Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    31-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cross

    .
    Overijse: Jef Thielemans & Eric De Vlaeminck

    Met 3-A-crossen, 2-B-crossen, 1C-cross en 1 regionale was de zondag goed gevuld.

    In Massemen kwamen 47 renners aan de start van de A-cross die werd gewonnen door André Geirlandt die 22” voorsprong had op Flory Ongenae en 31” op René De Clercq die Leo Arnouts voorafging. Voor August Badts was er een 5e plaats op 1’10”.

    In de A-cross van Oostkamp moest Albert Van Damme het in een spurtje met twee afleggen tegen Robert Vermeire. Op plaats 3 volgde Eric Desruelle met 1’ achterstand, 4e op 1’30” eindigde Freddy Naert en werd Lionel de Keyser 5e hij had 2’05” achterstand.

    De druivencross te Overijse is de 3e A-cross van de dag en werd er gestart met 49 renners. Thielemans …. de beste na Eric De Vlaeminck. Het schoonste compliment heeft Jos Thielemans, de zeer verdienstelijke tweede in de trouwe- veldrijdercross in Overijse gekregen van winnaar Eric de Vlaeminck zelf. Die jongen heeft veel vorderingen gemaakt, zei de wereldkampioen na afloop van een wedstrijd waarin hij met kop en schouders boven zijn tegenstanders troonde. Ik hield me opzettelijk een achttal ronden in het gezelschap van die Thielemans, om zijn manier van rijden te bestuderen. Jos heeft me werkelijk verbaast, aldus Eric De Vlaeminck. De regenboogdrager, die er graag te Overijse de spanning wat langer had willen houden, werd trouwens door de Brabantse gouwkampioen vlug tot andere inzichten gebracht. De snelle start van Thielemans leidde tot een snelle ontknoping want al in de eerste ronde bleven nog slechts Jan Teugels, Leon Scheirs en de Engelsman Erik Stone in strijd voor de …derde plaats. Teugels, De beschermeling van ex veldrijder Irené Van Hoecke, trok hier aan het langste eind. Eric de Vlaeminck, die na de achtste ronde de weg naar zijn zesde seizoenszege open zette, won met 55” voorsprong op Jos Thielemans en met 1’40” op Jan Teugels verder volgden Leon Scheirs, Jos Pauwels, de Brit Eric Stone, Freddy Van Oudenhove, Keith Mernickle (Gbr), Roger Sombryn en als 10e Luc Goossens.

    Voor de C-cross in Overijse kwamen liefst 60 renners aan de start om 16km af te leggen, de beste was Wim Albrecht die met 20” voorsprong won op Sylvain Engels en 49” op de 3e Jos Six. Voor thuisrijder Rik Van Horenbeke was er een 7e plaats, andere gouwgenoten zijn 8e Jean-Philippe Vandenbrande uit Dworp, 9e René Wuyckens uit Kessel-Lo en als 10e de 1 jaar oudere broer van J.P., Hendrik Vandenbrande

    De B-cross van Aarstelaar kreeg 77 renners aan de start, na 24km was Rik Arnouts de beste voor de Nederlander Jacques Spetgens en Willy Baeten

    In de B-cross te Maria-Aalter was de zege voor Robert Van De Sompele voor Willy Vanmaercke en Marnix Lannoo.

    In Gruitrode kwamen 50 renners aan de start van de regionale-cross, waar Frans Mertens direct na de start de het hazenpad koos, zodat hij na 2 ronden reeds een behoorlijke voorsprong had, op een vijftal waaronder de wegrenners Willy Moonen en Michel Van Vlierden. Ter aankomst had Frans Mertens 50” voorsprong op Frans Lemmens die Maurice Hollebeke vooraf reed. Als 4e op 1’20” volgde Michel Van Vlierden met in zijn spoor G.Billen, Roger Van Hove, Lucien Vanderaerden, Willy Moonen, Alfons Vanhoudt en André Janssens wat de top10 betreft.

    31-10-2011 om 18:54 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Freddy Nijs

    Eindelijk een Belg in de uitslag van de Ronde van Mexico voor liefhebbers. Maar net als de twee voorgaande ritten is het nu ook een Nederlandse zege. De 3e rit tussen Queretaro-San Luis over een afstand van 203km werd beslist in een spurt met tien. Winnaar werd Piet Van Katwijk voor de Cubaan Raoul Vazquez en onze landgenoot August Herrijgers. Even was er nog twijfel wat betreft de 3e plaats eerst had men de Cubaan Alda Arencibia op die plaats gezet maar na het bekijken van de finishfoto viel het verdict in het voordeel van onze landgenoot. Voor Jo Van Pol was er een 5eplaats. Den Hertog die als 18e eindigde blijft wel leider.

    In de cross van Bäch in Zwitserland heeft onze landgenoot Freddy Nijs gebruik gemaakt van de rivaliteit tussen de Zwitsers. Reeds in de 2e van de 9 af te leggen ronden vormde zich een kopgroep,met Nijs, Zweifel en Frischknecht en Gretener deze laatste viel wegens defect vooraan weg. De 3 bleven voorop en was het in de laatste ronde dat Nijs van de anderen wegreed, aan de streep had hij 5” voorsprong op Peter Frischknecht en 20” op Albert Zweifel. De Nederlander Gert Wildeboer als 4e had 30” achterstand en bleef 3” voor op de ongelukkige Herman Gretener.

    31-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cross


    .
    Albert Van Damme &
    Jefke Thielemans
    Drie A-crossen, 1 B-cross en 1 regionale zijn vandaag verreden.

    Voor de A-cross te Asse -Ter Heide kwamen 57 renners aan de start.De talrijke toeschouwers kregen vanzelfsprekend met Berten Van Damme de winnaar die zij verwachtte. Slechts in de eerste van de tien af te leggen ronden had hij het gezelschap geduld van de van week tot week beter rijdende Thielemans. Daarna was het slechts een formaliteit voor de man uit Laarne om naar zijn 370ste overwinning te rijden en zijn 6e van het seizoen. Anders was het gesteld met het duo Van Den Haesevelde , Thielemans en Gust Badts de leider in het regelmatigheidcriterium de trouwe veldrijder. Badts door een valpartij in de start zelf was naar de allerlaatste plaats verzeild, deed een indrukwekkende remonte , in zoverre dat hij half wedstrijd al ’n veertigtal concurrenten geremonteerd had, om ten slotte nog fraai achtste te eindigen. Even geestdriftig was de strijd voor de tweede plaats tussen het duo Van Den Haesevelde en Thielemans. Nadat ze beiden vijf ronden om en rond de 40 sec. achterstand telden op Berten Van Damme, hebben we gedacht dat de Oost - Vlaming zich van zijn rivaal zou ontdoen. Meer dan tien meter kreeg hij evenwel niet. Uiteindelijk was de spurt beslissend. De top10: 1.Van Damme Albert 25 km. in 50’
    2.Thielemans Jos op 1’04”-3.Van den Haezevelde Julien -4.De Clercq René op 1’15”-
    5.Geirland André op 1’40”-6.De Block Marc op 1’50”-7.Ongenae Flori -8.Badts August
    9.Naert Freddy-10.Arnouts Rik.

    Met 43 zijn ze gestart in de A-cross van Tienen waaronder enkele Zwitsers, voor de zege ging het tussen de buren Freddy Nijs (Vissenaken) en Danny Van Goidsenhoven (Tienen), het was eerstgenoemde die het met 10” haalde. Op plaats 3 eindigde de Zwitser Peter Frischkecht met 25” achterstand, de Nederlander Johan Spetgens als 4e had 31” achterstand, 9” later eindigde Leon Scheirs als 5e.

    In de A-cross van Torhout was Eric De Vlaeminck nog maar eens de beste na 25km afgelegd in 1uur ond had hij 45” voorsprong op Robert Vermeire enhad de 3e Norbert De Deckere al 1’30” aan zijn broek.

    Roger Bijn was de beste in de B-cross van Lebbeke, hij legde de 23km af in 49’ en won voor Willy Vermaercke en Marnix Lannoo.

    Regionale wedstrijd in Oostham waarvoor 41 renners kwamen opdagen, en ja winnaar werd Frans Mertens. Al vertrok hij in 20ste positie voor 10 ronden, bij de 1e doortocht had hij al 20 meter voorsprong. Achter Mertens werd er fel gestreden voor de 2e plaats tussen Van Vlierden en Van Hollebeke, maar werden zij in de 3e ronde voorbij gestoken door Van Hove. Uiteindelijk was het Frans Lemmens met 2’ achterstand die op de dichtste ereplaats zou eindigen, werd Roger Van Hove 3e, kon Michel Van Vlierden voor de 4e plaats Maurice Hollebeke achter zich laten. En moest Lucien Vanderaerden met de 6e plaats tevreden zijn. Albert Bollen die in de 5e ronde viel werd met een schouderbreuk naar het ziekenhuis gebracht, ook Jos Poelmans kwam ten val maar kwam er met enkele kneuzingen vanaf.

