Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    16-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koolskamp

    .
    Eric Leman

    Voor het 56e kampioenschap van Vlaanderen te Koolskamp kwamen 97 renners aan de start om in 25 ronden 150km af te leggen. In de 3e ronde was het Hutsebaut die ging voorop rijden kon 30” voorsprong nemen en werd bijgebeend door Walter Planckaert, Huysmans, Vanspringel, Ebo, Vanneste en Buysse maar het peloton liet hen maar even voorop rijden. Pas was de hergroepering een feit of Huysmans, Loysch, De Muynck en Dury reden van het peloton weg, even later kwamen ook Deboever, Vanneste, Van Marcke, Swerts en Romain Maes aansluiten, toen ook nog Coene, Stevens en Deschoenmaecker kwamen aansluiten vond men het in het peloton wellekens en was er een nieuwe hergroepering. De ontsnapping die het langst uithield was die van Eric De Vlaeminck, Vanconingsloo, Buysse, Hellemans, Van Bruaene en Antheunis zij geraakten tot aan 1’05” voorsprong en hielden het 40km vol, en was het vooral Merckx die er voor zorgde dat de groep terugkwam. Toen was het nog eens Hutsebaut die ging zonder succes evenals Duyndam en iets later Willy Planckaert het was telkens Merckx die deze renners ging terughalen. Door een val op 1km van de streep werden enkele rappe renners hun kans ontnomen,met als voornaamste slachtoffers, Rosiers, Eric De Vlaeminck, Sercu en Van Vlierberghe. Het was Rik Van Linden die resoluut de leiding had genomen maar moest zich tegenover Eric Leman gewonnen geven. Voor Willy Planckaert was er een 3e plaats verder volgden, Tony Daelemans, Daniel Van Ryckeghem, Pieter Nassen, Walter Planckaert, Eddy Merckx, Roger Jochmans en als 10e Roger De Vlaeminck.

    16-09-2011 om 06:37 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Won Domingo Perurena na de 1e ook de 2e rit Tarragano-Manresa dan was de man van de dag Santiago Laczano dit met een solovlucht van 172km waarbij tot 6’ was uitgelopen, hij werd pas op 22km van de streep ingelopen, was wel op de 3 cols als 1e doorgekomen en nam ook alle knelpunten voor zijn rekening. Enkele kilometers voor de meet reden 5 renners weg waarvan Perurena dus de snelste was voor José Grande, Ugo Colombo, Eduardo Castello en Bernard Labourdette. Als 6e op 9” kwam Vicente Lopez-Carill nog voor het peloton toe dat 36” achterstand had op de leiders hiervan was Franco Bitossi de snelste.

    De Ronde van de Toekomst zonder Belgen ging vandaag van start te Albi met een tijdrit van 7,6km, de Zwitser Joseph Fuchs haalde het met 5” op zijn landgenoot en nationaal kampioen Bruno Hubschmid, 3e werd de Nederlander Fedor Den Hertog hij moest 8” toegeven.

    16-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Katalonië

    Het waren de Spanjaarden Juan Manuel Valls en Juan-Manuel Santisteban die na een lange vlucht tijdens de beklimming van de Col de Falset (3e cat.) opnieuw werd ingelopen. Zodat de 1e rit Calafell-Tarragona op een massaspurt uitdraaide. Winst was er voor Domingo Perurena die onze landgenoot Guido Reybroeck vloerde, Tony Houbrechts werd 10e en Marc Sohet 11e.

    15-09-2011 om 15:32 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merelbeke-Retie

    .

    Onder de 61 renners aan de start, André Dierickx lid van de club van Merelbeke en ook om zijn talrijke supporters te plezieren. Men moest 2 grote en 3 kleine ronden afleggen. Een vroege ontsnapping was er van Van Malderghem en Bruyère die een maximum voorsprong van 2’15” bijeen reden. Toen vond Dierickx het wellekens en zorgde voor de hergroepering. Op 50km van de streep is André weggereden en konden enkel De Geest en Van Lint aansluiten. Kort voor het einde heeft hij dan de 2 achtergelaten en kwam solo over de streep. Na Dierickx was het op 30meter dat Willy De Geest 2e werd hij had 20meter op Julien Van Lint. De pelotonsspurt op 20” voor plaats 4 ging naar Rik Van Linden.

