Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    30-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In het Nederlandse Kruiningen waren zo’n 3.000 toeschouwers getuigen hoe de in België wonende Nederlander Jos Van Beers (die sinds het begin van deze maand is overgestapt van IJsboerke naar Kela) won. Tien km van het einde reed Jos weg van zijn zes vluchtgezellen. Zijn ploegmaat Harm Ottenbros versloeg 18” later onze landgenoot Roger De Vlaeminck, zij waren nog op zoek gegaan naar de leider. Van de overige vier was onze landgenoot Robert De Guchtenaere op 1’15” sneller dan de Nederlanders Richard Bukacki en Cees Priem en was plaats 7 voor Julien Stevens. Wat betreft onze landgenoten werd Theo Verschueren 9e, Guido Van Sweevelt 18e, Eddy Peelman 19e, Julien Verboven 20e en Julien Van Lint 21e.

    De Nederlander Hennie Kuiper was in Duitsland aan de slag waar hij te Dorthan won voor de Duitsers Erwin Tischler en Karl-Heinz Müddemann.

    Te Agliana gelegen in de regio Toscanië werd het criterium verreden op een omloop van 2,55 km welke 40 maal moest worden afgelegd. Met bijna 1’ voorsprong werd er met 4 voor de zege gepurt. Het was Felice Gimondi die op de meet Eddy Merckx versloeg en werden Roberto Poggiali en Enrico Paolini 3&4. Op 55” was de Deen Ole Ritter voor plaats 5 sneller dan Pietro Di Caterina, Mauro Vannucchi, Aldo Moser, Gaetano Jiliano en is met Primo Mori de top10 volledig.

    30-06-2013 om 07:47 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Dieter Gonschorek

    In Oost-Duitsland te Adorf was na 100km de zege voor Dieter Gonschorek voor Michael Schiffner en Günther Bertram

    De eerste uitgave van de hel van het Mergelland over 104km met start en aankomst te Eijsden werd grotendeels door het prachtige Belgische Mergelland verreden. Ondanks de tropische hitte, die vooral tussen de heuvels verlammend zinderde, hebben de 77 deelnemers er een mooi schouwspel van gemaakt. Het is pas op 10km van het einde dat de beslissing viel, Jan Langen was de aanstoker, Bongers, van der Meer, Crijns, Pirard, Van Vliet en Spijker wisten aan te haken. Vlak voor de aankomst plaatste Jan Spijker zijn beslissende demarrage en werden zijn ploegmakkers, Johan van der Meer en Frits Pirard 2&3. Voor Jan Langen was er plaats 4, werd Leo van Vliet 5e deze is eigenlijk nog nieuweling maar kreeg op het oog van de Europese kampioenschappen de toelating om te starten, Alex Bongers werd 6e en op 12” werd de op het laatst nog geloste Harry Crijns 7e. Van de eerste achtervolgers werd op 18” Jimmy Kruunenberg 8e. Winnaar van bergklassement werd Johan van der Meer.

    30-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Jos Jacobs

    In Bellem werd het criterium over 68km gewonnen door Jacky De Clerck die er 1.40’ over deed. Plaats 2&3 waren voor Kamiel Dhooge en Daniël Deschrooder.

    In Berchem vond eveneens een criterium plaats hier moest men 87km koersen. Théo Hermans deed dat in 2.05’. Hier waren plaats 2&3 voor Edmond Verbruggen en de Nederlander W. Brakels.

    Brasschaat kreeg 42 renners aan de start zij mochten 110km afleggen. Victor Devalckeneer had na 2.50’ wedstrijd 10” voorsprong op Florent Van Hooydonck, Frans Tilburgs, Frans Costermans e.a.

    Zijn 2e zege behaalde Edwig Bloem te Buggenhout waar hij de beste was van 44. De 108km werden afgelegd in 2.30’. Na de winnaar volgden in dezelfde tijd, Louis Marievoet, Rudy Brusselmans, Roger Schouppe, Marcel Vanderslagmolen, François Aerts e.a.

    Met 35 stond men aan de start te Herenthout en moest er 110km worden afgelegd. De winnaar Jos Jacobs deed dat in 2.32’ en liet Leo Van Thielen een lengte achter zich. Verder bestond de top5 uit, 3.Willy Vande Wouwer, Ludo Bruylandts en Roger Verwimp.

    Te Kain liet men de 32 renners 110km afleggen, Jean-Pierre Clochet deed dat in 2.31’ en volgde Christian Despierre op 10”. Plaats 3 op 50” was voor Christian Lecluysse.

    Leopoldsburg mocht 59 rugnummers uitdelen en liet de renners in 15 ronden 105km afleggen onder een stralende zon. De eerste die voorop gingen rijden waren Peeters en Vancleeuwenberge (die uit de Ronde van Oostenrijk kwam). Voor de beslissende ontsnapping zorgde na de 7e ronde Louwet waardoor er een kopgroep van 20 tot stand kwam. Zes ronden later reed Louwet voor een tweede maal weg en kon enkel Verbeeck mee. Gaston Louwet begon van zeer ver de spurt maar kwam Marc Verbeeck er op 20 meter van de streep vlot over wat hem zijn 3e zege opleverde. Van de eerste achtervolgers was Franky De Gendt sneller dan Jean-Marie Coenen, Gustaaf Verboven, Raymond Vanstraelen en Joseph Civatone It). Voor plaats acht was André Coppers sneller dan Leonard Engelen e.a.

    Van de 34 starters te Lobbes was na 108km Freddy Libouton de snelste voor Joël Chanoine, Arthur Vanden Neucker, Roger Vanderavero, Thierry Van Cauwenberghe e.a.

    Overijse kreeg 42 renners aan de inschrijvingstafel na 105km wedstrijd waon Jacques Martin met 1’30” voorsprong op Jean Vander Stappen en de renner uit Vilvoorde Luc D’Hoeckers volgde op 1’40”. Karel Vandenbroeck legde beslag op plaats 4 en volgde op 2’10”.

    Zijn 6e overwinning behaalde Jean-Pierre Spileers te Scheldewindeke waar hij na 104km afgelegd in 2.42’ Luc Taverniet en Rudy Bauwens naar plaats 2&3 verwees.

    Voor de Spanjaard Manuel Santos-Castillo werd het te Strombeek een 5e zege. Zijn naaste achtervolger Etienne Vanden Houwe volgde op 1’25” en werd Albert Seghers derde.

    Paul Vannieuwenhuyse mocht te Vichte zijn derde palm in ontvangst nemen op 2&3 eindigden Florent De Leersnijder en Ghisleen De Clercq.

    Van de 31 renners die te Waregem aan de start kwamen reed Romain Vercauter na 105km met 1’ voorsprong over de meet. Roger Boelaert versloeg Eric Jacques voor de 2e plaats. Op 2’45” werd er voor plaats 4 gespurt en versloeg Gery Bouttry, Roger Vandecasteele, Frans Lambert, Willy Baert, Serg Vandaele, Marcel Vandenbossche en werd Marc Stofferis 10e.

    Yvoir moest het met 29 renners stellen, maar kreeg een Brit als winnaar. Na 110km versloeg Phil Corley zijn 2 medevluchters, Marc Steels en Hugo Serin. Op 3’30” werd Georges Bortels vierde en nog1’ later werd één van de Nederlandse broers Buckx 5e.

    Een 1e zege was er voor François Van Vlierberghe, jongere broer van Albert, te Zele waar hij de beste was van 38. Na hem volgden, Marc Van De Putte, Benoni Michiels, Rudy Van Hove, Alex Van Nieuwenhove, Hans Hellemans, Ribert Ferket, Aimé Van Avermaet e.a.

    Te Zerkegem waagden 41 dapperen zich in de 6e proef van de Westvlaamse Trofee voor een wedstrijd van 147km. Op liefst 100km van de meet vertrok de beslissende ontsnapping. Roger De Beukelaer, Raf Coene, Alex Van Linden, Luc Leman, Martin De Clercq en Noël Neyens vertrokken voor een quasi onmogelijke taak. Toch slaagden ze in hun opzet. De Antwerpenaar Roger De Beukelaer versloeg 2 medevluchters Raf Coene en Alex Van Linden. De 3 overigen werden nog op 40” achterstand gereden. Hier was Luc Leman de snelste voor Martin De Clercq en Noël Neyens. Marc Renier eigende zich plaats 7 toe, maar dan wel al op 3’40”. Op 8 eindigde Lieven Malfait op 5’30”.

    Preux-Saint Léger was de eerste rit in de Ronde van de provincie Luxemburg waaraan 74 renners deelnamen. Met negen werd er na 145km die werden afgelegd in 3.36’ voor de zege gespurt. Het werd met Wim de Waal een Nederlandse zege, hij versloeg Eric Vande Wiele, Etienne Van Braeckel, Joseph Hensen, Willy Govaerts, Willy Sprangers, Jos (Adri) Schipper (Ned), Douglas Dailey (Gb) en Yvan Ronsse. 15” later was Theo Dockx de snelste voor plaats tien voor Rudy Rijpens, de Zweed Tord Filipsson, Wilfried Wesemael, Bas van Lamoen (Ned) en is met Karel Rottiers de top 15 volledig. Negen renners hebben de strijd gestaakt.

    30-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    José Van Ackere

    Wie niet in de Ronde aan de slag was kon kiezen uit twee wedstrijden, Poperinge en St.Lievens-Houtem.

    Met 79 renners was de wielerclub “Hoppeland” uit Poperinge goed bedeeld. Na een plaatselijke ronde kwam Leman tijdens de eerste doortocht als eerste over de Zwarte Berg, maar dan waagde van Katwijk een uitlopertje. Deze kwam te Poperinge met 50” voorsprong door en lag na de tweede bergronde reeds 3’20” voorop. Tijdens de plaatselijke 12 ronden van 9km hield hij het nog een drietal ronden vol. Dan was het de beurt aan een groepje van vijf dat bestond uit, Moreels, Ebo, Goossens, Maes en Barra deze hadden na 148km 1’30 op Wyckaert, Bruggeman en José Van Ackere. Deze laatste kwam in de laatste ronde tot bij de leiders en werd nog winnaar voor Eddy Goossens, Eddy Moreels enEric Wyckaert. Op 100 meter volgde Fernand Bruggeman, Georges Barras, Marcel Maes en Franky Ebo. Voor plaats 9 op 50” was Raf Van Bruwaene de snelste voor Daniël Verplancke, Roger Rosiers, Dieudonné Depireux, Rudy De Groote, Paul Collaer en Romain Maes. Op 1’ was Willy Planckaert voor plaats 16 sneller dan Roger Jochmans e.a.

    Voor Roger Loysch werd het te Sint-Lievens-Houtem een tweede zege in drie dagen. Hier kwamen slechts 37 renners het inschrijvingsblad tekenen. Daarvan reden er vier reeds zeer vroeg weg en zouden niet meer bijgehaald worden. Het waren Loysch, Catteeuw, Pauwels en Peersman zij hadden vrij vlug 2’30” voorsprong en haalden een maximum voorsprong van 5’. Ferdinand Peersman deed een zware val en werd naar een ziekenhuis overgebracht. De 3 overigen bleven tot enkele kilometers van het einde samen en toen reed Roger Loysch net als te Heusden solo naar de aankomst. Op 1’ werd Gery Catteeuw tweede voor Daniël Pauwels. Voor Georges Claes was er op 2’45” de derde plaats, 15” later werd Roger Kindt 5e. De groepsspurt op 3’10” werd gewonnen door Gustaaf Hermans voor Willy Van Malderghem, August Herijgers, André Demol, Herman Vrijders e.a.

    30-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Joop Zoetemelk op weg naar geel

    In Scheveningen ging de Ronde van Frankrijk van start met een proloog en zonder Eddy Merckx. Het werd een feest voor de Nederlanders want Joop Zoetemelk was na de proloog van 7,1km met zijn tijd van 9’58”7 de beste en mocht dan ook de gele leiderstrui aantrekken. Eeuwige tweede Raymond Poulidor (Fr) zijn tijd was 9’59”17. Op drie volgde Jesus Manzaneque (Sp) 9’59”18 en werd Herman Vanspringel vierde met een tijd van 9’59”74. Op vijf volgde Luis Ocana (Sp) 10’00”46” en werd Georges Pintens met 10’00”59 met zijn 6e plaats onze tweede landgenoot. Englebert Opdebeeck werd 40e en deed er 10’23”19 over.

    30-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland



    Met zijn zege te Roeselare brengt Lieven Malfait zijn aantal overwinningen op elf. Na 70km die hij heeft afgelegd in 1.42’ had hij 15” voorsprong op Roger De Beukelaer die Eddy Ronquetti naar plaats drie verwees.

    Gianbattista Baronchelli deed er ook nog ééntje bij. In de wedstrijd Melzo-Oltre il Colle (Bergamo) kreeg hij na 137km afgelegd in 3.44’, Giorgio Tagliente en Claudio Pasera mee op het podium.

    29-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Opnieuw een tweede plaats voor Eddy Merckx in Italië, nu werd hij te Monte San Pietrangeli met 38” geklopt door de Italiaan Walter Riccomi en werd Felice Gimondi 3e. Verder volgden nog, Enrico Paolini, Gianni Motta, Fabrizio Fabbri allen Italianen en werd de Columbiaan “Cochise” Martin Rodriguez en op 8. Franco Bitossi (It) allen in dezelfde tijd als Eddy. De 123,6km werden door de winnaar afgelegd in 3.08’.

    29-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Aartrijke kreeg voor zijn 28e prijs 40 renners aan de start. Na tien van de 20 af te leggen ronden was er nog steeds geen afscheiding. Die kwam er wel vijf ronden vóór het einde toen Abelshausen en Maertens in het gezelschap van Vantyghem in de aanval trokken. Elf renners konden zich afzonderen en uiteindelijk viel de definitieve beslissing in de voorlaatste ronde. Abelshausen schoof weg en kreeg het gezelschap van Maertens. In de spurt toonde Jos zich sneller dan Freddy. Op 30” mochten de eerste achtervolgers voor plaats 3 spurten, Noël Vantyghem haalde het voor Ronny De Bisschop, José Van Ackere, Staf Hermans, Aimé Delaere, Marcel Maes Romain Maes, Leopold Vanden Neste en de Nederlander Daan Holst. Plaats 12 op 1’30” was voor Roger Verschaeve en volgde 5” later Robert Fontaine. Van een volgend groepje op 1’45” was Hervé Vermeeren de snelste voor plaats 14 met in zijn wiel, Marc Lievens, Adolf Huysmans, Herman Vanderslagmolen en Daniël Verplancke. Plaats 20 op 3’45 was voor Tony Daelemans voor Jackie Coene, Julien Van Lint Frans Kerremans e.a.

    29-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Roger Loysch

    In Heusden-Limburg was het wielerhoogdag met 3 wedstrijden. Voor de 29ste Grote Prijs van Heusden bij een uitstekend weer kwamen 105 renners afgezakt. De beroepsrenners moesten eerst een omloop van 100km afleggen daarna dienden 10 rondjes van 4km te worden afgelegd. In de grote lus heeft enkel de Nederlander Mathieu Pustjens een 10tal kilometers voorop gereden, zodat een volledig peloton aan de kleine rondjes begon. Het was Jos Deschoenmaecker die een drietal rondjes ging voorop rijden en maximum 30” voorsprong kreeg. In de zesde ronde kwam de uitval tot stand die de wedstrijd in zijn definitieve plooi zou leggen. Ongenae, Opdebeeck, Huysmans, Wyckaert en Verreydt ontsnapten en kregen het gezelschap van Barras. Achter de zes vormde zich een zevental met Van Schil, Karstens, Loysch, Abelshausen, Bourguignon, Willy In’t Ven en Vander Linden. Vooraan probeerden verschillende renners om alleen weg te geraken, ook spurter Karstens probeerde het enkele keren zonder succes, en het was op zo’n poging van Karstens die werd ingedijkt dat Loysch profiteerde. Roger Loysch (Helchteren) hield 8” over op Vic Van Schil en 15” op Bernard Bourguignon die de snelste was van de overige koplopers. Verder volgden, Jos Abelshausen, Georges Barras, Ludo Vander Linden, Jos Huysmans, Willy In’t Ven, Flory Ongenae, Louis Verreydt, Gerben Karstens, Englebert Opdebeeck en Eric Wyckaert.

    Het aantal deelnemers bij de liefhebbers lag nog een pak hoger dan bij de profs, liefst 156 kwamen een rugnummer afhalen. Het waren zij die het eerst de baan werden opgestuurd voor de 100km lange ronde. Hier kwam de beslissende ontsnapping op gang na 90km toen 24 renners wegreden, een 12tal heeft nog geprobeerd om de aansluiting te bewerken maar faalden. Met grote voorsprong kwamen die 24 te Heusden toe, juist op het ogenblik dat de 9leiders van de juniores wedstrijd aan de spurt zouden beginnen. Bij de liefhebbers werd er uiteindelijk met zeven voor de zege gespurt, Frans Van Beeck haalde het voor Alfons Van Katwijk (Ned), Gustaaf Verboven, Leonard Engelen, Raymond Vanstraelen, Ludo Bruylandts, Frans Tilburgs. Voor plaats acht was Franky De Gendt de snelste voor Eddy Geens, Romain Bellis e.a.

    Van de 54 juniores die 15 maal de plaatselijke rondjes van 4km moesten afleggen won Jean-Paul Terneus uit Heverlee voor Ludo Lipkens, Eddy Pepels, Patrick Meyen, Johan Nijs, Louis Vandeneynde, Eddy Claeskens, Jean-Marie Spect en Rudy Waltherus, dit waren de negen koplopers. Verder werden 42 renners op de tiende plaats geplaatst.

    28-06-2013 om 19:39 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Jonkershove kreeg na 110km Eric Jacques als winnaar het was zijn derde seizoenszege. Plaats 2&3 waren voor Daniël Desloovere en Edward Bogaert.

    Te Oostende kreeg na 100km afgelegd in 2.34’ Marc Meernhout de zegebloemen. Op 50” werd Eddy Ronquetti tweede voor Eddy Van Haerens

    Seraing kreeg 31 renners aan de start en mocht na 133km Willy Michiels de zegebloemen in ontvangst nemen. Na 3.47’ wedstrijd was Michiels sneller dan Francis Deminne, de Duitser Erwin Derlick en de Nederlander Henk Smits. Op 3’30” werd Roger Loysch van Houthalen vijfde. De spurt voor de zesde plaats op 4’10” werd gewonnen door Joseph Borguet voor Marc Roelandts, Hugo Serin, Henri Buckx (Ned) en op 10.Roger Tack.

    28-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Voor de derde dag op rij werd er gekoerst in Spanje, vandaag waren de renners te Segovia waar de G.P.Ferias over een afstand van 108km werd verreden. Na 2.52’04” wedstrijd kwam Domingo Perurena solo over de meet. Op 6” was voor plaats 2 Javier-Francisco Elorriaga sneller dan Jaime Huelamo, Segundo Goicoechea, Ventura Diaz, José Pachecco, en drie Portugezen, Gabriel Moreira De Azevedo, Custodio Gomes en Manuel Gomes.

    In Nederland gaf de op doktersadvies gestopte Rini Wagtmans in zijn Sint Willebrord de start. Er was met 3.500 toeshouwers maar een matige belangstelling. Zijn makkers uit Nederland waren van de partij. De renners die binnen 2 dagen in de Ronde van Frankrijk starten lieten bijna allemaal verstek gaan. Wel pijnlijk was de afwezigheid van de Molteni ploeg , die had toegezegd maar niet kwam opdagen. Jan Janssen was tevergeefs naar Schiphol gereden om Guimard, Poulidor en Ocana (die hadden toegezegd te zullen komen) af te halen. Ook Frans Verbeeck zag niet om en Vanspringel kwam te laat toe om deel te nemen. Onder de deelnemers bevond zich één liefhebbers namelijk Frits Hoogerheide een goede vriend van Rini en die ook prof is geweest. Na 75km werd Gérard Koel winnaar, nadat Joop Zoetemelk 4km voor het einde nog een uitval had gedaan, voor Cees Priem, Harm Ottenbros, Roger De Vlaeminck Klaas balk, René Pijnen, Jan van Katwijk, Cees van der Meijden, Jan Serpenti en werd Piet de Wit 10e. Voor onze landgenoten Freddy Maertens en Julien Stevens waren er plaats 21 & 31. Walter Godefroot is ook gestart maar staat niet in de uitslag.

    Het criterium van Cittadella in Italië werd na 60km gewonnen door Felice Gimondi voor Eddy Merckx en Giovanni Battaglin.

    28-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Jean Vander Stappen
    Zijn vijfde zege behaalde Luc Demets in Anzegem waar de 110km werden afgelegde in 2.40’. Op 2&3 eindigden Jackie De Clerck en Marc Vande Putte.

    In Pécrot werd de Grote Prijs Max Tonnoir vereden over een afstand van 135km. Na 3.40’ wedstrijd was er winst voor Willem Peeters die er zijn 5e seizoenszege behaalde. In een spurt met drie versloeg hij Jacques Martin en zijn clubgenoot bij de Stoempers Leuven Jean Vander Stappen. Op 1’ volgde Guy Minsart. Voor plaats vijf was het 7’20” wachten vooraleer Marc Steels over de meet bolde.

     

    27-06-2013 om 06:25 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Ventura Diaz

    In Spanje werd te Segovia de Vuelta a los Puertos verreden. Na 124km was er winst voor Ventura Diaz die zijn medevluchter José-Luis Uribezubia versloeg. Voor plaats 3 op 4’19” was Domingo Perurena de snelste voor Javier Elorriaga, Nemesio Jimenez, Manuel Andrade, Miguel-Maria Lasa, German Martin, Javier Minguez en was met de Portugees Joaquim Leite de top10 volledig.

    27-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uurrecord

    .
    Ole Ritter

    De Deen Ole Ritter vestigde op de wielerbaan van Ordrup te Kopenhagen een nieuw uurwereldrecord achter een commerciële motor. Hij legde een totale afstand af van 76km817,31m. Het vorige record stond op naam van de Italiaan Ettore Castoldi die te Rome 76km683,32 reed op 15/9/’72.

    27-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selectie

    .
    J-L Vandenbroucke

    De K.B.W.B. heeft de namen bekend gemaakt van de renners die op zondag 8 juli te München ons land zullen vertegenwoordigen op het Europees wegkampioenschap voor juniores. Het zijn Rudy De Bie, Frank Hoste, Patrick Lefevere, Ludo Loos, Eddy Schepers en Jean-Luc Vandenbroucke. Invallers zijn Bernard Lecocq en Wim Mijngheer.

    27-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Jos Jacobs

    Fléron kreeg 52 renners aan de start waaronder een pak Nederlanders er moest slechts 90km gekoerst worden. In een spurt met twee versloeg Jean-Luc Yansenne de Nederlander Cor Boersma. Voor onze landgenoot werd het zijn eerste seizoenszege. Plaats 3 op 47” was voor Alain Kaye voor Theo Dockx, Bennie Ceulen (Ned), Joseph Borguet, Mathieu Dohmen (Ned), Wim Schroyens, Jo Van Pol (Ned), Cees Stoutjesdijk (Ned) e.a.

    De 51 renners aan de start van het criterium te Peer hebben van bij de start tot het einde voor een boeiend spektakel gezorgd. De eerste ernstige ontsnapping kwam na drievierden wedstrijd tot stand en was ook de goede. Hubert Janssen, Jos Jacobs, Paul Van Elderen, Roger Loysch, Joseph Hensen en Ronny Nelissen gingen toen aan de haal. Hensen probeerde het op zijn beurt op zijn eentje te klaren maar na enkele ronden aan de leiding te hebben gereden werd hij opnieuw ingelopen door zijn medevluchters. Op 3 ronden van het einde sprongen Jacobs en Van Elderen weg. Deze twee gingen dusdanig te keer dat zij een voldoende grote voorsprong konden bij elkaar fietsen om het onder elkaar te kunnen uitvechten voor de zegebloemen. Jos Jacobs wilde het echter niet op een spurt laten aankomen en liet Paul Van Elderen in de laatste ronde in de steek om tenslotte met ruim verschil te winnen. Plaats drie was voor Jean-Marie Coenen voor Ronny Nelissen, Joseph Hensen, Jos Vander Meulen, Hubert Janssen die mee vooraan zat, Romain Bellis, Albert Segers, Benny Paulissen,Roger Loysch de 2e renner die mee vooraan was, Joseph Henikenne, Jos Schepers, Jean-Paul Spileers en is met André Verbraeken de top 15 volledig.

    Noël Pottier mocht te Rollegem de zegebloemen in ontvangst nemen. Na 105km die hij heeft afgelegd in 2.53’ had hij 2’ voorsprong op 2&3 Eddy Futnière en Christian Lecluyse.

    In Schellebelle zorgden winnaar Roger De Beukelaer en tweede Flory Van Hooydonck dat na 105km die werden afgelegd in 2.28’ in België bleven. De Nederlander Ad Dekkers werd derde.

    Het criterium van Staden over 90km werd gewonnen door Carlos Cuyle die er 1.52’ over deed. Op 30” volgden Gilbert Eeckhout en Paul Van Nieuwenhuyze.

    Antoine De Meyer won met 10” voorsprong te Zulte waar Abel Holvoet tweede werd en Dirk Ongenae op 35” naar de 3e plaats reed.

    26-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland & buitenland

    .
    Freddy Maertens

    In Nieuwpoort was het spectaculairste van deze eerste omloop van Nieuwpoort het incident met Maertens. Aan km 65 was hij samen met Pollentier, Verreydt, Vanneste, Vantyghem en Peelman aan de haal gegaan. Vijftien kilometer verder stond hij met een lekke band. Pollentier gaf zijn wiel aan Freddy, waardoor die vlug opnieuw bij de leiders kwam. De BWB-afgevaardigde nam beiden uit koers wat tot enige discussie leidde. Voordien waren er enkele schermutselingen met Abelshausen, Christiaens en Pollentier waardoor van de 66 vertrekkers er 24 aan de leiding kwamen. Toen kregen we de ontsnapping van voornoemde zes man, de uitschakeling van de twee terwijl Peelman en Vantyghem zich lieten uitzakken. Verreydt en Vanneste wilden evenwel van geen wijken weten en bleven voorop. In de spurt had Louis Verreydt geen moeite met Willy Vanneste die 50 meter prijsgaf. Van het achtervolgend groepje was Jean-Pierre Berckmans nog weggereden en werd op 35” derde. Voor plaats 4 op 45” was Albert Van Vlierberghe sneller dan Noël Vantyghem, Eddy Peelman, Daniël Verplancke, Romain Maes, Marcel Maes, Ronny Van Marcke en Arthur Van De Vijver.

    Te Zomergem namen onder een stralende zon 61 renners de start, daarbij De Vlaeminck,Godefroot, Merckx en Verbeeck. Na een aanval van Vanden Neste en Vandewiele bij het begin van de wedstrijd, was het in de vijfde ronde Van Schil die alleen wegreed en tot 2’10” uitliep. Een goed rijdende Van Landeghem kon tot bij Vic komen. Door de ruggensteun van de Molteni’s bleven de twee buiten schot. In de laatste ronde liet Vic Van Schil zijn kompaan achter en won met 15” voorsprong op Ghislain Van Landeghem. Uit het peloton waren ook Willy In’t Ven en Ronald De Witte nog ontsnapt en kwamen op 30” in deze volgorde over de streep. Op 40” won Roger De Vlaeminck de prestige spurt van Eddy Merckx, Lucien Van Impe, Martin Vanden Bossche en Jos Spruyt. De groep volgde op 45” daarvan was Walter Godefroot de snelste voor plaats 10.

    Wiily Teirlinck werd na 146km met 1’05” winnaar in het Franse Sin-le-Noble voor nog een landgenoot Emile Bodart. De Fransman Christian Palka werd derde op 1’10”.

    26-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    J.L. Uribezubia

    In Spanje werd de GP.San Joan & San Pedro (Ruta de los Castillos) verreden. Na 177,5km afgelegd in 4.52’26” werd José- Luis Uribezubia winnaar voor Domingo Perurena, Javier Elorriaga, Segundo Goicoechea, José Casas, German Martin, de Portugees Joaquim Leite, Nemesio Jimenez, José- Antonio Ponton en Carlos Melero sluit de top10.

    26-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Jan Spetgens

    Drie Nederlandse renners zijn vlak voor de start van de Ronde van Frankrijk op 30/6 te Scheveningen van de loonlijst geschrapt bij de Nederlandse ploeg Canada Dry. Jan Spetgens heeft zelf zijn ontslag genomen, Cees Koeken en Albert Van Midden hebben hun ontslag gekregen wegens wanprestaties.

    Nog een Nederlander Evert Dolman ( Kela) is niet van plan nog aan wielerwedstrijden deel te nemen. Dolman is ernstig verbolgen over het feit dat de jury hem zondag in de uitslag van het NK op de 20e plaats zette. Hij werd in werkelijkheid 14e, een correctie die maandag werd aangebracht. Evert verwijt de KNWU-jury van onkunde en heeft zijn proflicentie aan de bond terug gestuurd. Aangezien hij dit heeft gedaan zonder voorgaand overleg met zijn ploegleider is hij voorlopig door zijn werkgever geschorst. Volgens ploegleider Peter Van Putten is er sprake van contractbreuk.

    26-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Claes haalt het van De Bal

    Te Beveren-Leie passeerden 61 renners aan de inschrijvingstafel en mochten in 20 ronden 130km afleggen. De wedstrijd werd geen hoogvlieger. Aan km 68 mochten Demets, Debosschere, Hendrickx en Demol wegrijden en was hun maximum voorsprong 1’. Herman Vanspringel spande zich voor de achtervolgingswagen zodat de voorsprong gestaag verminderde. Er werd nu snel en vinnig achter mekaar gedemarreerd door, opnieuw Herman, Demeyer, Baert , Peelman en de Brit Hoban, zodat de koplopers in de ultieme ronde nog slechts 15” overhielden. Enkel Ronny Christiaens kon bij de leiders aansluiten en werd nog tweede. Winst was er voor Willy Debosschere werd Eddy Demets 3e, André Hendrickx 4e en Andre Demol vijfde. Op 30” was Marc Demeyer voor plaats 6 de snelste voor Richard Bukacki (Ned), José De Cauwer, Eddy Peelman, Tony Daelemans e.a.