    30-10-2011 om 06:12 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Te Grenoble was er op de wielerbaan een ontmoeting Frankrijk- rest van Europa. Men begon met de snelheid: 1e reeks: 1.Baert-2.Danguillaume. 2e reeks: 1.Ocana-2.Thevenet. 3e reeks: 1.Grosskost-2.Motta. 4e reeks: 1.Guimard-2.Karstens. 5e reeks: 1.Danguillaume-2.Motta. Dan volgt de Olympische achtervolging: Europa wint met 40 meter van Frankrijk. Vervolgens is er een individuele achtervolging over 5050meter, Grosskost wint met een tijd van 6’20” van Dirk Baert 6’24”1. Tenslotte is er het Omnium dat werd gewonnen door de Buitenlanders (Baert-Ocana-Motta-Karstens) -2e Frankrijk (Danguillaume-Thevenet-Grosskost-Guimard). Daar beide ploegen 2x de zege behaalden, is de proef Omnium doorslaggevend en zijn de buitenlanders winnaar. Tenslotte is er de Grote Prijs v/d stad Genoble, over 145 ronden op eigen kracht. Hier is de zege voor onze landgenoot Dirk Baert dan volgen Guimard, Motta en Ocana. Op plaats 5 eindigen Danguillaume en Bernard, 7e gelijk zijn Thevenet, Mourioux en Novak. 10e is Grosskost en als 11e gelijk Dupont en Karstens.

    In de Ronde van Mexico is Fedor Den Hertog nu ook de beste in de 2e rit, een rit tegen het uurwerk over 50km die werden afgelegd in 1.06’41”, tweed werd de Cubaan Sergio Martinez voor zijn landgenoot Raoul Vazquez. Leider blijft natuurlijk Den Hertog.

    30-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Mexico

    .
    Fedor Den hertog

    Voor de liefhebbers ging de Ronde van Mexico van start waaran een Belgische en Nederlandse ploeg deelneemt.De eerste rit werd verreden tussen Iachuca en Juan del Rio over een afstand van 175km en was de zege voor de Nederlander Fedor Den Hertog die 53” voorsprong had, tweede werd de Italiaan Franco Baroni en 3e de Mexicaan Arnulfo Gonzales.

    De zesdaagse van Montreal werd gewonnen door Tony Gowland (Gb) - Gianni Motta (Ita) met 816 punten tegenover 684 punten voor onze landgenoten Norbert Seeuws-Julien Stevens. Op 1 ronde volgde de Nederlanders Jan Janssen-Gérard Koel met 552p.

    29-10-2011 om 06:17 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Vandaag werden de namen bekend gemaakt van de clubs die volgend jaar het Bk voor beroepsrenners en liefhebbers zullen inrichten. Voor de hoogste categorie is dat “Sport en Steun” Bornem die liefst 3.001.001 frank neertelden, zij werden gevolgd door Mettet met 2.810.823 frank, die van Yvoir boden 2.410.500 frank,“Espoir Jemmeppois” wou voor het BK 2.401.000 fr. geven. Verder volgden nog, Soumagne 2.317.013 fr., Martelange 2.295.100.fr., Saint Léger 1.575.000.fr en de Dijlespurters uit Mechelen boden 1.333.905.fr. Voor Vlaanderen is het sinds 1966 te Waregem dat men nog heeft ingericht. Daarna kwamen, Mettet 3 jaar na mekaar, Yvoir en dit jaar Martelange. Ook voor de liefhebbers was het een Vlaamse club die het haalde, “Onafhankelijk Wiel” Ronse bood 751.751.fr; daarna volgde Mettet met 686.900fr., Flobecq had 330fr minder en wou 686.600fr. geven, Netespurters Herentals die boden 666.626 fr., Saint-Léger vond 627.890fr. genoeg, Momignies wou niet meer dan 610.000fr. geven en Jempeppe met 602.000fr. was de minst gulle club.

    28-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 Daagse Dortmund

    In Dortmund eindigde de 6daagse met de zege van de Duitsers Dieter Kemper-Klaus Bugdahl met 494 punten, in dezelfde ronde eindigden ook Rudi Altig-Albert Fritz 365p. en als 3e Peter Post-Patrick Sercu met 273punten. Het Nederlandse duo Leo Duyndam-René Pijnen werden 7e op 1 ronde. Karl-Heinz Muddemann met de Nederlander Piet De Wit werden 8e zij hadden wel 9 ronden achterstand. Onze landgenoot Theo Verschueren met Horst Oldenburg werd 9e op 15 ronden. En voor de Nederlander Cees Stam met Bernd Rasing was er de 11e of laatste plaats op 38 ronden. Hebben de strijd gestaakt de Duitse ploeg Hans Junkermann-Dieter Puschel en de Belgische-Nederlandse ploeg Dirk Baert-Lijn Loevesijn.

    27-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    26-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .


    Te Maastricht in Nederland is de beroepsrenner Jan Krekels voor de rechtbank verschenen. In Oktober verleden jaar was Krekels met een vriend even over de grens op Duits grondgebied een Flobertgeweer gaan uitproberen. Zij werden door een boswachter staande gehouden die hun papieren vroeg. De vriend van Jan richtte zijn geweer op de boswachter en vroeg hem zijn geweer te laten vallen. Jan raapte het wapen op , richtte het op de Duitser en riep “handen omhoog en nu lopen”. De officier van justitie eiste 500 gulden wegens poging tot doodslag voor de vriend is de som gebleven , Krekels moest 1000 gulden betalen.

    26-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Cyrille Guimard

    Kalmte in wielerland, dus even vooruit kijken naar de komende 6daagse van Brussel die zal doorgaan van 8 t/m 14/11. Heden zijn al enkele ploegen bekend. Recordhouder in de 6 daagse-overwinningen Peter Post krijgt Ferdinand Bracke aan zijn zijde. Voor Patrick Sercu werd Roger De Vlaeminck als ploegmaat gekozen. Voor Cyrille Guimard de Franse vedette van de jongste Ronde van Frankrijk krijgt zijn landgenoot en winnaar van de 6d. van ’70 Jacky Mourioux als ploegmaat

    25-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    24-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 Crossen

    .

    Liefst 9 wedstrijden in het veld: 3 A-crossen, 2 B-crossen, 3 C-crossen en 1 regionale.

    Thielemans met voorsprong te Linkebeek. Voor de derde uitgave mocht Kroonhulzen 64 vertrekkers ontvangen bij een zomerse temperatuur. Na de eerste ronde zag men Van Den Haesevelde, Nijs, Badts, De Clercq en Thielemans de leiding delen. Voor Ongenae stuurde een bandbreuk op het einde van de eerste ronde alles in het honderd, evenals voor Badts die door kaderbreuk werd opgehouden in de tweede ronde. Thielemans had zich ondertussen alleen aan de leiding gewerkt en besloot de tweede ronde met 5 sec. boni op het trio Nijs, De Clercq, en Van Den Haesevelde. Thielemans zou ronde na ronde deze voorsprong aandikken. Scheirs zag men verachteren, terwijl De Clercq wegens bandbreuk uit het achtervolgende groepje verdween. Een ronde van het einde kwam Van Den Haesevelde nog sterk opzetten, maar Thielemans bleef ongrijpbaar. Een sterk eindigende Van Den Haesevelde werd nog 2e met 1'10" achterstand op Jozef Thielemans die de provinciale kampioenentrui van Brabant bij de Liefhebbers mocht aantrekken.. De 3e plaats op 1'17" van Freddy Nijs volstond om provinciaal kampioen bij de profs te worden.

    Te Kortemark kwamen 47 renners aan de start en moesten 21km afleggen. Met een tijd van 41’ was Robert Vermeire de beste, hij had 10 meter voorsprong op Norbert Dedeckere en volgde André Geirlandt als 3e op 20”.

    In Lanaken moesten de 40 crossers 8 ronden rijden op een prachtige omloop waar een massa volk was komen opdagen om de 2 tenoren De Vlaeminck en Van Damme aan het werk te zien. Deze beiden en de Nederlander Spetgens reden al in de 1e ronde van de anderen weg. Voor de Belgen ging het niet rap genoeg en lieten de Nederlander dan maar achter om hun onderlinge strijd te beginnen. Toen in de laatste ronde Albert van de fiets moest wisselen, was dit voor Eric het sein om alleen weg te rijden. Eric won met 55” voorsprong op Van Damme en werd Johan Spetgens 3e op 2’55”. Vanaf plaats 11 bezet door Daniel Van Damme had men 1 ronde aan de broek.

    In Lembeke was Robert Van De Sompele de beste van 49 deelnemers met 10cm vloerde hij Alfons Van Parijs. Germain De Keyser werd op 20” derde.

    In de B-cross van Vonëche reed Michel Pollentier met en voorsprong van 1’20” over de streep, tweede werd Jan Teugels en 3e Pauwels op 2’15”.

    Voor Charles Palmans was er winst in de C-cross van Aartselaar waar hij afrekende met Jos Six en Jan Knors.

    De C-cross van Daknam werd gewonnen door Herman Temmerman voor Luc Naudts en Ronny Devos

    Winst voor thuisrijder Henri (Rik) Van Horenbeke te Overijse in de C-cross waar hij Wim Albrecht naar plaats 2 verwees en was Hendrik “Henri” Vandenbrande uit Dworp de derde man op het podium.

    Tongerlo-Bree is een regionale wedstrijd wat betekend dat de winnaar Frans Mertens is, hier reed hij direct na de start weg en streden de andere 39 voor plaats twee. Frans Lemmens had als 2e liefst 2’30” achterstand. Tien seconden later werd Maurits Hollebeke 3e voor Alfons Van Houdt en wegrenner Michel Van Vlierden die volgend wielerseizoen als prof start in de ploeg van Eddy Merckx. Verder in de top10: 6e André Verbraeken, 7e Roger Van Hove, 8e Lucien Vanderaerden, 9e Leopold Heuvelmans en 10e Gilbert Bielen.

