Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    26-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden

    Vandaag werd het Zwitserse veldritseizoen geopend te Bertschikon waar 5.000 toeschouwers aanwezig waren. De Zwitsere nieuweling Markus Berger kreeg bij de start 1’ voorgift en zou pas bij het ingaan van de 6e van de 10 af te leggen ronden worden ingelopen. In de 8e ronde reed Eric De Vlaeminck van zijn tegenstrevers weg en kon 15” voorsprong nemen. Toen iets voor de finish Eric door pech van de fiets moest is Gretener hem voorbij gereden. Eric kwam nog wel tot bij Gretener maar moest het in de spurt afgeven. Hermann Gretener won alzo voor eigen publiek, werd Eric 2e en op 4” volgde Albert Zweifel als 3e, 4e werd Peter Frischknecht op 22” en voor Albert Van Damme was er een 5e plaats op 54”.

    In Pollare won Marc De Block de A-cross voor Norbert De Deckere die op 1’ volgde, de 3e Julien Vanden Haesevelde had 1’30” achterstand. 4e werd Gust Badts op 1’45”, 5e Leo Arnouts op 2’05”, 6e René De Clercq op 2’35”, 7e José De Clercq, 8e Danny Van Goidsenhoven, Leon Scheirs en 10e Jef Thielemans. De C-cross in Pollare werd gewonnen door André Van De Voorde voor Jos Lievens en Michel Declercq.

    Te Hertsberge won André Geirlandt de B-cross met 1’10” voorsprong op Eric Desruelle en Lionel De Keyser. In de B-cross te Wichelen was Alfons Van Parijs met 30” voorsprong winnaar en werd Robert van De Sompel 2e voor de Nederlander Johan (Jan) Spetgens. En in de C-cross te Gistel won Willem Albrecht voor Karel Alleman en Freddy De Schacht.

    26-09-2011 om 07:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aalter-Kapellen-Glabbeek en Herne

    .

    Vandaag konden de beroepsenners kiezen uit drie wedstrijden, Aalter, Kapellen-Glabbeek en Herne. Ondanks het in Aalter op een massapurt uitdraaide was het een vrij levendige wedstrijd. Tijdens de wedstrijd waren er 2 ontsnappingen van betekenis. De eerste was van het duo Jaak Clauwaert en Christian Van De Gehuchte die een 6tal ronden voorop bleven. Even na de hergroepering reden Hervé Vermeeren en Hubert Hutsebaut weg en konden tot 1’50” uitlopen. Het waren Pintens en Dierickx (deze 2 hebben er ook voor gezorgd dat de 1e ontsnapping werd teniet gedaan) die nu met de steun van Lievens en Walter Planckaert het peloton tot bij de leiders bracht. In de spurt won Richard Bukacki het nipt voor Ronny Van De Vijver, Fons Debal, en Georges Pintens, de 4e Willy De Bosscher werd op 5” geplaatst voor Tony Daelemans, Georges Barras, Walter Planckaert, Frans Melckebeeck en Ernie Wielandt en de rest van het peloton.

    In Kapellen-Glabbeek kwamen slechts 17 renners een rugnummer afhalen om 16 ronden af te leggen, deze hebben in een gezamenlijk akkoord de eerste 100km in gesloten groep afgelegd. Dan hebben de streekrenners Jochmans (Boutersem) en Scheys (Binkom) zich beginnen te roeren en kon de wedstrijd starten.Het was Frans Verhaegen schoonbroer van Roger Rosiers die 3 maal ten aanval trok maar telkens Tony Houbrechts meekreeg. Op 5km van de streep op een slechte weg is Verhaegen nog eens gegaan en kon enkel Sannen aansluiten. In de spurt was Frans Verhaegen een 1/2 lengte sneller dan neo-prof Marcel Sannen. Luc Van Goidsenhoven werd op 25” derde en Lucien Willekens als 4e had 50” achterstand in zijn spoor volgden Tony Houbrechts, Alfons Scheys, Hugo Hellemans, Roger Jochmans en werd Maurice Eyers 9e.

    Bij de 25 renners die de start namen te Herne bevond zich Dirk Baert die de avond daarvoor tot een stuk in de nacht met zijn supporters zijn wereldtitel achtervolging had gevierd en wegens een gegeven woord op de afspraak was. Er dienden 9 ronden te worden afgelegd, en reeds vroeg in de wedstrijd trokken , Van Impe, Ebo en neo-prof Ghislain Van Landeghem ten aanval en konden tot 1’ uitlopen. De koplopers werden bijgehaald door Ritserveldt, Brands, Ronsmans, Mariën en Hendrickx waarna ook Baert, Van Lint en Brands aansloten. Voor Baert ging het niet snel genoeg en enkel Ronsmans kon mee, en zouden 20km op kop rijden, en kregen dan versterking van Antheunis, Schoeters, Cael, De Groote, Van Landeghem, Van Lint en Brands. Nu was het Eddy Cael die zijn gezellen achterliet en in een paar kilometers 1’ voorsprong nam, het was opnieuw Dirk Baert die tot bij de leider kwam en hem in een spurt met 2 ook versloeg. Op 1’50” won Etienne Antheunis de spurt voor plaats 3 voor Rudy De Groote. Jean Ronsmans als 5e volgde op 2’, en Jos Schoeters op 2’10” werd 6e voor Julien Van Lint, Ghislain Van Landeghem en Frans Brands.

