Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    25-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Georges Pintens

    Slecht weer te Menton, verschillende Italianen en Belgen waarbij Frans Verbeeck kwamen daardoor niet aan de start. Toch waren er nog 90 renners die de start namen. Eerste aanvallers waren Agostinho en Martoluzzo, toen die waren bijgebeend was het Christian Raymond die er vandoor reed en tot 3’ uitliep. Op 30 km van het einde werd Raymond ingehaald en was het onze landgenoot Georges Pintens die wegreed. Even later kwamen nogmaals Martoluzzo en Ricci aansluiten, maar moesten al vlug Pintens laten wegrijden, en zou Georges met 1’05” voorsprong winnen. Zijn 2 metgezellen werden nog ingehaald en voorbijgestoken door twee renners, waarvan Raymond Delisle 2e zou eindigen en zijn kompaan Carmine Preziosi die op 1’15” derde werd. Ook de groep heeft Martoluzzo en Ricci ingehaald en was het Gerben Karstens die op 1’35” de pelotonsspurt voor plaats vier won voor Emile Bodart, werd Willy Van Malderghem 9e, en de Nederlander Ben Janbroers 12e.

    In de Werner Seelenbinder Halle te Berlijn Oost-Duitsland werd het internationaal kampioenschap 1/2 fond verreden, de zege was voor de Oost- Duitser Wolfgang Schmelzer die na 20km 186meter voorsprong had op de Brit Roy Cox en werd Karl Kaminski (DDR) derde, op 850 meter als 4e volgde de Zwitser Robert Gübelmann en met 930meter achterstand werd Schramm (DDR) vijfde.

    25-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Frans Verbeeck

    Net als verleden jaar heeft Frans Verbeeck de G.P.van Monaco gewonnen waar hij toen Eddy Merckx versloeg. Dit jaar echter geen duel aangezien Eddy de voorkeur gaf aan een training met Jos Bruyère, zijn andere ploegmaats kwamen wel aan de start. De start werd gegeven aan circa 200 renners. Verbeeck voelde zich niet in zijn nopjes, door het slechte weer enkele dagen geleden, tijdens de G.P.van Nice had hij buikgriep gehad. Dit heeft hem echter niet belet een aanval te plaatsen tijdens de beklimming van de Turbie op 20km van het einde. Een tegenreactie van Rosiers, Van Schil, Houbrechts en Catieau kon niet baten. Aan de streep had Verbeeck 36” voorsprong op zijn vier achtervolgers waarvan Roger Rosiers de rapste was voor Vic Van Schil, Tony Houbechts en de Fransman José Catieau. Verder in de top20 vinden we volgende Belgen: 7e Jos Huysmans, 11e Raf Hooyberghs, 17e Ludo Vander Linden en 19e Jos Deschoenmaecker. Van Nederlandse zijde: 14e Mat de Koning en 15e Evert Dolman al deze renners eindigden op 1’10”.

    De Italiaan Felice Gimondi en de Duitser Sigi Renz hebben onder grote belangstelling de 6daagse van Milaan gewonnen. Met 525 punten bleven zij Gianni Motta-Patrick Sercu 381p. vooraf. Uitslagen van de overige Belgen: 7e Julien Stevens-Ole Ritter op 3 ronden. 10e Theo Verschueren-Tony Gowland(Gbr) op 8 ronden. Ook op 8 ronden Norbert Seeuws-Dino Zandegu als 11e. Wat bereft de Nederlanders: Lijn Loevesijn werd met Wolfgang Schulze (Duits) 5e op 2 ronden. 8e Piet de Wit- Luigi Borghetti (Ita) op 8 ronden.

    Bij de Liefhebbers was er een Nederlandse overwinning Cees Bal – Adriaan Van Tol wonnen met 1 ronde voorsprong op twee Belgische ploegen,Leon Daelemans – Clément Van Ransbeeck en Ernie Blommaert-Donald Zeebroeck.