    24-10-2011 om 06:51 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Qua deelnemersveld was de Landenprijs niet wat hij eens is geweest, wel waren er ook door het zomerweertje duizenden wielerfans in de Chevreusevallei. Op de wielerbaan van Vincennes werd het aantal toeschouwers op 20.000 geschat. Favoriet bij uitstek Luis Ocana had na 47km de voor hem vertrokken Joop Zoetemelk al bij gebeend. Joop bleef mooi bij Luis en op de piste nog voor sensatie zorgde. De Nederlander dacht Luis in de spurt te vloeren maar vergiste zich van ronde. Tot halfweg reed Poulidor met 1’24” achterstand op plaats twee, maar is in de laatste kilometers ten onder gegaan en werd uiteindelijk 6e op 4’11”. Winnaar Luis Ocana had 3’01” voorsprong op Joop Zoetemelk en 3’03” op Leif Mortensen. Van de Belgen was Noël Vantyghem met een 7e plaats op 5’11” de beste ook Willy Van Malderghem eindigde nog in de top10 met 6’08” achterstand. Bij de liefhebbers was het de Zwitserse achtervolger Gilbert Bischoff die zijn eerste tijdrit reed de winnaar. Nu is het wel zo dat noch Den Hertog aan de slag in Nieuw-Zeeland of Ovion van de partij waren. Van Belgische zijde nam enkel René Dillen deel hij werd 16e op 7’38”

    Zoals hierboven vermeld was Den Hertog niet van de partij in de Landenprijs, Fedor was in Nieuw-Zeeland waar vandaag de “Family Taverns” eindigde een 3daagse rittenwedstrijd. De Nederlander won deze wedstrijd (480km) met 51” voorsprong op Neil Lyster en 1’01’ op Paul Brydon beiden Nieuw-Zeelanders, als 4e eindigde de Australiër Clyde Sefton op 1’17” deze won tevens het bergklassement.

    In Italië te Santa Maria Infante won Italo Zilioli een criterium van 90km, hij had 10” voorspong op Franco Bitossi die Felice Gimondi vooraf ging.

    24-10-2011 om 06:46 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cross


    .
    Julien Van Den Haesevelde
    In het veld geen gebrek aan wedstrijden waar 3 A-crossen, 1 B-cross, 2 C-crossen en 1 regionale werd verreden.

    Wielerclub de jonge wielrenners uit Noorderwijk kreeg 58 A-veldrijders aan de start van hun Trouwe veldrijder. Op uitzondering Van Eric De Vlaeminck was al wat naam heeft in het veldrijden aanwezig. Reeds in de eerste ronde reed Van Damme met een voorsprong van een dertigtal meter op Gust Badts, Leon Scheirs , Freddy Nijs, Jos Thielemans en de Nederlander Johan Spetgens. Die kloof heeft Van Damme in iedere ronde vergroot. Weliswaar bleef Gust Badts steeds het felst aanklampen. Maar bij het oversteken van een stuk spoorlijn deed de grotere behendigheid van Van Damme zich gelden. Terwijl de Laarnelaar verdiend naar de overwinning fietste kreeg men achter hem een niet onaardige strijd om de ereplaatsen. Jos Thielemans die in vergelijking van vorig jaar veel vorderingen heeft gemaakt, legde na Badts beslag op de derde plaats terwijl Leon Scheirs in de achtste ronde ploegmaat Freddy Nijs ter plaatse liet om vierde te eindigen. Als 5e kwam de Nederlander Johan Spetgens op 3’50”over de streep. Ook de C-renners waren van de partij hier reed Jos Six naar de zege voor Charles Palmans die in de laatste ronde was lek gereden. Verder bestond de top5 uit Jan Knors, Jos Lievens en Leo van Ginhoven.

    Voor de A-cross van Oeselgem kwamen 48 renners opdagen, waar André Geirlandt het in de spurt haalde van Eric De Vlaeminck. Op 45” was er opnieuw een spurt van twee en was het Norbert De Deckere die het haalde voor Robert Vermeire en werd de top5 afgesloten door Eric Desruelle die 1’45” achterstand had.

    De 3e A-cross te Sombeke-Waasmunster kreeg 55 renners aan de start, hier was het Julien Van Den Haesevelde die het haalde met 15” voorsprong op de Nederlander Gertie Wildeboer, werd op 25” Alfons Van Parijs 3e, voor Marc De Block was er op 1’10” een 4e plaats, als 5e kwam Willy Vermaercke over de streep. Wegrenner Willy De Geest behaalde een verdienstelijke 8e plaats. Ook hier waren de C-crossers van de partij en reed Sylvain Engels naar de zege voor H.Hollebeke en Freddy De Schacht.

    Voor de B-cross van Schaffen kwamen 22 renners opdagen en was het Leo Arnouts die een lengte sneller was dan Jozef Pauwels en werd Roger Bijn 3e, Jan Teugels 4e en Roger Sambryn 5e.

    In de regionale cross van Helchteren waar 41 renners van start gingen stond er weer geen maat op Frans Mertens, al reden bij de 1e doortocht Poelmans en Lemmens met 10” voorsprong op Hollebeke en 32” op de latere winnaar Mertens. Door een val in de 2e ronde verdween Poelmans uit de wedstrijd. Frans Mertens won dus met 1’30” voorsprong op Frans Lemmens en voor plaats 3 was er een mooie strijd tussen Roger Van Hove die het haalde en Maurice Hollebeke zij reden lange tijd met slechts een verschil van 5”.

    23-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De wedstrijd tipo piste te Casalechio di Reno in Italië werd gewonnen door Felice Gimondi die Franco Bitossi en Eddy Merckx vooraf ging.

    23-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denderbelle

    .

    Zowel de beroepsrenners als de liefhebbers reden een liefdadigheidscriterium te Denderbelle. Bij de beroeps won na 60km Rik Van Linden voor Walter Godefroot en Frans Verbeeck. Bij de liefhebbers was het na 35km Ludo Van Der Linden die het haalde voor Ferdinand Peersman en Gustaaf Van Cauter.

    22-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Ole Ritter

    Werelduurrecordhouder Ole Ritter zal zondag niet deelnemen aan de Landenprijs in Parijs. Ritter die in de buurt van Lecco (Italio) woont is moe, stevig verkouden en last met de ademhaling. Wel hoopt hij klaar te zijn voor de Trofeo Angelo Baracchi die op 4/11 wordt verreden

    21-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (4)
    20-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Te Caneza in Italië werd de wedstrijd voor liefhebbers gewonnen door Francesco Moser die de 145km aflegde in 3.28’, tweede werd Luciano Marchesin en derde Dorino Vanzo

    20-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (2)
    19-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    Drie renners de Belg Martin Van Den Bossche, en de Spanjaarden Domingo Perurena en Santiago Lazcano zijn door de Italiaanse Wielerbond voor een maand geschorst omdat zij zich in de Ronde van Lombardije aan een auto hebben vastgehouden. Van Den Bossche kreeg bovendien een boete van 40 dollar.

    19-10-2011 om 06:28 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Italië is er nog wat wielerbedrijvigheid bij de liefhebbers waar de Coppa Cremonini te Firenze werd verreden. Het was Annibale De Faveri die na 156km de beste was voor Flor. Merenti en Alessio Peccolo

    19-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    18-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eeko en Uikhoven

    .
    Eric De Vlaeminck

    Eric De Vlaeminck wint voor eigen volk de A-cross van Eeklo waar men met 35 de start nam. Voor Albert Van Damme is er een 2e plaats op 5” en dan volgen op 10” André Geirlandt, Norbert De Deckere en Julien Van Den Haesevelde. Verder volgde op 40” een groepje waarvan Gérard David de snelste was voor Robert Vermeire e.a.

    Nu ook weer staat er geen maat op Frans Mertens in de regionale cross van Uikhoven, deze gemeente lag tot omstreeks 1150 op de rechteroever van de maas en behoorde tot de Nederlandse gemeente Geulle. Na een overstroming verschoof de bedding 2 tot 3km naar het oosten. Wat de wedstrijd betreft, reed Frans Mertens al in de 2e van de 12 ronden alleen aan de leiding. Hij behaalde alzo zijn 3e zege in 3 dagen. Voor de 2e plaats op 25” was André Verbraecken sneller dan Jos Poelmans e.a.

    18-10-2011 om 06:16 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Attilio Masarati

    .
    Attilio Masarati

    Vandaag overleed te Verbania de Italiaanse oud-renner Attilio Masarati op 60 jarige leeftijd. Hij was prof van september 1933 t/m 1940. Atillio werd geboren te Caorso op 8/2/1911. In 1933 werd hij 2e in Milano-Torino. Voor 1934 is er een 2e plaats in Tre Valli Varesine. En in 937 was hij 3e in Due Provincia Prato en 3e in de 1e rit en 2e in de 10e rit van de Giro.

    18-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Rik Arnouts

    Vandaag werden 6 crossen gereden: 2 A-crossen-3B-crossen en 1 regionale cross.
    In de A-cross in Assenede kwamen 49 renners aan de start en heeft Albert Van Damme nogmaals de zege gepakt, hij had 30” voorsprong op André Geirlandt en 1’ op Alfons Van Parijs.

