NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Zonder pc
 • Liefhebbers - binnen- en buitenland
 • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
 • Buitenland
 • 1km vlegende start
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto

    TRUIEN 1973

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  4O JAREN TERUG


  Image and video hosting by TinyPic
  30-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

  De derde rit in de Ronde van Spanje bracht de renners via 2 cols van Granada naar Almaria over een afstand van 181km. De eerste ontsnapping gebeurde al na 3km toen reed Aranzabal weg maar werd vlug opnieuw tot de orde geroepen. Aan km 7 heeft Hutsebaut met enkele anderen een uitloper gewaagd, zij bleven wel een geruime tijd voorop maar kregen nooit meer dan 15” voorsprong. De 2 cols waren vandaag de Tejar 3e cat/ 802m. waar Urbani als 1e doorkwam en de Haza de Lino 1e cat/1280m. hier kwam Lopez-Carill voor de Nederlander Prinsen boven. Een bijna volledig peloton zou uiteindelijk voor de zege spurten. Domingo Perurena won voor José Gomez-Lucas, met in hun spoor Rik Van Linden, Pieter Nassen, Willy Planckaert, Dino Zandegu, Gert Harings, Emile Cambré, Miguel Maria Lasa en Johny Schleck als 10de. Den Engel Opdebeeck werd 42ste. Perurena neemt ook de leiderstrui over.

  In Groot-Brittannië won Sid Barras de wedstrijd Battle-Londen waar hij de snelste was van negen. Verder volgden Reg Barnett, Geoffrey Dutton, Dave Rollinson, Robert Addy, Reg Smith, Jim Moore, Leslie West en Dave Watson (Aus). Op 2’20” werd Keith Lambert 10de.

  De klimtrofee( Armelcriterium) te Henon in Frankrijk werd gewonnen door Jean-Pierre Danguillaume voor zijn metgezel Jean-Luc Molineris. Op 43” werd Raymond Riotte derde. Op 55” werd er met vijf gespurt voor plaats vier, Robert Bouloux haalde het voor Jacques Botherel, Jean-Pierre Genet, Michel Perin, en Jean-Claude Daunat. Voor Lucien Van Impe was er op 1’26 plaats 11 en volgde in zijn spoor Georges Pintens.

  In Geleen Nederland is Roger Swerts op 6km van het einde in de aanval gegaan en kreeg Ottenbros en Duyndam mee. In de spurt was Leo Duyndam de snelste voor Harm Ottenbros en Roger Swerts. Het peloton eindigde op 12” en was het Eddy Merckx die Jan Janssen, Gérard Koel, Jules Bruessing, Evert Dolman, Theo Verschueren en als 10de Adri Duycker vooraf ging.

  30-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

  In de 2e rit te Velbert in Duitsland heeft de Nederlander Fedor den Hertog er een ware demonstratie van gemaakt. Na 140km had hij er voor gezorgd dat nog slechts zes renners in de zelfde ronde eindigden. Onze landgenoot Marc Verbeek werd op 3’30” tweede voor de Deen Henning Jörgensen die al op 6’10” volgde. De eindzege was wel voor Mark Verbeek die de Deen Svend Erik Bjerg en de Nederlander Wim Albersen mee op het podium kreeg.

  De Rund in Berlin werd gewonnen door de Duitser Wilfried Trott en werd onze landgenoot Ernie Blommaert elfde.

  Antoine Bauwens die was de beste in Keulen waar slechts 75km moest worden gekoerst. Tweede werd de Duitser Wich en derde de Nederlander Mathieu Buckx.

  Vandaag eindigde in Groot-Brittannië de Greenall-Whitley 3day met een ritzege voor de Deen Tom Martin Biseth en werd onze landgenoot Gustaaf Van Gossum derde. Wat betreft het eindklassement is het de Nederlander Cees Bal die na 362km het haalt met een tijd van 8.45’44”. Op 1’46” volgt de Brit Phil Edwards en is op 2’01” De Deen Jorgen Emil Hansen derde. Voor Toine Van den Bunder de onttroonde leider was er plaats 6 op 2’32”. In het landenklassement wint Groot-Brittannië voor Nederland.

