Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    31-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - buitenland

    .
    José-Maria Basualdo

    Ook te Aigle in Zwitserland was Albert Van Damme net als gisteren de beste, nu had hij na 23km afgelegd in 59’45” een voorsprong van 43” op nog een landgenoot Norbert Dedeckere. Eerste Zwitser werd Peter Frischknecht hij volgde wel op 1’06” en bleef daarmee 3” voor op zijn landgenoot Ueli Müller. Plaats vijf was voor de Fransman André Wilhelm hij had al 2’22” achterstand.

    In Spanje waren de crossers te Areta-Llodio aan de slag, grote afwezige ondanks een contract was Eric De Vlaeminck. De Spanjaard José-Maria Basualdo bleef met 1’04” baas over de Duitser Rolf Wolfshohl. Verder in de de top5 nog drie Spanjaarden: 3.Juan Goristidi 3’45”, 4. José-Maria Gonzalez 4’40” en Miguel-Angel Albeniz die al op 6’ volgde.

    31-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

    .
    Roland Van Den Berghe

    Te Borsbeke mochten de A en C-crossers voor de provinciale titel strijden. Bij de A’s was er voor Roger De Vlaeminck geen enkel probleem. De 24km werden afgelegd in 57’ en volgde Michel Baele op 50” . Plaats drie was voor André Geirland op 1’10” met in zijn spoor Julen Vanden Haesevelde, André Dierickx, Willy Vermaercke, Maurice Engelen, Gilbert Pynaert, Willy De Vos e.a.

    Bij de C’s was het Freddy De Schacht die het haalde voor Ronny De Vos en Luc Naudts. De 17km werden afgelegd in 45’.

    Grimbergen kreeg voor zijn B-cross met Gertie Wildeboer een Nederlander als winnaar. Lode Van Den Bosch volgde op 40” en werd Edward Lievens op 55”derde. Plaats vier op 1’05” was voor Herman Arnouts en Charles Palmans werd op 1’20” vijfde. Roland Van Den Berghe uit Machelen moest zich tevreden stellen met plaats 13.

    In Lembeek namen 30 renners deel aan de A-cross en won na 23km Robert Vermeire in 1.07’. Plaats twee was voor August Badts 1’ en volgde Jos Thielemans als derde op 1’35”. Waren ook nog in de top5 Leon Scheirs 2’ en Jan Teugels 3’45”.

    Ook Lichtervelde had de A-crossers uitgenodigd zij kregen 34 renners aan de start. Na 23km had Eric Desruelle 35” voorsprong op Freddy Naert en moest Eric De Bruyne als derde 1’15” prijsgeven. Michel Pollentier op 1’20” behaalde een mooie vierde plaats voor Guido Paridaen, Raymond Talloen e.a.

    Rillaar kreeg voor zijn C-cross Bruno Vrancken op het hoogste schavotje en waren plaats 2&3 voor John Vrancken en Jozef Lievens.

    31-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    30-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - buitenland

    .
    Albert Van Damme

    In Zwitserland te Delémont (Delsberg in het Duits) en de belangrijkste plaats van het kanton Jura heeft onze landgenoot Albert Van Damme de eerste cross van de vier proeven (30&31/12/72 en 1&2/1/73) die in het eindejaarsweekeinde in Zwitserland zullen betwist worden voor zijn rekening genomen. Na 24km had hij 51” voorsprong op de Zwitser Herman Gretener. Vervolgens eindigden twee Tsjechische liefhebbers, Milos Fisera 1’15” en Jiri Murdyck 1’31”. Plaats vijf was voor de Pool Cester Polewiak op 2’25”. Voor Norbert Dedeckere was er op 5’49 een vijftiende plaats.

    30-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

    .
    Jefke Thielemans

    In Edegem mochten de 26 C-renners 17km voor de provinciale trui strijden. En was het na 48’ wedstrijd de lokale renner Jan Knors die won en natuurlijk ook de titel meepakte. Frans Van Eycken volgde op 1’40” en voor Jozef Lievens die op 2’10” volgde was er plaats drie.

    Hamme kreeg voor zijn B-cross liefst 60 renners aan de start. Het was de flink op dreef zijnde Jozef Thielemans die de 24km afhaspelde in juist 1 uur. Zijn naaste achtervolger Leon Scheirs volgde op 35”. De derde renner op het podium de Nederlander Gertie Wildeboer had 45” achterstand.

    Kluisbergen mocht voor zijn A-cross 39 deelnemers verwelkomen. Na 25km afgelegd in 58’ had Bertje Vermeire 1’ voorsprong op Jan Teugels en volgde André Geirland als derde op 1’30”. Plaats vier was voor Willy Vermaercke verder in de top10 eindigden, Julien Vanden Haesevelde, Marian Ploansky, Emiel Vergote, Gilbert Pynaert, Luc Goosssens en Luc Valepijn.

    Vladslo had de B&C-crossers uitgenodigd. Bij de B’s ging de zege naar Guido Paridaen die na 25km in een spurt met twee Eric Desruelle vloerde. Plaats drie op 50” was voor Eric De Bruyne.

    Bij de C’s mocht Wim Myngheer juichen na 16,5km had hij 20” voorsprong op Gérard De Vos en met 35” achterstand werd Ronny De Vos derde.

    30-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    In het sportcentrum Drienerlo van de technische universiteit te Enschede (Nederland) is de organisatie van het Europees kampioenschap wielrennen voor studenten besproken. De vergadering kwam van de Nederlandse Studenten Wielerbond (N.S.W.B.). deze vergadering kende een groot succes. Vertegenwoordigers van, Italië, Nederland, Luxemburg, Groot-Brittannië, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Rusland, Tsjechoslovakije en België waren aanwezig.

    Vooreerst werd er gesproken over het Europees kampioenschap 1973, dat tijdens de tweede helft van september in Enschede zou plaatsvinden. De afstand zou 80km zijn op een parcours van 5 km. Per land mogen maximaal 10 renners starten. Een belangrijk punt was wie kan men als echte student beschouwen? Uiteindelijk nam men de norm over van de Federation Internationale du Sport Universitaire. (F.I.S.U.). Volgens hen is een student iemand die min. 18 en max. 30 jaar is, die een min. 3jarige dagopleiding volgt aan een instituut als gelijkwaardig herkend door het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen van dat land, hij die niet langer dan twee jaar is afgestudeerd (dus na het behalen van een einddiploma.) Een aanvraag tot officiële erkenning zal aangevraagd worden aan de U.C.I., F.I.A.C. en de F.I.S.U. door de afzonderlijke federaties.

    29-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Vandaag gaat de 6daagse van Keulen van start, wat betreft onze landgenoten vormt Patrick Sercu ploeg met de Fransman Alain Van Lancker. Een volledig Belgisch team is Norbert Seeuws-Theo Verschueren. Van Nederlandse zijde is Leo Duyndam ploegmaat van de Duitser Dieter Kemper. René Pijnen krijgt de Duitser Karl-Heinz Küster aan zijn zijde, en Piet De Wit vormt ploeg met de Duitser Hans Junkermann.

    28-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Eddy Merckx

    De 6daagse van Rotterdam, die van 18 t/m 23 januari ’73 wordt gehouden zal zeer waarschijnlijk een publiektrekker van de eerste orde krijgen. Manager Peter Post komt naar Brussel om de viervoudige Tourwinnaar Eddy Merckx te contacteren. Als Eddy tekent wat volgens Post voor negentig procent zeker is, dan heeft Rotterdam een primeur. Eddy heeft dit seizoen nog niet eerder aan een 6daagse deelgenomen. Hij is nogal duur, voor ons is dat echter geen bezwaar aldus Post. Eddy zou eventueel gekoppeld worden aan Patrick Sercu.

    27-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    26-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wielerbaan

    .
    Robert Van Lancker

    Het sprinttornooi van Dortmund werd gewonnen door onze landgenoot Robert Van Lancker voor Tim Mountford (Usa), onze landgenoot Patrick Sercu, de Nederlander Lijn Loevesijn, Giordano Turrini (Ita) en Albert Fritz (Duits).

    26-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitvaart Karel Kaers

    .

    Vandaag is te Vosselaar Karel Kaers, een van de grootste wielerkampioenen die ons land ooit heeft gekend, in zijn geboorteplaats uitgeleide gedaan door al zijn vrienden, die er op de allerlaatste tocht van “Charel” wilden bij zijn. Aan het gemeentehuis hing de nationale driekleur halfstok, Karel Kaers was niet voor niets ereburger van Vosselaar.

    26-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - buitenland

    .
    Willi Lienhard

    De veldrit van Tetange in Luxemburg werd gedomineerd door de Zwitsers die het ganse podium in beslag namen. Willi Lienhard had na 22km een voorsprong van 6” op Ueli Müller en 59” op Fritz Schärer.

    25-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

    .
    Jefke Thielemans en Roger De Vlaeminck

    Voor de Grote prijs van het Zoniënwoud te Jezus-Eik kwamen 30 renners afgezakt. Winnaar werd Roger De Vlaeminck die de 25km aflegde in 1.15’. Het was een sterk op dreef zijnde Jozef (Jos) Thielemans die het langst weerstand bood en slechts 8” moest prijsgeven. Plaats drie op 19” was voor André Geirland en volgde August Badts al op 120”. De Zwitser Herman Gretener als vijfde had 1’50” achterstand, in zijn spoor volgden Jan Teugels, Leon Scheirs, Jos Sluyts, Leo Arnouts, Lucien Goossens e.a.

