Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    02-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Ritchie Gregson

    Onze landgenoot Yvan Ronsse was de beste in de internationale liefhebberswedstrijd Enschede (Ned)-Münster (Duits) over een afstand van 179km. De 22-jarige Ronsse reed op 60km van het einde uit een 28 man sterke groep weg. Snel nam hij 1’ voorsprong, die ondanks een sterke tegenwind op 30km van het einde 3’ bedroeg. Voor plaats 2 op 3’03” was de Duitser Diter Leitner sneller dan onze landgenoot Luc Decroock en de Nederlanders Jimmy Kruunenberg en Rhett van Trigt. Onze landgenoten wonnen ook het ploegenclassement voor Duitsland en Nederland.

    Ook in Frankrijk was er en Belgische overwinning. In de 3daagse van Lumbres won Raf Coene de tweede rit.

    In de Milk Race is men aan de 6e rit, van Stoke-on-Trent naar Leicester. Er moest 136km afgelegde worden wat de winnaar de Tsjech Jindrich Marek deed in 3.25’55”. Met hem stonden 2 Britten op het podium, Ritchie Gregson en Mick Wishart. De Nederlander Piet van Katwijk blijft leider.

    In Nederland werd de Ronde van Midden-Zeeland verreden een wedstrijd over 193km. Winnaar Piet Maas die twee dagen geleden bij ons in Hoboken kwam winnen heeft nu geprofiteerd van de rivaliteit tussen de Zeeuwse renners Jan Raas en Wim de Waal. Toen Maas wegreed wou geen van beide het gat dicht rijden. Piet Maas won met 27” voorsprong op Wim de Waal en Jan Raas. Op 4 volgde Piet Franken met 34” achterstand. Voor plaats 5 op 1’05” was Wim de Wilde sneller dan K. Heine.

    In Luxemburg is men aan de voorlaatste dag in de Pijl van het Zuiden. Rumelange-Dudelange was 146,9km die werden afgelegd in 3.46’16” door de Luxemburger Erny Kirchen in zijn spoor volgden zijn landgenoot Nico Neyer en werd de Duitser Klaus Joerdens derde.

    02-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers-binnenland

    .
    Martin De Clercq klaar om er in te vliegen

    Balatre kreeg 54 renners aan de start om 108km te koersen. Na 2.40’ was de klus geklaard en mocht Lucien Pratte de zegebloemen n ontvangst nemen. Plaats 2 was voor Michel Leclercq die op 20” volgde en sneller was dan Yvan Raveydts e.a.

    Boekhoute moest voor hun kermiskoers met 29 renners tevreden zijn. Daaronder veel plaatselijke renners die onderlinge rivaliteit vertoonden. Toch geraakte Martin De Clercq na een premiespurt voorop met Wilfried Vyncke. Na 100km afgelegd in 2.25’ toonde Vyncke zich de vlugste aan de streep. De spurt voor plaats 3 was een kolfje naar de hand van Yvan Van de Steene die Romain Vercauter, Hilaire De Cocker, Herman Van Gansen, Eddy Coeckaert, Alex Claeys, Jan De Baets, Marc Stofferis e.a. achter zich liet.

    Marcel Laurens was van Heist-op-den-Berg naar Chénée getrokken, waar 26 anderen met hem de start namen. Het werd na 145km een voorsprongzege van 2’30” op Jacques Mean, Hub Geilenkirchen, Jean-Luc Yansenne e.a.

    Dolhain waar 47 renners aan de start stonden werd het met Cees van Dongen een Nederlandse overwinning. Na 100km afgelegd in 2.32’ had hij 15” voorsprong op Joseph Hensen die nog een Nederlander Ad Tak vooraf ging.

    Herentals dat 33 rugnummers mocht uitdelen kreeg na 72km wedstrijd afgelegd in 2.10’ Guido Bellens als winnaar die in een spurt met acht de snelste was. Op plaats 2&3 volgden Walter Dingemans en August Van Looy. Vanaf plaats 9 had men 1 ronde achterstand.

    Rudy Heyns was te Lebbeke de beste van 41. Na 108km afgelegd in 2.30’ versloeg hij Joseph Meynzer, Gustaaf De Proft, François Matthijs, Raf Nobels e.a.

    Met 59 inschrijvingen mocht men in Lede tevreden zijn, wat na 110km Edward Bogaert ook was. Na 2.53’ wedstrijd was hij sneller dan Sylvain Van Gyseghem. Op 15” was Johan Van Uffel voor plaats drie sneller dan Gerrit De Clercq, Lucien De Wilde en Yvan De Vriendt. Voor plaats 7 op 50” was Arthur Van De Neucker de snelste.

