Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    30-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    .
    Bas Hordijk verslaat de verscholen Martin De Clercq & co.

    In Deinze waar de inschrijving gebeurde in café De Klok Markt 30, hebben de renners er een fel betwiste wedstrijd van gemaakt. Uiteindelijk kwam het met een omvangrijke groep tot een spurt. Nochtans had Gerrit De Clercq getracht er een stokje voor te steken, door op een kleine kilometer voor de streep een demarrage te plaatsen. De tegenreactie kwam er van Martin De Clercq die tot bij zijn naamgenoot kwam en resoluut de eindspurt begon. Het was echter de sterke Nederlander Bas Hordijk die Martin De Clercq net voor de streep remonteerde en werd Abel Holvoet derde.

    In de Ronde van België voor liefhebbers was er eerst een tijdrit in Herentals, en daarna de rit in lijn Herentals-Leopoldsburg. De tijdrit werd gewonnen door Walter Bellemans die men eerst had gedeclasseerd omdat hij niet het volledig parcours zou hebben afgelegd. Later kwam men echter op die beslissing terug. Voor Gustaaf Van Cauter was er plaats 2 en werd José Van Ackere derde.

    De rit in lijn over 96km bleken bij aankomst er 106 te zijn. Na 35km reden Peersman, Bortels en De Vriendt weg, aan km 80 sloten volgende renners aan bij de leiders, Breda, Windels, Weemaes, Verbruggen en Buslot. Door een lekke band vielen Breda en Verbruggen vooraan weg. Met zes werd er voor de zege gespurt, Bortels 2e gaf lang de indruk te winnen maar was het uiteindelijk Georges Windels die het haalde. Derde werd Pierre Buslot voor Ferdinand Peersman, Isidoor Weemaes en Ivan Devriendt. De ongelukkige Edmond Verbruggen als 7e was nog tot 7” genaderd. Op 1’19 werd er gespurt voor plaats 8 en was Victor De Valckeneer sneller dan Ludo Noels, Luc D’Hont en de pechvogel Jaak Breda. Grégoire Van Moer blijft leider.

    Ardooie kreeg 38 renners aan de start en was de zege voor Marc Meernhout die 45” voorsprong had op Daniël Desloover en 50” op Daniël Moenaert.

    Te Kapellen-Glabbeek kwamen 47 renners aan de start om 108km te koersen. De zege ging naar Frans Lemmens voor Gustaaf Verboven en de Nederlander Jacobus Deckers.

    Te Kemmel stond er een tijdrit en een rit in lijn op het programma. Het was Bernard Draux die de beste was in de tijdrit. In de rit in lijn was Eddy Ronquetti die het haalde met 3 lengten van Gery Catteeuw die wel algemeen winnaar werd. Op 40” werd Marcel Louyet derde. Bernard Draux winnaar van de tijdrit kwam in de rit in lijn niet verder dan een 17de plaats op 3’45”.

    Met 79 zijn ze vertrokken te Landorp waar na 110km Jean-Claude Van Hoof mocht juichen, die er 12 medevluchters versloeg. Dichtste ereplaatsen waren er voor Jos Gijsemans, Eddy Cools, Marc Van Ouytsel e.a.

    In Antheit bij Luik waar men met 52 zijn gestart waren de Nederlanders te sterk. De zege was voor Jo van Pol die 10 meter voorsprong had op Henk Smits, Willem Pooschen, Anton Damen en Harry Beurskens allen Nederlanders. Dan volgde op plaats 6 de eerste Belg Bruno Jaremko.

    Te Meer-Goetsenhoven was de zege voor Yvan Benaets voor Omer Meeus en Jan Swinnen, hier waren 35 renners vertrokken.

    Met 44 vertrok men te Roisin waar na 114km Christian Despierre de zegebloemen kreeg, nadat hij 6 medevluchters had verslagen. Michel Legat werd 2de, Lucien Pratte 3de, verder volgden nog, Sylvano Delpistola, Jean-Claude Donckers, Gustaaf Put en Willy Vanhoutte.

    Eddy Van Hoof was te Wemmel waar men met 64 aan de start kwam de snelste van 6 vluchters, voor August Van Laethem , Henri Michiels, Clement Van Ransbeeck, Jos Hensen en Freddy Missotten. Op 25” werd André De Bilde 7de.

    30-04-2012 om 06:44 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De derde rit in de Ronde van Spanje bracht de renners via 2 cols van Granada naar Almaria over een afstand van 181km. De eerste ontsnapping gebeurde al na 3km toen reed Aranzabal weg maar werd vlug opnieuw tot de orde geroepen. Aan km 7 heeft Hutsebaut met enkele anderen een uitloper gewaagd, zij bleven wel een geruime tijd voorop maar kregen nooit meer dan 15” voorsprong. De 2 cols waren vandaag de Tejar 3e cat/ 802m. waar Urbani als 1e doorkwam en de Haza de Lino 1e cat/1280m. hier kwam Lopez-Carill voor de Nederlander Prinsen boven. Een bijna volledig peloton zou uiteindelijk voor de zege spurten. Domingo Perurena won voor José Gomez-Lucas, met in hun spoor Rik Van Linden, Pieter Nassen, Willy Planckaert, Dino Zandegu, Gert Harings, Emile Cambré, Miguel Maria Lasa en Johny Schleck als 10de. Den Engel Opdebeeck werd 42ste. Perurena neemt ook de leiderstrui over.

    In Groot-Brittannië won Sid Barras de wedstrijd Battle-Londen waar hij de snelste was van negen. Verder volgden Reg Barnett, Geoffrey Dutton, Dave Rollinson, Robert Addy, Reg Smith, Jim Moore, Leslie West en Dave Watson (Aus). Op 2’20” werd Keith Lambert 10de.

    De klimtrofee( Armelcriterium) te Henon in Frankrijk werd gewonnen door Jean-Pierre Danguillaume voor zijn metgezel Jean-Luc Molineris. Op 43” werd Raymond Riotte derde. Op 55” werd er met vijf gespurt voor plaats vier, Robert Bouloux haalde het voor Jacques Botherel, Jean-Pierre Genet, Michel Perin, en Jean-Claude Daunat. Voor Lucien Van Impe was er op 1’26 plaats 11 en volgde in zijn spoor Georges Pintens.

    In Geleen Nederland is Roger Swerts op 6km van het einde in de aanval gegaan en kreeg Ottenbros en Duyndam mee. In de spurt was Leo Duyndam de snelste voor Harm Ottenbros en Roger Swerts. Het peloton eindigde op 12” en was het Eddy Merckx die Jan Janssen, Gérard Koel, Jules Bruessing, Evert Dolman, Theo Verschueren en als 10de Adri Duycker vooraf ging.

    30-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In de 2e rit te Velbert in Duitsland heeft de Nederlander Fedor den Hertog er een ware demonstratie van gemaakt. Na 140km had hij er voor gezorgd dat nog slechts zes renners in de zelfde ronde eindigden. Onze landgenoot Marc Verbeek werd op 3’30” tweede voor de Deen Henning Jörgensen die al op 6’10” volgde. De eindzege was wel voor Mark Verbeek die de Deen Svend Erik Bjerg en de Nederlander Wim Albersen mee op het podium kreeg.

    De Rund in Berlin werd gewonnen door de Duitser Wilfried Trott en werd onze landgenoot Ernie Blommaert elfde.

    Antoine Bauwens die was de beste in Keulen waar slechts 75km moest worden gekoerst. Tweede werd de Duitser Wich en derde de Nederlander Mathieu Buckx.

    Vandaag eindigde in Groot-Brittannië de Greenall-Whitley 3day met een ritzege voor de Deen Tom Martin Biseth en werd onze landgenoot Gustaaf Van Gossum derde. Wat betreft het eindklassement is het de Nederlander Cees Bal die na 362km het haalt met een tijd van 8.45’44”. Op 1’46” volgt de Brit Phil Edwards en is op 2’01” De Deen Jorgen Emil Hansen derde. Voor Toine Van den Bunder de onttroonde leider was er plaats 6 op 2’32”. In het landenklassement wint Groot-Brittannië voor Nederland.

    De ronde der 12 Cantons in Luxemburg werd gewonnen door de Nederlandse ploeg (Jo Vrancken die 2 ritten won, Theo Vander Leeuw en Cor Boersma) hun tijd na 296,7km was 7.51’24”. De Luxemburgse ploeg van Dommeldange werd tweede op 54”, derde was Frankrijk op 1’06” en werd de Belgische ploeg Namur-Vélo op 2’14” vierde.

    30-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Raf Hooyberghs

    In Meerbeke bij Ninove waren de mensen van Sport en Steun niet gelukkig met de 45 renners die zij aan de start kregen voor de Omloop der Vlaamse Gewesten. Gelukkig kwamen in laatste instantie nog Sercu, Bracke, Reybroeck en Willy De Geest aan de start. Na enkele kilometers reden Hooyberghs, De Geest en Berckmans weg, door regen, wind en het afstoppen door de ploegmaats liepen zij na 50km al tot bijna 4’ uit. Toen het zonnetje zich liet zien reden Thomas en Maes naar de leiders, ook Delchambre probeerde het maar mislukte, daarna kwamen ook Ronny Vande Vijver en De Muynck aansluiten. De laatsten die aansloten waren Van Olmen, Aerts, Wright en Sercu die echter lek reed en alzo een mooie winstkans zag verloren gaan. In de eindspurt was Raf Hooyberghs de snelste voor Ronny Vande Vijver, Michaël Wright, Willy De Geest, Jean-Pierre Berckmans, Jos Van Olmen, Frans Maes, Johan De Muynck en Paul Aerts. Voor plaats 10 was Roger Volckaert op 35” sneller dan Roger Jochmans en Hugo Dehaes. Voor pechvogel Patrick Sercu was er op 45” een 13de plaats.

    30-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    André Coppers

    Onze landgenoot Mark Van Ouytsel was de beste te Euskirchen in Duitsland en werd zijn broer Luc 3e, op plaats 2 eindigde de Duitser Fr. Klemmer.

    In de 2daagse van Velbert eveneens in Duitsland ging de 1e rit naar Klaus-Peter Thaler, die 2 Belgen vooraf ging, Jos Jacobs en Marc Verbeek.

    De tweede rit in de Greenall-Withley 3day (Groot-Brittannië) werd gewonnen door de Nederlander Toine Van den Bunder die ook leider is.

    In Nederland waren er 2 wedstrijden, de Ronde van Gelderland over 164km werd gewonnen door Aad Van den Hoek die zijn 2 medevluchters vooraf ging. Tweede werd André Jansen en drie Gerrit Möhlmann. Op 39” werd Nanno Bakker 4e voor Wil de Vlam.

    De wedstrijd Vlissingen-Walcheren voor neo-amateurs werd gewonnen door Ad Dekkers voor Johnny Verbeke en Alfons Veelers.

    Voor onze landgenoot André Coppers was er winst in de Grote Prijs van Nangeroni te Petange in het Groot-Hertogdom Luxemburg waar Lucien Didier (Lux) 2e werd en Roland Wiscour (Bel) 3e, voor de Nederlander Theo Van der Leeuw was er plaats 4.

    29-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In de Ronde van Spanje werd rit 2 verreden tussen Cabra en Granada over een afstand van 206km. Men moest over 2 cols: De Carretero 3e cat.1040m en de Zegri 3e cat.1080m. Het was telkens José Pesarrodona die als 1e doorkwam. Het peloton gaf vijf renners de vrijheid, daarbij twee Nederlanders Koeken en vander Vleuten, hun maximum voorsprong was 3’ maar aan km 134 werden zij opnieuw ingelopen. Op 16km van het einde is onze landgenoot Hutsebaut in de aanval gegaan met o.a. Vianen, Cuevas, Van Linden en Perurena. Het jagende peloton zat de vluchters op de hielen maar op 1km van de streep is de Nederlander Gérard Vianen alleen weggereden en won met 7” voor Domingo Perurena, Claudio Michelotto, Francisco Galdos, Diego Moser, Hubert Hutsebaut, Bernard Labourdette en Rik Van Linden. Voor plaats 9 op 16” was Willy Planckaert de snelste van de groep. Voor Englebert Opdebeeck was er plaats 50. M.M. Lasa blijft leider.

    In Italië werd de 29ste Ronde van Toscanië verreden met start te Firenze en aankomst te Panzano over een afstand van 238km. De Zwitser Joseph Fuchs haalde het in een spurt met drie van onze landgenoot Georges Pintens en de Italiaan Giuseppe Perletto. Op 15” was Davide Boifava de snelste van het peloton, met daarbij op plaats acht Roger De Vlaeminck en André Poppe als 11de.

    29-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Nieuwe leider Grégoire Van Moer

    De 5e rit in de Ronde van België voor liefhebbers Oostende-Herentals 205km is betwist onder een neergutsende regen en is voor leider Ferdinand Peersman en groene trui Freddy Maertens fataal afgelopen. Een valpartij na 40km met als grootste slachtoffer Roger Verschaeve (polsbreuk), heeft er voor gezorgd dat een 15tal renners met daarbij Peersman en Maertens heel wat tijd verloren eer zij terug konden vertrekken. Het was vooral de Oost-Duitse ploeg met Thomas Huschke welke nog in aanmerking kwam voor de eindzege die een hoog tempo onderhield bij de 24 leiders, en na 150km reeds 10’ voorsprong verwierf. In de eindspurt was het Gustaaf Hermans die het haalde voor Walter Bellemans, Clement Van Ransbeeck, Roger De Beukelaer en sluit de Oost-Duitser Manfred Ulbricht de top5 af. Voor Grégoire Van Moer ploegmaat van de ongelukkige Ferdinand Peersman was er plaats 14 en de leiderstrui.

    De liefhebbers die niet in de Ronde zaten konden uit 5 wedstrijden kiezen.

    In Hingene won Eric Van Lent met 1’15” voorsprong van Leo Huysmans en was op 1’30” Alex Robberecht derde.

    87 renners namen de start te Kemmel en was de zege voor Eddy Ronquetti die met 3 lengten zijn kompaan Gery Catteeuw versloeg. Van het volgende vijftal op 40” was Marcel Louyet sneller dan de Nederlander Co Moritz, en de Belgen Bertil Cael, Norbert Lesage en Marc Renier.

    Te Lede waar men met 55 was vertrokken haalde Alex van Linden het in een spurt met twee van Jean-Pierre Baert. Op 3’ volgde Karel Rottiers die Eric Van de Wiele, Paul Flecy, Rudy Bauwens e.a. achter zich liet.

    In Lembeke was Alain De Saever de beste van 36, voor Eric De Meyer, André De Mol, Walter Heirbaut en werd Constant Rommens 5e.

    Te Sint-Pieters-Leeuw mocht men 84 renners inschrijven om 108km te koersen, voor Henri Michiels die met 1’50 voorsprong won werd het zijn eerste zege. Willy Verschueren werd 2e en op 2’10” volgde Sylvano Delpistola.

