Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    31-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Phil Edwards

    Phil Edwards won de derde rit in de Ronde van Groot-Brittannië voor liefhebbers en werd tevens leider. De rit werd verreden tussen Greay Malvern en Cardiff over een afstand van 167 km. Stonden mee op het podium de Pool Jan Smyrak en de Nederlander Hennie Kuiper

    In Nederland was er de Ronde van Midden-Nederland een wedstrijd van 180km. In een spurt met twee haalde Aad Van Den Hoek het van Arie Hassink. Op 43” werd Klaas Balk derde voor Rhett Van Trigt en Bas Hordijk.

    31-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    In Ruisbroek kreeg men voor hun eerste inrichting 67 renners aan de start. Roger Rosiers vorige maandag al winnaar met voorsprong heeft dit bravourestukje opnieuw herhaald. De beslissing viel in de voorlaatste ronde uitgelokt door Hendrik Mariën. Hij kreeg weldra het gezelschap van Rosiers, Vander Linden, In’t Ven en Verstraeten. Deze vijf gingen de laatste ronde in met 30” bonus. Op 3km van het einde is Roger dan weggereden en hield 50meter over op Eddy verstraeten, Hendrik Marien, Willy In’t Ven en Ludo Vander Linden. Van de eerste achtervolgers was op 57” Georges Claes de snelste voor Alfons Debal, Willy Teirlinck, Julien Van Lint, Jean-Pierre Berckmans, Georges Van Coningsloo en Herman Vanspringel .

    Heel wat minder renners te Westouter waar men met slechts 37 is vertrokken. Hier viel de beslissing na 55km op de Rodeberg. Vantyghem ging in de aanval, Bilsland volgde maar moest rap passen, in zijn plaats kwamen Vanryckeghem, Crapez en Palka aansluiten. Ook Baert en Donie reden weg uit de groep maar deed Donie een val, waardoor Baert alleen bij de vier leiders kwam. In de laatste ronde is Paul Crapez solo naar de meet gereden en had 40” voorsprong op Noël Vantyghem, Daniel Vanryckeghem, Dirk Baert en de Fransman Christian Palka. De spurt van het peloton voor plaats 6 op 3’ werd gewonnen door Marc Demeyer als 27ste kwam Raf Van Bruwaene over de streep.

    31-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Italo Zilioli

    Met Rome-Monte Argentario is de Giro aan zijn 10de rit toe en werd Italo Zilioli de winnaar. Hij was eergisteren nog gevallen op een olievlek en had heel wat schaafwonden opgelopen. Het was op enkele honderden meters van de top van de Monte Argentario dat hij wegreed. Nadien heeft hij in een vijf kilometerlange acrobatische afdaling zijn kleine voorsprong behouden. Op 15” werd Roger De Vlaeminck tweede voor Gianni Motta, Franco Bitossi, Michele Dancelli, Roberto Poggiali, Eddy Merckx, Louis Pfenninger, Felice Gimondi en is plaats 10 voor Willy De Geest. Voor Ugo Colombo was er een duik in de Tyrreense Zee, een T.V. motard maakte een verkeerd manoeuvre. De groep slingerde op de smalle strook van links naar rechts. Er werd geremd, en Colombo kon kiezen ofwel zijn tegenstrevers omver rijden of de zee induiken en kwam tenslotte met meer dan 5’ achterstand binnen. Roger De Vlaeminck liet zich ontvallen dat het weer een geschenk was van de eerste (Merckx) uit de wedstrijd. Als een tegenstander aanvalt reageert niemand en wanneer ikzelf ga zit iedereen mij op de hals. Eddy Merckx blijft leider.

    In de Dauphiné Libéré blijven ze maar vallen. In de finale van de eerste rit van Montceau-les-Mines naar Bourg-en-Bresse zijn de twee ex-wereldkampioenen bij de liefhebbers Jean Jourden en Jacques Botherel toen zij 150 meter voorsprong hadden in aanrijding gekomen met een motard. Botherel werd zwaar gewond aan het oor en verkeerde in schock terwijl Jourden een dijbeenbreuk opliep. Wat de rit betreft deze kende een eigenaardig verloop. Na de beklimming van een col van eerste categorie was het peloton al flink uitgedund. Toen direct daarna bij het beklimmen van een volgende col van 3de cat. o.a. Van Linden, Godefroot, Vanclooster en een hele reeks anderen uit de wielen moesten dacht men dat de wedstrijd in een definitieve plooi lag. Maar de favorieten Ocana, Zoetemelk en Van Impe e.a. hielden zich koest zodat heel wat renners opnieuw aansloten. Uiteindelijk viel de beslissing in de laatste rechte lijn waar Pingeon iedereen verraste en met enkele meters voorsprong de rit won en tevens leider werd. Voor André Dierickx was er plaats twee, andere Belgen in de toptien: 5. Van Linden, 6. Verbeeck, 7. Van Impe, 9. Aerts en 10. Abelshausen.

    31-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    In Lovendegem hebben de 75 deelnemers er een aangenaam kijkstuk van gemaakt. Er vormde zich een grote kopgroep die versplinterde op het einde van de wedstrijd. Het was Eddy Ronquetti die met 20” voorsprong zijn 4de zege behaalde. Voor Jacky De Clerck was er plaats twee en op 30” werd Alain Desaever derde voor Patrick Geldhof. Vermelden we nog dat deze wedstrijd de laatste was voor de seizoenkampioen van het dagblad Het Volk (april+mei) en dat Martin De Clercq in deze wedstrijd lek reed toen hij in de beslissende ontsnapping zat. Op deze manier verspeelde hij de leiderstrui van het Lente Kampioenschap. Winnaar van dit regelmatigheids kampioenschap werd op die manier Antoon Bauwens uit Evergem.

    In de Ronde van Groot-Brittannië voor liefhebbers stond er een ploegentijdrit op het programma. Tussen Swindon en Tewkesbury moesten de renners 78,8km afleggen. Opnieuw waren het de Nederlanders die mochten juichen zij hadden 1’35” voorsprong op het thuisland en werd op 2’36” Polen derde.

    30-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy Scheers

    In Wakken kwamen 47 renners aan de start waar de beslissing al viel in de derde van de zestien af te leggen ronden. Callens, Loysch, Hooyberghs (die later door wielbreuk zou wegvallen), Scheers en Vandenberghe gingen in den aanval. Drie Nederlanders Duycker, Duyndam en Holst gingen in de tegenaanval maar konden de aansluiting niet bewerken. Iets voor het einde was er een uitval van Vandenberghe maar was het Scheers die reageerde, bij en over Georges ging en met 30meter voorsprong won. Roger Loysch werd tweede voor Georges Vandenberghe en Christian Callens. Op 1’05” werd Leo Duyndam vijfde en 5” later was er plaats zes voor Daan Holst. In de spurt voor plaats 7 op 1’20” was Eddy Peelman de snelste voor Adri Duycker, Jos Van Beers, Jacky Coene en Jaak de Boever. De winnaar was al 5’30” binnen toen Walter Planckaert de spurt van de groep won voor Gerben Karstens. Willy Planckaert werd 19de.

    30-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Frankrijk gaat de Dauphiné Libéré van start met een proloog per ploeg te Chalon sur Saône. Het is Peugeot met een tijd van 9’08” over de 7,2km (6 rondjes van 1,2km) die wint. Plaats twee is voor Beaulieu-Flandria op 5” en als derde komt Gan-Mercier op 9” over de streep. Van Cauter-Magniflex-De Gibraldy werd 6de, Watney-Avia behaalde een 8ste plaats. De renners van Bic kwamen ten val toen de tube van Genty die zijn ploegmaats op sleeptouw nam van de velg sprong,zij reden op dat ogenblik aan de leiding, geen enkele renner werd gewond en eindigden nog op plaats 5.

    30-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    In de Giro genieten de renners van een dagje “rust” en hebben tijd voor een babbeltje en veel miserie.

    De Zweed Gösta Pettersson zegt dat hij voor de tweede plaats rijd en niemand van hem een aanval op de roze trui moet verwachten. Vooreerst is Merckx te sterk en bovendien ben ik de kopman van een papieren ploeg. Motta denkt alleen aan zichzelf, en de andere Italianen scharen zich rond hem of proberen een rit te winnen.

    Motta die geeft toe dat hij de Giro niet meer kan winnen, en zegt een achterstand van 4’ kan ik nooit meer goedmaken.

    Volgens Fuente heeft Eddy niet alleen Belgische, maar ook veel Italiaanse vrienden. Hoe is anders de passiviteit van Gimondi en Zilioli te verklaren volgens hem.

    Roger De Vlaeminck zou nog graag een rit winnen en vind dat dan zijn eerste Giro is geslaagd. Volgens hem is het een bijzonder lastige Giro, met altijd maar bergen. In één bergrit kan ik mij verdedigen maar de dag daarop ben ik nergens volgens Roger.

    Albert Van Vlierberghe tenslotte die in Messina de kas van zijn ploeg met 1 miljoen spijsde met de ritoverwinning, de premie van de firma, het ploegenklassement van de dag was goed voor een half miljoen, daarbij kwam dan nog de schaal geschonken door de stad van ongeveer 500.000 lire. En dit zegt Albert omdat ik bij de trui werd getrokken. Wat was er gebeurd, in de bocht voor de zeer lange rechte weg, die naar de aankomst voerde, trok Motta aan mijn trui om in een goede positie te komen. De spurt werd van zeer ver ingezet, met de sterke wind op kop, van te ver zelfs. Alle renners vooraan vielen stil en lag de weg voor mij open naar de ritzege.

    Tenslotte is de rit in Messina de langste en tevens de meest vermoeiende dag uit de Giro geworden. Na de rit die iets meer dan drie uur duurde, moesten de renners naar hun hotel om hun om zich te kleden en gingen dan in de rij staan voor de overtocht naar Reggio di Calabria. Bij het toekomen van de Giro-helden aan de snelboot die op reusachtige waterskies passagiers vervoert, moest de aanlegsteiger door de politie van niet uit de weg wijkende tifosie worden ontruimt. Aan de overkant van de zee-engte wachten bussen die hen 20km verder naar de luchthaven brengt. In de luchthaven was er geen vliegtuig, door vertraging in Rome. Omstreeks 19h30 is het eerste van de gecharterde vliegtuig opgestegen. Met de DC 9 was het amper 20’ vliegen, maar Rome hield het nog 15’ in de lucht aangezien er geen landingsbaan vrij was. Het was tenslotte 20h30 toen de motoren werd stilgelegd. De ellende op het vliegveld kwam doordat een Jumbojet enkele uren voordien de luchthaven in alarm had gebracht. Na gans zijn voorraad kerosine boven Rome te hebben opgebruikt landde hij op een gesprongen voorband. De landingsbaan was vol schuim gespoten en veertig brandweer- en ambulancewagens waren aangerukt. De Jumbojet had 350 passagiers aan boord en maakte een veilige landing. Omstreek 21uur verlieten de renners de luchthaven om zich nog vijftig km verder naar hun hotel te begeven.

    30-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    Drie wedstrijden voor de liefhebbers: Zijn 4de zege behaalde Roger Verschaeve te Ieper waar hij 10” voorsprong had op Gerry Catteeuw en Bertil Cael.

    In Kester kwamen 58 renners aan de start en kwam Robert Fontaine uit Gilly met 1’30” voorsprong winnen. August Van Laethem gisteren nog winnaar in Wolvertem werd tweede voor Freddy Libouton, R. Hanssens en als vijfde Gustaaf Van Gossum.

    In Waasmunster kwamen 83 renners een rugnummer afhalen en werd het een zesde zege voor Antoine Bauwens die solo over de meet kwam ook Victor De Valckeneer kwam alleen binnen. De spurt voor plaats drie werd gewonnen door Robert De Guchtenaere voor Marc Van De Putte en Martin De Clercq.

    29-05-2012 om 01:01 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Met 51 stond men aan de start van Ronse-Doornik-Ronse, waarvan er juist geteld 1/3 of 17 renners van de ploeg Novy-Dubble Bubble aanwezig waren. De eerste aanval kwam er nog voor men 10km had gefietst met Maes, en twee mannetjes van Novy Christiaens en De Haes, zodat zij 10km verder al 1’ voorsprong hadden en tot max. 3’20” mochten uitlopen. Nog voor men in Ronse (km50) toekwam had Frankie Ebo met succes de sprong naar de leiders gedaan. Dan begonnen de vier vluchters aan 3 plaatselijke ronden van 21km tijdens dewelke Romain Maes de wedstrijd verliet. Vervolgens moest men nog 13 rondjes van 5km afleggen. In de eerste daarvan zijn 12 renners in de achtervolging gegaan. Toen de 3 leiders nog 55” voorsprong hadden is De Laere er naar toe gereden en hen ook achter gelaten. Nochtans is hij in de 6de ronde ook opnieuw ingelopen. In de voorlaatste ronde heeft Vanspringel met in zijn wiel Vantyghem zijn kans gewaagd maar was het zijn ploegmaat Vander Linden die de anderen terugbracht. Op 2km van het einde is dan Aimé Delaere opnieuw gegaan en won met 25” op de Australiër Robert Whetters, Noël Vantyghem, Ludo Vander Linden, Herman Vanspringel, André Hendrickx, Christian Callens, Raf Van Bruwaene, Rudi De Groote en maakt Ronny De Bisschop de top10 volledig.

    Zestig renners zijn afgezakt naar Strombeek-Bever om in 12 ronden 150km te overbruggen. Het is van bij de start dat Rosiers ten aanval trok met 8 anderen die even later het gezelschap kregen van nog vijf en de goede ontsnapping een feit was. Even voor half koers moest Beyssens met een zere knie vooraan lossen en had Rosiers last van een gebroken spaak in zijn voorwiel. Dit heeft hem er niet van onthouden om in de voorlaatste ronde weg te rijden met Ottenbros, Mariën en Debal en deze in de laatste ronde achter te laten. Roger won met 30” voorsprong op Hendrik Mariën, Harm Ottenbros en Fons Debal. 10” later was Raf Hooyberghs voor plaats 5 sneller dan Theo Verschueren en Ward Janssens. Op 50” van de winnaar werd Willy Abbeloos achtste voor Fernand Van Rijmenant, Herman Vrijders e.a.

    29-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Albert Van Vlierberghe wint
    Vandaag verblijven de renners op Sicilië te Messina waar op het circuito Dei Pelloritani de 9de rit over 110km ( 2 rondjes van 55km) werd verreden. De burgervader van Messina had een extra premie van een half miljoen lires voor de ritwinnaar feil. Het betekende evenwel geen stimulans en er werd bijzonder traag gereden. Zo traag zelfs dat het tot een valpartij kwam met een 25tal renners, en waardiir Sandro Cammilli de wedstrijd moest verlaten. Nu was het juist op dat ogenblik dat er wat snelheid in de groep kwam. Maar door het feit dat Merckx zijn ploegmaats Vandenbossche en Bruyère alsook Zilioli achterop was geraakt werd het tempo opnieuw gedrukt. Het is pas in de laatste 15km dat er echt gekoerst werd, eerst met een aanval van Dancelli die Van Schil, Lopez-Carill, Gasalini en Caverzasi meekreeg maar deze laatste drukte steeds het tempo voor zijn kopman Bitossi. Het werd uiteindelijk een massaspurt gewonnen door onze landgenoot Albert Van Vlierberghe voor Vittorio Cumino, Jurg Schneider, Giancarlo Polidori, Miguel-Maria Lasa, Roger De Vlaeminck, Michele Dancelli, Eddy Merckx, Franco Bitossi en Ole Ritter wat betreft de top10. Eddy Merckx blijft leider.

    De Ronde van Groot-Brittannië voor liefhebbers begon met een Nederlandse ritzege. Brighton-Swindon 196km werd gewonnen door Jo De Boer stonden mee op het podium de Pool Jozef Kaczmarek en de Brit Douglas James Dailey.

    29-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Luxemburg won Lucien Didier te Kopstal hij had 1’44” voorsprong op Jean Becker en Johny Back.

    Met Morges-Evolène zijn we aan de laatste rit in de G.P. van Zwitserland en voor het eerst geen Zwitserse overwinning. Het was de Italiaan Renato Martinazzo die na 130km 33” voorsprong had op Xavier Kurmann en 56” op Ueli Sutter. In de eindstand heeft Bruno Hubschmid 36” voorsprong op Gilbert Bischoff en 1’51” op René Leuenberger.

     

    28-05-2012 om 02:58 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Attilio Benfatto

    In de Giro zijn de renners aan rit 8 toe, Catanzaro-Reggio di Calabria over een afstand van 160km. De Spanjaard Perurena nog niet gerecupereerd van de rit van gisteren, heeft voor de start nog even getraind maar kreeg de trappers niet meer rond en is niet meer van start gegaan. Tijdens de rit zijn het nochtans zijn ploegmaats die hebben getracht een ontsnapping op gang te brengen. Maar Eddy zijn ploeg controleerden en wees er alles op dat het een massaspurt zou worden. Maar op 1km van de streep is Benfatto ten aanval getrokken, en net op dat ogenblik reed De Vlaeminck die gebrand was op een tweede ritzege lek. Attilio Benfatto won met 2” voorsprong op Felice Gimondi, Erich Spahn, Ottavio Crepaldi, Guerrino Tosello, Albert Van Vlierberghe, Miguel-Maria Lasa, Michele Dancelli, Franco Bitossi, Arnaldo Caverzasi en de rest van de groep. Eddy Merckx blijft leider.

    In de Ronde van de Oise is men aan de laatste dag en moet men 2 ritten afwerken. In de voormiddag is er Noyon-Beauvais en daarna nog Beauvais-Creil. In de korte voormiddagrit was de zege voor Georges Chappe een ploegmaat van Guimard. Chappe liep zaterdag evenwel zoveel achterstand op, dat hij Guimard niet kon bedreigen in het algemeen klassement. Plaats twee op 16” was voor Régis Delpine en volgde 1” later onze landgenoot André Doyen. Voor plaats vier op 21” van de winnaar was Jacques Mourioux sneller dan Raymond Steegmans en het ganse peloton.

    Na de middag won André Mollet hij had na 105km 16” voorsprong op Cyrille Guimard en José Catieau. Op 24” werd Jacques Cadiou vierde en Mariano Martinez vijfde.

    In de eindstand heeft Cyrille Guimard 10” voorsprong op Jacques Catieau en 20” op Alain Santy. Eerste landgenoot werd Wilfried David als vijfde op 27”, ook Luc Van Goidsenhoven eindigde in de top10, als 7e op 1’01”.

    Francis Campaner won in Frankrijk een wedstrijd in La Bastide-d’Armagnac, hij versloeg er zijn medevluchter Michel Perin en werd op 13” Bernard Labourdette derde.

    In Nederland won Jan Krekels te Simpelveld na 100km voor Wim Schepers en Wim Kelleners.

    Op de zomerbaan van Holzwickede gelegen in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen werd de Grote prijs Rokado betwist. De zege was voor Bernd Rasing 17 punten voor Dieter Kemper 14p. en Karl- Heinz Muddemann met 13 punten.

    28-05-2012 om 02:57 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    In Assent was de zege voor Johan Hendrickx uit Ramsel die er zijn derde zege behaalde, tweede werd Leo Coeck en bolde Wim Schroyen als derde over de meet.

    Winst voor de Duitser Rolf Dissfeld in Balen waar hij Frans Dierickx en Eddy Geens versloeg.

    Eddy Ronquetti won met 20” in De Haan waar Bertil Cael tweede werd en Etienne Mattheus op 30” derde.

    Michel Legat was de beste te Forest-les-Anvaing voor Al. Bodson en J.M. Slagmeulder.

    Van de 21 vertrekkers te Grâce-Hollogne was Alain Buckinx 21” sneller aan de streep dan J.M. Lheureux en 2’30” dan de Nederlander P. Wolfs.

    In Haillot ging de zege naar Guy Hodeige voor J. Raveydts en Joseph Henikenne.

    In Hekelgem won Castilio Santos met 55” op Rudy Heyns en Willy Michiels.

    Nederlandse zege te Koolskamp waar Jan Raas won voor zijn landgenoot Johny Verbeke en Daniel Desloover.

    In Lembeek won Aldo Cecci voor Henri Wats en Eddy Vandenbosch.

    Te Outer waar 32 renners aan de start kwamen, hebben 7 renners op een zeer lastig parcours zich afgezonderd. Grote pechvogel was Martin De Clercq die door een lekke band uit de kopgroep verdween en niet voor zijn inspanningen werd beloond werd na een wielwisseling nog 14de. De overige zes mochten voor de zege spurten. Het was Ivan Van Der Steene die het haalde voor Noël De Backer en Lucien De Wilde.

    Georges Windels versloeg te St.Lodewijk-Deerlijk zijn medevluchter Luc Demedts en volgde J. De Grijse op 1’30”.

    Te St. Maria-Horebeke behaalde Abel Holvoet zijn eerste overwinning voor Yvan Ronsse en Yvan Devriendt.

    Derde zege voor Marc Van De Putte te St.Maria-Oudenhove voor José De Cauwer en Antoon Vanden Branden

    Slechts 28 renners aan de start te Wegnez en behaalde Fedor Den Hertog zijn eerste overwinning in België met maar liefst 9’ voorsprong. Voor plaats twee was Nico Crommen sneller dan de Nederlander Ben Ceulen, Henri Lemmens, Jos Renward, Joseph Civatone (Ita) en Mathias Buckx. Voor plaats acht was Alain Jamaer de snelste maar had wel 12’ achterstand.

    Voor August Van Laethem uit Asse werd het in Wolvertem zijn eerste zege voor Eddy D’Hollander en P. Vandermaercken.

    “Het Gouden Wiel” uit Zepperen mocht 47 rugnummers uitdelen. Alhoewel de ganse wedstrijd de ontsnappingspogingen elkaar opvolgden is het tot een massaspurt gekomen met de nog 24 renners die in koers waren. Het was Romain Bellis die het haalde voor Staf Verboven, Octaaf Dusart, Raymond Vanstraelen, Ludo Noels, Roland Neven, Robert Van Engeland, Tony Kelleneers e.a.

    28-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Vlaanderen voor liefhebbers

    .
    Freddy Maertens geklopt
    In de Ronde van Vlaanderen voor liefhebbers is het tijdens de eerste 100km vrij rustig gebleven en waren er enkel wat korte uitvallen, onder andere van André Coppers. Het was uiteindelijk Willy Govaerts die dan de eerste stoot van de ontknoping plaatste. Hij heeft een 30tal kilometers met 200meter voorsprong gereden en werd uiteindelijk bijgehaald door 10 achtervolgers. In de spurt gaf Freddy Maertens lang de indruk te zullen winnen maar was het Yvan Benaets die het haalde voor Freddy, Guido Verheyden, José van Ackere, Alex Van Linden, Karel Rottiers, Roger De Beukelaer, Staf Van Cauter, Henri Michiels, Rino Van Dromme en Willy Govaerts.

    28-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Amper 25 renners aan de start van Brussel-Bever en heeft de felle wind er nog voor gezorgd dat de renners niet veel strijdlust toonden. Men moest 1 ronde van 37km, een ronde van 50km, drie van 21km, en tenslotte 3 plaatselijke rondjes van 11km afleggen om aan 183km te komen. Het is pas aan km 105 met een ontsnapping van Willy In’t Ven die tot 1’50” uitliep dat er wat animo kwam. Een tegenaanval kwam er van, Berckmans, Vandenberghe, Sohier, Bellemans en Barras ploegmaat van Willy die als waakhond meereed. Het is pas na 37km achtervolgen dat men tot bij de leider kwam, en is Vanspringel gans alleen ook komen aansluiten. Een gesloten overweg heeft er voor gezorgd dat de leiders bij het begin van de eerste kleine nog slechts 30” voorsprong hadden. Vooraan viel Bellemans door bandbreuk weg en kwamen nog vijf renners aansluiten. Op 3km van het einde was het Berckmans die aanviel maar kwamen Barras en In ’t Ven aansluiten en deed ook Herman even later de sprong naar de leiders. Op 500meter van de streep kwam Herman er op en er over en won met 10” voorsprong op Jean-Pierre Berckmans zijn twee ploegmaten Georges Barras en Willy In’t Ven en Ferdinand Bracke. Op 40” werd Carmino Preziosi(Ita) 6de voor Georges Vandenberghe, Paul Crapez en Eddy Goossens. Voor Pierre Bellemans die door pech vooraan was weggevallen was er toch nog een 12de plaats op 2’45”.

    Ook Niel kreeg ook maar 40 renners aan de start. Het was Rosiers die reed vroeg ten aanval trok gevolgd door Verhaegen en Scheers dit trio had te Duffel reeds 1’10” voorsprong en te Herenthout bij de eerste doortocht al 3’25”. Na 85km koers kwamen zij opnieuw in Herenthout en was de voorsprong tot 6’ verhoogd. Door de tegenwind richting was hun voorsprong bij het binnenrijden van Niel tot 1’40 teruggelopen, dit na 140km koers. In de eerste kleine ronden gingen 5 renners op zoek naar de leiders en zouden na 2 ronden vooraan aansluiten. Twee rondjes later kwamen nog eens vier anderen aansluiten en viel vooraan Rosiers met een lekke band weg. Het was Cambré die in de voorlaatste ronde solo ging en won met 20” voorpsrong op Ronny Vande Vijver en Staf Van Roosbroeck. Dan volgden op 40” Richard Bukacki (Ned), Frans Kerremans, Guido Van Sweevelt, Frans Verhaegen, Ghislain Van Landeghem, Frans Brands en maakt Julien Knockaert de top10 volledig.