    Te Ledegem kwamen slechts 16 renners aan de start die wel 142km moesten afleggen. Ronny Vandekendelaere deed dat in 3.29’, en was 1 lengte sneller dan zijn medevluchter Marc Meernhout. Marc Steels als derde volgde op 1’20”. Plaats 4 op 1’25” ging naar Erik Serlet en ook de vijfde Franky De Gendt kwam op 2’47” solo over de meet.

    In Oostende moest Eddy Roquetti tevreden zijn met een 4e plaats op 20” van de drie koplopers. Het was Gilbert Eeckhout die won na 72km wedstrijd, afgelegd in 2.04’. Plaats 2&3& waren voor Marc Van De Putte en Rudy Hesters. Hier hebben 47 renners de start genomen.

    Terhagen mocht 1 renner meer inschrijven dan Oostende, zij moesten wel 30km langer koersen. Paul Clinckaert deed dat in2.32’ en bestond de top10 verder uit: Eric Van Lent, Leo Huysmans, Alex Dockx, Eddy Cools, Theo Dockx, Alex Robberecht, Edmond Verbruggen, Jean Weymans en Jos Remes.

    Te Torhout waar 37 renners aan de start kwamen won voor eigen volk Eric Jacques zijn tweede wedstrijd van dit seizoen. Na 105km afgelegde in 2.28’ had hij 1’30” voorsprong op Florent De Leersnijder, Dirk Ongenae, Carlos Cuyle Alain De Saever e.a.

    Wezembeek-Oppem waar men met 36 aan de start stond kreeg ook een winnaar uit Heist o/d Berg. Jos Gijsemans was er na 108k en 2.45’ fietsen sneller dan Luc D’Hoeckers. Raf Constant kwam 5” later over de streep. En van een volgend groepje op 30” was Paul Lameir voor Marcel Pauwels e.a.

    Wuustwezel dat 43 renners de start mocht geven kreeg Jos Van De Poel na 108km koers als winnaar, met hem stonden ook Willy Vanden Ouweland en Florimond Van Hooydonck mee op het podium.

    02-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy Planckaert

    Na een mislukt criterium van vorig jaar achter derny’s zat Nering door Sport financieel aan de grond. Toch hebben zij het klaar gekregen om opnieuw hun omloop “Schelde en Durme” te laten doorgaan. Er was een ruime publieke belangstelling en er werden 77 rugnummers uitgedeeld, en toen de renners de start namen hield het op met regenen. Onmiddellijk na de start was er de eerste ontsnapping van een vijftal die het echter niet lang volhielden. Ernstiger werd het na de 1e doortocht toen, Depireux, Van Landghem, Van Rymenant, Peersman en Bracke wegreden en tot 1’10” uitliepen, maar was het halfkoers ook voor hen gedaan. Toen waagden De Cauwer en Antheunis hun kans, zij mochten tot 1’19” uitlopen maar op 15km van het einde was ook hun liedje uitgezongen. Het was vooral Verschueren die er had voor gezorgd en onmiddellijk doorging, maar Maes, Goossens, Planckaert, Van Sweevelt en Loysch lieten zich niet verrassen. Een tegenreactie van een drietal renners kwam te laat. Het was Willy Planckaert die met 1 lengte won van Roger Loysch, Guido Van Sweevelt, Eddy Goossens, Theo Verschueren en Frans Maes. Op 200meter volgden Ronny Vande Vijver, Jos Abelshausen en Ronny De Bisschop. 20” later was Eddy Reyniers de snelste van de groep.

    De tweede wedstrijd vond plaats te Ledegem waar 55 renners de start namen voor de omloop van de Grensstreek. Ook in deze wedstrijd was er een vroege ontsnapping, na 10km reden 6 renners uit het peloton weg. Na 23km was hun voorsprong al 3’ en te Roeselare na 60km was het bijna 7’ wachten vooraleer de groep opdaagde. Op de Rode-en Kemmelberg was telkens De Buysschere die als eerste de top bereikte. Een groep van een 25-tal renners vormde zich waarin vooral Maertens en Godefroot het bedrijvigst waren,en onder hun impuls een groepje van 11 renners zich ging afscheiden. Na 130km hadden de leiders nog steeds 2’30” voorsprong wat De Geest, Vanspringel, Vanclooster, Maertens en Van Looy nog te veel vonden en reden van hun gezellen weg. Deze vijf kwamen bij de koplopers en kwam even later ook Godefroot en zijn gezellen opnieuw aansluiten. Op dat moment ging Vanspringel, Maertens, Vanclooster, Van Looy en De Buysschere die de ganse wedstrijd in de aanval stond weer mee. Ook De Geest kam nog aansluiten. In de laatste plaatselijke ronde was het Noël Vanclooster die wegreed en 28” overhield op Willy De Geest, 33” op Freddy Maertens, Frans Van Looy en Herman Vanspringel. De man van de wedstrijd Christian Debusschere werd 6e op 42”. Voor plaats 7 op 1’39 was Walter Godefroot sneller dan José Van Ackere, Georges Pintens e.a.

