Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    16-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    Nijverdal-Steenwijk is rit 5 in de Olympia’s Tour van Nederland. Het was Jan Raas die won hij legde de 160km af in 3.53’25”. De Brit Ian Hallam werd tweede dan volgden Cees Priem, Piet van Katwijk en Jan Spetgens. Knetemann blijft leider.

    16-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    Twee wedstrijden voor de Liefhebbers, te Aalbeke won Gerry Catteeuw zijn tweede wedstrijd, voor José Van Ackere en Lieven Malfait.

    Te Moustier sur Sambre was het Yvan Benaets die het haalde voor Henri Michiels en Georges Bortels.

    16-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Reybrouck wint
    Guido Reybrouck die verleden jaar dank zijn zege in de Ronde van Canada toch nog een nieuw contract had gekregen van zijn ontevreden bazen en dit jaar volgens hen weer niet voldeed en na de G.P. Cemab te Mirandola zou naar huis gestuurd worden aangezien hij niet is aangeduid voor de Giro. Hij heeft het dan maar waar gemaakt in een spurt met 27. Hij won voor Dino Zandegu, Ole Ritter, Michele Dancelli, Eddy Merckx, Wilmo Francioni, Pietro Campagnari, Franco Mori, Frans Mintjens en Giuseppe Rosolen.e.a.

    16-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Spurt voor plaats 2
    De Nederlander Jos Vander Vleuten van de ploeg Goudsmit heeft met de Vuelta-forme en de steun van zijn ploeg de wedstrijd te Lommel tevens het pk van Limburg gewonnen. Reeds na een half uur koers waren er nog slechts twee van de 8 gestarte Limburgers die voor de titel meededen. Een groep van 29 was weggereden waaronder bijna de volledige ploeg van de winnaar. Op drie ronden van het einde is Vander Vleuten dan solo gegaan en won met 30” voorsprong op Harm Ottenbros, Leo Duyndam, Marcel Omloop, Georges Claes die kampioen werd, Jan van Katwijk, Georges Barras, Jan Krekels, Jos Van Olmen en Maurice Eyers sluit de top10. De tweede Limburger Raymond Steegmans werd pas 22ste. Grote afwezige in deze wedstrijd was Roger Swerts die wel aanwezig was maar niet aan de start verscheen. Een financieel geschil met de inrichters was de oorzaak.

    16-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    .
    Ryszard Szurkowski
    Verrassingen in de 10de rit van de Vredeskoers verreden van Gottwaldow-Trzyniec. Leider Nielubin had onderweg dank zij een eerste plaats in een premiespurt en een 2e plaats bij het overschrijden van een col 12” bonus gesprokkeld en moest zijn felste belager Moravec het met 3” stellen. Maar toen de groep zich te Trzyniec aanbood voor de spurt op de piste gingen Nielubin en de Oost-Duitser Gonschorek uit de bocht en kwamen op het gras terecht. De zege ging naar de Pool Ryszard Szurkowski voor Michael Milde en de Tsjech Vlastimil Moravec die voor eigen volk de nieuwe leider werd. Wat betreft onze twee landgenoten kon Isidoor Weemaes zich twaalfde plaatsen en kwam Theo Dockx op 1km van het einde ten val en werd laatste. Morgen mogen de renners rusten.

    In de Olympia’s Tour van Nederland was men vandaag aan rit 4 toe. Arnhem-Nijverdal over een afstand van 154km werd gewonnen door Cees Swinkels voor de winnaar van gisteren Jo Vrancken, Piet van Katwijk, Toine Van Den Bunder en Jans Vlot. Knetemann blijft leider.

    Na de wedstrijd is in de perskamer een meningsverschil tussen de Amstel ploegleider Herman Krott en sportverslaggever Rob Van den Dobbelsteen van Het Parool letterlijk en figuurlijk uitgevochten. Na afloop van de vechtpartij naar aanleiding van een publicatie van enkele uitspraken van de Amstel ploegleider over Fedor Den Hertog lag de schrijfmachine in stukken op de grond en moest de betrokken journalist met een blauw oog en enkele bloedende wonden aan het gezicht door een dokter worden behandeld. Op verzoek van de betrokken journalist hebben de organisatoren van Olympia’s Tour van Nederland geen maatregel genomen tegen de ploegleider. Heel de heisa ging rond een artikel verschenen in de krant van Rob van den Dobbelsteen met als titel “Fedor kapot gespoten”.

