Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    31-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhbebbers - buitenland

    .
    André Coppers

    In Duitsland won onze landgenoot Jan Lauwereyns te Keulen een criterium over 75km.

    In de Milk Race werd vandaag rit 4 verreden tussen Aberystwyth en Great Malvern over een afstand van 160km. Na 4.16’05” was de zege voor de Zweed Sven Ake Nilsson voor de Britten Joe Waugh en Phil Corley. De Tjech Bretislav Soucek blijft leider.

    In Italië was er te Valle S.Nicolao de Corse della Lana een wedstrijd over 164km. In een spurt met 2 won de Fransman Joseph Vercellini voor de Zwitser Fausto Stiz en volgde de Italiaan Gabriele Mirri als 3e op 4”.

    In de Pijl van het Zuiden in Luxemburg werd de tweede rit verreden tussen Differdange en Ettelbrück over een afstand van 137,5km. Onze landgenoot André Coppers won in een tijd van 3.54’44” voor de Nederlanders P.Pirard en de winnaar van gisteren Jan Bakker.

    31-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    1.Verboven-2.Vanstraelen-3.Duchamps-4.Malfait
    Te Angreau werd er een tijdrit en een rit in lijn verreden. De tijdrit was 17km en werd gewonnen door Joël Mattens die er 25’22” over deed. Anoine Demeyer deed er 3” langer over en werd Christian Moreau derde.

    De rit in lijn was 108km en was Noël De Backer na 2.50’ de snelste voor Bernard Tilmant en de Italiaan Francesco Italia.

    Bellingen kreeg na 105km afgelegd in 2.47’ Romain Vercauter als winnaar wat zijn eerste overwinning was van dit seizoen. Verder bestond de top5 uit, Edward Bogaerts, Luc D’Hieckers, Eddy Van Elsuwe en Frans Costermans.

    In Budingen was de zege voor Romain Bellis die het na 123km haalde van Benny Schepmans, Leopold Verboven, Jean-Marie Coenen, Marcel Laurens, Mark Steels e.a.

    Destelbergen mocht de zegebloemen overhandigen aan Dirk Goetyn die zijn medevluchter Jacques Desmet naar de tweede plaats verwees. Op 30” werd Paul Van Nieuwenhuyse derde.

    In Essen bestond het podium uit, 1.Willy Van Ouweland die 2.35’ deed over de 109km. Tweede werd Walter Dingemans en was plaats drie voor de Nederlander Ad van Overveld.

    Hoboken kreeg een Nederlander als winnaar, na 110km afgelegd in 2.45’ was Piet Maas sneller dan Eddy Cools, Albert Segers, Eddy Geens, Leo Engelen, Raf Nobels, Alex Robberecht, Gaston Louwet e.a.

    Te Langdorp dat 61 renners aan de start kreeg werd het een eerste zege voor Emiel Gijsemans die na 110km afgelegd in 2.35’ Hugo Thijs met 2 lengten versloeg. Voor plaats drie op 20” haalde Emiel zijn broer Jos het ook in een spurt met twee van Omer Meeus.

    La Reid kreeg de Nederlander Hub Geilenkirchen na 3.08’ wedstrijd als winnaar, voor Alain Kaye en Richard Wagner

    In Menen werd de 4e proef voor de West Vlaamse trofee verreden, waaraan 57 renners deelnamen. Het was de Antwerpenaar Roger De Beukelaer die na 143km afgelegd in 3.17’ de West-Vlamingen ging verslaan in eigen nest. In een spurt met vier was hij sneller dan, Alain De Saever, Marc Meernhout en Ronny De Meyere. Op 45” was voor plaats 5 Marc Renier sneller dan Eric Jacques, Dirk Ongenae, Eric Serlet en Raf Coene. Op 3’15” was Marc Stofferis de snelste voor plaats 10.

    Te Moustier sur Sambre ging de overwinning naar Marcel Louyet die zijn vluchtgezel Guy Minsaert achter zich liet. Plaats drie was voor François Lamoline die op 30” volgde.

