Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    04-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Limburg - liefhebbers

    .
    Winst voor Guido Verheyden

    In de laatste rit van de Ronde van Limburg, Neeroeteren-Zelem over 166km heeft Omer Meeus alles of niets gespeeld het werd niets. Na 50km was Omer ontsnapt met Vrancken, Wellens en Vande Wiele ploegmaat van leider Spileers. Deze 4 hadden vlug anderhalve voorsprong. Vanaf dat ogenblik was de gele trui en zulks over een afstand van wel 50km, niet aan de leiding weg te slaan wat hem later zuur zou opbreken. Na 110km werden de leiders, waarbij Meeus was lek gereden, opnieuw bijgehaald. Op 30km van het einde gingen, Van Horenbeke, Van Beeck als best geplaatste stond op 1’51”, Sels, Vanstraelen, Verbraecken, Taskin en Verheyden in de aanval. Toen 19 renners met daarbij Jacobs en Schepmans die het felst de leider konden bedreigen op zoek gingen naar de koplopers was Sileers er niet bij. De zeven bleven 15” buiten schot en mochten voor de zege spurten. Het was Guido Verheyden die het haalde voor Frans Van Beeck, Raymond Vanstraelen, Karel Sels, André Verbraecken, Guido Taskun en Rik Van Horenbeke die 4” werd aangerekend. Van de 19 was Ludo Noels de snelste voor Lieven Malfait, Herman Deneys, Hugo Thijs, Serge Vandaele, Benny Schepmans, Jos Jacobs, Jean-Pierre Sterckx, Jean-Pierre Baert, Gaston Louwet, Frans Tilburgs, Jacques Crabbé, Gustaaf Verboven, Urbain Van der Flaes, Roger Loysch, Benny Paulissen, Luc Leman, Jean-Marie Coenen en Adrien De Leeuw. Op 1’38” was Omer Meeus nog de snelste van het peloton waarin Jean-Pierre Spileers 33e werd.

    In het einklassement heeft Jos Jacobs 5” voorsprong op Jean-Pierre Spileers. Op 3.Frans Van Beeck 18”, 4.Benny Schepmans 19”, 5.Karel Sels 22”, 6.Roger Loysch 25”, 7.Jean-Pierre Baert 30”, 8.Jean-Marie Coenen 33”, 9.Hugo Thijs 34” en is plaats 10 voor André Verbraecken eveneens op 34”. Zestig renners hebben de Ronde uitgereden. Turnhout was de beste ploeg en moest Guillaume Demaer met de Stoempers tevreden zijn met plaats 5.
    .
    Guillaume Demaer helpt zijn kopman

    04-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koersel

    .
    Winst voor Leopold Vanden Neste

    Koersel mocht 100 profs een rugnummer geven, maar spijtig voor de inrichters was er weinig publieke belangstelling. Reeds van bij de start kregen we een spervuur van demarrages en uitvallen die het peloton in een langgerekte sliert over het bochtige en schilderachtige parcours trokken. Het waren vooral de Rokado’s die het talrijkst vertegenwoordigd waren die Vanspringel of Houbrechts in de slotfase in een gunstige positie wilden brengen. Toen op 25km van het einde het peloton in twee scheurde waren Herman of Tony er niet bij. Bij het inzetten van de eindspurt was er achteraan de kopgroep wat duw- en trekwerk waarvan de Nederlanders Priem en van Katwijk de grootste slachtoffers werden. Leopold Vanden Neste haalde het voor Georges Vanconingsloo, Frans Van Looy, Willy De Geest, Jos Van Beers (Ned), Tony Gakens, Alfons De Bal, Jos Schoeters, José De Cauwer, Jan Spetgens (Ned), Harry van Leeuwen (Ned), Eddy Peelman, Cees Priem (Ned) en Jan van Katwijk (Ned).

    van Katwijk te voet

    04-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    De leider en ritwinnaar op het podium

    Te Forte del Marmi werd met een tijdrit over 37km de 16e rit in de Giro verreden. Het gillen begon al toen Gimondi door de finish reed. Wel 50 mensen stonden op het podium, vanwaar de renners vertrokken waren. Er was slechts plaats voor hooguit twintig als men ze samen perste, en het hele ding ging met een droge kraak door mekaar. Vlak daarop en nog voor Merckx aan de aankomst was, begon het dansen en springen, Gimondi had gewonnen. Felice had 46’23” gereden over de 37km. Zijn ploegmaat Ole Ritter werd nog tweede op 23”, en dan pas kwam Eddy Merckx die 31” moest prijsgeven. Op 4 eindigde Roger Swerts die 1’15” verloor. Verder bestond de top10 uit: 5.Gösta Pettersson 1’20”, 6.Roger De Vlaeminck 1’22”, 7.Julien Stevens 1’32”, 8.Francesco Moser 1’44”, 9.Luiciano Borgogno 2’06” en 10.Josè Pesarrodona 2’40”. Eddy Merckx is nu leider met 6’57” op Felice Gimondi die voorbij Giovanni Battaglin is gegaan. Morgen genieten de renners van een dagje rust.