  De ronde der 12 Cantons in Luxemburg werd gewonnen door de Nederlandse ploeg (Jo Vrancken die 2 ritten won, Theo Vander Leeuw en Cor Boersma) hun tijd na 296,7km was 7.51’24”. De Luxemburgse ploeg van Dommeldange werd tweede op 54”, derde was Frankrijk op 1’06” en werd de Belgische ploeg Namur-Vélo op 2’14” vierde.

  30-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

  .
  Raf Hooyberghs

  In Meerbeke bij Ninove waren de mensen van Sport en Steun niet gelukkig met de 45 renners die zij aan de start kregen voor de Omloop der Vlaamse Gewesten. Gelukkig kwamen in laatste instantie nog Sercu, Bracke, Reybroeck en Willy De Geest aan de start. Na enkele kilometers reden Hooyberghs, De Geest en Berckmans weg, door regen, wind en het afstoppen door de ploegmaats liepen zij na 50km al tot bijna 4’ uit. Toen het zonnetje zich liet zien reden Thomas en Maes naar de leiders, ook Delchambre probeerde het maar mislukte, daarna kwamen ook Ronny Vande Vijver en De Muynck aansluiten. De laatsten die aansloten waren Van Olmen, Aerts, Wright en Sercu die echter lek reed en alzo een mooie winstkans zag verloren gaan. In de eindspurt was Raf Hooyberghs de snelste voor Ronny Vande Vijver, Michaël Wright, Willy De Geest, Jean-Pierre Berckmans, Jos Van Olmen, Frans Maes, Johan De Muynck en Paul Aerts. Voor plaats 10 was Roger Volckaert op 35” sneller dan Roger Jochmans en Hugo Dehaes. Voor pechvogel Patrick Sercu was er op 45” een 13de plaats.

  30-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  29-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

  .
  André Coppers

  Onze landgenoot Mark Van Ouytsel was de beste te Euskirchen in Duitsland en werd zijn broer Luc 3e, op plaats 2 eindigde de Duitser Fr. Klemmer.

  In de 2daagse van Velbert eveneens in Duitsland ging de 1e rit naar Klaus-Peter Thaler, die 2 Belgen vooraf ging, Jos Jacobs en Marc Verbeek.

  De tweede rit in de Greenall-Withley 3day (Groot-Brittannië) werd gewonnen door de Nederlander Toine Van den Bunder die ook leider is.

  In Nederland waren er 2 wedstrijden, de Ronde van Gelderland over 164km werd gewonnen door Aad Van den Hoek die zijn 2 medevluchters vooraf ging. Tweede werd André Jansen en drie Gerrit Möhlmann. Op 39” werd Nanno Bakker 4e voor Wil de Vlam.

  De wedstrijd Vlissingen-Walcheren voor neo-amateurs werd gewonnen door Ad Dekkers voor Johnny Verbeke en Alfons Veelers.

  Voor onze landgenoot André Coppers was er winst in de Grote Prijs van Nangeroni te Petange in het Groot-Hertogdom Luxemburg waar Lucien Didier (Lux) 2e werd en Roland Wiscour (Bel) 3e, voor de Nederlander Theo Van der Leeuw was er plaats 4.

  29-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

  In de Ronde van Spanje werd rit 2 verreden tussen Cabra en Granada over een afstand van 206km. Men moest over 2 cols: De Carretero 3e cat.1040m en de Zegri 3e cat.1080m. Het was telkens José Pesarrodona die als 1e doorkwam. Het peloton gaf vijf renners de vrijheid, daarbij twee Nederlanders Koeken en vander Vleuten, hun maximum voorsprong was 3’ maar aan km 134 werden zij opnieuw ingelopen. Op 16km van het einde is onze landgenoot Hutsebaut in de aanval gegaan met o.a. Vianen, Cuevas, Van Linden en Perurena. Het jagende peloton zat de vluchters op de hielen maar op 1km van de streep is de Nederlander Gérard Vianen alleen weggereden en won met 7” voor Domingo Perurena, Claudio Michelotto, Francisco Galdos, Diego Moser, Hubert Hutsebaut, Bernard Labourdette en Rik Van Linden. Voor plaats 9 op 16” was Willy Planckaert de snelste van de groep. Voor Englebert Opdebeeck was er plaats 50. M.M. Lasa blijft leider.