    Te Oordegem kwam na 105km Gerrit De Clercq solo over de meet. Voor plaats 2 op 2’15” was Johny Vanderveken de snelste voor Johan Van Uffel, Edwig Bloem, Jos Calluwaert e.a.

    Te Peer werd de tiende en laatste wedstrijd betwist van de schaal Theelen. Reeds van bij de start gingen Verboven en Vanstraelen, bijgestaan door de uit de Vredeskoers teruggekeerde Noels het tempo strak houden zodat een vlucht onmogelijk tot stand kon komen. Met het gevolg dat half koers de zwakkere broertjes werden gelost en nog een 20tal renners in aanmerking kwamen voor de laatste punten. Het was Geert Malfiat die de beslissende ontsnapping op gang bracht. In de eindspurt behaalde Gustaaf Verboven het van Raymond Verstraelen, Guy Duchamps, Geert Malfait, André Verbraecken e.a.

    In de eindstand van de Schaal Frans Theelen heeft de eindwinnaar Gustaaf Verboven 285 punten. Verder in de top5, 2.Raymond Vanstraelen 266p.,3.Roger Loysch 215p.,4. Guy Duchamps 199p. en op 5. Raymond Nelissen 178punten.

    Van de 59 vertrekkers te Poucet-Hannut was na 108km Paul Vanelderen de snelste van vijf. Plaats 2 was voor Louis Van Rompaye, verder volgen Eddy Lemmens, Wim Schroyen en Frans De Koning,

    Romsée kreeg slechts 22 renners aan de start, daarvan was Richard Lagasse de snelste voor Bennie Ceulen (Ned), Stefaan Garra, Pierre Sonet, Jean-Luc Yansenne, Jean Weber e.a.

    In Scheldewindeke kwam Yvan Devriendt na 104km solo over de meet. Op 30” volgden Frans Caethoven, Frans Aerts, Aimé Van Avermaet, Raf De Clercq e.a.

    Sint Agatha-Berchem werd de Sterrit gewonnen door Jos Jacobs die de 115km aflegde in 2.55’. Tweede werd Willem Peeters voor Raf Constant, Theo Dockx, en Willy Govaerts. Op 8” werd Rudy Brusselmans zesde en kwam Jacques Mean op 30” als zevende over de streep. Herman Deneys als 8e volgde op 55”. Voor plaats 9 op 1’07” was Eddy Van Hoof sneller dan Benoni Michiels, Martin Bierebeeck en Marc Roelandts.

    Sint Kruis-Brugge waar 58 renners aan de start kwamen was de zege voor Donald Rosseel voor Dirk Dirk Vanden Berghe, Willy Vande Moortel. Voor plaats 4 op 30” werd Wilfried Vincke vierde voor Eric Vanhoucke e.a.

    Wodecq mocht Christian Despierre als overwinnaar begroeten, in een spurt met twee was hij sneller dan Abel Holvoet. Voor plaats 3 op 1’15” was Arthur Vanden Neucker sneller dan Jean-Pierre Baert, Albert Delrue e.a.

    31-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Bernard Masson

    In Frankrijk was de overwinning te Somain voor Bernard Masson die de 213km aflegde in 5.30’. In een spurt met twee versloeg hij onze landgenoot Jos Abelshausen. Op 1’30” werd nog een landgenoot Theo Fierens derde.

    31-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In eigen land kon men kiezen tussen Avelgem en Nandrin.

    De 27e uitgave van de omloop der 3 provincies te Avelgem kreeg 92 renners aan de start. Na 40km was Franky Ebo tot 1’ uitgelopen, daarna waren het De Cauwer, De Buysschere en Debosscher, vervolgens waagden ook Soenens, Verplancke en Bruggeman hun kans maar zorgde Godefroot er voor dat alles opnieuw samen kwam. Aan km 111 reed De Groote weg en kreeg Huysmans, Delcroix en Bodart mee maar weer was het Walter die de groep terug bracht. Uit een groep van circa 70 renners geraakten tenslotte vier renners voorop die ondanks nog een heftige reactie van Verstraeten voorop bleven. In de spurt won Walter Godefroot met 2 lengten voor Alfons De Bal, Willy De Geest en Lucien De Brauwere. Op 12” volgde Eddy Verstraeten en was op 18” Dirk Baert de snelste van de groep.