    02-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dauphiné-Libéré

    .
    Jean-Claude Genty

    De koersleiding heeft in de 5e rit Orange-Lyon hemel en aarde bewogen om de renners, die na 3uur wedstrijd reeds 1 uur achterstand telden op het voorziene uur, tot meer strijd aan te manen. Een premie van 10.000fr. werd uitgeloofd en zorgde Van Impe even voor animo. De premie werd niet toegekend, wel werd er een nieuwe van 15.000fr. uitgeloofd. Genty en Roques lieten de wandelende groep in de steek, liepen tot bijna 10’ uit en in de spurt toonde Jean-Claude Genty zich sneller dan de op een lekke band spurtende en wenende Michel Roques. Voor plaats 3 was op 1’58” Walter Planckaert de snelste voor Regis Delepine, Cyriel Guimard, Frans Verbeeck die eveneens op een lekke band moest spurten en alzo een puntje voor de groene trui moest prijsgeven, en de rest van het peloton. Wat betreft de premie van 15.000fr. deze is niet toegekend, Genty en Roques kregen wel elk 2.500fr. om het gezicht van de wedstrijd toch een beetje te hebben gered.

    02-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Winst voor Francesco Moser

    Met Bolsena-Firenze 202km is men aan rit 14 toe. Laat het nu juist de herdenkingsdag zijn van de stichting van de republiek en men eindelijk nog eens een Italiaanse overwinning mag vieren. Hiervoor zorgde de jonge neo-prof Francesco Moser de jongste van de vier koersende broers, van wie Aldo, de oudste, eveneens onder de deelnemers is. Op 50km van het einde was Francesco met 7 anderen ten aanval getrokken. Op de helling van Panzano kwam het peloton tot op de hielen van de leiders. Fuente sprong tot bij de leiders en ging onmiddellijk door enkel zijn ploegmaat Zubero en de Italianen Poggiali en Moser konden mee. Even later gingen Schiavon en Cavalcanti zonder succes op zoek naar de leiders. Net op dat ogenblik reed Merckx plat en ook De Vlaeminck kon niet reageren omdat hij een val deed. In de spurt was Francesco Moser sneller dan Roberto Poggiali en de Spanjaarden José- Manuel Fuente en Luis Zubero die 1”&2” kregen aangerekend. Op 31” was Silvano Schiavon voor Giovanni Cavalcanti. De groepsspurt op 1’15” werd gewonnen door Roger De Vlaeminck die daarmee opnieuw leider werd in het puntenklassement. Eddy die als 48e over de meet kwam blijft uiteraard leider.

    02-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Limburg - liefhebbers

    .
     Jos Jacobs 2x winnaar en leider

    In de Ronde van Limburg begon men met een rit in lijn Hasselt-Hoeselt en werd er daarna te Hoeselt tegen het uur gereden. De Nederlander Boersma lag aan de basis van de eerste vlucht die enige allures kreeg. Te Tongeren kreeg hij het gezelschap van 16 anderen, zij hielden stand tot na de beklimming van de Hallembay waar Bortels als eerste boven kwam. Het zijn vooral Noels en Jacobs die er voor zorgden dat bij de beklimming van de Kannerberg het tot een volledige hergroepering kwam. De beslissing viel na 80km bij het binnenrijden van Gellik toen Spileers (winnaar van verleden jaar) en Jacobs toesloegen, eerst kwamen er 7 aansluiten, en even later nog 4. De dertien reden zo ongenadig hard dat in amper 10km de achtervolgers op 2’ werden gereden. Op het einde moest Baeten vooraan loslaten en Engelen met een lekke band afhaken. In de moeilijke spurt bergop versloeg Jos Jacobs met een ½ lengte Benny Schepmans. Verder volgden, Jean-Marie Coenen, Jean-Paul Spileers, Frans Tilburgs, Hugo Thijs, Jean-Pierre Baert, André Verbraeken en Jean-Claude Van Hoof. Op 10 volgde Ward Pels op 5” en werd Paul Wellens 11e op 6”. De ongelukkige Leonard Engelen kwam op 29” als 12e over de streep. Voor plaats 13 op 1’45” won Omer Meeus de spurt van een vijftal.

