Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    29-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Basso en Houbrechts

    In Spanje is met een proloog de Ronde van Levante van start gegaan, de zege was voor de Deen Leif Mortensen die de 4km aflegde in 4’47”, verder in de top5 niets anders dan Spanjaarden. 2e werd José-Antonio Gonzales-Linares op 1”, 3e Juan Zurano eveneens op 1”, 4e Miguel-Maria Lasa op 2” en eveens op 2” als 5e Luis Ocana.

    Derde dag in de Ronde van Sardinië en een tweede Belgische zege, maar werd de eindzege nu al verloren, dankzij Roger De Vlaeminck en Eddy Merckx. Beide renners bleven steeds in elkaars buurt, op de duur werd het zo erg dat zij gans achteraan gingen rijden. Toen aan kilometer 60 Ludo Van Der Linden ging jacht maken achter Polidori en Francioni die 1’ voorop reden, ging er een groepje mee met o.a. leider Basso, zelfs als een tweede groepje in de achtervolging ging kwam er geen reaktie van Eddy en Roger. De twee groepjes kwamen samen, en na 110km had de groep met Eddy en Roger reeds 3’ achterstand, en ging vooraan de Italiaan Perletto in de aanval en kreeg Tony Houbrechts als waakhond voor Basso mee. Houbrechts die steeds in het wiel van de Italiaan bleef, haalde het vrij gemakkelijk in de spurt met twee. Derde op 18” werd Patrick Sercu, Willy De Geest werd 4e op 21” en won Albert Van Vlierberghe op 22” de spurt voor plaats 5,van de rest van de kopgroep waarbij ook leider Basso. De groep Eddy & Roger kreeg 6’18” aan hun been.

    Aan de Azurenkust werd de vorige week uitgestelde G.P.van Roquebrunne verreden, spijtig voor de inrichters kwamen er niet te veel renners opdagen. De Belgen waren maandag al terug naar huis en van de 50 renners die waren ingeschreven namen er slechts 37 de start. De wedstrijd kende een lange ontsnapping van het duo Lebourhis en Rochat, zij werden echter tijdens de laatste klim op 20km van het einde ingelopen. De later winnaar Jean-Pierre Danguillaume sloeg daar toe, kreeg nog het gezelschap van 4 renners, in de afdaling kwam Campaner aansluiten maar moest Chappe de anderen laten rijden. Tweede werd de Zwitser Kurth Rub en voor Lucien Aimar was er plaats 3. Op plaats 4 eindigde Francis Campaner, 5e Joël Millard en 6e Jean Jourden. De geloste Georges Chappe werd toch nog 7e op 25”.

    Te Groningen in Nederland gaat vandaag de 6daagse van start, die in 1970 voor het eerst werd ingericht, en werd gewonnen door Jan Janssen en Peter Post en verleden jaar ging de zege naar her Duitse koppel Klaus Bugdahl-Dieter Kempen.

    29-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Winst voor Basso

    Tweede dag in de Ronde van Sardinië met twee halve ritten en tweemaal Basso als winnaar. In het eerste gedeelte van de tweede rit Cagliari-Sant’Antioco over 109km versloeg hij Albert Van Vlierberghe, Gerben Karstens; Patrick Sercu, Roger De Vlaeminck, Italo Zililoi, Eddy Merckx, Arnoldo Caverzasi, Michel Dancelli en met Jos Huysmans is de toptien compleet. In de tweede halve rit van Sant’Antioco naar Oristona was hij weer de beste nu voor Roger De Vlaeminck, Gerben Karstens, Patrick Sercu en Franco Bitossi. Nochtans was Basso mee betrokken in een ontsnapping die pas enkele kilometers voor het einde onder impuls van Merckx strandde. Eddy was na de rit niet mals voor De Vlaeminck die volgens hem door Tumellero werd afgelost. Volgens Roger heeft hij zich afgeduwd om een val te vermijden, en zei ook toen Merckx op het einde wegreed heb ik diep moeten gaan om een kloof van 20meter te dichten, en dat heeft mij de ritzege gekost. Na de ochtendrit nam Basso leiderstrui over van Roger.

    Frans Verbeeck behaald met Nice-Seillans al zijn 4e overwinning aan de Azurenkust. Pas gestart kregen de renners een onweer met regen en hagel te verduren zodat heel wat renners afstapten, waaronder alle Belgen behalve Verbeeck. Na 20km reden Jourden, Genty en Rivory weg en liepen tot 3’ uit. Half koers vond Verbeeck het wel en ging in de achtervolging en kreeg enkel Delisle mee, maar deze gaf Frans geen steun, zodat 50km voor de streep het peloton terug bij hen kwam. Maar Frans begon er nog eens aan en reed op zijn eentje naar de leiders, en versloeg hen nog in de spurt ook. Tweede werd Jean-Claude Genty, 3e Pierre Rivory en 4e Jean Jourden. De groepsspurt werd gewonnen door René Grelin.

    28-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK - veldrijden profs

    .
    Podium WK profs

    Met zijn zesde wereldtitel wordt Eric De Vlaeminck de enige recordhouder, tot gisteren moest hij het record delen met de Fransman André Dufraisse. Wat de wedstrijd betreft was er enkel Rolf Wolfshohl die de schade kon beperken en niet toeliet dat Eric meer dan 30” voorsprong nam. De duizenden Tsjechen hebben kunnen genieten van een crossdemonstratie van de wereldkampioen. Met de handen boven op het stuur beheerste hij de titelstrijd met een merkwaardige rust. Op plaatsen waar iedereen uit het zadel moest bleef Eric gewoon zitten. Met zijn vierde plaats maakte Albert Vandamme het Belgisch succes kompleet. Zeker als men weet wat hij op 19/2 in Zwitserland voor had en men toen van een maand rust sprak. Verder hebben Michel Baele en Julien Vanden Haesevelde er voor gezorgd dat België ook het landenclassement won.De uitslag: 1.Eric De Vlaeminck 23km in 1.08’04” – 2.Rolf Wolfshohl op 27”, 3e Herman Gretener 2’21”, 4e Albert Van Damme 2’28”. Julien vanden haesevelde werd 6e op 2’37” en Michel Baele 8e op 3’58”. België won met 11 punten het landenclassement.

    27-02-2012 om 07:02 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wielrennen - buitenland

    .
    Roger wint 1e rit

    Wat een weelde voor de Belgisch wielerwereld in het buitenland, 4 wedstrijden 4 Belgische overwinningen. Met de zege van Verbeeck gisteren is het 5 op 5.

    Met 60 zijn ze te Rome vertrokken voor de 1e rit van de Ronde van Sardinië, die na 153 km eindigde te Civitaecchia. Wie er niet bij is zijn Agostinho van wie men zonder nieuws is, Motta en Gimondi. Na 15km wandelen vond Merckx het welletjes waagde een uitlopertje, maar hernam vlug zijn plaats in her peloton. Eddy heeft het daarna nog enkele keren geprobeerd maar telkens zonder resultaat. Toen Roger De Vlaeminck op een lichte helling wat voorsprong nam was het Eddy met Zilioli die Roger terug tot de oprde riep. Nog enkele schuchtere pogingen werden ondernomen, maar enkel die Van Boifava scheen ernstig te zijn, maar de groep besliste er anders over. In de laatste km was het Roger De Vlaeminck die met een beslissende jump wat voorsprong nam en ook behield tot aan de meet. Op 2” werd Marino Basso tweede en de Nederlander Gerben Karstens derde. Verder in de top15,Patrick Sercu 5e, Albert Van Vlierberghe 6e, Willy De Geest 9e en Jos Spruyt 11e.

    In Spanje was er winst voor Eric Leman in de G.P.Orihuela, waar hij na 200km in een spurt met twee Domingo Perurena versloeg. Van Nederlandse zijde was Jos Van Beers 7e op 33” en werd 7” later Tino Tabak 8e , op plaats 10 eindigde Gérard Vianen op 52” en werd Cees Koeken 15e op 1’38”. Voor onze landgenoot Roger Rosiers (wiens schoonbroer Frans Verhaegen deze wedstrijd verleden jaar won) was er een 11e plaats met dezelfde tijd als Vianen.

    In Antibes-Frankrijk kwamen 84 renners aan de start,de 22jarige Willy Van Malderghem die nochtans half koers was gevallen, won met 28” voorsprong voor Emile Bodart en werd nog een landgenoot Georges Barras 3e. Dan volgden 2 Nederlanders Mat De Koning en Mathieu Pustjens en was plaats 6 voor Noël Vanclooster, 7e werd Aimé Delaere, 10e plaats was voor Marc Sohet en werd Joop Zoetemelk 11e. Op plaats 12 vier renners Willy In’t Ven, Vic Van Schil, Ben Janbroers en Derek Harrisson. Later zou Emile Bodart zijn 2e plaats moeten afstaan. Frans Verbeeck en een 6tal ploegmaten hebben de wedstrijd vroegtijdig verlaten met het oog op de wedstrijd van morgen Nice-Seillans.