    29-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    Te Bavikhove kwamen voor de “Omloop Leiedal” 85 renners afgezakt waaronder Eddy Merckx, die zich steeds in de voorste gelederen hield. Na 50km ging hij zelfs in den aanval met Mahieu, een tiental kilometers later kwamen ook Vander Slagmolen en Bruyère aansluiten en hadden half koers 1 minuut voorsprong. Toen kwam er een tegenaanval van een 12tal die tot 20” van de leiders kwamen, die op dat ogenblik door een gesloten overweg werden tegen gehouden. Ondertussen was ook het peloton tot 150meter genaderd. De leiders mochten opnieuw met hun voorsprong vertrekken maar was enkele kilometers later alles opnieuw samen. Toen men richting de Kwaremont reed begon het te regenen en zijn na de beklimming heel wat renners afgestapt waarbij ook Merckx. Na de Kluisberg kreeg men een aanval van Lambrecht, Cael en Barras die nog het gezelschap kregen van een 18tal renners. Op 30km van het einde waren het Bruyère, Cael en Baert die uit de kopgroep wegreden, maar liet Baert toen zij 100 meter voorsprong hadden zich opnieuw afzakken. De twee anderen kwamen met lichte voorsprong aan de meet voorbij waar nog 4 plaatselijke ronden moesten gereden worden. Het is dan dat Roger Rosiers met waakhond Barras tot bij de leiders is gekomen, Roger Rosiers was zo sterk dat hij in de laatste ronde solo naar de meet reed en won met 10” voorsprong op Georges Barras, 20” op Joseph Bruyère en Eddy Cael. Op 55” won Paul Mahieu de spurt voor plaats 5 voor Julien Van Geebergen, André Dierickx, Eric Leman, Herman Vanspringel, Theo Fierens, Frans Mintjens,en Jaak De Boever.

    29-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Phil Edwards

    De eerste rit in de Ronde van Spanje werd verreden tussen Fuengirola en Cabra over een afstand van 167km. Reeds kort na de start reden zes renners waaronder onze landgenoot Marcel Omloop weg en werden aan km 95 opnieuw ingelopen. Ook moest men twee cols over, op de Los Castilejos (364meter/3e cat.) kwam José-Manuel Fuente als eerste door, wat hij ook deed op de Alto del Leon (960m/1e cat.) Uiteindelijk reed een kopgroep van 35 weg waarvan er 34 voor de zege zouden spurten. Het was Miguel Maria Lasa die won en tevens leider werd voor Domingo Perurena en Gonzalo Aja. Eerste landgenoot werd Englebert Opdebeeck op plaats 20, en werd zijn ploegmaat Michel Coulon 25e. Op 1’05” werd Antonio Alcon die vooraan de rol had moeten lossen 35e. Reeds twee Belgen staakten de strijd Tony Gakens en Georges Claes.

    In de Ronde van Indre - et - Loire behaalde Cyrille Guimard zijn tweede zege, in de laatste rit Tours-Tours versloeg hij na 240km 3 Belgen. Noël Vanclooster, Willy Teirlinck en Daniel Vanryckeghem. Plaats 5 was voor de Nederlander Evert Dolman. De eindzege was voor Bernard Thevenet die 17” voorsprong telde op Noël Vanclooster en 27” op José Catieau. De puntentrui bracht Noël Vanclooster mee naar huis.

    De Nederlander Peter Kisner uitkomend voor de Britse ploeg Holdsworth-Camagnola behaalde te Workshop in Groot-Brittannië de zege voor Sid Barras en Reg Barnett.

    Nog in Groot-Brittannië begon de Greenall-Withley 3-day voor liefhebbers met een tijdrit gewonnen door Phil Edwards.

    28-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    In Frankrijk heeft de krant “L’Humanité-Dimanche” bekend gemaakt dat de wedstrijd “Boucles de la Seine” niet zal verreden worden. In een mededeling liet de krant weten niet bij machte te zijn deze wedstrijd alleen te financieren. Men hoopt het budgettaire evenwicht te kunnen herstellen tegen volgend jaar.

    27-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België Liefhebbers

    De start van de 4e rit Ieper-Oostende verliep niet volgens het boekje, de 94 renners die nog in koers waren negeerden de officiële start zodat de politie diende in te grijpen. De koerscommissarissen kregen uiteindelijk de wagen met de wedstrijdleider voor de renners en kon men vertrekken. Was de aanvalsdrift door dit voorval afgekoeld? 75km lang bleef het peloton gesloten. Uiteindelijk vormde zich een kopgroep van 27 met daarbij de leider Ferdinand Peersman, groene trui Michel Pollentier en Staf Hermans drie kanshebbers op de eindzege. Aan km 90 reed Hermans lek, werd het tempo opgedreven zodat Staf rap op 1’30” werd gefietst. In de bevoorrading te Gistel na 95km was het Michel die lek reed, maar kreeg onmiddellijk een ander fiets zodat hij opnieuw kon aansluiten. Ondertussen was de kopgroep tot 18 herleid. Te Jabbeke na 120km stonden de leiders die 1’30” voorsprong hadden voor een gesloten overweg, en mochten zij met dezelfde voorsprong opnieuw vertrekken. Bij het binnenkomen van Oostende waar men nog 2 ronden van 8km moest rijden was de voorsprong tot 2’ aangedikt. In de laatste ronde zijn het Van Cauter en Delcroix die zich wisten los te werken. Staf Van Cauter won vrij vlot voor Ludo Delcroix. In de spurt voor plaats drie deed zich een valpartij voor met als voornaamste slachtoffers, Michel Pollentier, Clement Van Ransbeeck, Frans Van Looy, John Cornelissen (Ned) en werd Jos De Keersmaecker met een sleutelbeenbreuk naar het ziekenhuis afgevoerd. Het was uiteindelijk de Oost-Duitser Thomas Huschke die 3e werd op 17” voor Freddy Maertens die door de val van Pollentier de groene trui overneemt. Leider Ferdinand Peersman werd 13e.

    Het criterium in afwachting van de Ronde had na 85km de Nederlander Wim De Waal als winnaar voor Daniel Pauwels en Luc Dumarey.

    27-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy Van Neste

    In Ruddervoorde mocht Willy Van Neste 90 collega’s verwelkomen, die 21 maal een ongemeen vlug lopende omloop onder de wielen kregen. Die goede wegen waren er de oorzaak van dat het eerste gedeelte van de wedstrijd afgejakkerd werd in een ongemeen hoogliggend tempo. Waardoor in de eerste honderd kilometer de wedstrijd meer op een afvallingskoers geleek. Toen men de laatste zes ronden inging reed men nog met een compacte groep van 50 renners. Op 35km van het einde scheurde de groep en kwamen 17 renners aan de leiding. Na eerst even met Albert Van Vlierberghe op kop te rijden heeft thuisrijder Willy Van Neste op 3km van de meet definitief toegeslagen. Hoe hard men ook reageerde Willy behield zijn 200 meter voorsprong en won voor Eric Leman, Jaak De Boever, Jan Janssen (Ned), Herman Vrijders, Patrick Sercu, Jules Bruessing (Ned), Albert Van Vlierberghe, Harm Ottenbros (Ned), en Maurice Dury e.a.

    27-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland


    .

    Duizenden Andalousië’s zijn te Fuengirola naar de start van de Ronde van Spanje gekomen. Zoals de laatste tijd gebruikelijk is voor iedere ronde werd er begonnen met een individuele tijdrit. Deze vond plaats op een circuit van 6km dat werd uitgestippeld op de zeedijk langsheen de Middellandse Zee. De organisatoren hadden een kilometer lange optocht in elkaar gestoken waarin origineel door Andalousische meisjes de fiets sinds het ontstaan in 1877 werd voorgesteld. Er werd natuurlijk ook gefietst en was het Rik Van Linden die lange tijd de beste tijd liet afdrukken, maar deed Willy Van Malderghem er 3” vanaf. Uiteindelijk was het de Nederlander René Pijnen 7’34”die net als verleden jaar de proloog won, voor José- Antonio Gonzales-Linares 7’36” en Joaquim Aghostino 7’44”. Eerste landgenoot werd August Herijgers op plaats 11 met een tijd van 7’54”. Voor Englebert Opdebeeck was er plaats 56 op 42”. Lomme Driessens was niet opgetogen wat betreft zijn kopman Aghostino die normaal woensdagavond in Fuengirola werd verwacht niet was komen opdagen. Het was pas enkele uren voor de start dat de renner in het gezelschap van zijn vrouw en de voorzitter van Sporting Lissabon, klub waar Aghostino is aangesloten toekwam.

    In de Ronde van Indre-et-Loire was in de 2e rit Joué-les-Tours – Tours de dagzege voor Cyrille Guimard die na 225km de snelste was van zeven. Onze landgenoot Noël Vanclooster werd tweede verder volgden, Bernard Thevenet die uiteraard leider blijft, José Catieau, Pierre Martelozzo, Jacques Cadiou en Jean-Jacques Sanquer. Op 1’10” werd Regis Delepine 8e voor Marc Demeyer, Willy Abbeloos, Ludo Van Staeyen e.a.

    27-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    .

    Te Pabu in Frankrijk is de sedert 10 dagen 37 jaar geworden François Le Bihan overleden. In 1959 en 1960 was hij onafhankelijke. Werd prof in 1962 maar in 1965 werd hij opnieuw onafhankelijke, om vanaf 1966 tot verleden jaar bij de amateurs hors catégorie te rijden.

    26-04-2012 om 01:50 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Reeds na de eerste rit Chateau-Renault – Tours heeft Bernard Thevenet een ernstige optie genomen op de eindzege in de Ronde van Indre et Loire. Bernard werd winnaar met 17” voorsprong en brengt zijn ritzege nog 10” bonus op, hij is tevens de nieuwe leider. Het was na 120km dat een groep van 24 wegreed en samen bleef tot bij het binnenrijden van Tours. Een eerste poging kwam er van Marc Demeyer, dan ging op 12km van de meet José Catieau maar werd 4km voor de streep opnieuw gegrepen. Het was op de plaatselijke helling dat Bernard wegreed en het volhield tot op de meet. In de spurt voor plaats twee was het Marc Demeyer die het haalde voor Raf Hooyberghs, Noël Vanclooster, Francis Ducreux (Fr), Michaël Wright (Gb), Jos Abelshausen, Herman Beyssens en Willy Abbeloos. Vanaf plaats 10 t/m 16 werden de renners gelijk geplaatst. Het peloton mocht voor plaats 25 spurten, het had liefst 7’40” achterstand en was het Paul Aerts die 25e werd. Als laatste eindigde Jos Roosen van de Watneys ploeg hij had een achterstand van 31’3”. De Fransman René Grenier was de enige opgever.

    26-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Vandaag werd de zaak Frans Verbeeck die op 19/4 was uitgesteld door de B.W.B. behandeld. Frans die toen niet kon aanwezig zijn mocht het vandaag uitleggen. Ook de heer Lacroix verantwoordelijke van de ploeg mocht zijn zegje doen. Nadat de vertegenwoordiger van de koerscommissarissen werd gehoord, heeft het Beroepskomitee de beslissing van de koerscommissarissen bekrachtigd. De opelegde boete zal betaald moeten worden aan de sociale rennerskas.

    26-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België Liefhebbers

    .
    Ferdinand Peersman

    In de Ronde van België bleven er nog 95 renners over om aan de 3e rit te beginnen. Met de Kemmel- , de Rode- en Zwarte berg kregen de renners in de rit van Zottegem naar Ieper een lastig parcours. Het was na 55km dat er 40-tal renners voorsprong namen maar zorgden de ploegmaats van leider Peersman alsook van Pollentier en Hermans die ook nog kans maakten op de eindzege dat alles opnieuw samen kwam. Aan km 70 was het Gerry Catteeuw die demarreerde, Buslot, De Keersmaecker en Lannoo reageerden en kwamen tot bij de leider. Even later sloten ook Geldhof en De Beukelaer aan. Verschaeve die ook de sprong waagde werd door Catteeuw opgewacht zodat men 7 leiders kreeg. Aan km 126 tijdens de beklimming van de Kemmel werden de leiders ingelopen. In de afdaling werd er een nieuwe kopgroep van 18 gevormd. Op 5km van de meet deed Freddy Maertens een uitval maar werd door leider Peersman tot de orde geroepen. Patrick Geldhof een ploegmaat van Maertens is dan op 3km van de streep weggereden, de man uit Torhout die verleden week in Frankrijk nog 11e werd in de rittenwedstrijd Loir & Cher hield stand en won met 15” voorsprong. Freddy Maertens werd tweed voor Roger De Beukelaer, Frans Van Looy, Michel Pollentier e.a. Ferdinand Peersman die 16e werd blijft leider.

    26-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In Oostakker mochten de inrichters 88 rugnummers uitdelen, en moesten de renners 16 rondjes rijden. Eerste aanvaller was Willy De Bosscher die er enkel op uit was om een premie op te strijken, kreeg echter het gezelschap van Jan Vande Wiele en hebben zij samen het enkele ronden volgehouden. Toen in de 10e ronde een elftal renners wegreed was het menens, nog vijf anderen konden aansluiten en liet het peloton begaan. De eindspurt bracht een verrassende winnaar, het was de Nederlander Charles de Smit uitkomend voor het Belgische Hertekamp die verrassend won voor André Dierickx, Frans Kerremans, Georges Vandenberghe, Roger Rosiers, Georges Vanconingsloo, Ronny Vande Vijver, Romain Maes, Roger Wuytack, Georges Pintens, de zwitser Rub Kut, Luc Van Den Daele, Eddy Reyniers, Paul Mahieu en als 16de Jaak De Boever.

    26-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    .
    Gregoire Van Moer

    In de Ronde van België voor liefhebbers reden de renners van Jambes naar Zottegem waarvoor zij 138km moesten overbruggen. Na 35km kwam er een ontsnapping van 19 renners op gang en was de beslissing gevallen. Toen aan km 80 Ludo Van Dromme klapband had,werd hij opgewacht door nationaal kampioen Freddy Maertens en Patrick Geldof die hem terug in het peloton brachten. De beslissing viel toen men al op het plaatselijk parcours van 10km was. Op 2 ronden van het einde waren het Maertens en De Beuckelaer die wegreden maar zouden opnieuw gegrepen worden. Het is op dat moment dat Van Moer zijn aanval plaatste en kon enkel Verschaeve nog aansluiten. In de laatste kilometers heeft Gregoire Van Moer zijn kompaan Roger Verschaeve nog achter gelaten en won met 8” voorsprong. Op 25” werd Wilfried Wesemael 3e voor Frans Van Looy, Freddy Maertens, Jean-Marie Coenen, de Oost-Duitser Thomas Huschke, Ludo Noels, Roger De Beuckelaer en is met José Van Ackere de top10 compleet. Leider blijft Ferdinand Peersman.

    In Mariakerke waar 105km moest worden afgelegd kwamen liefst 142 renners aan de start. En waren het nogmaals de Nederlanders die de Belgen de kaas van tussen hun boterham kwamen afsnoepen. De winnaar Bert Broere versloeg zijn landgenoot Herman Nak. In de spurt van de 12 achtervolgers waren het weer onze Noorderburen die het haalden, Bas Hordijk werd 3e en Wim De Waal 4e. Op plaats 5 hebben we dan Martin De Clercq die pas op 500meter van de meet was komen aansluiten. De prestatie van Martin is nog opmerkelijker als men weet dat hij dit verwezenlijkte na een dagnacht taak van 19 uur. Zijn normale dagtaak was van 8 tot 17uur, moest echter nadien nog een proef afleggen en deze was pas om 3uur in de morgen gedaan. Even een korte rust gnomen en dan richting Mariakerke.

