Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    14-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    André Defoort


    Vandaag overleed te Beveren-Leie op 57 jarige leeftijd André Defoort hij werd geboren te Harelbeke op 22/7/1914. In 1934 won hij als onafhankelijke de Ronde van Vlaanderen en zou later op het seizoen prof worden en dit t/m 1943. In 1936 won hij in Hooglede en de 1e rit van de Tour du Nord in Frankrijk. Voor 1937 waren er overwinningen in De Panne en Berchem (Oudenaarde) en Paris-Valenciennes (Frankrijk). Ook in 1938 waren er 2 overwinningen in Frankrijk, Tourcoing-Dunkerque-Tourcoing en de 5e rit in de Tour du Nord. In België won hij een criterium in Gent. Voor 1939 was er een zege te Ieper. In 1941 won hij de 1e rit van de Omloop van België en werd Belgisch kampioen te Namen. In 1942 werd er gewonnen te Vichte en Harelbeke. In 1943 won hij de GP.Briek Schotte, de Schaal Sels en Zwijnaarde.

    14-01-2012 om 06:09 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joop Zoetemelk

    .

    Joop Zoetemelk zal het nieuwe seizoen starten in de Ronde van Andaloesië (13-18/2). Zijn ploeg Flandria heeft nu al beslist dat Dolman, Dierickx en Vanneste hem zullen vergezellen. Jan Janssen zal niet van de partij zijn vermits hij de 6daagse van Antwerpen zal rijden. Ook staat nu al vast dat Joop de Vuelta niet zal rijden.

    14-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    De Belgische Wielrijders Bond heeft beslist om de bijdrage van de sportgroepen van 15.000 frank naar 8.500 frank te brengen. De vergunningen voor de beroepsrenners zullen vanaf maandag 17 januari afgeleverd worden. De renner zal op het ogenblijk van het indienen van zijn aanvraag of bij het afhalen van zijn vergunning zijn persoonlijke bijdrage voor de R.M.Z. regelen. Voor 12 maanden RMZ betaald hij 6.460 frank, of mag dit ook per kwartaal betalen en dan komt het op 1.615 voor 3 maand,plus 2.500 frank voor zijn vergunning. Wat betreft de vermindering van de bijdrage van de sportgroepen is dit het gevolg van de inspanning dat zij hebben geleverd om Belgische renners aan te werven.

    13-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse Bremen

    .
    Patrick Sercu - Peter Post

    De 10.000 toeschouwers die de finale van de 6daagse van Bremen bijwoonde hebben waar voor hun geld gekregen. Het duo Schulze-Renz dat in de loop van de avond een ronde hadden verloren hebben op 11’ van het einde zich opnieuw aan de leiding kunnen nestelen. In de eindstand heeft de ploeg Wolfgang Schulze-Sigi Renz 534punten, op plaats 2 hadden Peter Post-Patrick Sercu 416p. en de 3e ploeg op het podium was Klaus Bugdahl-Dieter Kemper met 393 punten. Op plaats 4 eindigde de ploeg Wilfied Peffgen die was gestart met Albert Fritz en René Pijnen die met Leo Duyndam aan de start was gekomen. Onze landgenoot Theo Verschueren met Fritz Pfenninger legden beslag op plaats zes. Gerben Karstens met Dieter Puschel eindigden als 7e en het Nederlandse duo Lijn Loevesijn-Piet De Wit werden 9e. In totaal kwamen 90.000 mensen naar de 6daagse kijken waarmee een reeds oud record werd verbeterd.

    12-01-2012 om 06:17 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Cyrille Guimard

    In een Frans wielertijdschrift kwam Cyrille Guimard aan het woord. Hierin verklaarde hij onder meer dat hij in de Tour over zijn beste coditie beschikte. Ik betreur maar alleen dat ik de groene trui heb gemist. Deze is mij ontnomen door Eddy Merckx ondanks dat hij na de rit Orcières-Merlette mij bevestigde niet aan het puntenklassement deel te nemen, indien onze ploeg een neutrale politiek zou voeren in het duel tussen Ocana en Eddy. Maar Eddy viel wel aan in de rit naar Bordeaux en daar ben ik de groene trui verloren.