    Voor de 15de Ronde van de Condroz te Nandrin kwamen 58 renners opdagen. De beslissende ontsnapping kwam al na 65km tot stand toen Thomas, Hooyberghs, Sohet, Van Maldeghem, In’t Ven en de Nederlander Schepers uit het peloton wegreden. Kort nadien werden ze achternagezet door Maertens en Reyniers die bij de eerste doortocht te Nandrin op 1’05” volgden, de groep volgde dan op 1’50”. Te Pulseur na 95km kwamen de twee vooraan aansluiten, te Vien toen de koplopers rond de 3’ voorsprong hadden viel de kopgroep in twee. Bij het binnenkomen van Nandrin, waar nog 10 kleine ronden bleven af te leggen telden Maertens, Sohet, In ’t Ven en Van Malderghem 1’50” voorsprong. Laatstgenoemde reed nog lek en in de laatste ronde liet Freddy de twee anderen achter. Maertens won met 50” voorsprong op Marc Sohet en Willy In’t Ven. Willy Van Malderghem werd op 1’57” nog vierde. Dan volgden op 2’05” Ronny Vande Vijver en Paul Collaer. Een volgend groepje mocht voor plaats 7 spurten en was Roger Loysch de snelste. Willy Planckaert won op 4’59” de groepsspurt voor plaats 14.

    31-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dauphiné-Libéré

    .
    Bernard Thévenet
    De koninginnenrit van de Dauphiné-Libéré over de Croix-de-Fer, de Télégraphe en de Galibier, heeft de hoge verwachtingen ingelost. Ocana en Thévenet voerden een nummertje op, dat de secondenstrijd tussen Guimard en Verbeeck in het niets deed verzinken. Toen Ocana in de eerste beklimming aan het peloton sleurde was Van Impe zowaar een van de eerste gelosten. Tussen de twee bergen waren nog een 6tal renners met Luis mee, maar kon bij een volgende versnelling enkel Thévenet volgen. Op de top van de Télégraphe was hun voorsprong al tot 4’30” opgelopen op Zoetemelk en 6’ op Labourdette. Op de besneeuwde Galibier reden de renners en volgwagens tussen de ijsmuren en volgde Joop al op 8’10”. Van de rest was al geen sprake meer. De zege was voor Bernard Thévenet (Fr) met 1” voor Luis Ocana (Sp). De Spanjaard Vicente Lopez-Carril werd derde op 9’12” voor Régis Ovion (Fr) en Joop Zoetemelk (Ned). Met zijn 10e plaats op 15’39” werd Frans Verbeeck onze eerste landgenoot. In het algemeen klassement heeft Thévenet nu 6” voorsprong op Ocana.

    31-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .

    De 12e rit in de Giro, Benevento-Fiuggi Terme over een afstand van 230km is met heel wat vertraging aangekomen in Fiuggi Terme. Acht renners eerst zeven die tot 10’ uitliepen en dan kwam Marchetti aansluiten die op zijn eentje de 10’ kon overbruggen hebben de vrijheid gekregen. Bij de acht waren Eddy’s ploegmaten Mintjens en Bruyére die als best geplaatste een half uur achterstand heeft. Eddy die vandaag een dag rust nam was wel even voorop gaan rijden om een vliegende spurt te winnen. Na 38km kwam de Monte Taburno (2e cat. 1016m.) daar kwam Eddy als 2e boven na Farisatto en voor Zilioli, en verstevigde alzo zijn leidersplaats in het bergklassement tegenover en weer beter rijdende Fuente. Alhoewel hij op de top 1’20” voorsprong had liet hij Farisato alleen verder rijden en wenste enkele renners die uit het peloton ontsnapt waren een goede reis en liet zich opnieuw inlopen en was de goede ontsnapping een feit. In de spurt was de Italiaan Tullio Rossi de snelste voor Mario Anni (It) en Roger Gilson (Lux) die 1” werd aangerekend. Op 2” volgde Frans Mintjens en Lino Farisato (It). Op 6” werd Renato Marchetti (It) zesde voor Joseph Bruyére en volgde op 9” Davide Boifava die achtste werd. De spurt van de eerste groep voor plaats 9 op 10’15” werd gewonnen door Roger De Vlaeminck. Eddy eindigde 14e en blijft uiteraard leider. Voor de derde maal in 12 ritten en de proloog werd het dus geen Belgische overwinning.

