Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    31-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    In Nederland werd de selectie voor het WK Veldrijden bekend gemaakt. Bij de profs gaat Cees Zoontjens. Bij de liefhebbers gaan Cock Van der Hulst, Gerrit Scheffer, Gert Wildeboer en Ben Meijers. Als reserven zijn Jacques Spetgens en Albert Scheffer aangeduid maar zij gaan niet mee naar Praag.

    Na 18 jaar zal er dit jaar 8-14/11 opnieuw een 6daagse verreden worden in Munchen. In 1933 ging de 1e editie van start en werden onze landgenoten Louis Anhes-Jean Van Buggenhout vijfde, de andere Belgische ploeg Albert Billiet-Albert Buysse staakten de strijd. Het is pas in 1949 dat de 2e editie werd verreden en waren het onze landgenoten Maurice Depauw-Robert Naeye die wonnen. Ook in 1950 toen er tweemaal werd ingericht werd er door een Belgische ploeg gewonnen: René Adriaenssens-Robert Naeye in april en Camiel Dekuysscher-Odiel vanden Meerschaut in november. Bij de laatste editie in 1954 won het Duitse koppel Ludwig Hörmann-Hans Preiskeit.

    31-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (2)
    30-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Julien Vanden Haesevelde

    Vandaag waren er 2 A-crossen, 1 B-cross en 1 regionale.

    In de A-cross te Oostakker was de zege voor Julien Vanden Haesevelde voor Leo Arnouts en Flory Ongenae.

    Te Handzame werd de A-cross gewonnen door Robert Vermeire hij had 40” voorsprong op Michel Baele en 1’20” op André Geirlandt.

    In Andenne was Louis Van Den Bosch de beste in de B-cross voor René Van Bree die op 35” volgde en Lucien Goossens.

    Na gisteren was het vandaag opnieuw prijs voor Frans Lemmens nu was hij de beste in de regionale cross van Leopoldsburg voor Theo Verlinden en werd Edward Lievens op 15” derde.

    30-01-2012 om 07:26 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportpaleis Antwerpen

    In het Antwerpse sportpaleis won de ploeg Patrick Sercu-Roger De Vlaeminck 13p. het omnium voor Eddy Merckx-Rik Van Linden 17punten.

    De wedstrijd met 2 proeven: individueel en afvalling werd gewonnen door Staf Van Roosbroeck voor Willy De Bosscher op plaats drie eindigden de Nederlander Wim Bravenboer en onze landgenoot André Poppe.

    30-01-2012 om 07:24 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Op de piste van Milaan streden de spurters voor de Trofeo Guido Giardini. De zege was voor Giordano Turrini 20p. voor Luigi Borghetti 17p. de Nederlander Leijn Loevesijn werd 3e met 16p., onze landgenoot Robert Van Lancker als 4e had 15p. plaats vijf was voor Giuseppe Beghetto 10p. en de Amerikaan Tim Mountford werd 6e met 8p.

    In het Europees kampioenschap 1/2 fond moest onze landgenoot Theo Verschueren het met 212meter afleggen tegen de Duitser Dieter Kempen die in 1uur 60,4 km aflegde. De Nederlander Jaap Oudkerk op 635meter was de 3e man op het podium.

    In de cross te Zürich-Waid was onze landgenoot Eric De Vlaeminck de beste hij had 1’13” voorsprong op Herman Gretener en Rolf Wolfshohl. Albert Van Damme moest met een 7e plaats op 2’50” tevreden zijn.

    30-01-2012 om 07:23 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Titelstrijd

    Voor het Nederlands kampioenschap in het veld op het Kollenbergcircuit waren er vier favorieten. Gertie Wildeboer als titelverdediger, Jaak Spetgens en de broers Scheffer. Reeds kort na de start reed een zestal voorop, Wildeboer, Spetgens, Cock Van Der Hulst, Scheffer, Hoven en Zoontjens en bleven tot de 5e ronde samen. Toen kreeg eerst Spetgens en even later Wildeboer af te rekenen met een defect versnellingapparaat. De anderen hebben natuurlijk niet gewacht en was het Cees Zoontjens die in de laatste ronde van de anderen afstand nam. Met zijn 2e plaats op 20” werd Cock Van Der Hulst kampioen bij de liefhebbers. De 3e plaats op 30” was voor Gerrit Scheffer die 6” voorsprong had op Ben Meyers.

    Andere kampioenen waren bij de Nieuwelingen Jan Feiken, bij de Aspiranten Michel Jacobs en bij de Veteranen Jan Van Dijck.

    Ook in Portugal werd er voor de nationale trui gestreden en die werd gewonnen Antonio Castro. En werd Belmiro Fernandes kampioen bij de liefhebbers.

    30-01-2012 om 07:23 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Groot-Brittannië te Leeds volgde John Atkins zichzelf op als nationaal kampioen in het veld, na 25,7km die hij aflegde in 1.19’29” had hij een voorsprong van 1’28” op Daryl Brassington en 2’ op de derde man op het podium Keith Mernickle. Met zijn 4e plaats op 2’31” werd Christopher Dodd kampioen bij de liefhebbers.

    29-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Nederzwalm Van Damme aan de leiding

    4 Wedstrijden in het veld vandaag, 2 A-crossen, 1.B-cross en 1 Regionale.

    De A-cross in Nederzwalm was het De Vlaeminck tegen Van Damme en Baele . Het was uiteindelijk Eric die het in de spurt met een 1/2 wiel won van Albert en werd Michel derde. Voor Marc de Block was er de 4e plaats op 10”. Op plaats 12 eindigde Walter Planckaert met in zijn wiel Jos Thielemans.

    De A-cross in Wervik werd gewonnen door Norbert Dedeckere die na 25km liefst 1’07” voorsprong had op Eric Desruelle en volgde Flory Ongenae als derde op 1’35”.

    Te Puivelde-Belsele wer de B-cross gewonnen door Leo Arnouts met 10” voorsprong op Willy Vermarcke en volgde als 3e Edward Lievens op 15”.

    De regionale cross te Cheratte een deelgemeente van Wezet werd gewonnen door Frans Lemmens die 1’40” voorsprong had op Frans Mertens en 2’05” op Bernard Bourguignon.

    29-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europees Kampioenschap

    .
    Patrick Sercu

    In Gent werd het Europees kampioenschap omnium betwist en werd gewonnen door onze landgenoot Patrick Sercu. Hij zegevierde zowel in de afvalling, punten als de km. Enkel in de achtervolging moest hij de zege laten aan Ole Ritter. Sercu had in de eindstand 7 punten dan volgden, Graeme Gilmore (Aus) 9,5p., René Pijnen (Ned) 10,5p., Ole Ritter (Den) 19p., Wilfried Peffgen (Duits) 20p., Cipriano Chemello (Ita) 23p., Jörg Schneider (Zwit) 27p. en Roger Desmarets (Fr) 28punten.

    Het omnium voor wegrenners werd gewonnen door Roger De Vlaeminck 7p. dan volgden Rik Van Linden 10p., Dirk Baert 11p. en Julien Vermote met 12 punten.

    Er waren ook “medaille” koersen voor liefhebbers en juniores. Bij de liefhebbers werd de “sprint” gewonnen door Hering en de achtervolging door Lucien de Brauwer. Bij de juniores was Roger Vandemaele de beste in de “sprint” en Jean-Luc Vandenbroucke won de achtervolging.

    29-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    In de 6daagse van Launceston (Australië) was de zege voor het duo Keith Oliver-Bob Whetters 509p. zij hadden 4 ronden voorsprong op Geoff Edmonds-Brian Forbes 418p. Dan volgden op 5 ronden vier ploegen daarvan eindigde de ploeg Don Campbell-Bob Ryan derde met 460p. Van de 10 ploegen die aan de start verschenen was enkel het duo Hilton Clarke-Frank Atkins die het einde niet haalden.

    28-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ward Sels

    .
    Ward Sels

    Ward Sels die verleden jaar als individueel reed en soms als gastrenner aantrad o.a. bij het Duitse Bika-Milupa en het Zwitserse Möbel Märki-Bonanza heeft voor dit jaar opnieuw een ploeg gevonden. Het is Firmin Verhelst sportbestuurder van Goldor-Ijsboerke die hem heeft aangeworven.