    Neeroeteren kreeg 50 renners aan de start voor 5 grote en 10 kleine ronden. Met het BK nog in de benen en het warme weder vertoonden de renners weinig strijdlust. Even gingen Van Gossum, vander Leeuw (Ned), en Van Vlierden voorop rijden. Het was Alfons Leenen die na 50km wegreed en tot 1’45” mocht uitlopen, en werd 40km van het einde opnieuw ingelopen. Tony Houbrechts heeft nog meerder keren geprobeerd om alleen weg te rijden echter zonder succes. De spurt werd van zeer ver ingezet door Georges Claes (Zonhoven) die verrassend stand hield. Verder volgden, Alfons De Bal, Cees Koeken (Ned), Pieter Nassen, Roger Swerts, Albert Van Vlierberghe, Ernest Bens, Julien Verboven, Roger Jochmans en sluit Gust Herijgers de top10.

    25-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Martin De Clercq eindwinnaar tweedaagse

    In Gooik werd de 110km afgehaspeld in 3.06’. Winnaar werd André Dewolf voor Arthur Rooms en Paul Teugels.

    In Huizingen was er winst voor Jean Vander Stappen die 2.30’ deed over de 105km. Plaats 2&3 waren voor de Spanjaard Manuel santos-Castillo en Jean- Piere Schelfhout.

    Zijn zevende seizoenszege behaalde Eddy Ronquetti in Nieuwpoort waar 20 renners aan de start kwamen, en werden de 110km afgelegd in 2.34’. In een spurt met twee was hij sneller dan Bertil Cael. Op 20” werd Eddy Van Haerens 2e voor Serge Van Daele, de Duitser Lutger Aufterheyde en Romain Mechelare. Plaats 7 op 1’was voor Alain De Saever, en won 20” later Noël Soetaertsde spurt voor plaats 8.

    Met zijn zege te Opwijk komt Eric Van Lent al aan acht stuks. Voor de 105km had hij 2.33’ nodig en maakte Eddy Van Hoof en Jozef Van Ransbeeck de top3 vol.

    Voor de tweede wedstrijd van hun 2daagse boden zich te St.Denijs-Westrem 27 renners aan. Zes renners domineerden de wedstrijd, zijnde Kamiel Dhooghe, Eric Vande Wiele, Hilaire De Cocker, Marin De Clercq, Jackie De Smet en Michel Day. Martin De Clercq winnaar van de eerste rit vergenoegde zich met de 4e plaats om alzo de tweedaagse in de wacht te slepen. Martin zijn vriend Kamiel Dhooghe trok vandaag aan het langste einde door met 5” voorsprong te finishen en kwamen de anderen in de volgorde zoals hierboven aangegeven over de meet.

    Te Wiers mocht na 110km Jean-Pierre Baert de zegebloemen in ontvangst nemen. De 110km werd in 2.48’ afgelegd. Frans Assez als 2e volgde op 45” en was plaats 3 voor Eric Rosseel.

    Mar Van De Putte won te Zaffelare zijn 2e wedstrijd van het jaar. Hij legde de 108km af in 2.48’ wat liefst 1’15” sneller was dan André Verbraecken, Jozef Caluwaert e.a.

    25-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand - kampioen verkocht koe

    .

    De Nederlandse kampioen bij de liefhebbers Dries van Wijhe, ook dolle Dries genoemd is 12 jaar actief in de wielersport, rijdt om principiële redenen nooit op zondag, beschouwt een extra voorbereiding op de titelstrijd als overbodige luxe, vertrok zaterdagmorgen om 7 uur al met een bus supporters uit Oosterwolde en moest zonder enige ruggensteun van een soigneur aan het karwei in Valkenburg beginnen. Wat betreft zijn bijnaam komt volgens hem omdat hij soms net een dolle stier is. Aan zijn eerste racefiets kwam hij toen hij 15 jaar was, door een koe van zijn vader te verkopen. Dat merkte hij toch niet, want de beesten werden nooit geteld. Het stond de oude heer helemaal niet aan dat hij ging koersen en had liever de fiets in elkaar geslagen. Dat gebeurde trouwens ook een keer. Toen hij uit de bocht was gevlogen en beide wielen waren verkreukeld. Toen hij thuis kwam greep zijn vader de bijl en hakte de rest ook tot schroot. Nu nog steeds vinden ze het thuis niet zo geweldig dat hij koerst, voor zijn moeder telt enkel dat hij niet gevallen is. Wat betreft zijn voorbereiding op het NK had hij slechts één keer meer dan 100km gekoerst dit jaar, dat was op 9/6 toen hij kampioen van Gelderland werd. Wel was er het idee om langere afstanden te fietsen maar het kwam er nooit van en zat hij nooit meer dan 2uur per dag op de fiets. Zijn doel in het kampioenschap was 100km mee te rijden en dan maar af te stappen, want 165km had hij nog nooit gefietst. Ja toch, één keer was hij met vrienden naar Spanje geweest en daar in een zotte bui de auto verkocht voor 100 peseta’s en zijn zij met de fiets 1500km naar huis gereden, met de rugzak op de nek. Spaans of Frans kenden ze niet en als ze een ei moesten hebben, ging er één de winkel binnen en zei tok-tok-tok en dat verstond men wel. De eieren werden in de thee geroerd en het was o.k. Naar het WK wil hij niet want dan moet hij te veel trainen en gaat liever vissen.

    25-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Ronde van Oostenrijk

    .
    Don Allan wint

    Als laatste rit in de Ronde van Oostenrijk werd er in Wenen een criterium van 66km afgehaspeld. Het werd door de zege van de Australiër Don Allan een eerbetoon aan zijn overleden ploegmaat Jose. De Rus Juri Lawruschkin werd tweede en de Oostenrijker Walter Rieder legde beslag op plaats drie.

    In de eindstand heeft de Oosrenrijker Wolfgang Steinmayr 47” voorsprong op de Rus Viktor Nelkubin. Plaats 3 is voor de Oostenrijker Rudolf Mitteregger 1’17”. Eerste landgenoot werd Ortair Goossens als 9e op 7’47”. Verder eindigden 45e Frans Roefs op 59’57”, 49e August Van looy op 1.11’33”, 53e Frans Van Beeck op 1.29’34” en op 60. Van Cleuvenbergen 3.21’14”.

    24-06-2013 om 06:58 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    In Oost-Duitsland won Michael Schiffner na 120km wedstrijd met 20” voorsprong op Rain. Kilian en werd Günther Bertram op 25” derde.

    In Zwitserland werd de Mendrisiotto Rundfarht verreden over een afstand van 151,2km. Robert Thalmann won met maar liefst 2’37” voorsprong op Roland Salm en de Italiaan Franco Maietti. Dan volgden op 2’50” de Zwitsers Iwan Schmid en Bruno Schöni.

    24-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Raymond Vanstraelen wint
    Alken kreeg voor zijn eerste criterium 32 renners aan de start zij dienden 70 rondjes af te leggen. Van in het begin werd er hard gekoerst, het was pas in de 25e ronde toen het tempo wat was gezakt dat e eerste ontsnapping tot stand kwam. Het waren Bortels,Nelissen en Dohmen (Ned) die in een oogwenk 25” uitliepen. Pels, Duchamps, Coenen en De Gendt zagen het gevaar en kwamen 5 ronden later tot bij de leiders. Ondertussen werden heel wat renners gedubbeld. Op 6 ronden van het einde lieten Bortels en Nelissen hun kompanen achter. Op het einde reed Georges Bortels nog weg van Raymond Nelissen die op 5” eindigde. Op 20” werd Jean-Marie Coenen 3e voor Franky De Gendt, Mathias Dohmen (Ned), Guy Duchamps en Luc Pels. Op 30” werd Bruno Jaremko 8e. Met zijn9e plaats op 40” was Eric Vandormael de laatste renner die niet gedubbeld werd. Benny Schepmans werd op 1 ronde 10e voor Staf Van Leuven e.a.

    Te Arbrefontaine een deelgemeente van Lierneux mocht 25 rugnummers uitdelen. Na 104km afgelegd in 2.41’ werd er met 4 voor de zege gespurt. Pierre Sonnet haalde het van Joseph Civatone (It), Jean-Luc Yansenne en J.P. Dartet

    In het criterium van Deinze moesten de renners 68km afhaspelen, de winnaar Albert De Cuyper deed dat voor eigen volk in 1.52’. Plaats 2&3 waren voor Michel Eyckmans en Guy De Haes.

    Egem kreeg 50 renners aan de start om 105km te koersen. Na 2.35’ wedstrijd had Luc Demets 5” voorsprong op Bertil Cael die 8 anderen achter zich liet. Op 3. Raoul Lecluse, 4.Gilbert Eeckhout, 5.José De Meyer, 6.Daniël Heyns, 7.Rudi Heyns, 8.Frans Van Vlierberghe 9.Eddy Vantieghem en op 10. Ludo Demarey.

    Van de 30 renners die aan de start stonden in Eizer-Overijse was na 100km afgelegd in 2.33’ Jean-Pierre Nicolas de snelste. Verder bestond de top10 uit, Jean Vander Stappen, Luc D’Hoeckers, Franky Franssen, Bruno Vrancken, Jean-Marie Brunclear,thuisrijder Henri Van Horenbeke, Victor Van Landeghem, Jos janssens en Francis Moreels.

    Met zijn zege te Erquelinnes werd Mario Wittenberg kampioen van Henegouwen. Na 3.30’ koers had hij 136km afgelegd. Op 2 eindigde Joël Chanoine die in de spurt werd verslagen. Van de eerste achtervolgers op 25” was Christian Moreau sneller dan Bernard Draux, Henri Gekière e.a.

    Met 16 renners aan de start was men in Jambes maar slecht bedeeld. Na 103km die werden afgelegd in 2.39’ was Francis Deminne sneller dan Frans Assez, Henri Buckx (Ned), Jean-Claude Rogge e.a. waarvan Mathieu Buckx (Ned) oudere broer van Henri 8e werd.

    Kamiel Dhooge uit Assenede en dorpsgenoot van Martin De Clercq behaalde te Kaprijke zijn tweede seizoenszege. Plaats 2&3 waren voor Wilfried Vyncke en Romain Vercauter.

    Ludo Peeters uit Hoogstraten moest geen verre verplaatsing doen om te Meerle gaan winnen. Hij had 31 tegenstrevers die hij allemaal op 4’ en meer reed. Plaats 2 was voor Leo Huysmans voor Walter Dingemans, Victor De Valckeneer, Roger De Beuckelaer, Flory Van Hooydonck en Frans Tilburgs. Op 9’ volgden Arthur Adriaansen, Marc Verbeeck en Gustaaf Cuylits als 10e.

    Te Meldert – Oost-Vlaanderen waar men 108km moest afleggen deed Jozef Van Ransbeeck het in 2.50’. Plaats 2&3 waren voor Gustaaf Van Steenwinckel en de Nederlander Aad van den Hoek.

    Nil-Saint-Vincent liet 26 renners 116 km koersen, na 3 uur rond mocht Jacques Martin de zegebloemen in ontvangst nemen. Plaats 2 was voor J.P.Mathieu, derde werd Ludo Bruylandts voor Ludo Dhooghe, Jacques Crabbé, Eric Van Pereghem e.a.

    Jos Jacobs kwam na 104km afgelegd in 2.34’ te Oplinter solo over de streep. Op 5” volgde Eddy Cools, Gommaar Van Calster, Eddy Nijs, André Verbraecken, Paul Celis, Joseph Hensen, P.Meulbroeck, Frans Mees en André Coppers werd tiende.

    De plaatselijke renner Raymond Vanstraelen mocht in zijn thuisbasis Schakkebroek 55 collega’s verwelkomen, om in 18 ronden 108km te overbruggen. Er werd constant aan een hoog tempo gekoerst en was het vooral Paulissen die zijn neus aan het venster stak. Na verscheidene pogingen kon hij in de 11e ronde de beslissing afdwingen en kon enkel Vandormael mee. Wanneer hun voorsprong tot 1’ was opgelopen kwam er reactie vanuit de groep. In 2 fases werd een kopgroep van 11 gevormd. Vooraan viel Van Thielen door een lekke band weg en mochten de anderen voor de zege spurten. Het was Raymond Vanstraelen die voor eigen volk zijn 6e seizoenszege behaalde. Verder volgden, Antoon Agten, Jules Vandeweyer, Leo Coeck, Erik Van Dormael, Albert Segers, Karel Andries, Benny Paulissen, jacky Frijns en Gustaaf Put. Op 1’ won Jan Vanhoof de groepsspurt.

    Torhout kreeg 57 renners aan de start waaronder toch verschillende “grote” namen. Dat Lieven Malfait op dreef is bewees hij ook nu weer. Na 137km die hij heeft afgelegd in 3.35’ had hij 10” voorsprong op Jean-Paul Spileers. De Spanjaard Manuel Santos-Castillo werd derde op 1’25”. Eric Jacques reed met 1’50” achterstand naar plek 4. Ook Alex Van Linden op 1’55” reed solo naar stek 5.Dan werd er met twee voor plaats 6 gespurt, Dirk Van Den Berghe haalde het voor Marc De Seyn, zij volgden op 3’10”. Voor plaats acht op 4’45” was Dirk Ongenae de snelste voor, Emiel Vergote, Theo Dockx, Eddy Vanhaerens, Patrick Salomein, Ronald Rosseel, Eric Vanhoucke, Robert Van Camp, Carlos Cuylle, Geert Malfait, Hugo Theys, Gilbert Van Compernolle en maakt Valeer Vandecasteele de top20 volledig.

    Zetrud-Lumay gelegen op 2km van Hoegaarden en waar het over kasseien dobberen is,kreeg 34 renners aan de start en behaalde Omer Meeus er zijn 5e zege. In een spurt met 3 versloeg hij René Vrancken en Michel Van Hoof. Op 2’10” werd er met 2voor de 4e plaats gespurt Louis van Rompaey haalde het voor Freddy Libouton. Op 2’20” was André Liekens voor plaats 6 sneller Henri Serin, Frans Costermans, Frans Vos en Guy Minsart.

    24-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NK - Zwitserland

    .
    Joseph Fuchs

    Voor het eerst werd het Zwitsers kampioenschap in drie ritten verreden op dezelfde dag. Men begon met een bergritje Wipkingen-Waldbad van 3,1km. met een gezamenlijke start. Josef Fuchs won in 6’35” voor Louis Pfenninger die op 1” volgde, plaats 3 was voor Albert Zweifel op 2”.

    Dan was er de tijdrit van 3,1km met dezelfde start- en aankomstplaats als voor de bergrit. Na 3,1km was het nu Louis Pfenninger 6’43” die won en volgde Josef Fuchs op 1” en werd plaats 3 op 6” opnieuw voor Albert Zweifel.

    De 3e proef was een tijdrit tussen Zurich en Höngg over een afstand van 56km. Nu was het opnieuw Josef Fuchs die het haalde zijn tijd was 1.20’43” en deed Louis Pfenninger 1’13” langer over. Plaats 3 was voor Uelli Sutter op 2’25”.

    Kampioen werd Josef Fuchs met een tijd van 1.34’02” voor Louis Pfenninger die op 1’13” volgde en was het brons voor Bruno Hubschmid op 3’08”.

    24-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NK - Spanje

    .

    In Spanje vond het NK plaats op de omloop van Montjuich waar op 2/9 het WK zal verreden worden. Na 225km won Domingo Perurena voor José-Luis Abilleira en kreeg Juan Zurano 1” aangeteld. Op 4” volgde Andrès Martos voor Pedro Torrès. Als 6e kwam op 19” Ventura Diaz over de streep gevolgd door Jesus Manzaneque. Voor plaats 8 op 23” was José-Luis Galdamez sneller dan Jaime Huelamo. Plaats 10 was voor José-Manuel Santisteban na hem volgde Agustin Tamames. Voor de eindwinnaar van de Ronde van Zwitserland José-Manuel Fuente was er een 12e plaats op 30”. Luis Ocana gekwetst in de Midi-Libre , verscheen niet aan de start.

    24-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NK - Portugal

    .
    Joaquim Agostinho

    Aangezien gisteren in de rit in lijn de verschillen gering waren, zou vandaag de beslissing in de tijdrit over 58km vallen. Op het overwicht van Agosthino stond geen maat. Hij legde de 58km af in 1.20’02” wat maar liefst 3’07” sneller was dan Herculano De Oliveira verder bestond de top5 uit, 3.José Pacheco 3’21”, 4.Manuel Godinho 3’30” en 5. Venceslau Fernandès 3’57”. Over de 256km zette Agostinho een tijd neer van 7.06’31” en volgde Herculano de Oliveira op 3’07” en werd José Pacheco op 3’21” derde.

    24-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NK - Nederland

    .
    Joop Zoetemelk

    In Valkenburg moesten de profs 25 ronden van 7500 meter afleggen om aan 187,5km te geraken. Grote afwezige was Cees Bal die door een auto-ongeval niet kon deelnemen. Om 12 uur werden de 45 renners de weg opgestuurd. In de 2e ronde is Klaas Balk de eerste opgever. In de 10e ronde zijn er 10 leiders waaronder Zoetemelk die in de 12e ronde wegrijd. Twee ronden later heeft hij al 2’40” op de eerste achtervolgers. Joop Zoetemelk zal uiteindelijk met 7’20” voorsprong winnen op Ben Janbroers die verrassend Gerben Karstens het zilver afpakt. De vierde Wim Prinsen volgt op 8’41” en heeft Wim Kelleners en Hennie Kuiper in zijn wiel. Plaats 7 is voor Tino Tabak die op 10’49” volgt. Plaats 8 op 11’22” gaat naar Theo van der Leeuw en Jan van Katwijk als 9e heeft 12’02” verloren. Plaats 10 en 11 zijn voor Cees Priem en Jo Vrancken zij zijn de laatste die in de zelfde ronde als de winnaar finishen.

    24-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NK -Luxemburg

    .
    Johny Schleck

    Luxemburg zal het enige land zijn waar in een nationaal kampioenschap geen opgever was. De titelstrijd vond plaats te Belvaux waar een tijdrit over 43,6km werd betwist. Er waren twee vertrekkers, en er waren twee aankomers. Johny Schleck, die na een afwezigheid van 3 jaar, weer aan de start verscheen, won de 43,6km lange tijdrit in 1.02’23”. Tweede werd Roger Gilson op 55”.

    Bij de liefhebbers werd na 142,3km Nico Neyer kampioen en had daarvoor 3.40’25” nodig. Plaats 2 op 52” was voor Marcel Thull. Plaats 3 op 1’31” ging naar Erny Kirchen en volgde op 2’ Lucien Didier als vierde. Plaats 5 werd ingenomen door Edy Carler die op 2’01” volgde en Norbert Fischer voorafging.



    Gans anders was het voor Elsy Jacobs bij de vrouwen die de 21,8km lange tijdrit aflegde in 36’27” en met 8’58” verschil won van Irene Engelmann. Elsy Jacobs is sinds 1959 ononderbroken kampioene van haar land.

    24-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NK - Italië

    .
    Enrico Paolini

    In Italië was de wedstrijd “Tre Valle Varesine” te Cuvio tevens de titelstrijd. Met 10 werd er voor de zege gespurt, waarin slechts een paar van de vooropgestelde kanshebbers zijn terug te vinden. Het was Enrico Paolini die na 257,3km de kampioenentrui mocht aantrekken. Verder volgden, Marcello Bergamo, Italo Zilioli, Franco Bitossi, Fabrizzio Fabbri, Tino Conti, Wladimir Panizza, Giancinto Santambrogio en Donato Giuliani. Op 8” werd Walter Riccomi 10e. Op 1’23” won Marino Basso de groepsspurt voor Felice Gimondi, Gianni Motta, Giovanni Battaglin en werd Silvano Schiavon 15e.

    24-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NK - Groot-Brittannië

    .

    Te Reading werd er 153 miles of 246km gekoerst om de titel. In een spurt met twee versloeg Brian Jolly zijn medevluchter Leslie West. Plaats 3 op 51” ging naar Billy Bilsland dan volgden op 53” Colin Lewis en op 56” Keith Lambert die vijfde werd.

    24-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NK - Frankrijk

    .
    Bernard Thevenet

    Met 50.000 waren de supporters op post om op het circuit van Cadodal te Plumelec het NK van Frankrijk te volgen. Eerste aanvallers waren Riotte, Rouxel en Moneyron zij liepen tot meer dan 3’ uit. Na 155km kwamen Guillemot,Martin en Thevenet vooraan aansluiten. Thevenet bleef even in het groepje om 15km verder de beslissende aanval teplaatsen. Bernard won met 3’32” op Règis Ovion, Claude Tollet, Jean-Claude Genty en Cyrille Guimard. Verder bestond de top10 uit, 6.Roland Berland 3’38”, 7.Jean-Claude Largeau 4’08” en 8.Gilbert Bellone. 9.Jean-Pierre Danguillaume 5’15” en 10.Jacques Esclassan z.t.

    24-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NK - België

    .
    Frans Verbeeck kampioen

    Te Soumagne gold slechts de pure kracht. Het ongehoord zware parcours eiste op een natuurlijke wijze zoveel van de reserves dat drie ronden voor het einde de 15 beste Belgische profs zich verenigden. Toen de herrezen Willy Planckaert op circa 15km van het einde tot tweemaal toe demarreerde, kwamen de Rokado’s Pintens, Vanspringel, Houbrechts, de Molteni’s Merckx, Vanden Bossche, Van Schil, Swerts, de Flandria’s, Godefroot, Maertens, Van Marcke en de individuelen, Verbeeck, Roger De Vlaeminck, Van Landghem en Van Impe tot bij Willy. Martin Vanden Bossche probeerde in de 16e ronde meer afscheiding te brengen maar werd daar zelf slachtoffer van. Het was Vanspringel die in de afzink van de Grand’hu verrassend wegsprong en tot 30” kon uitlopen. Toen Merckx op de hoogte werd gebracht dat Herman bijna 1’ voorop lag ging hij in de tegenaanval, maar moest wel dulden dat De Vlaeminck en Verbeeck terugkeerden. Herman werd gevat en kwam ook Willy Planckaert aansluiten. In de laatste ronde ging Merckx zo hard te keer op helling van Bois de L’Evèque dat enkel Verbeeck nog kon aansluiten dit op 4km van het einde. Eddy bleef het tempo hoog houden em een terugkeer van Planckaert of De Vlaeminck te verhinderen. Frans Verbeeck nam weerwraak voor zijn nederlagen in Gent-Wevelgem en Luik-Bastenaken-Luik en verwees Eddy naar de 2e plaats. Op 9” volgde Willy Planckaert, Roger De Vlaeminck 3” later en als 5e op 14” volgde Herman Vanspringel. Plaats 6 op 1’22” was voor Walter Godefroot. Dan volgde Georges Pintens op 1’26”. Voor plaats 8 op 2’03” was Freddy Maertens sneller dan Roger Swerts, Tony Houbrechts en Lucien Van Impe. Voor Ronny Van Marcke op 2’10” was er plaats 12. Vic Van Schil en Ghislain Van Landeghem werden 13&14 op 3’57. En Eric Wyckaert op 4’04” maakt de top15 kompleet. 26 Renners hebben de wedstrijd uitgereden.
    .
     In achtervolging op Vanspringel

    24-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland NK- mannen en vrouwen

    .
    Dries van Wijhe

    Het nationaal kampioenschap van Nederland vond plaats te Valkenburg waar de renners 165km moesten overbruggen in 22 ronden. Toen er nog 30km voor de wielen lagen, de Cauberg diende dus nog vier keer te worden genomen reed een viertal op kop. Het leek alsof de heel energieke Dries van Wijhe ietwat een vermoeide indruk maakte, kenners wezen op de frisse blik van Toine van den Bunder, anderen dachten aan het eindschot van Gerrie Knetemann. De meesten van de circa 10.000 toeschouwers oordeelden, dat de heel wat kopwerk verzettende Fedor den Hertog alleen zou toekomen. Op 18km van het einde sloeg van Wijhe toe, uitgerekend de man die tevoren op de Cauberg last scheen te hebben. In één ruk nam hij 50meter het werden er 100 en op de top van de Cauberg had hij al 33”. De laatste ronde ging hij in met 1’09” op Fedor die van de andere twee was weggereden. Aan de streep hield Dries van Wijhe 47” over op Fedor den Hertog en kwamen op 2’09” Gerrie Knetemann en Toine van den Bunder als 3&4 over de meet. Voor plaats 5 op 6’37” was Wil van Helvoirt de snelste.

    Bij de vrouwen was na 52,5km de zege voor Keetie van Oosten-Hage voor Willy Kwantes die op 1’13” volgde. Plaats 3 op 4’03” was voor Truus van der Plaat, vierde werd op 4’22” Hennie de Jongh voor Gre Donker.

    23-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Graeme Jose

    Tijdens de 9e of voorlaatste rit in de Ronde van Oostenrijk werd vernomen dat de Australiër Graeme Jose die in de 5e rit een val deed overleden is. De rit werd verreden tussen Klagenfurt en Graz over een afstand van 150km. Na 3.35’03” wedstrijd was de Rus Ladislav Osinzew voor de tweede dag op rij de snelste. Hij klopte 7 medevluchters in de spurt. 1&2 werden de Oostenrijkers Fredy Sitwohl en Kurt Schattelbauer. Plaats 4 was voor de Deen Eigil Sörensen metin zijn wiel de Oostenrijker Hans Königshofer onze landgenoot Ortaire Goossens de Deen Jörgen Marcussen en nog een Oostenrijker Rudolf Kretz. Wolfgang Steinmayr mag morgen als leider aan het afsluitend criterium beginnen.

    In de Baby Giro werd de laatste rit, Montegrotto-Terme Ravenna verreden over een afstand van 142km. Twee renners hebben na 3.10’49” voor de zege gespurt het was de Italiaan Gianfranco Foresti die het haalde van de Tsjech Vladimir Vondracek. Voor plaats 3 op 49” was Serge Parsani (It) sneller dan Bacchin (It). De Fransman Michel Le Denmat werd 5e op 50”. Voor onze landgenoot Marcel Laurens was er een 8e plaats op 1’23”.

    In de eindstand heeft de Italiaan Gianbattista 3’15” voorsprong zijn landgenoot Giavanni Martella en 3’31” op de Fransman Bernard Bourreau. Onze landgenoot Karel Rottiers op 5’17” eindigde met plaats 4 juist naast het podium en plaats 5 was voor Claudio Bortolotto (It).

    23-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Na pech toch nog winst voor Martin De Clercq


    In Dilsen kwamen 29 renners aan de start die om de 88km te overbruggen 32 rondjes mochten draaien. Met 6 werd er voor de zege gespurt wat Gustaaf Verboven zijn zesde seizoenszege opbracht. Verder volgden Guy Deckers, Raymond Nelissen, Luc Pels, Gustaaf Put en G. Kuypers.

    Te Elverdinge mocht men slechts 25 rugnummers uitdelen en liet men de renners 105km koersen. Raoul Lecluse deed dat in 2.45’ en kwam Ronald Rosseel 10” later over de finish. Voor de 3e plaats op 30”werd er met drie gespurt hiervan was Norbert Lesage de snelste voor Jean-Pierre Lobelle en Gery Bouttry.

    Te Fleurus stonden 56 renners aan de start zij moesten 100km afleggen. Yvan Raveydts die er 2.45’ over deed mocht de bloemen in ontvangst nemen. Stonden mee op het podium, Roger Vanderravero en Aldo Cecci (It).

    Alex Prophete had te Floreffe slechts 21 tegenstanders waarvan er na 108km afgelegd in 2.46’ enkel Francis Deminne met hem over de meet kwam. Op 30” volgde Jean-Marie Frameree en werd op 2’30” Francesco Italia (It) 4e.

    Met 37 renners aan de start werd Heist-o/d- Berg ook maar matig bedeeld. Hugo Gevers won er na 70km in 1.50’. Plaats 2 was voor Gustaaf Wens en op 3 Jan Van Hove. Voor Heistenaar Jos Gijsemans was er de 10e plaats.

    Voor Marc Van De Putte werd het te Hingene een eerste seizoenszege. Na 105km die werden afgelegd in 2.43’ stonden Ward Bogaert en Arthur Rooms mee op het podium.

    In Hove werd er na 108km met twee Nederlanders gespurt voor de overwinning. Bert Broere haalde het voor Thijs Fase. Op 3 eindigde Frans Tilburgs met 20” achterstand.

    De Spanjaard Manuel Santos-Castillo behaalde zijn 4e zege te Huizingen, na 105km afgelegd in 2.32’ reed hij Freddy Misotten en de Spanjaard Lorenzo Alaimo die 2&3 werden op 1’55”.

    Kachtem mocht met 31 renners niet klagen. De 108km werd in 2.47’ afgehaspeld door Eric Rosseel die 15” voorsprong had op Frans Lambert die de Nederlander Cor Tuit. Plaats 4 op 2’10” was voor Christian Lecluse. Dan volgden op 3’40 een 4tal dat voor de 5e plaats mocht spurten, Daniël Desloovere haalde het voor Eddy Furnière, Godfried Verhulst en Ronny Vande Kendelaere.

    Te Kapelle o/d Bos bestond na 110km het podium uit Fred Meeus, Gustaaf De Bondt en Jan Van Hoof.

    Te Meerbeke bestond na 108km wedstrijd het podium uit, 1.Peter Deneef, 2.Yvan Devriendt en 3.Arthur Vandenneucker.

    Merelbeke waar men met 49 de start genomen zij moesten slechts 72km afleggen. Dit deed de Nederlander Adri Van Elsakker met 1’ voorsprong op Rudy Bauwens, Rudi Heyns, Marcel Van Der Slagmolen e.a.

    Een zesde seizoenszege was er voor Eddy Ronquetti te Oostende waar hij met 27 anderen de start had genomen. Na 100km versloeg hij zijn drie medevluchters, Eric Van Hoecke, Ludo Dumarey en Libert Mahieu.

    Opwijk kreeg na 108km Rudy Brusselmans als winnaar die na 108km die hij aflegde in 2.48’ zijn metgezel Ghisleen Declercq achter zich liet. Op 15” werd Leo Huysmans derde.

    Te Sint-Denijs-Westrem werd in de eerste wedstrijd van de 2daagse de start genomen met 49 renners. Na maanden vruchteloos zoeken naar de beste conditie, lijkt Martin De Clercq die vandaag gevonden te hebben. Iets voorbij half koers reed hij alleen naar de vluchters toen een lekke band een goede afloop in de weg leek te staan. Na een wielverwisseling kon hij toch nog vooraan aansluiten. De laatste ronde had hij nog een ultieme demarrage in petto om met 50 meter voorsprong een 1e seizoenszege te behalen. De spurt voor de 2e plaats was voor Eddy Cackaert die Martin Lameire en Gerrit De Clercq vooraf ging.

