Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    30-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Voor Luis Ocana was er de zege in de wedstrijd Guernica-Sollube over 52km, hij had op de top van de Sollubeberg 1’13” voorsprong op Santiago Laczano, 1’23” op Agustin Tamames, werd Eddy Merckx 4e op 1’24” en Joaquim Galera als 5e had 1’41” achterstand.

    30-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berlare & Lichtervelde

    .

    Te Berlare eindigde de wedstrijd in een massaspurt die werd gewonnen door Roger Jochmans die er zijn 1e seizoenszege behaalde. Als 2e kwam Raf Hooyberghs over de streep gevolgd door Eddy Peelman, Willy De Bosscher, Rik Van Linden, Ronny Van De Vijver, Roger Swerts, Staf Van Roosbroeck, de Nederlander Wim Bravenboer en als 10e Etienne Sonck.

    In Lichtervelde heeft André Dierickx het niet tot een spurt laten komen, hij bereikte de eindmeet met 30” voorsprong op Etienne Buysse die zijn 6 metgezellen versloeg. Als 3e kwam Luc Van Goidsenhoven over de streep gevolgd door Romain Maes, Romain Furnière, John Hemeryck, Eric Weyckaert en Roland Van De Ryse. Van de 3 volgende renners was op 50” Dirk Baert de snelste voor Robert Mintkiewicz en Rudy De Groote.

    30-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Spanje is het 1e criterium met de naam Trofee “Maria de Bilbao” gewonnen door onze landgenoot Eddy Merckx die 2” voorsprong had op Francisco Galdos en 17” op Luis Ocana en Domingo Perurena.

    29-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langemark

    .

    De wedstrijd te Langemark met 69 deelnemers kreeg een hoogst eigenaardig verloop, negen renners waarbij Herman Vanspringel die op het stadhuis was ontvangen kwamen te laat aan de start. Toch mochten zij na de eerste ronde bij het peloton aansluiten, niet bij de 5 leiders Maes, De Geest, Hendryckx, Bruggeman en Vantyghem. Toen onder aanvoering van Vanspringel de negen er alles aan deden om de vluchters te grijpen werden ze verplicht achteraan het peloton plaats te nemen, met het gevolg dat zij 1 voor 1 afstapten. Bij de 5 leiders viel Maes nog weg, en reed Noël Vantyghem op het einde solo naar de streep. Op 12” werd Willy De Geest 2e, Fernand Bruggeman als 3e volgde op 15” en André Hendryckx als 4e had 23” achterstand. Van het peloton was Rik Van Linden de snelste voor Walter Planckaert, Hubert Hutsebaut, Daniël van Ryckeghem, Jaak De Boever en is Ronny Van De Vijver 10e.

    In het criterium voor liefhebbers in Den Haan waarvoor 35 renners waren uitgenodigd was wereldkampioen Règis Ovion de blikvanger. De zege na 70km was voor Eddy Ronquetti voor de Fransman Michel De More en Christian Debuysschere. Voor Freddy Maertens als Belgisch kampioen was er een 7e plaats en werd de Belgische kampioen bij de militairen Lucien Zelck 8e. Wereldkampioen Règis Ovion bezette de 12e plaats. Andere kleppers in de uitslag: Marc Demeyer 9e, Ludo Van Der Linden 10e, Louis Verreydt 15e en Michel Pollentier 18e.

    29-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baisieux-Templeuve & O.L.Vrouw-Waver

    .

    Circuit des Frontières verreden tussen Baisieux en Templeuve over een afstand van 176km waaraan 53 renners deelnamen is gewonnen door Christian Callens hij had 40” voorsprong op Paul Aerts en 55” op de Brit William Bilsland. Als 4e met een achterstand van 1’40” reed Ronny Van Marcke over de streep. Voor plaats 5 op 2’05” was Georges Barras sneller dan Paul Mahieu. Ook de volgende renners kwamen afzonderlijk over de meet, 7e Etienne Antheunis op 2’10”, 8e Willy Van Malderghem op 3’, 9e Roger Kindt op 3’05” en 10e de Fransman André Mollet op 3’10”.

    Met 69 renners werd er gestart te Onze Lieve-Vrouw-Waver, de man uit Peulis Jos Deschoenmaecker won met 100meter voorsprong op Walter Godefroot, de 3e Jos Vander Vleuten versloeg in een spurt met 2 neo-prof Jos Van Olmen sinds 17/8 aangesloten bij Flandria-Mars. Voor de 5e plaats op 1’30” versloeg Frans Verhaegen zijn metgezel Jos Huysmans, het volgende duo was Tino Tabak en Roger Loysch zij volgden op 1’45”. Voor de 9e plaats was Julien Knockaert sneller dan Frans Brands zij volgden op 2’.

    28-09-2011 om 06:06 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Rolf Wolfshohl die sinds hij in 1960 prof werd in Franse loondienst rijd heeft vandaag een 2jarig contract getekend als kapitein bij een nieuw opgerichte Duitse sportgroep die in het komend wielerseizoen zijn intrede doet. Het is Paul Muddeman die als sportdirecteur zal fungeren, initiatiefnemer van dit project is Robert Kahl, die een nieuwe impuls aan de Duitse wielersport wil geven.

    28-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St.Genesius-Rode - St.Lievens-Houtem en Tienen

    .

    Vandaag zijn er 3 wedstrijden met het gevolg dat men te Sint Genesius-Rode slechts 28 renners aan de start kregen om 21 rondjes te rijden, maar door het eentonig vertoon van de renners besliste de B.W.B.-afgevaardigde om er 1 ronde af te doen. Het was de lokale renner Jean-Pierre Berckmans die tijdens de 2e ronde voor de 1e aanval zorgde, dit samen met de winnaar van verleden jaar Hendrik Mariën, Paul Crapez en Eddy Verstraeten. In de 6e ronde werden zij bijgebeend door Frans Verbeek en Roger Swerts, op dat ogenblik moest Crapez wegens een lekke band van de fiets. Verbeeck heeft dan tot 7 ronden van het einde gewacht om weg te rijden en enkel Swerts kon mee. In de spurt won Frans met 10meter van Roger. Bij de achtervolgers viel het ook uiteen en werd Jean-Pierre Berckmans op 1’15” derde. Voor de 4e plaats op 2’ versloeg Eddy Verstraeten zijn kompaan Hendrik Mariën. Vervolgens kwam op 5’05” de onfortuinlijke Paul Crapez, volgde op 5’20” Christian Callens, Ward Janssens als 8e had al 8’30” achterstand, Herman Beysens volgde op 8’40”, Emile Bodart won op 11’40” de spurt voor plaats 10 voor Edy Schutz en Ludo Van Staeyen. Op 1 ronde volgden Roger Cooreman, André poppe, Willy Monty, Willy Vanden Eynde en Michel Coulon.

    In Tienen heeft men 35 renners aan de start, en ook hier is de lokale renner Luc van Goidsenhoven in de 2e ronde de 1e aanvaller met hem zijn ook Hellemans en Steegmans mee en komt even later de Duitser Rudolph aansluiten en kunnen zij tot 2’40” uitlopen. Midden een zware regenbui moest Rudolph lossen en Van Goidsenhoven wegens een lekke band eveneens achterblijven. Achteraan kwam de achtervolging op gang en werden de vluchters bijgebeend. In de 13e ronde waren het Eyers, Verhaegen en Willekens die afstand namen, ondanks een geweldige inspanning van Gakens bleven de 3 toch voorop met 15”. Voor de zege was Lucien Willekens de snelste voor Frans Verhaegen en Maurice Eyers. De spurt van de eerste achtervolgers was Fons Debal de snelste voor Tony Gakens, Pieter Nassen, Roger Rosiers, Julien van Lint, Tony Houbrechts, Fernand Van Rijmenant, Frans Mintjens, Hans Junkermann, Frans Brands en Jos Van Beers. Als 15e was Ernest Bens de beste van de 2e groep waarin men ook de vroege vluchters terugvind, 23e Rudolph, 24e Raymond Steegmans, 25e Hugo Hellemans en 27e Luc Van Goidsenhoven.

    Te Sint-Lievens-Houtem was er opnieuw winst voor André Dierickx die samen met Ronny Van De Vijver deze wedstrijd domineerde. Op 15” was Etienne Sonck de snelste van de groep voor Tony Daelemans, Harry Van Leeuwen (Ned), Gilbert Wuytack, Maurice Dury, Jos Schoeters, Etienne Buysse en als 10e Charles Desmit (Ned).

    Tijdens de liefhebberswedstrijd te Hoeilaart gewonnen door Ludo Bruylandts voor Gustaaf Hermans en J.Conard is Louis Buyst verongelukt. De renner was achter de kopgroep toen hij op 500 meter van de streep in botsing kwam met een wagen. De ongelukkige werd met de 900 naar het ziekenhuis gevoerd maar overleed onderweg. Het stoffelijk overschot werd dan naar het dodenhuisje van Hoeilaart gebracht.

    27-09-2011 om 06:16 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Te Larciano in Italië was Felice Gimondi de beste , op 5” volgde Franco Bitossi die onze landgenoot Rik Van Linden voor de 2e plaats versloeg.

    27-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Het criterium dat is verreden na de Ronde van Nieuw-Frankrijk is gewonnen door onze landgenoot Ronny Van Marcke door in een spurt met twee Jos Deschoenmaecker te verslaan, zij hadden 4” voorsprong op de Fransman Jean-Luc Molineris. De spurt van het peloton op 8” werd gewonnen door Eric Leman voor Georges Vanconingsloo, Marino Basso, René Pijnen, Jan Janssen, Roger De Vlaeminck, 10e werd Cyrille Guimard en het volledige peloton.

    De Brit Barry Hoban was na 232km de snelste te Fourmies in Frankrijk waar hij in een spurt met 15 volgende renners achter zich liet, Herman Beysens, Gilbert Bellone, Gustaaf Van Roosbroeck, Robert Mintkiewicz, Michel Perin, William Bilsland, Willy Van Malderghem en 9e Francis Campaner. Op plaats 10 werden de vijf andere gelijk geplaatst: Noël Vantyghem, André Doyen, André Poppe, Leif Mortensen, Ronald De Witte en Leo Duyndam. Als 16e op 17” volgde Serge Guillaume, op 35” was er een 18e plaats voor Englebert Opdebeeck, de spurt van het peloton op 1’44” werd gewonnen door Willy Teirlinck voor Georges Claes.

    In de Grote Prijs Baden-Baden (Duitsland) een koppeltijdrit over 77km, hadden halfweg Ocana-Grosskost in vijf van de 7 ronden de snelste tijd en een voorsprong van 20” op het duo Merckx-Vanspringel. In de negende van de 14 ronden hebben onze landgenoten de broers Pettersson ingehaald deze waren 1’15” eerder gestart. Merckx-Vanspingel wonnen met een tijd van 1.51’14”2 voor Gösta en Tomas Pettersson die op 1’57” volgden 3e werd de ploeg Luis Ocana-Charly Grosskost op 2’10” en als 4e Italo Ziloli-Rolf Wolfshohl op 2’12”, een 5e plaats was er voor Fedinand Bracke-Jürgen Tschan op 5’55” en als 6e Joaquim Aghostinho-Albert Fritz op 6’38”. Zowel de ploeg broers Pettersson als Zilioli-Wolfshohl die 5 ronden in het zog van de winnaars reden hebben 40” straftijd gekregen om de 50meter grens niet te eerbiedigen.

    Het criterium te Kerkrade in Nederland werd bijgewoond door 1200 toeschouwers, na 100km versloeg onze landgenoot Roger Swerts met 15cm Peter Post met wie hij op 9km van het einde was ontsnapt. Op 1’13” werd Gerard Koel 3e voor Wim Bravenboer, Harry Jansen, Piet De Wit, Joop Zoetemelk en Albert Van Midden. Harm Ottenbros op 3’14 werd 9e en Jan Serpenti 10e.

    In Italië te Offanengo was na 52km Felice Gimondi de snelste voor Michele Dancelli en Ole Ritter.

    In het criterium van Mannheim in West-Duitsland voor liefhebbers was onze landgenoot Ludo Van Der Linden de beste en behaalde er zijn 14e seizoenszege, 2e werd Peter Waibel en 3e Algis Oleknavicius.

    Ook een Belgische zege op de laatste dag van de Radsport-week in Oost-Duitsland, de wedstrijd G.P.Deutschen Sportecho van 130 werd gewonnen door Louis Verreydt. Louis was op 35km van het einde ontsnapt en won met 47” voorsprong. De 2e plaats was voor Axel Peschel die zijn metgezel Siegfied Huster vooraf ging. Als 4e op 1’ volgde de Tsjech Ant. Bartonicek en werd Dieter Gonschorek 5e op 1’11”.

    De eindstand in de G.P.Der Radsportler was voor Michael Milde voor Dieter Gonschroek, Bernd Knispel, onze landgenoot Louis Verreydt, Horst Brauer en de Rus Marek.

    Laatste dag in de ronde van de Toekomst, met in de voormiddag een tijdrit van 40km te Roanne en in de namiddag een rit in lijn van 129,5km tussen Roanne en St.Etienne. In de tijdrit zet de leider Regis Ovion de puntjes op de i en wint met 21” voor zijn landgenoot Marcel Duchemin en is de Tsjech Jiri Hava op 1’10” derde. Eerste Nederlander is Mathieu Pustjenss als 5e heeft hij 1’50” achterstand, op plaats 9 eindigd op 2’02” Cees Van Dongen, een 11e plaats op 3’03” is er voor Frits Schür met in zijn spoor Hennie Kuiper op 3’09”, Fedor Den Hertog eindigt slechts 18e op 4’53” en werd reeds na 14km ingehaald door Ovion. Na de middag versloeg de Zwitser Ivan Schmid zijn 3 medevluchters, Jaime Huelamo, Vlastimil Motavec en Marcel Boishardy. De spurt van het peloton voor plaats 5 op 44” werd gewonnen door Hennie Kuiper voor 3 van zijn landgenoten Jo Van Pol,Mahieu Pustjens en Cees Vandongen, 9e werd Jurgen Kraft en 10e Bruno Hubschmid. Leider Ovion werd 17e, plaats van de andere Nederlanders, Frits Schur 24e en Fedor Den Hertog 28e. In de eindstand heeft Regis Ovion 13’25” voorsprong op Fedor Den Hertog en 17’35” op de 3e de Tsjech Jiri Hava. Voor Nederland werd Mathieu Pustjens 7e op 21’12”, Cees Van Dongen 14e op 35’41”, 15e Hennie Kuiper op 46’07”, 18e Jo van Pol op 1.02’48”, 20e Frits Schür op 1.03’13”. In het ploegenklassement werd Nederland 2e achter Frankrijk. In het puntenklassement gaat Bruno Hubschid met 11 punten Jo Van Pol 109p.vooraf en is Mathieu Pustjens 4e met 79 punten. Het bergklassement gaat naar Mathieu Pustjens 156 punten en staan ook Frits Schür 34p. en Fedor Den Hertog 25p. in de top10. Ook in de Sprints doen de Nederanders het goed, Jo Van Pol wint met 31 punten, met 12p. is Frits Schür 3e, Hennie Kuiper als 4e heeft ook 12p en Mathieu Pustjens met 6p. is 5e. Voor Nederland onder leiding van Joop Middelink is deze ronde toch succesrijk verlopen.

    Te Esperaza in Frankrijk moesten onze landgenoten Luc Pels en August Herijgers de Fransman Marcel Gaffajoli voorlaten die met 45” voorsprong won.

    In Luxemburg werden onze landgenoten Jos Vonckx en Macel Laurens 1 & 2 in de G.P.Schmitz en werd de Duitser Wilfried Trott 3e.

