Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    30-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    Geen Belgische zege in de rit Nancy – Marche-en-Famenne die 242km lang was. De rivaliteit onder de Belgen heeft er voor gezorgd dat een eerste vlucht van 24 renners niet doorging, maar toen Jean-Pierre Genet en José Gomez-Lucas wegreden aan km200 werd er niet gereageerd. Op 20km van het einde bedroeg hun voorsprong 1’40” en is men aan de achtervolging begonnen maar kwamen 5” te kort. De zege was voor Jean-Pierre Genet, 2e werd José Gomez-Lucas en won Cyrille Guimard de spurt voor de 3e plaats voor Roger De Vlaeminck, Guido Reybroeck, Gerben Karstens, Walter Godefroot, Gert Harings, Eddy Merckx en 10e Jan Krekels,Gianni Motta 62e liep als laatste van het 1e peloton binnen. De tweede groep werd 63e gelijk gezet aangezien deze aan de aankomst werden opgehouden. Onderweg waren er 2 cols van 4e cat. waar telkens Joseph Bruyère als 1e doorkwam waardoor hij nu in de voorlopige stand op de 3e plaats komt. In de “Points chauds” moest Pieter Nassen het vandaag afleggen tegen Gerben Karstens maar heeft nu 6punten voorsprong op Merckx. In het Puntenklassement blijft Roger De Vlaeminck leider met 65punten tegenover 47 voor Gerben Karstens en 46 voor Cyrille Guimard. En Merckx blijft leider met 21” voorsprong op Vanspringel en 32” op Roger De Vlaeminck.

     

    30-06-2011 om 14:57 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waver

    .
    Frans Verbeeck
    Te Waver reed een vijftal enkele ronden voorop maar werden na 4 ronden opnieuw ingelopen, en was het Jos Abelshausen die solo wegreed maar werd 5 ronden voor het einde opnieuw bijgehaald. De goede ontsnapping kwam tot stand met Frans Verbeeck, Roger Rosiers, Tony Houbrechts, André Doyen en Staf Van Roosbroeck, de achtervolging van Michaël Wright, Johan De Muynck en Englebert Opdebeeck mislukte. Tijdens de laatste ronde reed Frans Verbeeck die zou winnen met Roger Rosiers weg van de 3 andere. Voor de 3e plaats op 20”versloeg Doyen, Van Roosbroeck en Houbrechts. Wright volgde op 35” en bleef natuurlijk Opdebeeck voor hun gewezen medegezel De Muynck kwam 10” later toe. Voor Frans Verbeeck was het zijn derde zege in drie jaar te Waver.

    30-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Rit 4 Strasbourg-Nancy was 165,5km en moesten de renners over 2 cols van 3e cat., zowel op de Donon (736m.) als op de Chapelotte (446m.) kwam Joop Zoetemelk als 1e door voor Van Impe en Fuente. Het was pas na de laatste beklimming dat de wedstrijd op gang kwam. Elke poging om weg te rijden mislukt, Jos Spruyt en Genty rijden even voorop te Cirezy (km93) waar Jos de spurt wint van de “Points chauds” en pakt Vander Vleuten het laatste puntje, onze landgenoot Pieter Nassen 16p.is nog steeds leider in dit klassement voor Merckx 14p. De goede ontsnapping kwam tot stand langs het verbindingskanaal tussen de Marne en de Rijn, onze landgenoot Wilfried David was de aanstoker,kwamen bij hem Jimenez, Genty en Wagtmans even later sloten ook Hoban, Genet, Simonetti, Guerra en Van Schil aan. Met 2 ploegmaats van leider Merckx en geen enkel gevaar voor zijn trui kreeg dit groepje de vrijgeleide. Bij het binnenkomen van de assepiste nam Wagtmans resoluut de leiding en won voor Hoban Jimenez, Genet, Vanneste, Guerra, Van Schil, David, Simonetti (die de prijs van de beste jongere kreeg)en Genty. Op 2’19” won Gerben Karstens de spurt van het peloton. De Fransman Régis Delépine kwam na sluitingstijd toe en werd uitgesloten. Eddy Merckx blijft leider.

    In het Franse Sin-le-Noble reed na 148km Frans Verbeeck solo over de meet hij had 50” voorsprong op Philippe Crepel, Hugo De Haes werd 3e op 2’40”, 4e Pol Mahieu, 5e Gérard Besnard en 6e Daan Holst.

    De G.P. di Tarquinia een Italiaanse wedstrijd van 200km werd gewonnen door Fabrizio Fabbri die 1’24” voorsprong had op Arnaldo Caverzasi en 2’38” op de 3e Giancarlo Polidori, 4e Enrico Maggioni 2’43”, 5e werd Wladimiro Panizza op 3’ verder bestond de top10 uit Angelo Bassini,Mauro Vanucchi, Albert Della Torre, Pierfranco Vianelli en Roberto Sorlini.

    Te Utrecht was er in het Galgenwaardstadion voor 1500 toeschouwers een wedstrijd voor stayers,snelheid en tandem . Het onderdeel snelheid werd gewonnen door Lijn Loevesijn voor de Australiër Gordon Johnson, de Amerikaan Tim Mountford en onze landgenoot Robert Van Lancker. Lijn Loevesijn deed een geslaagde aanval 23”1 op het baanrecord van Jan Derksen die op 10/6/1947 een tijd had neergezet van 23”6. Bij de motoren werd in de 1e reeks Cees Stam winnaar met 1 banddikte voor Theo Verschueren. In de 2e reeks won Verschueren met 100meter van Stam. De eindstand was: 1.Theo Verschueren/Koch, 2.Cees Stam/Stakenburg op 100m., 3.Ehrenfried Rudolph/Walraeve op 450m., 4.Jaap Oudkerk/De Graaf op 500m., 5.Piet Dewit/Pelser op 695m. en 6. Norman Hill/Van Roey op 1300meter. Bij de Liefhebbers won Cor Groenewegen de 1/2 fond voor Nico Been en Bert Boom, met de tandem won Peter Van Doorn met zijn nieuwe kompaan Ben ten Tije van Mees Gerritssen- Anton Raaymakers.

    29-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruishoutem

    .
    Willy Planckaert
    Te Kruishoutem is de wedstrijd laat op gang gekomen, slechts na half koers kwam er de 1e ontsnapping met Etienne Buysse en André Dierickx die aan km 80 al een voorsprong hadden van 1’40”, maar toen men in het peloton wakker werd slonk hun in20km voorsprong tot 55”. De twee vluchters werden op 7km van de streep ingehaald, in de eindspurt won Willy Planckaert met een half wiel op Daniel Van Ryckeghem, Roger Jochmans, Willy Donie, Fernand Hermie, Hubert Hutsebaut, Roger Rosier, de Nederlander Jan Serpenti, Raymond Steegmans en sluit Vic Nuelandt de top10 af. Van Ryckeghem maakte nog wat kabaal daar hij dacht op een onsportieve wijze te zijn gehinderd in de spurt, maar heeft uiteindelijk geen klacht ingediend.

    De Antwerpse rappe man Rik Van Linden ging in West-Vlaanderen te Nieuwpoort winnen voor Michel Pollentier, 3e op 1’05” werd José Vanackere voor zijn metgezel Aimé Delaere, op 2’30” won Freddy Maertens de spurt voor de 5e plaats voor Ghislain Cael, Eddy Ronquetti e.a.

    29-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    Vandaag reden de renners van Mulhouse naar Strasbourg waarvoor 144km was te overbruggen. Ferdinand Bracke en Lucien Aimar gisteren bij het naar hun hotel rijden,aangereden zijn ook op de afspraak. Na 10km reed Roger Swerts in gezelschap van Jesus Manzaneque weg, een gesloten overweg kon hen niet afremmen, te Merxheim na 24km won Roger de spurt voor de “Points chauds”, en kwam Merckx er als 3e door. De 2 vluchters lieten zich inlopen en was het de beurt aan Jos Bruyère met de Firstplan (2ecat-720m) in zicht die wegreed met daarbij Sanquer en Armani maar was het Schleck die de groep terug bracht. Zoetemilk kwam als 1e op de Firstplan voor Fuente en Van Impe. In de afdaling was het Christian Raymond die aanviel en kreeg 16 man mee, twee ervan vielen weg door pech,Mintjens en Zubero. Onder aanvoering van Merckx werd kloof aan de meet iets meer dan 9’. In een prangende spurt won Eddy voor Roger De Vlaeminck en Herman Vanspringel. Twee renners kwamen te laat binnen Paolo Zini en Jacques Botherel. Merckx blijft uiteraard leider met 21” op Vanspringel. De 16e Charly Grosskost heeft nu al 8’52” achterstand.

    28-06-2011 om 06:09 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    27-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Liefhebber Eddy Nijs winnaar in Duitsland
    Tweede dag in de Ronde en moeten de renners liefst 3 maal op de fiets. Men begon met a) Mulhouse-Bazel een ritje van 59,5km die van start ging onder een betrokken hemel. De eerste vluchters waren Zoetemelk, Gualazzini en Swerts maar zou Merckx er voor zorgen dat alles opnieuw samen kwam. Met een voltallige groep werd er voor de zege gespurt wat een volledig Belgisch podium opleverde: 1.Eric Leman, 2.Walter Godefroot en 3.Guido Reybroeck. Onderweg won Pieter Nassen de eerste spurt voor de “Points chauds”. De Nederlander Joop Zoetemelk was zowel op de Appach 3e cat.1040m als op de Notscherei 2e cat.1120m. als 1e doorgekomen. De verrassing kwam later toen bleek dat Eddy’s ploegmaat Rinus Wagtmans door het samentellen van puntenklassering waarbij hij 20 punten telde tegenover Merckx die er 49 had leider werd. B) Bazel-Friborg was 90km en eindigde op een sintelbaan. Een geprikkelde Eddy Merckx won te Rottech de spurt voor de “Points chauds” nam daarmee 5” bonus en was dus opnieuw virtuele leider. Tijdens de beklimming van de Mambach ging Zoetemelk in de aanval met Van Impe en Motta, op de 2e hindernis kwam een groepje met de meeste vedetten door waarbij Vanspringel en Agostinho samen gevallen ontbraken. Rinus Wagtmans die had al op de Appach moeten lossen. Uiteindelijk werd het weer een massaspurt waar het een spannend duel werd door Gerben Karstens die won en Roger De Vlaeminck als 3e stond Walter Godefroot op het podium. C) Fribourg-Mulhouse was 74,5km lang waarin de ontsnappingen elkaar opvolgden maar in het zicht van de meet reed de Italiaan Enrico Paolini weg kreeg nog het gezelschap van Van Vlierberghe die zou winnen en Erik De Vlaeminck die 2e werd. Op 2” won Cyrille Guimard de spurt van het peloton waarvan vijf renners later toekwamen. Merckx is leider met 5” op Vanspringel.

    Bij de liefhebbers won onze landgenoot Eddy Nijs uit Muizen en aangesloten bij de plaatselijke club Vlug en Vrij Muizen in West-Berlijn een wedstrijd van 120km over 63 ronden hij had 37” voorsprong op Peter Woltermann en 1’40” op Peter Vonhoff.

    De G.P.Frana in Groot-Brittannië 128,7km lang werd gewonnen door de Nederlander Cees Swinkels voor Ian Hallam (Gb) en werd R.Van Tright ook een Nederlander 3e.

    In Luxemburg streden de liefhebbers voor de Nationale titel te Kayl, kampioen werd Robert Treis na 157,2km had hij 4” voorsprong op Norbert Fischer en Valentin Langhegermann.

    27-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PK-Liefhebbers

    .
    Provinciaal Kampioenschap voor Liefhebbers, te Saint-Hubert in de provincie Luxemburg werd de titel gewonnen door Joseph Hensen hij had na 100km 3” voorsprong op Jean Cleppe,Gaston Loyet, Willy Day en Jack Charlier. Voor de winnaar was het zijn 5e zege. Te Wanze streden de liefhebbers voor de Provinciale titel van Luik hier werd Leon Thomas de nieuwe kampioen, na 136km liet hij Pedro Pardo, Joseph Borguet,Dieudonné Depireux en Jean Pirnay achter zich.

    27-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    De Ronde is te Mulhouse gestart met een ploegentijdrit van 11km, die werd gewonnen door Molteni in een tijd van 13’03”3, op 22” werd Ferretti met Albert Van Vlierberghe 2e, en 3e was de ploeg Mars-Flandria op 27”1. Eddy Merckx start morgen in de gele trui.

    De inrichters van de Ronde hebben na overleg met verschillende sportbestuurders, Franse en buitenlandse renners, met Jacques Anquetil voorzitter van de “Union Nationale des Cyclistes Professionels” en de ondervoorzitter van de F.F.C.(Franse Wielerbond) beslist het prijzenbedrag per rit aan te passen. Aangezien de Ronde dit jaar wegens de nieuwe reglementering van de U.C.I. een 2tal ritten minder telt moest ook het prijzenbedrag in dezelfde verhouding verminderd worden.

    De G.P. St.Jean in La Couronne Frankrijk werd gewonnen door Joël Miljard een 1e jaars prof uit Mâcon, hij had 15” voorsprong op Yves Hézard, Charles Rouxel, Jacky Mourioux, J.C.Largeau en de Zwitser Erwin Thalmann

    26-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herenthout

    .
    Met 112 kwam men aan de start te Herenthout om 182km af te leggen. De 1e aanval kwam er na 15km, Julien Knockaert, Daniel Verplancke en Eddy Verstraeten reden een voorsprong van 2’ bijeen. Door pech van 2 van de 3 was na 70km alles opnieuw te herbeginnen. De basis van de beslissende ontsnapping werd gelegd door Englebert Opdebeeck en Roger Cooreman, waarna in verschillende fases een kopgroep van 12 werd gevormd, waarvan Willy Scheers door pech nog wegviel. Het was Fonske Debal 4e die lang de indruk gaf te winnen maar werd nog voorbij gespurt door de winnaar Tony Gakens die Frans Verbeeck met een banddikte versloeg en Roger Jochmans, 5e werd de Nederlander Jos Van Beers, 6e Roger Rosiers, 7e Englebert Opdebeeck, 8e Roger Cooreman, 9e Frans Verhaegen,10e Eddy Goossens en 11e Jos Abelshausen. Op 25” won Etienne Sonck de spurt van het peloton

    26-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    Morgen gaat de 58e Ronde van Frankrijk van start, tijdens de oorlog en nog voor de Tour in 1947 opnieuw kon ingericht worden, werden twee soortgelijke wedstrijden verreden , in ’42 won onze landgenoot François Neuville de Omloop van Frankrijk en in ’46 was er Monaco-Parijs gewonnen door Apo Lazarides . Enkele speciale te verdienen prijzen in de Ronde’71: 1) Premie Henri Desgrange: in de 19e rit op de helling van Dourdan: 1e 90.000B.fr. en voor de 2e 45.000B.fr. – Elegantie: De elegantste renner van de dag krijgt 2.250B.fr. voor de elegantste renner van de Ronde ligt te Parijs 9.000B.fr. Strijdlust: Per dag is er voor de strijdlustigste 4.500B.fr. en krijgt de strijdlustigste over gans de Ronde 45.000B.Fr. Minzaamheid: De minzaamste renner van elke rit krijgt 10 tot 15kg vleeswaren en de minzaamste renner over gans de Ronde krijgt een aantal kg. hespen, worsten en andere bereide vleeswaren. Beste jonge renner: dagelijks een radio en de beste jongere op het einde ontvangt een TV. Na de speciale verdiensten is er ook werkelijk minder te verdienen in deze Ronde. Verleden jaar bracht een ritwinst 20.000Bfr. op, 10.000B.fr. voor de 2e en 7.500B.fr. voor de 3e. Dit jaar worden de bedragen verlaagd tot 7.500, 6.000 en 5.500 wat meebrengt dat waar verleden jaar per rit 110.000B.fr. werd uitbetaald men nu maar 60.000B.fr.zal uitbetalen. Ook in het klassement per ploeg en de strijdlust werd gesnoeid. In totaal zal er in deze Ronde ongeveer 1.349.250 B.fr. minder worden uitbetaald. Bedroeg verleden jaar het totaal aan prijzen 6.055.250B.fr. dan is dit nu 4.706.000 B.fr.

