Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    27-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    Charlottenburg –West-Berlijn:
    Deze wedstrijd was een combinatie van een puntenkoers (1e deel) en een wedstrijd achter derny s (2e deel)

    Het opzet van de puntenkoers (125 deelnemers !) was zodanig dat de eerste 9 renners mochten deelnemen aan het 2e deel nl de dernyrit.

    De start hiervoor werd 1 uur na aankomst van de puntenkoers gegeven.

    Twee van onze drie landgenoten slaagden daarin namelijk Ivan De Vriendt en Martin De Clercq.

    Roger Poulain de dag ervoor 2e won de dernywedstrijd voor Evergemnaar Ivan de Vriendt . Duitser Peter Vonhof werd 3e en Martin De Clercq uiteindelijk 8e.

    Dus een leuk weekendje voor de Belgische delegatie.

    Klaus-Peter Thaler won te Dortmund een wedstrijd over 168km in een tijd van 4.05’21”, plaats 2&3 waren voor Burckhard Bremer en Algis Oleknavicius.

    In Oostenrijk werd de Oststeirische Städtefahrt verreden over een afstand van 137km. Na 3.14’05” versloeg Georg Postl zijn medevluchter Rudolf “Rudi” Mitteregger en werd 45” later Robert Csenar derde.

    In Groot-Brittannië begon de Milk Race te Plymouth met een proloog over 1,6km. Het was de Brit Phil Edwards die het haalde met een tijd van 2’13”3 voor de Noor Knut Knudsen die 2’14”8 reed en werd de Zweed Lennart Fagerlund met 2’17”6 derde.

    In Nederland werd het provinciale kampioenschap van Zeeland betwist. Te Kwadendamme werd Toine Van Den Bunder kampioen van Zeeland, hij legde de 132km af in 3.13’12”. Wim de Waal en Tonny Huyzen mochten mee op het podium.

    In Italië werden twee wedstrijden betwist. Torino-Biella over een afstand van 145km werd gewonnen door Gabriele Mirri sie na 3.30’ een voorsprong had van 5” op Remo Rocchia en Vicente Caviglia.

    De tweede wedstrijd vond plaats te Oderno waar de “Vino Rossi” werd verreden. Hier was na 160km de zege voor Pietro Algeri voor Gianfranco Foresti en Simone Fraccaro.

    De Luxemburger Lucien Didier won in eigen land te Kopstal de G.P. Goedert over een afstand van 132,4km waarvoor hij 3.32’43” nodig had. Op 23” werd Erny Kirchen tweede. Voor plaats 3 op 34” was Nico Neyer sneller dan Robert Treis en werd Oscar Beck vijfde.

    27-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Balen-Nete kreeg 62 renners aan de start waaronder heel wat Nederlanders. Het was Frans Van Beeck die er zijn tweede seizoenszege behaalde. Hij versloeg in de spurt Florimond Van Hooydonck met 2 lengten verder volgden, Hans Koot (Ned), Robert Kroep (Ned), André Delcroix, Willy Baeten e.a.

    Te Bavikhove werd Alain De Saever provinciaal kampioen van West-Vlaanderen. Na 150km had hij 1’45” voorsprong. Verder bestond de top5 uit, 2.Marc Renier, 3.Raf Coene, 4.Willy Baert en 5.Ronny Demeyer.

    Te Beerse werd het met Bas Hordijk een Nederlandse overwinning. Na 109km afgelegd in 2.37’ was hij de snelste van negen. Op plaats 2 eindigde Leo Huysmans en bestond de kopgroep verder uit, Gustaaf Wens,

    Clermont kreeg na 109km Bernard Tilmant als winnaar, hij had 15” voorsprong op François Lamoline en volgde Jacques Martin op 20”.

    Haasrode kreeg 69 renners aan de start en moesten 150km afleggen. Het was Jean-Marie Coenen die dit deed in 3.34’. Na hem volgden, Jacques Ceabbe, Willem Peeters, André Coppers, Marcel Laurens, Jean Maris, Freddy Missotten, Eddy Van Hoof, Torben Kofod (D) en sluit Omer Meeus de top10.

    Laarne kreeg na 110km het volgende podium, 1.Rudy Heyns, 2.Antoine Demeyer, 3.Lucien Dewilde.