    26-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Vandaag is de Ronde van Nieuw-Frankijk in Canada afgesloten met 2 ritten. Het eerste deel werd verreden tussen Joliette en Montreal over een afstand van 98km, waar de Fransman Molineris op 10km van de streep met 300 meter het peloton vooraf ging maar met het spandoek in zicht werd teruggefloten door Guido Reybroeck. Winst was voor voor Guido’s ploegmaat Dino Zandegu die onze landgenoten Eric Leman,Daniel Van Rijckeghem, Guido Reybroeck en het ganse peloton versloeg. Na de middag was er in de straten van Montreal een wedstrijd van 86km, hierin was het Jan Janssen die zeer bedrijvig was, halfweg reed hij uit het peloton weg en hield het 15km vol. Zijn 2e poging was op 2km van de streep en nu hield hij het vol tot aan de streep waar hij 3” overhield op Georges Vanconingsloo, Willy Vanneste, Eric Leman, Cyrille Guimard, daniel Van Rijckeghem, Marino Basso, Joseph Bruyère, Roger De Vlaeminck, Charles Rouxel en de rest van het peloton. De eindzege is voor Guido Reybroeck die 26” voorsprong heeft op de 2e Joseph Bruyère en als 3e eveneens op 26” de Fransman Jean-Pierre Genet. Voor Ronny Van Marcke was er een 4e plaats op 31” en werd de Italiaan Giorgio Favaro 5e eveneens op 31”.

    Wat betreft de overwinning van Guido Reybroeck deze behaalde hij door de 31” bonificaties die hij veroverde in de 5 ritten (vliegende spurten, ereplaatsen).

    In Italië werd vandaag de Coppa Sabatini verreden te Peccloli, na 220km had Roberto Poggiali 30” voorsprong op Adriano Amici, op 2’35” werd Donato Giuliani 3e hij versloeg 3 metgezellen, Alberto Della Torre, Enrico Maggioni en Mauro Simonetti.

    Bij de liefhebbers in Duitsland won de Nederlander Peter Van Stralen te Schwetzingen een wedstrijd over 100,8km. Onze landgenoot Ludo Vander Linden werd 2e voor nog een Nederlander Adri Duyker.

    In Frankrijk zijn we aan de voorlaatste dag in de Ronde van de Toekomst met de rit Pont d’Ain-Roanne. Heeft Fedor Den Hertog in het begin van de rit het leider Ovion moeilijk gemaakt, dan heeft deze laatste later weerwraak genomen op de Nederlander. Hij kon Fedor verrassen en deze heeft tussen km 30 en km 87 liefst anderhalf uur op de leider moeten jagen die met een 15 koppige groep voorop reed, waarbij liefst 4 Nederlanders zodat Fedor nog enkel op Pustjens leider in het bergklassement kon rekenen, wiens concurrent Steinmayer 2e in de stand mee vooraan zat. Tijdens de klim van de col du Parassoir liet ook Pustjens zijn kopman achter en samen met de Fransman Boishardy kwam hij bij de leiders aansluiten. Aan de voet van de col de la Cambuse kwam ook Fedor aansluiten, maar zou later opnieuw terrein verliezen. Op 37km van het einde reed de Spanjaard Jaime Huelamo uit de kopgroep weg en won met 1’15” voorsprong, de Nederlander Van Pol werd 2e voor de Fransman Alain Noguès, de Zwitser Bruno Hubschmid, de Nedrlander Mathieu Pustjens en de rest van de 15 koplopers, waarbij de Nederlanders volgende plaats innamen: Cees Van Dongen 8e, Frits Schur 14e. Leider Ovion werd 9e.

    Voor de liefhebbers was er in Nederland de tijdrit Weesp-Utrecht over 31km, de zege was voor Roy Schuiten die de afstand afkegde in 39’37”, hij had 2”9 voorsprong op Gerrie Kneteman, 5”5 op Jan Lenferink, 15”5 op Ton Damen en de vijfde Cor Schuuring had 46” achterstand.

    25-09-2011 om 07:28 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liedekerke

    .

    Met 36 zijn ze vertrokken te Liedekerke voor 12 ronden, het waren de twee streekrenners Teirlinck en Vander Slagmolen die zich wilden laten zien aan de talrijke toeschouwers en in de tweede ronde ten aanval trokken, en kregen Callens, De Geest, Ebo, Zoons en Hendrickx mee. In de volgende ronde kwamen aansluiten: Antheunis, Hermie, Swerts, Brands, Dury, Vanden Neste, Holst en Van Leeuwen. Vooraan viel Teirlinck door een lekke band weg en dreven de leiders hun voorsprong tot 5’ op. Ook Brands en Holst hadden met pech af te rekenen. Op het einde was het Swerts die zijn gezellen wou verrassen maar moest Callens laten terugkomen. In de spurt met twee was Christian Callens een ½ lengte sneller dan Roger. Voor de 3e plaats op 35” was Fernand Hermie de snelste voor Herman Vander Slagmolen, Willy De Geest, Leopold Vanden Neste, Maurice Dury, Etienne Antheunis, Franky Ebo en de Nederlanders Jan Zoons en Harry Van Leeuwen. Als 15e en 16e op 5’ kwamen de 2 pechvogels Frans Brands en de Nederlander Daan Holst over de meet. Voor Willy Vanden Eynde was er een 24e plaats.

    25-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden

    De winter staat voor de deur want de veldrijders komen in actie. De eerste cross in België vond plaats te Bredene waar Albert Van Damme na 24km in een spurt met drie Norbert De Deckere en Eric Desruelle versloeg. Op 10” volgden nog een drietal waarvan de man uit Wolvertem Jozef Thielemans de snelste was voor Lionel De Keyser en Gust Badts. Als 7e volgde op 35” André Geirlandt, plaats 8 op 40” was voor Julien Vanden Haesevelde, voor plaats 9 op 1’10” won Gérard David een spurt met 2 van Jan Theugels.