    27-01-2012 om 06:08 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6daagse van Rotterdam

    De ploeg Leo Duyndam-René Pijnen 520p. heeft de 6daagse van Rotterdam gewonnen. Leo was na zijn val in Bremen met een operatie aan de knie als gevolg maar net op tijd weer fit om in Rotterdam te starten. Nu heeft de val van Peter Post (zie 21/1) die met Sigi Renz reed en de opgave van deze ploeg het wel iets gemakkelijker gemaakt. In dezelfde ronde met 274p. werd de ploeg Klaus Bugdahl-Dieter Kemper 2e. Op 1 ronde volgden Graeme Gilmore-Alain Van Lancker. Op 2 ronden eindigde Gerben Kartstens met Wilfried Peffgen 366p. als 4e en onze landgenoot Theo Verschueren met Fritz Pfenninger werden 5e met 262p.

    Bij de liefhebbers was de zege voor het Nederlandse koppel Klaas Balk-Roy Schuiten voor onze landgenoten Leon Daelemans-Wilfried Wesemael en het Britse duo Grant Thomas-Michael Benett.

    26-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste

    In het Antwerpse sportpaleis was er vandaag de mid-week meeting voor Nieuwelingen, Juniores en Liefhebbers.
    Eigen kracht Nieuwelingen:
    1e reeks: 1.Luc Wuyts, 2.Erik Andries, 3.Freddy Luyckx, 4.Walter de Feyter, 5.Raymond Rottiers, 6.Jacky Corvers, 7.Henri Caethoven.
    2e reeks: 1.Raymond Rottiers, 2.Freddy Luyckx, 3.Jacky Corvers, 4.Henri Caethoven, 5.Walter De Feyter, 6.Erik Andries, 7.Frans Schepers.
    Eigen kracht Juniores:
    1e reeks: 1.Leo Van Thielen, 2.Herman Van Gansen, 3.Jos Broeckx, 4.André Coppers, 5.Jos Raeymaekers, 6.Jozef Van Mulder, 7.Louis De Broeck.
    2e reeks: 1.Pierre Helms, 2.René Wuyckens, 3.Willem Peeters, 4.Frans Caethoven, 5.Michel Peeters, 6.Karel Andries, 7.Eddy Cap.
    Finale puntenkoers Juniores: 1.Pierre Helms 12p., 2.Michel Bellinckx 5p., 3.Frans Caethoven 4p., 4.Karel Andries 4p., 5.Leo Van Thielen 3p., 6.René Wuyckens 3p., 7.Willem Peeters 3p.

    Puntenkoers Liefhebbers:
    1.Walter Huybrechts 8p., 2.Ronny Belis 6p., 3.Roger De Beukelaer 5p., 4.Jos Smulders 5p., 5.Omer Meeuws 4p., 6.Petrus de Jongh 3p., 7.Floran Deridder 3p.
    Afvalling Liefhebbers:
    1.Karel Sels, 2.Johnny Raes, 3.Omer Meeus, 4.Theo Hermans, 5.Eddy Kenis, 6.Frans Van Beek, 7.Petrus De Jongh.
    Tenslotte de gemengde ploegkoers: Profs &  Liefhebbers
    1.Gustaaf Van Roosbroeck-Marcel Omloop, 2.Robert Maveau-Leonard Engelen, 3.Julien Vermote-Eddy Demedts, 4.Ernie Blommaert-Theo van der Loo (Ned), 5.Herman Van Gansen-Marcel Van Drom, 6.Franssen-Cees Swinckels (Ned) en 7.Theo Hermans-Karel Sels.

    26-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salvarani

    .

    De Italiaanse wielergroep Salvarani is samengekomen te Laigueglia aan de Italiaanse Rivièra. Ploegleider Vittorio Adorni is er met zijn 16 renners: Marino Basso, Pietro Campagnari , Emilio Casalini, Luigi Castelletti, Alessio Gimondi, Felice Gimondi, Enrico Guadrini, Ercole Gualazzini, Pietro Guerra, Primo Mori, Roberto Poggiali, Giacinto Santambrogio, Guerrino Tosello, Italo Zilioli en onze landgenoten Tony Houbrechts en Guido Reybroeck. Men heeft er direct een oefenritje van 40km gemaakt.

    25-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    24-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Rudi Altig

    De rechtbank van Adenau heeft uitspraak gedaan in een geding ten laste van Rudi Altig. Volgens de uitspraak van de rechtbank moet Altig een boete van 1200 mark (17.000 fr) betalen en 3 maand rijverbod. De beschuldiging was gevaarlijk rijden. Het was in augustus verleden jaar toen hij onderweg was naar de Nürburgring om er de grote prijs formule 1 bij te wonen. Het was tijdens een inhaalmaneuver dat hij een tegenligger verplichtte te remmen, waardoor er een kettingbotsing ontstond. Altig heeft echter besloten tegen dit vonnis beroep aan te tekenen.

    24-01-2012 om 06:24 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Duitsland won Rolf Wolfshohl de cross van Freiburg, hij had liefst 3’09” voorsprong op de liefhebber Karl Stähle en werd Günther Weiss derde.

    In Oost-Duitsland te Wildau werd het NK verreden, Günter Bertram werd de nationale kampioen hij had 57” voorsprong op Günther Mosch en was de 3e man op het podium Peter Hentschel hij volgde op 1’20”.

    Cyrille Guimard was de beste in de cross van Mazé (Frankrijk) na 24,3km had hij 1’48” voorsprong op Jean-Pierre Danguillaume en werd Raffault 3e op 2’09”. Voor Eddy Merckx was er een 10e plaats op 7’37” en moest Luis Ocana tevreden zijn met plaats 18.

    23-01-2012 om 06:11 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frans De Donder

    Tijdens een fietstocht werd de 55 jarige Frans De Donder plots onwel, kwam ten val en overleed. Frans werd geboren op 9/6/1915 te Koekelberg. Hij was Junior van 1935 tot eind ’36 toen is hij onafhankelijke geworden. Zijn start bij de onafhankelijken in 1937 was wel indrukwekkend, in zijn eerste wedstrijd werd hij 4e en won er dan drie na mekaar. Hij won 2 klassiekers en moest in het klassement van de beste Onafhankelijke enkel Oscar Joly voorlaten. In 1938 werd hij prof.

    23-01-2012 om 06:10 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roger Bijn

    .
    Roger Bijn overleden tijden de cross te Moerbeke-Waas

    In Moerbeke-Waas waar men met 47 aan de B-cross begon was Leo Arnouts de beste hij had 1’ voorsprong op Alfons Van Parijs en werd Willy Devos 3e. Deze wedstrijd is echter ontsierd door de dood van Roger Bijn die tijdens de 5e ronde, toen hij aan de leiding was vervoegd ten val kwam. Roger werd in een bijgelegen huis binnengedragen, waar een bijgeroepen dokter slechts de dood kon vaststellen. Roger was 26 jaar, gehuwd en vader van 2 kindjes.

    23-01-2012 om 06:10 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    Bellem en Overijse waren de 2 A-crossen, Moerbeke-Waas en St.Martens-Latem waren de 2 B-crossen, in Overijse kwamen ook de C-renners aan de start en in Zonhoven en Hollogne-sur-Geer was er een regionale cross.

    .
    Van Damme, Thielemans en de De Vlaeminck's in achtervolging
    op Bert Vermeire

    De trofee Frank Van Daele te Overijse kende een grote belangstelling zowel vanwege het publiek als van de renners die met 43 aan de start kwamen. Reeds tijdens de eerste ronde ging Bertje Vermeire aan de haal en werd achterna gezet door Van Damme, Eric en Roger De Vlaeminck en Thielemans, terwijl de rest van de groep teruggeslagen werd. Lang hield Vermeire het evenwel niet vol, want bij het einde van de tweede ronde werd hij ingelopen door de drie tenoren, terwijl Thielemans teruggeslagen werd. Een val van Roger De Vlaeminck deed hem evenveel veld verliezen, maar na een prachtige inspanning slaagde hij er in de koplopers terug bij te benen. Eric De Vlaeminck verdween uit de wedstrijd wegens ongesteldheid, en ook Roger De Vlaeminck werd door tegenslag achtervolgd, want tijdens de achtste ronde werd hij wegens wielbreuk definitief uitgeschakeld voor de zege. De strijd werd dan ook uitgevochten tussen Van Damme en Vermeire, en het was de Leeuw van Laarne die als eerste over de meet bolde. Op 5’ werd Vermeire 2e en Roger De Vlaeminck werd ondanks zijn pech nog mooi derde op 55”. Voor Michel Baele was er op 1’45” de vierde plaats, op 2’30” werd Freddy Nijs 5e, en Jos Thielemans als 6e op 3’25” had 10” voorsprong op nr 7 Jan Teugels.
    In Bellem werd de A-cross gewonnen door Marc De Block die 20” voorsprong had op Gérard David en Eric Desruelle.
    Bij de C’s in Overijse was de zege voor Luc Naudts voor Henri Vanden Brande en Wim Albrecht.

