Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    06-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In het criterium van Cittadella in Italië waren Eddy Merckx en Patrick Sercu van de partij, er moest 100km worden afgelegd. Het was een kopgroep van acht die de wedstrijd hebben gekleurd, en voor de zege mochten spurten. Patrick Sercu haalde het voor Marino Basso, Michele Dancelli, Dino Zandegu, Gianni Motta, Felice Gimondi, Eddy Merckx en Aldo Moser. Op 45” volgden de Deen Ole Ritter en Attilo Benfatto.

    Bij de liefhebbers was er voor onze landgenoot Bernard Draux winst te Viuex-Condé in Frankrijk waar hij na 150km zijn medevluchter René Quesnel versloeg, de derde F. Brusigny had 1’30” achterstand.

    06-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-Beroepsrenners


    .
    De eerste aanval in dit Wk kwam van Bitossi, Zoetemelk en Cavalcanti die Swerts als waakhond meekregen en een maximum voorsprong van 5’ behaalden. Dan heeft Vanspringel er voor gezorgd dat het peloton scheurde en de vluchters werden gegrepen. Op 4 ronden van het einde is dan Eddy zelf ten aanval getrokken op de helling van Novazzano, konden met hem mee, Pintens, Guimard, Mortensen, Polidori en Gimondi. Een ronde later waren het enkel nog Merckx en Gimondi die voorop reden en voor de zege zouden spurten. Eddy Merckx haalde het na 268,8km van Gimondi, op 1’13” werd Cyrille Guimard 3e voor Giancarlo Polidori, Georges Pintens en Leif Mortensen. Frans Verbeeck won op 6’51” de spurt voor plaats 7. De uitslag van de andere Belgen, 10e Roger Swerts, 17e Eric Leman, 40e Eric De Vlaeminck, 41e Walter Godefroot, André Dierickx 42e, 46e Roger De Vlaeminck en 51e Herman Vanspringel. Bij de Nederlanders was Evert Dolman met zijn 18e plaats eerste Nederlander, Joop Zoetemelk werd 21e, Jos Vander Vleuten 24e, Rinus Wagtmans 26e, René Pijnen 29e, Jan Janssen 36e, Harry Jansen 37e, Gerben Karstens 49e en Gérard Vianen 54e.

    05-09-2011 om 06:52 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-Liefhebbers

    .
    Règis Ovion

    In de 8e ronde van het WK-liefhebbers heeft Fedor Den Hertog de basis gelegd voor de beslissende ontsnapping. Toen hij wegreed is onze landgenoot Ludo Van Der Linden samen met de Fransman Bernard Bourreau en de Fin Harry Hannus onmiddellijk er naartoe gereden, even later kwam ook Fancesco Moser aansluiten, waardoor De Hertog en Van Der Linden niet volop doorreden, met het gevolg dat nog 11 renners kwamen aansluiten, waaronder 2 landgenoten Van Cauter en Maertens. Het was opnieuw Den Hertog die in de voorlaatste ronde demarreerde, de Fransman Marcel Duchemin was mee en nog in dezelfde ronde kwam ook Van Der Linden aansluiten. Toen kwam er een aarzeling vooraan met gevolg dat door een inspanning van de Zwitser Markus Berger een achttal nog kwam aansluiten waaronder opnieuw Maertens, die wel de snelste van dit groepje was en viel Duchemin door een bandbreuk vooraan nog weg. Een uitval van de Rus Nikolaï Dmitruk heeft de Belgen de das omgedaan, Maertens twijfelde, vroeg aan Van Der Linden om het gat dicht te rijden maar deze kon of wou niet. Wie er wel achter ging was de Fransman Regis Ovion ging over de Rus en weerstond aan Freddymaertens die 2e werd voor de Spanjaard José-Luis Viejo. Uitslag van de overige Belgen:6e Ludo Van Der Linden, 14e Gustaaf Van Cauter, 42e Louis Verreydt, 50e Marc Demeyer en 58e Gustaaf Hermans. Van de Nederlanders was Fedor Den Hertog 10e, Henk Poppe 15e, Cees Priem 17e, Cees Koeken 75e.

    05-09-2011 om 06:51 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Laatste rit in de Tour de Flandre Française voor liefhebbers in Frankrijk en is de zege voor onze landgenoot Fr.Truy, in het eindklassement is de topvijf gans Belgisch. Winst is er voor René Dillen die 20” voorsprong heeft op Roger Veschaeve, 46” op Aimé Delaere, 48” op Gerry Catteeuw en 1’40” op Ferdinand Peirsman.

