Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    05-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Limburg voor liefhebbers

    De Ronde van Limburg voor Liefhebbers is vandaag gestart met een rit in lijn Hasselt-Dilsen en een ploegentijdrit te Dilsen. Het is na 78km te Wijshagen dat de beslissende ontsnapping tot stand kwam. De man die daarvoor zorgde was André Vermaelen van Stoempers Leuven hij zou nog 15 andere meekrijgen waaronder nog 2 ploegmaten, Jean-Marie Coenen en Omer Mees. Verder bestond de kopgroep uit, Raymond Vanstraelen, José Clabots en Gustaaf Put van Zuid-Limburg, Octaaf Dusart, Ludo Noels en Michel Van Vlierden van Sport en Steun 1, Herman Beysens, Ernest Bens, Frans Dierckx en Jos Van Olmen die eerder in de wedstrijd na een lekke band liefst 30km heeft moeten achtervolgen om weer aan te sluiten van Balen Bicycle Club, Aimé Delaere voor Deerlijk, Jan Van Nunen voor Lierse B.C., en André Verbraeken voor Sport en Moedig Genk. Pech was er nog voor Aimé Delaere hij reed lek en zou als 16e eindigen op 1’45”. Van de andere 15 was Octaaf Dusart de snelste voor Coenen, Mees, Bens, Van Nunen, Put, Noels, Van Vlierden, Vanstraelen, Van Olmen, Beysens, Verbraecken, Vermaelen, Clabots en Dierckx. Voor sportdirecteur Jean-Baptist Claes van Sport en Steun 1 was de triomf compleet hij won het ploegenklassement met 16punten voor de Stoempers onder leiding van Poeske Scherens met 18 punten. De Nederlander Cor Boersma was de enige opgever.

    De ploegentijdrit werd gewonnen door Balen Bicycle Club 17’29”70,voor Zuid-Limburg 17’41”02, 3e werd Sport en Steun 1 hun tijd was 17’41”74 op 4 hebben we Sport en Steun 2 met een tijd van 17’54”50 en als 5e S.V.Deerlijk zij reden 17’54’57 .

    In afwachting van de aankomst van de Liefhebbers te Dilsen en morgen in Heusden werd er een 2daagse ingericht voor juniores. Reeds van bij het begin volgden de ontsnappingen elkaar op, wie er telkens bij was is Yvo Lemmens. Het was ook hij die bij het ingaan van de 13e ronde de goede ontsnapping op gang bracht en volgende renners meekreeg, Guido Cuypers, Jos Cardinaels, Rik Leysen, Jos Broeckx en Ward Pels dit zestal kreeg nog het gezelschap van Paul Wellens, Urbain Camps, Pierre Helms en Ortaire Goossens. Deze zouden voor de winst spurten en was het Rik Leysen die het haalde voor Paul Wellens, Jos Broeckx, Ward Pels, Pierre Helms, Urbain Camps, Ortaire Goossens, Jos Cardinaels, Guido Cuypers en Yvo Lemmens. De groepsspurt op 50” voor plaats 11 werd gewonnen door Dirk Convent.

    De Nieuwelingen konden eveneens 2 dagen aan de slag te Dilsen moest 45km worden afgelegd na 1.07’ won Robert Camps voor zijn medevluchter Willy Wouters en werd op 50” de spurt van het peloton gewonnen door Ludo Lipkens.

     

    05-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oplinter & Hamme

    .
    Te Oplinter kwamen 40 renners aan de start waarvan 1/3 ploegmaats waren van de winnaar Tony Gakens om 185km af te leggen. Al tijdens de 1e van de 4 grote ronden reden Pieter Nassen, Fernand van Rijmenant Christian Brasseur weg en kregen even later het gezelschap van Raf Hooyberghs,Alfons  Leenen en Jacky Coene, waarna ook nog Giovanni Jimenez, Roger Loysch en Georges Claes konden aansluiten. De verstandhouding was opperbest en zij namen 1’30” voorsprong. Maar bij het begin van de 10e plaatselijke ronden werden ze opnieuw ingelopen. Dit was het moment voor Willy Vanden Eynde om weg te rijden maar hij kreeg het gezelschap van 15 anderen. Uit deze kopgroep reden dan Pieter Nassen en Emile Cambre weg en kwamen Alfons De Bal, Roger Loysch, Willy Vanden Eynde, Tony Gakens, Julien Van Lint en Giovanni Jimenez hun wagonnetje aanpikken. Met nog 15km te gaan was het Cambre die uit de kopgroep wegreed en nam tot 50” voorsprong en dacht iedereen dat de wedstrijd was gereden. Gakens ging in de achtervolging en sloot op 2km van de streep aan en reed op 500meter van het einde van zijn tegenstrever weg en behaalde alzo zijn 1e seizoenszege. Op 25” werd Alfons De Bal 3e, voor de 4e plaats op 45” versloeg Roger Loysch, Pieter Nassen, Giovanni Jimenez in deze volgorde. Voor plaats 7 op 1’30” was Julien Van Lint vlugger dan Willy Vanden Eynde, en de rest van het peloton.