    24-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    23-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    Gisteren heeft Eddy Merckx even zijn ploegmaats getest, hij wou als oefening eens echt koersen. Men is reeds vroeg aan de rit begonnen die de 200km zou overschrijden, men zou twee cols beklimmen. Roger Swerts die 4 dagen met een verkoudheid in bed had moeten blijven was er opnieuw bij. Voor de start liet Eddy weten dat hij ze er allen zou afrijden. Tijdens de eerste beklimmng werd er door Eddy even getest, om bij de tweede beklimming weg te rijden en de resterende 50km alleen te rijden. Eddy had ondanks men er alles aan deed om hem bij te benen,10’ voorsprong aan het einde van de oefenrit. Zaterdag zal Eddy met Vanspringel, Vander Linden, Huysmans en Vanden Bossche naar Rome afzakken om zondag te starten in de Ronde van Sardinië. De rest van de ploeg komt zondag te Antibes aan de start.

    23-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Roger De Vlaeminck

    Te Beausoleil won Roger De Vlaeminck die in een hels tempo de Turbie opreed en alzo de laatste vluchters Hooyberghs en Genty achterhaalde. In de eindspurt die werd betwist op een weg 500meter bergopwaarts, had de Italiaan Marcello Bergamo een 20 tal meter voorsprong. In een haakse bocht, waar de renners praktisch stilstonden is Roger uit het wiel van Verbeeck gesprongen en heeft niemand hem nog kunnen bedreigen. 1. Roger De Vlaeminck – 2. Marcello Bergamo – 3.Frans Verbeeck – 4.Walter Planckaert en 5. Giancarlo Polidori.

    22-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    21-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    De strijd Italië – Frankrijk om Merckx – Ocana aan de start te krijgen geven een nefaste invloed op de wielerkalender. Van 1948 t/m 1958 was er de “Desgrange-Colombo” een jaarkompetitie, gesticht door de vereniging van internationale klassiekers, met de bedoeling dat de grote kampioenen aan meer wedstijden buiten hun land zouden deelnemen. Nu is het zo dat de Italianen weer minder geneigd zijn om buiten hun land aan wedstrijden deel te nemen. Frankrijk heeft op dit ogenblik niemand als vedette, en Spanje heeft dan wel Ocana maar die verblijft meer in Frankrijk dan in Spanje. Het is ook deze laatste die aan de basis ligt van de strijd tussen de Fransen en Italianen. Komt Luis niet naar Italië (Giro) rijden dan moeten onze renners ook niet naar Frankrijk. En de Fransen die zeggen dan weer wij hebben er de renners niet voor. Zoals  ik reeds schreef dat op 18/2 dat Genua-Nice niet zou verreden worden, heeft ook het inrichten van de Ronde van Sardinië ook aan een zijden draadje gehangen. Deze zal wel degelijk doorgaan dank zij de deelname van Eddy Merckx. Ook het inrichten van het Kampioenschap van Zurich heeft aan een zijden draadje gehangen, en lieten de inrichters van het criterium van Hyères weten enkel in te richten als Eddy Merckx aan de start komt.

    21-02-2012 om 19:19 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Tijdens de wedstrijd:
    Ocana - Willy In't Ven- Merckx-De Vlaeminck

    Aan de Italiaanse Riviera waar het al 4 dagen regende, lieten de organisatoren de start van de G.P.van Laigueglia waaraan 155 renners deelnemen met 1uur uitstellen en de afstand met 40km verminderen. Op 1km van de streep waagde Roger De Vlaeminck zijn kans, maar was het Eddy Merckx die hem ging terughalen. In de eindspurt was het Wilmo Francioni die het haalde voor de Nederlander Harry Janssen die later zou gedeklasserd worden, Eddy Merckx kwam alzo op plaats 2, andere landgenoten in de toptien zijn: 4e Roger De Vlaeminck, 7e Lucien Van Lint, en 8e Georges Pintens. Op 10” won onze landgenoot Georges Barras de pelotonnsspurt voor plaats 11.