    De individuele tijdrit over 7,6km kreeg dezelfde winnaar als in de voormiddagrit. Jos Jacobs reed 10’28”5 wat een gemiddelde is van 43km.566. Plaats 2 was voor Lieven Malfait met 10’34. Willy Govaerts werd met 10.47. derde op 4 volgde Benny Schepmans met 10’47”4 en werd Benny Paulissen vijfde met een tijd van 10’53”. Jos Jacobs is uiteraard de leider en staat Turnhout eerste in het ploegenclassement voor Leuven en Merelbeke.

    02-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Een jonge Demaer (4e van rechts met witte band in zijn trui) aan de start in Kessel-Lo voor de ouderlijke beenhouwerij.

    Morgen gaat de Ronde van Limburg voor liefhebbers van start, hieraan nemen twee Brabantse ploegen deel, waaronder de Stoempers uit Leuven. Bij de Stoempers is oud-beroepsrenner Guillaume Demaer ploegleider, bij wie ik sinds 1969 kom als vertegenwoordiger. In Guillaume zijn ploeg is een Deen opgenomen, Torben Kofod wiens echtgenote als EEG-secretaresse werkt in Brussel. Verder bestaat de ploeg uit Jean-Marie Coenen, Omer Meeus, Jean Vanderstappen, Jean-Claude Van Hoof en milicien René Wuyckens, wiens vader Staf in 1945 de eerste winnaar was met 16 punten tegenover 18 p. voor Raymond Impanis. Het was toen een wedstrijd voor onafhankelijken (1945-'46 & '47).Grote afwezige in deze ploeg is de beloftevolle Willem Peeters die reeds lang voor er over de Ronde werd gesproken bij de kleermaker was geweest om een mooi zwart pak te laten maken. Als morgen de Ronde start zal Willem mee opstappen in een bruiloftsstoet.

    01-06-2013 om 01:14 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Jan Ruckert

    In Frankrijk begon een driedaagse te Lumbres en werd Joël Girard de eerste winnaar.

    In de Milk Race won de Nederlander Piet van Katwijk zijn derde rit en werd tevens de nieuwe leider. Er werd gereden tussen Kidderminster en Stoke on Trent over een afstand van 142km. Na 3.48’ wedstrijd stonden mee op het podium de Zweed Bernt Johansson en de Ier Seamus Lally.

    In Luxemburg is men in de Pijl van het Zuiden aan rit 3 die verreden werd tussen Ettelbrück en Rumelange. Het werd een tweede Nederlandse zege met Jan Ruckert die de 147,3km aflegde in 4.12’47”. Plaats twee op 1’46” was voor de Duitser Klaus Joerdens en volgde de Luxemburger Erny Kirchen als derde op 2’10”.

    01-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland beroepsrenners & liefhebbers

    .
    Cor Tuit

    Te Zomergem moesten de beroepsrenners 137km afleggen. Na 3.14’ wedstrijd versloeg de Nederlander Leo Duyndam zijn medevluchter Ronald Dewitte. Op 10” werd Leopold Vanden Neste derde.

    Voor het avondcriterium te Opgrimbie kwamen 25 liefhebbers aan de start, zij moesten 40 rondjes afleggen. De renners hebben de ganse wedstrijd in de regen mogen rijden. Voor Bortels was dit geen probleem na enkele rondjes ging hij alleen in de aanval. Een zestal ronden later kwamen Tuit en Segers aansluiten. Achter hen heeft enkel Put nog geprobeerd tot bij de leiders te komen. In de spurt met drie was Georges Bortels sneller dan de Nederlander Cor Tuit en Albert Segers. Gustaaf Put als 4e kwam 1’ later over de meet. De groepsspurt op 1’30” voor plaats 5 werd gewonnen door Jean Lindekens voor Guido Verheyen, André Gruyters, Charles Palmans e.a.

    01-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dauphiné Libéré

    .
    Régis Ovion

    In de Dauphiné Libéré is men met Gap-Carpentras over een afstand van 207km aan rit 4 toe. Winnaar werd met 1 lengte Régis Ovion die dankbaar gebruik maakte van het feit dat Guimard en Verbeeck die een grimmig duel uitvechten voor het puntenclassement bijna ten val kwamen. Onderweg moesten de renners over de Mont Ventoux langs de gemakkelijkste kant. Daar heeft Ocana het verschil willen maken maar bleef Thévenet zelfs in de afdaling in het wiel van Luis zitten. Deze heeft dan maar gewacht op het groepje achtervolgers. Uiteindelijk werd er met 12 voor de zege gespurt en werd Cyrille Guimard tweede voor Frans Verbeeck, Joop Zoetemelk, Vicente Lopez- Carril,Antonio Martos, Joachim Agostinho, Andrés Oliva, Lucien Van Impe, Luis Ocana, Bernard Thévenet en Raymond Poulidor. Twee Nederlanders Tabak en Prinsen zijn afgestapt. Thévenet blijft leider met 6” op Ocana.

