Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    19-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Jefke Thielemans de snelste te Hemiksem

    Het cross-seizoen loopt stilaan naar het einde en dat merkt men aan het aantal wedstrijden, met 2 A-crossen en 1 C-cross hebben wij het gehad voor vandaag.

    In Hemiksem kwamen 47 renners aan de start, tijdens de tweede ronde nam De Clercq het commando over van de Nederlander Zoontjes, en onder zijn impuls scheidde zich een groepje af met daarbij ook Arnouts en Scheirs, gevolgd door het drietal Thielemans, Pauwels en Ongenae. Reeds vlug moesten Zoontjes en Scheirs de rol lossen. Thielemans liet zijn gezellen in de steek, reed naar de twee leiders en kon in de derde ronde daarbij aansluiten. In de vijfde ronde kwamen Badts, Zoontjes en Ongenae opzetten maar konden de kloof niet dichten. Ongenae kreeg nog een probleem met de fiets en moest zijn 2 kompanen laten rijden. Een sterk rijdende Jefke Thielemans haalde het in een spurt met drie voor René De Clercq en Leo Arnouts. Op 300meter volgden Gustje Badts en Cor Zoontjes. Flory Ongenae werd nog 6e voor Jan Teugels, Rik Arnouts, de Nederlander Cock van der Hulst en sloot Alfons Van Parijs de top 10 af .

    In Middelkerke was er voor de A en C renners een wedstrijd. Met 40 stond men aan de start van de A-wedstrijd en was het Norbert Dedeckere die de 25km aflegde in 59’ wat 10” sneller was dan Eric De Vlaeminck, de derde Julien Vanden Haesevelde moest al 1’30” prijsgeven. Voor plaats 4 op 2’ kwam het tot een spurt tussen Gérard David en Freddy Naert door eerstvernoemde gewonnen. Voor Michel pollentier was er een 12e plaats.

    Bij de C’s waar 22 renners aan de start kwamen was de zege voor Wim Albrecht dit in een spurt met twee tegen Freddy Deschacht, op 15” werd Luc Naudts derde.

    19-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    De voor 5/3 aangekondigde wedstrijd Genua-Nice zal niet verreden worden. Aangezien er slechts 1 van de 5 Italiaanse ploegen zou aan de start komen heeft men in Parijs deze beslissing genomen. De afwezigheid van de Italiaanse ploegen komt omdat op 4/3 Sassari-Cagliari wordt verreden, en ook het feit dat in België het seizoen start met de Omloop Het Volk eveneens op 4/3 en de Ronde van Levant bezig is. Aldus was het onmogelijk een degelijk internationaal deelnemerslot aan te werven.

    In Milaan start de 6daagse en zijn van Belgische zijde aan de start Patrick Sercu met Gianni Motta, Julien Stevens met Ole Ritter, Théo Verschueren met Tony Gowland, Norbert Seeuws met Dino Zandegu. Voor Nederland rijden Léo Duyndam-Cees Stam , Lijn Loevesijn met Wolfgang Schulze en Piet De Wit met Luigi Borghetti.

    18-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse van Antwerpen

    .
    De winnende ploeg

    Op de laatste avond van de Antwerpse zesdagen kwam de verrassing van de ploeg Verschueren, bij aanvang van de dernyreeks die het laatste uur ploegkoers vooraf ging was het niet Theo Verschueren die de start nam maar René Pijnen. De Nederlander reed zo sterk dat hij iedereen op 1 of meerdere ronden reed. Hierdoor werd de ploegkoers nog maar een formaliteit, al kon de ploeg Sercu nog 1 van hun 2 ronden achterstand afpitsen. De eindstand: 1.Theo Verschueren-René Pijnnen-Leo Duyndam 876p. Op 1 ronde Patrick Sercu-Alain Van Lancker-Rik Van Linden 1047p. en 3e Graeme Gilmore-Wolfgang Schulze-Julien Stevens 434p op 3 ronden. Georges Claes (Zonhoven)-Leo Proost-Jos Van Olmen eindigden laatste met 421p. maar wel op 86 ronden.

    Bij de liefhebbers ging de zege naar het Nederlandse duo Cees Bal-Adriaan Van Tol zij hadden 1 ronde voorsprong op Leon Daelemans- Clement Van Ransbeeck en was de derde ploeg op het podium Ernie Blommaert - Donald Zeebroeck.