    Te La Crau eveneens in Frankrijk was de zege voor Walter Godefroot die na 145km sneller was dan de Fransman Raymond Riotte, de Zwitser Kurt Rub, en de Fransman Georges Chappe. Op 18” werd Serge Guillaume 5e. Een 7e plaats op 1’14” was er voor Ronald Dewitte en een 10e voor Gérard David op 3’18”.

    Ook op de piste was het triomferen voor de Belgen, in Dortmund won Theo Verschueren voor 5.000 toeschouwers de “herkansing” van het wereldkampioenschap stayeren, verreden in 2 reeksen van 20km en 1 reeks van 40km. In reeks 1 was Cees Stam de beste voor Oudkerk, Verschueren, Kemper, Rudolph en De Lillo. De 2e reeks ging naar Kemper voor Verschueren, Stam, Oudkerk, De Lillo en Rudolph. Reeks 3 werd gewonnen door Vershueren voor Kemper, Oudkerk, Stam, De Lillo en Rudolph. De eindstand werd 1. Theo Verschueren 79,800km, 2e Dieter Kemper op 72meter, 3e Jaap Oudkerk op 330m., 4e Cees Stam op 360m., 5e Domenico De Lillo op 1.845m. en 6e Ehrenfried Rudolph op 1870meter. Bij de liefebbers ging de zege naar de Duitse wereldkampioen Horst Gnas die de 25km reed in 25’11”6, op 160 meter werd onze landgenoot Raymond Persijn 2e en had 10meter voorsprong op nog een landgenoot Ernie Blommaert, plaats 4 op 380meter was voor de Nederlander Gaby Minneboo, 5e werd de Duitser Neumann op 500 meter en 6e de Nederlander Albertus Boom op 590 meter

    Mooie overwinning voor onze landgenoten in een ploegkoers voor liefhebbers te Berlijn. Robert Maveau-Wilfried Wesemael wonnen een wedstrijd van 60km in een tijd van 1.17’01” en kregen volgende ploegen mee op het podium: 2e.Peter Vonhof-Jaroszewiczs en 3e Helbig-Behrendt.

    27-02-2012 om 06:55 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    Vandaag was er een A- en B-cross

    De A-cross van Wetteren werd gewonnen door Jos Pauwels die het in een spurt met twee haalde van Robert Vande Sompel en volgde Willy Vermarcke op 8”.

    In Zelzate was Julien Declercq de beste in de B-cross voor Freddy Naert en Alfons Van Parijs die 10” achterstand had.

    27-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-veldrijden liefhebbers

    .
    Podium bij de liefhebbers

    Voor Norbert Dedeckere is zijn 20e zege van het seizoen de wereldtitel geworden bij de liefhebbers. De renners die Norbert het meeste weerstand boden waren de Tsjech Fisera en de Duitser Renner, die in de vierde ronde zelfs 15” voorsprong hadden op Norbert. Titelverdediger Bertje Vermeire was niet in zijn normaal doen en was het vanaf de vierde ronde over. Onze twee andere landgenoten André Geirlandt die last had van griep en met een inspuiting reed en Jefke Thielemans kwamen na een slehte start in de top10 maar vielen dan terug. De uitslag: 1.Norbert Dedeckere 20km540 in 1.03’30” – 2.Milos Fisera op 5” en 3e Wolfgang Renner op 11”. De Nederlander Gert Wildeboeer werd 6e op 26”, onze landgenoot Bert Vermeire 10e op 1’06”, André Geirlandt 17e, Jefke Thielemans 18e en de tweede Nederlander in de uitslag is Gerrit Scheffer op plaats 19. Met 30punten werd België 3e in het landenclassement.

    Onmiddellijk nadat hij wereldkampioen was geworden kreeg hij het slechte nieuws te horen dat zijn tante aan de aankomstlijn door gauwdieven was bestolen. Haar handtas met 30.000fr. en al haar officiële papieren waren verdwenen.

    27-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Leo Arnouts

    Ondanks er morgen het WK is te Praag zijn er nog vier wedstrijden in het veld vandaag, 2 A-crossen, en 2 B-crossen.

    In Drongen won Marc De Block de A-cross met15” voorsprong op Rik Arnouts en werd Gérard David op 40” derde.

    In St.Kwintens-Lennik waar men slechts 19 renners aan de start kreeg voor hun A-cross was de zege voor Leo Arnouts, op 30” werd Jan Teugels 2e en moest Gust Badts als derde 2’10” prijsgeven.

    Ook in Hove kreeg men slechts 16 renners aan de start voor de B-cross hier was Jos Pauwels de beste voor André Vander Linden en de Nederlander Johannes Van Bokmeer

    Te Zandvoorde ging de zege in de B-cross naar Freddy Naert die 15” voorsprong had op Eric Desruelle en Lionel Dekeyser.

    26-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Luc Van Goidsenhoven: 10e

    Reeds in de eerste van de 12 ronden, die te St.Tropez moesten gereden worden, was het Verbeeck die er op uittrok, en kreeg het gezelschap van vijf anderen. In de 2e ronde vond Palka dat het niet rap genoeg ging en liet zijn metgezellen achter. Toen hij een voorsprong van 4’40” had reed hij lek en was het over. Er kwamen verschillende pogingen maar niemand geraakte weg. Bij de opgevers noteerden men deze van Walter Godefroot en Charly Grosskost winnaar van de 2 vorige editie’s. Toen in de 8e ronde Poulidor en Verbeeck aanvielen reageerde het peloton en werden de twee opnieuw gegrepen. Frans wou niet afgeven en reed 2 ronden later weg met zijn ploegmaat Walter Planckaert, die hij in de laatste kilometers achterliet. Frans won met 8”, ook Walter bleef nog uit de greep van het peloton, waarvan Jürgen Tschan de snelste was. Nog twee Belgen konden zich in de top10 plaatsten: Marc Sohet 8e en Luc Van Goidsenhoven 10e.

    26-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Truien en medailles

    Norbert Dedeckere die is vandaag zaterdag, nog altijd zonder nieuws van zijn broer, die aan de Tsjechische grens is opgehouden sedert donderdag, er was iets mis met zijn paspoort.

    De truien en medailles van de laureaten voor dit WK had de internationle unie in België laten maken, en aan de leiders van de Koninklijke Belgische Wielrijderbond gevraagd deze mee te brengen. Er heeft echter niemand van deze omvangrijke delegatie aan gedacht van die bestelling mee te brengen. Nu had men het geluk dat vandaag zaterdag nog enkele journalisten overkwamen en is men er in geslaagd iemand te vinden, zodat tenslotte alles in orde is gekomen.

    26-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afreis

    .

    Zaventem afreis naar Praag. René De Clercq (eerste invaller bij de profs) wijst naar de fiets van Norbert en zegt hiermee wordt U wereldkampioen.

    25-02-2012 om 06:19 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Georges Pintens

    Slecht weer te Menton, verschillende Italianen en Belgen waarbij Frans Verbeeck kwamen daardoor niet aan de start. Toch waren er nog 90 renners die de start namen. Eerste aanvallers waren Agostinho en Martoluzzo, toen die waren bijgebeend was het Christian Raymond die er vandoor reed en tot 3’ uitliep. Op 30 km van het einde werd Raymond ingehaald en was het onze landgenoot Georges Pintens die wegreed. Even later kwamen nogmaals Martoluzzo en Ricci aansluiten, maar moesten al vlug Pintens laten wegrijden, en zou Georges met 1’05” voorsprong winnen. Zijn 2 metgezellen werden nog ingehaald en voorbijgestoken door twee renners, waarvan Raymond Delisle 2e zou eindigen en zijn kompaan Carmine Preziosi die op 1’15” derde werd. Ook de groep heeft Martoluzzo en Ricci ingehaald en was het Gerben Karstens die op 1’35” de pelotonsspurt voor plaats vier won voor Emile Bodart, werd Willy Van Malderghem 9e, en de Nederlander Ben Janbroers 12e.

    In de Werner Seelenbinder Halle te Berlijn Oost-Duitsland werd het internationaal kampioenschap 1/2 fond verreden, de zege was voor de Oost- Duitser Wolfgang Schmelzer die na 20km 186meter voorsprong had op de Brit Roy Cox en werd Karl Kaminski (DDR) derde, op 850 meter als 4e volgde de Zwitser Robert Gübelmann en met 930meter achterstand werd Schramm (DDR) vijfde.

