e plaats.

     

    20-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avelgem

    .

    De Omloop van de 3 Provincies te Avelgem kreeg 51 renners aan de start. De eerste ontsnapping kwam tot stand op de Tiegemberg onder impuls van Eddy Peelman kwamen 5 renners aan de leiding, in de streek van Nokere sloten er nog 15 aan. Bij de 1e doortocht te Avelgem (72km) hadden zij 2’20” voorsprong. De maximum voorsprong liep op tot 5’. Op 35km van de meet was het Fernand Hermie die van de kopgroep wegreed en op 10km voor het einde werd bijgehaald door Georges Vandenberghe en de latere winnaar Eddy Goossens, Hermie werd 3e.Achter de leiders was het groepje nog uiteengevallen en werd op 10” Willy Teirlinck 4e voor Romain Furnière, Daniel Verplancke,Ward Janssens en Eddy Cael. De spurt voor de 9e plaats op 20” werd gewonnen door Willy Planckaert.

    Voor de Ronde van de Condroz te Nandrin kwamen 45 renners aan de start met als “vedette” Roger Rosiers (winnaar Parijs-Roubaix). Het waren zijn Bic ploegmaten Guy Santy en Francis Campaner die direct na de start de 1e ontsnapping op gang brachten maar ook in die volgorde over de streep kwamen. Waren ook mee Paul Crapez, André Doyen, Roger Rosiers, Alfons De Bal, Christian Brasseur, Alfons Leenen en Jan Boonen. Bij een 2e verdapperring van de Fransen na 85km was het raak en konden zij rekenen op het afstoppingswerk van Rosiers,enkel Jan Boonen (22e)moest de rol vooraan nog lossen en won Santy voor Campaner, bij de achtervolgers viel het ook nog uiteen en werd op 2’30” Doyen 3e, en werd op 2’55” De Bal 4e en Rosiers 5e. Brasseur die werd 6e op 3’15” voor Crapez en Leenen. De spurt van het peloton die 1 plaatselijke ronde achterstand hadden voor plaats 9 werd gewonnen door Roger Kindt.

     

    20-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Circuit Dauphiné

    .
    Eric Leman

    Met de rit Zaragoza-Zaragoza van 112km is men in Spanje aan de Vuelta a Aragon begonnen winnaar met 1’11” voorsprong werd Ramon Saez, 2e José Casas, 3e Manuel galera, 4e Agustin Tamames en 5e Juan Silloniz.

    In de Circuit Dauphiné-6 Provinces moesten de renners 2 korte ritten rijden. 1a) Orange-Tournon 128km was een Belgisch onderonsje. Op 3km van de streep hebben de ploegmaats van Eric Leman het tempo zo hoog gehouden dat niemand nog kon aanvallen. Vanop 300m. voor de meet nam Eric Leman de leiding en won vrij vlot voor Frans Verbeeck, Cyrille Guimard, Daniel Van Ryckeghem, Pieter Nassen, Jan Janssen, Georges Barras, Walter Godefroot en de rest van het peloton. Door de 5” bonificatie is Eric ook leider. 1b) Tournon-St.Etienne was 76km en met de beklimming van de Col de la République waarna men nog enkel de afzink had naar St.Etienne kon het niet anders of Merckx zou winnen en de leiderstrui opnieuw veroveren. Het was aan de voet van de 11km lange col dat Eddy zich op kop zat om gedurende 5km er voor te zorgen dat de schifting gebeurde. Daarna nam zijn ploegmaat Jos Deschoenmaecker over en bestond de kopgroep o.a. uit, Aimar, Delisle, Poulidor, Ocana, Letort, Van Impe, Thevenet, Jourden, Hézard,Bouloux en Labourdette.Ook Willy Vanneste en Wilfried David waren mee maar moesten loslaten. In de afdaling had Eddy het lastig om de roekeloze daler Aimar te volgen eens in de straten van St.Etienne werd er langs alle kanten door Eddy’s tegenstrevers aangevallen. Toch won Eddy met veel moeite voor Robert Bouloux,Joaquim Agostinho, Lucien Van Impe, Bernard Thevenet, Raymond Poulidor.