    11-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    10-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Watney

    .

    Na de voorstelling van de ploeg Lomme Driessens was het nu de beurt aan Watney-Avia die zal geleid worden door Willy Jossart en Albert De Kimpe. Als verzorger werd Guillaume Van Vlasselaer aangetrokken. De twee mecaniciens van dienst zijn René Verschueren uit Hombeek en Jos Verschueren. Van de ploeg 24 man sterk van verleden jaar werden 11 renners behouden, komen 7 beloftevolle neoprofs over en werden nog 6 betrouwbare werkers uit andere teams aangetrokken, zodat men opnieuw op 24 uitkomt. Men heeft ook 2 liefhebbers Gustaaf Hermans en Gustaaf Van Cauter die men steunt. De samenstelling van de ploeg in alfabetische volgorde: Jos Abelshausen, Paul Aerts, Etienne Antheunis, Emile Bodart, Jackie Coene, Michel Coulon, Christian De Busschere, Raf Hooyberhs, Roger Loysch, Pieter Nassen, Marcel Omloop, de man van Weerde Englebert Opdebeeck, Walter Planckaert, Jos Roosen, Marc Sohet, Noël Vanclooster, uit Winksele-Delle Willy Vanden Eynde, Luc Van Goidsenhoven, Willy Van Malderghem, Gustaaf Van Roosbroeck, kopman Frans Verbeeck en Eddy Verstraeten.

    10-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Otegem

    In Otegem stond er weer geen maat op Albert Van Damme na 25km had hij 20” voorsprong op Gérard David en Marc De Block.

    10-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden-Buitenland

    .
    Anquetil & Talamillo
    Albert Van Damme blijft maar winnen, nu was hij de beste in het Duitse Barsinghausen waar hij na 22km die werden afgelegd in 54’45” een voorsprong had van 25” op de tweede de Duitser Klaus Joerden, voor Rolf Wolfshohl die derde werd was had een achterstand van 55”. De nummer 4 Karl-Heinz Kunde volgde al op 1 ronde en werd Ekkehard Teichreber 5e.

    In Spanje te Ibarra was er de memorial José Luis Talamillo Huidobro overleden te Burgos op 21/12/1965. Op 7/2/65 was hij voor de zesde maal Spaans kampioen veldrijden geworden. José Talamillo is tijdens een oefening op de weg van Logrono naar Vigo frontaal aangereden door een wagen en was op slag dood. In 1964 heeft hij deelgenomen aan de Giro en werd 55ste in de eindstand en werd ei zo na kampioen op de weg slechts Julio Jiménez Munoz reed hem vooraf. Wat de wedstrijd betreft moest onze landgenoot René Declercq 52” prijsgeven aan de winnaar José-Maria Basualdo en werd de Zwitser Peter Frischknecht 3e. De Spanjaard Alfredo Irusta die in deze wedstrijd een val deed werd met vrij ernstige kwetsuren naar het ziekenhuis van San Sebastian gevoerd.

    Net als gisteren was de Brit John Atkins de beste in de cross van Keighley (Gbr) voor zijn landgenoot Keith Mernickle en werd onze landgenoot Freddy Naert derde.

    Na Aigle gisteren is Eric De Vlaeminck nu ook de beste in Delemont (Zwit). Van vij het vertrek reden De Vlaeminck, Gretener en Zweifel van de anderen weg. Ongeveer halfkoers moest Gretener met rugpijn vooraan lossen en zou de wedstrijd verlaten. In de 6e van de 9 af te leggen ronden liet Eric zijn kompaan Zweifel achter en won met 24” voorsprong. Op plaats 3 op 1’28” werd de Tsjech Milos Fisera derde hij had 10” voorsprong op de nr 4 de nederlander Jacques Spetgens.

    09-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden-Binnenland

    .

                   André De Brauwer van Het Nieuwsblad neemt een foto van de winnaar Jos Thielemans eveneens werkzaam bij Het Nieuwsblad, krant waar ook ik heb gewerkt.


    Vijf crossen stonden vandaag op het programma, 2 A-crossen, 2 b-crossen en 1 C-cross.