    15-05-2012 om 06:24 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    In Denderwindeke was de zege voor Jean-Paul Spileers die zijn eerste zege behaalde. Na 110km was hij sneller dan Roger Van Den Eede en Robert De Guchtenaere.

    Genval kreeg 36 renners aan de start en haalde het voor Pierre Buslot, Staf Verboven, Giuseppe Valentin en Paul Van Elderen sluit de top5 af. Ronde van België winnaar Gregoire Van Moer werd er tiende.

    In Herne kwamen slechts 25 renners opdagen om 110km te koersen. Het was Lucien Zelck die er al zijn zevende overwinning behaalde. In een spurt met vijf liet hij achter zich, Luc D’Hoekers, René Dillen, Yvan Ronsse en Jos Six. Voor plaats zes op 1’30” was Mark Wittenberg de snelste voor Silvano Depistola (It), Edmonde Verbruggen, Georges Clausse en werd Rudy Bauwens 10de.

    15-05-2012 om 06:24 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    De acht leiders

    De wedstrijd in Koersel kreeg een blitzstart Willy De Geest demarreerde alsof de eindmeet 1km verder lag. Zijn teamgenoot Rik Van Linden sloot enkele kilometers later aan bij Willy. Onder hun beiden hebben zij bijna 100km voorop gereden met een voorsprong van rond de 2 minuten, want de ploegmaats van Swerts controleerden de wedstrijd. Bij het begin van de negen slotronden van 4km is Vanconingsloo ten aanval getrokken met De Smit (Ned) en Van Landeghem, maar was het vooral Swerts die er voor zorgde dat alles opnieuw samen kwam. Van Olmen en Van Leeuwen (Ned) hebben dan de basis gelegd van de beslissende ontsnapping. Het was opnieuw Swerts die er naartoe reed en nog vijf anderen meebracht. Behalve Gerard Martens (kettingbreuk) bleven de anderen voorop, en zou Roger op een boogscheut van de meet definitief wegrijden. Hij won met 10” voorsprong op Jos Van Olmen, en 15” op Jos Van Beers (Ned), Alfons De Bal, Georges Barras, Harry Van Leeuwen (Ned) en Ludo Vander Linden. Voor plaats 8 op 25” was het André Peersman die de groepsspurt won voor Frans Melckenbeek, Roger Loysch, Fernand Hermie, Theo Verschueren, Wim Schepers (Ned), Leopold Vanden Neste en Gilbert Wuytack sluit de top15 af.

    15-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    .
    Jo Vrancken

    In de Vredeskoers werd vandaag rit 9 verreden tussen Litomysl en Gottwaldow over een afstand van 165km. Zeven renners hadden 2’11” voorsprong en mochten voor de zege spurten. De Pool Zbigniew Krzeszowiec haalde het voor Imre Gera (Hon), Claude Tollet (Fra), Alexandru Sofronie (Roem), Giuliano Fontana (Ita), Pedro Rodriguez (Cub) en de Fransman Philippe Bodier. Leider blijft Nielubin.

    In Nederland was men in de Olympia’s Tour van Nederland aan rit 3 en reden de renners van Maastricht naar Valkenburg over een afstand van 141km. De zege was voor Jo Vrancken die Gerry Knetemann in een spurt met twee versloeg. Plaats 3 was voor Theo Vander Leeuw op 2’02”. Cees van Dongen als vierde volgde op 3’04” en werd Piet van Katwijk 5e. Knetemann is de nieuwe leider.

