Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    26-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6daagse van Rotterdam

    De ploeg Leo Duyndam-René Pijnen 520p. heeft de 6daagse van Rotterdam gewonnen. Leo was na zijn val in Bremen met een operatie aan de knie als gevolg maar net op tijd weer fit om in Rotterdam te starten. Nu heeft de val van Peter Post (zie 21/1) die met Sigi Renz reed en de opgave van deze ploeg het wel iets gemakkelijker gemaakt. In dezelfde ronde met 274p. werd de ploeg Klaus Bugdahl-Dieter Kemper 2e. Op 1 ronde volgden Graeme Gilmore-Alain Van Lancker. Op 2 ronden eindigde Gerben Kartstens met Wilfried Peffgen 366p. als 4e en onze landgenoot Theo Verschueren met Fritz Pfenninger werden 5e met 262p.

    Bij de liefhebbers was de zege voor het Nederlandse koppel Klaas Balk-Roy Schuiten voor onze landgenoten Leon Daelemans-Wilfried Wesemael en het Britse duo Grant Thomas-Michael Benett.

    26-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste

    In het Antwerpse sportpaleis was er vandaag de mid-week meeting voor Nieuwelingen, Juniores en Liefhebbers.
    Eigen kracht Nieuwelingen:
    1e reeks: 1.Luc Wuyts, 2.Erik Andries, 3.Freddy Luyckx, 4.Walter de Feyter, 5.Raymond Rottiers, 6.Jacky Corvers, 7.Henri Caethoven.
    2e reeks: 1.Raymond Rottiers, 2.Freddy Luyckx, 3.Jacky Corvers, 4.Henri Caethoven, 5.Walter De Feyter, 6.Erik Andries, 7.Frans Schepers.
    Eigen kracht Juniores:
    1e reeks: 1.Leo Van Thielen, 2.Herman Van Gansen, 3.Jos Broeckx, 4.André Coppers, 5.Jos Raeymaekers, 6.Jozef Van Mulder, 7.Louis De Broeck.
    2e reeks: 1.Pierre Helms, 2.René Wuyckens, 3.Willem Peeters, 4.Frans Caethoven, 5.Michel Peeters, 6.Karel Andries, 7.Eddy Cap.
    Finale puntenkoers Juniores: 1.Pierre Helms 12p., 2.Michel Bellinckx 5p., 3.Frans Caethoven 4p., 4.Karel Andries 4p., 5.Leo Van Thielen 3p., 6.René Wuyckens 3p., 7.Willem Peeters 3p.

    Puntenkoers Liefhebbers:
    1.Walter Huybrechts 8p., 2.Ronny Belis 6p., 3.Roger De Beukelaer 5p., 4.Jos Smulders 5p., 5.Omer Meeuws 4p., 6.Petrus de Jongh 3p., 7.Floran Deridder 3p.
    Afvalling Liefhebbers:
    1.Karel Sels, 2.Johnny Raes, 3.Omer Meeus, 4.Theo Hermans, 5.Eddy Kenis, 6.Frans Van Beek, 7.Petrus De Jongh.
    Tenslotte de gemengde ploegkoers: Profs &  Liefhebbers
    1.Gustaaf Van Roosbroeck-Marcel Omloop, 2.Robert Maveau-Leonard Engelen, 3.Julien Vermote-Eddy Demedts, 4.Ernie Blommaert-Theo van der Loo (Ned), 5.Herman Van Gansen-Marcel Van Drom, 6.Franssen-Cees Swinckels (Ned) en 7.Theo Hermans-Karel Sels.

    26-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salvarani

    .

    De Italiaanse wielergroep Salvarani is samengekomen te Laigueglia aan de Italiaanse Rivièra. Ploegleider Vittorio Adorni is er met zijn 16 renners: Marino Basso, Pietro Campagnari , Emilio Casalini, Luigi Castelletti, Alessio Gimondi, Felice Gimondi, Enrico Guadrini, Ercole Gualazzini, Pietro Guerra, Primo Mori, Roberto Poggiali, Giacinto Santambrogio, Guerrino Tosello, Italo Zilioli en onze landgenoten Tony Houbrechts en Guido Reybroeck. Men heeft er direct een oefenritje van 40km gemaakt.