  In Italië werd de 29ste Ronde van Toscanië verreden met start te Firenze en aankomst te Panzano over een afstand van 238km. De Zwitser Joseph Fuchs haalde het in een spurt met drie van onze landgenoot Georges Pintens en de Italiaan Giuseppe Perletto. Op 15” was Davide Boifava de snelste van het peloton, met daarbij op plaats acht Roger De Vlaeminck en André Poppe als 11de.

  29-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

  .
  Nieuwe leider Grégoire Van Moer

  De 5e rit in de Ronde van België voor liefhebbers Oostende-Herentals 205km is betwist onder een neergutsende regen en is voor leider Ferdinand Peersman en groene trui Freddy Maertens fataal afgelopen. Een valpartij na 40km met als grootste slachtoffer Roger Verschaeve (polsbreuk), heeft er voor gezorgd dat een 15tal renners met daarbij Peersman en Maertens heel wat tijd verloren eer zij terug konden vertrekken. Het was vooral de Oost-Duitse ploeg met Thomas Huschke welke nog in aanmerking kwam voor de eindzege die een hoog tempo onderhield bij de 24 leiders, en na 150km reeds 10’ voorsprong verwierf. In de eindspurt was het Gustaaf Hermans die het haalde voor Walter Bellemans, Clement Van Ransbeeck, Roger De Beukelaer en sluit de Oost-Duitser Manfred Ulbricht de top5 af. Voor Grégoire Van Moer ploegmaat van de ongelukkige Ferdinand Peersman was er plaats 14 en de leiderstrui.

  De liefhebbers die niet in de Ronde zaten konden uit 5 wedstrijden kiezen.

  In Hingene won Eric Van Lent met 1’15” voorsprong van Leo Huysmans en was op 1’30” Alex Robberecht derde.

  87 renners namen de start te Kemmel en was de zege voor Eddy Ronquetti die met 3 lengten zijn kompaan Gery Catteeuw versloeg. Van het volgende vijftal op 40” was Marcel Louyet sneller dan de Nederlander Co Moritz, en de Belgen Bertil Cael, Norbert Lesage en Marc Renier.

  Te Lede waar men met 55 was vertrokken haalde Alex van Linden het in een spurt met twee van Jean-Pierre Baert. Op 3’ volgde Karel Rottiers die Eric Van de Wiele, Paul Flecy, Rudy Bauwens e.a. achter zich liet.

  In Lembeke was Alain De Saever de beste van 36, voor Eric De Meyer, André De Mol, Walter Heirbaut en werd Constant Rommens 5e.

  Te Sint-Pieters-Leeuw mocht men 84 renners inschrijven om 108km te koersen, voor Henri Michiels die met 1’50 voorsprong won werd het zijn eerste zege. Willy Verschueren werd 2e en op 2’10” volgde Sylvano Delpistola.