    Ook Frans Van Looy zorgde voor een Belgische zege, hij won in Zwitserland te Affoltern voor 2 Italianen Luciano Fusar-Poli en Franco Maletti.

    26-09-2011 om 07:09 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden

    Vandaag werd het Zwitserse veldritseizoen geopend te Bertschikon waar 5.000 toeschouwers aanwezig waren. De Zwitsere nieuweling Markus Berger kreeg bij de start 1’ voorgift en zou pas bij het ingaan van de 6e van de 10 af te leggen ronden worden ingelopen. In de 8e ronde reed Eric De Vlaeminck van zijn tegenstrevers weg en kon 15” voorsprong nemen. Toen iets voor de finish Eric door pech van de fiets moest is Gretener hem voorbij gereden. Eric kwam nog wel tot bij Gretener maar moest het in de spurt afgeven. Hermann Gretener won alzo voor eigen publiek, werd Eric 2e en op 4” volgde Albert Zweifel als 3e, 4e werd Peter Frischknecht op 22” en voor Albert Van Damme was er een 5e plaats op 54”.

    In Pollare won Marc De Block de A-cross voor Norbert De Deckere die op 1’ volgde, de 3e Julien Vanden Haesevelde had 1’30” achterstand. 4e werd Gust Badts op 1’45”, 5e Leo Arnouts op 2’05”, 6e René De Clercq op 2’35”, 7e José De Clercq, 8e Danny Van Goidsenhoven, Leon Scheirs en 10e Jef Thielemans. De C-cross in Pollare werd gewonnen door André Van De Voorde voor Jos Lievens en Michel Declercq.

    Te Hertsberge won André Geirlandt de B-cross met 1’10” voorsprong op Eric Desruelle en Lionel De Keyser. In de B-cross te Wichelen was Alfons Van Parijs met 30” voorsprong winnaar en werd Robert van De Sompel 2e voor de Nederlander Johan (Jan) Spetgens. En in de C-cross te Gistel won Willem Albrecht voor Karel Alleman en Freddy De Schacht.

    26-09-2011 om 07:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aalter-Kapellen-Glabbeek en Herne

    .

    Vandaag konden de beroepsenners kiezen uit drie wedstrijden, Aalter, Kapellen-Glabbeek en Herne. Ondanks het in Aalter op een massapurt uitdraaide was het een vrij levendige wedstrijd. Tijdens de wedstrijd waren er 2 ontsnappingen van betekenis. De eerste was van het duo Jaak Clauwaert en Christian Van De Gehuchte die een 6tal ronden voorop bleven. Even na de hergroepering reden Hervé Vermeeren en Hubert Hutsebaut weg en konden tot 1’50” uitlopen. Het waren Pintens en Dierickx (deze 2 hebben er ook voor gezorgd dat de 1e ontsnapping werd teniet gedaan) die nu met de steun van Lievens en Walter Planckaert het peloton tot bij de leiders bracht. In de spurt won Richard Bukacki het nipt voor Ronny Van De Vijver, Fons Debal, en Georges Pintens, de 4e Willy De Bosscher werd op 5” geplaatst voor Tony Daelemans, Georges Barras, Walter Planckaert, Frans Melckebeeck en Ernie Wielandt en de rest van het peloton.

    In Kapellen-Glabbeek kwamen slechts 17 renners een rugnummer afhalen om 16 ronden af te leggen, deze hebben in een gezamenlijk akkoord de eerste 100km in gesloten groep afgelegd. Dan hebben de streekrenners Jochmans (Boutersem) en Scheys (Binkom) zich beginnen te roeren en kon de wedstrijd starten.Het was Frans Verhaegen schoonbroer van Roger Rosiers die 3 maal ten aanval trok maar telkens Tony Houbrechts meekreeg. Op 5km van de streep op een slechte weg is Verhaegen nog eens gegaan en kon enkel Sannen aansluiten. In de spurt was Frans Verhaegen een 1/2 lengte sneller dan neo-prof Marcel Sannen. Luc Van Goidsenhoven werd op 25” derde en Lucien Willekens als 4e had 50” achterstand in zijn spoor volgden Tony Houbrechts, Alfons Scheys, Hugo Hellemans, Roger Jochmans en werd Maurice Eyers 9e.

    Bij de 25 renners die de start namen te Herne bevond zich Dirk Baert die de avond daarvoor tot een stuk in de nacht met zijn supporters zijn wereldtitel achtervolging had gevierd en wegens een gegeven woord op de afspraak was. Er dienden 9 ronden te worden afgelegd, en reeds vroeg in de wedstrijd trokken , Van Impe, Ebo en neo-prof Ghislain Van Landeghem ten aanval en konden tot 1’ uitlopen. De koplopers werden bijgehaald door Ritserveldt, Brands, Ronsmans, Mariën en Hendrickx waarna ook Baert, Van Lint en Brands aansloten. Voor Baert ging het niet snel genoeg en enkel Ronsmans kon mee, en zouden 20km op kop rijden, en kregen dan versterking van Antheunis, Schoeters, Cael, De Groote, Van Landeghem, Van Lint en Brands. Nu was het Eddy Cael die zijn gezellen achterliet en in een paar kilometers 1’ voorsprong nam, het was opnieuw Dirk Baert die tot bij de leider kwam en hem in een spurt met 2 ook versloeg. Op 1’50” won Etienne Antheunis de spurt voor plaats 3 voor Rudy De Groote. Jean Ronsmans als 5e volgde op 2’, en Jos Schoeters op 2’10” werd 6e voor Julien Van Lint, Ghislain Van Landeghem en Frans Brands.

    26-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Vandaag is de Ronde van Nieuw-Frankijk in Canada afgesloten met 2 ritten. Het eerste deel werd verreden tussen Joliette en Montreal over een afstand van 98km, waar de Fransman Molineris op 10km van de streep met 300 meter het peloton vooraf ging maar met het spandoek in zicht werd teruggefloten door Guido Reybroeck. Winst was voor voor Guido’s ploegmaat Dino Zandegu die onze landgenoten Eric Leman,Daniel Van Rijckeghem, Guido Reybroeck en het ganse peloton versloeg. Na de middag was er in de straten van Montreal een wedstrijd van 86km, hierin was het Jan Janssen die zeer bedrijvig was, halfweg reed hij uit het peloton weg en hield het 15km vol. Zijn 2e poging was op 2km van de streep en nu hield hij het vol tot aan de streep waar hij 3” overhield op Georges Vanconingsloo, Willy Vanneste, Eric Leman, Cyrille Guimard, daniel Van Rijckeghem, Marino Basso, Joseph Bruyère, Roger De Vlaeminck, Charles Rouxel en de rest van het peloton. De eindzege is voor Guido Reybroeck die 26” voorsprong heeft op de 2e Joseph Bruyère en als 3e eveneens op 26” de Fransman Jean-Pierre Genet. Voor Ronny Van Marcke was er een 4e plaats op 31” en werd de Italiaan Giorgio Favaro 5e eveneens op 31”.

    Wat betreft de overwinning van Guido Reybroeck deze behaalde hij door de 31” bonificaties die hij veroverde in de 5 ritten (vliegende spurten, ereplaatsen).

    In Italië werd vandaag de Coppa Sabatini verreden te Peccloli, na 220km had Roberto Poggiali 30” voorsprong op Adriano Amici, op 2’35” werd Donato Giuliani 3e hij versloeg 3 metgezellen, Alberto Della Torre, Enrico Maggioni en Mauro Simonetti.

    Bij de liefhebbers in Duitsland won de Nederlander Peter Van Stralen te Schwetzingen een wedstrijd over 100,8km. Onze landgenoot Ludo Vander Linden werd 2e voor nog een Nederlander Adri Duyker.

    In Frankrijk zijn we aan de voorlaatste dag in de Ronde van de Toekomst met de rit Pont d’Ain-Roanne. Heeft Fedor Den Hertog in het begin van de rit het leider Ovion moeilijk gemaakt, dan heeft deze laatste later weerwraak genomen op de Nederlander. Hij kon Fedor verrassen en deze heeft tussen km 30 en km 87 liefst anderhalf uur op de leider moeten jagen die met een 15 koppige groep voorop reed, waarbij liefst 4 Nederlanders zodat Fedor nog enkel op Pustjens leider in het bergklassement kon rekenen, wiens concurrent Steinmayer 2e in de stand mee vooraan zat. Tijdens de klim van de col du Parassoir liet ook Pustjens zijn kopman achter en samen met de Fransman Boishardy kwam hij bij de leiders aansluiten. Aan de voet van de col de la Cambuse kwam ook Fedor aansluiten, maar zou later opnieuw terrein verliezen. Op 37km van het einde reed de Spanjaard Jaime Huelamo uit de kopgroep weg en won met 1’15” voorsprong, de Nederlander Van Pol werd 2e voor de Fransman Alain Noguès, de Zwitser Bruno Hubschmid, de Nedrlander Mathieu Pustjens en de rest van de 15 koplopers, waarbij de Nederlanders volgende plaats innamen: Cees Van Dongen 8e, Frits Schur 14e. Leider Ovion werd 9e.

    Voor de liefhebbers was er in Nederland de tijdrit Weesp-Utrecht over 31km, de zege was voor Roy Schuiten die de afstand afkegde in 39’37”, hij had 2”9 voorsprong op Gerrie Kneteman, 5”5 op Jan Lenferink, 15”5 op Ton Damen en de vijfde Cor Schuuring had 46” achterstand.

    25-09-2011 om 07:28 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liedekerke

    .

    Met 36 zijn ze vertrokken te Liedekerke voor 12 ronden, het waren de twee streekrenners Teirlinck en Vander Slagmolen die zich wilden laten zien aan de talrijke toeschouwers en in de tweede ronde ten aanval trokken, en kregen Callens, De Geest, Ebo, Zoons en Hendrickx mee. In de volgende ronde kwamen aansluiten: Antheunis, Hermie, Swerts, Brands, Dury, Vanden Neste, Holst en Van Leeuwen. Vooraan viel Teirlinck door een lekke band weg en dreven de leiders hun voorsprong tot 5’ op. Ook Brands en Holst hadden met pech af te rekenen. Op het einde was het Swerts die zijn gezellen wou verrassen maar moest Callens laten terugkomen. In de spurt met twee was Christian Callens een ½ lengte sneller dan Roger. Voor de 3e plaats op 35” was Fernand Hermie de snelste voor Herman Vander Slagmolen, Willy De Geest, Leopold Vanden Neste, Maurice Dury, Etienne Antheunis, Franky Ebo en de Nederlanders Jan Zoons en Harry Van Leeuwen. Als 15e en 16e op 5’ kwamen de 2 pechvogels Frans Brands en de Nederlander Daan Holst over de meet. Voor Willy Vanden Eynde was er een 24e plaats.

    25-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden

    De winter staat voor de deur want de veldrijders komen in actie. De eerste cross in België vond plaats te Bredene waar Albert Van Damme na 24km in een spurt met drie Norbert De Deckere en Eric Desruelle versloeg. Op 10” volgden nog een drietal waarvan de man uit Wolvertem Jozef Thielemans de snelste was voor Lionel De Keyser en Gust Badts. Als 7e volgde op 35” André Geirlandt, plaats 8 op 40” was voor Julien Vanden Haesevelde, voor plaats 9 op 1’10” won Gérard David een spurt met 2 van Jan Theugels.

    25-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beernem

    Het jaarlijkse liefdadigheidscriterium te Beernem voor profs is gewonnen door Frans Verbeeck voor  Eric De Vlaeminck en Willy Teirlinck. Bij de liefhebbers was Belgisch kampioen Freddy Maertens 25 punten de beste voor Michel Pollentier 12p. en Gustaaf Van Cauter 8punten.

    24-09-2011 om 06:28 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    De 4e it in de Ronde van Nieuw-Frankrijk in Canada werd verreden tussen Trois-Rivières en Joliette over een afstand van 177km. In deze rit waren de Fransen Riotte en Besnard die na 23km wegreden de eerste aanvallers, even later kregen zij het gezelschap van Novak en Deschoenmaecker maar kwam iets later ook het ganse peloton aansluiten. Dan was het de beurt aan Cadiou en Dean die in het gezelschap van Zandegu voorsprong namen, deze laatste won te Grand Mère de tussenspurt. Na 61km was er te Shawinigan een helling (type muur van Geraardsbergen maar langer en zwaarder) waar het peloton tot bij de leiders kwam. De tweede tussenspurt na 75km was voor Riotte. Na 115km reed Jean-Luc Molineris uit het peloton weg, had in 5km reeds 1’05” voorsprong en na 151km was het al 2’. Toen begin hij de vergissing in de bevoorradng zijn etenszakje te weigeren, wat hem op 20km van de streep fataal werd. Met een gans peloton ging men richting aankomst waar Roger De Vlaeminck het met enkele centimeters haalde van Guido Reybroeck die als leider nog 10” bonificatie meenam, Cyrille Guimard werd 3e, Marino Bassa 4e, Eddy Peelman 5e, 6e John Aslin en het volledige peloton.

    Te Montjuich in Spanje was er vandaag het criterium met een rit in lijn en een tijdrit. In de rit in lijn over 29,3km met tweemaal de beklimming van de Montjuich was Eddy Merckx de beste voor Augustin Tamames op 5” en Joaquim Agostinho op 8”. In de tijdrit ging Eddy opnieuw Tamames vooraf nu met 29” en werd Luis Ocana 3e op 44”. In de eindstand heeft Eddy 34” voorsprong Tamames en 54” op Ocana.

    Na een dagje rust in de Radsport-week Oost-Duitsland werd vandaag de voorlaatse dag afgewerkt met de G.P.Barkas met een ritje van 60km en was de zege voor Horst Brauer die 10” voorsprong had op Axel Peschel, Siegfried Kramer en onze landgenoot Guido Van Sweevelt, voor Louis Verreydt was er een 18e plaats.

    In de Ronde van de Toekomst is er een tweede Franse zege daarvoor zorgde Jean-Pierre Guitard die de 9e rit Montmélian-Annemesse 117,5km won voor 3 medevluchters, de Nederlander Hennie Kuiper, de Duitser Burckhard Bremer en de Spanjaard Carlos Melero. Voor plaats 5 op 2’02” was de Nederlander Jo Van Pol sneller dan zijn landgenoot Mathieu Pustjens en was Frits Schür als 4e Nederlander 10e. Régis Ovion blijft leider.

    24-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Guido Reybroeck verstevigde zijn leidersplaats in de Ronde van Nieuw-Frankrijk in Canada met 5” door een tussenspurt te winnen in de 3e rit Quebec-Trois-Rivières. Zijn ploegmaat Dino Zandegu wou op 25km van het einde alleen wegrijden maar Cadioux reed naar de leider en even later het ganse peloton. Even verder probeerde Zandegu het nog eens weer zonder succes, maar op 1km van de meet ging hij voor de 3e en goede keer en won met 4” voor Marino Basso, Cyrille Guimard, leider Guido Reybroeck, Georges Vanconingsloo, Eric Leman en de rest van het peloton, behalve Willy Vanneste die 45e werd op 3’36” en 2 Britten 46e John Aslin en 47e Dave Mitchell van de Falconploeg met een achterstand van 5’33”.

    Laatste dag in de Vuelta a la Rioja met een rit in lijn en een afsluitende ploegentijdrit. In de voormiddag won José-Antonio Gonzales-Linares de rit Logrono-Arnedo over een afstand van 125km, hij was sneller dan zijn 3 medevluchters, Eufronio-Enrique Sahagun en Jésus Manzaneque. Op 46” werd Domingo Perurena 5e.