    Met 64 is men aan de Omloop Schelde-Durme te Hamme begonnen om in 6 ronden 192 km af te leggen. Net als in Oplinter was hier al in de 1e ronde een ontsnapping met Cees Rentmeester (Ned), Arthur Vande Vijver en Jaak Clauwaert zij bereikten een voorsprong van 1’ maar werden door acht andere bijgehaald. Door toedoen van Herman Vander Slagmolen werden de koplopers na 90 km opnieuw bijgehaald. De goede uitval kwam van Leopold Vanden Neste die steun kreeg van Frans Melckenbeeck, de vaderlandslose Marian Polansky, Ronny Van de Vijver, Hubert Hutsebaut, Albert Van De Moortele en Hendrik Mariën deze laatste zou door bandbreuk wegvallen toen de kopgroep meer dan 2’ voorsprong had. Op 45km van het einde zijn Roger De Vlaeminck, Eric Raes, Georges Vandenberghe, Ward Janssens, Daniël Verplancke en de Fransman Alain Santy in de tegenaanval gegaan,De Vlaeminck liet hem terug afzakken in het peloton en de andere konden aan km 164 aansluiten. Van De Moortele en Santy moesten de rol vooraan nog lossen. Op 10km van het einde is dan Ronny Van De Vijver er alleen op uit getrokken had max. 300meter voorsprong en behield er 50 aan de meet. Leopold Vanden Neste werd 2e voor Frans Melckenbeeck, Georges Vandenberghe, Hubert Hutsebaut, Daniël Verplancke, Marian Polansky, Eric Raes en Ward Janssens. De pelotonsspurt voor plaats 10 werd gewonnen door Erik Baert, voor Frans Kerremans, Willy Teirlinck en de 1e aanvaller van de dag Cees Rentmeester werd nog 13e. Zowel Richard Bukacki (18e) als Albert Van De Moortele (20e) kwamen op een leegloper over de streep. Voor Roger De Vlaeminck was er een 37e plaats en Willy Planckaert kwam een plaats verder over de meet.

     

    05-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dijlespurter wint

    .
    Jean Betrains
    Vandaag in de 15e rit van Bibione naar het Joegoslaavse Ljubljana heeft Sercu een 3 op 3 gemist Bitossi won met 18” voorsprong en was Patrick de rapste voor plaats 2. De wedstrijd zelf is pas begonnen toen Gösta Pettersson tijdens de beklimming van de Ajdovscina aanviel, Vanspringel reageerde onmiddellijk en vormde even na de top een groep van 24 renners. Het is tijdens de afzink dat Bitossi met nog 50km voor de boeg wegreed en hoe fel de ploeg van Sercu ook jaagde bleef Franco Bitossi dank zijn helpers buiten schot. Na de wedstrijd was er nog slecht nieuws voor Michele Dancelli hij werd er van op de hoogte gebracht dat zijn zus was overleden en is onmiddellijk naar huis afgereisd.

    Eindelijk een Franse zege in de Midi-Libre waar de Koninginnerit Millau-Alès werd verreden met de beklimming van de Perjuret, L’Aigoual en de d’Uglas. Christian Raymond won voor zijn landgenoot Francis Campaner zij hadden 47” voorsprong op Cyrille Guimard die de spurt van de eerste achtervolgers  won voor Frans Verbeeck, André Dierickx, Lucien Van Impe de rest van de groep werd 7e gelijk geplaatst. Onderweg was door een bandbreuk Zoetemelk achterop geraakt en moest hij op zeker ogenblik een achterstand van 1’40” goedmaken wat hem ook is gelukt.

    In Papendrecht (Nederland) had Leon Duyndam na 105 km 45” voorsprong op Wim Bravenboer en Jan van Katwijk.

    In Spanje begon vandaag te Gijon de Vuelta a Asturias met een proloog van 4km en was José-Antonio Gonzales-Linares de beste voor Antonio Gomez-del Moral en José Pesarrodana.

    De 1e rit van de Ronde van Oostenrijk voor Liefhebbers, St.Pölten-Wels 142km werd gewonnen door de Oostenrijker Roman Hummenberger hij had 2” voorsprong op zijn landgenoot Georg Postl en de Nederlander Jo van Pol.

    Jean Betrains van de Dijlespurters uit Mechelen won de 1e rit van Les Trois-Jours Henin-Liètard voor liefhebbers in Frankrijk.

    Vandaag geen 3e zege op rij voor de Nederlanders in de Tour of Britain maar pakken zij met Fedor den Hertog opnieuw de leiderstrui. Rit 5 tussen Barton on Humber- Nottingham was voor de Brit Phil Edwards, 2e werd Phil Bayton en werd de Tjech Jan Smolik 3e.

    De Ronde van Midden-Zeeland (Nederland) was 192km en na 4.37’53” was het Marcel Pennings die het haalde voor John Cornelissen, Wim De Waal, Arie Hassink en werd Toine Van den Bunder 5e.

    Op de Wielerbaan van Vincennes was er een “open” wedstrijd 1/2 fond gewonnen door onze landgenoot Theo Verschueren voor de Fransman Alain Dupontreue, op plaats 3 nog een landgenoot Firmin Vleminck, 4e werd de Duitser Ehrenfried Rudolph en 5e de Fransman Michel Scob.

    De Fransen Daniel Morelon-Pierre Trentin wonnen de “G.P.Paris” - tandems voor het Tsjechisch duo Ivan Kucirek-Vladimir Popelka en werden de Fransen Gérard Quintyn-Christian Brunier 3e.

    05-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sercu & Merckx 2 op 2

    .
    Eddy Merckx
    2 op 2 voor Patrick Sercu nu wint hij te Bibione waar het podium uit dezelfde renners als gisteren bestaat, 2.Basso en 3 Van Vlierberghe. De rit 170km lang kende een rustig verloop, het was in de bocht naar de piste dat Bitossi aanviel Patrick reageerde gepast. Het was van zeer ver dat hij aan de leiding kwam maar weerstond aan de aanval van Basso die zich al meters voor de streep oprichtte. Wie wel in zijn nopjes was is de werkgever van Partick die sinds enkele dagen de Giro is komen volgen. Michele Dancelli werd 4e, Franco Bitossi 5e, met de 9e plaats van Rinus Wagtmans hebben we de 3e buitenlander in de top10.