    25-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    24-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Rudi Altig

    De rechtbank van Adenau heeft uitspraak gedaan in een geding ten laste van Rudi Altig. Volgens de uitspraak van de rechtbank moet Altig een boete van 1200 mark (17.000 fr) betalen en 3 maand rijverbod. De beschuldiging was gevaarlijk rijden. Het was in augustus verleden jaar toen hij onderweg was naar de Nürburgring om er de grote prijs formule 1 bij te wonen. Het was tijdens een inhaalmaneuver dat hij een tegenligger verplichtte te remmen, waardoor er een kettingbotsing ontstond. Altig heeft echter besloten tegen dit vonnis beroep aan te tekenen.

    24-01-2012 om 06:24 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Duitsland won Rolf Wolfshohl de cross van Freiburg, hij had liefst 3’09” voorsprong op de liefhebber Karl Stähle en werd Günther Weiss derde.

    In Oost-Duitsland te Wildau werd het NK verreden, Günter Bertram werd de nationale kampioen hij had 57” voorsprong op Günther Mosch en was de 3e man op het podium Peter Hentschel hij volgde op 1’20”.

    Cyrille Guimard was de beste in de cross van Mazé (Frankrijk) na 24,3km had hij 1’48” voorsprong op Jean-Pierre Danguillaume en werd Raffault 3e op 2’09”. Voor Eddy Merckx was er een 10e plaats op 7’37” en moest Luis Ocana tevreden zijn met plaats 18.

    23-01-2012 om 06:11 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frans De Donder

    Tijdens een fietstocht werd de 55 jarige Frans De Donder plots onwel, kwam ten val en overleed. Frans werd geboren op 9/6/1915 te Koekelberg. Hij was Junior van 1935 tot eind ’36 toen is hij onafhankelijke geworden. Zijn start bij de onafhankelijken in 1937 was wel indrukwekkend, in zijn eerste wedstrijd werd hij 4e en won er dan drie na mekaar. Hij won 2 klassiekers en moest in het klassement van de beste Onafhankelijke enkel Oscar Joly voorlaten. In 1938 werd hij prof.

    23-01-2012 om 06:10 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roger Bijn

    .
    Roger Bijn overleden tijden de cross te Moerbeke-Waas

    In Moerbeke-Waas waar men met 47 aan de B-cross begon was Leo Arnouts de beste hij had 1’ voorsprong op Alfons Van Parijs en werd Willy Devos 3e. Deze wedstrijd is echter ontsierd door de dood van Roger Bijn die tijdens de 5e ronde, toen hij aan de leiding was vervoegd ten val kwam. Roger werd in een bijgelegen huis binnengedragen, waar een bijgeroepen dokter slechts de dood kon vaststellen. Roger was 26 jaar, gehuwd en vader van 2 kindjes.

    23-01-2012 om 06:10 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    Bellem en Overijse waren de 2 A-crossen, Moerbeke-Waas en St.Martens-Latem waren de 2 B-crossen, in Overijse kwamen ook de C-renners aan de start en in Zonhoven en Hollogne-sur-Geer was er een regionale cross.

    .
    Van Damme, Thielemans en de De Vlaeminck's in achtervolging
    op Bert Vermeire

