06-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK-veldrijden

.
    Michel Baele knap 3e
    Op de Malheide ging vandaag het BK veldrijden door, in de categorie A reden ook de corporatieven mee, zodat men met 35 aan de start stond, 9 profs en 26 corpo’s. Bij de profs ontbrak Gustje Badts door ziekte en kwamen André Dierickx en Herman Flabat niet aan de start, bij de corpo’s ontbrak titelhouder René Cortens die bij zijn stervende moeder bleef .In de B categorie namen 47 renners de start en tenslotte waren er 23 die streden voor de titel bij de C’s. Op de omloop was naar schatting een 6.000 toeschouwers. Het verwachte duel tussen Eric De Vlaeminck en Albert Van Damme is er echter nooit gekomen. Reeds van bij de start plaatste Eric een geweldige spurt op de lange asfaltbaan en ging in het spoor van Flory Ongenae het veld in. Reeds na de 1e ronde had Eric 20” voorsprong op Albert. Toen Albert in de 3e ronde nog eens tegen de grond ging was het helemaal over. Ook Eric had nog 3 ronden voor het einde een lekke tube en had zelfs geen reservewiel met crossbandjes zodat hij geen risico’s meer nam. Eric won uiteindelijk met 49” voorsprong op Albert en behaalde Michel Baele met zijn derde plaats op 2’18” het brons. Met zijn 8e plaats werd Camille Dedeckere kampioen bij de corporatieven. De titel bij de liefhebbers ging naar Bertje Vermeire die André Geirlandt (zilver) en Norbert Dedeckere (brons) mee op het podium kreeg. In de categorie C was de zege voor Henri (Rik) Vandenbrande voor Wim Albrecht en Freddy De Schacht.

Dit BK is niet rechtstreeks uitgezonden door de B.R.T. vanwege te veel uithangborden en wimpels op het parcours. Het was Wim De Gruyter chef van de sportdienst die aanwezig was met Fred Fe Bruyne en zijn staf die deze beslissing nam.

Na de wedstrijd heeft Eric De Vlaeminck verteld hoe hij louter per toeval veldrijder werd. Toen ik mijn eerste koersfiets had gekocht met de bedoeling in het Kuipje te gaan rijden, is dat afgebrand. Daar ik niet kon wachten tot het wegseizoen begon ben ik maar in het veld gaan rijden.