    40 renners hebben de strijd aangegaan in St. Joris-Weert, Freddy Nijs controleerde van in het beging het koersverloop. Op een ideale en droog liggende omloop had hij van in de derde ronde de leiding genomen voor Thielemans, en De Clercq. Badts kwam echter op de tweede plaats voor De Block en De Clercq. Voor de verdere ereplaatsen streden Thielemans, Scheirs, Van Goidsenhoven, Sombryn, Goossens en Cortens. Voor de organisatoren werd hun tweede uitgave een succes gezien de grote belangstelling. De openbaring was Marc De Block die als fabrieksarbeider een week nachtdienst achter de rug had, de man uit Schelderode gaat zich nu volledig op het crossen toeleggen. Freddy Nijs verkeert momenteel in een blakende vorm want het jongste weekeinde bracht hem twee overwinningen op. De uitslag: 1.Freddy Nijs de 25km in 1.05’. 2e August badts op 25”, 3e Marc De Block, de 4e René De Clercq had 1’30” achterstand en ging Jos Thielemans, Leon Scheirs, Danny van Goidsenhoven, Lucien Goossens, Roger Sombryn en als 10e René Cortens.

    Robert Vermeire was in de B-cross van Beerst de beste van 40 deelnemers waar hij 1’20” voorsprong had op Freddy Naert en 1’45” op de 3e Lionel De Keyser. Ook hier heeft Michel Pollentier die op 2’05” volgde een mooie 4e plaats behaald, in een spurt met twee versloeg hij de Nederlander Gertie Wildeboer.

    Te Berlaar kwamen liefst 76 renners aan de start van de C-cross en was Hendrik “Rik” Arnouts de beste hij had 40” voorsprong op zijn broer Leo Arnouts en de Nederlander Jan Spetgens.

    De Deinze-Astene was Willy Vermaercke de beste in de c-cross waar hij Jan Teugels en Robert Van De Sompele vooraf reed.

    En ten slotte komen we aan de regionale wedstrijd te Hulst-Tessenderlo, waar de plaatselijke favoriet Frans Lemmens door griep geplaagd met 35 andere aan de start kwam, waaronder de profs Roger Blockx en Willy Moonen. Reeds in de 1e van de 10 af te leggen ronden reed de latere winnaar Frans Mertens van de andere weg. Aan de streep had Mertens 1’30” voorsprong op Jos Poelmans, Roger Van Hove, Lucien Vanderaerden, de zieke Frans Lemmens werd nog 5e. Roger Blockx werd 14e en Willy Moonen 21e.

    17-10-2011 om 07:18 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De “Etoile des Espoires” eindigde vandaag met een tijdrit van St. Remy en Rollat naar Vichy over een afstand van 27km. De zege was voor Raymond Poulidor dit met een tijd van 38’15” wat 5” beter was dan Yves Hezard en 14” beter dan Bernard Thevenet. Voor Willy Teirlinck was er een 9e plaats op 1’48”. In de eindstand had Raymond Poulidor 13” voorsprong op de 2e Bernard Thevenet en 16” op Yves Hézard voor Jean-Claude Genty die in de leiderstrui was vertrokkenin de laatste rit was er plaats 4 op 27”. Voor Willy Teirlinck was er een 7e plaats op 2’11” en Lucien Van Impe werd 10e op 4’41”. Met de overwinning van de 35 jarige Raymond Poulidor, heeft Jean Leulliot die een jeugdig Frans element wou ontdekken zijn doel gemist.

    Zwitserland ligt Luis Ocana goed nadat hij verleden week de beste was in Lausanne werd hij nu ook in Lugano primus. In de tijdrit over 4 ronden of 77,5km was hij met een tijd van 1.45’33”2 de beste voor Gösta Pettersson die 1’57” achterstand had als 3e eindigde Herman Vanspringel hij reed 2’14” trager dan Ocana. Voor Ocana was er ook een verbetering van het ronderecord, in de 1e ronde reed hij 20’17”9 of een gemiddelde van 45,816km/uur.

    Te Cramant in Frankrijk was er een criterium van 81km en werd Cyrille Guimard met 48” voorsprong winnaar en was de 2e plaats voor de Brit William Bisland en was op 54” de Fransman Aimable jr Denhez een amateur hors catégorie derde.

    In Italië te Cordenons was er het Azencriterium waar men eerst 3 proeven reed en dan nog een criterium over 44,5km. Dit gaf volgende uitslagen: Snelheid:1.Gianni Motta-2.Felice Gimondi- 3.Eddy Merckx-4.Franco Bitossi en 5.Michele Dancelli. Tegen het uurwerk1.Motta-2.Bitossi-3.Meckx-4.Gimondi-5.Dancelli. 10 ronden individueel: 1.Gimondi-2.Merckx-3.Motta-4.Bitossi-5.Dancelli. In het eindklassement had Motta 13p.-2.Gimondi 11p.-3.Merckx 10p.-4.Bitossi 8p. en 5e Dancelli met 3punten. En dan was er het criteium wat als puntenrit werd verreden hier won Eddy Merckx 25p-2.Franco Bitossi 17p.-3.Marino Basso 16p.-4.gelijk: Gianni Motta en Felice Gimondi.

    17-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste te gent

    Op de wielerbaan van Gent won Julien Stevens de Trofee der Wegrenners een wedstrijd over 1 uur, Julien legde 48,333 km af en had 23punten. Met 22p. werd Willy De Bosscher 2e, werd Daniel Van Ryckeghem 3e met 6 punten nog twee renners eindigden in de zelfde ronde, de 4e Jacques De Boever en als 5e Ronny Van Marcke. Vanaf plaats 6 Paul Crapez had men 1 of meerdere ronden achterstand. Ook was er een Omnium waar Patrick Sercu-Dirk Baert met 7punten de beste waren. De ploeg Walter Godefroot-Rik Van Linden werden met 11p. tweede en de Nederlanders Lijn Loevesijn-Gerben Karstens met 13p. derde en als 4e eindigde de Franse ploeg Alain Van Lancker-Charly Grosskost zij hadden 19punten.

    17-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cyclo-Cross

    .
    Freddy Nijs

    Vandaag werden er 6 wedstrijden gereden in het veld, 3 cat.A – 1 cat.B en 2 Regionale.

    In Sint Aghata Berchem kwamen 34 renners voor de A-cross en was de zege voor Freddy Nijs die 25” voorsprong had op René De Clercq en 35” op Eric Desruelle, voor Jos Thielemans was er een 9e plaats op 3’05”.

    De A-cross van Hombeek werd gewonnen door August Badts voor Julien Van Den Haesevelde en de Nederlander Johan Spetgens.

    Voor de A-cross van Hooglede stonden 25 renners aan het vertrek en was het Eric De Vlaeminck die met een half wiel won van Norbert De Deckere, verder volgden nog André Geirlandt, Albert Van Damme en Robert Vermeire allen in de zelfde tijd als Eric.

    Voor de B-cross van Nazareth kwamen liefst 72 renners aan de start en was Robert Van De Sompele de beste hij had 20” voorsprong op Rik Atnouts die zelf 1’ voorsprong had op de 3e Willy Vermaercke.

    In Montegnée werd de regionale-cross gewonnen door Serge Bourgeois, hij had 35” voorsprong op Jos Renwart en 1’ op Pascal Scialdone.

    En tenslotte was er nog de regionale-cross te Peer, waar 38 renners de start namen. Van bij de start reed een vijftal weg hierbij de wegrenners Willy Moonen en Roger Loysch. Moonen die echter door een val uit de kopgroep verdween, streed moedig verder maar ging nog tweemaal tegen de vlakte en hield het dan maar voor bekeken. Vooraan was Frans Mertens zo sterk dat reeds op 2 ronden van het einde zijn zege vaststond. Op 30” werd Roger Van Hove 2e, als 3e op 35” volgde Jos Poelmans. Voor Roger Loysch was er een 4e plaats en Georges Claes nog een wegrenner werd 6e zij gingen de liefhebbers 7eMichel Van Vlierden en 8e Maurice Hollebeke vooraf.

    16-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Drie op vier voor Willy Teirlinck in de “Etoile des Espoirs” nu is hij de beste in de rit Thiers-Vichy over een afstand van 177km, 2e werd de Fransman Gérard Briend die 2 lengten aan zijn broek kreeg. De 3e op het dagpodium is de Fransman Pierre Martelozzo. Voor de Nederlander Ben Janbroers was er een 8e plaats. Jean-Claude Genty start morgen als leider in de afsluitende tijdrit.

    Voor Michele Dancelli is er winst te Calvisano in een wedstrijd tipo pista waar hij Felice Gimondi en Franco Bitossi vooraf gaat.

    16-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Robert Van Lancker

    Derde rit in de “Etoile des Espoirs” en tweede ritzege voor onze landgenoot Willy Teirlinck die de 168km tussen Verannes-sur-Allier en Vichy aflegde in 4.14’56”. Op plaats 2 eindigde Francis Campaner verder in de top5 André Mollet, Léon-Paul Menard en Raymond Poulidor. Leider blijft Jean-Claude Genet.

    Onze landgenoot Robert Van Lancker heeft zich vandaag tot Europees snelheidskampioen gekroond op de wielerbaan van Rotterdam. In de finale kwam hij uit tegen de wereldkampioen Lijn Loevesijn, die hij in 3 reeksen versloeg. Voor de 3e plaats was de Italiaan Giordano Turrini de beter van de Amerikaan Tim Mountford dit gebeurde eveneens in 3 reeksen.