    Ook in de Midi-Libre is er een 2 op 2 voor Eddy Merckx. Aangezien het warme weer was er weinig strijdlust bij de renners, en werd de 1e hindernis de Col de L’aire na 54km in groep beklommen. Het was Joop Zoetemelk die als 1e doorkwam voor Van Impe, Leman, Merckx en Guimard. Na 2 uur was er nog maar 74km afgelegd. Op de col des 13 Vents (77km) was het opnieuw zoetemelk die als 1e de top overreed nu voor Aghosthino, Merckx, Catieau, Dierickx en Gomez, het peloton volgde op 25”. Het was tijdens de afdaling dat Merckx alleen wegreed, maar zouden uiteindelijk nog 17 andere in verschillende groepjes aansluiten. Deze groep begon aan de col de Mounis (1e cat) maar op 1km van de top reden Merckx en Zoetemelk weg en hadden op de top 37” voorsprong op de eerste achtervolgers een groepje van 10 renners. Vooraan viel Zoetemelk maar Merckx vond 90km allen te ver en bleef Joop opwachten. Drie renners,Dierickx,Van Malderghem en Guimard deden nog een poging om naar de leiders te rijden, de Fransman liet al vlug de Belgen rijden en moest Van Malderghem later ook afhaken. Wat betreft de spurt was het Joop die van ver begon maar Eddy haalde het uiteindelijk met verschillende lengten. André Dierickx kwam als 3e op 2’18” over de meet, en won op 11’49” Guimard nog de spurt van een groep van 13 renners voor Verbeeck. Van Malderghem zou 17e eindigen op meer dan 15’.

    En de Nederlanders blijven maar winnen in de Tour of Britain, het is Jan Aling die al voor de 4e ritzege zorgt, de rit was 148km en werd verreden tussen Harrogate en Kingston-upon Hull een havenstad gelegen aan de Humber.

     

    04-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helchteren en Tervuren

    .
    Te Helchteren heeft men de fotofinish moeten afwachten om de winnaar te kennen. De eerste aanvallers waren Hugo Hellemans en de Nederlander Wim Prinsen zij hebben 45km aan de leiding gereden. Het was na 100km dat er opnieuw 2 wegreden Roger Loysch en de Nederlander Henk Benjamins die het wel niet lang volhield, Loysch reed alleen verder maar had de pech plat te rijden. Tijdens de 5e plaatselijke ronde viel de beslissing, Georges Claes, Frans Verhaegen en Frans Melckenbeeck reden weg, nog 5 renners konden aansluiten maar zowel Claes als Hooyberghs vielen nog plat. In de spurt won Alfons Debal voor Jan Krekels (Ned), Frans Melckenbeeck, Frans Verhaegen, Hendrik Mariën, Frans Brands, en Georges Claes die nog was teruggekomen. Op 15” won de Nederlander Wim Schepers de spurt van het peloton voor 3 landgenoten, Harm Ottenbros, Jos Van Beers en Wim Prinsen.

    Bij de Liefhebbers te Helchteren won de man uit Hamont Michel Van Vlierden voor André Verbraecken en Ludo Taskin. De wedstrijd voor Juniores werd gewonnen door Rik Leysen voor Benny Schepmans en Antoon Achten.

    In Eddy Merckx zijn woonplaats Tervuren moesten de renners tien ronden van 14,4km afleggen. Al van bij de start reden 2 renners weg, Eric Raes en de Fransman Jean-Marie Leblanc zowel Christian Brasseur als Maurice Eyers probeerden elk om aansluiting te krijgen maar faalden, in de 4e ronde kon Willy Monty het wel. Leblanc had er genoeg van en verliet de wedstrijd en de 2 overgebleven leiders waren in de 8e ronder er aan voor de moeite. Een poging tijdens de voorlaatste ronde van Ronny Van Marcke, Frans Maes, Etienne Buysse en Eddy Cael bleef zonder sukses. Op 20km van het einde toen het begon te donderen en bliksemen gevolgd door stortregen reden De Vlaeminck en Eyers weg. Met de aankomst in zicht plaatste Roger nog een versnelling en won met 10” voorsprong op Maurice Eyers. Voor de 3e plaats op 20” was Ferdinand Bracke nog van het peloton weggereden. De groepsspurt werd gewonnen door Jean Ronsmans hij volgde op 30”, Willy Teirlinck werd 5e en Herman Vrijders 6e. Willy Vanden Eynde eindigde op de 12e plaats.

     

    03-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische zege in de Giro

    .
    Patrick Sercu
    Eindelijk een Belgische zege in de Giro, Patrick Sercu wint de 13e rit Salo-Sottomarina Lido. Na 100km moest de Plan delle Fugazze (1e cat.) worden beklommen en was het Fuente die er eerst doorkwam voor Farisato en Panizza. De Moltenis controleerden de wedstrijd en brachten Basso in een zetel naar de meet. Op 1km van de streep was Vanspringel aan de leiding gekomen dreef het tempo geweldig op maar moest te vroeg afhaken waardoor Basso te vlug aan de leiding kwam. Op 100meter van het einde kwam Patrick Sercu over Marino Basso, Albert Van Vlierberghe werd knap 3e, Franco Bitossi 4e en Luigi Sgarbozza 5e. Wie veel tijd heeft verloren is Georges Pintens (ziek)die moest lossen en werd opgewacht door 2 ploegmaats André Poppe en Eddy Reyniers, na 160km te Veggiano werden zij nog 6km een verkeerde weg opgestuurd en kwamen met bijna 30’ achterstand binnen.