    31-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Jan Bakker

    Rit 3 in de Milk Race werd verreden tussen Cardiff en Aberystwyth over een afstand van 161km. Het werd een tweede zege op rij voor de Nederlander Piet van Katwijk. Ook plaats 2&3 waren voor Nederland, Fedor den hertog volgde op 19” en derde Ad vanden Hoeck had 41” achterstand. De Tsjech Bretislav Soucek is de nieuwe leider.

    In Luxemburg ging de Pijl van het Zuiden van start, met de rit Esch-Differdange over een afstand van 116km. Na 3.13’57” wedstrijd stonden 3 Nederlanders op het podium. Op 1.Jan Bakker op 2.Jan Rickert en op 3.P Pirard.

    30-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dauphiné-Libéré

    .
    Cyrille Guimard

    In de Dauphiné-Libéré moesten de renners tweemaal in het zadel. Men begon met Bourg en Bresse - Belley over een afstand van 84km. Nu was Cyriel Guimard (Fr) sneller dan Frans Verbeeck, Walter Planckaert, Marc Demeyer en werd de Fransman Guy Sibille vifde. Cyriel Guimard neemt de leiderstrui over van Frans Verbeeck.

    Bellay – Grenoble was 109km en ging de zege naar de Nederlander Joop Zoetemelk die 1” voorsprong had op Cyrille Guimard (Fr) die nogmaals Frans Verbeeck het nakijken gaf. Op 2” volgde Charly Rouxel (Fr) en werd Christian Raymond vijfde. De spurt werd wel ontsierd door een onsportief maneuver van Guimard tegenover Verbeeck waarvan Joop kon profiteren. De Bretoen duwde Frans eerst naar rechts en daarna naar links tot bijna tegen de afsluiting. Cyrille Guimard blijft leider.

    30-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Ritwinst voor Roger De Vlaeminck

    In de 11e rit van Lanciano naar Benevento verreden langs een weg die bergop, bergaf slingerde door een woeste schrale streek hebben Battaglin, Panizza en Bitossi hun laatste illusies mogen opbergen, ter aankomst volgden zij op 3.06”. Het is eigenlijk de schuld van Bitossi die voorop was gaan rijden om een premie op zak te steken. Dit was niet naar de zin van Motta en Gimondi want volgens een ongeschreven wet worden deze premies aan de knechten gelaten. Toen Bitossi was bijgehaald ging Paolini ten aanval, Motta en Gimondi reden er naartoe en volgden even later nog een 11tal renners, Roger De Vlaeminck wierp zijn sandwich die hij wou opeten weg en reed naar de leiders. Bitossi die met Battaglin en Panizza achteraan de groep zat werden totaal verrast. Bij de 15 leiders vielen achtereenvolgens, Grande, Perurena, Mintjens en Lualdi weg. In de laatste kilometers moesten ook Huysmans en Bruyère met een lekke band achterblijven. Merckx die heeft in de laatste 10km liefst driemaal van de fiets gemoeten maar kwam telkens opnieuw aansluiten. Roger De Vlaeminck won zijn tweede rit voor Felice Gimondi (It), Eddy Merckx en Gianni Motta (It). Op 3” is plaats 5 voor de Zweed Gösta Petterson met in zijn wiel José Pesarrodona (Sp). Nog een Spanjaard Santiago Lazcano volgt op 5” en werd zevende. Voor plaats 8 op 10” is José-Manuel Fuente (Sp) sneller dan onze landgenoot Roger Swerts en volgt Jos Huysmans als 10e op 28”en is ook Joseph Bruyère bij hem. Eddy Merckx blijft leider.
    .
    Eddy moest 3x van de fiets

    30-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Piet van Katwijk

    Rit 2 in de Milk Race werd verreden tussen Paignton en Weston. de Nederlander Piet van Katwijk versloeg na 143km de Brit Bill Moore en de Deen Knut Knudsen. De Brit Collin Davidson is de nieuwe leider.