    In de Pijl van het Zuiden in Luxemburg was het de laatste dag. Van Dudelange reed men naar Esch en was na 111,5km de Luxemburger Ernie Kirchen de beste voor zijn landgenoot Jean Becker en de Nederlander J. Schoenemann. Voor onze landgenoten Freddy Libouton en Roland Wiscour was er op 1’10” plaats 4 & 5. De eindzege was voor de Duitser Alfred Gaida die 51” voorsprong had op de Luxemburger Robert Treis, onze landgenoot Freddy Libouton werd derde op 1’54”. De Nederlander J.Claessen als 4e volgde op 6’45”. Vijf en zes werden 2 Luxemburgers, Ernie Kirchen op 7’28” en Lucien Didier op 9’08. Van Belgische zijde eindigden: Roland Wiscour 7e op 9’40. André Coppers als 14de had 16’25” achterstand, Gustaaf Van Gossum werd 16de op 20’53” en René Foggen als 18de had 21’50” achterstand.

    14-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Militairen

    .

    In Frankrijk is twee dagen na de tijdrit vandaag de wegrit voor het Internationaal Militair Kampioenschap verreden. Te Ferté-Gaucher in het departement Seine-et-Marne. Na 153km was het de Italiaan Luciano Borgognoni die won voor de Fransman Bernard Bourreau en onze landgenoot Gustaaf Van Cauter. Voor Lieven Malfait was er plaats 5 en de Nederlander Roy Schuiten werd 10e.

    14-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Roger Van Den Eede wint voor Martin De Clercq
    In Balegem kwamen 73 renners aan de start, op een parcours waar regelmatig een kasseistrook moest worden bedwongen. Met 5 werd er voor de zege gespurt en was het Roger Van Den Eede uit Meldert die het haalde voor Martin De Clercq, de Nederlander Adri van Opdorp, Robert Van Oostende en Marc De Poorter.

    Tweede zege van het week-end voor Pedro Pardo nu is hij de beste van 53 te Boelhe voor Maurice Belet en de Nederlander Louis Meyers.

    In Booischot was Edmond Verbruggen de beste hij versloeg er zijn medevluchter Willy Verschueren met 2 lengten. Op 20” werd Theo Claes derde.

    In Brakel won Jos Meynzer voor Willy Michiels en Yvan Ronsse.

    Het criterium van Deinze-Astene werd na 70km gewonnen door Willy Jonckheere voor Eddy Van Puymbroeck en Patrick Van Renterghem.

    Noël De Backer versloeg te Elouges Lucien Pratte en Jacques Germain

    Nederlandse zege te Gelmen, waar ondanks het slechte weer nog 51 renners aan de start kwamen. De renners dienden 3 kleine en 5 grote ronden te rijden. Ondanks verscheidene ontsnappingspogingen is het op een massaspurt uitgedraaid. Het was de Nederlander Mari van Venrooy die het haalde voor Frans Lemmens, Raymond Vanstraelen, Gerard Pepers en met Jean Jorissen hebben we de top5.

    In Gembloux had Marc Keiser na 103km 35” voorsprong op Serge Del Amore (Ita) en Eddy Vanden Bossche.

    In Grimbergen was de zege voor Marc Van De Putte voor Raf Constant en Arthur Rooms.

    Slechts 19 renners aan de start te Herinnes-les-Pecq en was na 102km Jacques Deweerdt die de zegebloemen mocht in ontvangst nemen. Tweede werd Jean-Pierre Baert en Jacques Van Cauwenberghe derde.

    In Leke behaalde na 143km Ronald Rosseel zijn eerste zege door in een spurt met twee Eddy Ronquetti te verslaan. De jongere broer van Eric, Luc Leman werd op 20” derde.

    Een gans Nederlands podium te Moha waar Cor Boersma won voor Henk Broeren en H Hamers.

    Ook in Oevel waar liefst 104 renners aan de inschrijving passeerden. Antoon Lubke liet Walter Bellemans 1 lengte achter zich. Ook plaats 3&4 op 40” was voor Nederlanders Adri Vossenek en Jan Smeekens. Op 45” won Frans Dierickx de spurt voor plaats 5 voor Roger Lemmens. Nog 7 Nederlanders konden zich in de top15 plaatsen.

    Tweede zege voor Bertil Cael die te St Denijs zijn medevluchter Eddy Vantieghem versloeg en werd Luc Demets derde op 30”.

    In St.Joris-Winge won Marc Van Ouytsel zijn derde wedstrijd voor Frans Fierens en Daniel (Danny) Van Goidsenhoven die na 4jaar prof opnieuw liefhebber is.