    15-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    14-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cross te Ardooie

    .
    Jozef Thielemans knap 2e

    De veldrit te Ardooie waar 44 renners de start namen kende een bewogen verloop. In de strijd om de zege ging het feitelijk om drie renners. Na een ronde fietsten Bert Vermeire , Van Den Haesevelde en Van Damme aan de leiding. Om beurten probeerden zij de leeuw van Laarne te lossen wat aanvankelijk mislukte. Op een bepaald moment lukte Van Den Haesevelde een paar seconden voorsprong te nemen wat Van Damme tot een zware inspanning verplichte. Maar Berten kwam terug en toen gebeurde een eerste incident, bij een gevaarlijke bocht draaide Van den Haesevelde eerst, Van Damme liet zich toen op het achterwiel van zijn rivaal vallen. Dit had als gevolg dat beide renners werden opgehouden en Vermeire terug de leiding kon nemen. Van Damme reageerde snel en wipte in een minimum van tijd over Vermeire die een hinderpaal vormde voor Van Den Haesevelde die de achtervolging op Van Damme wilde inzetten. Dat nam de man van Etikhove niet en duwde Vermeire van de fiets, roepende dat hij geen bescherming wilde voor Van Damme. Ondertussen fietste Van Damme naar een nieuwe overwinning. Thielemans en Badts, die tijdens de eerste wedstrijdhelft, samen met Van Parijs, Arnouts, Geirlandt,Van de Sompel, René De Clercq en Gerard David de achtervolging vormden, eindigden bijzonder sterk. Voorgenoemd tweetal slaagde er nog in de mooiste ereplaatsen te bezetten ten nadele van Van Den Haesevelde en Vermeire die helemaal werd achteruitgeslagen.

    Uitslag: 1.Albert Van Damme 25km in 1.07’ – 2.Jos Thielemans op 35” – 3.August Badts op 50”. 4.Julien Van Den Haesevelde op 1’05” en 5e André Geirlandt op 1’20”. Voor Robert Vermeire was er een 11e plaats op 3’10”.

    14-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Tweede rit in de “Etoile des Espoirs” van Clermont Ferrand naar de Puy de Dôme over een afstand van 12,5km werd verreden in de regen en mist. De zege was voor Bernard Thevenet die na 39’49” een voorsprong van 2” had op Jean-Claude Genty die de nieuwe leider werd, als 3e op 3” volgde de Deen Leif Mortensen

    14-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Vandaag ging in Frankrijk een nieuwe rittenwedstrijd van start waarvan de heer Jean Leulliot de initiatiefnemer is. “Etoile des Espoirs” is voorbehouden aan jonge profs, maar Raymond Poulidor werd als trekpleister aangeworven om deze koers te lanceren. Deze vijfdaagse rittenwedstrijd heeft Vichy als start en aankomst. Vandaag werd er Vichy-Vichy verreden en was het onze landgenoot Willy Teirlinck die na 198km sneller was dan de Fransman Francis Campaner en Jean-Claude Genty die als 3e op 3” volgde. Voor de 4e plaats op 51” was de Brit Barry Hoban de snelste. Teirlinck is ook de 1e leider.

    In Berlijn eindigde vandaag de 6daagse, voor de laatste avond kwamen 5.000 toeschouwers opdagen. Toch gebeurde er nog heel wat, op zeker ogenblik verliet Rudi Altig de baan om zich te verfrissen maar had niet door dat zijn maat Albert Fritz niet op de fiets zat. Het duo kreeg 1 ronde straftijd wat niet in goede aarde viel bij de renners en zij staakten de strijd. Voor Jürgen Tschan die tijdens het laatste uur viel vreest men voor een ribbreuk, ook zijn maat Alain van Lancker reed niet meer verder. Toen er nog 45’ moest gereden worden namen Peter Post-Patrick Sercu 338p.een ronde voorsprong wat hun meteen de winst opleverde. Plaats 2 was voor Sigi Renz-Wolfgang Schulze 499p. Als 3e eindigden Wilfried Peffgen-met de Nederlander René Pijnen 468p. Voor onze landgenoot Dirk Baert die was vertrokken met Rudolph (opgave) werd met Dieter Kemper (opgave Bugdahl) 5e zij hadden wel 7 ronden achterstand. Als 7e en laatste eindigde de ploeg Karl-Heinz Muddemann- met de Nederlander Piet De Wit.

    13-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    De Zweed Tomas Pettersson werd vandaag tijdens een training slachtoffer van een licht verkeersongeval. Samen met zijn broer Gösta reed hij door het centrum van Pisa toen hij op een stilstaande vrachtwagen botste. Hij kwetste zich licht aan de linkerzijde en werd naar een ziekenhuis overgebracht. Waar zijn wonde werd genaaid en moet 2 dagen ter observatie in het ziekenhuis blijven.

    12-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Putte-Kapellen

    .
    Roger Swerts

    Wat betreft publieke belangstelling te Putte-Kapelle,had men zeker niet te klagen, men schat dat rond de 30.000 toeschouwers aanwezig waren. De renners moesten 11 ronden afleggen, en aanvallers waren er genoeg maar de ploeg Merckx hield alles wel onder controle. De beslissing viel in de 8e ronde aanstoker was Roger Swerts die kreeg 18 andere mee, hierbij geen Merckx. Van Marcke viel door een lekke band vooraan weg. Toen de leiders 30” voorsprong hadden is Eddy met de Nederlander Koeken in 1 ruk komen aansluiten. De Molteni’s hadden wel 5 renners mee vooraan maar ook de snelle Karstens was mee en wie ging die kloppen. Dus werden Swerts en Antheunis voorop gestuurd en deze 2 ploegmaats kwamen in deze volgorde over de meet. En ja Gerben Karstens won de spurt voor plaats 3 met meer dan een lengte voor Eddy.

    Ook de liefhebbers reden hun laatste officiële wedstrijd in België want op 22/10 zijn er nog twee liefdadigheidscriteriums te Denderbelle, waar zowel de profs als de liefhebbers zullen rijden.

    In Lommel kwamen 76 renners aan de start waaronder een groot aantal Nederlanders. Net als in Putte viel hier ook de beslissing in de 8e ronde.Het was Michel Van Vlierden die de beslissing uitlokte en er een kopgroep van 10 ontstond. In de laatste ronde was het de Nederlandse kampioen Jan Spetgens die de anderen achterliet en met een kleine voorsprong won. Michel Van Vlierden werd 2e en werd de Nederlander Jo Vrancken de 3e die op het podium kwam.

    12-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Putte-Kapellen boycot

    De boycot in Putte-Kapellen is er gekomen kleppers als Frans Verbeeck, André Dierickx, Georges Pintens, Rik Van Linden, Roger De Vlaeminck of Eric Leman kwamen niet aan de start. De renners van de groepen Jossart en Van vaerenbergh hadden in de voormiddag een telegram ontvangen waarin hen startverbod werd opgelegd. Bij rondvraag aan de knechten van die groepen die toch naar Putte waren gekomen werd hun mening gevraagd. Eén van die renners zei indien Verbeeck en Van Linden eveneens zouden betaald zijn, zouden wij ook niets van de koek gekregen hebben en moesten wij ook voor de prijzen rijden. Maar nu wordt ons ook die kans ontnomen. Van Nederlandse zijde waren o.a.Janssen en Zoetemelk wel van de partij. Aan eerstgenoemde werd ook de vraag gesteld wat hij er van vond. Hij had het ook vanmorgen in de krant gelezen en vind als het waar is als Eddy zou betaald zijn, de Belgische renners het recht aan hun kant hebben bij de boycot. De inrichters die lieten weten dat Eddy geen cent van hen kreeg, maar door een persoon uit de gemeent was uitgenodigd. Ook die betrokken aannemer is aan het woord geweest en verklaarde dat Eddy enkel naar Putte kwam om enkele vrienden tegemoet te komen. Ook de naam van Guillaume Driessens ex-sportbestuurder van Eddy is gevallen in de zaak, dat hij de wedstrijd van Putte heeft willen saboteren.

    12-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Morgen zal Wereldkampioen Eddy Merckx starten in de sluitingsprijs van Putte-Kapellen, waar hij in 1967 in de trui van Wereldkampioen al de beste was. Nu is er wel wat deining ontstaan omdat men er van uit gaat dat Eddy zou betaald worden. Nu hebben de ploegmaats Pintens en Van Linden al laten weten niet te starten omdat als 1 renner betaald wordt de andere ook recht hebben op een vergoeding volgens hen.

    11-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boom

    .

    In Boom hebben de 59 renners ondanks het seizoen naar zijn einde loopt er toch een levendige wedstrijd van gemaakt. In verschillende fases geraakten 17 renners voorop. In de 15e ronde was het André Poppe die er van wegreed en even later de steun kreeg Vic Van Schil. Onder hun beiden hebben zij tot 1’ voorsprong bijeen gefietst. Aan de streep was Poppe de snelste van het tweetal. Op 1’ won Lucien Willekens de spurt van de groep voor André Peirsman, de Nederlander Jan Zoons, Willy Teirlinck, Arthur Vande Vijver, Georges Pintens, Willy Scheers, de Brit Barry Hoban en als 10e Rik Van Linden. Voor André Poppe die in ’68 op mysterieuze wijze den Tour verloor was het buiten een zege in de ploegentijdrit te Vorst zijn 1e zege als prof.

    11-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 6 Crossen

    .
    Jefke Thielemans na zijn zege te Tervuren

    Voor de veldrijders waren er vandaag liefst 6 wedstrijden: 3 van de cat. A- 2 van de cat. B’s en 1 voor de cat.C.

    Thielemans de beste te in de A-cross vanTervuren waar 37 renners de start namen. De jaarlijkse veldrit van Tervuren kreeg met Jefke Thielemans als winnaar een mooie naam op zijn erelijst. Van bij het begin controleerde hij de wedstrijd samen met Declercq, Scheirs, Nijs, Van Den Haesevelde en Badts. Marc De Block en Van Goidsenhoven verachterden wegens val maar leverde een puike achtervolging. In de laatste ronde loste Thielemans al zijn concurrenten en won met 100 meter voorsprong voor René Declercq, Julien Van Den Haesevelde als 3e volgde op 8”. Voor Freddy Nijs was er een 4e plaats hij had 30” achterstand, de 5e Gust Badts volgde op 41”. Voor Danny Van Goidsenhoven was er de 6e plaats op 55”.