    Op de piste van Alkmaar is het nu Gordon Johnson (Aus) die het onderdeel Sprint wint, voor Robert Van Lancker en Leijn Loevesijn. In de 1/2fond is de winst voor Piet De Wit voor Cees Stam, Jaap Oudkerk ,Leo Proost en Norman Hill.

    05-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen en Herzele

    De Grote Prijs van de stad Antwerpen waar slechts 36 renners de start namen, is gewonnen door Frans Brands, hij had na 110km 50” voorsprong op Ronald De Witte die in een spurt met 2 de Nederlander Jan Zoons versloeg. Dan volgde er nog een duo en was Ronny Van De Vijver vlugger dan André Poppe. Het peloton mocht op 2’20” spurten voor plaats 6 en was het Henri Mariën die de snelste was voor Tino Tabak, Ludo Van Staeyen, Jan Van Katwijk en Eddy Peelman sluit de toptien af. Voor Frans Brands die als individueel rijd is het zijn 1e zege dit seizoen.

    Iets meer deelnemers te Herzele daar zijn 50 renners gestart om 147km af te leggen. De wedstrijd kwam in ronde 3 op gang toen Ebo, Ritserveld, Hendrickx en Vande Wiele wegreden, nog in dezelfde ronde kregen zij het gezelschap van Aerts, Opdebeeck, Dury, Janssensn Kindt, Ronsmans en veldrijder Marc De Block, voor Hendrickx was de ontsnapping van korte duur hij viel uit wegens pech, de anderen hadden in de 5e ronde al 1’30” voorsprong. Vande Wiele, De Block en Kindt in deze volgorde moesten vooraan afhaken. In de laatste ronde was er de ene ontsnappingspoging na de andere, maar op 3km van de streep was het Maurice Dury die het waar maakte en met 10” voorsprong won op Ward Janssens die ook nog van de anderen was weggereden. Voor plaats 3 op 20” won Jean Ronsmans voor Englebert Opdebeeck, Paul Aerts, Frank Ebo en Jean-Marie Ritserveldt. Van de vier die in de achtervolging waren gegaan maar niet tot bij de leiders zijn geraakt won Fran Melckenbeeck de spurt voor plaats 8 dit op 3’, hij versloeg Jean-Pierre Berckmans, Johan De Muynck en Camille Sohier. Roger Kindt die zoals al aangegeven had moeten lossen kwam met 4’ achterstand binnen en werd 12e en had toch nog 4’ overschot op Willy De Bosscher die de groepsspurt won.

    05-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-Ambachten

    Ook de ambachten streden voor een wereldtrui dit gebeurde te Couvin waar 98 renners aan de start kwamen waar zij 120km moesten afleggen en slechts 20 renners de eindstreep zouden bereiken. Onze landgenoot Leon Hardy zorgde voor een hoog tempo en zou 6 ronden aan de leiding rijden. Louis Gaethofs zou half koers bij de leider aansluiten en onder hun beiden zouden zij steeds verder uitlopen. Op 4 ronden van het einde lagen zij 2’ voor op de groep, voor Hardy ging het nu te snel en zou nog door de groepen worden ingelopen. Met 1’30” voorsprong won de man uit Bocholt Louis Gaethofs de titel voor de Fransman Pierre Lagrange (prof 49-54) en eindwinnaar van de Tour de Picardie in 1951. Voor gewezen veldrijder Herman Van Caester was er een 3e plaats. Leon Hardy die werd 13e.

    05-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 wedstrijden

    Was er gisteren geen wedstrijd voor de beroepsrenners vandaag hebben zij de keuze uit 3 wedstrijden. Te Koekelare was er een massa volk, alsof men een posthume hulde wou brengen aan de winnaar van 69 en 70 namelijk Jean-Pierre Monseré, men had nu ook de wedstrijd als herdenkingsprijs Jempi Monseré genoemd. Net als te Kortemark was het nu opnieuw wereldkampioen achtervolging Dirk Baert die onmiddellijk na de start wegreed en de eerste twee van de 25 ronden alleen op kop reed. Aangezien elke ronde een premie van 1000fr. te verdienen waren er uitlopers genoeg. Het was in de 16e ronde dat de beslissing viel 7 renners reden weg, een tegenaanval van 4 andere mislukte en zou de winnaar uit de kopgroep komen. Het was Ronny Van Marcke die zijn metgezellen verraste en met 20” voorsprong won. Noël Vantyghem werd 2e, de Fransman Alain Vasseur 3e, Willy Van Malderghem 4e, 5e John Hemeryck, 6e Eric Wuyckaert en als 7e de Nederlander Daan Holst. Drie achtervolgers zouden op 1’50” spurten voor de 8e plaats, daarvan was Daniel Verplancke de snelste voor Jaak Deboever en Hervé Vermeeren.