    Een tweede zege dit seizoen was er voor Antoon Agten te Vottem waar men met 56 aan de start stond. Na 85km werd er met twee voor de zege gespurt, en moest Guy Minsart zijn meerdere herkennen in Agten. De Nederlander Louis Meijers was op 1’30” de snelste voor plaats 3. Verder volgden Joseph Civatone (It), Maurice Bellet, Hubert Janssens, Jan Jorissen e.a.

    Een 1e seizoenszege behaalde Joseph Hensen te Wanze tegen 38 tegenstrevers. Op 20” werd er voor de tweede plaats gespurt en won Jean Caudron voor Jean-Luc Yansenne de Nederlander Mathieu Buckx, Jean Lindekens, Hendrik Buckx (Ned) jongere broer van Mathieu e.a.

    Voor de Trofee Het Volk te Zottegem waar 172km moesten worden afgelegd kwamen 99 renners aan de start. Paul Lannoo kwam solo over de meet en had 17” voorsprong op Willem Peeters, Jean Vanderstappen, Rudy Rijpens, Bernard Draux, en Franky De Gendt. Plaats 7 op 19” was voor Willy Sprangers. Lieven Malfait als 8e volgde op 1’.Voor Jacques Martin die al op 2’57” volgde was er plaats 9 en met een achterstand van 3’20” was plaats 10 voor Jos Jacobs.

    23-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NK-Portugal

    .
    Leonel Miranda

    In Portugal rijd men het nationaal kampioenschap in twee dagen, vandaag een rit in lijn en morgen een tijdrit.

    Te Aveiro werd er 198km gekoerst en was na 5.46’29” wedstrijd Leonel Miranda de snelste van elf. Tweede werd Fernando Mendès voor Joaquim Agostinho, José Pacheco, Antonio Teixeira, Herculano Oliveira, César Aires, Manuel Godinho, Francisco Miranda, Venceslau Fernandes en Firmino Bernardino. Op 7” volgde op plaats 12 José-Maria Nunes met in zijn wiel Joaquim Andrade. Met 4’06” achterstand eindigde José Lobo 14e de top 15 werd volgemaakt door Henrique Silva die 8’14” na de winnaar over de streep reed.

    23-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen - en buitenland

    .

    Te Schellebelle mocht men 60 renners inschrijven om 70km te koersen. Na 1.28’ werd er met een gans peloton gespurt. Eddy Vantieghem haalde het voor de Brit Carroll Terence, Rudy Heyns, Hedwig Bloem, Roger Boelaert, Roger Vanden Eede, Albert Decuyper, Paul Van Nieuwenhuyse, Abel Holvoet e.a.

    In de Ronde van Oostenrijk is men met Lienz-Klagenfurt aan de 8e rit toe. Ritwinnaar de Rus Ladislav Osinzew deed 3.28’26” over de 145km. In een spurt met vijf versloeg hij twee Oostenrijkers, Robert Csenar en Siegfried Seitinger, de Joegoslaaf Drago Frelih en de Deen Eigil Sörensen. Voor plaats 6 werd er pas na 5’23” gespurt en was de Oostenrijker Franz Bachmaier sneller dan zijn landgenoot Hans Summer e.a. De Oostenrijker Wolfgang Steinmayr blijft leider.

    In Italië heeft men in de Baby Giro de voorlaatste rit gereden. Belluno-Montegrotto over een afstand van 151km werd in een tijd van 3.32’28” gewonnen door Bruno Vicino voor Gabriele Miri, leider Gianbattista Baronchelli, Annibale De Faveri en op 5. Antonio Baldoni allen Italianen.

    22-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Roger Swerts

    De tweede nacht van Peer genoot zoals de vorige uitgave, een enorme publieke belangstelling. De wedstrijd kreeg evenwel ’n eerder saai verloop. Na half koers was omzeggens nog niets gebeurd, enkele uitlooppogingen van Van Lancker en Deschoenmaecker en vervolgens van het duo Steegmans-Verstraeten, niet te na gesproken. Bij het ingaan van de 40ste ronde stak Sercu zijn eus aan het venster. Op zijn eentje hield jij het 11 ronden uit, genoeg om een vette premie op zak te steken. Naarmate het einde naderde kwam er toch wat meer animo in de wedstrijd. Swerts ging zich met de zaken bemoeien en vloog het tempo met en ruk de hoogte in. Patrick werd ingelopen door Swerts, Gakens, Deschoenmaecker en Loysch. Hiervan reed in de laatste ronde Roger Swerts solo naar de streep en won met 15” voorsprong op Tony Gakens, Patrick Sercu, Roger Loysch en Jos Deschoenaecker. Op 30” werd Eddy Vertstraeten 6e voor Eddy Merckx, Jos Van Olmen, Lucien Willekens en op 10 Frans Verbeeck. Vanaf plaats 11 werden de renners gelijk geplaatst.

    Te Westouter werd er na 150km afgelegd in 3.45’ werd er met zeven voor de zege gespurt. Dirk Baert haalde het voor Willy Teirlinck, Romain Maes, Willy Vanneste, de Deen Leif Mortensen, Ronny Van Marcke en Hervé Vermeeren. Dan volgden op 35” vier renners waarvan Marc Demeyer sneller was dan André Peirsman, Marcel Maes en Roger Verschaeve. De groepsspurt op 55” voor plaats12 werd gewonnen door Roger Rosiers voor Julien Van Lint, Flory Ongenae, Giovanni Jimenez (Col) e.a.

    22-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Zwitserland

    .
    Eindwinnaar J.M. Fuente

    Op de laatste dag van de Ronde van Zwitserland werd er eerst 97km gekoerst tussen Schupfahrt en Olten waar daarna nog een tijdrit van 24,6km moesten worden afgewerkt. De geschiedenis van de laatste rit in lijn is snel vertelt. Onze landgenoot Willy De Geest ontsnapte met de Italianen Roberto Sorlini en Davide Gazzola en de Engelsman Shmith op 12km van de streep. Willy verspeelde de zege toen hij te Olten wegschoof op het ogenblik dat hij probeerde uit het wiel van de Italiaan te komen die met meerdere lengtes won. Plaats 3&4 waren voor Davide Gazolla en Reg Shmith.

    De tijdrit werd gewonnen door de Zweed Gösta Pettersson met een tijd van 34’39” voor Francesco Moser (It) 33”, de Zwitser Joseph Fuchs 51”, Bernard Croyet (Fr) 56” en op 5 de Zwitser Louis Pfenninger 58”. Eindwinnaar Fuente werd 17e op 2’40”. Met zijn 19e plaats op 2’45” werd Frans Kerremans onze eerste landgenoot.

    José-Manuel Fuente die de eerste Spanjaard is die deze ronde wint, had in de eindstand 4’45” voorsprong op Donato Giulani (It), 5’35” op Wladimiro Panizza (It), 6’14” op Francisco Galdos (Sp) en is met Enrico Paolini (It) op 6’31” de top5 volledig. Eerste landgenoot werd Herman Vanspringel op plaats 18 en een achterstand van 29’33”.

    22-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    In Bierbeek was de zege voor Jean-Marie Coenen die na 116km afgelegd in 2.50’ Karel Sels en Florent Vos naar plaats 2&3 verwees.

    Van uit Drongen keerde Alex Van Linden net als zijn broer in Nederland met de bloemen naar huis. Na 110km versloeg hij na 2.49’ wedstrijd Ghisleen De Clercq in een spurt met twee. Plaats drie was voor Romain Vercauter die er 1’05” langer over deed.

    Te Erembodegem behaalde Etienne Van Braeckel zijn derde zege en liet twee buitenlanders achter zich. Op twee eindigde Toine Van den Bunder (Ned) en op 3 de Spanjaard Manuel Santos- Castillo.

    Met 86 renners aan de start mocht men in Kapelle o/d Bos niet klagen. Na 120km afgelegd in 3.03’ was de zege voor Paul Teugels voor Willy Van De Wouwer, Joseph Meynzer, Piet van der Kruijs (Ned), Paul van Hoof, Eddy Van Hoof, Victor De Valckeneer Marcel Hermans, Rudy Govaerts, Gustaaf Van Steenwinckel, Jacques Crabbes, Raymond Vanstraelen, Jos Van Olmen, Roger Schouppe en werd Roland Van Den Berghe uit Machelen 15e.

    Een tweede zege behaalde Antoine De Meyer te Lotenhulle waar hij na 110km afgelegd in 2.46’ Paul Lannoo naar de tweede plaats verwees. Alex Claeys werd 25” later derde.

    Te Spermalie (Slijpe) bestond na 108km de top3 uit, Gerry Bouttry, Dirk Ongenae en Patrick Salomein.

    21-06-2013 om 18:47 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Oostenrijk - liefhebbers

    .

    In de Ronde van Oostenrijk behaalde leider Wolfgang Steinmayr een tweede zege op rij. Vandaag won hij de 7e rit verreden tussen Ellmau en Lienz over een afstand van 162km. Ook de tweede plaats was voor een Oostenrijker Rudolf (Rudi) Mitteregger die op 19” volgde. Plaats 3 was voor de Rus Viktor Neljubin die op 21” volgde. Dan was het 4’15” wachten op de Rus Evgenij Gorelov die vierde werd voor de Australiër Clyde Sefton en de Oostenrijker Hans Königshofer.

    In de Baby Giro mogen de renners een dagje rusten.

    21-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Eddy Merckx

    In Nijmegen namen 45 renners deel aan het avondcriterium over 80km, grote afwezige was Freddy Maertens die zonder opgave van redenen wegbleef. En Cees Bal was afwezig door overmacht, hij was betrokken bij een auto-ongeval en heeft de eerste weken gedwongen rust. Onze landgenoot Rik Van Linden was de snelste van een kopgroep van negen. Tweede werd Cees Koeken voor Ben Janbroers, Wil de Vlam, Jos van Beers, Roger Rosiers (Bel), René Pijnen, Wim Prinsen en Julien Stevens (Bel). Pistier Lijn Loevesijn werd winnaar van een klok ter waarde van ongeveer 500 gulden.

    Eddy Merckx die gisteren te Camaiore beslag legde op een voor hem eerder matige plaats, won vandaag met veel brio het 25ste internationaal criterium van Maggiore. Het criterium werd gehouden op een 3km600 lange omloop, die 35 keer moest worden afgelegd. Slechts dertien van de 38 vertrekkers haalden de finish. Op 4 ronden van het einde vormde zich een kwartet, bestaande uit Merckx, De Vlaeminck, Gimondi en de jongste girovedette Battaglin. Dit viertal zou nog een 20” voorsprong opbouwen in de slotkilometers. Eddy Merckx liet Felice Gimondi, Roger De Vlaeminck en Giovanni Battaglin in deze volgorde achter zich. Op 22” werd Tino Corti vijfde voor Franco Bitossi, Joseph Bruyère en Luis Ocana.

    In Duitsland was te Sindelfingen Roger Swerts aan de slag. De wedstrijd vond plaats op een omloop van 700meter dat men 90 keer moest afleggen. In de 32e ronde ging er onze landgenoot solo, en nam 1 ronde voorsprong op alle andere deelnemers en reed 1.41’ over de 63km. Plaats 2&3 waren voor de Duitsers Dieter Puschel en Erwin Tischler.

    21-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Frans Verbeeck

    Te Rebecq waar men aan de 4e uitgave toe is kwamen 86 renners aan de start voor 180km verdeeld over twee grote en 4 kleine ronden. Jos Deschoenmaecker was de bedrijvigste tijdens de eerste 80 km en liep zelfs eens alleen uit. Na 90km waren steeds veertig renners gegroepeerd. Toen Lucien De Brauwere te Virginal dan ging aanvallen werd hij onmiddellijk bijgehaald door Verbeeck, Vander Linden, Verstraeten, Barras en Gérard Hendrickx. Het was steeds Verbeeck die het tempo aangaf maar kon niet beletten dat eerst zes en vervolgens drie achtervolgers kwamen aansluiten. Op 33km van de finish trok Vander Linden ten aanval en kon enkel Verbeeck met hem mee. In de spurt had Frans Verbeeck niet de minste moeite om Ludo achter zich te houden. Op 1’05” werd er met zes voor de derde plaats gespurt en was het Georges Barras die het verrassend haalde van Gerben Karstens Gustaaf Hermans, Leon Thomas, Vic Van Schil en Jos Deschoenmaecker. Plaats 9 op 1’40” ging naar Ludo Delcroix. Met 5 werd er voor de tiende plaats gespurt dit op 1’45”. Eddy Verstraeten haalde het voor Lucien De Brauwere, Willy Abbeloos, Johny Soenens en Jos Spruyt.

    Te Sint-Andries-Brugge hebben de 42 vertrekkers er een weinig hoogstaand spektakel van gemaakt. Uiteindelijk vormde zich een kopgroep van elf waarvan in het zicht van de meet Daniël Verplancke solo naar zijn eerste seizoenszege reed. Op 4” was voor plaats 2 Marc Demeyer sneller dan Richard Bukacki (Ned), José Van Ackere, Pol Vanden Neste, Jackie Coene, Ronny De Bisschop, Raf Van Bruwaene, Willy De Temmerman, Wim Kelleners (Ned) en Ghislain Van Landeghem. De groep volgde op 3’45” en was daarvan Lucien Willekens de snelste.

    21-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Zwitserland

    .
    Leider Fuente

    de Ronde van Zwitserland is men aan de voorlaatste dag met de 7e rit van La Chaux de Fonds naar Schupfart over en afstand van 191km. De groep bleef tijdens de tocht door de Jura volledig gesloten. Het is pas op 10km van de streep dat Domingo Perurena (Sp) het peloton ontliep en met 5” voorsprong won voor Marcello Bergamo (It), 7” op Fabrizzio Fabbri (It), de Duitser Alfred Gaida, Wladimiro Panizza (It), Enrico Paolini (It) onze landgenoot Willy De Geest, Silvano Schiavon (It), de Brit Reginald Smith, Frans Kerremans, Herman Vanspringel e.a. De Spanjaard José-Manuel Fuente die 25e eindigde blijft leider.

    21-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Buitenland

    .
    Karel Rottiers

    In de Ronde van Oostenrijk werd er in de 6e rit tegen het uur gereden. Men vertrok in Kitzbühel en eindigden na 11km in Ellmau. Het was de Oostenrijker en leider Wolfgang Steinmayr die met 21’45” de beste tijd reed. Op 4” werd zijn landgenoot Rudolf Mitteregger tweede. Dan volgden 3 Russen, Viktor Neljubin op 12”, Evgenij Gorelov p 20” en Juri Lawruschkin op 29”.

    In de Baby Giro was men vandaag met Marostica-Belluno over een afstand van 150km aan de 7e rit. Na 4.20’36” was de leider Giovanbattista Baronchelli de winnaar met 1’48” op Annibale De Faveri, 1’52 op Giovanni Martella, 2’ op Claudio Bortolotto en was met zijn 5e plaats op 2’02” Karel Rottiers nogmaals onze beste landgenoot.

    20-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Rudy Rijpens

    Te Lochristi moesten de renners 106km afleggen. Lucien De Wilde deed dit in 2.32’ met in zijn zog, Hilaire Decocker en Rudy Rijpens.

    In Oostende mocht Alain Desaever na 100km wedstrijd de zegebloemen in ontvangst nemen. Na 2.19’ wedstrijd had hij 20” voorsprong op Libert Mahieu en Freddy De Schacht.

    Walter Dingemans was de beste te Waarschoot waar hij na 2.42’ 109km heeft afgelegd. Werden 2&3 Gery Verlinden en Jackie De Clercq.

    20-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Ronny Vanmarcke

    Vandaag konden de renners maar liefst uit 3 wedstrijden kiezen, tweede dag in De Panne en verder Ruisbroek en Zwijndrecht.

    De Panne kreeg voor zijn tweede wedstrijd 65 renners aan de start. Na 151km afgelegd in 3.20’ won Ronny Vanmarcke met 18” voorsprong op Dirk Baert die eindwinnaar werd van de tweedaagse. Verder volgden in dezelfde tijd, Tony Daelemans, Alain Santy (Fr), Johan Demuynck, André Peirsman, Gustaaf Van Gossum, Roger Jochmans, Ronny Christiaens, André Demol, Marc Lievens, José van Ackere, Marcel Omloop, Rudy De Groote, Romain De Loof, Eddy Cael, Jacky Coene e.a.

    In Ruisbroek ging Jan Vandewiele van bij de eerste kilometers ten aanval nam tot 1’ voorsprong maar werd bijgehaald door Johan Hendrickx, Marc Sohet en Van Rijmenant, en even later kwam ook Ernest Bens aansluiten. Na 34km hadden de koplopers 45” voorsprong op Jean-Pierre Berckmans, Englebert Opdebeeck en Emile Bodart en volgde de groep op meer dan één minuut. Nadat Frans Verbeeck met Staf Hermans eerst de achtervolgers had ingelopen kwamen zij vooraan aansluiten. Onder impuls van o.a. Willy Teirlinck en Fons De Bal kwam alles opnieuw samen. Toen men voor de 4e maal over de berg van Beersel reed is Teirlinck ten aanval getrokken en zegevierde met 40” voorsprong op de Columbiaan Giovanni Jimenez, 55” op Fernand Van Rijmenant, Alfons De Bal, Roger Rosiers, Roger Kindt, Jean-Pierre Berckmans, Emile Bodart e.a.

    Te Zwijndrecht kreeg men 79 renners aan de start zij mochten 145km afleggen. De tweede ontsnapping die tot stand kwam was tijdens de tweede van de twintig kleine slotronden. Vier ronden nadien bewerkte Freddy Maertens alleen de aansluiting. Godefroot en Willy Planckaert waren toen al uit de wedstrijd verdwenen. Tijdens de laatste ronde wipten vooraan Ongenae, Delcroix en Wuytack nog weg. De drie zouden trouwens hebben gespurt voor de eerste plaats, indien zij zich niet van weg hadden vergist op 200meter van het spandoek. Alzo won tot zijn eigen verbazing Gerben Karstens (Ned) voor Ludo Van Staeyen, Freddy Maertens, Leopold Vanden Neste, Gilbert Wuytack, Flory Ongenae, Ghislain Van Landeghem, Ludo Delcroix, Etienne Antheunis en Herman Vrijders.

    20-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    "Cochise"

    De Columbiaan Martin “Cochise” Rodriguez heeft in Italië de 25e grote Prijs van Camiore gewonnen. Hij legde de 220km af in 5.28’. Plaats twee op 50” was voor de Italiaan Italo Zilioli die onze landgenoot Roger Swerts naar de derde plaats verwees. Dan volgde op 1’30” een vijftal Italianen waarvan Valerio Lualdi de snelste was voor Mauro Simonetti, Giacinto Santambrogio Constantino Conti en Roberto Poggiali. Onze landgenoot Patrick Sercu was op 2’ de snelste voor de 9e plaats voor zijn ploegmaat Roger De Vlaeminck, Franco Bitossi (It), Felice Gimondi (It), Enrico Maggioni (It), Giovanni Cavalcanti (It), Eddy Merckx en werd Giovanni Battaglin (It) 16e.

    20-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Zwitserland

    .
    Leider Fuente

    Het is vandaag in de Ronde van Zwitserland een heel avontuurlijke dag geworden. Zo avontuurlijk zelfs dat op een bepaald ogenblik kon worden gedacht dat het gedaan was met de Zwitserse ronde.

    Een tempeest, zoals men er zelden één beleeft deed de rondekaravaan op een bepaald ogenblik uiteenspatte. Er was op dat ogenblik zelfs geen denken aan de wedstrijd te laten vervolgen. Alles en iedereen werd als het ware van de baan gespoeld. Toen het onweer in felheid afnam weigerden de renners onmiddellijk weer op de fiets te kruipen omdat de temperatuur door de hevige regenval zodanig was afgekoeld dat de meesten er klappertandend bij stonden. Slechts na veel over en weer gepraat, reed de karavaan naar Yverdon waar de renners droge koerskledij konden aantrekken. Vandaar reed men tot 9km voor La Chaux de Fonds waar de aankomstlijn was getrokken. Het was Gustaaf Van Roosbroeck die de rit won waarvan de uitslag niet in aanmerking kwam voor het algemene klassement.

    20-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Graeme Jose

    De vijfde rit in de Ronde Van Oostenrijk werd ontsierd door de val van de Australische renner Graeme Jose die daarbij een schedelbasisfraktuur opliep en naar het ziekenhuis werd overgebracht. De renners reden van Innsbruck naar Feldkirch over een afstand van 162km. Het podium werd ingenomen door drie Russen. Winnar werd Ladislav Osinzew voor Viktor Neljubin en Juri Lawruschkin. Voor onze landgenoot Ortaire Goossens was er een 8e plaats. De Oostenrijker Steinmayr blijft leider.

    In de Baby Giro zit men aan de zesde rit, St.Sanson-Marostica was 156km lang. De zege was voor de Italiaan Rossignoli voor Gabriele Mirri, de Pool Jan Brzezny, de Italiaan Giovanni Battaglini en werd Karel Rottiers met zijn 5e plaats nog eens eerste landgenoot. De Italiaan Gianbattista Baronchelli is de nieuwe leider.

    19-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Eric Van Lent

    Bassevelde kreeg slechts 23 deelnemers maar toch genoeg kwaliteit aan de start. De Nederlander Wim de Waal toonde zich de sterkste van een totaal verbrokkelde peloton. Hij finishte solo terwijl 40” later Ivan Van de Steene zich de snelste toonde van 6 achtervolgers. Romain Vercauter eigende zich plaats 3 op en dan volgden nog, Benoni Michiels, Kamiel Dhooghe, Alex Claeys en Eddy Cackaert.

    Te Gavere werd de Wisselbeker Egide Schoeters betwist. Het werd een 9e seizoenszege voor Dijlespurter Eric Van Lent die na 150km afgelegd in 4.10’ met 45” voorsprong won van Eddy Brusselmans, JosephMeynzer, Ludo Peeters en is met Willy Vanden Ouwelandt de top5 volledig. Bij de clubs wonnen De Dijlespurters uit Mechelen met 28 punten voor WAC Hoboken 44p. en Lierse BC met 45punten.

    Te Geluwe waren de zegebloemen voor Norbert Lesage die na 122km afgelegd in 2.54” met 25” voorsprong won.Patrick Salomein werd 2e voor Bertil Cael, Paul Van De Walle, Luc Catry, Raf Coene e.a.

    Willy Verschueren was de beste te Koningshooikt. Toen er na 108km werd gespurt voor de zege hield hij 2 Nederlanders achter zich. Het waren Piet van der Kruys en Gerrie van Gerwen, verder volgden Jos Jacobs, Ludo Bruylands, Alfons Van camp, Eddy Cap e.a.

    Lovendegem kreeg Paul Lannoo na 104kmm als winnar voor Jan Lauweryns en de Nederlander Aad van den Hoek.

    Na verschillende ereplaatsen was er nu winst te Maaseik voor Raymond Vanstraelen die Bruno Jaremko en Gustaaf Put mee op het podium kreeg.

    Jozef Schelfhaut had na 107km een voorsprong van 15” te Peruwelz. Plaats 2 was voor Almeo Lorenzo en volgde Willy Van Elsuwé op 35”.

    In Ramsée-Stavelot-Ramsée hebben de broers van Katwijk met 2 het podium gehaald. Piet won met 10” voorsprong op Joseph Borguet en volgde Alfons op 20”.

    19-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Panne

    .

    Vandaag was er in De Panne de eerste wedstrijd van hun tweedaagse, met 76 zijn ze vertrokken om in 18 ronden 151km te overbruggen. De eerste herrieschopper was de Brit Barry Hoban, die na 10km werd vervoegd, en was het de beurt aan de Fransman Tosi die het gezelschap kreeg van een zevental. Ook deze vlucht ging niet door. De ene aanval volgde de andere op en viel de beslissing pas na 100km toen zes renners voorop geraakten. Toch viel de kopgroep nog uiteen en versloeg Ronald De Witte zijn kompaan Willy Vanneste met 20meter. Dan volgde op 15” Michel Pollentier en Fernand Bruggeman op 29”. Voor plaats 5 op 32” was Eddy Moreels sneller dan Wilfried David. Voor plaats 7 op 2’28” was Dirk Baert de snelste

    19-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijd

    .

    De Vuelta a Asturias eindigde met de rit Ribadesella-Cangas de Onis over een afstand van 167km. Na 4.37’49” werd Jesus Manzaneque winnaar met 7” voorsprong op José Pesarrodona en José Casas. Op 15” werd José-Antonio Gonzalez-Linares 4e en had de vijfde Pedro Torrès 22” achterstand. De ritwinnar is ook eindwinnaar geworden met 28” voorsprong op José Pesarrodona en had 38” op Vicente Lopez-Carril de vorige leider. Plaats vijf was voor José Casas op 46” en werd ook eindwinnaar.

    19-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Zwitserland

    .
    Ritwinnaar Fuente

    In de Ronde van Zwitserland werd vandaag de koninginnenrit verreden tussen Grächen en Meringen. Reeds onmiddellijk na de start van een rit over 4 Alpencols brak de strijd direct los. Veertien renners konden zich loswerken, maar omdat de Spanjaarden de goede trein hadden gemist hebben deze er voor gezorgd dat alles opnieuw samenkwam. Na 30km kwam er een nieuwe ontsnapping van een 9tal renners met daarbij onze landgenoot Willy De Geest. Deze kopgroep begon met meer dan 5’ voorsprong aan de Nufenenpas waar Perurena als 1e doorkwam. Ondertussen was Fuente in de achtervolging gegaan en werd door Perurena en Zubero opgewacht. Aan de voet van de St. Gottard reed Caverzasi met ongeveer 1’ voorsprong op Fuente en zijn 2 maats uit. Dan is Fuente ten aanval getrokken kwam als 1e over de top, kreeg in de afdaling Giuliani (It) in zijn wiel. Tijden de klim van de Forcla liet hij de Italiaan opnieuw achter en had op de top van de Grimsel al 4’ voorsprong. Te Meringen kwam Fuente met 5’22” voorsprong over de streep. Dan volgde de Italiaan Luciano Conati die Donato Giuliani had bijgehaald. Op 6’32” volgde Wladimiro Panizza (It) en maakte Francisco Galdos (Sp) op 6’39” de top5 volledig. Fuente neemt de leiding over van de Italiaan Fabrizio Fabbri die 8e werd op 9’56”.

    19-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In de Ronde van Oostenrijk werd de 4e rit verreden tussen Salzburg en Innsbrück over een afstand van 158km. Na 3.42’50” was de Rus Viktor Neljubin de snelste van zeven. Die waren 2. De Oostenrijker Kurt Schattelbauer, 3. Andrea Dematte (It), 4de Rus Reinhold Kamininieks, 5.de Zweed Fredy Sitzwohl, 6.de Oostenrijker Wolfgang Steinmayr en op 7.nog een Oostenrijker Rudolf Kretz. Op 29” volgden opnieuw 3 Oostenrijkers, Franz Bachmaier, Hans Summer en Robert Csenar. Op 11 gelijk een groep waarbij de Belgen, Frans Van Beeck August VanLooy, Urbain Van Der Flaas en Otaire Goossens.

    In Frankrijk mocht een delegatie van 8 Oost-Vlamingen deelnemen aan de lastige wedstrijd te Hautes Rivieres, waar 40 renners aan de start stonden. Enkele van onze landgenoten hebben zich duchtig onderscheiden. Uiteindelijk eindigden Ivan Ronsse 3e, Paul Lannoo 4e, Antoon De Meyer 5e, Martin De Clercq 7e Hilaire De Cocker 8e en Yvan de Vriendt werd 10e.

    In de Baby Giro werd de 5e rit verreden tussen Sassuolo en Garda over een afstand van 150km. winst was er voor de Italiaan Serge Parsani voor zijn landgenoot Palmiro Masciarelli. Op 1” volgde Daniele Mazziero, Firmino Bernardi en Gianfranco Foresti allen Italianen. Nieuwe leider is de Italiaan Peruzzo.

    18-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Beigem kreeg na 108km Gomaar Van Calster als winnaar voor Jozef Vandermeulen en Willy Vande Wouwer.

    Te Kester was had 108km Freddy Missotten 1’ voorsprong op Frans Matthijs en de Nederlander Fred Van Lachterop.

    Marc Steels kwam te Moerbeke met 3’05” voorsprong op Ribert Ferket over de streep en werd Jack Delaet derde.

    Een vierde overwinning was er voor Albert Delrue te Peruwelz waar hij na 107km 15” voorsprong had op Eric Rosseel en 2’35” op Francesco Italia (It).

    Ronse kreeg Jean-Pierre Spileers na 106km als winnaar voor Bertil Cael en Christian Despierre.

    In Wakken mocht Lieven Malfait na 120km de zegebloemen in ontvangst nemen. Hij had 1’ voorsprong op Ronny De Meyere en 3’45” op Luc Demets.

    18-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    Liefst drie wedstrijden voor de profs, Erembodegem, Ottignies en Strombeek-Bever.

    Erembodegem kreeg slechts 29 renners aan de start die 147km mochten afleggen. Na de gebruikelijke schermutselingen kwamen acht renners aan de leiding, hiervan sloeg Roger De Vlaeminck de toeschouwers met verstomming door van de fiets te stappen en zich ging omkleden. Noël Vanclooster wachtte de spurt niet af en won met 1’05” voor Albert Van Vlierberghe, Gerry Catteeuw Ronny De Bisschop, Daniël Pauwels, Marian Polansky en Ronny Van Marcke. Op 1’30” was Richard Bukacki sneller dan Jacky Coene en maakt Jos Schoeters de top10 volledig.

    In Ottignies moest men met 32 renners tevreden zijn. Eeneerste aanval kwam er van de Nederlander Jan Spetgens en de Waal Christian De Buysschere veel voorsprong kregen zij niet. Half koers ging De Buysschere nog eens nu met Jean-Pierre Berckmans maar ook deze aanval slaagde niet. Berckmans in het gezelschap van Van Rijmenant ging een tweede maal dit op 40km van het einde. Zij kregen het gezelschap van Vanconingsloo en Van Geebergen en kwamen op 10km van het einde een tweede groepje aansluiten. Vander Linden waagde zijn kans toen zijn ploegmaat Vanden Bossche aan de leiding reed en was de zaak in okannen en kruiken. Ludo won met 15” voorsprong op Martin die ook ng van de anderen was weggereden. Op 30” was Fernad Van Rijmenant sneller dan José De Cauwer, Bernard Bourguignon, Georges Vanconingsloo, Jean-Pierre Berckmans, Julien Van Geebergen e.a.