    In de Vredeskoers zitten de renners al aan de 12e rit deze ging van Usti naar Jablonec over een afstand van 145km. De rit werd verreden in een drukkende hitte met een paar beklimmingen onze landgenoot en leider in het bergklassement Jan Vande Wiele kwam 3x als 1e boven en 2x als 2e. De ritzege was voor de Italiaan Giorgio Ghezzi die solo toekwam. Leider Szurkowski werd 2e Ludo Van Staeyen met zijn 5e plaats was 1e Belg zaten ook nog in die groep Jean Vande Wiele 14e, Guido Van Sweevelt 26e en Marc Demeyer 31e.Theo Fierens als 73e had wel ongeveer 15’ achterstand op de winnaar. Marcel Omloop heeft de strijd gestaakt.

     

    19-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puivelde

    .
    Willy Moonen
    Liefst 95 renners kregen de inrichters van Puivelde aan de start met Paul Crapez toch wel als strijdlustigste. Paul ging er al van bij de start vandoor zowel Hugo De Haes als Hugo Hellemans mislukten om bij Paul aan te sluiten. In de 2e van 7 af te leggen ronden werd Crapez ingelopen maar ging opnieuw op pad Frans Brands, Jos Vander Vleuten en Hugo Hellemans zij kregen even later het gezelschap van nog 12 renners. Nadien sloten nog eens 7 renners aan maar op het einde van de 4e ronde kwam er nog een groepje aansluiten zodat men uiteindelijk met 55 was. Lang bleef men niet bijeen want reeds in de 5e ronde viel de beslissing 7 renners waaronder nogmaals Crapez reden weg. Tot een spurt tussen deze 7 is het niet gekomen het was in de laatste halve ronde dat Willy Moonen wegsprong en enkel Herman Vrijders kon reageren maar moest het toch afleggen in de spurt. Op 15” won Etienne Buysse de spurt voor de 3e plaats voor Eddy Cael, Roland Vande Rysse,Frans Brands en de man van de wedstrijd Paul Crapez. Voor de 8e plaats op 55”was het de Nederlander Richard Bukacki die toch enkele rappe mannen achter hem liet in de pelotonspurt, 9e werd Raymond Steegmans en 10e Eddy Peelman.

    19-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    18-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Circuit Dauphiné

    .
    Eddy Merckx

    Ook de Circuit Dauphiné-6 Provinces start met een proloog: op een omloop van iets minder dan 2km wordt er een ploegentijdrit van 8,5km gereden met telkens 2 ploegen die strijd leveren. De tijden kwamen enkel in aanmerking voor het ploegenklassement wie als 1e van de beste ploeg over de streep kwam, mag morgen met de leiderstrui vertrekken. Molteni met Eddy Merckx als 1e won voor de Bic ploeg van Luis Ocana.

    In de Vredeskoers is er in de 11e rit winst voor de Tsjech Disan Zeman hij heeft 9’ voorsprong op Alexandru Sofronie en Vladimir Sokolow op 28” wint Marc Demeyer de spurt voor de 4e plaats en is Ludo Van Staeyen 9e. Jan Vande Wiele mag de leiderstrui van het bergklassement aantrekken.

     

    18-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs-Bourges

    .
    Walter Ricci

    Parijs-Bourges een wedstrijd van 223km werd gewonnen door Walter Ricci een Italiaan die in 1957 de Franse nationaliteit heeft aangenomen,hij had 25” voorsprong op Guy Santy. Voor de 3e plaats op 1’07” versloeg Francis Ducreux zijn 3 medeachtervolgers Yves Hézard, Pierre Rivory en Pierre Martelozzo. 20” later werd Jean Vidament 7e, op 2’35” van de winnaar werd Pierre Ghisellini 8e voor J.Cl.Theillière en Jean Dumont.

    Vredeskoers: Na de rustdag van gisteren rijden de renners vandaag van Zwickau/ DDR naar Sokolov/Tsjechoslowakije een ritje van 128km.Eerste aanvaller was de Fin Harry Hanus en kwamen in 2 fases nog 6 renners aansluiten, deze 7 hebben ook voor de zege gespurt. De Pool Zbigniew Krzeszowiec won voor Vladimir Nielubin en stond ook de Italiaan Mario Corti op het podium. Op 2’29” won Ludo Van Staeyen de spurt van het peloton, waarin Marc Demeyer 9e werd, Guido Van Sweevelt 34e, Theo Fierens 63e, Marcel Omloop gevallen op 1km van de meet werd 71e en Jan Vande Wiele 86e allen in dezelfde tijd als Van Staeyen.