    Te St.-Gillis-Waas kwamen 59 renners aan de start om in 13 ronden 140km af te leggen. Hier waren het Pol Vanden Neste en Ghislain Van Landeghem die al in de 1e ronde wegreden, en in de 4e ronde opnieuw werden ingelopen. De volgende ronde waren het Willy Monty en de Australiër Tony Kelliher kregen het gezelschap van Michel L’Hoest, Herman Vrijders en André Peirsman, maar in ronde 9 was ook hun liedje uitgezongen. Met 33 renners werd de voorlaatste ronde aangevangen waarvan er nog 5 ontsnapten in de laatste ronde. Het was Albert Van Vlierberghe die nadat hij het eerst alleen had geprobeerd, nu een 1/2 wiel sneller was dan Ferdinand Hermie, dan volgden Herman Beysens, Frans Brands en Eddy Goossens. De spurt van de groep op 10” werd verrassend gewonnen door Willy De Bosscher voor Rik Van Linden, Richard Buckaki, Willy Planckaert en als 10e Tony Daelemans.

    Derde wedstrijd van de dag vond plaats te St.Kathelijne Waver waar 53 renners de start namen voor de 5e Grote Prijs. Eerste aanvallers waren Tony Houbrechts en Roger Cooreman deze laatste liet zich opnieuw afzakken en kon Tony het 5 ronden alleen volhouden. Met zes reed men een ronde later weg, Hooyberghs, Opdebeeck, W. Janssens, Hendrickx, Bens en Vanconingsloo en hadden zij in de 9e ronde 1’ voorsprong. Door een val van Hooyberghs en Opdebeeck werd de kopgroep tot 4 herleid. Deze 4 bleven tot de 10e ronde voorop. Tijdens de 14e ronde was het Georges Bruyère die alleen wegreed en met 100meter voorsprong won op Fons Debal en Roher Rosiers die nog uit het peloton waren weggereden. Even later won Ernest Bens de spurtvoor plaats 4 voor Frans Verhaegen en Eddy Verstraeten en de rest van de groep.

    04-09-2011 om 06:43 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Het criterium van Dieren in Nederland kreeg 43 renners aan de start voor 80 ronden, het waren Harings en Van Katwijk die na 25 van de 100km ontsnapten, en in de 40e ronde het gezelschap kregen van nog 5 renners. Die zeven zouden voor de zege spurten en was het Leo Duyndam die het haalde voor Jan Van Katwijk, Karel Delnoy, Wim Bravenboer, Gerard Koel en Harry Van Leeuwen. Op 1’30” werd Marc Desmedt 8e voor Harm Ottenbros, Wim Prinsen en Mathijs De Koning. Op 2’ volgde op plaats 12 Jan Serpenti, 13 Willy Moonen, 14 Henk Benjamins en 15 Peter Kisner.

    De Belgen blijven winnen in de Tour de Flandre Française, nu is het Roger Vanden Eede die rit 3 wint.

    In Nederland vond de Omloop van het Zuiden plaats, een wedstrijd over 165km en was Henk Van De Laar 9” vlugger dan, Jan Leur, Peter Van den Donk, Harry Van Groezen en als 5e Hans Koot.

    Op de wielerbaan van Hilversum is het nu Robert Van Lancker die Wereldkampioen Lijn Loeveseijn verslaat in de “Sprint”, in de wedstrijd 1/2 fond is Jaap Oudkerk de beste voor Cees Stam, Piet De Wit en Norman Hill.