    .
    Wilmo Francioni wint te Laigueglia

    Liep het in Italië mis voor de Belgen in Frankrijk was Frans Verbeeck de beste. In Nice kwamen 70 renners aan de start, net als in Italië regende het. Bij een doortocht van Nice na 125km viel de wedstrijd in zijn beslissende fase, met een eerste aanval van Letort en Molineris, en even later probeerden Vanclooster, Raymond en Palka het. De beslissing leek gevallen toen het trio Bodart, Guillaume en Genty met 3’ voorsprong naar de laatste hindernis de Turbie op 25km van de meet reden. Toen is Frans Verbeeck in actie geschoten en reed alleen naar de drie leiders en kon op de top van de Turbie aansluiten. Frans liet de anderen terplaatse en won uiteindelijk met 1’05” voor zijn ploegmaat Emile Bodart die Serge Guillaume naar plaats drie verwees. Jean-Claude Genty werd op 2’01” vierde en bleef 2” voor op Noël Vanclooster en de rest van het peloton.

    Ook in Portugal is men er aan begonnen en werd de wedstrijd te Aveiro over 66km gewonnen door Wilson Sa Gomes voor Lino Santos Ferreira en Manuel Durao allen Portugezen.

    20-02-2012 om 06:47 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld


    .
    René De Clercq
    Vandaag stonden er 2 A-crossen en 2 B- crossen op de kalender in België, en 1 A-cross in Zwitserland.

    In Heusden (O.Vl.) waren de A en B-renners uitgenodigd. Robert Vermeire was de beste van 35 deelnemers in de A - cross, na 25km verreden in 1.10’ had hij 10” voorsprong op André Geirlandt die Julien Vanden Haesevelde voor plaats twee versloeg. Bij de B’s was de zege voor Jos Pauwels voor Robert Vande Sompele en Willy Vermaercke.

    Ottenburg gelegen op de taalgrens,kreeg voor zijn A-cross 27 renners aan de start en was het René De Clercq die het haalde met 20” op Leo Arnouts en 1’ op Jan Teugels.

    De tweede B-cross werd verreden te Beerst-Keiem en daar was men eveneens met 27 om te starten. Hier werd het een tweede overwinning van het week-end voor Norbert Dedeckere die 45” voorsprong had op Eric Desruelle en 2’30” op Freddy Naert. Voor Norbert zijn broer was er een 8e plaats op 5’15” wat twee plaatsen beter was dan Michel Pollentier.

    In Zwitserland won na gisteren Peter Frischknecht nu ook te Herzogenbuchsee, voor Heinrich Bertschi die op 1’48” volgde en werd Albert Zweifel met 2’02” achterstand derde.

    20-02-2012 om 06:47 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albert Van Damme

    .
    Berten op weg naar het vliegveld

    Pech voor Berten Van Damme, tijden de cross van Meilen in Zwitserland heeft Berten een voetverstuiking opgelopen toen hij over een beek sprong. Volgens de eerste vaststellingen zou hij een maand buiten strijd zijn, en is hij out voor het WK. Wat de wedstrijd betreft was het na drie ronden van de tien die moesten worden afgelegd dat er een kopgroep ontstond met Wolfshohl, Van Damme, Zweifel en Frischknecht. In de vierde ronde lieten Berten en Frischknecht de anderen achter en hadden in ronde acht al 1’25” voorsprong. Het was in de volgende ronde dat Berten zijn blessure opliep en was de weg vrij voor Peter Frischknecht die met 1’43” voorsprong won op Rolf Wolfshohl en werd Albert Zweifel op 1’45” derde. Voor onze landgenoot Michel Baele was er op 2’14” een 5e plaats, de Nederlander Albert Scheffer werd op 2’26” 9e en onze tweede landgenoot Freddy Nijs als 12e volgde op 3’10”.

    19-02-2012 om 06:35 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Jefke Thielemans de snelste te Hemiksem

    Het cross-seizoen loopt stilaan naar het einde en dat merkt men aan het aantal wedstrijden, met 2 A-crossen en 1 C-cross hebben wij het gehad voor vandaag.