    In het Franse Wervicq-Sud waar de Leie de grens vormt tussen Frankrijk en België won onze landgenoot Ghislain Cael een liefhebberswedstrijd voor twee andere Belgen Fernand Bruggeman en Georges Rogiers.

     

    17-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    16-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    In de Vuelta blijft het een wedstrijd België-Nederland nadat Willy Scheers in de 1e halve rit de stand op 6-8 brengt maakt René Pijnen na de middag er 7-8 van. In de voormiddagrit viel er niet veel te beleven na de uitval van Scheers 25km voor het einde was er even een tegenaanval van Wim Schepers maar werd teruggefloten door leider Bracke . Even later was het J.A.Gonzales-Linares die wegreed maar op 20” bleef hangen. De snelle Domingo Perurena won de spurt van het peloton voor de 3e plaats voor Cyrille Guimard en de rest van de groep. De slottijdrit van 5,3km was dus voor René Pijnen en was J.A.Gonzales-Linares net als deze voormiddag 2e, werd Wilfried David 3e en zijn kopman en Vuelta winnaar Ferdinand Bracke 4e, Gerben Karstens 5e en Wim Schepers 6e.

    In de eindstand heeft Ferdinand Bracke 59” voorsprong op zijn ploegmaat Wilfried David, verder volgen:3e Luis Ocana, 4e M.M.Lasa, 5e Manuel Galera, 6e Joop Zoetemelk, 7e A.Tamames, 8e A.Martos, 9e Raymond Poulidor en 10e Luis Balagué. Wim Schepers die 10’ straftijd kreeg werd 15e op 10’19”.

    Ook in de Ronde van de Oise stonden er 2 ritten op het programma: 2a) Compiègne-Beauvais en 2b) Beauvais-Creil met telkens een Belg als winnaar. In rit 2a was de zege voor Jos Abelshausen hij had 2” voorsprong op Bernard Guyot en André Mollet, de groepsspurt voor de 4e plaats op 6” werd gewonnen door André Dierickx voor Barry Hoban enz. Leider Berland begint aan de 2e halve rit met 2” bonus. Met zijn zege in de 2e halve rit die hij won met 34” voorsprong op Barry Hoban werd Andr” Dierickx ook eindwinnaar voor diezelfde Hoban en was de 3e plaats voor Roland Berland.

    Bij de liefhebbers in Nederland won Arie hassink de Omloop van de Kempen waar hij na 160km Karel Delnoy, Jan Adriaans en Henk Smit in de spurt versloeg, 14” later werd Henk van der Laar 5e.

     

    16-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meulebeke

    .

    De wedstrijd Vorst-Meulebeke gedeeltelijk achter derny’s werd aangevangen met 18 koppels waarvan hier de namen met hun gangmaker:

    1.Herman Vanspringel/Gaston De Wachter – 2.Roger De Vlaeminck/ C.Smiths – 3.Jaak De Boever/Roux – 4.Frans Verbeeck/Martin Van den Broeck – 5.Willy Van Malderghem/Frans Cools – 6.Emile Bodart/Marendes – 7.Patrick Sercu/Maurice de Boever – 8.Noël Vanclooster/H.Smiths – 9.Georges Pintens/Walraeven – 10.Willy De Geest – Jos De Bakker – 11.Daniel Van Ryckeghem/Noppie Koch – 12.Lucien Aimar/Joseph Goutorbe – 13.Raymond Delisle – Pierre Morphyre – 14.Jean Jourden/Lespillier – 15.Jan Janssen-/Verhaegen – 16.Joaquim Agostinho –/Prevot – 17.Albert Van Vlierberghe/Roy – 18.Hubert Hutsebaut/Goddest.

    Winnaar werd Herman Vanspringel met 3’20” voorsprong op Albert Van Vlierberghe door het slechte weer bereikten slechts 9 renners , de eindmeet. 3e Vanclooster, 4e Sercu, 5e De Geest, 6e Van Ryckeghem, 7e Janssen, 8e Hutsebaut en 9e Aimar

    Tevens was er de wedstrijd Mandel-Leie-Schelde hier was de zege voor Eric Leman die zijn 6 medevluchters in deze volgorde versloeg: Ronny Vande Vijver, Julien Stevens, Julien Van Lint, Jacky Coene, Eddy Goosens en Pol Mahieu. Op 20” was het Frans Kerremans die de groepsspurt won voor de 8eplaats. Vluchter van de dag was de Nederlander Richard Bukacki reeds na 24km trok hij er op uit haalde een maximum voorsprong van 5’ en werd pas na een vlucht van ruim 130km bijgehaald en voorbij gereden maar had wel de bergprijs op zak.