    01-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Derde ritzege voor Roger De Vlaeminck

    In de Giro was men aan rit 13 van Fiuggi Terme naar Bolsena over een afstand van 215km en moest men over de Poggio Nibbio (851meter-2e cat.). Reeds in de eerste kilometers begonnen de ploegmaats van Gimondi de demarreren, zij hadden de ergste verwijten gekregen van hun baas omdat gisteren niemand mee was in de ontsnapping die 10’ bonus had opgeleverd. Toch kwam er pas afscheiding toen men aan de Poggio Nibbio begon op 40km van het einde. Het was Fuente die reeds wegreed toen de klim begon en was ook Peccolo mee, die halfweg werd gelost, toen zij 25” voorsprong hadden. Op 1km van de top ging Merckx goed gelanceerd door Bruyère op zoak naar de leider en reed hem onmiddellijk voorbij. Op de top passerde Eddy met 10” voorsprong op Fuente, Painzza, Gimondi, De Vlaeminck, Battaglin, Ritter, Bitossi, Lazcano, Kuiper, Galdos, Pesarrodona, Pettersson en Demuynck. Motta volgde op 20 meter maar kon deze achterstand niet meer goed maken want onmiddellijk werd het tempo bij het dalen opgedreven. Demuynck, Lazcano en Ritter reden weg de laatste twee werden 5km verder opnieuw gegrepen en nog eens 5 km waren de 14 opnieuw samen. Op 10km van de meet reed Bitossi nog lek wat hem in de spurt zuur opbrak. Op 500meter van de streep was het Merckx die wegsprong maar het met een 13e plaats moest stellen. Roger De Vlaeminck behaalde zijn 3e ritzege voor Ole Ritter, Felice Gimondi, Santiago Lazcano, Hennie Kuiper, Giovanni Battaglin, Francisco Galdos, José- Manuel Fuente, Wladimiro Panizza, José Pesarrodona, Gösta Pettersson,Eddy Merckx en Johan Demuynck. Eddy Merckx blijft met 6’39” leider voor Giovanni Battaglin en volgt Felice Gimondi op 7’27”. Bij de opgevers bevond zich onze landgenoot Eric Wyckaert.

    01-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    31-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhbebbers - buitenland

    .
    André Coppers

    In Duitsland won onze landgenoot Jan Lauwereyns te Keulen een criterium over 75km.

    In de Milk Race werd vandaag rit 4 verreden tussen Aberystwyth en Great Malvern over een afstand van 160km. Na 4.16’05” was de zege voor de Zweed Sven Ake Nilsson voor de Britten Joe Waugh en Phil Corley. De Tjech Bretislav Soucek blijft leider.

    In Italië was er te Valle S.Nicolao de Corse della Lana een wedstrijd over 164km. In een spurt met 2 won de Fransman Joseph Vercellini voor de Zwitser Fausto Stiz en volgde de Italiaan Gabriele Mirri als 3e op 4”.

    In de Pijl van het Zuiden in Luxemburg werd de tweede rit verreden tussen Differdange en Ettelbrück over een afstand van 137,5km. Onze landgenoot André Coppers won in een tijd van 3.54’44” voor de Nederlanders P.Pirard en de winnaar van gisteren Jan Bakker.

    31-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    1.Verboven-2.Vanstraelen-3.Duchamps-4.Malfait
    Te Angreau werd er een tijdrit en een rit in lijn verreden. De tijdrit was 17km en werd gewonnen door Joël Mattens die er 25’22” over deed. Anoine Demeyer deed er 3” langer over en werd Christian Moreau derde.

    De rit in lijn was 108km en was Noël De Backer na 2.50’ de snelste voor Bernard Tilmant en de Italiaan Francesco Italia.

    Bellingen kreeg na 105km afgelegd in 2.47’ Romain Vercauter als winnaar wat zijn eerste overwinning was van dit seizoen. Verder bestond de top5 uit, Edward Bogaerts, Luc D’Hieckers, Eddy Van Elsuwe en Frans Costermans.

    In Budingen was de zege voor Romain Bellis die het na 123km haalde van Benny Schepmans, Leopold Verboven, Jean-Marie Coenen, Marcel Laurens, Mark Steels e.a.

    Destelbergen mocht de zegebloemen overhandigen aan Dirk Goetyn die zijn medevluchter Jacques Desmet naar de tweede plaats verwees. Op 30” werd Paul Van Nieuwenhuyse derde.