    In Munte waren er 2 wedstrijden de A-cross was de Trofee Jerome Stevens en tevens het P.K. van Oost-Vlaanderen,en ook de B-cross was het P.K. Met 49 vertrok men in de A-cross en was het Michel Baele die de wedstrijd won en tevens de provincialetrui mocht aantrekken. In een spurt met vier versloeg hij in deze volgorde Roger De Vlaeminck, Marck De Block en Julien Van Den Haesevelde.

    Bij de B’s was André Geirlandt de beste van 56 en mocht tevens de provincialetrui omgorden. André had 1’ voorsprong op Rik Arnouts en werd Willy Vermaercke derde.

    Ook te Stasegem werd er voor de PK trui gestreden, hier was Eric Desruelle de beste en mocht dus de trui van West-Vlaanderen aantrekken. Norbert De Deckere als 2e volgde op 1’55” en werd August Badts op 2’40” derde. Vanaf plaats 12 werden de overige renners gedubbeld.

    In de B-cross van Maleizen-Overijse vind men liefst 3 Brabantse veldrijders bij de eerste vier plaatsen. Het was Jos Thielemans die dit seizoen bepaald als cyclo-crosser heeft kunnen doorstoten,die in een spurt met twee zijn zes jaar oudere streekgenoot Freddy Nijs met 3 lengten versloeg. Beide gouwrenners domineerden trouwens ook de wedstrijd van het begin tot het einde. Het is trouwens sprekend voor het overwicht dat dit 2tal aan de dag heeft gelegd dat men bijna 2’ heeft moeten wachten om Leon Scheirs de spurt voor de 3e plaats tegen de lokale Luc Goossens te zien winnen.

    In Heindonk Prov.Antwerpen werd de C-cross gewonnen door Rony De Vos, stonden mee op het podium Luc Nuyts en Willy Masse.

    09-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden-Buitenland


    .
    In de cross van Londen (Gbr) moest onze landgenoot Freddy Naert het met 1’09” afleggen tegen John Atkins (Gbr) en werd Eric Stone (Gbr) op 1’32” derde.

    Na verleden week is het opnieuw prijs voor Eric De Vlaeminck nu te Aigle in Zwitserland, nochtans was hij maar kort voor de start aangekomen van Spanje waar hij vrijdag een 8e plaats had behaald. Het was de Zwitser Gretener die in de 2e ronde ten aanval trok en tot 45” voorsprong kon nemen. Eric reed echter een sterk wedstrijdeinde, haalde Gretener bij en liet hem ook achter en zou met 12” voorsprong winnen. Tweede werd dus Hermann Gretener en stond Ueli Müller (Zwit) mee op het podium hij had 42” achterstand. Voor de Nederlander Gert Wildeboer was er op 2’43” een 10e plaats.

    08-01-2012 om 06:09 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden-Binnenland

    .
    Wim Albrecht

    Vijf wedstrijden in het veld: 2 A-crossen, 1 B-cross; 1 C-cross en 1 Regionale.

    Voor de A-cross van Geel-ten-Aert kwamen 32 renners aan de start. Voor Albert Van Damme was het zijn 22ste zege van het seizoen, zijn 4de reeds van het nieuwe jaar. Hij kwam pas daags voordien thuis vanuit Duitsland, waar hij donderdag won in Magstadt. Na zijn overwinning te Geel, reed de bloemenkweker uit Laarne door richting Barsinghausen, waar hij zondag moet gaan koersen. De 2e plaats was voor August Badts die op 27” volgde, de 3e man op het podium was André Geirlandt hij had een achterstand van 35”. Voor Jos Thielemans was er een 8e plaats.

    Voor de A-cross van Waardamme kwamen 26 renners opdagen en was Eric Desruelle de beste voor Julien Vanden Haesevelde die op 20” volgde en werd Gérard David op 1’22” derde. Voor Michel Pollentier was er een 7e plaats op 2’27”.

    In Ronse was er een B en C- cross. In de B-cross was Henri (Rik) Arnouts in een spurt met twee sneller dan Willy Vermaercke, op 25” volgde Roger Bijn als 3e.

    In de C’s was Wim Albrecht de beste hij had 4” voorsprong op Gerard Devos en 40” op de 3e Luc Naudts.