    25-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Frans Verbeeck

    Net als verleden jaar heeft Frans Verbeeck de G.P.van Monaco gewonnen waar hij toen Eddy Merckx versloeg. Dit jaar echter geen duel aangezien Eddy de voorkeur gaf aan een training met Jos Bruyère, zijn andere ploegmaats kwamen wel aan de start. De start werd gegeven aan circa 200 renners. Verbeeck voelde zich niet in zijn nopjes, door het slechte weer enkele dagen geleden, tijdens de G.P.van Nice had hij buikgriep gehad. Dit heeft hem echter niet belet een aanval te plaatsen tijdens de beklimming van de Turbie op 20km van het einde. Een tegenreactie van Rosiers, Van Schil, Houbrechts en Catieau kon niet baten. Aan de streep had Verbeeck 36” voorsprong op zijn vier achtervolgers waarvan Roger Rosiers de rapste was voor Vic Van Schil, Tony Houbechts en de Fransman José Catieau. Verder in de top20 vinden we volgende Belgen: 7e Jos Huysmans, 11e Raf Hooyberghs, 17e Ludo Vander Linden en 19e Jos Deschoenmaecker. Van Nederlandse zijde: 14e Mat de Koning en 15e Evert Dolman al deze renners eindigden op 1’10”.

    De Italiaan Felice Gimondi en de Duitser Sigi Renz hebben onder grote belangstelling de 6daagse van Milaan gewonnen. Met 525 punten bleven zij Gianni Motta-Patrick Sercu 381p. vooraf. Uitslagen van de overige Belgen: 7e Julien Stevens-Ole Ritter op 3 ronden. 10e Theo Verschueren-Tony Gowland(Gbr) op 8 ronden. Ook op 8 ronden Norbert Seeuws-Dino Zandegu als 11e. Wat bereft de Nederlanders: Lijn Loevesijn werd met Wolfgang Schulze (Duits) 5e op 2 ronden. 8e Piet de Wit- Luigi Borghetti (Ita) op 8 ronden.

    Bij de Liefhebbers was er een Nederlandse overwinning Cees Bal – Adriaan Van Tol wonnen met 1 ronde voorsprong op twee Belgische ploegen,Leon Daelemans – Clément Van Ransbeeck en Ernie Blommaert-Donald Zeebroeck.

    24-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    23-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    Gisteren heeft Eddy Merckx even zijn ploegmaats getest, hij wou als oefening eens echt koersen. Men is reeds vroeg aan de rit begonnen die de 200km zou overschrijden, men zou twee cols beklimmen. Roger Swerts die 4 dagen met een verkoudheid in bed had moeten blijven was er opnieuw bij. Voor de start liet Eddy weten dat hij ze er allen zou afrijden. Tijdens de eerste beklimmng werd er door Eddy even getest, om bij de tweede beklimming weg te rijden en de resterende 50km alleen te rijden. Eddy had ondanks men er alles aan deed om hem bij te benen,10’ voorsprong aan het einde van de oefenrit. Zaterdag zal Eddy met Vanspringel, Vander Linden, Huysmans en Vanden Bossche naar Rome afzakken om zondag te starten in de Ronde van Sardinië. De rest van de ploeg komt zondag te Antibes aan de start.

    23-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Roger De Vlaeminck

    Te Beausoleil won Roger De Vlaeminck die in een hels tempo de Turbie opreed en alzo de laatste vluchters Hooyberghs en Genty achterhaalde. In de eindspurt die werd betwist op een weg 500meter bergopwaarts, had de Italiaan Marcello Bergamo een 20 tal meter voorsprong. In een haakse bocht, waar de renners praktisch stilstonden is Roger uit het wiel van Verbeeck gesprongen en heeft niemand hem nog kunnen bedreigen. 1. Roger De Vlaeminck – 2. Marcello Bergamo – 3.Frans Verbeeck – 4.Walter Planckaert en 5. Giancarlo Polidori.

    22-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    21-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    De strijd Italië – Frankrijk om Merckx – Ocana aan de start te krijgen geven een nefaste invloed op de wielerkalender. Van 1948 t/m 1958 was er de “Desgrange-Colombo” een jaarkompetitie, gesticht door de vereniging van internationale klassiekers, met de bedoeling dat de grote kampioenen aan meer wedstijden buiten hun land zouden deelnemen. Nu is het zo dat de Italianen weer minder geneigd zijn om buiten hun land aan wedstrijden deel te nemen. Frankrijk heeft op dit ogenblik niemand als vedette, en Spanje heeft dan wel Ocana maar die verblijft meer in Frankrijk dan in Spanje. Het is ook deze laatste die aan de basis ligt van de strijd tussen de Fransen en Italianen. Komt Luis niet naar Italië (Giro) rijden dan moeten onze renners ook niet naar Frankrijk. En de Fransen die zeggen dan weer wij hebben er de renners niet voor. Zoals  ik reeds schreef dat op 18/2 dat Genua-Nice niet zou verreden worden, heeft ook het inrichten van de Ronde van Sardinië ook aan een zijden draadje gehangen. Deze zal wel degelijk doorgaan dank zij de deelname van Eddy Merckx. Ook het inrichten van het Kampioenschap van Zurich heeft aan een zijden draadje gehangen, en lieten de inrichters van het criterium van Hyères weten enkel in te richten als Eddy Merckx aan de start komt.

    21-02-2012 om 19:19 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Tijdens de wedstrijd:
    Ocana - Willy In't Ven- Merckx-De Vlaeminck

    Aan de Italiaanse Riviera waar het al 4 dagen regende, lieten de organisatoren de start van de G.P.van Laigueglia waaraan 155 renners deelnemen met 1uur uitstellen en de afstand met 40km verminderen. Op 1km van de streep waagde Roger De Vlaeminck zijn kans, maar was het Eddy Merckx die hem ging terughalen. In de eindspurt was het Wilmo Francioni die het haalde voor de Nederlander Harry Janssen die later zou gedeklasserd worden, Eddy Merckx kwam alzo op plaats 2, andere landgenoten in de toptien zijn: 4e Roger De Vlaeminck, 7e Lucien Van Lint, en 8e Georges Pintens. Op 10” won onze landgenoot Georges Barras de pelotonnsspurt voor plaats 11.

    .
    Wilmo Francioni wint te Laigueglia

    Liep het in Italië mis voor de Belgen in Frankrijk was Frans Verbeeck de beste. In Nice kwamen 70 renners aan de start, net als in Italië regende het. Bij een doortocht van Nice na 125km viel de wedstrijd in zijn beslissende fase, met een eerste aanval van Letort en Molineris, en even later probeerden Vanclooster, Raymond en Palka het. De beslissing leek gevallen toen het trio Bodart, Guillaume en Genty met 3’ voorsprong naar de laatste hindernis de Turbie op 25km van de meet reden. Toen is Frans Verbeeck in actie geschoten en reed alleen naar de drie leiders en kon op de top van de Turbie aansluiten. Frans liet de anderen terplaatse en won uiteindelijk met 1’05” voor zijn ploegmaat Emile Bodart die Serge Guillaume naar plaats drie verwees. Jean-Claude Genty werd op 2’01” vierde en bleef 2” voor op Noël Vanclooster en de rest van het peloton.

    Ook in Portugal is men er aan begonnen en werd de wedstrijd te Aveiro over 66km gewonnen door Wilson Sa Gomes voor Lino Santos Ferreira en Manuel Durao allen Portugezen.

    20-02-2012 om 06:47 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld


    .
    René De Clercq
    Vandaag stonden er 2 A-crossen en 2 B- crossen op de kalender in België, en 1 A-cross in Zwitserland.

    In Heusden (O.Vl.) waren de A en B-renners uitgenodigd. Robert Vermeire was de beste van 35 deelnemers in de A - cross, na 25km verreden in 1.10’ had hij 10” voorsprong op André Geirlandt die Julien Vanden Haesevelde voor plaats twee versloeg. Bij de B’s was de zege voor Jos Pauwels voor Robert Vande Sompele en Willy Vermaercke.

    Ottenburg gelegen op de taalgrens,kreeg voor zijn A-cross 27 renners aan de start en was het René De Clercq die het haalde met 20” op Leo Arnouts en 1’ op Jan Teugels.

    De tweede B-cross werd verreden te Beerst-Keiem en daar was men eveneens met 27 om te starten. Hier werd het een tweede overwinning van het week-end voor Norbert Dedeckere die 45” voorsprong had op Eric Desruelle en 2’30” op Freddy Naert. Voor Norbert zijn broer was er een 8e plaats op 5’15” wat twee plaatsen beter was dan Michel Pollentier.

    In Zwitserland won na gisteren Peter Frischknecht nu ook te Herzogenbuchsee, voor Heinrich Bertschi die op 1’48” volgde en werd Albert Zweifel met 2’02” achterstand derde.