    04-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-Dames

    .
    Anna Konkina
    Het Wereldkampioenschap voor vrouwen werd voor het eerst verreden te Reims in 1958 waar de Luxemburgse Elsy Jacobs won, voor België stond Yvonne Reynders 4x en Marie-Rose Gaillard 1x op het hoogste schavotje. De Russin Anna Konkina volgde zichzelf op met in de spurt te winnen voor de Italiaanse Morena Tartagni en met Keetie Hage uit Nederland was het podium compleet. In de toptien vinden we nog 3 Nederlandse meisjes: 5e Truus Vander Plaat, 8e Willy Kwantes en 10e Isabella Hage, andere uitslagen van de Nederlandse meisjes: met haar 24e plaats werd Hennie Faber-Hondeveld laatste van de kopgroep. Op 2’24” volgde nog Mini Brinkhoff als 29e. Van Belgische zijde werd Mariette Laenen 6e, Francine Verlot 14e, Nicole Van Den Broeck 16e en 27e op 2’24” Christiane Geerts 27e. Slechts 3 van de 42 gestartte meisjes hebben de finish niet gehaald.

    04-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roger Van Remoortel

    .

    Tijdens een trouwfeest te Kampenhout is oud-renner Roger Van Remoortel uit Zemst plotseling overleden, dit juist op de 2e verjaardag van zijn zoontje Frank. Roger zijn weduwe Simonne blijft achter met 3 dochters en een zoon. Roger werd geboren in Kemzeke op 10/12/1926, zijn familie kwam naar Houtem-Vilvoorde wonen waar tot op heden nog steeds de bekende mosselkoers voor beroepsrenners plaats vind, deze wedstrijd is indertijd voor Roger opgestart. Sinds 1953 woonde Roger in Zemst en had een melkronde in Schaarbeek. In 1949 won Roger de roze trui als beste onafhankelijke. 

    03-09-2011 om 06:20 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Tweede rit en tweede ritzege voor de Belgen in de Tour de Flandre Française in Frankrijk nu is het Frans Van Looy die na 185km wint in een spurt van 6,voor René Dillen, Aimé Delaere, Roger Verschaeve, Gerry Catteeuw en Grégoire Van Moer.

    03-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Te Amsterdam in het Olympisch stadion werd een herkansing van het wereldkampioenschap gereden. In het stayeren over 60km waren na 5 ronden de eerste drie plaatsen al ingenomen door de Nederlanders De Wit,Oudkerk en Stam, wat voor een probleem zorgde voor onze landgenoten Verschueren en Proost, deze laatste was onmiddellijk verachterd aangezien hij niet snel genoeg aan de rol kwam, en gaf er na 90 ronden de brui aan. Dat was het moment dat Cees Stam achter Stakenburg ten aanval trok en naar de leiding reed en won, ondanks een aanval van Theo Verschueren achter Koch die op 420meter als 2e eindigde. Op 470meter werd Jaap Oudkek (De Graaf) 3e, Piet De Wit (Van Roey) op 500meter, 5e de Brit Norman Hill op 2500meter.

    Voor de liefhebbers was er 30km af te leggen in het stayeren en was het de 3e van het WK Bert Boom achter Stakenburg die het haalde met 100meter op de wereldkampioen Horst Gnas (Walrave) en Rainer Podlesch (Koch) op 140meter. In de sprint wonnen zowel Loevesijn als Van Lancker tweemaal maar in de finale was de Nederlander weer te sterk voor onze landgenoot.

    In Frankrijk is voor de liefhebbers de Tour de Flandre Française of Ronde van Frans Vlaanderen van start gegaan met een zege voor onze landgenoot René Dillen die te Coudekerke na 170km 5 medevluchters versloeg, 2e werd Roger Verschaeve, 3e Aimé Delaere, 4e Ferdinand Peersman, 5e Gerry Catteeuw en 6e Ceci. Op 2’38” won Frans Van Looy de groepspurt.

    02-09-2011 om 06:18 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-Ploegentijdrit