    Strombeek met 55 renners aan de start mocht zeker niet klagen en kreeg nog een streekrenner als winnaar. Half koers werd er een eerste selectie doorgevoerd, 22 renners werkten zich los en mocht de rest het vergeten. In de 8 ronde kon Van Lint zich los werken en kreeg even verder Collaer, Volckaert en Van Olmen in zijn wiel. Op 2km van het einde liet Julien Van Lint zijn kompanen achter en won met 10” voorsprong op Paul Collaer, Jos Van Olmen en Roger Volckaert. Voor plaats vijf op 25” was de Nederlander Harm Ottenbros sneller dan Fonske De Bal, Roger Kindt en Daan Holst (Ned).

    18-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijd

    In de Vuelta a Asturias is men met Gijon-Ribadesella aan de 4e rit toe. Na 164km was de zege voor Juan Zurano voor Jesus Manzaneque, leider Vicente Lopez-Carril, Pedro Torrès en José Casas.

    18-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Luxemburg & Zwitserland

    .

    Chaos troef op de laatste dag van de Ronde van Luxemburg waar de renners eerst een rit in lijn Diekirch-Esch-sur-Alzette moesten afwerken en vervolgens een klimtijdrit op de Gaalgebierg te Esch-sur-Alzette.

    Lucien De Brauwere, vorig jaar nationaal kampioen bij de liefhebbers heeft na een solotocht van 115km op zijn naam geschreven. Zijn voorsprong bedroeg nooit meer dan 3’. Aan de meet hield hij nog 100 meter over. Na de gebruikelijke schermutselingen is André op de Kreuzerbuch aan zijn solo begonnen. De spurt van de groep werd gewonnen door Willy Planckaert wat betekent dat hij vierspurten op vier won en verdiend winnaar op punten werd. Plaats drie was voor de Nederlander Jo Vrancken, dan volgden 2 Fransen Michel Coroller en Charles Rouxel. Op 6. Marc Demeyer, 7.André Dierickx, 8.Gustaaf Hermans, 9. De Nederlander Gérard Vianen en 10.de Luxemburger Roger Gilson

    De klimtijdrit van 1,2km had geen belang meer aangezien leider Vasseur zelfs niet meer kon bedreigd worden indien hij te voet naar de top van het bergje wandelde. De anderen vatten het op als een formaliteit. Onze landgenoten Delcroix en Hermans stonden aan de leiding met een tijd van 2’51”, toen de eerste tien uit het klassement nog aan de klim moesten beginnen. De Luxemburger Gilson liet 1’46” optekenen. En dan gebeurde er plots iets merkwaardigs. Er bleek een en ander niet te kloppen met de tijdsopname. De inrichters wilden de tijdrit eerst leten overdoen. De Renners voelden daar echter weinig voor. En heeft men uiteindelijk beslist dat de tijdrit niet meer zou tellen voor het algemeen klassement.

    In de eindstand heeft de winnaar Sylvain Vasseur 11’19” voorsprong op Willy Planckaert werd de Fransman Jean-Pierre Guitard 3e op 11’28”. Plaats 4 was voor de Nederlander Hennie Kuiper op 11’29” en was plaats vijf voor de Duitser Jürgen Tschan die op 11’35” volgde. In de top15 nog 4 landgenoten, 10.André Dierickx 12’27”, 11.Ludo Delcroix 12’30”, 12.Gustaaf Hermans 12’41” en op 15.Roger Rosiers eveneens op 12’41”. Als troost mocht Planckaert de puntentrui mee naar huis nemen. Bic was de beste ploeg.

    In Zwitserland werd rit 4 afgewerkt die na 183km de renners van Locarno naar Grächen bracht. Heel veel is er niet gebeurd in deze 4e rit die de karavaan over de Simplon bracht. Op de top van de 2.005m hoge col ging een ploegmaat van leider Fabbri deze zelfs vooraf, gevolgd door Fuente, Farisato, Bergamo en een 40tal renners. Te St.Nicolas begon de helling van 8km die hen naar Grächen bracht. Na drie pogingen geraakte Fuente weg en won met 25” vorsprong op Wladimir Panizza , 28” op Silvano Schiavon, Francisco Galdos volgde op 33” en moest leider Fabrizio Fabbri 4 als vijfde 9” prijsgeven. Hij blijft met 42” leider voor Fuente.

    18-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers-buitenland

    .
    Karel Rottiers

    Op de laatste dag van de G.P.Tribune in Oost-Duitsland werd er een criterium van 72km afgewerkt. De zege was voor Reinhard Langanke voor Wolfgang Lötzsch en Manfred Kummich. In de eindstand heeft Wolfgang Lötzsch 1’9” voorsprong op Michael Milde en 1’14” op Lothar Grüner.

    Rit 3 in de Ronde van Oostenrijk werd verreden tussen St.Wolfgang en Gaisberg over een afstand van 84km. De Oostenrijker Wolfgang Steinmayr won met 15” voorsprong op twee Russen, Viktor Neljubin en Juri Lawruschkin. Op 26” werd de Oostenrijker Rudolf Mitteregger 4e. Leider Ludwig Kretz werd 8e op 1’16”.

    In de Baby Giro is men aan de 4e rit toe. Montecatini-Terme Sassuolo over een afstand van 168km bracht een tweede zege en de leiding in het algemeen klassement voor de Fransman Bernard Bourreau, de Italiaan Roberto Rosani werd tweede en op 44” werd Karel Rottiers knap derde en komt daardoor in het klassement op de vijfde plaats.

    17-06-2013 om 06:28 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Georges Bortels
    Assent kreeg 25 renners aan de start waarvan na 100km afgelegd in 2.30’ Gommaar Van Calster winnaar werd door zijn vijf medevluchters te verslaan, die in deze volgorde eindigden, 2.Bruno Vrancken, 3.Florent Vos, 4.René Wuyckens, 5.Benny Paulissen en 6.Willy Corten

    Luigi Delbergiolo was de beste te Deux-Acren voor Jos Van Ransbeeck en Herman Van Gansen.

    Devant le Pont (Visé) mocht 52 renners laten starten die 100km moesten afleggen. In een spurt met twee was Joseph Civatone sneller dan de Nederlander Cor Boersma. Op 2’15” werd Pierre Sonnet derde voor de Nederlander Mathieu Maessen e.a.

    In Elewijt was er na 127km wedstrijd winst voor Omer Meeus die er 3.08’ over deed. Plaats 2&3 waren voor John Degendt en Ludo Bruylants.

    Te Emines werd er eerste een tijdrit van 14km betwist die werd gewonnen door Roger Vanderavero voor Christian Dubois en Marcel Louyet. De rit in lijn van 90km ging naar de Nederlander Jan Nijhoff voor Jean Weber en Jacques Martin. Deze laatste werd ook eindoverwinnaar voor Nijhoff en Francis Deminne.

    In Klemskerke was er winst voor Ludo Dumarey die de 107km aflegde in 2.45’. Op 35” werd Ronald Rossel tweede, Noël Pottier werd op 40” derde voor Fedor den Hertog. Voor plaats 5 op 1’55” was Eddy Ronquetti de snelste.

    Koolskamp mocht 31 rugnummers uitdelen. De 105km werden door Carlos Cuylle afgehaspeld in 2.33’. Valeer Vandecasteele volgde op 2’ met in zijn wiel Emiel Vergote. Plaats 4 op 1’10” was voor Willy Van de Moortel die Gilbert Eeckhout achter zich liet.

    Kortrijk Sint Jan kreeg Raf Coene na 110km als winnaar. Voor Eddy Vantieghem was 25” later de tweede plaats en werd op 3’ Luc Demets derde.

    Kuringen kreeg slechts 20 renners aan de start, waarvan er 19 zijn vertrokken, aangezien André Bollen een lekke band had. De renners moesten 25 rondjes afleggen, waarvan Willy Scheers er tien voorop reed. Het was de lokale renner Bortels die de beslissing uitlokte en vier anderen tot bij hem kwamen. In de laatste ronde heeft de lokale renner Georges Bortels het hazenpad gekozen en mocht er 40” later voor de tweede plaats gespurt worden. Antoon Agten haalde het voor Hubert Janssen, Willy Scheers en Raymond Devos.

    Te La Hestre (Bellecourt) mocht na 106km Bernard Tilmant de zegebloemen in ontvangst nemen. Plaats twee was voor Joël Chanoine. Na deze twee volgden 10” later als derde G. Tezza.

    Te Mol-Gompel waar men met 63 was vertrokken werd het na 105km een volledig Nederlands podium. Gerrie van Gerwen won voor Ad Dekkers en Albert Hulzebosch voor Ludo Peeters was er plaats vier.

    Voor de tweede koers van de tweedaagse te Binderveld-Nieuwerkerken kwamen 34 renners opdagen. Reeds na 10km trok Benny Schepmans ten aanval en kreeg even later het gezelschap van twee Nederlanders, reden tot 1’ voorop maar werden in de 10e ronde opnieuw ingelopen. Op 4 ronden van het einde reden 13 renners weg met daarbij Verboven winnaar van de eerste dag en waren ook de drie leiders opnieuw mee. Op een paar ronden van het einde sprong de Nederlander Willem van Steenis weg en won met 1’30” voorsprong op zijn landgenoot Henri Buckx. Plaats drie was op 1’50” voor E. Lemmens. Met zijn 8e plaats had Gustaaf Verboven 48 punten en werd eindwinnaar van de 2daagse voor de Nederlander Henri Buckx 43p. en E.Lemmens 42punten.

    Ottenburg kreeg Jean-Claude Van Hoof als winnaar na 110km had hij 25” voorsprong op Wilfried Van Rompaey en J.M.Brunclair

    Petegem-Deinze kreeg Dirk Vanspeybrouck als winnaar voor Willy Baert en Wilfried Vyncke.

    Te Racourt werd er na 104km met twee voor de zege gespurt. Richard Lagasse haalde het van de Nederlander Herman Nak. Op 3’ werd Freddy Libouton derde.

    Van de 27 die de start namen te St.Maria-Horebeke had na 110km Geert De Cock 2’20” voorsprong op Christian Moreau en volgde Frans Assez al op 4’35” na hem volgden, René Bauwens, Eddy Furnière, Willem Van Eeckhout en Yvan De Vriendt.

    Sint-Niklaas kreeg 59 renners aan de start waaronder een pak Nederlanders en daarvan was Wim de Waal voor de 12e maal in ons land de beste. Zijn landgenoot Aad van den Hoek werd 2e. Plaats drie was voor Daniel Heyns voor Bert Broers (Ned), Ward Bogaert e.a.

    Te Thimougies werd er na 100km gespurt met twee voor de zege. Jean-Pierre Baert haalde het van Abel Holvoet. Plaats 3 op 10” was voor J.P.Clochet

    Watermaal-Bosvoorde kreeg na 110km Etienne Vandenhouwe als winnaar voor Lorenzo Alemo en Marc Bomans.

    Zepperen kreeg 33 renners aan de start, door enkele slechte stroken werden vele renners door pech tot opgave gedwongen. Reeds in de 3e ronde vormde zich eenkopgroep van 13 en hebben deze voor de zege gespurt. Romain Bellis haalde het voor Edward Pels en Guy Duchamps die beiden op plaats 2 werden geplaatst. Plaats 4 &5 waren voor J.Frijns en Jean-Marie Coenen.

    17-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ster finale

    Voor de finale der “Ster der Amateurs” te Aartselaar kwamen slechts 50 van de meer dan 90 geselecteerden opdagen. En dat in een wedstrijd waarin naast een auto voor de winnaar ook nog 45.000 fr. te verdienen waren. Reeds na 10km kwam een eerste ontsnapping op gang met 20 renners die zo vroeg en zo vlug tot stand kwam, dat heel wat favorieten verrast waren en zich 5km verder al weer konden gaan omkleden. Onder hen Rheo Dockx en René Dillen. Op iets meer dan 30km van de aankomst is Alex Van Linden aan zijn solo begonnen en had aan de streep 50” voorsprong op Martin Bierebeek. Voor plaats drie op 1’25” was Johny Vanderveken sneller dan Willy Van den Ouwelandt, Manuel Santos-Castillo (Sp), Roger De Beuckelaer, Raymond Vanstraelen, Karel Sels, Alex Robberecht, Florimond Van Hooydonck, André Coppers, Eddy Van Hoof Walter Dingemans en is met Ghisleen De Clercq de top15 volledig.

    17-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Te Castrocaro werd Felice Gimondi voor de vijfde keer winnaar van de tijdrit over 76km. Het vooraf aangekondigde duel tussen Gimondi en Swerts winnaar verleden jaar heeft minder lang geduurd dan aanvankelijk verwacht. Reeds na drie ronden stond het vast dat Felice zou winnen en haalde het uiteindelijk met 3’12” op Roberto Poggiali, 3’19” op Giovanni Battaglin, Martin “Cochise” Rodriguez (Col) en werd Roger Swerts pas vijfde op 5’06”.

    In Denemarken was er te Roskilde een open wedstrijd. De zege was voor Ole Ritter die de 116,5km aflegde in 2.44’15” wat een nieuw record was. Verder in de top 5 eindigden de liefhebbers, Jorgen Timm, Reno B. Olsen 1’57”, Junker Jörgensen 2’10” en op 5 Jorgen-Emil Hansen op 3’20”.

    17-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Winnaar Patrick Sercu

    Te Kotem-Boorsem kwamen voor de negende Maaslandse Pijl 44 renners opdagen. Het is pas tijdens de 40 laatste kilometers dat de wedstrijd boeiend werd. Nadat 2 van de 17 waren afgelegd is Hooyberghs zijn kans gegaan en hield het 2 ronden vol. Op 11 ronden van het einde is Eric De Vlaeminck in het gezelschap van Verhaegen, Van Olmen, Noels, Bruyère en Serpenti (Ned) ten aanval getrokken. Daarna sloten eerst zes en vervolgens nog vijf anderen aan even later is Eric uit de wedstrijd gestapt. Het is uiteindelijk Frans Verhaegen die de beslissing afdwong, kreeg Sercu mee die in dienst van Roger reed, die echter niet kwam. In de spurt kreeg Frans Verhaegen van Patrick Sercu 3 lengeten aan zijn been. Op 10” werd Jos Van Olmen derde voor Joseph Bruyère. Nog 5” later was de Nederlander Cees Koeken sneller dan Roger De Vlaeminck, Albert Van Vlierberghe, Jos Abelshausen, Ludo Noels die zijn eerste wedstrijd bij de profs reed en Jan Serpenti (Ned). Voor plaats 11 was Gerben Karstens (Ned) sneller dan Marcel Omloop e.a. op plaats 27 eindigde Emil Merks uit Duitsland.

    Eddy Merckx heeft zijn verjaardag gevierd met een overwinning te Evergem. Na 40km kwam de eerste ontsnapping op gang met Bruggeman en Maes die tot 2’10” uitliepen, toen Eddy zich met de zaak ging bemoeien werden de leiders vlug gegrepen. Na 110km reden 6 renners weg waarvan Eddy in de voorlaatste ronde solo naar de overwinning reed. Op 35” werd Richard Bukacki (Ned) 2e voor Alfons De Bal, Wilfried David, Ludo Vander Linden en Johan Demuynck. Op 1’10” was Louis Dierckx de snelste voor plaats zeven voor Robert De Guchtenaere, Ronny Christiaens, Ward Janssens e.a.

    Ook de liefhebbers waren te Evergem van de partij om 70km te koersen. Met 65 stond men aan de start. De Nederlander Toine Van Den Bunder won voor Lucien De Wilde, de Brit Grant Thomas, Daniël Deschrooder, Romain Vercauter e.a.

    17-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijden

    .
    Raymond Poulidor

    In de Vuelta a Asturias werd er een rit in lijn en een ploegentijdrit betwist.

    Avilès-Gijon over een afstand van 187km werd gewonnen door José-Luis Abilleira in een tijd van 5.22’23”. Verder bestond de top5 uit Javier Elorriage, José Casas, Felix Gonzales en Nemesio Jimenez.

    De ploegentijdrit over 6km werd gewonnen door La Casera in 8’07” voor Kas op 10” en werd Monteverde derde op 24”. Vicente Lopez-Carril blijft leider.

    Met rit 4 Mende-Nimes 205,5km eindigt de Midi-Libre. Na 75km te Saint André Valborgne zorgde Luis Ocana voor enige beroering. Luis kwam samen met dertig renners ten val, en was de enige die bleef liggen, maar kon even later opnieuw verder en werd al rijdend verpleegd. Het was vooral Poulidor die zeer bedrijvig was en bij zijn derde aanval was het de goede en weren ook o.a.Verbeeck en Maertens mee. Zij kregen eerst het gezelschap van 22 en op 25km van het einde kwamen er nog 18 bij. Op 8km van het einde is Bernard Thevenet uit de kopgroep weggereden en hield 40” over op Theo vander Leeuw (Ned), Guy Sibille (Fr) en Claude Tollet (Fr) die 1” werd aangrekend. Op 1’07” was Frans Verbeeck voor plaats 5 sneller dan Freddy Maertens e.a.

    In de eindstand heeft Raymond Poulidor (Fr) een voorsprong van 52” op de Nederlander Joop Zoetemelk en 1’14” op de Fransman Mariano Martinez. Met zijn 11e plaats op 6’23” is Freddy Maertens onze eerste landgenoot en volgt Frans Verbeeck op 5” als 12e. De Nederlander Joop Zoetemelk was zowel op punten als in het bergklassement de beste.

    17-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Luxemburg & Zwitserland

    .
    Winst voor Herman Vanspringel

    In de voorlaatste rit van Luxemburg, Echternach-Diekirch over een afstand 210km hebben de tenoren zich laten verrassen. Reeds na 20km kwam de beslisende ontsnapping tot stand met de Fransen S. Vasseur, Masson en Parenteau en onze landgenoten Verplancke en Abbeloos. Zonder veel inspanning dreven deze renners hun voorsprong gestadig op. Het vijftal zou het onder de brandende zon niet lang uithouden, voorspelde men. Maar toen de voorsprong 10’ bedroeg zagen de tenoren meteen in dat reageren geen aarde meer aan de dijk zou brengen. Willy Planckaert heeft er nog alles aangedaan kreeg van niemand steun en zijn ploegmaats waren te zwak. De leiders liepen zelfs tot 20’ uit, Masson viel plat en reed Vasseur van de andere drie weg. Sylvain Vasseur won na 5.53’30” met 2’21” op Jean-Pierre Parenteau en werd Daniël Verplancke op 7’08” derde, Willy Abbelos op 8’27” werd vierde en de ongelukkige Bernard Masson vijfde op 10’35”.Willy Planckaert won de pelotonsspurt voor de zesde plaats op 12’41”. De nieuwe leider Sylvain Vasseur mag met ruime voorsprong aan de slotrit beginnen.

    In de Ronde van Zwitserland werd de langste rit verreden. Siebnen-Locarno was 253km. Voor de start hebben de renners 4’ gestaakt uit protest van de gisteren genomen beslissing het prijzengeld te halveren. Maar nu ook ondanks men enkele bergjes over moesten hebben de renners weinig strijdlust getoond. Nadat slechts de zwakste schakels uit de groep waren weggevallen, ging men met een vijftigtal renners naar de eindstreep. Op zowat 1km van de meet demarreerde Herman Vanspringel en hield 1” over op zijn ploegmaat Willy De Geest, de Italianen, Arnaldo Caverzasi, Francesco Moser, Marcello Bergamo, Gaetano Juliano, Mauro Vanucchi, Renato Marchetti, Lino Farisato en Alessio Peccolo die de top10 volledig maakt. Leider blijft Fabrizzio Fabbri.

    17-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In de tweede rit van de G.P. Tribune in Oost-Duitsland werd na 128km de Oost-Duitser Michael Milde winnaar met 9” voor zijn landgenoten Lothar Grüner, Horst Wagner op 12”, Wolfgang Lötz 14” en Günter Bertram op 16”.

    De tweede rit in de Ronde van Oostenrijk Linz-St.Wolfgang werd na 136km gewonnen door de Oostenrijker Ludwig Kretz die 26” voorsprong had op de Rus Trifonov en volgde als 3e op 1’23”nog een Rus Evgenij Gorelov. De ritwinnaar is ook de nieuwe leider.

    In Nederland werd te Mierlo de 18e Kersenronde betwist, waarin Frits Sluper pechvogel van de dag werd. Hij kwam zwaar ten val brak opnieuw zijn sleutelbeen, welke hij ook in de Olympia’s Ronde had gebroken, en hield er nu ook een hersenschudding aan over. Met 13 reed men naar de aankomstlijn en plaatste op 500meter van het einde Henk Mutsaars nog een demarrage. Het was Knetemann die met van Helvoirt in het wiel de spurt begon. Wil van Helvoirt haalde het voor Herman Snoeyink, Harry Lunenburg, Jan Overweg, Wil de Louw, W Bellemakers, W. Gomes, Henk Smits, Jan Adriaans, Co Hoogedoorn, Henk Mutsaars,Gerrie Knetemann en H. Hamers,

    In de Baby Giro werden twee ritten afgewerkt, een rit in lijn en een tijdrit.

    De rit in lijn was 124km lang en werd verreden tussen Montevarchi en Pescia. Winst was er voor Benedetti die met 2” voorsprong won op zijn landgenoten Francesco Conti en 11” op Bruno Vicino. Onze landgenoot Karel Rottiers werd 9e.

    De tijdrit over 24km tussen Pescia en Montecatini Terme werd gewonnen door Giampaolo Flamini met een tijd van 32’42”9. Plaats 2 was voor Sergio Parsani op 2” en volgde Claudio Torelli als derde op 20”. Met zijn 10e plaats op 53”3 is Willy Govaerts onze eerste landgenoot. Annibale De Faveri die 4e werd in de rit in lijn en 9e in de tijdrit is de nieuwe leider.

    16-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Balen-Nete kreeg 38 renners aan de start. Na 110km afgelegd in 2.45’ won hij voor Maichel Van Hoof en Frans Tilburgs.

    Comines/Komen kreeg slechts 19 renners aan de start, waarvan na 105km afgelegd in 2.38’ Geert Malfait de beste was. De vier renners die hij in de spurt het nakijken gaf waren, Norbert Lesage, Ronnu Vande Kendelaere, Ronny De Meyere en Norbert Dujardin. Voor plaats 6 op 3’40” was Hugo Rijckaert sneller dan, Ronald Rosseel, Lieven Muyle, Willy Vande Moortele e.a.

    Diepenbeek mocht 49 rugnummers uitdelen en werd in 14 ronden 110km overbrugd. De wedstrijd werd gekenmerkt door een groot aantal ontsnappingen. Vier ronden voor het einde viel de beslissing toen zes renners wegreden. Voor René Wuyckens werd het een eerste zege bij de liefhebbers. Verder volgden, Jacky Frijns, Albert Segers, Jean Lindekens, Gaston Swijsen en René Vrancken. Voor plaats 7 op 2’45” was Joseph Civatone (It) de snelste voor Paul Van Elderen, Ward Pels e.a.

    Edegem kreeg Leo Huysmans als winnaar die de 95km heeft afgehaspeld in 2.25’. Plaats 2&3 op 2’ waren voor Eddy Cap en Joseph Remes.

    Na Yvan Van de Steen werden te Erembodegem Benoni Michiels en Louis Marievoet twee en drie. De 92km werden in 2.23’ afgelegd.

    Kamiel D’Hooghe, Etienne Bundervoet en Martin De Clercq zette te Ertvelde-Rieme de wedstrijd naar hun hand. Na een lekke band van Martin De Clercq ging D’Hooghe alleen in het offensief en haalde het met een voorsprong van 40” op zijn twee vluchtgenoten. Etienne Bundervoet werd 2e en de onfortuinlijke Martin De Clercq derde. Op 50” werd Marc Stofferis 4e en Alex Claeys 5e.

    Esplechin kreeg Gérard Braillon na 105km als winnaar die in een spurt met twee het haalde van Christian Lecluyse. Op 13” werd Claude Coppieters derde.

    Het podium te Huissignies bestond uit: 1.Christian Dubois, 2.Joël Chanoine en 3. De Italiaan Fransesco Italia. De 105km werden afgelegd in 2.29’.

    Van de 51 renners aan de start te Koningshooikt was na 108km de Nederlander Ad Dekkers de snelste voor Alfons Van Camp, Willy Baeten, Hans Hellemons, Louis Van Rompaeye, Martin Bierebeek e.a.

    Te Michelbeke kreeg de winnaar Rudy Bauwens, Eddy Furnière en Jules De Waele na 100km mee op het podium.

    De Luxemburger Lucien Didier kwam te Montegnée waar men met 38 aan de start stond winnen voor de Nederlanders Bennie Ceulen en Cor Boersma. Op plaats 4 volgde op 1’15” de Duitser Jos Guerlich en werd op 2’20” Georges Bortels vijfde.

    Te Binderveld-Nieuwerkerken werd het eerste luik van een tweedaagse verreden en kwamen 38 renners opdagen. In de 7e ronde viel de beslissing toen een zestal wegeed waarvan er 4 voor de zege mochten spurten. Staf Verboven haalde het voor Raymond Vanstraelen, André Verbraeken en Raymond Nelissen. Op 15” volggde Leonard Engelen met in zijn wiel de Nederlander Mathieu Buckx. Op 20” won Ludo Poels de spurt voor plaats 7.

    Zijn vijfde overwinning behaalde Eddy Ronquetti te Oostende waar hij na 100km sneller was dan Eric Delanghe. Op 1’05” werd Dirk Vandenberghe derde.

    Ottignies kreeg 49 renners aan de start die 108km mochten afleggen. Ward Bogaerts deed dat in 2.40’ voor Jean-Pierre Schelfhout, Karel Vandenbroeck, Lambert Seghers e.a.

    In Rekkem hebben 21 renners de start genomen die 108km mochten koersen. Na 2.50’ had Marc Renier een voorsprong van 10” op Roger Boelaert en Johny Verhaeghe. Luc Leman als 4e volgde op 30”, ook de 5e Luc Demets kwam alleen over de meet hij volgde op 35”. Voor plaats 6 op 55” liet Eric Rosseel zijn metgezel Jean-Pierre De Stadsbader achter zich. Op 3’20” was Valère Vande Casteele voor plats acht de snelste.

    Sint-Katharina-Lombeek kreeg de Spanjaard Manuel Santos Castillo na 130km als winnaar die zijn 3e seizoenszege boekte. Plaats 2&3 waren voor Ludo Peeters en Adrien Deleeuw.

    16-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ardense Pijl - liefhebbers

    .
    Malfait en Noels

    In de Ardense Pijl voor liefhebbers is Ludo Noels er net niet in geslaagd zijn laatste wedstrijd bij de liefhebbers te winnen. Nochtans heeft Ludo er alles aan gedaan om te winnen. Nadat hij er in geslaagd was een selecte kopgroep uit zijn wiel te ranselen, moest hij er in berusten dat twee kleppers in zijn spoor bleven, de eeuwige liefhebber Theo Dockx (9/3/’45) en de jeugdige Lieven Malfait (18/6/’52). Deze laatste bleef steeds rustig in het wiel van Dockx of Noels, hoe fel die twee om beurten ook probeerden weg te geraken. Vooral op de Rosiers en de Anette et Lubin, twee hellingen die in de laatste 20km moesten beklommen worden, maakte hij al een even grote indruk als Noels. Wel tien keer probeerde Ludo weg te geraken, maar geen enkele keer reageerde Malfait en wachte telkens tot Dockx het gat dichtte. Op de erge steile klim naar de aankomst sloeg Lieven Malfait toe en had in een wip bijna 30” voorsprong, waarvan hij er 17” overhield op Ludo Noels en Theo Dockx. Op 1’50” was André Coppers voor plaats 4 sneller dan Willem Peeters. Op 1’50 werd Hilaire De Cocker 6e. Op 7 Carlos Cuyle op 7’56”, 8. Jean-Pierre Spileers op 8’43” met in zijn wiel, Alain Kaye, Jacques Martin Jean Vander Stappen en Jacques Mean die 12e werd. Op 9’40 werd Bertil Cael 13e voor Jos Jacobs. Verder in de top20, op 15 Dirk Ongenae die op 16’30” volgde, Francis Deminne, Paul Wellens, Raf Coene, Paul Lannoo en Michel Leclercq.

    16-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Frankrijk te Wattrelos was na 150km afgelegd in 4.01’ de Fransman Alain Santy sneller dan onze twee landgenoten, Ronny De Bisschop en Georges Barras.

    De nacht van Mill in Nederland was Leo Duyndam 18 punten achter de derny verrassend de betere van onze landgenoot Theo Verschueren 17p. Op plaats 3 eindigde Cees Priem 14p. Verder volgden, Wil de Vlam, Jan van Katwijk, Cees Stam en de Australiër Graeme Gilmore.

    16-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Julien Stevens

    In eigen land had men de keuze uit Kessel-Lier en Ronse. De 43 renners te Kessel-Lier moesten 200km afleggen wat in de broeiende hitte geen lachertje was. De 2 grote ronden die 140km in beslag namen werden dan ook als een toeristentocht afgewerkt. De wedstrijd is pas op gang gekomen toen men aan de 7 lokake ronden begon. Het was Emile Cambré die wegreed en het gezelschap kreeg van een achttal, Emile werd echter slecht beloond reed lek en is dan maar afgestapt. In de finale viel eerst Hendrickx weg, ook Herijgers en van der Vleuten moesten uit het wiel. De sterkste was Alfons De Bal hij won met 18” voorsprong op Jos Ablshausen en Vic Van Schil. Op 32” volgden Jos Huysmans en Willy Scheers. Plaats 6 op 58” was voor de Nederlander Jos Vander Vleuten, op 1’ werd Gust Herijgers 7e. Een eerste groepje volgde op 3’50” daarvan was Gilbert Wuytack sneller dan Marcel Omloop, Georges Claes (Zonhoven), Jos Van Olmen, Julien Verboven, Louis Dierckx e.a.