    Tenslotte is er de regionale cross te Neeroeteren waar de sportvrienden voor hun 2e inrichting 27 deelnemers mochten verwelkomen. Onmiddellijk na de start reden deze vier weg, Lemmens, Schepers, Van Hove en Vangeerden, zij zouden 2 ronden samenblijven. Het was dan dat Lemmens solo ging en zou met 40” voorsprong winnen op een sterk terugkomende Frans Mertens. Op 50” werd Roger Van Hove 3e en was Michel Van Vlierden op 1’10” voor plaats 4 de beste van een groep achtervolgers.

    08-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK derny

    .
    Ferdinand Bracke
    In Antwerps sportpaleis werd het BK dernys voor profs verreden, er waren 11 deelnemers. Frans Kerremans reed in het begin van de wedstrijd even aan de leiding maar liet het half koers afweten en zou de enige renner zijn die de wedstrijd niet uitreed. Na 20km ging Bracke in de aanval en nam 1 ronde, om na 35km er nog eentje bij te doen. Op 10’ van het einde nam hij zijn 3e ronde. Ferdinand had na 60’ liefst 60km860 afgelegd. (na 30’ had hij 30km630 afgelegd en 60km in 59’11”). Als 2e op 3 ronden eindigde Ernest Bens. De 3e man op het podium was André Poppe hij volgde op 4 ronden. Volgden op 5 ronden Dirk Baert als 4e en Willy De Bosscher als 5e. Voor Julien Vermote was er op 9 ronden plaats 6. Volgden op 10 ronden, 7e Marcel Omloop, 8e Frans Verhaegen en 9e Eddy Demedts. Als 10e had Gilbert Wuytack 13 ronden aan zijn broek.

    In de nevenwedstrijden kwamen de nieuwelingen, juniores en liefhebbers aan de bak.

    Nieuwelingen eigen kracht: 1.Andries- 2.Cornelis Curvers- 3.Wuyts.

    Juniores eigen kracht reeks A: 1.Janssen- 2.Laevers- 3.Helms. Reeks B: 1.Jos Meynzer- 2.Raemaeckers -3.Leo Van Thielen. Finale: 1.Willem Peeters- 2.Karel Rottiers- 3. Raemaeckers.

    Juniores Omnium:

    1e reeks puntenrit: 1. Herman Van Gansen 16p., 2. André Coppers 9p., 3. Paul Celis 8p. en 4e Guy De Vos 7punten.

    2e reeks 500m. tijdrijden staande start: 1. Herman Van Gansen 37”78, 2. André Coppers 37”88, 3e Paul Celis 38”21 en 4e Guy De Vos 38”40.

    3e reeks 3km Australische achtervolging: 1. Herman Van Gansen 3”51”2/5, 2.André Coppers 3’55”, 3.Paul Celis 4’03”6/10 en 4e Guy De Vos hij werd na 1’21” ingelopen.

    Eindstand: 1.Herman Van Gansen 3p., 2.André Coppers 6p., 3.Paul Celis 9p. en 4e Guy De vos 12 punten.

    Liefhebbers eigen kracht reeks A: 1.Huybrechts- 2.Karel Sels- 3.Alex Van Linden. Reeks B: 1.John Moret (Ned)- 2.Raymaeckers-3. Jan Raas (Ned).

    Finale afvalling: 1.Jan Breur (Ned)- 2.W.Huybrechts- 3.John Moret (Ned)- 4.Karel Sels

    De ploegkoers 40km voor liefhebbers werd gewonnen door de Britten: Ian Hallam- Michael Bennet voor onze landgenoten Leon Daelemans-Wilfried Wesemael en werden Ernie Blommaert-Donald Zeebroeck 3e.

    08-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ploegvoorstelling

    .

    In het châlet Lillebroeck aan de vijvers van Berg werd door Lomme Driessens reeds de wielerploeg Van Cauter-Magniflex-De Gribaldy voorgesteld. De ploeg heeft, 1 Portugees, 4 Fransen, 5 Italianen en 16 Belgen in loondienst. Vanaf 1 februari zal de ploeg in Berg op oefenkamp zijn om een 9tal dagen later naar Lido di Camaiore af te reizen. Bekenste renners zijn de Portugees Joaquim Agostinho, de Italiaan Fabbri Fabrizio en de Belgen Willy De Geest, Edward Janssens, Georges Pintens en Rik Van Linden.