    25-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beernem

    Het jaarlijkse liefdadigheidscriterium te Beernem voor profs is gewonnen door Frans Verbeeck voor  Eric De Vlaeminck en Willy Teirlinck. Bij de liefhebbers was Belgisch kampioen Freddy Maertens 25 punten de beste voor Michel Pollentier 12p. en Gustaaf Van Cauter 8punten.

    24-09-2011 om 06:28 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    De 4e it in de Ronde van Nieuw-Frankrijk in Canada werd verreden tussen Trois-Rivières en Joliette over een afstand van 177km. In deze rit waren de Fransen Riotte en Besnard die na 23km wegreden de eerste aanvallers, even later kregen zij het gezelschap van Novak en Deschoenmaecker maar kwam iets later ook het ganse peloton aansluiten. Dan was het de beurt aan Cadiou en Dean die in het gezelschap van Zandegu voorsprong namen, deze laatste won te Grand Mère de tussenspurt. Na 61km was er te Shawinigan een helling (type muur van Geraardsbergen maar langer en zwaarder) waar het peloton tot bij de leiders kwam. De tweede tussenspurt na 75km was voor Riotte. Na 115km reed Jean-Luc Molineris uit het peloton weg, had in 5km reeds 1’05” voorsprong en na 151km was het al 2’. Toen begin hij de vergissing in de bevoorradng zijn etenszakje te weigeren, wat hem op 20km van de streep fataal werd. Met een gans peloton ging men richting aankomst waar Roger De Vlaeminck het met enkele centimeters haalde van Guido Reybroeck die als leider nog 10” bonificatie meenam, Cyrille Guimard werd 3e, Marino Bassa 4e, Eddy Peelman 5e, 6e John Aslin en het volledige peloton.

    Te Montjuich in Spanje was er vandaag het criterium met een rit in lijn en een tijdrit. In de rit in lijn over 29,3km met tweemaal de beklimming van de Montjuich was Eddy Merckx de beste voor Augustin Tamames op 5” en Joaquim Agostinho op 8”. In de tijdrit ging Eddy opnieuw Tamames vooraf nu met 29” en werd Luis Ocana 3e op 44”. In de eindstand heeft Eddy 34” voorsprong Tamames en 54” op Ocana.

    Na een dagje rust in de Radsport-week Oost-Duitsland werd vandaag de voorlaatse dag afgewerkt met de G.P.Barkas met een ritje van 60km en was de zege voor Horst Brauer die 10” voorsprong had op Axel Peschel, Siegfried Kramer en onze landgenoot Guido Van Sweevelt, voor Louis Verreydt was er een 18e plaats.

    In de Ronde van de Toekomst is er een tweede Franse zege daarvoor zorgde Jean-Pierre Guitard die de 9e rit Montmélian-Annemesse 117,5km won voor 3 medevluchters, de Nederlander Hennie Kuiper, de Duitser Burckhard Bremer en de Spanjaard Carlos Melero. Voor plaats 5 op 2’02” was de Nederlander Jo Van Pol sneller dan zijn landgenoot Mathieu Pustjens en was Frits Schür als 4e Nederlander 10e. Régis Ovion blijft leider.

    24-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Guido Reybroeck verstevigde zijn leidersplaats in de Ronde van Nieuw-Frankrijk in Canada met 5” door een tussenspurt te winnen in de 3e rit Quebec-Trois-Rivières. Zijn ploegmaat Dino Zandegu wou op 25km van het einde alleen wegrijden maar Cadioux reed naar de leider en even later het ganse peloton. Even verder probeerde Zandegu het nog eens weer zonder succes, maar op 1km van de meet ging hij voor de 3e en goede keer en won met 4” voor Marino Basso, Cyrille Guimard, leider Guido Reybroeck, Georges Vanconingsloo, Eric Leman en de rest van het peloton, behalve Willy Vanneste die 45e werd op 3’36” en 2 Britten 46e John Aslin en 47e Dave Mitchell van de Falconploeg met een achterstand van 5’33”.

    Laatste dag in de Vuelta a la Rioja met een rit in lijn en een afsluitende ploegentijdrit. In de voormiddag won José-Antonio Gonzales-Linares de rit Logrono-Arnedo over een afstand van 125km, hij was sneller dan zijn 3 medevluchters, Eufronio-Enrique Sahagun en Jésus Manzaneque. Op 46” werd Domingo Perurena 5e.

    Na de middag won Kas de ploegentijdrit Arnedo-Logrono na 49km hadden zij 1’37” voorsprong op Werner en 5’01” op de 3e La Casera. In de eindstand heeft Jésus Manzaneque 1’16” voorsprong op José Casas en 3’17” op José-Luis Abilleira.

    De achtste rit in de Ronde van de Toekomst tussen Briançon en Montemélian was 145km en kende een toch wel eigenaardig verloop. Reeds na 3km wedstijd reden de Oostenrijker Wolfgang Steinmayer en de Duitser Johann Ruch weg en men zou hen pas na de aankomst terugzien. Onderweg was Steinmayer als 1e met 1’ voorsprong op de Galibier doorgekomen, in de afzink kwamen beide opnieuw bijeen. Op de Telegraphe laatste beklimming van de dag liet de Oostenrijker zijn medevluchter voorgoed achter. Steinmayer won met 8” voorsprong op Ruch en met zijn 3e plaats en 5” bonus verstevigd Ovion nog zijn leidersplaats en heeft nu 8’2” voorsprong op Den Hertog. Uitslag van de Nederlanders: 4.Pustjens, 5.Van Pol, 11.Van Dongen, 22.Schur allen in dezelfde tijd als Ovion, 25.Den Hertog die 16” verloor ten overstaan van Ovion. Kuiper kwam als 29e op 4’2”binnen. Wat betreft de Oostenrijker Mitteregger die gisteren naar het hospitaal werd gevoerd heeft dit vandaag mogen verlaten.