    In de A-cross van Wetteren waar 42 renners de start namen werd het een tweestrijd tussen Eric De Vlaeminck en Albert Van Damme. Het was Eric die het haalde met 20” op Albert, Robert Vermeire als 3e volgde op 1’, met als 4e Alfons Van Parijs op 1’25” met in zijn wiel Daniel Van Damme hebben wij de top5.

    In Zevekote de 3e A cross werd wegrenner Willy Planckaert 3e hij had 30” achterstand op Norbert De Deckere, 2e werd Eric Desruelles op 18”. Voor Walter Planckaert was er een 10e plaats.

    In de B-cross te Vurste was Julien Declercq de beste voor Willy Vermaercke en Eric Meiresonne.

    Wiekevorst kreeg voor zijn B-cross 49 renners aan de start, het was Leo Arnouts die de 25km aflegde in 55’ en 30” voorsprong had op de 2e Jozef Pauwels, de 3e plaats was voor Frans Mertens.

    Paal-Tervant kreeg voor zijn C-cross 34 junioren en nieuwelingen aan de start, zij moesten 8 ronden afleggen. Het was Willem Albrecht die bij de eerste doortocht alleen doorkwam, maar moest al in de 2e ronde het gezelschap van Six dulden. Het vlotte niet de best tussen deze twee, waardoor ook Lievens en Wendelen kwamen aansluiten. Op het einde was het Wendelen die het alleen probeerde maar uiteindelijk wed het een spurt met vier. Jos Six haalde het voor Willem Albrecht, Jos Lievens en Ludo Wendelen.

    10-10-2011 om 07:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Luis Ocana

    In Spanje te Alcala de Henares gelegen in de regio Madrid is De Trofeo Elola gewonnen door Vicente Lopez-Carril na 151,6km met 13” voorsprong, de spurt voor de 2e plaats werd gewonnen door Andrès Oliva voor Domingo Perurena, José-Manuel Lopez-Rodriguez, Miguel-Maria Lasa, Eufronio-Enrique Sahagun, Jesus Esperanza, Francisco Galdos, Jesus Manzaneque en als 10e José-Luis Abilleira.

    In Zwitserland vond de 15e Dwars door Lausanne plaats, deze klimwedstrijd werd voor het eerst verreden in 1940 en vond plaats t/m 1949, pas in 1967 is hij terug op de kalender gekomen. De wedstrijd bestaat uit een rit in lijn en een tijdrit telkens 5,150km, vandaag kwamen 24 renners aan de start, waaronder drie Belgen, Merckx, Van Impe en Vanspringel, en voor Nederland Joop Zoetemelk. In de rit in lijn kon Ocana slechts op het einde afstand nemen van zijn tegenstrevers, en won in een tijd van 11’33” wat 2” sneller was dan Eddy Merckx, Lucien Van Impe werd 5e op 4”, Joop Zoetemelk als 6e en Herman Vanspingel als 7e hadden 6” achterstand. In de beklimming tegen het uur was het opnieuw Ocaca die won in een tijd van 11’26”3 en ook hier was Eddy 2e hij had nu 8”9 achterstand. Vanspringel als 4e volgde op 25”7, voor Joop Zoetemelk was er een 10e plaats op 38”8, Lucien Van Impe werd 13e op 48”9. In de eindstand was Luis Ocana zijn tijd 22’59”3 wat 11” beter is dan Eddy Merckx, op plaats 4 volgde herman Vanspringel met 31”7 achterstand, Joop Zoetemelk als 8e had 44’8 achterstand en tenslotte Lucien Van Impe met 53”8 achterstand werd hij 11e.

    Bij de liefhebbers in Lausanne die enkel een rit in lijn reden won de Oostenrijker Wolfgang Steinmyer in een tijd van 11’22” en werd de Zwitser Markus Berger tweede op 16”, derde man op het podium was de Fransman Jacques Michaud hij had 32” achterstand.

    De Nederlander Fedor Den Hertog won de G.P. de France voor liefhebbers een tijdrit van 58km die hij aflegde in 1.16’19” daarmee was hij liefst 2’35” sneller dan de wereldkampioen Régis Ovion, als 3e op 2’49” eindigde Henri-Paul Fin (Fr), en werd onze landgenoot Louis Verreydt 4e hij had 3’05” achterstand.

    Op de wielerbaan van Vincennes won Cyrille Guimard het “Roue d’Or” voor Walter Godefroot, Raymond Poulidor en Lucien Aimar.

    10-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Lombardije

    .

    In Como zijn 139 renners vertrokken voor de Ronde van Lombardije. De 1e aanval kwam er van Walter Godefroot die aan km 24 wegreed een voorsprong van 3’25” bijeen fietste, in de afzink van de Ghisallo, na 80km werd hij opnieuw ingelopen. Dat was het moment van Silvano Davo om voorop te gaan rijden, hij begon met 1’45” aan de beklimming van de Col de Balisio die aan km 99 is gelegen.Tijden de afdaling vormde er zich een kopgroep van 24, Pintens Ocana en Pettersson zouden even later hierbij aansluiten, maar na 145km was de hergroepering een feit. Merckx viel een eerste maal aan na 193km en kreeg Ocana, Labourdette, Bitossi en Zoetemelk mee. Op de Passo d’Intelvi was het nog eens Merckx die ten aanval trok en 23 konden aansluiten. Dan was het de beurt aan Ocana die tussen km 196 en 215 tot tweemaal probeerde er alleen van door te gaan maar telkens ging Eddy hem halen. Op een 50tal kilometers van de streep reed Eddy weg, Labourdette reageerde en ook zijn kopman Ocana kwam tot bij de Fransman, maar Luis zou later opgeven. Eddy reed alleen naar Como en bereikte de eindstreep met 3’31” voorsprong op Franco Bitossi, die 2” voorsprong had op Frans Verbeeck, Tony Houbrechts, Georges Pintens en Enrico Maggioni. Als 7e op 3’47” volgde Italo Zilioli, en 2” later was Roger De Vlaeminck de snelste van een groepje van negen. Slechts 20 renners reden de wedstrijd uit.

    In Nederland werd met de wedstrijd van Geleen het wielerseizoen afgesloten, het was Fred Rompelberg die er zijn eerste seizoenszege behaalde voor Harry Steevens en werd op 1 ronde Roger Blockx 3e. Van de vijf klassementsspurten won Rompelberg er twee en Gert Harings er drie.

    09-10-2011 om 06:46 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden

    .
    Albert Van Damme & Jefke Thielemans
    In actie te Walem

    In de B-cross van Ruiselede kwamen 39 renners aan de start en won Norbert De Deckere in een spurt met twee van Robert Vermeire die het met 20cm moest afleggen. Liefhebber en wegrenner Michel Pollentier volgde als 3e op 2’30”.

    Te St.Kruis-Winkel was er een B-cross waar de zege werd behaald door Leo Arnouts voor Julien Declercq die op 25” volgde en Willy Devos die 35” achterstand had.

    Walem A-cross.Gust Badts ondanks dubbele pech, matige belangstelling in Battenbroek en perikelen met het veranderen van hun omloop wegens de E- 10 werken moest een stuk kiezelweg in het parcours worden opgenomen. Van in de start trokken Freddy Nijs, August Badts, Albert Van Damme en Jos Thielemans in de aanval. In de derde ronde moest Nijs afhaken en de drie leiders verhoogden hun voorsprong, een lekke band voor Van Damme en Thielemans zorgden er voor dat Badts een 30 sec. kon uitlopen, toen zij terug op 5 sec van de koploper kwamen werden zij terug beloond met een tweede lekke band en kon Badts terug uitlopen tot een 55 tal sec. Ondertussen hadden René De Clercq, Leon Scheers, Lucien Goossen en anderen opgegeven bij gebrek aan materiaal. Ook August Badts werd in de voorlaatste ronde nog getroffen door twee lekke banden maar had genoeg voorsprong opgebouwd om in de Walems polder de zege te behalen. Uitslag 1.August Badts 25km in 1.11’- 2.Jos Thielemans op 45” en 3e Albert Van Damme op 1’28”, als 4e eindigde Julien Vanden Haesevelde en 5e Daniel Van Goidsenhoven.

    In Zonhoven was er een regionale cross, reeds in de eerste ronde was de beslissing gevallen toen deze 6 wegreden, Loyen (Ned) , Lemmens, Mertens, Hollebeke, Poelmans en Van Hove. Door stuurbreuk in de 4e ronde moest Loyen achterblijven. Dit was het ogenblik van Poelmans om van de anderen weg te rijden. Voor Lemmens die in de achtervolging ging was er pech met zijn versnellingsapparaat en zou steeds meer tijd verliezen. De zege was voor Jos Poelmans die 1’40” voorsprong had op Frans Lemmens, Frans Mertens, Maurice Hollebeke, de Nederlander Chris Loyen en Roger Van Hove.

    09-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Een 25tal renners die de Ronde van Lombardije hadden gereden hebben zaterdagavond 100 angstige minuten doorstaan toen zij met een “Alitalia” vliegtuig boven Zaventem bleven rondtoeren. Aangezien de voortrein van het landingsgestel niet leek vrij te komen, moest de piloot lang genoeg blijven rondcirkelen zodat men met zo weinig mogelijk kerosine kon landen. Op de landingsbaan stonden de pompiers en ziekenwagens klaar. Uiteindelijk is alles goed verlopen, maar werd er veel zweet gelaten bij de renners en heeft men vooraleer naar huis te rijden nog menige pint gedronken. Ook voor de vrouwen die hun man kwamen afhalen was het bang afwachten.

