10-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

.
    Michel Baele & Julien Vanden Haesevelde

De Snassers van Asse-Krokegem kregen voor het provinciaal kampioenschap van Brabant 52 crossers aan de start. Na 1.02’ wedstrijd won Roger De Vlaeminck met 1’57” voorsprong op Michel Baele. Plaats drie op 2’23” was voor Julien Vanden Haesevelde en volgde 5” later André Geirland. Eerste Brabanter was Jozef (Jef) Thielemans op 5, hij volgde op 3’07” en mocht de provinciale kampioentrui aantrekken. Verder bestond de top10 uit, August Badts 3’20”, Marc de Block 3’27”, Jan Teugels, Leon Scheirs en Lucien Goossens.

Aaigem kreeg voor zijn B-cross 49 renners aan de start. Leo Arnouts legde de 20km af in 55’. Plaats twee op 30” was voor Julien de Clercq, na hem volgden Hendrik Arnouts, Raymond Talloen, Maurice Engels, Ward Lievens, Gilbert Peynaert, Sylvain Engels, Gilbert Sey en was plaats 10 voor Willy De Vos.

Te Hamont trok men met 26 het veld in om 10 ronden te koersen. Het was nog maar eens Mertens die van bij de start wegreed, nu in het gezelschap van Lemmens en wegrenner Van Vlierden. Frans Mertens won met 25” voorsprong op Frans Lemmens en behaalde Michel Van Vlierden op 30” voor eigen volk een mooie derde plaats. Plaats vier was voor Roger Van Hove wel al op 3’05” en werd op 3’15” Hubert Achten vijfde. Plaats 6 op 3’20” was voor Lucien Vanderaerden en werd Ludo Wendelen op 3’50” zevende. Met Gilbert Billen, Willem Janssens en Michel Vanderheyden is de top10 volledig.