    De ploeg Peter Post-Patrick Sercu 441 punten heeft voor de vierde maal op rij de 6daagse van Londen gewonnen. Zij hadden 1 ronde voorsprong op het duo Tony Gowland-Alain Van Lancker 501p. en Fritz Pfenninger-Erich Span 243p. Voor Julien Stevens en Graeme Gilmore 171p.was er een 5e plaats. De Nederlanders Lijn Loevesijn- Piet De Wit 444p. werden 8e op 4 ronden. De ploeg Carlo Rancati-Norbert Seeuws gaf op. Onze landgenoot Theo Verschueren die ploeg vormde met Hugh Porter kwam dinsdag ten val en brak zijn sleutelbeen met opgave tot gevolg.

    23-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adinkerke - Stekene

    .

    Te Adinkerke reden Roger Kindt en Willy In’t Ven samen naar de eindstreep, en liet Roger in het zicht van de meet Willy terplaatse en won met 5” voorsprong. Het peloton op 1’47” mocht voor de 3e plaats spurten en was Etienne Buysse sneller dan Willy Planckaert, Fernand Hermie, Frans Melckenbeeck, de Fransman Robert Mintkiewicz, Julien Van Lint, Roger Rosiers en als 10e Staf Van Roosbroeck.

    Voor hun 46ste Grote Prijs te Stekene kregen de inrichters 84 renners aan de start om 13 ronden of 144km af te leggen. Reeds vlug was er een ontsnapping van Peter Kisner een Nederlander, Pieter Nassen en Albert Van Vlierberghe en reden een voorsprong van 50” bijeen. Van Vlierberghe moest even voet aan de grond zetten om aan zijn fiets te sleutelen en kon met het peloton verder rijden, zijn 2 kompanen drongen ook niet verder aan zodat men na 3 ronden opnieuw een voltallig peloton had. Jan Serpenti en Rudi Altig gingen even voorop rijden maar ook zonder gevolg. In de 7e ronde was er een valpartij met volgende renners, Ronald De Witte, Frans Toortelboom, Michel L’Hoest, de Nederlanders Jan Krekels en Jan Van Katwijk, de Fransman Gérard Briend, en Jan Goots waarbij men voor een sleutelbeenbreuk vreesde werd afgevoerd naar de kliniek in St.Niklaas. Na nog verschillende pogingen ging men met 54 renners naar de streep waar Willy De Bosscher met 1 lengte haalde van Harm Ottenbros en verder Tony Daelemans, Gert Harings, Frans Verhaegen, Rik Van Linden, Richard Bukacki, Pieter Nassen, Evert Dolman en als 10e Christian Callens.

    23-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Régis Ovion
    Victoriaville-Québec, 200km is de 2e rit in de Ronde van Nieuw-Frankrijk. Het is de Fransman Delisle die de 1e aanval van de dag op gang bracht en aan km 53 een voorsprong van 20” had maar 4km verder opnieuw werd ingelopen. Iets voor het knelpunt aan km 80 was het Genet die wegreed en bijgebeend door Bruyère. Zij werden dan ingehaald door Vanneste, Van Marcke, Delisle opnieuw, Favaro en Molineris, het peloton volgde toen op 1’35”. Pijnen reageerde als eerste en aan km 110 was hij tot 3’30” genaderd en had het peloton al 5’ achterstand. Een 7tal ging eveneens in de achtervolging, De Schoenmaecker, Van Ryckeghem, Besnard, Matelozzo, Cadiou, Reybroeck en Schleck, voor Pijnen het moment om deze renners op te wachten, en samen hebben zij nog 60km moeten jagen om op 35km van het eind aan te sluiten. Op dat ogenblik had het peloton al 7’45” verloren en zou het aan de streep oplopen tot 9’15”. In de fel betwiste eindspurt haalde René Pijnen met enkele centimeters voor Daniel Vanryckeghem, Guido Reybroeck die leider werd, Ronny Van Marcke, Jean-Pierre Genet, Giorgio Favaro, Johny Schleck, Jacques Cadiou, Gérard Besnard, Joseph Bruyère, Willy Vanneste, Pierre Martelozzo, Jos Deschoenmacker, op 7” volgde Jean-Luc Molineris, en als 15e en laatste van de kopgroep kwam op 12e Raymond Delisle over de streep.

    Tweede rit in de Vuelta a la Rioja Logrono-Col de Clavijo over een afstand van 114km is gewonnen door José-Antonio Ponton die zijn metgezel Vicente Lopez-Carril, de 3e Jesus Esperanza volgde op 2”, 4e werd José Casas die José Grande vooraf ging.

    In de Radsport-week, was er de 4e wedstrijd G.P. der Stalhwerker te Grödicz was een ritje van 60km gewonnen door Michael Schiffner die in een spurt met 2 onze landgenoot Louis Vereydt versloeg, op 7” werd Axel Peschel 3e.