    25-04-2012 om 07:58 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Julien Van Lint

    In Italië heeft onze landgenoot Julien Van Lint een uitgeregende Milaan-Vignola gewonnen. Na amper 100 van de 204,5km is de karavaan door een ware wolkbreuk getroffen. Het was ijzig koud, er stak een stormwind op en toen er nog een hagelbui bijkwam hebben heel wat renners de volgwagens opgezocht. Uiteindelijk bleven nog 16 renners in de wedstrijd, waarbij 3 landgenoten Van Lint, Julien Stevens en Guido Van Sweevelt. Het is op 35km van de streep dat Van Lint wegreed enkel zijn ploegmaat Stevens, Simonetti en als laatste Cumino kwam aansluiten. Het was deze laatste die van ver de eindspurt op gang bracht maar Julien Van Lint remonteerde hem en kon weerstaan aan de aandringende Mauro Simonetti. Julien Stevens kwam nog als derde over de streep voor Vittorio Cumino. Op 3’05” won Guido Van Sweevelt de spurt voor plaats vijf waarin hij 5 Italianen versloeg. Het gemiddelde van de wedstrijd was amper 34,759 km/uur.

    In Frankrijk is de Ronde van Indre et Loire gestart te Chateau- Renault met een proloog per ploeg. Het was Beaulieu-Flandria die won met een tijd van 7’10”6 over de 5km. Op 0”6 werd Gan-Mercier 2e en Sonolor als derde had 2”6 meer nodig. Het was Daniël Verplancke die als eerste renner van Beaulieu-Flandria over de streep bolde en leider werd.

    25-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Roger Swerts

    Niet het parcours maar de wind heeft de wedstrijd te Genk-Boxbergerheide hard gemaakt. De Nederlanders Kelleneers en Wanders reden drie van de zeven grote ronden voorop. Het is bij het ingaan van de laatste grote ronde dat de Molteni’s de wedstrijd naar hun hand hebben gezet. Eerst met Van Schil die zijn ploegmaat Barras, Hordijk en Van Beers meekreeg. Dan is Swerts komen aansluiten met o.a. de Nederlanders Janssen en Karstens maar kwam ook de rest opnieuw tot bij de leiders. Op 30km van het einde is het Deschoenmaecker voor Molteni die met De Bal en Eyers wegrijd. Wanneer de leiders uit het gezicht zijn is het Swerts die in de tegenreactie gaat met Kerremans en Brands . Albert Van Vlierberghe met Vanconingsloo als waakhond komt bij het drietal aansluiten. Vooral Swerts zorgt er voor dat leiders worden bij gebeend. In de slotronde rijd Roger Swerts van de anderen weg en wint met 50” voorsprong op Georges Vanconingsloo, Maurice Eyers, Alfons De Bal, Frans Kerremans, Albert Van Vlierberghe, Jos Deschoenmaecker en Frans Brands. Op 1’30” zijn het Vic Van Schil, Jos Huysmans en Hugo De Haes die in deze volgorde over de streep bollen. De zegebloemen waren voor Roger zijn ouders die niet op de wedstrijd aanwezig waren zijn aangezien zij een feest hadden voor hun 30jaar huwelijk.

    In Vilvoorde thuishaven van Guillaume Driessens zijn gewoonlijk wel wat grote namen aan de start, maar dit jaar was er enkel oud-wereldkampioen Harm Ottenbros, maar kwam wel winnen. Met 78 zijn ze gestart om 14 ronden van 10km af te leggen. De eerste aanval kwam er na drie ronden met Ward Janssens, Ghislain Van Landeghem, Bernard Delchambre en Frank Ebo, zij kregen even later het gezelschap van de Nederlander Leo Duyndam, maar in de 10ronde was hun sprookje uit. Een ronde later zijn Jaak De Boever en Herman Vrijders uit het vel gedunde prloton weggereden. Bij het ingaan van de laatste ronde hadden zij nog 100meter op het duo Berckmans en Ottenbros. Het was van zeer ver dat Harm Ottenbros de spurt begon en haalde het met 3 lengten van Jean-Pierre Berckmans, Jaak De Boever en Herman Vrijders. De spurt van de eerste achtervolgende groep op 20” werd gewonnen door Richard Bukacki voor Dirk Baert, Aimé Delaere, Ward Janssens, Etienne Antheunis en sluit de Nederlander Ben Janboers de top10 af.

    25-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    Vandaag is de Ronde van België voor liefhebbers van start gegaan met de rit Sint Truiden – Jambes over een afstand van 115km. Na de middag is er een ploegentijdrit. Onder de 102 deelnemers zijn er 24 buitenlanders. Het is tijdens een beklimming te Hoei dat de groep verbrokkelde in drie groepjes. Met een negental op kop. Een spijtige wegvergissing op 5km van de streep heeft de wedstrijd vervalst. Rijpens en Lannoo die waren voorop gaan rijden waren de eerste slachtoffers, ook de anderen behalve Peersman volgden de verkeerde weg. Voor Ferdinand Peersman uit St. Amands werd het zijn 1e zege. Op 2” volgde Michel Pollentier en op 10” volgde de anderen, waarvan Lucien De Brauwere de snelste was voor Rudi Rijpens, Rino Vandromme, Gustaaf Hermans, Roger Loysch, Paul Lannoo en als 9e de Nederlander Cees van Dongen.

    De ploegentijdrit werd gewonnen door de Stoempers uit Leuven voor Deurne W.S. en W.S.C. Torhout.

    Voor Eric Van Lent was er winst te Grez-Doiceau waar hij Bernard Bouruignon en Robert DeGuchtenaere mee op het podium kreeg.

    24-04-2012 om 06:28 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Tino Tabak

    Tijdens een oefentocht in de omgeving van Schagerbrug is Tino Tabak aangereden op het fietspad door een vrachtwagen die rechts afsloeg. Tino kloeg over pijn in het hoofd en werd naar het ziekenhuis van Alkmaar overgebracht. Normaal zou Tino morgen naar Spanje afreizen waar op 27/4 de Ronde van Spanje begint.

    24-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Regis Ovion

    Tweede dag in de Omloop van Zuid-West Nederland, Klaas Balk won te Breda voor Henk Stander en Gerrie Knetemann. In de eindstand heeft Klaas Balk dezelfde tijd als Aad Vanden Hoek maar is door zijn ritzege eindwinnaar. Op plaats 3 eindigde Henk Stander met 10” achterstand. Op 4 volgt Anne Koster op 44”, werd Anton Vander Spiegel 5e op 47” en Toine Vanden Bunder 6e met 1’38” achterstand. Ketting- Didam was de beste ploeg.

    Laatste dag in de Omloop van de Sarthe voor liefhebbers waar de ritzege naar Guy Sibille ging. De eindzege was voor de regerende wereldkampioen Regis Ovion die 32” voorsprong had op Claude Aiguesparses, 38” op Marcel Duchemin, 45” op Alain Noguès en was op plaats 5 op 51” de Pool Ryszard Szurkowski de eerste buitenlander.

    Nieuwe ritzege voor Patrick Cluzaud in de 2e rit a van de Saône & Loire waar rit 2b gewonnen werd door Yves Bottazzi. De eindzege was wel voor de Nederlander Cees Priem die 44” voorsprong had op Georges Ballandras en 53” op Patrick Cluzaud.

    In Nancy werd onze landgenoot Marcel Louyet derde achter de Fransman Rachel Dard en de Italiaan Giovanni Dalla Bona, nog een landgenoot Freddy Renson werd vierde.

    De Ronde van Marokko eindgde met de rit El Jadida-Casablanca en werd gewonnen door de Nederlander Arie Hassink voor Valerii Likatchew en de Algerijn Madjid Hamza. In de eindstand heeft de Rus Valerii Likatchew 13” voorsprong op de Nederlander Fedor Den Hertog en volgt de Rus Anatoli Starkhov op 59”.

    Mooie ereplaatsen voor onze landgenoten in Zwitserland waar te Hochdorf de G.P. Seetal werd verreden. Er waren 97 deelnemers uit vijf verschillende landen. De zege was voor de Zwitser René Savary die 3.41’54” nodig had voor de 144km. In de groepsspurt voor plaats vijf werd José Clabots tweede wat hem plaats 6 opleverde. Voor Benny Paulissen die de bergprijs en de vliegende spurten won was er plaats negen. Onze derde landgenoot die deelnam Gustaaf Put eindigde op plaats 17.

    Voor onze landgenoot José Clabots was er te Hochdorf in de G.P. Seetal een 6e plaats op 2’13” van de winnaar René Savary die het haalde van zijn metgezel Gilbert Bischoff.

    23-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Domingo Perurena
    In Spanje was het de laatste dag in de Ronde van het Baskenland met de rit San Sebastian-Eibar (Arrate) na 152km won Domingo Perurena zijn 2e rit in 2 dagen. Hij had 35” voorsprong op José- Antonio Ponton en 1’12” op José- Luis Uribezubia, Ventura Diaz en werd Gonzalo Aja vijfde. In de eindstand heeft José-Antonio Gonzales-Linares na 840km een voorsprong van 9’ op Jésus Manzaneque en 9’31 op Jesus Esperanza. Kas was de beste ploeg, de bergprijs was voor José-Manuel Fuente en was het puntenklassement eveneens voor de eindwinnaar.

    In Groot-Brittannië te Stoneleigh behaald Sid Barras al zijn 5e zege, voor Brian Jolly en Reg Barnett.

    In Italië werd er gekoerst te Villaorba (tipo pista) en was de zege voor Marino Basso 24p.voor Gianni Motta 18p en Felice Gimondi 17p.

    23-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Cees Swinkels

    Daags voor de Ronde van België voor liefhebbers begint waren er nog 10wedstrijden voor liefhebbers.

    In Alken mocht de wielerclub “Sint Joris” voor zijn wedstrijd tellende voor de Schaal Frans Theelen 104 renners inschrijven. Waarvan 36 Nederlanders, 4 Duitsers, 3 Italianen en 1 Zwitser. De vrij bochtige omloop van 5,7km moest men 18 keer afleggen. Na de gebruikelijke schermutselingen was het half koers dat de Duitser Josef Flachs wegreed en een ernstige ontsnapping op gang kwam. De eerste die bij de Duitser kwam was Paul Van Elderen zij kregen nog het gezelschap van Maurice Van Elderen geen familie van Paul, Pierre Henri en de Nederlander Tony Damen, hun voorsprong steeg vlug tot 30”. Maar op 5 ronden van het einde was het de Nederlander Geert Oosterbosch die als een sneltrein naar de koplopers reed en enkel de twee Van Elderen die konden aanpikken. Het peloton kwam de leiders nog op de hielen maar in de spurt won Paul Van Elderen met 1 lengte van Maurice en Geert Oosterbosch. Op 15” werd Robert Reekmans 4e voor Marc Verbeeck, André Verbraeken, de Nederlander Louis Meyers en Lambert Swennen. Vanaf plaats 9 werden 45 renners gelijk geplaatst.

    Wel een Nederlandse overwinning in Asse waar Cees Bal de beste was van 74 deelnemers. Flory Van Hooydonck werd er tweede en ook plaats drie ging naar een Nederlander Adri VanOpdorp.

    In Deerlijk was Ludo Dumarey waarlijk de beste van 50 van zijn eerste achtervolgers was Daniël De Schrooder op 1’35” de snelste voor Johny Soenens, Bertil Cael, Eric Rosseel, Alain Desaever en Raf Coene.

    Winst was er voor Fred. Adam te Ellignies-Ste-Anne, tweede werd Mario Wittenberg en werd de Fransman René Bleuze derde.

    In Haasrode kwam Florent Van Kerckhove met 15” voorsprong toe, de Nederlander Johan Brinkman werd tweede en Frans Fierens derde.

    Te Impe kwamen 94 renners aan de start en moesten 158km afleggen. De renners maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van. Vier renners zorgden op het golvend parcours voor de beslissende afscheiding. In de spurt was het Jacky Declerck die het haalde voor Marc Steels, Martin De Clercq die op een leeglopende tube moest spurten en Rik De Poorter. Op 30” werd Freddy Méchant vijfde.

    De Nederlander Cees Swinkels was te Kortenaken waar 78 renners de start namen in een spurt met drie een 1/2 lengte sneller dan Yvan Benaets en André Coppers. Van de eerste achtervolgers op 50” was Theo Bruylandts sneller dan zijn kompaan Jos Gijsemans.

    Voor de Spanjaard Pedro Padro was het te Rotheux-Rimière zijn tweede zege, in een spurt met zes versloeg hij de Nederlander Jo Van Pol , de Italiaan Joseph Civatone, de Nederlander Cor Boersma, en zowaar een twee Belgen Dieudonné Depireux en Nico Crommen. De zevende August Herijgers had 1’50” achterstand.

    In het criterium van Marcinelle was het Bernard Draux die na 70km 20” voorsprong had op Jean-Claude Buffet en Gino Tezza.

    Tombeek-Overijse mocht 31 liefhebbers ontvangen en was het Guido Verheyden die in een spurt met twee Henri Michiels versloeg met een halve lengte. De twee hadden liefst 6’30 voorsprong op Eddy Vandenbossche. Voor plaats 4 op 8’25” was Frans Aerts sneller dan Freddy Misotten, Armand Pintens ea.

    Te Waret-le-Chaussée was de overwinning voor Henri Wats die zijn medvluchter W.Lemmens versloeg en werd de Nederlander Mathieu Buckx op 20” derde.

    23-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waalse Pijl

    .
    Eddy wint de Waalse Pijl

    Door de wind die de ganse dag in het voordeel heeft geblazen is er in de Waalse Pijl nooit tot een ernstige ontsnapping gekomen. De beslissing kwam er op 20km van het einde op de muur van Thuin, rijden Swerts, Vanspringel twee ploegmaats van Merckx weg met Mortensen, Rosiers en Vanneste. Deze vijf zouden zeker voorop gebleven zijn indien een voorlaatste krachtinspanning van Eddy op minder dan 5km niet voor een gedeeltelijke hergroepering had gezorgd op nauwelijks 1km van de meet. Toen werd Swerts door Eddy nog eens vooruit gestuurd, zodat Eddy nog even op adem kon komen. Het was Rosiers die de anderen nu tot bij Roger bracht en maakte Eddy in de spurt bergop af voor Raymond Poulidor (Fr). Plaats 3 was voor Willy Vanneste voor Gilbert Bellone (Fr), Georges Pintens, Alain Santy (Fr), Staf Van Roosbroeck, de Nederlander Wim Scheepers, de Deen Leif Mortensen, Roger Swerts, Joop Zoetemelk (Ned), Roger Rosiers, Herman Vanspringel en Raymond Delisle (Fr).

    23-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    .
    Gerrie van Gerwen
    De Omloop van Zuid-West Nederland begon met de rit in lijn ’s Gravendeel-Lage Zwaluwe, na 123km was Gerrie van Gerwen sneller dan Toine Van den Bunder en Jan Raas. Na de middag was er een ploegentijdrit gewonnen door Ketting-Didam die 32’06” reden over de 22,8km. Plaats twee was voor Kroon op 6” en werd Delbana op 23” derde.

    In de Ronde van Marokko behaalde onze landgenoot Gustaaf Verboven op de voorlaatste dag zijn tweede ritzege. De rit Safi-El Jadida was 147km lang en stonden de Nederlander Louis Westrus 2e en onze landgenoot Eric Serlet 3e mee op het podium. Leider blijft de Rus Likatchew.