    28-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerbaan

    De Belgische kandidaten voor de baanwedstrijden bij de Olympische spelen in Munchen hebben zwaar verloren te Sloten in Nederland. Dit op een spiksplinternieuwe houten wielerbaan, die te samen met een afgesloten 3km lang wielercircuit bijna 3 miljoen gulden heeft gekost. Voor men aan de wedstrijd begon werd de nieuwe baan officieel geopend door wethouder Harrie Verhey. Men begon met de Sprint waarin Peter Van Dooren won van Manu Snellinx en Rinus Langkruis de betere was van Robert Maveau. Rit 3 bracht een zege voor Snellinx tegen Langkruis, en won Van Doorn rit 4 van Maveau. Dit gaf als uitslag: 1. Van Dooren, 2. Langkruis, 3. Snellinx en 4. Maveau. Nederland 2p.- België 1p.

    Dan was er de tijdrit over 1.000 meter: 1. Klaas Balk 1’12”9 en Noël Soetaert 1’15”0. Nederland 2p-België 1p.

    De individuele achtervolging ging over 4km. 1. Roy Schuiten 5’06”0 – 2. Donald Zeebroeck ingelopen na 3.700 meter. Nederland 2p.-België 1p.

    De tijden verwezenlijkt door Balk en Schuiten verrasten, vooral omdat door de ongunstige weersomstandigheden de renners geen gelegenheid hadden gekregen zich warm te rijden.

    Tenslotte was er de ploegenachtervolging over 4km. Weer was de zege voor Nederland (Peter Nieuwenhuis, Ad Dekkers, Emi Nieuwenhuis en Gérard Kamper) met 4’52”9 en werden de Belgen ( Leon Daelemans, Clement Van Ransbeeck, Mar Van Der Putte en Roger De Beukelaer) na 3.500 meter ingelopen. Nederland 2p.-België 1p. Wat het eindtotaal brengt op Nederland 8 punten en België 4 punten.

    27-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Nederland won Piet van Katwijk de Ronde van Limburg, na 170km had hij 1’30” voorsprong op Jo van Pol en werd 6” later Jan Spetgens derde voor Aad van den Hoek en Johan Claessen.

    In de Ronde van Zwitserland moesten de renners twee ritten afwerken: rit 4a) van Cernier naar Morges over 101km bracht al de derde overwinning voor Bruno Hubschmid en werd Iwan Schmid nog maar eens tweede, plaats drie was voor de Fransman Henri Chavy.

    De tijdrit van 42km werd gewonnen door Gilbert Bischoff die met 31” leider Bruno Hubschmid versloeg. Derde werd Xavier Kurmann op 42”.

    27-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers te Vinderhoute

    .
    Het podium van Vinderhoute

    In Vinderhoute waren het drie sterke renners die een vroege ontsnapping tot een goed einde hebben gebracht. Onder aanhoudende regen klopte Antoine Bauwens zijn medevluchters Martin De Clercq en Ivan De Vriendt. Zelfs een lekke band na 3/4 koers kon Bauwens er niet van weerhouden zijn 5e zege te behalen. Ruim 1’ na de drie koplopers was het Roger Van Den Eede die van de vijf achtervolgers de snelste was voor plaats 4.

    27-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    In Bornem was de zege voor Leo Huysmans die na 95km had hij 1’10” voorsprong op Luc Crauwels. Op plaats drie eindigde Frans Eliaerts hij had 2’ achterstand.

    Met 34 is men vertrokken te Esplechin waar William Meganck 50” voorsprong had op Jacques Deweerdt en volgde Henri Wats al op 1’50” hij versloeg Alain Depuydt voor de derde plaats.

    Te Forêt/Vielsalm kreeg men amper 14 renners aan de start en won Ludo Noels er zijn vijfde wedstrijd. Hij had 1’20” voorsprong op Alain Buckinx en de Nederlander Harrie Lunenburg.

    In Ieper behaalde Ronny Rosseel zijn tweede overwinning voor Frans Ligneel en J. Vercaemer.

    Voor eigen volk won José Clabots te Kermt. De 41 renners moesten wegens het slechte weer 30 inplaats 35 afleggen. Reeds in de 3d ronde trok de lokale renner er op uit en kreeg Bellis en Dierckx mee. De regen en onweer heeft er voor gezorgd dat half koers reeds een 20tal renners waren afgestapt. Vooraan bleef het drietal samen tot in de 19e ronde toen op een stukje kassei Bellis en Dierickx ten val kwamen. José Clabots won uiteindelijk met 1’ voor Raymond Vanstraelen en Gustaaf Put die nog voorbij de twee pechvogels waren gereden. Op 1’30” werd Frans Dierckx 4e en voor Romain Bellis was er op 1’45” plaats vijf.

    Ook Ramskapelle/Nieuwpoort kreeg maar 18 renners aan de start. Alain Desaeger versloeg er Eddy Ronquetti, Noël Pottier en Etienne Mattheus. Op 3’20” was Raf Coenen de snelste voor plaats 5.

    Romain Vercauter uit Assenede behaalde zijn eerste zege te Ruiselede waar men met 42 was vertrokken. De dichtste ereplaatsen waren voor Paul Van Nieuwenhuize en de Nederlander Guido Paridaen.

    60 Vertrekkers te St.-Antonius-Brecht en was na 109km Roger Van Gaubergen de snelste voor Walter Bellemans, Jos Jacobs, Luc Van Ouytsel en werd diens broer Marc 9de.

    Te Thiméon in de provincie Henegouwen mocht men 44 rugnummers uitreiken. Na 2.50’ had men 105km gekoerst en werd Johan Hendrickx winnaar voor Yvan Raveyts, August Van Laethem, Guy Minsar e.a.

    27-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Rik Van Linden

    In België konden de profs kiezen tussen Heist aan Zee en Mortsel waar het pk van Antwerpen werd verreden. De Kustpijl trof het niet wat betreft publieke belangstelling en het aantal deelnemers slechts 39 namen de start in het hondenweer. Regen en storm kenmerkte, het eerste koersgedeelte, met het gevolg dat Vandenberghe en Reybrouck reeds na enkele kilometers zich gingen aankleden. Het was pas even voor het binnenrijden van Heist na de grote ronde van 112km dat vier renners aan de haal gingen. De Nederlander Holst, de Belgen Delaere, Vanclooster en de Australiër Whetter, zij werden achterna gezeten door een zestal, De Boever, Van Bruwaene, Donie, Wyckaert, Vantyghem en de Nederlander Duycker. In de tweede lokale ronde begaf Whetters vooraan en moest 2 rondjes later ook Holst de rol lossen, en werden door het groepje De Boever bijgebeend. In de spurt won Noël Vanclooster het vrij gemakkelijk van Aimé Delaere. Op 40” werd Noël Vantyghem derde voor, Jaak De Boever, Daan Holst, Robert Whetters, Raf Van Bruwaene, Eric Wyckaert, Adri Duycker en Willy Donnie. Op 4’15” kwam Christian Callens als elfde toe. Op 6’30” won Julien Van Geebergen de groepsspurt.

    Ook Mortsel had met stormweer te kampen waardoor zij 1 renner meer aan de start kregen dan Heist, en hebben de inrichters besloten vijf ronden minder te laten rijden en de afstand naar 165km te brengen. Topfavoriet Rik Van Linden is reeds in de 2de ronde ten aanval getrokken en kreeg de Nederlander Koeken en de Belgen Van Sweevelt die voor eigen volk reed en Willekens mee. Door een valpartij zijn Willekens en Van Sweevelt nog achteruitgeslagen. Naar het einde toe heeft Rik Van Linden de Nederlander Cees Koeken achtergelaten en won met 20” voorsprong. Voor plaats drie op 3’30” was Staf van Roosbroeck sneller dan Ludo Vander Linden en de twee ongelukkige Guido Van Sweevelt en Lucien Willekens. Vanaf Johnny Schleck op plaats 7 zijn al de anderen gedubbeld.

    27-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Gösta Pettersson wint van Eddy Merckx

    In de Giro werd rit 7 verreden van Cosenza naar Catanzaro over een afstand van 151km wat in deze Giro de op één na kortste rit is. Maar heeft Eddy Merckx een nummer opgevoerd, zoals hij dat nog maar zelden heeft gedaan in zijn roemrijke loopbaan. Reeds kort na de start is Eddy gaan aanvallen en kreeg Fuente, Lazcano, Pettersson en Urbani mee. Zes kilometer verder kwamen ook Deschoenmaecker en Bergamo aansluiten en moest Farisato die eerder de kloof had gedicht opnieuw lossen. Dan zijn Jos en Eddy zo hard beginnen rijden dat Bergamo en Urbani er af moesten en stelselmatig terrein verloren net zoals de groep met Gimondi die tevergeefs poogde een tegenaanval op gang te brengen. Net voor de top van de Valico di Monte Scuro 1618m hebben Fuente en Lazcano Eddy willen verschalken maar kwam Merckx toch als eerste boven voor Fuente en Lazcano. In de afdaling liet Eddy zich als een steen naar beneden vallen en was het enkel Pettersson die mee was. Op de Croce di Agnara 1371m was het ook Eddy die als eerste doorkwam. Slechts enkele kilometers na de eerste afdaling heeft Pettersson zijn deel in het werk gedaan. Al ging de zege naar de Zweed was Eddy opgetogen met de 4’13” voorsprong. Als derde kwam Miguel-Maria Lasa over de meet voor Franco Bitossi,Jos Spruyt, Gianni Motta, Felice Gimondi, Giancarlo Polidori, Italo Zilioli, Vicente Lopez-Carill , Emilio Casalini, Giocarlo Paolini en als laatste van het groepje José Fuente die zijn rose trui aan Merckx moet afgeven. Twee Italianen hebben de strijd gestaakt zodat men nog met 84 in koers blijft.

    Ritwinst in de Ronde van de Oise voor Cyrille Guimard, die de eerste rit Creil-Comiègne 227,5km won in een spurt met vijf. Plaats twee was voor Jacques Mourioux dan volgden José Catieu, Wilfried David en Alain Santy. Op 13” werd Christian Raymond 6de, en kwam 2” na hem Luc Van Goidsenhoven over de streep. Guimard is ook de nieuwe leider. Liefst 10 landgenoten hebben het slechte weder ingeroepen voor hun opgave. Het waren: Hooyberghs, Omloop, Verstraeten, Vanryckeghem, Leman, Eric De Vlaeminck, André Dierickx, De Witte, Guido Van Damme en Van Olmen. Ook de winnaar van de proloog Grosskost gaf er de brui aan.

    In Groot-Brittannië was er in de Sunblest 3-day een nieuwe zege voor de ploeg Holdsworth-Campagnola. Nu won Geoffrey Wiles voor Robert “Bob” Addy die 2” achterstand had. Op plaats drie op 4” eindigde Keith Lambert en is de winnaar van gisteren Peter Kisner op 14” vierde voor Jim Moore.

    27-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    .

    Alois Persijn geboren te Nazareth op 03/08/1888 is vandaag op 83 jarige leeftijd in Brussel overleden. Alois was prof van 1910 t/m 1928. Met uitzondering van 1923 heeft hij als individueel gereden. Wat betreft overwinningen zijn er enkel 3 Zesdaagse bekend.

    26-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotterdam

    .
    Peter Post

    In Rotterdam was er de afscheidingsmeeting achter derny’s van Peter Post. Onze landgenoot Theo Verschueren won er voor Jaap Oudkerk, Cees Stam en Piet De Wit.

    26-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    Payerne-Cernier de derde rit in de Grote prijs van Zwitserland bracht geen derde zege voor Bruno Hubschmid, hij moest het met25” afleggen tegen Ueli Sutter en schoof Iwan Schmid ook 1 plaats op na tweemaal 2de was er nu plaats drie. Hubschmid blijft wel leider.

    26-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland


    .
    Roger De Vlaeminck wint rit 6
    Eindelijk een Belgische zege in de Giro Roger De Vlaeminck wint de 6de rit Montesano- Teme-Cosenza, waar de aankomst op een sintelbaan lag. Aangezien men morgen een zware rit voor de boeg heeft is er vandaag weinig strijd geleverd. Pa op 20km van het einde is men beginnen aanvallen. Toen op 3km van het einde Caverzasi en Perletto wegreden kwamen even later Paolini, Spahn en Van Staeyen aansluiten. Toen deze vijf enkele honderden meters voorsprong hadden is De Vlaeminck in één ruk naar de leiders gereden. Hij kwam echter enkel bij een drietal want Paolini en Spahn hadden het gevaar ingezien. Roger heeft wat in de wielen blijven zitten en is dan naar het tweetal gereden, om hen op 1km van het einde uit de wielen te rijden. Roger won zijn eerste Giro-rit uit zijn loopbaan en had 2” voorsprong op Enrico Paolini en Erich Spahn. Op 4” werd Arnaldo Caverzasi 4de voor Ludo Van Staeyen. Als 6de op 8” werd Gianni Motta die de spurt van het peloton won. Giuseppe Perletto die negende werd had 4” achterstand aangezien de tijd bij het binnenrijden van de piste werd genomen. Onderweg had men de Valico di Campo Tenese 1022m beklommen en kwam Giovanni Varini als eerste door.Fuente blijft leider.

    In Frankrijk is de Ronde van de Oise gestart met een proloog van 2,7km. Het was de specialist Charly Grosskost die met een tijd van 4’06”3 won voor Cyrille Guimard, Yves Hézard onze landgenoot Dirk Baert en werd Gérard Moneyron vijfde. Het was tevens het heroptreden van Frans Verbeeck na zijn val in Parijs-Roubaix.

    In Groot-Brittannië ging de Sunblest 3-day van start. Het werd een Nederlandse zege met Peter Kisner voor Sid Barras, Mick Holmes, Philip Marrows en Danny Horton.

    26-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Roger Loysch

    Drie wedstrijden te Helchteren, profs - liefhebbers en juniores.

    In Helchteren kreeg men 91 ptofs aan de start die om de 135km vol te krijgen eerst 12 lokale ronden dan een grote en nogmaals 7 kleine rondjes moesten afleggen. Tijdens het eerste gedeelte reden Frans Brands en Cees Koeken aan de leiding maar na enkele kilometers in de grote ronde werden zij ingelopen. Nadat de twee duo’s Schleck (de Tour is in aantocht), Dehaes en later Verhaegen en Delnoy het hebben geprobeerd werd de eerste grote schifting doorgevoerd bij het binnenrijden van Neerpelt. Een 17tal renners namen reeds vlug 1’ voorsprong. Bij het bereiken van Helchteren moesten de inrichters een derde groep uit de wedstrijd nemen wegens een te grote achterstand. Op een 3tal rondjes van het einde is Roger Loysch in den aanval gegaan kreeg nog het gezelschap van de Nederlander Karel Delnoy met Staf van Roosbroeck als waakhond. In de laatste ronde is Roger nog eens gegaan en won met 12” voorsprong op zijn ploegmaat Staf Van Roosbroeck en Karel Delnoy. Nog een ploegmaat Luc Van Goidsenhoven werd op 24” vierde voor Raymond Steegmans, Marcel Omloop, Frans Verhaegen, Georges Barras, Ernest Bens,Jan Krekels (Ned), Jos Abelshausen, Mathijs de Koning (Ned), Ronny De Bisschop, Eddy Goossens, Wim kelleneers (Ned), Herman Vanspringel en Daan Holst (Ned). Op 3’10” was Fonske Debal de snelste voor plaats 18.

    Bij de liefhebbers had men een record aan deelnemers liefst 145 renners werden ingeschreven. Zij moesten een grote en vijf kleine ronden afwerken. Het was tussen Leopoldsburg en Balen dat een 25tal renners ontsnapten. In de omgeving van Eksel was de hergroepering bijna een feit, maar hebben vooral Bortels, Clabots en Noels er voor gezorgd dat het niet gebeurde. Bij het ingaan van de laatste ronde zijn vier renners uit de kopgroep ontsnapt en zouden voor de zege spurten. Het was Bernard Bourguignon die van op 400meter aan de spurt begon en weerstond aan René Dillen, de Nederlander Peter van den Donk en José Clabots. Voor plaats 5 was Georges Bortels de snelste voor Ludo Noels, Raymond Vanstraelen e.a.

    Ook de juniores waren uitgenodigd met 57 begon men aan de 17 ronden van 3,29km. Hier was de zege voor Sylvain Vanhamel voor Celis, Noël Peeters, Ludo Lipkens, René Wuyckens uit Kessel-Lo, Henri Budé en Eric Van Dormael.

    De tweede wedstrijd voor profs was te Heldergem waar na 145km Maurice Dury 75 meter voorsprong had op Willy Teirlinck en 15” op Rudy De Groote. Voor plaats vier was op 25” de Fransman José Catieau sneller dan Wardje Janssens. Plaats 6 op 45” was voor Willy Van Neste voor Eddy Cael en Julien Knockaert. De groep kwam op 3’ binnen en was het Lucien Van Impe die negende werd.

    25-05-2012 om 02:26 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Pietro Ugolini

    Tweede rit in de Grote Prijs van Zwitserland voor liefhebbers waar in Villars-sur-Glâne werd gestart en men na 152km in Payerne toekwam. Het was opnieuw Bruno Hubschmid die won en werd Iwan Schmid opnieuw tweede. Als derde kwam Pietro Ugolini over de streep. Hubschmid blijft uiteraard leider.

    25-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    Buiten Helchteren waren er nog drie wedstrijden voor de liefhebbers.

    In Begijnendijk was Jean Maris de beste voor Theo Dockx en Karel Sels.

    Pierre Buslot behaalde in Ternat zijn derde zege waar hij in een spurt met twee Lucien De Brauwer versloeg. Gustaaf Hermans als derde had 18” achterstt-and.

    In Tielt was Daniel Pauwels sneller dan Roger Verschaeve en kwam Ronald Rosseel als derde 15” later over de streep.

    25-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Fabrizio Fabbri

    Rit vijf in de Giro Foggia-Montesano was 238km en werd verreden in een ondraaglijke zon. Van bij de start ging Eddy Merckx in den aanval, liet eerst zijn ploegmaat Huysmans wegrijden om dan met Ritter, Lasa, Pettersson en Fabry naar Jos te rijden en kwamen even later ook De Vlaeminck en Boifava aansluiten. De koplopers hebben 10km gestreden om weg te geraken maar kregen nooit meer dan enkele honderden meters en moesten zich uiteindelijk gewonnen geven. Oorzaak van de mislukking was dat Bitossi viel toen die met De Vlaeminck en Boifava in de achtervolging ging. Op dat ogenblik was de groep reeds in twee gescheurd en was geen enkele Spanjaard ( behalve Lasa die mee vooraan zat) in het eerste gedeelte. Toen de eerste achtervolgers met Bitossi vooraan kwamen aansluiten zakte het tempo en kon ook tweede groep twee opnieuw aansluiten. Eddy heeft dan maar Bruyère voorop gestuurd deze kreeg Crepaldi en Lopez Carril mee zij hebben 150km voorop gereden en tot 9’ voorsprong gehaald. Na de beklimming van de Satriano 855m waar Lopez-Carrill als eerste doorkwam, hebben Swerts en Merckx er voor gezorgd dat de leiders werden gegrepen. Toen is Fabbry gegaan en kreeg Bellini mee,de enige Italiaanse ploegmaat van Eddy. Op de Montesano Terme 600m was het Fabrizio Fabbri ( van de ploeg Lomme Driessens) die met 1” Giancarlo Bellini versloeg. Plaats drie op 11” was voor Franco Bitossi, 2” later werd Eddy Merckx vierde met in zijn spoor Roger De Vlaeminck, Wladimiro Panizza, Gianni Motta, Italo Zilioli, Ole Ritter en als 10de Felice Gimondi. Fuente blijft leider. Twee renners hebben er de brui aan gegeven:Enrico Maggioni (Ita) en Francisco-Javier Galdeano (Spa).

    In Groot-Brittannië te Balderton werd de Nederlander Peter Kisner derde, winnaar werd Tony Gowland voor Sid Barras.

    25-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    .
    Willem Ooms

    In Den Haag, Nederland is op 75 jarige leeftijd Willem Ooms overleden, hij werd geboren te Sloten op 13/1/1897. Willem was prof van 1920 t/m 1929, waarvan acht jaar als individueel en reed in 1924 en 1926 voor Buysse Cycles-Colonial. In 1920 heeft hij als liefhebber aan de Olympische Spelen in Antwerpen deelgenomen.

    24-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland


    .
    Bruno Hubschmid
    In Zwitserland ging vandaag de Grote Prijs van Zwitserland voor liefhebbers van start, een rittenwedstrijd over 5 dagen. De eerste rit van Sion naar Villars-sur Glâne is 146km. Winnaar werd Bruno Hubschmid voor Iwan Schmid en werd op 4” Gilbert Bischof derde.

    Op de wielerbaan van Amsterdam was er de wedstrijd Holland-België voor liefhebbers. Op de tandem won België met Robert Maveau-Manu Snellinx van Peter Van Doorn-Marinus Langkruis. In de achtervolging was de Nederlander Roy Schuiten veel te sterk voor Donald Zeebroek die na 3800m werd ingelopen. De km tijdrijden was voor de Nederlander Klaas Balk 1’12”9 tegen 1’15” voor Noël Soetaert. En tenslotte de Olympische achtervolging won Nederland met een tijd van 4’52”9, de Belgen werden ingelopen. In de eindstand heeft Nederland 12 punten en België 9.

    24-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Seraing-Aken-Seraing voor liefhebbers waar 99 renners aan deelnamen is een duel België – Nederland geworden. Na 152km werd Ludo Noels winnaar voor Georges Bortels en de Nederlander Jan Spetgens. Dan op 1’ volgden opnieuw 2 Nederlanders, Jo Van Pol en Hans Jongen met in hun spoor Isidoor Weemaes. Op 2’ won Roger Loysch de spurt voor plaats 7 voor Alain Buckinx, Mark Verbeeck, Alex Van Linden, Gaston Louwet, Ludo Bruylandts, de Luxemburger Erny Kirchen en Guy Minsart. Op 3’ werd Joseph Bourget 15de. Op 6’ volgden Luc van Ouytsel, Gust van Looy, Frans Tilburgs, Robert Michot enals 20ste Bernard Bourguignon.

    Te Ploegsteert won Rino Vandromme voor nationaal kampioen Freddy Maertens en Daniel Moenaert.

    24-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    De wedstrijd te Laarne werd gekenmerkt als een ware afvallingsrit. Na enkele schermutselingen zonder resultaat, kwamen drie renners aan de leiding. De Muynck, Vanden Neste en Van Landeghem, toen deze opnieuw tot de orde waren geroepen ging een nieuw trio in den aanval, Ebo, Staes en opnieuw Van Landeghem, maar werden redelijk vlug opnieuw ingelopen. Frans Brands is dan drie ronden alleen voorop gaan rijden. Op 3 ronden van het einde kwam de goede ontsnapping tot stand, eerst met vijf en kwamen vervolgens nog 4 anderen aansluiten. Tijdens de laatste kilometer verschalkte de Nederlander Richard Bukacki zijn medevluchters en won met 10” voorsprong. Ronny Vande Vijver was de snelste van de achtervolgers voor Aimé De Laere, Rob Whetters (Aus) rijdend voor Hertekamp, Willy Scheers, Walter Planckaert, André Peirsman, Ronny De Bisschop en Frank Ebo.

    24-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    J.M. Fuente

    In de Giro kregen de renners vandaag twee ritten voorgeschoteld. Rit 4a de korte maar gevreesde voormiddag van Francavilla naar de flanken van de Blockhaus della Majella (1700m). Op de plaats waar Eddy Merckx in 1967 zijn eerste groot Girosucces behaalde, is er opnieuw zeer hard gestreden. Ditmaal moest de wereldkampioen berusten in zijn nederlaag en waren de inspanningen lonend voor een Spaans wonderduo dat iedereen blijft verrassen. Er werd zelfs een zeer duidelijke lijn getrokken en de rit gaf een dubbele vaststelling: de Spanjaarden zijn bijzonder sterk, en Eddy krijgt alleen de verantwoordelijkheid om dit geweld op te vangen. Winnaar werd de Spanjaard José-Manuel Fuente met 1’35” voorsprong op zijn landgenoot Miguel-Maria Lasa verder volgden Gianni Motta op 2’36” met in zijn spoor Marcelo Bergamo en Eddy Merckx. Fuente is de nieuwe leider. Twaalf renners kwamen na sluitingstijd binnen. Waaronder Basso en Bitossi en twee landgenoten Sercu en Stevens.

    Het tweede gedeelte was van Blockhaus della Majella naar Foggia was 210km. Een negental mocht spurten voor de zege en was het Wilmo Francioni die het haalde voor Enrico Paolini, Giancinto Santambrogio, Willy De Geest, Roger Swerts, Tony Houbrechts, Enrico Maggioni, Frans Mintjens en Mario Anni. Op 25” was Attilio Benfato de snelste van de groep waarin drie Belgen ontbraken, Huysmans, Vandenbossche en Spruyt zij eindigden op 42”. Fuente blijft leider.