    Na de middag won Kas de ploegentijdrit Arnedo-Logrono na 49km hadden zij 1’37” voorsprong op Werner en 5’01” op de 3e La Casera. In de eindstand heeft Jésus Manzaneque 1’16” voorsprong op José Casas en 3’17” op José-Luis Abilleira.

    De achtste rit in de Ronde van de Toekomst tussen Briançon en Montemélian was 145km en kende een toch wel eigenaardig verloop. Reeds na 3km wedstijd reden de Oostenrijker Wolfgang Steinmayer en de Duitser Johann Ruch weg en men zou hen pas na de aankomst terugzien. Onderweg was Steinmayer als 1e met 1’ voorsprong op de Galibier doorgekomen, in de afzink kwamen beide opnieuw bijeen. Op de Telegraphe laatste beklimming van de dag liet de Oostenrijker zijn medevluchter voorgoed achter. Steinmayer won met 8” voorsprong op Ruch en met zijn 3e plaats en 5” bonus verstevigd Ovion nog zijn leidersplaats en heeft nu 8’2” voorsprong op Den Hertog. Uitslag van de Nederlanders: 4.Pustjens, 5.Van Pol, 11.Van Dongen, 22.Schur allen in dezelfde tijd als Ovion, 25.Den Hertog die 16” verloor ten overstaan van Ovion. Kuiper kwam als 29e op 4’2”binnen. Wat betreft de Oostenrijker Mitteregger die gisteren naar het hospitaal werd gevoerd heeft dit vandaag mogen verlaten.

    De ploeg Peter Post-Patrick Sercu 441 punten heeft voor de vierde maal op rij de 6daagse van Londen gewonnen. Zij hadden 1 ronde voorsprong op het duo Tony Gowland-Alain Van Lancker 501p. en Fritz Pfenninger-Erich Span 243p. Voor Julien Stevens en Graeme Gilmore 171p.was er een 5e plaats. De Nederlanders Lijn Loevesijn- Piet De Wit 444p. werden 8e op 4 ronden. De ploeg Carlo Rancati-Norbert Seeuws gaf op. Onze landgenoot Theo Verschueren die ploeg vormde met Hugh Porter kwam dinsdag ten val en brak zijn sleutelbeen met opgave tot gevolg.

    23-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adinkerke - Stekene

    .

    Te Adinkerke reden Roger Kindt en Willy In’t Ven samen naar de eindstreep, en liet Roger in het zicht van de meet Willy terplaatse en won met 5” voorsprong. Het peloton op 1’47” mocht voor de 3e plaats spurten en was Etienne Buysse sneller dan Willy Planckaert, Fernand Hermie, Frans Melckenbeeck, de Fransman Robert Mintkiewicz, Julien Van Lint, Roger Rosiers en als 10e Staf Van Roosbroeck.

    Voor hun 46ste Grote Prijs te Stekene kregen de inrichters 84 renners aan de start om 13 ronden of 144km af te leggen. Reeds vlug was er een ontsnapping van Peter Kisner een Nederlander, Pieter Nassen en Albert Van Vlierberghe en reden een voorsprong van 50” bijeen. Van Vlierberghe moest even voet aan de grond zetten om aan zijn fiets te sleutelen en kon met het peloton verder rijden, zijn 2 kompanen drongen ook niet verder aan zodat men na 3 ronden opnieuw een voltallig peloton had. Jan Serpenti en Rudi Altig gingen even voorop rijden maar ook zonder gevolg. In de 7e ronde was er een valpartij met volgende renners, Ronald De Witte, Frans Toortelboom, Michel L’Hoest, de Nederlanders Jan Krekels en Jan Van Katwijk, de Fransman Gérard Briend, en Jan Goots waarbij men voor een sleutelbeenbreuk vreesde werd afgevoerd naar de kliniek in St.Niklaas. Na nog verschillende pogingen ging men met 54 renners naar de streep waar Willy De Bosscher met 1 lengte haalde van Harm Ottenbros en verder Tony Daelemans, Gert Harings, Frans Verhaegen, Rik Van Linden, Richard Bukacki, Pieter Nassen, Evert Dolman en als 10e Christian Callens.

    23-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Régis Ovion
    Victoriaville-Québec, 200km is de 2e rit in de Ronde van Nieuw-Frankrijk. Het is de Fransman Delisle die de 1e aanval van de dag op gang bracht en aan km 53 een voorsprong van 20” had maar 4km verder opnieuw werd ingelopen. Iets voor het knelpunt aan km 80 was het Genet die wegreed en bijgebeend door Bruyère. Zij werden dan ingehaald door Vanneste, Van Marcke, Delisle opnieuw, Favaro en Molineris, het peloton volgde toen op 1’35”. Pijnen reageerde als eerste en aan km 110 was hij tot 3’30” genaderd en had het peloton al 5’ achterstand. Een 7tal ging eveneens in de achtervolging, De Schoenmaecker, Van Ryckeghem, Besnard, Matelozzo, Cadiou, Reybroeck en Schleck, voor Pijnen het moment om deze renners op te wachten, en samen hebben zij nog 60km moeten jagen om op 35km van het eind aan te sluiten. Op dat ogenblik had het peloton al 7’45” verloren en zou het aan de streep oplopen tot 9’15”. In de fel betwiste eindspurt haalde René Pijnen met enkele centimeters voor Daniel Vanryckeghem, Guido Reybroeck die leider werd, Ronny Van Marcke, Jean-Pierre Genet, Giorgio Favaro, Johny Schleck, Jacques Cadiou, Gérard Besnard, Joseph Bruyère, Willy Vanneste, Pierre Martelozzo, Jos Deschoenmacker, op 7” volgde Jean-Luc Molineris, en als 15e en laatste van de kopgroep kwam op 12e Raymond Delisle over de streep.

    Tweede rit in de Vuelta a la Rioja Logrono-Col de Clavijo over een afstand van 114km is gewonnen door José-Antonio Ponton die zijn metgezel Vicente Lopez-Carril, de 3e Jesus Esperanza volgde op 2”, 4e werd José Casas die José Grande vooraf ging.

    In de Radsport-week, was er de 4e wedstrijd G.P. der Stalhwerker te Grödicz was een ritje van 60km gewonnen door Michael Schiffner die in een spurt met 2 onze landgenoot Louis Vereydt versloeg, op 7” werd Axel Peschel 3e.

    Wereldkampioen Regis Ovion heeft in de 7e rit Digne-Briançon van de Ronde van de Toekomst bewezen dat hij een waardig wereldkampioen is. De rit was 190,5km lang en de renners moesten de Vars en de Izoard beklimmen. Op 1km van de eerste col was het de Oostenrijker Mitteregger die ten aanval trok, sloten aan Ovion, Pustjens en Steinmayer, even later kregen zij het gezelschap Duchemin en Boishardy. Op de top van de 1e col hadden deze 30” voorsprong op leider Den Hertog. Op col 2 kwam Den Hertog al met 2’55” achterstand door, en liepen de leiders verder uit om na 94km met 6’10” voorop te rijden, op dat ogenblik was Ovion virtueel leider. Pustjens kwam als 1e door op de Vars gevolgd door Mitteregger, Ovion en Duchemin, hier kwam Fedor al op 7’25” boven. Op 15km van de top van de Izoard reed Ovion van zijn gezellen weg, enkel Mitteregger kon de Fransman op enkele meters volgen, maar moest even later totaal uitgeput de strijd staken en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De ritwinst was uiteraard voor Regis Ovion hij had 5’05” voorsprong op de 2e Mathieu Pustjens verder volgden, 3.Marcel Duchemin op 7’58”, 4.Marcel Boishardy op 8’33”, 5.Wolfgang Steinmayer op 10’17”, 6.Bruno Hubschmid op 10’25”, als 7e Jiri Hava op 12’12” die in een spurt met vier volgende renners vooraf ging,Cees Van Dongen, Carlos Melero en Joaquim Perez Soliva. Als 11e op 14’13” kwam Fedor Den Hertog over de meet. Regis Ovion heeft nu een voorsprong van 7’41” op Fedor.

    22-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baasrode en Heist o/d Berg


    .
    Te Baasrode kwamen 36 renners een rugnummer afhalen om 140km te rijden. Na de gebruikelijke uitlopers was het na 40km dat de beslissing viel, hiervoor zorgden 8 renners, Hendrickx, Vander Slagmolen, Holst, Van Linden, Van De Vijver, Zwaenepoel, Daelemans en Janssens, vielen vooraan weg,door pech Van Linden en door bandbreuk Vander Slagmolen en Van De Vijver. Voor Ward Janssens ging het vooraan niet rap genoeg en op 15km van het einde reed hij van de anderen weg en won met 1’10” voorsprong. Voor plaats 2 was Tony Daelemans de snelste voor André Hendrickx, Daan Holst en Jaak Zwaenepoel. Een puike 6e plaats was er voor de ongelukkige Herman Vander Slagmolen hij volgde op 3’05”. Het peloton op 4’15” mocht voor plaats 7 spurten, hiervan was Noël Vatyghem de snelste voor Richard Bukacki, Herman Vrijders, Etienne Sonck en als 11e Englebert Opdebeeck. Arthur Van De Vijver ook vooraan weggevallen reed de wedstrijd uit en werd 20e.

    Te Heist o/d Berg kwamen 64 renners aan de start, om in 16 ronden of 148km af te leggen. Hier was het Knockaert die in de 2e ronde wegreed en in de volgende ronde het gezelschap kreeg van Omloop, Aerts, Hellemans, Van Rijmenant en de Duitser Muddemann, Omloop reed lek en viel vooraan weg en hadden de anderen in de 8e ronde al 2’30” voorsprong. Bij het ingaan van de 11e ronde kwam het echter tot een hergroepering. Maar Hellemans en Aerts dachten er anders over en namen opnieuw voorsprong, maar wanneer Rosiers, Swerts en In’t Ven kwamen aansluiten hielden de 2 andere het voor bekeken, maar Verbeeck en Vanspringel brachten alles opnieuw samen. Het werd een spurt met een 30tal renners waarvan Frans Verbeeck de snelste was. Als 2e eindigde Alfons Debal voor Ronald De Witte, Roger Rosiers, Frans Verhaegen, Willy In’t Ven, Raymond Steegmans, Gert Harings, Herman Vanspringel en sluit Eddy Reyniers de top10 af.

    22-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK-Militairen

    .
    Lucien Zelck wint
    Voor het Bk militairen waren 2000 toeschouwers afgezakt naar het circuit van Terlaemen te Zolder. In de 9e van de 25 ronden die men moest afleggen kwam een eerste ontsnapping op gang met André De Bilde, Gerard Peeters, Henri Van Horenbeke en LucienZelck, waarbij even later Maurits Van Elderen aansloot, maar zij geraakten niet uit de greep van het peloton. In de 12e ronde waren het Raoul Tuerlinckx, Louis Marievoet, Paul en Maurits Van Elderen, Bernard Bourguignon, Ortaire Goossens, Ludo Bruylants, Fernand Schreurs en Oscar Vanlandeghem die gingen voorop rijden maar ook zij konden het niet bolwerken. Daarna waren het Daniel Heyns, Jacques Breda en Ludo Bruylandts die wegreden en steun kregen van Paul Van Elderen en Roger De Beuckelaer, half koers was hun voorsprong 30”. Dat was het moment dat Freddy Maertens en Ludo Van Der Linden er voor zorgden dat ook deze ontsnapping spaak liep. Voor Freddy Maertens eindigde de wedstrijd in de 16e ronde toen hij lek reed en de materiaalwagen niet direct in de buurt was. Een poging Heyns, Van Der Linden en Bruylandts, en later van Van Horenbeke, Dewulf, Heyns, Maurits Van Elderen en Van Der Linden mislukte eveneens. Op 3 ronden van het einde probeerden Breda, Van Horenbeke, Paul Van Elderen en De Bilde maar ook zij slaagden niet in hun opzet. Tenslotte ging men met 40 naar de streep en was het de 19 jarige Lucien Zelck uit Alsemberg die het haalde en Roger De Beuckelaer en Jacques Breda mee op het podium kreeg.

    22-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    21-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ekeren-Maldegem-Vichte

    .

    Te Ekeren heeft het er lang naar uitgezien dat de ontsnapping die na 40km op gang was gekomen de goede zou zijn. De aanstokers waren Beysens, Brands en Mariën die het gezelschap kregen van Reniers en de Nederlander Tabak, hun voorsprong bleef lang 200 meter, maar konden uiteindelijk tot 1’ uitlopen. In de 13de van de 16 ronden die moesten worden afgelegd is de Nederlander Vianen vooraan komen aansluiten. In de laatste ronde is het tot een hergroepering gekomen en was het Rik Van Linden die de massaspurt won. Frans Staes werd 2e, voor 3 Nederlanders Eef Dolman, Jos Van Beers en Jan Van Katwijk.

    Te Maldegem moesten de renners 12 ronden afleggen, in de 2e reden Bukacki, Coenen en de Australiër Collinger weg op premiejacht. Voor de Australiër was het in de 3e ronde afgelopen toen hij tegen een geparkeerde wagen reed en met snijwonden naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Zijn twee kompanen hielden het tot en met de achste ronde vol, vond Bukacki dat hij genoeg had verdiend en stapte af. Bij een premiespurt was het Van Schil die doorging en met 15” voorsprong won op Eric De Vlaeminck en Arthur Vande Vijver. Voor de 4e plaats op 25” was Pieter Nassen sneller dan Roger Jochmans, Willy Planckaert, Tony Gakens, Peter Kisner, Raymond Steegmans en sluit Willy Abbeloos de top10 af.

    Te Vichte reden van bij de start Christiaens, Zwaenepoel en Hendrickx voorop en berekten een maximum voorsprong van 3 minuten. Op 5 ronden van het einde  hebben vooral David en Godefroot er voor gezorgd dat de koplopers werden ingelopen. Op 5km van het einde is Walter Godefroot nog zelf ten aanval getrokken en won met 40” voorsprong, Alfons Debal was de snelste van de eerste achtervolgers voor Christian Callens, de Fransman Sylvain Vasseur en Wilfried David. Van het peloton was Willy Debosscher de snelste voor Fernand Hermie, Guido Van Damme, José Sersté en Julien Van Lint sluit de top10 af. Van de 3 vroege vluchters staan er nog 2 in de uitslag, Ronny Christiaens 13e en Jaak Zwaenepoel 22e.

    21-09-2011 om 06:51 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Canada begon vandaag een nieuwe rittenkoers, de Ronde van Nieuw-Frankrijk met de rit Montreal-Drummondville die 141,6km bedroeg. Aan km 18 viel reeds de beslissing, de Fransman Rouxel was de aanstoker, hij kreeg na 4km versterking van de Italiaan Favaro. Na 30km kwamen volgende renners aansluiten: Bruyère, Van Marcke, De Vlaeminck, Janssen, Reybroeck, Dean, Hitchen, Mourioux, Novak, Pingeon, Genet en Leblanc. Aan km 66 won Mourioux de vliegende spurt en had het peloton al 3’ achterstand. Met bijna 8’ voorsprong reden de 14 naar de eindstreep, waar Roger De Vlaeminck op de lange rechte lijn demarreerde en het volhield tot aan de meet. Guido Reybroeck werd 2e op 1” verder volgden, 3.Jan Janssen, 4.Charles Roux, 5.Albert Hitchen, 6.Jacky Mourioux, 7.Jean-Pierre Genet, 8.Giorgio Favaro, 9.Jean-Marie Leblanc, 10.Joseph Bruyère, 11.Roger Pingeon, 12.Ronny Van Marcke, 13.Nigel Dean en op 8” werd Anatole Novak 14e. Vervolgens kwam er een groepje van zes toe, hiervan was Daniël Van Ryckeghem de snelste voor Georges Vanconinsloo, Willy Vanneste, René Pijnen, Gianni Motta en Johnny Schleck.