    Drongen had de B-crossers uitgenodigd. Met 2’ voorsprong won Norbert Dedeckere voor Gilbert Pynaert en Willy Vermaercke.

    Genoelselderen kreeg 28 renners aan de start. De wedstrijd had niet veel om het lijf omdat hij aanvankelijk gedomineerd werd door Frans Mertens, die van in het begin in eerste stelling reed. Maar half koers heeft Frans Lemmens de fakkel overgenomen en zou uiteindelijk met 40” voorsprong op Frans Mertens winnen. Op 1’ volgde Hubert Agten en Roger Van Hove. Nog een tweetal volgde op 1’30”, Jaak Theunissen en Jean-Pierre Cuypers en werden 5&6.

    De B-cross van Gooreind werd gewonnen door Edward Lievens hij had na 23km afgelegd in 1.14’ een voorsprong van 10” op Theo Verlinden en Hendrik Arnouts.

    In Meerbeek werd de C-cross gewonnen door Jozef Lievens hij had 15” voorsprong op Jean Knors en werd Van Eycken derde.

    Oedelem ontving de A&C-crossers. Bij de A’s won Robert Vermeire met 1’45” voorsprong op Eric Debruyne en volgde Libert Mahieu als derde op 2’07”. Bij de C’s was Freddy De Schacht na 17,5km de beste voor Eddy Furnière die op 1’35” volgde en werd R. Spillier derde.

    Ook Semmerzake had de A&C- crossers aan de start. Bij de A’s stond men met 23 aan de start. Het was Albert Van Damme die na 23km een voorsprong van 1’30” op Marc De Block en volgde 5” later Michel Baele, Julien Vanden Haesevelde, Eric Desruelle e.a.

    Bij de C’s was de zege voor Ronny De Vos die 20” voorsprong had op Gérard De Vos en werd 10” later Luc Naudts derde.

    25-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent - Kerstmeeting

    .
    Robert Van Lancker

    Vier à vijfduizend toeschouwers zorgden in het Gentse sportpaleis voor de stemming in de traditionele kerstprijs.

    Men begon met het omnium voor profs: 1ste manche: puntenkoers; gewonnen door Verschueren. 2de manche: afvalling: hier was Seeuws de beste. De eindstand: 1. Theo Verschueren 3 punten, 2. Isidoor Weemaes & Norbert Seeuws 7p., 4. Cees Stam (Ned) 12p., 5. Giorgio Morbiato (It) 13p., 6. Eddy Demedts 13,5p., 7. Willy de Bosscher, Julien Stevens en Dirk Baert 14p.

    De grote Kerstmisprijs snelheid werd gewonnen door onze landgenoot Robert Van Lancker voor de Amerikaan Tim Mountford, de Nederlander Lijn Loevesijn en de Italiaan Giordano Turrini.

    Dan was er de recordpoging baanronde dat op naam staat van Patrick Sercu met 9”3. Vier renners hebben het geprobeerd niemand die er in slaagde. Hun tijden waren: Van Lancker 9”5, Mountford 9”6, Loevesijn 9”7 en Turrini 10”10.

    Vervolgens was er het ploegenomnium: puntenkoers: 1. Sercu-Gilmore. Vervolgens de achtervolging: 1. Pijnen-Duyndam. De derde proef was 1km tijdrijden: 1. Sercu-Gilmore 1.00.6 (nieuw baanrecord het vorige stond op naam van Sercu-Baert 1.00.9. In de eindstand hebben Patrick Sercu-Graeme Gilmore 4punten. Plaats 2 is voor René Pijnen-Leo Duyndam 5p. Op 3. Alain Van Lancker-Rik Van Linden 9p. en als vierde Louis Pfenninger-Erich Spahn 12p.

    Laatste wedstrijd van de avond: ploegkoers over 1 uur en eindigen twee ploegen gelijk: 1. Patrick Sercu-Graeme Gilmore en Alain Van Lancker- Norbert Seeuws. Op 1 ronde volgen twee Nederlandse ploegen: op 3.René Pijnen-Leo Duyndam en op 4. Gérard Koel-Cees Stam. Op 2 ronden worden Theo Verschueren en zijn Nederlandse ploegmaat Piet De Wit vijfde en zijn Julien Stevens-Isidoor Weemaes zesde. Plaats 7 op vier ronden is voor Willy De Bosscher en de Nederlander Klaas Balk. Op 5 ronden volgen als achtste Dirk Baert en Rik Van Linden. En twee ploegen eindigen op 6 ronden: op negen de Italianen Giorgio Morbiato-Ezio Cardi en als tiende Eddy Demedts-Julien Vermote.

    25-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

    .
    Raf Hooyberghs in het spoor van Jef Thielemans
    Aalter kreeg 40 renners aan de start waaronder Albert Van Damme zodat de anderen voor plaats twee mochten strijden. Roger De Vlaeminck werd op 45” tweede en volgde Robert Vermeire al op 2’20”. Verdere ereplatsen waren voor, André Geirland, René De Clercq, Norbert Dedeckere, August Badts, Eric De Bruyne en met de Duitser Klaus-Peter Thaler en de Zwitser Hermann Gretener is de top10 volledig.

    In de C-cross van Dworp kwam Luc Naudts de broers Vandenbrande aftroeven. Henri volgde op 1’40” en Jean-Philippe op 1’45”.

    Te Varenwinkel-Herselt kwamen 31 crossers aan de start, waaronder een geweldig op dreef zijnde Jozef Thielemans die na de start de plaatselijke renner Raf Hooyberghs meekreeg maar die later de wedstrijd verliet. Het was Leon Scheirs die het langst weerstand bood maar uiteindelijk 130 meter moest prijsgeven. Plaats 3 was voor Leo Arnouts op 1’10” en volgde op 1’20” André Van Der Linden, Theo Verlinden, Cor Zoontjes (Ned), Jozef Sluyts, Jan Teugels, August Van Rijmenant en is met Jos Van Craen de top10 volledig.

    Kalmthout had de B&C-crossers uitgenodigd. In de B-cross was de zege voor Henri Arnouts die met 40” de Nederlander Chris Looyen vooraf ging en volgde 10” later de tweede Nederlander Ron Vander Burght.

    Bij de C’s was de overwinning voor Freddy Francken die 10” voorsprong had op Jozef Michiels en Luc Van Loon.

    Voor de cross te Koersel werd de plaatselijke favoriet Frans Mertens in de bloemen gezet om zijn provinciale kampioenentrui behaald te Zonhoven op 2/12. Van bij de start gaven enkele aanwezige Nederlanders samen met Mertens, de beide Lievens, Van Hove en Lemmens de toon aan. Half koers liet de Nederlander Spetgens anderen achter en moest Mertens ook Brouwers (Ned) nog voorlaten. De winnaar Jacques Spetgens had 20” voorsprong op zijn landgenoot Wil Brouwers en kwam pas na 1’50” Frans Mertens over de streep. Frans Lemmens plaats op 4 volgde op 1’55” en gaf Roger Van Hoof al 2’35” prijs. Plaats zes op 2’45” was voor Lievens Edward, Lode Van Den Bosch volgde op 2’55”, Jos Lievens op 3’09” en de broer van de winnaar Jan Spetgens werd negende op 4’ voor Karel Poelmans e.a.

    Te Munkzwalm nam men in de A-cross met 27 de start en was na 25km Michel Baele de winnaar. Alfons Van parijs volgde op 50” en de derde Raf De Clercq gaf 1’30” prijs. Verder volgden Lucien Goossens, Marian Polansky, Julien De Clercq, Libert Mahieu e.a.

    En Uitbergen kreeg voor zijn B-cross Daniël Van Damme als winnaar hij reed Willy Vermaercke op 20” en gaf Maurice Engels 45” prijs.

    24-12-2012 om 00:47 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - buitenland

    .
    André Wilhelm

    In Luxemburg-stad won de Fransman André Wilhelm, na 23km afgelegd in 55’45” had hij 39” voorsprong op de Zwitser Ueli Müller en diens landgenoot Ftitz Schärer volgde op 1’35”.

    24-12-2012 om 00:46 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Winnaar Jozef Thielemans

    Onmiddellijk na de start te Hingene legt Edward Lievens er de pees op, maar in de tweede ronde neemt een sterk rijdende Brabantse kampioen Jozef Thielemans het commando over. Op een onbenullig bergje waar de anderen lopen reed hij weg, en nam direct een twintigtal seconden voorsprong. Vier ronden voor het einde kwam de Nederlander Ben Meyers vanuit de achtergrond nog geweldig opzetten, ging voorbij Lievens maar geraakte niet meer tot bij Thielemans. Voor plaats vier ging het tussen Scheirs en Verlinden. Plaats 1 was voor Jozef Thielemans die de 25km heeft afgelegd in 1.05’ en volgde Ben Meyers (Ned) op 25”. Edward Lievens als derde had 50” verloren verder volgden Leon Scheirs, Theo Verlinden, René Van Bree, André Van DerLinden, Hendrik Arnouts, Chris Looyen (Ned), Jozef Stuyck e.a.
     .
       Edward Lievens aan de leiding, Jefke Thielemans en de rest volgt

    23-12-2012 om 02:20 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - vervolg

    .
    Een 4e plaats voor André Dierickx te Wetteren

    Jan Teugels was de beste in de B-cross van Lebbeke, hij had 1’ voorsprong op Alfoans van Parijs en Jos De Block.