    25-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    .
    In Frankrijk te Colpo gelegen in het departement Morbihan (regio Bretagne) is Marcel Jezo overleden hij werd net geen 61 jaar, op 27/6/1910 is hij te Colpo geboren. In 1933 won hij bij de Junioren het NK Sprint voor Jo Kergoff en Maurice Chéron. Hij is drie jaar prof geweest 1934-35- en 36.


    24-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St.Andries-Brugge & BK-Rocourt

    .
    Net als gisteren in De Panne werd Rudy De Groote vandaag 2e te Sint Andries (Brugge) door het warme weer zijn slechts 26 van de 62 gestarte renners toegekomen. In de 13e ronde van de 26 die men moest afleggen reed een groep 15 renners weg waaruit op 2 ronden van het einde de Nederlander Richard Bukacki en Rudy De Groote wegsprongen en in deze volgorde over de streep kwamen. Op 35” volgde Jacky Coene als 3e. Tijdens de 12e ronde zijn liefst 10 renners afgestapt waaronder de broers Planckaert. Het peloton 11 man sterk en zeker van een prijs kwam toe op 4’45” van de winnaar.

    Op de wielerbaan van Rocourt waren er de Nationale kampioenschappen met ongeveer 110 toeschouwers : bij de beroepsrenners werd er voor 3 titels gestreden al is dat laatste een groot woord aangezien Theo Verschueren kampioen 1/2 fond werd zonder te rijden bij gebrek aan een tegenstander.

    In de snelheid won Robert Van Lancker van Willy De Bosscher in 2 reeksen zij waren ook de 2 enige deelnemers.

    Dan was er nog de achtervolging gelukkig had men 4 deelnemers, winnaar werd Paul Crapez voor Dirk Baert, voor plaats 3 won Herman Vrijders van Christian Brasseur.

    Bij de liefhebbers waren er wel wat meer deelnemers alhoewel er nog enkele niet kwamen opdagen. De Km zonder aanloop werd gewonnen door 1.Manu Snellinx 1’12”04-2.Raf Constant 1’12”92-3.Noël Soetaert 1’13”03-4.Henri Wats 1’13”35-5.Rik Van Linden 1’13”43- 6.Antoon Meirlaan 1’13”74-7.Benny Hoefs 1’15”00-8.Jean-Pierre Sterckx 1’15”14- 9.Lucien Zelck 1’15”64 en 10.Luc Hermans 1’15”95

    Achtervolging: 1.Julien Vermote 5’11”08-2.Donald Zeebroek 5’22”46-3.Jan Lindekens 5’15”03-4.Joseph Borguet 5’16”45

    Tandems: 1.Antoon Meirlan-Noël Soetaert- 2.Manu Snellinx-Benny Hoefs-3.Marcel Van Drom-Andries

    Snelheid: 1.Manu Snellinx-2.Antoon Meirlan-3.Raf Constant-4.Henri Wats

    Olympische achtervolging: 1.Oost-Vlaanderen ( Roland Boulard-Marc Vandeputte-Eric Demeyer-Wilfried Wesemael) 4km/ 5.02’85 – 2. Brabant ( Pierre Bellemans-Lucien Zelck-Freddy Misotten-Jean-Pierre Sterckx) 5’03”54 – 3.West-Vlaanderen (Marc Demeyer-Luc Demets-Donald Zeebroek-Julien Vermote) 5’04”11

    Net als bij de profs is Firmin De Vleminck kampioen 1/2 Fond geworden zonder te moeten aantreden.

    24-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berg & De Panne

    .
    Eddy Merckx als visser aan de vijvers van Lillebroeck te Berg
    Lomme Driesesens was de inrichter van de wedstrijd te Berg, dus was ook Eddy Merckx aanwezig. Dat Eddy niet alleen voor de show was gekomen liet hij onmiddellijk na de start zien. Hij reed weg met Roger Rosiers, Herman Vander Slagmolen en de Fransman Roger Desmarets, maar na 15km stond dit kwartet voor een gesloten overweg. Na dit voorval bleef Merckx 20km in het peloton om dan opnieuw in den aanval te gaan met de Belgische kampioen Herman Vanspringel, Christian Callens, Jos van Beers, Marc Sohet en en de Luxemburger Johny Schleck, 10km verder sloot ook Frans Verbeeck en 12 andere aan, deze konden echter niet meer dan 1’ voorsprong bijeenrijden. Nadien kwamen nog eens 13 renners aan sluiten waaronder Englebert Opdebeeck. Iets voor Neerijse was het met nog 50km voor de boeg dat Roger Swerts wegreed, Christian Callens reageerde maar de klim aan de kerk van Neerijse was er voor hem te veel aan en zou zelfs moeten lossen. Zelfs een lekke band heeft Roger niet kunnen afremmen, hij won met 3’15” voorsprong op zijn ploegmaat Frans Mintjens die de spurt van de eerste achtervolgers won voor Hendrik Mariën en Ward Janssens.

    Voor hun 2e koers kregen de inrichters van De Panne nu 57 deelnemers aan de start. Gilbert Wuytack en Harry Van Leeuwen waren de 1e aanvallers maar dit heeft niet lang geduurd net zoals de volgende poging van Daniel Verplancke, Jean-Marie Leblanc en Guido Vandamme. Dan kwam er een ontsnapping van Wilfried David, opnieuw J.M.Leblanc en Michel Coulon reden meer dan 3’ voorsprong bijeen, David viel weg door een lekke tube en de twee andere zijn slechts na 85km op kop te hebben gereden opnieuw ingelopen. Even na de hergroepering is de goede ontsnapping van 5 tot stand gekomen en werd er door hen gespurt voor de zege. Voor Eric De Vlaeminck werd het zijn 2e zege in 2 dagen, Rudy De Groote werd 2e, Marian Ploansky 3e, John Van Hemelrijck 4e en de Nederlander Daan Holst 5e. Op 25” won Daniël Van Ryckeghem de spurt voor de 6e plaats van drie renners die 10” voor het peloton toekwamen.

    23-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta a Menorca

    Tweede dag in de Vuelta a Menorca, in de voormiddag was er de rit van Mahon naar de Monte Toro die met zijn 375meter het hoogste punt van Minorca is. De zege was na 26km voor Juan Santiago Zurano Jerez hij had 50” voorsprong op Eduardo Castello en 59” op de leider José Gomez-Lucas. Na de middag  werd er nog 60km gekoerst in Mahon en was Zurano weer de beste voor Antonio Gomez del Moral die op 11” volgde. In de eindstand heeft José Gomez-Lucas 23” voorsprong op Antonio Menendez en 47” op Gabino Erenzoga.

    Leo Duyndam was de beste in het criterium van Arnhem hij won voor Cees Stam en Harry Van Leeuwen.

    22-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie wedstrijden

    .
    Liefst drie wedstrijden voor de beroepsrenners vandaag, Machelen (Bt), De Panne en Zomergem. We beginnen met de wedstrijd uit mijn buurt Machelen, waar men met 38 renners moest tevreden zijn om de 153km of 17 rondes van 9 km af te leggen. Het was op 45km van de meet dat de beslissende ontsnapping tot stand kwam, 3 renners reden weg: Jean Ronsmans, Herman Vrijders en Frans Maes hun voorsprong schommelde rond de minuut, op 30km van de streep zat een groep van 17 hun op de hielen. Julien Van Lint en Marian Polansky waagden de sprong naar de 3 leiders, Jean Ronsmans zag het gevaar en liet zijn metgezellen op 2km van de streep achter en won met 6” voorsprong op Julien Van Lint die nog tot bij de 2 andere was geraakt en hen in de spurt versloeg, Frans Maes werd 3e voor Herman Vrijders, en Marian Polansky werd 5e op 10”. Staf Van Roosbroeck klopte Eddy Verstraeten voor plaats 6 dit op 50”.

    De Panne kreeg 3 renners meer aan de start dan Machelen, na de gebruikelijke pogingen om weg te rijden viel hier de beslissing na 80km, Jaak De Boever ging voor een premie en kreeg zijn ploegmaat Willy Vanneste mee. Hun maximum voorsprong bedroeg 2 minuten, Jos Abelshausen ging op zoek naar de vluchters maar kreeg niet meer dan 20” voorsprong van de groep en liet zich dan maar opnieuw inlopen. In de spurt won Vanneste het van De Boever, als 3e op 55” kwam Noël Vantyghem binnen hij had 5” voorsprong op het peloton waarvan Willy Planckaert de spurt voor de 4e plaats won voor Guido Reybroeck, de lokale renner Bernard Vandekerckhove werd 16e.

    In Zomergem kwam de nieuwe Belgische kampioen Herman Vanspringel aan de start. Ernie Deblaere, Urbain De Brauwer,Rinus Wagtmans en Martin Vandenbossche hebben de eerste 2 ronden voorop gereden. Walter Godefroot die was lek gereden kon opnieuw aansluiten met de hulp van zijn teamgenoten Bracke en De Witte. Eric De Vlaeminck en de Brit William Bisland reden weg en enkel Herman Vanspringel zou nog kunnen aansluiten. Het was in de laatste kleine ronde dat Eric van achter Herman zijn rug wegsprong en met 15” won voor Bisland die Herman naar plaats 3 verwees. Willy Vanden Eynde werd 15e Englebert Opdebeeck 19e.

    22-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Spanje is vandaag op het eiland Minorca het op een na grootste eiland van de eilandengroep de Balearen, de Vuelta a Menorca (de meest gebruikte spelwijze) begonnen. Wat betreft deelname zijn het uitsluitend Spaanse renners. De 1e rit Mahon-Ciudadela over een afstand van 175km werd gewonnen door José Gomez-Lucas die 2” voorsprong had op Gabino Erenozaga, op 3” volgde Gonzalo Aja, Antonio Menendez werd 4e op 6” en José-Manuel Lopez-Rodriguez als 5e volgde op 7”.

    Daags na het NK won Joop Zoetemelk met 25” voorsprong het criterium van Leiden, Harry Jansen werd 2e en Piet Hoekstra 3e.

    21-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erembodegem & Neeroeteren

    .
    André Dierickx
    Te Erembodegem-Terjoden vierde de plaatselijke Koninklijke wielerclub hun gouden jubileum met het kampioenschap van Oost-Vlaanderen voor profs. Eerste aanvaller was Lucien Van Impe nam 40” voorsprong maar door toedoen van Willy Scheers en Eric Raes werd hij opnieuw ingelopen. Het waren deze 2 renners, samen met Jean-Marie Ritserveldt, André Dierickx en Albert Van Vlierberghe die men steeds vooraan vond. De beslissende aanval kwam er van Frans Melckenbeeck hij kreeg 5 man mee, André Dierickx reed alleen weg en won met 20” voorsprong. Frans Melckenbeeck werd 2e voor Maurice Dury, Eric Raes won op 45” de spurt voor plaats 4, Willy Scheers werd 5e en Camille Sohier 6e. André Dierickx mocht de kampioenentrui aantrekken.

    Te Neeroeteren waren de profs voor de 1e maal uitgenodigd door de plaatselijke “vedette” Willy Moonen die het seizoen was gestart als individueel maar nu in Nederlandse loondienst rijd bij Gazelle. Willy zou echter de wedstrijd niet uitrijden, hij was wel samen met Hugo Hellemans en Flory Ongenae uit de groep weggereden,maar onder impuls van Tony Houbrechts terug tot de orde geroepen. Er kwam een nieuwe aanval dat fataal werd voor o.a.Willy Moonen hij zou de strijd staken. De zege was voor Roger Loysch voor Hendrik Mariën die op 1 lengte volgde. De groepspurt op 10” werd gewonnen door Fons Debal voor Roger Jochmans, Raymond Steegmans enz.

    21-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    20-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationaal Kampioenschap

    .
    Herman Vanspringel
    In de strijd om de titel te Martelange moesten 250km afgelegd worden verdeeld over 25 ronden, in het eerste gedeelte van de wedstrijd was het barslecht weer. In de 3e ronden waren het Pieter Nassen (Flandria), en de 2 Watneys Michel Coulon en Maurice Eyers die waren voorop gaan rijden, maar Lucien Van Impe en Frans Verbeeck hebben er voor gezorgd dat het in de 7e ronde tot een hergroepering kwam. Lang heeft Nassen niet in het peloton gebleven want in de 10e ronde ging hij met Julien Stevens, Willy Vanden Eynde en Jacky Coene op zoek naar Jean-Pierre Berckmans die in de vorige ronde voorop was gaan rijden. Tijdens de 12e ronde sloten ook Herman Vanspringel, Christian Callens, Englebert Opdebeeck, Eric Leman en Emile Bodart aan. Het was op de Côte de la Chock dat de drie sterksten wegreden, Van Springel, Leman en Berckmans deze laatste deed echter geen kopwerk, maar toen Leman het begaf is Berckmans wel beginnen meerijden met Herman. Op 30km van het einde reed Herman lek maar kon opnieuw bij Jean-Pierre aansluiten. Aan de meet had Herman Vanspringel 1’50” voorsprong op Jos Spruyt, en 1’52” op Willy Vanneste, Jean-Pierre Berckmans die tijdens de laatste 700meter nog was lek gereden werd 4e op 1’57”. De spurt voor de 5e plaats op 3’10” werd gewonnen door Eddy Merckx voor Frans Verbeeck, Willy Planckaert, Roger De Vlaminck, André Dierickx, Willy De Geest, Roger Swerts, Georges Pintens, Vic Van Schil en Ferdinand Bracke. Het 2e “peloton” had 5” achterstand en hier was het Julien Van Lint die won voor Fons Scheys, Emile Bodart, Staf Van Roosbroeck, Jos Schoeters, Herman Vrijders, Willy Monty, Walter Godefroot, Marc Lievens, Michel Coulon.Op 4’27” kwamen Frans Kerremans en als 26e en laatste Frans Mintjens over de streep.

    De 24 jarige Jürgen Tschan is de nieuwe kampioen van Duitsland geworden te Pülheim waar men 36 ronden van 6,1km of 219,6 km moesten worden afgelegd , hij klopte zijn 3 medevluchters in de spurt, Dieter Puschel als 2e kreeg 2” aangesmeerd, 3e werd Dieter Kemper en 4e Hans Junkermaan. Vanaf plaats 5 kwamen de renners afzonderlijk over de streep.

    In Frankrijk streden de renners te Gap voor de nationale trui, zij moesten 257,431m afleggen. De man van de wedstrijd was Pierre Martelozzo die geruime tijd op kop reed. De beslissing viel op 7km van het einde Jean Dumont nam een 100tal meters voorsprong, Yves Hézard reageerde gepast, met 2 reden ze naar de eindmeet, in de laatste rechte lijn wipte Yves Hézard weg en won met 4” op Jean Dumont. De spurt van de 1e achtervolgers op 27” werd gewonnen door Cyrille Guimard. Later werden zowel Hézard als Dumont gedeklasserd wegens doping en is de titel niet toegekend wat verleden jaar ook het geval was met Paul Gutty.

    Te Hull in Groot-Brittannië ging de titel naar Danny Horton die na 225km solo toekwam, hij had 1’19” voorsprong op 11 achtervolgers waarvan Sid Barras de snelste was voor Albert Hitchen.

    Het Italiaans kampioenschap werd nu ook in 1 dag verreden te Prato waar de zege naar Franco Bitossi ging, na 270km versloeg hij zijn 8 medevluchters, Felice Gimondi werd 2e en Enrico Paolini mocht ook mee op het podium. Op 4’25” won Marino Basso de spurt van het peloton 12 renners sterk. Op 10’ kwamen ook Mario Vannucchi 22e en Roberto Ballini 23e nog over de streep.

    De Nederlanders streden te Valkenburg voor de titel, op de Cauberg won Joop Zoetemelk met 6” voorsprong op Wim Prinsen, verder lag het peloton uiteen, Gerben Karstens als 3e had 1’06” achterstand, dan volgde op 1’12” Evert Dolman en werd Harry Jansen 5” op 3’01” in zijn spoor volgden nog: Ben Janbroers, Mathijs De Koning en René Pijnen. Met 39 renners was men vertrokken, 21 zijn toegekomen na liefst 44’25” wachten kwam Willy Aarts over de streep.