    Met 59 vertrok men in Retie om in 25 ronden 125km te overbruggen. Wat de 1e koershelft betreft waren er enkele korstondige ontsnappingen met als uitzondering die van Jos Huysmans, Marcel Sannen prof van 13/8 en Paul Aerts zij hebben een voorsprong van 45” kunnen nemen. Half koers kwam dan de ontsnapping van Raf Hooyberghs, Georges Claes (Limb) en de Nederlander Henk Benjamins, in de 15e ronde was Hooyberghs alleen op kop en zou nadien nog 2 maal met een groepje wegrijden, maar kwam op 5 ronden van het einde alles samen. In’t Ven en Vander Vleuten waagden nog hun kans maar uiteindelijk draaide het op een massaspurt uit. Net als gisteren waren Steegmans en Peelman van de partij maar moesten de duimen leggen tegen Tony Gakens die het met 20cm haalde voor Raymond Steegmans en Eddy Peelman

    15-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Desselgem-Waarschoot

    .
    Ward Janssens

    De grote prijs Briek Schotte te Desselgem kende een levendig verloop. Eerste aanvaller van de dag was Eric Leman, hij hield het een 15km vol en werd dan ingelopen. Er volgden een spervuur van ontsnappingen, maar toen Vander Slagmolen het hazenpad koos werd het ernstig. Het was Ward Janssens die tot bij de leider kwam, en toen Herman door pech vooraan wegviel hield Ward het vol tot aan de streep. Op 35” werd Etienne Buysse 2e voor Fernand Bruggeman die op 45” volgde en op 55” was het Fonske Debal die de pelotonsspurt voor plaats 4 won voor Fernand Hermie, Marcel Omloop, Wim Bravenboer, Guido Van Damme, Jean-Pierre Berckmans en is de top10 volledig met Willy Donie. De ongelukkige Herman Vander Slagmolen werd nog 18e.

    Voor de start te Waarschoot was er wat herrie omdat er op het uur van de start nog enkele renners niet paraat waren. Toch vertrok een groepje en zouden worden teruggehaald. Dit gedoe heeft het verloop van de wedstrijd beinvloed. Er is enkel een aanval geweest van de lokale renner Johan De Muynck, en draaide de wedstrijd uit op een massaspurt met toch enkele rappe mannen. Het was Eddy Peelman die het haalde voor Raymond Steegmans, Tony Daelemans, Etienne Sonck, Eric De Vlaeminck, de Nederlander Charles De Smit sinds mei prof als individueel, zijn landgenoten Jan Van katwijk en Jan Krekels. Als 9e volgde Georges Vanconingsloo voor opnieuw 2 Nederlanders Jan Serpenti en Gerben Karstens en de rest van het peloton. In de spurt was er een valpartij met 6 renners waarvan Julien Verboven en Giovanni Jimenez er het ergst aantoe waren en laatstgenoemde even naar het ziekenhuis werd ovegebracht waar het minder erg bleek te zijn dan werd gevreesd.

    14-09-2011 om 18:48 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Spanje is vandaag de Ronde van Katalonië begonnen met een proloog te Calafell. De Kasploeg werd winnaar met 17” voorsprong op Filotex en 3e werd Bic op 19” met onze landgenoot Marc Sohet. Als 4e op 22” Salvarani, daarbij 2 landgenoten Guido Reybroeck en Tony Houbrechts.

    Bij de liefhebbers was onze landgenoot Ribert Ferket de beste te Nieuw-Namen in Nederland waar hij de Nederlanders Henny Gysel en Cees Koeken vooraf ging.

    14-09-2011 om 18:47 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Domingo Perurena

    In Longwy heeft Eddy Merckx als wereldkampioen zijn eerste criterium in Frankrijk betwist, de wedstrijd was 60km en werd de eindstand op punten opgemaakt. Walter Godefroot 18 punten haalde het voor Eddy Meckx 12p. en Raymond Riotte 8p.