    17-02-2012 om 06:28 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Winnaar Krekels en ploegleider Pellenaers

    In de laatste rit in de Ronde van Andaloesië, Ronda-Malaga over 125km hoopten de Spanjaarden dat Gonzales Linares op 15” of Pedro Torres op 26” nog de eindzege zouden behalen. Maar buiten de col Viento was er geen enkele andere hindernis die het de Nederlander Vianen kon lastig maken. Enkel schuchtere pogingen werden telkens teniet gedaan. Op 32km van het einde kwam het ganse peloton voorbij de controlepost. Even probeerde Tabak het op 25km van de meet maar werd 13km verder te Torremolinos opnieuw ingelopen. In de straten van Malaga konden Perurena en Rodriguez zich lichtjes loswerken en won de rappe Domingo Perurena zijn 2e rit, J.M.Lopez-Rodriguez werd 2e en is op 15” Christian Callens 3e met in zijn zog drie Nederlanders, Jan Krekels, Joop Zoetemelk en Koeken. Er waren in deze laatste rit heel wat Belgische opgevers: Willy Vannest, Daniel Verplancke, Maurice Eyers, Noël Vantyghem, Frans Kerremans en Pol Mahieu. Van Nederlandse zijde was er enkel Pieter Hoekstra.

    Wat betreft de einduitslag werd Gérard Vianen eerst als winnaar uitgeroepen maar door het feit dat de winnaar van rit 3 Cees Koeken voor doping werd gedeklasseerd, en Krekels dus rit 3 won kreeg deze 15” bonificatie en werd alzo met 8” voorsprong winnaar van deze ronde en moet Vianen tevreden zijn met plaats 2. Eerste Belg werd Christian Callens op plaats 5 en werd ook 2e in het puntenklassement. Nog 1 Belg eindigde in de toptien, André Dierickx werd 6e. Voor Koeken is er een boete van 1.000 Zwitserse frank en 10 minuten straftijd.

    17-02-2012 om 06:27 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Gérard Vianen

    De vierde en voorlaatste rit in de Ronde van Andaloesië is door geen Nederlander gewonnen. De rit van Sevilla naar Ronda over een afstand van 190km was voor de Spanjaard Domingo Perurena die zijn medevluchter Pedro Torrès op 1” plaatste, op 12” won André Dierickx de pelotonsspurt voor Gérard Vianen die leider blijft en maakte Christian Callens de top5 vol. Joaquin Galera broer van de verongelukte Manuel heeft besloten met wielrennen te stoppen.

    16-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Delchambre wint

    .
    Bernard Delchambre

    Een verrassende zege te Aix-en-Provence, voor onze landgenoot en neo-prof Bernard Delchambre. Na 99km reed Delchambre met Jean-Claude Genty uit het peloton weg, en hadden spoedig een voorsprong van 48” op een groep van 28. Bij km 116 kwam de Duitser Jürgen Tschan bij de twee leiders en reden een maximale voorsprong van 2’58” bijeen. Aan de voet van de Col du Cengle was hun voorsprong tot 1’30” geslonken, maar konden zij het toch tot aan de meet volhouden. In de spurt won onze landgenoot vlot van zijn twee kompanen, Jürgen Tschan werd tweede en de Fransman Genty moest 10” prijsgeven. De spurt van de groep werd gewonnen door de Spanjaard Romano Tumellero voor de Fransman Daniel Ducreux en werd Roger De Vlaeminck 6e. Voor walter Godefroot was er een 13e plaats.

    Voor de derde dag op rij een Nederlandse overwinning in de Ronde van Andaloesië waar Cees Koeken de derde rit Cordoba-Sevilla wint voor Jan Krekels, J.M.Lopez-Rodriguez, Segundo Goicoechea, Ramon Saez en Jos Van Beers. De Nederlander Gérard Vianen blijft leider.

    15-02-2012 om 02:02 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse van Antwerpen

    In de 6daagse van Antwerpen werd de ploegkoers gewonnen door de ploeg Kemper-Bugdahl–Renz die de 60km aflegden in 1.07’42”, op 1 ronde volgde de ploeg Sercu–A.Van Lancker–Van Linden en werd de ploeg Stevens–Gilmore–Schulze derde. Om 23uur stond de ploeg Sercu-A.Van Lancker-Van Linden aan de leiding met 552punten voor de ploeg Verschueren-Duyndam-Pijnen met 406 punten.