    De Midi-Libre begon met de rit Carcasonne-Béziers over een afstand van 166km. Onderweg moesten 3 cols worden beklommen, na 29km kwam de Col de la Salettes, na 49km de Col des Usclats en na 114km de Col de Treize Vents het is pas dan de wedstrijd openbrak. Het was Eddy Merckx die met nog 12 andere afstand nam een groepje van 11 probeerden nog aansluiting te maken, zij kwamen tot 20meter en dan heeft Eddy zich op kop gezet en kregen zij direct 40” aan hun broek wat aan de streep tot 3’ was opgelopen. Het peloton eindigde zelfs op meer dan 8 minuten. In de spurt stond geen maat op Eddy hij won voor Frans Verbeeck die Eddy verweet hem tot 2 maal te hebben gehinderd in de spurt.

    3e Nederlandse overwinning in de Tour of Britain het is Cees Koeken die de 4e rit Scarborough-Harrogate wint voor de Zwitser Bruno Hubschmid die de leiding overneemt van Fedor den Hartog.

    Jan Hordijk wint in eigen land de Ronde van Midden-Nederland na 180km verslaat hij zijn medevluchter Jan Spetgens, op 7” is Alfons van Katwijk voor de 3e plaats vlugger dan Cees van Bragt en Theo Van der Loo.

     

    03-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laarne

    .
    Ronny Van De Vijver

    Ronny Van De Vijver was te Laarne de beste van de 81 die 145km moesten afleggen. Ronny was op het einde weggereden en won met 25” voorsprong op Richard Bukacki (Ned) die verrassend Willy Planckaert vloerde voor de 2e plaats. Op plaats 4 eindigde Eddy Peelman, 5e Alfons Debal, 6e Jos Van Beers (Ned), 7e Willy Moonen, 8e Jos Abelshausen, 9e Eddie Goossens en 10e Gerben Karstens (Ned).

    02-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro en Tour of Britain

    .
    Davide Boifava
    In de Giro moesten de renners na de rustdag van gisteren een klimtijdrit afwerken. Van Desenzano aan de boorden van het Gardameer werd in 10 haarspeldbochten naar het 350meter hoger gelegen Serniga di Salo geklommen. Niemand van de verwachte vedetten won het was Davide Boifava die het verrassend haalde voor Ole Ritter, Felice Gimondi, Gösta Pettersson en onze landgenoot Herman Vanspringel. Toen men de winnaar op het podium wou bleek hij reeds terug in het hotel te Desenzano te zijn. Pas een uur na de wedstrijd kon men hem huldigen en ging hij naar de medische controle.

    Liefhebbers:

    In de Tour of Britain staan na rit 3 Durham-Scarborough 2 Nederlanders op het podium, maar was het de Brit John Clewarth die na 160kmeen voorsprong van 9” had op Cees Koeken en Piet van Katwijk. Fedor blijft wel leider.

     

    02-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ninove en Zinnik

    .
    Slechts 44 renners aan de start voor de 11e G.P. Gebroeders Standaert waar 10 ronden van 14,4 km moesten worden afgelegd. Reeds in de 1e ronde reden Piet Hoekstra (Ned), Herman Vanderslagmolen en Tony Kelliher (Aus) weg en toen zij 1’ voorsprong hadden vond André Dierickx het welletjes en zou samen met Dirk Baert aansluiten. Vooraan moesten Hoekstra en Kelliher de rol lossen en toen Dierickx plat reed was het ook vlug gedaan met de 2 overgebleven vluchters. De volgende ontsnapping (15 renners) kwam tot stand tijdens de 6e ronde, het was in de volgende ronde dat Willy Scheers solo ging en het ook volhield tot aan de meet. Op 15” werd Dirk Baert 2e verder werd Ward Janssens op 1’ derde voor Willy Teirlinck,Etienne Buysse, Willy Donnie, Roger Loysch, Herman Vrijders, Jos Schoeters en sluit Jean Ronsmans de top10 af.

    Nog minder renners te Zinnik waar wel een pak Noorfransen aan de start kwamen. 39 renners namen de start voor 12 ronden van 12km. Ook hier was er een ontsnapping van in de 1e ronde, aanstokers waren Christian Callens en Jacques Guiot (Fra) zij kregen het gezelschap van Jean-Marie Leblanc (Fra), Eric Raes, Christian Brasseur en Emile Bodart maar 2 ronden later kon men herbeginnen. Toen 10km verder Roger Kindt wegreed was dit het begin van de goede ontsnapping, hij kreeg steun van Raes en Guiot maar halfweg koers reden die 2 plat en moest Kindt alleen verder doen. Nieuwe versterking kwam er in de 10e ronde toen Alain Santy (Fra) bij Roger kwam. 1 versnelling van Santy in de voorlaatste ronde was er te veel aan voor Kindt hij zou 2e worden op 100 meter. Willy Monty werd op 35” derde voor Julien Van Lint, en de 2 Fransen José Catieau en Jean-Marie Leblanc.

    01-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour of Britain

    2e rit in de Tour of Britain voor liefhebbers, Penrith-South Shields over een afstand van 144,8km ging naar de Zwitser Bruno Hubschmid voor de Fransman Marcel Duchemin en de Nederlander Fedor den Hertog de nieuwe leider.