    In Hemiksem kwamen 47 renners aan de start, tijdens de tweede ronde nam De Clercq het commando over van de Nederlander Zoontjes, en onder zijn impuls scheidde zich een groepje af met daarbij ook Arnouts en Scheirs, gevolgd door het drietal Thielemans, Pauwels en Ongenae. Reeds vlug moesten Zoontjes en Scheirs de rol lossen. Thielemans liet zijn gezellen in de steek, reed naar de twee leiders en kon in de derde ronde daarbij aansluiten. In de vijfde ronde kwamen Badts, Zoontjes en Ongenae opzetten maar konden de kloof niet dichten. Ongenae kreeg nog een probleem met de fiets en moest zijn 2 kompanen laten rijden. Een sterk rijdende Jefke Thielemans haalde het in een spurt met drie voor René De Clercq en Leo Arnouts. Op 300meter volgden Gustje Badts en Cor Zoontjes. Flory Ongenae werd nog 6e voor Jan Teugels, Rik Arnouts, de Nederlander Cock van der Hulst en sloot Alfons Van Parijs de top 10 af .

    In Middelkerke was er voor de A en C renners een wedstrijd. Met 40 stond men aan de start van de A-wedstrijd en was het Norbert Dedeckere die de 25km aflegde in 59’ wat 10” sneller was dan Eric De Vlaeminck, de derde Julien Vanden Haesevelde moest al 1’30” prijsgeven. Voor plaats 4 op 2’ kwam het tot een spurt tussen Gérard David en Freddy Naert door eerstvernoemde gewonnen. Voor Michel pollentier was er een 12e plaats.

    Bij de C’s waar 22 renners aan de start kwamen was de zege voor Wim Albrecht dit in een spurt met twee tegen Freddy Deschacht, op 15” werd Luc Naudts derde.

    19-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    De voor 5/3 aangekondigde wedstrijd Genua-Nice zal niet verreden worden. Aangezien er slechts 1 van de 5 Italiaanse ploegen zou aan de start komen heeft men in Parijs deze beslissing genomen. De afwezigheid van de Italiaanse ploegen komt omdat op 4/3 Sassari-Cagliari wordt verreden, en ook het feit dat in België het seizoen start met de Omloop Het Volk eveneens op 4/3 en de Ronde van Levant bezig is. Aldus was het onmogelijk een degelijk internationaal deelnemerslot aan te werven.

    In Milaan start de 6daagse en zijn van Belgische zijde aan de start Patrick Sercu met Gianni Motta, Julien Stevens met Ole Ritter, Théo Verschueren met Tony Gowland, Norbert Seeuws met Dino Zandegu. Voor Nederland rijden Léo Duyndam-Cees Stam , Lijn Loevesijn met Wolfgang Schulze en Piet De Wit met Luigi Borghetti.

    18-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse van Antwerpen

    .
    De winnende ploeg

    Op de laatste avond van de Antwerpse zesdagen kwam de verrassing van de ploeg Verschueren, bij aanvang van de dernyreeks die het laatste uur ploegkoers vooraf ging was het niet Theo Verschueren die de start nam maar René Pijnen. De Nederlander reed zo sterk dat hij iedereen op 1 of meerdere ronden reed. Hierdoor werd de ploegkoers nog maar een formaliteit, al kon de ploeg Sercu nog 1 van hun 2 ronden achterstand afpitsen. De eindstand: 1.Theo Verschueren-René Pijnnen-Leo Duyndam 876p. Op 1 ronde Patrick Sercu-Alain Van Lancker-Rik Van Linden 1047p. en 3e Graeme Gilmore-Wolfgang Schulze-Julien Stevens 434p op 3 ronden. Georges Claes (Zonhoven)-Leo Proost-Jos Van Olmen eindigden laatste met 421p. maar wel op 86 ronden.

    Bij de liefhebbers ging de zege naar het Nederlandse duo Cees Bal-Adriaan Van Tol zij hadden 1 ronde voorsprong op Leon Daelemans- Clement Van Ransbeeck en was de derde ploeg op het podium Ernie Blommaert - Donald Zeebroeck.

