Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    02-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Te Amsterdam in het Olympisch stadion werd een herkansing van het wereldkampioenschap gereden. In het stayeren over 60km waren na 5 ronden de eerste drie plaatsen al ingenomen door de Nederlanders De Wit,Oudkerk en Stam, wat voor een probleem zorgde voor onze landgenoten Verschueren en Proost, deze laatste was onmiddellijk verachterd aangezien hij niet snel genoeg aan de rol kwam, en gaf er na 90 ronden de brui aan. Dat was het moment dat Cees Stam achter Stakenburg ten aanval trok en naar de leiding reed en won, ondanks een aanval van Theo Verschueren achter Koch die op 420meter als 2e eindigde. Op 470meter werd Jaap Oudkek (De Graaf) 3e, Piet De Wit (Van Roey) op 500meter, 5e de Brit Norman Hill op 2500meter.

    Voor de liefhebbers was er 30km af te leggen in het stayeren en was het de 3e van het WK Bert Boom achter Stakenburg die het haalde met 100meter op de wereldkampioen Horst Gnas (Walrave) en Rainer Podlesch (Koch) op 140meter. In de sprint wonnen zowel Loevesijn als Van Lancker tweemaal maar in de finale was de Nederlander weer te sterk voor onze landgenoot.

    In Frankrijk is voor de liefhebbers de Tour de Flandre Française of Ronde van Frans Vlaanderen van start gegaan met een zege voor onze landgenoot René Dillen die te Coudekerke na 170km 5 medevluchters versloeg, 2e werd Roger Verschaeve, 3e Aimé Delaere, 4e Ferdinand Peersman, 5e Gerry Catteeuw en 6e Ceci. Op 2’38” won Frans Van Looy de groepspurt.

    02-09-2011 om 06:18 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-Ploegentijdrit

    Goud voor ons viertal in de 100km ploegentijdrit dit ondanks een bandbreuk van Staf Hermans, dit gebeurde na 25km in de bocht bij ’t einde van de eerste ronde. Staf moest nogal brusk remmen waardoor zijn wiel blokkeerde en Ludo Van Der Linden in zijn rug belandde. Op dat ogenblik lagen zij op plaats 5 met 29” achterstand op de Russen die aan de leiding reden, op 16” van de Italianen en op 6” van de Hongaren en de Polen. Door deze tegenslag hebben onze landgenoten 40” verloren. Hoe sterk ons viertal reed ziet men aan de cijfers aan km50. Toen reden zij al eerste met 7” voorsprong op de Russen, 16” op de Italianen en 26” op de Hongaren. Nochtans heeft Lucien Acou moeten bijsturen, want volgens hem en Rik Van Looy die mee in de wagen zat moesten de vier kortere beurten maken, want nu nam men telkens een beurt van 500 tot 600 meter. De vier hebben goed geluisterd en aan km 75 was hun voorsprong al opgelopen tot 1’26” op de Italianen en 1’40” op de Russen. In 2.12’31”72 hebben onze landgenoten de 100km afgelegd wat een gemiddelde van 45,273km/uur is. Onze Noorderburen behaalden uiteindelijk een 2e plaats op 1’38”, de vier waren: Fedor Den Hertog, Adri Duyker, Frits Schur en Arend Vanden Hoek, Polen behaalde het brons op 2’31”.

    02-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortemark-Rummen

    .

    Te Kortemark kwam de wereldkampioen achtervolging Dirk Baert met 65 collega’s aan de start. Als dank voor de huldeblijken ging Dirk direct na de start aan de haal, kreeg geen steun en liet zich dan maar opnieuw inlopen. Enkele hebben het na hem nog geprobeerd maar niemand die de vrijheid kreeg. Het was Julien Stevens die 20km voor het einde de beslissende jump plaatste, kon tot 20” voorsprong nemen en hield het vol tot aan de meet waar hij nog 10” overhield op de eerste achtervolgers waarvan neo-prof 23/8 Hervé Vermeeren de spurt won voor Marc Lievens, Ronny Van Marcke, Daniël Van Ryckeghem en Willy Degeest. Op 20” was het Willy Planckaert die voor Guido Reybroeck en Etienne Sonck de groepsspurt won.