    01-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    31-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ertvelde & Cras-Avernas

    .
    Frans Melckenbeeck

    Chaos in de Omloop van Oost-Vlaanderen te Ertvelde waar de nr 6 in de uitslag op 33’ achterstand toekwam. Het was na 60km bij een gesloten overweg dat 4 renners, Frans Melckenbeeck, Maurice Dury, Mat Gerrits (Ned) en de Brit Peter Head er vandoor gingen(kwamen in deze volgorde ook over streep) zonder dat de officiëlen iets hadden gezien. Toen men hen op de feiten wees weigerden zij in te grijpen. Georges Claes was de enige renner die nog in de achtervolging ging en op 5’20” als 5e eindigde. Vanaf plaats 6 werden alle renners uit koers gezet.

    De 19e Haspengouwse Pijl te Cras-Avernas kreeg 55 renners aan de start. Men moest eerst een grote ronde via Remouchamps rijden, iemand die bij elke aanval mee was en zich goed voelde op het heuvelachtig parcours was Eddy Verstraeten. Op zeker ogenblik reed hij zelfs alleen aan de leiding maar te Hannuit stond de man met de hamer en werd hij door het peloton ingelopen. Tijdens de 1e doortocht te Cras Avernas was een kopgroep van 14 ontstaan waarbij Molteni goed vertegenwoordigd was. Even later sloten nog 8 renners aan. Tijdens de voorlaatste ronde was het de Fransman André Mollet die zijn kans waagde maar was het Vic Van Schil die de anderen terugbracht. Toen Ferdinand Bracke in de laatste ronde 100m. nam was de winnaar gekend, Julien Stevens en de Luxemburger Edy Schutz reageerden nog maar kwamen in deze volgorde 100 meter te kort. Op 20” won Eric Leman 4e de spurt van de eerste groep waarin Willy Vanden Eynde 13e werd en Englebert Opdebeeck 21e. Voor plaats 23 op 3’ was Willy Moonen de snelste voor Paul Crapez.

    Ook de Liefhebbers reden te Cras-Avernas hun jaarlijkse afwachtingskoers winnaar werd José Clabots die er zijn 1e zege van het seizoen behaalde hij had 15" voorsprong op zijn ploegmaat bij Zuidlimburgse Wielerclub Raymond Vanstraelen, 3e werd Luc Van Goidsenhoven, Luc Pels eveneens van de ZLW werd 4e . De Schaal Volont werd voor de 3e maal op rij gewonnen door de Zuidlimburgse Wielerclub en zij wonnen telkens ook de wedstrijd. In 1969 won Raymond Vanstraelen en in 1970 was Fons Leenen de beste.

    Bij de liefhebbers kroonde Marcel Omloop zich te Geel tot provinciaal kampioen van Antwerpen, 2e werd Louis Verreydt en 3e Ludo Van Staeyen.

     

    31-05-2011 om 07:17 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    De 11e rit in de Giro Sestola-Mantova is op een massaspurt geëindigd en won Marino Basso voor de 2e maal in 3 dagen voor onze landgenoot Patrick Sercu. Is het voor Basso zijn 3e ritzege voor Sercu is het voor de 3e maal dat hij met plaats 2 moet tevreden zijn. Verder volgden op plaats 3 Noël Vanclooster, 4 Albert Van Vlierberghe en 5 Luigi Sgarbozza. Claudio Michelotto blijft leider. Morgen hebben de renners een rustdag.

    Het Criterium van La Souteraine (Fra) werd gewonnen door Eddy Merckx na 110km had hij 5” voorsprong op de Fransen Claude Mazeaud , 3e op 28” was Yves Hezard, 4e Jean-Claude Daunat, 5e Raymond Poulidor, 6e François Coquery, 7e Jean Jourden, 8e Jacques Botherel deze had 2’13” achterstand. 9e op 2’17” werd Charles Rouxel, en 10e op 3’05” Philippe Crepel. Op 3’14 hebben we 3 renners, 11e Bernard Thevenet, 12e Jean Dumont en 13e Daniel Samy, 14e Jean-Pierre Danguillaume op 3’34” en voor de 15e plaats op 3’39” won Albert Frigo de spurt van het peloton. Zowel Samy als Frigo zijn amateurs hors catégorie.

    De Nederlander Jan Janssen was te La Bastide d’Armagnac (Fra) 2e achter Cyrille Guimard en werd Jean-Luc Molineris 3e

    De Nederlander Jan van Katwijk won in eigen land het criterium van Hansweert, waar 45 renners de start namen om in 90 ronden 100km af te leggen. Toen na halfkoers Leo Duyndam en onze landgenoot Rik Mariën op het punt stonden om de groep te dubbelen reden 18 renners uit het peloton weg en zouden ook aansluiten. Vijf renners reden van de kopgroep weg en in de voorlaatste ronde liet van Katwijk zijn gezellen achter. Wim Bravenboer werd 2e op 10” voor Tino Tabak en Rik Mariën en de in België verblijvende Columbiaan Giovanni Jimenez.

    Blackpool-Penrith is de 1e rit in de Tour of Britain na de proloog gisteren zijn nu ook weer de Nederlanders die winnen na 148km is het Popke Oosterhof die met 30” voorsprong wint, 2e is Marcel Gaffajoli (Fra), en 3e de Zweed And.Gavertsson, Oosterhof is ook de nieuwe leider.