    17-02-2012 om 06:28 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Winnaar Krekels en ploegleider Pellenaers

    In de laatste rit in de Ronde van Andaloesië, Ronda-Malaga over 125km hoopten de Spanjaarden dat Gonzales Linares op 15” of Pedro Torres op 26” nog de eindzege zouden behalen. Maar buiten de col Viento was er geen enkele andere hindernis die het de Nederlander Vianen kon lastig maken. Enkel schuchtere pogingen werden telkens teniet gedaan. Op 32km van het einde kwam het ganse peloton voorbij de controlepost. Even probeerde Tabak het op 25km van de meet maar werd 13km verder te Torremolinos opnieuw ingelopen. In de straten van Malaga konden Perurena en Rodriguez zich lichtjes loswerken en won de rappe Domingo Perurena zijn 2e rit, J.M.Lopez-Rodriguez werd 2e en is op 15” Christian Callens 3e met in zijn zog drie Nederlanders, Jan Krekels, Joop Zoetemelk en Koeken. Er waren in deze laatste rit heel wat Belgische opgevers: Willy Vannest, Daniel Verplancke, Maurice Eyers, Noël Vantyghem, Frans Kerremans en Pol Mahieu. Van Nederlandse zijde was er enkel Pieter Hoekstra.

    Wat betreft de einduitslag werd Gérard Vianen eerst als winnaar uitgeroepen maar door het feit dat de winnaar van rit 3 Cees Koeken voor doping werd gedeklasseerd, en Krekels dus rit 3 won kreeg deze 15” bonificatie en werd alzo met 8” voorsprong winnaar van deze ronde en moet Vianen tevreden zijn met plaats 2. Eerste Belg werd Christian Callens op plaats 5 en werd ook 2e in het puntenklassement. Nog 1 Belg eindigde in de toptien, André Dierickx werd 6e. Voor Koeken is er een boete van 1.000 Zwitserse frank en 10 minuten straftijd.

    17-02-2012 om 06:27 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Gérard Vianen

    De vierde en voorlaatste rit in de Ronde van Andaloesië is door geen Nederlander gewonnen. De rit van Sevilla naar Ronda over een afstand van 190km was voor de Spanjaard Domingo Perurena die zijn medevluchter Pedro Torrès op 1” plaatste, op 12” won André Dierickx de pelotonsspurt voor Gérard Vianen die leider blijft en maakte Christian Callens de top5 vol. Joaquin Galera broer van de verongelukte Manuel heeft besloten met wielrennen te stoppen.

    16-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Delchambre wint

    .
    Bernard Delchambre

    Een verrassende zege te Aix-en-Provence, voor onze landgenoot en neo-prof Bernard Delchambre. Na 99km reed Delchambre met Jean-Claude Genty uit het peloton weg, en hadden spoedig een voorsprong van 48” op een groep van 28. Bij km 116 kwam de Duitser Jürgen Tschan bij de twee leiders en reden een maximale voorsprong van 2’58” bijeen. Aan de voet van de Col du Cengle was hun voorsprong tot 1’30” geslonken, maar konden zij het toch tot aan de meet volhouden. In de spurt won onze landgenoot vlot van zijn twee kompanen, Jürgen Tschan werd tweede en de Fransman Genty moest 10” prijsgeven. De spurt van de groep werd gewonnen door de Spanjaard Romano Tumellero voor de Fransman Daniel Ducreux en werd Roger De Vlaeminck 6e. Voor walter Godefroot was er een 13e plaats.

    Voor de derde dag op rij een Nederlandse overwinning in de Ronde van Andaloesië waar Cees Koeken de derde rit Cordoba-Sevilla wint voor Jan Krekels, J.M.Lopez-Rodriguez, Segundo Goicoechea, Ramon Saez en Jos Van Beers. De Nederlander Gérard Vianen blijft leider.