    In Rummen moesten de renners 13 ronden in achtvorm afleggen, Hugo Hellemans, Alfons Leenen en de Nederlander Jan Van Katwijk reden al in de eerste ronde weg, Hellemans liet zich wel vlug uitzakken, zijn maten deden dapper verder en zouden in de 3e ronde het gezelschap van 24 andere krijgen. Maar ook deze vlucht ging niet door en kwam er een gedeeltelijke hergroepering en zou een uitval van Roger Kindt een ronde later de beslissende ontsnapping op gang brengen. De eerste die bij Roger kwamen waren Georges Claes (Zonhoven) en de Nederlander Tino Tabak, bij het ingaan van de 5e ronde kwamen volgende renners aansluiten, Beysens prof sinds 3/8, Aerts, Abbeloos, Van Rymenant, Bracke, Barras, opnieuw Leenen, Weckx en de Nederlanders Delnoy en Van Beers. Door pech viel Kindt vooraan nog weg en was het vooral Bracke die er voor zorgde dat hun voorsprong opliep. Op twee ronden van het einde vielen Beysens lek en Leenen gelost vooraan weg. Bracke heeft nog verschillende malen geprobeerd alleen weg te rijden maar reed men met 6 naar de streep Abeloos en Van Rymenant hadden afgehaakt. Het was de Nederlander Jos Van Beers die het haalde voor Georges Barras, Ferdinand Bracke, Paul Aerts, Tino Tabak en Georges Claes. Pieter Nassen won op 15” de groepsspurt voor Roger Jochmans. Na de aankomst vielen nog wat harde woorden van Bracke die vooral Van Beers viseerde, hij heeft niets anders dan in de wielen gereden en komt dan nog winnen. Ook Georges Claes was niet tevreden, zijn liefje verjaarde en hij had zo graag haar de bloemen geschonken, maar volgens Georges hadden ze hem de zege beloofd maar heeft niemand zijn woord gehouden.

    02-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Opnieuw een probleem bij de Belgische ploeg voor het Wkprofs. Door een kleine hartcrisis van de heer Oscar Daemers kan hij zijn funktie van technisch directeur niet uitoefenen. Aan Lucien Acou verantwoordelijke voor de liefhebbers werd gevraagd om ook de profs onder zijn hoede te nemen. Maar Lucien weigerde op basis van zijn verwantschap met Eddy Merckx die zijn schoonzoon is. Dan heeft men Rik Van Looy voorgesteld maar dat stuitte op een njet van Merckx. Hoogstwaarschijnlijk zal men Ward Vissers die ook naar Mendrisio komt vragen om de ploeg te leiden.

    02-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Ugo Colombo

    Te Cosne-sur-Loire in Frankrijk was Cyrille Guimard na 240km in een spurt met twee sneller dan Bernard Labourdette. Voor plaats 3 op 50” was Jacques Botherel de snelste voor Raymond Riotte, Michel Perin, Roland Berland, Jean Dumont, Alain Vasseur en als 10e Jean-Pierre Genet.

    In Italië te Imola werd de Coppa Placci 220km, gewonnen door Ugo Colombo hij had 11” voorsprong op de eerste achtervolgers, waarvan Tomas Pettersson de snelste was voor Giancarlo Polidori en Felice Gimondi. Als 5e op 1’46” kwam Primo Mori over de meet. Met zijn 6e plaats op 2’48” bleef Giovanni Cavalcanti nog net uit de greep van het peloton dat 3” later mocht spurten voor plaats 7 en was Marino Basso de snelste voor Franco Bitossi en de rest.

    01-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geraardsbergen-Overijse en Putte