    Montenaken mocht 107 rugnummer uitdelen, dit bij een massale belangstelling en een schitteren weertje. De renners moesten 13 ronden van 8,4km afleggen. Na 30km was door de warmte de grote groep reeds goed uitgedund. Met het gevolg dat na 60km er een kopgroep van 15 was ontstaan en daarachter nog 8 renners reden. In de kopgroep was het Vanstraelen die alles onder controle had, op 6km van het einde reed hij weg en kon enkel Verboven aanpikken. In de eindspurt moets Raymond Vanstraelen het met 1 lengte afgeven tegen Leopold Verboven. Voor plaats drie op 10” was Gustaaf Verboven sneller dan Freddy Libouton. Emiel Gijsemans was de snelste voor plaats 5 dit op 25”.

    Quiévrain dat een criterium inrichtte verdeelde de renners in 2 reeksen. Albert Delrue won de eerste en L. Delbergiole de tweede. De finale over 42km werd gewonnen door Claude Coppieters voor Albert Delrue die op 50” volgde en op 3 eindigde P.Beynaets.

    Sint-Maria-Oudenhove kreeg na 100km Manuel Santos Castillo (Sp) met 50” voorsprong als winnaar. Voor plaats 2 was Paul Lannoo sneller dan Yvan Ronsse, Jean-Pierre Baert e.a.

    Viane liet 48 renners vertrekken om 103km te koersen. Na 2.34’ wedstrijd won Roger De Beuckelaer voor Jean-Paul Spileers, Edward Bogaert, Yvan van de Steene, Luc D’Hoeckers, Eddy Nijs, Wilfried Wesemael e.a.

    Vlezenbeek waar 62 renners de start namen heeft men na 109km twee winnaars gekregen. Henri Vandenbranden en Clemant Van Ransbeeck kwamen gelijk over de streep voor, Roland Hellebaut die derde werd.

    Georges Bortels had na 98km te Wegnez 20” voorsprong op Jean-Luc Yansenne en Gaston Louwet. De Italiaan Joseph Civatone werd op 1’ vierde. Op 5 volgde Hugo Gevers e.a. dit al op 2’50”.

    27-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Luis Ocana

    In Frankrijk te Labastide werd het nogmaals een overwinning voor de Spanjaard Luis Ocana die na 100km afgelegd in 2.18’ Joop Zoetemelk (Ned) en Francis Campaner (Fr) mee op het podium kreeg.

    In Nederland werd de “Leren Zool” van Rijen betwist, hiervoor kwamen 56 renners aan de start. Reeds vrij vroeg viel de beslissing toen 8 renners gingen voorop rijden, daarbij 2 renners die hun debuut maakten bij de profs, Nico Been en Cees Priem. Het was Harm Ottenbros die het haalde voor Jos van Beers, Jan Serpenti, Jo van Pol, Cees Priem, Nico Been, Wim Schepers en Cees Stam. Dan volgden op 2.37, Jo Vrancken, Harrie van Leeuwen, onze landgenoot Roger Kindt, Jos van der Vleuten en op 13 Harrie Beurskens. Verder in de uitslag nog enkele landgenoten op 18 Georges Vanconingsloo, 21. Lucien Zelck, 22.Eddy Peelman, 29.Jean Ronsmans en op plaats 30 José Serste.

    Bij de liefhebbers won Alfons van Katwijk voor K. Heine, Bert Pronk e.a.

    27-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy Planckaert

    Te Niel namen 105 renners de start voor een grote ronde van 127km door Antwerpse Kempen en daarna nog 60km in 8 plaatselijke ronden. Na 75km kwam de eerste ontsnapping, hiervoor zorgden Aerts en Peersman, zij namen tot 40” voorsprong, maar waren te Nijlen er aan voor hun moeite. Dan was het de beurt aan Verhaegen, Gaida (Duits) en Goossens maar ook zij werden vlug tot de orde geroepen. Aan km 103 werd het ernstig toen, Pintens, Van Staeyen, Vrijders en Reyniers wegreden en tot 40” uitliepen, maar werden net voor het afsluiten van de grote ronde bijgehaald door, Abelshausen, Loysch, De Bal, Van Gossum en Claes. Deze 9 bereikten voor de eerste maal de streep te Niel met 30” voorsprong op een peloton van 59 man. Daarna volgden nog twee groepjes van 15 en 11 renners. Tijdens de eerste kleine ronde werd de grote groep in twee stukken getrokken van 24 en 35 man. De eerste groep kwam tot bij de 9 leiders, waaruit enkelen wegvielen en tot 26 werd herleid. Deze kregen dan weer het gezelschap van 8 anderen en toen dit juist was gebeurd is Willy Planckaert ten aanval getrokken, en had 8 km verder al 1’15” voorsprong. Tijdens de laatste ronde kwam er nog een lichte afscheiding met Frans Verbeeck, Jos Abelshausen en Alfons De Bal die in deze volgorde 2’ na Willy Planckaert over de streep kwamen. Op 2’30” was Herman Vrijders de snelste voor plaats 5. Voor Englebert Opdebeeck was er plaats 23.