    04-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Buitenland

    Voor onze landgenoot René Dillen was er een derde plaats in Parijs-Roubaix voor liefhebbers. Na 234km was de zege voor de Fransman Patrick Beon die 5.34’ in het zadel heeft gezeten. Op 2 eindigde zijn landgenoot Claude Behue. Plaats 4 was voor Patrick Collinet in zijn spoor volgden André Corbeau en Maurice Legrand allen Fransen. Op 2’ volgden nog 2 Fransen, Jean-Paul Richard en Georges Talbourdet. Plaats 9 op 3’30” ging naar Alain Cigano (Fr) en was plaats 10 voor onze landgenoot Rudy Rijpens.

    Nog in Frankrijk eindigde de 3daagse van Lumbres met 2 ritten. Rit 3a werd gewonnen door Christian Davaine (Fr) en rit 3b door René Bleuze (Fr). In de eindstand heeft André Fosse (Fr) 13” voorsprong op zijn landgenoten René Bleuze en Bourillon, plaats 4 is voor onze landgenoot Raf Coene.

    In de Milk Race werd er een ploegentijdrit gereden tussen Leicester en Sheffield over een afstand van 106km. De zege was voor de Nederlanders met een tijd van 2.22’43”. Zij hadden 1’17” voorsprong op Tsjechoslovakije en 1’40” op de Zweden.De Nederlander Piet van Katwijk blijft uiteraard leider.

    In Luxemburg eindigde de Pijl van het Zuiden. De laatste rit was 111,6km en werd verreden tussen Dudelange en Esch. De Nederlander P.Pirard haalde het voor H Schneider. Op 55” werd de Duitser Joseph Weber derde. In de eindstand heeft Erny Kirchen (Lux) 49” voorsprong op zijn landgenoot Ferdy Reuland en volgt de Duitser Klaus Joerdens als 3e op 1’43”. Eerste landgenoot is Florent Vos die 4e werd op 2’11. Onze andere landgenoot André Coppers eindigde op plaats 8 op 5’50”. Voor Nederland was er plaats 6 voor P.Pirard 4’30”, John Bakker op 7 met 5’25” achterstand en werd John Van der Meer 10e op 6’35”.

    03-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Limburg - liefhebbers

    .
    Omer Meeus wint

    Voor sportbestuurder Guillaume Demaer is de kop er af. Hiervoor zorgde Omer Meeus die verleden jaar de eerste rit had gewonnen en nu op weg naar Hoeselt de goede trein had gemist. Na de Omloop Het Volk en Linter is de 2e rit Hoeselt-Neeroeteren zijn derde zege dit jaar. Omstreeks km 80 die rustig waren verlopen werd Van Beeck een ploegmaat van de leider voorop gestuurd. Het is pas 15km verder dat Van Braeckel, Meeus,Pels, Bierebeeck, Deckers (Ned), Van der Flaes en Cuypers bij de vluchter kwamen. Even later kwamen ook Spileers en Sels aansluiten. Toen ook Loysch en Louwet op zoek gingen naar de leiders bleef leider Jacobs in het peloton. Bij de eerste doortocht te Neeroeteren had Jacobs al 1’25” achterstand opgelopen. Omer Meeus versloeg na 137km Roger Loysch, Etienne Van Braeckel en François Van Beeck die allen dezelfde tijd kregen. Op 4” werd Karels Sels 5e en nog 1” later was plaats 6 voor Gaston Louwet. Jean-Paul Spileers die 10e werd op 21” is de nieuwe leider.

    Nadien werd er nog een ploegentijdrit van 4km afgewerkt. Deze werd gewonnen door Lierse BC in een tijd van 6’25” voor de Stoempers uit Leuven die 6’25”4 reden was Merelbeke van leider Spileers met 6’27” derde en werd Turnhout de ploeg van Jos Jacobs 4e met een tijd van 6’28”.

    03-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Te Aye kreeg men 41 renners aan de start en werd er voor de provinciale titel van Luxemburg gestreden. Het was winnaar Alex Prophéte die na 100km afgelegd in 2.55’ de trui mocht aantrekken. Stonden mee op het podium, Jean-Claude Roppe en Herman Van Gansen.

    Balen-aan-de Vesder mocht 40 renners inschrijven en liet hen 108km koersen. Na 2.46’ wedstrijd had Maurice Belet 5” voorsprong op José Renwart, Pierre Sonnet, Mathieu Buckx (Ned),Jean-Luc Yansenne e.a.

    Booischot mocht na 107km de zegebloemen overhandigen aan Alfons Van Camp die er 2.44’ had over gedaan. Plaats 2 was voor Ludo Peeters en werd Leon Badts derde.

    In Daknam bestond na 108km afgelegd in 2.40’ het podium uit 1. Walter Dingemans, 2.Rudy Heyns en drie Aimé Van Avermaet.