    .
    Georges Pintens

    Pech voor Jan Vande Wiele in zijn eerste wedstrijd te Geraardsbergen als prof, toen hij samen met Tony Daelemans voorop reed werd hij door een toeschouwer ten val gebracht, kon bij het peloton opnieuw aansluiten, en iets later is ook Daelemans er aan voor de moeite. Vanaf dat ogenblik waren het de Moltenis die de wedstrijd controleerden en er voor zorgden dat na 50km ongeveer 25 renners voorop reden. Het was aan km 120 dat Merckx ten aanval trok, hij kreeg het gezelschap van De Muynck, Van Schil, Ward Janssens, Ebo en Stevens en was de goede trein vertrokken. Dan heeft Eddy tot 15km van het einde gewacht om toe te slaan enkel De Muynck kon volgen. In de spurt had Eddy geen probleem met Johan, op 20” kwam Vic Van Schil als 3e over de streep, ook Ward Janssens als 4e op 45” was nog van de andere weggereden. Op 1’05 versloeg Frank Ebo voor plaats vijf Julien Stevens. Eerste achtervolger Daniel Van Ryckeghem werd 7e op 1’40”. Ook de Nederlander Daan Holst was nog uit de groep weggereden en werd met 2’05” achterstand 8e. Van het peloton was op 3’10” Paul Mahieu de snelste, waarin Jan Vande Wiele 17e werd, zijn medevluchter van het eerste uur Tony Daelemans werd 21e in een groepje van 5 die 12’ achterstand hadden. Na de wedstrijd verklaarde Eddy Merckx dat hij nog nooit z’on zware kermiskoers te hebben gereden.

    In Overijse viel de beslissing reeds vroeg in de wedstrijd, het waren de Spanjaarden Perurena en Galdos die voorsprong namen en even later het gezelschap kregen van Leman, Pintens, Bruyère en Houbrechts en deze renners zouden tot het einde voorop blijven. Georges Pintens liet zijn medevluchters nog achter en won met 1’50” voorsprong op Eric Leman, Domingo Perurena, Jos Bruyère en Tony Houbrechts. Voor Francisco Galdos die vooraan door pech was weggevallen was er de 6e plaats op 2’05”. Het was Roger De Vlaeminck die op 4’55” de groepsspurt won voor de Brit Michaël Wright verder volgden in de top10, Maurice Eyers, Roger Kindt en Georges Vanconingsloo.

    Derde wedstrijd van de dag vond plaats te Putte waar Englebert Opdebeeck en 51 collega’s de start namen om 15 ronden van 10km te rijden. In ronde 7 ging de man van buurgemeente Peulis Jos Deschoenmaecker ten aanval in gezelschap van Aerts en Van Roosbroeck maar net als de ontsnapping van ronde 10 met Brands en In’t Ven kende geen succes. Op 5km van de meet was het opnieuw Staf Van Roosbroeck die uit een kopgroep van 10 wegreed en het haalde voor Pieter Nassen, Jan Janssen, Gèrard Vianen, Frans Brands, Willy In ’t Ven, Jos Deschoenmaecker, Englebert Opdebeeck, Eddy Verstraeten en Emiel Cambré. Op 2’54” was voor plaats 11 Marcel Omloop de snelste.

    01-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    31-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-piste

    14 jaar nadat Jan Derksen zijn landgenoot Arie Van Vliet versloeg te Rocourt heeft Nederland opnieuw een wereldkampioen sprint. De 22-jarige Amsterdammer Leijn Loevesijn versloeg onze landgenoot Robert Van Lancker in 2 reeksen, voor de 3e plaats won Turrini van Johnson nadat deze in de 1e reeks werd gedeclasseerd.

    Wat betreft de 1/2fond heeft onze landgenoot Theo Verschueren nadat hij 2 jaar na mekaar met zilver had moeten tevreden zijn nu goud gepakt. De uitslag met renner en gangmaker:1.Theo Verschueren/Koch legden de 100km af in 1.19’24”82 wat een gemiddelde is van 75,554. De Nederlander Jaap Oudkerk/De Graaf volgde op 55meter. 3e werd Domenico De Lillo/Meuleman op 2760meter. Voor Cees Stam/Stakenburg was er een 4e plaats op 3463 meter. De opgevers zijn: Della Torre/Luginbuhl, Piet De Wit/Dagnoni, Norman Hill/Brazeroi en Leo Proost/Walrave.