    27-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijd

    .
    Firmino Bernardino
    Laatste dag in Lisboa-Algarve, waar zoals gewoonlijk een rit in lijn en men tegen de tijd reed. Tavira-Loulé over een afstand van 152km werd gewonnen door Fernando Mendes die er 3.51’44” over deed. De tijdrit over 2km was voor Firmino Bernardino die ook de eindzege meepakte voor Venceslau Fernandes beiden hun tijd was 13.26’09” voor de 515,5km. Op 14” werd Fernando Mendes 3e, Joaquim Lotte als 4e volgde op 19” en de vijfde José Martins had 21” achterstand.

    27-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Enkel Battaglin kan Eddy volgen

    In de Giro is men aan rit 8 toe, en rijd men van Lido delle Nazioni via de Velico Barbotto 1e cat. 515meter en de Cantoniera di Carpegna 2e cat. 1107meter naar de top van de Monte Carpegna 1e cat.en 1400meter. Het is de dag der kleine messen, de meeste renners gebruiken versnellingen zoals de veldrijders, de Flandria’s kregen op het achterwiel een plaat met 28 tanden, iets wat nog nooit was gebeurd. Hiermee geraakten ze bij elke pedaalslag 3,20 meter vooruit. De Molteni’s kozen voor 27 tanden, die ze al eerder hadden gebruikt bij de beklimming van de Galibier in de Tour en de Tre Cime Di Lavaredo in de Giro. Men had verwacht dat Merckx zich een tijdje rustig zou houden nadat hij Fuente vrijdag definitief uitgeschakeld had, maar rustig blijven past niet bij Eddy. Er is nog slechts 1 renner die hem weerstand bied, de jonge Italiaanse prof Giovanni Battaglin. Op de 2 cols kwam Eddy telkens als eerste door en won op de derde met 45” voorsprong op Battaglin en moest de derde Italo Zilioli al 4’16” prijsgeven. Op 4’19” volgden de Italianen Gianni Motta, Felice Gimondi en Franco Bitossi. Als 7e op 4’34” volgde Wladimiro Panizza (It) en José Pesarrodona (Sp) die 8e werd. Op 4’52” kwamen Roberto Poggiali (It), de Zweed Gösta Pettersson, Santiago Lazcano (Sp) en Alessio Peccolo (It) over de meet. Dan volgde onze tweede landgenoot Ward Janssens hij werd 13e op 4’56”. Eddy Merckx loopt verder uit en heeft nu 1’36” voorsprong op de jonge Battaglin en volgt Bitossi al op 4’48”. In de top 20 staan nog twee landgenoten, op 12 Roger De Vlaeminck en op 19 Ward Janssens.

    27-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bordeaux-Parijs

    .
    Enzo Mattioda

    Bordeaux-Parijs heeft in zijn lange geschiedenis al voor heel wat sensatie gezorgd. De marathon van de weg leverde ook vaak verrassende winnaars. In het jongste verleden waren dit o.a.,Michel Nedelec, Georges Vanconingsloo en Emile Bodart. Het toppunt werd echter bereikt in deze 70e uitgave. Aan het eindpunt van de 562km lange derby van de weg heeft men Enzo Mattioda moeten vieren. Een 26-jarige Fransman, met een weinig Frans klinkende naam, die al drie jaar een profvergunning heeft, maar het al die tijd moest stellen zonder ook maar één bloemtuil. Mattioda begon aan zijn solo te Châteaudun op 150km van de aankomst. Achter hem werd er geaarzeld. Te Dourdan 100km verder, is de voorsprong al tot 9’ opgelopen. Het is te laat wanneer Cyrille Guimard gaat reageren. Toen Mattioda op de omloop van, Belle-Epine in de omgeving van Parijs toekwam moest hij zijn gangmaker Maisières er attent op maken dat er nog drie ronden moesten gereden worden. De winnaar deed 14.17’58” over de 562km, plaats 2 was voor Cyrille Guimard (Fr) op 4’05”, onze landgenoot Walter Godefroot werd op 7’53” derde voor 4.Michel Perin (Fr), 5.Roger Rosiers en 6.Jürgen Tschan (Duit) allen in dezelfde tijd. Op 11’53” werd Gérard Vianen (Ned) 7e, op 8 Lucien Aimar (Fr) 15’39”, 9. Jacques Cadiou (Fr) 17’03” en op 10.René Pijnen op 33’34”. Opgevers waren, Jean-Pierre Danguillaume, Daniel Rebillard, Joseph Carletti (Fr) en onze landgenoten Ferdinand Bracke en Ronald Dewitte.