    Norbert Dedeckere was de beste in de B-cross van St.Martens-Latem hij had liefst 1’57” voorsprong op Julien Declercq en volgde Rik Arnouts als 3e op 1’35”.

    Voor de regionale cross van Zonhoven hadden 30 renners zich ingeschreven. Reeds in de 1e ronde ging Lievens in den aanval, zijn naaste achtervolgers waren Lemmens, Van Hove en Mertens. Het was Lemmens die in de 2e ronde tot bij de leider, maar in de 4e ronde nam Lievens definitief de leiding. Al werd het op het einde nog spannend toen Ward Lievens bijna zijn schoen verloor maar hield toch stand en won met 25” voorsprong. Frans Lemmens werd 2e, als 3e op 35” volgde Frans Mertens. Roger Van Hove als 4e had al 3’08” verloren. Vanaf plaats 11 werden ze op 1 ronde gefietst.

    De tweed regionale cross werd te Hollogne-sur-Geer verreden, hier kwamen slechts 12 renners een nummer afhalen. Met 40” voorsprong won Bernard Bouruignon voor Jaak Theeuwissen en werd de 3e Serge Bourgeois al op 1’20” gereden.

    23-01-2012 om 06:09 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    In Launceston – Australië is de twaalfde 6daagse van start gegaan dit met enkel Australiërs. In 1964 kwam de eerste Belg aan de start en behaalde Jos De Bakker met zijn Australische ploegmaat John Tressider een 5e plaats. In 1965 was de Nederlander Piet Van Der Touw aan de start en werd 4e met Bill Lawrie (Aus).

    22-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    Vandaag waren er 2 A-crossen, de koppelcross te Eeklo en de cross van Langemark. In Michelbeke was er de B-cross en de C’s reden het pk van Oost-Vlaanderen te Volkegem.

    .
    Eric De Vlaeminck & Eddy Merckx
    De naar schatting vijfduizend toeschouwers hebben zaterdagnamiddag te Eeklo Eddy Merkcx zijn derde veldritzege op drie wedstrijden zien behalen. Die overwinning was een ploegenveldrit waarvan omzeggens slechts twee ploegen voor de zegebloemen streden, de zege heeft Merckx grotendeels te danken aan gelegenheidsploegmaat Eric De Vlaeminck. Eddy zelf deed geen grote wonderen in het veld, Verbeeck, Godefroot, Demuynck en Stevens, lieten inderdaad al wat meer aanleg blijken. Stevens gekoppeld aan zijn nieuwe kopman Roger De Vlaeminck, hield er zelf de spanning in door tweemaal een achterstand van 25 sec. tot een paar sec. te herleiden. Wanneer Merkcx dan opnieuw Eric in het veld stuurde nam hij weer heel wat voorsprong op broer Roger, zodat uiteindelijk de zege van het wereldkampioenen duo niet meer bedreigd werd. Op plaats 3 eindigde de ploeg André Geirlandt-Guido Paridaen. Als 4e op 3’50” eindigde Robert Vermeire- Frans Verbeeck met in hun zog Norbert Dedeckere-Walter Godefroot. Op plaats 14 eindigde de ploeg Jan Teugels-Herman Vrijders voor hun gouwgenoten Jefke Thielemans-Julien Van Lint.
                          
    .

    Voor Martin De Clercq met Flory Ongenae was er plaats 10.

    Inde A-cross van Langemark met 40 renners aan de start kwam de verrassing van Marc De Block die met 10” Albert Van Damme versloeg. Voor Freddy Naert was er een 3e plaats op 1’45” hij versloeg in een spurt met twee Eric Desruelle. De 5e plaats op 2’30” was voor Leo Arnouts.

    De B-cross te Michelbeke kreeg 23 crossers aan de start en was de zege voor Freddy Nijs die 30” voorsprong had op Rik Arnouts en 45” op de 3e Freddy Van Oudenhove.

    Met zijn 2e plaats in de cross van Volkegem mocht Luc Naudts de provinciale trui van Oost-Vlaanderen aantrekken, de zege was voor Wim Albrecht die 18” voorsprong had, als 3e op 30” stond Jean Knors mee op het podium.

    22-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen


    .
    Rik Van Linden
    Een 4000 toeschouwers waren naar het Antwerpse sportpaleis afgezakt om het omnium winnaars van klassiekers bij te wonen. Men begon met de snelheid over3 ronden. In de 1e reeks was Dolman de betere van Rosiers en in de 2e reeks won Van Linden van Van Roosbroeck.

    De kleine finale voor plaats 3 was voor Van Roosbroeck die het haalde van Rosiers. Van Linden won de sprint voor plaats 1 van Dolman.

    Dan werd de Australische achtervolging over 5km afgewerkt:1.Van Linden – 2.Van Roosbroeck – 3. Dolman en 4 Rosiers.

    Het 500m. tijdrijden was ook voor Van Linden 35”75/11 voor Van Roosbroeck 37”57/100, Dolman 38”8/100 en Rosiers die er 40”57/100 over deed.

    Volgende proef was een puntenkoers over 25 ronden met om de 5 ronden een klassementsspurt, waarvan Van Linden er twee won en Rosiers drie. De zege in deze proef was ook nu weer voor Van Linden 16p., Rosiers 14p., Van Roosbroeck 12p. en Dolman 8punten

    Eindstand van dit omnium: 1.Rik Van Linden 4p., 2.Staf Van Roosbroeck 10p., 3.Evert Dolman 12p. en 4e Roger Rosiers 14punten.

    22-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6daagse van Rotterdam

    .
    Peter Post

    De 6daagse van Rotterdam gaat gebukt onder de valpartijen. Tijdens de koppelrit is Peter Post ten val gekomen toen hij zijn partner Sigi Renz wilde aflossen. Post smakte in een bocht tegen de baan en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Daar heeft men een scheuring van zijn linker bekken vastgesteld. Peter zal een 2tal maanden buiten strijd zijn. Later op de avond was er nog een val met vier renners. Na een aflossing van zijn ploegmaat Mountford raakte Hill met zijn stuur verward in dat van Van Midden. Beide renners schoven onderuit en namen in hun val ook Duyndam en Loevesijn mee. Deze 4 renners zijn wel opnieuw gestart.

    21-01-2012 om 06:11 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6daase Rotterdam

            .
    Willy De Bosscher
    Vandaag start de 6daagse van Rotterdam het was in 1936 dat er voor de eerste maal werd ingericht. De zege was toen voor de Nederlandse ploeg Jan Pijnenburg-Cor Wals. In 1937 ging de zege naar onze landgenoten Albert Billiet-Albert Buysse. Het was pas in 1968 dat de 3e editie van start ging en was het Nederlands-Belgisch duo Peter Post-Patrick Sercu dat won. 1969 bracht een nieuwe overwinning voor Peter Post nu met onze landgenoot Romain Deloof. In 1970 werd er niet gereden en verleden jaar waren het opnieuw Post-Sercu die wonnen. Voor dit jaar zijn van Belgische zijde volgende renners aan de start: Theo Verschueren met Fritz Pfenninger, Norbert Seeuws met Wim Bravenboer, en een volledig Belgisch team Willy Debosscher-Robert Van Lancker. Ook de liefhebbers komen aan bod en hier is van Belgische zijde de ploeg Leon Daelemans-Wilfried Wesemael aan de start.
    .
        Robert Van Lancker

    20-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rokado

    .
    Willy Vekemans


    Florent Van Vaerenbergh heeft het klaar gekregen, ondanks dat de Duitse baas van Rokado de heer Kahl had laten weten dat de ploeg compleet was om er een vijfde Belg bij te nemen. Het is Willy Vekemans die onlangs nog te kennen gaf te willen stoppen,een tweede kans krijgt van Florent. Rond 14/2 zal de ploeg naar een Italiaans oefenkamp afzakken dicht bij de start van de Ronde van Sardinië, verder staan alle klassiekers op het programma. Wat het grote rondewerk betreft zal enkel die van Zwitserland gereden worden.

    19-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Valt nieuwe Franse sportroep in het water? Normaal zou vanaf dit jaar Gitane in zee gaan met Merlin, maar voorlopig gaat dit niet door. Grote baas Guy Merlin liet weten voorlopig van het plan af te zien. De reden zou zijn dat sommige vermaarde renners hem niet de steun geven die ze hem hadden beloofd. Gitane heeft al laten weten zeker door te gaan, vooral met renners die elders niet aan de bak komen.