    14-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omloop der Vlaamse Gewesten-liefhebbers

    .
    Eric Van lent

    Te Meerbeke zijn 86 renners van start gegaan voor de Omloop der Vlaamse Gewesten over een afstand van 175km. In een spurt met acht won Dijlespurter Eric Van Lent met een halve lengte van nationaal kampioen Freddy Maertens, Louis Verreydt, Roger De Beukelaer, Ludo Delcroix, Gustaaf Hermans, Gerry Catteeuw en Marc Moerenhout. Op 1’10” won Theo Heremans de spurt voor plaats 9 voor Karel Sels. Lucien De Brauwer als 11e had 1’30” achterstand.

    14-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    Zondagnamiddag tijdens een meeting op de wielerbaan van Melgven (Bretagne) in Frankrijk zijn de Olympische kampioen Pierre Trentin en Gérard Quintyn zwaar gevallen. In de voorronde van het snelheidstornooi ging de band van Quintyn van de velg, de renner viel en sleurde Trentin mee tegen de vlakte. Quintyn werd gekwetst aan de elleboog en Trentin kwetsuren opliep aan de dij en het hoofd .

    14-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Georges Pintens

    Slechts 47 renners aan de start in de Omloop Hageland & Zuider-Kempen te Betekom. Aan km 35 heeft Georges Bruyère de beslissende ontsnapping op gang gebracht. Met hem waren mee Raf Hooyberghs en Louis Dierckx. Zij kregen even later het gezelschap van 18 anderen, waaruit wegens pech Delchambre en Van Rijmenant zouden wegvallen. Na 140km reden vooraan weg Van Vlierberghe, Pintens en Reyniers. Van de kopgroep hebben nog negen renners, waarvan Verhaegen en Van Lint nog wegvielen zonder resultaat de achtervolging ingezet . Toen op 4km van de meet Pintens demarreerde had van Vlierberghe de pech dat zijn achterband van de velg liep, en zou door de eerste achtervolgers voorbij gereden worden. Georges Pintens won nog met 1’ voorsprong op Eddy Reyniers die nog 30” overhield op de achtervolgers. Richard Bukacki (Ned) was daarvan de snelste voor Louis Dierckx, Wim Schepers (Ned), Guido Van Sweevelt, Jos Bruyère, André Doyen en Jules Bruessing (Ned). De ongelukkige Albert Van Vlierberghe werd op 2’30” tiende, en bleef met nog 5” uit de greep van het peloton waarvan Frans Brands de spurt won.

    14-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    José-Manuel Fuente

    Laatste dag in de Vuelta met een rit in lijn en een tijdrit. De rit in lijn Vitoria-San Sebastian over 117,75km is ook in een waar hondenweer gereden. Na 10km is de Spanjaard Aranzabal ten aanval getrokken en bedroeg na 60km zijn voorsprong 3’. Op 30km van het einde zijn Michelotto en Gomez del Moral op zoek gegaan naar de leider. Ondertussen had Willy Planckaert de wedstrijd verlaten. Voor Jesus Aranzabal werd het een ware triomftocht naar zijn stad, hij hield nog 2’13” over op Antonio Gomez del Moral en Claudio Michelotto (Ita).

    De tijdrit over 20km werd gewonnen door José Antonio Gonzales Linares in een tijd van 25’47”. Op 14” werd Miguel Maria Lasa tweede en Agustin Tamames op 18” was de derde man op het podium.

    In de eindstand heeft José-Manuel Fuente 6’34” voorsprong op Miguel-Maria Lasa en 7’ op Agustin Tamames. Met 224punten wint Domingo Perurena het puntenklassement voor Lasa 126 en de Nederlander Gert Harings met 114punten. De bergprijs gaat naar Fuente met 97punten voor Andres Oliva 73p en M.M. Lasa 46punten. Kas is winnaar bij de ploegen. De vliegende spurten is voor Diaz en de strijdlust gaat naar Aranzabal. Eindstand van onze drie overgebleven landgenoten: 51. Willy Scheers- 53. Alfons Scheys en 54. Roger Kindt. Zij lieten nog drie Nederlanders achter zich, 55.Jan Krekels, 56.Cees Koeken en op de laatste plaats of 57e Jan Van Katwijk die 2.03’07” langer heeft gereden dan de winnaar.