    Vandaag begon de Vuelta a la Rioja de laatste rittenwedstrijd in Spanje, de 1e rit is te Logrono waar de renners 173km moeten afleggen. De zege was voor José-Luis Abilleira die 2 medevluchters vooraf ging, Jésus Manzaneque en José Casas. Plaats vier op 1’39” was voor José-Manuel Lopez-Rodriguez, 5e werd Jésus Esperanza.

    Vandaag werd er opnieuw gereden in de Radsport-week, de 3e wedstrijd G.P. ORWO-Film vond plaats in Wolfen waar slechts 60km moest worden gereden en de zege voor Michael Milde was voor Axel Peschel en Bernd Knispel. Onze landgenoot Louis Verreydt werd 10e.

    Tweede Nederlandse zege in de Ronde van de Toekomst op de vooravond van de grote alpenrit met de Vars en de Izoard. De 6e rit vertrok te Orange om na 175km Digne te bereiken. Van bij de start waren er aanvallen en viel de beslissing na 21km toen een groepje wegreed met de Nederlanders Van Pol en Schur, de Spanjaarden Nistal en Perez-Soliva, de Fransen Guitard, Podesta, Chabran, Ducreux en Richeux de Oostenrijker Mitteregger en de Tsjech Vavra, aan km 35 kwamen ook de Nederlander Van Dongen en de Zwitser Schmid aansluiten en haalden een voorsprong van 6’05”. Tijdens een beklimming moesten de Fransen Richeux en Ducreux lossen, kwam Mitteregger als 1e over de top, in de afdaling kwamen Van Pol, Guitard, Perez-Soliva en Chabran (hij zou later nog gelost worden) bij Mitteregger aansluiten. In de spurt won Van Pol gemakkelijk hij plaatste Rudolf Mitteregger en Jean-Pierre Guitard op 1” en Joaquim Perez-Soliva op 3”. Alain Chabran als 5e volgde op 26”. Dan volgden als 6e Tomas Nistal op 2’17” die Richard Podesta, Karel Vavra en Cees Van Dongen vooraf ging. Van de vluchters volgden dan nog Frits Schür op 2’20” als 10e en de Zwitser Ivan Schmid als 11e op 6’41”. Ook de Oostenrijker Wolfgang Steinmayerop als 11e op 7’11” kwam nog iets voor de groep over de meet, waarvan op 7’19” de Nederlander Matieu Pustjens de snelste was. Den Hertog blijft leider.

    21-09-2011 om 06:46 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Morgen strijden de militairen op het autocircuit van Terlaemen te Zolder voor hun wegkampioenschap. Van uit het kamp van Beverlo te Leopoldsburg zullen de renners in groep de verplaatsing naar Zolder maken, waar zij in 25 ronden 110km moeten afleggen. De voornaamste renners die ooit het BK voor militairen hebben gewonnen zijn, Germain Derycke, André Noyelle, Benoni Beheyt, Ward Sels, Julien Stevens, Willy Planckaert en de betreurde Jean-Pierre Monseré. Wat betreft dit jaar zijn er twee namen die voorop staan, Belgisch kampioen en 2e op het Wk Freddy Maertens 16 zeges en Ludo Van Der Linden wereldkampioen 100km ploegentijdrit en 12 zeges.

    21-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Opnieuw een Tsjechise zege in de Ronde van de Toekomst voor liefhebbers. Nu is het Milos Hrazdira die de 5e rit Lodève-Orange met liefst 6’54” wint voor de Spanjaard Jaime Huelamo en is de Nederlander Jo van Pol 3e dit op 7’08” die de Zwitser Bruno Hubschmid, de Fransman Raymond Martin en de Spanjaard Carlos Melero versloeg. Op de 7e plaats met 8’01” achterstand de Duitser Walter Kuster, die met 9”de groep voorafging met de Nederlander Cees Van Dongen die 11e werd en leider Fedor Den Hertog 16e.

    20-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viane

    .

    Slechts 24 renners aan de start van de kermiskoers te Viane deelgemeente van Geraardsbergen, wel waren er verschillende grote namen naar hier afgezakt. Eèn hiervan Rudi Altig was ook de 1e aanvaller reed lange tijd met 300meter voorop. Het was vooral door toedoen van Barras en Ronsmans dat Rudi werd ingelopen. Even later viel de beslissing toen Merckx, Willekens, Hendrickx, Dury en Crapez wegreden, en even later ook Swerts kwam aansluiten. Merckx en Swerts lieten in de laatste van de 11 af te leggen ronden de andere in de steek. Onder hun twee hebben zij in 13km nog liefst een voorsprong van 4’34” bijeen gefietst. Eddy won met 20meter voorsprong op Roger. Voor de 3e plaats was Lucien Willekens de snelste voor Maurice Dury, Gerard Hendrickx en Paul Crapez. Voor Herman Vanspringel was er een 7e plaats dit op 12’10”. Van de “groep” op 13’30” was Georges Claes de snelste voor Georges Barras, Fernand Van Rymenant, Ghislain Van Landeghem, Emiel Lambrecht Leopold Vanden Neste, Jean-Marie Ritserveldt en Michel Coulon.

    20-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.G.P.Scherens-Houthulst-Landegem

    Een 3e zege op rij voor Frans Verbeeck in de Grote Prijs Jef Scherens, in ’69 was het echter een criterium van 90km. Met 69 is men te Leuven vertrokken, en te Haacht was het Emile Bodart die als 1e in de aanval ging, kreeg niet de gewenste versterking en liet zich dan maar opnieuw inlopen. Te Sterrebeek was het Verstraeten die ging voorop rijden en het gezelschap kreeg van Verbeeck, Eyers, Steegmans en Beysens, deze vijf werden vooral door toedoen van Pintens bijgehaald hij bracht nog 6 andere mee.Te Nieuwrode ging Verbeeck enkel Pintens, Hutsebaut en Janssens konden mee. Toen hij in zijn Wilsele kwam heeft hij nog eens doorgetrokken en kon enkel Pintens aanklampen,maar in de eindspurt werd Georges met een lengte verslagen Op 1’10” werd Ward Janssens 3e voor Hubert Hutsebaut, Maurice Eyersen Willy De Geest. Georges Claes wed op 1’55” 7e, Herman Beysens 8e, Staf Van Roosbroeck 9e, Alfons Scheys 10e en Willy Abbeloos 11e. Englebert Opdebeeck behaalde een 12e plaats op 3’. De liefhebbers reden te Leuven een afwachtingscriterium van 60km, hier was Jean-Pierre Nicolas de beste voor Paul Collaer, August Herijgers, Ludo Vander Linden, Freddy Renson, Ome Meeuws, Jos Vonckx, Staf Hermans, Leopold Coeck en Frans Lamoline

    De inrichters van de 28e Omloop van het Vrijbos te Houthulst kregen amper 15 renners aan de start, wat publieke belangstelling was de opkomst zeer goed. Wilfried David was de eerste die ging voorop rijden en het 3 van de 15 ronden volhield, maar de wedstrijd verliet even nadat hij werd ingelopen, hij zou ook de enige worden die vroegtijdig de wedstrijd verliet. Na enkele schuchtere pogingen kwamen 6 renners aan de leiding en zouden ook voor de zege spurten. Het was Albert Van Vlierberghe die het haalde voor Dirk Baert, Fernand hermie, Willy Teirlinck, Roland Van De Rijse en Fans Toortelboom. Op 1’18” werd John Hemeryck 7e, Romain Furnière werd 10” later 8e, dan volgden twee renners op 1’45 Raf Van Bruaene en José Sersté. Voor de Fransman Alain Bellouis was er een 11e plaats op 1’53” en voor plaats 12 op 2’18” werd de pelotonsspurt van drie gewonnen door Guido Van Damme voor Jacques Clauwaert en André Hendryckx.

    Derde wedstrijd van de dag vond plaats te Landegem, waar Altig, Ottenbros en enkele Italianen mee van start gingen. Van strijdlust was niet veel sprake, behalve voor de premiespurten, werd het wandelgangetje even onderbroken. Het was pas 2 ronden van het einde dat na enkele schuchtere pogingen de beslissing viel en met 3 naar de streep werd gereden, waar Neo-prof Hervé Vermeeren op het einde zijn 2 medevluchters nog verschalkte en haalde het met 10” voor Etienne Buysse en met 15” op Lucien Willekens. Op 45” volgde als 4e Jos Van Beers en werd de spurt van de groep voor plaats 5 op 1’05” gewonnen door de Nederlander Charles De Smit voor zijn landgenoot Harm Ottenbros, Walter Planckaert, Frans Melckenbeeck, Frans Verhaegen, Ronny De Bisschop enz.

    19-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    In Rome heeft de 27 jarige Deense smid Joern Lund uit Esbjerg het dag op dag 6 jarige record over 100km bij de liefhebbers dat op naam stond van zijn landgenoot Ole Ritter verbeterd die het ook op deze baan had gehaald De Deen reed met een verzet van 52x15. Zijn tussentijden tijden waren: 30km- 41’00”6 – 50km- 1.08’32”4- 80km- 1.50’18” en reed de 100km in 2.18’43”60 en was 18” sneller dan zijn landgenoot. Voor de nieuwe recordhouder was het tevens zijn eerste officiële wedstrijd op een piste.

    19-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Daniel Van Ryckeghem

    Onze landgenoot Daniel Van Rijckeghem heeft vandaag in Frankrijk de wedstrijd te Isbergues in een spurt met 5 gewonnen. De Brit William Bilsland wed 2e, onze landgenoot Ronny Van Marcke 3e, en de Fransen Michel Perin 4e en Guy Maignon 5e. Als 6e kwam onze landgenoot met 9” achterstand over de streep, gevolgd op 12” door Noël Vantyghem. Voor plaats 6 op 48” van de winnaar was Cyrille Guimard de snelste, en hebben we nog 3 Belgen in de top15, op 12 Rudy De Groote, 13 André Dierickx en 15.Pol Mahieu.

    In de Ronde van Katalonië moeten de renners op de laatste dag tweemaal aan de slag, in de voormiddag is er een rit in lijn: Santa Coloma de Gramanet-Barcelona over 171,4km, het is de Italiaan Primo Mori die won met 2’57” voorsprong op Luis Ocana, Augustin Tamames en Felice Gimondi, 3” later won Tony Houbrechts de groepsspurt. Na de middag werd te Sabadell de tijdrit over 16,5km gewonnen door Luis Ocana in een tijd van 24’03”, onze landgenoot Tony Houbrechts werd knap 2e op 43” en was 4” sneller dan zijn kopman Felice Gimondi. In het eindklassement heeft Luis Ocana 20” voorsprong op Bernard Labourdette en 37” op Domingo Perurena, ook hier staat Tony Houbrechts als 4e voor zijn kopman Felice Gimondi het verschil tussen de twee is 3”.

    In Berlijn-West-Duitsland hebben onze liefhebbers plaats 1&2 veroverd. Na 175km was Staf Van Cauter sneller dan Freddy Maertens. Op 2’45” werd de Duitser Bukhart Ebert 3e voor zijn landgenoot Algis Oleknavicius en de Deen Joergenson.

    In Oost-Duitsland was er de 2e wedstrijd van de Radsport-week: de G.P.von Torgau hier was na 64km de zege voor Dieter Gonschorek voor Gregor Kiritschenko en Wolfgang Wesemann.

    Vierde rit in de Ronde van de Toekomst Mende-Lodève was 178,5km lang. Leider Fedor Den Hertog liet en groepje wegrijden met niemand daarbij die hem kon bedreigen. In de rit gebeurden er verschillende valpartijen met als voornaamste slachtoffers de Fransen, Jean-Louis Danguillaume en Claude Lechatelier. De zege was voor de Tsjech Jiri Hava voor de Zwitser Robert Thalmann, de Fransen Règis Ovion, Claude Aiguesparses, de Spanjaard Joaquim Perez-Soliva en de Oostenrijker Rudi Mitteregger zij hadden 5’49” voorsprong op de Fransman Jean-Michel Richeux en de Spanjaard Jaime Huelamo, op plaats 9 eindigde de Tsjech Karel Vavra op 5’53”. De groep mocht voor plaats 10 spurten dit op 6’03” hiervan was de Fransman Henry Chavy de snelste. Voor Nederland was Cees Van Dongen 14e, Mathieu Pustjens 16e en Fedor Den Hertog 17e. Den Hertog blijft evenwel leider met 5’44” op Robert Thalmann. En met 6’24” op wereldkampioen Règis Ovion.

    Tweede dag in de Ronde van Zeeuws-Vlaanderen voor liefhebbers, in en om Oostburg moeten de renners 120km afleggen. Onze landgenoten hebben in deze rit plaats 1 & 3 ingenomen. Winnaar werd Gerry Catteeuw met 14” voor de Nederlander Cees Koeken, voor José De Cauwer was er plaats 3 hij volgde op 19”. Ook plaats vijf op 35” was voor een landgenoot Theo Fierens. In de eindstand heeft Grant Thomas 15” voorsprong op Arie Hassink en 20”op de 3e Aad Van den Hoek, 4e was Harry Van Groezen op 25” en 5e Jan Raas. Eerste Belg is Theo Fierens als 11e, dan volgen 17e Gerry Catteeuw, 20e José De Cauwer, 23e Rudy Heyns en 24e Michel Stofferis.

    19-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nazareth-Oostduinkerke

    .

    In Nazareth hebben de 60 renners er alles behalve een wandeltocht van gemaakt. De ontsnappingen volgden elkaar op maar allen zonder resultaat. Het was in de laatste van de 15 af te leggen ronden dat Willy Scheers krachtig wegreed en ondanks een reactie nog van Willekens, Maes, Janssens en Zwaenepoel. Met 200meter voorsprong haalde Willy Scheers het voor Lucien Willekens, Romain Maes, Ward Janssens en Jaak Zwaenepoel. In het spoor van de achtervolgers was Walter Planckaert de snelste van de groep voor Tony Daelemans, Emiel Lambrecht, Willy Planckaert en als 10e Richard Bukacki.

    In Oostduinkerke was er de grote prijs Jules Mahieu, eerste aanvaller was Wilfried David die wegreed bij het begin van de 2e van de 19 af te leggen ronden, toen hij 30” voorsprong had zijn Coene en Bruggeman in de achtervolging gegaan en hadden de 3 vooraan aan km 50 reeds 3’ voorsprong. Door toedoen van de drie V’s, Verbeeck, Van Vlierberghe en Vantyghem was de vlucht van de drie bij het ingaan van de 12e ronde afgelopen. Dit was echter niet naar de zin van David die onmiddellijk opnieuw ten aanval tok maar het slechts 1 ronde volhield. Dan is de beslissende ontsnapping met 6 tot stand gekomen, en reden even later nog eens 7 renners weg waarbij Englebert Opdebeeck maar konden vooraan niet meer aansluiten. In de eindspurt met 6 was het Walter Godefroot die zijn gezellen op 20meter reed, 2e werd Dirk Baert voor Willy Vanneste, Gilbert Wuytack, Rudi De Groote en Johan De Muynck. Bij de 1e achtervolgers op 1’35” was Jos Van Olmen de snelste voor Noël Vantyghem, Jaak Clauwaert, Fernand Bruggeman, Gérard David, Englebert Opdebeeck, Eric Wijckaert en Wilfried David. Daarna kwamen nog 2 groepjes over de streep.