    In Spanje won Domingo Perurena de 34e Trofeo Masferrer verreden te Calafell, na 130,7km was hij sneeler dan Ramon Saez, onze landgenoot Marc Sohet (Bic), Augustin Tamames, J.M.Lopez-Rodriguez, Miguel Maria-Lasa, Mariano Martinez, Eufrenio Enrique Sahagun en Vicente Lopez-Carill. De bergprijs was voor Manuel Galera. De wedstrijd kwam in aanmerking voor het Spaans merkenkampioenschap

    13-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwerkerken-Waas

    Werden de inrichters met 40 renners maar karig beloond Voor hun 14e Grote Prijs, toch hebben zij een boeiende wedstrijd gekregen, en mochten de 24e zege van Frans Verbeeck noteren. Ook het publiek was talrijk opgekomen. De renners moesten 20 ronden of 150km afleggen, waarin al vrij vroeg de beslissing is gevallen. Aanstokers waren Gilbert Wuytack en de Nederlander Jan Zoons onder hun beiden reden zij een voorsprong van 2’35” bijeen. In de 8e ronde kregen zij het gezelschap van 5 renners, Beysens,De Bisschop, De Witte,Teirlinck en Van Landeghem en bedroeg hun voorsprong nog 1’. In de 16e ronde is Verbeeck met Ronny Van De Vijver in de achtervolging gegaan en kwamen in de 18e ronde aansluiten. De negen bleven voorop en het was Verbeeck zoals al aangegeven won met 1 lengte voor Ronny Van De Vijver, Gilbert Wuytack, Ronald De Witte, Willy Teirlinck, Ronny De Bisschop, Herman Beysens en Jan Zoons. De 9e van de kopgroep Ghilain Van Landeghem volgde op 15”. Op 40” won Frans Staes de pelotonsspurt.

    13-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veteranen-Heule & Essen

    .
    Luc Van Goidsenhoven

    Na een maand bij de profs heeft Luc van Goidsenhoven zijn eerste zege beet, te Essen had hij slechts 31 tegenstrevers. Het begon met Willekens die al in de 2e ronde ten aanval trok en even later het gezelschap kreeg van Verboven, Eyers en Scheers maar hun voorsprong bleef beperkt. Voor Eyers ging het te vlug, in zijn plaats kwamen eerst Barras, Omloop en Brands en iets later ook In’t Ven en Opdebeeck aansluiten. Toen Van Olmen, Goossens, Pijnen en Mariën ook aansloten dacht me de wedstrijd gereden, maar door toedoen van Cooreman en Steegmans kwam in de 10e ronde alles opnieuw samen. De beslissing werd op gang gebracht door Brands die Barras, Scheers, Eyers en Van Olmen meekreeg, maar de laatste drie genoemden moesten wel even later opnieuw afhaken. In de 12e ronde was het de toekomstige winnaar die vooraan kon aansluiten, wat ook In’t Ven deed deze 4 leiders zouden voor de zege spurten. Na Luc werd Georges Barras 2e, Frans Brands 3e en Willy in’t Ven 4e. Van de eerste achtervolgers werd Lucien Willekens 5e op 1’30” voor Maurice Eyers en Eddy Goossens. Dan volgde op 3’ Englebert Opdebeeck als 8e en 30” later won Raymond Steegmans de pelotonsspurt voor Hendrik Mariën.

    Meer volk te Heule waar 62 renners de start namen van een 180km lange wedstrijd. Vijf renners hebben liefst 120km op kop gereden namelijk Bodart, Mahieu, Deboever, Jimenez en Hendryckx. Het was Hutsebaut die als eerste bij de koplopers kwam met de ganse groep in zijn zog. Op 3km van het einde was het opnieuw Hutsebaut die aanviel en 50meter overhield op Herman Vrijders en op 100meter was het Daniël van Ryckeghem die 14 andere versloeg. De overige kwamen per 2 of 3 over de streep.

    Bij de liefhebbers te Amougies waren net als gisteren 1&2 dezelfden, Marc Demeyer won voor Christian De Buysschere en was nu Jean-Pierre Baert 3e.