    Op de laatste dag in de 4Daagse van Duinkerken moeten de renners 2 ritjes afwerken. Eerst was er Duinkerken-Cassel over een afstand van 117km. Na gisteren met Leman was het vandaag weer een Lendeledenaar die won. Ronny Van Marcke die reeds bij de derde beklimming mee in de aanval was, is er in geslaagd in de voorlaatste ronde uit een kopgroep van 15 met alle vedetten weg te rijden. Hoe hard men ook achter Ronny reed hij behield zijn voorsprong en won met 11” voor Jean-Pierre Danguillaume en Lucien Aimar. Op 13” won Cyrille Guimard de spurt voor plaats 4 voor Eric Leman, Gilbert Bellone, André Dierickx, Yves Hézard, Roger Rosiers en sluit Noël Vanclooster de top10 af.

    Dan volgde de slotrit over 80km, Jos Abelshausen werd na een solorit van 35km winnaar met 1’11” voorsprong op Jan Hordijk, Jean-Pierre Genet als derde volgde op 1’13” en Cyrille Guimard was op 1’14” voor plaats 4 sneller dan Frans Kerremans, Daniël Van Ryckeghem, Règis Delepine, Michaël Wright, Emile Bodart en werd Barry Hoban 10e. In de eindstand heeft Yves Hézard na 941,7km 20” voorsprong op Luis Ocana en 30” op Ferdinand Bracke.

    In de Ronde van Romandië werd ook de laatste rit gereden, deze ging van Neuenburg naar Genève over een afstand van 206km. Na 60km tijdens de beklimming van een col reden de Italianen Favaro en Crepaldi weg met als waakhond de Fransman Parentau. Na 105km werd Cripaldi gelost en hadden de twee aan km 148 bij de beklimming van de volgende col 3’30” voorsprong. Aan km 172 werden de twee leiders door 4 renners waarbij Willy Van Neste ingelopen. Op 12km van het einde probeerde Erwin Thalmann alleen weg te rijden maar enkel de sterke Giorgio Favaro kon reageren en zou de Zwitser in de spurt vloeren. De anderen werden nog ingelopen, en werd op 34” Joël Miljard derde op 37” volgde Enrico Paolini, Franco Bitossi, Attilio Benfato en was op plaats 7 Tony Houbrechts de eerste Belg. In de eindstand heeft Bernard Thevenet 22” voorsprong op Lucien Van Impe en 41” op Raymond Delisle.

    In Italië won Marino Basso te Puia di Pordenone een wedstrijd van 108km voor Michele Dancelli en Dino Zandegu.

    14-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Julien Stevens

    Te Boezinge kreeg men ondanks het slechte weer 36 renners aan de start van derde “Dwars door de vuurlinie” . Er was eerst een grote ronde van 60km en was het enkel Van Landeghem die ging voorop rijden en tot 45” voorsprong nam, maar al tijdens de 1e lokale ronde werd ingelopen. Na een premiespurt hebben Van Bruwaene en Zwaenepoel het hazenpad gekozen, maar vond Van Vlierberghe het wel en was op 3 ronden van het einde alles opnieuw samen. De beslissing viel toen Hendrickx demarreerde en kreeg Stevens, Lievens en opnieuw Van Landeghem in het wiel. Vooraan reed Stevens met Lievens weg maar zou deze laatste Julien nog moeten laten rijden. Met 35” voorsprong won Julien Stevens voor Marc Lievens en klopte Gerard Hendrickx op 1’05” zijn gezel Ghislain Van Landeghem voor plaats 3. Met maar liefst 6’ achterstand bolde Albert Van Vlierberghe als 5e alleen over de streep. Op 6'25' werd Giovanni Jimenez (Col) 6e voor Charles De Smit (Ned), Tony Daelemans, Raf Van Bruwaene, Frans Melckenbeeck e.a.