    20-02-2012 om 06:47 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albert Van Damme

    .
    Berten op weg naar het vliegveld

    Pech voor Berten Van Damme, tijden de cross van Meilen in Zwitserland heeft Berten een voetverstuiking opgelopen toen hij over een beek sprong. Volgens de eerste vaststellingen zou hij een maand buiten strijd zijn, en is hij out voor het WK. Wat de wedstrijd betreft was het na drie ronden van de tien die moesten worden afgelegd dat er een kopgroep ontstond met Wolfshohl, Van Damme, Zweifel en Frischknecht. In de vierde ronde lieten Berten en Frischknecht de anderen achter en hadden in ronde acht al 1’25” voorsprong. Het was in de volgende ronde dat Berten zijn blessure opliep en was de weg vrij voor Peter Frischknecht die met 1’43” voorsprong won op Rolf Wolfshohl en werd Albert Zweifel op 1’45” derde. Voor onze landgenoot Michel Baele was er op 2’14” een 5e plaats, de Nederlander Albert Scheffer werd op 2’26” 9e en onze tweede landgenoot Freddy Nijs als 12e volgde op 3’10”.

    19-02-2012 om 06:35 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Jefke Thielemans de snelste te Hemiksem

    Het cross-seizoen loopt stilaan naar het einde en dat merkt men aan het aantal wedstrijden, met 2 A-crossen en 1 C-cross hebben wij het gehad voor vandaag.

    In Hemiksem kwamen 47 renners aan de start, tijdens de tweede ronde nam De Clercq het commando over van de Nederlander Zoontjes, en onder zijn impuls scheidde zich een groepje af met daarbij ook Arnouts en Scheirs, gevolgd door het drietal Thielemans, Pauwels en Ongenae. Reeds vlug moesten Zoontjes en Scheirs de rol lossen. Thielemans liet zijn gezellen in de steek, reed naar de twee leiders en kon in de derde ronde daarbij aansluiten. In de vijfde ronde kwamen Badts, Zoontjes en Ongenae opzetten maar konden de kloof niet dichten. Ongenae kreeg nog een probleem met de fiets en moest zijn 2 kompanen laten rijden. Een sterk rijdende Jefke Thielemans haalde het in een spurt met drie voor René De Clercq en Leo Arnouts. Op 300meter volgden Gustje Badts en Cor Zoontjes. Flory Ongenae werd nog 6e voor Jan Teugels, Rik Arnouts, de Nederlander Cock van der Hulst en sloot Alfons Van Parijs de top 10 af .

    In Middelkerke was er voor de A en C renners een wedstrijd. Met 40 stond men aan de start van de A-wedstrijd en was het Norbert Dedeckere die de 25km aflegde in 59’ wat 10” sneller was dan Eric De Vlaeminck, de derde Julien Vanden Haesevelde moest al 1’30” prijsgeven. Voor plaats 4 op 2’ kwam het tot een spurt tussen Gérard David en Freddy Naert door eerstvernoemde gewonnen. Voor Michel pollentier was er een 12e plaats.

    Bij de C’s waar 22 renners aan de start kwamen was de zege voor Wim Albrecht dit in een spurt met twee tegen Freddy Deschacht, op 15” werd Luc Naudts derde.

    19-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    De voor 5/3 aangekondigde wedstrijd Genua-Nice zal niet verreden worden. Aangezien er slechts 1 van de 5 Italiaanse ploegen zou aan de start komen heeft men in Parijs deze beslissing genomen. De afwezigheid van de Italiaanse ploegen komt omdat op 4/3 Sassari-Cagliari wordt verreden, en ook het feit dat in België het seizoen start met de Omloop Het Volk eveneens op 4/3 en de Ronde van Levant bezig is. Aldus was het onmogelijk een degelijk internationaal deelnemerslot aan te werven.

    In Milaan start de 6daagse en zijn van Belgische zijde aan de start Patrick Sercu met Gianni Motta, Julien Stevens met Ole Ritter, Théo Verschueren met Tony Gowland, Norbert Seeuws met Dino Zandegu. Voor Nederland rijden Léo Duyndam-Cees Stam , Lijn Loevesijn met Wolfgang Schulze en Piet De Wit met Luigi Borghetti.

    18-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse van Antwerpen

    .
    De winnende ploeg

    Op de laatste avond van de Antwerpse zesdagen kwam de verrassing van de ploeg Verschueren, bij aanvang van de dernyreeks die het laatste uur ploegkoers vooraf ging was het niet Theo Verschueren die de start nam maar René Pijnen. De Nederlander reed zo sterk dat hij iedereen op 1 of meerdere ronden reed. Hierdoor werd de ploegkoers nog maar een formaliteit, al kon de ploeg Sercu nog 1 van hun 2 ronden achterstand afpitsen. De eindstand: 1.Theo Verschueren-René Pijnnen-Leo Duyndam 876p. Op 1 ronde Patrick Sercu-Alain Van Lancker-Rik Van Linden 1047p. en 3e Graeme Gilmore-Wolfgang Schulze-Julien Stevens 434p op 3 ronden. Georges Claes (Zonhoven)-Leo Proost-Jos Van Olmen eindigden laatste met 421p. maar wel op 86 ronden.

    Bij de liefhebbers ging de zege naar het Nederlandse duo Cees Bal-Adriaan Van Tol zij hadden 1 ronde voorsprong op Leon Daelemans- Clement Van Ransbeeck en was de derde ploeg op het podium Ernie Blommaert - Donald Zeebroeck.

    17-02-2012 om 06:28 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Winnaar Krekels en ploegleider Pellenaers

    In de laatste rit in de Ronde van Andaloesië, Ronda-Malaga over 125km hoopten de Spanjaarden dat Gonzales Linares op 15” of Pedro Torres op 26” nog de eindzege zouden behalen. Maar buiten de col Viento was er geen enkele andere hindernis die het de Nederlander Vianen kon lastig maken. Enkel schuchtere pogingen werden telkens teniet gedaan. Op 32km van het einde kwam het ganse peloton voorbij de controlepost. Even probeerde Tabak het op 25km van de meet maar werd 13km verder te Torremolinos opnieuw ingelopen. In de straten van Malaga konden Perurena en Rodriguez zich lichtjes loswerken en won de rappe Domingo Perurena zijn 2e rit, J.M.Lopez-Rodriguez werd 2e en is op 15” Christian Callens 3e met in zijn zog drie Nederlanders, Jan Krekels, Joop Zoetemelk en Koeken. Er waren in deze laatste rit heel wat Belgische opgevers: Willy Vannest, Daniel Verplancke, Maurice Eyers, Noël Vantyghem, Frans Kerremans en Pol Mahieu. Van Nederlandse zijde was er enkel Pieter Hoekstra.

    Wat betreft de einduitslag werd Gérard Vianen eerst als winnaar uitgeroepen maar door het feit dat de winnaar van rit 3 Cees Koeken voor doping werd gedeklasseerd, en Krekels dus rit 3 won kreeg deze 15” bonificatie en werd alzo met 8” voorsprong winnaar van deze ronde en moet Vianen tevreden zijn met plaats 2. Eerste Belg werd Christian Callens op plaats 5 en werd ook 2e in het puntenklassement. Nog 1 Belg eindigde in de toptien, André Dierickx werd 6e. Voor Koeken is er een boete van 1.000 Zwitserse frank en 10 minuten straftijd.

    17-02-2012 om 06:27 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Gérard Vianen

    De vierde en voorlaatste rit in de Ronde van Andaloesië is door geen Nederlander gewonnen. De rit van Sevilla naar Ronda over een afstand van 190km was voor de Spanjaard Domingo Perurena die zijn medevluchter Pedro Torrès op 1” plaatste, op 12” won André Dierickx de pelotonsspurt voor Gérard Vianen die leider blijft en maakte Christian Callens de top5 vol. Joaquin Galera broer van de verongelukte Manuel heeft besloten met wielrennen te stoppen.

    16-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Delchambre wint

    .
    Bernard Delchambre

    Een verrassende zege te Aix-en-Provence, voor onze landgenoot en neo-prof Bernard Delchambre. Na 99km reed Delchambre met Jean-Claude Genty uit het peloton weg, en hadden spoedig een voorsprong van 48” op een groep van 28. Bij km 116 kwam de Duitser Jürgen Tschan bij de twee leiders en reden een maximale voorsprong van 2’58” bijeen. Aan de voet van de Col du Cengle was hun voorsprong tot 1’30” geslonken, maar konden zij het toch tot aan de meet volhouden. In de spurt won onze landgenoot vlot van zijn twee kompanen, Jürgen Tschan werd tweede en de Fransman Genty moest 10” prijsgeven. De spurt van de groep werd gewonnen door de Spanjaard Romano Tumellero voor de Fransman Daniel Ducreux en werd Roger De Vlaeminck 6e. Voor walter Godefroot was er een 13e plaats.