    Net als gisteren won Louis Dierckx ook de 2e rit in Meulebeke-Roubaix-Meulebeke, nu was hij sneller de beste in Roubaix-Meulebeke waar hij Frans Aerts, Freddy Maertens, Willy Abbeloos e.a. vooraf ging. In het eindklassement heeft Dierckx 52” voorsprong op José van Ackere. Lierse B.C. won de interclub voor Groeninghe Kortrijk, SV Deerlijk,Torhout en de Dijlespurters uit Mechelen.

     

    16-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Laatste bergrit in de Vuelta en zege voor Joop Zoetemelk die Nederland terug brengt op 6 tegen België 7. In de rit Segovia-Avila over een afstand van 114km moesten nog 2 cols van 1e cat. worden beklommen, de Puerto de Navacerrada waar Fuente als 1e doorkwam voor Zoetemelk, en de Puerto de Los Leones (1e cat.) hier kwam onze landgenoot Wilfried David als 1e door. Wat betreft de bergprijs is Joop Zoetemelk al zeker van de eindzege. Het was op 7km van het einde dat Zoetemelk wegreed om met 45” voorsprong te winnen voor Wilfried David, en werd Antonio Gomez del Moral 3e op 51”. Hebben op de voorlaatste dag de Vuelta nog verlaten: de Luxemburger Johny Schleck, de Nederlanders Jan Krekels en Jan van Katwijk en 2 landgenoten Vic Nuelant en Roger Loysch, kwamen te laat binnen de Fransen Anatole Novak en Régis Delépine. Désiré Letort kreeg eveneens 10’ straftijd wegens doping in deze Vuelta.

    De 1e rit in de Ronde v/d Oise, Creil-Compiègne over 228,5km was voor de Fransman Robert Bouloux die zijn medevluchter Roland Berland versloeg, 3e op 11” werd Barry Hoban die de spurt van het peloton won voor André Dierickx. De Belgen Tony Gakens, Georges Claes, Raf Hooyberghs, de Nederlander Johnny Brouwer en de Fransman Raymond Gay kwamen na sluitingstijd binnen maar mogen morgen wel opnieuw starten. Roland Bernard is de nieuwe leider.

    Onze landgenoot Tony Houbrechts moest het in de Giro di Toscana (Fiesole-Larciano) afleggen tegen Giancarlo Polidori die de vlugste van 4 was.

    Eddy Merckx was de beste te Le Creusot waar het Criterium des Grimpeurs werd betwist hij won zowel de rit in lijn over 86km (Lucien Van Impe werd 11e) als de tijdrit over 11,5km (Lucien 7e). In de eindstand heeft Eddy 8” voorsprong op Gilbert Bellone en werd Van Impe 9e.

    Een prachtige wedstrijd van onze landgenoten in de Vredeskoers beloond met een zege van Marc Demeyer. De man van de dag was Jan Vande Wiele die op 40km van de streep tijdens de beklimming van de Schneeberg iedereen achter liet. Maar de weersomstandigheden beslisten er anders over, een waar onweer en de wind pal op kop hebben er voor gezorgd dat hij op 6km van het einde werd ingehaald door 2 Duitsers, Huster en Miersch die ook Marc Demeyer als waakhond meebrachten. Zoals gewoonlijk eindigde deze rit Dresden-Zwickau op een piste en was het geen probleem voor Marc om vlot de spurt te winnen voor Siegfried Huster, Karl-Heinz Miersch en Jan Vande Wiele. Leider Szurkowski heeft er in de laatste 20km op zijn eentje voor gezorgd dat het gros van het peloton tot 15” terugkwam en werd nog knap 5e, Ludo Van S taeyen werd 6e en Guido Van Sweevelt 11e. In het volgend groepje werd Marcel Omloop63e en Theo Fierens 64e.

     

    De 147km lange Ronde van Haarlemmermeer in Nederland werd gewonnen door Matthijs De Koning hij had 15” voorsprong op de 2e Aad Van den Hoek, verder bestond de topvijf uit 3e Jan Hordijk, 4e Cees Van Dongen en 5e Nico Vermeulen.

     

    15-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!