    27-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    Een gemengde afvaardiging van WSC Oostakker was aan de slag in het Duitse Steglitz-Berlijn. Twee sterke Duitse renners hielden Ivan De Vriendt van de zege.

    Peter Vonhof haalde het van Roger Poulain en onze landgenoot Ivan De Vriendt.

    Deze 3 hadden 28’ voorsprong op een ander trio waarbij Martin De Clercq die 6e eindigde. De derde en laatste Belg was Etienne Bundervoet die verdienstelijk 10e werd.

    De Belgen reden in ploegverband en daar kon Ivan de Vriendt profiteren.

    Vermelden we nog dat er 111 renners aan de start stonden, wat de prestatie van onze landgenoten nog meer uitstraling geeft.


    In Nederland werd de 24e Ronde van Limburg verreden over een afstand van 170km. Nico Vermeulen en Bennie Ceulen reden al lek voordat de meute goed en wel in beweging was. Uit een kopgroep van 17 reden te Mheer na 117km Dohmen en Geilenkirchen weg. Deze twee bleven 33km samen en toen vond Mathieu Dohmen het welletjes en reed solo naar de overwinning. Hij legde de 170km af in 4.10’21”. Zijn geloste metgezel volgde op 3’12”. Voor plaats 3 op 3’57” was Jan Breur de snelste voor Bert Pronk, Fons van Katwijk, Frits Schür, Albert Scheffer, Mathieu Maessen, Wil van Helvoirt, Cor Boersma en Robert Kroep. Een volgende groep eindigde op 4’56” en daarvan was Bennie Ceulen de snelste.

    26-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredeskoers

    .

    Met de rit in lijn Potsdam-Oost-Berlijn en daarna een plaatselijke tijdrit is men aan het einde van de Vredeskoers.

    De rit in lijn was 86km en werd het de 6e overwinning van de Rus Valeri Lichachev (43) voor de Tsjech Antonin Bartonickek (19), onze landgenoot Ludo Noels (31) niet zichtbaar op de foto, de Italiaan Claudio Guarnieri (71) en de Australiër John Trevorrow. De gevallen renner (32) is onze landgenoot René Dillen.

    De tijdrit van 9km werd gewonnen door de Rus Rinat Szarafaulin voor de Oost-Duitser Wolfgang Wesemann en eindwinnaar Ryszard Szurkowski. Eerste landgenoot werd Ludo Noels op de 21e plaats.

    In de eindstand heet Szurkowski 3’32” voorsprong op de Pool Stanislas Szozda en staat de Rus Valeri Lichatchev op plaats 3 met 6’11” achterstand. Eerste landgenoot is René Dillen als 8e op 10’01”. Ludo Noels is 14e op 15’20”. Alex Robberecht als 38e heeft 29’21” achterstand. Theo Dockx op plaats 45 volgt op 36’28”. Edmond Verbruggen als 56e heeft 50’27” achterstand en als 73e Victor De Valckeneer op 1.46’51”.

    26-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Johan Peels

    Nederlands podium te Angleur waar na 108km Johan Peels won voor Jan Adriaans en Leon Zegers.

    Eindhout kreeg maar liefst 157 renners aan de start en won Leon Engelen voor Manuel Santos Castillo (Sp), Joseph Meynzer, Jos Gijsemans, Michel Van Hoof e.a.

    In Harelbeke kreeg Carlos Cuyle na 70km de zegebloemen, hij won er voor Eddy Vantieghem en Jozef Demeyer.

    In Lanaken waren 27 renners uitgenodigd voor het avondcriterium. In de tweede ronde ging Benny Paulissen aan de haal en zou het volhouden tot het einde. Er waren wel enkele schuchtere pogingen geweest maar was het Raymond Nelissen die op de tweede plaats eindigde dit op 15”. Het peloton volgde op 25” en daarvan was Gustaaf Verboven de snelste voor Guy Duchamps, Winoc Flebus e.a.