    31-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaal Sels

    .
    Herman Vrijders

    Onder luid applaus gaf de nieuwe wereldkampioen achtervolging Dirk Baert de start van de Schaal Sels, waarvoor naar schatting vijftien tot twintigduizend toeschouwers naar Merksem waren afgezakt. In deze wedstrijd rijden liefhebbers en beroeps samen in clubverband. Het aantal deelnemers bedroeg meer dan 150 wat het risico voor te vallen vergrootte. Het was dan ook al in de 2e ronde prijs met als voornaamste slachtoffers, Fons Debal geraakt aan de buik, Marcel Omloop buiten bewustzijn en de liefhebber Poppelier waarvan een slagader van de arm open lag. Met Debal en Omloop verloren de Dijlespurters uit Mechelen al direct twee pionnen. Ondertussen waren Valkeneers, Van Vlierberghe, Vantyghem, Gaekens, Devos, Verschaeve, Leman en Hooyberghs ten aanval getrokken zij zouden het 50km volhouden. Hubert Hutsebaut heeft dan een 2tal ronden alleen voorop gereden. Het was de in Hulst Nederland geboren Belgische liefhebber Ronny De Bisschop die de beslissende ontsnapping op gang bracht. Vijf renners Cambré, Dillen, Peeters, Van Vlierden en Mariën waren de eerste die tot bij de leider kwamen. Dit zestal bereikte een voorsprong van 1’30” en dat was het moment van Dierickx om in de tegenaanval te gaan samen met Van Staeyen, Dolf Huysmans, Lefevre en Vanderwaeren en zouden op het einde van de 15e ronde vooraan aansluiten. Toen het peloton de vluchters bijna te pakken had is Dierickx alleen weggereden, zijn kompanen lieten zich inlopen. Twee renners van Lierse Verhaegen en Rosiers zagen het gevaar en met de hulp van Vanneste en Vrijders kwamen zij tot bij de koploper. Een leegloper voor Rosiers dwarsboomde de plannen van de Lierse renners en was het Herman Vrijders die wegreed en met 200 meter voorsprong won voor zijn ploegmaat André Dierickx, Roger Rosiers, Frans Verhaegen en Willy Vanneste. De spurt van de groep werd gewonnen door Frans Verbeeck dit op 40”. Lierse won wel de beker voor de clubs voor Merelbeke en Torhout.

    31-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In het criterium van Sittard in Nederland moesten de renners op een parcours van 2km, vijftig ronden afleggen. Het werd een zeer geanimeerde wedstrijd waarbij vooral Eddy Merckx zich liet opmerken. Op 5 ronden van het einde reden drie renners weg, en zouden ook voor de zege spurten. Evert Dolman won voor Jos Huysmans en Harry Leeuwen. Joop Zoetemelk kwam op 24” als 4e over de streep wat ook Wim Prinssen als 5e op 30” kwam alleen toe. Voor plaats 6 op 35” was Harm Ottenbros de snelste voor Wim Bravenboer, Henk Benjamins, Gert Harings, Jan Janssen en werd Eddy Merckx 11e, Pieter Nassen 17e en Jos Spruyt 18e.

    In Frankrijk te Montceau-les-Mines was Jean-Pierre Danguillaume na 115km de beste voor Raymond Riotte en Raymond Poulidor.

    30-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-piste

    Zowel onze landgenoot Robert Van Lancker als de Nederlander Leijn Loevesijn winnen hun 1/4 finale en gaan door naar de 1/2 finale. Van Lancker versloeg tweemaal de Italiaan Sergio Beghetto en Loevesijn was ook tweemaal te sterk voor de andere Italiaan Luigi Borghetto.

    In de 1/2finale is Van Lancker tweemaal de betere van de Australiër Gordon Johnson en ook Loevesijn wint in 2 reeksen van de Italiaan Giordano Turrini.

    30-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-piste

    .
    Dirk Baert
    Met zijn zege in de 1/2 finale achtervolging zal Dirk Baert 6’06”44 die wint van de Deen Ole Ritter 6’09”92, in de finale het moeten opnemen tegen de Fransman Charly Grosskost, die met een tijd van 6’00”40 de Brit Hugh Porter 6’02”83 versloeg.

    Dirk Baert is wereldkampioen achtervolging, met een tijd van 6’01”93 tegenover 6’03”73 voor Charly Grosskost. Voor de 3e plaats wint Hugh Porter 6’11”13 van Ole Ritter 6’13”69.

    De Nederlander Piet De Wit is winnaar van de herkansing 1/2 fond in 60’ legde hij 74,528 km af.

    Bij de snelheid profs is men met de reeksen begonnen, zijn de winnaars geplaatst voor de 1/4 finale en moeten de overigen naar de herkansingen. Zowel onze landgenoot Robert Van Lancker als de Nederlander Lein Loevesijn winnen en gaan naar de 1/4 finale. In de 5e reeks kwam de Italiaan Beghetto ten val, juist voor de streep en moest men opnieuw beginnen en werd de Italiaan winnaar.