    De trofee Frank Van Daele te Overijse kende een grote belangstelling zowel vanwege het publiek als van de renners die met 43 aan de start kwamen. Reeds tijdens de eerste ronde ging Bertje Vermeire aan de haal en werd achterna gezet door Van Damme, Eric en Roger De Vlaeminck en Thielemans, terwijl de rest van de groep teruggeslagen werd. Lang hield Vermeire het evenwel niet vol, want bij het einde van de tweede ronde werd hij ingelopen door de drie tenoren, terwijl Thielemans teruggeslagen werd. Een val van Roger De Vlaeminck deed hem evenveel veld verliezen, maar na een prachtige inspanning slaagde hij er in de koplopers terug bij te benen. Eric De Vlaeminck verdween uit de wedstrijd wegens ongesteldheid, en ook Roger De Vlaeminck werd door tegenslag achtervolgd, want tijdens de achtste ronde werd hij wegens wielbreuk definitief uitgeschakeld voor de zege. De strijd werd dan ook uitgevochten tussen Van Damme en Vermeire, en het was de Leeuw van Laarne die als eerste over de meet bolde. Op 5’ werd Vermeire 2e en Roger De Vlaeminck werd ondanks zijn pech nog mooi derde op 55”. Voor Michel Baele was er op 1’45” de vierde plaats, op 2’30” werd Freddy Nijs 5e, en Jos Thielemans als 6e op 3’25” had 10” voorsprong op nr 7 Jan Teugels.
    In Bellem werd de A-cross gewonnen door Marc De Block die 20” voorsprong had op Gérard David en Eric Desruelle.
    Bij de C’s in Overijse was de zege voor Luc Naudts voor Henri Vanden Brande en Wim Albrecht.

    Norbert Dedeckere was de beste in de B-cross van St.Martens-Latem hij had liefst 1’57” voorsprong op Julien Declercq en volgde Rik Arnouts als 3e op 1’35”.

    Voor de regionale cross van Zonhoven hadden 30 renners zich ingeschreven. Reeds in de 1e ronde ging Lievens in den aanval, zijn naaste achtervolgers waren Lemmens, Van Hove en Mertens. Het was Lemmens die in de 2e ronde tot bij de leider, maar in de 4e ronde nam Lievens definitief de leiding. Al werd het op het einde nog spannend toen Ward Lievens bijna zijn schoen verloor maar hield toch stand en won met 25” voorsprong. Frans Lemmens werd 2e, als 3e op 35” volgde Frans Mertens. Roger Van Hove als 4e had al 3’08” verloren. Vanaf plaats 11 werden ze op 1 ronde gefietst.

    De tweed regionale cross werd te Hollogne-sur-Geer verreden, hier kwamen slechts 12 renners een nummer afhalen. Met 40” voorsprong won Bernard Bouruignon voor Jaak Theeuwissen en werd de 3e Serge Bourgeois al op 1’20” gereden.

    23-01-2012 om 06:09 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    In Launceston – Australië is de twaalfde 6daagse van start gegaan dit met enkel Australiërs. In 1964 kwam de eerste Belg aan de start en behaalde Jos De Bakker met zijn Australische ploegmaat John Tressider een 5e plaats. In 1965 was de Nederlander Piet Van Der Touw aan de start en werd 4e met Bill Lawrie (Aus).

    22-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    Vandaag waren er 2 A-crossen, de koppelcross te Eeklo en de cross van Langemark. In Michelbeke was er de B-cross en de C’s reden het pk van Oost-Vlaanderen te Volkegem.

    .
    Eric De Vlaeminck & Eddy Merckx
    De naar schatting vijfduizend toeschouwers hebben zaterdagnamiddag te Eeklo Eddy Merkcx zijn derde veldritzege op drie wedstrijden zien behalen. Die overwinning was een ploegenveldrit waarvan omzeggens slechts twee ploegen voor de zegebloemen streden, de zege heeft Merckx grotendeels te danken aan gelegenheidsploegmaat Eric De Vlaeminck. Eddy zelf deed geen grote wonderen in het veld, Verbeeck, Godefroot, Demuynck en Stevens, lieten inderdaad al wat meer aanleg blijken. Stevens gekoppeld aan zijn nieuwe kopman Roger De Vlaeminck, hield er zelf de spanning in door tweemaal een achterstand van 25 sec. tot een paar sec. te herleiden. Wanneer Merkcx dan opnieuw Eric in het veld stuurde nam hij weer heel wat voorsprong op broer Roger, zodat uiteindelijk de zege van het wereldkampioenen duo niet meer bedreigd werd. Op plaats 3 eindigde de ploeg André Geirlandt-Guido Paridaen. Als 4e op 3’50” eindigde Robert Vermeire- Frans Verbeeck met in hun zog Norbert Dedeckere-Walter Godefroot. Op plaats 14 eindigde de ploeg Jan Teugels-Herman Vrijders voor hun gouwgenoten Jefke Thielemans-Julien Van Lint.
                          