    In de wedstrijd Ronse-Doornik-Ronse namen 52 renners de start om 147km af te koersen. Men moest twee grote ronden, samen 90km afleggen om daarna nog 15 plaatselijke rondjes af te werken. Tijdens de 2 grote ronden is er slechts 1 renner voorop gaan rijden, Julien Knockaert die tot anderhalve minuut mocht uitlopen. Toen men aan de plaatselijke ronden begon was het vooral Vanden Bossche die er voor zorgde dat de vluchter werd ingelopen. Dan was het de beurt aan Bruyère die een tijd mocht voorop rijden. Met nog 50km voor de boeg ging Stevens, het door de felle hitte uitgedunde peloton liet begaan en had Julien vlug enkele minuten voorsprong. In de voorlaatste ronde is Dirk Baert op zoek gegaan naar de leider, maar hield Julien aan de meet nog 2’50” over op Dirk. Voor plaats 3 op 3’05” was Maurice Dury sneller dan Michel Pollentier, Romain Maes, Martin Vanden Bossche, Fernand Van Rijmenant, Ghislain Van Landeghem, José De Cauwer, Roger Kindt e.a.

    16-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijden

    .
    Lucien Van Impe

    In de Vuelta a Asturias werd de 2e rit verreden tussen Pola de Siero-Avilès over een afstand van 163km. Na 4.07’37” wedstrijd bestond de top vijf uit, 1.Javier Elorriaga, 2.Agustin Tamamès, 3.Julien Cuevas, 4.Pedro Torrès en 5. Vicente Lopez-Carril die leider blijft.

    In de 3e rit van de Midi-Libre, Rodez-Mende bleef alles netjes tesamen, enkele kleine schermutselingen daar gelaten. Enkele onruststokers waren Grosskost en Mintkiewicz na 13km, Gandarias en Catieau na 43km en aan km 72 was het de beurt aan Ocana, wat een geweldige reactie teweeg bracht in het peloton. Op 20km van het einde viel de beslissing, Van Impe met drie Fransen, Genty, Perin en Sibille trok ten aanval en liet Lucien op de helling van Chabrits zijn metgezellen in de steek. Aan de streep had hij 42” voorsprong op Michel Perin, 53” op Guy Sibille en heeft Jean-Claude Genty 1’18” moeten prijsgeven. Voor plaats 5 op 1’27” was Jean-Pierre Danguillaume sneller dan Daniël Ducreux, Joop Zoetemelk, Frans Verbeeck en Raymond Martin. Voor plaats 10 op 1’33” was Freddy Maertens de snelste.

    16-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Luxemburg en Zwitserland

    .
    Jean-Pierre Guitard

    Bijna 2 op 2 voor Willy Planckaert in de Ronde van Luxemburg. In de 2e rit Bettembourg-Echternach over 189km is de Fransman Jean-Pierre Guitard 11” voor onze landgenoot geëindigd. Het peloton heeft er een wandelgangentje op na gehouden. Twee renners de Nederlander Jo van Pol en de Fransman André Mollet waren de enige die zin hadden en hebben ruim 85km voorop gereden met een maximum voorsprong van 5’. Deze twee hadden hun krachten evenwel overschat. De poging liep spaak toen Hermans en Dierickx ten aanval trokken. Maar onder druk van Mortensen liep alles weer samen. Planckaert scheen naar zijn tweede ritzege te rijden. Het was echter J.P.Guitard die in het zicht van de meet was ontsnapt die 11” overhield op Willy. Verder volgden, Roger Gilson (Lux), Gérard Vianen (Ned), de Duitser Jurgen Tschan e.a. Aanvaller van Pol had als laatste 48’ achterstand. Onze landgenoot Marc Sohet gaf op. Willy Planckaert blijft leider.

    In de Ronde van Zwitserland was er een rit in lijn: Hendschiken-Siebnen en werd daarna te Siebnen een klimtijdrit verreden.

    De rit in lijn was 98km lang, en heeft iedereen zich willen sparen voor de tijdrit. Met het gevolg dat de achterstand op het uurschema zo groot werd dat de inrichters besloten slechts de helft van het prijzengeld uit te betalen. Met het gevolg dat er weinig viel te verdienen voor de verrassende winnaar van de massaspurt Willy De Geest. Met hem stonden nog twee landgenoten op het podium, Staf Van Roosbroeck en Frans Kerremans. Plaats 4 was voor de Brit Sid Barras en werd de Italiaan Arnaldo Caverzasi 5e.

    In de klimtijdrit was het de Fransman Yves Hézard die met zijn tijd van 31’32”6 lang de leiding heeft behouden. De Spanjaard Antonio Martos was de eerste die hem van de eerste plaats beroofde, met een tijd van 32’15”6, dan kwam José-Manuel Fuente met 30’31”3 die even aan de leiding kwam. De verrassing kwam van de Italiaan Fabrizio Fabbri die iedereen verraste met een tijd van 29’56”8 voor Fuente op 34” en Lino Farisato (It) op 42”. Herman Vanspringel werd 11e op 1’04”.

    16-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen-en buitenland

    .
    Karel Rottiers opnieuw vijfde

    Albert De Cuyper uit Deinze behaalde zijn 1e zege te Lotenhulle, na 63km had hij 1’ voorsprong op Marcel Hinion en Jackie De Clerck.

    In Duitsland werd de Rund um Dortmund verreden, na 168km afgelegd in 3.53’08” was de zege voor Dieter Leitner. Plaats 2&3 waren voor Fenner & Ritterfeld.

    In Oost-Duitsland is een 3daagse van start gegaan. De G.P.Tribune met start te Blankenburg en aankomst te Harz. De eerste rit was een klimtijdrit van 1km973 meter. De winnaar werd de Oost-Duitser Michael Schiffner hij deed er 2’37” over. Op 7” werd zijn landgenoot Michael Milde tweede en plaats 3 op 14” was voor de Pool Jan Gabor.

    In de Ronde van Oostenrijk werd de eerste rit Wien-Linz over een afstand van 174km verreden. De zege was voor de Rus Ringold Walterovitch Kaminieks en werden 2&3 de Oostenrijker Kurt Schattelbauer en de Australiër Donald John Allan. Verder in de top10 volgden, 4.Franz Inthaler (Aut),5. Giuliano Ferrari (It), 6.onze landgnoot Frans Van Beeck, 7.Eigil Sörensen (Den), 8.Jos Graham (Aus), 9.Rupert Preuer (Aut) en 10.Bent Pedersen (Den).

    In de Baby Giro in Italië werd de tweede rit verreden, Bibbiena-Montevarchi over een afstand van 144km. De zege was voor de Italiaan Alberto Bogo die tevens aan de leiding komt. Verder in de top 5, de Italianen Franco Peruzzo,Alfiero Di Lorenzo, Gianfranco Pala en onze landgenoot Karel Rottiers die opnieuw vijfde eindigde.

    15-06-2013 om 06:47 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijden

    .
    Joop Zoetemelk

    In de Vuelta a Asturias was de 1e rit Oviedo-Pola de Siero over een afstand van 166km. Na 5.04’42” wedstrijd mocht Agustin Tamames de zegebloemen in ontvangst nemen. Verder bestond de top5 uit, Miguel-Maria Lasa, Julian Cuevas, Luis Balague en José-Luis Abileira. Aan de leiding blijft Vicente Lopez-Carril.

    De eerste vluchters in de tweede rit van de Midi-Libre, Clermont-l’Hérault-Rodez waren Guimard en Agostinho, hadden na 30km 40” voorsprong maar Van Impe en Vanneste brachten alles weer samen. Op 90km van het einde tijdens de beklimming van de 2e col hebben Oliviera en Martinez zich losgerukt, net voor de top van de 3e beklimming is Poulidor met Zoetemelk, Catieau en Agostinho tot bij het leidende duo gekomen. Enkel Oliviera kon het tempo niet meer volgen en hebben de vijf anderen voor de zege gespurt. Joop Zoetemelk (Ned) begon reeds van ver de spurt en won voor Raymond Poulidor (Fr), Joaquim Agostinho (Por) en de Fransen Mariano Martinez en José Catieau. Raymond Poulidor is leider met 52” op Joop Zoetemelk.

    15-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Luxemburg & Zwitserland

    .
    Willy Planckaert

    De eerste rit in de Ronde van Luxemburg werd verreden tussen Luxemburg stad en Bettembourg onder een verzengende hitte, die op sommige plaatsen het wegdek als het ware vloeibaar maakte. Reeds van bij de start van de 193km lange rit zat het er bovenarms op. Man van de dag werd echter Willy Planckaert die reeds vrij vroeg in een ontsnapping zat. In de laatste plaatselijke ronde heeft Demeyer nog een uitval gedaan maar was het weer Planckaert die de vluchter ging halen. In de spurt was Willy Planckaert die ook leider werd sneller dan André Dierickx, de Nederlanders Gérard Vianen en Hennie Kuiper en Ludo Delcroix. Voor Marc Demeyer was er op 6” plaats 6 voor de Duitser Jurgen Tschan en Paul Aerts. Van een volgend groepje was voor plaats 9 op 11” Roger Louysch de snelste.

    In de Ronde van Zwitserland zijn de 80 renners om 11.30 vertrokken voor de eerste rit Zurich-Hendschiken over een afstand van 215km. Na 40km kwam de eerste beklimming waar Albert Zweifel als eerste doorkwam. Aan km 48 werd er tengevolge van de wind 2 waaiers gevormd, en had de eerste 10km verder reeds 1’30” voorsprong. Daarin zaten 3 landgenoten, Vanspringel, Houbrechts en De Geest. Op de 2e klim na 146km kwam Bergamo als eerste boven. In de laatste kilometers is Fuente nog gevallen en zouden de anderen voor de zege spurten. De Brit Sid Barras haalde het voor Fabrrizio Fabbri (It), Enrico Paolini (It), Herman Vanspringel werd Willy De Geest 8e en Tony Houbrechts 9e. Een eerste groepje volgde op 5’19”, en het peloton op 20’36”. Twee landgenoten kwamen te laat binnen, Albert Van Vlierberghe op 36’01” en Hugo De Haes op 51’27”. Al was er een Britse zege er kwamen ook twee Britten te laat binnen en was er onderweg ook al een van de fiets gestapt.

    15-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby Giro

    .
    Karel Rottiers

    In de eerste rit van de Baby Giro werd het een Franse overwinning. Bernard Bourreau won Aezzo-Bibbiena over een afstand van 124km. Na 3.35’40” had hij 3” voorsprong op de Italiaan Gaetano Baronchelli, 6” op Gabriele Mirri (It), als 4e volgde Gabriele Landoni (It) en werd onze landgenoot Karel Rottiers knap vijfde.

    14-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Te Begijnendijk kwam na 135km afgelegd in 3.17’ Leopold Verboven als winnaar over de meet voor Fred Meeuws en de Nederlander Bas Hordijk.

    In Heldergem moest er 143km gekoerst worden. Bernard Draux deed dat in 3.36’ en werden John Vander Veken en Dirk Goetijn in dezelfde tijd 2&3.

    Zijn tweede zege behaalde Gommaar Van Calster te Hevillers. Na 100km afgelegd in 2.33’ waren plaats 23 voor Willem Peeters en Jacques Martin

    Raf Coene was de beste te Oudenburg waar hij na 105km wedstrijd afgelegd in 2.32’ een voorsprong had van 1’05” op Daniel Ameloot en Erik Van Poucke.

    Ternat kreeg niet minder dan 75 renners aan de start. Zeven daarvan maakten de koers door zich in de beslissende kopgroep te Nestelen. Na 128km afgelegd in 2.55’ werd de spurt gewonnen door Hedwig Bloem voor de Spanjaard Manuel Santos-Castillo, Pierre Van Ransbeeck, Adrien De Leeuw, Freddy Misotten, Martin De Clercq en Peter De Neef.

    Florent Vos won te Tervuren en had na 102km afgelegd in 2.39’ een voorsprong van 2’10” op Omer Meeus en werd de Nederlander Cor van Bragt derde.

    In Tielt zat de Nederlander Wim de Waal tussen de winnaar Paul Lannoo en nr 3 Romain Vercauter. Zij hadden 2.38’ nodig voor de 108km te overbruggen.

    14-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .


    Buiten Helchteren was er ook koersgelegenheid te Koksijde en Zele. Te Koksijde was het de 22e grote prijs waar 40 renners aan de start stonden. Het eerste koersgedeelte werd gedomineerd door de ontsnapping van Baert en Catteeuw, hadden na 10 km reeds ruim 1’ voorop en aangezien er geen reactie kwam werd het vlug 2’. Aan km 40 is Wilfried David met Ronny Christiaens op zoek gegaan naar de leiders, deze laatste vond het nog te vroeg en liet zich terug afzakken. Door de vlucht van David werd het peloton wakker geschud en vooral onder druk van Marc Lievens werd David ingelopen en was de voorsprong van de leiders flink geslonken en werden even later ingelopen. Toen een poging van Alain Santy met o.a.Demol werd teniet gedaan was het opnieuw David die ging en kreeg het gezelschap van een tiental renners. Op een paar kilometers van het einde sloeg Dirk Baert toe, kreeg het gezelschap van Willy Scheers die het in de spurt tegen Dirk moest afleggen. Op 10”” was Patrick Sercu sneller dan Johan Demuynck waarmee hij zich had losgerukt. Op korte afstand volgden de Brit Barry Hoban, Guido Reybrouck, Michel Pollentier, Ronny Christiaens, Wilfried David, Jaak De Boever en de Nederlander Henri Goudsmet die elfde werd.

    Toen BWB afgevaardigde Gilbrt De Mets te Zele de boeken sloot, hadden 50 renners hun rugnummer afgehaald. Reeds van bij het begin werd er hard gekoerst maar kwam er geen afscheiding. Het is pas na 3/4 wedstrijd dat de beslissing viel. Een achttal reed weg en was de goede ontsnapping tot stand gekomen. Hieruit reden Herman Vrijders en Ghislain Van Landeghem weg en werd in een vrij lange spurt Van Landgehem nog op 100meters achterstand geplaatst. Van de zes overigen was op 150 meter Ferdinand Peersman de snelste voor Eddy Goossens, Etienne Antheunis, Christian Debuysschere, Cor Bal (Ned) en Jos Deschoenmaecker. Op 1’45” was voor plaats 9 Richard Bukacki (Ned) sneller dan José De Cauwer, Martin Vandenbossche, Eddy Peelman e.a.

    14-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helchteren

    .
    Zoontje, vrouw, verzorger en winnaar

    Helchteren heeft de profs, liefhebbers en juniors uitgenodigd.

    Bij de profs te Helchteren kwamen 50 renners aan de start van hun 29e kermiswedstrijd. Groot favoriet was Roger Swerts die de steun had van zijn ploegmaten, Mintjens, Van Schil, Spruyt en In’t Ven. Tijdens de grote ronde van 90km, nadat men eerst 10 lokale ronden te Helchteren had afgehaspeld hebben de IJsboerkens tot vijfmaal toe geprobeerd iets te forceren. Maar telkens sleurden Van Schil en zijn maats de hele groep weer bij. Swerts ging een eerste keer op drie ronden van het einde echter zonder succes. Tijdens de laatste ronde ging hij voor de tweede maal, nam hij op slag 50meter, en was aan de meet 100meter geworden. Voor plaats 2 was Alfons Scheys sneller dan, Roger Jochmans, Marcel Omloop, Bernard Bourguignon, Nico Been (Ned), Julien Verboven, Jan van Katwijk (Ned), Vic Van Schil en Georges Claes (Zonhoven) wat betreft de top10.

    Voor de wedstrijd bij de liefhebbers kwamen maar liefst 140 renners aan de start, waarbij een pak Duitsers en Nederlanders. Aanvankelijk zorgden Noels, Bortels en de plaatselijke favoriet Roger Loysch ervoor dat er aan een sterk tempo werd gereden. Voor de beslissende aanval tot stand kwam waren er drie ontsnappingspogingen geweest. Bij het binnenrijden van Peer kwam de goede ontsnapping in drie schijfjes tot stand. Acht renners kwamen aan de leiding, hiervan moest de Duitser Arndt echter afhaken. Met een voorsprong van 1’30” mochten de zeven anderen voor de zege spurten. Het was de in Nederland geboren Belg Jos Swinnen die het haalde voor Roger Loysch, Wil van Helvoirt (Ned), Henri Smits (Ned), Henk Mutsaars (Ned), Jaak Frijns en Hub Geilenkirchen. Van de groep was Ludo Noels de snelste voor Piet van Katwijk, Rik Leysen, Gustaaf verboven, Hugo Gevers, Guy Duchamps e.a.

    De afwachtingwedstrijd voor juniores kreeg 34 renners aan de start. Eerste aanvaller was Robert Camps maar bracht Louis Daems de anderen terug. In de vijfde ronde is de basis gelegd van de goede ontsnapping. Petit, die later door pech wegviel, Van Gils en Bohmen waren de eerste van een tiental, dat na 10 ronden naar de finish reden. In extremis trachtte Ludo Theunis nog weg te wippen, het was Henri Budé die hem achterhaalde, ging door en won met 3a4 lengten. Gustaaf Daems werd tweede voor Maurice Petry, René Van Gils, Hans Bohmen, Robert Camps, Yvan Ooms, Louis Vandeneynde, Louis Luyten, Ludo Theunis e.a.

    14-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenkoersen

    .
    Joop Zoetemelk

    In de Midi-Libre in Frankrijk moesten de renners twee ritten afwerken. Men is gestart te Narbonne om na 86km te Sète te eindigen. Lang heeft het er naar uitgezien dat een landgenoot zou winnen. Freddy Maertens en Willy Vanneste, reden na 15km samen met 13 andere renners op een kleine klim weg. Te Béziers moesten 12 van de 15 de rol lossen, enkel onze landgenoten en de Fransman Catieau bleven voorop. In het zicht van de aankomst ging de verstandhouding onder de drie verloren. Vanneste kwam nooit aan de leiding en de Fransman slechts sporatisch. Bij het binnenkomen van Séte waren de inspanningen van de drie vluchters een maat voor niets geweest. De aankomst lag op de Saint Claire waarvan de laatste 2 km erg steil zijn. Joop Zoetemelk is reeds van aan de voet op een hoog tempo naar boven gereden en won met 3” voorsprong op Willy Vanneste en volgde Mariano martinez op 12” volgde Raymond Poulidor op 15” en werden Cyrille Guimard en Bernard Thévenet vijfde op 19”. Frans Verbeeck kwam als 14e boven op 42”.

    In de tweede halve rit Sète-Montpellier heeft Zoetemelk zijn leiderstrui al moeten afgeven aan Raymond Poulidor. Een zwak omringde Joop kon gedurende 25km alle ontsnappingen ongedaan maken maar moest dan voor de overmacht bezwijken. Acht renners waaronder onze landgenoot Bodart fietsten een behoorlijke voorsprong bij elkaar maar werden opnieuw gegrepen. Op 35km van het einde viel de beslissing Poulidor en 26 anderen reden weg, waarvan kort voor het einde er drie wegreden. Het was de Fransman Jean-Pierre Danguillaume die het haalde voor onze landgenoot Eddy Verstraeten en Jean-Claude Largeau (Fr). Op 7” was Daniël Vanryckeghem sneller dan Gérard Moneyron (Fr) e.a. Joop Zoetemelk zat in een groepje die op 1’22” volgde en is in de stand naar plaats 14 gezakt.

    In Spanje ging de Vuelta a Asturias van start hier werd de proloog gewonnen door Vicento Lopez-Carril die 13’50” reed over de 5km. Verder in de top5 volgden, Agustin Tamames op 6”, Jesus Manzaneque op 8”, Pedro Torrès op 14” en José Pesarrodona op 19”.

    14-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Luxemburg & Zwitserland

    .
    Willy Planckaert

    Te Merl is met een ploegentijdrit als proloog de Ronde van Luxemburg van start gegaan. Deze ronde is een ongewone gebeurtenis in Luxemburg, aangezien er slechts twee wedstrijden voor de profs worden ingericht deze ronde en het nationaal kampioenschap. Op het laatste ogenblik werden nog enkele wijzigingen aan het deelnemersveld gebracht. Bij IJsboerke diende Noël Van Clooster vervangen te worden door Léon Thomas. Bij Rokado namen Rik Van Linden en Staf Hermans de plaats in van de Duitser Erwin Tischler en onze landgenoot Eddy Peelman. En bij Watney kwam Marc Sohet de plaats innemen van Georges Vanconingsloo. Het waren de renners van Schotte die als eerste mochten starten en 10’23” reden over de 7,5km. Rokado was de eerste ploeg die onder hun tijd bleef met 10’04” en mocht de streekrenner Gilson als eerste over de meet bollen. Voor IJsboerke was het vooral Willy Planckaert die zijn ploegmaats op sleeptouw nam maar bleef op 10’13” steken. Uiteindelijk was het Bic met Mortensen, Pijnen, Rosiers, de gebroeders Vasseur en Schleck die wonnen met 10’01”. Mortensen kwam als 1e over de meet en mag morgen met de leiderstrui van start gaan.

    Ook in Zurich ging de Ronde van Zwitserland met een ploegentijdrit als proloog van start. Filotex reed met 7’24” over de 6km de beste tijd en mag de Zwitser Josef Fuchs morgen met de leiderstrui van start gaan. Plaats 2 op 6” werd Raleigh en op 3 volgde Rokado op 7”.

    14-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland - profs & liefhebbers

    .

    In Italië werd het criterium te Lainate gewonnen door Patrick Sercu 32punten voor Eddy Merckx 23p. en Felice Gimondi 15 p.

    Voor de liefhebbers begon in Italië de Baby Giro. Voor België staan volgende renners aan de start, Lucien De Croock, Willy Govaerts, Marcel Laurens, Gaston Louwet, Karel Rottiers en Eric Serlet. Te Arezzo werd gestart met een ploegentijdrit als proloog. Winnaar werd Emilia A die de 6,2km aflegde in 7’34”. Tsjechoslovakije werd tweede op 8” en volgde Friuli Venezia Giulia als derde op8”3. Op 4 eindigde Veneto A op 9” en als vijfde Piemonte met 11” achterstand.

    13-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Weinig volk aan de start van Brussel-Ingooigem slechts 32 renners kwamen opdagen. De 78 km lange trip van Brussel naar Ingooigem leverde niets op, wind op kop en een lusteloos peloton. De 32 kwamen in gesloten gelederen te Ingooigem toe. In de eerste van de zes lokale ronden van ieder 21km trok David ten aanval. De groep zag hierin niet veel kwaad, zelfs niet toen, Frans Verhaegen (welke door pech zou wegvallen en 24e werd) en Eddy Demets, later Julien Van Geebergen en neo-prof Roger Verschaeven kwamen aansluiten. Aan km 150 hadden de leiders 55” voorsprong en werd deze bij aanvang van de laatste ronde teruggebracht tot 25”. Op 2km van de meet ging Wilfried David opnieuw en speelde zijn ploegmaat Verschaeve afstopper. Wilfried hield aan de streep 30” over op Julien Van Geebergen, Roger Verschaeve en Eddy Demets. In het zicht van de meet ontliep Ludo Vander Linden het peloton en werd op 50” vijfde, op enkele meters won Herman Vrijders de groepsspurt voor Roger Rosiers, Ronny Van Marcke, Romain Maes, Romain De Loof e.a.

    Met 38 stond men aan de start te Laarne om 154km te koersen. Het was de Fransman Christian Palka die reeds in de eerste ronde wegreed en kreeg twee ronden later het gezelschap van de Brit Jock Kerr, zij bleven gedurende de acht kleine ronden voorop. De Fransman kon het tempo van de Brit niet bijhouden zodat bij de doortocht na de eerste grote ronde Kerr alleen voorop reed. Er kwam dan toch wat beroering in de groep en was na de tweede ronde van 11km alles opnieuw samen. Het was in de voorlaatste ronde dat een zestal voorop geraakten, in een verwarde spurt won verrassend Richard Bukacki (Ned) het van André Dierickx, Martin Vanden Bossche, Willy Scheers, Ronny De Bisschop en Daan Holst (Ned). Voor plaats 7 op 30” was Willy Abbeloos de snelste voor Lucien Willekens, Cees Koeken (Ned) en maakt Robert De Guchtenaere de top10 volledig.

    13-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Voor de liefhebbers was er enkel een wedstrijd te Ham-sur-Sambre. Na 105km afgelegd in 2.50’ mocht Frans Assez de zegebloemen in ontvangst nemen. In een spurt met twee versloeg hij Theo Dockx. Plaats 3 op 2’30” ging naar Bernard Draux.

    12-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Nederland werd er gekoerst te Grave waar 52 renners de start namen op een parcours van1200 meter. Harry van Leeuwen en Cees Stam waren de eerste aanvallers, namen 1’ voorsprong en stonden op het punt een ronde te nemen toen Stam materiaalpech kreeg en van Leeuwen zich dan maar liet inlopen. Onze landgenoot Willy De Bosscher 1 van de 2 buitenlanders in het pak verzilverde verschillende premies. Op 20 ronden van het einde reed een vijftal weg, aangezien de samenwerking niet optimaal was ging Wil de Vlam solo. Aan de streep had hij 20” voorsprong op Jan van Katwijk, Leo Duyndam, Henk Benjamins en Hennie Kuiper. Voor plaats 6 op 30” was Jos van Beers de snelste voor Harm Ottenbros, Jan Serpenti, Cees Priem, Harry van Leeuwen e.a. Willy De Bosscher legde beslag op de 17e plaats, en de Amerikaan Tim Mountford legde beslag op de 23e plaats.

    In Italië was er te Monsummano-Terme een criterium van 102km. Winnaar Eddy Merckx deed er 2.15’ over en verwees Franco Bitossi en Felice Gimondi naar plaats 2&3.

    12-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Paul Collaer

    Niet minder dan 3 wedstrijden voor de beroepsrenners in België, Belsele, Ninove en Soignies.

    Belsele kreeg voor zijn 21e uitgave slechts 32 profs aan de start, en zij hebben niet te veel strijdlust getoond. Even gingen Roger De Vlaeminck, Ghislain Van Landeghem en de Nederlander Wim Schepers voor de groep rijden en was het enige meldenswaardig feit uit de eerste 100km. Ook in het laatste koersuur waren er pogingen van opnieuw Van Landeghem, De Vlaeminck, Antheunis, Vande Vijver en Van Vlierberghe maar verder dan 100meter geraakten ze nooit. Waar iedereen een massaspurt verwachte kwam er op enkele kilometers van de meet nog de beslissende uitval. Van Roosbroeck, De Boever, Van Sweevelt en Schepers (Ned) waren de aanstokers en kwam De Vlaeminck met in zijn wiel José De Cauwer nog aansluiten. Het was deze laatste die verrassend won en alzo zijn eerste profzege behaalde. Verder volgden, Gustaaf Van Roosbroeck, Roger De Vlaeminck, Guido Van Sweevelt, Jaak De Boever en Wim Schepers (Ned). De groepsspurt werd gewonnen door Julien Stevens voor Rik Van Linden, Ronny Vande Vijver e.a.

    Ninove was het best bedeeld met 46 starters. Hier reden in de tweede ronde 13 renners weg, zij kregen het gezelschap in de derde ronde van vijf renners en kwamen ook Abelshausen en Van Malderghem nog mee vooraan. De uiteindelijke beslissing viel toen een groepje van acht doorging: Baert, Planckaert, Abelshausen, Dierickx, Demeyer, Goossens, Barras en Delcroix. Zij probeerden ieder om alleen weg te rijden wat door het ploegenspel niet lukte. Willy Planckaert die dacht gemakkelijk te winnen sprong weg Dirk Baert plaatste zich in zijn wiel en versloeg op de meet Willy met 20cm. Verder volgden, Jos Abelshausen, André Dierickx, Marc Demeyer, Eddy Goossens, Georges Barras en Ludo Delcroix. Van de eerste achtervolgers was Leon Thomas de snelste voor Ferdinand Peersman, Eddy Moreels e.a.

    In Soignies had men 39 deelnemers, waarvan Paul Collaer na 144km licht afgescheiden als winnaar over de meet kwam. Op 5” volgde Luc Vanden Daele en was Roger Kindt voor plaats 3 op 20” sneller dan, Alfons De Bal, Tony Gakens, Georges Claes, José Van Ackere, Julien Van Lint, Christian De Buysschere en Robert Fontaine. Op 1’ volgden nog 4 renners waarvan voor plaats 11 Raf Van Bruwaene de snelste was voor Marc Sohet, Jan Vandewiele en Bernard Delchambre.

    12-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    In Duitsland werd te Schweinfurt gekoerst over een afstand van 177,2km en was na 4.20’46” wedstrijd de zege voor de Zwitser Ivan Schmid voor de Duitsers Peter Weibel en Johann Ruch.

    In Nederland werden nog drie provinciale kampioenschappen betwist. Te Soest werd voor die van Utrecht gestreden. Het was Evert Diepeveen die na 120km kampioen werd. Plaats 2&3 waren voor Jos Schipper en Gijs Nederlof.

    Te Sleen werd dat van Drente gereden en mocht na 120km wedstrijd Albert Hulzebosch de trui aantrekken. Hier werden Jans Vlot en Tjalling Udding derde.

    En voor die van Limburg werd er te Kerkrade 125km gekoerst. Alfons van Katwijk won in een tijd van 3.00’02”. Mathieu Dohmen werd tweede en John van der Meer derde.

    11-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Jacques Martin

    In Adinkerke was na 108km afgelegd in 2.32’ Eddy Vanhaerens sneller dan Eddy Bogaert en Dirk Vandenberghe. Deze drie hadden 20” voorsprong op Paul Van Nieuwenhuyse, Ronald Rosseel, Arthur Rooms, Patrick Salomein, Rudy Hesters, Gerry Bouttry, Noël Soetaert e.a.

    Bertem kreeg na 122km afgelegd in 2.52’ een mooi podium met op 1. Jos Gijsemans, 2.Willem Peeters en 3.Leopold Verboven.

    Zijn 4e zege behaalde Eddy Ronquetti te Beselare waar hij na 109km afgelegd in 2.45’ Gilbert Eeckhout en Carlos Cuyle achter zich liet.

    Willy Vanden Ouwelandt mocht in Borsbeek de zegebloemen in ontvangst nemen.Plaats 2&3 waren voor Leo Huysmans en Eric Van Lent.

    Na eergisteren werd er opnieuw gekoerst te Bottelare, winnaar werd Etienne Van Braeckel die de 110km aflegde in 2.40’. Op 20” werd Eddy Cools 2e voor August Bollaert.

    Een 4e zege was er voor Jean-Pierre Spileers te Brakel waar hij na 139km een voorsprong had van 1’05” op Etienne Vanden Hauwe en volgde Jacques Main als 3e op 1’15”.