    18-09-2011 om 06:44 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Eerste Belgische zege (eigenlijk een dubbele) in de Ronde van Katalonië waar de rit van vandaag Alp-Coloma de Gramanet in 2 delen werd gereden met 1 klassement. Na 149km werd er gespurt te Mollet del Valles waar Guido Reybroeck (3.10’45”)het haalde voor de Italiaan Alberto Della Torre en de Spanjaard Augustin Tamames. In het tweede gedeelte bleef het peloton samen en was het opnieuw Reybroeck die het haalde voor Domingo Perurena deze deed met zijn 2e plaats een goede zaak en kwam tot 5” van leider Labourdette. Won Reybroeck minder goed verging het zijn ploegmaat Georges Vandenberghe die werd uitgeschakeld.

    In Italië werd de 31e Giro di Lazio (Latium in het Latijn) verreden over een afstand van 226km waaraan 72 renners deelnamen en er slechts 15 werden geklasseerd. Het was Franco Mori die het haalde met 3” op Ole Ritter, 3e werd Tomas Pettersson hij volgde op 1’05”. Op 7’55” werd de enige Belg in de uitslag André Doyen 11e.

    In het criterium van het Nederlandse Den Hoorn moesten de renners 100 rondjes rijden. Het was in de 35ste dat Vander Vleuten, Janssen, Karstens, Koen en Pijnen gingen voorop rijden en even later nog het gezelschap kregen van Rosiers en Vanspringel. Op 10 ronden van het einde reden Vander Vleuten en Janssen uit de kopgroep weg. De zege met 30” voorsprong was voor Jos Vander Vleuten die door een lekke band van Jan Janssen de weg vrij had. Op 1’ won Gérard Koel de spurt van de achtervolgers voor Gerben Karstens, René Pijnen, Roger Rosiers en Herman Vanspringel. Even later was Cees Stam sneller dan Georges Pintens.

    Voor de liefhebbers was er in Oost-Duitsland de Radsport-week over 6 wedstrijden, waaraan een Belgischeploeg deelnam. Vandaag is men begonnen met de 65e Rund um Berlin (G.P. Berliner Zeitung) over een afstand van 196km, winnaar werd Michael Milde, voor de Belgen was er een 15e plaats voor Guido Van Sweevelt op 2’05 en een 16e voor Louis Verreydt.

    In de Ronde van de Toekomst heeft de Nederlander Fedor Den Hertog in de 3e rit tevens de langste , Albi-Mende over 209km zijn tegenstrevers verpletterd. Fedor won de rit met liefst 11’49” voorsprong op de Wereldkampioen Regis Ovion. Leider Bruno Hubschmid die 10e werd verloor liefst 15’17”. Fedor is natuurlijk de nieuwe leider.

    In Nederland ging de Ronde van Zeeuws-Vlaanderen voor liefhebbers van start. De rit met start en aankomst te Terneuzen was voor de in Philippine wonende Brit Grant Thomas, die in zijn woonplaats op 45km van het einde was weggereden, had aan de streep 10” voorsprong op Arie Hassink, Aad van den Hoek, Harry Van Groezen en Jan Raas. Gerrie Knetemann als 6e volgde op 11”. Voor onze landgenoot Ribert Ferket was er een 9e plaats op 23”.

    Op de wielerbaan van Frankfurt was er een herkansingswedstrijd amateurs-stayers dat werd gewonnen door Rainer Podlesch hij had 2 meter voorsprong op zijn landgenoot en wereldkampioen Horst Gnas. Ook de 3e Jean Bruer is een Duitser hij volgde op 10meter. De Nederlander Bert Boom was 4e op 130 meter.

    18-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Eerste niet Spaanse zege in de Ronde van Katalonië het is de Fransman Jean-Claude Genty die de 3e rit Manresa-Pulgcerda over een afstand van 243,1km wint voor zijn ploegmaat bij Bic en nieuwe leider Bernard Labourdette die 2’07” achterstand had, als 3e op 3’45” volgde Miguel-Maria Lasa, 4e op 3’54” is Franco Bitossi en de oude leider Domingo Perurena werd 5e op 3’55”.

    In de Ronde van de Toekomst blijven de Zwitsers de lakens uitdelen nu is het Bruno Hubschmid die de 2e rit Albi-Albi wint en de leiding neemt. In een spurt met dertien werden de Fransman Henri Chavy 2e en de Tsjech Jiri Hava 3e. Met zijn 9e plaats is Frits Schur de eerste Nederlander, op 1’09” werd Wim Kelleneers 14e en Fedor Den Hertog als 19e volgde op 1’45”.

    17-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koolskamp

    .
    Eric Leman

    Voor het 56e kampioenschap van Vlaanderen te Koolskamp kwamen 97 renners aan de start om in 25 ronden 150km af te leggen. In de 3e ronde was het Hutsebaut die ging voorop rijden kon 30” voorsprong nemen en werd bijgebeend door Walter Planckaert, Huysmans, Vanspringel, Ebo, Vanneste en Buysse maar het peloton liet hen maar even voorop rijden. Pas was de hergroepering een feit of Huysmans, Loysch, De Muynck en Dury reden van het peloton weg, even later kwamen ook Deboever, Vanneste, Van Marcke, Swerts en Romain Maes aansluiten, toen ook nog Coene, Stevens en Deschoenmaecker kwamen aansluiten vond men het in het peloton wellekens en was er een nieuwe hergroepering. De ontsnapping die het langst uithield was die van Eric De Vlaeminck, Vanconingsloo, Buysse, Hellemans, Van Bruaene en Antheunis zij geraakten tot aan 1’05” voorsprong en hielden het 40km vol, en was het vooral Merckx die er voor zorgde dat de groep terugkwam. Toen was het nog eens Hutsebaut die ging zonder succes evenals Duyndam en iets later Willy Planckaert het was telkens Merckx die deze renners ging terughalen. Door een val op 1km van de streep werden enkele rappe renners hun kans ontnomen,met als voornaamste slachtoffers, Rosiers, Eric De Vlaeminck, Sercu en Van Vlierberghe. Het was Rik Van Linden die resoluut de leiding had genomen maar moest zich tegenover Eric Leman gewonnen geven. Voor Willy Planckaert was er een 3e plaats verder volgden, Tony Daelemans, Daniel Van Ryckeghem, Pieter Nassen, Walter Planckaert, Eddy Merckx, Roger Jochmans en als 10e Roger De Vlaeminck.

    16-09-2011 om 06:37 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Won Domingo Perurena na de 1e ook de 2e rit Tarragano-Manresa dan was de man van de dag Santiago Laczano dit met een solovlucht van 172km waarbij tot 6’ was uitgelopen, hij werd pas op 22km van de streep ingelopen, was wel op de 3 cols als 1e doorgekomen en nam ook alle knelpunten voor zijn rekening. Enkele kilometers voor de meet reden 5 renners weg waarvan Perurena dus de snelste was voor José Grande, Ugo Colombo, Eduardo Castello en Bernard Labourdette. Als 6e op 9” kwam Vicente Lopez-Carill nog voor het peloton toe dat 36” achterstand had op de leiders hiervan was Franco Bitossi de snelste.

    De Ronde van de Toekomst zonder Belgen ging vandaag van start te Albi met een tijdrit van 7,6km, de Zwitser Joseph Fuchs haalde het met 5” op zijn landgenoot en nationaal kampioen Bruno Hubschmid, 3e werd de Nederlander Fedor Den Hertog hij moest 8” toegeven.

    16-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Katalonië

    Het waren de Spanjaarden Juan Manuel Valls en Juan-Manuel Santisteban die na een lange vlucht tijdens de beklimming van de Col de Falset (3e cat.) opnieuw werd ingelopen. Zodat de 1e rit Calafell-Tarragona op een massaspurt uitdraaide. Winst was er voor Domingo Perurena die onze landgenoot Guido Reybroeck vloerde, Tony Houbrechts werd 10e en Marc Sohet 11e.

    15-09-2011 om 15:32 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merelbeke-Retie

    .

    Onder de 61 renners aan de start, André Dierickx lid van de club van Merelbeke en ook om zijn talrijke supporters te plezieren. Men moest 2 grote en 3 kleine ronden afleggen. Een vroege ontsnapping was er van Van Malderghem en Bruyère die een maximum voorsprong van 2’15” bijeen reden. Toen vond Dierickx het wellekens en zorgde voor de hergroepering. Op 50km van de streep is André weggereden en konden enkel De Geest en Van Lint aansluiten. Kort voor het einde heeft hij dan de 2 achtergelaten en kwam solo over de streep. Na Dierickx was het op 30meter dat Willy De Geest 2e werd hij had 20meter op Julien Van Lint. De pelotonsspurt op 20” voor plaats 4 ging naar Rik Van Linden.

    Met 59 vertrok men in Retie om in 25 ronden 125km te overbruggen. Wat de 1e koershelft betreft waren er enkele korstondige ontsnappingen met als uitzondering die van Jos Huysmans, Marcel Sannen prof van 13/8 en Paul Aerts zij hebben een voorsprong van 45” kunnen nemen. Half koers kwam dan de ontsnapping van Raf Hooyberghs, Georges Claes (Limb) en de Nederlander Henk Benjamins, in de 15e ronde was Hooyberghs alleen op kop en zou nadien nog 2 maal met een groepje wegrijden, maar kwam op 5 ronden van het einde alles samen. In’t Ven en Vander Vleuten waagden nog hun kans maar uiteindelijk draaide het op een massaspurt uit. Net als gisteren waren Steegmans en Peelman van de partij maar moesten de duimen leggen tegen Tony Gakens die het met 20cm haalde voor Raymond Steegmans en Eddy Peelman

    15-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Desselgem-Waarschoot

    .
    Ward Janssens

    De grote prijs Briek Schotte te Desselgem kende een levendig verloop. Eerste aanvaller van de dag was Eric Leman, hij hield het een 15km vol en werd dan ingelopen. Er volgden een spervuur van ontsnappingen, maar toen Vander Slagmolen het hazenpad koos werd het ernstig. Het was Ward Janssens die tot bij de leider kwam, en toen Herman door pech vooraan wegviel hield Ward het vol tot aan de streep. Op 35” werd Etienne Buysse 2e voor Fernand Bruggeman die op 45” volgde en op 55” was het Fonske Debal die de pelotonsspurt voor plaats 4 won voor Fernand Hermie, Marcel Omloop, Wim Bravenboer, Guido Van Damme, Jean-Pierre Berckmans en is de top10 volledig met Willy Donie. De ongelukkige Herman Vander Slagmolen werd nog 18e.

    Voor de start te Waarschoot was er wat herrie omdat er op het uur van de start nog enkele renners niet paraat waren. Toch vertrok een groepje en zouden worden teruggehaald. Dit gedoe heeft het verloop van de wedstrijd beinvloed. Er is enkel een aanval geweest van de lokale renner Johan De Muynck, en draaide de wedstrijd uit op een massaspurt met toch enkele rappe mannen. Het was Eddy Peelman die het haalde voor Raymond Steegmans, Tony Daelemans, Etienne Sonck, Eric De Vlaeminck, de Nederlander Charles De Smit sinds mei prof als individueel, zijn landgenoten Jan Van katwijk en Jan Krekels. Als 9e volgde Georges Vanconingsloo voor opnieuw 2 Nederlanders Jan Serpenti en Gerben Karstens en de rest van het peloton. In de spurt was er een valpartij met 6 renners waarvan Julien Verboven en Giovanni Jimenez er het ergst aantoe waren en laatstgenoemde even naar het ziekenhuis werd ovegebracht waar het minder erg bleek te zijn dan werd gevreesd.

    14-09-2011 om 18:48 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Spanje is vandaag de Ronde van Katalonië begonnen met een proloog te Calafell. De Kasploeg werd winnaar met 17” voorsprong op Filotex en 3e werd Bic op 19” met onze landgenoot Marc Sohet. Als 4e op 22” Salvarani, daarbij 2 landgenoten Guido Reybroeck en Tony Houbrechts.

    Bij de liefhebbers was onze landgenoot Ribert Ferket de beste te Nieuw-Namen in Nederland waar hij de Nederlanders Henny Gysel en Cees Koeken vooraf ging.

    14-09-2011 om 18:47 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Domingo Perurena

    In Longwy heeft Eddy Merckx als wereldkampioen zijn eerste criterium in Frankrijk betwist, de wedstrijd was 60km en werd de eindstand op punten opgemaakt. Walter Godefroot 18 punten haalde het voor Eddy Meckx 12p. en Raymond Riotte 8p.

    In Spanje won Domingo Perurena de 34e Trofeo Masferrer verreden te Calafell, na 130,7km was hij sneeler dan Ramon Saez, onze landgenoot Marc Sohet (Bic), Augustin Tamames, J.M.Lopez-Rodriguez, Miguel Maria-Lasa, Mariano Martinez, Eufrenio Enrique Sahagun en Vicente Lopez-Carill. De bergprijs was voor Manuel Galera. De wedstrijd kwam in aanmerking voor het Spaans merkenkampioenschap

    13-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwerkerken-Waas

    Werden de inrichters met 40 renners maar karig beloond Voor hun 14e Grote Prijs, toch hebben zij een boeiende wedstrijd gekregen, en mochten de 24e zege van Frans Verbeeck noteren. Ook het publiek was talrijk opgekomen. De renners moesten 20 ronden of 150km afleggen, waarin al vrij vroeg de beslissing is gevallen. Aanstokers waren Gilbert Wuytack en de Nederlander Jan Zoons onder hun beiden reden zij een voorsprong van 2’35” bijeen. In de 8e ronde kregen zij het gezelschap van 5 renners, Beysens,De Bisschop, De Witte,Teirlinck en Van Landeghem en bedroeg hun voorsprong nog 1’. In de 16e ronde is Verbeeck met Ronny Van De Vijver in de achtervolging gegaan en kwamen in de 18e ronde aansluiten. De negen bleven voorop en het was Verbeeck zoals al aangegeven won met 1 lengte voor Ronny Van De Vijver, Gilbert Wuytack, Ronald De Witte, Willy Teirlinck, Ronny De Bisschop, Herman Beysens en Jan Zoons. De 9e van de kopgroep Ghilain Van Landeghem volgde op 15”. Op 40” won Frans Staes de pelotonsspurt.

    13-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veteranen-Heule & Essen

    .
    Luc Van Goidsenhoven

    Na een maand bij de profs heeft Luc van Goidsenhoven zijn eerste zege beet, te Essen had hij slechts 31 tegenstrevers. Het begon met Willekens die al in de 2e ronde ten aanval trok en even later het gezelschap kreeg van Verboven, Eyers en Scheers maar hun voorsprong bleef beperkt. Voor Eyers ging het te vlug, in zijn plaats kwamen eerst Barras, Omloop en Brands en iets later ook In’t Ven en Opdebeeck aansluiten. Toen Van Olmen, Goossens, Pijnen en Mariën ook aansloten dacht me de wedstrijd gereden, maar door toedoen van Cooreman en Steegmans kwam in de 10e ronde alles opnieuw samen. De beslissing werd op gang gebracht door Brands die Barras, Scheers, Eyers en Van Olmen meekreeg, maar de laatste drie genoemden moesten wel even later opnieuw afhaken. In de 12e ronde was het de toekomstige winnaar die vooraan kon aansluiten, wat ook In’t Ven deed deze 4 leiders zouden voor de zege spurten. Na Luc werd Georges Barras 2e, Frans Brands 3e en Willy in’t Ven 4e. Van de eerste achtervolgers werd Lucien Willekens 5e op 1’30” voor Maurice Eyers en Eddy Goossens. Dan volgde op 3’ Englebert Opdebeeck als 8e en 30” later won Raymond Steegmans de pelotonsspurt voor Hendrik Mariën.