    Bij de vrouwen is de Russin Galina Carevova wereldkampioene Sprint voor haar landgenote Galina Ermolaeva en werd de Tsjechise Iva Zajickova 3e.

    In de achtervolging bij de vrouwen gaat de wereldtitel naar Tamra Gorkuschina 3km/ 3’53”78 die de Nederlandse Cornaelia verslaat 3’59”78. De Britse Beryl Burton pakt het brons.

    29-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Te Blaydon in Groot-Brittannië was de zege voor Sid Barras die na 164,2km zijn 3 medevluchters versloeg, 2.Mike Holmes, 3.Brian Jolly en 4. Collin Lewis.

    Te San Piero a Sieve in Italië werd Mauro Simonetti na 213km de winnaar op 2’07” volgden 5 renners waarvan Franco Bitossi de snelste was voor Roberto Poggiali, Giovanni Cavalcanti, Enrico Guadrini en Renato Laghi.

    René Pijnen was de beste in Ossendrecht-Nederland waar hij na 120km zijn metgezel Rinus Wagtmans versloeg en op 4” volgde onze landgenoot Fonske Debal.

    In Duitsland waren er 2 overwinningen voor Belgische liefhebbers. Te Euskirchen was Vic Peeters de beste en te Würselen ging de zege naar Jozef Vonckx en werd nog een Belg Jean Bemong derde.

    In Italië bij de liefhebbers te Turbigo is het Francesco Moser die na 160km zijn 4 metgezellen verslaat, 2.Giuliano Dominoni, 3.Aldo Parecchino, 4.Giovanni Battaglin en 5.Pasqualino Moretti op 10” werd Tomasso Giroli 6e.

    In Luxemburg te Koerich is er een volledig Belgisch podium, Willy Day wint er voor René Fogen en Alain Clausse de wedstrijd was 151km lang.

    In de Gr.Pr.Willem Tell stonden vandaag op de slotdag 2 ritten op het programma en was de zege telkens voor een Fransman. In de voormiddagrit Triengen-Ruggell won Patrick Beon en na de middag was Regis Ovion de beste in de tijdrit te Ruggell. De eindzege was voor de Zwitser Fritz Wehrli

    29-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St.Pieters-Leeuw

    .
    Met 139 waaronder alle Belgische vertegenwoordigers voor het WK stonden aan de start te St.Pieters-Leeuw, ook de Zwitsers, Luis Ocana en de uit schorsing komende Roger Pingeon waren op de afspraak. Tussen al deze vedetten waren er twee jongeren, Paul Aerts en Luc Van Goidsenhoven die zich in de kijker hebben gereden. Het waren vooral de kasseien te Duisburg die voor de selectie zorgden dat uiteindelijk een groep van 40 voor de zege zou rijden. Nadat Roger De Vlaeminck met Etienne Antheunis tot 50” was uitgelopen, was het Frans Verbeeck die toen de 2 vluchters waren gegrepen de beslissing afdwong. Eddy Merclx, Ward Janssens en Johan De Muynck reageerden en kwam een kopgroep van 11 tot stand. Op ongeveer 1km van de streep was het opnieuw Verbeeck die wegsprong en een 50tal meter overhield. Voor de 2e plaats was Walter Godefroot de snelste, dan volgden: Eddy Merckx, Luc Van Goidsenhoven, Ward Janssens, Emile Cambré, Marc Desmedt, Etienne Antheunis, Ronny Van Marcke, Georges Pintens en Paul Aerts. Voor plaats 12 op 1’35” was Jean-Pierre Berckmans de snelste.

    Voor de studenten was er het BK te Hasselt waar zij 90km dienden af te leggen. Met 15” voorsprong werd Richard Dejonckheere de nieuwe kampioen. Stonden mee op het podium: Claude Nicaise en Guido Venteyn.

    29-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie wedstrijden

    .
    In Ninove kreeg men niet minder dan 95 renners aan de start waaronder 27 die zijn geselecteerd voor het WK. Wie telefonisch had afgezegd is Luis Ocana. Het waren vooral de Fransen die zich lieten opmerken, toen op 50km van de streep Walter Planckaert, Willy De Geest en de Fransman Yves Hézard wegreden waren het vooral Poulidor en Pingeon die voor hun landgenoot het afstoppingswerk deden. In de spurt  was er geen probleem voor Planckaert en werd Hézard 2e en De Geest 3e. Op 25” volgde Ward Janssens, de groep volgde op 45” en daarvan was de Nederlander Harry Van Leeuwen de snelste.