    Wereldkampioen Regis Ovion heeft in de 7e rit Digne-Briançon van de Ronde van de Toekomst bewezen dat hij een waardig wereldkampioen is. De rit was 190,5km lang en de renners moesten de Vars en de Izoard beklimmen. Op 1km van de eerste col was het de Oostenrijker Mitteregger die ten aanval trok, sloten aan Ovion, Pustjens en Steinmayer, even later kregen zij het gezelschap Duchemin en Boishardy. Op de top van de 1e col hadden deze 30” voorsprong op leider Den Hertog. Op col 2 kwam Den Hertog al met 2’55” achterstand door, en liepen de leiders verder uit om na 94km met 6’10” voorop te rijden, op dat ogenblik was Ovion virtueel leider. Pustjens kwam als 1e door op de Vars gevolgd door Mitteregger, Ovion en Duchemin, hier kwam Fedor al op 7’25” boven. Op 15km van de top van de Izoard reed Ovion van zijn gezellen weg, enkel Mitteregger kon de Fransman op enkele meters volgen, maar moest even later totaal uitgeput de strijd staken en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De ritwinst was uiteraard voor Regis Ovion hij had 5’05” voorsprong op de 2e Mathieu Pustjens verder volgden, 3.Marcel Duchemin op 7’58”, 4.Marcel Boishardy op 8’33”, 5.Wolfgang Steinmayer op 10’17”, 6.Bruno Hubschmid op 10’25”, als 7e Jiri Hava op 12’12” die in een spurt met vier volgende renners vooraf ging,Cees Van Dongen, Carlos Melero en Joaquim Perez Soliva. Als 11e op 14’13” kwam Fedor Den Hertog over de meet. Regis Ovion heeft nu een voorsprong van 7’41” op Fedor.

    22-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baasrode en Heist o/d Berg


    .
    Te Baasrode kwamen 36 renners een rugnummer afhalen om 140km te rijden. Na de gebruikelijke uitlopers was het na 40km dat de beslissing viel, hiervoor zorgden 8 renners, Hendrickx, Vander Slagmolen, Holst, Van Linden, Van De Vijver, Zwaenepoel, Daelemans en Janssens, vielen vooraan weg,door pech Van Linden en door bandbreuk Vander Slagmolen en Van De Vijver. Voor Ward Janssens ging het vooraan niet rap genoeg en op 15km van het einde reed hij van de anderen weg en won met 1’10” voorsprong. Voor plaats 2 was Tony Daelemans de snelste voor André Hendrickx, Daan Holst en Jaak Zwaenepoel. Een puike 6e plaats was er voor de ongelukkige Herman Vander Slagmolen hij volgde op 3’05”. Het peloton op 4’15” mocht voor plaats 7 spurten, hiervan was Noël Vatyghem de snelste voor Richard Bukacki, Herman Vrijders, Etienne Sonck en als 11e Englebert Opdebeeck. Arthur Van De Vijver ook vooraan weggevallen reed de wedstrijd uit en werd 20e.

    Te Heist o/d Berg kwamen 64 renners aan de start, om in 16 ronden of 148km af te leggen. Hier was het Knockaert die in de 2e ronde wegreed en in de volgende ronde het gezelschap kreeg van Omloop, Aerts, Hellemans, Van Rijmenant en de Duitser Muddemann, Omloop reed lek en viel vooraan weg en hadden de anderen in de 8e ronde al 2’30” voorsprong. Bij het ingaan van de 11e ronde kwam het echter tot een hergroepering. Maar Hellemans en Aerts dachten er anders over en namen opnieuw voorsprong, maar wanneer Rosiers, Swerts en In’t Ven kwamen aansluiten hielden de 2 andere het voor bekeken, maar Verbeeck en Vanspringel brachten alles opnieuw samen. Het werd een spurt met een 30tal renners waarvan Frans Verbeeck de snelste was. Als 2e eindigde Alfons Debal voor Ronald De Witte, Roger Rosiers, Frans Verhaegen, Willy In’t Ven, Raymond Steegmans, Gert Harings, Herman Vanspringel en sluit Eddy Reyniers de top10 af.

    22-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK-Militairen

    .
    Lucien Zelck wint
    Voor het Bk militairen waren 2000 toeschouwers afgezakt naar het circuit van Terlaemen te Zolder. In de 9e van de 25 ronden die men moest afleggen kwam een eerste ontsnapping op gang met André De Bilde, Gerard Peeters, Henri Van Horenbeke en LucienZelck, waarbij even later Maurits Van Elderen aansloot, maar zij geraakten niet uit de greep van het peloton. In de 12e ronde waren het Raoul Tuerlinckx, Louis Marievoet, Paul en Maurits Van Elderen, Bernard Bourguignon, Ortaire Goossens, Ludo Bruylants, Fernand Schreurs en Oscar Vanlandeghem die gingen voorop rijden maar ook zij konden het niet bolwerken. Daarna waren het Daniel Heyns, Jacques Breda en Ludo Bruylandts die wegreden en steun kregen van Paul Van Elderen en Roger De Beuckelaer, half koers was hun voorsprong 30”. Dat was het moment dat Freddy Maertens en Ludo Van Der Linden er voor zorgden dat ook deze ontsnapping spaak liep. Voor Freddy Maertens eindigde de wedstrijd in de 16e ronde toen hij lek reed en de materiaalwagen niet direct in de buurt was. Een poging Heyns, Van Der Linden en Bruylandts, en later van Van Horenbeke, Dewulf, Heyns, Maurits Van Elderen en Van Der Linden mislukte eveneens. Op 3 ronden van het einde probeerden Breda, Van Horenbeke, Paul Van Elderen en De Bilde maar ook zij slaagden niet in hun opzet. Tenslotte ging men met 40 naar de streep en was het de 19 jarige Lucien Zelck uit Alsemberg die het haalde en Roger De Beuckelaer en Jacques Breda mee op het podium kreeg.

    22-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    21-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ekeren-Maldegem-Vichte

    .