    Meer volk te Heule waar 62 renners de start namen van een 180km lange wedstrijd. Vijf renners hebben liefst 120km op kop gereden namelijk Bodart, Mahieu, Deboever, Jimenez en Hendryckx. Het was Hutsebaut die als eerste bij de koplopers kwam met de ganse groep in zijn zog. Op 3km van het einde was het opnieuw Hutsebaut die aanviel en 50meter overhield op Herman Vrijders en op 100meter was het Daniël van Ryckeghem die 14 andere versloeg. De overige kwamen per 2 of 3 over de streep.

    Bij de liefhebbers te Amougies waren net als gisteren 1&2 dezelfden, Marc Demeyer won voor Christian De Buysschere en was nu Jean-Pierre Baert 3e.

    Na het BK op 13/6 waren nu de Veteranen opnieuw aan de slag te Berbroek voor het PK van Limburg. De hevige strijd tussen de Limburgers heeft er voor gezorgd dat de Antwerpenaar Karel Clerckx de overwinning behaalde. Met zijn 6e plaats is het Lucien Van Der Aerden die als Belgischkampioen nu ook de Limburgse kampioenentrui mag aantrekken

    12-09-2011 om 06:42 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Liefst 100.000 toeschouwers voor de Grote Unionprijs te Dortmund in Duitsland waar de Molteni’s het ganse podium voor hun rekening namen. Al in de 1e ronde reden 4 renners in de aanval, Berckmans, Roger De Vlaeminck, Deschoenmaecker en de Duitser Muddemann. Deze 4 hadden na 3 ronden een voorsprong van 1’49” op Merckx, Vanspringel, Stevens en Poulidor, deze vier kwamen op het einde van de 4e ronde vooraan aansluiten. Het was in de voorlaatste ronde dat Herman wegreed en met 1’11” won voor zijn ploegmaat Julien Stevens en volgde zijn kopman Eddy Merckx als 3e op 1’21”. Voor Roger De Vlaeminck was er een 4e plaats op 1’44” met in zijn spoor Raymond Poulidor, van de kopgroep waar Deschoemaecker en Muddemann hadden moeten lossen werd Jean-Pierre Berkmans 6e op 3’11”. Voor plaats 7 was André Doyen sneller dan zijn ploegmakker Rik Van Linden, Evert Dolman werd 9e en op plaats 10 eindigde als 1e Duitser Jürgen Tschan. De bergprijs was voor Karl-Heinz Muddemann 9p. Voor Berckmans 6p., Vanspringel en Merckx 5p. Wat het podium betreft Stevens won deze wedstrijd in ’69, Merckx in ’70 en nu Vanspringel.

    De tijdrit van 50,4km te Diessenhofen in Zwirserland is met 41” voorsprong gewonnen door Luis Ocana voor Ole Ritter en werd onze landgenoot Georges Pintens 3e op 1’24”. Voor Jan Janssen was er een 4e plaats op 1’57” en volgde de eerste Zwitser als 5e op 2’30”.

    In Nederland was er het criterium van Schinnen waar 36 renners de start namen voor 35 ronden of 100km. Zoetemelk en Bravenboer ontsnapten in de eerste helft van de wedstrijd maar werden half koers opnieuw bijgebeend. De beslissing viel op 30km van het einde toen 8 renners wegreden, het waren Vianen en Duyndam die in de laatste ronde van de acht anderen wegreden. Gérard Vianen won vlot voor Leo Duyndam op 5”, van de zes achtervolgers op 21” won Jos Vander Vleuten de spurt voor plaats 3 voor Jos Van Beers, Wim Prinsen, Mathijs Dekoning en Joop Zoetemelk. Op 30” volgde Peter Post en 30” later was Gert Harings de snelste voor plaats 9.

    De Pre-Olympische proef voor liefhebbers te Munchen over 182,4 km of 8 ronden, werd gewonnen door de Belgische kampioen Freddy Maertens die 32” voorsprong had op de Deen Jürgen-Emil Hansen, de 3e de Italiaan Franco Ongarato volgde op 1’. De Nederlander Piet van Katwijk als 4e had 1’01” achterstand, 5” later werd Wilfried Trott 5e en had 8” voorsprong op onze 2e landgenoot Louis Verreydt.

    12-09-2011 om 06:39 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De Ronde van Piëmont te Marano Ticino in de provincie Novara, regio Piëmont italië was aan zijn 60e editie toe. Na 238km was het Felice Gimondi die het haalde met 2’35” voorsprong op Gianni Motta, voor plaats 3 op 3’27” was Giorgio Favero sneller dan Enrico Maggioni. De vijfde Giancarlo Polidori had al 8’22” achterstand in zijn spoor volgden Willy De Geest, Celestino Vercelli, Roberto Poggiali, Alto Moser en Attilio Rota. Herman Beysens sinds 3/8 prof bij Hertekamp-Magniflex won de spurt van elf voor plaats 20 wel op 20’04”. Van de 98 renners die vertrokken hebben er slechts 30 de koers uitgereden.

    De Ronde van Beek in Nederland werd bijgewoond door 15.000 toeschouwers, het heeft er lang naar uitgezien dat Gérard Vianen de wedstrijd zou winnen. In de voorlaatste ronde werd hij ingelopen na een solovlucht van 40km. Uiteindelijk waren het 8 renners die voor de zege mochten spurten, Eddy Merckx won met 10cm van Walter Godefroot en werd Evert Dolman op een wiellengte 3e, verder volgden, Roger De Vlaeminck, Jan Janssen, Gérard Vianen en Roger Swerts. Op 12” werd Eric Leman 9e voor Gerben Karstens.

    Voor de liefhebbers was er in Nederland de Ronde van de Achterhoek en was de zege na 203km voor Cees Priem, hij had 49” voorsprong op Jo Van de Pol, 51” op Hennie Kuyper, 1’17” op Henk Stander en Albert Hulzebosch.

    Bij de spurters is men het mooi aan het verdelen op de piste van Bassano del Grappa in Italië is het nu de Wereldkampioen Lijn Loevesijn die wint voor onze landgenoot Robert Van Lancker en Gordon Johnson uit Australië.

    11-09-2011 om 06:42 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Destelbergen-Harelbeke-Noorderwijk

    .
    Willy Scheers

    Slechts 37 renners aan de start te Destelbergen en die hebben er dan nog een saaie koers van gemaakt. Het was pas na 1/3 koers dat Marcel Pauwels er alleen op uittrok en na 3 ronden 1’ voorsprong had. Toen is er eindelijk reactie gekomen en kreeg hij het gezelschap van Van Lint, Van Vlierberghe en Van Malderghem, even later sloot een nieuw drietal aan, om uiteindelijk met 11 naar de meet te rijden, Pauwels was er niet meer bij. Het was Walter Planckaert die de snelste was voor Georges Vanconingsloo, Ronny Van De Vijver, Albert Van Vlierberghe, Giovanni Jimenez, Etienne Sonck, Maurice Dury, Frans Maes, Julien van Lint, Willy Van Malderghem en André Peirsman prof sinds 25/8. Op 50 meter was er nog een nijdig spurtje voor plaats 12 tussen Roger Jochmans en Fernand Hermie, verder volgden de Australiër Graeme Gilmore, Raymond Steegmans, Pieter Nassen, de Brit Barry Hoban en kwam Eddy Peelman als 18e en laatste over de streep.

    Voor de 16e Oostwestprijs te Harelbeke kwamen 56 renners aan de start en was de plaatselijke renner Ronny Christiaens die zijn debuut maakt bij de profs de eerste aanvaller.Na enkele schermutselingen kwam op 40km van het einde een kopgroep van 12 tot stand en dat was ook het moment dat Christiaens de groep moest laten gaan maar moedig het einde haalde. Hutsebaut moest vooraan door een lekke band afhaken, net toen nog 3 achtervolgers bijna aansloten was het De Muynck die demarreerde en 200meter voorsprong nam. Callens en Furnière konden in de 22e ronde van de 25 die men moest rijden bij Johan komen. Maar in de laatste kilometers kwam ook Noël Vantyghem nog aansluiten en winnen, voor Christian Callens, Romain Furnière en Johan De Muynck. Op 20” volgde Romain Maes als 5e en was op 30” Etienne Buysse de snelste van de achtervolgende groep voor Jean Ronsmans, Raf Van Bruaene, Emile Bodart, Sylvain Vasseur, Eddy Cael en Eric De Vlaeminck. Dirk Baert was als 13e op 1’35” sneller dan Rudy De Groote, Marc Lievens en Ronny Van Marcke. Van het peloton was Jaak Clauwaert op 3’55” de snelste.

    Derde wedstrijd van de dag vond plaats te Noorderwijk waar men 12 ronden moest afleggen. Reeds in de 1e ronde kwam een ontsnapping tot stand met Van Rijmenant, Van Landeghem, Van Goidsenhoven, De Witte en Hooyberghs maar toen de twee laatsten het tempo wat opdreven lieten de andere zich opnieuw inlopen. Frans Vehaegen kwam tot bij de 2 koplopers en samen konden zij tot 1’ uitlopen. In de 4e ronde waren het De Witte en Verhaegen die zich lieten afzakken en deed Hooyberghs moedig alleen verder, en kreeg iets voor half koers het gezelschap van Roger Loysch en Georges Claes, maar 4km verder was het peloton opnieuw samen. Tweemaal heeft dan de plaatselijke renner Emiel Cambré een poging ondernomen telkens zonder succes, eerst met Verhaegen, Barras en van Beers en dan met Verstraeten. Op 25km van het einde heeft Englebert Opdebeeck het geprobeerd maar ook hij kon geen afstand nemen, op 10km van het einde ging Scheers en kreeg Debal en Janssen mee, Staes wou ook nog aansluiten maar mislukte. Op 1km ging Willy Scheers en won met 100meter op Fonske Debal en Ward Janssens. Op 1’ was Jos van Beers de snelste van de groep.

    Voor de liefhebbers is er een 2daagse te Amougies vandaag won Marc Demeyer voor Christian De Buysschere en Michel De Veusser.

    11-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen-Linkeroever

    .

    Op de Linkeroever dat tot 19/3/1923 bij Zwijnaarde behoorde en dan bij Antwerpen is gevoegd werd vandaag het criterium verreden. Voor de wedstrijd waren er bloemen voor Eddy Merckx, Dirk Baert en Heman Vanspringel vanwege de schepenen, Posson, Cools en Van Pasen. Herman Vanspringel had na 102km 1’ voorsprong op Antwepenaar Gilbert Wuytack, hij is de enige renner die in de zelfde ronde als Herman eindigde. Voor plaats 3 op 1 ronde kwam er een spurt tussen toch wat rappe renners, Patrick Sercu haalde het voor Gerben Karstens, Roger Swerts, Eric Leman, Rik Van Linden, Eddy Peelman, Frans Verbeeck en Eric De Vlaeminck. Op 2 ronden werd een groep van 12 renners gelijk gezet. In het groepje dat 24e werd gelijk gezet zat Eddy Merckx. Als 29e kwam Jos Deschoenmaecker toe, en voor de 30e plaats werden Albert Van Vlierberghe, Lucien Van Impe en Frans Brands die 5 dagen geleden nog won te Antwerpen gelijk gezet.

    10-09-2011 om 06:21 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Gisteren was er een wedstrijd te Villafranca in Italië nu was het de beurt aan Villefranche in Frankrijk waar Lucien Aimar won met 40” voorsprong op Raymond Riotte en Rolf Wolfshohl.

    Voor onze landgenoot Theo Verschueren 4punten was er winst in een dernywedstrijd in zijn geboortedorp Sint Jansteen in Nederland, voor René Pijnen 6p. en Jaap Oudkerk 9p.

    Op de piste van Busto Garolfo regio Lombardije in Italië won onze landgenoot Robert Van Lancker de Sprint voor de Nederlandse wereldkampioen Lijn Loevesijn, en de Italiaan Luigi Borghetti.

    10-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Te Villafranca in Italië heeft Eddy Merckx het avondcrterium over 105km gewonnen met 10” voorpong op Felice Gimondi, Ole Ritter en Luis Ocana.

    09-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Normaal had vandaag Rinus Wagtmans (Molteni) zijn kontrakt getekend bij de Goudsmit-Hoff ploeg die op fietsen Locomotief rijden, maar door het overlijden van de directeur van het Rijense behangpapierfabriek is het tot volgende week dinsdag uitgesteld. Wagtmans had al een voorcontract getekend bij het Italiaanse Scic samen met Cees Koeken, de liefhebberskampioen van verleden jaar die sinds oktober prof is bij Gazelle. Verder is Cees Pellenaers nog in onderhandeling met Gérard Vianen (Fagor), Joop Zoetemelk en Tino Tabak beiden Flandria.

    09-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buggenhout

    .
    Frans Verbeeck

    Liefst 104 renners aan de start van de jaarlijkse koers te Buggenhout, van in het begin waren er verschillende ontsnappingen die echter nooit een lang leven waren beschoren. Tijdens de laatste van de 7 grote ronden en met nog 3 kleine ronden te gaan, was het Verbeeck die met Jean Ronsmans en Johan De Muynck wegreed en ook zo over de streep kwamen. Op 10” volgden de eerste achtervolgers waarvan Julien Verboven de snelste was voor Jos Abelshausen en de man uit de streek Frans Maes. Slechts 4” later won Roger Rosiers de pelotonsspurt voor thuisrijder Herman Vrijders, Jos Van Beers en Etienne Sonck enz.

    09-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Vandaag winst voor Eddy Merckx in het criterium van Voghera in Italië waar hij na 50km sneller was dan Michele Dancelli en Felice Gimondi.

    In Nederland streden de clubs voor de Nationale titel te Dronten, na 81km was het WV De Ijsselstreek-Wezep die met een tijd van 1.46’22” de titel behaalde. De winnende ploeg bestond uit: D.Schuurman, Wim Holstege, Dries Vande Wijhe en Fedor Den Hertog. Op 45” werd RKS WC Willebrord 2e met Cees Van Dongen, Henk Stander, Aad Van Hoek en Bert Broere, 3e ploeg op het podium is ZR & TC theo Middelkamp-Goes zij volgden op 48”, daarvan waren de renners: Cees Priem, Kees Bal, Toine Van den Bunder en Wim De Waal.

    08-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melsele en Wingene

    .

    Te Melsele kwamen 77 renners aan de start van de 44ste Grote Prijs, waar zij 19 ronden mochten rondtoeren. Van bij de start zijn Van Rijmenant en de Nederlander Zoons er vandoor gegaan, maar in de volgde ronde waren het Monty en Knockaert die aan de leiding reden 40” voorsprong haalden maar dan de groep gingen opwachten. Voor dat in de 8e ronde de beslissende ontsnapping tot stand kwam hadden nog vijf renners even voorop gereden. Het was Tino Tabak, Jos Roosen (prof sinds 1/9) en Ward Jannsens die de aanleiding waren dat een kopgroep van 25 ontstond voor Ward zat het niet mee hij zou lek rijden en uit de wedstrijd verdwijnen. Op 3 ronden van het einde nam Frans Verbeeck een kleine voorsprong en kon enkel Tino Tabak meespringen. Op 1km van het einde ging Frans alleen en won met 15” voorsprong op Tabak, op 25” volgden de eerste achtervolgers waarvan Pieter Nassen de snelste was voor Albert Van Vlierberghe, en Tony Houbrechts. De groepsspurt werd gewonnen door Maurice Eyers dit op 3’.