    24-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Rik Van Linden

    Weinig deelnemers in de twee wedstrijden in België, 36 in Ninove en 40 in Zinnik. In Ninove heeft Rik Van Linden in de laatste drie kilometers harder gefietst dan de acht achtervolgers die hem op de hielen zaten en hield zijn 100m meters voorsprong gaaf tot aan de streep. In het begin van de wedstrijd heeft Lucien Van Impe een nummertje opgevoerd. Aan km 30 op een helling reed hij iedereen uit het wiel en had 20km verder al 2’ voorsprong en werd pas op 50km van het einde ingelopen. Na Rik van Linden werd dus op 100meter Dirk Baert tweede voor Ronald De Witte, Maurice Dury, Ferdinand Hermie, Jaak De Boever, Etienne Antheunis, Ward Janssens en werd Lucien Van Impe 9de. Op 2’40” was het Raf Van Bruwaene die voor plaats 10 de snelste was.

    In Zinnik moesten de renners 12 ronden van 12km afleggen. Na 5km waren het Ferdinand Van Rymenant en Roger Kindt die uit de groep wegreden en aan km 10 het gezelschap kregen van Jean-Pierre Berckmans. Vooraan vond van Rymenant in de zevende ronde het welletjes en liet zich uitzakken alhoewel de voorsprong van de drie toen 1’15” was. Julien Van Lint is toen de groep tot 40” van de leiders was genaderd alleen naar de leiders gereden. Op 2km van de streep is Julien dan voorgoed weg gereden en won met 15” op Jean-Pierre Berckmans en Roger Kindt. Op 35” werd Ludo Vander Linden vierde en was op 45” Alfons Debal de snelste van een groepje voor Rudy De Groote, Georges Vandenberghe, Eddy Cael en Paul Crapez.

    23-05-2012 om 04:23 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Na 110km versloeg Eddy Van Puymbroeck te Moerbeke-Waas zijn medevluchter Theo Dockx en werd 40” later Johan Hendrickx derde.

    In Tertre was Staf Van Gossum de snelste voor Jaky Declerck en Raf Declercq.

    23-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Ugo Colombo wint rit 3

    Rit drie in de Giro werd verreden tussen Porto San Giorgio en Francavilla over een afstand van 205km. Deze rit als vlak aangekondigd was in het tweede gedeelte vrij lastig zodat de renners niet veel strijdlust vertoonde. In het begin van de rit is Fuente ten aanval getrokken maar toen Gimondi, Tomas en Gösta Pettersson bij hem kwamen weigerde hij mee te werken. Op 20km van het einde op een steile helling is Fuente nog eens ten aanval getrokken, er volgde een reactie van Merckx ook Gösta Pettersson wou mee maar werd door Merckx uit het wiel gereden, en kwam Eddy tot bij Fuente. Even later sloten ook De Vlaeminck, Panizza en Lazcano aan. Terwijl in de achtervolging Gimondi, Zilioli,Motta en Pettersson elkaar de hand reikten, weigerde Fuente vooraan nog verdere medewerking. Het was enkel Roger De Vlaeminck die Eddy wou steunen maar ook niet kon verhelpen dat de achtervolgers kwamen aansluiten. Zodat er een kopgroep van een 20tal renners ontstond. In het zicht van de meet heeft Ugo Colombo toegeslagen en won met 15” voorsprong en werd ook leider. Voor plaats twee was Eddy Merckx de snelste voor Gianni Motta, Michele Dancelli, Franco Bitossi, Roger De Vlaeminck, Miguel-Maria Lasa, Davide Boifava, Felice Gimondi en sluit Georges Pintens de top10. De 2 landgenoten nog in de kopgroep zaten waren, Albert Van Vlierberghe als 12de en Jos Bruyère als 21ste.

    Te Grave in Nederland won na 110km Leo Duyndam voor Piet De Wit en Harm Ottenbros.

    23-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.West-Vlaamse Trofee

    .
    Martin De Clercq wint

    De vierde wedstrijd voor de West-Vlaamse Trofee werd verreden te Stasegem. Een eerste schifting bracht 16 renners vooraan. Op 20km van het einde versnelde de Oostvlaming Martin De Clercq. Op 3km van het einde kwam Roger Verschaeve bij de leider aansluiten, maar moest het in de spurt tegen de sterkere Martin De Clercq afleggen. Voor Martin is de overwinning in deze trofeekoers tot nu de mooiste bladzijde in zijn wielercarrière. Op 12” werd Rino Vandromme derde voor Daniel Moenaert en Patrick Geldhof. Freddy Maertens moest zich tevreden stellen met een elfde plaats.

    22-05-2012 om 06:17 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henegouwse Ster

    Laatste dag in de Henegouwse Ster te Wanfercée-Baulet met in de voormiddag een ploegentijdrit gewonnen door Vèlo-Club Liège voor Sport Gilly en Deerlijk. Na de middag was er een rit van 120 km dat werd gewonnen door Jacques Mean die ook al de eerste rit had gewonnen. Op 44” werd Daniël Desloovere tweede voor Jean-Claude Donckers. Vijf seconden later werd Michel Degrin 4de en Robert De Guchtenaere vijfde.

    In het eindklassement heeft Bernard Bourguignon 6” voorsprong op Bernard Draux en 15” op Eric Rosseel. Voor Luc Pratte was er op 26” plaats 4, en werd op 1’04” Gerry Catteeaw vijfde. Bij de ploegen was Vèlo-Club Liège de beste voor SV Deerlijk en Gilly Sport.

    22-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Slechts 19 renners aan de start te Adinkerke om er 90km te koersen. In een spurt met twee versloeg Marc Renier zijn medevluchter Gerry Boutry. Op 15” volgde Paul Van Nieuwenhuyzen die Noël Pottier, Hugo Vermeersch, Norbert Lesage, Michel Pollentier e.a. achter zich liet.

    In Beselare lieten 28 renners zich inschrijven en moesten 107 km afleggen. In een spurt met drie won Berthil Cael voor Jacky Vercaemer en Marcel Vandepoele. Van de eerste achtervolgers op 1’45” was het Jacques Breda die de snelste was.

    Bornem kreeg Alex Robberecht als winnaar hij had 50” voorsprong op Fil. Vervueren en Raf Nobels.

    Leo Huysmans won te Borsbeek voor Alfons Van Camp en Raymond Devos.

    In Bottelare werd Gerrit Declercq winnaar voor zijn naamgenoot Raf Declercq en Rudy Bauwens.

    Nederlandse zege te Grâce-Hollogne waar van de 37 vertrekkers Ben Koken zijn eerste overwinning behaalde. Voor Ludo Noels was er de tweede plaats en nog een Nederlander Jo Van Pol werd derde. Op plaats 4 eindigde Roger Loysch voor de Nederlander Hubertus Geilenkirchen.

    Nog een Nederlandse zege nu te Kieldrecht waar Cor Tuyt won voor Ernie Blommaert en André Verbraecken.

    Zijn tweede zege van het Pinksterweekeinde behaalde Yvan Benaets te Kortenaken. Man van de wedstrijd was wel Benny Paulissen die samen met Staf Verboven in de derde van de tien te rijden ronden ontsnapte. Al liet Staf zich in de achtste ronde uitzakken deed Benny alleen verder en kreeg het gezelschap van de plaatselijke renner André Coppers. Ook Omer Meeus en Yvan Benaets kwamen mee vooraan. In de spurt was het Benaets die het haalde voor André Coppers, Omer Meeus en Benny Paulissen. Voor plaats 5 op 1’27” was Jos Similon sneller dan Jozef Vonckx, Gustaaf Verboven, Willy Van aerschot, Luc Van Ouytsel en Omer Coeckaerts. Op 1’44” kwam Georges Bortels alleen toe en werd 11de. Het “peloton” mocht voor plaats 12 spurten zij hadden wel 6’30” achterstand en was Gustaaf Van Gossum sneller dan Eddy Nijs en was er voor tweelingbroer Marc Van Ouytsel een 15de plaats.

    Ook Jacques Martin behaalde zijn tweede zege van het weekend te Lessines versloeg hij in een spurt met twee yves Raveydts en werd op 30” André De Bilde derde.

    In Lokeren was Marc van De Putte sneller dan Rudy Heyns en Etienne D’Hollander.

    In Nazereth won Lucien De Brauwer zijn eerste wedstrijd met 45” voorsprong op Willy Jonkheere en Jean-Paul Spileers.

    Zijn vijfde zege behaalde Paul Collaer te Neerijse waar op 2’25” Henri Michiels zijn zoveelste ereplaats behaalde en Lucien Van Rompaey derde werd.

    Nederlandse zege te Queue-du-Bois waar 38 renners aan de start stonden en Cor Boersma zijn tweede zege in België behaald. Op plaats twee eindigde de Luxemburger Lucien Didier en werd Jos Civatone (Ita) derde.

    Op de tweede dag te Rumes won Lucien De Wilde voor Noël De Backer en Henri Wats.

    In de Sterrit te Sint Agatha Berchem was Karel Rottiers sneller dan Staf Van Cauter, Pierre Buslot, Luc De Croock en werd Alex Van Linden vijfde.

    Van de 42 renners te Tielen was Jos Van Nijlen uit Oud-Turnhout de beste voor Achiel De Peuter die op 50 meter volgde met in zijn spoor Roger Lemmens, Jos Jacobs, Walter Bellemans, Frans Van den Berk, August Van Looy en Melchior Avonds. Op 2’30” won Roger De Backer de spurt voor plaats 9.

    In Wolvertem ging de zege naar Jean Maris voor Eddy Van Hoof en August Van Laethem.

    22-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De Polymultipliée verreden op de omloop van Paron te Sens in Frankrijk is gewonnen door de Nederlander Joop Zoetemelk die de 154,9 km aflegde in 4.14’50”. Op 4” werd Jacques Botherel tweede, Jean-Pierre Danguillaume als derde volgde op 52” met in zijn spoor Raymond Delisle. Als vijfde op 1’01” eindigde Désiré Letort. Raymond Poulidor moest tevreden zijn met een 14de plaats op 3’27”. Onze landgenoot Eric Leman werd 20de hij had 8’40” achterstand. De Trofee Claude Tillet werd gewonnen door Peugeot.

    In Bayonne eveneens in Frankrijk won Luis Ocana een wedstrijd van 130km en volgde onze landgenoot Walter Godefroot als tweede op 30” en werd Charly Grosskost derde.

    22-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Eerste aanvaller Raf Van Bruwaene

    Bij Eddy Wally in Ertvelde was er de 28ste ronde van Oost-Vlaanderen waar men 67 renners mocht ontvangen. Hier was de eerste aanvaller Raf Van Bruwaene maar zou voor men in Deinze kwam al opnieuw worden gegrepen. Na een poging van Dury en Vanryckeghem die niet lang stand hield, was het bij een premiespurt te Voorde gewonnen door Bukacki voor Vanclooster dat de beslissing viel. De twee gingen door en kregen nog 8 anderen mee,en hadden bij de terugkeer in Ertvelde al 4’ voorsprong. Bukacki reed lek maar zou na een lange inspanning zijn plaats vooraan opnieuw innemen. De koplopers waaruit Aimé De Laere door pech wegviel, zijn dan in het achteruitgeslagen peloton terecht gekomen. Noël Vanclooster nam 50 meter voorsprong en behield deze tot op de streep. Voor plaats twee was Richard Bukacki de snelste voor Roger Loysch, Ronny Vande Vijver, Maurice Dury, Willy In ’t Ven, Herman Beyesens, Willy Van Malderghem, Johan De Muynck. Op 3’20” werd Herman Vansprinel 10de voor August Herrijgers en Eddy Goossens. Fernand Hermie kwam 20” later als 13de over de streep. Het peloton volgde op 3’50” en was Daniël Vanryckeghem de snelste voor plaats 14.

    Ook de liefhebbers reden te Ertvelde en won na 77km Willy Govaerts met 20” voor Romain Vercauter en Jozef Hendrickx. Lierse B.C. was de beste ploeg.

    In Cras-Avernas kwamen 47 renners opdagen voor de twintigste Haspengouwse Pijl. Eerste aanvaller was Julien Knockaert die reeds na 29km er vandoor reed en haalde tot 2’50” voorsprong. Georges Barras en Julien Van Geerbergen zijn even op zoek gegaan naar de leider, maar werden opnieuw ingelopen. Te Awans na 86km waren het Sohet, Thomas, Gilson en Aerts die in achtervolging gingen naar de leider, en hem na enkele kilometers vervoegden. Te Ouffet aan km 100 was het leidersgroepje tot 17 renners uitgebreid. Aan km 145 te Hannuit ging Roger Kindt uit de kopgroep in den aanval en reed 15” voorsprong bijeen. Ondertussen waren Schepers, Sohet, Doyen en Bracke bij de 16 achter Roger komen aansluiten. Kindt die tot 35” had kunnen uitlopen werd in de derde kleine ronde opnieuw ingelopen. Verschillende renners hebben nog getracht solo naar de meet te rijden, maar was het uiteindelijk Vanconingsloo die op 5km van het einde kon wegrijden. Georges won met 35” voorsprong op Jos Van Olmen, Georges Barras, Frans Staes, Emile Cambre, Leon Thomas, Alfons Debal, Michael Wright (Gbr), Hugo De Haes, Roger Gilson (Lux), Maurice Eyers, Marc Sohet, Paul Crapez, Roger Kindt, Paul Aerts, Wim Schepers (Ned), Ferdinand Bracke, Johny Schleck (Lux), Luc Van Goidsenhoven en André Doyen. Wat nog overschoot van achtervolgers mocht op 5’15” spurten voor plaats 21 en was Camille Sohier sneller dan Raymond Steegmans e.a.

    Bij de liefhebbers te Cras-Avernas mocht Leonard Engelen de zegebloemen in ontvangst nemen, voor Freddy Lismont, Jan Swinnen, Paul Beirnaerts, P. Neve, José Clabots, Maurice van Elderen en Roger de broer van de winnaar werd laatste van de achtkoplopers, maar had wel hard gewerkt om zijn broer aan de zege te helpen. Voor Leonard Engelen is het na 3 maanden rust wegens zijn val in de Antwerpse zesdaagse op 12/2 zijn eerste overwinning. Het is pas sinds 1/5 dat hij weer koerst. Toch hadden een 3e, 4e, 5e,twee 6e en een 12e prijs hem weer vertrouwen gegeven.

    22-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    De tweede rit in de Giro werd met start in  Ravenna en eindigde na 212km op de Fermo een klim van 321 meter. Een misrekening van Eddy Merckx heeft hem de zege gekost. Eddy had Joseph Bruyère in de slotkilometers voorop gestuurd. Toen Lasa in de achtervolging ging op Bruyère was het Eddy die meeging maar niet overnam. Jos hield het evenwel niet vol en kwamen ook de anderen terug. Het was Gianni Motta die het haalde voor Franco Bitossi, Marino Basso, Eddy Merckx, Roger De Vlaeminck, Albert Van Vlierberghe, Silvano Ravagli, Felice Gimondi, Davide Boifava en Ole Ritter sluit de top 10 . Na de rit liet Eddy verstaan dat Bruyère weer eens had gefaald, en indien hij met Lasa had meegewerkt er niemand nog zou terug gekomen zijn. Nu werd hij nog verrast door zijn tegenstrevers die de spurt heel wat beter hadden voorbereid. Basso blijft leider.

    22-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste

    .
    Theo Verschueren

    Op de zomerbaan van Leicester won onze landgenoot Robert Van Lancker de snelheid voor de Nederlander Lijn Loevesijn, de Australiër Gordon Johnson en de Italiaan Giordano Turrini.

    In Nederland te Oudenbosch eveneens op een zomerbaan heeft onze landgenoot Theo Verschueren voor 4.000 toeschouwers een stayerswedstrijd over 3 series gewonnen. In de eerste over 60 ronden was het Jaap Oudkerk die won met een tijd van 13’50”. Serie twee eveneens over 60 ronden was voor Cees Stam zijn tijd was 13’10”. De finale werd verreden over 80 ronden van 190 meter en werd dus Verschueren achter Koch in een tijd van 17’59” winnaar. Plaats twee was voor Piet De Wit achter Walrave, derde werd Gérard Koel achter Van Roey, plaats 4 was voor Cees Stam achter Stakenburg en Jaap Oudkerk als 5de had De Graaf als gangmaker.

    21-05-2012 om 10:23 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Nederland was er de Omloop van de Kempen over een afstand van 181,4km. Winnaar werd Jan Spetgens voor Hennie Kuiper, Bert Broere, Dick Groen en Harry Van Groezen.

    21-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Rob Kroep

    De Nederlander Rob Kroep had te Beyne Heusay 3” voorsprong op Jos Civatone de in Frankrijk geboren Italiaan wonende in België en werd Nico Crommen derde.

    Na gisteren nu opnieuw prijs voor Jean-Paul Spileers, te Elsegem waar men slechts 18 renners mocht inschrijven. Plaats 2 was voor Marnix Lannoo en werd Abel Holvoet derde.

    Te Geel-Winkelomheinde kwamen 32 renners aan de start om 102km te koersen. Gustaaf Wens had aan 10 meter voorsprong genoeg om te winnen. De Nederkander Cees Swinkels werd tweede voor Marc Verbeek, Walter Bellemans en maakte Willy Govaerts de top5 vol.

    Te Hoepertingen kreeg men 26 renners aan de start, zij moesten 4 kleine, 5 grote en nog een 4 kleine ronden afleggen om aan 105 km te komen. Reeds in de eerste kleine ronde waren er 3 die wegreden, Paulissen, Louwet en Marx, die elkaar goed verstonden. Bij het begin van de eerste grote ronde was hun voorsprong 1’15”. Een achttal ging in de tweede grote ronde op zoek naar de leiders en zouden daar in de volgende in slagen. Op het einde van de vijfde grote ronde waren het Paulissen, Michotte en Neven die de anderen achterlieten. In de laatste ronde liet Benny Paulissen de twee anderen achter en won met 50 meter voorsprong op Theo Michotte en Roland Neven. Op 30” won Paul Vanelderen de spurt van de eerste achtervolgers voor Leonard Engelen, Gaston Louwet, Frans Lemmens, Luc Pels en José Clabots. Henri Marx die ook mee vooraan had gereden werd pas 15de in een groepje op 1’30”.

    In Lovendegem werd er een criterium van 72km verreden waarvoor 45 renners kwamen afgezakt. Het werd een vierde zege voor Jacky De Clercq met in zijn spoor Pierre Van Renterghem, Eric Serler, Martin Lameire, Daniël Pauwels e.a.

    Voor Patrick Geldhof was het te Marke waar slechts 20 renners kwamen afgezakt zijn derde overwinning. Hij had 25” voorsprong op Alain Depuydt die zelf 30” voor Didier De Keyvere eindigde.

    Bij de 48 renners die aan de start kwamen te Meeuwen waren er 24 Nederlanders en 1 Duitser. Een kopgroep van 12 heeft niet geduld dat er nog anderen zouden aansluiten en liepen tot 3’ uit. Het is op 1km van de streep dat Gustaaf Put wegreed en ondanks een hevige reactie van de Nederlander Ant. Lubke met 50 meter voorsprong won. Op 100 meter was Albert Segers voor plaats 3 de snelste voor Robert Reeckmans, Frans Van de Berk, de Duitser Karl Ernst Beckers, Roger Loysch, Willem Bellemakers (Ned), Jan Jorissen, Manu Snellinx, Mathieu Jame en Johan Luske (Ned) als twaalfde.

    Eindelijk een zege voor Rudy Rijpens die de beste was van de 59 die zijn vertrokken in Muizen bij Mechelen. In zijn spoor volgden, Willy Verschueren, Roger Lemmens, Ludo Bruylandts,Franky Franssens, Willy Vandewouwer e.a.

    Zijn vierde zege behaalde Antoine Bauwens te Nederhasselt na 110km was hij sneller dan Lucien De Brauwer. Voor plaats drie op 1’10” won Roger Van Den Eede voor Ghislain De Clercq, Eddy Van Den Bossche e.a.

    Slechts 19 renners aan de start te Neder-over-Heembeek waar na 140km Frans Van Looy zijn tweede zege behaalde. Stonden mee op het podium Jos Despetter en Jean-Pierre Nicolas.

    Zijn eerste zege behaalde Eddy Vantieghem te Rumes waar 33 renners aan de start kwamen. Na 108km had hij 5” voorsprong op Willy Van Houtte die de snelste was van zes, 3de werd Victor Demesmaecker dan volgden Michel Legat, Jacques Van cauwenberghe, Claude Coppieters en Christian Dufour.

    In Schepdaal kwamen 34 renners aan de start en was het Louis Verreydt die na 125km 1’ voorsprong had op Luc D’Hoekers die Herman Deneys en André De Bilde voor plaats twee versloeg. Op 1’45” werd Guido Verheyden vijfde voor Staf Hermans, August Van Laethem e.a.

    Yvan Benaets was al aan zijn vierde zege te Testelt waar 35 renners de start namen. Hij versloeg zijn 3 medevluchters, Omer Meeus, Marc Van Ouytsel en Flory Van Hooydonck. Op 30” werd Luc van Ouytsel vijfde.

    Jacques Martin zijn derde zege behaalde hij te Walhain St.Paul waar hij de beste was van 39. Voor Henri Michiels was het nog maar eens net niet. Freddy Libouton werd derde voor André Bijnaerts en André Vermaelen.

    Te Liek in het Frans Oleye een deelgemeente van Borgworm kwamen 47 renners aan de start en mochten 100km afleggen. Het was al voor de vijfde maal deze maand dat Pedro Pardo won. Op de dichtste ereplaatsen eindigden Yvan Thomanne en Freddy Renson.

    Slechts 19 renners kwamen naar Wervik afgezakt, en kon Roger Verschaeve 15 meter over houden op Freddy Maertens, dan volgde op 30” Bertil Cael en werd op 40” Valeer Van De Casteele vierde voor Raoul Lecluyse.

    Het criterium van Wetteren is met 31 renners gestart, zij moesten slechts 70km afleggen. Raf Constant was de snelste voor Hilaire De Cocker en Dany Heyns.

    Tweede dag in de Ster van Henegouwen, waar de renners te Wanfercée-Baulet een rit van 140km kregen voor geschoteld. Bernard Bourguignon won voor Bernard Draux, André De Mol, Gerry Catteeuw en Robert Fontaine. Bourguignon is de nieuwe leider.

    21-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    De 68 deelnemers moesten te Deinze in de Omloop van Midden-Vlaanderen 1 kleine, 1 grote en tenslotte nog 6 kleine ronden afleggen om aan 178km te komen. Het was pas na 100km dat de wedstrijd open brak toen Ebo, Verhaegen, Holst, Wyckaert, David, Coulon, Kerremans, Van Landeghem en De Laere het peloton in de steek lieten. Een zevental heeft nog tevergeefs getracht om tot bij de leiders te geraken. Bij het ingaan van de laatste ronde hadden de ploegmaten De Laere en Kerremans samen met Van Landeghem 20” voorsprong op hun vroegere 6 metgezellen. Enkele kilometers van het einde heeft Frans Kerremans zijn 2 kompanen achtergelaten en won met 20” voorsprong. Aimé De Laere als tweede maakte de triomf voor de ploeg compleet en werd Ghislain Van Landeghem derde. Achter hen waren de 6 nog bijgehaald en was het Noël Vanclooster die op 40” vierde werd voor Willy Van Neste, Dirk Baert, Lucien Willekens, Christian Callens, Frans Verhaegen en Frank Ebo sluit de top10 af.

    Slechts 44 renners passeerden aan de inschrijvingstafel te Ganshoren voor de Omloop van West-Brabant, de renners reden naar Ninove waar bij het verlaten van Ninove Willy Van den Eynde en Gérard Hendrickx aan een tocht van ongeveer 100km begonnen en tot max. 4’20” uitliepen. Te Jette werden zij vooral onder impuls van Guido Reybrouck bijgehaald. Bij het begin van de 5 plaatselijke ronden van 7km is de beslissing gevallen. Vandenberghe, Aerts, Janssens en Vander Linden waren de aanvallers en werden even later bijgehaald door De Witte, Scheys, Omloop, Wright en Hooyberghs hun voorsprong bedroeg 30” op de groep, waaruit nog een tegenreactie kwam van Reybrouck, Van Linden, Van Lint, Nassen en Loysch. Vooral Reybrouck deed er alles aan om vooraan te geraken en zou er ook in slagen maar was juist De Witte vooraan ontsnapt. Ronald De Witte won met 13” voor Georges Vandenberghe en Marcel Omloop, Guido Reybrouck werd op 20” vierde, dan volgden op 26” Alfons Scheys, Michaël Wright, Ludo Vander Linden, Raf Hooyberghs, Paul Aerts en Ward Janssens. Elfde op 1’05” werd Roger Loysch en 10” later was Pieter nassen sneller dan Julien Van Lint en Camille Sohier. Rik Van Linden als 15de volgde op 1’20”.

    21-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Basso wint

    In Italië zijn te Mestre/Venetië 100 renners in de Giro gestart met een rit van 196km naar Ravenna. Het was van in de start dat de ploeg van Gimondi op elke aanval reageerde. Op een vijftal kilometers van het einde heeft Roger De Vlaeminck een uitval gedaan maar moest zich gewonnen geven, wat volgens hem kwam door zijn val in Kampenhout, waardoor zijn conditie niet is gelijk het moet. Roger heeft dan maar de spurt voor Sercu aangetrokken, maar deze kwam te vlug op kop en viel stil. Het was Marino Basso die het haalde voor Franco Bitossi, Miguel Lasa, Michele Dancelli, Dino Zandegu, Patrick Sercu, Kurt Rub, Virgino Levati, Ludo Van Stayen, Georges Pintens, Albert Van Vlierberghe en werd Eddy Merckx twaalfde.

    In Frankrijk te La Souterraine had Bernard Thevenet na 99km 22” voorsprong op Joop Zoetemelk en 42” op Francis Campaner.