    Te Rijkevorsel kenden de inrichters tweemaal tegenslag, de plaatselijke renner Jos Abelshausen gaf forfait en tijdens de wedstrijd brak de Nederlander Cees Rentmeester door een val zijn knie en werd afgevoerd naar het ziekenhuis in Turnhout. Tijden de 3 grote ronden waren er wat schermutselingen maar die droegen nooit verder dan 10”. Het moest dus in de 10 plaatselijke ronden gebeuren, Fond Debal heeft verschillende malen geprobeerd en rond km 150 was het eindelijk raak en kreeg hij Van Beers en Rosiers mee. Deze 3 zouden voor de zege spurten en was het Debal die won voor Jos Van Beers en Roger Rosiers. Op 15” werd Jan Janssens 4e en won op 20” Frans Brands verrassend voor Gerben Karstens en de rest van de groep.

    Voor het criterium van Poperinge waren 21 renners uitgenodigd, na 100km was het Eddy Merckx die met een wiel won van Patrick Sercu,verder Frans Verbeeck, de Fransman Cyrille Guimard, Roger De Vlaeminck, Eric Leman, Jos Huysmans, Jos spruyt, Lucien Van Impe en als 10e de Fransman Jean-Marie Leblanc.

    28-08-2011 om 07:25 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-piste

    .
    De Fransman Daniel Morelon is de nieuwe wereldkampioen Sprint bij de liefhebbers hij wint in 2 reeksen van de Rus Sergei Kravstov. Voor de 3e plaats wint de Fransman Gerard Quinten de 1e reeks, de Tsjech Ivan Kucirek wint de 2e zodat er een belle komt, hierin kwam de Fransman ten aanval en werd met een linkersleutelbeenbreuk naar het hospitaal gevoerd, en is het brons voor de Tsjech. Voor Morelon was het zijn 5e titel in 6 jaar. In ’68 heeft hij Olympisch goud behaald en niet deelgenomen aan het WK.

    De Colombiaan Martin Rodriguez werd wereldkampioen bij de liefhebbers in de achtervolging hij versloeg de Zwitser Josef Fuchs, het brons was voor de Italiaan Giacomo Bazzan die de Pool Jerzy Giowacki versloeg.

    De Duitser Horst Gnas wint de wereldtitel in de 1/2 fond bij de liefhebbers voor zijn landgenoot Rainer Podlesch en is de Nederlander Albetus Boom 3e, zijn landgenoot Nico Been werd 7e.

    De Olympische achtervolging gaat naar Italië voor de DDR, Duitsland en Rusland.

    De finale Tandem werd gewonnen door de Oost-Duitsers Otto-Geschke voor de Duitsers Barth-Muller en is Frankrijk met Morelon-Trentin 3e.

    In de 1/4 finale achtervolging bij de profs geeft onze landgenoot Crapez forfait wegens ziekte, voor Dirk Baert 5’59”82 is er een zege tegen de Italiaan Lorenzo Bosisio 6’04”16. In de 1/2 finale moet Dirk het opnemen tegen Ole Ritter.

    De eerste reeks 1/2 fond bij de profs werd gewonnen door de Italiaan Domenico De Lillo met 25 meter voorsprong op de Nederlander Cees Stam en heeft onze landgenoot Leo Sterckx als 3e reeds 2580meter achterstand. Beter verging het onze tweede landgenoot Theo Verschueren hij won zijn reeks voor Jaap Oudkerk die 380meter achterstand heeft, de tweede Nederlander Piet De Wit als 4e op 1728meter moet naar de herkansing.

    28-08-2011 om 07:21 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    In het Italiaanse Belmonte Piceno is na 192,4km Fabrizio Fabbri winnaar met 30” voorsprong op Wladimiro Pannizza die 5 medeachtervolgers verslaat in de spurt, 3e is Felice Gimondi en dan volgen Giancarlo Polidori, Ugo Colombo, Aldo Moser en Giorgio Favaro. Met 45” achterstand is Franco Balmamion 8e, dan volgt als 9e op 1’15” Adriano Durante en werd Pietro Di Caterina 10e hij had 1’30” achterstand.