    In Frankrijk waren er vandaag drie wedstrijden, op de 2e dag in de Omloop van de Sarthe moesten de renners 2 ritten rijden, rit a werd gewonnen door Michel Fedrigo en rit b ging naar de Pool Zenon Czechowski.

    Saône & Loire is een tweedaagse en werd de eerste rit gewonnen door de Fransman Patrick Cluzaud.

    Te Liévin was er de G.P. van Frans Vlaanderen over 150km, na 3.55’20” was het de Fransman Claude Tollet die won voor Eric Lalouette en onze landgenoot Lucien Pratte.

    22-04-2012 om 06:31 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Liefst 143 renners aan de start van de liefhebberskoers te Edegem waaronder heel wat Nederlanders. Na 102km won Roger De Beukelaer voor de Nederlander Piet van Katwijk, Edmond Verbruggen, Ribert Ferket en Isidoor Weemaes. Voor plaats 6 op 50 meter was Alex Robberecht sneller dan Roger De Bakker, de Nederlanders Cees van Dongen, Wim de Vlam en Hendrik Jacob, André Verbraecken, de Nederlander Frans Tilburgs, Ludo Bosch, Georges Bortels en Mar Van De Putte.

    In Leval-Trahegnies had men met 66 renners ook niet te klagen. Voor Bernard Bourguignon die 5 van medevluchters in de spurt won werd het zijn derde zege. Lucien Zelck werd 2e en verder volgden de Nederlander The vander Leeuw, Jos Vandermeulen, Jan Van Hoorenbeeck en Freddy Libouton. Op 2’ mocht een 3tal voor plaats 7 spurten, het was Jean-Pierre Lambert die het haalde voor Jean Cleppe en Marc Keiser.

    In Oostende telde de wedstrijd voor de West-Vlaamse trofee en kreeg men 96renners aan de start. Voor winnaar Patrick Geldhof die 26” voorsprong had werd het zijn 1e zege. Op 1km van het einde was het Etienne Van Braeckel die nog wegreed van acht achtervolgers en nipt uit de greep bleef van Freddy Maertens, de Nederlander Cees Bal, Marc Renier, Wilfried Wesemael, Paul Lannoo, Lucien De Brauwer en Roger Verschaeve. Dan was het 7’55” wachten om Karel Sels de spurt voor plaats 10 te zien winnen. Voor Martin De Clercq was er een 13e plaats.

    In Ronse waar men met 72 renners was vertrokken was het Bertil Cael die na 105km met een wiellengte won van Yvan Ronsse uit Zingem. Op 20” was het Lieven Malfait die derde werd voor Marnix Lannoo, Luc De Croock, Luc D’Hont e.a.

    In Sint Kathelijne-Waver heeft men wel het grootste aantal renners aan de start gekregen men vertrok er met 175 voor 105km. Winnaar werd Luc Van Ouytsel voor Eric Van Lent die 100meter te kort kwam. Verder volgden Gustaaf Van Gossum, Eddy Van Hoof, Yvan Demedts, de Nederlander Jan Spetgens, Theo Dockx, Ludo Bruylants, August Hereygers en sluit Willy Govaerts de top10 af.

    22-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Vierde en voorlaatste rit in de Ronde van het Baskenland waar Domingo Perurena de rit Vittoria-Sebastian won. Na 181km was hij sneller dan José- Lusi Uribezubia, Julian Cueves en sluit José Gomez-Lucas de top5 af. J.A. Gonzales-Linares blijft leider.

    In Italië was Felice Gimondi de beste te Tavarnelle in een criterium van 100km. Stonden mee op het podium Marino Basso en Gianni Motta zij volgden op 20”.

    22-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In de Ronde van het Baskenland werden vandaag 2 ritten afgewerkt, een tijdrit en een rit in lijn. In de voormiddag won leider José-Antonio Gonzales-Linares de tijdrit van 49km tussen Estella en Logrono. Op 1’05” werd Jesus Manzaneque tweede en had de derde Andrès Oliva reeds 2’35” achterstand.

    Na de middag werd de rit in lijn verreden tussen Logrono en Vitoria over een afstand van 108km. Manuel Blanco won met 29” voorsprong op Julian Cuevas en werd de snelle Domingo Perurena op 39” derde voor José Gomez-Lucas en leider José-Antonio Gonzales-Linares.

    In Frankrijk was er de Omloop v/d Sarthe een 3daagse voor liefhebbers, die begon met een tijdrit gewonnen door Regis Ovion.

    In de Ronde van Marokko zitten de renners met Essaouira-Safi al aan de 10e rit. Net als gisteren was het vandaag opnieuw de Rus Valerii Likatchew die won, voor de Fransman Jacques Esclassan en de Rus Anatolii Starkov.

    21-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    .

    De Nederlander Harry Steevens die tijdens Luik-Bastenaken-Luik is gevallen is voor enkele weken out. Een onderzoek in de kliniek van Bastogne heeft uitgewezen dat Harry geen enkele breuk heeft opgelopen, maar naast heel wat schaafwonden zou hij ook een hersenschudding hebben. Steevens zal vrijdag van Bastenaken naar zijn woonplaats in Nederland worden overgebracht.

    21-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In de Ronde van het Baskenland was in de tweede rit Bilbao-Pamplona na 180km de zege voor Julian Cuevas die 10” voorsprong had op José- Antonio Ponton en 41” op José- Antonio Gonzales-Linares ritwinnaar van gisteren en die ook leider blijft.

    De negende rit in de Ronde van Marokko voor liefhebbers werd verreden tussen Agadir en Essaouira over een afstand van 170km. De Rus Valerii Likatchew werd ritwinnaar en tevens leider. Voor de Fransman Michel Coroller was er plaats twee en werd de Pool Henryk Woznyk derde.

    20-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luik- Bastenaken- Luik

    .
    Eddy solo in L-B-L

    Vandaag werd Luik-Bastenaken-Luik verreden over een afstand van 239km met liefst 13 hellingen, waarvan de eerste te Beaufays na 8km en de laatste te Jehanster na 230,5km. De beslissing viel toen de helling van Wanne in zicht kwam. Merckx is toen met zijn ploegmaat Vanspringel en de Nederlander Wim Schepers op zoek gegaan naar Frans Mintjens en de Nederlander Tino Tabak, die tot 2’ voorsprong hadden bereikt. De 2 vluchters werden rap ingelopen en op de Stockeu waar Schepers wegens pech van de fiets moest,is Merckx ten aanval gegaan. Het was pas na de Haute Levée waar hij nog maar 35” voorsprong had dat Eddy stelselmatig verder is beginnen uitlopen op Schepers en zijn ploegmaat Vanspringel die natuurlijk niet meewerkte. Eddy won uiteindelijk na een solo van 47km met 2’40” voorsprong op Wim Schepers die een zieke Vanspringel op 4’35” had achtergelaten. Na dit 3tal was er een groep van 18 dat echter nog zou uiteenvallen. Met zijn 4e plaats op 5’26” was Roger Swerts de 3e Molteni in de top5, in zijn spoor volgden Georges Pintens, de Deen Leif Mortensen, en de Fransman Raymond Delisle. Voor de Fransman Gilbert Bellone was er op 6’38” plaats 8. Vic Van Schil werd 9e op 6’46” voor de Fransman Robert Bouloux e.a. Van de 129 vertrekkers hebben er 42 de wedstrijd uitgereden, waarvan het laatste viertal 21’58” achterstand had.

    Voor de liefhebbers was er een wedstrijd te Verviers waar de Nederlander Jo Vrancken won voor Bernard Bourguignon en de Spanjaard Pedro Pardo

    20-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Frans Verbeeck

    De klacht van Frans Verbeeck is vandaag door de B.W.B. niet behandeld. Na zijn diskwalificatie in Gent-Wevelgem had Frans op zijn beurt een klacht ingediend tegen Felice Gimondi. Normaal zou vandaag uitspraak gedaan worden. Maar door zijn val in Parijs-Roubaix kon Frans niet aanwezig zijn op de zitting en werd de behandeling van de klacht tot een nader te bepalen datum uitgesteld.

    19-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De Spanjaard José-Antonio Gonzales-Linares werd winnaar van de 1e rit in de Ronde van het Baskenland. Na de 170km tussen Eibar en Bilbao had de winnaar liefst 3’30” voorsprong op de tweede Jesus Esperanza. Voor plaats drie op 7’03” was Domingo Perurena de snelste voor Vicent Lopez-Carril en werd José- Manuel Fuente vijfde.

    In de Ronde van Marokko voor liefhebbers was er gisteren een rustdag. Vandaag werd de 8e rit Marrakech-Agadir verreden over een afstand van 144km en bracht een overwinning voor onze landgenoot Gustaaf Verboven voor de Rus Anatolii Starkhov en de Marokkaan Mohamrd El Gourch. Onze landgenoot Eric Serlet moest zijn leiderstrui afstaan aan de Rus Valerii Likatchew.

    19-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jos Vander Vleuten en Emile Cambré
    In Luik-Tongrinne 217km viel de beslissing na 100km. Zeven renners namen afstand, het was vooral Georges Pintens die het meeste werk deed waardoor de groep vlug op 5’ volgde. In de finale over 3 plaatselijke ronden van 15km was het opnieuw Georges die op de hellingen de forcing voerde. Maar waren het uiteindelijk de Nederlander Jos Vander Vleuten en Emile Cambré die op de kasseien wegreden. In de spurt haalde Cambré het vlot van de Nederlander, op 2’15” voor plaats drie was Georges Barras de snelste voor Noël Vantyghem, Eddy Verstraeten, Geirges Pintens en Eddy Reyniers. Voor plaats 8 op 3’15” was Ronny Vande Vijver sneller dan Ward Janssens. En Herman Beysens versloeg voor plaats 10 de Fransman Lucien Aimar zij hadden 4’30” achterstand. Voor Emile Cambré is het zijn eerste zege sedert 2 jaar, in 1969 won hij in eigen gemeente en in 1970 een rit in de Ronde van Sardinië. Nochtans was de voorbereiding op het seizoen slecht gestart, hij liep bij een ongeval een elleboogbreuk op, maar is op de rollen blijven oefenen.

    De 10e Nokere koers kreeg 88 renners aan de start, waaronder Roger De Vlaeminck die er echter een oefenritje van maakte, kwam aan km 75 even op kop om op de 5 vluchters te jagen, op 3 ronden van het einde heeft Roger de wedstrijd verlaten. De vijf werden na 100 van de 150km gegrepen, en was het Tony Houbrechts die op 35km van het einde wegreed, het gezelschap nog kreeg van Ronny Van Marcke maar deze vrij vlot versloeg. Op 35” werd Willy Planckaert 3e voor Wim Prinsen (Ned), Dirk Baert, Frans Brands en Jaak De Boever.

    18-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    .
    Jean Engels

    Jean Engels geboren 11/05/1922 te Sint-Genesius-Rode is vandaag te Heverlee overleden. Jean was prof van 1945 t/m 1952, het laatste jaar reed hij als individueel.

    In 1945 won hij Luik-Bastenaken-Luik voor Ward van Dijck en Jef Moerenhout. In de Grand Prix des Ardennes was hij sneller dan Jef Moerenhout en Prosper Depredomme,en won ook in zijn eigen gemeente. In 1946 won hij in de Ronde van België rit 8a een tijdrit van 56km verreden tussen de stad Luxemburg en Luik. Zijn tijd was 1.30’45” en won voor Jean Bogaerts op25” en Petrus Van Verre op 1’17”. In de eindstand werd hij tweede op 10’10” na Albert Ramon. Hij was ook de beste te Jambes. In de Ronde van Zwitserland stond hij tweemaal op het podium: in rit 3b was hij tweede en in de rit 5 was er een derde plaats. In de eindstand had hij als zesde 43’31” achterstand op de winnaar Gino Bartali.

    In 1947 won hij Roubaix-Huy voor Ward Peeters. Een 2e plaats was er in de 2e rit van het Omnium de la Route. En was er een 3e plaats in Brussel-Rixensart.

    In 1948 neemt hij deel aan de Ronde van Frankrijk waar België met twee ploegen start, Jean rijd bij de Arendjes. In de 1e rit werd hij 4e en in rit 2 is hij 3e en is de eerste Belg sinds Sylveer Maes (1939) die de gele trui mag dragen. Uiteindelijk zou Jean 22e worden en werd Gino Bartoli eindwinnaar.

    17-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Volgend jaar start de Tour in Nederland, dit zal Den Haag ongeveer 3 miljoen kosten, dat is het bedrag dat de speciaal voor dit gebeuren in het leven geroepen stichting comité Tour de France Nederland 1973 op tafel moet leggen. Maandagochtend heeft de heer Felix Lèvitan namens de Tourorganisatie het contract getekend. Op vrijdag 29/6 wordt in het Haagse congresgebouw een gala-avond gegeven waar wellicht de deelnemende ploegen zullen worden voorgesteld. Op zaterdag 30/6 begint het Tourspektakel met een proloog in Scheveningen.

    Te Dortmund hebben de verantwoordelijken van de ploeg “Rokado” beslist veldrijder Albert Van Damme te ontslaan. Dit zou ten gevolge een veroordeling wegens doping zijn.

    17-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Te Saint Avertin in Frankrijk won Gérard Besnard een criterium van 79km voor Jean-Claude Genty en Jacques Botherel.

    In de Ronde van Marokko voor liefhebbers waren de renners vandaag aan rit 7 die de renners van Beni Mellal naar Marrakech bracht. Na 170km won de Nederlander Peter Van Den Donk voor de Marokaan Abdallah Nahil en de RusValery Likatchew. Onze landgenoot Eric Serlet blijft leider.

    17-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jean-Pierre Berckmans

    In Denderhoutem hebben de renners weinig spektakel geleverd. Het waren Berckmans en Van Impe die zich lieten zien, maar nooit uit de greep van het peloton geraakten. Uiteindelijk is Berckmans in het zicht van de meet weggereden met Ottenbros en Vrijders. In de spurt haalde Jean-Pierre het vrij vlot met 20meters op Harm Ottenbros en Herman Vrijders. De Nederlander Richard Bukacki kwam op 15” als vierde over de meet. Ook Victor Peeters als 5e op 25” en Etienne Sonck kwamen nog voor de groep binnen. Het was Luc Van Goidsenhoven op 35” die de spurt van de groep won voor twee Nederlanders Cees Koeken en Charles De Smit.

    Voor de liefhebbers was er een wedstrijd te Bocholt waar 96 renners de start namen. De beslissing viel na half koers toen 23 renners aan de haal gingen. In de laatste ronde nam Jozef Vanden Berk 100meter voorsprong en behield deze tot aan de streep. Voor plaats 2 was J.Van Hoof sneller dan de Nederlander Jo Vrancken en Georges Bortels. Vier renners werden gelijk geplaatst op plaats 5, namelijk: Paul Van Elderen, de Nederlander Henk Boterhuis, Jean Swinnen en Alex Van Linden.

    17-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland


    .
    Knokke de vijf leiders van links naar rechts: De Clercq-Renier-Heyns-Priem en Van Den Bunder
    Te Knokke waren het de Nederlanders die op plaats 1 en 2 eindigden. De zege was voor Toine Van Den Bunder die 1’30” voorsprong had op Cees Priem. Rudi Heyns won op 1’35” de spurt voor plaats 3 van Martin De Clercq en werd op 2’ Marc Renier 5e. Na de wedstrijd was er de declassering van de Nederlander Wim De Waal, die na een lekke band een kortere weg had genomen.