    Twintig renners minder dan te Melsele aan de start te Wingene, waar toch wel wat grote namen aan de start kwamen met ondermeer Rudi Altig, die toen zijn landgenoot Albert Fritz op kop reed het afstoppingswerk voor zijn rekening nam, maar niet kon beletten dat David en Leblanc tot bij de leider reden en hem ook in de steek lieten. Het gevolg van deze aktie was dat een groep van 12 tot stand kwam, maar Reybroeck en Van Ryckeghem reageerden,het peloton viel uiteen en kwam het eerste gedeelte tot bij de leiders. Na een poging van Vanneste en Callens was het Zwaenepoel die ging, Eric Wijckaert eerst en vervolgens Cael, De Muynck en Georges Vandenberghe konden nog aansluiten, deze laatste werd door pech achteruit geslagen en zou als 14e in de groep eindigen. Winnaar Jaak Zwaenepoel had in de laatste km zijn kompanen verrast en won met 8e voorsprong op Eddy Cael en met 15” op Johan De Muynck die Eric Wijckaert naar plaats 4 verwees. Daniël Van Ryckeghem was op 22” de snelste van de groep die bestond uit 23, voor Etienne Sonck, Guido Reybroeck, Dirk Baert, Maurice Dury en Willy Teirlinck sluit de top10 af.

    08-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Te Chateaulin in Frankrijk heeft Luis Ocana een wedstrijd van 152km gewonnen voor Herman Vanspringel en Jean-Claude Daunat.

    Driemaal een tweede plaats voor Eddy Merckx in Italië te Lendinara waar de renners 3 reeksen reden. a) Omnium (individueel) dat gewonnen werd door Gianni Motta voor Eddy, Gimondi en Ritter. b) Tijdrit van 2,1km waar opnieuw Motta won voor Eddy, Gimondi en Ritter. En tenslotte het criterium van 53,4km dat werd gewonnen door Felice Gimondi 31punten, 2e Merckx 22p., 3e Romano Tumellero 19., 4e Motta 12p. en 5e Basso 11p.

    07-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Izegem

    .
    Patrick Sercu

    50 renners kwamen aan de start van de 4e G.P. Dekimpe in Izegem waar men 20 ronden dienden te rijden om de 145km vol te krijgen. Na de gebruikelijke schermutselingen werd het ernstig toen Eddy Verstraeten er alleen op uittrok en tot 1’30” uitliep. Het was Sercu die 2 ronden voor het einde met nog 9 andere op zoek ging naar de leider en hem ook bijbeende. Nog was Sercu niet tevreden op 3km van de streep ging hij in de aanval en konden enkel Wuytack en Van Marcke hem volgen. In de spurt had Patrick geen tegenstand en werd Gilbert Wuytack 2e en Ronny Van Marcke 3e. Voor de 4e plaats op 13” was Hendrik Mariën de snelste voor Julien Stevens, Jacky Coene, Hubert Hutsebaut en Eddy Verstraeten. Twee renners hebben nog vooraan moeten lossen en was het Daan Holst die op 20” volgde en Willy Van Malderghem achter zich liet.

    07-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rik Schaerlaekens

    Dag op dag een jaar geleden heeft Rik Schaerlaekens, nadat hij Willy Vanden Berghe thuis had afgezet, een ongeval had. André Lauwers zijn boezemvriend is later aan de gevolgen van zijn kwetsuren overleden (Leuven 18/9/’70) Vandaag is Rik overleden tengevolge een val uit een boom. Henri (Rik) werd geboren te Blaasveld op 15/2/1936.

    07-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arendonk-Wetteren en Zwevegem

    .

    In de wedstrijd te Arendonk was er buiten enkele premiejagers in de eerste 120km niets te beleven. Op 2 ronden van het einde heeft streekrenner Willy In’t Ven een poging gewaagd en begonnen vele toeschouwers al te hopen dat deze streekrenner het zou halen, maar ook hij kon het niet volhouden. Kort voor het einde is Leo Duyndam uit de groep weg gereden en door de steun van zijn ploegmaten kon hij 10” overhouden aan de streep. Voor de 2e plaats was er een vinnige spurt tussen Roger Jochmans die het haalde van Raymond Steegmans en de rest van het peloton.

    Te Wetteren werd aan 66 renners de start gegeven door BWB-afgevaardigde Laurent De Backer, tevens secretaris van de inrichtende club. Zijn vlag was maar juist naar beneden of Walter Planckaert en veldrijder Daniël Van Damme reden er vandoor. Nadat de twee opnieuw waren ingelopen was het de Australiër Tony Kelliher die 2ronden kon voorop blijven, waarna De Geest en Van Leeuwen een voorsprong van 1’10” konden bijeen fietsen maar het ook moesten afgeven tegenover het jagende peloton. Tijden de 13e ronde was het Bruyère die de beslissende ontsnapping met 11 op gang bracht. Winnaar werd Maurits Eyers die in de laatste kilometers zijn metgezellen achterliet en met 10” voorsprong won op Ronny Van De Vijver, Richard Bukacki, Walter Planckaert, Julien Van Lint, Leopold Vanden Neste, Herman Vrijders, Joseph Bruyère, Frans Maes, Frans Brands en als laatste van de kopgroep Tony Houbrechts.

    In de 24ste Grote Prijs Marcel Kint te Zwevegem moest men 17 ronden afleggen, en hebben de renners niet echt blijk gegeven van strijdlust. Het waren Jean-Marie Leblanc en Eddy Cael die al in de eerste ronde wegreden en tot 50” uitliepen maar in de 6e ronde opnieuw werden bijgehaald. Het is pas op 30km van het einde dat de besissing viel en 16 renners vooraan geraakten terwijl het peloton verbrokkelde. Guido Reybroeck was de snelste van de kopgroep voor Hervé Vermeeren, Noël Vantyghem, Daniel Vanryckeghem, de Fransman André Mollet, Emile Bodart, Julien Stevens, Dirk Baert, de Fransman Sylvain Vasseur, Pol Mahieu, Christian Callens, Jacky Coene, Jaak Deboeve, Paul Crapez, John Hemeryck en Eddy Cael.

    06-09-2011 om 06:31 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In het criterium van Cittadella in Italië waren Eddy Merckx en Patrick Sercu van de partij, er moest 100km worden afgelegd. Het was een kopgroep van acht die de wedstrijd hebben gekleurd, en voor de zege mochten spurten. Patrick Sercu haalde het voor Marino Basso, Michele Dancelli, Dino Zandegu, Gianni Motta, Felice Gimondi, Eddy Merckx en Aldo Moser. Op 45” volgden de Deen Ole Ritter en Attilo Benfatto.

    Bij de liefhebbers was er voor onze landgenoot Bernard Draux winst te Viuex-Condé in Frankrijk waar hij na 150km zijn medevluchter René Quesnel versloeg, de derde F. Brusigny had 1’30” achterstand.

    06-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-Beroepsrenners


    .
    De eerste aanval in dit Wk kwam van Bitossi, Zoetemelk en Cavalcanti die Swerts als waakhond meekregen en een maximum voorsprong van 5’ behaalden. Dan heeft Vanspringel er voor gezorgd dat het peloton scheurde en de vluchters werden gegrepen. Op 4 ronden van het einde is dan Eddy zelf ten aanval getrokken op de helling van Novazzano, konden met hem mee, Pintens, Guimard, Mortensen, Polidori en Gimondi. Een ronde later waren het enkel nog Merckx en Gimondi die voorop reden en voor de zege zouden spurten. Eddy Merckx haalde het na 268,8km van Gimondi, op 1’13” werd Cyrille Guimard 3e voor Giancarlo Polidori, Georges Pintens en Leif Mortensen. Frans Verbeeck won op 6’51” de spurt voor plaats 7. De uitslag van de andere Belgen, 10e Roger Swerts, 17e Eric Leman, 40e Eric De Vlaeminck, 41e Walter Godefroot, André Dierickx 42e, 46e Roger De Vlaeminck en 51e Herman Vanspringel. Bij de Nederlanders was Evert Dolman met zijn 18e plaats eerste Nederlander, Joop Zoetemelk werd 21e, Jos Vander Vleuten 24e, Rinus Wagtmans 26e, René Pijnen 29e, Jan Janssen 36e, Harry Jansen 37e, Gerben Karstens 49e en Gérard Vianen 54e.

    05-09-2011 om 06:52 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-Liefhebbers

    .
    Règis Ovion

    In de 8e ronde van het WK-liefhebbers heeft Fedor Den Hertog de basis gelegd voor de beslissende ontsnapping. Toen hij wegreed is onze landgenoot Ludo Van Der Linden samen met de Fransman Bernard Bourreau en de Fin Harry Hannus onmiddellijk er naartoe gereden, even later kwam ook Fancesco Moser aansluiten, waardoor De Hertog en Van Der Linden niet volop doorreden, met het gevolg dat nog 11 renners kwamen aansluiten, waaronder 2 landgenoten Van Cauter en Maertens. Het was opnieuw Den Hertog die in de voorlaatste ronde demarreerde, de Fransman Marcel Duchemin was mee en nog in dezelfde ronde kwam ook Van Der Linden aansluiten. Toen kwam er een aarzeling vooraan met gevolg dat door een inspanning van de Zwitser Markus Berger een achttal nog kwam aansluiten waaronder opnieuw Maertens, die wel de snelste van dit groepje was en viel Duchemin door een bandbreuk vooraan nog weg. Een uitval van de Rus Nikolaï Dmitruk heeft de Belgen de das omgedaan, Maertens twijfelde, vroeg aan Van Der Linden om het gat dicht te rijden maar deze kon of wou niet. Wie er wel achter ging was de Fransman Regis Ovion ging over de Rus en weerstond aan Freddymaertens die 2e werd voor de Spanjaard José-Luis Viejo. Uitslag van de overige Belgen:6e Ludo Van Der Linden, 14e Gustaaf Van Cauter, 42e Louis Verreydt, 50e Marc Demeyer en 58e Gustaaf Hermans. Van de Nederlanders was Fedor Den Hertog 10e, Henk Poppe 15e, Cees Priem 17e, Cees Koeken 75e.

    05-09-2011 om 06:51 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Laatste rit in de Tour de Flandre Française voor liefhebbers in Frankrijk en is de zege voor onze landgenoot Fr.Truy, in het eindklassement is de topvijf gans Belgisch. Winst is er voor René Dillen die 20” voorsprong heeft op Roger Veschaeve, 46” op Aimé Delaere, 48” op Gerry Catteeuw en 1’40” op Ferdinand Peirsman.

    Op de piste van Alkmaar is het nu Gordon Johnson (Aus) die het onderdeel Sprint wint, voor Robert Van Lancker en Leijn Loevesijn. In de 1/2fond is de winst voor Piet De Wit voor Cees Stam, Jaap Oudkerk ,Leo Proost en Norman Hill.

    05-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen en Herzele

    De Grote Prijs van de stad Antwerpen waar slechts 36 renners de start namen, is gewonnen door Frans Brands, hij had na 110km 50” voorsprong op Ronald De Witte die in een spurt met 2 de Nederlander Jan Zoons versloeg. Dan volgde er nog een duo en was Ronny Van De Vijver vlugger dan André Poppe. Het peloton mocht op 2’20” spurten voor plaats 6 en was het Henri Mariën die de snelste was voor Tino Tabak, Ludo Van Staeyen, Jan Van Katwijk en Eddy Peelman sluit de toptien af. Voor Frans Brands die als individueel rijd is het zijn 1e zege dit seizoen.

    Iets meer deelnemers te Herzele daar zijn 50 renners gestart om 147km af te leggen. De wedstrijd kwam in ronde 3 op gang toen Ebo, Ritserveld, Hendrickx en Vande Wiele wegreden, nog in dezelfde ronde kregen zij het gezelschap van Aerts, Opdebeeck, Dury, Janssensn Kindt, Ronsmans en veldrijder Marc De Block, voor Hendrickx was de ontsnapping van korte duur hij viel uit wegens pech, de anderen hadden in de 5e ronde al 1’30” voorsprong. Vande Wiele, De Block en Kindt in deze volgorde moesten vooraan afhaken. In de laatste ronde was er de ene ontsnappingspoging na de andere, maar op 3km van de streep was het Maurice Dury die het waar maakte en met 10” voorsprong won op Ward Janssens die ook nog van de anderen was weggereden. Voor plaats 3 op 20” won Jean Ronsmans voor Englebert Opdebeeck, Paul Aerts, Frank Ebo en Jean-Marie Ritserveldt. Van de vier die in de achtervolging waren gegaan maar niet tot bij de leiders zijn geraakt won Fran Melckenbeeck de spurt voor plaats 8 dit op 3’, hij versloeg Jean-Pierre Berckmans, Johan De Muynck en Camille Sohier. Roger Kindt die zoals al aangegeven had moeten lossen kwam met 4’ achterstand binnen en werd 12e en had toch nog 4’ overschot op Willy De Bosscher die de groepsspurt won.

    05-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-Ambachten

    Ook de ambachten streden voor een wereldtrui dit gebeurde te Couvin waar 98 renners aan de start kwamen waar zij 120km moesten afleggen en slechts 20 renners de eindstreep zouden bereiken. Onze landgenoot Leon Hardy zorgde voor een hoog tempo en zou 6 ronden aan de leiding rijden. Louis Gaethofs zou half koers bij de leider aansluiten en onder hun beiden zouden zij steeds verder uitlopen. Op 4 ronden van het einde lagen zij 2’ voor op de groep, voor Hardy ging het nu te snel en zou nog door de groepen worden ingelopen. Met 1’30” voorsprong won de man uit Bocholt Louis Gaethofs de titel voor de Fransman Pierre Lagrange (prof 49-54) en eindwinnaar van de Tour de Picardie in 1951. Voor gewezen veldrijder Herman Van Caester was er een 3e plaats. Leon Hardy die werd 13e.

    05-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 wedstrijden

    Was er gisteren geen wedstrijd voor de beroepsrenners vandaag hebben zij de keuze uit 3 wedstrijden. Te Koekelare was er een massa volk, alsof men een posthume hulde wou brengen aan de winnaar van 69 en 70 namelijk Jean-Pierre Monseré, men had nu ook de wedstrijd als herdenkingsprijs Jempi Monseré genoemd. Net als te Kortemark was het nu opnieuw wereldkampioen achtervolging Dirk Baert die onmiddellijk na de start wegreed en de eerste twee van de 25 ronden alleen op kop reed. Aangezien elke ronde een premie van 1000fr. te verdienen waren er uitlopers genoeg. Het was in de 16e ronde dat de beslissing viel 7 renners reden weg, een tegenaanval van 4 andere mislukte en zou de winnaar uit de kopgroep komen. Het was Ronny Van Marcke die zijn metgezellen verraste en met 20” voorsprong won. Noël Vantyghem werd 2e, de Fransman Alain Vasseur 3e, Willy Van Malderghem 4e, 5e John Hemeryck, 6e Eric Wuyckaert en als 7e de Nederlander Daan Holst. Drie achtervolgers zouden op 1’50” spurten voor de 8e plaats, daarvan was Daniel Verplancke de snelste voor Jaak Deboever en Hervé Vermeeren.

    Te St.-Gillis-Waas kwamen 59 renners aan de start om in 13 ronden 140km af te leggen. Hier waren het Pol Vanden Neste en Ghislain Van Landeghem die al in de 1e ronde wegreden, en in de 4e ronde opnieuw werden ingelopen. De volgende ronde waren het Willy Monty en de Australiër Tony Kelliher kregen het gezelschap van Michel L’Hoest, Herman Vrijders en André Peirsman, maar in ronde 9 was ook hun liedje uitgezongen. Met 33 renners werd de voorlaatste ronde aangevangen waarvan er nog 5 ontsnapten in de laatste ronde. Het was Albert Van Vlierberghe die nadat hij het eerst alleen had geprobeerd, nu een 1/2 wiel sneller was dan Ferdinand Hermie, dan volgden Herman Beysens, Frans Brands en Eddy Goossens. De spurt van de groep op 10” werd verrassend gewonnen door Willy De Bosscher voor Rik Van Linden, Richard Buckaki, Willy Planckaert en als 10e Tony Daelemans.