    Te Ekeren heeft het er lang naar uitgezien dat de ontsnapping die na 40km op gang was gekomen de goede zou zijn. De aanstokers waren Beysens, Brands en Mariën die het gezelschap kregen van Reniers en de Nederlander Tabak, hun voorsprong bleef lang 200 meter, maar konden uiteindelijk tot 1’ uitlopen. In de 13de van de 16 ronden die moesten worden afgelegd is de Nederlander Vianen vooraan komen aansluiten. In de laatste ronde is het tot een hergroepering gekomen en was het Rik Van Linden die de massaspurt won. Frans Staes werd 2e, voor 3 Nederlanders Eef Dolman, Jos Van Beers en Jan Van Katwijk.

    Te Maldegem moesten de renners 12 ronden afleggen, in de 2e reden Bukacki, Coenen en de Australiër Collinger weg op premiejacht. Voor de Australiër was het in de 3e ronde afgelopen toen hij tegen een geparkeerde wagen reed en met snijwonden naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Zijn twee kompanen hielden het tot en met de achste ronde vol, vond Bukacki dat hij genoeg had verdiend en stapte af. Bij een premiespurt was het Van Schil die doorging en met 15” voorsprong won op Eric De Vlaeminck en Arthur Vande Vijver. Voor de 4e plaats op 25” was Pieter Nassen sneller dan Roger Jochmans, Willy Planckaert, Tony Gakens, Peter Kisner, Raymond Steegmans en sluit Willy Abbeloos de top10 af.

    Te Vichte reden van bij de start Christiaens, Zwaenepoel en Hendrickx voorop en berekten een maximum voorsprong van 3 minuten. Op 5 ronden van het einde  hebben vooral David en Godefroot er voor gezorgd dat de koplopers werden ingelopen. Op 5km van het einde is Walter Godefroot nog zelf ten aanval getrokken en won met 40” voorsprong, Alfons Debal was de snelste van de eerste achtervolgers voor Christian Callens, de Fransman Sylvain Vasseur en Wilfried David. Van het peloton was Willy Debosscher de snelste voor Fernand Hermie, Guido Van Damme, José Sersté en Julien Van Lint sluit de top10 af. Van de 3 vroege vluchters staan er nog 2 in de uitslag, Ronny Christiaens 13e en Jaak Zwaenepoel 22e.

    21-09-2011 om 06:51 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Canada begon vandaag een nieuwe rittenkoers, de Ronde van Nieuw-Frankrijk met de rit Montreal-Drummondville die 141,6km bedroeg. Aan km 18 viel reeds de beslissing, de Fransman Rouxel was de aanstoker, hij kreeg na 4km versterking van de Italiaan Favaro. Na 30km kwamen volgende renners aansluiten: Bruyère, Van Marcke, De Vlaeminck, Janssen, Reybroeck, Dean, Hitchen, Mourioux, Novak, Pingeon, Genet en Leblanc. Aan km 66 won Mourioux de vliegende spurt en had het peloton al 3’ achterstand. Met bijna 8’ voorsprong reden de 14 naar de eindstreep, waar Roger De Vlaeminck op de lange rechte lijn demarreerde en het volhield tot aan de meet. Guido Reybroeck werd 2e op 1” verder volgden, 3.Jan Janssen, 4.Charles Roux, 5.Albert Hitchen, 6.Jacky Mourioux, 7.Jean-Pierre Genet, 8.Giorgio Favaro, 9.Jean-Marie Leblanc, 10.Joseph Bruyère, 11.Roger Pingeon, 12.Ronny Van Marcke, 13.Nigel Dean en op 8” werd Anatole Novak 14e. Vervolgens kwam er een groepje van zes toe, hiervan was Daniël Van Ryckeghem de snelste voor Georges Vanconinsloo, Willy Vanneste, René Pijnen, Gianni Motta en Johnny Schleck.

    Vandaag begon de Vuelta a la Rioja de laatste rittenwedstrijd in Spanje, de 1e rit is te Logrono waar de renners 173km moeten afleggen. De zege was voor José-Luis Abilleira die 2 medevluchters vooraf ging, Jésus Manzaneque en José Casas. Plaats vier op 1’39” was voor José-Manuel Lopez-Rodriguez, 5e werd Jésus Esperanza.

    Vandaag werd er opnieuw gereden in de Radsport-week, de 3e wedstrijd G.P. ORWO-Film vond plaats in Wolfen waar slechts 60km moest worden gereden en de zege voor Michael Milde was voor Axel Peschel en Bernd Knispel. Onze landgenoot Louis Verreydt werd 10e.

    Tweede Nederlandse zege in de Ronde van de Toekomst op de vooravond van de grote alpenrit met de Vars en de Izoard. De 6e rit vertrok te Orange om na 175km Digne te bereiken. Van bij de start waren er aanvallen en viel de beslissing na 21km toen een groepje wegreed met de Nederlanders Van Pol en Schur, de Spanjaarden Nistal en Perez-Soliva, de Fransen Guitard, Podesta, Chabran, Ducreux en Richeux de Oostenrijker Mitteregger en de Tsjech Vavra, aan km 35 kwamen ook de Nederlander Van Dongen en de Zwitser Schmid aansluiten en haalden een voorsprong van 6’05”. Tijdens een beklimming moesten de Fransen Richeux en Ducreux lossen, kwam Mitteregger als 1e over de top, in de afdaling kwamen Van Pol, Guitard, Perez-Soliva en Chabran (hij zou later nog gelost worden) bij Mitteregger aansluiten. In de spurt won Van Pol gemakkelijk hij plaatste Rudolf Mitteregger en Jean-Pierre Guitard op 1” en Joaquim Perez-Soliva op 3”. Alain Chabran als 5e volgde op 26”. Dan volgden als 6e Tomas Nistal op 2’17” die Richard Podesta, Karel Vavra en Cees Van Dongen vooraf ging. Van de vluchters volgden dan nog Frits Schür op 2’20” als 10e en de Zwitser Ivan Schmid als 11e op 6’41”. Ook de Oostenrijker Wolfgang Steinmayerop als 11e op 7’11” kwam nog iets voor de groep over de meet, waarvan op 7’19” de Nederlander Matieu Pustjens de snelste was. Den Hertog blijft leider.