     

     

     

     

     

     

    31-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    Vandaag tijdens de 10e rit reden de renners van Forte dei Marmi naar Sestola del Falco waar boven op de Falco de eindstreep lag. De 1e klim van de dag de Galleria dei Cipollaio werd in groep overwonnen, het was Tosello die 1e doorkwam voor Urbani en Motta. Tijdens de afdaling naar de Foce della Radici was het Fabrizio Fabbri die wegreed en het gezelschap kreeg van Emilio Casalini en Michele Dancelli. Tijdens de beklimming van de Radici kreeg de beslissende vlucht vorm toen Lino Farisato aanviel, kwamen ook aansluiten, José-Manuel Fuente,Giancarlo Bellini, Donato Giuliani, Andres Gandarias, Juan-Maria Urubezubia,Vittorio  Urbani, Erik Pettersson Arturo Pecchielan, en Giovanni Cavalcanti. Op de top kwam Fuente als 1e door voor Farisato en Gandarias.Toen deze 2’ voorsprong hadden kwam er nog een reactie van Wladimiro Panizza (begin van de rit gevallen) met Roger Swerts en Tony Houbrechts zij naderden nog kort maar moesten zich toch gewonnen geven toen vooraan de strijd losbarste voor de overwinning. Op 2km van het einde reden op een steil stuk 4 renners weg waarvan Jose-Manuel Fuente won met 3” op Lino Farisato, 3e werd Erik Pettersson op 18” en 4e Arturo Pecchielan op 20”. 5e werd Giovanni Cavalanti op 30”, 6e Juan-Maria Uribezubio op 32”, 7e Donato Giuliani op 44”, 8e Andres Gandarias op 54”, 9e Tony Houbrechts op 1’10” en 10e Roger Swerts op 1’07” en 8” na Roger kwam hun medevluchter Wladimiro Panizza over de meet. Aan deze rit was nog een mooi verhaal verbonden, reeds voor de start was beslist dat Fuente de man van de dag zou zijn, aangezien hij sinds 30/5 van vorig jaar zijn verloofde kende wou hij Maria Elena een telegram sturen om de 1e verjaardag van hun verloving niet onopgemerkt te laten voorbij gaan. Koken kost echter geld,zijn ploegmaten beloofde hem dat hij de verdiensten van de dag kreeg om zijn wens te vervullen.

    In Nederland wint Gerben Karstens het criterium van Born hij legt de 120km af in 2.49’58”, 2e werd onze landgenoot Willy Vekemans en 3e Jan Krekels (Ned).

    Te Braunschweig in Duitsland hebben Luc Pels en de pas liefhebber geworden Guy Duchamps (dit jaar nog 4 zeges bij de Juniores) een mooie overwinning behaald. In de individuele rit van 80km werd Luc Pels 2e met 17 punten en was de winst voor Hans-Peter Jakst met 32 punten. In de ploegkoers ook over 80 km wonnen onze landgenoten. In het eindklassement ging Guy Duchamps met 31 punten, Luc Pels 25 punten vooraf en werd Hans-Jurgen Abels met 12 p. derde.

    In Groot-Brittannië ging de Tour of Britain voor liefhebbers van start in Blackpool met een proloog van 1,8km het was de Nederlander Fedor den Hertog die won voor Phil Edwards en Jan Aling (Ned).

     

    30-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ganshoren & Niel

    .

    In Ganshoren kwamen 71 renners aan de start waaronder een 20tal buitenlanders, voornamelijk Fransen om 1 grote ronde van 160km en 6 kleine van circa 5km af te leggen. Het was pas als men Nederbrakel  doorreed de 1e ontsnapping op gang kwam met De Geest,Verstraeten, Barras en Maes deze laatste zou door pech moeten achterblijven. Kwamen wel nog aansluiten, Abelshausen, David, Dury en Donie en liepen zij tot 5’ uit. Toen Ganshoren in zicht kwam was het Stevens die reageerde en Vrijders en Vandenberghe meekreeg, zij raapten Maes op en te Ganshoren waren ze tot 2’20” genaderd. Het was tijdens de 3e plaatselijke ronde dat Jos Abelshausen en Gerard David wegreden en in die volgorde over de meet kwamen. Maurice Dury werd 3e op 7”, voor de 4e plaats op 15” versloeg Noël Vantyghem in deze volgorde, Maurits Eyers, Georges Barras, André Mollet (Fra), Herman Vrijders, Eddy Verstraeten, Jacky Coene, Julien Stevens, Willy Donie, Willy De Geest en Frans Maes. De Brit Derek Harrisson won op 35” de spurt van het volgende groepje waarin Willy Vanden Eynde 22e eindigde. Op 2’05” won Raymond Staaegmans de spurt voor plaats 32.

    Ook te Niel was er 1 grote ronde van 140km om vervolgens 8 plaatselijke ronden af te leggen. Nadat Tony Daelemans al van bij de start was weggereden en het even alleen deed, waren het Van Schil en Deschoenmaecker die eventjes voorop reden. De man die het langst voorop reed was Eddy Peelman hij zou het 50km volhouden en als 1e in Niel aan de plaatselijke rondjes beginnen. Vanaf nu kwamen de aanvallen kort op mekaar en moesten Roger Cooreman en Ward Sels wegens pech achterblijven. Het was tijdens de voorlaatste ronde dat Ronny Vande Vijver en Raf Van Bruaene aanvielen, alhoewel Ronny bijna al het kopwerk deed was het Van Bruaene die de zege pakte. Op 40” was Roger Loysch de rapste van het peloton voor Richard Bukacki, Willy Moonen enz.