    15-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse van Antwerpen

    .
    Leo Duyndam

    In de 6daagse Antwerpen blijven de ongelukken maar duren. Nu was het de Nederlander Léo Duyndam die in de tweede dernyreeks, toen hij in voorlaatste positie reed vooraan een klapband kreeg. Léo schoof onderuit tegen topsnelheid en schuurde langs de band en bleef vlak voor de toren liggen. Door een enige reactie in een fractie van een seconde kon gangmaker Maurice De Boever de vallende renner ontwijken. Een bijgeroepen dokter schreef Léo een uur rust voor, maar na een kwartier was Duyndam al opnieuw op de baan. Wat betreft oud Wereldkampioen Jan Janssen mag men gerust alle derny’s opbranden. Goed nieuws kwam er ook van Leon Engelen die opnieuw tot bewustzijn kwam, zouden de foto’s uitgewezen hebben dat het om een schedelbarst achter het oor zou zijn.

    Enkele uitslagen: De spurten van 15 uur werden gewonnen door Jan Janssen, Staf Van Roosbroeck, Georges Claes, Gerben Karstens en Alain Van Lancker. Die van 17 uur waren voor Jos van Olmen, Leo Duyndam, Rik Van Linden, Marcel Omloop en Julien Vermote. Wat betreft de stand om 17.30 uur stond de ploeg Sercu-Van Linden-Van Lancker met 527punten aan de leiding voor Verschueren – Pijnen – Duyndam met 398 punten. Al de andere ploegen staan op 1 tot 12 ronden.

    Verder werd er in het sportpaleis veel gesproken over Peter Post die na zijn val in de 6daagse van Rotterdam uit het ziekenhuis was ontslagen, en nu opnieuw is opgenomen. Men vreesde eerst voor een trombose, maar bleek achteraf niets van aan. Maurice De Boever die met Post had gebeld wist te vertellen dat het enkel om een ontsteking zou gaan, en dat Post wel heel veel last van pijn in de bekken heeft en last van sterk gezwollen benen.

    14-02-2012 om 07:12 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    Te Pula in Joegoslavië streed men vandaag in het veld voor de nationale titel, na 14km afgelegd in 27’11” mocht Cvetko Bilic de nationale trui aantrekken. In een spurt met twee was hij rapper dan, T. Kunaver en volgde de derde op het podium J. Briceli op 18”.

    14-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    De tweede rit in de Ronde van Andaloesië werd verreden tussen Granada en Cordoba maar is in dramatische omstandigheden geëindigd, na de aankomst werd vernomen dat de Spaanse renner Manuel Galera Magdelano is overleden in het ziekenhuis van Cordoba waar hij na zijn val werd heengebracht. Op ongeveer 95km van het einde tijdens de beklimming van een col van 3e categorie, terwijl hij wou schakelen is hij gevallen en met zijn hoofd tegen een rotsberm terechtgekomen. Met een gesloten peloton 55 man sterk werd er te Cordoba gespurt en kon men een nieuwe Nederlandse zege noteren, Jan Krekels versloeg onze landgenoot Christian Callens, de Spanjaard J.M.Lopez-Rodriguez werd 3e, André Dierickx vierde en leider Gérard Vianen vijfde. Onmiddellijk na de aankomst heeft de ploeg Karpy-Licor van de ongelukkige Galero besloten uit de wedstrijd te stappen.

    14-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden

    Heel wat bedrijvigheid in het veld de studenten streden voor de nationale titel, verder waren er 2 A-crossen, 1 B-cross, 1 C-cross, 1 Regionale en 1 voor de Ambachten.

     

     

    In Bertem was er de herkansing van het BK


    Val van Albert Van Damme in de 4e ronde, wanneer Eric De Vlaeminck en Michel Baele aan de leiding rijden. Julien Van Den Haesevelde kan Berten ontwijken en zal naar de leiders rijden.

    .
    De aan de leiding rijdende Eric De Vlaeminck zal in de zevende ronde opgeven met een verstuikte voet.


    Door de opgave van Eric kwam Berten opnieuw aan de leiding, kreeg nog pedaalbreuk maar kon met de fiets van broer Daniel die reeds had opgegeven verder rijden. Van Damme won uiteindelijk met 40" voorsprong op Michel Baele, Julien Vanden Haesevelde, Leo Arnouts, Jan Teugels, de Nederlander Gertie Wildeboer en werd de leider in de trouwe veldrijder Jos Thielemans 7e, ondanks twee valpartijen en een kettingbreuk.