    2e dag te Portugal nu moesten de renners een tijdrit van 60 km afwerken, het was Joaquim Agostinho die 3’ beter deed dan Fernando Mendes en werd Firmino Bernardino 3e hij had al 6’18” achterstand. De winnaar van de rit in lijn gisteren Leonel Miranda nu 8e die kreeg maar liefst 7’49” aan zijn broek. Wat betreft het podium mocht Joaquim Agostinho op het hoogste schavotje staan, op 2 stond Fernando Mendes en op 3 Firmino Bernardino.

    In Zwitserland te Wetzikon werd de titelstrijd in 2 tijdritten verreden, a) tegen het uur op de weg 49,5km en b)bergtijdrit 7’9km. Er werd gestart met 8 renners en alle 8 hebben ze de koers uitgereden. Louis Pfenninger won de beide proeven en werd dus ook kampioen. In het eindklassement had Pfenninger met een tijd van 1.29’09” een voorsprong van 2’39” op Jurg Schneider, 4’18” op Erwin Thalmann, 4e werd Bernard Vifian op 5’17”, de 5e Kurt Rub had 9’25” achterstand, 6e werd Richard Steiner op 11’20”, 7e Max Gretener op 12’49” en 8e en laatste Arthur Friscknecht op 15’22”.

    In Frankrijk wint onze landgenoot Bernard Delchambre Paris-Epernay voor liefhebbers een wedstrijd over 168km voor Jean-Pierre Loth die op 3” volgt, de 3e Ladislav Zakreta heeft 3’15” achterstand en nr 4 Dabe volgt al op 9’ en op 10’ werd André Denhez 5e.

    20-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Titelstrijd

    .
    Leonel Miranda
    Liefst voor de 6e maal op rij is Edy Schutz kampioen van Luxemburg geworden. Nu veel tegenstand heeft hij niet gehad aangezien Johny Schleck zijn enige rivaal gekwetst aan de achillespees niet is gestart. De tijd van de winnaar over de 33,6km was 53’50”. Nu wie dacht dat de 6 overwinningen van Schutz een record was heeft het goed mis. Bij de vrouwen won Elsy Jacobs haar 12e titel na 16,8km die werden afgelegd in 31’51” zij had 5’ voorsprong op de 15 jarige Irène Engelmann. 

    Het NK van Portugal wordt over 2 dagen verreden vandaag is er de rit in lijn te Sangalhos en morgen de tijdrit van Sangalhos naar Cacia Aveiro. De rit in lijn vandaag werd gewonnen door Leonel Miranda hij legde de 198km af in 5.41’23”, verder bestond de top10 uit volgende renners, 2.Fernando Mendes, 3.Custodio Gomes, 4.Fernando Ferreira, 5.Hendrique Neto, 6.Joaquim Agostinho, 7.Firmino Bernardino, 8.Henrique Silva, 9.José-Maria Nunes en 10.Albino Alvès.

    De Nederlandse liefhebbers streden voor de titel te Valkenburg na 171km versloeg Jan Spetgens zijn 2 medevluchters Wim Kelleners en Mathieu Pustjens. De grote favoriet Fedor den Hertog kwam 20” te kort en moest met een 4e plaats tevreden zijn. Voor de 5e plaats op 23” was het Henk Poppe die, 6.Cees Van Dongen, 7.Arie hassink, 8.Jo Van Pol en 9.Frits Schür vooraf ging. Op 31” werd Hennie Kuiper 10e.

    Bij de vrouwen won de 21 jarige Cornelia “Keetie” Hage haar 3e titel op de weg, na 47,5km had zij 57” voorsprong op Hennie Faber Hondeveld, plaats 3 was voor Truus Smulders zij had 1’20” achterstand, de 1 jaar oudere zus van de winnares Bella Hage werd 4e met 2’07” achterstand en plaats 5 was voor Truus Vander Plaat zij volgde op 2’31.

    Te Wattrelos in Noord-Frankrijk kwamen 39 renners aan de start waaronder een pak Belgen, de Britse spurter Michaël Wright reed na 150km solo naar de zege, het deelnemersveld lag helemaal uiteen Frans Maes als 2e volgde op 35”, Herman Vander Slagmolen als 3e had al 2’35” aan zijn been, verder volgden op 3’25” Etienne Buysse, 5e Hendrik Mariën op 3’55”, 6e André Hendryckx op 4’, 7e Sylvain Vasseur als eerste Fransman, 8e Leopold Vandenneste op 6’55”, 9e Urbain debrauwer en 10e Herman Flabat. Wat overbleef van het “peloton” waarvan Romain Furnière de spurt won voor de 11e plaats volgde op 7’25”.

    Onze landgenoot Antoine Bauwens heeft in Duitsland te Erle (Gelsenkirchen) de Dieler Preis voor liefhebbers gewonnen na 80km was hij vlugger dan Knopf en werd Kortmüller 3e op 40”.

    19-06-2011 om 06:54 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterfinale te Aartselaar

    In Aartselaar werd de Sterfinale voor liefhebbers gewonnen door Ludo Van Stayen na 144km versloeg hij zijn 2 medevluchters Gustaaf Van Cauter en Paul Aerts. Op 15” werd Theo Dockx 3e voor Ferdinand Peersman en werd Robert De Guchtenaere op 20” vijfde.

    Te Anderlues werd het Kampioenschap van Henegouwen (Liefhebbers) betwist en mocht de winnaar Christian Debuysschere de kampioenentrui aantrekken.

    19-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Georges Pintens eindwinnaar

    Laatste dag in de Ronde van Zwitserland, de 50 overgebleven renners maken van de rit Frick-Olten over 110km een uitstapje, slechts één renner is even voorop mogen gaan rijden de Zwitser Kurt Rub hij won in Argau een premie en werd dan opnieuw tot de orde geroepen. De inrichters hadden wat betreft de snelheid 41km/u voorzien maar uiteindelijk kwam men te Olten toe met 20’ vertraging en een gemiddelde van 36,670km/u. Zelfs op de laatste beklimming van deze ronde de Kaistenberg (475m) kwam het tot een spurt die werd gewonnen door Roger De Vlaeminck. Voor de zege was Albert Fritz sneller dan Gerben Karstens en Roger De Vlaeminck. De afsluitende tijdrit te Olten was na 24,6km voor Louis Pfenninger hij had 24” voorsprong op eindwinnaar Georges Pintens en 25” op Roger De Vlaminck. Met Georges Pintens hebben wij voor de 2e maal een Belg als eindwinnaar in de Ronde van Zwitserland, het was in 1936 dat Henri Garnier won voor een landgenoot Gustaaf Deloor . Roger De Vlaeminck die 4e werd in de eindstand is ook winnaar van het puntenklassement.

    18-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schorsing

    Zowel de Fransman Roger Pingeon als de Nederlander Wim Schepers blijven geschorst wegens doping. In Brussel verklaarde de kamer van kortgeding zich onbevoegd om ook maar enigszins een besluit van de Belgische Wielerbond tegenover Roger Pingeon te wijzigen. In april was hij voor 3 maanden geschorst wegens gebruik van dopingsmiddelen tijden de Ronde van Vlaanderen. De versie van Pingeon als zou hij onopzettelijk deze producten hebben genomen door aan de voet van de muur te Geraardsbergen een verkeerd proviandzakje te hebben gekregen. Wat betreft Schepers daar heeft de U.C.I. de straf van 4 maand bevestigd voor gebruik van doping tijdens de Vuelta. Beide renners kunnen alzo niet deelnemen aan de Ronde van Frankrijk.

    18-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aartrijke

    .
    Met 66 zijn ze in een striemende regen gestart te Aartrijke waar 20 ronden van 7,5km moesten worden afgelegd. Pech was er voor Jaak Clauwaert die lek reed toen hij in de 2e ronde samen met Daniel Verplancke was weggereden deze laatste zag het nut niet van alleen verder te doen en liet zich opnieuw inlopen. Een poging na zes ronden van Abelshausen, Duyndam en Vanden Neste werd teniet gedaan in de 10e ronde. De beslissende ontsnapping gebeurde op 5 ronden van het einde, Eric Raes, Barry Hoban en Paul Mahieu waren de gelukkige. Paul Mahieu reed op het einde van zijn 2 medevluchters nog weg en won met 8” voorsprong op Barry Hoban en Eric Raes. Emiel Lambrecht was nog uit het peloton ontsnapt en legde op 1’ beslag op plaats 4, ook Leo Duyndam 5e en Daniel Verplancke 6e kwamen nog voor de groep binnen zij hadden 1’10” achterstand. De spurt van het peloton op 1’15” werd gewonnen door Willy Teirlinck.

    18-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Met de 7e rit Lyss-Frick 212km hebben de renners de langste rit in de Ronde van Zwitserland gereden. Leider Georges Pintens en zijn ploegmaats hebben met succes zijn trui verdedigd. Onderweg werd er nog gestreden voor de ereplaatsen in het bergklassement want Louis Pfenninger was al zeker van eindwinst, op La Ciburg (1085m) die na 49km werd beklommen kwam Roger De Vlaeminck als 1e door voor Joaquim Leite en Willy Vanneste. De goede ontsnapping kwam tot stand te Reigoldswil op een 50tal kilometers van het einde. De Zwitser Kurt Rub waagde zijn kans en kreeg even later het gezelschap van 10 renners waaronder leider Pintens. Enkele probeerden nog weg te rijden maar de elf zouden uiteindelijk voor de winst spurten. Het was de Nederlander Jan Krekels die met een banddikte won van Roger De Vlaeminck, verder volgden, Arnaldo Caverzasi, Georges Pintens, Louis Pfenninger, Kurt Rub, Renato Laghi, Giovanni Cavalcanyi, Ugo Colombo, Ward Janssens en Willy Vanneste. Voor plaats 12 was het Gerben Karstens op 2’45” die de groepsspurt won.

    Op Corsica was het de laatste dag van de plaatselijke ronde, de renners reden van Porticcio naar Bastia na 190km was het Alain Santy die met 1’16” voorsprong won, 2e werd Pierre Martelozzo, 3e op 2’11” Raymond Poulidor. Alain Santy pakte ook de eindzege en had 3’21” voorsprong op Pierre Martelozzo en 3’56” op de vorige leider Christian Raymond.

    In het Olympisch stadion van Amsterdam waren 3000 toeschouwers getuigen hoe Theo Verschueren de wedstrijd ½ fond won. Theo legde de 60km af in 45’01”,op 100meter werd Cees Stam 2e, met 150meter achterstand werd Piet De Wit 3e, een 4e plaats was er voor Jaap Oudkerk hij had 700 m. achterstand en Leo Proost op plaats 5 volgde op 850 meter. De wedstrijd achter motoren voor liefhebbers over een afstand van 20km werd gewonnen door de Nederlander Bert Boom hij had 16’52”7 nodig om de 20km af te leggen, 2e werd Joop Rijnink en 3e Cor Groenewegen, voor onze landgenoot Firmin De Vlaeminck was er een 7e plaats op 550 meter. In het onderdeel sprint was het Lijn Loevesijn hij versloeg de Australiër Gordon Johnson, de Italiaan Giordano Turrini werd 3e, Tim Mountford een Amerikaan werd 4e en onze landgenoot Robert Van Lancker 5e

    17-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rebecq-Rognon

    .

    Te Rebecq-Rognon in het nederlands: Roosbeek-Nier, gelegen in Waals-Brabant kwamen liefst 102 renners aan de start. De reden voor de talrijke opkomst is het feit dat het de laatste kans is voor de renners die nog niet zijn gekwalificeerd voor het BK op 20/6 te Martelange om een selectie te bekomen. Tot km 85 waren er enkele schuchtere pogingen, ernst werd het toen Staf Van Roosbroeck wegreed, konden aanpikken, Monty, Mariën, Dierickx, De Bal, Van Impe, Vanspringel de Brit Bilsland en Godefroot deze laatste viel weg na pech. Dan kwam Verbeeck aansluiten, volgens ooggetuigen zou dit achter een wagen gebeurd zijn. Veel geluk heeft Frans niet gehad hij en Mariën moesten na bandbreuk afhaken en Vanspringel die had met 120km genoeg getraind en stapte af. In twee schijven eerst 6 en dan 4 renners kwamen vooraan aansluiten. Toen er nog 16 op komst waren en bijna aansloten zijn de drie ploegmaats Van Roosbroeck, Debal en Vrijders weggereden en, op 1km voor de streep is Van Roosbroeck weggereden van zijn maats, op 10” was Fonske Debal sneller dan Herman Vrijders. Van het 1e groepje achtervolgers was op 25” Lucien Van Impe de vlugste.

    17-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In de Ronde van Zwtserland is men met 50 begonnen aan de 6e rit Villers-Lys het zit de renners echter niet mee nu ook weer werd er in de gutsende regen gestart en hing er wat mist. Gelukkig kwam de zon erdoor toen men in de vallei van de Rhône kwam. Op de Col des Etroits (1150m) de enige col van betekenis vandaag was het de Duitser Dieter Puschel die als 1e doorkwam voor onze landgenoot Roger De Vlaeminck, de Portugees Joaquim Leite en de Nederlander Wim Prinsen. Gans de rit hebben de ploegmaats van leider Pintens de koers gecontroleerd en kwam het tot een massaspurt die werd gewonnen met een volle lengte door Gerben Karstens die nochtans op 50 meter van de streep werd gehinderd. Tweede werd de Duitser Albert Fritz en 3e Roger De Vlaeminck. Slechts 3 renners kwamen na het peloton over de meet, 48e werd Willy In ’t Ven die 1’05” achterstand had in zijn spoor volgde de Portugees Leite en de Nederlander Daan Holst als 50e had maar liefst 23’58” meer nodig dan de winnaar. Met nog 2 dagen te gaan ziet het er goed uit voor leider Georges Pintens.

    Tweede dag in de Ronde van Corsika waar de rit verreden wordt tussen Ile Rousse-Porto Vecchio, na 207km had Jean-Jacques Sanquier 31” voorsprong op Jacques Botherel werd Alain Santy 3e, Christian Raymond 4e en Jean-Claude Theillière 5e. Christian Raymond blijft leider.

    De Grote prijs van Camaiore vereden in de streek van Viareggio ging over 7 rondes waarin telkens de Monte Pitoro (300m) moest worden beklommen. Onze landgenoot Eddy Merckx goed gesteund door Jos Huysmans controleerde de wedstrijd. Toen in de 6e ronde Emilio Casalini wegreed reageerde Merckx die Gimondi in zijn wiel kreeg en zouden even later nog 9 renners waaronder Huysmans ook aansluiten. Het was in de laatste ronde aan de voet van de Monte Pitoro dat Gimondi aanviel, Merckx kwam gemakkelijk aansluiten. De 2 bleven voorop en Merckx haalde het van Gimondi. Voor plaats 3 op 35” was Enrico Paolini de rapste, voor Jos Huysmans was er een 10e plaats op 1’43”.

     

    16-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ingooigem

    .
    Net als in Spanje hadden de 65 renners die de start namen te Ingooigem af te rekenen met het slechte weer. Na een vlucht van vier, was het wachten tot half koers dat de beslissende ontsnapping op gang kwam, zeven renners reden weg toen men al op een spurt rekende was het Noël Vanclooster die op 4km van de meet wegsprong. Aan de meet hield hij 15 meter over op Roger Swerts, 25 meter op Eric Leman. Voor plaats vier op 40” was Walter Planckaert de vlugste voor Michel Coulon, Etienne Buysse, en Pol Mahieu. Op 3’45” won Hubert Hutsebaut de spurt voor plaats 8 hij ging Georges Claes (Kerkom) en Georges Claes (Zonoven) vooraf, en Jos Spruyt vervolledigd de top10.