    Voor de derde dag op rij een Nederlandse overwinning in de Ronde van Andaloesië waar Cees Koeken de derde rit Cordoba-Sevilla wint voor Jan Krekels, J.M.Lopez-Rodriguez, Segundo Goicoechea, Ramon Saez en Jos Van Beers. De Nederlander Gérard Vianen blijft leider.

    15-02-2012 om 02:02 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse van Antwerpen

    In de 6daagse van Antwerpen werd de ploegkoers gewonnen door de ploeg Kemper-Bugdahl–Renz die de 60km aflegden in 1.07’42”, op 1 ronde volgde de ploeg Sercu–A.Van Lancker–Van Linden en werd de ploeg Stevens–Gilmore–Schulze derde. Om 23uur stond de ploeg Sercu-A.Van Lancker-Van Linden aan de leiding met 552punten voor de ploeg Verschueren-Duyndam-Pijnen met 406 punten.

    15-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse van Antwerpen

    .
    Leo Duyndam

    In de 6daagse Antwerpen blijven de ongelukken maar duren. Nu was het de Nederlander Léo Duyndam die in de tweede dernyreeks, toen hij in voorlaatste positie reed vooraan een klapband kreeg. Léo schoof onderuit tegen topsnelheid en schuurde langs de band en bleef vlak voor de toren liggen. Door een enige reactie in een fractie van een seconde kon gangmaker Maurice De Boever de vallende renner ontwijken. Een bijgeroepen dokter schreef Léo een uur rust voor, maar na een kwartier was Duyndam al opnieuw op de baan. Wat betreft oud Wereldkampioen Jan Janssen mag men gerust alle derny’s opbranden. Goed nieuws kwam er ook van Leon Engelen die opnieuw tot bewustzijn kwam, zouden de foto’s uitgewezen hebben dat het om een schedelbarst achter het oor zou zijn.

    Enkele uitslagen: De spurten van 15 uur werden gewonnen door Jan Janssen, Staf Van Roosbroeck, Georges Claes, Gerben Karstens en Alain Van Lancker. Die van 17 uur waren voor Jos van Olmen, Leo Duyndam, Rik Van Linden, Marcel Omloop en Julien Vermote. Wat betreft de stand om 17.30 uur stond de ploeg Sercu-Van Linden-Van Lancker met 527punten aan de leiding voor Verschueren – Pijnen – Duyndam met 398 punten. Al de andere ploegen staan op 1 tot 12 ronden.

    Verder werd er in het sportpaleis veel gesproken over Peter Post die na zijn val in de 6daagse van Rotterdam uit het ziekenhuis was ontslagen, en nu opnieuw is opgenomen. Men vreesde eerst voor een trombose, maar bleek achteraf niets van aan. Maurice De Boever die met Post had gebeld wist te vertellen dat het enkel om een ontsteking zou gaan, en dat Post wel heel veel last van pijn in de bekken heeft en last van sterk gezwollen benen.

    14-02-2012 om 07:12 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    Te Pula in Joegoslavië streed men vandaag in het veld voor de nationale titel, na 14km afgelegd in 27’11” mocht Cvetko Bilic de nationale trui aantrekken. In een spurt met twee was hij rapper dan, T. Kunaver en volgde de derde op het podium J. Briceli op 18”.

    14-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    De tweede rit in de Ronde van Andaloesië werd verreden tussen Granada en Cordoba maar is in dramatische omstandigheden geëindigd, na de aankomst werd vernomen dat de Spaanse renner Manuel Galera Magdelano is overleden in het ziekenhuis van Cordoba waar hij na zijn val werd heengebracht. Op ongeveer 95km van het einde tijdens de beklimming van een col van 3e categorie, terwijl hij wou schakelen is hij gevallen en met zijn hoofd tegen een rotsberm terechtgekomen. Met een gesloten peloton 55 man sterk werd er te Cordoba gespurt en kon men een nieuwe Nederlandse zege noteren, Jan Krekels versloeg onze landgenoot Christian Callens, de Spanjaard J.M.Lopez-Rodriguez werd 3e, André Dierickx vierde en leider Gérard Vianen vijfde. Onmiddellijk na de aankomst heeft de ploeg Karpy-Licor van de ongelukkige Galero besloten uit de wedstrijd te stappen.

    14-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden

    Heel wat bedrijvigheid in het veld de studenten streden voor de nationale titel, verder waren er 2 A-crossen, 1 B-cross, 1 C-cross, 1 Regionale en 1 voor de Ambachten.

     

     

    In Bertem was er de herkansing van het BK


    Val van Albert Van Damme in de 4e ronde, wanneer Eric De Vlaeminck en Michel Baele aan de leiding rijden. Julien Van Den Haesevelde kan Berten ontwijken en zal naar de leiders rijden.

    .
    De aan de leiding rijdende Eric De Vlaeminck zal in de zevende ronde opgeven met een verstuikte voet.


    Door de opgave van Eric kwam Berten opnieuw aan de leiding, kreeg nog pedaalbreuk maar kon met de fiets van broer Daniel die reeds had opgegeven verder rijden. Van Damme won uiteindelijk met 40" voorsprong op Michel Baele, Julien Vanden Haesevelde, Leo Arnouts, Jan Teugels, de Nederlander Gertie Wildeboer en werd de leider in de trouwe veldrijder Jos Thielemans 7e, ondanks twee valpartijen en een kettingbreuk.

    Marc De Block was de beste in Edelare waar voor de tweede A-cross van den dag 46 renners aan de start kwamen. Op 20" werd Rik Arnouts 2e voor André Geirlandt die op 1’ volgt.

    Te St.Jan-in-Eremo waar men met 33 renners het veld inreed behaalde Bertje Vermeire zijn tweede zege van het week-end. Hij had 20" voorsprong op Eric Desruelle en volgde Freddy Naert als 3e op 1’30". Van de volgende achtervolgers op 1’50" was Alfons Van Parijs de snelste.

    De C-cross van Beerst werd gewonnen door Wim Mijngheer die 10" voorsprong had op Gérard Devos en 40" op Wim Albrecht.

    Te Sint-Lambrechts-Herk waar men 18 rondjes moest afleggen kwamen voor de regionale cross 31 renners opdagen. In de 3e ronde reed Frans Mertens van de anderen weg, vergrootte stelselmatig zijn voorsprong, maar konden enkel Lievens en Looyen de schade beperken. Op 3 ronden van het einde gebeurde het, Mertens kreeg een felle inzinking en werd door zijn 2 achtervolgers ingehaald en achtergelaten. Het was Ward Lievens die zijn inspanning kon doordrijven liet ook de Nederlander Chris Looyen terplaatse en won met 58" voorsprong. Frans Mertens kon zijn 3e plaats behouden maar had al 1’17" achterstand. De 4e Frans Lemmens had al 3’10" achterstand.

    13-02-2012 om 07:53 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg - buitenland


    .
    Jos Vander Vleuten
    Te Alassio in Italië was er een crierium tipo pista deze werd gewonnen door onze landgenoot Georges Barras voor Franco Bitossi en Felice Gimondi.

    Te Cannes kwam na 160km de Italiaan Roberto Pogiali als 1e over de streep, hij had 47” voorsprong op de Fransman Michel Perin die de Italiaan Giuseppe Perletto versloeg voor plaats 2. De groepsspurt op 1’15” werd gewonnen door nog een Italiaan Pietro Campagnari voor Marino Basso en onze landgenoot Frans Verbeeck.

    Te Aix-en-Provence was het een Franse zege daar was Alain Santy de snelste voor Michel Dancelli, Ole Ritter, onze landgenoot Willy Teirlinck, Robert Mintkiewicz en nog een landgenoot Walter Godefroot.

    In Spanje ging de Ronde van Andaloesië van start te Malaga met een proloog die van geen tel was voor het classement deze werd gewonnen door de Nederlander Jos Vander Vleuten.

    De eerste rit werd verreden van Malaga naar Granada over 174km. Door een stevige tegenwind bleef het peloton gesloten. Op 60km van het einde kwam Antonio Garcia als eerste door op de Cuesta de la Reina. Eeen paar kilometers van het einde geraakten de Nederlander Gérard Vianen en de Spanjaard José-Antonio Gonzales-Linares voorop en was het de Nederlander die de rit won en de leiderstrui mocht omgorden. Op 22” was onze landgenoot Noël Vantyghem de snelste van het peloton voor nog twee Nederlanders Jan van katwijk en Adri Duycker.

    13-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationale Kampioenschappen - Buitenland

    .
    Lucien Zeimes

    Te Gärtringen nabij Stüttgart–Duitsland werd Rolf Wolfshohl voor de 13e maal kampioen van zijn land. Stonden mee op het podium, Karl-Heinz Kunde en Dieter Puschel. Bij de liefhebbers was de nationale trui voor Wolfgang Renner die Karl Stähle en Klaus-Peter Thaler in die volgorde mee op het podium kreeg.