    07-01-2012 om 06:08 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Rotterdam won Jaap Oudkerk een wedstijd 1/2 fond voor Cees Stam en de Brit Norman Hill.

    Op 75jarige leeftijd overleed te Madrid Telmo Garcia geboren op 21/6/1906 te Madrid. Hij zou al op 17jarige leeftijd in 1923 prof geweest zijn.Zijn loopbaan zou t/m 1936 geduurd hebben. In het Nationaal Kampioenschap bij de profs behaalde hij in 1923, 1924 en 1927 een 2e plaats, werd 3e in 1925 en won het uiteindelijk in 1928.

    07-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Albert Van Damme

    In de internationale cross van Magstadt gelegen in de deelstaat Baden-Württemburg dat deel uitmaakt van het district Böblingen werd gewonnen door onze landenoot Albert Van Damme die na 21,6km een voorsprong had van 25” op de Tsjech Milos Fisera en diens landgenoot Pavel Krejci. Eerste Duitser werd Wolfgang Renner die op 29” volgde en zijn landgenoor Rolf Wolfshohl op liefst 26” reed. Plaats 6 was voor de Zwitser Uli Mueller. Het landenclassement werd gewonnen door de Tsjechische ploeg voor West-Duitsland en Zwitserland. Hoe geraakt men in Magstadt als renner? Heel eenvoudig Jefke Thielemans was woensdag 5/1 om 12 uur gestopt met werken te Kobbegem bij zijn werkgever Periodica waar Het Nieuwsblad wordt gedrukt, reed naar Laarne tot bij Albert Van Damme, dan naar Mannheim om te overnachten. ’s Morgens 6/1 doorgereden naar Magstadt om 3uur crossen en om 20uur opnieuw richting Laarne. Toegekomen in Laarne 7/1 rechtstreeks doorgereden naar Kobbegem om te gaan werken tot 14 uur, om vervolgens na 15uur wat te gaan losrijden. En morgen 8/1 gaan crossen in Geel.

    In het Spaanse Vera de Bidasoa zagen 2.000 toeschouwers de Spaanse kampioen José-Maria Basualdo winnen hij legde de 22km af in een tijd van 1.06’28” en had 2” voorsprong op de Zwitser Peter Frischknecht en moest onze landgenoot René De Clercq als 3e 1’02” prijsgeven. Voor Eric De Vlaeminck was er een 8e plaats maar wel op 6’30” en Alfons Van Parijs als 9e had 7’53” achterstand.

    In Italië te Solbiate Olona moest onze landgenoot en wereldkampioen Robert Vermeire het afleggen tegen de Italiaanse liefhebberskampioen Franco Livian die met 25” voorsprong won. Derde werd de Italiaan Franco Vagneur hij had 1’47” achterstand. De 4e plaats op 2’11” was voor de Brit John Atkins en de Italiaan Enrico Sfolcini werd 5e op 3’30”. Voor de Nederlander Gertie Wildeboer was er een 6e plaats hij had 3’39” achterstand. Een 13e plaats was er voor onze landgenoot Sey hij had 6’50” achterstand.

    06-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bremen

    Vandaag start de 9e zesdaagse van Bremen (Duitsland). De eerste editie vond plaats in 1910 en werd gewonnen door de Duitsers Willy Arend – Eugen Stabe. Dan was het wachten tot 1965 voor de 2e editie. Deze werd gewonnen door Palle Lykke Jensen (Den) met zijn schoonvader Rik Van Steenbergen (Bel). Van Nederlandse zijde was Peter Post met zijn Zwitserse ploegmaat Fritz Pfenninger 4e op 1 ronde. Wat dit jaar betreft rijd Peter Post met Patrick Sercu, Theo Verschueren met Fritz Pfenninger, van Nederlandse zijde rijden ook: Léo Duyndam – René Pijnen, Gerben Karstens heeft de Duitser Dieter Puschel als ploegmaat en rijden de Nederlanders Lijn Loevesijn en Piet De Wit samen.