    Marc De Block was de beste in Edelare waar voor de tweede A-cross van den dag 46 renners aan de start kwamen. Op 20" werd Rik Arnouts 2e voor André Geirlandt die op 1’ volgt.

    Te St.Jan-in-Eremo waar men met 33 renners het veld inreed behaalde Bertje Vermeire zijn tweede zege van het week-end. Hij had 20" voorsprong op Eric Desruelle en volgde Freddy Naert als 3e op 1’30". Van de volgende achtervolgers op 1’50" was Alfons Van Parijs de snelste.

    De C-cross van Beerst werd gewonnen door Wim Mijngheer die 10" voorsprong had op Gérard Devos en 40" op Wim Albrecht.

    Te Sint-Lambrechts-Herk waar men 18 rondjes moest afleggen kwamen voor de regionale cross 31 renners opdagen. In de 3e ronde reed Frans Mertens van de anderen weg, vergrootte stelselmatig zijn voorsprong, maar konden enkel Lievens en Looyen de schade beperken. Op 3 ronden van het einde gebeurde het, Mertens kreeg een felle inzinking en werd door zijn 2 achtervolgers ingehaald en achtergelaten. Het was Ward Lievens die zijn inspanning kon doordrijven liet ook de Nederlander Chris Looyen terplaatse en won met 58" voorsprong. Frans Mertens kon zijn 3e plaats behouden maar had al 1’17" achterstand. De 4e Frans Lemmens had al 3’10" achterstand.

    13-02-2012 om 07:53 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg - buitenland


    .
    Jos Vander Vleuten
    Te Alassio in Italië was er een crierium tipo pista deze werd gewonnen door onze landgenoot Georges Barras voor Franco Bitossi en Felice Gimondi.

    Te Cannes kwam na 160km de Italiaan Roberto Pogiali als 1e over de streep, hij had 47” voorsprong op de Fransman Michel Perin die de Italiaan Giuseppe Perletto versloeg voor plaats 2. De groepsspurt op 1’15” werd gewonnen door nog een Italiaan Pietro Campagnari voor Marino Basso en onze landgenoot Frans Verbeeck.

    Te Aix-en-Provence was het een Franse zege daar was Alain Santy de snelste voor Michel Dancelli, Ole Ritter, onze landgenoot Willy Teirlinck, Robert Mintkiewicz en nog een landgenoot Walter Godefroot.

    In Spanje ging de Ronde van Andaloesië van start te Malaga met een proloog die van geen tel was voor het classement deze werd gewonnen door de Nederlander Jos Vander Vleuten.

    De eerste rit werd verreden van Malaga naar Granada over 174km. Door een stevige tegenwind bleef het peloton gesloten. Op 60km van het einde kwam Antonio Garcia als eerste door op de Cuesta de la Reina. Eeen paar kilometers van het einde geraakten de Nederlander Gérard Vianen en de Spanjaard José-Antonio Gonzales-Linares voorop en was het de Nederlander die de rit won en de leiderstrui mocht omgorden. Op 22” was onze landgenoot Noël Vantyghem de snelste van het peloton voor nog twee Nederlanders Jan van katwijk en Adri Duycker.

    13-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationale Kampioenschappen - Buitenland

    .
    Lucien Zeimes

    Te Gärtringen nabij Stüttgart–Duitsland werd Rolf Wolfshohl voor de 13e maal kampioen van zijn land. Stonden mee op het podium, Karl-Heinz Kunde en Dieter Puschel. Bij de liefhebbers was de nationale trui voor Wolfgang Renner die Karl Stähle en Klaus-Peter Thaler in die volgorde mee op het podium kreeg.

    Ook in Frankrijk te Saint-Leu-d’Esserent volgde Jean-Michel Richeux zichzelf op en werd Pierre Benet 2e en André Wilhelm 3e.

    In Italië werd het NK verreden te Velletri en won Renato Longo zijn negende titel op rij, hij had 1’45” voorsprong op de liefhebber Franco Vagneur die de trui bij de liefhebbers mocht omgorden. Als 3e kwam op 2’15” Lucio Colzani (liefhebber) over de streep. Als 4e op 2’30” kwam Giovanni De Franceschi als 2e prof over de meet. Op plaats 5 met 2’43” achterstand was het opnieuw een liefhebber Giovanni Flaiban, ook de 5e Luigi Torresani is liefhebber en volgde op 4’15”.