    Te Gits mocht Geert Malfait na 125km die hij had afgelegd in 3.13’ de zegebloemen mee naar huis nemen. Plaats 2 op 5” was voor Daniël De Sloovere en werd op 10” Alain Desaever derde.

    Te Goetsenhoven werd er na 109km met twee voor de zege gespurt. Eddy Van Hoof haalde het na 2.30’ wedstrijd van Leopold Verboven. Plaats 3 op 25” was voor Eddy Lemmens.

    Hennuyères kreeg de Italiaan Aldo Cecci na 110km als winnaar. Op 1’30” volgde Theo Herremans en 5” later werd Joël Chanoine derde.

    Te Genenbos-Lummen stonden onder de 59 vertrekkers een 10tal Nederlanders. Eerste aanvaller werd Louis Meyers die echter geen versterking kreeg en zich opnieuw liet inlopen. In de 8e ronde kwamen 17 renners aan de leiding, even was er een poging van 2x drie renners maar kwamen ook de anderen opnieuw aansluiten. In de laatste ronde reden van de 17 er negen weg en kon nog 1 renners aansluiten. Van deze 10 won Gustaaf Cuylits met 50meter voorsprong, wat zijn eerste palm werd nadat hij een paar jaren heeft stilgelegen en dit seizoen opnieuw beginnen te koersen is. Op 2 eindigde Hubert Janssens en werd de Nederlander Mari van Venrooy derde en de eerste aanvaller Louis Meyers knap 4e, en mag Frans Lemmens de top5 afsluiten.

    Meldert kreeg 55 renners aan de start, zij maakten er een mooie wedstrijd van. Na 110km afgelegd in 2.42’ won Rudy Brusselmans met 10” voorsprong. Op 10” volgde Romain Vercauter. Dijlespurter Jean Weymans eindigde ook afgescheiden als 3e hij had 1’10” achterstand. Voor plaats 4 regelde Karel Rottiers de rest.

    Moha kreeg slechts 15 renners aan de start, zij mochten 102km koersen. De winnaar Gérard Cortenray legde die af in 3.05’. Zijn drie medevluchters eindigden in deze volgorde 2.Guy Minsart, 3.Bernard Tilmant en op 4.Daniël Mellaerts

    Nazareth kreeg Abel Holvoet als winnaar die na 108km Dirk Gorteyn en Eddy Vantieghem mee op het podium kreeg.

    Te Ohain mocht na 100km Frans De Koninck de bloemen mee naar huis nemen. Hier waren plaats 2&3 voor Lucien Pratte en Hendrik Arnouts

    Sint-Joris-Winge kreeg Marc Van Ouytsel na 110km als winnaar voor Willem Peeters en André Collas.

    Sint-Pieters-Leeuw waar er 110km werd gekoerst gingen de zegebloemen naar François Moyson voor Eddy Cools en Luc D’Hoeckers.

    03-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK - Juniores

    .
    Kampioen Emiel De Haes

    Te Doornik werd het BK voor juniores betwist, de renners moesten 10 ronden van 9km afhaspelen waarin een lange helling, bezaaid met oneffen kasseien. Midden een zee van volk hebben de grote favorieten Jean-Luc Vandenbroucke en Eddy Copmans de bende tijdens 2 ronden op sleeptouw genomen. Toen viel Jean-Luc weg en kregen we plots een open titelstrijd. Bij de vierde doortocht reden 9 renners voorop, daarvan bleven enkel De Haes en Bossant de volgende ronde mee vooraan toen 8 anderen bij hen aansloot. Alhoewel de 10 vooraan elkaar goed verstonden kwam er achter hen een ernstige tegenreactie van 9. De Haes voelde het gevaar ging wat sneller rijden en kon enkel Lecocq aansluiten, maar kwamen even later ook de 8 anderen opnieuw aansluiten. Even later boog De Haes zich nog eens dieper over zijn stuur en was opnieuw weg. Twee achtervolgers De Bie en Van Gils bleven geruime tijd op 20 meter hangen. In de laatste kilometer bouwde Emiel De Haes zijn voorsprong nog uit en won met 32” voorsprong op Rudy De Bie en volgde René Van Gils op 34”. Het podium werd door 3 renners van de provincie Antwerpen ingenomen. Verder volgden op 37” Bernard Lecocq, op 49’ Jacky Corvers. Noël Dejonckheere won de spurt voor plaats 6 op 1’ voor Ronnie Bossant, Patrick Verstraete en William De Gendt. Op 1’10” was Robert Saren voor plaats 10 sneller dan Patrick Lefevre e.a.
    .
    De kopgroep met Patrick Lefevere aan de leiding