    In Essen bestond het podium uit, 1.Willy Van Ouweland die 2.35’ deed over de 109km. Tweede werd Walter Dingemans en was plaats drie voor de Nederlander Ad van Overveld.

    Hoboken kreeg een Nederlander als winnaar, na 110km afgelegd in 2.45’ was Piet Maas sneller dan Eddy Cools, Albert Segers, Eddy Geens, Leo Engelen, Raf Nobels, Alex Robberecht, Gaston Louwet e.a.

    Te Langdorp dat 61 renners aan de start kreeg werd het een eerste zege voor Emiel Gijsemans die na 110km afgelegd in 2.35’ Hugo Thijs met 2 lengten versloeg. Voor plaats drie op 20” haalde Emiel zijn broer Jos het ook in een spurt met twee van Omer Meeus.

    La Reid kreeg de Nederlander Hub Geilenkirchen na 3.08’ wedstrijd als winnaar, voor Alain Kaye en Richard Wagner

    In Menen werd de 4e proef voor de West Vlaamse trofee verreden, waaraan 57 renners deelnamen. Het was de Antwerpenaar Roger De Beukelaer die na 143km afgelegd in 3.17’ de West-Vlamingen ging verslaan in eigen nest. In een spurt met vier was hij sneller dan, Alain De Saever, Marc Meernhout en Ronny De Meyere. Op 45” was voor plaats 5 Marc Renier sneller dan Eric Jacques, Dirk Ongenae, Eric Serlet en Raf Coene. Op 3’15” was Marc Stofferis de snelste voor plaats 10.

    Te Moustier sur Sambre ging de overwinning naar Marcel Louyet die zijn vluchtgezel Guy Minsaert achter zich liet. Plaats drie was voor François Lamoline die op 30” volgde.

    Te Oordegem kwam na 105km Gerrit De Clercq solo over de meet. Voor plaats 2 op 2’15” was Johny Vanderveken de snelste voor Johan Van Uffel, Edwig Bloem, Jos Calluwaert e.a.

    Te Peer werd de tiende en laatste wedstrijd betwist van de schaal Theelen. Reeds van bij de start gingen Verboven en Vanstraelen, bijgestaan door de uit de Vredeskoers teruggekeerde Noels het tempo strak houden zodat een vlucht onmogelijk tot stand kon komen. Met het gevolg dat half koers de zwakkere broertjes werden gelost en nog een 20tal renners in aanmerking kwamen voor de laatste punten. Het was Geert Malfiat die de beslissende ontsnapping op gang bracht. In de eindspurt behaalde Gustaaf Verboven het van Raymond Verstraelen, Guy Duchamps, Geert Malfait, André Verbraecken e.a.

    In de eindstand van de Schaal Frans Theelen heeft de eindwinnaar Gustaaf Verboven 285 punten. Verder in de top5, 2.Raymond Vanstraelen 266p.,3.Roger Loysch 215p.,4. Guy Duchamps 199p. en op 5. Raymond Nelissen 178punten.

    Van de 59 vertrekkers te Poucet-Hannut was na 108km Paul Vanelderen de snelste van vijf. Plaats 2 was voor Louis Van Rompaye, verder volgen Eddy Lemmens, Wim Schroyen en Frans De Koning,

    Romsée kreeg slechts 22 renners aan de start, daarvan was Richard Lagasse de snelste voor Bennie Ceulen (Ned), Stefaan Garra, Pierre Sonet, Jean-Luc Yansenne, Jean Weber e.a.

    In Scheldewindeke kwam Yvan Devriendt na 104km solo over de meet. Op 30” volgden Frans Caethoven, Frans Aerts, Aimé Van Avermaet, Raf De Clercq e.a.

    Sint Agatha-Berchem werd de Sterrit gewonnen door Jos Jacobs die de 115km aflegde in 2.55’. Tweede werd Willem Peeters voor Raf Constant, Theo Dockx, en Willy Govaerts. Op 8” werd Rudy Brusselmans zesde en kwam Jacques Mean op 30” als zevende over de streep. Herman Deneys als 8e volgde op 55”. Voor plaats 9 op 1’07” was Eddy Van Hoof sneller dan Benoni Michiels, Martin Bierebeeck en Marc Roelandts.

    Sint Kruis-Brugge waar 58 renners aan de start kwamen was de zege voor Donald Rosseel voor Dirk Dirk Vanden Berghe, Willy Vande Moortel. Voor plaats 4 op 30” werd Wilfried Vincke vierde voor Eric Vanhoucke e.a.

    Wodecq mocht Christian Despierre als overwinnaar begroeten, in een spurt met twee was hij sneller dan Abel Holvoet. Voor plaats 3 op 1’15” was Arthur Vanden Neucker sneller dan Jean-Pierre Baert, Albert Delrue e.a.