    Na het BK op 13/6 waren nu de Veteranen opnieuw aan de slag te Berbroek voor het PK van Limburg. De hevige strijd tussen de Limburgers heeft er voor gezorgd dat de Antwerpenaar Karel Clerckx de overwinning behaalde. Met zijn 6e plaats is het Lucien Van Der Aerden die als Belgischkampioen nu ook de Limburgse kampioenentrui mag aantrekken

    12-09-2011 om 06:42 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Liefst 100.000 toeschouwers voor de Grote Unionprijs te Dortmund in Duitsland waar de Molteni’s het ganse podium voor hun rekening namen. Al in de 1e ronde reden 4 renners in de aanval, Berckmans, Roger De Vlaeminck, Deschoenmaecker en de Duitser Muddemann. Deze 4 hadden na 3 ronden een voorsprong van 1’49” op Merckx, Vanspringel, Stevens en Poulidor, deze vier kwamen op het einde van de 4e ronde vooraan aansluiten. Het was in de voorlaatste ronde dat Herman wegreed en met 1’11” won voor zijn ploegmaat Julien Stevens en volgde zijn kopman Eddy Merckx als 3e op 1’21”. Voor Roger De Vlaeminck was er een 4e plaats op 1’44” met in zijn spoor Raymond Poulidor, van de kopgroep waar Deschoemaecker en Muddemann hadden moeten lossen werd Jean-Pierre Berkmans 6e op 3’11”. Voor plaats 7 was André Doyen sneller dan zijn ploegmakker Rik Van Linden, Evert Dolman werd 9e en op plaats 10 eindigde als 1e Duitser Jürgen Tschan. De bergprijs was voor Karl-Heinz Muddemann 9p. Voor Berckmans 6p., Vanspringel en Merckx 5p. Wat het podium betreft Stevens won deze wedstrijd in ’69, Merckx in ’70 en nu Vanspringel.

    De tijdrit van 50,4km te Diessenhofen in Zwirserland is met 41” voorsprong gewonnen door Luis Ocana voor Ole Ritter en werd onze landgenoot Georges Pintens 3e op 1’24”. Voor Jan Janssen was er een 4e plaats op 1’57” en volgde de eerste Zwitser als 5e op 2’30”.

    In Nederland was er het criterium van Schinnen waar 36 renners de start namen voor 35 ronden of 100km. Zoetemelk en Bravenboer ontsnapten in de eerste helft van de wedstrijd maar werden half koers opnieuw bijgebeend. De beslissing viel op 30km van het einde toen 8 renners wegreden, het waren Vianen en Duyndam die in de laatste ronde van de acht anderen wegreden. Gérard Vianen won vlot voor Leo Duyndam op 5”, van de zes achtervolgers op 21” won Jos Vander Vleuten de spurt voor plaats 3 voor Jos Van Beers, Wim Prinsen, Mathijs Dekoning en Joop Zoetemelk. Op 30” volgde Peter Post en 30” later was Gert Harings de snelste voor plaats 9.

    De Pre-Olympische proef voor liefhebbers te Munchen over 182,4 km of 8 ronden, werd gewonnen door de Belgische kampioen Freddy Maertens die 32” voorsprong had op de Deen Jürgen-Emil Hansen, de 3e de Italiaan Franco Ongarato volgde op 1’. De Nederlander Piet van Katwijk als 4e had 1’01” achterstand, 5” later werd Wilfried Trott 5e en had 8” voorsprong op onze 2e landgenoot Louis Verreydt.

    12-09-2011 om 06:39 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De Ronde van Piëmont te Marano Ticino in de provincie Novara, regio Piëmont italië was aan zijn 60e editie toe. Na 238km was het Felice Gimondi die het haalde met 2’35” voorsprong op Gianni Motta, voor plaats 3 op 3’27” was Giorgio Favero sneller dan Enrico Maggioni. De vijfde Giancarlo Polidori had al 8’22” achterstand in zijn spoor volgden Willy De Geest, Celestino Vercelli, Roberto Poggiali, Alto Moser en Attilio Rota. Herman Beysens sinds 3/8 prof bij Hertekamp-Magniflex won de spurt van elf voor plaats 20 wel op 20’04”. Van de 98 renners die vertrokken hebben er slechts 30 de koers uitgereden.