    Ook Moerkerke kreeg een Nederlander als winnaar, John Verbeke won er voor Daniël Desloovere en Marnix Lameire.

    Van de 88 vertrekkers te Peruwelz hebben er na 108km drie voor de zege gespurt. Georges Windels haalde het voor Abel Holvoet en Dirk Goetyn. Op 1’ versloeg Jacques Deweerdt zijn metgezel Jean-Marie Slagmulder voor plaats 5.

    26-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Vlaanderen - liefhebbers

    .
    Marc Meernhout

    Van sportief oogpunt bekeken was de Ronde opnieuw een boeiend en hoogstaand spektakel. Met de Valkenberg, alsook de Muur van Geraardsbergen, was er reeds in de eerste 40km een ontsnapping. te Gent hadden Spileers, Despierre, Vandermeulen en Coene een voorsprong van 1’. Na 60km kwam een vijftal aansluiten en werd even later een kopgroep van 24 gevormd en was de rest onherroepelijk verslagen. Te Ternat, na 125km plaatste Rottiers de beslissende demarrage, juist als Willy Govaerts lek reed. Meernhout aarzelde geen ogenblik en kwam vliegensvlug tot bij Karel. Net als ook Jacobs, Malfait en Peeters op het punt stonden aan te sluiten, ging Meernhout alleen door. Een 20 tal kilometers schommelde de voorsprong van de leider tussen de 17 en20 seconden, en bood zijn ploegmaat Malfait bijna geen steun aan de anderen. Meernhout ging de laatste 8 km in met 57” bonus en is er nog de reactie gekomen van Meernhout die naderde nog tot op 7” maar was voor Merc Meernhout na 4.25’ koers de buit binnen. Ook Jos Jacobs als derde op 1’12” kwam solo toe. Voor plaats 4 op 1’27” was Karel Rottiers sneller dan Willem Peeters. Plaats 6 op 1’40” was voor Alain De Saever voor Etienne Vanden Houwe en Eric Jacques. Als 9e op 1’55” kwam Luc Decroock over de streep. Op 2’40” werd er voor de 10e plaats gespurt, Christian Despierre haalde het voor Benny Schepmans, de ongelukkige Willy Govaerts,Franky Franssen, Romain Vercauter, Raf Constant dit wat de top 15 betreft en werden Jean-Pierre Sterckx 20e en André Coppers 23e.

    26-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Frankrijk won Roland Berland Parijs-Bourges door na 225km zijn medevluchter Yves Hézard in de spurt te verslaan. Op 10” volgde Jean-Pierre Genet. Voor plaats 4 op 4’28” was Christian Palka sneller dan Francis Campaner. Onze landgenoot Michel Pollentier werd op plaats 6 de eerste buitenlander hij volgde al op 6’. In Michel zijn spoor volgden nog negen renners waaronder de Nederlander Tino Tabak op plaats 13. Voor Lucien Van Impe was er plaats 38 wel al op 15’.

    26-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Dirk Baert

    Te Goeferdinge – Geraardsbergen won na 160km Dirk Baert die 3.47’ nodig had om die afstand af te leggen met 25” voorsprong. De groepspurt werd gewonnen door Bernard Bourguignon voor Paul Collaer, Tony Houbrechts, Rudy De Groote, Paul Aerts, Ludo Vander Linden, Arthur Vande Vijver, Robert Fontaine en sluit Louis Verreydt de top10.

    26-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijd

    In Lisboa-Algarve reden de renners van Grandola naar Tavira en werd Firmino Bernardino winnaar zijn tijd over de 180km was 4.50’47”.

    Daarna werd er op de piste nog een tijdritje van 2km betwist en hier was de zege voor Venceslau Fernandes.