    Ook in Frankrijk te Saint-Leu-d’Esserent volgde Jean-Michel Richeux zichzelf op en werd Pierre Benet 2e en André Wilhelm 3e.

    In Italië werd het NK verreden te Velletri en won Renato Longo zijn negende titel op rij, hij had 1’45” voorsprong op de liefhebber Franco Vagneur die de trui bij de liefhebbers mocht omgorden. Als 3e kwam op 2’15” Lucio Colzani (liefhebber) over de streep. Als 4e op 2’30” kwam Giovanni De Franceschi als 2e prof over de meet. Op plaats 5 met 2’43” achterstand was het opnieuw een liefhebber Giovanni Flaiban, ook de 5e Luigi Torresani is liefhebber en volgde op 4’15”.

    Na afloop werden de namen vrijgegeven voor het WK, deze zijn de 2 profs in de top 5, aangevuld met Tino Conti en Pietro di Caterina. Bij de liefhebbers zijn de vier plus Franco Livian aangeduid.

    In Luxemburg te Hesperange verlengde Lucien Zeimes ook zijn nationle trui hij had 27” voorsprong op Lucien Didier en 52” op Johny Michely.

    Het 35ste kampioenschap veldrijden in Spanje vond plaats te Arechavaleto en verlengde José-Maria Basualdo zijn titel, op de 2e plaats eindigde de liefhebber Pedro Moreno en mocht de nationale trui bij de liefhebbers omgorden. Op de 3e plaats eindigde Alfredo Irusta die zilver behaalde bij de profs. Met zijn 4e plaats behaalde José-Antonio Martinez-Albeniz het zilver bij de liefhebbers, het brons bij de liefhebbers was voor Nicolas Mendijur die 5e werd en José-Maria Gonzales met zijn 6e plaats had brons bij de profs.

    Wat de anderen vijf kunnen kan ik ook dacht de Tsjech Vojtech Cervinek en werd dus ook maar zijn eigen opvolger, op het parcours van het WK te Praag, hij had 53” voorsprong op Milos Frisera en 1’02” op Jiri Mudryck en volgde als 4e Pavel Krejci op 1’52”. Deze vier renners zullen op 27/2 aan het WK in hun land deelnemen.

    13-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse van Antwerpen

    .

    Zondagnamiddag heeft de nationale kampioen achter derny’s bij de liefhebbers Clément Van Ransbeeck een nieuw record 10km gevestigd. Dit record stond reeds sinds 1962 op naam van Romain De Loof met een tijd van 9’53”. Van Ransbeeck met zijn tijd van 9’36”4/10 deed ruim 16” beter, na 5km was zijn tijd 4’58”.

    Bij de profs werd de ploegkoers over 25km gewonnen door de ploeg Sercu-Van Linden-A.Van Lancker. De dernywedstrijd werd gewonnen door Pijnen die de 20km afglegde in 20’, Van Linden werd 2e. De ploeg Sercu-Van Linden-Van Lancker had zondagavond de leiding voor de ploeg Verschueren – Duyndam – Pijnen.

    13-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jos Boons

    .

    Voor Jos Boons was er een origineel verjaardagscadeau, net vandaag dat hij 29 werd kreeg hij van Firmin Verhelst een contract aangeboden. Jos die in 1963 tweede werd in het Bk voor militairen, werd in 1964 Belgisch kampioen bij de liefhebbers. Op 11/8/1965 werd hij prof bij de ploeg Mann. In 1967 behaalde hij de nationale titel bij de profs. Zowel in 1968 als in 1969 behaalde hij met Lierse BC de Nationale als de Provinciale titel interclubs. In 1970 reed hij voor Goldor-Fryns maar waren een 3e plaats te Helchteren en een 4e te Melsele zijn beste uitslagen. Het seizoen 1971 begon hij als individueel om vanaf 1/4 voor het Duitse Bika-Milupa te rijden maar behaalde geen noemenswaardige uitslag. Morgen vertrekt hij met o.a. Frans Brands naar Italië zie ploegvoorstelling 7/2. Wat Verbeeck op mijn leeftijd vermocht, kan ik ook wel aan deze woorden kwamen uit Jos zijn mond.

    13-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Albert Van Damme

    Voor vandaag staan er 2 A-crossen, 1 B-cross en een C-cross op de kalender.

    Te Adinkerke was Robert Vermeire de betere van zijn 24 tegenstrevers. Na 25km had hij 15” voorsprong op Eric Desruelle en volgde Norbert Dedeckere op 1’20”. Voor wegrenner Michel Pollentier die regelmatig het veld induikt was er een 6e plaats op 2’30”.

    In Nieuwerkerke op de tamelijk zware omloop van de wijk Edixvelde moest Berten Van Damme slechts heel even het gezelschap dulden van Van Den Haesevelde die tweede werd op 30” en André Geirlandt die op 1’ derde werd.. Vanaf de derde ronde rukte hij onbedreigd op naar zijn 27ste zegepraal van het seizoen. plaats 4 met 1’20” achterstand was voor Michel Baele. Voor Jos Thielemans was er een 7e plaats op 3’10”.

    In Kluisbergen had men de B & C-crossers uitgenodigd. Inde categorie B ging de zege naar Leo Arnouts die 15” voorsprong had op de Nederlander Gertie Wildeboer die Willy Vermaercke naar plaats 3 verwees. Bij de C’s won Antoine van Hoorenweghe met 1’ voorsprong op Wim Albrecht en Luc Naudts.

    12-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse van Antwerpen

    .

    Pech blijft de ploeg Robert Maveau-Leonard Engelen achtervolgen. Op de tweede avond na amper 5 minuten wedstrijd bij de liefhebbers is Leonard Engelen zwaar ten val gekomen. Engelen wiens deelname verleden week nog onzeker was daar hij geplaagd werd door griep, raakte het achterwiel van De Valckeneer en kwam zwaar ten val. Men bracht hem naar de infirmerie waar men na eerste diagnose een hersenschudding vaststelde. Voor alle zekerheid werd hij overgebracht naar het St.Bartholomeus-ziekenhuis te Merksem, waar na een grondig onderzoek men tot de vaststelling kwam dat hij een vrij zware schedelbreuk had opgelopen juist achter het oor. Men besloot echter hem over te brengen naar het Bunge instituut van de Universiteit van Antwerpen waar men meer gespecialiseerd is voor zulke gevallen.

    Enkele uitslagen van vandaag bij de Profs: Afvalling-1.Sercu-2.De Wit - 3.Baert - 4.Omloop - 5.Poppe-6.Bugdahl -7.Vermote-8.Stam-9.Proost-10.Verschueren-11.Bracke en 12.Stevens.

    Om 23uur stond de ploeg Verschueren-Duyndam-Pijnen aan de leiding.

    Bij de liefhebbers werd de 2e rit van hun 6daagse over een afstand van 40km gewonnen door het Nederlandse koppel Cees Bal-Adriaan Van Tol. Aan de leiding staat het Britse duo Thomas-Bennett.

    12-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    11-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse van Antwerpen

    .

    In Antwerpen is vandaag de 6daagse van start gegaan, de eerste editie werd verreden in 1934 en waren de Nederlanders Jan Pijnenburg-Cor Wals de winnaars. Vanaf 1956 is men overgeschakeld van ploegen van twee naar ploegen van drie renners. Deze editie werd gewonnen door Reginald Arnold(Aus)-Stan Ockers-Jean Roth (Zwit). Verleden jaar was de zege voor de Nederlandse ploeg Léo Duyndam-René Pijnen-Peter Post. Ook de liefhebbers rijden hun 6daagse, echter wel met ploegen van twee renners.

    Er was ook de G.P.Georges Ronsse achter zware motoren dat werd gewonnen door de Nederlander Jaap Oudkerk die de 30km afhaspelde in 27’49”. Op 490meter werd de Italiaan Domenico De Lillo tweede, de Fransman Bernard Guyot als 3e volgde op 555m., vijf meter na hem kwam de Brit Norman Hill over de finish, als 5e kwam de Spanjaard Amalio Hortelano met 1495meter acherstand over de meet.

    Bij de liefhebbers was er een zware val van Robert Maveau die ploeg vormt met Leonard Engelen, Robert zijn fiets brak in twee maar kwam de renner er zonder ernstige verwondingen van af.

    11-02-2012 om 05:55 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Hans-Jürgen Geschke
    Een week nadat in de Werner Seelenbinder Halle te Berlijn Oost-Duitsland het Internationaal kampioenschap ploegkoers was verreden waren nu de spurters aan de beurt voor het internationaal kampioenschap. Ook nu was België vertegenwoordigd, Manu Snellinckx werd er 4e, de titel ging naar Hans-Jürgen Geschke voor Karl Richter en Werner Otto.