    Ook de liefhebbers waren van de partij in Boezinge en reden 26 renners een criterium van 51km, na 1.19’ was Raoul Lecluse snelste van negen voor Jean-Pierre Van Lancker, Bertil Cael, Luc Demets, Jaak Gryspeerdt, Gery Bouttry, Noël Soetaert, Norbert Lesage en Marcel Vandepoele.

    In Herenthout passeerden 44 renners aan de inschrijvingstafel. Mede door het slechte weer is er de eerste 150km niets speciaals gebeurd, enkel Jos Boons en Roger Volckaert zijn voorop gaan rijden en haalden een maximum voorsprong van 3’. Sensatie kwam er op 500 meter van de streep, Mintjens en Van Stayen die waren ontsnapt begonnen plots op 500meter van de streep een surplace. Ludo Van Stayen is dan maar de spurt begonnen en haalde het met een banddikte op Frans Mintjens. Op 15” werd Vic Van Schil derde en won Rik Van Linden op 25” voor plaats 4 de spurt van zijn twee kompanen Ludo Vander Linden en Alfons Debal. De groepsspurt voor plaats 7 werd gewonnen door Gérard Martens.

    13-05-2012 om 04:32 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    De achtste rit in de Vredeskoers Praag-Hradec Kralova was 147km. Vlak na de start gingen zes renners in den aanval en zouden tot aan de finish voorop blijven. Hun maximum voorsprong bedroeg op zeker ogenblik 6’10” dit na 95km. In de slotkilometers werd deze winst tot 2’55” herleid. De zege was voor de Tsjech Vlastimil Moravec voor de Rus Aleksander Gusiatnikow, Wolfram Kuhn (Rda), Habib Belcadi(Mar), Milos Hrazdira (Tsjech), en de Rus Nikolaj Gorelow. De spurt van het peloton werd gewonnen door Igor Moskalow en kon Theo Dockx zich tiende plaatsen. Nielubin blijft leider.

    Een ploegentijdrit in Bladel en een rit in lijn Bladel-Maastricht is wat vandaag op het programma staat van de Olympia’s Tour van Nederland. De ploeg Ketting legt de 26km af in een tijd van 34’06” wat 15” beter is dan de Amstelploeg en 36” dan de ploeg Van Erp.

    De rit in lijn over 175km is gewonnen door Piet Van Katwijk in een spurt met twee voor Jo Vrancken. Op 43” is voor plaats drie Cees Van Dongen sneller dan Alfons Van Katwijk en Cees Priem. Leider is nu Klaas Balk.

    In Luxemburg blijven onze landgenoten winnen in de Pijl van het Zuiden. Roland Wiscour wint rit vier Rumelange-Dudelange over een afstand van 148,5km. Ereplaatsen zijn er voor Robert Treis (Lux), onze landgenoot Fred Libouton, en de Duitser Karl-Heinz Kuster. De Duitser Alfred Gaida is de nieuwe leider.

    13-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    In Boekhoute kwamen 36 renners waaronder veel streekgenoten aan de start. Het was Alex Claeys die het haalde “with a little help from his friends” en had na 102km 2” voorsprong op Romain Vercauter, Martin De Clercq, Marc Stofferis, Willy De Temmerman e.a.

    In Gijzegem kwamen 40 renners een rugnummer afhalen en won Herman Deneys voor Ludo Bruylandts, Benny Paulissen, Jozef Delgouffe en was de vijfde plaats voor René Verbeeck.

    Willy Verschueren was in Nijlen de beste en kreeg Roger Lemmens en Luc Van Ouytsel mee op het podium.

    Frans Lambert behaalde zijn eerste seizoenszege te Maldegem voor de Nederlander Guido Paridaen, Wilfried Reybrouck, Martin Lameire, Freddy De Clercq e.a.

    In Mariekerke won de Nederlander Ad Van Overveld voor Fr. Franssen en nog een Nederlander Jan Zuidweg.

    Ook in Moerzeke waar 68 renners de start namen werd het een Nederlandse overwinning, Adrie Deusing won voor Eddy Van Puymbroeck en Rudi Heyns. Verder waren er nog liefst 8 Nederlanders in de top15.

    Naar Ottignies kwamen 74 renners afgezakt en was het Johannes Hendrickx die na 108km zijn eerste zgz behaalde voor Raymond Vanstraelen en de Nederlander Co Moritz.