    De Ronde van Vlaanderen voor Liefhebbers met vertrek te Herzele en aankomst te Denderleeuw kreeg 115 renners aan de start. Reeds direct na de start was het Jan Vande Wiele die wegreed, hij kreeg de hulp van Pierre Bellemans, Luc Vanden Daele, José De Cauwer en Paul Aerts te Onkerzele na 40 km was hun voorsprong al 1’10”. Na 85km koers kwam alles opnieuw samen en was het 30km verder dat Omer Meeuws en opnieuw De Cauwer wegreden maar werden vlug opnieuw ingelopen. De volgende poging kwam er van nationaal kampioen Vic Peeters kon 20” voorsprong nemen maar werd na 10km opnieuw ingelopen, en op dat ogenblik viel de beslissende ontsnapping Theo Fierens en Marc Demeyer reden weg en hadden vlug 2 minuten voorsprong. Al kwam de groep terug tot 40” het was Marc Demeyer die won voor Theo Fierens, voor de 3e plaats was Louis Verreydt de snelste voor René Dillen, Rudy Rijpens, Ferdinand Peersman, Gustaaf Van Cauter, Freddy Missotten, Leon Thomas, Michel Pollentier, Aimé Delaere, André Peirsman, Karel Sels, Omer Meeus, Eddy Van Hoof, Freddy Maertens, Ghislain Van Landeghem, Daniel Pauwels, Gustaaf Verboven en met Hervé Vermeiren zijn we aan plaats 20.

     

     

    30-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    Na gisteren Tumellero is het nu Basso die voor Molteni wint. In de rit Casciana Terme – Forte del Marmi hebben de renners een snipperdag genomen zo kwam een volledig peloton naar de eindmeet. De voorbereiding van de Molteni’s was perfect, in de laatste kilometer was het Wagtmans die de leiding nam en werd afgelost door Vanspringel in de lange rechte lijn naar de eindmeet. Herman reed zo sterk dat hij zelfs wat voorsprong nam maar het was Sercu en Van Vlierberghe die reageerden en alzo Basso in een zetel naar de meet brachten. Werd Patrick Sercu 2e dan kwam een nog erg aandringende Dino Zandegu voorbij Albert Van Vlierberghe en werd Noël Vanclooster 5e. Claudio Michelotto blijft leider.

    Hier in de Giro viel ook nog ander nieuws te rapen, zo wist Florent Van Vaerenbergh te vertellen dat zijn ploeg hier te zwak uitviel en in afspraak met de bazen is beslist om volgend jaar met een volledig nieuwe ploeg te starten en men reeds de jonge Kamiel (Rik) Van Linden heeft aangetrokken. Wie ook naar de ploeg wil komen is Gianni Motta maar of men op zijn eisen zal ingaan is volgens Florent wat anders. Ook doen er in de Giro geruchten de ronde dat Roger De Vlaeminck volgend seizoen in Italiaanse loondienst zou rijden.

    De klassieke Ronde van Limburg (Nederland), kreeg 138 renners aan de start om 179km af te leggen op een heuvelachtig parcours, het was in de slotfase dat 8 renners zich konden afscheiden, in de laatste kilometer reed de Belg Jos Poelmans weg nam 100 meter voorsprong en werd in de laatste 50 meters nog overrompeld door de winnaar Henk Poppe, Arie Hassink, en Cees Priem, op 15” werd een andere landgenoot Wally Willemen 5e voor Roger Loysch (Houthalen)zat er nog een 19e plaats in.

     

    29-05-2011 om 07:49 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berendrecht en Liedekerke

    .

    In België werden vandaag 2 wedstrijden verreden: de Polderpijl te Berendrecht en te Liedekerke. Gastheer Frans Brands kreeg te Berendrecht het gezelschap van 47 collega’s waaronder natuurlijk enkele Nederlanders waaronder Leo Duyndam die de zegebloemen mee naar huis nam. Toen een 4tal, Willy In’t Ven, Jos Van Beers, Harry Van Leeuwen en Alfons Debal met 15” voorop reden en het peloton de kloof niet kon dichten is op minder dan 6km van het einde Duyndam in de achtervolging gegaan en kwam pas op 600meter van de streep aansluiten en reed in ruk door, 2e werd Jos Van Beers (Ned), 3e Willy In’t Ven, 4e Alfons Debal en 5e Harry Van Leeuwen (Ned). Op een kleine 100meter won Willy Scheers de groepsspurt voor Ronald De Witte en Christian Palka (Fra), thuisrijder Franske Brands werd 30e.

    In Liedekerke had men wat betreft deelnemers meer succes liefst 112 renners lieten zich inschrijven waaronder natuurlijk Willy Teirlinck uit het naburige Affligem. Men was er nog maar pas aan begonnen of 6 renners reden weg, kregen even later het gezelschap van een 8tal en rond km 50 kwamen ook Willy Teirlinck en enkele anderen mee vooraan. De laatste die aansloot was Jos Deschoenmaecker die op zijn eentje de sprong had gemaakt. Samen met zijn ploegmaat Jos Huysmans ging Deschoenmaecker direct in de aanval en kregen zij Eddy Goossens en de Columbiaan Giovanni Jimenez mee, even later kwamen ook Georges Vandenberghe, Etienne Buysse en André Dierickx aansluiten. Op 10km van de streep was het André Dierickx die solo naar de zege reed, op 25” werd Etienne Buysse 2e, Giovanni Jimenez 3e, Georges Vandenberghe 4e, Eddy Goossens 5e, Jos Deschoenmaecker 6e en Jos Huysmans 7e. De spurt van het peloton dat 1’ achterstand had werd gewonnen door Willy Teirlinck.

     

    29-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro-rit 8

    .