    Freddy De Schacht won de C-cross van Roeselare met 35” voorsprong op Wim Albrecht en Ronny De Vos.

    Voor de A-cross van Wetteren kwamen 36 renners aan de start. De 24km werden door Albert Van Damme afgelegd in 58’. Op 40” werd Marc De Block tweede en volgde August Badts op 1’. Wegrenner André Dierickx behaalde een knappe vierde plaats op 1’05”. Plaats vijf op 1’10” was voor Willy Maertens met in zijn spoor, Julien Vanden Haesevelde, de Zwitser Hermann Gretener, Kamiel Dhooghe, Eric Desruelle, André Geirland e.a.

    23-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen

    .
    Klaas Balk

    Vandaag had in het Antwerpse sportpaleis de heropeningmeeting plaats. Voor de start werd door de 4.000 toeschouwers enkele ogenblikken stilte in acht genomen, ter nagedachtenis van de woensdag overleden oud-wielerkampioen en technische leider van het Antwerps sportpaleis, Karel Kaers.

    Men begon met een omnium voor juniores: 1e reeks: puntenkoers, 2e reeks: 500meter tijdrijden met staande start, 3e reeks: Australische achtervolging over 3km. De eindzege was voor Walter De Craecker 5punten, 2. Paul Celis 6p., 3. Willy Wouters 8p. en 4. Ludo Gijssels 11 punten.

    Dan volgde de ploegkoers voor liefhebbers over 25km die werd gewonnen door Raf Constant-Van Laethem 30’15. Plaats twee was voor Wil Van Helvoirt- Gerrie Van Gerwen (Ned) op 3. Roy Schuiten-Janus Van Tol (Ned). 4. Jan Raes (Ned) -Franssen, 5. De Bode-Heinz, 6. Leon Daelemans-Ernie Blommaert, 7. Maes-Aerts, 8. Cees Priem-Ko Blok (Ned), 9. Young-D’Haese, 10. Van Ransbeek-Van de Putte, 11. Chris Kipping-Ben Ten Tije (Ned), 12. Herman Perfors-Martin Venix (Ned) en 13. Van Loo-Van Beeck.

    Vervolgens was er het omnium voor jonge profs. Met reeks 1: 4 klassementen te betwisten over 20 ronden. Reeks2: 1km tijdrijden met staande start. Reeks3: Afvallingskoers (om de 3 ronden een afvaller) en reeks 4: Australische achtervolging over 4km.De eindzege was voor Klaas Balk (Ned) 6punten, 2. Eddy Demedts 9p., 3. Cees Bal (Ned) 9,5p. en op vier Eddy Reyniers 15,5 punten.

    Dan was het tijd om de Grote Prijs Stan Ockers achter dernymotoren. Maar voor men kon starten werd door de heer Court, U.C.I.-afgevaardigde, een controle uitgevoerd op de derny’s. Verscheidene mecaniciens dienden de sleuteltjes boven te halen, om hun tweewielers volgens de nieuwe reglementen van de internationale wielerunie op punt te stellen.

    De wedstrijd werd betwist in 3 reeksen (15-20 en 25km). Theo Verschueren won reeks 1&3 en Sercu nam reeks 2 voor zijn rekening. In de eindstand heeft Theo Verschueren 4 punten, Patrick Sercu werd tweede met 5p. verder volgden 3. Graeme Gilmore (Aus) 9p., 4. Rik Van Linden 13p., 5. Cees Stam (Ned) 14p., 6. René Pijnen (Ned) en Alain Van Lancker (Fra) 20p. 8. Julien Stevens 23p. Wilfried Peffgen (Duit) 27p. en op 10. Léo Duyndam (Ned) 30punten.

    23-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Roger Swerts dit jaar winnaar van de Ronde van België

    De Ronde van België 1973 voor profs zal verreden worden van 8 t/m 13 april. Op zondag 8/4 is er te Oostende de proloog een ploegentijdrit van 8km. Maandag 9/4 is er de rit in lijn van Oostende naar Zottegem en is 193,5km lang. De tweede rit Zottegem-Dampremy 168,5km is op dinsdag 10/4. De aankomst van de derde rit zal op woensdag 11/4 in Dinant plaatsvinden en zullen de renners na de start in Dampremy 169km hebben afgelegd. Op donderdag 1 2/4 rijd men van Dinant via de Ardennen en de provincie Luik naar Genk en is met zijn 225km de langste rit. Op vrijdag 13/4 de laatste dag moeten de renners tweemaal in het zadel. In de voormiddag moet men tussen Genk en Nijvel 135km overbruggen. En na de middag is er op het circuit van Nijvel een individuele tijdrit van 22,344km.

    Luis Ocana heeft besloten volgend jaar niet te starten in de Ronde van Frankrijk, die hem alleen maar tegenslagen heeft bezorgd. Wel staan de Vuelta en de Giro op zijn programma.

    22-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Super-Prestige pernod '73

    De wedstrijden en punten voor de Super-Prestige Pernod ’73 zijn reeds bekend gemaakt.

    Parijs-Nice 11-16/3: 55-35-20-10

    Milaan-Sanremo 19/3: 60-40-30-20-15-10-8-6-5-4

    Katalaanse Week 26-30/3: 40-20-15-5

    Ronde van Vlaanderen 1/4: 60-40-30-20-15-10-8-6-5-4

    Parijs-Roubaix 15/4: 65-45-35-25-20-15-10-8-6-5

    Luik-Bastenaken-Luik 22/4: 60-40-30-20-15-10-8-6-5-4

    Ronde van Spanje 26/4-13/5: 65-40-30-15-5

    Henninger Turm 1/5: 35-20-15-10-7-5-4-3

    Ronde van Romandië 9-13/5: 40-30-10-5

    Vierdaagse van Duinkerken 9-13/5: 50-30-15-5

    Ronde van Italië 19/5-10/6: 75-45-35-25-15-10-5

    Bordeaux-Parijs 27/5: 60-35-20-10-5

    Omloop Dauphiné-Progrès 29/5-4/6: 50-30-15-5

    Grote Prijs “Midi-Libre” 14-17/6: 50-30-15-5

    Ronde van Frankrijk 1-22/7: 110-70-60-50-45-40-35-30-25-20

    Ronde van Nieuw-Frankrijk 22-26/8: 30-10-5

    Wereldkampioenschap 2/9: 70-40-30

    Parijs-Tours 30/9: 60-40-30-20-15-10-8—5-4

    Landenprijs 6/10: 60-40-25-15-10-8-6-4

    Ronde van Lombardije 13/10: 60-40-30-20-15-10-8-6-5-4

    21-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    De bedrijvigheid op de winterbanen blijft op broze voeten lopen: hooguit 1000 toeschouwers zondag te Keulen voor het Europees kampioenschap omnium. Drie gezanten van de I.W.U. (afdelingberoepssport) waren aanwezig om te controleren of alles normaal verliep. Het neemt niet weg dat de starter de achtervolgingsmatch Sercu-Gilmore een halve baan te vroeg afknalde en dat de Duitse officials de overwinning aan de Australiër toekende, wanneer Patrick ondanks een aarzeling bij het pistoolschot, toch nog 2meter voorsprong had behouden. Peter Kanters bekijkt de naaste toekomst zonder het minste optimisme en maakt zich reeds zorgen voor zijn einde- en nieuwjaarszesdaagse.

    21-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    .
    Karel Kaers

    Karel Kaers geboren op 3/6/1914 te Vosselaar is vandaag op 58 jarige leeftijd getroffen door een inwendige bloeding, werd in allerijl te Antwerpen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij kort daarna overleed. De figuur van Karel Kaers was inherent verbonden aan het wel en wee van het Antwerps sportpaleis. Jarenlang, tot vorige woensdag nog tijdens de midweekmeeting, stelde hij zijn rijke ervaring in dienst van jonge wielrenners. In 1930 werd hij Belgisch kampioen bij de nieuwelingen op de weg. In 1931&”32 werd hij als junior Belgisch kampioen snelheid op de piste. In de maand april 1933 werd hij als 18jarige prof en won nog twee wedstrijden, in zijn eigen Vosselaar en Oostende. Als 20 jarige werd hij te Leipzig wereldkampioen en behaalde overwinningen te Antwerpen, Blankenberge, Kontich, Ossendrecht, Sombreffe, Turnhout en Zürich. 1935 bracht drie overwinningen: 1 mei prijs te Hoboken, Parijs en de 8 van Chaam, die ook het jaar daarop werd gewonnen en werd er nog 5 overwinningen bijgedaan. In 1937 werd hij Belgisch kampioen en werd nog 7x gewonnen. In 1938 werden 4 overwinningen behaald op de weg en won ook de 6daagse van Parijs met Albert Billiet. In 1939 werd hij Belgisch kampioen achtervolging, won de Ronde van Vlaanderen en nog twee wegwedstrijden en twee zesdagen. Drie overwinningen werden behaald in 1940 en twee in 1941. Voor 1942 waren er 6 overwinningen. In 1943 werd er 3x gewonnen, in ’46 won hij te Zürich, in maart 1948 werd hij in het Antwerps sportpaleis gehuldigd bij zijn afscheid en werd nadien nog 4e in het omnium van Ordrup in Denemarken.