    In Nederland reden de liefhebbers de Vierstromenlandronde en was het na 177km Dick Groen die met 13” voorsprong won voor Wil De Louw. Ook Peter van Den Donk kwam alleen toe als 3e had hij 24” achterstand. Op 1’26” werd Theo Van der Loo vierde door Jan Adriaans achter zich te houden.

    3e Rit in de Gr.Pr.Willem Tell in Zwitserland was voor de Pool Ryszard Szurkowski, 2e werd Fritz Wehrli en 3e de Fransman Marcel Duchemin. Dmitruk blijft leider.

    28-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roeselare & Tienen

    .
    Voor de 27e prijs Valère Ollivier te Roeselare kwamen 70 renners aan de start. Wat het verloop van de wedstrijd betreft die kreeg een eigenaardig verloop. Onmiddellijk na de start reden 17 renners weg, na 50km hadden de leiders al 2’ voorsprong, en zouden op uitzondering van Rudi De Groote die in de voorlaatste ronde bandbreuk leed voor de zege spurten. Uit de groep gingen nog een tiental renners op zoek naar de leiders, konden wel wat seconden afknijpen maar geraakten niet vooraan. De allerlaatste groep werd alsmaar uitgedund zodat uiteindelijk er nog 5 overbleven. Op 20km van de meet was het Johan De Muynck die wegreed en met 30” voorsprong won. De leidersgroep viel nog uiteen,Jaak De Boever werd 2e,hij had 5” voorsprong op Noël Vantyghem, Fernand Hermie en Willy Vanneste. Op 42” werd Daniel Van Ryckeghem 6e voor Jacky Coene, en Hubert Hutsebaut. Vervolgens werd op 53” Jaak Clauwaert 7e voor Willy Donnie, Marcel Omloop, Fernand Bruggeman en de Fransman Jean-Marie Leblanc. Op 58” volgde John Hemeryck en werd 15e en laatste van de kopgroep werd Jaak Zwaenepoel als 16e had hij 1’ achterstand. Vervolgens kwamen er enkelingen of een duo over de meet en de 5 die het peloton vormden hadden 9 minuten achterstand.

    Voor het criterium in Tienen waar 35 renners de start namen moest men het zonder Eddy Merckx stellen, maar hebben de aanwezige Zwitsers en de streekrenners voor een boeiend spektakel gezorgd. Door de talrijke premiën werd er regelmatig een kloof geslagen maar uiteindelijk werd het toch een massaspurt. Nadat Tony Gakens die de eerste premie kon meepikken, was de Zwitser Jürg Schneider de eerste aanvaller, enkele andere probeerden het ook maar allemaal zonder succes. Na een spurt in de 25e ronde voor een premie waren het Opdebeeck, Eyers, opnieuw Schneider, Berckmans en Vebeeck die voorsprong namen, maar ook zij werden opnieuw gegrepen. Even voor het einde probeerde de plaatselijke renner Luc Van Goidsenhoven het nog, maar uiteindelijk werd er met 26 voor de zege gespurt. Het was Eric Leman die won voor Georges Vanconingsloo, Roger De Vlaeminck, Frans Verbeek, Rik Van Linden, Roger Jochmans, Tony Gakens, Georges Claes, Maurice Eyers, Raymond Steegmans en werd Luc Van Goidsenhoven 11e. Voor Englebert Opdebeeck was er een 14e plaats, veldrijder Daniel Van Goidsenhoven eveneens uit Tienen werd 28e.

    27-08-2011 om 06:23 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-piste

    Vandaag werden de herkansingen snelheid liefhebbers die gisteren niet konden afgewerkt worden verder gezet, onze landgenoot Manu Snellinckx plaatste zich door een zege voor de Amerikaan Halsey en de Brit Crutchlow. Ook Henri Wats kon zich plaatsen door een zege tegen de Brit P.Wright. Voor 3e landgenoot Antoine Meirlaen is het WK over. Voor Nederland geraakte Marinus Langkruis niet door de herkansingen en kon Gerrie Fens zich wel plaatsen.