    09-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baasrode

    Prachtig weer en 78 renners aan de start te Baasrode, waar reeds in de 2e ronde Leo Duyndam en Herman Vander Slagmolen wegreden en hadden na 4 ronden 50” voorsprong maar werden toch opnieuw ingelopen. Julien Stevens en Marian Polansky die reden in de 7e ronde weg, haalden 30” bonus maar 2 ronden verder was het voor hen ook afgelopen. In de laatste ronde waren het Peelman, Teirlinck en Willekens die ieder afzonderlijk even voorop reden. Peelman voor eigen volk gaf niet af en ging nu op pad met Schoeters, ook weer zonder succes. Ook zijn 3e poging mislukte. Op 5km van het einde was het Julien Stevens die ging en Hermie meekreeg. In de spurt won Fernand Hermie vlot van Julien Stevens. Op 10” won Georges Claes uit Zonhoven de spurt van het peloton, voor Etienne Sonck, Jan Janssen (Ned), Rony Van De Vijver, Herman Vrijders, Tony Gakens, Roger Jochmans en werd Henri Van Leeuwen (Ned) 10e.

    09-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Over de zege van Rik Van Linden in Parijs-Tours 3/10 kwamen op de vooravond van de Ronde van Lombardije uit de mond van de geklopte Marino Basso harde woorden, volgens hem werd Rik in de laatste meters door een ploegmaat naar vooren gekatapulteerd. Wel gaf hij zijn fout toe van te vroeg aan de leiding te zijn gekomen, midden op de weg met een felle wind op kop. Verder vertelde hij ook dat Lomme Driessens die net als hij Molteni verlaat met Florent Van Vaerenbergh (ploegleider Van Linden) onder 1 hoedje speelden. Ook deed de ronde dat Van Linden niet aan de start van de Ronde van Lombardije zou komen. Hierover ondervraagd zei zijn vader dat Rik materiaal mee had voor de Coppa Agostini en Lombardije en de beslissing dan onderweg zou zijn genomen.

    08-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    07-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwevezele

    .

    Voor de Westvlaamse sluitingsprijs te Zwevezele kwamen 88 renners opdagen. In het begin van de wedstrijd was Lucien Van Impe de 1e aanvaller, waarna Jan Janssen met Willy Vanneste even voorop gingen rijden echter ook zonder succes. De Nederlander heeft het daarna nog een alleen geprobeerd en hield het 3 van de 22 ronden vol. In de 8e ronde reed een groepje van negen weg, een tegenreactie van opnieuw Janssen, Vanconingsloo en Bruggeman mislukte wie wel in zijn eentje aansloot was Peelman. Deze laatste reed zo sterk dat hij in de laatste ronde zijn medevluchters achterliet enkel de Nederlander Jan Zoontjes zou nog tot bij Eddy geraken. In de spurt won Peelman vlot van de Nederlander, op 20” was voor de 3e plaats nog een Nederlander Cees Koeken de rapste van de eerste achtervolgers, dan volgden, Maurice Eyers, Ronny De Bisschop, Maurice Dury, Marian Polansky, Guy Santy (Fr), Frans Brands en Rudy De Groote. De spurt van de groep voor plaats 11 ging naar Tony Daelemans.

    07-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Constant Huys

    .

    In de kliniek van Bonheiden is vandaag Constant Huys overleden, hij werd geboren op 14/7/1910 te Heffen bij Mechelen. Constant was prof van 1932 t/m 1945. Hij was meer pistier dan wegrenner.
    In 1931 werd hij 2e in het Belgisch kampioenschap voor Juniores achter Alfons Corthout.

    In 1933 werd hij 3e in het Belgisch kampioenschap bij de beroepsrenners te Brasschaat achter Louis Duerlo en Jozef Verhaegen.

    Op 27/9/1937 heeft hij op de piste Ter Rivieren in Deurne het Belgisch uurrecord verbeterd hij reed 44km098 meter wat 435meter beter was dan het vorige record dat op naam van Gerard (Karke) Loncke stond. Maar dit record is niet gehomologeerd aangezien de tijdopnemer geen officieel was. Op 30/10 heeft hij dan op de Vigorelli baan te Milaan opnieuw het record met succes aangevallen. Nu reed hij 43km710meter wat 26 meter beter was dan wat Gerard Loncke had gereden.

    De tussentijden waren: Afstand  - Huys  - Loncke

                                                    5km       6’12       6’25”

                                                    10km     13’28”   13’48”

                                                     15km     20’20”   20’38”

                                                      30km    40’51”   41’11”1/5

    Na de rit verklaarde Stan dat de Italiaanse verzorger zijn zadel te hoog had gezet en dat zijn stuur wat los was gekomen. De dag daarna reed hij een 118km ploegkoers met de Fansman Fernand Mithouard, toen zij aan de leiding lagen is Stan zijn ketting gebroken, zijn maat reed nog even alleen maar heeft dan ook de strijd gestaakt.

    06-10-2011 om 06:44 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Met 153 is men te Lissone in Italië vertrokken voor de Coppa Agostini, de laatste wedstrijd als voorbereiding op de Ronde van Lombardije. Eddy Merckx mengde zich in verschillende aanvallen telkens met Motta die hem volgde. Op de Ghisallo col was het Ocana die demarreerde en tot 20” uitliep, Merckx reageerde met Ritter in zijn wiel, Eddy kwam als eerste van het 3tal over de top gevolgd op 50” door een groepje met o.a.Pintens. Hierna kwamen de beste renners terug samen en was het Bitossi die wegreed enkel De Geest en Pingeon waren mee. In de eindspurt was er geen enkel probleem voor Bitossi die reeds van op 200meter de leiding nam en met 20meter voorsprong won, Willy De Geest werd 2e en Roger Pingeon 3e. Voor de 4e plaats op 2’05” was Marino Basso de snelste voor Vittorio Cumino, Tony Houbrechts, Marcello Bergamo, Ronald De Witte, Tino Conti en als 10e Donato Giuliani. 12e Jos Huysmans, 15e Martin Van den Bossche, 28e Joop Zoetemelk, 31e Georges Pintens, 33e Herman Vanspringel, 36e Eddy Merckx op 2’20”, 39e Roger Swerts, 43e Herman Beysens, 45e André Poppe en op 3’20” eindigde Jos Deschoenmaecker als 48e.

    06-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zele

    .

    Liefst 100 renners aan de start te Zele, waar Peelman en Brands er voor zorgden dat geen enkele ontsnapping verder dan 20 tot 30 seconden bedroeg. Eerste aanvallers waren, Leman, Zwaenepoel, Sonck en Bens, waarna er nog pogingen kwamen van groepjes met 4 of 5 renners, maar nooit verder konden uitlopen als in het begin aangegeven. Het was pas na de 6e ronde dat Verbeeck een groep van 30 renners op sleeptouw nam, en na 10km reeds 1’ voorsprong hadden, en aan de meet tot 1’30” was opgelopen. In de eindsprint was het Staf Van Roosbroeck die zijn kopman Frans Verbeeck versloeg met een half wiel. Verder volgden Richard Bukacki, Fernand hermie, Roger Jochmans, Gerben Karstens, Marcel Omloop, Herman Vrijders, Harry Van Leeuwen en als 10e Jos Van Beers. Voor Englebert Opdebeeck was er een 18e plaats.

    06-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrit Knokke

    .
    Norbert De Deckere

    Te Knokke was Norbert De Deckere na 25km met een tijd van 57’ de beste in het veld voor Julien Vanden Haesevelde en Robert Vermeire

    05-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (2)
    04-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostrozebeke & Petegem en veldrit Laarne

    .
    André Dierickx

    In Oostrozebeke werd het 27ste herfstcriterium verreden waar de renners 60 rondjes van 2km moesten afleggen. Het waren Roger De Vlaeminck, Rudy De Groote en Fernand Bruggeman die van bij de start van het peloton wegreden maar het niet lang volhielden. In de 14e ronde was het Willy Scheers die ging voorop rijden en het gezelschap kreeg van De Boever, opnieuw De Groote en Ronny Christiaens, de groep liet echter niet begaan en hebben Scheers en De Boever nog even voorop gereden maar ook zonder resultaat. Opnieuw Roger De Vlaeminck nu met Van Roosbroeck namen 25” voorsprong maar ook zij werden na 12km opnieuw ingelopen. Op 40km van het einde viel de beslissing, Dierckx, opnieuw Scheers, Barras, In ’t Ven en Teirlinck behaalden een voorsprong van 45” die aan de meet was herleid tot 23”. Alhoewel Willy Teirlinck lang de indruk gaf te winnen was het André Dierickx die zijn 20e zege van het seizoen behaalde. Georges Barras werd 3e , Willy In’t Ven 4e en Willy Scheers 5e. Van het peloton was Frans Verbeeck de snelste voor Gilbert Wuytack, Willy Planckaert, Alfons Debal, Hubert Hutsebaut werd 10e.

    Met 61 renners werd er te Petegem aan de Leie voor de 26ste keer gestart waar de renners 16 ronden moesten afleggen. Toen men de laatste ronde inging en Walter Planckaert vooraan controleerde dacht men aan een spurt met 51 renners. Maar het was Pieter Nassen die op 1km van de streep uithaalde en met 75meter won voor Tony Gakens, en werd Roger Loysch op 150 meter 3e voor Fernand Hermie, Walter Planckaert, Etienne Buysse, Lucien Willekens, Emiel Lambrecht, Arthur Vande Vijver en als 10e Ronny Van De Vijver.