    20-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    19-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    Merckx heeft in Italië de trofee “Gouden Roer” ontvangen als de beste wielrenner van 1972. Het is de eerste maal dat een niet-Italiaanse wielrenner dit gouden beeldje van een roer mag in ontvangst nemen. Het was vooral zijn werelduurrecord in Mexico dat de doorslag gaf. Eddy was het er mee eens dat dit uurrecord zijn mooiste succes was tot dusverre. Wat betreft de toekomst zei Eddy dat hij in 1973 graag Parijs-Tours wou winnen, de enige klassieke wegwedstrijd die hij nog niet heeft kunnen winnen. Wat het rondewerk betreft zal het de Tour of de Giro zijn.

    Volgens “Sport-Zürich” was Eric Spahn met 235punten dit jaar de beste Zwitserse renner. Op twee volgde Louis Pfenninger 160p. en werd Erwin Thalmann derde met 116p. Dan volgden: 4. Joseph Fuchs 98p., 5. Kurt Rub 87p., 6. Fritz Wehrli 84p., 7. Jürg Schneider 28p. en op 8. Edi Schneider met 9 punten

    19-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Herman Vanspringel laatste winnaar B-P.
    De inrichters van Bordeaux-Parijs, die eindelijk hebben beslist hun wedstrijd opnieuw te organiseren tijdens de Ronde van Italië (mei) omdat een verschuiving naar de maand september (1968 Emile Bodart-’69 Georges Vanconingsloo en ’70 Herman Vanspringel) een eerder faliekant gevolg heeft gehad. Ook het feit dat Cyrille Guimard graag deze wedstrijd eens zou willen winnen heeft meegespeeld.

    De trofee Tuttosport van de gelijknamige Italiaanse krant heeft Felice Gimondi 384punten als beste Italiaanse renner bekroond. Plaats twee is voor Marino Basso 235p. en op 3. Franco Bitossi 215p. Verder volgen, Michele Dancelli 132p., Wladimiro Panizza 104p., Gianni Motta 77p., Marcello Bergamo 69p., Davide Boifava en Wilmo Francioni 67p., Enrico Paolini 66p., Giancarlo Polidori 54p., Italo Zilioli 48p., Mauro Simonetti 45p., Arnaldo Caverzasi 41p. en op 15. Giuseppe Perletto met 38 punten.

    18-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    17-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - buitenland

    .
    J.M. Basualdo

    Ondanks enkele lekke banden heeft onze landgenoot Eric De Vlaeminck de eerste uitgave gewonnen van de cross te Valladolid in Spanje. Eric legde de 21km af in 1.00’38” en ging 3 Spanjaarden vooraf, 2. José-Maria Basualdo 6”. 3. José-Maria Gonzales 48” en op 4. Juan Gorostidi 1’24”. Plaats vijf was voor de Zwitser Peter Frischkecht op 1’57”.

    17-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

    .
    Chris Looyen

    Arendonk kreeg 39 renners aan de start voor zijn B-cross, na 24km was het Leo Arnouts die met 1’ voorsprong won voor de Nederlanders Jacques Spetgens en Wil Brouwers die op 1’30” volgde met in zijn spoor Edward Lievens, Ron Vander Burght (Ned), Lode Van Den Bosch, Charles Palmans, Geert Wildeboer (Ned), René Van Bree en sluit de Nederlander Chris Looyen de top10 af.

    In de B-cross van Beerst-Keiem was Eric Desruelle de beste na 25km die hij aflegde in 1.06’. Plaats twee op 2’50” was voor Libert Mahieu en werd Raymond Talloen derde.

    Willy De Vos won de B-cross van Laarne, hij legde de 25km af in 55’ en versloeg in een spurt met twee Willy Vermaercke. Plaats drie op 40” was voor Alfons Van Parijs.

    Nederzwalm heeft de A- en C- crossers uitgenodigd. Bij de A’s die 25km moesten afleggen waren er 51 vertrekkers en won Robert Vermeire na 1.10’. Michel Baele volgde op 45” en versloeg Julien Vanden Haesevelde voor de tweede plaats. 3&4 werden Ghislain De Clercq en Emiel Vergote.

    Bij de C’s won Gérard De Vos na 17,5km voor Ronny De Vos die op 30” volgde en Luc Assez.

    Jan Knors won de C-cross van St-Kwintens-Lennik na 17,5km afgelegd in 43’ en reed de juniores kampioen Henri Vandenbrande op 55” en volgde Frans Van Eycken als derde op 1’05”.

    Sint-Truiden kreeg voor hun tweede cross dit seizoen heel wat meer publieke belangstelling. De 33 deelnemers moesten 12 ronden afleggen om aan de 24km te geraken. Het was Achten die reeds vroeg ten aanval trok, hield het enkele ronden vol en werd dan bij gebeend en even later achtergelaten door Lemmens. Na 1.05’ won Frans Lemmens met 40” op Frans Mertens, Gilbert Billen die Hubert Achten nog achter zich lieten.

    17-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medaillekoersen

    Uitslagen van de medaillekoersen deze voormiddag verreden in het sportpaleis van Antwerpen. Bij de juniores werden de reeksen gewonnen door Vande Voorde, Cap, Schepmans, Petry, Van Hove, De Cleir, Sprangers en Hendrickx.

    Winnaars in de halve finales: Van Hove, Kosolosky en Schepmans.

    Finale: 1. Schepmans, 2. Van Hove, 3. Kosolosky, 4. Petry, 5. Speet en 6. Hendrickx.

    De liefhebbers: reeksen gewonnen door: Huybrechts, Engelen, Helms, Young (USA) en Caethoven.

    Halve finales: Young, Engelen en Harings (Ned).

    Finale: 1. Engelen, 2. Harings, 3. Van Beek, 4. Caethoven, 5. Embrechts en 6. Huybrechts. De Amerikaan Young reed buiten wedstrijd.

    17-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omnium - Europees kampioenschap

    .
    Patrick Sercu

    Op de wielerbaan van Keulen voor 1500 toeschouwers is Patrick Sercu Europees omniumkampioen geworden. Sercu’s superioriteit bleek van meet af, toen hij met groot gemak de afvallingswedstrijd wist te winnen voor de Amerikaan Tim Mountford. Naderhand volgden de punten voor de Fransman Alain Van Lancker, De km. 1‘03”2 tegen 1’03”4 voor de Australiër Graeme Gilmore. Enkel de achtervolging werd verloren tegen de in België wonende Australiër Graeme Gilmore 4’55”8 en 4’56”2 voor Patrick. In de eindstand heeft Sercu 5 punten en volgt Gilmore met 11p. Plaats drie is voor de Fransman Alain Van Lancker 15p. Op 4. De Nederlander René Pijnen 18p., op 5. De Duitser Wilfried Peffgen 20p. Met 22p. werd Tim Mountford zesde, plaats 7 met 26p. is voor de Italiaan Giorgio Morbiato en op 8 eindigt de Zwitser Erich Spahn met 27 punten.

    Voor de liefhebbers was er de “Silbernen Adler”, een ploegkoers over 75km. Hier was de zege voor de Duitsers Michael Becker-Harry Seidel met een tijd van 1.30’31”8. Op 1 ronde volgden onze landgenoten Robert Maveau-Wilfried Wesemael en werden de Duitser Hans Lutz-Günther Haritz derde.

    17-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

    .
    Hans Steekers

    Voor hun Duinencross had Koksijde de A-crossers uitgenodigd en werd er tevens bij de C’s voor de provinciale titel van West-Vlaanderen gestreden. Bij de A’s kwam men met 40 aan de start en moest men 25km afleggen. Wat Roger De Vlaeminck deed in 1.03’. Op 10” werd Bert Vermeire tweede en volgde August Badts als derde op 1’17”. Plaats vier op 1’34” was voor André Geirland, 22” later werd Eric Desruelle vijfde en Marc de Block als zesde volgde op 2’ van de winnaar. Verder in de top15, 7. Julien Vanden Haesevelde 2’23”, 8. Michel Baele 2’45”, 9. Norbert Dedeckere op 3’ met in zijn spoor, 10. August Van Rijmenant, 11. Libert Mahieu,12. Kamiel Dedeckere, 13. Jozef Thielemans, 14. Emiel Vergote en 15. Raymond Talloen. Voor Michel Pollentier was er plaats 21.

    Bij de C’s was er winst voor Jan Knors die 50’ deed over de 17km. Plaats twee op 35” was voor Ronny De Vos en werd met zijn derde plaats op 1’ Wim Albrecht Westvlaams kampioen.

    In Leopoldsburg moesten 36 renners 10 ronden afleggen op een zwaar parcours. Eerste onruststokers waren Billen, Van Hove en Scheepers maar werden vrij vlug bijgehaald door Mertens en Lemmens. Na de eerste ronde trok Mertens er al alleen vandoor en zou Frans uiteindelijk met 1’ voorsprong op Frans Lemmens winnen. Plaats drie was voor Gilbert Billen op 1’30”, in zijn spoor volgden Jos Scheepers, Roger Van Hove, Michel Van Vlierden, Lucien Vanderaerden, Clement Van Hove, Jos Poelmans en maakt Hubert Achten de top10 vol.

    Te Melsen deelgemeente van Merelbeke kwam voor hun B-cross maar liefst 57 crossers aan de start. Na 25km was Leo Arnouts met 1’05” voorsprong de beste voor de Nederlander Hans Steekers en volgde op 1’30” als derde Alfons van Parijs. Nog een Nederlander Cock Van der Hulst werd vierde op 1’40”. Plaats vijf was voor Edward Lievens op 1’50”.