    Te Born in Nederland mochten 54 renners van start gaan. Eerste aanvallers waren de Nederlanders De Koning, Viaenen en de Duitser Rudolph, maar zowel hun poging als deze van Jan Janssen met Alfons De Bal heeft niet ver gedragen. Half wedstrijd reed een twaalftal weg waaruit Krekels, Pustjens, Schepers en Kelleners ontsnapten, Viaenen kwam hen nog dicht op de hielen maar zou het 4tal voor de zege spurten. Jan Krekels haalde het voor Jan Pustjens, de twee Wimmen Schepers en Kelleneers. Slechts 10” kwam Gérard Viaenen te kort. Op 1’50” won Gerben Karstens de spurt voor plaats 6 voor Gert Harings, Jan van Katwijk, Wim Prinsen en Cees Koeken. Voor onze landgenoten Eric Leman en Alfons De Bal was er plaats 13 & 14.

    21-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    .
    Robert Kroep

    Voor de liefhebbers zijn er 14 wedstrijden en ook nog de Henegouwse Ster die van start gaat.

    Alleur kreeg 64 renners waaronder ook heel wat Nederlanders aan de start die 106km moesten koersen. In een spurt met twee versloeg Paul Van Elderen de Nederlander Robert Kroep. Op 10” won de winnaar zijn naamgenoot Maurice Van Elderen de spurt voor plaats drie voor Nico Crommen. Op 20” was de Nederlander Ben Ceulen de snelste van de groep.

    In Beloeil was André De Bilde al aan zijn vijfde zege waar hij won voor Yvan Ronsse en Arthur Vanden Neucker.

    Bottelare kreeg Jean-Pierre Spileers als winnaar van de 36 die waren gestart. In de uitslag gaat hij Raf en Gerrit Declercq vooraf.

    Vierde zege voor Paul Collaer te Erembodegem waar men met 60 is gestart. In een spurt met twee versloeg hij met 30 meter Luc De Croock. Op 1’ werd Benny Paulissen derde voor Pierre Buslot, Victor Van Landeghem, Wilfried Wesemael e.a.

    Voor eigen volk te Evergem won Antoon Bauwens zijn derde wedstrijd voor Daniel Moenaert en Roger Vanden Eede.

    Te Geel-Hoeven was er winst voor Robert Van Engeland uit Lommel, op 3 lengten volgde de Nederlander Nico Van Hest. Marc Van Ouytsel die op 100 meter volgde hield de Nederlander Hans Koot e.a. achter zich.

    Te Ham sur Sambre was de zege voor André Coppers hij had 15” voorsprong op P. Deneys en 25” op Jean Swinnen.

    Harelbeke kreeg slechts 20 renners aan de start en was het Lieven Malfait die na 100km een voorsprong had van 1’30” op Willy Baert en 2’30” op Roger Verschaeve. Plaats 4 was voor Remi Remaut voor Marcel Vandepoele zij hadden 3’ achterstand. Op 4’ volgden nog Marcel Vandenbossche, Eddy Vantyghem en Frans Ligneel. Dit waren de 8 renners die de koers hebben uitgereden.

    In Itegem won Roger Lemmens voor Yvan Benaets en Jean Maris uit het naburige Heist-op-den-Berg.

    Van de 41 deelnemers te Koekelare was het na 105km José Van Ackere die zijn negende overwinning behaalde door zijn medevluchter Gerry Bouttry te verslaan. Op 15” volgde Norbert Lesage die Raf Coene naar plaats vier verwees.

    Nog een veelwinnaar Freddy Maertens was de beste te Roeselare waar hij 31 tegenstanders had en al aan zijn achtste zege toe is. Nu had hij 31” voorsprong op Georges Windels. Dan mochten op 52” vier renners voor plaats 3 spurten en was het Johan Neyrinck die het haalde voor Daniel De Schrooder, Johny Soenens en Jacky Vercaemer.

    St Amands kreeg Rudy Heyns als winnaar die zijn 2de zege in deze maand behaalde, door zijn medevluchter Jos Meynzer te verslaan. Op 45” werd Karel Rottiers derde.

    In Waarloos het dorp van Maes pils kwamen 32 renners afgezakt om 140km te koersen. Het was André Vermaelen van de Stoempers Leuven die het haalde voor de Nederlander Adri van Opdorp, Jean-Marie Coenen, Leo Huysmans, Eric Van Lent, August Van Looy, Staf Van Cauter e.a. Voor Ronde van België winnaar Grégoire Van Moer was er een 13de plaats.

    In Winterslag mochten de Bochtrijders 49 renners inschrijven, en liet hen 28 rondjes van 4km rijden. De beslissing viel reeds zeer vroeg. Claessens, Lemmens en Segers namen een mooie voorsprong en kregen dan het gezelschap van twee Nederlanders, Kelleneers en Geilenkirchen. De voorsprong van de vijf leiders schommelde steeds rond de minuut, en is er nooit door het peloton gereageerd. In de laatste ronde heeft de Nederlander Hubertus Geilenkirchen uit Schaberg zijn kompanen achtergelaten en won met 25” op zijn landgenoot Tony Kelleneers, Albert Segers, Johan Claessens en Willem Lemmens. Voor plaats zes op 1’15” was Leonard Engelen de snelste van de groep. Voor Leonard Swennen die was gevallen werd er een breuk van het kaakbeen vastgesteld.

    De Ster van Henegouwen een driedaagse met telkens start en aankomst te Wanfercée-Baulet is vandaag gestart met een rit van 146km.Het was Jacques Mean die met 11” voorsprong won.

    20-05-2012 om 02:18 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    Slotdag in de Vredeskoers met de 14de rit Lubin-Warschau over een afstand van 175km. Het werd een derde ritzege voor de Pool Ryszard Szurkowski die won voor Michael Schiffner (Ddr), Zbigniew Krzeszowiec (Pol) en kon Theo Dockx zich tiende plaatsen. In de eindstand heeft Tsjech Vlastimil Moravec slechts 2” voorsprong op de Rus Wladimir Nielubin en 1’13” op de Oost-Duitser Wolfram Kuhn. Voor onze landgenoten was er 21ste plaats voor Theo Dockx op 14’20” en had Isidoor Weemaes als 48ste 43’53” achterstand.

    In Nederland was er de Ronde van Haarlemmermeer en had na 148km Gérard Kamper een voorsprong van 16” op Klaas Balk, Cees van Dongen, Jos Kieftenburg en Bert Pronk.

    20-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy Planckaert
    In België konden de profs uit twee “Pijlen” kiezen, in Berendrecht was er de tiende Polderpijl waar Frans Brands de gastheer was en in Liederkerke de tweede “Liedekerkse pijl”.

    In Berendrecht kwamen 41 renners aan de start die er een spetterende finale van hebben gemaakt. In de voorlaatste ronde was het de lokale man Frans Brands die eerst met Van Sweevelt tevergeefs op zoek ging naar de vluchters Abelshausen en Eyers. Nadien lukte het wel met de steun van Van Beers, maar kwam ook de rest opnieuw aansluiten. In de laatste ronde is Van Beers nog eens gaan aanvallen maar kwamen opnieuw Abelshausen en Brands aansluiten en is heeft even later ook Karstens zijn wagonnetje aangepikt, maar kwam ook het hele peloton aansluiten. Op 4km van het einde was het opnieuw Van Sweevelt die aanviel een zestal kwam aansluiten, maar zorgden Abelshausen en Harings dat men een massaspurt zou krijgen. Het was Karstens die met een wijde boog de laatste bocht nam, Van Sweevelt kwam langs de buitenkant geweldig opzetten. Maar dan heeft Karstens met naar rechts te gaan de deur dicht gedaan. Gerben Karstens won voor Guido Van Sweevelt die nog zijn arm als teken van protest had omhoog gestoken, Gert Harings (Ned), Harm Ottenbros (Ned), Ronald De Witte, Jan van Katwijk (Ned), Georges Claes (Zonh.), Gilbert Wuytack, Jos Abelshausen en als 10de Jan Zoons (Ned).

    In Liedekerke waren er wel een pak meer aan de start, 96 waarbij Herman Vanspringel in de nationale trui. Door de vlakke en lichtlopende wegen is het een snelle koers geworden, ontsnappingen konden moeilijk uitgebouwd worden omdat de meeste renners tegen elke onderneming waren van de nogal actieve “Molteni” renners. Toch was er al vroeg een ontsnapping van 19 maar zorgde vooral Van Impe voor de hergroepering. Op een kleine klim in de laatste ronde is Willy In’t Ven gaan aanvallen en kreeg Willy Planckaert mee. In de spurt won Planckaert met 10 meter van In’t Ven. Op 15” werd Paul Crapez derde. Voor plaats 4 op 1’20” was Georges Barras de snelste voor Alfons Debal e.a.

    20-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland


    .
    Ruszard Szurkowski
    In Ninove was er voor de liefhebbers een criterium van 80km. Het was Eddy Moreels uit Opbrakel die zijn eerste zege behaalde voor Ferdinand Vander Fraenen en Romain Vercauter.

    Tweede ritzege voor de Pool Ruszard Szurkowski in de Vredeskoers dit keer wel met een reukje. De renners reden van Rzeszow naar Lublin over een afstand van 126km. Het was aan km 100 dat Szurkowski weg sprong en met de hulp van de volgwagen v/d Poolse tv nam hij spoedig 2 minuten. Er kwam wel enige reactie in het peloton maar een vlotte samenwerking kwam er niet. Uiteindelijk had hij aan de streep 4’ voorsprong op de Tsjech Vlastimil Moravec die met zijn tweede plaats en de er aan verbonden bonificatie de leiding met 5” over nam van Nielubin die derde werd. Voor Theo Dockx was er plaats 7 en Isidoor Weemaes kwam door een val in de laatste kilometers 30” na het peloton binnen. Morgen eindigt deze wedstrijd.

    19-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Het criterium Polymultipliée (een klimwedstrijd) te Sens dat verleden jaar niet doorging zal dit jaar op 22/5 plaatsvinden. Deze wedstrijd wordt verreden op een omloop van 7km met een hoogteverschil van 900 meter, en heeft een maximum klimpercentage van 13 procent. Deze omloop moet 21 maal worden afgelegd. De aankomst ligt boven en de start is beneden zodat de renners de hindernis 22 keer zullen moeten nemen. Wat betreft de deelnemers zullen er 57 aan de start staan, waaronder voor Nederland Zoetemelk en Janssen en voor België Leman. In 1970 was Lucien Aimar winnaar.

    19-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Het selectiecommissie van de B.W.B. heeft de renners aangeduid welke van 29/5 t/m 2/6 te Den Haan zullen deelnemen aan een eerste stage met het oog op de Olympische spelen van München. Werden aangeduid: Roger De Beukelaer, Ludo Delcroix, Staf Hermans, Pol Lannoo, Freddy Maertens, Staf Van Cauter, Eric Van Lent, Frans Van Looy en Louis Verreydt. Technisch raadgever is Lucien Acou.

    18-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    De grote animator van de 12de rit Krakow-Rzeszow is de Hongaar Imre Gera die van km 70 tot km 130 alleen aan de leiding reed. Ondanks dat hij meestal de wind op kop had was zijn maximum voorsprong 3’15”. Uiteindelijk is hij dan toch ingelopen door het Frans-Bulgaars duo Claude Duterme-Iwan Nikolow, zij hebben het onder hun drieën nog een tijdje volgehouden. Onze landgenoot Isidoor Weemaes heeft een mooie maar tevergeefse poging gedaan om aan te sluiten. Een voltallige groep kwam in de straten van Rzeszow en het is daar dat de Rus Igor Moskalow wegsprong en alleen het stadion binnen kwam. Ook de Pool Stanislaw Labocha en de Fransman Claude Magni hebben nog een kleine voorsprong genomen en werden 2e en 3e. Weemaes heeft het ook nog eens geprobeerd maar kon het weer niet bolwerken. Voor Dockx die nog last had van zijn val van gisteren en nu ook met een verkoudheid sukkelt werd 21ste en Weemaes 27ste. Nielubin blijft leider.

    In Nederland eindigt de Olympia’s Tour van Nederland met een tijdrit in Wieringen en daarna rijden de renners naar Amsterdam. De tijdrit over 35km werd gewonnen door Theo Van Der Leeuw met een tijd van 47’11”. Op 4” volgde Frits Schur, dan op 32” Arie Hassink, op 40” Jacob Langen en werd Piet van Katwijk op 41” vijfde. Met zijn tweede plaats is Schur de nieuwe leider.

    Na de middag moest er nog 95km gekoerst worden, de zege was voor Toine Van Den Bunder voor Jo De Boer, de Rus Valery Yardi, de Brit Ian Hallam en Klaas Balk.

    De eindzege was voor Frits Schur die 38” voorsprong had op Johan Spetgens, 1’59” op Piet van Katwijk, 2’35” op Gerrie Knetemann en werd de Brit Ian Hallam op 4’36” vijfde. Het puntenklassement was voor Piet van Katwijk 120p voor Cees Priem 100p en Theo Vander Leeuw 95 punten. Bij de ploegen was Ketting-Didam de beste met 10’56” voorsprong had op Amstel en 30’50” op de Russen.

    18-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Assebroek kreeg 108 renners aan de start waar in de negende ronde Hubert Hutsebaut de beslissende ontsnapping op gang bracht. Nog negen renners zouden aansluiten en was de beslissing gevallen, vooral Reybrouck en Vandenberghe deden het meeste werk. In de eindspurt behaalde Guido zijn tweede zege in vijf dagen. Raf Van Bruwaene werd tweede en verder volgden Fernand Hermie, Adri Duycker (Ned), Louis Dierickx, Hubert Hutsebaut, Georges Vandenberghe, Ronald De Witte en Camille Sohier. De Nederlander Joop Zoetemelk had zich laten uitbollen en eindigde op 5”. Een duo volgde op 1’ en werd Aimé Delaere elfde voor Evert Dolman (Ned). Op 1’25” won Hendrik Mariën de spurt van de groep voor Jan Janssen (Ned) e.a.

    18-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers


    .
    Olympia's Tour-Leider Jan Spetgens
    In de Vredeskoers stond vandaag rit 11 Trzyniec-Krakau 152 km op het programma. Het was de Marokkaan Abdellah Nahly die in een spurt met twee de Pool Stanislaw Labocha versloeg. Op 6” werd de Rus Wladimir Nielubin derde, voor onze landgenoten zat er een mooie ereplaats in. Isidoor Weemaes werd achtste en Theo Dockx die in de rit was gevallen werd negende. Nielubin is opnieuw leider.

    In de Olympia’s Tour van Nederland zitten de renners aan de voorlaatste dag. Steenwijk-Wieringen was 128km en won Jan Lenferik hij had 37” voorsprong op Jo De Boer, Piet van Katwijk, Ian Hallam (Gbr) en werd Albert Hulzebosch vijfde. Nieuwe leider is Jan Spetgens.

    17-05-2012 om 06:17 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Deze voormiddag zijn Roger Swerts en Roger De Vlaeminck met het vliegtuig naar Milaan gevlogen om hun ploegmaats te gaan vervoegen voor de Giro. Roger De Vlaeminck zal vandaag nog van het gipsverband worden verlost. Hij zal zondag met een speciaal verband rond de pols starten. Bij de ploeg van Lomme Driessens had men na de onbeschikbaarheid van Agostinho gehoopt Pintens en Van Linden uit te spelen. Maar Pintens wil in geen geval de Giro rijden en ook Kamiel (Rik) zal waarschijnlijk niet starten. Wellicht zal Willy De Geest kopman worden.

    17-05-2012 om 06:16 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Theo Verschueren
    Ondanks de onophoudende regen kwamen nog 98 renners een rugnummer afhalen te Belsele-Puyvelde, maar zijn er slechts 30 die het einde haalden. De eerste twee ronden van de tien die men moest afleggen werden in gesloten gelederen gereden. In de derde ronde viel het peloton in drie. Vooraan had men 18 leiders die steeds verder uitliepen, en daarachter volgde groep 2 en 3 die half koers samen kwamen. Vooraan moest de Nederlander Piet Hoekstra de rol lossen en reed zijn landgenoot Leo Duyndam lek maar zou opnieuw kunnen aansluiten. Vooraan verzette de lokale man Albert Van Vlierberghe het meeste werk maar kreeg Verschueren de vrijheid die Albert niet werd gegund. Theo won met 45” voorsprong, Alfons Debal was de snelste van de 16 achtervolgers voor Leo Duyndam (Ned), Albert Van Vlierberghe, Jos Vander Vleuten (Ned), Frans Staes, Rik Van Linden, Cees Koeken (Ned), Leopold Vanden Neste, Richard Bukacki (Ned), Tony Daelemans, Guido Van Sweevelt, Eddy Reyniers, Flory Ongenae, Eddy Peelman, Jan Van katwijk (Ned) en Eddy Goossens. De overige renners mochten op 4’10” voor plaats 18 spurten en daarvan was Theo Fierens de snelste en bolde Frans Kerremans als 30ste over de meet.

    Voor de liefhebbers was er een wedstrijd in Barbençon gelegen in de provincie Henegouwen. De zege was voor Aalstenaar Luc De Croock voor Jean-Marie Coenen en Bernard Draux.

    17-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    Nijverdal-Steenwijk is rit 5 in de Olympia’s Tour van Nederland. Het was Jan Raas die won hij legde de 160km af in 3.53’25”. De Brit Ian Hallam werd tweede dan volgden Cees Priem, Piet van Katwijk en Jan Spetgens. Knetemann blijft leider.

    16-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    Twee wedstrijden voor de Liefhebbers, te Aalbeke won Gerry Catteeuw zijn tweede wedstrijd, voor José Van Ackere en Lieven Malfait.

    Te Moustier sur Sambre was het Yvan Benaets die het haalde voor Henri Michiels en Georges Bortels.

    16-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Reybrouck wint
    Guido Reybrouck die verleden jaar dank zijn zege in de Ronde van Canada toch nog een nieuw contract had gekregen van zijn ontevreden bazen en dit jaar volgens hen weer niet voldeed en na de G.P. Cemab te Mirandola zou naar huis gestuurd worden aangezien hij niet is aangeduid voor de Giro. Hij heeft het dan maar waar gemaakt in een spurt met 27. Hij won voor Dino Zandegu, Ole Ritter, Michele Dancelli, Eddy Merckx, Wilmo Francioni, Pietro Campagnari, Franco Mori, Frans Mintjens en Giuseppe Rosolen.e.a.

    16-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Spurt voor plaats 2
    De Nederlander Jos Vander Vleuten van de ploeg Goudsmit heeft met de Vuelta-forme en de steun van zijn ploeg de wedstrijd te Lommel tevens het pk van Limburg gewonnen. Reeds na een half uur koers waren er nog slechts twee van de 8 gestarte Limburgers die voor de titel meededen. Een groep van 29 was weggereden waaronder bijna de volledige ploeg van de winnaar. Op drie ronden van het einde is Vander Vleuten dan solo gegaan en won met 30” voorsprong op Harm Ottenbros, Leo Duyndam, Marcel Omloop, Georges Claes die kampioen werd, Jan van Katwijk, Georges Barras, Jan Krekels, Jos Van Olmen en Maurice Eyers sluit de top10. De tweede Limburger Raymond Steegmans werd pas 22ste. Grote afwezige in deze wedstrijd was Roger Swerts die wel aanwezig was maar niet aan de start verscheen. Een financieel geschil met de inrichters was de oorzaak.

    16-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    .
    Ryszard Szurkowski
    Verrassingen in de 10de rit van de Vredeskoers verreden van Gottwaldow-Trzyniec. Leider Nielubin had onderweg dank zij een eerste plaats in een premiespurt en een 2e plaats bij het overschrijden van een col 12” bonus gesprokkeld en moest zijn felste belager Moravec het met 3” stellen. Maar toen de groep zich te Trzyniec aanbood voor de spurt op de piste gingen Nielubin en de Oost-Duitser Gonschorek uit de bocht en kwamen op het gras terecht. De zege ging naar de Pool Ryszard Szurkowski voor Michael Milde en de Tsjech Vlastimil Moravec die voor eigen volk de nieuwe leider werd. Wat betreft onze twee landgenoten kon Isidoor Weemaes zich twaalfde plaatsen en kwam Theo Dockx op 1km van het einde ten val en werd laatste. Morgen mogen de renners rusten.

    In de Olympia’s Tour van Nederland was men vandaag aan rit 4 toe. Arnhem-Nijverdal over een afstand van 154km werd gewonnen door Cees Swinkels voor de winnaar van gisteren Jo Vrancken, Piet van Katwijk, Toine Van Den Bunder en Jans Vlot. Knetemann blijft leider.

    Na de wedstrijd is in de perskamer een meningsverschil tussen de Amstel ploegleider Herman Krott en sportverslaggever Rob Van den Dobbelsteen van Het Parool letterlijk en figuurlijk uitgevochten. Na afloop van de vechtpartij naar aanleiding van een publicatie van enkele uitspraken van de Amstel ploegleider over Fedor Den Hertog lag de schrijfmachine in stukken op de grond en moest de betrokken journalist met een blauw oog en enkele bloedende wonden aan het gezicht door een dokter worden behandeld. Op verzoek van de betrokken journalist hebben de organisatoren van Olympia’s Tour van Nederland geen maatregel genomen tegen de ploegleider. Heel de heisa ging rond een artikel verschenen in de krant van Rob van den Dobbelsteen met als titel “Fedor kapot gespoten”.

    15-05-2012 om 06:24 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    In Denderwindeke was de zege voor Jean-Paul Spileers die zijn eerste zege behaalde. Na 110km was hij sneller dan Roger Van Den Eede en Robert De Guchtenaere.

    Genval kreeg 36 renners aan de start en haalde het voor Pierre Buslot, Staf Verboven, Giuseppe Valentin en Paul Van Elderen sluit de top5 af. Ronde van België winnaar Gregoire Van Moer werd er tiende.

    In Herne kwamen slechts 25 renners opdagen om 110km te koersen. Het was Lucien Zelck die er al zijn zevende overwinning behaalde. In een spurt met vijf liet hij achter zich, Luc D’Hoekers, René Dillen, Yvan Ronsse en Jos Six. Voor plaats zes op 1’30” was Mark Wittenberg de snelste voor Silvano Depistola (It), Edmonde Verbruggen, Georges Clausse en werd Rudy Bauwens 10de.

    15-05-2012 om 06:24 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    De acht leiders

    De wedstrijd in Koersel kreeg een blitzstart Willy De Geest demarreerde alsof de eindmeet 1km verder lag. Zijn teamgenoot Rik Van Linden sloot enkele kilometers later aan bij Willy. Onder hun beiden hebben zij bijna 100km voorop gereden met een voorsprong van rond de 2 minuten, want de ploegmaats van Swerts controleerden de wedstrijd. Bij het begin van de negen slotronden van 4km is Vanconingsloo ten aanval getrokken met De Smit (Ned) en Van Landeghem, maar was het vooral Swerts die er voor zorgde dat alles opnieuw samen kwam. Van Olmen en Van Leeuwen (Ned) hebben dan de basis gelegd van de beslissende ontsnapping. Het was opnieuw Swerts die er naartoe reed en nog vijf anderen meebracht. Behalve Gerard Martens (kettingbreuk) bleven de anderen voorop, en zou Roger op een boogscheut van de meet definitief wegrijden. Hij won met 10” voorsprong op Jos Van Olmen, en 15” op Jos Van Beers (Ned), Alfons De Bal, Georges Barras, Harry Van Leeuwen (Ned) en Ludo Vander Linden. Voor plaats 8 op 25” was het André Peersman die de groepsspurt won voor Frans Melckenbeek, Roger Loysch, Fernand Hermie, Theo Verschueren, Wim Schepers (Ned), Leopold Vanden Neste en Gilbert Wuytack sluit de top15 af.

    15-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    .
    Jo Vrancken

    In de Vredeskoers werd vandaag rit 9 verreden tussen Litomysl en Gottwaldow over een afstand van 165km. Zeven renners hadden 2’11” voorsprong en mochten voor de zege spurten. De Pool Zbigniew Krzeszowiec haalde het voor Imre Gera (Hon), Claude Tollet (Fra), Alexandru Sofronie (Roem), Giuliano Fontana (Ita), Pedro Rodriguez (Cub) en de Fransman Philippe Bodier. Leider blijft Nielubin.

    In Nederland was men in de Olympia’s Tour van Nederland aan rit 3 en reden de renners van Maastricht naar Valkenburg over een afstand van 141km. De zege was voor Jo Vrancken die Gerry Knetemann in een spurt met twee versloeg. Plaats 3 was voor Theo Vander Leeuw op 2’02”. Cees van Dongen als vierde volgde op 3’04” en werd Piet van Katwijk 5e. Knetemann is de nieuwe leider.

    In de Pijl van het Zuiden in Luxemburg was het de laatste dag. Van Dudelange reed men naar Esch en was na 111,5km de Luxemburger Ernie Kirchen de beste voor zijn landgenoot Jean Becker en de Nederlander J. Schoenemann. Voor onze landgenoten Freddy Libouton en Roland Wiscour was er op 1’10” plaats 4 & 5. De eindzege was voor de Duitser Alfred Gaida die 51” voorsprong had op de Luxemburger Robert Treis, onze landgenoot Freddy Libouton werd derde op 1’54”. De Nederlander J.Claessen als 4e volgde op 6’45”. Vijf en zes werden 2 Luxemburgers, Ernie Kirchen op 7’28” en Lucien Didier op 9’08. Van Belgische zijde eindigden: Roland Wiscour 7e op 9’40. André Coppers als 14de had 16’25” achterstand, Gustaaf Van Gossum werd 16de op 20’53” en René Foggen als 18de had 21’50” achterstand.