    In Laarne was er een B en C cross, Leo Arnouts was de beste bij de B’s voor Robert Vande Sompele en Lionel De Keyser, bij de C’s ging de zege naar Paul Lannoo voor Jos Six en Charles Palmans.

    04-10-2011 om 06:08 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Gianni Motta

    In de Giro dell’ Emilia te Bologna heeft de ploeg Molteni van bij de aanvang er de pees opgelegd. Na verschillende pogingen van Eddy kon deze aan km 143 wegrijden met Motta die steeds in Eddy’s wiel bleef zitten en verder Gösta Pettersson, Maggioni, Zilioli en Ritter. Hoe dichter men naar de meet reed, hoe meer het tempo vooraan begon te slinken. Alhoewel Eddy er alles aan deed om voorop te blijven kwam een groep van 11 bij de koplopers aansluiten. Het waren Motta’s ploegmaten Houbrechts en Poggiali die hun kopman in een gusntige positie naar de streep brachten. Op 500meter van het einde plaatste Tony een demarrage met Motta in zijn wiel die op 300meter van de streep overnam en het haalde voor Giancarlo Polidori, Ole Ritter, Tomas Pettersson, Eddy Merckx,Wladimiro Panizza, Gösta Pettersson, Roberto Poggiali, Italio Zilioli, Aldo Moser, Lino Farisato, Giovanni Cavalcanti, Pietro Di Caterina, Davide Boifava en als 15e Enrico Maggioni.

    04-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (2)
    03-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden

    .
    Jozef Thielemans

    Te Mariakerke/Oostende reed men met 35 het veld in. Na 25km was Eric Desruelle met een tijd van 55’ de beste voor de liefhebber Michel Pollentier die op 5” volgde en werd Lionel Dekeyser op 20” derde.

    In de A-cross te Moerbeke-Waas was na 25km Robert Vermeire de beste met een tijd van 1.03’ als 2e op 35” kwam Gérard David over de streep en op 55” werd Alfons Van Parijs 3e.

    De B-cross te Moerbeke-Waas waar 20km moest worden afgelegd, werd gewonnen door Eric Meiresonne die het in de spurt haalde van Robert Vande Sompele, op 5” volgde Julien Declercq.

    Na gisteren te Diksmuide was Norbert De Deckere nu de beste in de A-cross van Tongrinne na 25km die hij aflegde in 45’ won hij voor wegrenner Luc van Goidsenhoven en Leo Arnouts.

    Voor de A-cross van Wolvertem kwamen 44 renners aan de start met als kanshebber de plaatselijke renner Jos Thielemans. Na de aanvangsronde bleken alleen nog Freddy Nijs en Jos Thielemans bekwaam het tempo van de broers Van Damme te volgen. Door het verlies van een schoen in de 3e ronde moest Nijs vooraan afhaken. Ook Thielemans die het langst weerstand bood aan Berten Van Damme moest Badts voorlaten en kon ook de terugkeer van Daniel Van Damme niet verhinderen die hem nog de 3e plaats kwam afnemen. Voor Albert die de 25km aflegde in 55’ was het zijn tweede zege op vier wedstrijden. August Badts werd op 57” tweede, Daniel Van Damme 3e op 1’15” en als 4e moest Jos Thielemans 1’22” prijsgeven. Dan volgden als 5e Julien Vanden Haesevelde op 1’40”, 6e op 1’45” werd Theo Verlinden voor André Geirlandt, Jan Teugels, Leon Scheirs, Marc De Block, Freddy Nijs, Ronald Van den Bergh, Jos Opdebeeck, Petrus Blommaert, Lode Van Den Bosch, André Vanderlinden, Jos De Block, Luc Goossens, Freddy Van Audenhove en Henri Wats.

    03-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs-Tours

    .

    De pas 2 maanden prof Kamiel (Rik III) Van Linden heeft vandaag met Parijs-Tours zijn eerste klassieker betwist en ook gewonnen. Op 200meter van de streep was het Marino Basso die uit het wiel van Frans Verbeeck kwam. Basso nam vlot een lengte voorsprong maar geleidelijk kwam “Rik” op 10meter van de meet lag Basso nog voor maar met een geweldige eindjump wist Rik zijn wiel als 1e over de meet te werpen. Het is nochtans alles behalve een rustige wedstrijd geworden. Men heeft steeds de wind op kop gehad en volgde de ontsnappingen elkaar op. Op 40km van Tours ontstond er een kopgroep van 16 waarbij verschillende favorieten zoals,Godefroot, Verbeeck, Roger De Vlaeminck, Peelman voor België, verder de Nederlanders Karstens en Dolman, de Italiaan Basso en de Fransman Danguillaume. Zij zouden nog bijgehaald worden door 10 andere waaronder de latere winnaar. Na Rik en Marino werd Gerben Karstens 3e, verder volgden Walter Godefroot, Cyrille Guimard, Roger Swerts, Frans Verbeeck, Enzo Mattioda en op plaats 10 Jos Van Beers. Voor Englebert Opdebeeck was er een 26e plaats.

    In Zwitserland te Genève werd de Tour du Canton een handicap wedstrijd (waar profs en liefhebbers samen rijden) betwist. De zege was voor de prof Erich Spahn gevolgd door de liefhebbers, Jos.Vercellini uit Frankrijk, de Lichtensteiner Roman Hermann, en de Zwitsers Hugo Schär, Henri Regamey en Rob Thalmann.

    Onze landgenoot Frans Van Looy won het criterium voor liefhebbers van Mannheim in Duitsland voor Horst Schutz en Günter Haritz.

    In Nederland werd er te Wijde Wormer door de Nederlandse liefhebbers het Zilveren Molentornooi betwist, een ploegentijdrit over 63,42km. In een tijd van 1.26’15”5 won de ploeg van HSC De Bataaf-Halfweg waarvoor reden: Co Hogendoorn, Nico Vermeulen, Peter De Vos en Guus Zantingh. WV Alcmaria Victrix-Alkmaar werd 2e en WV Amstelland-Amstelveen 3e.

    In Italië waren er 2 wedstrijden voor de liefhebbers: Piccolo Giro de Lombardia werd gewonnen door Alfredo Chinetti en in de Giro del Lazio was Francesco Moser de beste.

    Bij de liefhebbers in het Luxemburgse Esch moest onze landgenoot Jos Vonckx zich tevreden stellen met een 3e plaats de zege was voor de Duitser Jürgen Siegel voor de Luxemburger Roger Gilson.

    03-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knesselare

    Met 87 stond men aan de start van de beroepsrennerskoers te Knesselare, maar geen enkele renner die wat initiatief nam. Pas in de 5e ronde ging Alfons Debal op zoek naar enkele premies en werd dan opnieuw ingelopen. Toen in de 7e ronde het zestal, Ritserveldt, Ebo, Hendrickx, Polanski, Cambre en Lambrechts wegreed dacht men dat de beslissing was gevallen maar werden in de volgende ronde bijgebeend door het duo Van Midden (Ned) en Bens en zij zouden het vier ronden volhouden met een voorsprong van rond de minuut. Toen was het vooral Stevens die ervoor zorgde dat de achtervolging op gang kwam, al hebben Ritserveldt, Hendrickx en Ebo het nog geprobeerd voorop te blijven, in de laatste ronde waren ook zij er aan voor de moeite. Vanaf dan was een massaspurt onvermijdelijk en was Richard Buckaki (Ned) de snelste voor Alfons Debal, Willy Planckaert, Pieter Nassen, Fernand Hermie, Harm Ottenbros (Ned), Tony Daelemans, Roger Jochmans, Frans Verhaegen en als 10e Tony Gakens.

    03-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro del Veneto

    De Giro del Veneto in Italië verreden tussen Padova en Montegrotto Terme is gewonnen door Giancarlo Polidori die 5 medevluchters versloeg. Italo Zilioli werd 2e en dan volgden Donato Giuliani, Sandro Cammilli, Felice Gimondi en Aldo Moser. Op 1’40” was voor de 7e plaats Wladimiro Panizza sneller dan Pietro Di Caterina. Op plaats 9 met 5’45” achterstand eindigde Oliviero Morrotti. Van de vier volgende renners was Albert Dalla Torre de snelste voor Wilmo Francioni, Vittorio Cumino en Pierfranco Vianelli. Onze landgenoot Albert Van Vlierberghe was op 11’30” de snelste voor plaats 14 en sluit Gianni Motta de top15 af.

    02-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cross- Diksmuide & Zonhoven

    .
    Willy Moonen

    In Diksmuide zijn ze met 47 vertrokken om de 25km af te leggen. Hier was Norbert De Deckere de beste hij had 15” voorsprong op August Badts. Daarna op 25” volgden vijf renners waarvan Freddy Nijs de snelste was voor André Geirlandt, René De Clercq, Julien Vanden Haesevelde en Robert Van De Sompele.

    In Zonhoven (Termolen) heeft de wielerclub “Molenkopjes” het crossseizoen in Limburg geopend. Hier was de beroepsrenner Willy Moonen aan de start. De zege was voor Frans Lemmens die 20 meter voorsprong had op Frans Mertens.

    02-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    01-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentbrugge

    Het Liefdadigheidscriterium te Gentbrugge is gewonnen door Walter Planckaert voor zijn broer Willy en Eric De Vlaeminck. Bij de liefhebbers was Antoine Meirlaen de beste voor Romain Vercauter en A. Decuyper

    01-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!