    .

    Voor Martin De Clercq met Flory Ongenae was er plaats 10.

    Inde A-cross van Langemark met 40 renners aan de start kwam de verrassing van Marc De Block die met 10” Albert Van Damme versloeg. Voor Freddy Naert was er een 3e plaats op 1’45” hij versloeg in een spurt met twee Eric Desruelle. De 5e plaats op 2’30” was voor Leo Arnouts.

    De B-cross te Michelbeke kreeg 23 crossers aan de start en was de zege voor Freddy Nijs die 30” voorsprong had op Rik Arnouts en 45” op de 3e Freddy Van Oudenhove.

    Met zijn 2e plaats in de cross van Volkegem mocht Luc Naudts de provinciale trui van Oost-Vlaanderen aantrekken, de zege was voor Wim Albrecht die 18” voorsprong had, als 3e op 30” stond Jean Knors mee op het podium.

    22-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen


    .
    Rik Van Linden
    Een 4000 toeschouwers waren naar het Antwerpse sportpaleis afgezakt om het omnium winnaars van klassiekers bij te wonen. Men begon met de snelheid over3 ronden. In de 1e reeks was Dolman de betere van Rosiers en in de 2e reeks won Van Linden van Van Roosbroeck.

    De kleine finale voor plaats 3 was voor Van Roosbroeck die het haalde van Rosiers. Van Linden won de sprint voor plaats 1 van Dolman.

    Dan werd de Australische achtervolging over 5km afgewerkt:1.Van Linden – 2.Van Roosbroeck – 3. Dolman en 4 Rosiers.

    Het 500m. tijdrijden was ook voor Van Linden 35”75/11 voor Van Roosbroeck 37”57/100, Dolman 38”8/100 en Rosiers die er 40”57/100 over deed.

    Volgende proef was een puntenkoers over 25 ronden met om de 5 ronden een klassementsspurt, waarvan Van Linden er twee won en Rosiers drie. De zege in deze proef was ook nu weer voor Van Linden 16p., Rosiers 14p., Van Roosbroeck 12p. en Dolman 8punten

    Eindstand van dit omnium: 1.Rik Van Linden 4p., 2.Staf Van Roosbroeck 10p., 3.Evert Dolman 12p. en 4e Roger Rosiers 14punten.

    22-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6daagse van Rotterdam

    .
    Peter Post

    De 6daagse van Rotterdam gaat gebukt onder de valpartijen. Tijdens de koppelrit is Peter Post ten val gekomen toen hij zijn partner Sigi Renz wilde aflossen. Post smakte in een bocht tegen de baan en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Daar heeft men een scheuring van zijn linker bekken vastgesteld. Peter zal een 2tal maanden buiten strijd zijn. Later op de avond was er nog een val met vier renners. Na een aflossing van zijn ploegmaat Mountford raakte Hill met zijn stuur verward in dat van Van Midden. Beide renners schoven onderuit en namen in hun val ook Duyndam en Loevesijn mee. Deze 4 renners zijn wel opnieuw gestart.

    21-01-2012 om 06:11 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6daase Rotterdam

            .
    Willy De Bosscher
    Vandaag start de 6daagse van Rotterdam het was in 1936 dat er voor de eerste maal werd ingericht. De zege was toen voor de Nederlandse ploeg Jan Pijnenburg-Cor Wals. In 1937 ging de zege naar onze landgenoten Albert Billiet-Albert Buysse. Het was pas in 1968 dat de 3e editie van start ging en was het Nederlands-Belgisch duo Peter Post-Patrick Sercu dat won. 1969 bracht een nieuwe overwinning voor Peter Post nu met onze landgenoot Romain Deloof. In 1970 werd er niet gereden en verleden jaar waren het opnieuw Post-Sercu die wonnen. Voor dit jaar zijn van Belgische zijde volgende renners aan de start: Theo Verschueren met Fritz Pfenninger, Norbert Seeuws met Wim Bravenboer, en een volledig Belgisch team Willy Debosscher-Robert Van Lancker. Ook de liefhebbers komen aan bod en hier is van Belgische zijde de ploeg Leon Daelemans-Wilfried Wesemael aan de start.
    .
        Robert Van Lancker