    Goud voor ons viertal in de 100km ploegentijdrit dit ondanks een bandbreuk van Staf Hermans, dit gebeurde na 25km in de bocht bij ’t einde van de eerste ronde. Staf moest nogal brusk remmen waardoor zijn wiel blokkeerde en Ludo Van Der Linden in zijn rug belandde. Op dat ogenblik lagen zij op plaats 5 met 29” achterstand op de Russen die aan de leiding reden, op 16” van de Italianen en op 6” van de Hongaren en de Polen. Door deze tegenslag hebben onze landgenoten 40” verloren. Hoe sterk ons viertal reed ziet men aan de cijfers aan km50. Toen reden zij al eerste met 7” voorsprong op de Russen, 16” op de Italianen en 26” op de Hongaren. Nochtans heeft Lucien Acou moeten bijsturen, want volgens hem en Rik Van Looy die mee in de wagen zat moesten de vier kortere beurten maken, want nu nam men telkens een beurt van 500 tot 600 meter. De vier hebben goed geluisterd en aan km 75 was hun voorsprong al opgelopen tot 1’26” op de Italianen en 1’40” op de Russen. In 2.12’31”72 hebben onze landgenoten de 100km afgelegd wat een gemiddelde van 45,273km/uur is. Onze Noorderburen behaalden uiteindelijk een 2e plaats op 1’38”, de vier waren: Fedor Den Hertog, Adri Duyker, Frits Schur en Arend Vanden Hoek, Polen behaalde het brons op 2’31”.

    02-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortemark-Rummen

    .

    Te Kortemark kwam de wereldkampioen achtervolging Dirk Baert met 65 collega’s aan de start. Als dank voor de huldeblijken ging Dirk direct na de start aan de haal, kreeg geen steun en liet zich dan maar opnieuw inlopen. Enkele hebben het na hem nog geprobeerd maar niemand die de vrijheid kreeg. Het was Julien Stevens die 20km voor het einde de beslissende jump plaatste, kon tot 20” voorsprong nemen en hield het vol tot aan de meet waar hij nog 10” overhield op de eerste achtervolgers waarvan neo-prof 23/8 Hervé Vermeeren de spurt won voor Marc Lievens, Ronny Van Marcke, Daniël Van Ryckeghem en Willy Degeest. Op 20” was het Willy Planckaert die voor Guido Reybroeck en Etienne Sonck de groepsspurt won.

    In Rummen moesten de renners 13 ronden in achtvorm afleggen, Hugo Hellemans, Alfons Leenen en de Nederlander Jan Van Katwijk reden al in de eerste ronde weg, Hellemans liet zich wel vlug uitzakken, zijn maten deden dapper verder en zouden in de 3e ronde het gezelschap van 24 andere krijgen. Maar ook deze vlucht ging niet door en kwam er een gedeeltelijke hergroepering en zou een uitval van Roger Kindt een ronde later de beslissende ontsnapping op gang brengen. De eerste die bij Roger kwamen waren Georges Claes (Zonhoven) en de Nederlander Tino Tabak, bij het ingaan van de 5e ronde kwamen volgende renners aansluiten, Beysens prof sinds 3/8, Aerts, Abbeloos, Van Rymenant, Bracke, Barras, opnieuw Leenen, Weckx en de Nederlanders Delnoy en Van Beers. Door pech viel Kindt vooraan nog weg en was het vooral Bracke die er voor zorgde dat hun voorsprong opliep. Op twee ronden van het einde vielen Beysens lek en Leenen gelost vooraan weg. Bracke heeft nog verschillende malen geprobeerd alleen weg te rijden maar reed men met 6 naar de streep Abeloos en Van Rymenant hadden afgehaakt. Het was de Nederlander Jos Van Beers die het haalde voor Georges Barras, Ferdinand Bracke, Paul Aerts, Tino Tabak en Georges Claes. Pieter Nassen won op 15” de groepsspurt voor Roger Jochmans. Na de aankomst vielen nog wat harde woorden van Bracke die vooral Van Beers viseerde, hij heeft niets anders dan in de wielen gereden en komt dan nog winnen. Ook Georges Claes was niet tevreden, zijn liefje verjaarde en hij had zo graag haar de bloemen geschonken, maar volgens Georges hadden ze hem de zege beloofd maar heeft niemand zijn woord gehouden.

    02-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Opnieuw een probleem bij de Belgische ploeg voor het Wkprofs. Door een kleine hartcrisis van de heer Oscar Daemers kan hij zijn funktie van technisch directeur niet uitoefenen. Aan Lucien Acou verantwoordelijke voor de liefhebbers werd gevraagd om ook de profs onder zijn hoede te nemen. Maar Lucien weigerde op basis van zijn verwantschap met Eddy Merckx die zijn schoonzoon is. Dan heeft men Rik Van Looy voorgesteld maar dat stuitte op een njet van Merckx. Hoogstwaarschijnlijk zal men Ward Vissers die ook naar Mendrisio komt vragen om de ploeg te leiden.