    16-12-2012 om 07:21 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - buitenland

    .
    Klaus Jördens

    Onze landgenoot Albert Van Damme bracht het in de zevende internationale veldrit van Merzhausen (Freiburg) tot een afgetekende overwinning. Van meet af nam Albert de leiding en ronde na ronde nam zijn voorsprong toe om tenslotte 1’48” te bedragen op de Duitse liefhebber Klaus Jördens die zijn landgenoot Rolf Wolfshohl 8” kon voorafgaan. Plaats vier op 4’ was voor de Zwitser Ueli Müller en op vijf eindigde nog een Duitse liefhebber Dieter Uebing op 4’02”. Vanaf plaats negen Klaus-Peter Thaler eindigde men op 1 ronde.

    16-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Roger De Vlaeminck

    Met een dag vertraging heeft Roger De Vlaeminck weer de training hervat. De terugreis uit Italië verliep immers niet zonder hindernissen. Het Belgische gezelschap van sportbestuurder Cribiori werd zelfs in een kettingbotsing met 180 wagens betrokken op de Italiaanse autosnelweg. Dichte mist was oorzaak van die moeilijke terugtocht. Drie dagen had het gezelschap verbleven in het kamp waarin Inter Milaan op afzondering gaat om belangrijke wedstrijden voor te breiden.

    Het is te Como een officieuze voorstelling geworden van de nieuwe Italiaanse sportgroep. De eigenlijke presentatie zal op 24/1 in België en 6 dagen later in Italië gebeuren.

    Roger die zich de laatste maanden weer meer op het veldrijden was gaan toeleggen zou graag het WK rijden, maar zijn bazen lieten verstaan dat zij hiervoor vooral op Eric rekenen. En van Roger verlangen zij dat hij zal starten in de Ronde van Sardinië die 1 dag voor het WK-veldrijden van start gaat. Roger zal wel het BK-veldrijden op 4/2 te Sint-Maria-Horebeke rijden. Ook werd hem gevraagd aan de 6daagse van Milaan (12/18/2) deel te nemen met Sercu.

    15-12-2012 om 06:35 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trofee Jean-Pierre Monseré

    .

    De trofee Jean-Pierre Monseré voor liefhebbers werd gewonnen door Freddy Maertens 147 punten,die sinds 1/10 prof is. Plaats twee is voor Lucien De Brauwere 113p. en op drie Louis Verreydt 112punten. Verder volgden: 4. Gustaaf Hermans, 5. René Dillen 91p., 6. Theo Dockx 91p., 7. Roger De Beuckelaer 84p., 8. Ludo Delcroix 83p., 9. Gerry Catteeuw 71p., 10. Eric Van Lent 66p., 11. Yvan Benaets 63p., 12. Roger Verschaeve 57p., 13. Antoine Bauwens 57p., 14. Bernard Bourguignon 52p. en op 15. André Coppers.

    15-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trofeo Armando Cougnet

    .
    Alfonsina Strada-Morini
    In Italië was er de Trofeo Armando Cougnet, die vooral naambekendheid maakte door in 1924 als hoofdredacteur van, La Gazetta dello Sport, Alfonsina Strada-Morini als vrouw te laten starten in de Giro. Op de deelnemerslijst met nummer 72 ontbrak wel de ‘a’.Winnaar van de trofee werd de Zweed Gösta Pettersson met 43 punten. Op plaats twee eindigde Claudio Michelotto 38p. en de derde Giancarlo Ploidori had 34p. Verder volgden: 4. Gianni Motta, Michele Dancelli, Wladimiro Panizza & Wilmo Francioni 32p., 8. Davide Boifava 31p., 9. de Zwitser Joseph Fuchs & Enrico Paolini 30p., 11. Arnaldo Caverzasi 25p., 12. Franco Bitossi en onze landgenoot Roger De Vlaeminck 20p., 14. Enrico Maggioni 19p. en op 15. Lino Farisato en Ugo Colombo.

    14-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Raymond Poulidor

    Ouderdomsdeken Raymond Poulidor (15/4/’36) gaat ook volgend seizoen nog door. Sinds hij in 1960 prof werd heeft hij altijd voor Mercier gereden. Van 1960 t/m 1969 was dat voor Mercier-BP-Hutchinson. Voor 1970&1971 kwam Fagor in de plaats van BP. En dit jaar was het Gan-Mercier-Hutchison en zal dat ook volgend seizoen zijn. Het programma voor Raymond als voorbereiding op de Tour ’73 is reeds gekend. Hij zal starten in Parijs-Nice, de Catalaanse week, de Vierdaagse van Duinkerken en de Midi-Libre. Verder wil hij ook de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik betwisten.

    14-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    Het Europees kampioenschap omnium zal op 17/12 in Keulen plaatsvinden. Hiervoor zijn de deelnemers: onze landgenoot Sercu, de Nederlander Pijnen, Alain Van Lancker (Fra), Graeme Gilmore (Aus), Hugh Porter (Gb), Giorgio Morbiato (It), Erich Spahn (Zwit) en Wilfried Peffgen Duitsland.

    De trofee San Silvestro d’Oro in Italië werd gewonnen door Felice Gimondi 186 punten. Op twee eindigde Marino Basso 130p. Plaats drie was voor Franco Bitossi 118p. Verder volgden: 4. Michele Dancelli 76p., 5. Mauro Simonetti 52p., 6. Davide Boifava 48p., 7. Marcello Bergamo 42p., 8. Wladimiro Panizza 4p., 9. Gianni Motta 37p. en op 10. Giancarlo Polidori met 36 punten.

    13-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Frans Verbeeck

    Frans Verbeeck is al intensief aan het trainen voor het komende seizoen, maar zal toch een tiental dagen rust nemen te Imst in Oostenrijk. Frans liet ook weten dat hij nog 2 jaar zal koersen. Echt rooskleurig ziet het er niet naar uit voor de Belgische profs. Verleden seizoen werden 189 van de 203 die een licentie hadden onder contract genomen. Momenteel zijn er 161 van een overeenkomst verzekerd. 60 renners dit jaar nog in dienst, wachten momenteel op een aanbieding van een werkgever. Enkele namen van renners die nog in de onzekerheid zijn: Nassen, Leenen, Steegmans, Hutsebaut (winnaar te Harelbeke tegen Merckx en Godefroot, en een week later de elfstedenronde won), Jochmans, Kerremans, Poppe, Reniers, Van Goidsenhoven en Vekemans.

    12-12-2012 om 20:43 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe ploeg

    .
    Patrick Sercu- Eric & Roger De Vlaeminck

    In Italië werd er nu al een nieuwe ploeg voorgesteld voor het seizoen 1973. Dit gebeurde te Appiano Gentile gelegen in de provincie Como. Zes landgenoten maken deel uit van dit Italiaanse team dat de kleuren van “Brooklyn” zal verdedigen, en zal geleid worden door Franco Cribori en onze landgenoot Firmin Verhelst. Van zijn vorige werkgever Dreher brengt Cribori mee: onze vier landgenoten, Roger De Vlaeminck, Patric Sercu, Julien Stevens en Julien Van Lint. En zullen Eric De Vlaeminck en Georges Claes het Belgisch legioen volmaken. Van Italiaanse zijde werden volgende renners aangetrokken: Fausto Bertoglio, Luigi Borghetti, Giuliano Fontana, Valerio Lualdi, Adriano Passuello, Arturo Pecchielan, Attilio Rota, Giordano Turrini en Pierfranco Vianelli. Eerste wedstrijd voor de nieuwe groep is op 18 februari te Laigueglia.

    12-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trofee André Costes

    .
    Alain Santy

    Voor de trofee André Costes voorbehouden aan Franse renners kwam in aanmerking: Milaan-Sanremo, Criterium National, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, en de Waalse Pijl. Normaal zou ook de wedstrijd der Seinebochten meetellen maar deze wedstrijd is niet verreden. Winnaar werd Alain Santy met 150 punten voor Jean-Luc Molineris 50p. Plaats drie met 40 punten was voor Jacques Mourioux, Cyrille Guimard met 15 punten werd vijfde en Daniël Ducreux op 6 had 10 punten.

    11-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

    .
    Michel Baele & Julien Vanden Haesevelde

    De Snassers van Asse-Krokegem kregen voor het provinciaal kampioenschap van Brabant 52 crossers aan de start. Na 1.02’ wedstrijd won Roger De Vlaeminck met 1’57” voorsprong op Michel Baele. Plaats drie op 2’23” was voor Julien Vanden Haesevelde en volgde 5” later André Geirland. Eerste Brabanter was Jozef (Jef) Thielemans op 5, hij volgde op 3’07” en mocht de provinciale kampioentrui aantrekken. Verder bestond de top10 uit, August Badts 3’20”, Marc de Block 3’27”, Jan Teugels, Leon Scheirs en Lucien Goossens.

    Aaigem kreeg voor zijn B-cross 49 renners aan de start. Leo Arnouts legde de 20km af in 55’. Plaats twee op 30” was voor Julien de Clercq, na hem volgden Hendrik Arnouts, Raymond Talloen, Maurice Engels, Ward Lievens, Gilbert Peynaert, Sylvain Engels, Gilbert Sey en was plaats 10 voor Willy De Vos.

    Te Hamont trok men met 26 het veld in om 10 ronden te koersen. Het was nog maar eens Mertens die van bij de start wegreed, nu in het gezelschap van Lemmens en wegrenner Van Vlierden. Frans Mertens won met 25” voorsprong op Frans Lemmens en behaalde Michel Van Vlierden op 30” voor eigen volk een mooie derde plaats. Plaats vier was voor Roger Van Hove wel al op 3’05” en werd op 3’15” Hubert Achten vijfde. Plaats 6 op 3’20” was voor Lucien Vanderaerden en werd Ludo Wendelen op 3’50” zevende. Met Gilbert Billen, Willem Janssens en Michel Vanderheyden is de top10 volledig.