    De Ronde van Beek in Nederland werd bijgewoond door 15.000 toeschouwers, het heeft er lang naar uitgezien dat Gérard Vianen de wedstrijd zou winnen. In de voorlaatste ronde werd hij ingelopen na een solovlucht van 40km. Uiteindelijk waren het 8 renners die voor de zege mochten spurten, Eddy Merckx won met 10cm van Walter Godefroot en werd Evert Dolman op een wiellengte 3e, verder volgden, Roger De Vlaeminck, Jan Janssen, Gérard Vianen en Roger Swerts. Op 12” werd Eric Leman 9e voor Gerben Karstens.

    Voor de liefhebbers was er in Nederland de Ronde van de Achterhoek en was de zege na 203km voor Cees Priem, hij had 49” voorsprong op Jo Van de Pol, 51” op Hennie Kuyper, 1’17” op Henk Stander en Albert Hulzebosch.

    Bij de spurters is men het mooi aan het verdelen op de piste van Bassano del Grappa in Italië is het nu de Wereldkampioen Lijn Loevesijn die wint voor onze landgenoot Robert Van Lancker en Gordon Johnson uit Australië.

    11-09-2011 om 06:42 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Destelbergen-Harelbeke-Noorderwijk

    .
    Willy Scheers

    Slechts 37 renners aan de start te Destelbergen en die hebben er dan nog een saaie koers van gemaakt. Het was pas na 1/3 koers dat Marcel Pauwels er alleen op uittrok en na 3 ronden 1’ voorsprong had. Toen is er eindelijk reactie gekomen en kreeg hij het gezelschap van Van Lint, Van Vlierberghe en Van Malderghem, even later sloot een nieuw drietal aan, om uiteindelijk met 11 naar de meet te rijden, Pauwels was er niet meer bij. Het was Walter Planckaert die de snelste was voor Georges Vanconingsloo, Ronny Van De Vijver, Albert Van Vlierberghe, Giovanni Jimenez, Etienne Sonck, Maurice Dury, Frans Maes, Julien van Lint, Willy Van Malderghem en André Peirsman prof sinds 25/8. Op 50 meter was er nog een nijdig spurtje voor plaats 12 tussen Roger Jochmans en Fernand Hermie, verder volgden de Australiër Graeme Gilmore, Raymond Steegmans, Pieter Nassen, de Brit Barry Hoban en kwam Eddy Peelman als 18e en laatste over de streep.

    Voor de 16e Oostwestprijs te Harelbeke kwamen 56 renners aan de start en was de plaatselijke renner Ronny Christiaens die zijn debuut maakt bij de profs de eerste aanvaller.Na enkele schermutselingen kwam op 40km van het einde een kopgroep van 12 tot stand en dat was ook het moment dat Christiaens de groep moest laten gaan maar moedig het einde haalde. Hutsebaut moest vooraan door een lekke band afhaken, net toen nog 3 achtervolgers bijna aansloten was het De Muynck die demarreerde en 200meter voorsprong nam. Callens en Furnière konden in de 22e ronde van de 25 die men moest rijden bij Johan komen. Maar in de laatste kilometers kwam ook Noël Vantyghem nog aansluiten en winnen, voor Christian Callens, Romain Furnière en Johan De Muynck. Op 20” volgde Romain Maes als 5e en was op 30” Etienne Buysse de snelste van de achtervolgende groep voor Jean Ronsmans, Raf Van Bruaene, Emile Bodart, Sylvain Vasseur, Eddy Cael en Eric De Vlaeminck. Dirk Baert was als 13e op 1’35” sneller dan Rudy De Groote, Marc Lievens en Ronny Van Marcke. Van het peloton was Jaak Clauwaert op 3’55” de snelste.

    Derde wedstrijd van de dag vond plaats te Noorderwijk waar men 12 ronden moest afleggen. Reeds in de 1e ronde kwam een ontsnapping tot stand met Van Rijmenant, Van Landeghem, Van Goidsenhoven, De Witte en Hooyberghs maar toen de twee laatsten het tempo wat opdreven lieten de andere zich opnieuw inlopen. Frans Vehaegen kwam tot bij de 2 koplopers en samen konden zij tot 1’ uitlopen. In de 4e ronde waren het De Witte en Verhaegen die zich lieten afzakken en deed Hooyberghs moedig alleen verder, en kreeg iets voor half koers het gezelschap van Roger Loysch en Georges Claes, maar 4km verder was het peloton opnieuw samen. Tweemaal heeft dan de plaatselijke renner Emiel Cambré een poging ondernomen telkens zonder succes, eerst met Verhaegen, Barras en van Beers en dan met Verstraeten. Op 25km van het einde heeft Englebert Opdebeeck het geprobeerd maar ook hij kon geen afstand nemen, op 10km van het einde ging Scheers en kreeg Debal en Janssen mee, Staes wou ook nog aansluiten maar mislukte. Op 1km ging Willy Scheers en won met 100meter op Fonske Debal en Ward Janssens. Op 1’ was Jos van Beers de snelste van de groep.