    18-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacques Majérus

    In Zwitserland te Arosa is vandaag Jacques Majérus overleden hij was de schoonvader van Edy Schutz . In 1936 heeft hij voor Luxemburg deelgenomen aan de wegrit van de Olympische spelen in Berlijn. De 3 anderen van het viertal waren Paul Frantz, Rudolf Houtsch en Franz Neuens. Deze wegrit werd gewonnen door de Fransman Robert Charpentier, Jacques eindigde 16e gelijk met ondermeer zijn landgenoot Neuens, alsook onze landgenoot Jean-François Vandermotte en de Nederlander Nico Van Gageldonk. Onze landgenoten August Garrebeek en Armand Putzeys werden met de Turk Talat Tuncalp 8e gelijk. Voor al de andere renners die de wedstrijd uitreden werd er geen klassement opgemaakt. In het landenklassement behaalde België een 3e plaats. Jacques is nooit prof geworden, zijn 2 jaar oudere broer Jean wel.

    18-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sonolor

    .
    Lucien Van Impe

    De Franse ploeg Sonolor onder de leiding van Jean Stablinski zal komend seizoen met 16 renners starten, 11 Fransen en 5 buitenlanders. In alfabetische volgorde Fransen: Jacques Botherel, José Catieau, Serge Guillaume, Bernard Guyot jr, Yves Hézard, Robert Mintkiewicz, Jean-Luc Molinèris, Daniel Rebillard, Walter Ricci, Raymond Riotte en Jean-Jacques Sanquer. Voor Nederland Mathieu Pustjens en de Belgen: Bernard Delchambre, Willy Teirlinck, Lucien Van Impe en Daniel Van Ryckeghem.

    17-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De internationale veldrit van Novato-Milaan werd gewonnen door onze landgenoot Eric De Vlaeminck hij had na 24km 18” voorsprong op Rolf Wolfshohl en werd Franco Vagneur (It) op 33” derde. Op 1’10” volgde als 4e Franco Livian (It) en werd Luigi Torressani (It) op 1’13” 5e.

    Onze landgenoot René Declercq moest met 14” de duimen leggen tegen Peter Frischknecht in de cross van Oyarzun in Spanje. Voor José-Maria Basualdo was er de 3e plaats op 18”.

    16-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Albert Van Damme voor Jefke Thielemans

    2 A-crossen – 2 B-crossen – 1.C-cross en 1 Regionale staan op het menu voor vandaag.

    In Kalken kwamen voor de A-cross 55 renners aan de start en was Robert Van De Sompel de beste voor Julien Van Den Haesevelde die op 15” volgde en Marc De Block vooraf reed.

    Ook de C-crossers waren van de partij in Kalken en was Luc Naudts de winnaar voor Antoine Hooreweghe en Gérard De Vos.

    Alleen Albert Van Damme te sterk voor de 36-jarige Michel Baele. Te Vossem duldde de Laarnenaar slechts anderhalve ronde het gezelschap van Jos Thielemans. Daardoor diende de leider van de "trouwe veldrijder" de ziel uit het lijf te rijden. Toen Michel Baele even voorbij half wedstrijd - na voordien al Ongenae en Nijs uit het wiel gefietst te hebben - ook Thielemans bijhaalde, kon de Wolvertemse knaap niet meer de kracht opbrengen om de verbazend sterk rijdende Baele bij te houden. De 36-jarige Meilegemnaar, die vorige week Oost-Vlaams veldritkampioen werd, was de enige die in de tweede koershelft aan winnaar Van Damme geen terrein moest prijsgeven. Aan de streep had Van Damme 35” voorsprong op de sterke Michel Baele en moest Jos Thielemans 1’40” toegeven. Voor Flory Ongenae was er op 2’10” de 4e plaats en was Freddy Nijs op 2’20” vijfde.

    In Kalmthout waar een B-cross werd ingericht passeerden 30 renners de inschrijvingstafel en was de zege voor Leo Arnouts die René Van Bree op 20” fietste. Voor de Nederlander Chris Looyen was er op 1’10” een derde plaats.

    Eric Desruelle won de B-cross van Zevekote voor Freddy Naert die 55” achterstand had en Lionel De Keyser die op 1’ volgde.

    Met 25 is men vertrokken in de regionale cross te Eksel waar op zandige heuvels moest worden gecrosst. Bij de eerste ernstige hindernis waren het Mertens en Lemmens die van de anderen wegreden. Reeds na 3 ronden waren zij al voor goed buiten schot. Van Vlierden leverde een felle inspanning en kon aansluiten bij de eerste achtervolgers Van Hove, Vanhout en Bielen. Van Vlierden wou alleen op zoek gaan naar de leiders maar moest Van Hove in zijn spoor dulden. Vooraan reed Frans Mertens alleen naar zijn 19de zege met 20” voorsprong voor Frans Lemmens. Voor plaats 3 op 55” won Roger Van Hove het van Michel Van Vlierden. Vanaf plaats 13 werden ze op 1 ronde gefietst.

    16-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het Kuipke

    .
    Tom Simpson

    In het Kuipke van Gent werd de Grote Prijs Tom Simpson achter derny’s verreden. De 12 deelnemers werden in 2 reeksen van 6 renners ingedeeld die in 20km mochten uitmaken wie naar de finale mocht. Reeks 1 werd gewonnen door Verschueren die 2 ronden voorsprong had op Stam die 30m voorsprong had op de 3e De Bosscher. Als 4e had Gilmore 3 ronden achterstand en werd Bracke 5e. Op 4 ronden werd Demedts 6e. In de 2e reeks was Post de beste en had 2 ronden voorsprong op Seeuws die op 5meter werd gevolgd door Peffgen. Op 3 ronden en 30meter werd Vermote 4e, De Geest als 5e had 4 ronden achterstand en Proost die had er liefst 7 aan zijn broek.

    De kleine finale voor plaats 7 t/m 12 werd gewonnen door Graeme Gilmore met 40 meter voorsprong op Ferdinand Bracke, Willy De Geest als 3e had 1 ronde en 50meter achterstand. Vierde werd op 2 ronden en 60 meter Luc Demedts, de vijfde Julien Vermote volgde op 3 ronden en 20 meter en Leo Proost die heeft de wedstrijd niet uitgereden. De strijd voor de 1e plaats werd gewonnen door Peter Post die met een 1/2 wiel Theo Verschueren versloeg. De 3e Norbert Seeuws had 3 ronden en 10meter achterstand en bleef met 20meter uit de greep van Wilfried Peffgen. Cees Stam eindigde als 5e op 3 ronden en 40 meter en Willy Debosscher als 6e had 3ronden en 60meter achterstand.

    16-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote Prijs Stan Ockers

    .
    Stan Ockers

    De Grote prijs Stan Ockers achter dernymotoren werd verreden in 3 reeksen van elk 20km.

    Reeks1: 1.Post met een tijd van 19’30”.- 2.Verschueren.- 3.Gilmore.- 4.Oudkerk op 1 ronde. 5.Van Lancker.- 6.Poppe.- 7.Bens.- 8.Bracke.- 9.Baert op 2 ronden.- 10.Peffgen.- 11.Duyndam en 12.Proost op 7 ronden.

    Reeks2: Na 5km zijn het Post-Verschueren en Bens die voorsprong nemen, maar na 15km is het bobijntje bij Bens af en moet lossen. Uitslag:1.Verschueren met een tijd van 19’19”.- 2.Post.- 3.Gilmore op 1 ronde.- 4.Van Lancker.- 5.Bens.- 6.Bracke.- 7.Poppe.- 8.Oudkerk op 2 ronden.- 9.Baert.- 10.Peffgen op 3 ronden.- 11.Duyndam en 12.Proost op 7 ronden.

    Reeks3: De Nederlander Leo Duyndam komt niet meer aan de start, de twee tenoren Verschueren en Post nemen na 10km de leiding en is het de Belg die in de laatste 50meter over de Nederlander komt. Theo Verschueren zijn tijd is 19’25”. Peter Post is tweede en op 1 ronde volgt als 3e Gilmore, 4e Oudkerk, 5e Van Lancker, 6e Bracke, 8e Poppe, 9e Peffgen, 10e Baert op 3 ronden en 11e Proost op 7 ronden.