    03-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Dirk Baert

    In Halle werd de eerste ontsnapping op gang gebracht na 18km door Arthur Vande Vijver die Eddy Moreels en Romain Maes meekreeg. Aan km 55 kregen zij het gezelschap van Vander Linden, Berckmans, Hendrickx, Verplancke en Kindt, even later van Pauwels, Goossens, Van Landeghem, Van Cauter, Van Malderghem en Teirlinck, zij liepen tot 2’ uit. Dan was het Godefroot die reageerde en bracht een groep van 18 tot op 50” van de koplopers. Hieruit reden Dewitte, Callens en Baert naar de eersten. Vooraan ging Vander Linden even voorop rijden, maar zonder succes. Toen ging Van Malderghem had na 155km een voorsprong van 40” maar had zijn krachten overschat en kreeg een spectaculaire inzinking. Onderstussen was Godefroot met zijn groepje vooraan komen aansluiten en werd Van Maldgehem op 4km van de finish gegrepen. In de spurt won Dirk Baert verrassend met een halve lengte van Walter Godefroot, Richard Bukacki (Ned), Willy Teirlinck, Daniël Verplancke, Romain Maes, Herman Vrijders, Jos Schoeters, Robert Mintkiewicz (Fr), Eddy Moreels, Ronald Dewitte, Jean-Pierre Berckmans, Christian Callens, Ludo Vander Linden, Daniël Pauwels, Gérard Hendrickx en Arthur Vande Vijver. Op 7” werd Eddy Goossens 18e, werd Ghislain Van Landeghem 19e op 26” en moest Willy Van Malderghem als 20e nog 1’05” prijsgeven.

    De omloop van Midden-België in Lier werd gewonnen door Willy Planckaert met 25” voorsprong. Dan volgden 3 ploegmaten, Jos Abelshaussen, Jan van Katwijk (Ned) en Frans Verhaegen, Fernand Van Rijmenant die als individueel rijd, Paul Collaer, de Duitser Wilfried Peffgen, Willy In ’t Ven, Louis Verreydt en is plaats 10 voor de Nederlander Jos van Beers.

    03-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dauphiné - Libéré

    Vandaag moesten de renners twee ritten afwerken, in de voormiddag een rit in lijn en in de namiddag moest men tegen de klok rijden. In de voormiddagrit Lyon-Montceau-les-Mines over 147km heeft onze landgenoot Wilfried David wel voor een serieuze stunt gezorgd. Wilfried kwam te laat aan de start, moest een paar kilometers hard rijden om bij het peloton te geraken en besloot toen om zijn inspanning voort te zetten. Aan km 15 reed hij aan de leiding met de Fransen S. Vasseur, Raymond, Rouxel en Largeau, de Nederlanders Koken en Kelleners, en onze landgenoten Vanneste en Van Marcke. Nog vond David het niet genoeg, aan km 84 begon hij aan zijn solonummertje, en had het peloton al 7’ achterstand. Op de top van een colletje van 3e categorie volgde Kelleneers op 2’, en de zeven op 3’ een slapend peloton volgde op 11’. Aan de streep hield Wilfried David 1’32” over op Wim Kelleneers. Voor plaats 3 op 3’27” was Jean-Claude Largeau sneller dan Ben Koken, Willy Vanneste, Sylvain Vasseur, Ronny Van Marcke, Charles Rouxel en Christian Raymond. Op 8’59” won Cyrille Guimard de spurt voor plaats 10 tegen Frans Verbeeck die op 15km van de meet was lek gereden en moest spurten op de fiets van Willy Abbeloos.

    In de tijdrit over 31km verreden tussen Montceau-les-Mines en Le Creusot heeft Luis Ocana zijn achterstand op Bernard Thevenet opgehaald en mag morgen aan de laatste rit beginnen met 1’10” voorsprong op zijn Franse rivaal. Ritwinnaar Luis Ocana had 43” voorsprong op Raymond Poulidor, 53” op Joaquim Agostinho en Cyrille Guimard. Voor Bernard Thevenet was er plaats 5 op 1’08”.

    03-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    "Cochise" wint met een straat voorsprong

    De 15e rit in de Giro Firenze-Forte del Marmi zal de geschiedenis ingaan als de rit die werd gewonnen door een Columbiaan. Het is Martin “Cochise” Rodriguez die de eer mag opeisen. Cochise duidt op een Indiaanse afstamming, maar het kan ook “koetsier” betekenen. Voor Martin Rodriguez geldt dit laatste. Hij werkte in zijn vrije tijd als koetsier in Bogota, de hoofdstad van Colombia, toen hij nog liefhebber was. Op 7/10/ 1970 verbeterde hij in Mexico het uurrecord bij de liefhebbers in open lucht. In 1971 kwam hij naar Europa om deel te nemen aan het wereldkampioenschap achtervolging bij de liefhebbers. Hij won en kwam onmiddellijk in de belangstelling te staan van de Italiaanse sportgroepen, maar hij wilde liefhebber blijven. Toen hij in de Ronde van Mexico ging rijden met een trui van een extra-sportieve groep, bracht dit zijn uitsluiting mee. Men gaf hem onmiddellijk een beroepsvergunning, sloot aan bij Bianchi en kwam zich in Italië vestigen. Nu terug naar de rit waar eigenlijk niets gebeurde dan dat op 50km van het einde de groep in twee stukken viel. Vijftig renners vormden het eerste, iets meer dan vijftig de tweede groep. Op 4km van het einde is “Cochise gegaan en hield aan de streep 3” over. Het was Marino Basso die tweede werd voor Roger De Vlaeminck, Patrick Sercu, Rik Van Linden, Eddy Merckx, Pierino Gavazzi, Gianni Motta, Davide Boifava en sluit Gerben Karstens de top10. Op punten blijft Roger De Vlaeminck aan de leiding en in het algemeen klassement is het Eddy Merckx die nog steeds met 6’39” voorsprong aan de leiding staat.