    In Nederland werd de Ronde van Midden-Nederland verreden. Na 180km werd er met negen voor de overwinning gespurt. Jan Raas haalde het voor Wim de Waal, Piet Kuys, Gerrie Knetemann, Bert Scheuneman, Harry Lunenburg, Jos Schipper, Harrie van Groezen en Fons van Katwijk. Op 56” werd Roy Schuiten 10e

    29-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dauphiné Libéré

    .
    Frans Verbeeck

    Reeds in de eerste rit kon men vaststellen dat Ocana en Thevenet besloten de lakens uit te delen. Telkens iemand poogde weg te rijden stuurden zij iemand mee. Ook het feit dat de col die moest worden beklommen 60km voor het einde lag zorgde er voor dat de gelosten opnieuw konden aansluiten. En men afstevende op een massaspurt, al probeerde Ovion nog een uitval op 1km van het einde. Maar een sterk rijdende Marc Demeyer zorgde voor de hergroepering. Het was Walter Planckaert die zijn kopman Verbeeck in een zetel naar de meet bracht. Frans haalde het voor Cyrille Guimard (Fr), Walter Planckaert, Marc Demeyer, José-Luis Abileira (Sp), Julian Cuevas (Sp), Johny Schleck (Lix), Michel Pollentier, op 10 Andrés Oliva (Sp) en de rest van het peloton, waarin Englebert Opdebeeck op plaats 57 eindigde. Frans Verbeeck is ook de nieuwe leider.

    29-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Vrij gemakkelijke winst voor Eddy

    Met Alba Adriatica-Lancanio is men in de Giro aan rit 10. Het heeft voor Eddy Merckx in de rit van vandaag er even niet zo goed uitgezien. Toen men na 68km aan de eerste helling begon werd hij onwel. De Girodokter werd er onmiddellijk bijgeroepen om hem te verzorgen. Eddy had last van maagstoornissen en men verwachtte natuurlijk dat het voor Eddy een moeilijke tocht zou worden. Op de top van de Chieti kwamen de Italanen Giullani en Juliano als 1&2 door. Deze twee hadden 2’ voorsprong op de groep, en volgde Eddy en zijn ploegmaats even verder. De dokter gaf Eddy een paar tabletjes, Eddy kwam opnieuw aansluiten bij het peloton en stuurde Parechinni voorop naar de leiders. Eddy zelf begon het tempo op te drijven en zorgde er voor dat men met een compact peloton naar de volgende klim reed. Reeds kort nadat men begon aan de beklimming van de Valica della Majeletta (1e cat. 1854m.) viel de groep in stukken. Fuente bereikte als eerste de top gevolgd op 10” door Merckx en volgde Panizza op 22”. In de stromende regen en op gladde wegen kwamen de twee achtervolgers onmiddellijk bij Fuente aansluiten, wat even later ook Battaglin en Lazcano deden. Even later begon de aftocht van Battaglin die viel in een bocht, terug kwam aansluiten maar nog tweemaal van fiets zou veranderen, ook Lazcano werd door een val achtergelaten. In de spurt won Eddy Merckx vrij vlot van José-Manuel Fuente (Sp) en Wladimiro Panizza (It) die 6” prijsgaf. Van de eerste achtervolgers op 1’54” was Roger De Vlaeminck de snelste voor Gianni Motta (It), Felice Gimondi (It) e.a. De jonge Giovanni Battaglin werd 13e op 1’57”. Eddy blijft uiteraard leider.

    29-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    .

    Jean Weymans


    Sint-Kathelijne-Waver kreeg na 108km Jean Weymans als winnaar, in een spurt met twee versloeg hij Leon Badts. Op 15” werd Eric Van Lent derde, zodat het ganse podium uit Dijlespurters – Mechelen bestond.

    In Waasmunster mocht Etienne Vander Helst na 108km de zegebloemen in ontvangst nemen. Na hem werden Willy Vonckx en Karel Rottiers 2&3.