    14-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Militairen

    .

    In Frankrijk is twee dagen na de tijdrit vandaag de wegrit voor het Internationaal Militair Kampioenschap verreden. Te Ferté-Gaucher in het departement Seine-et-Marne. Na 153km was het de Italiaan Luciano Borgognoni die won voor de Fransman Bernard Bourreau en onze landgenoot Gustaaf Van Cauter. Voor Lieven Malfait was er plaats 5 en de Nederlander Roy Schuiten werd 10e.

    14-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Roger Van Den Eede wint voor Martin De Clercq
    In Balegem kwamen 73 renners aan de start, op een parcours waar regelmatig een kasseistrook moest worden bedwongen. Met 5 werd er voor de zege gespurt en was het Roger Van Den Eede uit Meldert die het haalde voor Martin De Clercq, de Nederlander Adri van Opdorp, Robert Van Oostende en Marc De Poorter.

    Tweede zege van het week-end voor Pedro Pardo nu is hij de beste van 53 te Boelhe voor Maurice Belet en de Nederlander Louis Meyers.

    In Booischot was Edmond Verbruggen de beste hij versloeg er zijn medevluchter Willy Verschueren met 2 lengten. Op 20” werd Theo Claes derde.

    In Brakel won Jos Meynzer voor Willy Michiels en Yvan Ronsse.

    Het criterium van Deinze-Astene werd na 70km gewonnen door Willy Jonckheere voor Eddy Van Puymbroeck en Patrick Van Renterghem.

    Noël De Backer versloeg te Elouges Lucien Pratte en Jacques Germain

    Nederlandse zege te Gelmen, waar ondanks het slechte weer nog 51 renners aan de start kwamen. De renners dienden 3 kleine en 5 grote ronden te rijden. Ondanks verscheidene ontsnappingspogingen is het op een massaspurt uitgedraaid. Het was de Nederlander Mari van Venrooy die het haalde voor Frans Lemmens, Raymond Vanstraelen, Gerard Pepers en met Jean Jorissen hebben we de top5.

    In Gembloux had Marc Keiser na 103km 35” voorsprong op Serge Del Amore (Ita) en Eddy Vanden Bossche.

    In Grimbergen was de zege voor Marc Van De Putte voor Raf Constant en Arthur Rooms.

    Slechts 19 renners aan de start te Herinnes-les-Pecq en was na 102km Jacques Deweerdt die de zegebloemen mocht in ontvangst nemen. Tweede werd Jean-Pierre Baert en Jacques Van Cauwenberghe derde.

    In Leke behaalde na 143km Ronald Rosseel zijn eerste zege door in een spurt met twee Eddy Ronquetti te verslaan. De jongere broer van Eric, Luc Leman werd op 20” derde.

    Een gans Nederlands podium te Moha waar Cor Boersma won voor Henk Broeren en H Hamers.

    Ook in Oevel waar liefst 104 renners aan de inschrijving passeerden. Antoon Lubke liet Walter Bellemans 1 lengte achter zich. Ook plaats 3&4 op 40” was voor Nederlanders Adri Vossenek en Jan Smeekens. Op 45” won Frans Dierickx de spurt voor plaats 5 voor Roger Lemmens. Nog 7 Nederlanders konden zich in de top15 plaatsen.

    Tweede zege voor Bertil Cael die te St Denijs zijn medevluchter Eddy Vantieghem versloeg en werd Luc Demets derde op 30”.

    In St.Joris-Winge won Marc Van Ouytsel zijn derde wedstrijd voor Frans Fierens en Daniel (Danny) Van Goidsenhoven die na 4jaar prof opnieuw liefhebber is.

    14-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omloop der Vlaamse Gewesten-liefhebbers

    .
    Eric Van lent

    Te Meerbeke zijn 86 renners van start gegaan voor de Omloop der Vlaamse Gewesten over een afstand van 175km. In een spurt met acht won Dijlespurter Eric Van Lent met een halve lengte van nationaal kampioen Freddy Maertens, Louis Verreydt, Roger De Beukelaer, Ludo Delcroix, Gustaaf Hermans, Gerry Catteeuw en Marc Moerenhout. Op 1’10” won Theo Heremans de spurt voor plaats 9 voor Karel Sels. Lucien De Brauwer als 11e had 1’30” achterstand.

    14-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    Zondagnamiddag tijdens een meeting op de wielerbaan van Melgven (Bretagne) in Frankrijk zijn de Olympische kampioen Pierre Trentin en Gérard Quintyn zwaar gevallen. In de voorronde van het snelheidstornooi ging de band van Quintyn van de velg, de renner viel en sleurde Trentin mee tegen de vlakte. Quintyn werd gekwetst aan de elleboog en Trentin kwetsuren opliep aan de dij en het hoofd .

    14-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Georges Pintens

    Slechts 47 renners aan de start in de Omloop Hageland & Zuider-Kempen te Betekom. Aan km 35 heeft Georges Bruyère de beslissende ontsnapping op gang gebracht. Met hem waren mee Raf Hooyberghs en Louis Dierckx. Zij kregen even later het gezelschap van 18 anderen, waaruit wegens pech Delchambre en Van Rijmenant zouden wegvallen. Na 140km reden vooraan weg Van Vlierberghe, Pintens en Reyniers. Van de kopgroep hebben nog negen renners, waarvan Verhaegen en Van Lint nog wegvielen zonder resultaat de achtervolging ingezet . Toen op 4km van de meet Pintens demarreerde had van Vlierberghe de pech dat zijn achterband van de velg liep, en zou door de eerste achtervolgers voorbij gereden worden. Georges Pintens won nog met 1’ voorsprong op Eddy Reyniers die nog 30” overhield op de achtervolgers. Richard Bukacki (Ned) was daarvan de snelste voor Louis Dierckx, Wim Schepers (Ned), Guido Van Sweevelt, Jos Bruyère, André Doyen en Jules Bruessing (Ned). De ongelukkige Albert Van Vlierberghe werd op 2’30” tiende, en bleef met nog 5” uit de greep van het peloton waarvan Frans Brands de spurt won.

    14-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    José-Manuel Fuente

    Laatste dag in de Vuelta met een rit in lijn en een tijdrit. De rit in lijn Vitoria-San Sebastian over 117,75km is ook in een waar hondenweer gereden. Na 10km is de Spanjaard Aranzabal ten aanval getrokken en bedroeg na 60km zijn voorsprong 3’. Op 30km van het einde zijn Michelotto en Gomez del Moral op zoek gegaan naar de leider. Ondertussen had Willy Planckaert de wedstrijd verlaten. Voor Jesus Aranzabal werd het een ware triomftocht naar zijn stad, hij hield nog 2’13” over op Antonio Gomez del Moral en Claudio Michelotto (Ita).

    De tijdrit over 20km werd gewonnen door José Antonio Gonzales Linares in een tijd van 25’47”. Op 14” werd Miguel Maria Lasa tweede en Agustin Tamames op 18” was de derde man op het podium.

    In de eindstand heeft José-Manuel Fuente 6’34” voorsprong op Miguel-Maria Lasa en 7’ op Agustin Tamames. Met 224punten wint Domingo Perurena het puntenklassement voor Lasa 126 en de Nederlander Gert Harings met 114punten. De bergprijs gaat naar Fuente met 97punten voor Andres Oliva 73p en M.M. Lasa 46punten. Kas is winnaar bij de ploegen. De vliegende spurten is voor Diaz en de strijdlust gaat naar Aranzabal. Eindstand van onze drie overgebleven landgenoten: 51. Willy Scheers- 53. Alfons Scheys en 54. Roger Kindt. Zij lieten nog drie Nederlanders achter zich, 55.Jan Krekels, 56.Cees Koeken en op de laatste plaats of 57e Jan Van Katwijk die 2.03’07” langer heeft gereden dan de winnaar.

    Op de laatste dag in de 4Daagse van Duinkerken moeten de renners 2 ritjes afwerken. Eerst was er Duinkerken-Cassel over een afstand van 117km. Na gisteren met Leman was het vandaag weer een Lendeledenaar die won. Ronny Van Marcke die reeds bij de derde beklimming mee in de aanval was, is er in geslaagd in de voorlaatste ronde uit een kopgroep van 15 met alle vedetten weg te rijden. Hoe hard men ook achter Ronny reed hij behield zijn voorsprong en won met 11” voor Jean-Pierre Danguillaume en Lucien Aimar. Op 13” won Cyrille Guimard de spurt voor plaats 4 voor Eric Leman, Gilbert Bellone, André Dierickx, Yves Hézard, Roger Rosiers en sluit Noël Vanclooster de top10 af.

    Dan volgde de slotrit over 80km, Jos Abelshausen werd na een solorit van 35km winnaar met 1’11” voorsprong op Jan Hordijk, Jean-Pierre Genet als derde volgde op 1’13” en Cyrille Guimard was op 1’14” voor plaats 4 sneller dan Frans Kerremans, Daniël Van Ryckeghem, Règis Delepine, Michaël Wright, Emile Bodart en werd Barry Hoban 10e. In de eindstand heeft Yves Hézard na 941,7km 20” voorsprong op Luis Ocana en 30” op Ferdinand Bracke.

    In de Ronde van Romandië werd ook de laatste rit gereden, deze ging van Neuenburg naar Genève over een afstand van 206km. Na 60km tijdens de beklimming van een col reden de Italianen Favaro en Crepaldi weg met als waakhond de Fransman Parentau. Na 105km werd Cripaldi gelost en hadden de twee aan km 148 bij de beklimming van de volgende col 3’30” voorsprong. Aan km 172 werden de twee leiders door 4 renners waarbij Willy Van Neste ingelopen. Op 12km van het einde probeerde Erwin Thalmann alleen weg te rijden maar enkel de sterke Giorgio Favaro kon reageren en zou de Zwitser in de spurt vloeren. De anderen werden nog ingelopen, en werd op 34” Joël Miljard derde op 37” volgde Enrico Paolini, Franco Bitossi, Attilio Benfato en was op plaats 7 Tony Houbrechts de eerste Belg. In de eindstand heeft Bernard Thevenet 22” voorsprong op Lucien Van Impe en 41” op Raymond Delisle.

    In Italië won Marino Basso te Puia di Pordenone een wedstrijd van 108km voor Michele Dancelli en Dino Zandegu.

    14-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Julien Stevens

    Te Boezinge kreeg men ondanks het slechte weer 36 renners aan de start van derde “Dwars door de vuurlinie” . Er was eerst een grote ronde van 60km en was het enkel Van Landeghem die ging voorop rijden en tot 45” voorsprong nam, maar al tijdens de 1e lokale ronde werd ingelopen. Na een premiespurt hebben Van Bruwaene en Zwaenepoel het hazenpad gekozen, maar vond Van Vlierberghe het wel en was op 3 ronden van het einde alles opnieuw samen. De beslissing viel toen Hendrickx demarreerde en kreeg Stevens, Lievens en opnieuw Van Landeghem in het wiel. Vooraan reed Stevens met Lievens weg maar zou deze laatste Julien nog moeten laten rijden. Met 35” voorsprong won Julien Stevens voor Marc Lievens en klopte Gerard Hendrickx op 1’05” zijn gezel Ghislain Van Landeghem voor plaats 3. Met maar liefst 6’ achterstand bolde Albert Van Vlierberghe als 5e alleen over de streep. Op 6'25' werd Giovanni Jimenez (Col) 6e voor Charles De Smit (Ned), Tony Daelemans, Raf Van Bruwaene, Frans Melckenbeeck e.a.

    Ook de liefhebbers waren van de partij in Boezinge en reden 26 renners een criterium van 51km, na 1.19’ was Raoul Lecluse snelste van negen voor Jean-Pierre Van Lancker, Bertil Cael, Luc Demets, Jaak Gryspeerdt, Gery Bouttry, Noël Soetaert, Norbert Lesage en Marcel Vandepoele.

    In Herenthout passeerden 44 renners aan de inschrijvingstafel. Mede door het slechte weer is er de eerste 150km niets speciaals gebeurd, enkel Jos Boons en Roger Volckaert zijn voorop gaan rijden en haalden een maximum voorsprong van 3’. Sensatie kwam er op 500 meter van de streep, Mintjens en Van Stayen die waren ontsnapt begonnen plots op 500meter van de streep een surplace. Ludo Van Stayen is dan maar de spurt begonnen en haalde het met een banddikte op Frans Mintjens. Op 15” werd Vic Van Schil derde en won Rik Van Linden op 25” voor plaats 4 de spurt van zijn twee kompanen Ludo Vander Linden en Alfons Debal. De groepsspurt voor plaats 7 werd gewonnen door Gérard Martens.

    13-05-2012 om 04:32 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    De achtste rit in de Vredeskoers Praag-Hradec Kralova was 147km. Vlak na de start gingen zes renners in den aanval en zouden tot aan de finish voorop blijven. Hun maximum voorsprong bedroeg op zeker ogenblik 6’10” dit na 95km. In de slotkilometers werd deze winst tot 2’55” herleid. De zege was voor de Tsjech Vlastimil Moravec voor de Rus Aleksander Gusiatnikow, Wolfram Kuhn (Rda), Habib Belcadi(Mar), Milos Hrazdira (Tsjech), en de Rus Nikolaj Gorelow. De spurt van het peloton werd gewonnen door Igor Moskalow en kon Theo Dockx zich tiende plaatsen. Nielubin blijft leider.

    Een ploegentijdrit in Bladel en een rit in lijn Bladel-Maastricht is wat vandaag op het programma staat van de Olympia’s Tour van Nederland. De ploeg Ketting legt de 26km af in een tijd van 34’06” wat 15” beter is dan de Amstelploeg en 36” dan de ploeg Van Erp.

    De rit in lijn over 175km is gewonnen door Piet Van Katwijk in een spurt met twee voor Jo Vrancken. Op 43” is voor plaats drie Cees Van Dongen sneller dan Alfons Van Katwijk en Cees Priem. Leider is nu Klaas Balk.

    In Luxemburg blijven onze landgenoten winnen in de Pijl van het Zuiden. Roland Wiscour wint rit vier Rumelange-Dudelange over een afstand van 148,5km. Ereplaatsen zijn er voor Robert Treis (Lux), onze landgenoot Fred Libouton, en de Duitser Karl-Heinz Kuster. De Duitser Alfred Gaida is de nieuwe leider.

    13-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    In Boekhoute kwamen 36 renners waaronder veel streekgenoten aan de start. Het was Alex Claeys die het haalde “with a little help from his friends” en had na 102km 2” voorsprong op Romain Vercauter, Martin De Clercq, Marc Stofferis, Willy De Temmerman e.a.

    In Gijzegem kwamen 40 renners een rugnummer afhalen en won Herman Deneys voor Ludo Bruylandts, Benny Paulissen, Jozef Delgouffe en was de vijfde plaats voor René Verbeeck.

    Willy Verschueren was in Nijlen de beste en kreeg Roger Lemmens en Luc Van Ouytsel mee op het podium.

    Frans Lambert behaalde zijn eerste seizoenszege te Maldegem voor de Nederlander Guido Paridaen, Wilfried Reybrouck, Martin Lameire, Freddy De Clercq e.a.

    In Mariekerke won de Nederlander Ad Van Overveld voor Fr. Franssen en nog een Nederlander Jan Zuidweg.

    Ook in Moerzeke waar 68 renners de start namen werd het een Nederlandse overwinning, Adrie Deusing won voor Eddy Van Puymbroeck en Rudi Heyns. Verder waren er nog liefst 8 Nederlanders in de top15.

    Naar Ottignies kwamen 74 renners afgezakt en was het Johannes Hendrickx die na 108km zijn eerste zgz behaalde voor Raymond Vanstraelen en de Nederlander Co Moritz.

    De in België wonende Spanjaard Pedro Pardo mocht te Pepinster al voor de vijfde maal juichen, in een spurt met twee moest Nico Crommen 3 lengten toegeven. Op 30” volgde Robert Michot en werd Jos Civatone op 45” vierde. Ook hier volgden nog 9 Nederlanders in de top15.

    Te Stambruges waar 48 renners aan de start kwamen mocht na 110km Marcel Duchau het zegegebaar maken, in een spurt met drie versloeg hij H. Van Horenbeeck en Jacques Deweerdt. Op 1’ werd Antoine Demeyer vierde voor Willy Van Elsuwe, Claude Coppieters en Lucien Dewilde.

    Frans Ligneel had te Vlamertinge waar 30 renners aan de start kwamen, 5” voorsprong op Daniel Desloovere, Etienne Mattheus en N. Cool.

    Na 100km was Raf Coene te Westende na 100km 3’20” vlugger binnen dan Eddy Ronquetti en Hugo Vermeersch.

    War betreft Nederlandse renners aan de start spant Wilrijk de kroon, van de 89 ingeschreven renners waren er 52 Nederlanders en nog eens 4 Noren. Drie Belgen konden zich in de top 10 plaatsen. Jos Meynzer als 2e, Ghislain De Clercq 5e en Leo Huysmans 10e. Winnaar werd Theo Smit, Gijs Nederlof 3e, Adriaan Vossenek 4e op 45”, Frank Ouwekerk 6e, Siem Berkhout 7e, André Gevers 8e en negende werd de Noor Tom Martin Biseth.

    In Wondelgem was de zege voor Roger Van Den Eede voor André De Mol en Daniel Pauwels.

    13-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In de Vuelta beginnen de renners aan de voorlaatste dag, met nog een zware rit met 3 cols. De 16de rit gaat van Torrelavega naar Vitotia over een afstand van 219km. Op de Alisas 614m/1e cat kwam Aja als 1e door, op de Los Tornos 920m/1e cat was Menendez 1e boven en de Orduna 906m/1e cat zag Fuente eerst doorkomen. Winnaar werd Agustin Tamames die de snelste was van een kopgroep van 21, voor Domingo Perurena, Miguel Maria Lasa, Andres Oliva allen Spanjaarden en de Deen Leif Motensen e.a. Liefst 5 landgenoten hebben vandaag de Vuelta verlaten, Walter Planckaert, Willy Van Malderghem, Etienne Antheunis en Pieter Nassen zaten voor ze de top van de eerste col bereikten al in de bezemwagen. Nu was het wel zo dat dat tijdens de beklimming fel begon te sneeuwen en was het bitter koud. De vijfde man Michel Coulon hield het iets langer uit.Verder zijn ook Sigfrido Fontanelli (Ita), en de Fransen Jean-Claude Genty en Francis Campaner uit de wedstrijd gestapt. Fuente blijft met 7’22” ruim leider.

    Ook in de 4daagse van Duinkerken zijn we aan de voorlaatste dag met de rit Valenciennes-Duinkerken over 200km. Veel heeft deze rit niet teweeg gebracht, pas tijdens de laatste 100km zijn er enkele schuchtere pogingen geweest. De Nederlander Wim Kelleneers is na een val naar het ziekenhuis van Hazebrouck overgebracht. In een prangende spurt was het onze landgenoot Eric Leman die het met een banddikte haalde van Cyrille Guimard (Fr), Fernand Bruggeman, Daniel Van Ryckeghem en Enzo Mattioda(Fr), Noël Vanclooster, Regis Delepine (Fr), Georges Vandenberghe, Jan Hordijk (Ned) en als 10e Jan Janssen (Ned). Hezard blijft leider.

    De laatste dag in de Wills Grand Prix in Groot-Brittannië bezorgt ons nog een overwinning. Paul Crapez heeft na 176,1km in de 5e rit Bournemouth-Weston-super-Mare 1’53” voorsprong op Herman Vrijders en Bob Jones (Gbr). Voor plaats 4 op 2’47” is Sid Barras (Gbr) sneller dan August Herrijgers. In de eindstand heeft Colin Lewis (Gbr) 48” voorsprong op Julien Van Geebergen en volgen dan nog 3 landgenoten. Op 5’12” Paul Crapez, op 5’59” August Herrijgers en als 5e op 7’10” Herman Vrijders.

    In de Ronde van Romandië werden twee ritten afgewerkt, a) Bulle-Neuenburg (wat de Duitse benaming is voor Neuchâtel) in lijn en in Neuenburg een tijdrit. Met 53 zijn ze vertrokken voor de rit in lijn over 70,2km en hebben er 49 voor de zege gespurt. Het was de Italiaan Giancarlo Polidori die Guido Reybrouck, Franco Bitossi, Lucien Van Impe, Kurt Rub e.a. versloeg.

    De zeer zware tijdrit over 32km in Neuenburg met een klim van 1164 meter en dan terug naar de startplaats werd gewonnen door Bernard Thevenet met 9” op onze landgenoot Lucien Van Impe en 1’11” op Raymond Delisle. Thevenet is ook de nieuwe leider.

    In Nederland won Leo Duyndam voor de tweede maal op rij de Grote prijs van Roden voor zijn medevluchter Harry Van Leeuwen. Op 1 ronde werd Jan Zoons derde voor Harm Ottenbros, op 1 ronde en 200 meter volgde dan Piet Hoekstra, Henk Benjamins, Robert Whetters (Aus), Jan Serpenti en twee Belgen Willy Debosschere en Eddy Peelman.

    13-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In de Vredeskoers zijn de renners aan rit 7 toe Karlovy Vary-Praag. In het Belgische kamp niets dan bedrukte gezichten, de opgevers stonden klaar om naar huis te gaan. De heer Ceuleers voorzitter van het sportcomitee had besloten hen startverbod op te leggen voor de duur van de Vredeskoers. De voorzitter had deze beslissing genomen in samenspraak met de internationale wedstrijdcommisserissen de heren Fabry en Van Mosselvelde hier eveneens aanwezig. Enkel José De Cauwer ontsnapt aan deze maatregel, daar hij met een werkelijk erge wonde aan het zitvlak geplaagd zit. De rit zelf kende een kalm verloop, op 30km van het einde zijn 4 renners in de aanval gegaan. De Rus Wladimir Nielubin won met 4” voorsprong op Antonin Bartonicek, 13” op Raul Vazquez (Cuc), 28” op Wolfram Kuhn (Ddr). Voor plaats 5 op 1’33” was de Italiaan Fiorenzo Ballardin de snelste en werd onze landgenoot Isidoor Weemaes 10e en Theo Dockx 14e. Nielubin is ook de nieuwe leider.

    In de Olympia’s Tour door Nederland is de eerste rit Amsterdam-Bladel 180km gewonnen door Klaas Balk van de ploeg Ketting, hij versloeg zijn medevluchter Fedor Den Hertog van de Amstelploeg, deze werd wel leider. Op 16” werd Wim de Waal (Treco Noble) derde voor Gerrie Knetemaan (Amstel) en Jan Spetgens (Mars-Gazelle).

    Eerste Luxemburgse zege in de Pijl van het Zuiden. Rit 3 Ettelbrück-Rumelange over en afstand van 150km is gewonnen door Erny Kirchen met 19” voorsprong op John Hugentobler (Zwit), J. Claessen (Ned) en onze twee landgenoten René Fogen en leider André Coppers.

    12-05-2012 om 05:55 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Militairen

    .

    Het Internationaal Militair Kampioenschap tijdrijden vond plaats in Frankrijk. De start was te Fontainebleau en aankomst te Champagne sur Seine. De afstand bedroeg 25km. Het was de Italiaan Giovanni Dalla Bona die met een tijd van 31’49” een gemiddelde van 47,145km haalde. Liefst drie Nederlanders eindigden in zijn spoor, Cees Bal op 5”, Aad van den Hoek op 10” en Roy Schuiten op 11”. Plaats vijf was voor onze landgenoot Gustaaf Van Cauter op 29”. De italiaan Oswald Castellan werd zesde op 35”.

    12-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    In Opgrimbie werd er voor het eerst een avondcriterium voor liefhebbers verreden op een omloop van 1,7km die 45 keer diende te worden afgelegd. Reeds in de tweede ronde aangemoedigd door de vele premies kwam er de beslissende ontsnapping op gang. Bortels, Noels en Put namen voorsprong en hebben 20 ronden moeten strijden eer het peloton begaf. In de eindspurt was Ludo Noels 1 lengte sneller dan Georges Bortels en Gustaaf Put. Van 3 achtervolgers op 50” was Paul Vanelderen sneller dan Raymond Vanstraelen en Jos swinnen. Voor plaats 7 was André Verbraeken de snelste van 28.

    Ook in Harelbeke was het een criterium over 72km dat werd gewonnen door José Van Ackere voor Lucien De Brauwer en Willy Jonckheere.

    12-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Maurice Dury
    Te Zomergem kwamen 45 beroepsrenners een rugnummer afhalen. Na 148km won Maurice Dury in een spurt met twee van Herman Vanspringel. Op 5” werd Fernand Hermie derde, hij versloeg Willy De Geest, Charles De Smit (Ned) en Ronald De Witte. Voor plaats 7 was Julien Van Lint sneller dan Ronny De Bisschop. Dertien renners zouden voor plaats 9 spurten en was het de Nederlander Richard Bukacki die het haalde voor Frans Verhaegen, Harm Ottenbros (Ned) e.a.