    Te Aisemont was de overwinning voor Willy Michiels voor Jacques Martin en José Clabots.

    Alex Van Linden broer van Rik won te Gooreind-Wuustwezel voor Jozef De Keersmaecker, Roger De Backer en was André Verbraecken 4e.

    Te Boëlhe gelegen in de provincie Luik kreeg men 74 renners aan de start en won Bernard Bourguignon zijn tweede wedstrijd van het week-end. De Nederlander Harry van Groezen werd tweede en Roger Loysch derde.

    Lucien De Brauwere was de beste in Kortrijk-Galmaarden, na 172km versloeg hij Ferdinand Peersman. Op 20” werd Louis Verreydt 3e hij versloeg in een spurt met vijf, Roger De Beukelaer, Theo Dockx, Eric Van Lent en Gustaaf Van Cauter. Voor plaats 8 op 1’ was Frans Van Looy sneller dan Freddy Maertens. Op 2’30” was voor plaats 10 José De Cauwer de snelste voor Jean-Marie Coenen, Ludo Delcroix, Gery Catteeuw, Michel Pollentier en was plaats 15 voor Isidoor Weemaes.

    In Lauwe waren de bloemen voor Alain Depuydt die 50meter voorsprong had op Robert De Guchtenaere, R. Ramaut, Georges Windels, José Van Ackere, Jean-Pierre Spileers, Daniel Pauwels, M. Godefroot en op plaats 10 Luc D’Hont.

    16-04-2012 om 20:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    Voor de 40e Rund um Düren in Duitsland kwamen 150 liefhebbers opdagen, uit Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Denemarken, Noorwegen, Tsjechoslovakije en West-Duitsland. De wedstrijd was 159km lang en zijn slechts 19 renners over de eindstreep gereden. De zege was voor Wilfried Trott voor de Nederlander Joop Ribbers, de Duitser Weber en onze landgenoot Lucien Pratte die allen in de tijd van 4.19’58” eindigden. Hans Michalsky werd 5e voor , Gieger en onze landgenoot Grègoire Van Moer, zij volgden op 2’40”.

    In Frankrijk was het de laatste dag in de 3daagse Loir & Cher, in de voormiddag won de leider Zygmunt Hanusik en na de middag was het de Nederlander Piet van Katwijk die de beste was. De eindzege was voor de Pool Zygmunt Hanusik hij had 7” voorsprong op Ryszard Szurkowski en 13” op Zbigniew Krzeszowiec twee landgenoten van de eindwinnaar.

    Ook de Boucle des Flandres te Hazebrouck eindigde vandaag hier was de zege voor de Nederlander Theo van der Leeuw die in de eindstand 2” te kort kwam voor de eindzege. Winnaar werd de Fransman Bernard Masson, plaats drie was voor zijn landgenoot Guy Leleu die 5” achterstand had. Onze landgenoot Bertil Cael die vierde werd had 7” achterstand.

    Onze landgenoot Roland Wiscour was de beste te Dippach in Luxemburg, na 135,2km had hij 56” voorsprong op de Luxemburgers Lucien Didier en Robert Treis en werd nog een landgenoot Alain Clausse vierde.

    In Marokko zijn de renners aan rit 6 die tussen Khenifra en Benni Mellal is verreden over een afstand van 130km. Het werd nog maar eens een zege voor de Russen nu was het Anatolli Starkhov, hij had 3” voorsprong op de Tsjech F Friedrich en de Rus Guennadi Kommatow. Onze landgenoot Eric Serlet neemt de leiderstrui over van de Fransman Esclassan.

    Op de piste van Roubaix ter gelegenheid van Parijs-Roubaix hebben onze landgenoten Robert Maveaux-Manu Snellinx in de snelheid het gehaald van de Fransen Daniel Morelon-Pierre Trentin.

    Het omnium werd gewonnen door de Fransen Regis Ovion-Bernard Croyet zij versloegen onze landgenoten Leon Daelemans-Clement Van Ransbeeck.

    16-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Te Amorebiets in Spanje werd de Klasika Primavera over een afstand van 210km verreden. De zege was voor José Gomez-Lucas verder bestond de top5 uit, José Luis Abilleira Balboa, Augustin Tamames Iglesias, Ant Gomez del Moral en Julirn Cuevas.

    In Zwitserland werd te Genève de Ronde van het Lemanmeer verreden, en reden de profs en liefhebbers samen. Winst was er voor de liefhebber John Hugentobler dit voor acht liefhebbers, René Leuenberger, Bruno Hubschmid, René Ravasi, Iwan Schmid, Hansruedi Keller en Meinrad Vögele. Op 48” werd Xaver Kürmann 8e voor Fausto Stiz en was plaats 10 voor de prof Jürg Schneider.

    De wedstrijd te Cheltenham in Groot-Brittannië werd gewonnen door Dave Rollinson voor Colin Lewis en Peter Smith.

    Twee wedstrijden in Portugal te Coelhima won Custodio Gomes voor Mar Miranda en C Oliveira

    Te Lisboa was de zege voor Leonel Miranda voor Fernando Mendès en Francisco Miranda die op 14” volgde.

    16-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In Heverlee kwamen 111 beroepsrenners aan de start van de grote E-5 prijs. Man van de wedstrijd was Julien Van Geebergen.Reeds na 10km reed Julien weg met Louis Dierickx, Ronny de Bisschop, André Hendrickx en de Nederlander Albert Van Midden. Door toedoen van Vic Van Schil kwam er een hergroepering. Er kwamen nog enkele pogingen die nooit ver droegen,Georges Barras is dan een tijdje voorop gaan rijden, kreeg geen versterking en liet zich opnieuw inlopen. Even later reed een zestal weg, met daarbij opnieuw Van Geerbergen, reden tot 1’15” voorsprong bijeen, en toen is Vic Van Schil met nog vier anderen op zoek gegaan naar de leiders, welke zij na 15km achterhaalden. Op 30km van de meet is Vic in den aanval gegaan en kon enkel Van Geerbergen nog aansluiten. Op anderhalve kilometer van de streep heeft Vic Van Schil zijn kompaan achtergelaten en won met 45” voorsprong voor de verdienstelijke Julien Van Geerbergen. Voor de 3e plaats was Georges Barras op 1’20” de snelste voor Frans Staes, Frans Verhaegen, Roger Loysch, Maurits Dury, Ludo Van Staeyen, Gilbert Wuytack en sluit Joseph Bruyère de top10 af.

    16-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs-Roubaix

    .
    Roger De Vlaeminck en Willy Van Malderghem

    Het is in het bos van Wallers dat Parijs-Roubaix openbrak. Drie favorieten, Dierickx, Merckx en Rosiers werden een eerste maal met pech bedacht. Het was het moment dat Van Malderghem ten aanval trok met in zijn wiel de Fransman Santy die in dienst van Rosiers reed. Ook het duo De Vlaeminck-Gimondi dreven het tempo omhoog om een terugkeer van Merckx te verhinderen. Terwijl Van Malderghem verder uitliep en Santy had achtergelaten kwamen de favorieten opnieuw samen. Het werd duidelijk dat Merckx en zijn ploegmaats er moesten voor zorgen dat Van Malderghem zou teruggehaald worden. De ommekeer kwam er op 32km van het einde, Dierickx moest voor de derde maal voet aan de grond zetten. Swerts en Vanspringel lieten het gat vallen met de gedachte dat Eddy het wel zou afmaken, zodat nog enkel een vijftal, Merckx, Peelman, Poulidor, Rosiers en De Vlaeminck de achtervolging op Van Malderghem konden voortzetten. Het verliep wel anders en moesten Merckx en co een terugkeer van enkele favorieten dulden. Toen De Vlaeminck op 23km van het einde net op het ogenblik dat Dierickx opnieuw kwam aansluiten wegreed kon niemand reageren. Roger kwam zeer vlug bij Willy en liet hem ook terplaatse. Roger De Vlaeminck won met 1’57” voor André Dierickx, derde werd de Brit Barry Hoban op 2’13”, Willy Teirlinck werd vierde op 2’34” en Willy Van Malderghem die vijfde werd moest nog 2’36” toestaan. Op 2’39” werd Staf Van Roosbroeck 6e voor Eddy Merckx, Eddy Peelman, Ole Ritter, Raymond Poulidor, Roger Rosiers, Roger Swerts en Gerben Karstens, deze had wel de spurt gewonnen voor plaats zes maar had aan Raymond Poulidor zijn trui getrokken en werd dus laatste van het groepje geplaatst.

    Frans Verbeeck moest de wedstrijd verlaten met een sleutelbeenbreuk. Toen hij met een hand reed en wat uit zijn zak wou halen heeft hij het achterwiel van Merckx geraakt, plofte tegen de grond en kreeg Martin Vanden Bossche over zich. Frans werd per ziekenwagen naar Roubaix gebracht, weigerde naar een Franse kliniek te worden gebracht en werd door zijn vrouw naar Leuven gereden.

    Na de aankomst werd ook duidelijk waarom Merckx het niet had afgemaakt. In het bos van Wallers is zijn tube van zijn voorwiel gesprongen, en kwamhij met zijn schouder tegen een boom. Hij kon nog moeilijk met de linkerarm op het stuur trekken en bezorgde het dobberen op de kasseien veel pijn.

    16-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    .
    Bernard Draux

    In Acoz kwamen 49 renners aan de start en won Bernard Draux zijn eerste wedstrijd door Gustaaf Hermans in een spurt met twee te verslaan. Voor plaats 3 op 2’30” was Gino Tezza de snelste voor Jean-Paul Hovens. Gustaaf Put als 5e volgde al op 3’.

    De Fransman Joël Matteus was de beste vann 55 te Herchies, hij had 30” voorsprong op Jean-Pierre Lambert en stond ook Jean-Jacques Conard mee op het podium.

    In Itegem was de zege voor Karel Sels voor Willy Verschueren en W. Lemmens

    In Koersel won Ludo Noels voor eigen volk zijn derde wedstrijd. Liefst 128 renners namen de start om 12 rondjes van 8,6km te rijden. Het was pas in de 5e ronde dat 16 renners gingen voorop rijden, door een valpartij in de volgende ronde bleven er nog 12 vooraan. In de laatste ronde wisten vier renners zich af te scheiden, waarbij de lokale man Noels. In de laatste kilometers viel ook Noels, kwam opnieuw aansluiten en liet de anderen achter en won met 20meter voorsprong. De Nederlander Gerrie van Gerwen werd tweede voor José Clabots en André Verbraecken. Op 45” won Hubert Janssen de spurt voor plaats 5 voor Jos Bortels e.a.

    45 renners aan de start te Xhendremael waar Bernard Bourguignon won voor Marc Van Ouytsel en Alain Buckinx. De Nederlander Ben Ceulen werd 4e en Luc Pels 5e.

    Van de 53 renners die aan de start kwamen te Schelle was Daniël Pauwels in een spurt met twee de sneller dan Yvan De Vriendt. Op 2’10” werd Leo Huysmans derde voor Jean Blommaert, Lucien De Wilde e.a.

    Te Stasegem-Harelbeke kreeg men 91 liefhebbers aan de start zij moetsen 135km afleggen. Na 3.20” was het José Van Ackere die al voor de vijfde maal het bloemenmeisje mocht kussen. Theo Dockx werd 2e voor Karel Rottiers, Romain De Guchtenaere,Roger Verschaeve, Gery Catteeuw, Lieven Malfait, Paul Lannoo, Luc Demedts en was plaats 10 voor Daniël Vandewalle. Kortrijk Groeninghe Sport was de beste club.

    15-04-2012 om 21:31 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    Tweede dag in de rittenwedstrijd Loir & Cher, waar de Pool Zygmunt Hanusik ritwinnaar werd.

    In Frankrijk te Hazebrouck (Frans Vlaanderen) is de tweedaagse Boucle des Flandres van start gegaan. Winnaar van de eerste rit werd de Fransman Bernard Masson.

    In Nederland werden vandaag twee wedstrijden verreden. De Ronde van Friesland werd gewonnen door Jan Aling die na 171km zijn 3 metgezellen versloeg. Jans Vlot werd tweede en dan volgden Nanno Bakker en Jan Bakker. Op plaats vijf met 1’44” achterstand werd Bert Scheuneman vijfde.

    In de Omloop van de Braakman ging de zege naar Cees van Dongen die na 156km sneller was dan Cees Priem, Jan Raas, Toine van den Bunder en Wim De Waal.

    Rit 6 Fez-Khenifra in de Ronde van Marokko werd na 160km gewonnen door de Rus Valerii Likatchew die onze landgenoot Renè Dillen en de Nederlander Fedor Den Hertog vooraf ging. Leider blijft Jacques Esclassan.

    15-04-2012 om 06:22 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Te Lancy in Zwitserland reden de profs en liefhebbers ook nu weer samen. Na 160km was het Josef Fuchs die won, in een spurt met twee versloeg hij de Fransman Christian Blain. Ook de derde Joël Millard op 23” als de vierde Pierre Rivory op 30” waren Fransen. Op 5 eindigde Jurg Schneider in dezelfde tijd als Rivory. Voor plaats 6 op 51” was Eric Spahn sneller dan Kurt Rub, en de liefhebbers Iwan Schmid . De liefhebber Gilbert Bischoff werd op 1’09” negende en de Fransman Ferdinand Julien werd 10e op 1’54.

    In Groot-Brittannië bestond de G.P. Islington in een tijdrit en een rit in lijn. De tijdrit werd gewonnen door Colin Lewis voor Mick Holmes en Leslie West.

    In de rit in lijn ging de zege naar Sid Barras voor Dave Rollingson en William “Bill” Painter. De eindzege was voor Colin Lewis voor Mick Holmes en Robert Charles “Bob” Addy.

    15-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    Voor de liefhebbers was er in Frankrijk de wedstrijd Loir & Cher een 3 daagse. Vandaag was er de proloog gewonnen door de Fransman Etienne Godier.

    In de Ronde van Marokko stond vandaag een ploegentijdrit op het programma. Men moest 60km rijden tussen Fez en Meknès, het waren de Russen met een tijd van 1.14’08” die wonnen voor de Fransen die 2’13” achterstand hadden. Plaats 3 was voor de Polen op 2’57” en werden onze landgenoten mooi vierde op 3’08”. De Fransman Jacques Esclassan blijft leider.

    14-04-2012 om 06:23 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Staf Van Roosbroeck

    Staf Van Roosbroeck mocht in eigen gemeente 112 renners en de zegebloemen ontvangen. Steeds was hij vooraan te vinden, en werd goed gesteund door zijn ploegmaats, vooral door Jos Abelshausen, om zijn 5e seizoenszege te behalen. Er moesten 16 ronden worden afgelegd, en bij elke ontsnapping was Staf of Jos mee, en bij de beslissende vlucht van 12 in ronde 13 waren beiden mee. In de laatste ronde is Staf dan alleen weggereden, ondanks een tegenreactie van Vic Van Schil won hij met 10” voorsprong op Vic en werd er door de tien overige gespurt voor plaats 3. Het was de Nederlander Jos van Beers die het haalde voor Rik Van Linden, Jos Spruyt, Jan Janssen (Ned), Alfons Debal, Jos Vander Vleuten (Ned), Eddy Goossens en Frans Brands. Op 1’ was de Nederlander Charles De Smit voor plaats 13 sneller dan de Brit Barry Hoban e.a.