  29-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

  Te Bavikhove kwamen voor de “Omloop Leiedal” 85 renners afgezakt waaronder Eddy Merckx, die zich steeds in de voorste gelederen hield. Na 50km ging hij zelfs in den aanval met Mahieu, een tiental kilometers later kwamen ook Vander Slagmolen en Bruyère aansluiten en hadden half koers 1 minuut voorsprong. Toen kwam er een tegenaanval van een 12tal die tot 20” van de leiders kwamen, die op dat ogenblik door een gesloten overweg werden tegen gehouden. Ondertussen was ook het peloton tot 150meter genaderd. De leiders mochten opnieuw met hun voorsprong vertrekken maar was enkele kilometers later alles opnieuw samen. Toen men richting de Kwaremont reed begon het te regenen en zijn na de beklimming heel wat renners afgestapt waarbij ook Merckx. Na de Kluisberg kreeg men een aanval van Lambrecht, Cael en Barras die nog het gezelschap kregen van een 18tal renners. Op 30km van het einde waren het Bruyère, Cael en Baert die uit de kopgroep wegreden, maar liet Baert toen zij 100 meter voorsprong hadden zich opnieuw afzakken. De twee anderen kwamen met lichte voorsprong aan de meet voorbij waar nog 4 plaatselijke ronden moesten gereden worden. Het is dan dat Roger Rosiers met waakhond Barras tot bij de leiders is gekomen, Roger Rosiers was zo sterk dat hij in de laatste ronde solo naar de meet reed en won met 10” voorsprong op Georges Barras, 20” op Joseph Bruyère en Eddy Cael. Op 55” won Paul Mahieu de spurt voor plaats 5 voor Julien Van Geebergen, André Dierickx, Eric Leman, Herman Vanspringel, Theo Fierens, Frans Mintjens,en Jaak De Boever.

  29-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  28-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

  .
  Phil Edwards

  De eerste rit in de Ronde van Spanje werd verreden tussen Fuengirola en Cabra over een afstand van 167km. Reeds kort na de start reden zes renners waaronder onze landgenoot Marcel Omloop weg en werden aan km 95 opnieuw ingelopen. Ook moest men twee cols over, op de Los Castilejos (364meter/3e cat.) kwam José-Manuel Fuente als eerste door, wat hij ook deed op de Alto del Leon (960m/1e cat.) Uiteindelijk reed een kopgroep van 35 weg waarvan er 34 voor de zege zouden spurten. Het was Miguel Maria Lasa die won en tevens leider werd voor Domingo Perurena en Gonzalo Aja. Eerste landgenoot werd Englebert Opdebeeck op plaats 20, en werd zijn ploegmaat Michel Coulon 25e. Op 1’05” werd Antonio Alcon die vooraan de rol had moeten lossen 35e. Reeds twee Belgen staakten de strijd Tony Gakens en Georges Claes.

  In de Ronde van Indre - et - Loire behaalde Cyrille Guimard zijn tweede zege, in de laatste rit Tours-Tours versloeg hij na 240km 3 Belgen. Noël Vanclooster, Willy Teirlinck en Daniel Vanryckeghem. Plaats 5 was voor de Nederlander Evert Dolman. De eindzege was voor Bernard Thevenet die 17” voorsprong telde op Noël Vanclooster en 27” op José Catieau. De puntentrui bracht Noël Vanclooster mee naar huis.

  De Nederlander Peter Kisner uitkomend voor de Britse ploeg Holdsworth-Camagnola behaalde te Workshop in Groot-Brittannië de zege voor Sid Barras en Reg Barnett.

  Nog in Groot-Brittannië begon de Greenall-Withley 3-day voor liefhebbers met een tijdrit gewonnen door Phil Edwards.

  28-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  27-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

  In Frankrijk heeft de krant “L’Humanité-Dimanche” bekend gemaakt dat de wedstrijd “Boucles de la Seine” niet zal verreden worden. In een mededeling liet de krant weten niet bij machte te zijn deze wedstrijd alleen te financieren. Men hoopt het budgettaire evenwicht te kunnen herstellen tegen volgend jaar.