    In de Milk Race werd tussen Plymouth en Paignton de eerste rit verreden. Na 135km afgelegd in 3.19’32” was de zege voor de Tsjech Hynek Kubicek die tevens de leiding neemt, voor de Zweed Sven-Ake Nilsson en de Brit Collin Davidson.

    28-05-2013 om 19:28 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijd


    .
    Luis Ocana
    Te Thonon in Frankrijk ging vandaag de Dauphiné Libéré van start met een ploegentijdrit als proloog. Ocana legde de 9,5km af in 12’21” wat de beste individuele tijd was. De gezamenlijke tijd van Ocana zijn ploeg Bic (tijd van 5 renners) was 1.03’34”9/10. Verder volgden, Sonolor, Peugeot BP, Flandria, Kas, Canada Dry, Gan-Mercier, La Casera, Watneys en Gitane. Aangezien Luis Ocana de beste individuele tijd liet afklokken mag hij morgen in de leiderstrui vertrekken. Eerste landgenoot werd Wilfried David van Flandria met een tijd van 12’30”.

    28-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Ritwinst voor Patrick Sercu
    Eindelijk een eerste ritzege voor Patrick Sercu, vandaag reden de renners in de 9e rit van Carpegna naar Alba Adriatica over een afstand van 243km. Het is één van de kalme overgangsritten geworden, met enkele schuchtere pogingen. Laatste aanvaller was Roger Swerts maar kreeg niet meer dan 50 meter. Het was Gualazzini met Basso in het wiel die op 1km van de streep de spurt begon. In hun spoor volgden, Karstens, Van Linden en Van Roosbroeck. Zij werden echter allemaal verrast door een aanval van Ongarato, die de groep van rechts naar links meesleurde. Marino Basso werd hierdoor uitgeschakeld. Ook Van Roosbroeck die nog nipt een cameraman kon ontwijken. Toen hij terug op gang was zag hij Sercu over Ongarato wippen. Op dat moment gingen Karstens en Van Linden maar wat zaterdag lukte, gebeurde nu niet. Rik kwam al op 150 meter van de streep aan de leiding maar Patrick Sercu er vlot over. Rik Van Linden werd tweede voor Franco Ongarato (It), Gerben Karstens (Ned), Gianni Motta (It), Daniel Ducreux (Fr), de Italianen Pierino Gavazzi,M Simonetti, Giovanni Dalla Bona en Aldo Parecchini en de ongelukkige Staf Van Roosbroeck werd 11e. Eddy Merckx blijft uiteraard leider met 1’36” op Giovanni Battaglin.

    28-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Voor de start van de rit van vandaag hebben de renners gedreigd met een staking. Ze protesteerden tegen het feit dat er zoveel met boetes wordt omgesprongen. Toen Torriani beloofde dat er ’s avonds een vergadering zou worden belegd met de jury, zetten de renners dan toch maar aan, maar fietsten gedurende enkele kilometers aan een slakkengangetje. Wel kreeg Dancelli een fikse boete omdat hij zich in beledigende termen had uitgelaten tegen de mensen van de jury.

    28-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    Charlottenburg –West-Berlijn:
    Deze wedstrijd was een combinatie van een puntenkoers (1e deel) en een wedstrijd achter derny s (2e deel)

    Het opzet van de puntenkoers (125 deelnemers !) was zodanig dat de eerste 9 renners mochten deelnemen aan het 2e deel nl de dernyrit.

    De start hiervoor werd 1 uur na aankomst van de puntenkoers gegeven.

    Twee van onze drie landgenoten slaagden daarin namelijk Ivan De Vriendt en Martin De Clercq.

    Roger Poulain de dag ervoor 2e won de dernywedstrijd voor Evergemnaar Ivan de Vriendt . Duitser Peter Vonhof werd 3e en Martin De Clercq uiteindelijk 8e.

    Dus een leuk weekendje voor de Belgische delegatie.

    Klaus-Peter Thaler won te Dortmund een wedstrijd over 168km in een tijd van 4.05’21”, plaats 2&3 waren voor Burckhard Bremer en Algis Oleknavicius.