    02-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Ugo Colombo

    Te Cosne-sur-Loire in Frankrijk was Cyrille Guimard na 240km in een spurt met twee sneller dan Bernard Labourdette. Voor plaats 3 op 50” was Jacques Botherel de snelste voor Raymond Riotte, Michel Perin, Roland Berland, Jean Dumont, Alain Vasseur en als 10e Jean-Pierre Genet.

    In Italië te Imola werd de Coppa Placci 220km, gewonnen door Ugo Colombo hij had 11” voorsprong op de eerste achtervolgers, waarvan Tomas Pettersson de snelste was voor Giancarlo Polidori en Felice Gimondi. Als 5e op 1’46” kwam Primo Mori over de meet. Met zijn 6e plaats op 2’48” bleef Giovanni Cavalcanti nog net uit de greep van het peloton dat 3” later mocht spurten voor plaats 7 en was Marino Basso de snelste voor Franco Bitossi en de rest.

    01-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geraardsbergen-Overijse en Putte

    .
    Georges Pintens

    Pech voor Jan Vande Wiele in zijn eerste wedstrijd te Geraardsbergen als prof, toen hij samen met Tony Daelemans voorop reed werd hij door een toeschouwer ten val gebracht, kon bij het peloton opnieuw aansluiten, en iets later is ook Daelemans er aan voor de moeite. Vanaf dat ogenblik waren het de Moltenis die de wedstrijd controleerden en er voor zorgden dat na 50km ongeveer 25 renners voorop reden. Het was aan km 120 dat Merckx ten aanval trok, hij kreeg het gezelschap van De Muynck, Van Schil, Ward Janssens, Ebo en Stevens en was de goede trein vertrokken. Dan heeft Eddy tot 15km van het einde gewacht om toe te slaan enkel De Muynck kon volgen. In de spurt had Eddy geen probleem met Johan, op 20” kwam Vic Van Schil als 3e over de streep, ook Ward Janssens als 4e op 45” was nog van de andere weggereden. Op 1’05 versloeg Frank Ebo voor plaats vijf Julien Stevens. Eerste achtervolger Daniel Van Ryckeghem werd 7e op 1’40”. Ook de Nederlander Daan Holst was nog uit de groep weggereden en werd met 2’05” achterstand 8e. Van het peloton was op 3’10” Paul Mahieu de snelste, waarin Jan Vande Wiele 17e werd, zijn medevluchter van het eerste uur Tony Daelemans werd 21e in een groepje van 5 die 12’ achterstand hadden. Na de wedstrijd verklaarde Eddy Merckx dat hij nog nooit z’on zware kermiskoers te hebben gereden.

    In Overijse viel de beslissing reeds vroeg in de wedstrijd, het waren de Spanjaarden Perurena en Galdos die voorsprong namen en even later het gezelschap kregen van Leman, Pintens, Bruyère en Houbrechts en deze renners zouden tot het einde voorop blijven. Georges Pintens liet zijn medevluchters nog achter en won met 1’50” voorsprong op Eric Leman, Domingo Perurena, Jos Bruyère en Tony Houbrechts. Voor Francisco Galdos die vooraan door pech was weggevallen was er de 6e plaats op 2’05”. Het was Roger De Vlaeminck die op 4’55” de groepsspurt won voor de Brit Michaël Wright verder volgden in de top10, Maurice Eyers, Roger Kindt en Georges Vanconingsloo.

    Derde wedstrijd van de dag vond plaats te Putte waar Englebert Opdebeeck en 51 collega’s de start namen om 15 ronden van 10km te rijden. In ronde 7 ging de man van buurgemeente Peulis Jos Deschoenmaecker ten aanval in gezelschap van Aerts en Van Roosbroeck maar net als de ontsnapping van ronde 10 met Brands en In’t Ven kende geen succes. Op 5km van de meet was het opnieuw Staf Van Roosbroeck die uit een kopgroep van 10 wegreed en het haalde voor Pieter Nassen, Jan Janssen, Gèrard Vianen, Frans Brands, Willy In ’t Ven, Jos Deschoenmaecker, Englebert Opdebeeck, Eddy Verstraeten en Emiel Cambré. Op 2’54” was voor plaats 11 Marcel Omloop de snelste.