    16-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Ronde van Zwitserland:
    Door het barslechte weder hebben de renners niet over de Nufenen (2478meter) moeten rijden en werd de start te Ambri verplaatst naar Ulrichen. Achteraf bleek dat de pass wel goed bereidbaar was en sneeuwvrij, de temperatuur was er 2 graden. Bij de nieuwe start in de vallei scheen de zon, juist voorbij Sion na 100km ontstond er een leidersgroep met 2 Belgen, Roger Kindt en Jean-Pierre Berckmans, 2 Nederlanders Gerben Karstens en Mathijs De Koning en de Brit Nigel Dean, waar na 63km nog 4 renners aansloten,Giovanni Cavalcanti, AlbertoDella -Torre, Vittorio Cumino en Reg Barnett, tijdens de beklimming van de Col Les Diablerets moesten Cumino en De Koning lossen en kreeg Barnett een lekke tube. Tijdens de eerste hellingen van de Col de la Croix gingen Pintens en De Vlaeminck ten aanval en kregen het gezelschap van Pfenninger, Poppe, Colombo en Prinsen, van de vorige leiders was het enkel Cavalcanti die was overgebleven en door het groepje Pintens werd ingehaald, op de top kwam Pfenninger als 1e door. Het was tijdens de afzink dat op een slecht stuk weg van 2km de rangschikking werd doorheen gesmeten. Leider Pfenninger reed lek kreeg een wiel van ploegmaat Prinsen maar die had zelf een leegloper dus opnieuw pech voor de leider. Ook Pintens reed lek hij kreeg een wiel van Poppe en moest ook nog eens door zijn sportbestuurder worden geholpen,ook De Vlaeminck en Cavalcanti hadden pech. Enkel Colombo bleef vrij van pech maar werd toch nog bijgehaald door Pintens. In de spurt won Colombo en mocht Pintens de leiderstrui omgorden. Als 3e op 46” kwam André Poppe over de meet, Roger De Vlaeminck als 4e had 53” achterstand. De nieuwe leider Pintens heeft nu 25” voorsprong op Colombo en 28” op Poppe.

    De Ronde van Corsica is van start gegaan met 2 korte ritten, Bastia-St.Florent 88km is voor de Fransman Christian Raymond die zijn 2 medevluchters Alain santy en Jean-Claude Daunat verslaat, Jacques Botherel is op 1’56” vierde voor Raymond Riotte. Na de middag was er St.Florent- Ile Rousse 95,7km en werd gewonnen door Robert Bouloux voor Jean-Jacques Sanquer en Jean-Pierre Genet, op 4” werd Jacques Botherel 4 en Jean Jourden 5e. Leider is Christian Raymond.

     

    15-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belsele & Koksijde

    .
    Jos Vander Vleuten
    Slecht weder voor de 19e Grote Prijs van Belsele waar 52 renners de start namen voor 16 ronden. Reeds in de 1e ronde was er een ontsnapping van Roger Loysch, Frans Brands en de Nederlander Albert Van Midden en daarna van de Nederlander Cees Rentmester en Alfons Scheys maar beide pogingen liepen vlug spaak. In de 6e ronde was het opnieuw Brands die wegreed en het gezelschap kreeg van Miel Lambrecht zij bleven een viertal ronden aan de leiding, en kregen op 3 ronden van het einde het gezelschap van Georges Barras en de Nederlander Jos Vander Vleuten deze vier zouden voor winst spurten. Het was Jos Vander Vleuten die van zeer aan de spurt begon maar met 2 lengten verloor van Georges Barras, 3e werd Emiel Lambrecht en Frans Brands 4e. Op 40” was Georges Claes voor plaats 5 de rapste en voor Willy Vanden Eynde was er een 13eplaats.

    Ook in Koksijde had men af te rekenen met het slechte weer voor hun 2e Grote Prijs en kwamen slechts 29 renners opdagen voor 16 ronden te rijden en werd er half koers beslist om 2 ronden minder te rijden. De verschillende ontsnappingen kregen nooit een lang leven beschoren, de man uit de streek Bernard Vandekerckhove moest wegens kaderbreuk vroegtijdig afstappen en reden Eric Leman en Guido Reybroeck lek. De goede ontsnapping werd op gang gebracht door Eric Raes die nog 8 andere meekreeg. Bij het ingaan van de laatste ronde was het Walter Godefroot die van de andere wegreed en met 20” voorsprong zou winnen voor Noël Vantyghem die in achtervolging was gegaan. Voor de 3e plaats op 1’05” was Dirk Baert de snelste voor Guido Vandamme, Georgs Vandenberghe, Eric Raes, Julien Stevens, Julien Van Lint en Jaak Clauwaert. De Fransman André Mollet ploegmaat van Godefroot bij Peugeot won de spurt van de groep voor plaats 10.

     

    15-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De laatste dag in de Ronde van Luxemburg bestond ook uit 2 ritten, in de voormiddag was er Diekirch-Esch-sur-Alzette 156,3km lang. Een val van Englebert Opdebeeck zonder verdere gevolgen voor hem was het enige wat in het begin viel te vermelden. Na 82km bij de bevoorrading was het Johny Schleck die ten aanval trok, de leider André Dierickx zag het gevaar ging in de achtervolging en kwamen nog 28 andere aansluiten. Voor Luis Ocana was het genoeg geweest hij gaf er de brui aan. De Watneys hielden alles samen en in de spurt was het weer Frans Verbeeck die het afmaakte. De Nederlander Jan Serpenti werd 2e, en Ronald de Witte 3e. Englebert Opdebeeck werd 23e.

    In de afsluitende tijdrit van 13,4km te Esch moest Dierickx een bonus van 40” verdedigen tegen Bracke. Het was Joop Zoetemelk die de won hij had 1” voorsprong op de verrassende Dierickx die zelfs Mortensen en Bracke had zich liet. Op plaats 22 eindigde Englebert Opdebeeck. In de eindstand had André Dierickx 43” voorsprong op Ferdinand Bracke en 44” op Leif Mortensen. Voor Englebert Opdebeeck was er een 22e plaats, de Nederlander Jan Serpenti met zijn 27e plaats was de laatste.

    In Zwitserland reden de renners van Lenzerheide naar Bellinzona een rit van 175km met onderweg de beklimming van de Lukmanier waar leider Louis Pfenninger als 1e doorkwam voor de Portugees Joaquim Leite, de Nederlander Wim Prinsen, Ugo Colombo, Georges Pintens en een groep van 32 renners. De Nederlander Leo Duyndam was de eerste renner die tijdens de beklimming in een striemende regen moest lossen en opgaf, even later was het Franco Bitossi die nochtans tweemaal had aangevallen die het niet meer zag zitten en in de bezemwagen het gezelschap kreeg van Paul In ’t Ven. Dan kwam het moment van zesdaagse renner Albert Fritz die met ruime achterstand op de top was doorgekomen, hij liet zich als een steen naar beneden vallen om bij de leiders aan te sluiten. Nog was Fritz niet tevreden op 13km van de meet reed hij weg met Marc Lievens die 2e zou worden en Mathijs De Koning die 3e werd. Op 37” won Gerben Karstens de spurt voor plaats 4. Louis Pfenninger die 21ewerd blijft leider.

    Het criterium in het Franse Saint Thomas de Conac werd gewonnen door Cyrille Guimard die na 112km zijn medevluchter Jacques Gestraud versloeg, op 15” werd Jean-Marie Leblanc 3e.

     

    14-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zele
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    .
    Herman Vrijders
    De beroepsrennerskoers te Zele (Heikant) heeft het niet getroffen, slechts 39 renners aan de start, slecht weer en dus ook weinig publieke belangstelling. Na enkele pogingen was het in de vierde van de zestien ronden dat de beslissende ontsnapping tot stand kwam. Met 12 reden ze weg, het peloton lag zich nogal rap bij de feiten neer, enkel door pech zijn Albert Van Vlierberghe en Jos Van Beers vooraan nog weggevallen. In de voorlaatste ronde zijn Peelman en Vrijders weggereden en was het verrassend Herman Vrijders die de toch snellere Eddy Peelman met 1 lengte versloeg. In het peloton vinden we op plaats 13 Willy Vanden Eynde.

    14-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Het festival van de ploeg Verbeeck gaat maar verder in Luxemburg, vandaag stonden er 2 ritten op het programma maar kreeg men maar 1 winnaar Frans Verbeeck. Voor rit 3a) Bettemburg-Wirtz moesten de renners al vroeg de baan op. Verbeeck was de ganse rit vooraan te vinden en zou op 4km van de streep nog uit de kopgroep wegrijden, werd echter opnieuw ingehaald en won tenslotte in de spurt voor Joop Zoetemelk, Willy Teirlinck, André Dierickx en de rest van de kopgroep, voor Englebert Opdebeeck zat er een 25e plaats in. Nu ook weer 6 opgevers waaronder 2 Nederlanders Jan Janssen en René Pijnen en 2 Belgen Paul Crapez en Eric De Vlaeminck. Nadat de renners 2 uren hadden gerust vertrokken de 34 renners die nog in koers waren vanuit Wirtz naar Diekirch. In gesloten groep kwam men aan de Côte de Dringlange en was het Lucien van Impe die als 1e doorkwam. Rond km 65 kwam er een ontsnapping van Opdebeeck, Bodart, Sohet en Vertstraeten maar Diericks reageerde en kwam even later de ganse groep aansluiten. In Wiltz moesten 1 ronde van 26km en 3 van 7km worden afgelegd, het was tijdens de 3e ronde dat Schutz uit de groep wegreed, Dierickx, Verbeeck reageerden en ook Ocana, Mortensen, Zoetemelk Van Impe, Bracke en De Witte zouden mee aansluiten, er kwam een tegenreactie van Schleck maar hij kon de kopgroep niet meer bijbenen en liet zich in de laatste ronde opnieuw inlopen. In de spurt stond er weer geen maat op Frans Verbeeck, 2e werd André Dierickx, 3e Lucien Van Impe, 4e Ronald De Witte, 5e Joop Zoetemelk, 6e Luis Ocana, 7e Edy Schutz, 8e Ferdinand Bracke en 9e Leif Mortensen. Op 1’05” won Barry Hoban de spurt van de eerste achtervolgers. Op 3’03” kwam er een groep binnen met Englebert Opdebeeck die 26e werd. Voor de Brit Derek Harrison en onze landgenoot Pol Vanden Neste was er deze rit teveel aan.

    Ook in de Ronde van Zwitserland moesten de renners 2 ritten afwerken. In de voormiddag was er de rit in lijn:Walenstadt-Lenzerheide, het was Roger De Vlaeminck die won in een chaotische spurt. Op 200meter van de streep was er een scherpe bocht naar rechts en waren de motards en volgwagens tussen de renners geraakt en klaagde Pintens die 2e werd dat hij in de plaats van te spurten had moeten remmen. Na de middag was er een bergtijdrit van Obervaz-Lenzeheide van 7km het was de Zwitser Louis Pfenninger die de rit won en tevens leider werd. De Nederlander Wim Schepers werd 2e en onze landgenoot André Poppe 3e en klom in de rangschikking naar plaats twee en heeft 17” achterstand.

    De Vuelta a los Valles Mineros is aan zijn laatste dag, rit 2a Miers-Col Pajares werd gewonnen door Vicente Lopez-Carill hij heeft 7” voorsprong op Agustin Tamames, rit 2b Mires-Cuenas gaat naar Augustin Tamames die zijn 2e zege boekt, maar met zijn 3e plaats op 4” heeft Vicente Lopez-Carill genoeg om met 3” deze rittenwedstrijd te winnen voor dezelfde Tamames.

    In Parijs werd “Les Boucles de la Seine” verreden een wedstrijd van 259km, winnaar in 6.11’28” werd Gérard Moneyron die zijn 4 medevluchters versloeg, 2e José Catiaeu,3e Alain Santy, 4ePierre Martelozzo en 5e Jean-Claude Daunat. 52 renners allen Fransen reden de wedstrijd uit.

    De GP Castrocaro Terme een individuele tijdrit over 77,520km werd gewonnen door Felice Gimondi hij had 1’44” voorsprong op Davide Boifava en 1’53” op Girowinnaar Gösta Pettersson. Voor onze landgenoot Tony Houbrechts was er een 6e plaats op 5’45” van zijn kopman. De snelste ronde werd gereden door Gösta Pettersson 19’35” wat een gemiddelde van 39,584km/u is.

    Voor eigen publiek (2.500)te St.Willebrord heeft Rinus Wagtmans de wedstrijd 30km achter derny’s gewonnen dit op een parcours van 1km. In de finale had hij 60meter voorsprong op onze landgenoot Theo Verschueren, die een geweldige strijd leverde met de 3e Peter Post, 4e werd Cees Stam dan volgden als 5e op 1 ronde Piet De Wit, en 6e onze landgenoot Ronny Van De Vijver die had 2 ronden verloren. In de “kleine” finale was het Jaap Oudkerk die na 30km won voor onze landgenoot Norbert Seeuws,3e werd Jan Bravenboer, onze 2e landgenoot Leo Proost eindigde als 6e op de laatste plaats.

     

     

    13-06-2011 om 08:01 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK-Veteranen & andere

    Het Nationaal kampioenschap voor Veteranen werd vandaag verreden te Berbroek (Limburg) het was de club “Blijf Jong” die voor de organisatie zorgde waarvan Tony Pulings secretaris is en tevens deelnemer. De renners moesten 13 rondes afleggen om de 85km vol te maken. Het was Valentijn Van Hex die al in de 1e ronde wegreed en 30” voorsprong nam maar in de 3e ronde werd hij opnieuw gevat. Het was Ferdinand Vreys die dan ging voorop rijden werd in de 5e rond opnieuw ingelopen. Nu was het de beurt aan de plaatselijke renner Tony Pulings hij kreeg het gezelschap van Pierre Kumps maar deze viel even later plat. Pas op 2 rondes van het einde kreeg de leider het gezelschap van Vanderaerden, Hardy en Pierre Kumps die een ander wiel had gekregen en zijn wagonnetje kon aanpikken. In de spurt stond er geen maat op de vlugge Lucien Vanderaerden, werd Tony Pulings 2e, Pierre Kumps 3e en Leon Hardy 4e. De eerste achtervolgers die ook met 4 waren hadden 57” achterstand hiervan was Albert Ernest de rapste voor Hector Zelck, François Roelants en André Van Meenen. Voor plaats 9 op 2’30” was het Leon Van Belle die 12 andere achter zich liet. Het laatste groepje renners had liefst 7’30” achterstand daarvan was Vanolst Roger de beste.

    Te Gits werd het Kampioenschap van Vlaanderen voor liefhebbers verreden, na 132km was het de Nederlander Adri Duyker die won voor José Van Ackere, Romain Vercauter, Freddy Maertens, Emiel Vergote en de Nederlander Herman Walk.

    Op de piste van Rocourt was er het Omnium België – Frankrijk voor liefhebbers over 4 reeksen.

    Snelheid a): 1.Gérard Quintyn – 2.Antoine Meirlaen. b) 1.Pierre Trentin – 2.Manu Snellinckx. C) 1.Pierre Trentin – 2.Antoine Meirlaen. d) 1.Gérard Quintin – 2.Manu Snellinckx.

    Olympiche achtervolging: 1.Frankrijk (Bernard Darmet-Michel Zucarelli-Lagrange en Bocquet) – 2.België (Leon Daelemans-Julien Vermote-Henri Wats en Donald Zeebroeck)

    1km tijdrijden: 1.Pierre Trentin-2.Manu Snellinckx

    Tandem-1km in 2 reeksen: 1. Beiden reeksen werden door Frankrijk (Quintin-Trentin) gewonnen, voor België reden Antoine Meirlaan en Noël Soetaert

    Eindstand: Frankrijk 5 punten en België 0 punten.

    Drie dagen na zijn eindzege in de Ronde van Limburg voor liefhebbers wint Michel Van Vlierden te Bochum de Schiegel Preis voor de Duitsers Dieter Koslar en Kuhn.

    Tweede dag van de Provinciale kampioenschappen voor liefhebbers in Nederland: Noord-Brabant (Lierop) 1e Theo Van der Loo, Groningen (Veendam) 1e Jan Bakker, Drente (Sleen) 1e Albert Hulzebosch, Noord Holland (Hippoytushoef) 1e Roy Schuiten, Utrecht (Vleuten) 1e Arnold Voogt en Limburg (Brunssum) 1e Wim Kelleneers.