    Dit geeft als eindresultaat: 1.Theo Verschueren 4punten. 2.Peter Post 5p.- 3.Graeme Gilmore 7p.- 4.Alain Van Lancker 14p.- 5.Jaap Oudkerk 16p.- 6.Ernest Bens 19p.- 7.Ferdinand Bracke 20p.- 8.André Poppe 21p.- 9.Dirk Baert 28p.- 10.Wilfried Peffgen 29p. en 10e Leo Proost 35punten.

    Er was ook nog een groot nevenprogramma met nieuwelingen,juniores, liefhebbers en studenten. Hiervan heb ik zoveel mogelijk de voornaam bijgezet.

    Eigen kracht Nieuwelingen: 1.Rottiers- 2.Wuyts- 3.Hendrik Caethoven

    Juniores: eigen kracht A) 1.Pierre Helms – 2.Benny Schepmans – 3.René Wuyckens – B) 1.Willem Peeters – 2.Verbraecken – 3.?

    Finale eigen kracht Juniores: 1.M.Peeters 12p.– 2.Benny Schepmans 7p.- 3.Willem Peeters 4p.- 4.R.Govaerts 3p. en 5.Helms 3p.

    Juniores Omnium: 1.Leo Van Thielen 11p.– 2.François Caethoven 10p. – 3. Jos Meynzer 10p. – 4. Declercq 9p.

    500meter tijdrijden: 1.Declercq 36”37 – 2.Caethoven 37”52 – 3.Van Thielen 37”92” – 4.Meynzer 38”95

    Australische achtervolging over 3km: 1.Van Thielen 4’1”4/5-2.Declercq 5’02”2 – 3.Meynzer ingelopen na 1’16” en 4e Caethoven na 1’47” ingelopen

    Dit geeft als eindstand: 1.Leo Van Thielen 5p.- 2.Declercq 7p.- 3. François Caethoven 8,5p en 4e Jos Meynzer 9,5p.

    Liefhebbers eigen kracht: A) 1.D’haese – 2.Simons – 3.Huybrechts – B) 1.Jan Raas (Ned) – 2.Bellemaeckers – 3.Cees Swinckels (Ned)

    Finale achtervolging liefhebbers: 1.Van Der Rijst – 2.Jan Raas -3.Flechet – 4.Kenis en 5.Cees Swinckels

    Eindclassement universitair kampioenschap: 1.Christian Van Slycke-Etienne Vincke (FIMPB) 12p. – 2. Ferdi Vanden Haute- Rik Van Quickenborne (RUG Gent) 16p. – 3.Van Moen-Hubert Paelinck (KUL) 25p.. 4.Danny Van De Zande-Paul Kumpen (RUCA) 27p. – 5.Van Meel- Antoine De Roo (UFSIW) 32p. – 6.Van Goethem – Eric Robaeys (VUB) 36punten.

    De ploegkoers voor liefhebbers werd gewonnen door de Britten Grant Thomas-Michael Bennet met 1 ronde voorsprong als 2e eindigde Lepers-Leonard Engelen, 3e Karel Sels-Theo Heremans, 4e Ernie Blommaert –Donald Zeebroeck en 5e de Nederlanders John Moret-Herman Perfors.

    15-01-2012 om 06:22 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Jefke Thielemans

    Vandaag slechts 3 crossen Zillebeke en Zwijnaarde als A-cross en Heultje als B-cross

    Voor de A-cross in Zillebeke kwamen 43 renners aan de start en was Julien Van Den Haesevelde in een spurt met twee sneller dan Albert Van Damme. Op 45” volgde Gérard David die Eric Desruelle vooraf reed. Met Michel Baele die op 1’10” eindigde is de top5 compleet.
    De A-cross van Zwijnaarde werd gewonnen door Willy Van Malderghem voor Johan De Muynck die op 1’20” volgde en werd Romain Maes 3e hij had 1’25” achterstand.

    In Heultje-Westerlo vertrok men met 60 renners, en werd het een nieuwe overwinning voor de man uit Wolvertem Jozef Thielemans die 100meter voorsprong had op Leo Arnouts. Als 3e op 40” volgde Theo Verlinden, verder in de top5 zijn Rik Arnouts en  Willy Vermaercke.

    15-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    André Defoort


    Vandaag overleed te Beveren-Leie op 57 jarige leeftijd André Defoort hij werd geboren te Harelbeke op 22/7/1914. In 1934 won hij als onafhankelijke de Ronde van Vlaanderen en zou later op het seizoen prof worden en dit t/m 1943. In 1936 won hij in Hooglede en de 1e rit van de Tour du Nord in Frankrijk. Voor 1937 waren er overwinningen in De Panne en Berchem (Oudenaarde) en Paris-Valenciennes (Frankrijk). Ook in 1938 waren er 2 overwinningen in Frankrijk, Tourcoing-Dunkerque-Tourcoing en de 5e rit in de Tour du Nord. In België won hij een criterium in Gent. Voor 1939 was er een zege te Ieper. In 1941 won hij de 1e rit van de Omloop van België en werd Belgisch kampioen te Namen. In 1942 werd er gewonnen te Vichte en Harelbeke. In 1943 won hij de GP.Briek Schotte, de Schaal Sels en Zwijnaarde.

    14-01-2012 om 06:09 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joop Zoetemelk

    .

    Joop Zoetemelk zal het nieuwe seizoen starten in de Ronde van Andaloesië (13-18/2). Zijn ploeg Flandria heeft nu al beslist dat Dolman, Dierickx en Vanneste hem zullen vergezellen. Jan Janssen zal niet van de partij zijn vermits hij de 6daagse van Antwerpen zal rijden. Ook staat nu al vast dat Joop de Vuelta niet zal rijden.

    14-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    De Belgische Wielrijders Bond heeft beslist om de bijdrage van de sportgroepen van 15.000 frank naar 8.500 frank te brengen. De vergunningen voor de beroepsrenners zullen vanaf maandag 17 januari afgeleverd worden. De renner zal op het ogenblijk van het indienen van zijn aanvraag of bij het afhalen van zijn vergunning zijn persoonlijke bijdrage voor de R.M.Z. regelen. Voor 12 maanden RMZ betaald hij 6.460 frank, of mag dit ook per kwartaal betalen en dan komt het op 1.615 voor 3 maand,plus 2.500 frank voor zijn vergunning. Wat betreft de vermindering van de bijdrage van de sportgroepen is dit het gevolg van de inspanning dat zij hebben geleverd om Belgische renners aan te werven.

    13-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse Bremen

    .
    Patrick Sercu - Peter Post

    De 10.000 toeschouwers die de finale van de 6daagse van Bremen bijwoonde hebben waar voor hun geld gekregen. Het duo Schulze-Renz dat in de loop van de avond een ronde hadden verloren hebben op 11’ van het einde zich opnieuw aan de leiding kunnen nestelen. In de eindstand heeft de ploeg Wolfgang Schulze-Sigi Renz 534punten, op plaats 2 hadden Peter Post-Patrick Sercu 416p. en de 3e ploeg op het podium was Klaus Bugdahl-Dieter Kemper met 393 punten. Op plaats 4 eindigde de ploeg Wilfied Peffgen die was gestart met Albert Fritz en René Pijnen die met Leo Duyndam aan de start was gekomen. Onze landgenoot Theo Verschueren met Fritz Pfenninger legden beslag op plaats zes. Gerben Karstens met Dieter Puschel eindigden als 7e en het Nederlandse duo Lijn Loevesijn-Piet De Wit werden 9e. In totaal kwamen 90.000 mensen naar de 6daagse kijken waarmee een reeds oud record werd verbeterd.

    12-01-2012 om 06:17 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Cyrille Guimard

    In een Frans wielertijdschrift kwam Cyrille Guimard aan het woord. Hierin verklaarde hij onder meer dat hij in de Tour over zijn beste coditie beschikte. Ik betreur maar alleen dat ik de groene trui heb gemist. Deze is mij ontnomen door Eddy Merckx ondanks dat hij na de rit Orcières-Merlette mij bevestigde niet aan het puntenklassement deel te nemen, indien onze ploeg een neutrale politiek zou voeren in het duel tussen Ocana en Eddy. Maar Eddy viel wel aan in de rit naar Bordeaux en daar ben ik de groene trui verloren.

    11-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    10-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Watney

    .