    15-02-2012 om 02:02 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse van Antwerpen

    In de 6daagse van Antwerpen werd de ploegkoers gewonnen door de ploeg Kemper-Bugdahl–Renz die de 60km aflegden in 1.07’42”, op 1 ronde volgde de ploeg Sercu–A.Van Lancker–Van Linden en werd de ploeg Stevens–Gilmore–Schulze derde. Om 23uur stond de ploeg Sercu-A.Van Lancker-Van Linden aan de leiding met 552punten voor de ploeg Verschueren-Duyndam-Pijnen met 406 punten.

    15-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse van Antwerpen

    .
    Leo Duyndam

    In de 6daagse Antwerpen blijven de ongelukken maar duren. Nu was het de Nederlander Léo Duyndam die in de tweede dernyreeks, toen hij in voorlaatste positie reed vooraan een klapband kreeg. Léo schoof onderuit tegen topsnelheid en schuurde langs de band en bleef vlak voor de toren liggen. Door een enige reactie in een fractie van een seconde kon gangmaker Maurice De Boever de vallende renner ontwijken. Een bijgeroepen dokter schreef Léo een uur rust voor, maar na een kwartier was Duyndam al opnieuw op de baan. Wat betreft oud Wereldkampioen Jan Janssen mag men gerust alle derny’s opbranden. Goed nieuws kwam er ook van Leon Engelen die opnieuw tot bewustzijn kwam, zouden de foto’s uitgewezen hebben dat het om een schedelbarst achter het oor zou zijn.

    Enkele uitslagen: De spurten van 15 uur werden gewonnen door Jan Janssen, Staf Van Roosbroeck, Georges Claes, Gerben Karstens en Alain Van Lancker. Die van 17 uur waren voor Jos van Olmen, Leo Duyndam, Rik Van Linden, Marcel Omloop en Julien Vermote. Wat betreft de stand om 17.30 uur stond de ploeg Sercu-Van Linden-Van Lancker met 527punten aan de leiding voor Verschueren – Pijnen – Duyndam met 398 punten. Al de andere ploegen staan op 1 tot 12 ronden.

    Verder werd er in het sportpaleis veel gesproken over Peter Post die na zijn val in de 6daagse van Rotterdam uit het ziekenhuis was ontslagen, en nu opnieuw is opgenomen. Men vreesde eerst voor een trombose, maar bleek achteraf niets van aan. Maurice De Boever die met Post had gebeld wist te vertellen dat het enkel om een ontsteking zou gaan, en dat Post wel heel veel last van pijn in de bekken heeft en last van sterk gezwollen benen.

    14-02-2012 om 07:12 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    Te Pula in Joegoslavië streed men vandaag in het veld voor de nationale titel, na 14km afgelegd in 27’11” mocht Cvetko Bilic de nationale trui aantrekken. In een spurt met twee was hij rapper dan, T. Kunaver en volgde de derde op het podium J. Briceli op 18”.

    14-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    De tweede rit in de Ronde van Andaloesië werd verreden tussen Granada en Cordoba maar is in dramatische omstandigheden geëindigd, na de aankomst werd vernomen dat de Spaanse renner Manuel Galera Magdelano is overleden in het ziekenhuis van Cordoba waar hij na zijn val werd heengebracht. Op ongeveer 95km van het einde tijdens de beklimming van een col van 3e categorie, terwijl hij wou schakelen is hij gevallen en met zijn hoofd tegen een rotsberm terechtgekomen. Met een gesloten peloton 55 man sterk werd er te Cordoba gespurt en kon men een nieuwe Nederlandse zege noteren, Jan Krekels versloeg onze landgenoot Christian Callens, de Spanjaard J.M.Lopez-Rodriguez werd 3e, André Dierickx vierde en leider Gérard Vianen vijfde. Onmiddellijk na de aankomst heeft de ploeg Karpy-Licor van de ongelukkige Galero besloten uit de wedstrijd te stappen.

    14-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden

    Heel wat bedrijvigheid in het veld de studenten streden voor de nationale titel, verder waren er 2 A-crossen, 1 B-cross, 1 C-cross, 1 Regionale en 1 voor de Ambachten.