    21-09-2011 om 06:46 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Morgen strijden de militairen op het autocircuit van Terlaemen te Zolder voor hun wegkampioenschap. Van uit het kamp van Beverlo te Leopoldsburg zullen de renners in groep de verplaatsing naar Zolder maken, waar zij in 25 ronden 110km moeten afleggen. De voornaamste renners die ooit het BK voor militairen hebben gewonnen zijn, Germain Derycke, André Noyelle, Benoni Beheyt, Ward Sels, Julien Stevens, Willy Planckaert en de betreurde Jean-Pierre Monseré. Wat betreft dit jaar zijn er twee namen die voorop staan, Belgisch kampioen en 2e op het Wk Freddy Maertens 16 zeges en Ludo Van Der Linden wereldkampioen 100km ploegentijdrit en 12 zeges.

    21-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Opnieuw een Tsjechise zege in de Ronde van de Toekomst voor liefhebbers. Nu is het Milos Hrazdira die de 5e rit Lodève-Orange met liefst 6’54” wint voor de Spanjaard Jaime Huelamo en is de Nederlander Jo van Pol 3e dit op 7’08” die de Zwitser Bruno Hubschmid, de Fransman Raymond Martin en de Spanjaard Carlos Melero versloeg. Op de 7e plaats met 8’01” achterstand de Duitser Walter Kuster, die met 9”de groep voorafging met de Nederlander Cees Van Dongen die 11e werd en leider Fedor Den Hertog 16e.

    20-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viane

    .

    Slechts 24 renners aan de start van de kermiskoers te Viane deelgemeente van Geraardsbergen, wel waren er verschillende grote namen naar hier afgezakt. Eèn hiervan Rudi Altig was ook de 1e aanvaller reed lange tijd met 300meter voorop. Het was vooral door toedoen van Barras en Ronsmans dat Rudi werd ingelopen. Even later viel de beslissing toen Merckx, Willekens, Hendrickx, Dury en Crapez wegreden, en even later ook Swerts kwam aansluiten. Merckx en Swerts lieten in de laatste van de 11 af te leggen ronden de andere in de steek. Onder hun twee hebben zij in 13km nog liefst een voorsprong van 4’34” bijeen gefietst. Eddy won met 20meter voorsprong op Roger. Voor de 3e plaats was Lucien Willekens de snelste voor Maurice Dury, Gerard Hendrickx en Paul Crapez. Voor Herman Vanspringel was er een 7e plaats dit op 12’10”. Van de “groep” op 13’30” was Georges Claes de snelste voor Georges Barras, Fernand Van Rymenant, Ghislain Van Landeghem, Emiel Lambrecht Leopold Vanden Neste, Jean-Marie Ritserveldt en Michel Coulon.

    20-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.G.P.Scherens-Houthulst-Landegem

    Een 3e zege op rij voor Frans Verbeeck in de Grote Prijs Jef Scherens, in ’69 was het echter een criterium van 90km. Met 69 is men te Leuven vertrokken, en te Haacht was het Emile Bodart die als 1e in de aanval ging, kreeg niet de gewenste versterking en liet zich dan maar opnieuw inlopen. Te Sterrebeek was het Verstraeten die ging voorop rijden en het gezelschap kreeg van Verbeeck, Eyers, Steegmans en Beysens, deze vijf werden vooral door toedoen van Pintens bijgehaald hij bracht nog 6 andere mee.Te Nieuwrode ging Verbeeck enkel Pintens, Hutsebaut en Janssens konden mee. Toen hij in zijn Wilsele kwam heeft hij nog eens doorgetrokken en kon enkel Pintens aanklampen,maar in de eindspurt werd Georges met een lengte verslagen Op 1’10” werd Ward Janssens 3e voor Hubert Hutsebaut, Maurice Eyersen Willy De Geest. Georges Claes wed op 1’55” 7e, Herman Beysens 8e, Staf Van Roosbroeck 9e, Alfons Scheys 10e en Willy Abbeloos 11e. Englebert Opdebeeck behaalde een 12e plaats op 3’. De liefhebbers reden te Leuven een afwachtingscriterium van 60km, hier was Jean-Pierre Nicolas de beste voor Paul Collaer, August Herijgers, Ludo Vander Linden, Freddy Renson, Ome Meeuws, Jos Vonckx, Staf Hermans, Leopold Coeck en Frans Lamoline

    De inrichters van de 28e Omloop van het Vrijbos te Houthulst kregen amper 15 renners aan de start, wat publieke belangstelling was de opkomst zeer goed. Wilfried David was de eerste die ging voorop rijden en het 3 van de 15 ronden volhield, maar de wedstrijd verliet even nadat hij werd ingelopen, hij zou ook de enige worden die vroegtijdig de wedstrijd verliet. Na enkele schuchtere pogingen kwamen 6 renners aan de leiding en zouden ook voor de zege spurten. Het was Albert Van Vlierberghe die het haalde voor Dirk Baert, Fernand hermie, Willy Teirlinck, Roland Van De Rijse en Fans Toortelboom. Op 1’18” werd John Hemeryck 7e, Romain Furnière werd 10” later 8e, dan volgden twee renners op 1’45 Raf Van Bruaene en José Sersté. Voor de Fransman Alain Bellouis was er een 11e plaats op 1’53” en voor plaats 12 op 2’18” werd de pelotonsspurt van drie gewonnen door Guido Van Damme voor Jacques Clauwaert en André Hendryckx.