    12-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Gérard Vianen

    In de Vuelta brengt de 15de rit Bilbao-Torrelavega een zevende Nederlandse overwinning. Gérard Vianen die vorig jaar bij de Mercierploeg Eddy Peelman op deze asfaltpiste aan een derde ritzege hielp heeft nu zelf de klus geklaard. Bij het binnenkomen van de piste zat hij in het wiel van Willy Planckaert, Pieter Nassen, Walter Planckaert en Oliva die de spurt begon. Maar een voor een begaven zij en won Vianen voor Pieter Nassen, Agustin Tamames, Willy Planckaert, Gert Harings, Jan van Katwijk, Jan Krekels, Félix Gonzales, Walter Planckaert en als 10de Alfons Scheys. Onderweg had men 3 cols overgereden, de Las Munecas 410m/2e cat, de Candina 155m/3ecat en de La Montana 170m/3e cat telkens kwam Perurena als 1ste door. Onze landgenoot Roger Kindt reed 18km voor het einde alleen op kop, had 35” voorsprong maar werd dan door een gesloten overweg opgehouden. Een sterk ontgoochelde Pieter Nassen vroeg waar die assepiste lag. Men had gezegd dat de aankomst op een assepiste gebeurde waardoor hij met een kleiner verzet de spurt begon wat hem uiteindelijk fataal werd. Twee renners zijn niet gestart: José Antonio Ponton en Julian Cuevas en twee hebben de strijd gestaakt Damaso Torres en Fabrizio Fabbri. Drie renners werden op doping betrapt, Harings, Cuevas en Mortensen zij krijgen 10’ straf en 1.000 Zwitserse frank boete.

    De renners moesten vadaag in de 4daagse van Duinkerken een rit in lijn en een tijdrit afwerken. De rit in lijn 121k lang was van St.Quentin naar Valenciennes thuishaven van sportbestuurderJean Stablinsky wiens werkgever Sonolor aldaar ook zijn hoofdzetel heeft. Te Maubeuge reden 9 renners weg, een 20tal kms verder was het peloton tot op 100meter genaderd. Op dat ogenblik is Daniël Proust uit de kopgroep weg gereden, twee landgenoten Abelshausen en Rosiers waren bij de pinken toen Mintkiewicz (Sonolor) naar Proust reed. Pech heeft er wel voor gezorgd dat Abelshausen wiens voortube het plots begaf viel en Roger meesleurde in zijn val. Rosiers is na een geweldige inspanning opnieuw komen aansluiten bij Mintkiewicz die Proust had achtergelaten. In de eindspurt heeft de Franse Pool Robert Mintkiewicz het dan ook vrij gemakkelijk gehaald van Roger Rosiers. Op 1’08” was Daniël Van Ryckeghem de snelste van de groep voor Georges Vandenberghe, Cyrille Guimard, Willy Teirlinck, Jean-Pierre Danguillaume, Eric Leman, Jan Janssen en sluit Jacques Botherel de top10 af. Mintkiewicz neemt de leiderstrui over van zijn ploegmaat Hézard.

    In de tijdrit over 23,7km was onze landgenoot Dirk Baert met een tijd van 30’25”6 de beste. Op 23” werd Yves Hézard tweede en werd opnieuw leider. Op plaats drie op 26” eindigde Gilbert Bellone dan was er plaats vier voor Ferdinand Bracke op 32” en werd Luis Ocana die lek was gereden vijfde op 35”.

    In Groot-Brittannië is de Wills Grand Prix aan de 4e rit toe, Plymouth-Bournemouth was 248,6km lang. Het was Sid Barras die onze twee landgenoten August Herrijgers en Herman Vrijders het nakijken gaf. Verdere ereplaatsen waren voor Tony Gowland en Danny Horton. Colin Lewis blijft leider.

    In Zwitserland werd rit 2 verreden tussen Siders en Moléson village over een afstand van 163,9km. Het is de Fransman Raymond Delisle die deze rit naar zijn hand heeft gezet, te Gstaad na 118km had hij reeds 2’10” voorsprong op 21 achtervolgers, waarbij leider Bergamo ontbrak. Slechts op 13km van het einde werd de eerste tegenaanval bij de achtervolgers ingezet met Millard, Crepaldi en Martelozzo. Vooran reed de leider nog lek waardoor zijn voorsprong tot 1’40” slonk bij het begin van de laatste beklimming. Op de top had Raymond Delisle nog 9” over op een sterk terugkomende Mariano Martinez en werd Lucien Van Impe op 37” derde voor Bernard Thevenet. Nieuwe leider wordt Pierre Martelozzo die als 13de op 1’19” boven kwam en heeft 44” voorsprong op de ritwinnaar. Bij de opgevers vier Belgen, Georges Claes, Jos Van Olmen, Ward Janssens en Georges Pintens.

    12-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Rudy Rijpens

    Rit 6 Gera-Karlovy Vary over een afstand van 159km is tot 25km van het einde uitgeregend zodat slechts 22 renners samenbleven. Hierbij was geen enkele Pool zelfs de grote favoriet Szurkowski niet, van Belgische zijde was enkel Dockx mee maar moest na 110km ook afhaken. Hij zat versteven op zijn fiets en kon met moeite zijn versnelling bedienen. Vier van onze landgenoten hebben de wedstrijd verlaten, het begon met José De Cauwer die niet is gestart hij had al last van een gezwollen voet maar had nu ook een slecht geplaatste zweer. In de rit was het Omer Meeus die het eerst begaf, al bibberend van de koude viel hij van zijn fiets. Later hebben ook Rudy Rijpens en Freddy Renson het laten afweten en moest laatstgenoemde naar het ziekenhuis worden gebracht. De zege was uiteindelijk voor de Tsjech Antonin Bartonicek, die luid aangemoedigd werd door zijn stadsgenoten voor Dieter Gonschorek (Ddr), Jiri Hava (Tsjech), leider Michael Milde (Ddr) die lang de indruk gaf te winnen, en sluit Wladimir Nielubin de top5 af. Al rillend van de kou kwam Theo Dockx als 25e op 7’28 over de streep en was het 28’54” wachten tot Isidoor Weemaes als 61ste over de meet bolde.

    Te Mill gelegen in het Nederlandse Noord-Brabant is met een proloog van 13km de Olympia’s Tour door Nederland van start gegaan. De zege was voor Arie Hassink met een tijd van 16’57” die de grote favoriet Fedor den Hertog met 3” vooraf ging. Plaats 3 was voor Theo van der Leeuw op 10”, werd Jan Aling 4de op 13” en Cees Priem als 5e had 14” achterstand.

    In de Pijl van het Zuiden in Luxemburg doen het onze landgenoten uitstekend nu won Roland Wiscour de tweede rit Differdange-Ettelbrück voor Robert Treis, de Duitser Klaus-Peter Thaler en diens landgenoot Alfred Gaida. Op 14” werd nog een landgenoot Freddy Libouton vijfde en is André Coppers de nieuwe leider.

    11-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Noël Vantyghem

    In de 14de rit Eibar-Bibao over een afstand van 145km moesten de renners 1col van 3e cat. en 3 van 2e cat. overwinnen. Reeds na 10km kwam de San Miguel 360m/2e cat, en reed Perurena lichtjes afgescheiden als eerste over de top. Aan km 50 kwam de Nachitua 296m/3e cat. en was het Oliva die eerst doorkwam. Lasa nam de Muniquetas 387m/2e cat voor zijn rekening en op de Vivero 310m/2e cat kwam Alcon eerst over de top. Een groep van een 50tal renners reed naar Bilbao waar in de straten van de stad Lasa iedereen verschalkte en met 20 meter voorsprong won. Dan volgden de Spanjaarden, Agustin Tamames, Domingo Perurena, Andres Oliva, onze landgenoot Willy Planckaert, de Nederlander Jan Krekels, José Luis Abilleira (Spa), Gérard Vianen (Ned), Sigfrido Fontanelli (Ita) en sluit Luis Pedro Santamarina (Spa) de top 10 af. Hekkensluiter van de dag was onze landgenoot Roger Kindt. Fuente blijft leider.

    Belgische zege in de Vierdaagse van Duinkerken, waar enkel de Fransman Cyrille Guimard en de Brit Michaël Wright zich in de top12 konden plaatsen tussen de Belgen. Noël Vantyghem was vandaag in de 2de rit van Mers-les-Bains naar St. Quentin echt de beste. Gans de dag reed Noël in de voorste gelederen, was ook mee in een ontsnapping van tien, die echter opnieuw werden gegrepen. Op iets meer dan 1km van de streep is Noël dan nog maar eens gegaan en al kreeg hij nooit meer dan vijftig meter hield hij tot de streep vol. Daniël Van Ryckeghem werd 2e voor Cyrille Guimard (Fra), Eric Leman, Frans Kerremans, Michaël Wright (Gbr), Dirk Baert, Willy Teirlinck, Jos Abelshausen, Georges Vandenberghe, Emile Bodart en Jacky Coene, dan volgde als 13de leider Yves Hezard die slechts 2” overhoud op Vantyghem.

    Ook in Groot-Brittannië mochten de Belgen juichen, in de Wills Grand Prix won onze landegnoot Julien Van Geerbergen de derde rit Penzance-Plymouth, in een spurt met drie won hij na 125,5km van twee Britten Reg Barnett en leider Colin Lewis. Voor plaats 4 op 5’34” was Tony Gowland sneller dan August Herrijgers e.a.

    In de Ronde van Romandië kwam de verrassing van de Italiaanse neo-prof Emmanuele Bergamo. Met zestig renners nam men de start te Genève om na 190,6km in Grimentz te eindigen. Eerste aanvaller was de Fransman Ricci aan km 58 won hij een premie en dreef zijn inspanning door en kwam Simonetti bij hem aansluiten. Drie renners, Chiappano, Martelozzo en Houbrechts gingen afzonderlijk in de tegenaanval en het is pas te Montreux na km 80 dat zij kwamen aansluiten. Deze vijf kregen nog het gezelschap van Favaro en Bergamo. De aankomst lag op een hoogte van 1202 meteren was het Emanuele Bergamo die met 4” voorsprong won op Pierre Martelozzo, 13” op Giorgio Favaro, 41” op Mauro Simonetti en Tony Houbrechts, als 6de eindigde Carlo Chiappano op 1’30”. Hij die de ontsnapping had op gang gebracht Ricci werd nog door het peloton ingelopen. Van het eerste groepje was voor plaats zeven op 2’17” Gianni Motta de snelste, twee landgenoten zaten hier ook bij Lucien Van Impe als 11de en Willy Van Neste als 16de. Door zijn zege werd Bergamo ook leider.

    11-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    .
    Raf Constant

    Te Bellingen won Raf Constant na 105km in een spurt met zeven voor Theo Hermans, Serge Del Amore, Eddy Vandenbroecke, Staf Defoort, Giuseppe Palladini en Charles Roggemans.

    In Destelbergen mocht Antoine Demeyer de bloemen ontvangen, werd André De Mol 2de en Jack De Smet 3de.

    In Herentals kreeg men 63 renners aan de start en won na 120km Ludo Bosch met 12” voorsprong op Roger Lemmens, Frans Van Looy e.a.

    In Hever vond de 4de sterrit plaats, na 132km mocht Marc Steels juichen voor Castillo Santos (Spa), Henri Michiels, Raymond De Decker en werd Eddy Van Rymenant 5de.

    André Verreycken won met 10” voorsprong te Hoboken voor Leo Huysmans, Leonard Engelen, Johan Louwet e.a.

    In Kessel-Lo was de zege voor Jean-Marie Coenen voor Wim Schroyens en J. Lauwereyns.

    Derde zege voor Jacky Declerck te Meigem, waar Patrick Van Renterghem tweede werd en Paul Lannoo derde.

    De 3e wedstrijd van de Westvlaamse Trofee te Menen kreeg 65 renners aan de start die 144 km dienden af te haspelen. Een kopgroep van 7 renners viel op het einde in 2 stukken. Rini Van Dromme uit Kachtem haalde het in de spurt van Alain De Saever en Willy Baert. Jose Van Ackere won het pleit voor de 4e plaats van Robert de Guchtenaere, Freddy Maertens en Gerry Catteeuw. Martin de Clercq kwam afgescheiden binnen op de 8e plaats.

    Slechts 20 renners aan de start te Oordegem en heeft na 108km Rudy Bauwens een voorsprong van 55” op Johan Van Uffel en is Willy Meganck derde.

    Zijn 2de zege behaald Jacques Martin te Poucet bij Hannut waar men liefst 102 renners mocht ontvangen. Op 10” werd Pedro Pardo tweede voor Mark Van Ouytsel.

    Te Scheldewindeke mocht Rudi Heyens juichen want hij was de beste van 43. Eddy Moreels werd er tweede en Ferdinand Vander Fraenen derde.

    In Sint-Kruis-Brugge kwamen 42 renners een rugnummer afhalen, om er 105km te koersen. Het was Jacques Gryspeerdt uit Ardooie die zijn 6 metgezellen in de spurt versloeg. Plaats twee was voor Georges Windels dan volgden nog Wilfried Reybrouck, Roger Van Hoecke, Gabriel Verstraete, Eric Delanghe en Eric Serlet.

    In Sleidinge was Antoine Bauwens na 110km de beste voor Roger Vanden Eede en de Nederlander Guido Paridaen.

    Zijn 4de zege behaalde André De Bilde te Wodecq waar hij na 120km een voorsprong had van 1’10” op Marc Ducheau en Fr. Busigny

    11-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finale

    .
    Robert Reeckmans wint
    De finale van de Schaal Frans Theelen vond plaats te Zelem. In de vierde ronde hebben Noels, Loysch, Bellis en Deferm getracht de wedstrijd in de beslissende plooi te leggen wat hen niet is gelukt. Wel was het prijs toen in de volgende ronde 18 renners gingen voorop rijden, waarbij alle bestgeplaatsten in het klassement. In de spurt was het Robert Reeckmans die won voor Gustaaf Verboven, Alfons Vanhoudt, Frans Lemmens, Ludo Noels, Raymond Vanstraelen, Jos Saenen, José Clabots, en werden vanaf plaats 9 de anderen gelijk geplaatst: André Verbraeken, Romain Bellis, Marcel Deferm, Roger Loysch, Willy Heremans, Constant Rommes, Willy Wels de Nederlander Pieter Kessels en Jean Jorissen. Alfons Van Camp als laatste en 18de van de kopgroep eindigde op 10”. Eindwinnaar van de Schaal Theelen werd André Verbraecken 195p. voor José Clabots 159p, Jos Saenen 155p, Roger Loyech 139p en had de vijfde Gustaaf Verboven 138 punten.

    11-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Vic Van Schil

    Slechts een 40-tal renners aan de start van de Omloop der 3 Provinciën te Avelgem. Onmiddellijk na de start waren het John Hemeryck en Marcel Omloop die gingen voorop rijden, de premies verdeelden die op de Kwaremont en Kruisberg te verdienen waren en zich opnieuw lieten inlopen. Leopold Vanden Neste en Willy Debosscher hebben na 40km koers een 20tal kilometers voorop gereden. Het is pas in de plaatselijke ronden dat Hutsebaut zijn kans waagde maar mislukte. De goede ontsnapping kwam er van Jaak Zwaenepoel, Arthur Vande Vijver was de enige die nog kon aansluiten onder hun beiden konden zij 30” voorsprong nemen. Deze was aan de meet tot 10” herleid en was Vande Vijver 1 lengte sneller dan Zwaenepoel. De groepsspurt werd gewonnen door Richard Bukacki (Ned) voor Luc Vanden Daele, Hubert Hutsebaut, Harm ottenbros (Ned), Gérard Hendrickx, Raf Van Bruaene, Fernand Hermie en sluit Jos Van Beers (Ned) de top10 af.

    Al hadden de inrichters van de Ronde van de Condroz te Nandrin ook maar 53 renners aande start, daar waren wel bij: Eddy Merckx, Raymond Poulidor en Herman Vanspringel, wat 6 tot 7.000 toeschouwers op de been bracht. Eerste aanvallers waren na 18km Jos Deschoenmaecker en Leon Thomas, namen tot 1’30” voorsprong maar werden te Amay na 1 uur wedstrijd opnieuw ingelopen. Het waren de Molteni’s die de koers controleerden, en gaf Patrick Sercu er de brui aan. Roger Swerts trok aan km 117 ten aanval, kreeg het gezelschap van zijn ploegmaat Deschoenmaecker, deze reed echter lek en Roger liet zich dan maar opnieuw inlopen. Aangezien Merckx en Poulidor elkaar geen duimbreed toegaven liet Eddy zijn ploegmaat Van Schil wegrijden deze kreeg nog het gezelschap van Beyssens, die echter na een tijd Vic moest laten rijden. Voor Vic Van Schil werd het zijn derde zege (’62-’70-’72) te Nandrin. Herman Beyssens volgde op 40”, dan volgde op 1’ Herman Vanspringel, op 1’20” won Jos Huysmans de spurt van een groepje voor Willy In’t Ven, Eddy Reyniers, Ludo Vander Linden, Eddy Merckx, Roger Swerts en Wil Schepers (Ned). Op meer dan 2’ won Ludo Van Staeyen de spurt voor plaats elf en plaatste Raymond Poulidor zich 14de.

    11-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    .
    Rhett van Trigt

    De gisteren 20 jaar geworden Rhett van Trigt is vandaag in Versailles de eerste wereldkampioen cyclocross voor militairen geworden. In deze wedstrijd was het een strijd tussen de Nederlander en de Fransman Jacques Munch, de andere deelnemers kwamen er niet aan te pas. De Fransman heeft de eerste 15km steeds een voorsprong van 15 à 20 seconden gehad op van Trigt. In de 6de ronde verdapperde de Nederlander en kwam op 3km van de meet bij de Fransman. In de laatste km probeerde Munch nog de Nederlander te verschalken, kreeg een lekke band en was de wedstrijd gereden. Van Trigt won met 46” voorsprong op Jacques Munch en werd diens landgenoot Guy Marget op 2’05” derde. Voor onze landgenoot Luc Valepijn was er op 2’31” een vierde plaats. Frankrijk won het landenklassement voor Nederland en België.

    In Luxemburg is de Pijl van het Zuiden van start gegaan en mochten onze landgenoten direkt juichen. De eerste rit Esch-Differdange over 116km kreeg Gustaaf Van Gossum als winnaar. Verder volgden in den top5, Erny Kirchen (Lux), de Zwitser John Hugentobler, onze landgeoot André Coppers en Lucien Didier (Lux).

    In de Vredeskoers genieten de renners van een rustdag.

    In Wondelgem won Lucien Zelck voor Roger Van den Eede en de Nederlander Herman Nak.

    10-05-2012 om 06:28 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interclubkampioenschap - Limburg

    Te Koersel waren er de Interclubkampioenschappen van Limburg, waar de wielerclub “’t Fonteintje” voor de inrichting borg stond. Door het slechte weder was de publieke belangstelling maar gering. Liefst 23 ploegen van 6 renners kwamen aan de start, om 2 ronden van 14km af te leggen. De nieuwelingen waren de eerste die mochten starten, maar een spijtige wevergissing heeft er voor gezorgd dat er geen uitslag is opgemaakt.

    Bij de juniores was de zege voor Sport en Steun 5 met een tijd van 36’36” (Lipkens-Lemmens-Saro-Loenders-Gueuns) de zesde man Daems moest wegens pech in de eerste ronde afhaken.

    Sport en Steun 2 won bij de liefhebbers met een tijd van 35’30” (Noels-Louwet-Loysch-Lemmens).

    Bij de gemengde ploegen was Sport en Steun 1 de enige die aan de start kwam, en was het beginnen pijpenstelen te regenen en was hun tijd 36’07” wat meer is dan de winnende ploeg bij de liefhebbers. De ploeg bestond uit Roger Swerts, Robert Van Engeland, Robert Reeckmans en J. Jorissen.

    10-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Yves Hézard

    In de 4daagse van Duinkerken werd Yves Hézard (Fr) winnaar van de eerste rit Duinkerken – Mers les Bains, hij hield 3” over op het peloton waarvan onze landgenoot Daniël Van Ryckeghem de spurt won voor Cyrille Guimard (Fr), Eric Leman, Michaël Wright (Gb), Noël Vanclooster, Willy Teirlinck, Jan Hordijk (Ned), Enzo Mattioda (Fra)en sluit Jean-Pierre Danguillaume de top10 af. Hézard is ook leider.

    Sanguesa – Eibar waar de aankomst op de Arrate is,zijn we in de Vuelta aan rit dertien en waren er 5 cols te beklimmen. Aan km 25 was Oliva de eerste vluchter en zou nadat hij als eerste was doorgekomen op de Lerga 735m/3e cat. opnieuw worden ingelopen. De eerste vliegende spurt werd gewonnen door Walter Planckaert. In gesloten gelederen reed men naar km 108 waar de volgende col lag de Lizarraga 1031m-2e cat en kwam Lasa als eerste door. Willy Van Malderghem nam de tweede vliegende spurt voor zijn rekening. Daarna volgde nog een col de Descarga 507m-3e cat en was Mendez eerste boven.In de laatste 25km kwamen er nog de Elgueta 523m-1e cat waar Fuente primus was, en een verbluffende Coulon en Tamames met Fuente naar de laatste col reden. Hier was het Augustin Tamames die het haalde voor José Manuel Fuente op 1” en werd op 9” Gonzalo Aja 3de. Voor Michel Coulon die pas op 1km van de finish had moeten afhaken was er een 14de plaats op 37”.

    In Zwitserland is de Ronde van Romandië begonnen met een proloog per halve ploeg over 4,4km. Het is Peugeot 1 die het haalt met Thevenet - Pingeon en Tschan hun tijd is 7’10”. Salvarani 1 met Gimondi – Poggiali en Houbrechts hun tijd is 7’13”2. Drie ploegen eindigen met de zelfde tijd 7’13”3 op plaats drie: Ferretti 1 met Motta – G.Pettersson en Simonetti, Sonolor 1 met Van Impe, Ricci en Guillaume en Filotex 2 met de broers Marcello en Emmanuello Bergamo en Cumino. Van Belgische zijde rijd Flandria 1 met Van Neste, en de Nederlanders Dolman en De Koning een zevende tijd 7’15”7.

    Barnstaple-Penzance is de 2e rit in de Wils Grand Prix in Groot-Brittannië. Na 184,2km was het Keith Lambert die won en ook de leiderstrui mocht aantrekken, hij versloeg in een spurt met drie Leslie West en Robert Addy. Op 7” volgde Jim Moore als 4de en werd Sid Barras 5de op 57”.

    10-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    De vijfde rit in de Vredeskoers werd verreden tussen Erfurt en Gera over een afstand van 151km. Eindelijk eens een Belg mee in de beslissende ontsnapping. Met tien zijn ze weggereden en hebben maximum 4’ voorsprong gehad, met het gevolg dat de Fransman Claude Magni virtueel leider was. Na 125km hebben de Polen en de Duitsers meer vaart in het peloton gebracht en een goed stuk van de voorsprong afgedaan. De Oost-Duitser Karl-Heinz Oberfranz verscheen als eerste op de piste en stond deze plaats niet meer af. Verder zag er de top10 als volgt uit, Zbigniew Kreszowiec (Pol), Antonin Bartonicek (Tjech), Elio Parise (Ita), onze landgenoot The Dockx, Wasilij Bielusow (Rus), Claude Magni (Fra), Stane Bozicnik (Yuo), Iwan Jorenow (Bul) en Gianpaolo Flamini (Ita). Milde blijft leider.

    09-05-2012 om 06:10 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

     

    Zevende overwinning voor Freddy Maertens met 44” voorsprong te Hooglede, Patrick Geldhof werd tweede en op 1’10” kwam als derde Eddy Ronquetti over de streep.

    In Olsene ging de zege naar Antoine Bauwens die liefst voorsprong had op Eddy Van Puymbroeck en Bas Hordijk (Ned).

    09-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland


    .
    José-Manuel Fuente
    José-Manuel Fuente, bergkoning in de Giro ’71 en dubbele ritwinnaar in de Tour ’71 is de nieuwe leider in de Vuelta. Fuente had bij de start van de 12de rit van Zaragoza naar de top van de Formigal, een achterstand van 2’16” op leider en ploegmaat Perurena. Fuente en Grande reden na 60km weg uit de groep en hadden 20km verder al meer dan 2’ voorsprong. Tijdens de beklimming van de Mon Repos 1262m/1e cat reed hij Grande uit het wiel, en had boven al 1’20” voorsprong en meer dan 5’ op het peloton, waarbij nog 4 landgenoten: Coulon, Van Malderghem, Kindt en Antheunis. Ter aankomst boven op de Formigal 1600m./1e cat had hij 6’37” voorsprong op de 2de Antonio Menendez. Verder in de top10 volgden Santiago Lazcano op 7’02”, Jesus Zurano op 8’, Manuel Blanco op 8’13” en als eerste buitenlander op plaats 6 de Luxemburger Johny Schleck op 8’31, de vorige leider Domingo Perurena als 7ste had 8’37” met in zijn spoor, Bernard Labourdette (Fra), Miguel Maria Lasa en Agustin Tamames. Eerste landgenoot werd Michel Coulon die 20ste werd op 8’43”.

    De 4daagse van Duinkerken begon met een proloog per ploeg, de zege was voor Bic voor Peugeot, Beaulieu-Flandria, Sonolor en Watney.

    In Groot-Brittannië is de Wills Grand Prix van start gegaan. De eerste rit Weston-super-Mare – Barnstaple over 149,8km is gewonnen door Colin Lewis voor Sid Barras, Dave Rollinson, Tony Gowland en onze landgenoot August Herrijgers.