    Francis Deminne was de beste te Chaumont-Gistoux waar hij de 100km aflegde in 2.33’. Verder bestond de top 3 uit, Guy Minsaert en Roger Vanderavero.

    Denderleeuw liet de renners voor hun tweede wedstrijd dit week-end 98km afleggen. Nu was Frans Matthys na 2.26’ de winnaar. Marcel Vanderslagmolen gisteren 3e werd nu 2e op 45” en had in zijn wiel Hedwig Bloem.

    Zijn tweede zege behaalde Gommaar Van Calster te Honsem waar hij na 102km Jean-Claude Van Hoof naar plaats 2 verwees. Op 2’35” werd René Wuyckens derde.

    Kraainem kreeg na 105km Jean Vander Stappen als winnaar die na 105km Jean-Pierre Nicolas en Frans Deconinck naar plaats 2&3 verwees.

    Lessen kreeg na 110km Yvan Ronsse als winnaar en volgde Luc D’Hoeckers op 45” voor Abel Holvoet.

    Aimé Van Avermaet uit Zele ging te Lokeren winnen waar hij na 109km Willy Vande Wouwer en de Nederlander Aad van den Hoek achter zich liet.

    Nazareth kreeg Frans Lambert als winnaar, na 105km die heeft afgelegd in 2.38’ was hij sneller dan Marnix Lannoo en Herman Van Gansen.

    Ook te Rumes was er voor de tweede dag op rij een wedstrijd. Na 100km was Albert Delrue de beste voor Claude Coppieters en de Italiaan Francesco Italia

    Sauvenière (Gembloux) kreeg Jacques Martin na 105km afgelegd in 2.50’ als winnaar. De tweede Marcel Louyet volgde op 1’ en volgde de 3e Marcel Pauwels op 1’30”.

    Te Stasegem werd de 5e proef voor de West Vlaamse trofee betwist. De goede vlucht bestond uit Lieven Malfait en Alain De Saever die na 128km afgelegd in 3.03’ in deze volgorde over de streep reden. Oost-Vlaming Pol Lannoo eigende zich op 15” de 3e plaats toe, dit ten nadele van Georges Windels, Norbert Lesage en de rest van de 37 deelnemers.

    Het podium te Wolvertem bestond na 108km uit, 1.Alex Robberecht, 2.Omer Claes en 3.Ludo Peeters.

    11-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Raymond Poulidor

    In Frankrijk werden twee criteriums betwist. La Souterraine kreeg na 110km Raymond Poulidor als winnaar die er 2.40’13” over deed. Op 6” volgde Bernard Labourdette die Jean- Jacques Fussien naar plaats 3 verwees. Daarna werd er een ploegentijdrit betwist en werd Bic winnaar.

    Cyrille Guimard was de beste te Ergue-Gaberic voor Maurice Le Guilloux en Bernard Thévenet.

    In Nederland werd er gekoerst in het Zeeuwse Hansweert, dorp in de gemeente Kruiningen en stonden 53 renners aan de start. Wat het aantal toeschouwers betreft zouden er 5000 langs het parcours gestaan hebben. Eerste aanvallers waren Cees Bal en Gerard Vianen die reeds na 5km wegreden, namen 30” voorsprong maar moest Vianen met pech afstappen en liet Bal zich inlopen. Het drietal, Duyndam, De Wit en Harings hebben ook een tijd voorop gereden maar werden onder druk van vooral Priem,Bal en Benjamins opnieuw bijgehaald. Met 43 reed men naar de aankomst waar onze landgenoot Eddy Peelman iedereen te vlug af was. Plaats 2-3&4 waren voor Harm Ottenbros, Cees Priem en Jan Serpenti. Voor de verdere plaatsen hebben de renners in overleg met de jury de top 30 samengesteld en werd enkel plaats 23 niet ingevuld. Van Belgische zijde werden vier renners geplaatst: 5.Roger Rosiers, 6.Alfons De Bal, 22.Ludo Delcroix, 24.Frans Verhaegen.

    De wedstrijd voor liefhebbers werd gewonnen door Wim de Waal voor Henk Stander en Toine van den Bunder.

    11-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Julien Van Lint

    Voor de 21e Haspengouwse Pijl kwamen 55 renners afgezakt naar Cras-Avernas en mochten 192km afleggen. Reeds direct na de start ging Alfons Leenen op stap en kreeg het gezelschap van Gilbert Wuytack maar verder dan enkele kilometers hielde zij het niet vol. Aan km 22 ging Leenen nogmaals nu met Van Gossum en vander Leeuw (Ned) en was aan km 38 alles opnieuw samen. Te Rotheux-Rimière na 42km wedstrijd was het Roger Volkaert die alleen wegreed en had aan het keerpunt te Remouchamps 2’45” voorsprong en hield het vol tot Seny km 93. De beslissing viel te Hannut, eerst ging Houbrechts met Wright (Gb) en kwamen Van Lint, Van Rijmenant en Vanconingsloo aansluiten. Op enkele kilometers van het einde heeft Julien Van Lint een kleine voorsprong genomen en hield aan de streep 17” over op Georges Vanconingsloo, Tony Houbrechts, Fernand Van Rijmenant en Michaël Wright. Een volgend groepje mocht voor plaats 6 spurten, hiervan was Eddy Vertstraeten sneller dan Wim Schepers (Ned), Jos Van Olmen, Theo vander Leeuw (Ned), Roger Verschaeve en Ferdinand Bracke. Van de groep was op 1’ Raymond Steegmans de snelste.

    Ook de liefhebbers waren te Cras-Avernas van de partij. Er werd met 71 gestart om 110km te koersen. Na 2.39’ wedstrijd werd er met 5 voor de zege gespurt. Raymond Vanstraelen haalde het voor Joseph Hensen Gustaaf Verboven, Ludo Noels en Hugo Gevers. 10” later werd er met vijf voor de zesde plaats gespurt, Ward Pels was daarvoor sneller dan, Richard Lagasse, Rik Leysen, Leonard Engelen, Jean Lindekens en Pierre Herbillion. Voor plaats 12 op 1’30” was “Joske” Vandermeulen de snelste.

    De Omloop van Oost-Vlaanderen te Ertvelde mocht 75 renners een rugnummer geven. Al was de publieke belangstelling groot het wedstrijdverloop was niet in evenredigheid. Pas na 42km kwam een eerste ontsnapping op gang, een drietal David, Vantieghem en Abbeloos die het echter 100km volhielden. De 13 plaatselijke ronden werd met een compacte groep aangevangen. Hieruit reed een negental weg en plaatste Godefroot even voor de aankomstlijn voor aanvang van de laatste ronde zijn demarrage. Walter hield stand en won met 10” voor Frans Van Looy, Freddy Maertens, Frans Verbeeck, Marc Demeyer, Hervé Vermeeren, Leopold Vanden Neste, Ronald Dewitte en Théo Fierens. De groepsspurt op 30” werd gewonnen door Willy Planckaert voor Richard Bukacki (Ned), Lucien Zelck, Herman Vrijders, Daniël Verplancke, Walter Planckaert e.a.

    In Ertvelde reden de liefhebbers een afwachtingswedstrijd en mocht Karel Sels na 70km de zegebloemen in ontvangst nemen. De Brit Terry Carroll werd er tweede voor J. De Baedts.

    11-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijd

    .
    Vicente Lopez-Carril

    Op de laatste dag van de Vuelta a los Valles Mineros werd de rit van Mieres naar de Col Pajares gewonnen door Vicente Lopez-Carril. Daarna was er te Mieres nog een criterium en ging de zege naar Agustin Tamames. Er werd een klassement opgemaakt van beide ritten en werd Lopez-Carril winnaar. Deze heeft in de eindstand 1’34” voorsprong op Damaso Torrès, 2’10” op Luis Abilleira, volgt Pedro Torrès op 2’12” en als vijfde heeft Antonio Martos 2’14” achterstand.

    10-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Georges Pintens

    In eigen land was er te Ganshoren de Omloop van West-Brabant en werd er ook te Noorderwijk gekoerst.

    Met 85 stond men te Ganshoren aan de start en moest er 180km worden afgelegd. Nog voor men aan de 10e km was trok Emile Bodart ten aanval en kreeg het gezelschap van de Goldor-renners, Dieudonné Depireux en Luc Van Den Daele. Na 50km hadden deze drie reeds een voorsprong van 3’40 en is hun maximum voorsprong 5’40” geweest. Maar door toedoen van Godefroot en zijn Flandria-maats werden de koplopers ingelopen. Dan is het dat eerst Vanderslagmolen en vervolgens Pintens en Delchambre de finale inzetten,die in het voordeel van Georges is uitgedraaid. Georges Pintens won met 5” op Ronald Dewitte, Emile Bodart en Bernard Delchambre. Op 15” werd er voor plaats 5 gespurt en was Martin Vanden Bossche sneller dan Ronny Van Marcke, Paul Aerts en Willy Van Malderghem. Op 21” won Georges Vanconingsloo de groepsspurt voor de negende plaats en werd Jos Schoeters 10e.

    Te Noorderwijk werd eerst een grote ronde van 98km afgewerkt. Toen men terug in Noorderwijk kwam begonnen Barras en Collaer met 30” voorsprong aan de 3 lokale ronden van 12km. Het is pas nadat de leiders tot bijna 2’ waren uitgelopen dat er werd gereageerd in het peloton. Wel verwachtte het publiek zich nog aan een terugkeer van de plaatselijke renner Louis Verreydt maar deze hield zich aan de ploeggeest. In de spurt was Georges Barras 1 lengte sneller dan Paul Collaer. Op 45” werd Roger Loysch derde en was Willy Planckaert voor plaats 4 de snelste van de groep voor, Roger Rosiers, Louis Verreydt, Bernard Bourguignon, Georges Cales van Zonhoven, Ludo Van Staeyen en sluit Frans Verhaegen de top10.

    10-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Luis Ocana

    In Frankrijk won Luis Ocana de “Polymultipliée” een wedstrijd over 155km. In ieder van de 23 ronden moest men een col 600meter beklimmen met een stijgingspercentage van 14%. Van de 43 renners die vertrokken namen na 10km Ocana, Martelozzo en Riotte reeds afscheid van de anderen. Eerst moest Riotte met mechanisch defect afhaken en was na 60km Martelozzo zijn pijp uit. Luis bleef dapper voortdoen en begon met 4’35” aan de laatste ronde, nam het wat rustiger op en won met 3’13” op Joop Zoetemelk en Cyrille Guimard. Verder bestond de top5 uit op 4. Bernard Thévenet 3’15” en Claude Tollet op 3’25”. Onze landgenoot Lucien Van Impe werd 7e op 4’07” met in zijn spoor Pierre Martelozzo.

    Nog in Frankrijk won Raymond Poulidor een criterium over 83km te St. Macaire-en-Mauges voor Jean- Jacques Fussien en Daniel Leveau.

    De in België geboren Nederlander Jos van Beers was na 100km wedstrijd in het Nederlandse Maarheze sneller dan Harry van Leeuwen, Wim Kelleneers, Jan Serpenti, Ben Janbroers, Jan Krekels, Harm Ottenbros, Cees Koeken, Ger Harings en op 10 Cees Zoontjens, allen Nederlanders.

    Daags na de Giro heeft Marino Basso te Castelfranco na 100km onze landgenoten Patrick Sercu en Eddy Merckx afgetroefd.

    10-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Rudy Rijpens

    Te Aartselaar heeft Dijlespurter Rudy Rijpens uit Reet er nog maar een overwinning bij gedaan. Na 100km die hij aflegde in 2.32’ volgden achter hem, Leo Huysmans, René Dillen, Karel Andries, Eddy Geens, Eddy Cools e.a.

    Daknam kreeg 30 renners aan de start en mocht reeds na 80km Johny Vanderveken de zegebloemen in ontvangst nemen. Op 50” werd Guido Bellens 2e door de spurt te winnen voor, Walter Dingemans, Aimé Van Avermaet en Alex Robberecht.

    Denderleeuw kreeg na 102km Frans Assez als winnaar hij legde de 102km af in 2.23’. Mochten mee op het podium, op 2 William Meganck en Marcel Vanderslagmolen, jongere broer van prof Marcel.

    De snelle Jos Gijsemans behaalde te Deurne-Diest zijn 4e seizoenszege, dit ten nadele van de plaatselijke renner Gustaaf Verboven de Nederlanders Johan Frissen en Antoon Damen. Op 5 volgde Gommaar Van Calster met in zijn spoor André Corthout, Raymond Vanstraelen, Martin Bierbeek, Michel Everaerts, Theo De Busscher en een groep van 23 renners die gelijk geplaatst werden op de elfde plaats.

    Geluwe moest maar 21 rugnummers uitdelen, en werd er 120km gekoerst. Bertil Cael kwam met 20” voorsprong over de streep. Het was Luc Leman die plaats 2 veroverde voor Raoul Lecluyse, Gerrie Van Daele, Patrick Salome e.a.

    Ook Hawy-Soumagne kreeg niet veel renners aan de start met 23 is men er vertrokken om 107km te koersen. Het werd een vijfde zege voor Joseph Borguet die 2’20” voorsprong had op Hubert Meeuwissen en volgden dan twee Nederlanders, H. Deboer en H. Klein e.a.

    Hekelgem mocht de zegebloemen geven aan de Spanjaard Manuel Santos-Castillo die de 120km aflegde in 2.56’. Hier waren plaats 2&3 voor Bernard Draux en Johan Van Nuffel.

    Eversl-Heusden kreeg 31 renners aan de start die verdeeld over 2 ronden 110km mochten afleggen. Reeds na 5km viel het deelnemersveld in twee en groep twee zou niet meer aansluiten. Een eerste prik gaf de latere winnaar André Delcroix aan km 70 en reed een 5tal kilometers alleen aan de leiding. Zijn beslissende jump werd op 5km van de meet geplaatst en hield 20” over op Hubert Janssens en Paul Wellens. Als 4e op 40” volgde Richard Lagosse. De groepsspurt op 1’ werd gewonnen door Leonard Engelen voor Gaston Louwet e.a.

    Te Hoepertingen moesten de 52 renners 6 ronden afleggen van ongeveer 19km afleggen om aan 117km te geraken. De wedstrijd werd door enkele valpartijen ontsierd en moest Ludo Palmers door stuurbreuk de strijd staken. Op 30km van het einde reed een kopgroep van 8 weg en hebben op 10km van het einde een zevental tevergeefs gepoogd nog aan te sluiten. In de spurt was Romain Bellis de snelste voor Roger Loysch, Paul Vanelderen, Jacques Mean, Nico Koot (Ned), Guido Cuypers, Jacky Frijns en Jozef Salon.

    Leglise mocht 31 rugnummers uitdelen en de renners hadden 97km voor de boeg. Jean-Pierre Dartet klaarde de klus in 2.35’. Op 15” werd Serge Bourgeois tweede voor Robert Michot.

    Lovendegem mocht de zegebloemen aan Marcel Hinion geven, plaats 2&3 waren voor Antoine De Meyer en Marc De Poorter.

    Marke kreeg na 105km afgelegd in 2.36’ Erik Rosseel als winnaar. Op 10” werd er voor plaats twee gespurt. Paul Van Nieuwenhuyse haalde het voor Gerrit De Clercq, Frans Lambert e.a.

    Mol-Wezel kreeg 42 renners aan de start en was na 130km Florimond Van Hooydonck de snelste voor Theo Dockx, Frans Van Beeck, Michel Van Hoof en Willy Baeten. Voor plaats 6 op 30” was Karel Sels sneller dan André Verbraecken, Mark Peeters e.a.

    Muizen: 1.Eddy Nijs de 105km in 2.45’, op 2 volgde Eric Van Lent zijn ploegmaat bij de Dijlespurters en was Leo Verboven derde.

    Toen Omer Meeus na de wedstrijd te Muizen de prijs voor de tiende plaats in ontvangst kwam nemen, vertelde hij ons, dat hij eigenlijk gekomen was voor een paar trofeepunten. Op dat ogenblik deelde Hendrik De Vis, de secretaris van "Vlug en Vrij" Muizen Omer mede, dat hij met één punt voorsprong winnaar was geworden van een prachtige luchter. Omer schrok even en hij was nog meer verwonderd toen hij het prachtige stuk (waarde drieduizend fr) voor ogen zag.
    Het was een milde troost voor Meeus, die in Muizen een grote wedstrijd heeft gereden. Gedurende twintig kilometer heeft hij in een zeer hoog tempo afgescheiden aan de leiding gereden. Toen Omer zich liet bijbenen waren we verrast. Er waren bij hem nochtans geen tekens van vermoeidheid waar te nemen. Maar hij vreesde de afstand. Op het ogenblik dat hij werd opgeslorpt, begin Omer een onbegrijpelijke fout. Hij liet zich onmiddellijk naar achteren van de groep zakken en op dat ogenblik had de beslissende ontsnapping plaats. Omer kreeg een les, zoals reeds zovele jonge renners er één hebben gekregen.
    Eddy Nijs had klaar gezien toen Scheers aan de haal ging. Hij aarzelde geen ogenblik om mee te wippen om na een eerder ontmoedigde seizoeninzet zijn eerste zege te bewerken. We moeten Eddy Nijs bewonderen en ook burgemeester Ribbens was vooral erg opgetogen met de overwinning van zijn gemeentebediende. Eddy Nijs is iedere dag werkzaam en pas na vijf uur kan hij oefenen.
    Nu wanneer de dagen het langst zijn, kan hij iedere avond een viertal uren oefenen en hiervan plukt Eddy de vruchten.

    Neder-over-Heembeek waar men met 34 de start nam kreeg Eddy Van Hoof uit Leest als winnaar. Hij legde de 110km af in 2.51’. Verder bestond de top5 uit, 2.Jos vandermeulen Rudy Brusselmans, Jean-Pierre Nicolas, Marcel Pauwels en Jean Cleppe. Voor Jean-Pierre Sterckx was er een 9e plaats.

    Te Oostnieuwkerke mocht Dirk Ongenae na 100km de zegebloemen in ontvangst nemen. Plaats 2 was voor Gilbert Eeckhout dan volgden, Willy Vandemoortel, Eddy Ronquetti, Marc Renier e.a.

    Rumes kreeg Jean-Pierre baert als winnaar en volgde Eddy Vantieghem op 10”. Plaats drie op 20” ging nar Albert Decuyper.

    Marcel Laurens uit Heist o/d Berg deed te Schepdaal waar men met 44 aan de start stond er nog eentje bij. Na 112km afgelegd in 2.48’ versloeg hij Vilvoordenaar Luc D’Hoeckers, Etienne Vandenhauwe, Jean Vanderstappen, Maurice Deneef e.a.

    Walhain-St. Paul mocht 48 renners laten starten en was na 100km Freddy Libouton sneller dan Jacques Martin, Francis Deminne, Pierre Deconinck, Jean-Pierre Mathieu, Willy Kumps e.a.

    Slechts 18 renners aan de start te Wortegem-Petegem om 112km te koersen. Yvan Ronsse versloeg in een spurt met twee Franky De Gendt. Op liefst 4’30” won marc Steels de spurt voor plaats drie voor Eddy Furnière, Dirk Goethijn e.a.

    10-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Nederland werden vandaag twee provinciale kampioenschappen afgewerkt.

    Te Oudenbosch vond dat van Noord-Brabant plaats. Na 124km was Wil van Helvoirt kampioen. Ereplaatsen waren voor Frits Pirard en Henk Mutsaars.

    In Rotterdam werd dat van Zuid-Holland betwist over 122km. Het was Gerrie Saint Nicolaas met een tijd van 2.59’07” die kampioen werd. Jan De Groot en Wim Liebrechts werden 2&3.

    In Italië streden de liefhebbers te Sorrento voor de nationale trui. Na 144,3km mocht na 3.47’ wedstrijd Bruno Vicino de begeerde trui aantrekken. Met hem stonden op het podium, Gaetano Baronchelli die op 1” volgde en Cesare Sartini. Groot favoriet Gianbattista Baronchelli werd pas 14eop 11”.

    10-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste- BK te Oostende

    .
    De kampioenen
    In de achtervolging heeft Ferdinand Bracke de finale gewonnen met een tijd van 6’19”5 tegenover 6’24”5 voor Dirk Baert.

    De 1/2 fond werd gewonnen door groot favoriet Theo Verschueren die de 49,950meter aflegde n 55’52”. Tweede werd Romain De Loof op 1 ronde en 110meter. De derde renner Leo Proost gaf op.

    Bij de liefhebbers werd Herman Van Gansen kampioen achtervolging. Hij versloeg met een tijd van 5’25 Jean Lindekens die 5’27”1 reed over de 4.050meter.

    Voor plaats 3 haalde Etienne Vander Helst 5’32”5 het van Leon Daelemans 5’33”9.

    Snelheid liefhebbers werd gewonnen door Raf Constant voor Robert Maveau en Henri Wats, Manu Snellinx is niet vertrokken.

    Uitslagen van de juniors:

    Sprint: 1.Jean-Marie Spect, 2.Roger Cuypers, 3.Hugo Maréchal en 4.Noël Dejonckheere.

    Achtervolging: 1.Jean-Luc Vandenbroucke, 2.Ludo Loos (ingelopen), 3.Guido Van Landeghem en 4.Van Camp.

    Puntenkoers over 20 ronden met twee klassementen: 1.Noël Dejonckheere 10p., 2.Roger Cuypers 9p., 3.Guido Van Landeghem 6p., 4.Hugo Marechal 3p., 5.jan Calcoen en Mario Tummeleer 2p. en op 7. Jean-Marie Spect 1punt.

    10-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Eddy Ronquetti

    Belsele kreeg na 110km afgelegd in 2.48’ Paul Teugels als winnaar, hij had 10” voorsprong op Paul Van Haudt en Franky Franssen.

    Blegny-Trembleur waar 50 renners zich lieten inschrijven voor 100km mocht na 2.30’ wedstrijd Georges Bortels de zegebloemen in ontvangst nemen. Hij versloeg drie medevluchters in deze volgorde Rudy Rijpens, Jacques Mean en Alain Kaye. Op 30” was Benny Schepmans de snelste van de groep voor Hugo Gevers, Gustaaf Put e.a.

    Bornem mocht 60 rugnummers uitdelen en de renners moesten 107km afleggen. Dit deed Rudy Brusselmans in 2.38’. Na hem volgden François Van Beeck, Louis van Rompaey, Freddy Coeck, Manuel Santos-Castillo (Sp), Alex Van Linden, Leon Badts, Ludo Peeters e.a.

    Te Bottelare waar 37 renners aan de start kwamen werd het een 2e seizoenszege voor Eric Vande Wiele, die na 110km afgelegd in 2.45’ Jean-Paul Spileers, Alain Desaever, Lucien Tavernier, Gerrit De Clercq e.a. achter zich liet

    Van de 63 renners aan de start te Erembodegem-Terjoden was na 100km Jos Van Ransbeeck de snelste voor Arthur Rooms, Torben Kofod (Den), Louis Marievoet, Benny Paulissen, Freddy Misotten e.a.

    Falisolle dat 57 renners aan de start kreeg had na 104km Jacques Martin een voorsprong van 2’ op Francis Deminne Jean-Pierre Schelfout, Christian Moreau, Roger Vanderavero en Jean-Pierre Vanmolencot. Een volgend groepje kwam 5’20” later over de meet en hiervan was Roland Hellebaut de snelste voor plaats 7.

    Harelbeke kreeg na 99km Lieven Malfait als winnaar hij had 15” voorsprong op Eddy Vantieghem en volgde Paul Huvaere als 3e op 1’.

    Zijn derde seizoenzege behaalde Eddy Ronquetti te Koekelare waar hij 25 tegenstrevers aan de start kreeg. Alhoewel Eddy zeer snel is aan de meet kwam hij met 20” voorsprong toe. Voor plaats 2 was Eddy Vanhaerens sneller dan Norbert Lesage, Ronald Rosseel, Raf Coene e.a.

    Voor de Sterrit te Lommel-Kolonie kwamen maar liefst 122 renners afgezakt, waarvan 59 Nederlanders, een paar Duitser en een Oostenrijker. De plaatselijke renner Albert Segers waagde reeds in de 1e ronde een uitloper, maar werd in de 2e opnieuw bijgebeend. Ook een achttal dat in de 4e ronde wegreed en tot 35” uitliep werden in de 6e ronde opnieuw gegrepen. Na nog een tevergeefse poging van een negental, viel in de 10e ronde de beslissing het was de Nederlander van Katwijk die de aanzet gaf en werd er met 10 voor de zege gespurt. Marcel Laurens haalde het voor Frans Tilburgs, Alfons van Katwijk (Ned), Raymond Vanstraelen, André Verbraeken, Willy Govaerts, H.Thys, Leonard Engelen, L.Taskin en André Delcroix.

    André Liekens was de beste te Mortsel waar men met 63 is gestart. Na 105km die hij aflegde in 2.32’ versloeg hij zijn medevluchter de Nederlander Piet Dejong. Op 50meter volgde Marc Verbeeck, Theo Hermans e.a.

    Nazareth kreeg Romain Vercauter na 104km als winnaar, plaats 2 was voor Paul Vannieuwenhuyse. 3 X

    Peruwelz waar 35 renners de start namen mocht na 108km Marcel Loyet de zegebloemen in ontvangt nemen. Zij die geklopt werden in de spurt zijn, Yvan Raeydts, Lucien prayye, Jean-Marie Slagmulders, G. Goetyn, Abel Holvoet en Christian Despierre.

    Slechts 19 renners aan de start te Roeselare, na 88km afgelegd in 2.13’ had Marc Renier 12” voorsprong op Serge Vandaele. Voor plaats 3 op 1’15” Jackie Vercaemer sneller dan Florent Deleersnijder, Luc Catry, Carlos Cuyle e.a.

    Met 27 renners was Tienen ook maar matig bediend en moesten wel 154km afleggen. Na 3.55’ wedstrijd was Jean-Marie Coenen een halve lengte sneller dan Willem Peeters, verder volgden, Emiel Gijsemans, Jan Van Derstappen, Joseph Borguet en Guy Minsart. Op 4’ won Gommaar Van Calster de spurt voor plaats 7 voor Hugo Serin, Jean-Claude Van Hoof e.a.

    Het criterium van Ursel kreeg na 66km Daniël Deschrooder als winnaar voor Eddy Cnockaert en Eric Serlet.

    Slechts 25 renners aan de start te Wervik die 105km mochten afleggen. Ronny De Meyeredie solo over de meet kwam had daarvoor 2.35’ nodig. Op 1’ volgde Pierre Sonnet en Roger Bollaert. 20” later was Bertil Cael sneller dan Marc Deseyne e.a. voor de 4e plaats.

    09-06-2013 om 21:53 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Marino Basso wint eindelijk zijn rit

    Na de laatste rit in de Giro, Auronzo-Trieste is het bijna tot een handgemeen gekomen tussen Basso en Karstens. Dat de trui van wereldkampioen moeilijk om dragen is, heeft ook Marino Basso moeten ondervinden. Negentien dagen heeft men moeten wachten op een succes voor de wereldkampioen. Te Trieste heeft Basso gewonnen. Dat het niet tot een massale valpartij is gekomen in de spurt mocht een wonder worden genoemd. Eerst deden Basso’s ploegmaats de deur voor iedereen dicht en toen de wereldkampioen van vrij ver aan de leiding ging fietsen dwong hij de sterk terugkerende Karstens tot een acrobatentoer zoals alleen de Nederlander er een kan opbrengen. Na Marino Basso werd Patrick Sercu tweede voor Rik Van Linden, Pietro Gambarotto, Gianni Motta, Gerben Karstens, Frans Mintjens Marcello Osler en is met Marcello Osler de top10 volledig. 113 renners hebben de Giro uitgereden, vandaag is Franco Bitossi niet meer van start gegaan.

    In de eindstand heeft Eddy Merckx 7’42” voorsprong op Felice Gimondi, 10’20” op Giovanni Battaglin, op 15’51” volgt José Pesarrodona en is op 19’11” Santiago Lazcano vijfde. Met zijn 11e plaats op 31’28” is Roger De Vlaeminck onze tweede landgenoot, in het puntenclassement werd hij tweede achter Eddy Merckx 237punten. Bij de teams is Molteni de beste en heeft José-Manuel Fuente de bergprijs op zak.
    .
    Eindwinnaar Eddy Merckx

    09-06-2013 om 07:23 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijd

    Agustin Tamames won de tweede rit in de Vuelta a los Valles Mineros. Te Mieres werd er 137km gekoerst en won na 3.45’56” Tamames voor Javier Elorriaga en José- Luis Abilleira.

    09-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy Teirlinck

    De 35 renners die de start namen aan de 11e Polderpijl te Berendrecht hebben de 3 grote ronden over Stabroek, Hoevenen en Zandvliet als toeristen afgelegd. In de elf plaatselijke ronden is er dan toch wat gekoerst. Er ontstond een kopgroep van negen, waarvan er enkele een poging waagden om alleen voorop te geraken. In de spurt van de negen liet Ludo Vander Linden zich verrassend kloppen door Jos Van Olmen, en werden de Nederlanders Cees Koeken en Gert Harings 3&4. Verder volgden, Roger Rosiers, Ludo Delcroix, Willy In’t Ven, Willy Scheers en Guido Van Sweefelt. Van de groep die op 5’ was gefietst won de Nederland Henk Benjamins de spurt voor plaats 10.

    Liedekerke waar 125 renners de start namen, kreeg een tweestrijd tussen de streekrenners Teirlinck en Van Impe. Deze laatse trok van bij de start ten aanval kreeg na 8km het gezelschap van 24 anderen, zij hielden het tot aan km 50 vol. Na een poging door Vanderslagmolen was het opnieuw Lucien die ten aanval trok.Bij hem kwamen Teirlinck, Maertens en Verreydt, later ook Verplancke, Pollentier, Goossens, De Brauwere, Van Neste, Hooyberghs, Hendrickx, Willekens en Bukacki. Dit was de aanloop naar de beslissende ontsnapping. Op 2 plaatselijke ronden van het einde ging Maertens, na Teirlinck kwamen ook Hooyberghs en Bukacki aansluiten. In de laatste kilometer liet Willy Teirlinck de anderen achter en won met kleine voorsprong op Lucien De Brauwere, en versloeg Freddy Maertens 20” na de winnaar Raf Hooyberghs. Voor plaats 4 op 40” was de Nederlander Richard Bukacki sneller dan Lucien Willekens, Gérard Hendrickx, Daniel Verplancke, Louis Verreydt, Willy Van Neste en Eddy Goossens. Op 4’ mocht de groep voor plaats 12 spurten en was Willy Abbeloos sneller dan Herman Vanspringel e.a.