    31-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Bernard Masson

    In Frankrijk was de overwinning te Somain voor Bernard Masson die de 213km aflegde in 5.30’. In een spurt met twee versloeg hij onze landgenoot Jos Abelshausen. Op 1’30” werd nog een landgenoot Theo Fierens derde.

    31-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In eigen land kon men kiezen tussen Avelgem en Nandrin.

    De 27e uitgave van de omloop der 3 provincies te Avelgem kreeg 92 renners aan de start. Na 40km was Franky Ebo tot 1’ uitgelopen, daarna waren het De Cauwer, De Buysschere en Debosscher, vervolgens waagden ook Soenens, Verplancke en Bruggeman hun kans maar zorgde Godefroot er voor dat alles opnieuw samen kwam. Aan km 111 reed De Groote weg en kreeg Huysmans, Delcroix en Bodart mee maar weer was het Walter die de groep terug bracht. Uit een groep van circa 70 renners geraakten tenslotte vier renners voorop die ondanks nog een heftige reactie van Verstraeten voorop bleven. In de spurt won Walter Godefroot met 2 lengten voor Alfons De Bal, Willy De Geest en Lucien De Brauwere. Op 12” volgde Eddy Verstraeten en was op 18” Dirk Baert de snelste van de groep.

    Voor de 15de Ronde van de Condroz te Nandrin kwamen 58 renners opdagen. De beslissende ontsnapping kwam al na 65km tot stand toen Thomas, Hooyberghs, Sohet, Van Maldeghem, In’t Ven en de Nederlander Schepers uit het peloton wegreden. Kort nadien werden ze achternagezet door Maertens en Reyniers die bij de eerste doortocht te Nandrin op 1’05” volgden, de groep volgde dan op 1’50”. Te Pulseur na 95km kwamen de twee vooraan aansluiten, te Vien toen de koplopers rond de 3’ voorsprong hadden viel de kopgroep in twee. Bij het binnenkomen van Nandrin, waar nog 10 kleine ronden bleven af te leggen telden Maertens, Sohet, In ’t Ven en Van Malderghem 1’50” voorsprong. Laatstgenoemde reed nog lek en in de laatste ronde liet Freddy de twee anderen achter. Maertens won met 50” voorsprong op Marc Sohet en Willy In’t Ven. Willy Van Malderghem werd op 1’57” nog vierde. Dan volgden op 2’05” Ronny Vande Vijver en Paul Collaer. Een volgend groepje mocht voor plaats 7 spurten en was Roger Loysch de snelste. Willy Planckaert won op 4’59” de groepsspurt voor plaats 14.

    31-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dauphiné-Libéré

    .
    Bernard Thévenet
    De koninginnenrit van de Dauphiné-Libéré over de Croix-de-Fer, de Télégraphe en de Galibier, heeft de hoge verwachtingen ingelost. Ocana en Thévenet voerden een nummertje op, dat de secondenstrijd tussen Guimard en Verbeeck in het niets deed verzinken. Toen Ocana in de eerste beklimming aan het peloton sleurde was Van Impe zowaar een van de eerste gelosten. Tussen de twee bergen waren nog een 6tal renners met Luis mee, maar kon bij een volgende versnelling enkel Thévenet volgen. Op de top van de Télégraphe was hun voorsprong al tot 4’30” opgelopen op Zoetemelk en 6’ op Labourdette. Op de besneeuwde Galibier reden de renners en volgwagens tussen de ijsmuren en volgde Joop al op 8’10”. Van de rest was al geen sprake meer. De zege was voor Bernard Thévenet (Fr) met 1” voor Luis Ocana (Sp). De Spanjaard Vicente Lopez-Carril werd derde op 9’12” voor Régis Ovion (Fr) en Joop Zoetemelk (Ned). Met zijn 10e plaats op 15’39” werd Frans Verbeeck onze eerste landgenoot. In het algemeen klassement heeft Thévenet nu 6” voorsprong op Ocana.

    31-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .

    De 12e rit in de Giro, Benevento-Fiuggi Terme over een afstand van 230km is met heel wat vertraging aangekomen in Fiuggi Terme. Acht renners eerst zeven die tot 10’ uitliepen en dan kwam Marchetti aansluiten die op zijn eentje de 10’ kon overbruggen hebben de vrijheid gekregen. Bij de acht waren Eddy’s ploegmaten Mintjens en Bruyére die als best geplaatste een half uur achterstand heeft. Eddy die vandaag een dag rust nam was wel even voorop gaan rijden om een vliegende spurt te winnen. Na 38km kwam de Monte Taburno (2e cat. 1016m.) daar kwam Eddy als 2e boven na Farisatto en voor Zilioli, en verstevigde alzo zijn leidersplaats in het bergklassement tegenover en weer beter rijdende Fuente. Alhoewel hij op de top 1’20” voorsprong had liet hij Farisato alleen verder rijden en wenste enkele renners die uit het peloton ontsnapt waren een goede reis en liet zich opnieuw inlopen en was de goede ontsnapping een feit. In de spurt was de Italiaan Tullio Rossi de snelste voor Mario Anni (It) en Roger Gilson (Lux) die 1” werd aangerekend. Op 2” volgde Frans Mintjens en Lino Farisato (It). Op 6” werd Renato Marchetti (It) zesde voor Joseph Bruyére en volgde op 9” Davide Boifava die achtste werd. De spurt van de eerste groep voor plaats 9 op 10’15” werd gewonnen door Roger De Vlaeminck. Eddy eindigde 14e en blijft uiteraard leider. Voor de derde maal in 12 ritten en de proloog werd het dus geen Belgische overwinning.

    31-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Jan Bakker

    Rit 3 in de Milk Race werd verreden tussen Cardiff en Aberystwyth over een afstand van 161km. Het werd een tweede zege op rij voor de Nederlander Piet van Katwijk. Ook plaats 2&3 waren voor Nederland, Fedor den hertog volgde op 19” en derde Ad vanden Hoeck had 41” achterstand. De Tsjech Bretislav Soucek is de nieuwe leider.

    In Luxemburg ging de Pijl van het Zuiden van start, met de rit Esch-Differdange over een afstand van 116km. Na 3.13’57” wedstrijd stonden 3 Nederlanders op het podium. Op 1.Jan Bakker op 2.Jan Rickert en op 3.P Pirard.

    30-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dauphiné-Libéré

    .
    Cyrille Guimard

    In de Dauphiné-Libéré moesten de renners tweemaal in het zadel. Men begon met Bourg en Bresse - Belley over een afstand van 84km. Nu was Cyriel Guimard (Fr) sneller dan Frans Verbeeck, Walter Planckaert, Marc Demeyer en werd de Fransman Guy Sibille vifde. Cyriel Guimard neemt de leiderstrui over van Frans Verbeeck.

    Bellay – Grenoble was 109km en ging de zege naar de Nederlander Joop Zoetemelk die 1” voorsprong had op Cyrille Guimard (Fr) die nogmaals Frans Verbeeck het nakijken gaf. Op 2” volgde Charly Rouxel (Fr) en werd Christian Raymond vijfde. De spurt werd wel ontsierd door een onsportief maneuver van Guimard tegenover Verbeeck waarvan Joop kon profiteren. De Bretoen duwde Frans eerst naar rechts en daarna naar links tot bijna tegen de afsluiting. Cyrille Guimard blijft leider.

    30-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Ritwinst voor Roger De Vlaeminck

    In de 11e rit van Lanciano naar Benevento verreden langs een weg die bergop, bergaf slingerde door een woeste schrale streek hebben Battaglin, Panizza en Bitossi hun laatste illusies mogen opbergen, ter aankomst volgden zij op 3.06”. Het is eigenlijk de schuld van Bitossi die voorop was gaan rijden om een premie op zak te steken. Dit was niet naar de zin van Motta en Gimondi want volgens een ongeschreven wet worden deze premies aan de knechten gelaten. Toen Bitossi was bijgehaald ging Paolini ten aanval, Motta en Gimondi reden er naartoe en volgden even later nog een 11tal renners, Roger De Vlaeminck wierp zijn sandwich die hij wou opeten weg en reed naar de leiders. Bitossi die met Battaglin en Panizza achteraan de groep zat werden totaal verrast. Bij de 15 leiders vielen achtereenvolgens, Grande, Perurena, Mintjens en Lualdi weg. In de laatste kilometers moesten ook Huysmans en Bruyère met een lekke band achterblijven. Merckx die heeft in de laatste 10km liefst driemaal van de fiets gemoeten maar kwam telkens opnieuw aansluiten. Roger De Vlaeminck won zijn tweede rit voor Felice Gimondi (It), Eddy Merckx en Gianni Motta (It). Op 3” is plaats 5 voor de Zweed Gösta Petterson met in zijn wiel José Pesarrodona (Sp). Nog een Spanjaard Santiago Lazcano volgt op 5” en werd zevende. Voor plaats 8 op 10” is José-Manuel Fuente (Sp) sneller dan onze landgenoot Roger Swerts en volgt Jos Huysmans als 10e op 28”en is ook Joseph Bruyère bij hem. Eddy Merckx blijft leider.
    .
    Eddy moest 3x van de fiets

    30-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!