    09-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    .
    Jeroom Kegels

    Te Vrasene is de 29 jarige Jeroom Kegels overleden, hij is geboren op 6-4-1943 te Sint-Gillis-Waas. Jeroom was werkzaam bij de reinigingsdienst van de gemeente Kruibeke en reed daar met een zware wagen, hij is daarmee in botsing gekomen met een andere vrachtwagen en was op slag dood. In maart had hij opnieuw een vergunning als individueel genomen en zou in de 2de helft van het seizoen opnieuw bij Flandria gaan rijden. In 1966 werd hij prof bij Libertas en reed in 1967-68 voor Flandria-De Clerck. Vanaf 1969 tot dit jaar heeft hij de fiets aan de haak gehangen. Als liefhebber behaalde hij in 1964 drie en in 1965 zes overwinningen, waarvan op 21/7/’65 in zijn eigen Sint-Gillis-Waas. In 1967 behaalde hij zijn enige zege bij de profs in Kampenhout-Relst.

    08-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    Rit 4 in de Vredeskoers Achtersleben-Erfurt brengt een 3de zege op rij voor Michael Milde. Op 15km van het einde brak het peloton in vier delen. Geen enkele Belg was mee vooraan, Van Cauter was toen door vorkbreuk al ver verachterd. Ranson had het moeilijk na een achtervolging wegens een lekke band en Rijpens klaagde over pijn aan de voet. . Het groepje met Dockx, Meeus en Weemaes is op het einde wel opnieuw vooraan kunnen aansluiten maar meesprinten zat er niet meer in. Winnaar werd dus Milde voor Wladimir Nielubin (Rus), Ryszard Szurkowski (Pol), Vlastimil Moravec (Tjech), Jurij Dmitriew (Rus), Igor Moskalow (Rus), Zbigniew Kreszowiec (Pol), Per Norup Hansen (Den), Lech Kluj (pol) en Aleksander Gusiatnikow (Rus). Leider blijft uiteraard Milde.

    08-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    Jacques Martin won te Hevillers voor Jean Van Hoorebeeck en Benny Paulissen.

    In Opbrakel had Pierre Buslot 11” voorsprong op Etienne Van Braeckel en Van Ransbeeck.

    Jos Gijsemans won te Sint Kathelijne Waver voor zijn medevluchter Joseph Maynzer. Yvan Benaets als derde had 30” achterstand.

    08-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland


    .
    Onvrede in de Vuelta, de 70 overgebleven renners die gisteren na de aankomst te Banolas nog met autobussen of met de wagen zich naar het 170km verder gelegen Manresa moesten verplaatsen, hebben deze morgend onder druk van de Bic ploeg een actie op touw willen zetten om de start met een uur te doen vertragen. Het is dank zij Guillame Driessens dat die er niet is gekomen. Driessens vond ook wel dat de organisatoren in gebreke waren geweest, om gisteren na een rit die in zeer slechte weersomstandigheden was gereden, de renners nog zo een verplaatsing te laten doen om te eten en slapen, zodat de renners pas om middernacht hun bed konden opzoeken. Toppunt is dat juist vandaag de langste rit 259km moet worden afgewerkt. Wat de rit betreft is het enkel de Spanjaard Luis Balague die wou koersen. Van in de start is hij weggereden en het is pas na de aankomst dat men hem heeft terug gezien. Op de Fonollosa 490m/3e cat is hij natuurlijk als 1e boven gekomen. Willy Van Malderghem deed een zware val, kwam in een grote put met losse zwarte aarde terecht, bleef wel ongedeerd maar moest wel met een handoek bewerkt worden om opnieuw als blanke te vertrekken. Balague heeft tot 13’ voorsprong gehad waarvan er nog 9’32” overbleven aan de finish te Zaragoza. Voor plaats 2 was Cees Koeken de snelste voor Pieter Nassen, Julian Cuevas, Jan van Katwijk, Willy Planckaert, Jesus Zurano, Alfons Scheys, Walter Planckaert en Jan Krekels maakt de top10 volledig. Perurena blijft leider.

    08-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laarne - liefhebbers

    .
    Eindspurt Laarne
    Laarne kreeg Willy Jonckheere als winnaar, in een spurt met 34 won hij voor Robert De Guchtenaere en André Demol. Martin De Clercq werd zevende geplaatst, maar geeft de foto aan dat hij wel degelijk 5de werd.

    07-05-2012 om 06:53 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    .
    Wilfried Trott

    In de derde rit Berlijn-Magdeburg van de Vredeskoers was het feit van den dag de opgave van wereldkampioen Régis Ovion. Op een 10tal kilometers van het einde reed de Fransman Guy Sibille tegen een wegwijzer en sleurde de wereldkampioen mee in zijn val. Ovion brak zijn duim en Sibille zijn sleutelbeen. Het was de Oost-Duitser Michael Milde die zijn tweede zege op rij behaalde, voor Fiorenzo Ballardin (Ita), Vlastimil Moravec (Tjech), Ryszard Szurkowski (Pol), Zbigniew Kreszowiec (Pol), Michael Shiffner (Rda), José De Cauwer (Bel), Giuliano Fontana (Ita), Igor Moskalow (Rus) en als 10de Jurij Dmitriew (Rus). Michael Milde is ook de nieuwe leider.

    In Duitsland won Wilfried Trott de Rund um Köln over een afstand van 170km, hij versloeg zijn medevluchter Dieter Koslar. Voor plaats drie op 9’58” was Erwin Derlick sneller dan de Nederlander Van de Laer , de Duitsers Nadler en Helpenstein.

    In het Circuit de la Côte-d’Or in Frankrijk werd op de tweede dag 2 ritten afgewerkt. Rit 2a werd gewonnen door de Portugees Manuel Goncalvès . Onze landgenoot Bernard Bourguignon was in rit 2b de beste. De eindzege in deze 2daagse was voor de Italiaan Peruzzo voor zijn landgenoot Giorda op 12” en werd Bernard Bourguignon derde op 37”.

    Onze landgenoot Ernie Blommaert behaalde te Steenbergen in Nederland zijn eerste overwinning voor Fedor den Hertog en Adri van Opdorp.

    In Zwitserland werd het Kampioenschap van Zurich voor liefhebbers gewonnen door Xaver Kurmann die 4.2’59” deed over de 175km. Hij had 9” voorsprong op Robert Thalman, 1’52” op Iwan Schmid en Ueli Sutter. Voor Toni Stocker was er op 3’31” plaats 5, René Savary als 6de volgde op 4’41” en Meinrad Vögele als 7de volgde op 4’43”, 4’55” werd Roland Salm 8de Peter Wollenmann 9de en Hans Wütrich 10de.

    07-05-2012 om 06:51 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Onze landgenoot Willy Van Neste heeft het 59ste kampioenschap van Zürich gewonnen. De Duitser Rolf Wolfshohl heeft 60km alleen aan de leiding gereden, op 90km van het einde zijn André Poppe, Willy Vanneste, Vic Van Schil en de Zwitsers Erwinn Thalmann en Louis Pfenninger bij hem gekomen. Het zijn deze 5 die de finale reden, Wolfshohl heeft zelfs de wedstrijd verlaten. Op het einde is Willy Vanneste van de anderen weggereden en won met 10” voorsprong op Vic Van Schil en André Poppe. Van de Zwitsers won Erwinn Thalmann op 23”de spurt voor plaats vier voor Louis Pfenninger. Een 20tal renners heeft op 3’10” voor plaats 6 gespurt en was het de Italiaan Emanuele Bergamo die het haalde voor Willy In ’t Ven, Franco Bitossi, Georges Pintens en sluit Roger Swerts de top10 af.

    Met Barcelona-Banolas zitten de renners in de Vuelta aan rit 10, de eerste bergrit met 2 cols van 1e categorie. Aan km 20 won Walter Planckaert de vliegende spurt. Na 54km kwam de eerste beklimming de Formic 1145meter, het was de Spanjaard German Martin die probeerde aan de haal te gaan, maar na 3km werd hij opnieuw bijgehaald. Het was Miguel-Maria Lasa die eerste doorkwam op de col. De tweede col kwam na 102km en ging Lasa opnieuw in den aanval, maar moest op de San Hilario 1145m. toezien hoe de leider Perurena voor hem boven kwam. In de afzink vormde zich een groep van twaalftal renners, maar werden op 14km van het einde opnieuw bijgehaald. In de eindspurt met een 40tal renners,liet Domingo Perurena zich deze keer niet verschalken en won voor Julian Cuevas, Jezus Zurano, Miguel-Maria Lasa, Leif Mortensen, Jos Van der Vleuten e.a. Bij de Belgen waren er drie die de wedstrijd verlieten, Emile Cambré, Guido Van Sweevelt en Marcel Omloop. Italië zag Dino Zandegu en Vittorio Urbani uit de wedstrijd stappen. Twee renners kwamen met maar liefst 37’27” achterstand toe, de Italiaan Sigfrido Fontanelli 69ste en onze landenoot Roger Kindt 70ste.

    Op de laatste dag van de Redhill 2-day (Dave Cosson Memorial) stonden vandaag twee ritten op het programma, eerst een tijdrit en dan een rit in lijn. Colin Lewis was met een tijd van 12’04” over de 8,8km de beste voor Leslie West die er 2” meer over deed, 3e man op het podium was Sid Barras hij volgde op 3”. In de namiddag won Brian Jolly de rit in lijn over 161km, hij had 13” voorsprong op Sid Barras en Mick Holmes, op 14” werd Robert Addy vierde voor Geoffrey Dutton. In de eindstand heeft Brian Jolly na 322km een voorsprong van 12” op Leslie West en 21” op Sid Barras. Plaats vier was voor Mich Holmes op 56” en vijfde werd Colin Lewis met 29” achterstand.

    07-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Winnaar Georges Bortels
    Te Anderlues was de zege voor Marc Keiser voor Serge Bourgeois en Dan. Lescot

    Van de 47 deelnemers te Bonheiden was Clement Van Ransbeeck de beste voor Willy Baeten en Jos Vergult.

    Georges Windels won te Bossuit voor Remy Remaut en Antoine Demeyer.

    Brakel kreeg Willy Michiels als winnaar voor Guy Dhont die op 35” volgde en Yvan Ronsse.

    Zijn vierde zege behaalde Pedro Pardo (Spa) te Fize-Fontaine waar men met 37 was vertrokken. Plaats 2 was voor Jean-Marie Flohimont en Jean-Marie Lheureux.

    Freddy Libouton won in een spurt met twee van Paul Flechet te Grand-Rechain waar hij 43 tegenstanders had. Op 20” werd Mathieu Pirard derde.

    André Vermaelen lid van de Stoempers-Leuven won te Korbeek-Lo waar er slechts 24 van start gingen. Op 3” werd Louis Van Rompeay tweede voor Florent Van Kerckhove

    John Prinzie nam de bloemen in ontvangst te Langemark, tweede werd Fernand Dekeyser en Georges Rogiers derde.

    De 3de Sterrit vond plaats te Mol-Wezel waar Frans Dierickx won voor Flory Van Hooydonck, Willy Verschueren, Walter Heirbaut eb als 5de Walter Dingemans.

    Het criterium van Oudenaarde kreeg 30 renners aan de start zij moesten slechts 70km afleggen. Het was Lucien De Brauwer die het haalde voor Raymond Vercauteren, Dany Heyns, Alex Holvoet e.a.

    In Rosmeer werd er gestreden voor de Schaal Frans Theelen, waarvan op 11/5 de finale is te Zelem. Er kwamen slechts 46 renners aan de start. Opmerkelijk is dat twee renners uit Kuringen deze wedstrijd hebben beheerst. José Clabots reed in de twaalfde van de 25 ronden weg en is Georges Bortels hem gaan vervoegen. Op nog vier ronden te rijden hadden zij al meer dan 2’ voorsprong, en hebben dan wat gas teruggenomen. Op het einde heeft Georges Borthels zijn metgezel achter gelaten en won met een 100 meter voorsprong op José Clabots. Gustaaf Verboven kwam als derde binnen op 2’ en de groep volgde op 15” hiervan was Tony Daenen de snelste voor Paul Van Elderen, Luc pels e.a. In de tussenstand voor de Schaal leid André Verbraecken met 178 punten voor José Clabots met 141 punten.

    Roubaix-Meulebeke werd gereden met 53 renners die 140km mochten afleggen. Het was Willy Govaerts die won met 1’10” voorsprong op Roger De Beukelaer, Johan Hendrickx, Jozef Van Nijlen en Eric Serlet. Voor roland Rosseel was er op 2’15” de 6de plaats voor Willy Van Auwelandt, Willy Baert en Roger Verschaeve. Voor Willy Govaerts was er ook de eindzege van de tweedaagse. Beste ploeg was Liers BC voor Groeninge Sport Kortrijk en KVW Turnhout.

    Ook vandaag werd er gekoerst te Schaarbeek, het criterium bestond uit twee reeksen met telkens 70km te rijden. In reeks a) was Marc Meernhout de beste voor Luc Leman en Paul Collaer. Reeks b) werd gewonnen door de Oostenrijker Roman Hummenberger voor de Spanjaard Bartolomeo Caldentey en Jean Maris. De zege bij de clubs was voor de Stoempers Leuven.

    In Ternat was de zege voor Jean-Pierre Nicolas voor Victor Demesmaecker en Jean-Pierre Van Lancker.

    Eddy Nijs uit Muizen bij Mechelen was naar Zonnegem afgezakt om te gaan winnen van 37 anderen. In een spurt met zes versloeg hij Luc Hermans, Etienne Van Braeckel, Etienne Bundervoet, Arthur Rooms en Johan Van Uffel.

    En in Zoutleeuw was de zege voor Raymond Van Straelen die er André Coppers en Francis Deminne uit Malonne versloeg.

    07-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In Meulebeke was er de wedstrijd Mandel-Leie-Schelde en Brussel-Meulebeke deze laatste vertrok in Vorst en vanaf Meulebeke waar nog 9 ronden van 6km dienden afgelegd,moesten de renners bij hun derny aanpikken. Het gedeelte van Vorst naar Meulebeke is bij een hoog tempo in groep afgelegd. Zodra men achter de derny’s had plaats genomen is Willy Teirlinck in den aanval gegaan, maar kreeg nooit meer dan 1 minuut, vooral Rosiers en Van Ryckeghem zorgden daarvoor. Eens Willy ingelopen is Rosiers ten aanval getrokken met Van Vlierberghe en Vantyghem en kon enkel Poulidor nog aansluiten, maar zou later de rol opnieuw moeten lossen. Roger moest echter door pech de wedstrijd verlaten, en lag de weg vrij voor Albert Van Vlierberghe die won. Noël Vantyghem mee vooraan werd pas 4e op 5’, hij werd nog voorbij gereden door Noël Vanclooster die 2de werd op 2’35” en Ronny Vande Vijver die als 3de op 4’20” volgde. Voor Raymond Poulidor was er plaats vijf op 5’58”.

    Wat betreft de wedstrijd Mandel-Leie-Schelde, kwam de eerste ontsnapping reeds kort na de start tot stand, een vijftal reed weg, en hadden aan km 111 reeds 7’ voorsprong. Een drietal kwam 60m voor het einde bij de koplopers aansluiten. Met nog 2 plaatselijke ronden te gaan is Christian Callens er alleen van door gegaan en won met 40” voorsprong. Voor plaats twee was Fernand Bruggeman de snelste voor Georges Barras, Jacky Coene, Frans Verhaegen, Daniel Verplancke, André Hendryckx en Marc Demeyer. Op 50” was Raf Van Bruaene voor plaats 9 sneller dan Aimé Delaere. Voor plaats 11 op 1’ was Theo Fierens de snelste van het peloton.

    07-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    .
    Paul Collaer
    Bij de liefhebbers won Eddy Van Hoof te Blaasveld waar 56 renners de start namen, stonden mee op het podium Leo Huysmans en Alex Van Linden.

    Nog maar eens een ereplaats voor Henri Michiels nu werd hij tweede achter André De Bilde die te Marchienne-au-Pont de beste was van 53. Voor Freddy Libouton was er plaats drie.

    In Meerhout was Jos Jacobs de snelste voor de Nederlander Henk Boterhuis en Jos Saenen.

    Vandaag werd Meulebeke-Roubaix verreden en morgen mogen de renners het andersom afleggen. In een spurt met drie won José Van Ackere voor Edmond Verbruggen en Erik Rosseel. Plaats 4 was voor Gery Catteeuw op 31” in zijn spoor volgden Karel Sels, Norbert Lesage, Bertil Cael, en Roger Verschaeve.

    De 2e Europese Interclubbeker voor internationale liefhebbers te Schaarbeek over 131km werd gewonnen door Paul Collaer met een 1/2 lengte voor de Deen Jörgen Schmidt zij hadden een voorsprong van maar liefst 5’13” op Rino Van Dromme. Dan volgde op 5’20” Jean-Marie Coenen, de Deen Bengt Petersen, Freddy Maertens, Eric Van Lent, Luc Van Ouytsel, Benny Hoefs, Pierre Van Cauwenbergh, Luc D’Hoekers, Pierre Van Ransbeeck en werden op plaats 13 achttien renners gelijk geplaatst.

    Nederlandse zege aan de schelde te St. Amands waar de Nederlander Wim De Waal al zijn 5de zege op Belgische bodem behaald. Zijn landgenoot Toine Van Den Bunder werd tweede en Lieven Malfait derde.

    06-05-2012 om 08:28 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    Vandaag bleven de renners in de Vredeskoers nog te Berlijn waar een criterium van 121km werd verreden. Het was de Oost-Duitser Michael Milde die het haalde voor de Rus Igor Moskalow en de tsjech Dusan Zeman. Voor onze landgenoot Rudi Rijpens was er een 7e plaats, Omer Meeus is tijdens de rit gevallen. De Rus Wladimir Nielubin is de nieuwe leider.

    In Frankrijk begon een 2daagse le Circuit de la Côte-d’Or, rit 1 was voor de Nederlander Jo Vrancken.

    In Nederland was Jo van Pol de beste in de Ronde van Overijssel, na 190km was hij sneller dan Piet van Katwijk, Jaak Schuitemaker, Nanno Bakker en Wil de Vlam.

    De neo-amateurs reden de Omloop van de Krimpenerwaard na 136km had Wil Van Helvoirt 3” voorsprong op Adri Deusing, en 12” op André Jansen die Gerrie van Gerwen en Rhett van Trigt in zijn wiel had.

    Onze landgenoot René Fogen moest in Luxemburg te Bel Air met 1” de zege laten aan Robert Treis en werd Nico Neyer op 3” derde.

    06-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pk-Oost-Vlaanderen - liefhebbers

    .
    Karel Rottiers wint Pk.
    In Zottegem-Grotenberge werd het provinciaal kampioenschap betwist van Oost-Vlaanderen. Op het einde van een fel betwiste wedstrijd over 127km op een selectief parcours boden zich 12 renners aan voor de eindspurt. Martin De Clercq die zichzelf weinig kans gaf zette zich achteraan de kopgroep om aan de spurt te beginnen. Tot zijn grote verbazing vielen er bergop enkele renners stil, remonteerde verschillende renners en werd uiteindelijk nog derde. Voor de zege ging het tussen Karel Rottiers en Luc D’hont en moest de fotofinish uitsluitsel brengen. De trui ging uiteindelijk naar de pas 19 jaar (7/4/1959) geworden Karel Rottiers. Verder bestond de top5 uit Martin De Clercq, Roger Vanden Eede en Paul Lannoo.

    06-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pk Limburg-liefhebbers

    .
    Luc Pels

    Voor het provinciaal kampioenschap van Limburg in Koersel kwamen er slechts 47 aan de start alhoewel er een 70 tal zijn in Limburg. De wedstrijd vond plaats in de omgeving van het recreatieoord Het Fonteintje waar 130km moest gekoerst worden. De beslissing viel op het einde van de 11de ronde toen Bruno Jaremko uit volle kracht demarreerde, een attente Luc Pels reed er onmiddellijk naar toe. Enkel Leonard Engelen, Roger Loysch en Tony Daemen zouden nog de aansluiting bewerken. In de eindspurt stond er geen maat op Luc Pels hij won met 3 lengten voor Tony Daemen, Roger Loysch, Leonard Engelen en de man die de ontsnapping op gang bracht Bruno Jaremko. Voor de verleden maand 22 jaar geworden Luc Pels is het al zijn vijfde kampioenentrui. Hij was reeds provinciaal kampioen bij de nieuwelingen en 2x bij de juniores waar hij ook de nationale titel veroverde.

    06-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Joaquim Aghostino

    De val van Joaquim Aghostino is minder erg dan gevreesd. De directeur tevens dokter van de Club Portos uit Lissabon waarbij Aghostino is aangesloten is in het ziekenhuis op bezoek gekomen bij de renner. Na een onderzoek verklaarde hij dat men geweldig overdreven heeft bij de eerste berichten over de val, en er zeker geen sprake is van een schedelbreuk. Na een paar dagen mag hij naar Portugal overgebracht worden.

    06-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Eddy Merckx

    Een ramp voor de inrichters van Momignies waar men met Eddy Merckx in gezelschap van enkele ploegmakkers een deelnemersveld van 16 had. Het is dus niet te verwonderen dat de eerste 120km in wandeltempo werd afgelegd. De eerste die het op zijn heupen kreeg was Joseph Bruyère en kwam na de grote ronde Momignies binnen met 2’15” voorsprong op de “groep” waar enkel Jean-Marie Ritserveldt was uit weggevallen. Eddy Merckx is dan met Ebo, Vanconingsloo en Baert in de achtervolging gegaan, en kwamen 2 ronden voor het einde bij Bruyère. Even voor het ingaan van de laatste ronde is Eddy alleen weggereden en won met 55” voorsprong op Dirk Baert, en volgden Georges Vanconingsloo, Joseph Bruyère en Frank Ebo op 2’10”. Op 6’30” werd Georges Barras 6de en Marc De Meyer 7de. Plaats acht op 7’30” was voor Tony Daelemans voor Michel Van Vlierden, Bernard Delchambre en Marc Lievens. Op 1 ronde volgde André Hendryckx als 12de, op 2 ronden volgden Michel L’Hoest, André Doyen, Herman Flabat en als 16de Jean-Marie Ritserveldt.

    In Kampenhout-Relst kwamen er voor de Omloop Midden-Brabant liefst 102 renners aan de start, aan de finish waren het er maar 23. Oorzaak was de Wildersedreef die er slecht bij lag. De renners moesten 25 ronden van 6,8km afleggen. Reeds na 30km was er massale valpartij met o.m. Roger De Vlaeminck die er een breuk aan de linkerpols aan overhield, Ward Sels, Tony Gakens en Noël Vanclooster. Later gebeurde er nog meerdere valpartijen en bandbreuken. Raf Hooyberghs en Ghislain Van Landeghem hebben de eerste 50km gekleurd. Het was opnieuw Van Landeghem die aan km 70 de beslissing uitlokte, hij kreeg Abelshausen en Steegmans mee, maar deze laatste moest door een bandbreuk achter blijven. Bij de 2 koplopers kwamen nog 16 anderen aansluiten. Twee ervan Aerts (pech) en De Bisschop moesten de rol lossen, kwamen in hun plaats nog aansluiten de man uit Winksele-Delle Willy Van den Eynde en Johan De Muynck. Aan km 105 was het Peelman die wegreed en enkel Abelshausen en Van Lint konden volgen. Eddy Peelman nochtans de snelste reed in de laatste ronde van zijn metgezellen weg en won met 10” voorsprong voor Jos Abelshausen en 12” op Julien Van Lint. Verder kwamen nog afzonderlijk binnen, Johan De Muynck op 1’35”, Paul Aerts op 1’50”, Julien Stevens 6de op 1’55”was dan de snelste van een groepje van 11, voor Willy Van den Eynde was er 12de plaats. Hekkensluiter op plaats 23 was Frans Melckenbeeck, in een groepje dat op 3’ eindigde.

    06-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Gert Harings

    Nogmaals een Nederlandse overwinning in de Vuelta waar vandaag een rit in lijn Tarragona-Barcelona en een tijdrit in het park van Montjuich moest worden afgewerkt. Wat de rit in lijn betreft hebben de renners het rustig aan gedaan. Onderweg was er 1col die voor de bergprijs in aanmerking kwam, de Estrecho de Rocas 154meter/3de cat, het was Fuente die er als eerste doorkwam. Enkel een paar bandbreuken brachten wat leven in de brouwerij. Voor Willy Scheers kwam het op 15km van de streep wel erg ongelegen, maar zou na herstelling in het zicht van de meet opnieuw aansluiten. In de spurt was het Willy Planckaert die van zeer ver begon maar op de korte maar nijdige helling geheel stilviel. Het was Gert Harings die nogmaals leider Domingo Perurena naar plaats twee verwees. Dino Zandegu werd 3de dan volgden Walter Planckaert, Pieter Nassen, Agustin Tamames, José- Luis Abilleira, Gérard Vianen, Wim Prinsen en Jan Van Katwijk sluit de top10 af.

    Voor de tijdrit in het park van Montjuich kwamen maar liefst 20.000 toeschouwers kijken. Ook hier was een nijdig colletje van 3de categorie. Slechts twee buitenlanders konden zich in de top10 plaatsen. De zege was voor Jesus Manzaneque voor Miguel-Maria Lasa en José-Antonio Gonzales-Linares. De Deen Leif Mortensen werd vierde en onze landgenoot Michel Coulon tiende. Voor leider Perurena was er een 8ste plaats.

    In Groot-Brittannië begon de Redhill 2-day of de Dave Cosson Memorial. Na 151,2km had Alan Lloyd 2” voorsprong op Kim Kerr en Leslie West. Dan volgde op 14” Sid Barras die de Nederlander Peter Kisner achter zich liet.