    03-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Ritchie Gregson

    Onze landgenoot Yvan Ronsse was de beste in de internationale liefhebberswedstrijd Enschede (Ned)-Münster (Duits) over een afstand van 179km. De 22-jarige Ronsse reed op 60km van het einde uit een 28 man sterke groep weg. Snel nam hij 1’ voorsprong, die ondanks een sterke tegenwind op 30km van het einde 3’ bedroeg. Voor plaats 2 op 3’03” was de Duitser Diter Leitner sneller dan onze landgenoot Luc Decroock en de Nederlanders Jimmy Kruunenberg en Rhett van Trigt. Onze landgenoten wonnen ook het ploegenclassement voor Duitsland en Nederland.

    Ook in Frankrijk was er en Belgische overwinning. In de 3daagse van Lumbres won Raf Coene de tweede rit.

    In de Milk Race is men aan de 6e rit, van Stoke-on-Trent naar Leicester. Er moest 136km afgelegde worden wat de winnaar de Tsjech Jindrich Marek deed in 3.25’55”. Met hem stonden 2 Britten op het podium, Ritchie Gregson en Mick Wishart. De Nederlander Piet van Katwijk blijft leider.

    In Nederland werd de Ronde van Midden-Zeeland verreden een wedstrijd over 193km. Winnaar Piet Maas die twee dagen geleden bij ons in Hoboken kwam winnen heeft nu geprofiteerd van de rivaliteit tussen de Zeeuwse renners Jan Raas en Wim de Waal. Toen Maas wegreed wou geen van beide het gat dicht rijden. Piet Maas won met 27” voorsprong op Wim de Waal en Jan Raas. Op 4 volgde Piet Franken met 34” achterstand. Voor plaats 5 op 1’05” was Wim de Wilde sneller dan K. Heine.

    In Luxemburg is men aan de voorlaatste dag in de Pijl van het Zuiden. Rumelange-Dudelange was 146,9km die werden afgelegd in 3.46’16” door de Luxemburger Erny Kirchen in zijn spoor volgden zijn landgenoot Nico Neyer en werd de Duitser Klaus Joerdens derde.

    02-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers-binnenland

    .
    Martin De Clercq klaar om er in te vliegen

    Balatre kreeg 54 renners aan de start om 108km te koersen. Na 2.40’ was de klus geklaard en mocht Lucien Pratte de zegebloemen n ontvangst nemen. Plaats 2 was voor Michel Leclercq die op 20” volgde en sneller was dan Yvan Raveydts e.a.

    Boekhoute moest voor hun kermiskoers met 29 renners tevreden zijn. Daaronder veel plaatselijke renners die onderlinge rivaliteit vertoonden. Toch geraakte Martin De Clercq na een premiespurt voorop met Wilfried Vyncke. Na 100km afgelegd in 2.25’ toonde Vyncke zich de vlugste aan de streep. De spurt voor plaats 3 was een kolfje naar de hand van Yvan Van de Steene die Romain Vercauter, Hilaire De Cocker, Herman Van Gansen, Eddy Coeckaert, Alex Claeys, Jan De Baets, Marc Stofferis e.a. achter zich liet.

    Marcel Laurens was van Heist-op-den-Berg naar Chénée getrokken, waar 26 anderen met hem de start namen. Het werd na 145km een voorsprongzege van 2’30” op Jacques Mean, Hub Geilenkirchen, Jean-Luc Yansenne e.a.

    Dolhain waar 47 renners aan de start stonden werd het met Cees van Dongen een Nederlandse overwinning. Na 100km afgelegd in 2.32’ had hij 15” voorsprong op Joseph Hensen die nog een Nederlander Ad Tak vooraf ging.

    Herentals dat 33 rugnummers mocht uitdelen kreeg na 72km wedstrijd afgelegd in 2.10’ Guido Bellens als winnaar die in een spurt met acht de snelste was. Op plaats 2&3 volgden Walter Dingemans en August Van Looy. Vanaf plaats 9 had men 1 ronde achterstand.