    20-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rokado

    .
    Willy Vekemans


    Florent Van Vaerenbergh heeft het klaar gekregen, ondanks dat de Duitse baas van Rokado de heer Kahl had laten weten dat de ploeg compleet was om er een vijfde Belg bij te nemen. Het is Willy Vekemans die onlangs nog te kennen gaf te willen stoppen,een tweede kans krijgt van Florent. Rond 14/2 zal de ploeg naar een Italiaans oefenkamp afzakken dicht bij de start van de Ronde van Sardinië, verder staan alle klassiekers op het programma. Wat het grote rondewerk betreft zal enkel die van Zwitserland gereden worden.

    19-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Valt nieuwe Franse sportroep in het water? Normaal zou vanaf dit jaar Gitane in zee gaan met Merlin, maar voorlopig gaat dit niet door. Grote baas Guy Merlin liet weten voorlopig van het plan af te zien. De reden zou zijn dat sommige vermaarde renners hem niet de steun geven die ze hem hadden beloofd. Gitane heeft al laten weten zeker door te gaan, vooral met renners die elders niet aan de bak komen.

    18-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacques Majérus

    In Zwitserland te Arosa is vandaag Jacques Majérus overleden hij was de schoonvader van Edy Schutz . In 1936 heeft hij voor Luxemburg deelgenomen aan de wegrit van de Olympische spelen in Berlijn. De 3 anderen van het viertal waren Paul Frantz, Rudolf Houtsch en Franz Neuens. Deze wegrit werd gewonnen door de Fransman Robert Charpentier, Jacques eindigde 16e gelijk met ondermeer zijn landgenoot Neuens, alsook onze landgenoot Jean-François Vandermotte en de Nederlander Nico Van Gageldonk. Onze landgenoten August Garrebeek en Armand Putzeys werden met de Turk Talat Tuncalp 8e gelijk. Voor al de andere renners die de wedstrijd uitreden werd er geen klassement opgemaakt. In het landenklassement behaalde België een 3e plaats. Jacques is nooit prof geworden, zijn 2 jaar oudere broer Jean wel.

    18-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sonolor

    .
    Lucien Van Impe

    De Franse ploeg Sonolor onder de leiding van Jean Stablinski zal komend seizoen met 16 renners starten, 11 Fransen en 5 buitenlanders. In alfabetische volgorde Fransen: Jacques Botherel, José Catieau, Serge Guillaume, Bernard Guyot jr, Yves Hézard, Robert Mintkiewicz, Jean-Luc Molinèris, Daniel Rebillard, Walter Ricci, Raymond Riotte en Jean-Jacques Sanquer. Voor Nederland Mathieu Pustjens en de Belgen: Bernard Delchambre, Willy Teirlinck, Lucien Van Impe en Daniel Van Ryckeghem.

    17-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De internationale veldrit van Novato-Milaan werd gewonnen door onze landgenoot Eric De Vlaeminck hij had na 24km 18” voorsprong op Rolf Wolfshohl en werd Franco Vagneur (It) op 33” derde. Op 1’10” volgde als 4e Franco Livian (It) en werd Luigi Torressani (It) op 1’13” 5e.

    Onze landgenoot René Declercq moest met 14” de duimen leggen tegen Peter Frischknecht in de cross van Oyarzun in Spanje. Voor José-Maria Basualdo was er de 3e plaats op 18”.

    16-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Albert Van Damme voor Jefke Thielemans

    2 A-crossen – 2 B-crossen – 1.C-cross en 1 Regionale staan op het menu voor vandaag.

    In Kalken kwamen voor de A-cross 55 renners aan de start en was Robert Van De Sompel de beste voor Julien Van Den Haesevelde die op 15” volgde en Marc De Block vooraf reed.