    14-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    Rit 3 in de Ronde van Marokko werd gewonnen door de Rus Krawschenko voor zijn landgenoot Guennadi Komnastow en de Algerijn Madjid Hamza. Nieuwe leider is de Fransman Jacques Esclassan.

    13-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In de Grote Prijs Pino Cerami kwam de eerste ontsnapping al na 16km op gang, met de Duitser Karl-Heinz Muddeman, de Nederlanders Harry Jansen, Mat de Koning en twee landgenoten Dirk Baert en Bernard Deelchambre, zij kregen nog het gezelschap van Joseph Bruyère en hadden na 87km te Florennes een maximum voorsprong van 4’. Te Harmignies na 180km kwam alles terug samen. De twee hellingen te Wasmes zorgden er voor dat 15 renners wegreden, waaronder o.a. André Dierickx en Roger De Vlaeminck, ook de Fransman Cyrille Guimard was mee maar liet zich even later opnieuw afzakken. Bij het begin van de eerste plaatselijke ronde was het Callens die wegreed, Van Stayen reageerde en alhoewel zij nooit meer dan 100meter hadden zouden zij voor de zege spurten. Het was Christian Callens die het haalde voor Ludo Van Stayen. Voor plaats 3 was het Roger De Vlaeminck die het haalde voor André Dierickx, Jean Ronsmans, Julien Van Lint, Vic Van Schil, Alfons Debal, José Catieau (Fr), Jacques Botherel (Fr), Georges Chappe (Fr), Julien Stevens, Jean-Pierre Berckmans en Martin Vanden Bossche. Op 50” was Gerben Karstens de snelste voor plaats 15.

    Ook de liefhebbers waren te Wasmuel van de partij en waren er 134 deelnemers. Na 133km was Lucien Zelck de snelste maar werd gedeklasseerd. De zege ging alzo naar de Deen Leif Hansson voor de Nederlander Bas Hordijk, Freddy Renson, Jacky Declerck, Paul Lannoo, André Coppers, August Van Laethem, Roger Vanden Eede en werd Jean-Paul Hovens 10e.

    13-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In de Ronde van Marokko werd de tweede rit verreden tussen Larache en Rabat over een afstand van 154km. Het was de Tsjech Jaromir Friedrich die in een spurt met twee won voor de Rus Anatoli Starkhov, die leider werd. Op 9” werd de Italiaan Carose derde.

    12-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Na in de Omloop Het Volk een resem procesverbalen te hebben uitgeschreven tegen de wagens van Belgische en buitenlandse journalisten, die in de veronderstelling waren dat ook in ons land de internationale normen werden toegepast betreffende de wegcode in wielerwedstrijden, heeft de rijkswacht zich in Gent-Wevelgem zo onverzoenlijk getoond dat heelwat journalisten de wedstrijd uit protest verlieten. Ondanks men na moeizame onderhandelingen met de verantwoordelijke diensten gedaan had gekregen, dat zoals in alle landen, in de door de bereden rijkswacht bewaakte zone voor en na de renners de journalisten en konstrukteurs naast mekaar mochten rijden, waar zulks mogelijk zou zijn.Begonnen onmiddellijk na de start al de moeilijkheden, de wagens achter de groep werden verplicht zich in één rij op te stellen, met het gevolg dat niemand zijn werk naar behoren kon doen. Erger werd het nog toen men dan in de mot had dat een wagen van de rijkswacht vooraan, er enkel op uit was om de overtredingen op de gevoelige plaat te leggen.

    12-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent - Wevelgem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    .
    Spurt Gent-Wevelgem
    De wedstrijd Gent-Wevelgem bleef gesloten tot aan km 180, toen de Kemmelberg die tweemaal diende te worden beklommen al in zicht kwam. Enkel Duyndam en Mintkiewicz reden met een kleine voorsprong voorop. Even voor de Zwarteberg is Merckx die steeds achteraan had gefietst naar voor gekomen en konden enkel , Verbeeck, Sels, Swerts, Houbrechts en Gimondi aanpikken. Tijdens de 1e doortocht op de Kemmel waren de twee eerste vluchters reeds achter gelaten. Voor Sels ging het te vlug, Gimondi had in de beklimming pech maar werd door Houbrechts opgewacht, en zij zouden opnieuw aansluiten. De vijf reden samen naar de meet waar Verbeeck het haalde maar na een klacht van Gimondi werd gedeclasseerd. Alzo bekwam Roger Swerts de overwinning voor Felice Gimondi, Eddy Merckx, Tony Houbrechts en Frans Verbeeck. Voor plaats 6 op 48” haalde Albert Van Vlierberghe het van Walter Planckaert. Van een volgend groepje op 1’05” won voor plaats 9 de Fransman Michel Perin de spurt voor de Nederlander Wim Schepers, Yves Hézard (Fr), Staf Van Roosbroeck, Willy Planckaert, Herman Vanspringel, Alain Santy (Fr), Gianni Motta (It), Roger De Vlaeminck, Daniel Van Ryckeghem, Georges Pintens, Tony Gakens, Gösta Pettersson en de Nederlander Tino Tabak.

    Bij de liefhebbers die voor hun Gent-Wevelgem 192km moesten koersen was de zege voor Frans Van Looy, die er 4.28’ over had gedaan. Op 1 lengte volgden Karel Sels, en verder Theo Dockx, Roger Verschaeve, Michel Pollentier en Staf Van Cauter. Voor plaats 7 op 28” was Jean Van Der Stappen de snelste voor Ferdinand Peersman en Jozef De Keersmaecker. Jacky De Clercq sluit op 40” de top10 af. Eerste buitenlander werd de Nederlander Wim De Waal op plaats 13.

    12-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    De Ronde van Marokko is vandaag van start gegaan met een rit van 159km tussen Tanger-Larache en heeft de Nederlander Fedor Den Hertog onmiddellijk zijn visitekaartje afgegeven. Fedor won met 13” voorsprong op de Fransman Jacques Esclassan en werd nog een Nederlander Louis Westrus derde.

    11-04-2012 om 01:05 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Gregoire Van Moer
    Vandaag slechts 1 wedstrijd voor liefhebbers in België, te Outer kwamen 83 renners aan de start waarbij heel wat Nederlanders en dat hebben ze geweten. Na 105km stond het ganse podium vol Nederlanders. 1. Antoon Van Den Bunder, 2. Cees Priem en 3. Theo Van Der Leeuw. Voor Michel Pollentier was er plaats 4 en werd Gregoire Van Moer 5e.

    10-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Vlaanderen

    .
    Winst voor Leman
    De beslissing in de Ronde van Vlaanderen viel op de kasseien van Landskouter op slechts een boogscheut van de aankomst. Onderweg had Eddy Merckx in een gutsende regen tijdens de beklimming van de eerste vier hellingen, Kwaremont, Hoogberg, Steenbeekberg en de Muur de indruk gegeven de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. De zesde helling de Hostellerie zorgde er voor dat de Italianen in blok werden achter gelaten door een 15tal. Door een geweldige inspanning konden zij met 16 wel terugkeren, maar kwam men juist aan de kasseien van Landskouter, en reden liefst 7 Belgen van de anderen weg. In de spurt won Eric Leman zijn tweede Ronde voor André Dierickx, Frans Verbeeck, een weer verrassende Willy De Geest, Roger Rosiers, Roger Swerts en Eddy Merckx. Op 20” werd de Fransman Alain Santy de enige buitenlander in de top10. Op plaats 9 eindigde Herman Vanspringel en werd Willy Planckaert 10e.

    09-04-2012 om 15:56 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Winnaar Jos Similon

    Te Dilsen werd de zesde wedstrijd voor de Schaal Theelen verreden, waaraan liefst 104 renners deelnamen, waaronder 38 Nederlanders, 1 Pool, 1 Italiaan, 1 Oostenrijker, 1 Zweed en een Duitser. Aangezien een ronde slechts 2,5km was werden behalve de 21 leiders alle anderen op 2 ronden van het einde uit koers genomen. Winst was er voor Jos Similon voor André Verbraecken, Frans Lemmens, Jos Saenen, Ludo Noels, Paul Beynaerts, Roger Lochtenbergs, Vanhoudt, en Belis Romain. Vanaf plaats 10 werden de renners gelijk geplaatst.

    De tweede Sterrit werd verreden te Gentbrugge waar José De Cauwer het haalde voor Roger De Beukelaer, Theo Dockx, Lucien De Brauwer en Ribert Ferket.

    In Gistel was Freddy Maertens de beste van 61. De Nederlander Toin Van Den Bunder werd tweede en Georges Rogiers derde. Voor Wereldkampioen veldrijden Norbert Dedeckere was er een zesde plaats.

    In Hekelgem kreeg men 50 renners aan de start en versloeg Wilfried Wesemael zijn 2 medevluchters, Louis Verreydt en Jos Van Ransbeeck. Op 100 meter was August van Goethem voor plaats 4 de snelste van het peloton voor Pierre Buslot, Eddy Nijs e.a.

    In Esneux bij Luik ging de zege naar Dieudonné Depireux voor Jacques Méan en de Italiaan Joseph Civatone. Voor de tweelingbroers Marc en Luc Van Ouytsel was er plaats 6 en 8.

    In Ottenburg waar 65 renners de start namen, kwam de lokale favoriet Henri Michiels in een spurt met vier niet verder dan plaats 4. Winnaar werd Lucien Zelck voor Jean Maris en Freddy Renson.

    Met 115 kwam men aan de start te Reet en hier kon de lokale renner Rudi Rijpens het wel afmaken en behaalde zijn eerste zege. Op 100meter werd J. Van Hove tweede voor Eric Van Lent uit het naburige Rumst, ook de 4e Grègoire van Moer (Kontich) is uit de buurt. Voor de Dijlespurters uit Mechelen werd het dus 1-3 en 4.

    Michel Dagrin die won te Viane waar 64 renners aan de start kwamen, voor André Coppers en Yvan Ronsse.

    En in Vichte was de zege voor Rino Vandromme voor Freddy Adam en Willy Baert.

    09-04-2012 om 07:47 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Net als gisteren reden in Zwitserland de liefhebbers en profs samen. Nu was het in de Ronde van Kanton Fribourg waar de renners 177km moesten afleggen. De zege was voor de liefhebber John Hugentobler, ook de tweede Bruno Hubschmid was een liefhebber. Op plaats 3 & 4 eindigden twee profs Erich Spahn voor Pierre Rivory (Fr). Plaats 5 was voor de liefhebber Herbert Auchli (Zwit).

    De Fransman Georges Chappe won in eigen land te Lamballe waar hij 1’30” voorsprong had op Raymond Delisle en liefst 3’46” op Francis Ducreux.

    Drie wedstrijden in Portugal, winst voor Manuel Durao te Aveiro, Joaquim Agostinho te Lisboa en Manuel de Sousa te Porto.

    Onze landgenoot Lucien Pratte ging te Fourmies de Franse liefhebbers verslaan, na 120km stonden de Fransen F. Derigny en G. Lelarge mee op het podium.

    Voor Freddy Libouton was er in Groot-Brittannië een tweede plaats in de Harp International Lager. De zege was voor de 29 jarige Deen Jorgen-Emil Hansen die 1” voorsprong had op onze landgenoot, en volgde De Fransman Regis Ovion als 3e op 2”.

    In Nederland werd de Ster van Bladel verreden, hier was de zege voor Henk Stander die de 164km aflegde in 3.50’26”, plaatsen 2&3 waren voor Wim Albertsen, en Wil van Helvoirt.

    In Luxemburg werd de GP Hubert Clement gewonnen door Jean Becker die 5” voorsprong had op Erny Kirchen, Lucien Didier werd derde op 6” voor Robert Treis.

    09-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

     

    In Zwitserland werd te Fribourg de 3 Torenprijs verreden, waaraan zowel de profs als liefhebbers deelnamen. De zege was voor de Fransman Mariano Martinez die na 154km een voorsprong had van 1’09” op een groepje van zeven,waarvan de Zwitser Kurt Rub die de snelste voor de Fransman Christian Blain, dan drie liefhebbers, Roland Salm (Zwit), Herbert Meyer (Duit), Meinrad Vögele (Zwit), de profs Louis Pfenninger en Jürg Schneider beiden Zwitsers.

    Sid Barras behaalde in Groot-Brittannië te Shropshire nog maar eens een zege voor Mick Holmes en Leslie West.

    Voor de liefhebbers was er in Nederland de Ronde van Noord-Holland een wedstrijd over 18 km. Winnaar werd Wim De Waal hij had 3” voorsprong op Cees Bal, Piet van katwijk, Cees Priem en werd Rhett Van Trigt vijfde.

    08-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    In Bredene kwamen 45 renners opdagen om 108km te koersen, Michel Pollentier behaalde er zijn eerste zege met 30” voorsprong op Daniël Moenaert en werd 5” later Lieven Malfait derde, voor Jozef Jacobs, Alain Desaever, Noël Pottier, Valère Vandecasteele en Gerry Bouttry.

    Een andere West-Vlaming Freddy Maertens kwam naar Hingene waar liefst 108 renners aan de start stonden. In een spurt met drie versloeg hij José De Cauwer en Rudy Rijpens. Op 35” werd Frans Van Looy vierde voor Edmond Verbruggen, Hugo Marcel en Ludo Bosch.

    Jan Swinnen was te Korbeek-Lo de beste van 68, hij had 1’ voorsprong op Paul Collaer, Staf Hermans en Henri Michiels. Op 1’36” werd Louis Verreydt 5e.

    De Limburger Gaston Louwet ging in het Luikse Warsage winnen hier waren 86 vertrekkers. Bernard Bourguignon volgde op 12” en was vlugger dan Ludo Noels, Guido Verheyden en José Clabots.

    Liefst 92 renners aan de start te Lot waar Pierre Buslot het haalde voor Bernard Draux, Ferdinand Peersman, Eddy Van Puymbroeck en werd André De Bilde 5e. Voor Dirk Depoorter was er een 14e plaats.

    Etienne Van Braeckel was de beste te Merendree waar hij Iv. Devriendt versloeg, 40” later werd Robert De Guchtenaere 3e.

    In Wevelgem was José Van Ackere de beste van 41, waar hij al zijn 3e zege behaalde. Hij had maar liefst 4’15” voorsprong op Marc Renier, die Mark Meerhout achter zich liet in een spurt met twee. Voor plaats vier op 4’20” was Fernand De Keyzer de snelste voor Bertil Cael e.a.

    08-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drogenbos

    .