  27-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België Liefhebbers

  De start van de 4e rit Ieper-Oostende verliep niet volgens het boekje, de 94 renners die nog in koers waren negeerden de officiële start zodat de politie diende in te grijpen. De koerscommissarissen kregen uiteindelijk de wagen met de wedstrijdleider voor de renners en kon men vertrekken. Was de aanvalsdrift door dit voorval afgekoeld? 75km lang bleef het peloton gesloten. Uiteindelijk vormde zich een kopgroep van 27 met daarbij de leider Ferdinand Peersman, groene trui Michel Pollentier en Staf Hermans drie kanshebbers op de eindzege. Aan km 90 reed Hermans lek, werd het tempo opgedreven zodat Staf rap op 1’30” werd gefietst. In de bevoorrading te Gistel na 95km was het Michel die lek reed, maar kreeg onmiddellijk een ander fiets zodat hij opnieuw kon aansluiten. Ondertussen was de kopgroep tot 18 herleid. Te Jabbeke na 120km stonden de leiders die 1’30” voorsprong hadden voor een gesloten overweg, en mochten zij met dezelfde voorsprong opnieuw vertrekken. Bij het binnenkomen van Oostende waar men nog 2 ronden van 8km moest rijden was de voorsprong tot 2’ aangedikt. In de laatste ronde zijn het Van Cauter en Delcroix die zich wisten los te werken. Staf Van Cauter won vrij vlot voor Ludo Delcroix. In de spurt voor plaats drie deed zich een valpartij voor met als voornaamste slachtoffers, Michel Pollentier, Clement Van Ransbeeck, Frans Van Looy, John Cornelissen (Ned) en werd Jos De Keersmaecker met een sleutelbeenbreuk naar het ziekenhuis afgevoerd. Het was uiteindelijk de Oost-Duitser Thomas Huschke die 3e werd op 17” voor Freddy Maertens die door de val van Pollentier de groene trui overneemt. Leider Ferdinand Peersman werd 13e.

  Het criterium in afwachting van de Ronde had na 85km de Nederlander Wim De Waal als winnaar voor Daniel Pauwels en Luc Dumarey.

  27-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

  .
  Willy Van Neste

  In Ruddervoorde mocht Willy Van Neste 90 collega’s verwelkomen, die 21 maal een ongemeen vlug lopende omloop onder de wielen kregen. Die goede wegen waren er de oorzaak van dat het eerste gedeelte van de wedstrijd afgejakkerd werd in een ongemeen hoogliggend tempo. Waardoor in de eerste honderd kilometer de wedstrijd meer op een afvallingskoers geleek. Toen men de laatste zes ronden inging reed men nog met een compacte groep van 50 renners. Op 35km van het einde scheurde de groep en kwamen 17 renners aan de leiding. Na eerst even met Albert Van Vlierberghe op kop te rijden heeft thuisrijder Willy Van Neste op 3km van de meet definitief toegeslagen. Hoe hard men ook reageerde Willy behield zijn 200 meter voorsprong en won voor Eric Leman, Jaak De Boever, Jan Janssen (Ned), Herman Vrijders, Patrick Sercu, Jules Bruessing (Ned), Albert Van Vlierberghe, Harm Ottenbros (Ned), en Maurice Dury e.a.

  27-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland


  .

  Duizenden Andalousië’s zijn te Fuengirola naar de start van de Ronde van Spanje gekomen. Zoals de laatste tijd gebruikelijk is voor iedere ronde werd er begonnen met een individuele tijdrit. Deze vond plaats op een circuit van 6km dat werd uitgestippeld op de zeedijk langsheen de Middellandse Zee. De organisatoren hadden een kilometer lange optocht in elkaar gestoken waarin origineel door Andalousische meisjes de fiets sinds het ontstaan in 1877 werd voorgesteld. Er werd natuurlijk ook gefietst en was het Rik Van Linden die lange tijd de beste tijd liet afdrukken, maar deed Willy Van Malderghem er 3” vanaf. Uiteindelijk was het de Nederlander René Pijnen 7’34”die net als verleden jaar de proloog won, voor José- Antonio Gonzales-Linares 7’36” en Joaquim Aghostino 7’44”. Eerste landgenoot werd August Herijgers op plaats 11 met een tijd van 7’54”. Voor Englebert Opdebeeck was er plaats 56 op 42”. Lomme Driessens was niet opgetogen wat betreft zijn kopman Aghostino die normaal woensdagavond in Fuengirola werd verwacht niet was komen opdagen. Het was pas enkele uren voor de start dat de renner in het gezelschap van zijn vrouw en de voorzitter van Sporting Lissabon, klub waar Aghostino is aangesloten toekwam.