    Parijs-Bourg over een afstand van 220km werd gewonnen door Cyrille Guimard die 3 medevluchters versloeg. Tweede werd Jean-Pierre Danguillaume voor José Catieu en Roland Berland. Op 14” werd Gérard Moneyron 4de. Voor plaats 6 op 1’29” was onze landgenoot Willy Teirlinck de snelste.

    In Italië te Legnano werd de 54ste Coppa Bernocchi na 210km in een spurt met tien gewonnen door Marino Basso voor Patrick Sercu, Wilmo Francioni, Giancarlo Polidori, Mauro Simonetti, Itali Zilioli, Aamaldo Caverzasi, Michele Dancelli, Pierfranco Vianelli en Davide Boifava.

    06-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Joaquim Agostinho

    Opschudding in de 8ste rit Vinaroz-Tarragona van de Vuelta. Bij het ontwijken van een laag over de weg hangende boomtak is Joaquim Agostinho in aanraking gekomen met een andere renner en kwam alzo met 2 anderen ten val. Daar het ongeval gebeurde op een stuk dat te bergachtig was kon de helikopter niet worden ingezet. In het ziekenhuis maakten de artsen de veronderstelling dat de ongelukkige renner een dubbele schedelbreuk zou hebben opgelopen. Daarom vond men het raadzaam hem gedurende 48 uur onbeweeglijk te houden en pas daarna te opereren. Bijzonder tragisch detail, na de val van Joaquim stopten al de renners en zij ontdeden zich van hun petje, in de veronderstelling dat hun collega ter plaatse was overleden. De wedstrijd is pas op 20km van de streep op gang gekomen, toen enkele renners poogden weg te rijden. Maar de spurters gaven het bevel alles samen te houden. Toch kregen we nog een verrassende winnaar het was de Nederlander Cees Koeken die het haalde en moest leider Domingo Perurena het weeral met een tweede plaats stellen. Nog een Nederlander Gert Harings werd derde en voor onze landgenoten Pieter Nassen en Willy Planckaert was er plaats 4 & 5. Aghostino (val) en Daniël Ducreux verlieten de wedstrijd en Hubert Hutsebaut kwam na sluitingstijd binnen.

    Met een tijdrit van 9km is de Vredeskoers ofwel Berlijn-Praag-Warschau voor liefhebbers van start gegaan te Berlijn. Het was de Hongaar Andras Takacs die won met een tijd van 11’51” voor de Rus Wladimir Nieloubin die dezelfde tijd had, dan 2 Oost-Duitsers, Michael Schiffner op 1” en Wolfgang Wesemann zelfde tijd, plaats vijf was voor de Hongaar Imre Gera op 3”.

    De Belgische ploeg bestaat uit: José De Cauwer, Theo Dockx, Omer Meeus, Rudi Rijpens, Freddy Renson en Isidoor Weemaes.

    05-05-2012 om 06:08 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    Verrassingen in de 10de rit van de Vredeskoers verreden van Gottwaldow-Trzyniec. Leider Nielubin had onderweg dank zij een eerste plaats in een premiespurt en een 2e plaats bij het overschrijden van een col 12” bonus gesprokkeld en moest zijn felste belager Moravec het met 3” stellen. Maar toen de groep zich te Trzyniec aanbood voor de spurt op de piste gingen Nielubin en de Oost-Duitser Gonschorek uit de bocht en kwamen op het gras terecht. De zege ging naar de Pool Ryszard Szurkowski voor Michael Milde en de Tsjech Vlastimil Moravec die voor eigen volk de nieuwe leider werd. Wat betreft onze twee landgenoten kon Isidoor Weemaes zich twaalfde plaatsen en kwam Theo Dockx op 1km van het einde ten val en werd laatste. Morgen mogen de renners rusten.

    In de Olympia’s Tour van Nederland was men vandaag aan rit 4 toe. Arnhem-Nijverdal over een afstand van 154km werd gewonnen door Cees Swinkels voor de winnaar van gisteren Jo Vrancken, Piet van Katwijk, Toine Van Den Bunder en Jans Vlot. Knetemann blijft leider.

    Na de wedstrijd is in de perskamer een meningsverschil tussen de Amstel ploegleider Herman Krott en sportverslaggever Rob Van den Dobbelsteen van Het Parool letterlijk en figuurlijk uitgevochten. Na afloop van de vechtpartij naar aanleiding van een publicatie van enkele uitspraken van de Amstel ploegleider over Fedor Den Hertog lag de schrijfmachine in stukken op de grond en moest de betrokken journalist met een blauw oog en enkele bloedende wonden aan het gezicht door een dokter worden behandeld. Op verzoek van de betrokken journalist hebben de organisatoren van Olympia’s Tour van Nederland geen maatregel genomen tegen de ploegleider. Heel de heisa ging rond een artikel verschenen in de krant van Rob van den Dobbelsteen met als titel “Fedor kapot gespoten”.

    05-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koers of voetbal ?

    Eddy Merckx heeft besloten de match Racing White- Club Brugge van volgende zondag 7/5 te gaan bijwonen. Nochtans hadden de inrichters van Vorst-Meulebeke een vette startpremie voor Eddy klaar liggen. Zaterdag 6/5 start hij wel in Momignies.

    05-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Jos Vander Vleuten

    De Nederlanders behalen vandaag hun derde zege in de Vuelta. In rit 7 van Valencia naar Vinaroz over een afstand van 171km hebben de renners er de ganse dag een hoog tempo op nagehouden. Aan km 85 kwam Oliva als 1ste door op de Puebla Tornesa (320m/3e cat). Daar is Willy Scheers voor de tweede maal in den aanval gegaan kreeg o.m. Van Malderghem, Labourdette (Fr) en een 10tal Spanjaarden mee. Maar de aanwezigheid van de Franse kopman heeft er voor gezorgd dat alles opnieuw samen kwam. Aan km 132 was het Lasa die aanviel en was ook Labourdette weer mee, Aghostino die zich had laten verrassen moest een geweldige inspanning leveren om mee vooraan te geraken, er ontstond een kopgroep van een 34tal renners, op de Solsadelle (430m/cat 3e ) kwam Labourdette als eerste door. De Nederlander Jos Vander Vleuten reed nog alleen weg en hield 1” voorsprong op de leider Domingo Perurena, Gérard Vianen, Pieter Nassen, Miguel-Maria Lasa, José-Luis Abilleira e.a. Ook Michel Coulon zat in de eerste groep en werd 27ste. Twee andere landgenoten eindigden met grote achterstand, Hubert Hutsebaut 77ste op 4’17”was ziek en werd gewoon uit de wielen gereden. Guido Van Sweevelt die was gevallen werd als laatste 88ste op 15’29”. José Gomez-Lucas startte niet.

    04-05-2012 om 06:18 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy Van Neste

    Voor de jaarlijkse wedstrijd in Oostkamp kwamen 138 renners opdagen. Tijdens de voorlaatste ronde reden nog 100 renners samen, waaronder al de favorieten. Deze laatsten rekenden blijkbaar op een massaspurt. Dit was echter zonder Willy Van Neste gerekend die er vandoor ging en nog zes anderen meekreeg. Op enkele kilometers van de streep demarreerde Willy nog eens en won met 7” op Raf Van Bruaene, Willy Abbeloos, Romain Maes, Gilbert Wuytack, Herman Vander Slagmolen en Gust Herrijers. Daniël Van Ryckeghem won 17” later de groepsspurt voor Robert Mintkiewicz (Fra), Tony Daelemans e.a.

    04-05-2012 om 06:16 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    In Seraing kwamen 102 liefhebbers aan de start en won na 110km Pedro Padro voor Henri Michiels en werd 5” later de Nederlander Frits Sluper 3de.

    Met zijn overwinning te Sirault heeft Lucien Zelck al zijn vijfde zege dit seizoen, na hem volgden in de top5, Wilfried Wesemael, José Van Ackere, Jean-Pierre Lambert en André De Bilde.

    04-05-2012 om 06:16 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    De 34ste Omloop van de Westkust in De Panne mocht 92 renners verwelkomen. Reeds van bij het begin werd de groep gescheiden en vormden zich vier waaiers, maar na 44km bij het binnenrijden van Diksmuide kwam alles opnieuw samen. Onmiddellijk daarop reden Hendryckx en Vanneste weg , te Langemark na 62km was hun voorsprong reeds 3’. Willy Vanneste won zowel op de Kemmel,de Rode Berg als de Zwarte Berg de premie. Vooraan moest Hendryckx de rol lossen en passeerde Willy met 15” voorsprong terug in De Panne op een achttal, er moest nog een grote ronde langs Nieuwpoort en vier lokale ronden worden afgelegd. Bij de 8 achtervolgers viel eerst Sohier en even later Mahieu weg en werd Vanneste bijgebeend. Door pech is ook nog Bruggeman uit de kopgroep verdwenen en ging men met 6 naar de eindspurt. Het was Christian Callens die het met 10cm haalde van uitblinker Willy Vanneste, Daniel Verplancke, Jos Huysmans, Johan Demuynck en Eddy Cael. Op 12” werd Marc Demeyer 7de voor Vic Van Schil. Dan volgde nog een trio op 28” werd Aimé Delaere 9de voor Maurice Eyers en Eddy Peelman. Voor plaats 12 op 36” was Patrick Sercu de snelste van zijn 9 kompanen.

    03-05-2012 om 06:26 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Roger Kindt

    Na Nassen gisteren vandaag opnieuw een Belgische zege in de Vuelta met Roger Kindt, in rit 6 a Gandia-El Saler over een afstand van 120km. Het was op 27km van het einde dat Roger wegreed na de vliegende spurt gewonnen door Willy Scheers. De Nederlander Vander Vleuten en de Spanjaard Grande kwamen bij Roger aansluiten en ook Cambré en Michelotto konden iets later hun wagonnetje aanpikken. In de eindspurt won Roger vrij gemakkelijk voor Claudio Michelotto, Jos Vander Vleuten, José Grande en Emile Cambré. Op 47” won Cees Koeken (Ned) de spurt van de groep voor Gert Harings (Ned), Willy Planckaert en nog eens 3 Nederlanders: Karel Delnoy, Wim Prinsen en Jan van Katwijk e.a. Wat betreft de cols was er La Drova 440m/2e cat waar Labourdette eerste doorkwam en de Simat 305m/2e cat hier kwam Lasa eerste boven. Opgevers van de dag waren: Silvano Davo (Ita), Ramon Saez (Sp), Mauro Vannucchi (Ita), Anatole Novak (Fra) en onze landgenoot Fernand Hermie.

    Rit 6b een ploegentijdrit van 6,6km werd gewonnen door Kas voor Bic en Goudsmit-Hoff. Watney werd 4e en Magniflex 8e. Perurena blijft leider.

    03-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland


    .
    Nassen troost Opdebeeck

    Dag zes in de Ronde van Spanje brengt de eerste Belgische ritzege, maar tevens een vijftal opgevers. Rit vijf 183km lang van Dehesa de Campoamor naar Gandia langs de oostkust, heeft er blijkbaar voor gezorgd dat de renners van het zonnige weertje wilden profiteren. Het is pas op 50km van het einde dat Luis-Pedro Santamarina er op zijn eentje op uit trok en het tot 7km van het einde volhield. Vanaf dan stond het vast dat men naar een massaspurt ging. Het waren Perurena en Willy Planckaert die van ver de spurt begonnen, maar uiteindelijk Pieter Nassen het haalde voor Domingo Perurena, Dino Zandegu, Gert Harings, Willy Planckaert, Daniel Ducreux, Alfons Scheys, Walter Planckaert, José Gomez Lucas en werd José Manuel Lopez Rodriguez tiende. Onderweg had men 2 cols beklommen, op de La Carrasqueta 1020m/2e cat kwam Aja als eerste door, op de Albeida 620m/2e cat was het de toen de op kop rijdende Santamarina. Leider blijft Perurena. Alhoewel de rit vrij rustig was verlopen werden Joaquim Aghostinho en Englebert Opdebeeck slachtoffer van een valpartij. Voor Aghostinho viel het nog mee en zou op 41” als 62ste eindigen. Erger was het gesteld met den Engel hij eindigde op 8’16” als 83ste van de 85 renners die de rit uitreden. Slechts zijn ploegmaat Marcel Omloop 84ste en Jan van Katwijk 85ste kwamen met 12’46” achterstand na hem binnen. Verder waren het enkel Belgen en Nederlanders die uit de wedstrijd verdwenen. Rinus Wagtmans gaf op, kwamen te laat binnen Luc Van Goidsenhoven, Staf Van Roosbroeck, Eddy Verstraeten en René Pijnen.

    Later op de avond werd bij Englebert Opdebeeck bij wie men eerst dacht dat hij enkel een hoofdwonde had, na een radiografisch onderzoek vastgesteld dat hij een breuk aan de elleboog en de pols had. En moet den Engel noodgedwongen de Vuelta verlaten.

    02-05-2012 om 01:55 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Komt er volgend jaar een nieuwe wedstrijd op de kalender? Sinds in 1962 voor de laatste maal de Ronde van Duitsland werd gereden (Peter Post werd winnaar voor Lode Troonbeeckx en Roger Baens), en dat jaar voor het eerst de Rund um den Henninger Turm te Frankfurt werd ingericht, dank zij de sponsoring van een plaatselijke brouwerij, heeft Duitsland slechts 1 wedstrijd met faam. Een konkurrerende brouwerij zou voor haar honderdjarig bestaan een rittenkoers Brussel-Dortmund over twee of drie dagen willen inrichten. Deze wedstrijd zou ter vervanging van Parijs-Luxemburg op de kalender komen, dewelke op 10-13/8/1970 voor het laatst is ingericht. Het was Eric De Vlaeminck die toen won voor Guido Reybroeck en Giacinto Santambrogio (Ita).

    02-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Ondanks het mooie weer kwamen slechts 45 renners aan de start in Templeuve voor de 12de “Circuit du Tournaisis”. Aan km 25 kwam de eerste ontsnapping op gang, de Fransman Roger Desmarets en Leon Thomas reden uit het peloton weg en kregen even later het gezelshap van Eddy Demedts en Bernard Delchambre. Aan het einde van de grote ronde hadden deze 4 leiders bij het binnenkomen van Templeuve een voorsprong van 3’. Door pech, bandbreuk voor Delchambre en kettingbreuk voor Thomas vielen deze twee vooraan weg. Onder aanvoering van Vanconingsloo kwamen een 12tal renners mee vooraan. Op een 20tal kilometers van het einde ging Paul Aerts in de aanval en werd door zijn 2 ploegmaten Hooyberghs en Vanclooster goed beschermd. Paul Aerts won uiteindelijk met 2’30” voor Robert Mintkiewicz (Fr), Georges Claes (Zonh.), Albert Van Vlierberghe, Georges Vanconingsloo, Jos Van Olmen, Michaël Wright (Gbr), Noël Vanclooster, Raf Van Bruaene, Raf Hooyberghs, Frank Ebo en Rudi De Groote. Drie achtervolgers hadden 4’ achterstand en hiervan was voor plaats 13 Emile Bodart sneller dan Willy Vanden Eynde en Hervé Vermeeren.

    02-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    .

    Winnaar Martin De Clercq
    De wedstrijd in Eeklo telde voor het regelmatigheidscriterum van de krant Vooruit uit Gent. Het was Martin De Clercq die zijn 7 medevluchters overklaste. Bij het ingaan van de laatste ronde liet hij ze achter en won met 40” voorsprong op Robert De Guchtenaere en André De Mol. Eric De Meyer die in de tegenreactie ging naar Martin De Clercq viel en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

    In Hulsen een gehucht van Balen was de zege voor Roger De Backer die Nico van Hest (Ned) en André Coppers vooraf ging.

    Na eergisteren in Kemmel was Eddy Ronquetti nu de beste van 34 renners in Bredene waar hij 15” voorsprong had op een zestal waarvan Daniel Moenaert de spurt voor plaats twee won voor Ferdinand De Keyser.

    In Duffel was de zege voor Louis Verreydt voor Martin Bierebeeck en Alex Van Linden.

    Ook Yvan Benaets behaalde zijn tweede zege van dit week-end, te Wanze waar 46 renners aan de start stonden versloeg hij 8 medevluchters, Jean-Marie Coenen, Jacques Méan, Omer Meeus, Jos Civatone, Theo van der Leeuw (Ned), Danny Van Goidsenhoven, Dieudonné Depireux en Jan Swinnen. Op 3’ werd Bernard Bourguignon 10de.

    In Peisegem was de zege voor Wilfried Wesemael voor Jean-Pierre Spileers en Henri Michiels.

    In Ninove won Wiliam Meganck voor Romain Vercautere en Luc Donckers.

    In Peer was er de 8ste wedstrijd voor de Schaal Frans Theelen. Vijf renners begonnen aan de laatste ronde met 45” voorsprong, maar het peloton kwam geweldig opzetten. Romain Bellis en Guido Cuypers die dachten dat de hergroepering een feit zou worden lieten zich afzakken. Maar de drie anderen begaven niet en was in de spurt de Nederlander Marinus Van Venrooy die zaterdag had opgegeven in de Ronde van België , de snelste, op 3 lengten volgde Tony Daenen en had Roland Neven 10 meter achterstand. Het was Frans Lemmens die op 100 meter de groepsspurt won, voor Gustaaf Verboven, Leonard Engelen, Alfons van Katwijk (Ned), André Verbraeken, Herman Gelders en sluit Frans Mertens de top10 af. In de stand om de Schaal met nog 2 wedstrijden te gaan, staat André Verbraeken met 160 punten aan de leiding.

    Eddy Van Tieghem won te Rumes waar hij Willy Baert in een spurt met twee versloeg. Op 20” werd Remy Remaut derde.

    Schellebelle kreeg August Van Looy als winnaar hij reed Eric Vande Wiele en Rudi Bauwens op 10”.

    Nederlandse zege in Spa waar Ben Ceulen won met 35” voorsprong op Jos Renwart en Jacques Theunissen.

    In Temse mocht Alex Robberecht de bloemen ontvangen, hij had 10” voorsprong op Ludo Bosch en volgde Rudy Heyns als 3de op 20”.

    Zijn tweede zege behaalde Rino Van Dromme te Tielt waar hij 1’10” voorsprong had op Alain Depuydt en 1’15” op Lieven Malfait.

    01-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België Liefhebbers

    .
    Gregoire Van Moer

    Voor leider Gregoire Van Moer uit het naburige Reet werd het een triomfrit richting Kontich waar hij geboren is, een uitgelaten supporterslegioen stond hem op te wachten. Van Moer die verleden jaar al een aanbieding kreeg van Watney zal nu volgende donderdag toch een contract tekenen bij kopman Frans Verbeeck. Van Moer verleden jaar nog postbode komt uit een gezin met 10 kinderen. Nochtans had Lucien Acou hem graag meegenomen naar De Vredeskoers. Wat betreft de rit kwam de beslissende ontsnapping al na 40 van de 160km. Een 12-tal reed weg en had aan km 100 al 4’40” voorsprong. Pechvogel vooraan was Edmond Verbruggen die nadat hij was lek gereden door een andere ploeg werd geholpen, wat niet volgens de reglementen mag en werd aangemaand de wedstrijd te verlaten, iets dat hij slechts met veel tegenzin na een 10 tal km deed. De 11 overige koplopers bleven voorop en mochten met een kleine minuut voorsprong voor de zege spurten. Het was José Van Ackere die het haalde voor Raymond Vanstraelen, Pierre Buslot, Walter Bellemans, Flemming Wever (Den), Luc D’Hont, Patrick Geldhof, Gaston Louwet, Roger Loysch, Victor De Valckeneer en Roger Van Cauberghen. In de eindstand heeft Gregoire Van Moer 1’25” voorsprong op Roger De Beukelaer en 1’29” op de Oost-Duitser Thomas Huschke. Gustaaf Van Cauter werd op 1’47” vierde en Gustaaf Hermans als 5de volgde op 2’04”. De puntentrui is voor Roger De Beukeaer en was Deurne W.Sp. de beste ploeg.

    01-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Gilbert Bellone
    Voor de nieuwe Duitse sportgroep Rokado is de elfde Rund um den Henningerturm het eerste grote sukses geworden. Reeds onmiddellijk na de start was het de Duitse Rokado renner Rasing die met Spahn en Janbroers ten aanval trok, maar lang heeft hun vlucht niet stand gehouden. Na een uur koers is Karstens en opnieuw Spahn in den aanval gegaan, versterking kwam er van Wolfshohl, Martinez en Parenteau ondertussen was men al 1/3 van de wedstrijd ver. Op dat ogenblik oordeelde Merckx dat het welletjes was en nam het peloton op sleeptouw in de achtervolging en kwam er een hergroepering. Het is tijdens de beklimming van de Koningstein dat Bellone wegreed en was Deschoenmaecker en opnieuw Martinez mee, maar werden even later gelost. De leider bekwam een voorsprong van 3 minuten en het is pas tijdens de eerste van de drie plaatselijke ronden dat het opnieuw Merckx was die in de achtervolging op gang bracht. Maar Gilbert Bellone hield stand en won met 51" voorsprong op Eddy Merckx die zelf 4" voor het peloton eindigde waarvan Noël Vantyghem de snelste was voor Wim Schepers (Ned), Roland Berland (Fra), Eric Leman, Ludo Van Staeyen, Gerben Karstens (Ned), Herman Vanspringel en werd Jan Janssen (Ned) 10e.

    In de Ronde van Spanje zijn de renners vandaag voor de 4de rit van Almeria naar Dehesa de Campoamor gereden en moesten daarvoor over 2 cols, waar op de Castellarico 187m/3e cat en op de La Cuesta 352m/3e cat telkens Urbani als 1e doorkwam. Het is pas in de finale dat er zes renners wegreden en door een lichte klim naar de aankomst afzonderlijk binnen kwamen. De zege was voor Gert Harings (Ned) voor Walter Planckaert verder volgden op 4" Antonio Gomez Del Moral (Spa), op 7" Gérard Vianen (Ned), op 11" Hubert Hutsebaut, René Pijnnen (Ned) op 16". De spurt van het peloton voor plaats 7 op 38" werd gewonnen door de leider Domingo Perurena. Marcel Omloop sloot de top10 af en Englebert Opdebeeck werd 55ste. Rik Van Linden is niet meer gestart.

    Te Lugo in Italië kwamen 74 renners aan de start van de 48e Giro di Romagna. Na 238km was het Pietro Guerra (Ita) die 8” voorsprong had op Mauro Simonetti (Ita) en werd op 12” Wilmo Francioni derde hij versloeg acht anderen waaronder onze landgenoot Julien Stevens die 11e werd. Het peloton volgde op 14” en mocht voor plaats 12 spurten en was het Marino Basso die Roger De Vlaeminck e.a. versloeg.

    In Frankrijk waren er twee wedstrijden, te Aury moest men 120km rijden en was de zege voor Charles Rouxel die 10” voorsprong had op Cyrille Guimard en 25” op Jacques Botherel.

    De verleden maand 36 jaar geworden Raymond Poulidor versloeg Jacques Cadiou en Luis Ocana te Garancière waar men slechts 90km moest rijden.

    In Rijsel werd bij de liefhebbers onze landgenoot Ronald Rosseel winnaar met 25” voorsprong op nog een Belg N. Lesage

    In Nederland is Leo Duyndam wel goed op dreef na gisteren te Geleen was hij nu ook weer winnaar te Rotterdam waar hij zijn metgezel Jan Hordijk versloeg. Op 20” werd Jules Bruessing derde.

    Op de wielerbaan van Oudenbosch in Nederland won Theo Verschueren een wedstrijd achter derny’s voor Jaap Oudker, Gérard Koel en Willy De Bosscher.

    01-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In Hoboken was er de tradionele Grote 1- Mei Prijs ook de Ereprijs Victor De Bruyne genoemd. Twee renners hebben zich gans de wedstrijd getoond, Eddy Peelman die gans de dag strijdlustig was en het Michaël Wright die in de premiespurten zijn best deed. In de eerste grote ronde van 36km heeft Julien Knockaert tot 2' mogen uitlopen. Op het einde van de derde grote ronde, toen men aan de 8 plaatselijke rondjes begon zijn Verhaegen en Brands ontsnapt, de eerste reactie kwam er van Steegmans, en kwamen uiteindelijk 19 renners aan de leiding. Een poging van Reybroeck om de aansluiting te bewerken mislukte en viel Tony Gakens nog ut de kopgroep weg. Van zeer ver vertrok Raymond Steegmans op kop en was niemand bekwaam hem te verslaan. Eddy Peelman werd tweede en verder volgden Ferdinand Van Rijmenant, Alfons De Bal, Maurice Dury, Gilbert Wuytack, Michel Van Vlierden, Georges Claes van Zonhoven, Ludo Dierickx en sluit Theo Fierens de top10 . Voor Reybroeck die nog had gepoogd naar de leiders te rijden was er plaats 22 op 5'20".

    Op de Vogelhoek in Melle kwamen 35 renners zich inschrijven. Het grootste wapenfeit van de dag was de wegvergissing na een uur wedstrijd. Men heeft dan de wedstrijd geneutraliseerd en bracht men de afstand naar 122km of 8 ronden. Tijdens ronde 4 zijn vijf renners ontsnapt en kwamen twee ronden later er nog 2 renners aansluiten. André Hendryckx ging twee ronden van het einde solo en won met 20" voorsprong op zijn 2 achtervolgers Ghislain Van Landeghem en Frans Melckenbeeck. De rest van de koplopers mocht op 25" spurten voor plaats 4 en was Hervé Vermeeren de snelste voor Gérard Hendrickx, Raf Van Bruaene en de deze maand 36jaar wordende Miel Lambrecht.

    01-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!