    09-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Piet van Katwijk

    De Nederlanders hebben zich niet laten verrassen in de laatste rit van de Milk Race. Het werd een zevende ritoverwinning voor hen, nu was Jo De Boer aan het feest voor eindwinnaar Piet van Katwijk en de Tsjech Jindrich Marek.

    In de eindstand heeft Piet van Katwijk (ook winnaar van het puntenklassement en de combiné) een voorsprong van 1’45” op de Zweed Bernt Johansson en volgt Fedor den Hertog op 6’03”. Het ploegenklassement was voor Zweden dat Nederland vooraf ging. De Zweed Roine Gronlund was de beste klimmer.

    In Nederland werden vijf provinciale kampioenschappen betwist. Voor Noord Holland was dat te Midden-Beemster, waar na 121,6km Jos Kieftenburg het haalde voor Dick Groen en Co Hoogedoorn.

    In Friesland te Wanswerd werd Rinze Bruinsma de nieuwe kampioen voor Emi Nieuwenhuis en Henk Hofstede.

    Dat van Gelderland vond plaats te Neede, na 124,2km mocht Dries van Wijhe de kampioenentrui antrekken. Stonden mee op het podium, Nidi den Hertog en John Cornelissen.

    Te Wedde vond het kampioenschap van Groningen plaats, hier werd Jan Poelman kampioen voor Frits Schür en Be Duit.

    En tenslotte werd te Enschede het kampioenschap van Overijssel betwist. Kampioen werd Henk Poppe voor Alfons Veelers en Jan Hup.

    09-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste - BK - Oostende

    Bij de achtervolging voor de profs werd de schifting met 3 renners betwist en zullen de twee beste tijden de finale rijden. Winnaar werd Dirk Baert met 6’29”1 voor Ferdinand Bracke 6’33”6 en Georges Barras die 6’49”7 reed.

    In de snelheid werd Robert Van Lancker kampioen door tweemaal van Willy Debosscher te winnen.

    Bij de liefhebbers werd Henri Wats 1’15”11 kampioen 1km zonder aanloop voor Robert Maveau 1’15”44, Raf Constant 1’15”54 en Manu Snellinx 1’15”71.

    In de individuele achtervolging werden de schiftingen over 4.050meter betwist en gaan deze vier renners naar de halve finale: Jean Lindekens, Etienne Van Der Helst, Herman Van Gansen en Leon Daelemans. In de halve finale won Van Gansen van Van Der Helst en Lindekens van Daelemans.

    De liefhebbers stayers moeten 50km afleggen en is Ernie Blommaert met een tijd van 44’46” de nieuwe kampioen tweede en enige tegenkandidaat Raymond Persijn die volgt op 1 ronde en160 meter.

    Bij de liefhebbers worden ook de schiftingen snelheid afgewerkt en gaan door: Snellinx, Maveau, Wats, Constant, Hereng, Patry, Caethoven en Temmerman.

    Antwerpen wint de Olympische achtervolging voor Oost-Vlaanderen dat na 2’59”5 werd ingelopen.

    09-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand
    Tijdens het komende Pinksterweekeinde 9&10/6 vinden te Oostende de Nationale baankampioenschappen plaats. Deze kampioenschappen verliezen van jaar tot jaar aan belangstelling. Het publiek blijft achterwege en ook de renners voelen er niet meer zo heel veel voor om zich op deze kampioenschappen voor te bereiden. Sommigen jagen nog een driekleur na om de eer, maar anderen denken verder en komen tot de vaststelling dat een titel achteraf te weinig opbrengt om zich druk over te maken, en zij blijven thuis. Dit jaar zijn er tien truien te verdienen. Bij de juniores staan de kampioenschappen in het teken van de Europese kampioenschappen die plaatsvinden te München van 1 tot 8 juli. Waar zowel op de baan als op de weg zal gestreden worden.

    08-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen-en-buitenland

    .

    In Ninove werd er slechts 70 km gekoerst en ging de overwining naar Paul Lannoo die na 1.41” Franky De Gendt en Antoine De Meyer mee op het podium kreeg.

    De voorlaatste rit in de Milk Race werd verreden tussen Durham en Penrith over een afstand van 139km. Het werd een zesde Nederlandse overwinning. Aad van den Hoek haalde het voor de Tsjech Jiri Hava en de Zweed Lennart Fagerlund. Morgen mag Piet van Katwijk als leider aan de laatste rit beginnen.

    08-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Spanje is de Vuelta a los Valles Mineros van start gegaan en werkt men in drie dagen 4 ritjes af in en rond Mieres. Rit 1 was een tijdrit over 6km en werd gewonnen door Jesus Manzaneque die er 8’49” voor nodig had. Plaats 2 was voor Pedro Torrès en werd José-Luis Viejo derde.

    In Frankrijk te Martigues won Luis Ocana een wedstrijd van 80km dat werd afgelegd in 2.08’. Tweede werd Guy Sibille en op 1’10” was plaats 3 voor Joop Zoetemelk.

    08-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    José-Manuel Fuente

    Voor rit 19, Andola – Auronzo di Cadore had Eddy Merckx in het bergclassement 370 punten tegenover 210 voor Fuente. Na de rit was de stand 520 voor Fuente tegenover 500 voor Merckx. De Spanjaard heeft 150km in de aanval gereden en won de rit, en Eddy heeft het in de voorlaatste rit rustig aan gedaan gezien de eindzege in normale omstandigheden binnen is voor hem. Het was Lazcano die de eerste aanval inzette bij het aanvatten van de beklimming van de eerste van de vier cols van deze koninginnerit. De eerste die in de tegenaanval ging was Farisato, waarop Fuente reageerde en bleven de drie even samen. Lazcano vijfde in het classement liet zich afzakken omdat men hem toch niet zouden laten rijden, en Fuente liet even later Farisato achter. Op de Passo di Valles (1475m./1e cat.) kwamen na Fuente, Farisato en Merckx boven. Op de Passo Santa Lucia (1475m./2e cat) waren het weer de 3 zelfde renners die plaats 1-2en 3 innamen.Dan kwam de Passo Giau “Cima Coppi” (2236m./1e cat.) de hoogste col in de Giro die voor het eerst werd beklommen. Na Fuente volgden, Merckx, Battaglin, Gimondi en als 5 Ritter. De laatste col was de Passo Tre Croci (1814m./2e cat.). Hier was de top3, Fuente, Ritter en Francesco Moser. Na 208km had José-Manuel Fuente 1’06” voorsprong op Francesco Moser en kwam 1” later Ole Ritter over de streep. Het was met 2’38” achterstand dat Eddy Merckx vierde werd voor Felice Gimondi, Enrico Paolini, Wladimiro Panizza e.a. Net als verleden jaar won Fuente de “Cima Coppi” toen op de Stelvio. Het is met de 200punten hieraan verbonden dat hij nu leider is in het bergclassement. Eddy blijft met ruime voorsprong aan de leiding.

    08-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen-buitenland

    .
    Jean Thomazeau

    Zijn vierde zege behaalde Willem Peeters te Blaton waar hij na 110km afgelegd in 2.43’ Lieven Malfait en Gommaar Van Calster achter zich liet.

    De 3 daagse van Noeulx-les-Mines werd afgesloten met twee ritjes die werden gewonnen door de Pool Zygmunt Hanusik en de Fransman Jean Thomazeau. In de eindzege heeft de Fransman Patrice Collinet 38” voorsprong op Alain Renard (Fr) en werden onze landgenoten Albert Delrue 52” en Yvan Ronsse 1’04” 3&4.

    In de Milk Race werd het een tweede Zweedse ritoverwinning op rij. Lennart Fagerlund won de 10e rit Scarbrough-South Shields over een afstand van 170km in 4.15’18”. Stonden mee op het podium, de Tsjech Jiri Hava en de Nederlander Fedor den Hertog, wiens landgenoot Piet van Katwijk aan de leiding blijft.

    07-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    José Catieau

    José Catieau won te Saint Quentin in Frankrijk een wedstrijd over 100km in 2.28’17”. Stonden mee op het podium Bernard Guyot en Charly Grosskost, die 2&3 werden.

    07-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Merck - Gimondi - Battaglin

    Te Andola, waar de eerste Dolomietenrit eindigde op een hoogte van 1.042m behaalde Eddy Merckx zijn vijfde ritoverwinning, en komt met de proloog op zes. Men is beginnen koersen na 79km wandelen doorheen de kleine dorpjes aan de voet van de Dolomieten. Toen reed een kopgroep van 13 weg met alle favorieten en slechts 1 Spanjaard, Lazcano, de anderen hadden zich hadden laten verrassen. Dit groepje had aan de voet van d Monte Bondone 20” die werd door Fuente vlug overbrugd. Toen men begon te klimmen op een weg van gestampte aarde, die glibberig was geworden door de regenval van de laatste dagen waren ze nog met negen. Merckx, Battaglin, Gimondi,Lazcano, Huysmans, Ritter, Ziliolli, Fuente en een verrassende De Vlaeminck. Op de top van de Monte Bondone (1650m.-1e cat.) kwam Fuente als eerste door gevolgd door Lazcano, beiden waren na 5km klimmen uit het groepje weggereden en op 52” Merckx en was ook Roger nog mee. Van de top van de Bondone, volgde er een afdaling van 25km naar Trente en de voet van de tweede col de Fai della Paganella (958m.-2e cat.). De 2 Spanjaarden alhoewel, Lazcano plat reed en opnieuw kwam aansluiten bleven voorop tot Trente, 36km van de aankomst. Daar werden ze ingelopen door Merckx, Aja, Gimondi, Battaglin en De Vlaeminck die even later moest afhaken. Roger kreeg het gezelschap van Zilioli, Pesarrodona, Galdos en Panizza deze kwamen opnieuw aansluiten, na meer dan 3’ achterstand goed te hebben gemaakt. Maar bij de eerste meters van de beklimming was Roger zijn liedje uit en zou met bijna 13’ achterstand als 33e over de meet komen. Halfweg de col reed Eddy zijn laatste twee metgezellen, Gimondi en Battaglin uit het wiel. Aan de aankomst had Eddy 49” op die twee welke ook in die volgorde over de streep kwamen.

    07-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In de 3daagse van Noeulx-les-Mines voor liefhebbers werd de 2e rit gewonnen door de Fransman Maximilien Mongeard.

    In de Milk Race werd na een dagje rust rit 9 verreden. Men vertrok te Harrogate om na 133km toe te komen in Bridlington. Het was de Zweed Sven Ake Nilsson die er eerst toekwam, na 3.10’25” in het zadel had hij 1’08” voorsprong op de Noor Magne Orre. De tweede Zweed Bernt Johansson volgde als derde op 1’17”. De Nederlander Piet van Karwijk blijft leider.

    06-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Jean-Pierre Danguillaume
    In Frankrijk te Boulogne sur Mer hebben Ronald Dewitte en Freddy Maertens vrede moeten nemen met plaat 2&3. Winnaar werd de Fransman Jean-Pierre Danguillaume die de 105km heeft afgelegd in 2.36’03”.

    06-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Voor de Grote Prijs Tom Simpson kwamen 146 renners afgezakt naar Sint Amandsberg. In de 6e ronde gingen een tiental renners er vandoor, deze waren, Delcroix, Collaer, Tabak, van der Vleuten,Jimenez, De Brauwere, Collaer, Loysch, Dury, Omloop en Spetgens.Waarvan Spetgens, Collaer en Dury even voorop gingen rijden. Lang hebben zij het niet volgehouden. Intussen was er in de groep een reactie gekomen waardoor er 4 groepjes ontstonden. Bij het ingaan van de laatste ronde kwamen Delcroix, Loysch en Tabak licht afgescheiden door, maar kwam er een hergroepering. Toch ging Ludo Delcroix even later nog eens en zou nog 30” uitlopen op een groepje van 12. Voor plaats 2 was Willy Teirlinck de snelste voor Frans Kerremans, Alfons De Bal, Roger Loysch, Leon Thomas, Ronny De Bisschop, August Herijgers, Paul Aerts, Adolf Huysmans, Ronny Vande Vijver, Robert Fontaine en Tino Tabak (Ned). Op 40” won Dirk Baert de spurt voor plaats 14.

    06-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Tweede ritzege voor Rik Van Linden

    Na de langste rit wint Rik Van Linden nu ook de tweede langste rit. De renners vertrokken te Forte dei Marmi om na 244km toe te komen in Verona. Na 81km moest de Passo della Cisa (1030m.-2e cat.)beklommen worden, Ottavio Crepaldi (It) kwam er als 1e boven. Bij het naderen van Parma kwam er wat beweging, omdat Salvarani liet spurten voor een auto en twee varkentjes. De auto ging naar Gualazinni en de varkentjes naar Paolini en Parecchini. Verder hebben de renners het rustig aan gedaan en kwam een ganse groep naar de meet. De weg naar de aankomstlijn was vol bochten en lag te glimmen van de regen, die na een onweder was neergestroomd. In de laatste kilometers moest men ook nog over een smaller wordende kasseiweg. Bij elke bocht vielen er 2 tot 3, terwijl anderen in een ontwijkingsmaneuver de stoep opreden. Wat ook Patrick Sercu deed en daardoor zich zelf uitschakelde en 52e werd. Eddy Merckx nam ook geen risico’s en eindigde 32e. Rik Van Linden, gevallen bij het binnenkomen van Verona,liet de spurt van ver beginnen door Kuiper en Karstens en won voor een sterk terugkomende Marino Basso, Roger De Vlaeminck, Gerben Karstens, Franco Ongarato en Aldo Parecchini, die allen in dezelfde tijd werden geplaatst. Op 6” werd Jean-Luc Molineris zevende voor Francesco Moser e.a. Eddy Merckx heeft 3 dagen van het einde nog steeds 6’54” voorsprong op Felice Gimondi
    .

    .
    Ook de winnaar 102 stond even te voet

    06-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland Beroepsrenners en Liefhebbers

    .
    Enzo Mattioda

    In Frankrijk was de zege te Selles sur Cher voor Enzo Mattioda met 27 punten voor Raymond Poulidor 26p. en Cyrille Guimard met 15 punten.

    Nog in Frankrijk begon voor de liefhebbers te Noeulx-les-Mines een driedaagse rittenwedstrijd. De eerste rit werd gewonnen door onze landgenoot Christian Despierre.

    05-06-2013 om 16:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Frans Verhaegen

    Gullegem kreeg voor de 20ste Ommegangprijs 72 renners aan de start. Reeds in de eerste kilometer reed André Hendrickx weg en kreeg vrij vlug het gezelschap van Ronny Christiaens en Jean-Marie Ritserveldt (wiens vader Albert in 1939 Luik-Bastenaken-Luik won). Na 80km wedstrijd telde het drietal reeds een voorsprong van 4’35”. Het is dan dat Wyckaert, Maertens, Baert en Gérard Hendrickx gingen achtervolgen, kwam Van Ackere bij dit 4tal en zouden de 5 vooraan aansluiten. Ondertussen was de groep tot op 1’10” genaderd. Bij een demarrage van Baert moesten Ritserveldt en André Hendrickx de rol lossen, even later moesten ook Christiaens en Wyckaert het zelfde lot ondergaan. Er kwam een hergroepering en reden een 40-tal renners voorop. Even later reden Cael en Vianen (Ned) weg, kregen het gezelschap van opnieuw Van Ackere, Van Looy en Van Rijmenant. Deze vijf mochten voor de zege spurten en won Frans Van Looy voor Fernand Van Rijmenant, Gérard Vianen (Ned), José Van Ackere en Eddy Cael. Op 1’30” wasvoor plaats 6 de Columbiaan Giovanni Jimenez sneller dan Daan Holst (Ned), Dirk Baert, Willy Planckaert, Guido Reybrouck, Raf van Bruwaene e.a.

    De inrichters van 9e kermisprijs te Stabroek hebben met dubbele pech moeten afrekenen. Wat betreft het aantal vertrekkers waren er op het normale inschrijvingsuur amper 20 renners. Men heeft dan nog even gewacht en is men uiteindelijk met 34 kunnen vertrekken. En na de wedstrijd heeft het minuten geduurd alvorens de officiëlen wegwijs geraakten uit de puzzel van een onduidelijke fotofinishfilm. Ook hier kreeg men onmiddellijk een ontsnapping, en hadden Debuysschere en Ongenae vrij vlug een bonus van 2’30”, en konden 9 van de 13 ronden voorop blijven. Voor favoriet Jos Abelshausen was een stuurbreuk de reden om de wedstrijd te verlaten. Op 3 ronden van het einde hebben Verhaegen, Verreydt en Delcroix de beslissende jump geplaatst. Deze laatste zat echter in de tang van de ploegmaats, waarvan Frans Verhaegen profiteerde om zijn 1e seizoenszege te behalen. Op 50meter vloerde Louis Verreydt zijn kompaan Ludo Delcroix. Slechts 10” later was Richard Bukacki (Ned) voor plaats 4 sneller dan Willy Teirlinck, August Herijgers, Alfons Scheirs e.a.

    05-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Limburg - verdiensten

    .
    Jos Jacobs

    In de 29ste Ronde van Limburg was er in totaal 90.000 frank te verdienen. Het meeste hiervan ging naar K.W.V. Turnhout dat voor 17.201 fr. langs de kassa mocht passeren. Eindwinnaar Jos Jacobs was de grote slokop met 5.719 fr. Ook Frans Van Beeck met 4.425fr was een grootverdiener. Roger de Backer heeft 19fr. bijgedragen.

    Wat betreft de twee Brabantse ploegen wonnen de Stoempers uit Leuven met 9.333fr.bijna het dubbele van Jette Sportief 4.541 fr.. Bij de Stoempers waren Meeus Omer 3.200 fr en Jean-Marie Coenen 2.650 fr. de grootverdieners. Gommaar Van Calster heeft 19fr. bijgrdragen, René Wuyckens staat niet in de lijst, zal dus niets verdiend hebben.

    Bij Jette was Henri Van Horenbeke met 919fr. de koploper, gevolgd door Jean-Pierre Sterckx met 869fr. Ook hier was een renner met 19fr. de eer was voor Bruno Vrancken.

    05-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dauphiné - Libéré


    Cees Bal

    De laatste rit in de Dauphiné-Libéré werd verreden tussen Montceau-les-Mines naar St. Etienne over een afstand van 229km. De ploeg van leider Ocana hield de wedstrijd voortdurend onder controle. Slechts op 50km van het eind kwam er enige strijd. De Fransman Coroller (Flandria) poogde een beslissing te forceren. Het was Martinez die achter de leider ging maar kreeg Demeyer mee als waakhond. Coroller reed tot bij de 2’ voorsprong bijeen. Hij werd uiteindelijk vervoegd door, Garcia, Bal, Delepine, Mollet, Alain Santy, van der Leeuw en Roques. Op 8km van het einde slaagden, Bal, vander Leeuw en Mollet erin hun medevluchters te Verschalken. In de spurt won de 21-jarige Cees Bal (21/11/’51) vrij gemakkelijk zijn eerste profzege. Op 1” werd Theo van der Leeuw 2e en was plaats 3 voor de Fransman André Mollet. In het eindclassement heeft Luis Ocana 1’10” voorsprong op Bernard Thevenet en volgt Joop Zoetemelk als derde al op 10’09”. Eerste landgenoot is Frans Verbeeck op plaats 8 en volgt op 18’48”, in het puntenclassement heeft Frans 14 punten minder dan de winnaar Cyriel Guimard die er 225 heeft. Voor Luis Ocana is het de derde maal in vier jaar dat hij de eindzege behaald.

    04-06-2013 om 01:15 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Aubel kreeg Joseph Borguet na 90km als winnaar en had 15” voorsprong op Pierre Sonnet die Hugo Gevers naar plaats drie verwees.

    Te Otegem werd het een derde seizoenszege voor Paul Lannoo die 2.20’ deed over de 98km. Op 5” werd Eric Rosseel tweede en had Ronny De Meyere 30” achterstand.

    Een zevende zege behaalde René Dillen te Stabroek voor Edmond Verbruggen en Leo Huysmans. Zij legden de 110km af in 2.53’.

    04-06-2013 om 01:13 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milk Race

    .
    Fedor den Hertog

    In de 8e rit van de Milk Race, Sheffield-Harrogate over 168km hebben de Nederlanders het ganse podium bezet. Fedor den Hertog die op het hoogste schavotje stond legde de 168km af in 4.44’24”. Op 37” werd Ton van der Spiegel tweede voor leider Piet van Katwijk. Deze blijft uiteraard leider.

    04-06-2013 om 01:11 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Limburg - liefhebbers

    .
    Winst voor Guido Verheyden

    In de laatste rit van de Ronde van Limburg, Neeroeteren-Zelem over 166km heeft Omer Meeus alles of niets gespeeld het werd niets. Na 50km was Omer ontsnapt met Vrancken, Wellens en Vande Wiele ploegmaat van leider Spileers. Deze 4 hadden vlug anderhalve voorsprong. Vanaf dat ogenblik was de gele trui en zulks over een afstand van wel 50km, niet aan de leiding weg te slaan wat hem later zuur zou opbreken. Na 110km werden de leiders, waarbij Meeus was lek gereden, opnieuw bijgehaald. Op 30km van het einde gingen, Van Horenbeke, Van Beeck als best geplaatste stond op 1’51”, Sels, Vanstraelen, Verbraecken, Taskin en Verheyden in de aanval. Toen 19 renners met daarbij Jacobs en Schepmans die het felst de leider konden bedreigen op zoek gingen naar de koplopers was Sileers er niet bij. De zeven bleven 15” buiten schot en mochten voor de zege spurten. Het was Guido Verheyden die het haalde voor Frans Van Beeck, Raymond Vanstraelen, Karel Sels, André Verbraecken, Guido Taskun en Rik Van Horenbeke die 4” werd aangerekend. Van de 19 was Ludo Noels de snelste voor Lieven Malfait, Herman Deneys, Hugo Thijs, Serge Vandaele, Benny Schepmans, Jos Jacobs, Jean-Pierre Sterckx, Jean-Pierre Baert, Gaston Louwet, Frans Tilburgs, Jacques Crabbé, Gustaaf Verboven, Urbain Van der Flaes, Roger Loysch, Benny Paulissen, Luc Leman, Jean-Marie Coenen en Adrien De Leeuw. Op 1’38” was Omer Meeus nog de snelste van het peloton waarin Jean-Pierre Spileers 33e werd.

    In het einklassement heeft Jos Jacobs 5” voorsprong op Jean-Pierre Spileers. Op 3.Frans Van Beeck 18”, 4.Benny Schepmans 19”, 5.Karel Sels 22”, 6.Roger Loysch 25”, 7.Jean-Pierre Baert 30”, 8.Jean-Marie Coenen 33”, 9.Hugo Thijs 34” en is plaats 10 voor André Verbraecken eveneens op 34”. Zestig renners hebben de Ronde uitgereden. Turnhout was de beste ploeg en moest Guillaume Demaer met de Stoempers tevreden zijn met plaats 5.
    .
    Guillaume Demaer helpt zijn kopman

    04-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koersel

    .
    Winst voor Leopold Vanden Neste

    Koersel mocht 100 profs een rugnummer geven, maar spijtig voor de inrichters was er weinig publieke belangstelling. Reeds van bij de start kregen we een spervuur van demarrages en uitvallen die het peloton in een langgerekte sliert over het bochtige en schilderachtige parcours trokken. Het waren vooral de Rokado’s die het talrijkst vertegenwoordigd waren die Vanspringel of Houbrechts in de slotfase in een gunstige positie wilden brengen. Toen op 25km van het einde het peloton in twee scheurde waren Herman of Tony er niet bij. Bij het inzetten van de eindspurt was er achteraan de kopgroep wat duw- en trekwerk waarvan de Nederlanders Priem en van Katwijk de grootste slachtoffers werden. Leopold Vanden Neste haalde het voor Georges Vanconingsloo, Frans Van Looy, Willy De Geest, Jos Van Beers (Ned), Tony Gakens, Alfons De Bal, Jos Schoeters, José De Cauwer, Jan Spetgens (Ned), Harry van Leeuwen (Ned), Eddy Peelman, Cees Priem (Ned) en Jan van Katwijk (Ned).

    van Katwijk te voet

    04-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    De leider en ritwinnaar op het podium

    Te Forte del Marmi werd met een tijdrit over 37km de 16e rit in de Giro verreden. Het gillen begon al toen Gimondi door de finish reed. Wel 50 mensen stonden op het podium, vanwaar de renners vertrokken waren. Er was slechts plaats voor hooguit twintig als men ze samen perste, en het hele ding ging met een droge kraak door mekaar. Vlak daarop en nog voor Merckx aan de aankomst was, begon het dansen en springen, Gimondi had gewonnen. Felice had 46’23” gereden over de 37km. Zijn ploegmaat Ole Ritter werd nog tweede op 23”, en dan pas kwam Eddy Merckx die 31” moest prijsgeven. Op 4 eindigde Roger Swerts die 1’15” verloor. Verder bestond de top10 uit: 5.Gösta Pettersson 1’20”, 6.Roger De Vlaeminck 1’22”, 7.Julien Stevens 1’32”, 8.Francesco Moser 1’44”, 9.Luiciano Borgogno 2’06” en 10.Josè Pesarrodona 2’40”. Eddy Merckx is nu leider met 6’57” op Felice Gimondi die voorbij Giovanni Battaglin is gegaan. Morgen genieten de renners van een dagje rust.

    04-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Buitenland

    Voor onze landgenoot René Dillen was er een derde plaats in Parijs-Roubaix voor liefhebbers. Na 234km was de zege voor de Fransman Patrick Beon die 5.34’ in het zadel heeft gezeten. Op 2 eindigde zijn landgenoot Claude Behue. Plaats 4 was voor Patrick Collinet in zijn spoor volgden André Corbeau en Maurice Legrand allen Fransen. Op 2’ volgden nog 2 Fransen, Jean-Paul Richard en Georges Talbourdet. Plaats 9 op 3’30” ging naar Alain Cigano (Fr) en was plaats 10 voor onze landgenoot Rudy Rijpens.

    Nog in Frankrijk eindigde de 3daagse van Lumbres met 2 ritten. Rit 3a werd gewonnen door Christian Davaine (Fr) en rit 3b door René Bleuze (Fr). In de eindstand heeft André Fosse (Fr) 13” voorsprong op zijn landgenoten René Bleuze en Bourillon, plaats 4 is voor onze landgenoot Raf Coene.

    In de Milk Race werd er een ploegentijdrit gereden tussen Leicester en Sheffield over een afstand van 106km. De zege was voor de Nederlanders met een tijd van 2.22’43”. Zij hadden 1’17” voorsprong op Tsjechoslovakije en 1’40” op de Zweden.De Nederlander Piet van Katwijk blijft uiteraard leider.

    In Luxemburg eindigde de Pijl van het Zuiden. De laatste rit was 111,6km en werd verreden tussen Dudelange en Esch. De Nederlander P.Pirard haalde het voor H Schneider. Op 55” werd de Duitser Joseph Weber derde. In de eindstand heeft Erny Kirchen (Lux) 49” voorsprong op zijn landgenoot Ferdy Reuland en volgt de Duitser Klaus Joerdens als 3e op 1’43”. Eerste landgenoot is Florent Vos die 4e werd op 2’11. Onze andere landgenoot André Coppers eindigde op plaats 8 op 5’50”. Voor Nederland was er plaats 6 voor P.Pirard 4’30”, John Bakker op 7 met 5’25” achterstand en werd John Van der Meer 10e op 6’35”.

    03-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Limburg - liefhebbers

    .
    Omer Meeus wint

    Voor sportbestuurder Guillaume Demaer is de kop er af. Hiervoor zorgde Omer Meeus die verleden jaar de eerste rit had gewonnen en nu op weg naar Hoeselt de goede trein had gemist. Na de Omloop Het Volk en Linter is de 2e rit Hoeselt-Neeroeteren zijn derde zege dit jaar. Omstreeks km 80 die rustig waren verlopen werd Van Beeck een ploegmaat van de leider voorop gestuurd. Het is pas 15km verder dat Van Braeckel, Meeus,Pels, Bierebeeck, Deckers (Ned), Van der Flaes en Cuypers bij de vluchter kwamen. Even later kwamen ook Spileers en Sels aansluiten. Toen ook Loysch en Louwet op zoek gingen naar de leiders bleef leider Jacobs in het peloton. Bij de eerste doortocht te Neeroeteren had Jacobs al 1’25” achterstand opgelopen. Omer Meeus versloeg na 137km Roger Loysch, Etienne Van Braeckel en François Van Beeck die allen dezelfde tijd kregen. Op 4” werd Karels Sels 5e en nog 1” later was plaats 6 voor Gaston Louwet. Jean-Paul Spileers die 10e werd op 21” is de nieuwe leider.

    Nadien werd er nog een ploegentijdrit van 4km afgewerkt. Deze werd gewonnen door Lierse BC in een tijd van 6’25” voor de Stoempers uit Leuven die 6’25”4 reden was Merelbeke van leider Spileers met 6’27” derde en werd Turnhout de ploeg van Jos Jacobs 4e met een tijd van 6’28”.

    03-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Te Aye kreeg men 41 renners aan de start en werd er voor de provinciale titel van Luxemburg gestreden. Het was winnaar Alex Prophéte die na 100km afgelegd in 2.55’ de trui mocht aantrekken. Stonden mee op het podium, Jean-Claude Roppe en Herman Van Gansen.

    Balen-aan-de Vesder mocht 40 renners inschrijven en liet hen 108km koersen. Na 2.46’ wedstrijd had Maurice Belet 5” voorsprong op José Renwart, Pierre Sonnet, Mathieu Buckx (Ned),Jean-Luc Yansenne e.a.

    Booischot mocht na 107km de zegebloemen overhandigen aan Alfons Van Camp die er 2.44’ had over gedaan. Plaats 2 was voor Ludo Peeters en werd Leon Badts derde.

    In Daknam bestond na 108km afgelegd in 2.40’ het podium uit 1. Walter Dingemans, 2.Rudy Heyns en drie Aimé Van Avermaet.

    Te Gits mocht Geert Malfait na 125km die hij had afgelegd in 3.13’ de zegebloemen mee naar huis nemen. Plaats 2 op 5” was voor Daniël De Sloovere en werd op 10” Alain Desaever derde.