     

    13-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evergem & Sirault

    .
    Joseph Bruyère
    Net als gisteren te Kessel domineerden de Molteni’s nu de wedstrijd te Evergem waar ook de grote patron Eddy Merckx er voor zorgde dat luiteneant Joseph Bruyère won. Het was op 75km van de streep dat Jos Abelshausen en de latere winnaar wegreden, Julien Stevens reed alleen naar de leiders en even later kregen zij nog het gezelschap van Willy Scheers, Jos Spruyt en Maurice Eyers. Bij het begin van de lokale omlopen was hun voorsprong al opgelopen tot 3’30”. Walter Godefroot bewoog hemel en aarde maar door het afstoppingswerk van de Moltenis waar Eddy Merckx zijn deel deed bleven de leiders voorop behalve Willy Scheers waarvoor het te rap ging. In de voorlaatste ronde reed Merckx nog plat en is dan maar afgestapt. In de laatste ronde reden Bruyère en Eyers nog weg en werd Abelshausen gekortwiekt door de overige Molteni’s. Voor de 3e plaats op 10” won Julien Stevens het van Jos Abelshausen en Jos Spruyt. Op 1’ won Walter Godefroot de pelotonsspurt voor Raf Van Bruane, Herman Vrijders en de rest van het peloton waarin Walter Planckaert 13e werd en broer Willy 15e.

    In het Henegouwse Sirault waar men 177km moest afleggen kwamen 45 renners waaronder Albert Van Vliererghe en Noël Vanclooster die de Giro in hun benen hadden. Toen na 100km de goede ontsnapping van 10 tot stand kwam waren de 2 voornoemde renners present, maar op 40km van de streep was het voor Van Vlierberghe over toen hij lek reed. De 9 andere hebben voor de zege gespurt en was het Georges Vandenberghe die het haalde voor Noël Vanclooster, Arthur Vande Vijver, Fernand Hermie, Jean Ronsmans, Florent Ongena, Frans Brands, Franky Ebo en Marcel Pauwels. Van de eerste achtervolgers was het de Nederlander Gert Harings die de spurt voor plaats 10 won hij versloeg in deze orde Willy Vanden Eynde, Fernand Van Rymenant, Kamiel Sohier en de man uit de streek Willy Monty die toen de goede ontsnapping tot stand was gekomen geprobeerd heeft om alleen aansluiting te krijgen maar daarin niet is in geslaagd.

     

    13-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers & Buitenland

    Aan de Waalse Pijl voor liefhebbers namen 100 renners deel, de zege was voor Luc Van Goidsenhoven die al zijn 8e seizoenszege behaalde en in augustus zal prof worden bij de ploeg van Frans Verbeeck. Na 179km had hij 30meter voorsprong op Louis Verreydt en Tho Dockx, op 5” won Herman Beysens de spurt van een vijftal, 5e werd Christian De Buysschere, 6e Gustaaf Van Cauter, 7e Jan Vande Wiele en 8e Ghislain Van Landeghem. Als 9e had Paul Aerts 1’06” “ achterstand en op 1’12” sluit Eric Wyckaert de top10 af.

    In de Ronde van Oostenrijk is het de laatste dag, in de voormiddag is er rit 8a) St.Pölten-Klosterneuburg  97km verreden, de zege ging naar de Oostenrijker Rolf Eberl hij had 13” voorsprong op de Nederlander Jo Van Pol en 14” op de derde Siegi Denk.

    Na de middag moesten de renners een 4,5km klimtijdrit rijden van Klosterneuburg naar de Kahlenberg die een hoogte heeft van 484meter en waar men van op de top een mooi zicht heeft op Wenen. De zege ging naar de Oostenrijker Wolfgang Steinmayer met een tijd van 11’24”7, 2 landgenoten van hem stonden mee op het podium, eindwinnaar Roman Hummenberger als 2e op 16” en Siegi Denk opnieuw 3e op 35”.

    In de eindstand heeft winnaar Roman Hummenberger 1’35” voorsprong op de winnaar van het bergklassement Rudolf Mitteregger, 1’59 op Wolfgang Steinmayer en op plaats 4 heeft de Pool Ceslaw Polewiak 6’15” achterstand en 5e is Hans Koenigshover op 7’19”. Op punten is Cees Priem de beste en Oostenrijk is 1e bij de ploegen.

    Een Nederlandse dagzege en ook in de eindstand in de Tour of Britain de laatste rit Bognor Regis-Brighton over een afstand van 125,5km werd gewonnen door Jan Aling die zijn 2e ritzege boekte voor Grant Thomas en de Zweed Cl.Hoberg. Met 2’33” voorsprong won Fedor den Hertog deze ronde, 2e werd de Fransman Marcel Duchemin (1e bergklassement) en werd de Zwitser Josef Fuchs op 6’27” derde, Popke Oosterhof werd 4e met een achterstand van 6’38” en de Tjech Jiri Prchal (1e puntenklassement) als 5e op 7’09”. Nederland was de beste bij de ploegen.

    In Nederland zijn er 2 dagen de Provinciale Kampioenschappen, uitslagen van vandaag: Friesland (Vegelingsoord), 1e Jan de Boer – Zuid-Holland (Zuidland) 1e Sjef van der Burg – Zeeland ( Waterlandkerkje) 1e Cees Bal – Gelderland (Druten) 1e Arie Hassink en in Overijssel (Lemelerberg) 1e Fred

    12-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Luxemburg

    Echternach-Bettemburg de 2e rit in de Ronde van Luxemburg was met 216km de langste. Het was juist voorbij Vianden dat Lucien Van Impe ging voorop rijden en als 1e over de helling kwam maar te Diekirch kwam het peloton opnieuw aansluiten. Bij het doorrijden van de stad Luxemburg kreeg Ferdinand Bracke een lekke band kon rap opnieuw aansluiten en ging direct door en even later sloten Brian Jolly en Staf Van Roosbroeck bij hem aan, maar laatstgenoemde ploegmaat van Verbeeck wou niet meewerken. Te Bettemburg was er een gesloten overweg maar konden de 3 via de voetgangerstunnel verder rijden. Te Oetrange was hun voorsprong 2’20”, 21 renners gingen tijdens de beklimming van de Côte d’Oetrange in de tegenaanval, hier zouden later Tschan en Mortensen nog bij aansluiten. Te Bettemburg moesten de renners nog 3 plaatselijke rondes afleggen en waren het enkel nog Bracke en Van Roosbroeck die als eersten doorkwamen. Het was tijdens de 3e plaatselijke ronde dat Dierickx en Mortensen op zoek gingen naar de leiders, erbij kwamen en Dierickx onmiddellijk doorging en met 15” voorsprong won op zijn ploegmaat Staf Van Roosbroeck, werd Leif Mortensen 3emet 17” achterstand, hij is de enige niet Belg in de top10,op 37” werd Ferdinand Bracke 4e, Paul Crapez 5e op 1’36” en dan nog 3 Belgen op 1’41, 6e Pieter Nassen,7e Emile Bodart en als 8e Ronny Vanmarcke. Op 1’45” won Frans Verbeeck de spurt van het peloton voor de 9e plaats en werd Eric De Vlaeminck 10e. Voor Englebert Opdebeeck was er een 34e plaats. André Dierickx is de nieuwe leider,wat betreft de opgevers dit werd mooi verdeeld door België, Nederland en Groot Brittannië met elk 3.

    Ook in de Ronde van Zwitserland met Georges Pintens een Belgische zege in de 2e rit Zug-Walenstadt. In deze rit van 150km moesten de renners over 2 cols, Op de Sattelegg (1190m) kwam de Nederlander Wim Prinsen als 1e door, en op de Kerenzerberg (712m) was onze landgenoot Maurice Dury aan de eer. Toen de spurters zich klaarmaakten voor de finale was het Georges Pintens die het hazenpad koos en aan de meet 4” overhield op het spurtend peloton waarvan Roger De Vlaeminck de snelste was voor 2 Nederlanders Jan Krekels en Gerben Karstens van het 1e peloton. De Italiaan Caverzasi, 4e in deze rit  blijft leider.

    In Spanje begint men al een nieuwe rittenwedstrijd, de Vuelta a los Valles Mineros waar de 1e rit te Mierse werd gewonnen door Agustin Tamames hij legde de 168km af in 4.51’30”.

    Te Nuvolento (Italië) won Gianni Motta het criterium (tipo pista) voor Marino Basso en Michele Dancelli.

     

    12-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kessel-Lier & Torhout

    .
    Vic Van Schil
    Te Kessel bij Lier kwamen 67 renners een rugnummer afhalen waarbij Molteni goed vertegenwoordigd was om de man uit de buurt Vic Van Schil (Nijlen) aan de zege te helpen. Tijdens de 2 grote ronden reed een 3tal, Ward Sels, Fernand Van Rymenant en Jan van Katwijk zo hard dat men een half uur voor was op het schema, zij werden ingehaald door 18 renners en vervolgens nog eens 6 zodat er nog 27 renners overbleven die konden aanspraak maken op de zege en aan de zeven plaatselijke rondes begonnen. Tijdens de 4e plaatselijke ronde viel de beslissing, Jos Abelshausen en Giovanni Jiminez probeerden het nog eens en kregen de 2 Josssen mee Bruyère en Spruyt en even later kwam Ward Sels met in zijn wiel Vic van Schil aansluiten en waren de Molteni’s met 3 in de meerderheid. In de laatste ronde gebeurde wat men verwachtte Abelshausen kon de aanvallen niet blijven counteren en reed Van Schil solo naar zijn 2e seizoenszege, door de spurt van de achtervolgers nog te winnen liet Jos Abelshausen zien hoe sterk hij wel was, Giovanni Jiminez de in België wonende Columbiaan werd 3e, Jos Bruyère 4e, Ward Sels 5e, Jos Spruyt 6e en Jan van Katwijk 7e. Op 1’10” won Tony Gakens de spurt van de groep.

    Te Torhout kregen de inrichters slechts 36 renners aan de start van hun 47e Sint-Pieters prijs ook de Omloop van het Houtland genoemd, waarvan dan nog 1 renner niet kon starten de Fransman Jacques Guiot hij had zijn materiaal thuis vergeten. Wel is er vanaf de eerste ronde strijd geleverd, aanvaller van de dag was Wilfried David reed 45km alleen aan de leiding maar kreeg slechts 50” bonus. Even nadat hij werd ingelopen moest hij wegens stuurbreuk opgeven. Met Rudi De Groote en Etienne Buysse kwam de beslissende ontsnapping tot stand, ondanks enkele pogingen kwam niemand nog tot bij hen en zouden zij voor de zege spurten. Het was Etienne Buysse die vrij vlot won van Rudi De Groote, op 1’55” won Ronny Vande Vijver de spurt van de 1e achtervolgers, en versloeg op 2’20” voor de 9e plaats Willy Planckaert zijn 3 kompanen, zijn broer Walter werd 17e met een achterstand van 3’05”.

     

    12-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Luxemburg

    .
    Frans Verbeeck
    Luxemburg-Echternach 214km is de 1e rit in de Ronde van Luxemburg, het was Lucien Van Impe en de Nederlander Evert Dolman die direct na de start al wegreden en hadden vlug 20” voorsprong, een reactie kwam er van de Luxemburgers Edy Schutz en Johny Schleck die nog 15 andere mee vooraan brachten, maar na 35km was de hergroepering een feit. Dan was het de beurt aan Tino Tabak deze zou tot 8’ uitlopen. Tijdens de beklimming van de Côte de Berdorf reed de leider lek, en heeft 2km moeten rijden op een lege tube vooraleer ploegleider Briek Schotte bij hem was. Slechts 4km voor het einde werd Tabak door een groepje achtervolgers ingelopen, in de spurt versloeg Frans Verbeeck met 3” René Pijnen , verder volgden op 5” André Dierickx,en op 6” Emile Bodart, Evert Dolman, Ferdinand Bracke, Joop Zoetemelk, André Doyen, Edy Schutz, Johny Schleck, Ronald Dewitte, Derek Harrison, Luis Ocana, Eddy Verstraeten en Tino Tabak. 24e werd Englebert Opdebeeck en gaf Willy Vanden Eynde met nog 9 andere waaronder de Nederlandse kampioen Peter Kisner er de brui aan. Door de bonificatie is Frans Verbeeck ook leider.

    De Ronde van Zwitserland ging van start met de rit Zürich-Zug, hier waren de 1e aanvallers 2 Belgen, Jean-Pierre Berckmans en Gerard David maar lang heeft het niet geduurd. Door een onweer gebeurde er enkele valpartijen waarvan o.a. Christian Callens het slachtoffer werd. De Italiaan Arnaldo Caverzasi won met 1’46” voorsprong op Daan Holst, en werd Gerben Karstens 3e op 2’06”.

    Het criterium van Castelfranco  werd gewonnen door de Deen Ole Ritter die zijn medevluchter Selvino Poloni in de spurt versloeg, onze landgenoot Patrick Sercu won 15” later de spurt van de groep.

    Zowel vandaag als morgen zijn er 2 ritten in de Ronde van Oostenrijk voor liefhebbers. Rit 7a) Graz-Mariazell werd gewonnen door de Oostenrijker Siegi Denk na 113km had hij 3” voorsprong op zijn landgenoot Fritz Schür en 4e op de Italiaan Tabarelli. Rit 7b) Mariazell-St.Pölten  een ritje van 77km was voor de Zwitser Jupp Rippel, werd de Deen Kim Theils 2e en de Oostenrijker Heinz Oberst 3e. Roman Hummenberger blijft leider.

    De voorlaatste rit in d Tour of Britain ging naar de Zweed Tord Filipsson hij legde de 149,6km af in 3.37’49” en had 3’41” voorsprong op de Brit Bruce Biddle en 3’45” op een andere Brit Phil Bayton. Hier blijft Fedor den Hertog leider.

     

    11-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    10-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro - 2 ritten

    In de Giro stonden 2 ritten geprogrammeerd voor de laatste dag, in de voormiddag was er Ponte di Legno-Lainate over 185km waarin buiten een val van Primo Mori die met een hersenschudding werd afgevoerd niet veel is gebeurd. Op 10km van de streep reden de ploegmaats Tosello en Santambrogio weg en kregen het gezelschap van Francioni, Casalini,Panizza, Benfatto,en Rota zij zouden voor de zege spurten die niet volledig volgens het boekje verliep. Toen Wilmo Francioni de zege zo goed als op zak had heeft Guerrino Tosello zijn ploegmaat Giacinto Santambrogio afgeduwd deze laatste won dus voor Francioni en werd Tosello 3e. Emilio Casalini werd 4e op 2”, 5e Wladimiro Panizza, 6e Attilio Benfatto en 7e Attilio Rota. Als 8e op 5” werd Selvino Poloni die nog uit het peloton was weggereden en won op 24” Marino Basso de spurt van het peloton voor Patrick Sercu. Wat betreft het afduwen van Tosello besliste de jury dat Tosello een ongeoorloofd gebaar had gemaakt maar dat het geen invloed had op de uitslag.

    De tijdrit Lainate-Milano Vigorelli over 20km werd gewonnen door Ole Ritter voor de eindwinnaar Gösta Pettersson die 39” prijsgaf, en werd onze landgenoot Roger Swerts 3e op 42”. Met zijn 6e plaats op 1’01” is Herman Vanspringel nog naar de 2e plaats geklommen in het eindklassement waar hij Ugo Colombo verdrong deze reed een matige tijdrit en werd 23e op 1’59”.

    De Ronde van Luxemburg ging van start met een proloog ( ploegentijdrit) in de straten van Luxemburg, welke werd gewonnen door Mars-Flandria voor Sonolor en Watneys-Avia. Het is Eric De Vlaeminck die morgen met de leiderstrui mag vertrekken.

    Ook de Vuelta a Asturias werd met een rit in lijn en een tijdrit afgesloten. In de voormiddag won Juan-Manuel Santisteban de rit Pares-Lianes met een voorsprong van 10” voor Gonzales Aja deze won in de namiddag de afsluitende tijdrit te Lianes, eindwinnaar werd Eduardo Castello.

    In Portugal werd Porto-Lisboa verreden een wedstrijd van maar liefst 340km verreden en ging de zege naar Fernando Mendes die er 9.36’07” over deed, 2e werd Emiliano Dionisio, 3e Joaquim Agostinho, 4e Celestino de Oliveira, 5e Fulgencio Sanchez (Spanje), 6e Fernando Vieira, 7e Lionel Miranda allen in dezelfde tijd.

    Jos Vander Vleuten won het criterium van Zevenaar na 87,5km versloeg hij zijn medevluchter Henk Benjamins en werd Wim Bravenboer 3e op 1’13”.

    Weer een Nederlandse zege in de Ronde van Oostenrijk de 6e rit Klagenfurt-Graz is gewonnen door Cees Priem die Rudi Mitteregger en Georg Postl vooraf gaat. Voor Priem is het zijn 3e ritzege.