    01-09-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    31-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-piste

    14 jaar nadat Jan Derksen zijn landgenoot Arie Van Vliet versloeg te Rocourt heeft Nederland opnieuw een wereldkampioen sprint. De 22-jarige Amsterdammer Leijn Loevesijn versloeg onze landgenoot Robert Van Lancker in 2 reeksen, voor de 3e plaats won Turrini van Johnson nadat deze in de 1e reeks werd gedeclasseerd.

    Wat betreft de 1/2fond heeft onze landgenoot Theo Verschueren nadat hij 2 jaar na mekaar met zilver had moeten tevreden zijn nu goud gepakt. De uitslag met renner en gangmaker:1.Theo Verschueren/Koch legden de 100km af in 1.19’24”82 wat een gemiddelde is van 75,554. De Nederlander Jaap Oudkerk/De Graaf volgde op 55meter. 3e werd Domenico De Lillo/Meuleman op 2760meter. Voor Cees Stam/Stakenburg was er een 4e plaats op 3463 meter. De opgevers zijn: Della Torre/Luginbuhl, Piet De Wit/Dagnoni, Norman Hill/Brazeroi en Leo Proost/Walrave.

    31-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaal Sels

    .
    Herman Vrijders

    Onder luid applaus gaf de nieuwe wereldkampioen achtervolging Dirk Baert de start van de Schaal Sels, waarvoor naar schatting vijftien tot twintigduizend toeschouwers naar Merksem waren afgezakt. In deze wedstrijd rijden liefhebbers en beroeps samen in clubverband. Het aantal deelnemers bedroeg meer dan 150 wat het risico voor te vallen vergrootte. Het was dan ook al in de 2e ronde prijs met als voornaamste slachtoffers, Fons Debal geraakt aan de buik, Marcel Omloop buiten bewustzijn en de liefhebber Poppelier waarvan een slagader van de arm open lag. Met Debal en Omloop verloren de Dijlespurters uit Mechelen al direct twee pionnen. Ondertussen waren Valkeneers, Van Vlierberghe, Vantyghem, Gaekens, Devos, Verschaeve, Leman en Hooyberghs ten aanval getrokken zij zouden het 50km volhouden. Hubert Hutsebaut heeft dan een 2tal ronden alleen voorop gereden. Het was de in Hulst Nederland geboren Belgische liefhebber Ronny De Bisschop die de beslissende ontsnapping op gang bracht. Vijf renners Cambré, Dillen, Peeters, Van Vlierden en Mariën waren de eerste die tot bij de leider kwamen. Dit zestal bereikte een voorsprong van 1’30” en dat was het moment van Dierickx om in de tegenaanval te gaan samen met Van Staeyen, Dolf Huysmans, Lefevre en Vanderwaeren en zouden op het einde van de 15e ronde vooraan aansluiten. Toen het peloton de vluchters bijna te pakken had is Dierickx alleen weggereden, zijn kompanen lieten zich inlopen. Twee renners van Lierse Verhaegen en Rosiers zagen het gevaar en met de hulp van Vanneste en Vrijders kwamen zij tot bij de koploper. Een leegloper voor Rosiers dwarsboomde de plannen van de Lierse renners en was het Herman Vrijders die wegreed en met 200 meter voorsprong won voor zijn ploegmaat André Dierickx, Roger Rosiers, Frans Verhaegen en Willy Vanneste. De spurt van de groep werd gewonnen door Frans Verbeeck dit op 40”. Lierse won wel de beker voor de clubs voor Merelbeke en Torhout.

    31-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In het criterium van Sittard in Nederland moesten de renners op een parcours van 2km, vijftig ronden afleggen. Het werd een zeer geanimeerde wedstrijd waarbij vooral Eddy Merckx zich liet opmerken. Op 5 ronden van het einde reden drie renners weg, en zouden ook voor de zege spurten. Evert Dolman won voor Jos Huysmans en Harry Leeuwen. Joop Zoetemelk kwam op 24” als 4e over de streep wat ook Wim Prinssen als 5e op 30” kwam alleen toe. Voor plaats 6 op 35” was Harm Ottenbros de snelste voor Wim Bravenboer, Henk Benjamins, Gert Harings, Jan Janssen en werd Eddy Merckx 11e, Pieter Nassen 17e en Jos Spruyt 18e.

    In Frankrijk te Montceau-les-Mines was Jean-Pierre Danguillaume na 115km de beste voor Raymond Riotte en Raymond Poulidor.

    30-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!