    Te Goetsenhoven werd er na 109km met twee voor de zege gespurt. Eddy Van Hoof haalde het na 2.30’ wedstrijd van Leopold Verboven. Plaats 3 op 25” was voor Eddy Lemmens.

    Hennuyères kreeg de Italiaan Aldo Cecci na 110km als winnaar. Op 1’30” volgde Theo Herremans en 5” later werd Joël Chanoine derde.

    Te Genenbos-Lummen stonden onder de 59 vertrekkers een 10tal Nederlanders. Eerste aanvaller werd Louis Meyers die echter geen versterking kreeg en zich opnieuw liet inlopen. In de 8e ronde kwamen 17 renners aan de leiding, even was er een poging van 2x drie renners maar kwamen ook de anderen opnieuw aansluiten. In de laatste ronde reden van de 17 er negen weg en kon nog 1 renners aansluiten. Van deze 10 won Gustaaf Cuylits met 50meter voorsprong, wat zijn eerste palm werd nadat hij een paar jaren heeft stilgelegen en dit seizoen opnieuw beginnen te koersen is. Op 2 eindigde Hubert Janssens en werd de Nederlander Mari van Venrooy derde en de eerste aanvaller Louis Meyers knap 4e, en mag Frans Lemmens de top5 afsluiten.

    Meldert kreeg 55 renners aan de start, zij maakten er een mooie wedstrijd van. Na 110km afgelegd in 2.42’ won Rudy Brusselmans met 10” voorsprong. Op 10” volgde Romain Vercauter. Dijlespurter Jean Weymans eindigde ook afgescheiden als 3e hij had 1’10” achterstand. Voor plaats 4 regelde Karel Rottiers de rest.

    Moha kreeg slechts 15 renners aan de start, zij mochten 102km koersen. De winnaar Gérard Cortenray legde die af in 3.05’. Zijn drie medevluchters eindigden in deze volgorde 2.Guy Minsart, 3.Bernard Tilmant en op 4.Daniël Mellaerts

    Nazareth kreeg Abel Holvoet als winnaar die na 108km Dirk Gorteyn en Eddy Vantieghem mee op het podium kreeg.

    Te Ohain mocht na 100km Frans De Koninck de bloemen mee naar huis nemen. Hier waren plaats 2&3 voor Lucien Pratte en Hendrik Arnouts

    Sint-Joris-Winge kreeg Marc Van Ouytsel na 110km als winnaar voor Willem Peeters en André Collas.

    Sint-Pieters-Leeuw waar er 110km werd gekoerst gingen de zegebloemen naar François Moyson voor Eddy Cools en Luc D’Hoeckers.

    03-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK - Juniores

    .
    Kampioen Emiel De Haes

    Te Doornik werd het BK voor juniores betwist, de renners moesten 10 ronden van 9km afhaspelen waarin een lange helling, bezaaid met oneffen kasseien. Midden een zee van volk hebben de grote favorieten Jean-Luc Vandenbroucke en Eddy Copmans de bende tijdens 2 ronden op sleeptouw genomen. Toen viel Jean-Luc weg en kregen we plots een open titelstrijd. Bij de vierde doortocht reden 9 renners voorop, daarvan bleven enkel De Haes en Bossant de volgende ronde mee vooraan toen 8 anderen bij hen aansloot. Alhoewel de 10 vooraan elkaar goed verstonden kwam er achter hen een ernstige tegenreactie van 9. De Haes voelde het gevaar ging wat sneller rijden en kon enkel Lecocq aansluiten, maar kwamen even later ook de 8 anderen opnieuw aansluiten. Even later boog De Haes zich nog eens dieper over zijn stuur en was opnieuw weg. Twee achtervolgers De Bie en Van Gils bleven geruime tijd op 20 meter hangen. In de laatste kilometer bouwde Emiel De Haes zijn voorsprong nog uit en won met 32” voorsprong op Rudy De Bie en volgde René Van Gils op 34”. Het podium werd door 3 renners van de provincie Antwerpen ingenomen. Verder volgden op 37” Bernard Lecocq, op 49’ Jacky Corvers. Noël Dejonckheere won de spurt voor plaats 6 op 1’ voor Ronnie Bossant, Patrick Verstraete en William De Gendt. Op 1’10” was Robert Saren voor plaats 10 sneller dan Patrick Lefevre e.a.
    .
    De kopgroep met Patrick Lefevere aan de leiding



    03-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Dirk Baert

    In Halle werd de eerste ontsnapping op gang gebracht na 18km door Arthur Vande Vijver die Eddy Moreels en Romain Maes meekreeg. Aan km 55 kregen zij het gezelschap van Vander Linden, Berckmans, Hendrickx, Verplancke en Kindt, even later van Pauwels, Goossens, Van Landeghem, Van Cauter, Van Malderghem en Teirlinck, zij liepen tot 2’ uit. Dan was het Godefroot die reageerde en bracht een groep van 18 tot op 50” van de koplopers. Hieruit reden Dewitte, Callens en Baert naar de eersten. Vooraan ging Vander Linden even voorop rijden, maar zonder succes. Toen ging Van Malderghem had na 155km een voorsprong van 40” maar had zijn krachten overschat en kreeg een spectaculaire inzinking. Onderstussen was Godefroot met zijn groepje vooraan komen aansluiten en werd Van Maldgehem op 4km van de finish gegrepen. In de spurt won Dirk Baert verrassend met een halve lengte van Walter Godefroot, Richard Bukacki (Ned), Willy Teirlinck, Daniël Verplancke, Romain Maes, Herman Vrijders, Jos Schoeters, Robert Mintkiewicz (Fr), Eddy Moreels, Ronald Dewitte, Jean-Pierre Berckmans, Christian Callens, Ludo Vander Linden, Daniël Pauwels, Gérard Hendrickx en Arthur Vande Vijver. Op 7” werd Eddy Goossens 18e, werd Ghislain Van Landeghem 19e op 26” en moest Willy Van Malderghem als 20e nog 1’05” prijsgeven.

    De omloop van Midden-België in Lier werd gewonnen door Willy Planckaert met 25” voorsprong. Dan volgden 3 ploegmaten, Jos Abelshaussen, Jan van Katwijk (Ned) en Frans Verhaegen, Fernand Van Rijmenant die als individueel rijd, Paul Collaer, de Duitser Wilfried Peffgen, Willy In ’t Ven, Louis Verreydt en is plaats 10 voor de Nederlander Jos van Beers.

    03-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dauphiné - Libéré

    Vandaag moesten de renners twee ritten afwerken, in de voormiddag een rit in lijn en in de namiddag moest men tegen de klok rijden. In de voormiddagrit Lyon-Montceau-les-Mines over 147km heeft onze landgenoot Wilfried David wel voor een serieuze stunt gezorgd. Wilfried kwam te laat aan de start, moest een paar kilometers hard rijden om bij het peloton te geraken en besloot toen om zijn inspanning voort te zetten. Aan km 15 reed hij aan de leiding met de Fransen S. Vasseur, Raymond, Rouxel en Largeau, de Nederlanders Koken en Kelleners, en onze landgenoten Vanneste en Van Marcke. Nog vond David het niet genoeg, aan km 84 begon hij aan zijn solonummertje, en had het peloton al 7’ achterstand. Op de top van een colletje van 3e categorie volgde Kelleneers op 2’, en de zeven op 3’ een slapend peloton volgde op 11’. Aan de streep hield Wilfried David 1’32” over op Wim Kelleneers. Voor plaats 3 op 3’27” was Jean-Claude Largeau sneller dan Ben Koken, Willy Vanneste, Sylvain Vasseur, Ronny Van Marcke, Charles Rouxel en Christian Raymond. Op 8’59” won Cyrille Guimard de spurt voor plaats 10 tegen Frans Verbeeck die op 15km van de meet was lek gereden en moest spurten op de fiets van Willy Abbeloos.

    In de tijdrit over 31km verreden tussen Montceau-les-Mines en Le Creusot heeft Luis Ocana zijn achterstand op Bernard Thevenet opgehaald en mag morgen aan de laatste rit beginnen met 1’10” voorsprong op zijn Franse rivaal. Ritwinnaar Luis Ocana had 43” voorsprong op Raymond Poulidor, 53” op Joaquim Agostinho en Cyrille Guimard. Voor Bernard Thevenet was er plaats 5 op 1’08”.

    03-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    "Cochise" wint met een straat voorsprong

    De 15e rit in de Giro Firenze-Forte del Marmi zal de geschiedenis ingaan als de rit die werd gewonnen door een Columbiaan. Het is Martin “Cochise” Rodriguez die de eer mag opeisen. Cochise duidt op een Indiaanse afstamming, maar het kan ook “koetsier” betekenen. Voor Martin Rodriguez geldt dit laatste. Hij werkte in zijn vrije tijd als koetsier in Bogota, de hoofdstad van Colombia, toen hij nog liefhebber was. Op 7/10/ 1970 verbeterde hij in Mexico het uurrecord bij de liefhebbers in open lucht. In 1971 kwam hij naar Europa om deel te nemen aan het wereldkampioenschap achtervolging bij de liefhebbers. Hij won en kwam onmiddellijk in de belangstelling te staan van de Italiaanse sportgroepen, maar hij wilde liefhebber blijven. Toen hij in de Ronde van Mexico ging rijden met een trui van een extra-sportieve groep, bracht dit zijn uitsluiting mee. Men gaf hem onmiddellijk een beroepsvergunning, sloot aan bij Bianchi en kwam zich in Italië vestigen. Nu terug naar de rit waar eigenlijk niets gebeurde dan dat op 50km van het einde de groep in twee stukken viel. Vijftig renners vormden het eerste, iets meer dan vijftig de tweede groep. Op 4km van het einde is “Cochise gegaan en hield aan de streep 3” over. Het was Marino Basso die tweede werd voor Roger De Vlaeminck, Patrick Sercu, Rik Van Linden, Eddy Merckx, Pierino Gavazzi, Gianni Motta, Davide Boifava en sluit Gerben Karstens de top10. Op punten blijft Roger De Vlaeminck aan de leiding en in het algemeen klassement is het Eddy Merckx die nog steeds met 6’39” voorsprong aan de leiding staat.

    03-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Ritchie Gregson

    Onze landgenoot Yvan Ronsse was de beste in de internationale liefhebberswedstrijd Enschede (Ned)-Münster (Duits) over een afstand van 179km. De 22-jarige Ronsse reed op 60km van het einde uit een 28 man sterke groep weg. Snel nam hij 1’ voorsprong, die ondanks een sterke tegenwind op 30km van het einde 3’ bedroeg. Voor plaats 2 op 3’03” was de Duitser Diter Leitner sneller dan onze landgenoot Luc Decroock en de Nederlanders Jimmy Kruunenberg en Rhett van Trigt. Onze landgenoten wonnen ook het ploegenclassement voor Duitsland en Nederland.

    Ook in Frankrijk was er en Belgische overwinning. In de 3daagse van Lumbres won Raf Coene de tweede rit.

    In de Milk Race is men aan de 6e rit, van Stoke-on-Trent naar Leicester. Er moest 136km afgelegde worden wat de winnaar de Tsjech Jindrich Marek deed in 3.25’55”. Met hem stonden 2 Britten op het podium, Ritchie Gregson en Mick Wishart. De Nederlander Piet van Katwijk blijft leider.

    In Nederland werd de Ronde van Midden-Zeeland verreden een wedstrijd over 193km. Winnaar Piet Maas die twee dagen geleden bij ons in Hoboken kwam winnen heeft nu geprofiteerd van de rivaliteit tussen de Zeeuwse renners Jan Raas en Wim de Waal. Toen Maas wegreed wou geen van beide het gat dicht rijden. Piet Maas won met 27” voorsprong op Wim de Waal en Jan Raas. Op 4 volgde Piet Franken met 34” achterstand. Voor plaats 5 op 1’05” was Wim de Wilde sneller dan K. Heine.

    In Luxemburg is men aan de voorlaatste dag in de Pijl van het Zuiden. Rumelange-Dudelange was 146,9km die werden afgelegd in 3.46’16” door de Luxemburger Erny Kirchen in zijn spoor volgden zijn landgenoot Nico Neyer en werd de Duitser Klaus Joerdens derde.

    02-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers-binnenland

    .
    Martin De Clercq klaar om er in te vliegen

    Balatre kreeg 54 renners aan de start om 108km te koersen. Na 2.40’ was de klus geklaard en mocht Lucien Pratte de zegebloemen n ontvangst nemen. Plaats 2 was voor Michel Leclercq die op 20” volgde en sneller was dan Yvan Raveydts e.a.

    Boekhoute moest voor hun kermiskoers met 29 renners tevreden zijn. Daaronder veel plaatselijke renners die onderlinge rivaliteit vertoonden. Toch geraakte Martin De Clercq na een premiespurt voorop met Wilfried Vyncke. Na 100km afgelegd in 2.25’ toonde Vyncke zich de vlugste aan de streep. De spurt voor plaats 3 was een kolfje naar de hand van Yvan Van de Steene die Romain Vercauter, Hilaire De Cocker, Herman Van Gansen, Eddy Coeckaert, Alex Claeys, Jan De Baets, Marc Stofferis e.a. achter zich liet.

    Marcel Laurens was van Heist-op-den-Berg naar Chénée getrokken, waar 26 anderen met hem de start namen. Het werd na 145km een voorsprongzege van 2’30” op Jacques Mean, Hub Geilenkirchen, Jean-Luc Yansenne e.a.

    Dolhain waar 47 renners aan de start stonden werd het met Cees van Dongen een Nederlandse overwinning. Na 100km afgelegd in 2.32’ had hij 15” voorsprong op Joseph Hensen die nog een Nederlander Ad Tak vooraf ging.

    Herentals dat 33 rugnummers mocht uitdelen kreeg na 72km wedstrijd afgelegd in 2.10’ Guido Bellens als winnaar die in een spurt met acht de snelste was. Op plaats 2&3 volgden Walter Dingemans en August Van Looy. Vanaf plaats 9 had men 1 ronde achterstand.

    Rudy Heyns was te Lebbeke de beste van 41. Na 108km afgelegd in 2.30’ versloeg hij Joseph Meynzer, Gustaaf De Proft, François Matthijs, Raf Nobels e.a.

    Met 59 inschrijvingen mocht men in Lede tevreden zijn, wat na 110km Edward Bogaert ook was. Na 2.53’ wedstrijd was hij sneller dan Sylvain Van Gyseghem. Op 15” was Johan Van Uffel voor plaats drie sneller dan Gerrit De Clercq, Lucien De Wilde en Yvan De Vriendt. Voor plaats 7 op 50” was Arthur Van De Neucker de snelste.

    Te Ledegem kwamen slechts 16 renners aan de start die wel 142km moesten afleggen. Ronny Vandekendelaere deed dat in 3.29’, en was 1 lengte sneller dan zijn medevluchter Marc Meernhout. Marc Steels als derde volgde op 1’20”. Plaats 4 op 1’25” ging naar Erik Serlet en ook de vijfde Franky De Gendt kwam op 2’47” solo over de meet.

    In Oostende moest Eddy Roquetti tevreden zijn met een 4e plaats op 20” van de drie koplopers. Het was Gilbert Eeckhout die won na 72km wedstrijd, afgelegd in 2.04’. Plaats 2&3& waren voor Marc Van De Putte en Rudy Hesters. Hier hebben 47 renners de start genomen.

    Terhagen mocht 1 renner meer inschrijven dan Oostende, zij moesten wel 30km langer koersen. Paul Clinckaert deed dat in2.32’ en bestond de top10 verder uit: Eric Van Lent, Leo Huysmans, Alex Dockx, Eddy Cools, Theo Dockx, Alex Robberecht, Edmond Verbruggen, Jean Weymans en Jos Remes.

    Te Torhout waar 37 renners aan de start kwamen won voor eigen volk Eric Jacques zijn tweede wedstrijd van dit seizoen. Na 105km afgelegde in 2.28’ had hij 1’30” voorsprong op Florent De Leersnijder, Dirk Ongenae, Carlos Cuyle Alain De Saever e.a.

    Wezembeek-Oppem waar men met 36 aan de start stond kreeg ook een winnaar uit Heist o/d Berg. Jos Gijsemans was er na 108k en 2.45’ fietsen sneller dan Luc D’Hoeckers. Raf Constant kwam 5” later over de streep. En van een volgend groepje op 30” was Paul Lameir voor Marcel Pauwels e.a.

    Wuustwezel dat 43 renners de start mocht geven kreeg Jos Van De Poel na 108km koers als winnaar, met hem stonden ook Willy Vanden Ouweland en Florimond Van Hooydonck mee op het podium.

    02-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy Planckaert

    Na een mislukt criterium van vorig jaar achter derny’s zat Nering door Sport financieel aan de grond. Toch hebben zij het klaar gekregen om opnieuw hun omloop “Schelde en Durme” te laten doorgaan. Er was een ruime publieke belangstelling en er werden 77 rugnummers uitgedeeld, en toen de renners de start namen hield het op met regenen. Onmiddellijk na de start was er de eerste ontsnapping van een vijftal die het echter niet lang volhielden. Ernstiger werd het na de 1e doortocht toen, Depireux, Van Landghem, Van Rymenant, Peersman en Bracke wegreden en tot 1’10” uitliepen, maar was het halfkoers ook voor hen gedaan. Toen waagden De Cauwer en Antheunis hun kans, zij mochten tot 1’19” uitlopen maar op 15km van het einde was ook hun liedje uitgezongen. Het was vooral Verschueren die er had voor gezorgd en onmiddellijk doorging, maar Maes, Goossens, Planckaert, Van Sweevelt en Loysch lieten zich niet verrassen. Een tegenreactie van een drietal renners kwam te laat. Het was Willy Planckaert die met 1 lengte won van Roger Loysch, Guido Van Sweevelt, Eddy Goossens, Theo Verschueren en Frans Maes. Op 200meter volgden Ronny Vande Vijver, Jos Abelshausen en Ronny De Bisschop. 20” later was Eddy Reyniers de snelste van de groep.

    De tweede wedstrijd vond plaats te Ledegem waar 55 renners de start namen voor de omloop van de Grensstreek. Ook in deze wedstrijd was er een vroege ontsnapping, na 10km reden 6 renners uit het peloton weg. Na 23km was hun voorsprong al 3’ en te Roeselare na 60km was het bijna 7’ wachten vooraleer de groep opdaagde. Op de Rode-en Kemmelberg was telkens De Buysschere die als eerste de top bereikte. Een groep van een 25-tal renners vormde zich waarin vooral Maertens en Godefroot het bedrijvigst waren,en onder hun impuls een groepje van 11 renners zich ging afscheiden. Na 130km hadden de leiders nog steeds 2’30” voorsprong wat De Geest, Vanspringel, Vanclooster, Maertens en Van Looy nog te veel vonden en reden van hun gezellen weg. Deze vijf kwamen bij de koplopers en kwam even later ook Godefroot en zijn gezellen opnieuw aansluiten. Op dat moment ging Vanspringel, Maertens, Vanclooster, Van Looy en De Buysschere die de ganse wedstrijd in de aanval stond weer mee. Ook De Geest kam nog aansluiten. In de laatste plaatselijke ronde was het Noël Vanclooster die wegreed en 28” overhield op Willy De Geest, 33” op Freddy Maertens, Frans Van Looy en Herman Vanspringel. De man van de wedstrijd Christian Debusschere werd 6e op 42”. Voor plaats 7 op 1’39 was Walter Godefroot sneller dan José Van Ackere, Georges Pintens e.a.

    02-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dauphiné-Libéré

    .
    Jean-Claude Genty

    De koersleiding heeft in de 5e rit Orange-Lyon hemel en aarde bewogen om de renners, die na 3uur wedstrijd reeds 1 uur achterstand telden op het voorziene uur, tot meer strijd aan te manen. Een premie van 10.000fr. werd uitgeloofd en zorgde Van Impe even voor animo. De premie werd niet toegekend, wel werd er een nieuwe van 15.000fr. uitgeloofd. Genty en Roques lieten de wandelende groep in de steek, liepen tot bijna 10’ uit en in de spurt toonde Jean-Claude Genty zich sneller dan de op een lekke band spurtende en wenende Michel Roques. Voor plaats 3 was op 1’58” Walter Planckaert de snelste voor Regis Delepine, Cyriel Guimard, Frans Verbeeck die eveneens op een lekke band moest spurten en alzo een puntje voor de groene trui moest prijsgeven, en de rest van het peloton. Wat betreft de premie van 15.000fr. deze is niet toegekend, Genty en Roques kregen wel elk 2.500fr. om het gezicht van de wedstrijd toch een beetje te hebben gered.

    02-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Winst voor Francesco Moser

    Met Bolsena-Firenze 202km is men aan rit 14 toe. Laat het nu juist de herdenkingsdag zijn van de stichting van de republiek en men eindelijk nog eens een Italiaanse overwinning mag vieren. Hiervoor zorgde de jonge neo-prof Francesco Moser de jongste van de vier koersende broers, van wie Aldo, de oudste, eveneens onder de deelnemers is. Op 50km van het einde was Francesco met 7 anderen ten aanval getrokken. Op de helling van Panzano kwam het peloton tot op de hielen van de leiders. Fuente sprong tot bij de leiders en ging onmiddellijk door enkel zijn ploegmaat Zubero en de Italianen Poggiali en Moser konden mee. Even later gingen Schiavon en Cavalcanti zonder succes op zoek naar de leiders. Net op dat ogenblik reed Merckx plat en ook De Vlaeminck kon niet reageren omdat hij een val deed. In de spurt was Francesco Moser sneller dan Roberto Poggiali en de Spanjaarden José- Manuel Fuente en Luis Zubero die 1”&2” kregen aangerekend. Op 31” was Silvano Schiavon voor Giovanni Cavalcanti. De groepsspurt op 1’15” werd gewonnen door Roger De Vlaeminck die daarmee opnieuw leider werd in het puntenklassement. Eddy die als 48e over de meet kwam blijft uiteraard leider.

    02-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Limburg - liefhebbers

    .
     Jos Jacobs 2x winnaar en leider

    In de Ronde van Limburg begon men met een rit in lijn Hasselt-Hoeselt en werd er daarna te Hoeselt tegen het uur gereden. De Nederlander Boersma lag aan de basis van de eerste vlucht die enige allures kreeg. Te Tongeren kreeg hij het gezelschap van 16 anderen, zij hielden stand tot na de beklimming van de Hallembay waar Bortels als eerste boven kwam. Het zijn vooral Noels en Jacobs die er voor zorgden dat bij de beklimming van de Kannerberg het tot een volledige hergroepering kwam. De beslissing viel na 80km bij het binnenrijden van Gellik toen Spileers (winnaar van verleden jaar) en Jacobs toesloegen, eerst kwamen er 7 aansluiten, en even later nog 4. De dertien reden zo ongenadig hard dat in amper 10km de achtervolgers op 2’ werden gereden. Op het einde moest Baeten vooraan loslaten en Engelen met een lekke band afhaken. In de moeilijke spurt bergop versloeg Jos Jacobs met een ½ lengte Benny Schepmans. Verder volgden, Jean-Marie Coenen, Jean-Paul Spileers, Frans Tilburgs, Hugo Thijs, Jean-Pierre Baert, André Verbraeken en Jean-Claude Van Hoof. Op 10 volgde Ward Pels op 5” en werd Paul Wellens 11e op 6”. De ongelukkige Leonard Engelen kwam op 29” als 12e over de streep. Voor plaats 13 op 1’45” won Omer Meeus de spurt van een vijftal.

    De individuele tijdrit over 7,6km kreeg dezelfde winnaar als in de voormiddagrit. Jos Jacobs reed 10’28”5 wat een gemiddelde is van 43km.566. Plaats 2 was voor Lieven Malfait met 10’34. Willy Govaerts werd met 10.47. derde op 4 volgde Benny Schepmans met 10’47”4 en werd Benny Paulissen vijfde met een tijd van 10’53”. Jos Jacobs is uiteraard de leider en staat Turnhout eerste in het ploegenclassement voor Leuven en Merelbeke.

    02-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Een jonge Demaer (4e van rechts met witte band in zijn trui) aan de start in Kessel-Lo voor de ouderlijke beenhouwerij.

    Morgen gaat de Ronde van Limburg voor liefhebbers van start, hieraan nemen twee Brabantse ploegen deel, waaronder de Stoempers uit Leuven. Bij de Stoempers is oud-beroepsrenner Guillaume Demaer ploegleider, bij wie ik sinds 1969 kom als vertegenwoordiger. In Guillaume zijn ploeg is een Deen opgenomen, Torben Kofod wiens echtgenote als EEG-secretaresse werkt in Brussel. Verder bestaat de ploeg uit Jean-Marie Coenen, Omer Meeus, Jean Vanderstappen, Jean-Claude Van Hoof en milicien René Wuyckens, wiens vader Staf in 1945 de eerste winnaar was met 16 punten tegenover 18 p. voor Raymond Impanis. Het was toen een wedstrijd voor onafhankelijken (1945-'46 & '47).Grote afwezige in deze ploeg is de beloftevolle Willem Peeters die reeds lang voor er over de Ronde werd gesproken bij de kleermaker was geweest om een mooi zwart pak te laten maken. Als morgen de Ronde start zal Willem mee opstappen in een bruiloftsstoet.

    01-06-2013 om 01:14 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Jan Ruckert

    In Frankrijk begon een driedaagse te Lumbres en werd Joël Girard de eerste winnaar.

    In de Milk Race won de Nederlander Piet van Katwijk zijn derde rit en werd tevens de nieuwe leider. Er werd gereden tussen Kidderminster en Stoke on Trent over een afstand van 142km. Na 3.48’ wedstrijd stonden mee op het podium de Zweed Bernt Johansson en de Ier Seamus Lally.

    In Luxemburg is men in de Pijl van het Zuiden aan rit 3 die verreden werd tussen Ettelbrück en Rumelange. Het werd een tweede Nederlandse zege met Jan Ruckert die de 147,3km aflegde in 4.12’47”. Plaats twee op 1’46” was voor de Duitser Klaus Joerdens en volgde de Luxemburger Erny Kirchen als derde op 2’10”.

    01-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland beroepsrenners & liefhebbers

    .
    Cor Tuit

    Te Zomergem moesten de beroepsrenners 137km afleggen. Na 3.14’ wedstrijd versloeg de Nederlander Leo Duyndam zijn medevluchter Ronald Dewitte. Op 10” werd Leopold Vanden Neste derde.

    Voor het avondcriterium te Opgrimbie kwamen 25 liefhebbers aan de start, zij moesten 40 rondjes afleggen. De renners hebben de ganse wedstrijd in de regen mogen rijden. Voor Bortels was dit geen probleem na enkele rondjes ging hij alleen in de aanval. Een zestal ronden later kwamen Tuit en Segers aansluiten. Achter hen heeft enkel Put nog geprobeerd tot bij de leiders te komen. In de spurt met drie was Georges Bortels sneller dan de Nederlander Cor Tuit en Albert Segers. Gustaaf Put als 4e kwam 1’ later over de meet. De groepsspurt op 1’30” voor plaats 5 werd gewonnen door Jean Lindekens voor Guido Verheyen, André Gruyters, Charles Palmans e.a.

    01-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dauphiné Libéré

    .
    Régis Ovion

    In de Dauphiné Libéré is men met Gap-Carpentras over een afstand van 207km aan rit 4 toe. Winnaar werd met 1 lengte Régis Ovion die dankbaar gebruik maakte van het feit dat Guimard en Verbeeck die een grimmig duel uitvechten voor het puntenclassement bijna ten val kwamen. Onderweg moesten de renners over de Mont Ventoux langs de gemakkelijkste kant. Daar heeft Ocana het verschil willen maken maar bleef Thévenet zelfs in de afdaling in het wiel van Luis zitten. Deze heeft dan maar gewacht op het groepje achtervolgers. Uiteindelijk werd er met 12 voor de zege gespurt en werd Cyrille Guimard tweede voor Frans Verbeeck, Joop Zoetemelk, Vicente Lopez- Carril,Antonio Martos, Joachim Agostinho, Andrés Oliva, Lucien Van Impe, Luis Ocana, Bernard Thévenet en Raymond Poulidor. Twee Nederlanders Tabak en Prinsen zijn afgestapt. Thévenet blijft leider met 6” op Ocana.

    01-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Derde ritzege voor Roger De Vlaeminck

    In de Giro was men aan rit 13 van Fiuggi Terme naar Bolsena over een afstand van 215km en moest men over de Poggio Nibbio (851meter-2e cat.). Reeds in de eerste kilometers begonnen de ploegmaats van Gimondi de demarreren, zij hadden de ergste verwijten gekregen van hun baas omdat gisteren niemand mee was in de ontsnapping die 10’ bonus had opgeleverd. Toch kwam er pas afscheiding toen men aan de Poggio Nibbio begon op 40km van het einde. Het was Fuente die reeds wegreed toen de klim begon en was ook Peccolo mee, die halfweg werd gelost, toen zij 25” voorsprong hadden. Op 1km van de top ging Merckx goed gelanceerd door Bruyère op zoak naar de leider en reed hem onmiddellijk voorbij. Op de top passerde Eddy met 10” voorsprong op Fuente, Painzza, Gimondi, De Vlaeminck, Battaglin, Ritter, Bitossi, Lazcano, Kuiper, Galdos, Pesarrodona, Pettersson en Demuynck. Motta volgde op 20 meter maar kon deze achterstand niet meer goed maken want onmiddellijk werd het tempo bij het dalen opgedreven. Demuynck, Lazcano en Ritter reden weg de laatste twee werden 5km verder opnieuw gegrepen en nog eens 5 km waren de 14 opnieuw samen. Op 10km van de meet reed Bitossi nog lek wat hem in de spurt zuur opbrak. Op 500meter van de streep was het Merckx die wegsprong maar het met een 13e plaats moest stellen. Roger De Vlaeminck behaalde zijn 3e ritzege voor Ole Ritter, Felice Gimondi, Santiago Lazcano, Hennie Kuiper, Giovanni Battaglin, Francisco Galdos, José- Manuel Fuente, Wladimiro Panizza, José Pesarrodona, Gösta Pettersson,Eddy Merckx en Johan Demuynck. Eddy Merckx blijft met 6’39” leider voor Giovanni Battaglin en volgt Felice Gimondi op 7’27”. Bij de opgevers bevond zich onze landgenoot Eric Wyckaert.

    01-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!