    Ook in de Tour of Britain is er een Nederlandse zege, Fedor den Hertog wint de 10e rit Weymouth-Bournemouth, hij heeft 46” voorsprong op zijn landgenoot Cees Koeken die met 1” de Tjech Jiri Hava vooraf gaat. Fedor is ook de nieuwe leider.

     

     

    10-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westouter

    .
    Voor de wedstrijd van Westouter waren er liefst 16 Fransen onder de 61 deelnemers. Reeds kort na de start was het Hubert Hutsebaut die wegreed, Wilfried David was de 1e die in de achtervolging ging met in zijn spoor André Hendryckx, Eric Raes, Frans Brands, Etienne Antheunis, en de Fransen Alain en Guy Santy, Francis Ducreux, Roger Desmarets. Net toen men Hutsebaut had ingelopen sprong Wilfried David weg kwam op elk bergje waar een premie viel te verdienen als 1e door, daarna liet hij zich opnieuw inlopen, door een val moest Antheunis weggevoerd worden en kreeg David last met zijn versnellingsapparaat en gaf er de brui aan maar nam wel de bergprijs mee naar huis. Op 2 ronden van het einde reden de broers Santy van het leidersgroepje weg en enkel Raes was mee. De overige vluchters werden nog door het peloton gegrepen. Het was Guy Santy die met 100meter voorsprong op zijn broer Alain won en Erik Raes werd 3e. De groepsspurt werd gewonnen door Noël Vantyghem voor Eric Leman, Frans Melckenbeeck en de rest van het peloton.

    Enkele uitslagen van de Liefhebbers in België, te Bierbeek wint Theo Dockx voor Willy Van Mechelen en Paul Aerts. In Kapelle o/d Bos is de zege voor Jan Van Hove voor Willy Govaerts en Herman Beysens.

     

    10-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint Amandsberg

    .
    73 renners namen de start te St. Amandsberg om in 10 ronden 150km af te leggen. Willy Vanneste, Daniel Verplancke, Willy Donie en Ernie Wielandt waren de eerste vluchters en zouden tot 2’05” uitlopen halverwege de wedstrijd was hun liedje uitgezongen. Het was in de laatste ronde dat 16 renners konden wegrijden, waaruit kort bij het einde Eric De Vlaeminck wegsprong en Willy Teirlinck gepast reageerde. In de spurt gaf Eric lang de indruk te zullen winnen maar in de laatste 20 meter kwam Willy er vlot over. Bij de 14 achtervolgers op 10” was Julien Stevens de snelste. Op 35” was Jos Abelshausen de snelste voor de 17e plaats.

    09-06-2011 om 20:14 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro-rit 19

    In de 19e rit Falcade-Ponte di Legno werd de doortocht te Bolzano geweigerd en hebben de inrichters in laatste instantie een wijziging aan het parcours moeten doen en werd de 2e col van de dag de Passo Costalunga die na 35km moest beklommen niet aangedaan. Reeds kort na de start moest men de Passo San Pellegrino (1e cat.1918m.) beklimmen en was het Fuente die als 1e doorkwam en daarmee zeker was van de eindzege in het bergklassement. Op de Passo della Mendola (2e cat.1363m.) was het Motta die 1e doorkwam voor Fuente. Gimondi heeft nog hemel en aarde bewogen en tot 2 maal aangevallen maar een bandbreuk en door feit dat zijn medevluchters niet meewerkten heeft hij ook niet verder aangedrongen. Aan de voet van de laatste beklimming de Passo del Tonale (2e cat.1883m.) is Wagtmans weggereden en kreeg het gezelschap van Lino Farisato die Rinus nog zou achterlaten en met 13” voorsprong de rit won. Felice Gimondi als 3e had 3’39” achterstand 1” later werd Herman Vanspringel 4e.

    Door een lekke band in de afdaling verloor Gösta Pettersson nog kostbare tijd en werd 12e op 3’59” en behoud op de voorlaatste dag 1’15” voorsprong op Ugo Colombo en 1’42” op Herman Vanspringel. Morgen op de laatste dag staan een rit in lijn en tijdrit op het programma.

    Ook voorlaatste dag in de Vuelta a Asturias waar de 4e rit Ovideo-Panes gewonnen werd door José Pesarrodona hij heeft 1’04” voorsprong op Antonio Gomez del Moral, Juan Zurano, Juan Manuel Santisteban en Miguel-Maria Lasa. Ook hier moet de leider Castello op de laatste dag een rit in lijn en een tijdrit afwerken.

    Biel/Bienne een van de weinige steden in Zwitserland die officieel tweetalig zijn en men Duits en Frans spreekt werd het criterium van 66km waaraan de ploeg Hertekamp-Novy deelnam gewonnen door de Duitser Albert Fritz 37 punten voor onze landgenoten Maurice Dury 29p.en Willy Degeest 22p., als 4e hebben we de eerste Zwitser Erich Spahn 22p. nog Belgen in de uitslag, Jean-Pierre Berckmans 5e met 15 punten, Roger Kindt 12e en Christian Callens 13e zij hebben geen punten behaald.

    In de Ronde van Oostenrijk (Liefhebbers) was in de 5e rit Lienz-Klagenfurt voor de Oostenrijker Robert Csenar voor de Hongaar Fritz Schür en de Pool Stanislaw Labocha. Roman Hummenberger blijft leider.

    Twee ritten in de Tour of Britain voor Liefhebbers, Rit 9a in lijn Bath-Weymouth werd gewonnen door Phil Marrows (Gbr) die zijn medevluchter de Zwitser Rolf Schaller versloeg en werd de Nederlander op 1’58” derde, in de namiddag was er een tijdrit van 1,8km te Weymouth en was de Fransman Marcel Duchemin de beste hij had 5” voorsprong op de Nederlander Popke Oosterhof en werd de Zwitser Bruno Hubschmid 3e op 16” en is de nieuwe leider.

     

    09-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro-rit 18

    De 18e rit Van Lienz naar Falcade met 4 beklimmingen heeft waarschijnlijk de Giro in zijn definitieve vorm gegoten. Zowel leider Claudio Michelotto als Aldo Moser werd weggeblazen en eindigden op meer dan 10’. Zowel op de Passo di Croci (2e cat.1814m.) als op de Passo Falzagero (1e cat.2105m.) kwam Selvino Poloni als 1e door, hij was alleen ontsnapt en was tot 8’ uitgelopen maar in de afzink van de Falzagero kwam alles opnieuw bijeen. Even later viel de beslissing 12 renners reden weg en toen reageerde Gimondi, Pettersson en Vanspringel ook Michelotto kon mee maar begaf op 3km van de top van de Passo Pordoi ‘1e cat.2105m.) waar tot ieders verbazing Basso als 1e doorkwam. Tijdens de afdaling naar de laatste klim kwam een groep van 22 renners samen, waaronder 3 Belgen, Houbrechts, Vanspringel en Poppe. Reeds na 10km klimmen was de leidergroep herleid tot 13. Tijdens de laatste 5km op gestampte aarde heeft Vanspringel wel viermaal aangevallen maar kreeg Pettersson die ondertussen leider was geworden er niet af. Bij de aankomst boven op de Passo di Valles (1e cat. 2033m.) ging Felice Gimondi onze landgenoot Vanspringel vooraf en werd Gösta pettersson 3e deze heeft nu 1’34” voorsprong op Ugo Colombo die 7e was geworden op 35” en staat Herman Vanspringel op plaats 3 op 2’01” dit op 2 dagen van het einde. De ex-leider Claudio Michelotto die in de rit was gevallen heeft na doktersbezoek de raad gekregen niet meer te starten en heeft de Giro verlaten.

    De 3e rit in de Vuelta a Asturias, Sama de Langreo-Alto Naranco is gewonnen door Juan Zurano voor zijn medevluchter de winnaar van gisteren en leider Eduardo Castello. Op 20” werd Antonio Gomez del Moral 3e, op 44” werd Angel Barrigon 4e en 13” later werd Nemesio Jimenez 5e.

    Het 16e Criterium des Remparts van Boulogne-sur-Mer 120km werd gewonnen in de spurt door Luis Ocana voor Raymond Poulidor, Joop Zoetemelk, Barry Hoban, Alain Van Lancker, Walter Godefroot, Alain Vasseur, Jan Janssen, Loïc Lebourhis en met Jean-Jacques Sanquer hebben we de top10.

    In de Ronde van Oostenrijk waren de Oostenrijkers meester in de 4e rit Zell a/z-Lienz waar Rudi Mittereger won voor de leider Roman Hummenberger en Wolfgang Steinmayr. In de Tour of Britain hadden de renners een dagje rust.

     

    08-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gullegem & Stabroek

    .
    Eric Leman
    Voor de 27e Ommegangsprijs te Gullegem kwamen 57 renners aan de start, man en winnaar van deze wedstrijd is Eric Leman. Het was door zijn toedoen dat het peloton in 3 stukken viel. In de 1e groep zaten 14 renners waarvan enkel Walter Godefroot het einde niet haalde hij verliet de wedstrijd zonder rede in de 5e van de 16 af te leggen ronden. Alhoewel hij de vlugste van de kopgroep was viel hij in de laatste ronde aan en kon enkel Noël Vantyghem mee en zou het in de spurt met een ½ wiel moeten afleggen. Op 37” won Fernand Vanrymenant de spurt van de eerste achtervolgers voor Rudy De Groote, Eric Raes en Ronny Van Marcke, op 55” werd Jaak Clauwaert 7e voor Eddy Peelman, Roland Bertrand (Fra), André Hendryckx, Leif Mortensen (Den), Paul Crapez en Jean-Jacques Sanquer (Fra). Ook voor plaats 14 werd er nog gespurt en was het Guido Vandamme die het haalde maar dan was Eric al 15’30” binnen.

    Voor de kermiskoers te Stabroek kwamen 46 renners zich inschrijven waarbij bijna de helft Nederlanders. Met Hugo Hellemans, Frans Brands en Raf Hooyberghs kwam in de 2e ronde de eerste aanval maar duurde niet langer dan 1 ronde en gingen even later Jan Janssen, Flory Ongenae en opnieuw Raf Hooyberghs maar kwam in ronde 11 opnieuw alles samen. Tijdens de 15e van de 18 af te leggen ronden kwam de goede ontsnapping tot stand. Drie Nederlanders, Ben Janbroers, Jan van Katwijk en Richard Bukacki reden weg en kwamen in deze volgorde over de streep. Op 40” won Roger Loysch de pelotonsspurt voor Georges Claes, de Brit Michaël Wright en de rest van het peloton.

    Ook de liefhebbers waren van de partij in Stabroek en was Theo Fierens de beste voor Herman Beysens en André Vereycken.

     

    08-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    07-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronse -Strombeek & Wakken

    .
    De 70 renners die de start namen in Ronse-Doornik-Ronse over een heuvelachtig parcours waren na de grote ronde van 80km nog allen samen als ze Ronse binnenreden. Vervolgens moest men 2 ronden over Frasnes-les Buissenal afleggen en kwam de eerste aanval van Pol Vanden Neste op de berg van Ellezelles wat in het vlaams Elzele is. Mislukte Vanden Neste dan hadden Emile Bodart, Willy Vanden Eynde en de Fransman Guy Maingon meer geluk, alhoewel er nog reacties kwamen van onder meer Bracke en ook het peloton waar vooral Roger De Vlaeminck, Noël Van Thyghem en Herman Vrijders het werk deden bleven de 3 leiders buiten schot. Het was Emile Bodart die enkele kms voor de meet zijn medevluchters achter liet en met 15” voorsprong zou winnen voor Willy Vanden Eynde en Guy Maingon. Op 35” werd Ferdinand Bracke 4e en Roger De Vlaeminck vloerde nog het ganse peloton voor de 4e plaats dit op 1’50”.

    Pech voor de inrichters te Strombeek rond half één waren nog maar 24 renners een rugnummer komen afhalen uiteindelijk kwamen er nog vier bij waaronder de Nederlander Jan Krekels en het spreekwoord zegt de laatsten zullen de eersten zijn. Met Tony Daelemans (op het einde door pech uitgeschakeld), Julien Van Lint en Frans Maes hadden we 3 streekrenners mee om 12 ronden af te leggen. Tony Daelemans was de 1e aanvaller en kon tot 45” uitlopen. Later zou Tony nog eens wegrijden nu met Alfons Leenen en José Sersté hun vlucht met een maximum voorsprong van 1’25” duurde 3 ronden. Met nog 3 ronden te gaan waren het nu de Nederlanders met 7 aan de start die de wedstrijd controleerde. In de voorlaatste ronde ging Julien Van Lint en was Fonske Debal direct mee maar de Nederlanders Jan Krekels en Harry Steevens brachten de rest terug. Een late uitval van Jan Krekels werd beantwoord door Fonse Debal,Herman Flabat en Arthur Vande Vijver zij kwamen in deze volgorde over de meet. Op 5” won Robert Van Lancker de spurt van de groep.

    Te Wakken had men 2 renners meer aan de start dan te Strombeek voor hun 13e Grote Prijs Norbert Callens. Enkel Paul Crapez had er zin in en reed van bij de start weg, en pas in de 10e van de 16 ronden werd bijgehaald, Paul had wel een pak premies op zak. Zowel Christian Van De Gehuchte als Willy Vanneste dachten een vrijgeleide te krijgen maar kregen geen vrijheid. Het was bij het ingaan van de laatste ronde dat Jaak De Boever wegreed, Reybroeck en Coene reageerden gepast, Jaak zou nog lossen en in de spurt won Guido Reybroeck zonder moeite van Jackie Coene, op 20 meter werd Dirk Baert 3e, voor Leo Duyndam, Willy Planckaert en Jaak De Boever en Jean-Marie Leblanc. De spurt van het peloton dat op 100meter volgde werd gewonnen door Jaak Clauwaert voor Eddy Peelman en de rest.

     

     

    07-06-2011 om 06:14 geschreven door Willy


    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro-rit 17

    De 17e rit in de Giro, Tarvisio-Grossglockner is eigenlijk gestart 50km verder te Hermagor Oostenrijk waar de renners met bussen werden heen gebracht zodat de ganse rit op Oostenrijks grondgebied is verreden. De 1e beklimming van de dag was de Gailbersattel (1e cat.982m.) waar Primo Mori als 1e doorkwam voor Santambrogio en Bellini vervolgens was het de Felbertauern Tunnel (1e cat.1630m.) hier kwam José-Manuel Fuente  als 1e door voor Attillio Rota en Vicente Lopez-Carill, dan ging het naar de Passo Grossglockner (1e cat. 2506m.) waar de Cima Coppi werd gewonnen door Franco Vianelli voor Primo Mori en Giancarlo Polidori. Met de Cima Coppi wordt het hoogste punt van de Giro aangegeven of ook “dak van de Giro” het is sinds 1965, vijf jaar na de dood van Fausto Coppi dat men deze prijs uitreikt. De aankomst lag op de Grossglockner (1e cat.2362m) en won Franco Vianelli met 1’09” voorsprong op Primo Mori en had de 3e Giancarlo Polidori een achterstand van 1’37”. Een mooie prestatie leverde onze landgenoot André Poppe als 4e had hij 2’30” achterstand. Dan volgde er nog een groepje van zes op 4’31” waarvan Gösta Pettersson de snelste was voor Herman Vanspringel, Felice Gimondi, Francisco Galdos, Ugo Colombo en Silvano Schiavon. De leider Claudio Michelotto was op een zeker ogenblik zijn leiderstrui kwijtgespeeld aan Gôsta Pettersson maar heeft uiteindelijk hem nog kunnen redden hij werd 17e op 6’06” maar kreeg na de rit nog een straftijd van 1’ om door zijn supporters te worden geduwd. Ook Motta en Fabbri kregen de zelfde straf.

    Met Cangas del Narcea- Sama de Langreo zijn we aan de 2e rit in de Vuelta a Asturias en was de zege voor Eduardo Castello die tevens leider werd na 160km had hij 2” voorsprong op Juan Zurano en werd Manuel Galera 3e.

    Tweede zege op rij voor de Nederlander Cees Priem nu wint hij ook de 3e rit in de Ronde van Oostenrijk, Salzbourg-Innsbrück, 2e werd de Zweed Curt Olsson en de Oostenrijker Franz Inthaler, Hummenberger blijft leider.