    10-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - buitenland

    .

    In eigen land won de Duitser Rolf Wolfshohl de veldrit van Fraulautern. Na 24km had hij liefst 8’24” voorsprong op de Luxemburger Roger Gilson en volgde nr 3 de Duitser Alfred Gaida al op 1 ronde.

    Voor René De Clercq werd het in Spanje 2 op 2. Na eergisteren te Arachavaleta was hij nu de beste te Oyarzun, waar hij de 24km aflegde in 1.06’30”. Plaats twee op 2’02” was voor Eric De Vlaeminck. Verder volgden drie Spanjaarden in de top5. Op 2’23” werd José-Maria Basualdo derde, Juan Goristidi op 4’44” werd vierde en Santiago Lazcana op 5’59” vijfde.

    In Frankrijk werd er een koppelveldrit over 30km verreden te Saint Paterne. Het waren Jean-Louis Danguillaume-Cyrille Guimard die met 1’05” voorsprong wonnen op Pasquier-Robert en volgden Roland Berland-Brard als derde op 3’32”.

    De Fransman André Wilhelm was de beste te Düdingen in Zwitserland hij legde de 20km af in 58’. Hij liet wel vier Zwitsers achter zich, 2. Herman Gretener 2’35”, 3. Peter Frischknecht 2’38”, 4. Albert Zweifel en vijf op 2’45” Carlo Lafranchi.

    10-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wielerbaan

    De nacht van Keulen werd gewonnen door de Duitsers Wilfried Peffgen-Albert Fritz die 256,6 km aflegden, voor hun landgenoten Klaus Bugdahl-Dieter Kemper. Op 1 ronde volgde de Belgische-Franse ploeg Patrick Sercu-Alain van Lancker.

    ’s Avonds werd er in Gent de Trofee van Europa betwist, een ploegkoers over 100km, dit in vervanging van het officiële Europees kampioenschap. Patrick Sercu met zijn Franse ploegmaat Alain Van Lancker deden er 2.08’34” over en hadden 1 ronde voorsprong op onze landgenoot Norbert Seeuws en zijn Australische ploegmaat Graeme Gilmore. Op 2 ronden eindigden de Nederlanders Leo Duyndam-Piet De Wit. Voor onze landgenoten Theo Verschueren-Dirk Baert was er plaats vier op 3 ronden. Op vier ronden twee ploegen, Gérard Koel (Ned)-Eric Spahn( Zwit) en de Belgen Julien Stevens-Willy De Bosscher. De vier andere ploegen eindigden op 14&16 ronden.

    Feit van de avond was de weinig interessante houding van de twee Duitse koppels, Albert Fritz-Wilfried Peffgen en Dieter Kemper-Klaus Bugdahl. De heren trokken er zonder boe of ba onderuit na een half uurtje meedraaien. De al zo karig opgekomen toeschouwers waren andermaal de dupe.

    10-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch omniumkampioenschap - liefhebbers

    .
    Wilfried Wesemael

    In Gent werd het Belgisch omniumkampioenschap voor liefhebbers betwist. Men begon met de afvalling: 1. Wesemael, 2. Constant, 3. De Schrooder, 4. Van Gansen en vijf Kumpen.

    Dan kwam de 4km achtervolging: 1. Wesemael 5’00”9, 2. Vandenbroucke 5’03”8, 3. Meernhout 5’06”5, 4. Boulard 5’08”6, 5. Van Den Haute 5’15”2.

    Derde reeks, 500meter vliegende start: 1. Vandenbroucke 31”3, 2. Constant 31”4, 3. Wesemael 31”8, 4. Kumpen 32”.0, 5. Boulard 32”2.

    Als laatste reed men de puntenrit: 1. Wesemael 12 punten, 2. Constant 10p., 3. Meernhout en Van Den Haute 6p., 5. Ongenae en Vandenbroucke 4 punten.

    Kampioen werd met 6 punten Wilfried Wesemael voor Raf Constant 16p., 3. Herman Van Gansen en Jean-Luc Vandenbroucke 20p., 5. Marc Meernhout 23,5p., 6. Roland Boulard, Ferdi Van Den Haute en Daniël De Schrooder 28,5 punten, op 9. Dirk Ongenae 31,5p. en op 10 Kumpen 32 punten.

    10-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Primeur

    .
    Albert Van Damme

    Het veldrijden kende dit week-end in Zwitserland een wereldpremière. In de nieuwe sporthal van Muntelier werd er voor het eerst in de geschiedenis een indoor-cyclocross georganiseerd. Er werd gereden op een parcours van zowat 260 meter per ronde met 7 kunstmatige hindernissen. Er waren 30 deelnemers waarvan er na de schiftingen zes de grote finale over 25 ronden mochten rijden. De zege was voor onze landgenoot Albert Van Damme voor de Fransman André Wilhelm. Op 1 ronde volgden: De Tsjech Vojtech Cervinek, de Zwitsers Peter Frischknecht, Albert Zweifel en Fritz Schärer. De kleine finale werd gewonnen door de Zwitser Herman Gretener.

    09-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

    .
    André Geirland

    Bredene kreeg voor zijn C-cross 31 renners aan de start. Het was Freddy De Schacht die na 17,5km met 30” voorsprong won voor Gérard De Vos en volgde Jean Knors als derde op 55”. Op 1’05” volgden, Ronny De Vos, Wim Albrecht, Jean Lievens, Luc Assez, Denis Ertveldt e.a.

    Te Geneiken-Lummen kwamen slechts 19 crossers opdagen. Reeds in de eerste ronde namen Mertens en Lemmens een aanzienlijke voorsprong. In de vierde ronde liet Frans Mertens zijn metgezel Frans Lemmens achter en behaalde met 1’ voorsprong zijn 13e overwinning. Plaats drie op 2’05” was voor Roger Van Hove. Gilbert Billen eerste pechvogel in de wedstrijd kon nog beslag leggen op plaats vier met 2’30” achterstand. Nog vijf renners, Jean-Pierre Cuypers, Lucien Vanderaerden, Willem Jansen (Ned), Ludo Wendelen en Clement Van Hove zouden in dezelfde ronde eindigen. Vanaf plaats 10 met Victor Maes had men 1 of meerdere ronden achterstand.

    Maldegem-Kleit kreeg 40 deelnemers aan de start. Na 23km afgelegd in 58’ had André Geirland 1’28” voorsprong op Jos Thielemans, die Leo Arnouts 2” achter zich liet. Voor Jan Teugels op 1’50” was er plaats vier en werd Kamiel Dhooge op 2’ vijfde voor Willy Martens, Willy Devos, Eric De Bruyne, Gilbert peynaert, Sylvain Engels e.a.

    Voor Eric Desruelle was er winst te Zwankendamme-Zeebrugge waar men 25 crossers aan de start had. Bertje Vermeire had na 22,5km 33” achterstand. Plaats drie was voor Willy Vermaercke hij volgde op 4’15” en Edward Lievens op plaats vier volgde op 4’35”. De “groep” volgde op 4’50” en werd Raymond Talloen vijfde voor Libert Mahieu, Lionel de Keyser, Raymond Buyle, Jozef De Block en sluit Michel Pollentier de top10.

    09-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wielerbaan

    De nachtmeeting van Frankfurt over 6 uur, en bijgewoond door een 5.000 toeschouwers werd gewonnen door het Nederlands-Duits koppel Leo Duyndam-Jürgen Tschan 54punten. In de finale kwam Tschan nog ten val maar kon even later zijn plaats opnieuw innemen. Op 1 ronde volgde onze landgenoot Patrick Sercu met zijn Austraische ploegmaat Graeme Gilmore 90p. en werden de Duitsers Albert Fritz-Wilfried Peffgen derde met 68punten. Ook op 1 ronde volgde op plaats vier de Duitsers Klaus Bugdahl-Dieter Kemper met 39 punten. De Zwitsers met de afscheid nemende Fritz Pfenninger en Eric Spahn 33punten, volgden op 2 ronden. De Nederlander Piet De Wit en de Duitser Karl-Heinz Küster 16p. en 5 ronden achterstand werden zesde. Plaats 7 op 6 ronden en 11 punten was voor Duits-Nederlands koppel Dieter Puschel- Gérard Koel.

    09-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Patrick Sercu

    Het zijn zware dagen voor baanrenners, o.a. onze landgenoot Patrick Sercu begint aan een driedaagse. Vandaag neemt hij deel aan een nachtmeeting in Frankfurt 8-9/12 en morgen in Keulen 9-10/12 en dan ’s avonds is er te Gent 10/12 de Europese Trofee dat in vervanging komt van het uitgestelde Europees kampioenschap omnium.

    08-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden-Buitenland

    .
    Norbert Dedeckere

    In Spanje waren plaats 1&3 voor onze landgenoten in de veldrit van Arachavaleta over een afstand van 23 km. René De Clercq won in een tijd van 1.03’ voor de Spanjaard José- Maria Basualdo en volgde Eric De Vlaeminck op 1’25”. Plaats vier en vijf waren voor de Spanjaarden Juan Goristidi op 2’29” en José-Maria Gonzalez op 2’45”.