    Na de voorstelling van de ploeg Lomme Driessens was het nu de beurt aan Watney-Avia die zal geleid worden door Willy Jossart en Albert De Kimpe. Als verzorger werd Guillaume Van Vlasselaer aangetrokken. De twee mecaniciens van dienst zijn René Verschueren uit Hombeek en Jos Verschueren. Van de ploeg 24 man sterk van verleden jaar werden 11 renners behouden, komen 7 beloftevolle neoprofs over en werden nog 6 betrouwbare werkers uit andere teams aangetrokken, zodat men opnieuw op 24 uitkomt. Men heeft ook 2 liefhebbers Gustaaf Hermans en Gustaaf Van Cauter die men steunt. De samenstelling van de ploeg in alfabetische volgorde: Jos Abelshausen, Paul Aerts, Etienne Antheunis, Emile Bodart, Jackie Coene, Michel Coulon, Christian De Busschere, Raf Hooyberhs, Roger Loysch, Pieter Nassen, Marcel Omloop, de man van Weerde Englebert Opdebeeck, Walter Planckaert, Jos Roosen, Marc Sohet, Noël Vanclooster, uit Winksele-Delle Willy Vanden Eynde, Luc Van Goidsenhoven, Willy Van Malderghem, Gustaaf Van Roosbroeck, kopman Frans Verbeeck en Eddy Verstraeten.

    10-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Otegem

    In Otegem stond er weer geen maat op Albert Van Damme na 25km had hij 20” voorsprong op Gérard David en Marc De Block.

    10-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden-Buitenland

    .
    Anquetil & Talamillo
    Albert Van Damme blijft maar winnen, nu was hij de beste in het Duitse Barsinghausen waar hij na 22km die werden afgelegd in 54’45” een voorsprong had van 25” op de tweede de Duitser Klaus Joerden, voor Rolf Wolfshohl die derde werd was had een achterstand van 55”. De nummer 4 Karl-Heinz Kunde volgde al op 1 ronde en werd Ekkehard Teichreber 5e.

    In Spanje te Ibarra was er de memorial José Luis Talamillo Huidobro overleden te Burgos op 21/12/1965. Op 7/2/65 was hij voor de zesde maal Spaans kampioen veldrijden geworden. José Talamillo is tijdens een oefening op de weg van Logrono naar Vigo frontaal aangereden door een wagen en was op slag dood. In 1964 heeft hij deelgenomen aan de Giro en werd 55ste in de eindstand en werd ei zo na kampioen op de weg slechts Julio Jiménez Munoz reed hem vooraf. Wat de wedstrijd betreft moest onze landgenoot René Declercq 52” prijsgeven aan de winnaar José-Maria Basualdo en werd de Zwitser Peter Frischknecht 3e. De Spanjaard Alfredo Irusta die in deze wedstrijd een val deed werd met vrij ernstige kwetsuren naar het ziekenhuis van San Sebastian gevoerd.

    Net als gisteren was de Brit John Atkins de beste in de cross van Keighley (Gbr) voor zijn landgenoot Keith Mernickle en werd onze landgenoot Freddy Naert derde.

    Na Aigle gisteren is Eric De Vlaeminck nu ook de beste in Delemont (Zwit). Van vij het vertrek reden De Vlaeminck, Gretener en Zweifel van de anderen weg. Ongeveer halfkoers moest Gretener met rugpijn vooraan lossen en zou de wedstrijd verlaten. In de 6e van de 9 af te leggen ronden liet Eric zijn kompaan Zweifel achter en won met 24” voorsprong. Op plaats 3 op 1’28” werd de Tsjech Milos Fisera derde hij had 10” voorsprong op de nr 4 de nederlander Jacques Spetgens.

    09-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden-Binnenland

    .

                   André De Brauwer van Het Nieuwsblad neemt een foto van de winnaar Jos Thielemans eveneens werkzaam bij Het Nieuwsblad, krant waar ook ik heb gewerkt.


    Vijf crossen stonden vandaag op het programma, 2 A-crossen, 2 b-crossen en 1 C-cross.

    In Munte waren er 2 wedstrijden de A-cross was de Trofee Jerome Stevens en tevens het P.K. van Oost-Vlaanderen,en ook de B-cross was het P.K. Met 49 vertrok men in de A-cross en was het Michel Baele die de wedstrijd won en tevens de provincialetrui mocht aantrekken. In een spurt met vier versloeg hij in deze volgorde Roger De Vlaeminck, Marck De Block en Julien Van Den Haesevelde.

    Bij de B’s was André Geirlandt de beste van 56 en mocht tevens de provincialetrui omgorden. André had 1’ voorsprong op Rik Arnouts en werd Willy Vermaercke derde.

    Ook te Stasegem werd er voor de PK trui gestreden, hier was Eric Desruelle de beste en mocht dus de trui van West-Vlaanderen aantrekken. Norbert De Deckere als 2e volgde op 1’55” en werd August Badts op 2’40” derde. Vanaf plaats 12 werden de overige renners gedubbeld.

    In de B-cross van Maleizen-Overijse vind men liefst 3 Brabantse veldrijders bij de eerste vier plaatsen. Het was Jos Thielemans die dit seizoen bepaald als cyclo-crosser heeft kunnen doorstoten,die in een spurt met twee zijn zes jaar oudere streekgenoot Freddy Nijs met 3 lengten versloeg. Beide gouwrenners domineerden trouwens ook de wedstrijd van het begin tot het einde. Het is trouwens sprekend voor het overwicht dat dit 2tal aan de dag heeft gelegd dat men bijna 2’ heeft moeten wachten om Leon Scheirs de spurt voor de 3e plaats tegen de lokale Luc Goossens te zien winnen.

    In Heindonk Prov.Antwerpen werd de C-cross gewonnen door Rony De Vos, stonden mee op het podium Luc Nuyts en Willy Masse.

    09-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden-Buitenland


    .
    In de cross van Londen (Gbr) moest onze landgenoot Freddy Naert het met 1’09” afleggen tegen John Atkins (Gbr) en werd Eric Stone (Gbr) op 1’32” derde.

    Na verleden week is het opnieuw prijs voor Eric De Vlaeminck nu te Aigle in Zwitserland, nochtans was hij maar kort voor de start aangekomen van Spanje waar hij vrijdag een 8e plaats had behaald. Het was de Zwitser Gretener die in de 2e ronde ten aanval trok en tot 45” voorsprong kon nemen. Eric reed echter een sterk wedstrijdeinde, haalde Gretener bij en liet hem ook achter en zou met 12” voorsprong winnen. Tweede werd dus Hermann Gretener en stond Ueli Müller (Zwit) mee op het podium hij had 42” achterstand. Voor de Nederlander Gert Wildeboer was er op 2’43” een 10e plaats.

    08-01-2012 om 06:09 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden-Binnenland

    .
    Wim Albrecht

    Vijf wedstrijden in het veld: 2 A-crossen, 1 B-cross; 1 C-cross en 1 Regionale.

    Voor de A-cross van Geel-ten-Aert kwamen 32 renners aan de start. Voor Albert Van Damme was het zijn 22ste zege van het seizoen, zijn 4de reeds van het nieuwe jaar. Hij kwam pas daags voordien thuis vanuit Duitsland, waar hij donderdag won in Magstadt. Na zijn overwinning te Geel, reed de bloemenkweker uit Laarne door richting Barsinghausen, waar hij zondag moet gaan koersen. De 2e plaats was voor August Badts die op 27” volgde, de 3e man op het podium was André Geirlandt hij had een achterstand van 35”. Voor Jos Thielemans was er een 8e plaats.

    Voor de A-cross van Waardamme kwamen 26 renners opdagen en was Eric Desruelle de beste voor Julien Vanden Haesevelde die op 20” volgde en werd Gérard David op 1’22” derde. Voor Michel Pollentier was er een 7e plaats op 2’27”.

    In Ronse was er een B en C- cross. In de B-cross was Henri (Rik) Arnouts in een spurt met twee sneller dan Willy Vermaercke, op 25” volgde Roger Bijn als 3e.

    In de C’s was Wim Albrecht de beste hij had 4” voorsprong op Gerard Devos en 40” op de 3e Luc Naudts.

    Tenslotte is er de regionale cross te Neeroeteren waar de sportvrienden voor hun 2e inrichting 27 deelnemers mochten verwelkomen. Onmiddellijk na de start reden deze vier weg, Lemmens, Schepers, Van Hove en Vangeerden, zij zouden 2 ronden samenblijven. Het was dan dat Lemmens solo ging en zou met 40” voorsprong winnen op een sterk terugkomende Frans Mertens. Op 50” werd Roger Van Hove 3e en was Michel Van Vlierden op 1’10” voor plaats 4 de beste van een groep achtervolgers.