    Onze landgenoot Ernie Roskam wint de 3e rit in les Trois- Jours Henin-Liètard, de eindzege is voor Gregoire Van Moer die 3” voorsprong heeft op de Nederlander Hennie Kuiper wiens landgenoot Wim Van Steenis 3e eindigt op 7”, vierde is onze landgenoot Pierre Buslot op 14” en 5e nog een Belg Jean Bertrains hij volgt op 22”.

    De Zwitser Joseph Fuchs won met 1’14” voorsprong de 8e rit Tewkesbury-Portcawl in de Tour of Britain, de Nederlander Cees Koeken werd 2e en de Tjchek Jiri Prchal 3e, Fedor den Hertog blijf leider.

     

    07-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Wie vandaag niet aan de start verscheen van de 16e rit in de Giro is onze landgenoot Georges Pintens. Men kreeg 3 verschillende versies te horen. 1 wat Georges zei: voor deze Giro kreeg ik een versterkende capsule waar ikzelf weigerachtig tegen stond, maar men bleef maar aandringen en heb tenslotte toegestemd maar voel mij vanaf dan ziek. 2. De verzorger: wat kan je van een renner verwachten die pas is gehuwd en het bezoek krijgt tijdens een ronde van zijn vrouw en ouders. 3. Pintens had telefonisch contact genomen met zijn huisdokter in België maar deze kon hem geen uitleg geven en gaf de raad een dokter in Italië te bezoeken. Aangezien zijn ploeg geen dokter bij had zijn ze naar de ploegdokter van Franco Bitossi gegaan die te kennen gaf dat Georges een ontstoken en gezwollen lever had ten gevolge van de afstoting van de gebruikte medicamenten. Zijn bloeddruk was te laag en Georges moest veel rusten. Er werd ook nog gekoerst de 16e rit van Ljubljana-Tarvisio de kortste van deze Giro werd gewonnen door Dino Zandegu, het was Gimondi 2e die de spurt knap had voorbereid en op 100meter van de streep de weg vrijmaakte voor Zandegu. Marino Basso werd 3e, Roger Swerts 4e, Albert Van Vlierberghe 5e en 6e Noël Vanclooster. Claudio Michelotto is nog steeds leider, zal hij dat ook morgen nog zijn ? want dan trekt men naar de Grossglockner.

    Ook in de Midi-Libre een Belg die niet meer is gestart, maar wel om een heel andere reden, Jos De Schoenmaecker die gisteren tijdens de afdaling van de Mont Aigoual was gevallen, en een diepe wonde aan de elleboog had opgelopen, kreeg later op de avond geweldige pijnen in het been, na onderzoek bleek Jos een dijbeenbreuk te hebben opgelopen. Veel heeft de laatste rit niet meer gebracht, met toestemming van de Molteni’s mocht René Pijnen op 114km voor de streep wegrijden, 2e werd Pierro Martelozzo (Fra), 3e Jos’-Manuel Lopez-Rodriguez en 4e Englebert Opdebeeck en 5e José Catieau. Twee landgenoten Eric Leman en Pol Mahieu gaven op. In de eindstand heeft Eddy Merckx 9” voorsprong op Joop Zoetemelk en is André Dierickx 3e op 2’21”, Frans Verbeeck als 4e heeft al 11’57” achterstand. Voor Englebert Opdebeeck was er een 59e plaats. De bergprijs was voor Joop Zoetemelk 25p, op plaats 2 met 19p. hebben we Licien Van Impe en heeft Eddy Merckx als 3e 16p.

    Vuelta a Asturias: de winnaar van de gisteren verreden proloog José-Antonio Gonzales-Linares werd vandaag uitgesloten wegens doping gedurende de Vuelta. Rit 1 Gijon-Cangas del Narcea over een afstand van 173km was voor de Spanjaard Miguel-Maria Lasa voor Juan Zurano, Luis Abilleira, Antonio Gomez del Moral en Manuel Galera.

    In de Nordwest-Schweizer-Rundfahrt te Birr een wedstrijd over 244km waar de ploeg Hertekamp-Magniflex deelnam werd gewonnen door Erich Spahn met 1’13” voorsprong, dan volgden 3 Belgen, 2e Maurice Dury op 1’13”, 3e Willy De Geest op 1’20” en 4e Jean-Pierre Berckmans en 5e Erwinn Thalmann in dezelfde tijd. Nog een landgenoot Christian Callens werd 6e op 1’3”. Ook de liefhebbers reden hun wedstrijd hier was de afstand 180km en won René Ravasi. Tijdens deze wedstrijd overleed de 32 jarige Walter Bader tengevolge een ongeval dat in bijna gelijkaardige omstandigheden gebeurde als te Retie met J.P.Monseré.

    Te Rijen (Nederland) was de overwinning voor Harry Steevens  na 100km had ij 10” voorsprong op Jean-Marie Leblanc en werd Wim Prinsen 3e.

    Nederlandse overwinning in de Ronde van Oostenrijk waar Cees Priem de 2e rit Wels-Salzburg over een afstand van 144km wint voor de ritwinnaar van gisteren Roman Hummenberger die uiteraard leider blijft en is de 2e van gisteren Georg Postl 3e.

    Ook in Les Trois-Jours Henin-Liétard zijn het de Nederlanders die vieren in de voormiddag wint Hennie Kuiper en na de middag is Klaas Balk de beste.

    Met Derby-Birmingham zijn we aan de 7e rit in de Tour of Britain, Phil Corley wint voor zijn landgenoot Roly Mery zij hadden 2’59” voorsprong op de 3e Cees Koeken en blijft Fedor den Hertog leider.

    Onze landgenoot Roland Wiscour is de beste te Petange (Lux) in een wedstrijd van 115km, 2e werd Robert Treis (Lux) en 3e Norbert Fischer (Lux).

    Op de 2e dag te Vincennes won Daniel Morelon de “G.P.Paris” open sprint voor de Italianen Ezio Cardi en Giorgio Rossi en de Duitser Rainer Müller.

     

    06-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lier & Gavere

    .
    Winnen op uw verjaardag dat is wat Jos Abelshausen (22jaar) vandaag deed te Lier in de Midden-België. Veel deelnemers kwamen er niet aan de start slechts 38, waarvan 4 merklozen, Ward Sels, Arthur Vande Vijver, Julien Tijtgadt en Jan Boonen van bij de start wegreden en een maximum voorsprong van 5’ behaalden maar na 160km was vooral door het werk van de Watneys hun liedje uitgezongen. Tijdens de lokale ronden volgden de ontsnappingen elkaar op, toen het peloton in twee was gevallen ging Abelshausen weg en kreeg het gezelschap van de Duitser Dieter Puschel en de sinds 27/5 prof Julien Knockaert. Winnaar Jos Abelshausen werd ook provinciaal kampioen van Antwerpen, Knockaert werd op 5” tweede en Puschel 3e, de groepsspurt ging naar Georges Claes voor Eddy Verstraeten en kwam Willy Vanden Eynde als 9e over de streep. Van de 4 vroege koplopers vind ik enkel Ward Sels terug op een 19e plaats.

    Te Gavere zijn 49 renners aan te start gekomen. Het was in de voorlaatste van de 3 kleine ronden dat Jaak De Boever toesloeg en met een paar honderd meter voorsprong aan de meet voorbij kwam op een achtervolgende groep van 12. Walter Godefroot en Walter Planckaert poogden hem bij te benen maar mislukten. Dan was het het beurt aan Willy Planckaert maar hij kreeg Ronny Van Marcke ploegmaat van Jaak mee. Uiteindelijk won De Boever het met 20 meter van Willy Planckaert en Ronny Van Marcke. De spurt voor de 4e plaats werd gewonnen door Noël Vanthyghem die 3 Fransen vooraf ging, André Mollet, Jacques Guiot en Robert Mintkiewicz en de rest van de groep.

    Voor de liefhebbers was er in de Ronde van Limburg de slotetappe van Dilsen naar Heusden over een afstand van 151km. Men was nog maar pas vertrokken als Raymond Vanstraelen en Benny Paulissen jongere broer van Valère (in 1954 Belgisch kampioen bij de nieuwelingen) wegreden en na 54km te Kleine-Spouwen reeds 1’30” voorsprong hadden. Een poging van een 6tal achtervolgers mislukte maar bracht mee dat aan de voet van de Hallembaye (65km) hun voorsprong was geslonken tot 30” en 6km verder was hun liedje uitgezongen. Nu volgde de ene demarrage na de andere echter zonder succes. De beslissing viel in de omgeving van Herk-de-Stad waar men een stukje hel a la Parijs-Roubaix over moesten. Zes renners reden voor de kasseien weg, Vande Wiele, Van Vlierden, Vanhoof, Ronquetti, Vermaelen, Clabots en Rosseel. Het was Vermaelen die op die 2km een kleine voorsprong nam maar na 3 km het gezelschap kreeg van Van Vlierden, Eric Rosseel en

    Frans Dierickx deze was alleen uit de achtergrond de 4 andere voorbij gereden. In de spurt was het Eric Rosseel die het haalde voor Michel Van Vlierden en André Vermaelen. Frans Dierickx gaf als 4e nog 8” prijs. Op 49” won Robert Reekmans de spurt van het peloton. De winnaar Eric Rosseel is de zoon van oud-renner Albert Rosseel en petekind van André Rosseel die zowel in ’51 als in ’52, 2 ritten won in de Tour. In het eindklassement hebben Michel Van Vlierden 10punten en André Vermaelen 16punten dezelfde tijd: 6.13’33” maar zijn de plaatsen behaald in de 2 ritten doorslaggevend. Van Vlierden wint ook het puntenklassement en zijn ploeg Sport & Steun1 is ook de beste.

    Rik Leysen wint na gisteren nu ook de afwachtingskoers voor juniores te Heusden. Het was na 40km dat de beslissende ontsnapping tot stand kwam, 10 renners reden weg en zouden voor de zege spurten. Op 1 dus Rik Leysen, 2.Winoe Flebus, 3.Jozef Broeckx, 4.Ward Pels, 5.Ivo Lemmens, 6.Pierre Helms, 7.Urbain Camps, 8.Jos Cardinaels, 9.Ortaire Goossens en 10.Hugo Van Gastel. De spurt van het peloton voor plaats 11 werd gewonnen door Jos Van Cleuverbergen op 2’20”. Rik Leysen is natuurlijk eindwinnaar van deze 2daagse, Jos Broeckx als 2e heeft 6 punten en Ward Pels op plaats 3 heeft er 8.

    Grote vreugde in Heusden want de plaatselijke” vedette” Louis Daems won voor eigen volk de Nieuwelingenwedstrijd over 45km, hij versloeg na 1.05’ zijn medevluchter Gilbert Van Engeland die 50meter prijsgaf. In de groepsspurt was Eddy Flebus de beste.

     

     

    06-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Limburg voor liefhebbers

    De Ronde van Limburg voor Liefhebbers is vandaag gestart met een rit in lijn Hasselt-Dilsen en een ploegentijdrit te Dilsen. Het is na 78km te Wijshagen dat de beslissende ontsnapping tot stand kwam. De man die daarvoor zorgde was André Vermaelen van Stoempers Leuven hij zou nog 15 andere meekrijgen waaronder nog 2 ploegmaten, Jean-Marie Coenen en Omer Mees. Verder bestond de kopgroep uit, Raymond Vanstraelen, José Clabots en Gustaaf Put van Zuid-Limburg, Octaaf Dusart, Ludo Noels en Michel Van Vlierden van Sport en Steun 1, Herman Beysens, Ernest Bens, Frans Dierckx en Jos Van Olmen die eerder in de wedstrijd na een lekke band liefst 30km heeft moeten achtervolgen om weer aan te sluiten van Balen Bicycle Club, Aimé Delaere voor Deerlijk, Jan Van Nunen voor Lierse B.C., en André Verbraeken voor Sport en Moedig Genk. Pech was er nog voor Aimé Delaere hij reed lek en zou als 16e eindigen op 1’45”. Van de andere 15 was Octaaf Dusart de snelste voor Coenen, Mees, Bens, Van Nunen, Put, Noels, Van Vlierden, Vanstraelen, Van Olmen, Beysens, Verbraecken, Vermaelen, Clabots en Dierckx. Voor sportdirecteur Jean-Baptist Claes van Sport en Steun 1 was de triomf compleet hij won het ploegenklassement met 16punten voor de Stoempers onder leiding van Poeske Scherens met 18 punten. De Nederlander Cor Boersma was de enige opgever.

    De ploegentijdrit werd gewonnen door Balen Bicycle Club 17’29”70,voor Zuid-Limburg 17’41”02, 3e werd Sport en Steun 1 hun tijd was 17’41”74 op 4 hebben we Sport en Steun 2 met een tijd van 17’54”50 en als 5e S.V.Deerlijk zij reden 17’54’57 .

    In afwachting van de aankomst van de Liefhebbers te Dilsen en morgen in Heusden werd er een 2daagse ingericht voor juniores. Reeds van bij het begin volgden de ontsnappingen elkaar op, wie er telkens bij was is Yvo Lemmens. Het was ook hij die bij het ingaan van de 13e ronde de goede ontsnapping op gang bracht en volgende renners meekreeg, Guido Cuypers, Jos Cardinaels, Rik Leysen, Jos Broeckx en Ward Pels dit zestal kreeg nog het gezelschap van Paul Wellens, Urbain Camps, Pierre Helms en Ortaire Goossens. Deze zouden voor de winst spurten en was het Rik Leysen die het haalde voor Paul Wellens, Jos Broeckx, Ward Pels, Pierre Helms, Urbain Camps, Ortaire Goossens, Jos Cardinaels, Guido Cuypers en Yvo Lemmens. De groepsspurt op 50” voor plaats 11 werd gewonnen door Dirk Convent.

    De Nieuwelingen konden eveneens 2 dagen aan de slag te Dilsen moest 45km worden afgelegd na 1.07’ won Robert Camps voor zijn medevluchter Willy Wouters en werd op 50” de spurt van het peloton gewonnen door Ludo Lipkens.

     

    05-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oplinter & Hamme

    .
    Te Oplinter kwamen 40 renners aan de start waarvan 1/3 ploegmaats waren van de winnaar Tony Gakens om 185km af te leggen. Al tijdens de 1e van de 4 grote ronden reden Pieter Nassen, Fernand van Rijmenant Christian Brasseur weg en kregen even later het gezelschap van Raf Hooyberghs,Alfons  Leenen en Jacky Coene, waarna ook nog Giovanni Jimenez, Roger Loysch en Georges Claes konden aansluiten. De verstandhouding was opperbest en zij namen 1’30” voorsprong. Maar bij het begin van de 10e plaatselijke ronden werden ze opnieuw ingelopen. Dit was het moment voor Willy Vanden Eynde om weg te rijden maar hij kreeg het gezelschap van 15 anderen. Uit deze kopgroep reden dan Pieter Nassen en Emile Cambre weg en kwamen Alfons De Bal, Roger Loysch, Willy Vanden Eynde, Tony Gakens, Julien Van Lint en Giovanni Jimenez hun wagonnetje aanpikken. Met nog 15km te gaan was het Cambre die uit de kopgroep wegreed en nam tot 50” voorsprong en dacht iedereen dat de wedstrijd was gereden. Gakens ging in de achtervolging en sloot op 2km van de streep aan en reed op 500meter van het einde van zijn tegenstrever weg en behaalde alzo zijn 1e seizoenszege. Op 25” werd Alfons De Bal 3e, voor de 4e plaats op 45” versloeg Roger Loysch, Pieter Nassen, Giovanni Jimenez in deze volgorde. Voor plaats 7 op 1’30” was Julien Van Lint vlugger dan Willy Vanden Eynde, en de rest van het peloton.