    In Italië te Gorla-Minore was de zege voor de Duitser Rolf Wolfshohl, na 23km had hij .’10” voorsprong op de Italiaan Franco Vagneur en 3’45” op de Fransman Alex Gerardin. Voor onze landgenoot Freddy Naert was er een zesde plaats.

    In Zwitserland te Saint Maurice won na 22km onze landgenoot Albert Van Damme met 1’05” voorsprong op de Fransman André Wilhelm en werd Norbert Dedeckere op 1’36” derde. Plaats 4&5 op 1’58”waren voor de Zwitsers Ueli Müller en Peter Frischknecht.

    08-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Dijlespurters Mechelen

    Voor de beker van België voor clubs kwam in aanmerking: de Grote Prijs Van Vaernewijck / liefhebbers, de Schaal Sels / profs & liefhebbers, de Wisselbeker Schoeters / liefhebbers en de interclubs gemengd en liefhebbers. Eindwinnaar werden de Dijlespurters uit Mechelen met 132 punten, voor Koninklijke Lierse B.C. met 127 punten. Plaats drie met 77 punten werd VC Heist-Sport. Verder volgden Hoboken WAC 76p., KSV Deerlijk 72p., Groeninghe-Spurters Kortrijk 68p., WSC Torhout 62p., Kempens Wilerverbond Turnhout 46p., WSC Merelbeke-Scheldestreek 30p., Netespurters Herentals 24p., Deurne Wielerspurters 18p., Ruisbroek Sportief 16p., Gentse Velo-Sport 16p., Cureghem-Sportif 14p., Brugse Velo-sport & Sport en Steun Leopoldsburg, 14p., Noord-West Brabant 12p., en op 18. Lage Weg Vrienden Hoboken met 8 punten.

    07-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Raymond Poulidor

    In Frankrijk won Raymond Poulidor met 234 punten de trofee Prestige Pernod. Plaats twee was voor Cyrille Guimard 218p. en is plaats drie voor Yves Hézard 173 punten. Verder volgen Bernard Thevenet 133p., José Catieau 91p., Roland Berland 78p., Mariano Martinez 60p., Kacky Mourioux 55p., Michel Perin 48p. en op 10. Alain Santy met 45 punten.

    .
    Voor de neoprofs was er de Promotion Pernod hier was Yves Hézard de beste met 290punten, op twee volgde Mariano Martinez 105p. en op 3. André Mollet 78p. Daarna volgen: Jacques Botherel 51p., Jean-Luc Molineris 44p., Claude Aiguesparses 33p., François Coquery 23p., Bernard Croyet 20p., Guy Maingon 13p., Enzo Mattioda, Guy Santy, Robert Mintkiewicz en Régis Ovion met 12 punten

    06-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trofeo Zeus

    .
    Domingo Perurena

    Een tweede trofee in Spanje is de Trofeo Zeus, die werd gewonnen door Domingo Perurena met 319 punten. Op plaats 2 met 367 p. Miguel-Maria Lasa. Derde Agustin Tamames met 289p. Plaats vier is voor José-Antonio Gonzales-Linarès 251p. Santiago Laczano met 224 punten werd vijfde. Plaats 6 is voor José-Luis Abileira met 203 punten. Francisco Galdos met 194 punten werd zevende. Op plaats acht José-Manuel Lopez-Rodriguez met 184p. Plaats 9 is voor Luis-Pedro Santamaria met 160p. en op 10. Jésus Manzaneque met 150 punten.

    05-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Challenge Espanola

    .
    M.M. Lasa

    In Spanje won Miguel-Maria Lasa de Challenge Espanola. Hiervoor kwam in aanmerking, de Catalaanse week en de Vuelta. Miguel-Maria Lasa had 9 punten verder volgden, Domingo Perurena 7p., José-Manuel Fuente 6p., Agustin Tamames 3p., José-Antonio Gonzales-Linarès & Jesus Manzaneques 2p. en met 1 punt: Jesus Aranzabal, Luis Balague, Antonio Gomez del Moral en José Gomez-Lucas.

    04-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Fritz Pfenninger-Peter Post

    Binnen een jaar verliest de winterwielerbaan hun derde “grote” naam. Na Peter Post en Rudi Altig beëindigt nu ook Fritz Pfenninger (38) na dit winterseizoen zijn carrière. Fritz nam deel aan 179 zesdaagsen, hetgeen overeenkomt met bijna 3 jaar cirkelen op de houten ovaaltjes. Op 27/1/1955 startte hij in zijn eerste 6daagse, in de Oerlikonhal van zijn geboortestad Zürich waar het gisteren na 17 jaar voor hem eindigde. Zijn ploegmaat toen was René Strehler, maar op de laatste dag van die eerste krachtproef bezweek Fritz. Zijn zitvlak was rauw van het doorzitten. Een eerste eindzege kwam er in het Deense Aarhus bij zijn vierde 6daagse, Oscar Plattner was toen zijn ploegmaat. De grote tijd voor Pfenninger kwam er toen hij eerst met de Duitser Klaus Bugdahl zes overwinningen behaalde op 19 deelnames. Daarna was het Peter Post die hem vroeg en wonnen zij 19 maal op 43 deelnames. Fritz zijn totaal aan gewonnen 6daagsen is 32. Fritz won ook maar liefst 43 auto’s,alle auto’s werden “goed” verkocht, hij heeft wel eens gezegd een taxibedrijf te zijn begonnen wat hem de naam van taxidief bezorgde. Fritz gaat een restaurant runnen in Zürich.

    04-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wielerbaan

    In Duitsland werd op de wielerbaan van Frankurt het Duits kampioenschap Omnium voor liefhebbers betwist. Günter Haritz 27 punten won voor Dieter Berkman 25p., Schumann 24p., Hans Lutz 23p., Friedhelm Klenner 19p. en Hans Michalsky met 15 punten.

    In Zwitserland eindigde de 6daagse van Zürich met de zege van de Duitsers Albert Fritz-Wilfried Peffgen-Graema Gilmore (Aus) 357 punten. Slechts 15punten minder telde de ploeg met de Duitsers Sigi Renz-Wolfgang Schulze en hun Zwitserse ploegmaat Erich Spahn. Plaats drie met 265punten was voor de ploeg Klaus Bugdahl-Dieter Kempen (Duitsland) en de Zwitser Louis Pfenninger. Op vier eindigde Fritz Pfenninger (Zwi), onze landgenoot Patrick Sercu en hun Franse ploegmaat Alain Van Lancker met 255 punten. Op 1 ronde volgde als vijfde de Nederlanders Leo Duyndam-René Pijnen en hun Zwitserse ploegmaat René Savary 216p. Op 4 ronden en 117 punten volgden onze landgenoten, Norbert Seeuws-Julien Stevens-Theo Verschueren op plaats zes. De Nederlandse ploeg met Gerben Karstens-Gerard Koel-Cees Stam 87p. en eveneens op 4 ronden werden zevende. De Belgen Georges Barras-Willy De Bosscher-Robert Van Lancker met 147 punten, maar wel op 51 ronden werden achtste. Op plaats 9 eindigden de Nederlanders Klaas Balk-Lijn Loevesijn en Harry Van Leeuwen met 285p. en op 57 ronden. Een Italiaanse, Spaanse en Franse ploeg werden 10,11 & 12.

    Bij de liefhebbers was de zege voor de Nederlander Roy Schuiten en zijn ploegmaat uit Lichtenstein Roman Hermann met slechts 48 punten maar wel 2 ronden voorsprong. Plaats twee was voor het Duitse koppel Hans Lütz-Heinz Betz 90punten en werd onze landgenoot Wilfried Wesemael met zijn Zwitserse ploegmaat Xaver Kurmann  derde met 59 punten. Op 3 ronden volgden de Zwiitser Max Hürzeler en de Nederlander Janus van Tol met 55p. Als vijfde op vijf ronden en 39 punten eindigde de Zwitserse ploeg Marc Riegendinger-Meinrad Vögele.

    03-12-2012 om 07:07 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - buitenland

    .

    De eerste veldrit in Spanje te Pasajes werd gewonnen door onze landgenoot René De Clercq na 21km die werden afgelegd in 1.07’ had hij 1’05” voorsprong op de Spaanse kampioen José-Maria Basualdo. Plaats drie was voor de Fransman Pierre Bernet op 1’30”.

    In Frankrijk te Aiglemont werd er een koppelveldrit betwist. Na 40km was de zege voor het Franse koppel Yves Hezard-André Wilhelm. Op 2’03” volgden hun landgenoten Cyrille Guimard-Alex Gérardin. Het Britse duo Collier-Chris Dodd werden derde.

    Voor Raymond Poulidor was er winst te Limoges waar hij na 26km 1’06” voorsprong had op Barraud en 1’25” op Dubois.

    Te Luxemburg stad werd onze landgenoot Freddy Naert vierde op 1’09” na drie Luxemburgers. De zege was voor Roger Gilson die 42” voorsprong had op Johny Michely en 1’07’ op Lucien Zeimes.

    Wereldkampioen veldrijden Eric De Vlaeminck heeft dan toch opnieuw een wedstrijd gewonnen. Nadat hij de jongste weken vijf keer de strijd had gestaakt, werd hij zondag winnaar van de internationale cross in het Zwitserse plaatsje Gansingen. De ereplaatsen gingen naar de Duitser Rolf Wolfshohl en de Zwitser Albert Zweifel. Tot de laatste van de zeven ronden bleef een kopgroep samen met alle kanshebbers. Pas in de nabijheid van de finish slaagden Eric en Rolf erin een kleine voorsprong te nemen. Op 4” werd Zweifel derde. Plaats 4&5 op 10” was voor de Zwitsers Max Gretener en Peter Frischknecht. Op 16” werd nog een Zwitser Carlo Lafranchi zesde. De Tsjech Jiri Murdych werd zevende op 20”. Plaats acht op 23” was voor de zwitser herman Gretener en volgde nog een Tsjech Milos Fisera op 1’22” en werd Zwitser Richard Steiner tiende op 1’28”.