    08-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK derny

    .
    Ferdinand Bracke
    In Antwerps sportpaleis werd het BK dernys voor profs verreden, er waren 11 deelnemers. Frans Kerremans reed in het begin van de wedstrijd even aan de leiding maar liet het half koers afweten en zou de enige renner zijn die de wedstrijd niet uitreed. Na 20km ging Bracke in de aanval en nam 1 ronde, om na 35km er nog eentje bij te doen. Op 10’ van het einde nam hij zijn 3e ronde. Ferdinand had na 60’ liefst 60km860 afgelegd. (na 30’ had hij 30km630 afgelegd en 60km in 59’11”). Als 2e op 3 ronden eindigde Ernest Bens. De 3e man op het podium was André Poppe hij volgde op 4 ronden. Volgden op 5 ronden Dirk Baert als 4e en Willy De Bosscher als 5e. Voor Julien Vermote was er op 9 ronden plaats 6. Volgden op 10 ronden, 7e Marcel Omloop, 8e Frans Verhaegen en 9e Eddy Demedts. Als 10e had Gilbert Wuytack 13 ronden aan zijn broek.

    In de nevenwedstrijden kwamen de nieuwelingen, juniores en liefhebbers aan de bak.

    Nieuwelingen eigen kracht: 1.Andries- 2.Cornelis Curvers- 3.Wuyts.

    Juniores eigen kracht reeks A: 1.Janssen- 2.Laevers- 3.Helms. Reeks B: 1.Jos Meynzer- 2.Raemaeckers -3.Leo Van Thielen. Finale: 1.Willem Peeters- 2.Karel Rottiers- 3. Raemaeckers.

    Juniores Omnium:

    1e reeks puntenrit: 1. Herman Van Gansen 16p., 2. André Coppers 9p., 3. Paul Celis 8p. en 4e Guy De Vos 7punten.

    2e reeks 500m. tijdrijden staande start: 1. Herman Van Gansen 37”78, 2. André Coppers 37”88, 3e Paul Celis 38”21 en 4e Guy De Vos 38”40.

    3e reeks 3km Australische achtervolging: 1. Herman Van Gansen 3”51”2/5, 2.André Coppers 3’55”, 3.Paul Celis 4’03”6/10 en 4e Guy De Vos hij werd na 1’21” ingelopen.

    Eindstand: 1.Herman Van Gansen 3p., 2.André Coppers 6p., 3.Paul Celis 9p. en 4e Guy De vos 12 punten.

    Liefhebbers eigen kracht reeks A: 1.Huybrechts- 2.Karel Sels- 3.Alex Van Linden. Reeks B: 1.John Moret (Ned)- 2.Raymaeckers-3. Jan Raas (Ned).

    Finale afvalling: 1.Jan Breur (Ned)- 2.W.Huybrechts- 3.John Moret (Ned)- 4.Karel Sels

    De ploegkoers 40km voor liefhebbers werd gewonnen door de Britten: Ian Hallam- Michael Bennet voor onze landgenoten Leon Daelemans-Wilfried Wesemael en werden Ernie Blommaert-Donald Zeebroeck 3e.

    08-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ploegvoorstelling

    .

    In het châlet Lillebroeck aan de vijvers van Berg werd door Lomme Driessens reeds de wielerploeg Van Cauter-Magniflex-De Gribaldy voorgesteld. De ploeg heeft, 1 Portugees, 4 Fransen, 5 Italianen en 16 Belgen in loondienst. Vanaf 1 februari zal de ploeg in Berg op oefenkamp zijn om een 9tal dagen later naar Lido di Camaiore af te reizen. Bekenste renners zijn de Portugees Joaquim Agostinho, de Italiaan Fabbri Fabrizio en de Belgen Willy De Geest, Edward Janssens, Georges Pintens en Rik Van Linden.

    07-01-2012 om 06:08 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Rotterdam won Jaap Oudkerk een wedstijd 1/2 fond voor Cees Stam en de Brit Norman Hill.

    Op 75jarige leeftijd overleed te Madrid Telmo Garcia geboren op 21/6/1906 te Madrid. Hij zou al op 17jarige leeftijd in 1923 prof geweest zijn.Zijn loopbaan zou t/m 1936 geduurd hebben. In het Nationaal Kampioenschap bij de profs behaalde hij in 1923, 1924 en 1927 een 2e plaats, werd 3e in 1925 en won het uiteindelijk in 1928.

    07-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Albert Van Damme

    In de internationale cross van Magstadt gelegen in de deelstaat Baden-Württemburg dat deel uitmaakt van het district Böblingen werd gewonnen door onze landenoot Albert Van Damme die na 21,6km een voorsprong had van 25” op de Tsjech Milos Fisera en diens landgenoot Pavel Krejci. Eerste Duitser werd Wolfgang Renner die op 29” volgde en zijn landgenoor Rolf Wolfshohl op liefst 26” reed. Plaats 6 was voor de Zwitser Uli Mueller. Het landenclassement werd gewonnen door de Tsjechische ploeg voor West-Duitsland en Zwitserland. Hoe geraakt men in Magstadt als renner? Heel eenvoudig Jefke Thielemans was woensdag 5/1 om 12 uur gestopt met werken te Kobbegem bij zijn werkgever Periodica waar Het Nieuwsblad wordt gedrukt, reed naar Laarne tot bij Albert Van Damme, dan naar Mannheim om te overnachten. ’s Morgens 6/1 doorgereden naar Magstadt om 3uur crossen en om 20uur opnieuw richting Laarne. Toegekomen in Laarne 7/1 rechtstreeks doorgereden naar Kobbegem om te gaan werken tot 14 uur, om vervolgens na 15uur wat te gaan losrijden. En morgen 8/1 gaan crossen in Geel.

    In het Spaanse Vera de Bidasoa zagen 2.000 toeschouwers de Spaanse kampioen José-Maria Basualdo winnen hij legde de 22km af in een tijd van 1.06’28” en had 2” voorsprong op de Zwitser Peter Frischknecht en moest onze landgenoot René De Clercq als 3e 1’02” prijsgeven. Voor Eric De Vlaeminck was er een 8e plaats maar wel op 6’30” en Alfons Van Parijs als 9e had 7’53” achterstand.

    In Italië te Solbiate Olona moest onze landgenoot en wereldkampioen Robert Vermeire het afleggen tegen de Italiaanse liefhebberskampioen Franco Livian die met 25” voorsprong won. Derde werd de Italiaan Franco Vagneur hij had 1’47” achterstand. De 4e plaats op 2’11” was voor de Brit John Atkins en de Italiaan Enrico Sfolcini werd 5e op 3’30”. Voor de Nederlander Gertie Wildeboer was er een 6e plaats hij had 3’39” achterstand. Een 13e plaats was er voor onze landgenoot Sey hij had 6’50” achterstand.

    06-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bremen

    Vandaag start de 9e zesdaagse van Bremen (Duitsland). De eerste editie vond plaats in 1910 en werd gewonnen door de Duitsers Willy Arend – Eugen Stabe. Dan was het wachten tot 1965 voor de 2e editie. Deze werd gewonnen door Palle Lykke Jensen (Den) met zijn schoonvader Rik Van Steenbergen (Bel). Van Nederlandse zijde was Peter Post met zijn Zwitserse ploegmaat Fritz Pfenninger 4e op 1 ronde. Wat dit jaar betreft rijd Peter Post met Patrick Sercu, Theo Verschueren met Fritz Pfenninger, van Nederlandse zijde rijden ook: Léo Duyndam – René Pijnen, Gerben Karstens heeft de Duitser Dieter Puschel als ploegmaat en rijden de Nederlanders Lijn Loevesijn en Piet De Wit samen.

    06-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale wielerfederatie 2

    De 11 wedstrijden die in aanmerking komen voor de wereldbeker:

    België: Ronde van Vlaanderen (9/4) - Gent-Wevelgem 12/4 en Waalse Pijl 23/4.

    Frankrijk: Parijs-Roubaix (16/4) en Parijs-Tours (1/10)

    Italië: Milaan- San Remo (18/3) – Ronde van Piëmont (9/9) en de Ronde van Lombardije (7/10).

    Nederland: De Amstel Gold race (26/3) – Duitsland: Henninger Turm (1/5) en voor Zwitserland het Kampioenschap van Zürich op 7/5.

    Een Europees kampioenschap tegen het uurwerk met een drie man sterke ploeg, zal ter studie voorgelegd worden. Deze wedstrijd zou in 1 dag gereden worden over 3 manches.