    06-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale wielerfederatie 2

    De 11 wedstrijden die in aanmerking komen voor de wereldbeker:

    België: Ronde van Vlaanderen (9/4) - Gent-Wevelgem 12/4 en Waalse Pijl 23/4.

    Frankrijk: Parijs-Roubaix (16/4) en Parijs-Tours (1/10)

    Italië: Milaan- San Remo (18/3) – Ronde van Piëmont (9/9) en de Ronde van Lombardije (7/10).

    Nederland: De Amstel Gold race (26/3) – Duitsland: Henninger Turm (1/5) en voor Zwitserland het Kampioenschap van Zürich op 7/5.

    Een Europees kampioenschap tegen het uurwerk met een drie man sterke ploeg, zal ter studie voorgelegd worden. Deze wedstrijd zou in 1 dag gereden worden over 3 manches.

    05-01-2012 om 15:48 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    04-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale wielerfederatie 1

    De Internationale wielerfederatie heeft op een vergadering te Genève de wedstrijdkalender voor 1972 opgemaakt. Voor Gent-Wevelgem is er slecht nieuws zij verliezen hun statuut van eerste categorie. Ook heeft het F.I.C.P. maatregelen getroffen om de wedstrijden van 1e categorie te beschermen. Zou mogen renners van 1e categorie noch de dag zelf van een soortgelijke wedstrijd, noch de voorgaande of daarop volgende dag aan een andere wedstrijd deelnemen. Nochtans kunnen hier schikkingen getroffen worden door de betrokken organisatoren. Wedstrijden van 1e categorie zijn:

    Voor België: Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik. Voor Frankrijk: Parijs-Roubaix en Parijs-Tours. Voor Italië: Milaan-San Remo en Ronde van Lombardije. En voor Zwitserland het Kampioenschap van Zürich.

    De renners uit West-Duitsland, Luxemburg, Portugal en Zwitserland mogen voor twee merkenploegen rijden.

    04-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    03-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junkermann

    .
    Hans Junkermann

    De 37 jarige Hans Junkermann die een val deed in de 6daagse van Keulen, zou in strijd met de eerste berichten waar sprake was van een breuk slechts een kwetsuur hebben aan zijn wervelkolom. Hij zou eind volgende maand al opnieuw de training mogen hervatten. Volgens de dokters zou hij ongeveer 3 weken in het ziekenhuis moeten blijven en nadien nog 3 weken platte rust nemen. Door zijn val zal hij niet kunnen deelnemen aan de 6daagse van Bremen en Rotterdam alsook aan het Europees Stayerskampioenschap te Dortmund op 30/1. Wat betreft het geldelijk verlies schat men het op 30.000 mark.

    03-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Eric De Vlaeminck

    Eric De Vlaeminck heeft weerwraak genomen voor zijn opgave van gisteren en won te Muntelier in Zwitserland. Het was in de 6e ronde dat een 10tal wegreed, waarvan er de volgende ronde er slechts 3 overschoten. Op 300meter van de streep kreeg de Nederlander Gert Wildeboer nog pech en moest alzo met een 4e plaats tevreden zijn. De zege was dus voor Eric De Vlaeminck die de Tsjech Voitek Cervinek achter zich liet. Hermann Gretener werd 3e. Een eervolle 6e plaats op 42” was er voor onze landgenoot Alfons Van Parijs.

    Op 27' van het einde kon de ploeg Wolfgang Schulze-Sigi Rens 534 punten een ronde voorsprong nemen en won alzo de 6daagse van Keulen.Daardoor werd de ploeg Wilfried Peffgen-Albert Fritz met 601 punten tweede.De Nederlandse ploeg Léo Duyndam-René Pijnen eindigden met 408 punten 3e, verder volgden Klaus Bughdal-Dieter Kemper en Fritz Pfenninger-Peter Post allen op 1 ronde. Onze landgenoten Norbert Seeuws-Theo Verschueren werden 6e op 9 ronden. Bij de liefhebbers was de zege voor Friedh.Klenner & Hans-G. Huenerbein.

    02-01-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!