    In Oostenrijk werd de Oststeirische Städtefahrt verreden over een afstand van 137km. Na 3.14’05” versloeg Georg Postl zijn medevluchter Rudolf “Rudi” Mitteregger en werd 45” later Robert Csenar derde.

    In Groot-Brittannië begon de Milk Race te Plymouth met een proloog over 1,6km. Het was de Brit Phil Edwards die het haalde met een tijd van 2’13”3 voor de Noor Knut Knudsen die 2’14”8 reed en werd de Zweed Lennart Fagerlund met 2’17”6 derde.

    In Nederland werd het provinciale kampioenschap van Zeeland betwist. Te Kwadendamme werd Toine Van Den Bunder kampioen van Zeeland, hij legde de 132km af in 3.13’12”. Wim de Waal en Tonny Huyzen mochten mee op het podium.

    In Italië werden twee wedstrijden betwist. Torino-Biella over een afstand van 145km werd gewonnen door Gabriele Mirri sie na 3.30’ een voorsprong had van 5” op Remo Rocchia en Vicente Caviglia.

    De tweede wedstrijd vond plaats te Oderno waar de “Vino Rossi” werd verreden. Hier was na 160km de zege voor Pietro Algeri voor Gianfranco Foresti en Simone Fraccaro.

    De Luxemburger Lucien Didier won in eigen land te Kopstal de G.P. Goedert over een afstand van 132,4km waarvoor hij 3.32’43” nodig had. Op 23” werd Erny Kirchen tweede. Voor plaats 3 op 34” was Nico Neyer sneller dan Robert Treis en werd Oscar Beck vijfde.

    27-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Balen-Nete kreeg 62 renners aan de start waaronder heel wat Nederlanders. Het was Frans Van Beeck die er zijn tweede seizoenszege behaalde. Hij versloeg in de spurt Florimond Van Hooydonck met 2 lengten verder volgden, Hans Koot (Ned), Robert Kroep (Ned), André Delcroix, Willy Baeten e.a.

    Te Bavikhove werd Alain De Saever provinciaal kampioen van West-Vlaanderen. Na 150km had hij 1’45” voorsprong. Verder bestond de top5 uit, 2.Marc Renier, 3.Raf Coene, 4.Willy Baert en 5.Ronny Demeyer.

    Te Beerse werd het met Bas Hordijk een Nederlandse overwinning. Na 109km afgelegd in 2.37’ was hij de snelste van negen. Op plaats 2 eindigde Leo Huysmans en bestond de kopgroep verder uit, Gustaaf Wens,

    Clermont kreeg na 109km Bernard Tilmant als winnaar, hij had 15” voorsprong op François Lamoline en volgde Jacques Martin op 20”.

    Haasrode kreeg 69 renners aan de start en moesten 150km afleggen. Het was Jean-Marie Coenen die dit deed in 3.34’. Na hem volgden, Jacques Ceabbe, Willem Peeters, André Coppers, Marcel Laurens, Jean Maris, Freddy Missotten, Eddy Van Hoof, Torben Kofod (D) en sluit Omer Meeus de top10.

    Laarne kreeg na 110km het volgende podium, 1.Rudy Heyns, 2.Antoine Demeyer, 3.Lucien Dewilde.

    Montenaken mocht 107 rugnummer uitdelen, dit bij een massale belangstelling en een schitteren weertje. De renners moesten 13 ronden van 8,4km afleggen. Na 30km was door de warmte de grote groep reeds goed uitgedund. Met het gevolg dat na 60km er een kopgroep van 15 was ontstaan en daarachter nog 8 renners reden. In de kopgroep was het Vanstraelen die alles onder controle had, op 6km van het einde reed hij weg en kon enkel Verboven aanpikken. In de eindspurt moets Raymond Vanstraelen het met 1 lengte afgeven tegen Leopold Verboven. Voor plaats drie op 10” was Gustaaf Verboven sneller dan Freddy Libouton. Emiel Gijsemans was de snelste voor plaats 5 dit op 25”.

    Quiévrain dat een criterium inrichtte verdeelde de renners in 2 reeksen. Albert Delrue won de eerste en L. Delbergiole de tweede. De finale over 42km werd gewonnen door Claude Coppieters voor Albert Delrue die op 50” volgde en op 3 eindigde P.Beynaets.