    De in België wonende Spanjaard Pedro Pardo mocht te Pepinster al voor de vijfde maal juichen, in een spurt met twee moest Nico Crommen 3 lengten toegeven. Op 30” volgde Robert Michot en werd Jos Civatone op 45” vierde. Ook hier volgden nog 9 Nederlanders in de top15.

    Te Stambruges waar 48 renners aan de start kwamen mocht na 110km Marcel Duchau het zegegebaar maken, in een spurt met drie versloeg hij H. Van Horenbeeck en Jacques Deweerdt. Op 1’ werd Antoine Demeyer vierde voor Willy Van Elsuwe, Claude Coppieters en Lucien Dewilde.

    Frans Ligneel had te Vlamertinge waar 30 renners aan de start kwamen, 5” voorsprong op Daniel Desloovere, Etienne Mattheus en N. Cool.

    Na 100km was Raf Coene te Westende na 100km 3’20” vlugger binnen dan Eddy Ronquetti en Hugo Vermeersch.

    War betreft Nederlandse renners aan de start spant Wilrijk de kroon, van de 89 ingeschreven renners waren er 52 Nederlanders en nog eens 4 Noren. Drie Belgen konden zich in de top 10 plaatsen. Jos Meynzer als 2e, Ghislain De Clercq 5e en Leo Huysmans 10e. Winnaar werd Theo Smit, Gijs Nederlof 3e, Adriaan Vossenek 4e op 45”, Frank Ouwekerk 6e, Siem Berkhout 7e, André Gevers 8e en negende werd de Noor Tom Martin Biseth.

    In Wondelgem was de zege voor Roger Van Den Eede voor André De Mol en Daniel Pauwels.

    13-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In de Vuelta beginnen de renners aan de voorlaatste dag, met nog een zware rit met 3 cols. De 16de rit gaat van Torrelavega naar Vitotia over een afstand van 219km. Op de Alisas 614m/1e cat kwam Aja als 1e door, op de Los Tornos 920m/1e cat was Menendez 1e boven en de Orduna 906m/1e cat zag Fuente eerst doorkomen. Winnaar werd Agustin Tamames die de snelste was van een kopgroep van 21, voor Domingo Perurena, Miguel Maria Lasa, Andres Oliva allen Spanjaarden en de Deen Leif Motensen e.a. Liefst 5 landgenoten hebben vandaag de Vuelta verlaten, Walter Planckaert, Willy Van Malderghem, Etienne Antheunis en Pieter Nassen zaten voor ze de top van de eerste col bereikten al in de bezemwagen. Nu was het wel zo dat dat tijdens de beklimming fel begon te sneeuwen en was het bitter koud. De vijfde man Michel Coulon hield het iets langer uit.Verder zijn ook Sigfrido Fontanelli (Ita), en de Fransen Jean-Claude Genty en Francis Campaner uit de wedstrijd gestapt. Fuente blijft met 7’22” ruim leider.

    Ook in de 4daagse van Duinkerken zijn we aan de voorlaatste dag met de rit Valenciennes-Duinkerken over 200km. Veel heeft deze rit niet teweeg gebracht, pas tijdens de laatste 100km zijn er enkele schuchtere pogingen geweest. De Nederlander Wim Kelleneers is na een val naar het ziekenhuis van Hazebrouck overgebracht. In een prangende spurt was het onze landgenoot Eric Leman die het met een banddikte haalde van Cyrille Guimard (Fr), Fernand Bruggeman, Daniel Van Ryckeghem en Enzo Mattioda(Fr), Noël Vanclooster, Regis Delepine (Fr), Georges Vandenberghe, Jan Hordijk (Ned) en als 10e Jan Janssen (Ned). Hezard blijft leider.

    De laatste dag in de Wills Grand Prix in Groot-Brittannië bezorgt ons nog een overwinning. Paul Crapez heeft na 176,1km in de 5e rit Bournemouth-Weston-super-Mare 1’53” voorsprong op Herman Vrijders en Bob Jones (Gbr). Voor plaats 4 op 2’47” is Sid Barras (Gbr) sneller dan August Herrijgers. In de eindstand heeft Colin Lewis (Gbr) 48” voorsprong op Julien Van Geebergen en volgen dan nog 3 landgenoten. Op 5’12” Paul Crapez, op 5’59” August Herrijgers en als 5e op 7’10” Herman Vrijders.