    03-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

    .
    Wemmel Van Damme voor Jozef Thielemans

    Te Beerzel kwamen 34 A-crossers aan de start, zij moesten 25km afleggen, hetgeen August Badts deed in 1.03’. Hij had 35” voorsprong op Leo Arnouts en volgde André Geirland op 1’05”. Leon Scheirs als vierde had 2’20” achterstand en op 2’45” werd Theo Verlinden vijfde.

    Bij de C’s kwam men met 26 aan de start en was na 19km Jan Knors de beste. Jos Lievens volgde op 30” en werd 2” later Frans van Eycken derde.

    Gistel heeft de B en C-crossers aan het werk gezet. Hier was van de 38 B’s Norbert Dedeckere na 24km de beste. Libert Mahieu volgde op 1’ en Eric De Bruyne als derde had 1’35” achterstand. Dan volgden op 1’55” Lionel De Keyser en op 2’ Germain De Keyser.

    Van de 29 C’s was na 17km Wim Albrecht 10” vlugger aan de meet dan Freddy De Schacht en werd op 45” Simon Steenbeke derde, op 1’05” volgde Eddy Furnière en als vijfde had Rudi Spillier 1’20” achterstand.

    De C-cross van Kalken werd gewonnen door Gérard de Vos voor H. Temmerman en Hendrik “Rik” Vandenbrande.

    De B-cross van Mazée kreeg Serge Bourgeois als winnaar, hij had 50” voorsprong op Lucien Goossens en Raymond Talloen.

    Munte kreeg voor zijn B-cross 37 deelnemers aan de start, na 22km had Julien De Clercq 25” voorsprong op de Nederlander Ron Vander Burght en volgde Daniël Van Damme op 45”, met in zijn spoor Willy de Vos, Maurice Engels, Willy Vermaercke, Gilbert Pynaert, Sylvain Engels, Wilfried Maertens en Lode Van Den Bosch

    Te Metsteren een gehucht van Sint-Truiden en twee straten rijk was het de wielerclub “Hand in Hand” die voor hun veldrit 25 deelnemers mocht verwelkomen. Het was Agten die er van bij de start ten aanval trok in de 3e ronde 30” voorsprong had op Lemmens, die in de vijfde ronde kwam aansluiten. Drie ronden bleef het koppel samen en is Lemmens er op zijn eentje er vandoor gegaan. Frans Lemmens won met 20” voorsprong op Hubert Agten. Plaats drie op 40” was voorJean-Pierre Cuypers voor Roger Van Hove, Maertens, Gilbert Billen, Alfons Van Hout, Lucien Vanderaerden en op 9. Clement Van Hove. Op 1 ronde volgde Victor Maes e.a.

    St. Martens-Lierde kreeg voor zijn A-cross Marc De Block als winnaar, na 25km had hij 30” voorsprong op eric Desruelle en 1’ op Bert Vermeire. Nr 4 Julien Vanden Haesevelde volgde op 2’ gevolgd door Michel Baele, Kamiel D’Hooghe, Willy Van malderghem, Raymond Buylle, Raf De Clercq en sluit André Bultinckx de top10 af.

    De A-cross van Wemmel kreeg Herman Vanspringel aan de start. De zege was voor Albert Van Damme die een sterk rijdende Jozef Thielemans 1’48” achter zich liet. Op 4’45” werd Jan Teugels derde en volgde 15” later August Van Rijmenant. Vanaf Willy De Clercq op plaats vijf had men 1 ronde achterstand. Voor Herman Vanspringel was er plaats zes voor Jos De Block, Lucien De Descheemaker, Alain
    Vandegucht, Gerard Vanderauwera e.a.

      .
      Herman Vanspringel aan de slag te Wemmel

    03-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Frans Mertens

    De G.P. Rouwmoer te Essen kreeg 49 veldrijders aan de start om 25km in het veld te rijden. Na 52’ was August Badts de beste, hij had 10” voorsprong op Leo Arnouts en volgde Albert Van Damme als derde op 1’. Voor Jos Thielemans werd zijn knappe wedstrijd beloond met een vierde plaats op 2’. Verder volgden: de Nederlander Cock van der Hulst, de Vaderlandsloze Marion Polansky, nog twee Nederlanders Ron Vander Burght en Bennie Meijer en is met Theo Verlinden de top10 volledig.

    Met 30 vertrok men te Goeferdingen/Geraardsbergen en was na 21km Julien De Clercq de beste. Op 49” volgde Alfons Van Parijs en volgde Ghislain Engels op 1’45” in zijn spoor volgde, Lucien Goossens, Gilbert Pynaert, Willy Vermaercke e.a.

    Kachtem mocht 32 crossers inschrijven. De 25km werden door Robert Vermeire afgelegd in 1.09’. Zijn eerste achtervolger Eric Desruelle volgde op 25” en had nr 3 Marc DeBlock al 1’40” achterstand. Op 2’ volgden drie renners, André Geirland, Michel Baele en Julien Vanden Haesevelde. Norbert Dedeckere als 7e volgde op 4’35”. Eric De Bruyne als achtste volgd op 4’50”. Nog in de top10 eindigden Raymond Talloen op 6’ en Petrus Blommaert op 6’25”.

    De C-cross van Zarren werd gewonnen door Freddy De Schacht die na 17,5km in een spurt met twee Ronny De Vos achter zich liet. Plaats drie op 20” was voor Wim Albrecht.

    In Zonhoven werd het provinciaal kampioenschap waar 10 ronden moest worden afgelegd met 29 crossers betwist. De eerste en onverwachte aanval op een goed berijdbare omloop kwam er van Hubert Agten. Maar in de tweede ronde kwamen Lemmens en Mertens aansluiten, en werd de rest al op een behoorlijke achterstand gefietst. Lang bleven de drie niet samen en was het Frans Mertens die met 45” voorsprong won op Frans Lemmens. Hubert Agten moest 1’15” prijsgeven. Wegrenner Michel Van Vlierden werd vierde op 2’ voor Gilbert Billen. Plaats zes op 3’10” was voor Roger Van Hove en werd 30” later Jean-Pierre Cuypers zevende met Viktor Maes in zijn zog. Dan volgde een viertal op 3’40” en werd Ludo Wendelen negende, Jos Poelmans tiende, op 11 Alfons Van Hout en Lucien Vanderaerden twaalfde.

    02-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    Op de voorlaatste avond van de 6daagse van Zürich zijn er drie wereldrecords overdekte baan zonder aanloop gesneuveld. Onze landgenoot Patrick Sercu verbeterde de 1km, zijn tijd was 1’07”35. De vroegere recordhouder was de Brit Reginald Harris die op 19/7/1957 eveneens in Zürich 1’08” had gereden. Bij de liefhebbers was het de Zwitser Xaver Kurmann die de 4km aflegde in 4’59”40 en alzo het record verbeterde van de Nederlander Roy Schuiten 5’00”00 gevestigd begin dit jaar in Milaan op 20/2. Lang heeft de Zwitser er niet kunnen van genieten want de Nederlander bracht het opnieuw in zijn bezit, Roy reed 4’53”52.

    02-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zegestand junioren 1972

    Koploper wat betreft overwinningen is Benny Schepmans (Kozen) met 50 stuks. Op twee volgt Geert Malfait (Bavikhove) met 44. Walter Naegels (Keerbergen): 38. Eddy Vanhaerens (Torhout) 37. Herman Van Gansen (Ekeren) 33. Emiel Gijsemans (Heist o/d Berg) 30. Dan zijn er twee met 25 stuks: Edward Pels (Alken) & Jean-Luc Vandenbroucke (Moeskroen) die er ook 26 won bij de nieuwelingen. Voor Paul Clinckaert (Schoten) werden het er 24. Jos Vande Poel (Turnhout) 20. – Christian Dubois (Rhisnes), Henri “Rik” Vanden Brande (Dworp) en Eric Jacques (Torhout kwamen aan 18. Gerrit Verlinden (Boechout) en Ludo Lippens (Neeroeteren) 17. – Julien Dewaele (Oudenaard), Michel Peeters (Edegem), Serge Delaby (Jette) en Jean-Pierre Sterckx (Bosvoorde) 16. J.P. Sterckx won ook nog viermaal bij de liefhebbers. En Leo Van Thielen (Veerle) 15 overwinningen.

    01-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese baankampioenschappen

    De F.I.C.P. (international federatie der beroepsrenners) deelt mede dat het Europees kampioenschap omnium, oorspronkelijk voorzien op 10/12 in het sportpaleis van Gent, verdaagd is. De nieuwe datum zal later worden medegedeeld.

    Het Europees kampioenschap snelheid zal op 8/12 op de wielerbaan van Rotterdam worden verreden. Volgende renners nemen er aan deel: Loevesijn en Balk voor Nederland, Cardi en Turrini (Italië), Montford (USA) en onze landgenoot Robert Van Lancker. Deze titelstrijd wordt verreden over 15 reeksen elke renner moet het tegen de andere vijf opnemen.

    01-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!