    Aldo Moser (7/2/34) wist voor de start van de 8e rit San Vicenzo-Casciana te vertellen dat hij 13 jaar geleden ook al de leiderstrui had gedragen, hij wel uit een rennersfamilie komt ook zijn broer Diego (12/2/47) rijd als knecht mee in dezelfde ploeg (G.B.C.) maar volgens hem heeft zijn jongste broer Francesco (19/6/51) en nu liefhebber de meeste klasse. Wat betreft de rit deze viel in de beslissende plooi na 95km. Nadat Wilmo Francioni een premie had gewonnen nam hij wat voorsprong en kwamen even later Pfenninger en Farisato aansluiten, even later kwamen ook Swerts en Laghi erbij en tenslotte sloten ook Basso, Tumellero, Passuelo,Simonetti, Poloni, Ritter, Uribezubia en Poggiali aan bij de vluchters. Aan de voet van de Monte Serra Buti hadden zij 10’ voorsprong, tijdens deze klim was het Swerts die samen met Farisato wegreed en moest Basso de rol lossen. Farisato kwam als eerste door op de col voor Swerts. In de lange afdaling vormde er zich een kopgroep van zeven. In het zicht van de meet was het Romano Tumellero die wegsprong en de rit won met 3” voor zijn ploegmaat Roger Swerts, Wilmo Francioni werd op 5” derde. Alto Moser moest zijn leiderstrui afgeven aan Claudio Michelotto. Voor Eddy Reyniers was er deze rit teveel aan hij kwam 26’49” na de winnaar over de streep en werd dus uitgeschakeld.

    28-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .

    De rit van vandaag Orvieto-San Vicenzo werd gekenmerkt door een aanval die door Roger Swerts was op gang gebracht. Voor de start had hij zijn ploegmaten Vanspringel en Wagtmans er van overtuigd om een vroege aanval te plaatsen. Want toen zij voor het seizoen hier in de buurt op oefenkamp waren met Eddy Merckx hadden zij verschillende malen een gedeelte van deze rit gedaan. Swerts ging als 1e weg Vanspringel reageerde en ook Gimondi was direct mee, en in 20km was er een kopgroep van 34 renners gevormd. Wie niet mee was waren Motta en Zillioli zij hebben samen met 10 andere 100km moeten jagen om bij de kopgroep te geraken. Juist na de bevoorrading ging Wagtmans er vandoor, Galdos was de eerste die reageerde daarna kwamen nog aansluiten, Gimondi, Panizza, Paolini, Pettersson, Michelotto, Tumellero,de 37jarige Aldo Moser en moest Vanspringel een geweldige inspanning leveren om bij de negen aan te sluiten. Van die 9 heeft Tumellero (Molteni) zich laten afzakken om mee afstoppingswerk te verrichten toen er 30km lang tussen koplopers en achtervolgers werd gestreden en de voorsprong steeds rond de 15” bedroeg. Het was op 70km van het einde dat de veer bij de achtervolgers brak en de koplopers met 6’25” mochten spurten voor de zege. Het was Felice Gimondi die verrassend won voor Rinus Wagtmans, Wladimiro Panizza, Enrico Paolini, Francisco Galdos, Gösta Pettersson, Herman Vanspringel, Claudio Michelotto en de nieuwe leider Aldo Moser.

    27-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro-rit 6

    .

    De 6e rit van L’Aquila naar Orvieto werd in het eerste gedeelte gecontroleerd door Gimondi die driemaal ten aanval trok maar natuurlijk geen vrijheid kreeg en het dan daar maar bij liet. Dan was het Herman Vanspringel die na 70km ten aanval trok met Polidori en Pfenninger en er alleen voor zorgde dat zij 1’ voorsprong hadden. Even is Herman er alleen op uitgetrokken kreeg het gezelschap van Guerra en Casalini, maar geplaagd door krampen moest hij de 2 laten rijden en werd door de groep ingelopen. Bij het naderen van Orvieto kwamen eerst 5 en dan nog eens 9 renners waaronder Sercu en Van Vlierberghe aansluiten. In de klim naar de aankomst konden Domingo Perurena, Lino Farisato en Arturo Pecchielan zich lichtjes loswerken en kwamen met 15” voorsprong in die volgorde over de streep. Dino Zandegu won de spurt voor de 4e plaats voor Albert Van Vlierberghe, Giancarlo Polidori, Patrick Sercu, en de rest van de 1e achtervolgers.

    26-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    25-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro rit 5

    .
    Lopez-Carril Vicente

    De 5e rit in de Giro bracht de renners van Pescasseroli naar de Gran Sasso (1e cat) onderweg werd nog de Calascio (2e cat) beklommen en kwam Lopez-Carill als 1e door voor Chiappano en Mori. Toen de laatste 10km van de Gran Sasso werden aangevat waren er nog 17 renners vooraan. Het was toen dat Tony Houbrechts is beginnen aanvallen om tenslotte bij zijn 4e poging kon enkel Lopez-Carill nog mee. Net als Tony wou wegwippen naar de zege kwam hij aanraking met een onvoorzichtige toeschouwer waardoor Lopez-Carill onbedreigd naar de overwinning kon rijden. Tony had 4” achterstand op plaats 3 volgde Pierfranco Vianelli op 28”, 4e werd Ole Ritter op 41” en als 5e hebben we een 2e landgenoot Roger Swerts hij had 50” achterstand.

    De Koninklijke Nederlandse Wielerunie heeft bij de UCI een protest ingediend betreffende de uitvoering van de medische controle in de Ronde van Spanje waar Wim Schepers positief werd bevonden. Het protest kwam er omdat niet de flesjes maar enkel de verpakking was verzegeld

    25-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!