    Een geprikkelde Staf Van Roosbroeck heeft te Drogenbos de wedstrijd naar zijn hand gezet. Na ruggespraak met de heer Lacroix werd het incident afgesloten. Staf was ontevreden dat hij niet geselekteerd was voor de Ronde van België en voor de Ronde van Vlaanderen morgen. Hem is wel beloofd dat hij aan Gent-Wevelgem mag deelnemen op 12/4. In Drogenbos moesten de 66 renners 4 ronden van 21km en 10 van 10km afleggen. De strijdlustigste was echter Eddy Verstraeten die reeds in de start wegreed met een zestal renners waarbij ook Van Roosbroeck al was. Na een uur hadden zij 2’15” voorsprong, die echter 40km verder teniet werd gedaan, enkel Verstraeten gaf zich niet gewonnen. Volckaert die in de tegenaanval ging kwam tot bij Eddy maar moest even later de rol lossen, en werd ook Eddy bijgebeend. Toen Callens op 40km van het einde aanviel gingen eerst Van Roosbroeck en Wuytack in de achtervolging , en even later ook Staes, Ottenbros, Debal en Van Sweevelt. Van Roosbroeck kwam in de voorlaatse ronde tot bij de leider en liet hem in de laatste klim van Linkebeek achter. Staf Van Roosbroeck won met 19” voorsprong op Gilbert Wuytack die in extremis Christian Callens naar plaats 3 verwees op 31”. De spurt voor plaats 4 op 2’20” werd gewonnen door Frans Staes voor Fons Debal, Harm Ottenbros (Ned), en Guido Van Sweevelt. Op 2’50” won Georges Vanconingslo de spurt van zes voor plaats acht waarbij Eddy Verstraeten die 11e werd.

    08-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Over een verliezer die niet ontgoocheld was: Terwijl mevrouw Willy De Geest haar ontroering niet baas kon omdat haar man de kans miste op slag internationale vermaardheid te krijgen, bleef Willy bijzonder rustig. Hij vertelde het volgende: Ik had het wel gevreesd dat een voorsprong van 9” onvoldoende zou zijn om Roger te kunnen kloppen. Toch ben ik bijzonder tevreden over deze uitslag. Ik weet namelijk van waar ik kom en welke weg ik in enkele maanden heb moeten afleggen om datgene te kunnen, waartoe ik heden ten dage in staat ben.

    07-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    06-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België

    .
    Raymond Poulidor

    In de Ronde van België stond een rit in lijn Villance-Ohain en een tijdrit te Ohain op het programma.

    Raymond Poulidor, die de hem woensdag de aangedane vernedering niet kon verwerken, naar het schijnt was de houding van de andere vedetten tijdens de rit naar Maissain vooral tegen Poupou gericht. Is deze morgend samen met zijn ploegmaats niet meer vertrokken. Na 16km reden 3 renners weg, Wilfried David die later zijn medevluchters moest laten gaan, André Doyen en Willy Van Malderghem. Deze twee zouden tot 4’ uitlopen, maar door toedoen van Dierickx en Verbeeck verloren zij vlug 1’. Toen is Frans Verhaegen in het zog van de wagen zijner sportbestuurder in 10km naar de leiders gereden. Door een bandbreuk van Joop Zoetemelk, ging het tempo omhoog wat fataal werd voor de twee leiders. Op een paar honderd meters van de streep was het Verbeeck die aanviel met Wim Schepers (Ned) en Wily Teirlinck. Voor de zege had Frans geen probleem en won voor Schepers en Teirlinck. Op 5” won Rik Van Linden de spurt voor plaats vier, voor Eric Leman, Frans Kerremans, Willy Planckaert, Roger Swerts, Gérard Vianen (Nl) en werd Ronald De Witte tiende.

    In de tijdrit werd Roger Swerts winnaar met 9” voor de Deen Leif Mortensen, Herman Vanspringel als 3e volgde op 12”, leider Willy De Geest werd 4e en moest 38” prijsgeven, waardoor hij de Ronde verloor met 29” ten nadele van Roger Swerts. Joop Zoetemelk werd slechts 9e in de tijdrit op 57” en eindigde in het eindklassement als 3e op 1’33”. In het puntenklassement had Frans Verbeeck 31 punten, werd Eric Leman tweed met 21p. en André Dierickx derde met 19 punten. Het ploegenklassemnt was voor Flandria.

    06-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België en Interclubs

    .
    Roger Swerts

    De 4e rit Gosselies-Maissin in de Ronde van België heeft er voor gezorgd dat er nog slechts 3 kandidaten zijn voor de eindzege. Dit zijn de nieuwe leider Willy De Geest, Roger Swerts die op 9” volgt en de Nederlander Joop Zoetemelk die als 3e op 45” volgt. Een onderlinge strijd tussen Raymond Poulidor, Herman Vanspringel, Frans Verbeeck, André Dierickx en Roger Rosiers heeft er voor gezorgd dat deze renners en een groep van een 60tal renners met liefst 39’52” achterstand de streep bereikten. Om hun Ronde te redden werd de tijdsgrens van 10% gebracht naar 15%, behalve Pierre Bellemans, Bernard Delchambre en Daniël Van Ryckeghem die opgaven mag de rest morgen opnieuw starten. De ritzege was voor Roger Swerts die 32" voorsprong had op de Nederlander Wim Kelleneers en Willy De Geest. Voor Joop Zoetemelk was er plaats 4 op 35" en werd Willy Vanneste 5e.

    In Oostakker werden de Provinciale Interclubs gemengd voor Oost-Vlaanderen betwist. Gentse Velo-Sport won zij deden 53’10”6 over de 40km. De ploeg bestond uit: Rudy Bauwens, André Demol, E. De Meyer, Hilaire Decocker, Marc Vande Putte en Johan Van Uffel. Op plaats twee eindigde Vooruit St. Gillis-Waas zij hadden 1’49”3 achterstand, derde ploeg op het podium was Merelbeke-Scheldestreek hun achterstand was 1’56”9.

    Ook werd er gestreden voor de Provinciale Interklubs, bij de liefhebbers ging de zege naar Merelbeke-Scheldestreek met Lucien De Brauwere, Wilfried Wezemael, Jean-Paul Spileers, Etienne Van Braekel, Yvan Devriendt en Willy De Temmerman, zij hadden 53’31” nodig om de 40km af te leggen.

    Bij de Juniores ging de zege naar Gentse Velo-Sport en Karel Van Wijnendaele-St.Martens Latem won bij de nieuwelingen.

    05-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België en Liefhebbers

    .
    Frans Verbeeck wint

    Werd gisteren Frans Verbeeck de zege ontnomen door het maneuver van Mortensen, dan heeft hij vandaag dubbel weerwraak genomen. Frans won de rit en werd tevens leider met een tijd van 15.36’55”, door het feit dat zowel Frans als André Dierickx dezelfde tijd hebben is het puntenklassement doorslaggevend hier heeft Frans 12 punten tegenover 17 voor André. Deze derde rit tussen Waregem en Gosselies had een parcours van de combinatie Parijs-Roubaix (eerste helft en  Waalse Pijl (2e helft). Daarbij kwam dan nog de archislechte weersomstandigheden. Frans Verbeeck won dus voor André Dierickx, Roger Rosiers, Willy De Geest, Raymond Poulidor (Fr), Leif Mortensen (Dk) en Herman Vanspringel. Op 5” volgde Alain Santy (Fr) als 8e, De Duitser Dieter Puschel werd 9e op 8” en plaats 10 was voor Willy Teirlinck hij had 19” achterstand.

    Voor de liefhebbers waren er twee wedstrijden, te Diegem was de zege voor Jean Vander Stappen die zijn metgezel Ferdinand Peersman versloeg, op 45” werd Guido Verheyden 3e.

    En in Waarschoot behaalde de Nederlander Toine Van Den Bunder al zijn 3e zege in België. Zijn landgenoot Wim De Waal werd op 30” tweede en Georges Rogiers 3e.

    04-04-2012 om 10:16 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Tussen Rambouillet en Vimoutiers werd de Franse klassieker Parijs-Camembert verreden, van de 63 renners die de start namen zijn er slechts 23 die het einde hebben gehaald. De Fransman José Catieu heeft Patrick Sercu op 25” gereden, die zelf 2e voor Christian Raymond eindigde. Voor Roger De Vlaeminck was er op 2’16” een 10e plaats. De Fransman Christian Blain die als laatste eindigde had 11’50” achterstand. Met zijn 11e plaats op 2’43” is de Brit Michaël Wright de derde buitenlander in de uitslag.

    Wie van de Belgen niet in de Ronde van België of Parijs-Camambert was reed te Denain (Frankrijk). De zege was voor Staf Van Roosbroeck voor zijn ploegmaat Jos Abelshausen die wel gedeklasseerd werd. Op 1’35” werd Rudi De Groote 3e voor Vic Van Schil, Gilbert Wuytack en Willy Scheers.

    04-04-2012 om 10:15 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Vandaag op Paasmaandag waren er 17 wedstrijden:

    In Attenrode-Wever won Jean-Marie Coenen voor Omer Meeus en Luc Van Ouytsel.

    Van de 45 deelnemers te Baasrode was August Van Looy de snelste voor Rudy Brusselmans, Roger De Beukelaer, August Van Laethem en was plaats 5 voor Pierre Buslot.

    Boezinge kreeg 49 renners aan de start voor 104km en won Roger Verschaeve vrij vlot van Patrick Geldhof die 15 meter moest prijsgeven. 20” later won Frans Ligneel de spurt voor plaats drie voor Norbert Lesage e.a.

    De wedstrijd in Duffel werd gewonnen door Eric Van Lent uit Rumst die er zijn 2e zege behaalde, voor Theo Dockx en Paul Van Houdt.

    Freddy Libouton won te Faulx-les-Tombes met 50” voorsprong op Marc Louyet en de in België geboren Italiaan Serge Del Amore.

    Jacky Declerck behaalde te Gavere zijn eerste overwinning voor Lucien De Brauwer en Paul Lannoo.

    In Genebos-Lummen was er de elfde grote Paasprijs die tevens de de 5e wedstrijd voor de schaal Frans Theelen was, 69 renners namen de start. Na 1 ronde reden zes renners voorop, Clabots, Smeyers en Beynaerts gingen in de tegenaanval, Clabots liet deze twee achter en zou een ronde later bij de leiders aansluiten. In de vierde ronde was er een tegenreactie van een 30tal renners, toen zij bijna bij de leiders kwamen is vooraan de Nederlander Mathieu Buckx er alleen van door gegaan, kreeg even later het gezelschap van Albert Segers en Frans Meulbroeck. Toen er bijna een hergroepering tot stand kwam is de Nederlander er voor de 2e maal weggereden, en moest uiteindelijk enkel José Clabots laten terugkomen. Het was deze laatste die op 1km van de streep de Nederlander achter liet en met 15” voorsprong won. Op 30” werd Lambert Swennen 3e, plaats 4 op 45” was voor Constant Rommes, plaats 5 op 1’ ging naar Raymond Vanstraelen.

    Nederlandse zege te La Calamine waar slechts 20 renners aan de start kwamen. Theo Van Der Leeuw won met 50” voorsprong voor de Deen Wever Flemming en werd Maurice Van Elderen 3e op liefst 5’40”.

    Luc Pels werd winnaar te Grand Hollogne waar 45 renners de start hadden genomen, het podium bestond verder uit Bernard Bourguignon en Alain Buckinx.

    Te Martelange was de zege voor Jos Hensen die de Fransman Alex Gerardin en Jean Weber vooraf ging.

    Zijn tweede zege behaalde René Dillen te Mere bij Aalst waar 44 renners aan de start kwamen, hij versloeg er de Duitsers Peter Weibel en Bernard Wich, Alex Claes, Jean-Pierre Nicolas, Rober De Guchtenaere, Martin De Clercq, Willy Michiels, Kamiel D’Hooghe en werd Alfons Plas 10e.

    Eerste zege voor Lieven Malfai te Moorslede waar hij de beste was van 38. Op 20” volgde Marc Renier, Georges Windels, Fernand De Keizer en was plaats 5 voor Luc Demedts.

    Jean-Claude Van Hoof is te Nieuwerkerken-Waas reeds aan zijn derde overwinning, hij versloeg Fernand De Wael, en werd José De Cauwer op 5” derde.

    Freddy Maertens kwam afgezakt naar St. Amands en werd er winnaar voor Ludo Bosch en de Nederlander Michel Bertou.

    Yvan Ronsse won te St.Maria-Oudenhove met 20” voorsprong op Daniel Pauwels en Yvan De Vriendt. Op 1’50” werd Eddy Moreels 4e. Hier waren 35 deelnemers.

    Tweede zege was er voor André De Bilde te St.Pieters-Leeuw, hij had 4” voorsprong op Henri Wats en Armand Pintens.

    In Zwevezele werd het criterium gewonnen door Guido Verhaeghe die 30” voorsprong had op Eric Serlet en J. Grijspeerdt.

    03-04-2012 om 06:19 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Laatste dag in de Easter 3day in Groot-Brittannië, net als de vorige ritten werd vandaag te Otley gereden, na 78miles of 125,5km was Bob Jones de winnaar voor Brian Tadman en Jim Moore. De eindzege was voor Leslie West die 12” voorsprong had op Sid Barras en was Collin Lewis de 3e man op het podium.

    De G.P. Navarra te Estella in Spanje werd gewonnen door Vicente Lopez-Carril die na 224km een voorsprong had van 1’17” op Miguel-Maria Lasa en José-Louis Abilleira. 6” later mochten vier renners voor plaats 4 spurten, hier was Luis-Pedro Santamaria de snelste voor Gonzalo Aja, Santiago Lazcano en Francisco Galdos.

    Jean-Pierre Danguillaume won te Ploërdut in Frankrijk een wedstrijd van 121km in een spurt met twee voor Christian Raymond en werd Raymond Delisle derde op 5”.

    In Italië moest Eddy Merckx tevreden zijn met een tweede plaats te Col San Martino (Treviso)waar Franco Bitossi won en Italo Zilioli derde werd. Voor Eddy zijn ploegmaat Martin Vanden Bossche was er een 10e plaats.

    Belgische en Nederlanders liefhebbers doen het uitstekend in Duitsland, Fedor Den Hertog moest in Berlijn waar de Rund in Kreuzberg enkel Dieter Leitner met 36” laten voorgaan, voor de Belg Ludo Noels was er een 7e plaats. Winst was er voor Hennie Kuiper te Essen en werd onze landgenoot Antoine Bauwens 3e. En nog een landgenoot Fred Koeck won te Unna.

    Laatste dag in de Tour of Essex waar de dagzege voor Mc Millan was , de eindzege was voor de Nederlander Johny Verbeke.

    In Leicester moest de meeting op de piste een uur uitgesteld worden, het vliegtuig waarmee de Nederlandse wereldkampioen Lijn Loevesijn de verplaatsing maakte had 3 uur vertraging. Dit heeft hem niet belet het tornooi te winnen. In de 1e reeks won Lijn voor Mountford en Van Lancker, reeks 2 was voor Mountford voor Van Lancker en Loevesijn, reek 3 werd opnieuw gewonnen door Loevesijn voor Mountford en Van Lancker. Tijdrit over 500meter: 1.Lijn Loevesijn, 2. Tim Mountford (Usa), en 3 onze Landgenoot Robert Van Lancker.

    Bij de liefhebbers werd het ook een Nederlandse zege Peter Van Doorn versloeg zijn landgenoot Rinus Langkruis en onze landgenoot Noël Soetaert.