    Na afloop werden de namen vrijgegeven voor het WK, deze zijn de 2 profs in de top 5, aangevuld met Tino Conti en Pietro di Caterina. Bij de liefhebbers zijn de vier plus Franco Livian aangeduid.

    In Luxemburg te Hesperange verlengde Lucien Zeimes ook zijn nationle trui hij had 27” voorsprong op Lucien Didier en 52” op Johny Michely.

    Het 35ste kampioenschap veldrijden in Spanje vond plaats te Arechavaleto en verlengde José-Maria Basualdo zijn titel, op de 2e plaats eindigde de liefhebber Pedro Moreno en mocht de nationale trui bij de liefhebbers omgorden. Op de 3e plaats eindigde Alfredo Irusta die zilver behaalde bij de profs. Met zijn 4e plaats behaalde José-Antonio Martinez-Albeniz het zilver bij de liefhebbers, het brons bij de liefhebbers was voor Nicolas Mendijur die 5e werd en José-Maria Gonzales met zijn 6e plaats had brons bij de profs.

    Wat de anderen vijf kunnen kan ik ook dacht de Tsjech Vojtech Cervinek en werd dus ook maar zijn eigen opvolger, op het parcours van het WK te Praag, hij had 53” voorsprong op Milos Frisera en 1’02” op Jiri Mudryck en volgde als 4e Pavel Krejci op 1’52”. Deze vier renners zullen op 27/2 aan het WK in hun land deelnemen.

    13-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse van Antwerpen

    .

    Zondagnamiddag heeft de nationale kampioen achter derny’s bij de liefhebbers Clément Van Ransbeeck een nieuw record 10km gevestigd. Dit record stond reeds sinds 1962 op naam van Romain De Loof met een tijd van 9’53”. Van Ransbeeck met zijn tijd van 9’36”4/10 deed ruim 16” beter, na 5km was zijn tijd 4’58”.

    Bij de profs werd de ploegkoers over 25km gewonnen door de ploeg Sercu-Van Linden-A.Van Lancker. De dernywedstrijd werd gewonnen door Pijnen die de 20km afglegde in 20’, Van Linden werd 2e. De ploeg Sercu-Van Linden-Van Lancker had zondagavond de leiding voor de ploeg Verschueren – Duyndam – Pijnen.

    13-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jos Boons

    .

    Voor Jos Boons was er een origineel verjaardagscadeau, net vandaag dat hij 29 werd kreeg hij van Firmin Verhelst een contract aangeboden. Jos die in 1963 tweede werd in het Bk voor militairen, werd in 1964 Belgisch kampioen bij de liefhebbers. Op 11/8/1965 werd hij prof bij de ploeg Mann. In 1967 behaalde hij de nationale titel bij de profs. Zowel in 1968 als in 1969 behaalde hij met Lierse BC de Nationale als de Provinciale titel interclubs. In 1970 reed hij voor Goldor-Fryns maar waren een 3e plaats te Helchteren en een 4e te Melsele zijn beste uitslagen. Het seizoen 1971 begon hij als individueel om vanaf 1/4 voor het Duitse Bika-Milupa te rijden maar behaalde geen noemenswaardige uitslag. Morgen vertrekt hij met o.a. Frans Brands naar Italië zie ploegvoorstelling 7/2. Wat Verbeeck op mijn leeftijd vermocht, kan ik ook wel aan deze woorden kwamen uit Jos zijn mond.

    13-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Albert Van Damme

    Voor vandaag staan er 2 A-crossen, 1 B-cross en een C-cross op de kalender.

    Te Adinkerke was Robert Vermeire de betere van zijn 24 tegenstrevers. Na 25km had hij 15” voorsprong op Eric Desruelle en volgde Norbert Dedeckere op 1’20”. Voor wegrenner Michel Pollentier die regelmatig het veld induikt was er een 6e plaats op 2’30”.

    In Nieuwerkerke op de tamelijk zware omloop van de wijk Edixvelde moest Berten Van Damme slechts heel even het gezelschap dulden van Van Den Haesevelde die tweede werd op 30” en André Geirlandt die op 1’ derde werd.. Vanaf de derde ronde rukte hij onbedreigd op naar zijn 27ste zegepraal van het seizoen. plaats 4 met 1’20” achterstand was voor Michel Baele. Voor Jos Thielemans was er een 7e plaats op 3’10”.