    Met 64 is men aan de Omloop Schelde-Durme te Hamme begonnen om in 6 ronden 192 km af te leggen. Net als in Oplinter was hier al in de 1e ronde een ontsnapping met Cees Rentmeester (Ned), Arthur Vande Vijver en Jaak Clauwaert zij bereikten een voorsprong van 1’ maar werden door acht andere bijgehaald. Door toedoen van Herman Vander Slagmolen werden de koplopers na 90 km opnieuw bijgehaald. De goede uitval kwam van Leopold Vanden Neste die steun kreeg van Frans Melckenbeeck, de vaderlandslose Marian Polansky, Ronny Van de Vijver, Hubert Hutsebaut, Albert Van De Moortele en Hendrik Mariën deze laatste zou door bandbreuk wegvallen toen de kopgroep meer dan 2’ voorsprong had. Op 45km van het einde zijn Roger De Vlaeminck, Eric Raes, Georges Vandenberghe, Ward Janssens, Daniël Verplancke en de Fransman Alain Santy in de tegenaanval gegaan,De Vlaeminck liet hem terug afzakken in het peloton en de andere konden aan km 164 aansluiten. Van De Moortele en Santy moesten de rol vooraan nog lossen. Op 10km van het einde is dan Ronny Van De Vijver er alleen op uit getrokken had max. 300meter voorsprong en behield er 50 aan de meet. Leopold Vanden Neste werd 2e voor Frans Melckenbeeck, Georges Vandenberghe, Hubert Hutsebaut, Daniël Verplancke, Marian Polansky, Eric Raes en Ward Janssens. De pelotonsspurt voor plaats 10 werd gewonnen door Erik Baert, voor Frans Kerremans, Willy Teirlinck en de 1e aanvaller van de dag Cees Rentmeester werd nog 13e. Zowel Richard Bukacki (18e) als Albert Van De Moortele (20e) kwamen op een leegloper over de streep. Voor Roger De Vlaeminck was er een 37e plaats en Willy Planckaert kwam een plaats verder over de meet.

     

    05-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dijlespurter wint

    .
    Jean Betrains
    Vandaag in de 15e rit van Bibione naar het Joegoslaavse Ljubljana heeft Sercu een 3 op 3 gemist Bitossi won met 18” voorsprong en was Patrick de rapste voor plaats 2. De wedstrijd zelf is pas begonnen toen Gösta Pettersson tijdens de beklimming van de Ajdovscina aanviel, Vanspringel reageerde onmiddellijk en vormde even na de top een groep van 24 renners. Het is tijdens de afzink dat Bitossi met nog 50km voor de boeg wegreed en hoe fel de ploeg van Sercu ook jaagde bleef Franco Bitossi dank zijn helpers buiten schot. Na de wedstrijd was er nog slecht nieuws voor Michele Dancelli hij werd er van op de hoogte gebracht dat zijn zus was overleden en is onmiddellijk naar huis afgereisd.

    Eindelijk een Franse zege in de Midi-Libre waar de Koninginnerit Millau-Alès werd verreden met de beklimming van de Perjuret, L’Aigoual en de d’Uglas. Christian Raymond won voor zijn landgenoot Francis Campaner zij hadden 47” voorsprong op Cyrille Guimard die de spurt van de eerste achtervolgers  won voor Frans Verbeeck, André Dierickx, Lucien Van Impe de rest van de groep werd 7e gelijk geplaatst. Onderweg was door een bandbreuk Zoetemelk achterop geraakt en moest hij op zeker ogenblik een achterstand van 1’40” goedmaken wat hem ook is gelukt.

    In Papendrecht (Nederland) had Leon Duyndam na 105 km 45” voorsprong op Wim Bravenboer en Jan van Katwijk.

    In Spanje begon vandaag te Gijon de Vuelta a Asturias met een proloog van 4km en was José-Antonio Gonzales-Linares de beste voor Antonio Gomez-del Moral en José Pesarrodana.

    De 1e rit van de Ronde van Oostenrijk voor Liefhebbers, St.Pölten-Wels 142km werd gewonnen door de Oostenrijker Roman Hummenberger hij had 2” voorsprong op zijn landgenoot Georg Postl en de Nederlander Jo van Pol.

    Jean Betrains van de Dijlespurters uit Mechelen won de 1e rit van Les Trois-Jours Henin-Liètard voor liefhebbers in Frankrijk.

    Vandaag geen 3e zege op rij voor de Nederlanders in de Tour of Britain maar pakken zij met Fedor den Hertog opnieuw de leiderstrui. Rit 5 tussen Barton on Humber- Nottingham was voor de Brit Phil Edwards, 2e werd Phil Bayton en werd de Tjech Jan Smolik 3e.

    De Ronde van Midden-Zeeland (Nederland) was 192km en na 4.37’53” was het Marcel Pennings die het haalde voor John Cornelissen, Wim De Waal, Arie Hassink en werd Toine Van den Bunder 5e.

    Op de Wielerbaan van Vincennes was er een “open” wedstrijd 1/2 fond gewonnen door onze landgenoot Theo Verschueren voor de Fransman Alain Dupontreue, op plaats 3 nog een landgenoot Firmin Vleminck, 4e werd de Duitser Ehrenfried Rudolph en 5e de Fransman Michel Scob.

    De Fransen Daniel Morelon-Pierre Trentin wonnen de “G.P.Paris” - tandems voor het Tsjechisch duo Ivan Kucirek-Vladimir Popelka en werden de Fransen Gérard Quintyn-Christian Brunier 3e.

    05-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sercu & Merckx 2 op 2

    .
    Eddy Merckx
    2 op 2 voor Patrick Sercu nu wint hij te Bibione waar het podium uit dezelfde renners als gisteren bestaat, 2.Basso en 3 Van Vlierberghe. De rit 170km lang kende een rustig verloop, het was in de bocht naar de piste dat Bitossi aanviel Patrick reageerde gepast. Het was van zeer ver dat hij aan de leiding kwam maar weerstond aan de aanval van Basso die zich al meters voor de streep oprichtte. Wie wel in zijn nopjes was is de werkgever van Partick die sinds enkele dagen de Giro is komen volgen. Michele Dancelli werd 4e, Franco Bitossi 5e, met de 9e plaats van Rinus Wagtmans hebben we de 3e buitenlander in de top10.

    Ook in de Midi-Libre is er een 2 op 2 voor Eddy Merckx. Aangezien het warme weer was er weinig strijdlust bij de renners, en werd de 1e hindernis de Col de L’aire na 54km in groep beklommen. Het was Joop Zoetemelk die als 1e doorkwam voor Van Impe, Leman, Merckx en Guimard. Na 2 uur was er nog maar 74km afgelegd. Op de col des 13 Vents (77km) was het opnieuw zoetemelk die als 1e de top overreed nu voor Aghosthino, Merckx, Catieau, Dierickx en Gomez, het peloton volgde op 25”. Het was tijdens de afdaling dat Merckx alleen wegreed, maar zouden uiteindelijk nog 17 andere in verschillende groepjes aansluiten. Deze groep begon aan de col de Mounis (1e cat) maar op 1km van de top reden Merckx en Zoetemelk weg en hadden op de top 37” voorsprong op de eerste achtervolgers een groepje van 10 renners. Vooraan viel Zoetemelk maar Merckx vond 90km allen te ver en bleef Joop opwachten. Drie renners,Dierickx,Van Malderghem en Guimard deden nog een poging om naar de leiders te rijden, de Fransman liet al vlug de Belgen rijden en moest Van Malderghem later ook afhaken. Wat betreft de spurt was het Joop die van ver begon maar Eddy haalde het uiteindelijk met verschillende lengten. André Dierickx kwam als 3e op 2’18” over de meet, en won op 11’49” Guimard nog de spurt van een groep van 13 renners voor Verbeeck. Van Malderghem zou 17e eindigen op meer dan 15’.

    En de Nederlanders blijven maar winnen in de Tour of Britain, het is Jan Aling die al voor de 4e ritzege zorgt, de rit was 148km en werd verreden tussen Harrogate en Kingston-upon Hull een havenstad gelegen aan de Humber.

     

    04-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helchteren en Tervuren

    .
    Te Helchteren heeft men de fotofinish moeten afwachten om de winnaar te kennen. De eerste aanvallers waren Hugo Hellemans en de Nederlander Wim Prinsen zij hebben 45km aan de leiding gereden. Het was na 100km dat er opnieuw 2 wegreden Roger Loysch en de Nederlander Henk Benjamins die het wel niet lang volhield, Loysch reed alleen verder maar had de pech plat te rijden. Tijdens de 5e plaatselijke ronde viel de beslissing, Georges Claes, Frans Verhaegen en Frans Melckenbeeck reden weg, nog 5 renners konden aansluiten maar zowel Claes als Hooyberghs vielen nog plat. In de spurt won Alfons Debal voor Jan Krekels (Ned), Frans Melckenbeeck, Frans Verhaegen, Hendrik Mariën, Frans Brands, en Georges Claes die nog was teruggekomen. Op 15” won de Nederlander Wim Schepers de spurt van het peloton voor 3 landgenoten, Harm Ottenbros, Jos Van Beers en Wim Prinsen.

    Bij de Liefhebbers te Helchteren won de man uit Hamont Michel Van Vlierden voor André Verbraecken en Ludo Taskin. De wedstrijd voor Juniores werd gewonnen door Rik Leysen voor Benny Schepmans en Antoon Achten.

    In Eddy Merckx zijn woonplaats Tervuren moesten de renners tien ronden van 14,4km afleggen. Al van bij de start reden 2 renners weg, Eric Raes en de Fransman Jean-Marie Leblanc zowel Christian Brasseur als Maurice Eyers probeerden elk om aansluiting te krijgen maar faalden, in de 4e ronde kon Willy Monty het wel. Leblanc had er genoeg van en verliet de wedstrijd en de 2 overgebleven leiders waren in de 8e ronder er aan voor de moeite. Een poging tijdens de voorlaatste ronde van Ronny Van Marcke, Frans Maes, Etienne Buysse en Eddy Cael bleef zonder sukses. Op 20km van het einde toen het begon te donderen en bliksemen gevolgd door stortregen reden De Vlaeminck en Eyers weg. Met de aankomst in zicht plaatste Roger nog een versnelling en won met 10” voorsprong op Maurice Eyers. Voor de 3e plaats op 20” was Ferdinand Bracke nog van het peloton weggereden. De groepsspurt werd gewonnen door Jean Ronsmans hij volgde op 30”, Willy Teirlinck werd 5e en Herman Vrijders 6e. Willy Vanden Eynde eindigde op de 12e plaats.

     

    03-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische zege in de Giro

    .
    Patrick Sercu
    Eindelijk een Belgische zege in de Giro, Patrick Sercu wint de 13e rit Salo-Sottomarina Lido. Na 100km moest de Plan delle Fugazze (1e cat.) worden beklommen en was het Fuente die er eerst doorkwam voor Farisato en Panizza. De Moltenis controleerden de wedstrijd en brachten Basso in een zetel naar de meet. Op 1km van de streep was Vanspringel aan de leiding gekomen dreef het tempo geweldig op maar moest te vroeg afhaken waardoor Basso te vlug aan de leiding kwam. Op 100meter van het einde kwam Patrick Sercu over Marino Basso, Albert Van Vlierberghe werd knap 3e, Franco Bitossi 4e en Luigi Sgarbozza 5e. Wie veel tijd heeft verloren is Georges Pintens (ziek)die moest lossen en werd opgewacht door 2 ploegmaats André Poppe en Eddy Reyniers, na 160km te Veggiano werden zij nog 6km een verkeerde weg opgestuurd en kwamen met bijna 30’ achterstand binnen.

    De Midi-Libre begon met de rit Carcasonne-Béziers over een afstand van 166km. Onderweg moesten 3 cols worden beklommen, na 29km kwam de Col de la Salettes, na 49km de Col des Usclats en na 114km de Col de Treize Vents het is pas dan de wedstrijd openbrak. Het was Eddy Merckx die met nog 12 andere afstand nam een groepje van 11 probeerden nog aansluiting te maken, zij kwamen tot 20meter en dan heeft Eddy zich op kop gezet en kregen zij direct 40” aan hun broek wat aan de streep tot 3’ was opgelopen. Het peloton eindigde zelfs op meer dan 8 minuten. In de spurt stond geen maat op Eddy hij won voor Frans Verbeeck die Eddy verweet hem tot 2 maal te hebben gehinderd in de spurt.

    3e Nederlandse overwinning in de Tour of Britain het is Cees Koeken die de 4e rit Scarborough-Harrogate wint voor de Zwitser Bruno Hubschmid die de leiding overneemt van Fedor den Hartog.

    Jan Hordijk wint in eigen land de Ronde van Midden-Nederland na 180km verslaat hij zijn medevluchter Jan Spetgens, op 7” is Alfons van Katwijk voor de 3e plaats vlugger dan Cees van Bragt en Theo Van der Loo.

     

    03-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laarne

    .
    Ronny Van De Vijver

    Ronny Van De Vijver was te Laarne de beste van de 81 die 145km moesten afleggen. Ronny was op het einde weggereden en won met 25” voorsprong op Richard Bukacki (Ned) die verrassend Willy Planckaert vloerde voor de 2e plaats. Op plaats 4 eindigde Eddy Peelman, 5e Alfons Debal, 6e Jos Van Beers (Ned), 7e Willy Moonen, 8e Jos Abelshausen, 9e Eddie Goossens en 10e Gerben Karstens (Ned).

    02-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro en Tour of Britain

    .
    Davide Boifava
    In de Giro moesten de renners na de rustdag van gisteren een klimtijdrit afwerken. Van Desenzano aan de boorden van het Gardameer werd in 10 haarspeldbochten naar het 350meter hoger gelegen Serniga di Salo geklommen. Niemand van de verwachte vedetten won het was Davide Boifava die het verrassend haalde voor Ole Ritter, Felice Gimondi, Gösta Pettersson en onze landgenoot Herman Vanspringel. Toen men de winnaar op het podium wou bleek hij reeds terug in het hotel te Desenzano te zijn. Pas een uur na de wedstrijd kon men hem huldigen en ging hij naar de medische controle.

    Liefhebbers:

    In de Tour of Britain staan na rit 3 Durham-Scarborough 2 Nederlanders op het podium, maar was het de Brit John Clewarth die na 160kmeen voorsprong van 9” had op Cees Koeken en Piet van Katwijk. Fedor blijft wel leider.

     

    02-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ninove en Zinnik

    .
    Slechts 44 renners aan de start voor de 11e G.P. Gebroeders Standaert waar 10 ronden van 14,4 km moesten worden afgelegd. Reeds in de 1e ronde reden Piet Hoekstra (Ned), Herman Vanderslagmolen en Tony Kelliher (Aus) weg en toen zij 1’ voorsprong hadden vond André Dierickx het welletjes en zou samen met Dirk Baert aansluiten. Vooraan moesten Hoekstra en Kelliher de rol lossen en toen Dierickx plat reed was het ook vlug gedaan met de 2 overgebleven vluchters. De volgende ontsnapping (15 renners) kwam tot stand tijdens de 6e ronde, het was in de volgende ronde dat Willy Scheers solo ging en het ook volhield tot aan de meet. Op 15” werd Dirk Baert 2e verder werd Ward Janssens op 1’ derde voor Willy Teirlinck,Etienne Buysse, Willy Donnie, Roger Loysch, Herman Vrijders, Jos Schoeters en sluit Jean Ronsmans de top10 af.

    Nog minder renners te Zinnik waar wel een pak Noorfransen aan de start kwamen. 39 renners namen de start voor 12 ronden van 12km. Ook hier was er een ontsnapping van in de 1e ronde, aanstokers waren Christian Callens en Jacques Guiot (Fra) zij kregen het gezelschap van Jean-Marie Leblanc (Fra), Eric Raes, Christian Brasseur en Emile Bodart maar 2 ronden later kon men herbeginnen. Toen 10km verder Roger Kindt wegreed was dit het begin van de goede ontsnapping, hij kreeg steun van Raes en Guiot maar halfweg koers reden die 2 plat en moest Kindt alleen verder doen. Nieuwe versterking kwam er in de 10e ronde toen Alain Santy (Fra) bij Roger kwam. 1 versnelling van Santy in de voorlaatste ronde was er te veel aan voor Kindt hij zou 2e worden op 100 meter. Willy Monty werd op 35” derde voor Julien Van Lint, en de 2 Fransen José Catieau en Jean-Marie Leblanc.

    01-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour of Britain

    2e rit in de Tour of Britain voor liefhebbers, Penrith-South Shields over een afstand van 144,8km ging naar de Zwitser Bruno Hubschmid voor de Fransman Marcel Duchemin en de Nederlander Fedor den Hertog de nieuwe leider.

    01-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!