    Voor de liefhebbers is er een 2daagse te Amougies vandaag won Marc Demeyer voor Christian De Buysschere en Michel De Veusser.

    11-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen-Linkeroever

    .

    Op de Linkeroever dat tot 19/3/1923 bij Zwijnaarde behoorde en dan bij Antwerpen is gevoegd werd vandaag het criterium verreden. Voor de wedstrijd waren er bloemen voor Eddy Merckx, Dirk Baert en Heman Vanspringel vanwege de schepenen, Posson, Cools en Van Pasen. Herman Vanspringel had na 102km 1’ voorsprong op Antwepenaar Gilbert Wuytack, hij is de enige renner die in de zelfde ronde als Herman eindigde. Voor plaats 3 op 1 ronde kwam er een spurt tussen toch wat rappe renners, Patrick Sercu haalde het voor Gerben Karstens, Roger Swerts, Eric Leman, Rik Van Linden, Eddy Peelman, Frans Verbeeck en Eric De Vlaeminck. Op 2 ronden werd een groep van 12 renners gelijk gezet. In het groepje dat 24e werd gelijk gezet zat Eddy Merckx. Als 29e kwam Jos Deschoenmaecker toe, en voor de 30e plaats werden Albert Van Vlierberghe, Lucien Van Impe en Frans Brands die 5 dagen geleden nog won te Antwerpen gelijk gezet.

    10-09-2011 om 06:21 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Gisteren was er een wedstrijd te Villafranca in Italië nu was het de beurt aan Villefranche in Frankrijk waar Lucien Aimar won met 40” voorsprong op Raymond Riotte en Rolf Wolfshohl.

    Voor onze landgenoot Theo Verschueren 4punten was er winst in een dernywedstrijd in zijn geboortedorp Sint Jansteen in Nederland, voor René Pijnen 6p. en Jaap Oudkerk 9p.

    Op de piste van Busto Garolfo regio Lombardije in Italië won onze landgenoot Robert Van Lancker de Sprint voor de Nederlandse wereldkampioen Lijn Loevesijn, en de Italiaan Luigi Borghetti.

    10-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Te Villafranca in Italië heeft Eddy Merckx het avondcrterium over 105km gewonnen met 10” voorpong op Felice Gimondi, Ole Ritter en Luis Ocana.

    09-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Normaal had vandaag Rinus Wagtmans (Molteni) zijn kontrakt getekend bij de Goudsmit-Hoff ploeg die op fietsen Locomotief rijden, maar door het overlijden van de directeur van het Rijense behangpapierfabriek is het tot volgende week dinsdag uitgesteld. Wagtmans had al een voorcontract getekend bij het Italiaanse Scic samen met Cees Koeken, de liefhebberskampioen van verleden jaar die sinds oktober prof is bij Gazelle. Verder is Cees Pellenaers nog in onderhandeling met Gérard Vianen (Fagor), Joop Zoetemelk en Tino Tabak beiden Flandria.

    09-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buggenhout

    .
    Frans Verbeeck

    Liefst 104 renners aan de start van de jaarlijkse koers te Buggenhout, van in het begin waren er verschillende ontsnappingen die echter nooit een lang leven waren beschoren. Tijdens de laatste van de 7 grote ronden en met nog 3 kleine ronden te gaan, was het Verbeeck die met Jean Ronsmans en Johan De Muynck wegreed en ook zo over de streep kwamen. Op 10” volgden de eerste achtervolgers waarvan Julien Verboven de snelste was voor Jos Abelshausen en de man uit de streek Frans Maes. Slechts 4” later won Roger Rosiers de pelotonsspurt voor thuisrijder Herman Vrijders, Jos Van Beers en Etienne Sonck enz.