    In Kluisbergen had men de B & C-crossers uitgenodigd. Inde categorie B ging de zege naar Leo Arnouts die 15” voorsprong had op de Nederlander Gertie Wildeboer die Willy Vermaercke naar plaats 3 verwees. Bij de C’s won Antoine van Hoorenweghe met 1’ voorsprong op Wim Albrecht en Luc Naudts.

    12-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse van Antwerpen

    .

    Pech blijft de ploeg Robert Maveau-Leonard Engelen achtervolgen. Op de tweede avond na amper 5 minuten wedstrijd bij de liefhebbers is Leonard Engelen zwaar ten val gekomen. Engelen wiens deelname verleden week nog onzeker was daar hij geplaagd werd door griep, raakte het achterwiel van De Valckeneer en kwam zwaar ten val. Men bracht hem naar de infirmerie waar men na eerste diagnose een hersenschudding vaststelde. Voor alle zekerheid werd hij overgebracht naar het St.Bartholomeus-ziekenhuis te Merksem, waar na een grondig onderzoek men tot de vaststelling kwam dat hij een vrij zware schedelbreuk had opgelopen juist achter het oor. Men besloot echter hem over te brengen naar het Bunge instituut van de Universiteit van Antwerpen waar men meer gespecialiseerd is voor zulke gevallen.

    Enkele uitslagen van vandaag bij de Profs: Afvalling-1.Sercu-2.De Wit - 3.Baert - 4.Omloop - 5.Poppe-6.Bugdahl -7.Vermote-8.Stam-9.Proost-10.Verschueren-11.Bracke en 12.Stevens.

    Om 23uur stond de ploeg Verschueren-Duyndam-Pijnen aan de leiding.

    Bij de liefhebbers werd de 2e rit van hun 6daagse over een afstand van 40km gewonnen door het Nederlandse koppel Cees Bal-Adriaan Van Tol. Aan de leiding staat het Britse duo Thomas-Bennett.

    12-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    11-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse van Antwerpen

    .

    In Antwerpen is vandaag de 6daagse van start gegaan, de eerste editie werd verreden in 1934 en waren de Nederlanders Jan Pijnenburg-Cor Wals de winnaars. Vanaf 1956 is men overgeschakeld van ploegen van twee naar ploegen van drie renners. Deze editie werd gewonnen door Reginald Arnold(Aus)-Stan Ockers-Jean Roth (Zwit). Verleden jaar was de zege voor de Nederlandse ploeg Léo Duyndam-René Pijnen-Peter Post. Ook de liefhebbers rijden hun 6daagse, echter wel met ploegen van twee renners.

    Er was ook de G.P.Georges Ronsse achter zware motoren dat werd gewonnen door de Nederlander Jaap Oudkerk die de 30km afhaspelde in 27’49”. Op 490meter werd de Italiaan Domenico De Lillo tweede, de Fransman Bernard Guyot als 3e volgde op 555m., vijf meter na hem kwam de Brit Norman Hill over de finish, als 5e kwam de Spanjaard Amalio Hortelano met 1495meter acherstand over de meet.

    Bij de liefhebbers was er een zware val van Robert Maveau die ploeg vormt met Leonard Engelen, Robert zijn fiets brak in twee maar kwam de renner er zonder ernstige verwondingen van af.

    11-02-2012 om 05:55 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Hans-Jürgen Geschke
    Een week nadat in de Werner Seelenbinder Halle te Berlijn Oost-Duitsland het Internationaal kampioenschap ploegkoers was verreden waren nu de spurters aan de beurt voor het internationaal kampioenschap. Ook nu was België vertegenwoordigd, Manu Snellinckx werd er 4e, de titel ging naar Hans-Jürgen Geschke voor Karl Richter en Werner Otto.

    11-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Een tweede Belg op het podium sinds het begin van het nieuwe wielerseizoen. Daniel Van Ryckeghem werd de Bességes 3e op 47” van winnaar Jean-Luc Molineris die 17” voorsprong had op Guy Maingon. Op plaats 4 eindigde Pierre Rivory en werd de top5 volgemaakt door Daniel Ducreux.

    10-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!