    03-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Rit 2 Eric Leman wint

    De 2e rit in de Ronde van België, Herentals-Waregem werd beslecht in een spurt van een 40tal renners. Deze hadden zich bij het begin van de plaatselijke ronde afgescheiden op de kasseistrook aan de streep. In de spurt werd Frans Verbeeck die reageerde toen Leman ging, door de ploegmaat van Eric de Deen Leif Mortensen aan de trui achteruit getrokken. Leman won voor Rik Van Linden, Frans Kerremans, Eddy Peelman, Pieter Nassen, René Pijnen (Nl), Walter Planckaert, Willy Teirlinck, Frans Verbeeck, Willy Planckaert en werd boosdoener Leif Mortensen 11e. Leider André Dierickx werd 14e. In het puntenklassement is Eric Leman leider. Na de wedstrijd werd er door de kommissarissen volgende straffen uitgesproken. Voor afduwen kreeg Dieter Puschel 100fr en Romain Maes 500fr boete, 1000fr moest de sportbestuurder van Goldor afdokken voor geen gevolg te hebben gegeven aan instrukties van de wedstrijdkommissarissen, en 250fr boete was er voor Herman Vrijders voor ongeoorloofde bevoorrading.

    Wie niet in de Ronde van België reed was present te Hannuit voor de Grote Paasprijs, waar de wedstrijd werd zwaar gemaakt door regen en de koude wind. De 65 renners moesten 15 ronden in achtvorm afleggen. De beslissing viel in de 11e ronde toen 17 renners wegreden. Uit deze kopgroep reden Albert Van Vlierberghe, Ludo Vander Linden en Eddy Verstraeten in de voorlaatste ronde weg. In deze volgorde kamen zij ook over de streep,Van Vlierberghe reeds winnaar in 1970en ’71 won voor de 3e keer op rij. Voor plaats 4 op 52” was Vic Van Schil sneller dan Alfons Debal. De spurt voor plaats 6 op 1’ werd gewonnen door Staf Van Roosbroeck voor, Tony Houbrechts, Guido Van Sweefelt en Jos Spruyt. De rest van de kopgroep op 1’20” mocht spurten voor plaats 10 en was het de volgende maand 36 jaar wordende Emiel Lambrechts die het haalde voor Etienne Antheunis, Frans Staes, Maurice Eyers, Hugo De Haes, Jos Huysmans, Raymond Steegmans en Jean Ronsmans.

    03-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Otley, Groot-Brittannië werd vandaag rit 2 van de Easter 3-day verreden. Nu was de winst voor Leslie West die na 159,5km 10” voorsprong had op Sid Barras en Collin West.

    Te Pamplona in Spanje won Santiago Lazcano, na 188km had hij 6” voorsprong op José Abilleira, Francisco Galdos, en Miguel - Maria Lasa. Op 24” werd José- Antonio Gonzales-Linarès 5e voor José- Manuel Fuente die winnaar werd van de bergprijs.

    Te Camors in Frankrijk werd de Ronde des Korrigans gewonnen door Raymond Delisle voor Yves Hézard en Bernard Labourdette. Nog in Frankrijk won Italo Zilioli (Ita) te Montereau voor de Fransen Francis Ducreux en Bernard Guyot.

    Michel Dancelli won met het Azencriterium van Gavardo zijn eerste zege van het seizoen. Er waren 25 renners aan de start voor 96km. De winnaar zijn tijd was 2.16’20”, tweede werd Felice Gimondi verder volgden Ole Ritter, David Boifava, Luciano Armani, Dino Zandegu, Eddy Merckx werd 7e van een kopgroepje van 10.

    02-04-2012 om 06:26 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    De Ronde van Algerije eindigde vandaag met een tijdrit en een rit in lijn. In de tijdrit Tibaza-Cherchell over 27km was de zege voor de Deen Jörn Lund die 37’29” deed over de 27km, wat 12” beter was dan de Nederlandse leider Frits Schur en op 44” volgde de Rus Igor Moskalew.

    De rit in lijn tussen Chercell en Alger werd gewonnen door de Zweed Nilsson die na 100km 19” voorsprong had op Adr.Bonardi (Ita) en 25” op de winnaar van de tijdrit Igor Moskalew. In de eindstand heeft Frits Schur 1’37” voorsprong op de Tsjech Jiri Hava en volgt zijn landgenoot Dusan Zeman als derde op 5’08”. Voor België is Gustaaf Hermans 7e op 11’07”, Frans Van Looy 23e op 39’53”, Gustaaf Van Cauter 29e op 49’45” en Louis Verreydt 36e op 58’39”. In het ploegenklassement werd Nederland 4e en België 7e.

    De derde rit in de Tour of Essex (Gr. Brittannië) voor liefhebbers werd gewonnen door Greg Garland en blijft de Nederlander Johny Verbeke leider.

    Op de wielerbaan van Portsmouth (GB) won de Tsjech Ivan Kucirek bij de liefhebbers de “sprint” voor de Duitser Rainer Müller en de Nederlander Marinus Langkruis.

    02-04-2012 om 06:25 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    Te Drieslinter namen 56 renners de start en moesten 104km afleggen. Paul Collaer behaalde er zijn tweede seizoenszege met 1’50” voorsprong. De Deen Wever Flemming won de spurt voor plaats twee van Marcel Laurens en Benny Paulissen.

    In Eernegem was er een wedstrijd voor de Westvlaamse trofee, waarvoor 8 wedstrijden in aanmerking komen. De zege was voor José Van Ackere voor Freddy Maertens en de Nederlanders Toine Van den Bunder en Wim De Waal en 5e Roger Verschaeve. De Duitser Karel-Heinz Oberfranz werd 14e en voor Martin de Clercq was er een 20e plaats, er waren 88 deelnemers.

    Marc Steels was de beste van 63 te Hamme waar hij Daniel Heyns in een spurt met twee versloeg. Ribert Ferket was 15” later de snelste voor plaats 3 voor Franky De Ghendt e.a.

    In Helchteren werd er gestreden voor de 4e proef van de Schaal Frans Theelen, hier kwamen 72 renners aan de start waaronder een 20tal Nederlanders. De beslissing viel 7 ronden van het einde toen een 15 koppige groep zich kon afscheiden. Voor Albert Segers en André Nijssen ging het te vlug, zodat men met 13 naar de eindmeet reed. In de spurt won Raymond Vanstraelen voor Marc Verbeeck, André Verbraeken, Jos Saenen, Jean Bemong, Herman Ketting (Nl), José Clabots, Gerrit Oosterbosch (Nl), Jaak Smeets (Nl), Alfons Vanhoudt, Roger De Backer, Johan Peels (Nl) en 13e Willem Van Lachterop (Nl).

    In Kruishoutem won Lucien De Brauwere voor Daniel Pauwels en Ludo Dumarey.

    In Lens Saint Servais was Alain Buckinx de beste van 56 deelnemers, hij had 10” voorsprong op Joseph Civatone een in Frankrijk geboren Italiaan verblijvende in België, die de Nederlander Cor Boersma versloeg voor plaats 2. Voor plaats 4 was Bernard Bourguignon op 23” de snelste van een volgend groepje.

    Op de eerste dag van de 2daagse in Martelange won Jean Weber voor Paul Flechet en de Fransman Alex Gerardin.

    Lucien Pratte kreeg te Emines Francis Deminne en Guido Verheyen mee op het podium.

    Gregoire Van Moer won te O.L.Vrouw-Waver voor Edmond Verbruggen en Walter Bellemans.

    Ophasselt-Hekelgem kreeg 64 renners aan de start en was na 147km Isidoor Weemaes de beste voor René Dillen, André Coppers, Gustaaf Van Gossum, de Spanjaard Manuel Santos Castillo, Bernard Draux, Jean Swinnen, Roger Van den Eede, José De Cauwer en sluit Marc Duytsel de top10 af.

    Voor Lucien Zelck was het al zijn 3e seizoenszege te Rumes waar 55 deelnemers waren, in een spurt met drie won Lucien voor de Fransman Joël Maddens en Silvano Delpistola. Op 20” werd Eddy Vantieghem 4e. Voor plaats 5 was Remy Remaut de snelste van een achttal.

    02-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alken

    .
    Staf Van Roosbroeck

    In Alken werd de 10e Omloop der Fruitstreek betwist, waaraan 100 renners deelnamen. Als aanloop kreeg men 3 plaatselijke ronden van circa 11km dan een grote van 100km en werd er afgesloten met opnieuw 5 plaatseljke ronden. Het was in de buurt van Runkelen dat na ongeveer 60km koers dat de wedstrijd in de juiste plooi viel. Op een stukje kasseiweg reden 18 renners weg, en tweede groepje 30 renners sterk kwam tot 30” terug, maar heeft uiteindelijk het niet kunnen bolwerken. Vooraan was Watneys met vijf vertegenwoordigd en heeft het ook afgemaakt. Op enkele kilometers van het einde is de nochtans vlugge Staf Van Roosbroeck de solotoer opgegaan. Aan de streep had Van Roosbroeck 20” voorsprong op zijn ploegmaat Jos Abelshausen, die Ludo Vander Linden en Maurice Eyers vooraf ging. Nog een Watneys Raf Hooyberghs was op 40” voor plaats 5 sneller dan Raymond Steegmans. Ook Marcel Omloop mocht voor zijn Watneysploegmaats niet onder doen en won op 45” de spurt voor plaats 7 voor Guido van Sweevelt, Georges Claes (Zonhoven) Roger Loysch e.a.

    02-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België

    .
    André Dierickx ritwinnaar en leider

    In de eerste rit Luik-Herentals 201km lang hebben de renners weinig strijdlust getoond. Het was op een strook kassei in Herentals dat de beslissing viel. De ploegmaats Zoetemelk en Dierickx, reden samen met Frans Verbeeck, Roger Rosiers en Willy Planckaert van de anderen weg en zouden voor de zege spurten. André Dierickx haalde het van zijn ex-kopman Frans Verbeeck, Roger Rosiers ,Willy Planckaert en Joop Zoetemelk (Nl). Op 9” won Eric Leman de spurt van een eerste groepje voor plaats 6, voor Eddy Peelman, Walter Planckaert, Robert Mintkiewicz (Fr), Alfons Scheys, Jos Van Beers (Ned), Karel-Heinz Muddemann (D), Willy De Geest, Jürgen Tschan (D), Roger Swerts, Rolf Wolfshohl (D), Raymond Poulidor (Fr), Herman Vanspringel en 19e Alain Santy (Fr). Jan Janssen (Nl) die mee was met het groepje Leman had pech, een onvoorzichtige toeschouwer hield de antenne van zijn draagbare radio over de afsluiting, Jan kreeg het in zijn gelaat en verloor daarbij 7” en werd dus 20e .André Dierickx is de nieuwe leider. Voor Walter Godefroot is de Ronde reeds afgelopen, wegens een val heeft hij de strijd moeten staken.

    02-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    De wedstrijd in Zelzate met medewerking van het dagblad Het Volk en Bieren Aigle-Belge kreeg 59 renners aan de start waarbij een Duitse ploeg die zich kwam voorbereiden op de Olympische Spelen. De wedstrijd kende een bizar verloop. Het was uitblinker Martin de Clercq die met twee Duitsers Karel-Heinz Oberfranz en Peter Weibel voorop reed, kort bij het einde toen zij 45” voorsprong hadden, kwamen zij door een onvoorzichtige gedubbelde renner ten val. Martin was het rapste opnieuw weg, maar door het feit dat de twee Duitsers achter waren is hun ploeg beginnen jagen, met een algemene hergroepering tot gevolg. In de slotfase reed Patrick Van Renterghem weg en hield het vol tot aan de meet. Voor plaats twee was het Robert De Guchtenaere die het haalde voor de Duitser Bernt Wich, de Nederlander Wim De Waal, John Neirynck, Roger Van den Eede, Willy Jonckheere, de ongelukkige Martin de Clercq, Cees Priem en sluit Paul Lannoo de top10 af.

    In Baasrode waar 68 renners de start namen werd Roger De Beukelaer winnaar voor Jacky De Clerck en de Nederlander Jan Raas.

    Marc Meernhout was de beste te Bissegem waar hij 1’ voorsprong had, plaats 2 was voor Lievin Malfait en werd Ronald Rossel derde.

    De Paasprijs in Diegem kreeg liefst 136 renners aan de start. Het was de in België wonende Spanjaard Pedro Pardo die sneller was dan de Deen Wever Flemming, de Nederlander Johan Brinkman en werd Isidoor Weemaes de eerste Belg en de man uit de streeks Luc D’Hoekers 5e.

    Lucien Zelck was te Fleurus sneller dan Freddy Libouton en André De Bilde.

    In Leest met 71 renners aan de start had men ook niet te klagen hier was de zege voor Staf Wens voor René Dillen en Theo Dockx, Eric Van Lent en werd Gustaaf Van Gossum 5e.

    Roger Van Goubergen uit Beerse was te Rijkevorsel de beste van 104 renners, stonden mee op het podium Albert Segers en Marc Verbeek, dan volgden twee Nederlanders Ad Dekkers en Henri Prinsen.

    Te St.Maria-Oudenhoven waar op 1&3/4 een wedstrijd is won de Nederlander Robert Kroep de eerste wedstrijd van de 2 daagse, hij had 14” voorsprong op Marnix Lannoo en werd Eric Serlet 3e.

    01-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Groot-Brittannië is te Otley de Easter-3 day begonnen, met een rit in lijn en een ploegentijdrit. Mick Holmes werd de eerste winnaar en kreeg na 109,5km de Nederlander Peter Kisner en de Brit Reg Barnett naast zich op het podium. De ploegentijdrit werd gewonnen door Holdsworth voor Bantel en Raleigh.

    Franco Bitossi won in Italië de Giro di Pugglia, de eerste wedstrijd tellende voor de Trofeo Amando Cougnet. Na 230km had hij 5” voorsprong op Gösta Pettersson, wiens broer Tomas 10” later derde werd. Voor Gianni Motta was er een 4e plaats op 50”, 5e werd Michele Dancelli met zijn 6e plaats werd Roger De Vlaeminck eerste Belg, en werd zijn ploegmaat Patrick Sercu 26e allen in dezelfde tijd als Motta. Een groepje met de Belgen Julien Stevens en Julien Van Lint kwam op 12’ binnen, waarbij ook de 3e broer Sture Pettersson zat.

    Voorlaatste dag in de Ronde van Algerije, de 11e rit Tenès-Tipaza over 138km was voor de Rus Nikolai Gorelov voor zijn landgenoot Vassili Bieloussow en de Tsjech Dusan Zeman. De Nederlander Schür blijft leider.

    Zege van onze landgenoot Ludo Noels te Wendeburg in Duitsland waar hij Herb Scheinder en Ernsthaûser achter zich liet.

    De tweede dag in de Tour of Essex in Groot-Brittannië bestond uit een ploegentijdrit en een rit in lijn. Het bracht tweemaal een Nederlandse zege. V.Zeeuws-Vlaanderen was de beste ploeg en Johny Verbeke won de rit in lijn.

    De Ronde van Drenthe in Nederland werd gewonnen door Hennie Kuiper die na 160km een voorsprong had van 47” op Klaas Balk, de broers Piet en Fons van Katwijk en werd Klaas alk 5e.

    01-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België

    .
    Frans Verbeeck
    De Ronde van België is in Luik van start gegaan met een ploegentijdrit van 6,250km. Winnaar werd Watneys die er 7’50”6 over deden, Molteni werd 2e hun tijd was 7’54”8 en de derde ploeg op het podium was de Nederlandse formatie Goudsmit-Hoff met een tijd van 7’56”8. Frans Verbeeck is de eerste leider.

    Roger Swerts die niet was opgenomen in de Molteniploeg voor deze ronde, is deze morgend opgeroepen om de zieke Georges Vanconingsloo te vervangen.

    01-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!