    Sint-Maria-Oudenhove kreeg na 100km Manuel Santos Castillo (Sp) met 50” voorsprong als winnaar. Voor plaats 2 was Paul Lannoo sneller dan Yvan Ronsse, Jean-Pierre Baert e.a.

    Viane liet 48 renners vertrekken om 103km te koersen. Na 2.34’ wedstrijd won Roger De Beuckelaer voor Jean-Paul Spileers, Edward Bogaert, Yvan van de Steene, Luc D’Hoeckers, Eddy Nijs, Wilfried Wesemael e.a.

    Vlezenbeek waar 62 renners de start namen heeft men na 109km twee winnaars gekregen. Henri Vandenbranden en Clemant Van Ransbeeck kwamen gelijk over de streep voor, Roland Hellebaut die derde werd.

    Georges Bortels had na 98km te Wegnez 20” voorsprong op Jean-Luc Yansenne en Gaston Louwet. De Italiaan Joseph Civatone werd op 1’ vierde. Op 5 volgde Hugo Gevers e.a. dit al op 2’50”.

    27-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Luis Ocana

    In Frankrijk te Labastide werd het nogmaals een overwinning voor de Spanjaard Luis Ocana die na 100km afgelegd in 2.18’ Joop Zoetemelk (Ned) en Francis Campaner (Fr) mee op het podium kreeg.

    In Nederland werd de “Leren Zool” van Rijen betwist, hiervoor kwamen 56 renners aan de start. Reeds vrij vroeg viel de beslissing toen 8 renners gingen voorop rijden, daarbij 2 renners die hun debuut maakten bij de profs, Nico Been en Cees Priem. Het was Harm Ottenbros die het haalde voor Jos van Beers, Jan Serpenti, Jo van Pol, Cees Priem, Nico Been, Wim Schepers en Cees Stam. Dan volgden op 2.37, Jo Vrancken, Harrie van Leeuwen, onze landgenoot Roger Kindt, Jos van der Vleuten en op 13 Harrie Beurskens. Verder in de uitslag nog enkele landgenoten op 18 Georges Vanconingsloo, 21. Lucien Zelck, 22.Eddy Peelman, 29.Jean Ronsmans en op plaats 30 José Serste.

    Bij de liefhebbers won Alfons van Katwijk voor K. Heine, Bert Pronk e.a.

    27-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy Planckaert

    Te Niel namen 105 renners de start voor een grote ronde van 127km door Antwerpse Kempen en daarna nog 60km in 8 plaatselijke ronden. Na 75km kwam de eerste ontsnapping, hiervoor zorgden Aerts en Peersman, zij namen tot 40” voorsprong, maar waren te Nijlen er aan voor hun moeite. Dan was het de beurt aan Verhaegen, Gaida (Duits) en Goossens maar ook zij werden vlug tot de orde geroepen. Aan km 103 werd het ernstig toen, Pintens, Van Staeyen, Vrijders en Reyniers wegreden en tot 40” uitliepen, maar werden net voor het afsluiten van de grote ronde bijgehaald door, Abelshausen, Loysch, De Bal, Van Gossum en Claes. Deze 9 bereikten voor de eerste maal de streep te Niel met 30” voorsprong op een peloton van 59 man. Daarna volgden nog twee groepjes van 15 en 11 renners. Tijdens de eerste kleine ronde werd de grote groep in twee stukken getrokken van 24 en 35 man. De eerste groep kwam tot bij de 9 leiders, waaruit enkelen wegvielen en tot 26 werd herleid. Deze kregen dan weer het gezelschap van 8 anderen en toen dit juist was gebeurd is Willy Planckaert ten aanval getrokken, en had 8 km verder al 1’15” voorsprong. Tijdens de laatste ronde kwam er nog een lichte afscheiding met Frans Verbeeck, Jos Abelshausen en Alfons De Bal die in deze volgorde 2’ na Willy Planckaert over de streep kwamen. Op 2’30” was Herman Vrijders de snelste voor plaats 5. Voor Englebert Opdebeeck was er plaats 23.

    27-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!