    Ook de C-crossers waren van de partij in Kalken en was Luc Naudts de winnaar voor Antoine Hooreweghe en Gérard De Vos.

    Alleen Albert Van Damme te sterk voor de 36-jarige Michel Baele. Te Vossem duldde de Laarnenaar slechts anderhalve ronde het gezelschap van Jos Thielemans. Daardoor diende de leider van de "trouwe veldrijder" de ziel uit het lijf te rijden. Toen Michel Baele even voorbij half wedstrijd - na voordien al Ongenae en Nijs uit het wiel gefietst te hebben - ook Thielemans bijhaalde, kon de Wolvertemse knaap niet meer de kracht opbrengen om de verbazend sterk rijdende Baele bij te houden. De 36-jarige Meilegemnaar, die vorige week Oost-Vlaams veldritkampioen werd, was de enige die in de tweede koershelft aan winnaar Van Damme geen terrein moest prijsgeven. Aan de streep had Van Damme 35” voorsprong op de sterke Michel Baele en moest Jos Thielemans 1’40” toegeven. Voor Flory Ongenae was er op 2’10” de 4e plaats en was Freddy Nijs op 2’20” vijfde.

    In Kalmthout waar een B-cross werd ingericht passeerden 30 renners de inschrijvingstafel en was de zege voor Leo Arnouts die René Van Bree op 20” fietste. Voor de Nederlander Chris Looyen was er op 1’10” een derde plaats.

    Eric Desruelle won de B-cross van Zevekote voor Freddy Naert die 55” achterstand had en Lionel De Keyser die op 1’ volgde.

    Met 25 is men vertrokken in de regionale cross te Eksel waar op zandige heuvels moest worden gecrosst. Bij de eerste ernstige hindernis waren het Mertens en Lemmens die van de anderen wegreden. Reeds na 3 ronden waren zij al voor goed buiten schot. Van Vlierden leverde een felle inspanning en kon aansluiten bij de eerste achtervolgers Van Hove, Vanhout en Bielen. Van Vlierden wou alleen op zoek gaan naar de leiders maar moest Van Hove in zijn spoor dulden. Vooraan reed Frans Mertens alleen naar zijn 19de zege met 20” voorsprong voor Frans Lemmens. Voor plaats 3 op 55” won Roger Van Hove het van Michel Van Vlierden. Vanaf plaats 13 werden ze op 1 ronde gefietst.

    16-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het Kuipke

    .
    Tom Simpson

    In het Kuipke van Gent werd de Grote Prijs Tom Simpson achter derny’s verreden. De 12 deelnemers werden in 2 reeksen van 6 renners ingedeeld die in 20km mochten uitmaken wie naar de finale mocht. Reeks 1 werd gewonnen door Verschueren die 2 ronden voorsprong had op Stam die 30m voorsprong had op de 3e De Bosscher. Als 4e had Gilmore 3 ronden achterstand en werd Bracke 5e. Op 4 ronden werd Demedts 6e. In de 2e reeks was Post de beste en had 2 ronden voorsprong op Seeuws die op 5meter werd gevolgd door Peffgen. Op 3 ronden en 30meter werd Vermote 4e, De Geest als 5e had 4 ronden achterstand en Proost die had er liefst 7 aan zijn broek.

    De kleine finale voor plaats 7 t/m 12 werd gewonnen door Graeme Gilmore met 40 meter voorsprong op Ferdinand Bracke, Willy De Geest als 3e had 1 ronde en 50meter achterstand. Vierde werd op 2 ronden en 60 meter Luc Demedts, de vijfde Julien Vermote volgde op 3 ronden en 20 meter en Leo Proost die heeft de wedstrijd niet uitgereden. De strijd voor de 1e plaats werd gewonnen door Peter Post die met een 1/2 wiel Theo Verschueren versloeg. De 3e Norbert Seeuws had 3 ronden en 10meter achterstand en bleef met 20meter uit de greep van Wilfried Peffgen. Cees Stam eindigde als 5e op 3 ronden en 40 meter en Willy Debosscher als 6e had 3ronden en 60meter achterstand.

    16-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!