    09-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Vandaag winst voor Eddy Merckx in het criterium van Voghera in Italië waar hij na 50km sneller was dan Michele Dancelli en Felice Gimondi.

    In Nederland streden de clubs voor de Nationale titel te Dronten, na 81km was het WV De Ijsselstreek-Wezep die met een tijd van 1.46’22” de titel behaalde. De winnende ploeg bestond uit: D.Schuurman, Wim Holstege, Dries Vande Wijhe en Fedor Den Hertog. Op 45” werd RKS WC Willebrord 2e met Cees Van Dongen, Henk Stander, Aad Van Hoek en Bert Broere, 3e ploeg op het podium is ZR & TC theo Middelkamp-Goes zij volgden op 48”, daarvan waren de renners: Cees Priem, Kees Bal, Toine Van den Bunder en Wim De Waal.

    08-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melsele en Wingene

    .

    Te Melsele kwamen 77 renners aan de start van de 44ste Grote Prijs, waar zij 19 ronden mochten rondtoeren. Van bij de start zijn Van Rijmenant en de Nederlander Zoons er vandoor gegaan, maar in de volgde ronde waren het Monty en Knockaert die aan de leiding reden 40” voorsprong haalden maar dan de groep gingen opwachten. Voor dat in de 8e ronde de beslissende ontsnapping tot stand kwam hadden nog vijf renners even voorop gereden. Het was Tino Tabak, Jos Roosen (prof sinds 1/9) en Ward Jannsens die de aanleiding waren dat een kopgroep van 25 ontstond voor Ward zat het niet mee hij zou lek rijden en uit de wedstrijd verdwijnen. Op 3 ronden van het einde nam Frans Verbeeck een kleine voorsprong en kon enkel Tino Tabak meespringen. Op 1km van het einde ging Frans alleen en won met 15” voorsprong op Tabak, op 25” volgden de eerste achtervolgers waarvan Pieter Nassen de snelste was voor Albert Van Vlierberghe, en Tony Houbrechts. De groepsspurt werd gewonnen door Maurice Eyers dit op 3’.

    Twintig renners minder dan te Melsele aan de start te Wingene, waar toch wel wat grote namen aan de start kwamen met ondermeer Rudi Altig, die toen zijn landgenoot Albert Fritz op kop reed het afstoppingswerk voor zijn rekening nam, maar niet kon beletten dat David en Leblanc tot bij de leider reden en hem ook in de steek lieten. Het gevolg van deze aktie was dat een groep van 12 tot stand kwam, maar Reybroeck en Van Ryckeghem reageerden,het peloton viel uiteen en kwam het eerste gedeelte tot bij de leiders. Na een poging van Vanneste en Callens was het Zwaenepoel die ging, Eric Wijckaert eerst en vervolgens Cael, De Muynck en Georges Vandenberghe konden nog aansluiten, deze laatste werd door pech achteruit geslagen en zou als 14e in de groep eindigen. Winnaar Jaak Zwaenepoel had in de laatste km zijn kompanen verrast en won met 8e voorsprong op Eddy Cael en met 15” op Johan De Muynck die Eric Wijckaert naar plaats 4 verwees. Daniël Van Ryckeghem was op 22” de snelste van de groep die bestond uit 23, voor Etienne Sonck, Guido Reybroeck, Dirk Baert, Maurice Dury en Willy Teirlinck sluit de top10 af.

    08-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Te Chateaulin in Frankrijk heeft Luis Ocana een wedstrijd van 152km gewonnen voor Herman Vanspringel en Jean-Claude Daunat.

    Driemaal een tweede plaats voor Eddy Merckx in Italië te Lendinara waar de renners 3 reeksen reden. a) Omnium (individueel) dat gewonnen werd door Gianni Motta voor Eddy, Gimondi en Ritter. b) Tijdrit van 2,1km waar opnieuw Motta won voor Eddy, Gimondi en Ritter. En tenslotte het criterium van 53,4km dat werd gewonnen door Felice Gimondi 31punten, 2e Merckx 22p., 3e Romano Tumellero 19., 4e Motta 12p. en 5e Basso 11p.

    07-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!