    In de Ronde van Romandië werden twee ritten afgewerkt, a) Bulle-Neuenburg (wat de Duitse benaming is voor Neuchâtel) in lijn en in Neuenburg een tijdrit. Met 53 zijn ze vertrokken voor de rit in lijn over 70,2km en hebben er 49 voor de zege gespurt. Het was de Italiaan Giancarlo Polidori die Guido Reybrouck, Franco Bitossi, Lucien Van Impe, Kurt Rub e.a. versloeg.

    De zeer zware tijdrit over 32km in Neuenburg met een klim van 1164 meter en dan terug naar de startplaats werd gewonnen door Bernard Thevenet met 9” op onze landgenoot Lucien Van Impe en 1’11” op Raymond Delisle. Thevenet is ook de nieuwe leider.

    In Nederland won Leo Duyndam voor de tweede maal op rij de Grote prijs van Roden voor zijn medevluchter Harry Van Leeuwen. Op 1 ronde werd Jan Zoons derde voor Harm Ottenbros, op 1 ronde en 200 meter volgde dan Piet Hoekstra, Henk Benjamins, Robert Whetters (Aus), Jan Serpenti en twee Belgen Willy Debosschere en Eddy Peelman.

    13-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In de Vredeskoers zijn de renners aan rit 7 toe Karlovy Vary-Praag. In het Belgische kamp niets dan bedrukte gezichten, de opgevers stonden klaar om naar huis te gaan. De heer Ceuleers voorzitter van het sportcomitee had besloten hen startverbod op te leggen voor de duur van de Vredeskoers. De voorzitter had deze beslissing genomen in samenspraak met de internationale wedstrijdcommisserissen de heren Fabry en Van Mosselvelde hier eveneens aanwezig. Enkel José De Cauwer ontsnapt aan deze maatregel, daar hij met een werkelijk erge wonde aan het zitvlak geplaagd zit. De rit zelf kende een kalm verloop, op 30km van het einde zijn 4 renners in de aanval gegaan. De Rus Wladimir Nielubin won met 4” voorsprong op Antonin Bartonicek, 13” op Raul Vazquez (Cuc), 28” op Wolfram Kuhn (Ddr). Voor plaats 5 op 1’33” was de Italiaan Fiorenzo Ballardin de snelste en werd onze landgenoot Isidoor Weemaes 10e en Theo Dockx 14e. Nielubin is ook de nieuwe leider.

    In de Olympia’s Tour door Nederland is de eerste rit Amsterdam-Bladel 180km gewonnen door Klaas Balk van de ploeg Ketting, hij versloeg zijn medevluchter Fedor Den Hertog van de Amstelploeg, deze werd wel leider. Op 16” werd Wim de Waal (Treco Noble) derde voor Gerrie Knetemaan (Amstel) en Jan Spetgens (Mars-Gazelle).

    Eerste Luxemburgse zege in de Pijl van het Zuiden. Rit 3 Ettelbrück-Rumelange over en afstand van 150km is gewonnen door Erny Kirchen met 19” voorsprong op John Hugentobler (Zwit), J. Claessen (Ned) en onze twee landgenoten René Fogen en leider André Coppers.

    12-05-2012 om 05:55 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Militairen

    .

    Het Internationaal Militair Kampioenschap tijdrijden vond plaats in Frankrijk. De start was te Fontainebleau en aankomst te Champagne sur Seine. De afstand bedroeg 25km. Het was de Italiaan Giovanni Dalla Bona die met een tijd van 31’49” een gemiddelde van 47,145km haalde. Liefst drie Nederlanders eindigden in zijn spoor, Cees Bal op 5”, Aad van den Hoek op 10” en Roy Schuiten op 11”. Plaats vijf was voor onze landgenoot Gustaaf Van Cauter op 29”. De italiaan Oswald Castellan werd zesde op 35”.

    12-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!