    11-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Een tweede Belg op het podium sinds het begin van het nieuwe wielerseizoen. Daniel Van Ryckeghem werd de Bességes 3e op 47” van winnaar Jean-Luc Molineris die 17” voorsprong had op Guy Maingon. Op plaats 4 eindigde Pierre Rivory en werd de top5 volgemaakt door Daniel Ducreux.

    10-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patrick Sercu

    .
    Patrick Sercu

    Na een rustkuur te Saas Fee is Patric Sercu aan de voorbereiding van het nieuwe wegseizoen begonnen. Waar hij in het eerste jaar bij Dreher enkel Bernard Vandekerkhove als Belg in de ploeg had, moest hij in het verleden op uitzondering van Ole Ritter het met Italianen bolwerken en voelde zich wat verlaten in de ploeg. De komst van Roger De Vlaeminck, Julien Stevens en Julien Van Lint naar Dreher dit jaar geeft hem meer vertrouwen en zal hij er niet meer alleen voorstaan. Wat betreft de Giro die hij voor de 3e keer zal rijden wil hij graag enkele ritten en het puntenklassement winnen. Met negen zesdaagse en de Ronde van Sardinië en Tirreno-Adriatico in de benen zal hij gewapend zijn voor Milaan-San Remo en de andere Italiaanse klassiekers.Waar eerst de Katalaanse Week was voorzien zal men in de plaats naar België afzakken en via de Ronde van België zich voor de volgende klassiekers voorbereiden.

    10-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    Luis Bergareche organisator van de Vuelta heeft de editie ’72 voorgesteld. In 17 ritten zal men ongeveer 3.100km afleggen. De inrichter hoopt op een 100tal deelnemers, waaronder hij graag Eddy Merckx en Luis Ocana zou hebben. Op donderdag 27/4 zal men te Fuengirola met een proloog over 6km starten. Driemaal zullen de renners op 1dag twee ritten moeten afwerken. Op 3/5 bestaat de 6e rit uit : a) een rit in lijn van 120km en b) een ploegentijdrit van 6,6km. Op 6/5 zijn er opnieuw twee ritten a) een rit in lijn van 118km en b) een klimtijdrit (Montjuich)- Ook op de laatste dag 14/5 rijd men een rit in lijn en een tijdrit. Er staat geen rustdag op het programma.

    09-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    08-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bert Vermeire

    .

    Even terugblikken op het BK veldrijden bij de liefhebbers. Net zoals bij de profs reed Bertje Vermeire van bij de start tot aan de finish alleen voorop, ondanks dat hij tweemaal lek reed. Het waren enkel Geirlandt en Dedeckere die tot het einde hebben stand gehouden. Voor Bert kwam er het vooral op aan zijn zelfvertrouwen terug te vinden, na een aanhoudende griep waarvan hij pas bij het begin van het jaar verlost was na een verblijf in het Zwitserse gebergte. Zijn echtgenote zei na afloop dat Bert er weken voor gewerkt en getraind heeft en zij hem zeker zal vergezellen naar het WK in Praag.

    08-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goldor - Ijsboerke - Bertin

    .
    Willy Planckaert

    In “ ’t Lachriet” te Lichtaart is de ploeg Goldor-IJsboerke-Bertin in aanwezeigheid van een 150tal genodigden voorgesteld. Het is voor het achtste jaar dat Goldor met een wielerploeg aantreed. Voor dit jaar werd Ijsboerke de nieuwe co-sponsor en rijd men op fietsen Bertin. Had men verleden jaar met eerder bescheiden ambities het seizoen aangevangen, was het met 42 overwinningen, waarbij twee ritzeges in de Vuelta een zeer geslaagd seizoen. Sportdirecteur Firmin Verhelst liet weten dat men alle Belgische klassiekers zal rijden. Verder staat de deelname vast aan: Tirreno-Adriatico, de Dauphiné Libéré, de Vijfdaase van Duinkerken, in Engeland zal men aan een rittenwedstrijd deelnemen. Ook Milaan-San Remo en de Vuelta zal men betwisten. In deze ploeg verwacht men veel van Willy Planckaert en Ward Sels. Verder bestaat de ploeg uit: Frans Brands, Richard Bukacki (Ned), Emile Cambré, Georges Claes (Kerkom), Alfons Debal, Eddy Demedts, Theo Fierens, Herman Flabat, Tony Gakens, August Herrijgers (zal in de loop van het seizoen prof worden), Fernand Hermie, Hubert Hutsebaut, Alfons Leenen, Frans Maes, Hendrik Mariën, Frans Melckenbeeck, Victor Peeters, Leo Proost, Willy Scheers, Alfons Scheys, Norbert Seeuws, Frans Staes, Leon Thomas, Ronny Van de Vijver, Julien Van Den Haesevelde, Albert Vande Moortel, Herman Vrijders, Ernie Wielandt. Men zal het seizoen in België voorbereiden, maar een achttal renners trekt op initiatief van Brands op eigen kosten naar Italië, zullen aldaar ook aan wedstrijden deelnemen om vervolgens naar Frankrijk af te zakken waar men zal deelnemen te Menton en Monaco en zullen enkele dagen voor Gent-Gent opnieuw in België zijn.

    07-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    De 23 jarige Christian Blain van de Franse ploeg Sonolor heeft in Frankrijk de vijfde Grote Wielerprijs van Montauroux gewonnen, hij had na 78km 8” voorsprong op zijn landgenoot Mariano Martinez en 13e op Joël Miljard. In de top10 geen Belg of Nederlander.

    In Italië werd er vandaag de eerste wedstrijd verreden en behaalde neo-prof bij de ploeg Van Cauter Adolf Huysmans uit Tisselt een 3e plaats achter de twee ploegmaten bij Ferretti winnaar Wilmo Francioni en Arnaldo Caverzasi.

    Nationaal kampioenschap Italië indoor te Milaan:

    Giordano Turrini werd kampioen snelheid voor Luigi Borghetti en Giuseppe Beghetto. Kampioen achtervolging werd Pietro Guerra die de 4km aflegde in 4’58”6 tegenover de 4’59”8 van Gianni Fusar-Imperatore, het brons was voor Adriano Pella. De titel in het omnium was voor Marino Basso met 20 punten voor Cipriano Chemello 18p., Dino Zandegu 18p., Franco Bitossi 16p., en Romano Tumelero 8 punten. Bij de liefhebbers ging de titel naar het duo Ezio Cardi-Giorgio Morbiato.

    In Zwitserland werd er te Wädenswil gestreden voor de nationale titel in het veld, het was Herman Gretener die de titel won, hij had 24” voorspron op Peter Frischknecht en 1’31” op Albert Zweifel. In de categorie B won Willi Lienhard de titel.

    In Frankrijk werd de internationale cross van Conflans-St.Honorine zonder al te veel moeite gewonnen door de Duitser Rolf Wolfshohl, hij had 4’10” voorsprong op de Fransman André Wilhelm en 4’28” op diens landgenoot Pierre Bernet, voor Cyrille Guimard was er op 5’45” een vierde plaats.

    06-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK-veldrijden

    .
    Michel Baele knap 3e
    Op de Malheide ging vandaag het BK veldrijden door, in de categorie A reden ook de corporatieven mee, zodat men met 35 aan de start stond, 9 profs en 26 corpo’s. Bij de profs ontbrak Gustje Badts door ziekte en kwamen André Dierickx en Herman Flabat niet aan de start, bij de corpo’s ontbrak titelhouder René Cortens die bij zijn stervende moeder bleef .In de B categorie namen 47 renners de start en tenslotte waren er 23 die streden voor de titel bij de C’s. Op de omloop was naar schatting een 6.000 toeschouwers. Het verwachte duel tussen Eric De Vlaeminck en Albert Van Damme is er echter nooit gekomen. Reeds van bij de start plaatste Eric een geweldige spurt op de lange asfaltbaan en ging in het spoor van Flory Ongenae het veld in. Reeds na de 1e ronde had Eric 20” voorsprong op Albert. Toen Albert in de 3e ronde nog eens tegen de grond ging was het helemaal over. Ook Eric had nog 3 ronden voor het einde een lekke tube en had zelfs geen reservewiel met crossbandjes zodat hij geen risico’s meer nam. Eric won uiteindelijk met 49” voorsprong op Albert en behaalde Michel Baele met zijn derde plaats op 2’18” het brons. Met zijn 8e plaats werd Camille Dedeckere kampioen bij de corporatieven. De titel bij de liefhebbers ging naar Bertje Vermeire die André Geirlandt (zilver) en Norbert Dedeckere (brons) mee op het podium kreeg. In de categorie C was de zege voor Henri (Rik) Vandenbrande voor Wim Albrecht en Freddy De Schacht.