    Rudy Heyns was te Lebbeke de beste van 41. Na 108km afgelegd in 2.30’ versloeg hij Joseph Meynzer, Gustaaf De Proft, François Matthijs, Raf Nobels e.a.

    Met 59 inschrijvingen mocht men in Lede tevreden zijn, wat na 110km Edward Bogaert ook was. Na 2.53’ wedstrijd was hij sneller dan Sylvain Van Gyseghem. Op 15” was Johan Van Uffel voor plaats drie sneller dan Gerrit De Clercq, Lucien De Wilde en Yvan De Vriendt. Voor plaats 7 op 50” was Arthur Van De Neucker de snelste.

    Te Ledegem kwamen slechts 16 renners aan de start die wel 142km moesten afleggen. Ronny Vandekendelaere deed dat in 3.29’, en was 1 lengte sneller dan zijn medevluchter Marc Meernhout. Marc Steels als derde volgde op 1’20”. Plaats 4 op 1’25” ging naar Erik Serlet en ook de vijfde Franky De Gendt kwam op 2’47” solo over de meet.

    In Oostende moest Eddy Roquetti tevreden zijn met een 4e plaats op 20” van de drie koplopers. Het was Gilbert Eeckhout die won na 72km wedstrijd, afgelegd in 2.04’. Plaats 2&3& waren voor Marc Van De Putte en Rudy Hesters. Hier hebben 47 renners de start genomen.

    Terhagen mocht 1 renner meer inschrijven dan Oostende, zij moesten wel 30km langer koersen. Paul Clinckaert deed dat in2.32’ en bestond de top10 verder uit: Eric Van Lent, Leo Huysmans, Alex Dockx, Eddy Cools, Theo Dockx, Alex Robberecht, Edmond Verbruggen, Jean Weymans en Jos Remes.

    Te Torhout waar 37 renners aan de start kwamen won voor eigen volk Eric Jacques zijn tweede wedstrijd van dit seizoen. Na 105km afgelegde in 2.28’ had hij 1’30” voorsprong op Florent De Leersnijder, Dirk Ongenae, Carlos Cuyle Alain De Saever e.a.

    Wezembeek-Oppem waar men met 36 aan de start stond kreeg ook een winnaar uit Heist o/d Berg. Jos Gijsemans was er na 108k en 2.45’ fietsen sneller dan Luc D’Hoeckers. Raf Constant kwam 5” later over de streep. En van een volgend groepje op 30” was Paul Lameir voor Marcel Pauwels e.a.

    Wuustwezel dat 43 renners de start mocht geven kreeg Jos Van De Poel na 108km koers als winnaar, met hem stonden ook Willy Vanden Ouweland en Florimond Van Hooydonck mee op het podium.

    02-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy Planckaert

    Na een mislukt criterium van vorig jaar achter derny’s zat Nering door Sport financieel aan de grond. Toch hebben zij het klaar gekregen om opnieuw hun omloop “Schelde en Durme” te laten doorgaan. Er was een ruime publieke belangstelling en er werden 77 rugnummers uitgedeeld, en toen de renners de start namen hield het op met regenen. Onmiddellijk na de start was er de eerste ontsnapping van een vijftal die het echter niet lang volhielden. Ernstiger werd het na de 1e doortocht toen, Depireux, Van Landghem, Van Rymenant, Peersman en Bracke wegreden en tot 1’10” uitliepen, maar was het halfkoers ook voor hen gedaan. Toen waagden De Cauwer en Antheunis hun kans, zij mochten tot 1’19” uitlopen maar op 15km van het einde was ook hun liedje uitgezongen. Het was vooral Verschueren die er had voor gezorgd en onmiddellijk doorging, maar Maes, Goossens, Planckaert, Van Sweevelt en Loysch lieten zich niet verrassen. Een tegenreactie van een drietal renners kwam te laat. Het was Willy Planckaert die met 1 lengte won van Roger Loysch, Guido Van Sweevelt, Eddy Goossens, Theo Verschueren en Frans Maes. Op 200meter volgden Ronny Vande Vijver, Jos Abelshausen en Ronny De Bisschop. 20” later was Eddy Reyniers de snelste van de groep.

    De tweede wedstrijd vond plaats te Ledegem waar 55 renners de start namen voor de omloop van de Grensstreek. Ook in deze wedstrijd was er een vroege ontsnapping, na 10km reden 6 renners uit het peloton weg. Na 23km was hun voorsprong al 3’ en te Roeselare na 60km was het bijna 7’ wachten vooraleer de groep opdaagde. Op de Rode-en Kemmelberg was telkens De Buysschere die als eerste de top bereikte. Een groep van een 25-tal renners vormde zich waarin vooral Maertens en Godefroot het bedrijvigst waren,en onder hun impuls een groepje van 11 renners zich ging afscheiden. Na 130km hadden de leiders nog steeds 2’30” voorsprong wat De Geest, Vanspringel, Vanclooster, Maertens en Van Looy nog te veel vonden en reden van hun gezellen weg. Deze vijf kwamen bij de koplopers en kwam even later ook Godefroot en zijn gezellen opnieuw aansluiten. Op dat moment ging Vanspringel, Maertens, Vanclooster, Van Looy en De Buysschere die de ganse wedstrijd in de aanval stond weer mee. Ook De Geest kam nog aansluiten. In de laatste plaatselijke ronde was het Noël Vanclooster die wegreed en 28” overhield op Willy De Geest, 33” op Freddy Maertens, Frans Van Looy en Herman Vanspringel. De man van de wedstrijd Christian Debusschere werd 6e op 42”. Voor plaats 7 op 1’39 was Walter Godefroot sneller dan José Van Ackere, Georges Pintens e.a.