    05-01-2012 om 15:48 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    04-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale wielerfederatie 1

    De Internationale wielerfederatie heeft op een vergadering te Genève de wedstrijdkalender voor 1972 opgemaakt. Voor Gent-Wevelgem is er slecht nieuws zij verliezen hun statuut van eerste categorie. Ook heeft het F.I.C.P. maatregelen getroffen om de wedstrijden van 1e categorie te beschermen. Zou mogen renners van 1e categorie noch de dag zelf van een soortgelijke wedstrijd, noch de voorgaande of daarop volgende dag aan een andere wedstrijd deelnemen. Nochtans kunnen hier schikkingen getroffen worden door de betrokken organisatoren. Wedstrijden van 1e categorie zijn:

    Voor België: Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik. Voor Frankrijk: Parijs-Roubaix en Parijs-Tours. Voor Italië: Milaan-San Remo en Ronde van Lombardije. En voor Zwitserland het Kampioenschap van Zürich.

    De renners uit West-Duitsland, Luxemburg, Portugal en Zwitserland mogen voor twee merkenploegen rijden.

    04-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    03-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junkermann

    .
    Hans Junkermann

    De 37 jarige Hans Junkermann die een val deed in de 6daagse van Keulen, zou in strijd met de eerste berichten waar sprake was van een breuk slechts een kwetsuur hebben aan zijn wervelkolom. Hij zou eind volgende maand al opnieuw de training mogen hervatten. Volgens de dokters zou hij ongeveer 3 weken in het ziekenhuis moeten blijven en nadien nog 3 weken platte rust nemen. Door zijn val zal hij niet kunnen deelnemen aan de 6daagse van Bremen en Rotterdam alsook aan het Europees Stayerskampioenschap te Dortmund op 30/1. Wat betreft het geldelijk verlies schat men het op 30.000 mark.

    03-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Eric De Vlaeminck

    Eric De Vlaeminck heeft weerwraak genomen voor zijn opgave van gisteren en won te Muntelier in Zwitserland. Het was in de 6e ronde dat een 10tal wegreed, waarvan er de volgende ronde er slechts 3 overschoten. Op 300meter van de streep kreeg de Nederlander Gert Wildeboer nog pech en moest alzo met een 4e plaats tevreden zijn. De zege was dus voor Eric De Vlaeminck die de Tsjech Voitek Cervinek achter zich liet. Hermann Gretener werd 3e. Een eervolle 6e plaats op 42” was er voor onze landgenoot Alfons Van Parijs.

    Op 27' van het einde kon de ploeg Wolfgang Schulze-Sigi Rens 534 punten een ronde voorsprong nemen en won alzo de 6daagse van Keulen.Daardoor werd de ploeg Wilfried Peffgen-Albert Fritz met 601 punten tweede.De Nederlandse ploeg Léo Duyndam-René Pijnen eindigden met 408 punten 3e, verder volgden Klaus Bughdal-Dieter Kemper en Fritz Pfenninger-Peter Post allen op 1 ronde. Onze landgenoten Norbert Seeuws-Theo Verschueren werden 6e op 9 ronden. Bij de liefhebbers was de zege voor Friedh.Klenner & Hans-G. Huenerbein.

    02-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Jan Teugels

    Vandaag waren er 5 crossen: 2 A-crossen, 2 B-crossen en 1 Regionale cross.

    Tweede cross van het jaar en 2e zege voor Albert Van Damme nu was hij de beste van 44 tegenstrevers te Ename. Op plaats 2 eindigde Marc De Block met 35" achterstand hij verwees Michel Baele naar de 3e plaats. Op 45" werd Norbert Dedeckere 4e en Eric Desruelle als 5e volgde op 55". De tweede cross van de dag vond plaats te 's Gravenwezel waar men 26 renners aan de start kregen. Het was Gust Badts die 1'10" voorsprong had op Jos Pauwels, Flory Ongenae,Leo Arnouts, en de Nederlander Chris Looyen e.a. Jos Pauwels die tijdens de wedstrijd was gevallen werd na de wedstrijd naar het ziekenhuis van Brasschaat overgebracht waar een sleutelbeenbreuk werd vastgesteld.

    Wat Van Damme kan dat kan ik ook zal Jefke Thielemans gedacht hebben en dus won ook hij zijn 2e wedstrijd van het jaar. Te Bekkevoort kwamen voor de B-cross 28 crossers opdagen. Na 25km had hij 1'10" voorsprong op Jan Teugels en 2' op Luc Goossens.

    Te Scheldewindeke reed Robert Van De Sompele met 50 meter voorsprong naar de zege voor Hendrik Arnouts. Op 45" werd Lionel Dekeyser derde.

    Te Meeuwe-Ellikon was nu ook weer Frans Lemmens de beste en won dus ook zijn 2e wedstrijd van het jaar. Lemmens ging reeds van in de 1e van de 14 af te leggen ronden ten aanval. Even konden Mertens, Van Hove, Van Houdt en Janssen in zijn nabijheid blijven. Van Vlierden kwam half koers nog even dreigen, maar zou uiteindelijk op 50" de spurt voor plaats 2 winnnen van Frans Mertens. Voor de 4e plaats was op 1' Roger Van Hove de snelste voor Gilbert Bielen, Gerard Peters, Alfons Van Houdt, Lucien Vanderaerden en Florent Dijck.Vanaf Bernard Bourguinon op plaats 10 had men 1 ronde achterstand.

    02-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pietro Linari

    .

    In Italië te Florence overleed op 75jarige leeftijd oud-renner Pietro Linari hij werd geboren te Rifredi op 15/10/1896. Hij was prof vanaf 1921 t/m 1936. Zijn mooiste overwinning is Milaan -San Remo in 1924. In 1929 was hij kampioen van Italië snelheid.

    01-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden-Buitenland

    .
    Freddy Nijs

    De Katerkoers verreden op het landgoed Ockenburg bij Den Haag in Nederland werd gewonnen door onze landgenoot Jos Pauwels die vanaf het begin in de voorste gelederen reed, met de Robert Vermeire en 3 Nederlanders, Hoven, Albert en Gerrit Scheffers. Toen Pauwels alleen voorop reed deden Vermeire en Albert Scheffers een val onze landgenoot kon nog verder rijden de Nederlander had zich zozeer aan zijn knie gekwetst dat hij de strijd moest staken. Jos Pauwels behaalde er zijn 9e seizoenszege, hij had 37" voorsprong op Robert Vermeire en werd Gezinus Hoven als 3e op 41" de eerste Nederlander. In deze wedstrijd waar zowel liefhebbers als beroepsrenners samen reden werd Cees Zoontjes als 6e op 3.34’ de eerste beroepsrenner.

    Nog een Belgische overwinning in het buitenland, Freddy Nijs was de beste in de traditionele nieuwjaarscross te Petange (Luxemburg) na 20km had hij 35" voorsprong op de Duitser Klaus-Peter Thaler en 1'35" op diens landgenoot Heinz Weiss. De eerste Luxemburger werd Lucien Zeimes die vierde werd in dezelfde tijd als Weiss. Voor onze landgenoot Serge Bourgeois was er een 11e plaats.

    In Zwitserland werd er gecrosst te Pieterlen en was de zege voor de Zwitser Urs Ryffel die 21" voorsprong had op zijn landgenoot Hermann Gretener voor de Nederlander Gertie Wildeboer was er op 29" de 3e podiumplaats. Onze landgenoot Eric De Vlaeminck gaf op.

    01-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden-Binnenland

    .
    Jos Thielemans

    Op Nieuwjaarsdag zijn er 3 crossen, mooi verdeeld 1 A-cross, 1 B-cross en 1 Regionale.

    In Borsbeke kwamen 38 crossers aan de start en won Albert Van Damme met 45" voorsprong op Norbert Dedeckere en 1'50" op Julien Van Den Haesevelde. Voor Rik Arnouts was er op 2' de 4e plaats en werd Flory Ongenae met 2'15" achterstand 5e.

    Voor Jef Thielemans begint het nieuwe jaar met een zege in de C-cross te Deurle waar hij Leo Arnouts en Robert Vande Sompele mee op het podium krijgt.

    Voor de regionale cross van Membrugge kwamen 24 renners opdagen om in 9 ronden 22,5km af te leggen. Jean-Pierre Cuypers was de eerste aanvaller maar door een val op het glibberige parcours was hij ook de eerste opgever. Toen is Frans Lemmens ten aanval getrokken en liep stelselmatig verder uit. Voor de 2e plaats was er een vinnige strijd tussen Looyen en Mertens. Uiteindelijk was het de Nederlander Chris Looyen die op 2'15" de 2e plaats veroverde, 30" later volgde Frans Mertens op plaats 3.

    01-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!