  In de Ronde van Indre-et-Loire was in de 2e rit Joué-les-Tours – Tours de dagzege voor Cyrille Guimard die na 225km de snelste was van zeven. Onze landgenoot Noël Vanclooster werd tweede verder volgden, Bernard Thevenet die uiteraard leider blijft, José Catieau, Pierre Martelozzo, Jacques Cadiou en Jean-Jacques Sanquer. Op 1’10” werd Regis Delepine 8e voor Marc Demeyer, Willy Abbeloos, Ludo Van Staeyen e.a.

  27-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  26-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

  .

  Te Pabu in Frankrijk is de sedert 10 dagen 37 jaar geworden François Le Bihan overleden. In 1959 en 1960 was hij onafhankelijke. Werd prof in 1962 maar in 1965 werd hij opnieuw onafhankelijke, om vanaf 1966 tot verleden jaar bij de amateurs hors catégorie te rijden.

  26-04-2012 om 01:50 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

  .

  Reeds na de eerste rit Chateau-Renault – Tours heeft Bernard Thevenet een ernstige optie genomen op de eindzege in de Ronde van Indre et Loire. Bernard werd winnaar met 17” voorsprong en brengt zijn ritzege nog 10” bonus op, hij is tevens de nieuwe leider. Het was na 120km dat een groep van 24 wegreed en samen bleef tot bij het binnenrijden van Tours. Een eerste poging kwam er van Marc Demeyer, dan ging op 12km van de meet José Catieau maar werd 4km voor de streep opnieuw gegrepen. Het was op de plaatselijke helling dat Bernard wegreed en het volhield tot op de meet. In de spurt voor plaats twee was het Marc Demeyer die het haalde voor Raf Hooyberghs, Noël Vanclooster, Francis Ducreux (Fr), Michaël Wright (Gb), Jos Abelshausen, Herman Beyssens en Willy Abbeloos. Vanaf plaats 10 t/m 16 werden de renners gelijk geplaatst. Het peloton mocht voor plaats 25 spurten, het had liefst 7’40” achterstand en was het Paul Aerts die 25e werd. Als laatste eindigde Jos Roosen van de Watneys ploeg hij had een achterstand van 31’3”. De Fransman René Grenier was de enige opgever.

  26-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

  Vandaag werd de zaak Frans Verbeeck die op 19/4 was uitgesteld door de B.W.B. behandeld. Frans die toen niet kon aanwezig zijn mocht het vandaag uitleggen. Ook de heer Lacroix verantwoordelijke van de ploeg mocht zijn zegje doen. Nadat de vertegenwoordiger van de koerscommissarissen werd gehoord, heeft het Beroepskomitee de beslissing van de koerscommissarissen bekrachtigd. De opelegde boete zal betaald moeten worden aan de sociale rennerskas.

  26-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België Liefhebbers

  .
  Ferdinand Peersman

  In de Ronde van België bleven er nog 95 renners over om aan de 3e rit te beginnen. Met de Kemmel- , de Rode- en Zwarte berg kregen de renners in de rit van Zottegem naar Ieper een lastig parcours. Het was na 55km dat er 40-tal renners voorsprong namen maar zorgden de ploegmaats van leider Peersman alsook van Pollentier en Hermans die ook nog kans maakten op de eindzege dat alles opnieuw samen kwam. Aan km 70 was het Gerry Catteeuw die demarreerde, Buslot, De Keersmaecker en Lannoo reageerden en kwamen tot bij de leider. Even later sloten ook Geldhof en De Beukelaer aan. Verschaeve die ook de sprong waagde werd door Catteeuw opgewacht zodat men 7 leiders kreeg. Aan km 126 tijdens de beklimming van de Kemmel werden de leiders ingelopen. In de afdaling werd er een nieuwe kopgroep van 18 gevormd. Op 5km van de meet deed Freddy Maertens een uitval maar werd door leider Peersman tot de orde geroepen. Patrick Geldhof een ploegmaat van Maertens is dan op 3km van de streep weggereden, de man uit Torhout die verleden week in Frankrijk nog 11e werd in de rittenwedstrijd Loir & Cher hield stand en won met 15” voorsprong. Freddy Maertens werd tweed voor Roger De Beukelaer, Frans Van Looy, Michel Pollentier e.a. Ferdinand Peersman die 16e werd blijft leider.