    02-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dauphiné-Libéré

    .
    Jean-Claude Genty

    De koersleiding heeft in de 5e rit Orange-Lyon hemel en aarde bewogen om de renners, die na 3uur wedstrijd reeds 1 uur achterstand telden op het voorziene uur, tot meer strijd aan te manen. Een premie van 10.000fr. werd uitgeloofd en zorgde Van Impe even voor animo. De premie werd niet toegekend, wel werd er een nieuwe van 15.000fr. uitgeloofd. Genty en Roques lieten de wandelende groep in de steek, liepen tot bijna 10’ uit en in de spurt toonde Jean-Claude Genty zich sneller dan de op een lekke band spurtende en wenende Michel Roques. Voor plaats 3 was op 1’58” Walter Planckaert de snelste voor Regis Delepine, Cyriel Guimard, Frans Verbeeck die eveneens op een lekke band moest spurten en alzo een puntje voor de groene trui moest prijsgeven, en de rest van het peloton. Wat betreft de premie van 15.000fr. deze is niet toegekend, Genty en Roques kregen wel elk 2.500fr. om het gezicht van de wedstrijd toch een beetje te hebben gered.

    02-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Winst voor Francesco Moser

    Met Bolsena-Firenze 202km is men aan rit 14 toe. Laat het nu juist de herdenkingsdag zijn van de stichting van de republiek en men eindelijk nog eens een Italiaanse overwinning mag vieren. Hiervoor zorgde de jonge neo-prof Francesco Moser de jongste van de vier koersende broers, van wie Aldo, de oudste, eveneens onder de deelnemers is. Op 50km van het einde was Francesco met 7 anderen ten aanval getrokken. Op de helling van Panzano kwam het peloton tot op de hielen van de leiders. Fuente sprong tot bij de leiders en ging onmiddellijk door enkel zijn ploegmaat Zubero en de Italianen Poggiali en Moser konden mee. Even later gingen Schiavon en Cavalcanti zonder succes op zoek naar de leiders. Net op dat ogenblik reed Merckx plat en ook De Vlaeminck kon niet reageren omdat hij een val deed. In de spurt was Francesco Moser sneller dan Roberto Poggiali en de Spanjaarden José- Manuel Fuente en Luis Zubero die 1”&2” kregen aangerekend. Op 31” was Silvano Schiavon voor Giovanni Cavalcanti. De groepsspurt op 1’15” werd gewonnen door Roger De Vlaeminck die daarmee opnieuw leider werd in het puntenklassement. Eddy die als 48e over de meet kwam blijft uiteraard leider.

    02-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Limburg - liefhebbers

    .
     Jos Jacobs 2x winnaar en leider

    In de Ronde van Limburg begon men met een rit in lijn Hasselt-Hoeselt en werd er daarna te Hoeselt tegen het uur gereden. De Nederlander Boersma lag aan de basis van de eerste vlucht die enige allures kreeg. Te Tongeren kreeg hij het gezelschap van 16 anderen, zij hielden stand tot na de beklimming van de Hallembay waar Bortels als eerste boven kwam. Het zijn vooral Noels en Jacobs die er voor zorgden dat bij de beklimming van de Kannerberg het tot een volledige hergroepering kwam. De beslissing viel na 80km bij het binnenrijden van Gellik toen Spileers (winnaar van verleden jaar) en Jacobs toesloegen, eerst kwamen er 7 aansluiten, en even later nog 4. De dertien reden zo ongenadig hard dat in amper 10km de achtervolgers op 2’ werden gereden. Op het einde moest Baeten vooraan loslaten en Engelen met een lekke band afhaken. In de moeilijke spurt bergop versloeg Jos Jacobs met een ½ lengte Benny Schepmans. Verder volgden, Jean-Marie Coenen, Jean-Paul Spileers, Frans Tilburgs, Hugo Thijs, Jean-Pierre Baert, André Verbraeken en Jean-Claude Van Hoof. Op 10 volgde Ward Pels op 5” en werd Paul Wellens 11e op 6”. De ongelukkige Leonard Engelen kwam op 29” als 12e over de streep. Voor plaats 13 op 1’45” won Omer Meeus de spurt van een vijftal.