    In de 1/16finale werden onze landgenoten Henri Wats 2e en Manu Snellinx die 2e werd achter de Nederlander Peter Dooren naar de herkansingen verwezen. Ook de Nederlander Gerrie Fens won zijn reeks. Door zijn zege in de herkansingen mag Manu Snellinx naar de 1/8 finale, Henri Wats werd uitgeschakeld.

    In de 1/8 finale sprint met 3 renners wint de Australiër John Nicholson van onze landgenoot Snellinx en de Nederlander Flens, zodat beiden opnieuw naar de herkansingen moeten. Voor de Nederlander Van Doorn is er een 1e plaats en is dus rechtstreeks geplaatst voor de 1/4 finale. In de herkansing wint Flens zijn wedstrijd en werd Snellinx 3e en is uitgeschakeld. Om naar de 1/4 finale te gaan moet Flens het opnemen tegen de Italiaan Cardi deze wint en is ook Flens uitgeschakeld. In de 1/4 finale moet Van Dooren het opnemen tegen de Rus Kravtsov de Nederlander wint wel zijn 1e spurt maar moet dan 2x de duimen leggen en is uitgeschakeld.

    Bij de profs is men begonnen met de schiftingen in de achtervolging en gaan onze beide landgenoten Dirk Baert die alleen moest rijden en Paul Crapez door naar de 1/4 finale.

    Bij de vrouwen waren er voor de achtervolging 5 reeksen en gingen de 8 beste tijden door naar de kwartfinale. Hieraan nemen geen Belgen deel wel 1 Nederlandse, Cornelia Hage die wel verloor van de Russische Lubov Zadoroinaia maar met haar tijd van 4’03”45/100 zich wel kon plaatsten, in de 1/4 finale zal zij het moeten opnemen tegen Tjsechse Iva Polanska.

    In de 1/2 finale Sprint bij de vrouwen plaatst de Russin Galina Carevova zich voor de finale door tweemaal van haar landgenote Artamaschinka te winnen, haar tegenstreefster in die finale is ook een landgenote Galina Ermolaeva die in 3 manches won van Tsjechise Iva Zajickova.

    27-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In de Grote Prijs Willem Tell was de 2e rit Emmetten-Brunnen 158km en werd de Rus Gusiatnikow winnaar voor de Zwitsers Hansr. Keller en Meinrad Vögele. Dmitruk blijft leider.

    27-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-piste

    .
    Eduard Rapp
    Bij de Snelheid liefhebbers zijn 17 reeksen van telkens 3 renners, waarvan de winnaars naar de tweede ronde gaan en de anderen naar de herkansingen. Wat betreft de Belgen werd Manu Snellinx 2e achter de Tsjech Vladimir Vackar en voor de Canadees Jocelyn Lovel. Ook een 2e plaats voor Antoine Meirlaen waar de DDRrenner Jürgen Geschke won en de Canadees Ray Fondse 3e werd. Onze derde landgenoot Henri Wats werd 3e na de DDRrenner Werner Otto en de Canadees Barry Harvey.Voor Nederland won Peter Van Doorn zijn reeks voor de Fransman Gerard Brunier en de Australiër Darryl Pekins. Marinus Langkruis moest het afleggen tegen de Rus Phakadze, en werd de Zwitser Martin Steger 3e. Gerrie Fens werd 2e achter de Italiaan Giorgio Rossi.

    De eerste renner die een wereldtrui mag aantrekken is de Rus Eduard Rapp die de kilometer zonder aanloop wint met een tijd van 1’07”608 wat een gemiddelde van 53,246 is. De Nederlander Klaas Balk werd 8e zijn tijd is 1’09”412 of 51,865 gemiddeld. Voor onze landgenoot Manu Snellinx was met een tijd van 1’09”902 er een 12e plaats zijn gemiddelde was 51,502.

    Bij de vrouwen werd er vandaag gestart met de snelheid waaraan 8 rensters deelnemen, de 4 die zich klasseerden voor de volgende ronde waren: Galina Carevova (Ussr), Galina Ermolaeva (Ussr), Iva Zajickova (Tsch) en Valentina Artamaschkina (Urss).

    In de herkansingen 1/2 fond liefhebbers wint de Nederlander Nicolas Been zijn reeks en mag naar de finale met zijn 2e plaats is Firmin De Vleminck uitgeschakeld.

    26-08-2011 om 07:04 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!