    Dit BK is niet rechtstreeks uitgezonden door de B.R.T. vanwege te veel uithangborden en wimpels op het parcours. Het was Wim De Gruyter chef van de sportdienst die aanwezig was met Fred Fe Bruyne en zijn staf die deze beslissing nam.

    Na de wedstrijd heeft Eric De Vlaeminck verteld hoe hij louter per toeval veldrijder werd. Toen ik mijn eerste koersfiets had gekocht met de bedoeling in het Kuipje te gaan rijden, is dat afgebrand. Daar ik niet kon wachten tot het wegseizoen begon ben ik maar in het veld gaan rijden.

    06-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veld & Piste buitenland

    .
    Rolf Wolfshohl

    In Keulen was Rolf Wolfshohl de beste crosser hij legde de 21,6km af in een tijd van 1.06’55”, de 2e plaats was voor Dieter Puschel en ook Karl-Heinz Kunde stond mee op het podium.

    In de Werner Seelenbinder Halle te Berlijn Oost-Duitsland werd het internationaal kampioenshap ploegkoers voor liefhebbers verreden. De zege was voor Thomas Huschke-Heinz Richter die in 100’ liefst 78km147 aflegden wat een nieuw record was. Op de 2e plaats eindigden Bern. Fielsch-Wolfgang Schmelzer, de derde stek was voor Manfred Ulbricht-Herbert Richter. Onze landgenoten Clement Van Ransbeeck-Marc Van De Putte werden vierde.

    05-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerps sportpaleis

    .
    Robert Van Lancker

    De meeting in het Antwerpse sportpaleis stond in het teken van een duel Sprint tussen Loevesijn-Van Lancker en een duel achter derny tussen Verschueren-Van Linden. In de sprint verreden in 2 reeksen over 3 ronden was Van Lancker tweemaal de betere van Loevesijn. De tijdrit over 250meter met stilstaande start was eveneens voor Van Lancker. De tijdrit over 500meter in vorm van een achtervolging staande start was Van Lancker weer de beste, enkel de 1km tijdrijden met vliegende start werd gewonnen door Loevesijn. De eindstand werd dus 1.Robert Van Lancker 5 punten tegenover Leijn Loevesijn 7 p.

    In de wedstrijd Verschueren-Van Linden waren er ook 5 duels. De 10km in lijn achter derny was voor Verschueren, ook de 5km achtervolging achter derny was voor Theo. De 500m. tijdrit staande start was dan voor Van Linden, die tevens de puntenkoers over 9 ronden met 3 classementen won. In de 1km achter derny met vliegende start was Theo weer de beste. Theo Verschueren 7punten won het duel tegen Rik Van Linden 8 punten.

    Ook was er een achtervolgingswedstrijd van 5km dat werd gewonnen door Ferdinand Bracke in een tijd van 5’58”2/5 tegen 6’02”2/5 voor Dirk Baert.

    In het nevenprogramma waren er de finales voor de jeugd. Bij de nieuwelingen won Cornelis Curvers de wedstrijd op eigen kracht 2e werd De Feyter, 3e Wuyts, 4e Andries die eindwinnaar werd van het seizoen 1971-’72.

    Bij de juniores werd de puntenkoers gewonnen door Pierre Helms 12p. voor Michel Peeters 6p en werd Willem Peeters 4p. met zijn 3e plaats eindwinnaar van het seizoen ’71-’72.

    Bij de liefhebbers was er de finale afvallingskoers winnaar werd Jan Raas (Ned) voor Alex Van Linden, Huybrechts en werd Gerrie Van Gerwen (Ned) met zijn 4e plaats eindwinnaar van het seizoen ’71-’72.

    De finale omnium juniores bestond uit 3 reeksen. Reeks 1: puntenkoers hier was de zege voor Leo V an Thielen. Reeks 2: 500m. tijdrijden was voor Decleir.de 3e reeks Australische achtervolging over 3km werd gewonnen door Coppers. De eindzege was voor Leo Van Thielen 6p.voor Herman Van Gansen 7p., 3e werd André Coppers 8p en 4e Decleir met 9 punten.

    Voor de liefhebbers was er ook de finale ploegkoers over 40km. In deze proef waren de Nederlanders Cees Bal-Adriaan Van Tol de besten. Hun landgenoten Klaas Balk-Roy Schuiten werden tweede en werden onze landgenoten Robert Maveau-Leonard Engelen derde. Op 1 ronde werd de ploeg Alex Robberecht-De Bode 4e. Met hun 5e plaats waren Ernie Blommaert-Donald Zeebroeck de eindwinnaars van het seizoen ’71-’72.

    05-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste wedstrijd in Frankrijk

    .

    Vandaag is in Frankrijk het nieuwe wegseizoen op gang geschoten. Te St.Raphaël was na 130km Serge Lapebie sneller dan zijn 2 medevluchters Alain Van Lancker en Daniel Rebillard. Op 4’35” volgde Jacques Botherel die 1’ voorsprong had op de g roep

    05-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste

    .

    In Milaan werd het kampioenschap van Italië halve fond verreden. De zege was voor Domenico de Lillo die in 20’34” de 20km aflegde. Op plaats twee eindigde Alberto Della Torre, derde man op het podium was Carlo Rancati.

    In Nederland werd te Rotterdam het NK ploegkoers betwist. Door in 60 minuten 49km960 af te leggen werden Gerben Karstens-René Pijnen de nieuwe kampioenen. Voor Gerard Koel-Wim Bravenboer was er de 2eplaats en stonden Gérard Vianen-Albert Van Midden als 3e mee op het podium.

    04-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    03-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salvarani

    .

    Vandaag was het voor de ploeg Salvarani met onze twee landgenoten Tony Houbrechts en Guido Reybroeck die reeds 14 dagen verblijven in het hotel Splendid Mare te Laigueglia een rustdag. Grote pechvogel in de groep is Reybroeck die op de Antillen zijn oefeningen heeft moeten stopzetten en moet nu enkele dagen het bed houden. In de 2 weken dat men hier is werd de afstand van 50 naar 200km per dag opgevoerd. De 3 renners die op dit ogenblik al een sterke indruk laten zijn volgens ploegleider Adorni, Houbrechts, Zilioli en Basso. Kopman Gimondi die bekijkt alles rustig en laat zich gewoon in de wielen meedrijven, dit in het vooruitzicht van de 6daagse van Milaan (18-24/2). Wanneer die wedstrijd achter de rug is zal hij zich pas op het wegseizoen voorbereiden. Op 12 februari wordt de ploeg in Milaan aan de pers voorgesteld, om vervolgens de volgende dag te starten in de GP van Cannes.

    03-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    02-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Molteni

    .
    Michel Van Vlierden

    Eddy Merckx en zijn ploeg vertrekken deze namiddag naar Italië om er te Laigueglia het seizoen voor te bereiden. Volgende renners reizen mee af: Vic Van Schil, Jos Huysmans, Roger Swerts, Herman Vanspringel, Jos Deschoenmaecker, Marc Lievens, Jos Bruyère, Jos Spruyt, Georges Barras, Frans Mintjens, Georges Vanconingsloo, Willy In’t Ven, en de 2 neo-profs Ludo Van Der Linden en Michel Van Vlierden.

    02-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    01-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertekamp 1972

    .
    Marcel Maes - Henri De Wolf - Maurice Dury 

    Hertekamp dat verleden jaar ploeg vormde met Novy en Magniflex stelde zijn ploeg voor 1972 voor. De heer De Schepper liet verstaan dat het vierde jaar dat Hertekamp als sponsor optreed hij niet meer wou afhangen van een ander en heeft men het programma naar het nationale circuit uitgebouwd. De ploeg zal op de fietsen Plume-Vainqueur rijden. Als sportdirecteur werd Henri “Ritten” De Wolf aangesteld die een aanbieding van Lomme Driessens had afgewimpeld en dus zijn debuut maakt als sportdirecteur. Wat betreft buitenlandse wedstrijden staan voorlopig enkel de Amstel Gold Race en Parijs-Roubaix op het programma. Maurice Dury en Frans Verhaegen zijn de ruggegraad van de ploeg en hoopt men dat Marcel Maes (winnaar van de Vredsekoers ’67) en verleden jaar inactief een mooie comeback zou maken, naast zijn broer Romain die in augustus verleden jaar de stap naar de profs heeft gezet. Buiten deze vier zijn volgende renners aangeworven: Ronny De Bisschop, Marc De Block als veldrijder, de Nederlander Charles De Smit, de Colombiaan Giovanni Jimenez, André Peirsman, Camille Sohier, Etienne Sonck, Ghislain Van Landeghem, Hervé Vermeeren, Lucien Willekens en Jacques Zwaenepoel.

    01-02-2012 om 06:11 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!