    De individuele tijdrit over 7,6km kreeg dezelfde winnaar als in de voormiddagrit. Jos Jacobs reed 10’28”5 wat een gemiddelde is van 43km.566. Plaats 2 was voor Lieven Malfait met 10’34. Willy Govaerts werd met 10.47. derde op 4 volgde Benny Schepmans met 10’47”4 en werd Benny Paulissen vijfde met een tijd van 10’53”. Jos Jacobs is uiteraard de leider en staat Turnhout eerste in het ploegenclassement voor Leuven en Merelbeke.

    02-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Een jonge Demaer (4e van rechts met witte band in zijn trui) aan de start in Kessel-Lo voor de ouderlijke beenhouwerij.

    Morgen gaat de Ronde van Limburg voor liefhebbers van start, hieraan nemen twee Brabantse ploegen deel, waaronder de Stoempers uit Leuven. Bij de Stoempers is oud-beroepsrenner Guillaume Demaer ploegleider, bij wie ik sinds 1969 kom als vertegenwoordiger. In Guillaume zijn ploeg is een Deen opgenomen, Torben Kofod wiens echtgenote als EEG-secretaresse werkt in Brussel. Verder bestaat de ploeg uit Jean-Marie Coenen, Omer Meeus, Jean Vanderstappen, Jean-Claude Van Hoof en milicien René Wuyckens, wiens vader Staf in 1945 de eerste winnaar was met 16 punten tegenover 18 p. voor Raymond Impanis. Het was toen een wedstrijd voor onafhankelijken (1945-'46 & '47).Grote afwezige in deze ploeg is de beloftevolle Willem Peeters die reeds lang voor er over de Ronde werd gesproken bij de kleermaker was geweest om een mooi zwart pak te laten maken. Als morgen de Ronde start zal Willem mee opstappen in een bruiloftsstoet.

    01-06-2013 om 01:14 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Jan Ruckert

    In Frankrijk begon een driedaagse te Lumbres en werd Joël Girard de eerste winnaar.

    In de Milk Race won de Nederlander Piet van Katwijk zijn derde rit en werd tevens de nieuwe leider. Er werd gereden tussen Kidderminster en Stoke on Trent over een afstand van 142km. Na 3.48’ wedstrijd stonden mee op het podium de Zweed Bernt Johansson en de Ier Seamus Lally.

    In Luxemburg is men in de Pijl van het Zuiden aan rit 3 die verreden werd tussen Ettelbrück en Rumelange. Het werd een tweede Nederlandse zege met Jan Ruckert die de 147,3km aflegde in 4.12’47”. Plaats twee op 1’46” was voor de Duitser Klaus Joerdens en volgde de Luxemburger Erny Kirchen als derde op 2’10”.

    01-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland beroepsrenners & liefhebbers

    .
    Cor Tuit

    Te Zomergem moesten de beroepsrenners 137km afleggen. Na 3.14’ wedstrijd versloeg de Nederlander Leo Duyndam zijn medevluchter Ronald Dewitte. Op 10” werd Leopold Vanden Neste derde.

    Voor het avondcriterium te Opgrimbie kwamen 25 liefhebbers aan de start, zij moesten 40 rondjes afleggen. De renners hebben de ganse wedstrijd in de regen mogen rijden. Voor Bortels was dit geen probleem na enkele rondjes ging hij alleen in de aanval. Een zestal ronden later kwamen Tuit en Segers aansluiten. Achter hen heeft enkel Put nog geprobeerd tot bij de leiders te komen. In de spurt met drie was Georges Bortels sneller dan de Nederlander Cor Tuit en Albert Segers. Gustaaf Put als 4e kwam 1’ later over de meet. De groepsspurt op 1’30” voor plaats 5 werd gewonnen door Jean Lindekens voor Guido Verheyen, André Gruyters, Charles Palmans e.a.

    01-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dauphiné Libéré

    .
    Régis Ovion

    In de Dauphiné Libéré is men met Gap-Carpentras over een afstand van 207km aan rit 4 toe. Winnaar werd met 1 lengte Régis Ovion die dankbaar gebruik maakte van het feit dat Guimard en Verbeeck die een grimmig duel uitvechten voor het puntenclassement bijna ten val kwamen. Onderweg moesten de renners over de Mont Ventoux langs de gemakkelijkste kant. Daar heeft Ocana het verschil willen maken maar bleef Thévenet zelfs in de afdaling in het wiel van Luis zitten. Deze heeft dan maar gewacht op het groepje achtervolgers. Uiteindelijk werd er met 12 voor de zege gespurt en werd Cyrille Guimard tweede voor Frans Verbeeck, Joop Zoetemelk, Vicente Lopez- Carril,Antonio Martos, Joachim Agostinho, Andrés Oliva, Lucien Van Impe, Luis Ocana, Bernard Thévenet en Raymond Poulidor. Twee Nederlanders Tabak en Prinsen zijn afgestapt. Thévenet blijft leider met 6” op Ocana.

    01-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!