  26-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

  .

  In Oostakker mochten de inrichters 88 rugnummers uitdelen, en moesten de renners 16 rondjes rijden. Eerste aanvaller was Willy De Bosscher die er enkel op uit was om een premie op te strijken, kreeg echter het gezelschap van Jan Vande Wiele en hebben zij samen het enkele ronden volgehouden. Toen in de 10e ronde een elftal renners wegreed was het menens, nog vijf anderen konden aansluiten en liet het peloton begaan. De eindspurt bracht een verrassende winnaar, het was de Nederlander Charles de Smit uitkomend voor het Belgische Hertekamp die verrassend won voor André Dierickx, Frans Kerremans, Georges Vandenberghe, Roger Rosiers, Georges Vanconingsloo, Ronny Vande Vijver, Romain Maes, Roger Wuytack, Georges Pintens, de zwitser Rub Kut, Luc Van Den Daele, Eddy Reyniers, Paul Mahieu en als 16de Jaak De Boever.

  26-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  25-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

  .
  Gregoire Van Moer

  In de Ronde van België voor liefhebbers reden de renners van Jambes naar Zottegem waarvoor zij 138km moesten overbruggen. Na 35km kwam er een ontsnapping van 19 renners op gang en was de beslissing gevallen. Toen aan km 80 Ludo Van Dromme klapband had,werd hij opgewacht door nationaal kampioen Freddy Maertens en Patrick Geldof die hem terug in het peloton brachten. De beslissing viel toen men al op het plaatselijk parcours van 10km was. Op 2 ronden van het einde waren het Maertens en De Beuckelaer die wegreden maar zouden opnieuw gegrepen worden. Het is op dat moment dat Van Moer zijn aanval plaatste en kon enkel Verschaeve nog aansluiten. In de laatste kilometers heeft Gregoire Van Moer zijn kompaan Roger Verschaeve nog achter gelaten en won met 8” voorsprong. Op 25” werd Wilfried Wesemael 3e voor Frans Van Looy, Freddy Maertens, Jean-Marie Coenen, de Oost-Duitser Thomas Huschke, Ludo Noels, Roger De Beuckelaer en is met José Van Ackere de top10 compleet. Leider blijft Ferdinand Peersman.

  In Mariakerke waar 105km moest worden afgelegd kwamen liefst 142 renners aan de start. En waren het nogmaals de Nederlanders die de Belgen de kaas van tussen hun boterham kwamen afsnoepen. De winnaar Bert Broere versloeg zijn landgenoot Herman Nak. In de spurt van de 12 achtervolgers waren het weer onze Noorderburen die het haalden, Bas Hordijk werd 3e en Wim De Waal 4e. Op plaats 5 hebben we dan Martin De Clercq die pas op 500meter van de meet was komen aansluiten. De prestatie van Martin is nog opmerkelijker als men weet dat hij dit verwezenlijkte na een dagnacht taak van 19 uur. Zijn normale dagtaak was van 8 tot 17uur, moest echter nadien nog een proef afleggen en deze was pas om 3uur in de morgen gedaan. Even een korte rust gnomen en dan richting Mariakerke.

  25-04-2012 om 07:58 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

  .
  Julien Van Lint

  In Italië heeft onze landgenoot Julien Van Lint een uitgeregende Milaan-Vignola gewonnen. Na amper 100 van de 204,5km is de karavaan door een ware wolkbreuk getroffen. Het was ijzig koud, er stak een stormwind op en toen er nog een hagelbui bijkwam hebben heel wat renners de volgwagens opgezocht. Uiteindelijk bleven nog 16 renners in de wedstrijd, waarbij 3 landgenoten Van Lint, Julien Stevens en Guido Van Sweevelt. Het is op 35km van de streep dat Van Lint wegreed enkel zijn ploegmaat Stevens, Simonetti en als laatste Cumino kwam aansluiten. Het was deze laatste die van ver de eindspurt op gang bracht maar Julien Van Lint remonteerde hem en kon weerstaan aan de aandringende Mauro Simonetti. Julien Stevens kwam nog als derde over de streep voor Vittorio Cumino. Op 3’05” won Guido Van Sweevelt de spurt voor plaats vijf waarin hij 5 Italianen versloeg. Het gemiddelde van de wedstrijd was amper 34,759 km/uur.