    Derde wedstrijd van de dag vond plaats te Landegem, waar Altig, Ottenbros en enkele Italianen mee van start gingen. Van strijdlust was niet veel sprake, behalve voor de premiespurten, werd het wandelgangetje even onderbroken. Het was pas 2 ronden van het einde dat na enkele schuchtere pogingen de beslissing viel en met 3 naar de streep werd gereden, waar Neo-prof Hervé Vermeeren op het einde zijn 2 medevluchters nog verschalkte en haalde het met 10” voor Etienne Buysse en met 15” op Lucien Willekens. Op 45” volgde als 4e Jos Van Beers en werd de spurt van de groep voor plaats 5 op 1’05” gewonnen door de Nederlander Charles De Smit voor zijn landgenoot Harm Ottenbros, Walter Planckaert, Frans Melckenbeeck, Frans Verhaegen, Ronny De Bisschop enz.

    19-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    In Rome heeft de 27 jarige Deense smid Joern Lund uit Esbjerg het dag op dag 6 jarige record over 100km bij de liefhebbers dat op naam stond van zijn landgenoot Ole Ritter verbeterd die het ook op deze baan had gehaald De Deen reed met een verzet van 52x15. Zijn tussentijden tijden waren: 30km- 41’00”6 – 50km- 1.08’32”4- 80km- 1.50’18” en reed de 100km in 2.18’43”60 en was 18” sneller dan zijn landgenoot. Voor de nieuwe recordhouder was het tevens zijn eerste officiële wedstrijd op een piste.

    19-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Daniel Van Ryckeghem

    Onze landgenoot Daniel Van Rijckeghem heeft vandaag in Frankrijk de wedstrijd te Isbergues in een spurt met 5 gewonnen. De Brit William Bilsland wed 2e, onze landgenoot Ronny Van Marcke 3e, en de Fransen Michel Perin 4e en Guy Maignon 5e. Als 6e kwam onze landgenoot met 9” achterstand over de streep, gevolgd op 12” door Noël Vantyghem. Voor plaats 6 op 48” van de winnaar was Cyrille Guimard de snelste, en hebben we nog 3 Belgen in de top15, op 12 Rudy De Groote, 13 André Dierickx en 15.Pol Mahieu.

    In de Ronde van Katalonië moeten de renners op de laatste dag tweemaal aan de slag, in de voormiddag is er een rit in lijn: Santa Coloma de Gramanet-Barcelona over 171,4km, het is de Italiaan Primo Mori die won met 2’57” voorsprong op Luis Ocana, Augustin Tamames en Felice Gimondi, 3” later won Tony Houbrechts de groepsspurt. Na de middag werd te Sabadell de tijdrit over 16,5km gewonnen door Luis Ocana in een tijd van 24’03”, onze landgenoot Tony Houbrechts werd knap 2e op 43” en was 4” sneller dan zijn kopman Felice Gimondi. In het eindklassement heeft Luis Ocana 20” voorsprong op Bernard Labourdette en 37” op Domingo Perurena, ook hier staat Tony Houbrechts als 4e voor zijn kopman Felice Gimondi het verschil tussen de twee is 3”.

    In Berlijn-West-Duitsland hebben onze liefhebbers plaats 1&2 veroverd. Na 175km was Staf Van Cauter sneller dan Freddy Maertens. Op 2’45” werd de Duitser Bukhart Ebert 3e voor zijn landgenoot Algis Oleknavicius en de Deen Joergenson.

    In Oost-Duitsland was er de 2e wedstrijd van de Radsport-week: de G.P.von Torgau hier was na 64km de zege voor Dieter Gonschorek voor Gregor Kiritschenko en Wolfgang Wesemann.

    Vierde rit in de Ronde van de Toekomst Mende-Lodève was 178,5km lang. Leider Fedor Den Hertog liet en groepje wegrijden met niemand daarbij die hem kon bedreigen. In de rit gebeurden er verschillende valpartijen met als voornaamste slachtoffers de Fransen, Jean-Louis Danguillaume en Claude Lechatelier. De zege was voor de Tsjech Jiri Hava voor de Zwitser Robert Thalmann, de Fransen Règis Ovion, Claude Aiguesparses, de Spanjaard Joaquim Perez-Soliva en de Oostenrijker Rudi Mitteregger zij hadden 5’49” voorsprong op de Fransman Jean-Michel Richeux en de Spanjaard Jaime Huelamo, op plaats 9 eindigde de Tsjech Karel Vavra op 5’53”. De groep mocht voor plaats 10 spurten dit op 6’03” hiervan was de Fransman Henry Chavy de snelste. Voor Nederland was Cees Van Dongen 14e, Mathieu Pustjens 16e en Fedor Den Hertog 17e. Den Hertog blijft evenwel leider met 5’44” op Robert Thalmann. En met 6’24” op wereldkampioen Règis Ovion.

    Tweede dag in de Ronde van Zeeuws-Vlaanderen voor liefhebbers, in en om Oostburg moeten de renners 120km afleggen. Onze landgenoten hebben in deze rit plaats 1 & 3 ingenomen. Winnaar werd Gerry Catteeuw met 14” voor de Nederlander Cees Koeken, voor José De Cauwer was er plaats 3 hij volgde op 19”. Ook plaats vijf op 35” was voor een landgenoot Theo Fierens. In de eindstand heeft Grant Thomas 15” voorsprong op Arie Hassink en 20”op de 3e Aad Van den Hoek, 4e was Harry Van Groezen op 25” en 5e Jan Raas. Eerste Belg is Theo Fierens als 11e, dan volgen 17e Gerry Catteeuw, 20e José De Cauwer, 23e Rudy Heyns en 24e Michel Stofferis.

    19-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!