     

     

    In Bertem was er de herkansing van het BK


    Val van Albert Van Damme in de 4e ronde, wanneer Eric De Vlaeminck en Michel Baele aan de leiding rijden. Julien Van Den Haesevelde kan Berten ontwijken en zal naar de leiders rijden.

    .
    De aan de leiding rijdende Eric De Vlaeminck zal in de zevende ronde opgeven met een verstuikte voet.


    Door de opgave van Eric kwam Berten opnieuw aan de leiding, kreeg nog pedaalbreuk maar kon met de fiets van broer Daniel die reeds had opgegeven verder rijden. Van Damme won uiteindelijk met 40" voorsprong op Michel Baele, Julien Vanden Haesevelde, Leo Arnouts, Jan Teugels, de Nederlander Gertie Wildeboer en werd de leider in de trouwe veldrijder Jos Thielemans 7e, ondanks twee valpartijen en een kettingbreuk.

    Marc De Block was de beste in Edelare waar voor de tweede A-cross van den dag 46 renners aan de start kwamen. Op 20" werd Rik Arnouts 2e voor André Geirlandt die op 1’ volgt.

    Te St.Jan-in-Eremo waar men met 33 renners het veld inreed behaalde Bertje Vermeire zijn tweede zege van het week-end. Hij had 20" voorsprong op Eric Desruelle en volgde Freddy Naert als 3e op 1’30". Van de volgende achtervolgers op 1’50" was Alfons Van Parijs de snelste.

    De C-cross van Beerst werd gewonnen door Wim Mijngheer die 10" voorsprong had op Gérard Devos en 40" op Wim Albrecht.

    Te Sint-Lambrechts-Herk waar men 18 rondjes moest afleggen kwamen voor de regionale cross 31 renners opdagen. In de 3e ronde reed Frans Mertens van de anderen weg, vergrootte stelselmatig zijn voorsprong, maar konden enkel Lievens en Looyen de schade beperken. Op 3 ronden van het einde gebeurde het, Mertens kreeg een felle inzinking en werd door zijn 2 achtervolgers ingehaald en achtergelaten. Het was Ward Lievens die zijn inspanning kon doordrijven liet ook de Nederlander Chris Looyen terplaatse en won met 58" voorsprong. Frans Mertens kon zijn 3e plaats behouden maar had al 1’17" achterstand. De 4e Frans Lemmens had al 3’10" achterstand.

    13-02-2012 om 07:53 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg - buitenland


    .
    Jos Vander Vleuten
    Te Alassio in Italië was er een crierium tipo pista deze werd gewonnen door onze landgenoot Georges Barras voor Franco Bitossi en Felice Gimondi.

    Te Cannes kwam na 160km de Italiaan Roberto Pogiali als 1e over de streep, hij had 47” voorsprong op de Fransman Michel Perin die de Italiaan Giuseppe Perletto versloeg voor plaats 2. De groepsspurt op 1’15” werd gewonnen door nog een Italiaan Pietro Campagnari voor Marino Basso en onze landgenoot Frans Verbeeck.

    Te Aix-en-Provence was het een Franse zege daar was Alain Santy de snelste voor Michel Dancelli, Ole Ritter, onze landgenoot Willy Teirlinck, Robert Mintkiewicz en nog een landgenoot Walter Godefroot.

    In Spanje ging de Ronde van Andaloesië van start te Malaga met een proloog die van geen tel was voor het classement deze werd gewonnen door de Nederlander Jos Vander Vleuten.

    De eerste rit werd verreden van Malaga naar Granada over 174km. Door een stevige tegenwind bleef het peloton gesloten. Op 60km van het einde kwam Antonio Garcia als eerste door op de Cuesta de la Reina. Eeen paar kilometers van het einde geraakten de Nederlander Gérard Vianen en de Spanjaard José-Antonio Gonzales-Linares voorop en was het de Nederlander die de rit won en de leiderstrui mocht omgorden. Op 22” was onze landgenoot Noël Vantyghem de snelste van het peloton voor nog twee Nederlanders Jan van katwijk en Adri Duycker.

    13-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!