  In Frankrijk is de Ronde van Indre et Loire gestart te Chateau- Renault met een proloog per ploeg. Het was Beaulieu-Flandria die won met een tijd van 7’10”6 over de 5km. Op 0”6 werd Gan-Mercier 2e en Sonolor als derde had 2”6 meer nodig. Het was Daniël Verplancke die als eerste renner van Beaulieu-Flandria over de streep bolde en leider werd.

  25-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

  .
  Roger Swerts

  Niet het parcours maar de wind heeft de wedstrijd te Genk-Boxbergerheide hard gemaakt. De Nederlanders Kelleneers en Wanders reden drie van de zeven grote ronden voorop. Het is bij het ingaan van de laatste grote ronde dat de Molteni’s de wedstrijd naar hun hand hebben gezet. Eerst met Van Schil die zijn ploegmaat Barras, Hordijk en Van Beers meekreeg. Dan is Swerts komen aansluiten met o.a. de Nederlanders Janssen en Karstens maar kwam ook de rest opnieuw tot bij de leiders. Op 30km van het einde is het Deschoenmaecker voor Molteni die met De Bal en Eyers wegrijd. Wanneer de leiders uit het gezicht zijn is het Swerts die in de tegenreactie gaat met Kerremans en Brands . Albert Van Vlierberghe met Vanconingsloo als waakhond komt bij het drietal aansluiten. Vooral Swerts zorgt er voor dat leiders worden bij gebeend. In de slotronde rijd Roger Swerts van de anderen weg en wint met 50” voorsprong op Georges Vanconingsloo, Maurice Eyers, Alfons De Bal, Frans Kerremans, Albert Van Vlierberghe, Jos Deschoenmaecker en Frans Brands. Op 1’30” zijn het Vic Van Schil, Jos Huysmans en Hugo De Haes die in deze volgorde over de streep bollen. De zegebloemen waren voor Roger zijn ouders die niet op de wedstrijd aanwezig waren zijn aangezien zij een feest hadden voor hun 30jaar huwelijk.

  In Vilvoorde thuishaven van Guillaume Driessens zijn gewoonlijk wel wat grote namen aan de start, maar dit jaar was er enkel oud-wereldkampioen Harm Ottenbros, maar kwam wel winnen. Met 78 zijn ze gestart om 14 ronden van 10km af te leggen. De eerste aanval kwam er na drie ronden met Ward Janssens, Ghislain Van Landeghem, Bernard Delchambre en Frank Ebo, zij kregen even later het gezelschap van de Nederlander Leo Duyndam, maar in de 10ronde was hun sprookje uit. Een ronde later zijn Jaak De Boever en Herman Vrijders uit het vel gedunde prloton weggereden. Bij het ingaan van de laatste ronde hadden zij nog 100meter op het duo Berckmans en Ottenbros. Het was van zeer ver dat Harm Ottenbros de spurt begon en haalde het met 3 lengten van Jean-Pierre Berckmans, Jaak De Boever en Herman Vrijders. De spurt van de eerste achtervolgende groep op 20” werd gewonnen door Richard Bukacki voor Dirk Baert, Aimé Delaere, Ward Janssens, Etienne Antheunis en sluit de Nederlander Ben Janboers de top10 af.

  25-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


  » Reageer (0)   


  Archief per maand
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Inhoud blog
 • Zonder pc
 • Liefhebbers - binnen- en buitenland
 • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
 • Buitenland
 • 1km vlegende start

  Welkom op mijn blog!
  Welkom op mijn blog!
  Zoeken met Google  TRUIEN 1973


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto  We zijn de 16de week van 2014


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!