    Derde wedstrijd van de dag vond plaats te St.Kathelijne Waver waar 53 renners de start namen voor de 5e Grote Prijs. Eerste aanvallers waren Tony Houbrechts en Roger Cooreman deze laatste liet zich opnieuw afzakken en kon Tony het 5 ronden alleen volhouden. Met zes reed men een ronde later weg, Hooyberghs, Opdebeeck, W. Janssens, Hendrickx, Bens en Vanconingsloo en hadden zij in de 9e ronde 1’ voorsprong. Door een val van Hooyberghs en Opdebeeck werd de kopgroep tot 4 herleid. Deze 4 bleven tot de 10e ronde voorop. Tijdens de 14e ronde was het Georges Bruyère die alleen wegreed en met 100meter voorsprong won op Fons Debal en Roher Rosiers die nog uit het peloton waren weggereden. Even later won Ernest Bens de spurtvoor plaats 4 voor Frans Verhaegen en Eddy Verstraeten en de rest van de groep.

    04-09-2011 om 06:43 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Het criterium van Dieren in Nederland kreeg 43 renners aan de start voor 80 ronden, het waren Harings en Van Katwijk die na 25 van de 100km ontsnapten, en in de 40e ronde het gezelschap kregen van nog 5 renners. Die zeven zouden voor de zege spurten en was het Leo Duyndam die het haalde voor Jan Van Katwijk, Karel Delnoy, Wim Bravenboer, Gerard Koel en Harry Van Leeuwen. Op 1’30” werd Marc Desmedt 8e voor Harm Ottenbros, Wim Prinsen en Mathijs De Koning. Op 2’ volgde op plaats 12 Jan Serpenti, 13 Willy Moonen, 14 Henk Benjamins en 15 Peter Kisner.

    De Belgen blijven winnen in de Tour de Flandre Française, nu is het Roger Vanden Eede die rit 3 wint.

    In Nederland vond de Omloop van het Zuiden plaats, een wedstrijd over 165km en was Henk Van De Laar 9” vlugger dan, Jan Leur, Peter Van den Donk, Harry Van Groezen en als 5e Hans Koot.

    Op de wielerbaan van Hilversum is het nu Robert Van Lancker die Wereldkampioen Lijn Loeveseijn verslaat in de “Sprint”, in de wedstrijd 1/2 fond is Jaap Oudkerk de beste voor Cees Stam, Piet De Wit en Norman Hill.

    04-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-Dames

    .
    Anna Konkina
    Het Wereldkampioenschap voor vrouwen werd voor het eerst verreden te Reims in 1958 waar de Luxemburgse Elsy Jacobs won, voor België stond Yvonne Reynders 4x en Marie-Rose Gaillard 1x op het hoogste schavotje. De Russin Anna Konkina volgde zichzelf op met in de spurt te winnen voor de Italiaanse Morena Tartagni en met Keetie Hage uit Nederland was het podium compleet. In de toptien vinden we nog 3 Nederlandse meisjes: 5e Truus Vander Plaat, 8e Willy Kwantes en 10e Isabella Hage, andere uitslagen van de Nederlandse meisjes: met haar 24e plaats werd Hennie Faber-Hondeveld laatste van de kopgroep. Op 2’24” volgde nog Mini Brinkhoff als 29e. Van Belgische zijde werd Mariette Laenen 6e, Francine Verlot 14e, Nicole Van Den Broeck 16e en 27e op 2’24” Christiane Geerts 27e. Slechts 3 van de 42 gestartte meisjes hebben de finish niet gehaald.

    04-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roger Van Remoortel

    .

    Tijdens een trouwfeest te Kampenhout is oud-renner Roger Van Remoortel uit Zemst plotseling overleden, dit juist op de 2e verjaardag van zijn zoontje Frank. Roger zijn weduwe Simonne blijft achter met 3 dochters en een zoon. Roger werd geboren in Kemzeke op 10/12/1926, zijn familie kwam naar Houtem-Vilvoorde wonen waar tot op heden nog steeds de bekende mosselkoers voor beroepsrenners plaats vind, deze wedstrijd is indertijd voor Roger opgestart. Sinds 1953 woonde Roger in Zemst en had een melkronde in Schaarbeek. In 1949 won Roger de roze trui als beste onafhankelijke. 

    03-09-2011 om 06:20 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Tweede rit en tweede ritzege voor de Belgen in de Tour de Flandre Française in Frankrijk nu is het Frans Van Looy die na 185km wint in een spurt van 6,voor René Dillen, Aimé Delaere, Roger Verschaeve, Gerry Catteeuw en Grégoire Van Moer.

    03-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Te Amsterdam in het Olympisch stadion werd een herkansing van het wereldkampioenschap gereden. In het stayeren over 60km waren na 5 ronden de eerste drie plaatsen al ingenomen door de Nederlanders De Wit,Oudkerk en Stam, wat voor een probleem zorgde voor onze landgenoten Verschueren en Proost, deze laatste was onmiddellijk verachterd aangezien hij niet snel genoeg aan de rol kwam, en gaf er na 90 ronden de brui aan. Dat was het moment dat Cees Stam achter Stakenburg ten aanval trok en naar de leiding reed en won, ondanks een aanval van Theo Verschueren achter Koch die op 420meter als 2e eindigde. Op 470meter werd Jaap Oudkek (De Graaf) 3e, Piet De Wit (Van Roey) op 500meter, 5e de Brit Norman Hill op 2500meter.

    Voor de liefhebbers was er 30km af te leggen in het stayeren en was het de 3e van het WK Bert Boom achter Stakenburg die het haalde met 100meter op de wereldkampioen Horst Gnas (Walrave) en Rainer Podlesch (Koch) op 140meter. In de sprint wonnen zowel Loevesijn als Van Lancker tweemaal maar in de finale was de Nederlander weer te sterk voor onze landgenoot.

    In Frankrijk is voor de liefhebbers de Tour de Flandre Française of Ronde van Frans Vlaanderen van start gegaan met een zege voor onze landgenoot René Dillen die te Coudekerke na 170km 5 medevluchters versloeg, 2e werd Roger Verschaeve, 3e Aimé Delaere, 4e Ferdinand Peersman, 5e Gerry Catteeuw en 6e Ceci. Op 2’38” won Frans Van Looy de groepspurt.

    02-09-2011 om 06:18 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-Ploegentijdrit

    Goud voor ons viertal in de 100km ploegentijdrit dit ondanks een bandbreuk van Staf Hermans, dit gebeurde na 25km in de bocht bij ’t einde van de eerste ronde. Staf moest nogal brusk remmen waardoor zijn wiel blokkeerde en Ludo Van Der Linden in zijn rug belandde. Op dat ogenblik lagen zij op plaats 5 met 29” achterstand op de Russen die aan de leiding reden, op 16” van de Italianen en op 6” van de Hongaren en de Polen. Door deze tegenslag hebben onze landgenoten 40” verloren. Hoe sterk ons viertal reed ziet men aan de cijfers aan km50. Toen reden zij al eerste met 7” voorsprong op de Russen, 16” op de Italianen en 26” op de Hongaren. Nochtans heeft Lucien Acou moeten bijsturen, want volgens hem en Rik Van Looy die mee in de wagen zat moesten de vier kortere beurten maken, want nu nam men telkens een beurt van 500 tot 600 meter. De vier hebben goed geluisterd en aan km 75 was hun voorsprong al opgelopen tot 1’26” op de Italianen en 1’40” op de Russen. In 2.12’31”72 hebben onze landgenoten de 100km afgelegd wat een gemiddelde van 45,273km/uur is. Onze Noorderburen behaalden uiteindelijk een 2e plaats op 1’38”, de vier waren: Fedor Den Hertog, Adri Duyker, Frits Schur en Arend Vanden Hoek, Polen behaalde het brons op 2’31”.

    02-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortemark-Rummen

    .

    Te Kortemark kwam de wereldkampioen achtervolging Dirk Baert met 65 collega’s aan de start. Als dank voor de huldeblijken ging Dirk direct na de start aan de haal, kreeg geen steun en liet zich dan maar opnieuw inlopen. Enkele hebben het na hem nog geprobeerd maar niemand die de vrijheid kreeg. Het was Julien Stevens die 20km voor het einde de beslissende jump plaatste, kon tot 20” voorsprong nemen en hield het vol tot aan de meet waar hij nog 10” overhield op de eerste achtervolgers waarvan neo-prof 23/8 Hervé Vermeeren de spurt won voor Marc Lievens, Ronny Van Marcke, Daniël Van Ryckeghem en Willy Degeest. Op 20” was het Willy Planckaert die voor Guido Reybroeck en Etienne Sonck de groepsspurt won.

    In Rummen moesten de renners 13 ronden in achtvorm afleggen, Hugo Hellemans, Alfons Leenen en de Nederlander Jan Van Katwijk reden al in de eerste ronde weg, Hellemans liet zich wel vlug uitzakken, zijn maten deden dapper verder en zouden in de 3e ronde het gezelschap van 24 andere krijgen. Maar ook deze vlucht ging niet door en kwam er een gedeeltelijke hergroepering en zou een uitval van Roger Kindt een ronde later de beslissende ontsnapping op gang brengen. De eerste die bij Roger kwamen waren Georges Claes (Zonhoven) en de Nederlander Tino Tabak, bij het ingaan van de 5e ronde kwamen volgende renners aansluiten, Beysens prof sinds 3/8, Aerts, Abbeloos, Van Rymenant, Bracke, Barras, opnieuw Leenen, Weckx en de Nederlanders Delnoy en Van Beers. Door pech viel Kindt vooraan nog weg en was het vooral Bracke die er voor zorgde dat hun voorsprong opliep. Op twee ronden van het einde vielen Beysens lek en Leenen gelost vooraan weg. Bracke heeft nog verschillende malen geprobeerd alleen weg te rijden maar reed men met 6 naar de streep Abeloos en Van Rymenant hadden afgehaakt. Het was de Nederlander Jos Van Beers die het haalde voor Georges Barras, Ferdinand Bracke, Paul Aerts, Tino Tabak en Georges Claes. Pieter Nassen won op 15” de groepsspurt voor Roger Jochmans. Na de aankomst vielen nog wat harde woorden van Bracke die vooral Van Beers viseerde, hij heeft niets anders dan in de wielen gereden en komt dan nog winnen. Ook Georges Claes was niet tevreden, zijn liefje verjaarde en hij had zo graag haar de bloemen geschonken, maar volgens Georges hadden ze hem de zege beloofd maar heeft niemand zijn woord gehouden.

    02-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Opnieuw een probleem bij de Belgische ploeg voor het Wkprofs. Door een kleine hartcrisis van de heer Oscar Daemers kan hij zijn funktie van technisch directeur niet uitoefenen. Aan Lucien Acou verantwoordelijke voor de liefhebbers werd gevraagd om ook de profs onder zijn hoede te nemen. Maar Lucien weigerde op basis van zijn verwantschap met Eddy Merckx die zijn schoonzoon is. Dan heeft men Rik Van Looy voorgesteld maar dat stuitte op een njet van Merckx. Hoogstwaarschijnlijk zal men Ward Vissers die ook naar Mendrisio komt vragen om de ploeg te leiden.

    02-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Ugo Colombo

    Te Cosne-sur-Loire in Frankrijk was Cyrille Guimard na 240km in een spurt met twee sneller dan Bernard Labourdette. Voor plaats 3 op 50” was Jacques Botherel de snelste voor Raymond Riotte, Michel Perin, Roland Berland, Jean Dumont, Alain Vasseur en als 10e Jean-Pierre Genet.

    In Italië te Imola werd de Coppa Placci 220km, gewonnen door Ugo Colombo hij had 11” voorsprong op de eerste achtervolgers, waarvan Tomas Pettersson de snelste was voor Giancarlo Polidori en Felice Gimondi. Als 5e op 1’46” kwam Primo Mori over de meet. Met zijn 6e plaats op 2’48” bleef Giovanni Cavalcanti nog net uit de greep van het peloton dat 3” later mocht spurten voor plaats 7 en was Marino Basso de snelste voor Franco Bitossi en de rest.

    01-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geraardsbergen-Overijse en Putte

    .
    Georges Pintens

    Pech voor Jan Vande Wiele in zijn eerste wedstrijd te Geraardsbergen als prof, toen hij samen met Tony Daelemans voorop reed werd hij door een toeschouwer ten val gebracht, kon bij het peloton opnieuw aansluiten, en iets later is ook Daelemans er aan voor de moeite. Vanaf dat ogenblik waren het de Moltenis die de wedstrijd controleerden en er voor zorgden dat na 50km ongeveer 25 renners voorop reden. Het was aan km 120 dat Merckx ten aanval trok, hij kreeg het gezelschap van De Muynck, Van Schil, Ward Janssens, Ebo en Stevens en was de goede trein vertrokken. Dan heeft Eddy tot 15km van het einde gewacht om toe te slaan enkel De Muynck kon volgen. In de spurt had Eddy geen probleem met Johan, op 20” kwam Vic Van Schil als 3e over de streep, ook Ward Janssens als 4e op 45” was nog van de andere weggereden. Op 1’05 versloeg Frank Ebo voor plaats vijf Julien Stevens. Eerste achtervolger Daniel Van Ryckeghem werd 7e op 1’40”. Ook de Nederlander Daan Holst was nog uit de groep weggereden en werd met 2’05” achterstand 8e. Van het peloton was op 3’10” Paul Mahieu de snelste, waarin Jan Vande Wiele 17e werd, zijn medevluchter van het eerste uur Tony Daelemans werd 21e in een groepje van 5 die 12’ achterstand hadden. Na de wedstrijd verklaarde Eddy Merckx dat hij nog nooit z’on zware kermiskoers te hebben gereden.

    In Overijse viel de beslissing reeds vroeg in de wedstrijd, het waren de Spanjaarden Perurena en Galdos die voorsprong namen en even later het gezelschap kregen van Leman, Pintens, Bruyère en Houbrechts en deze renners zouden tot het einde voorop blijven. Georges Pintens liet zijn medevluchters nog achter en won met 1’50” voorsprong op Eric Leman, Domingo Perurena, Jos Bruyère en Tony Houbrechts. Voor Francisco Galdos die vooraan door pech was weggevallen was er de 6e plaats op 2’05”. Het was Roger De Vlaeminck die op 4’55” de groepsspurt won voor de Brit Michaël Wright verder volgden in de top10, Maurice Eyers, Roger Kindt en Georges Vanconingsloo.

    Derde wedstrijd van de dag vond plaats te Putte waar Englebert Opdebeeck en 51 collega’s de start namen om 15 ronden van 10km te rijden. In ronde 7 ging de man van buurgemeente Peulis Jos Deschoenmaecker ten aanval in gezelschap van Aerts en Van Roosbroeck maar net als de ontsnapping van ronde 10 met Brands en In’t Ven kende geen succes. Op 5km van de meet was het opnieuw Staf Van Roosbroeck die uit een kopgroep van 10 wegreed en het haalde voor Pieter Nassen, Jan Janssen, Gèrard Vianen, Frans Brands, Willy In ’t Ven, Jos Deschoenmaecker, Englebert Opdebeeck, Eddy Verstraeten en Emiel Cambré. Op 2’54” was voor plaats 11 Marcel Omloop de snelste.

    01-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!