    26-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Rik Van Linden wint

    Vandaag werd tussen Iseo del Lago en Lido delle Nazioni 248km de langste rit uit de Giro verreden. De renners hadden een sterke tegenwind wat er toe leidde dat er geen enkele ontsnapping succes kende. Een voltallige groep bood zich aan voor de spurt. In deze massaspurt werd Rik Van Linden perfect gegangmaakt door zijn ploegmaat Gerben Karstens. Reeds 10km van het einde begon Karstens zijn gangmakerswerk reed naar iedereen toe, die in extremis nog poogde weg te geraken. Op 2km van de streep kwam Bruyère aan de leiding met Spruyt en Merckx achter zich. Karstens hing zich aan deze snelle Molteni-trein en ging over Merckx, toen die te vroeg in de wind werd gezet door Spruyt. Op 200meter van de meet sprong Van Linden aan een kant van de weg door een smalle opening tussen Karstens en de afsluiting weg, terwijl Basso met Sercu aan de anderen kant oprukten. Sercu ging nog over Basso, maar kwam een lengte te kort tegen Rik Van Linden. Op plaats drie eindigde Roger De Vlaeminck gevolgd door Marino Basso (It), Daniel Ducreux (Fr), Gerben Karstens (Ned), Marcello Osler (It), Franco Ongarato (It), Eddy Merckx en maakt leider Eddy Merckx de top10 volledig.

    26-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredeskoers

    .
     Dimitr Traikov  -  Theo Dockx
    Onze landgenoot Theo Dockx zorgde in de Vredeskoers voor een tweede Belgische zege, dit na René Dillen die rit 9 won,nog 2 landgenoten plaatsten zich in detop10. De 14e rit Halle-Potsdam was 157km en werd er met twee voor de zege gespurt, onze landgenoot versloeg zijn Bulgaarse medevluchter Dimitr Traikov, op 7” was de Rus Valeri Lichatchev nog eens de snelste voor Jean-Louis Danguillaume (Fr), Ludo Noels, Vladimir Nielubin (Urs), Kjell rodian (Den), René Dillen, Evert Diepeveen (Ned) en John Trevorrow Aus). Ryszard Szurkowski mag morgen als leider aan de laatste dag beginnen.

    25-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijden

    Op de tweede dag van Lisboa-Algarve werd er eerst een rit in lijn over 143km en daarna nog een criterium van 30km verreden. Voor de rit in lijn vertrok men te Cova de Pledade en was de zege te Grandola voor Carlos Vitorino die er 3.42’45” over deed.

    Het criterium te Grandola werd gewonnen door Americo Vieira die na 46’25” mocht juichen.

    25-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Fuente nog even in het spoor van Eddy
    In de Giro moesten de renners in de 6e rit, Milaan-Iseo del Lago, over 2 cols die voor het eerst in de Giro werden beklommen. Het waren na 97km de Gallo (763m.) en na 117km de San Fermo (1067m.). Reeds vrij vroeg in de wedstrijd was de Spanjaard Fuente die beschouwd werd als de grootste rivaal van Merckx in moeilijkheden gekomen, maar met de hulp van zijn ploegmaats was hij in het peloton kunnen blijven. Op de Gallo waar Merckx als eerste doorkwam voor Gimondi, Deschoenmaecker, Battaglin en Panizza dacht men nog dat Fuente die verrassend achteraan het peloton hing zijn krachten spaarde voor de tweede klim. Maar reeds vrij vlug bij aanvang van de San Fermo moest Fuente afhaken, Eddy had het gezien en gaf zijn ploegmaats de opdracht het tempo strak te houden. Maar reeds na drie km klimmen liet Fuente het hoofd hangen, en zou de top bereiken met 8’30” achterstand. Het was opnieuw Merckx die als eerste bovenkwam voor Panizza en Battaglin. Op 25” volgden Gimondi, Motta en Ritter die in de 20km lange afzink kwamen aansluiten wat ook Bitossi op zijn eentje deed. Op 500 meter van de meet begon Eddy de spurt maar verzwakte na 200 meters. Toen kwam Gimondi aan de leiding maar was het Gianni Motta die het haalde voor Felice Gimondi, Ole Ritter, Franco Bitossi, Wladimiro Panizza, Eddy Merckx en Giovanni Battaglin. Van de eerste achtervolgers op 1’23” was Roger De Vlaeminck de snelste. Eddy Merckx blijft uiteraard leider. Na de rit werd ook nog vernomen dat Fuente nadat hij reeds na de eerste drie km van de San Fermo was gelost, zich aan de kant van de weg van zijn fiets liet vallen. Hij wilde niet meer verder maar men kreeg hem toch zo ver dat hij verder reed. Na de top was het opnieuw hetzelfde en liet zich nogmaals vallen. Uiteindelijk is hij dan toch herbegonnen, eindigde op plaats 106 met 12’ achterstand. Zelfs het flesje water dat men hem gaf liet hij na een slok gedaan te hebben tegen het asfalt kapot vallen.

    25-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredeskoers

    .
    Leider Szurkowski

    Een vijfde ritzege was er voor de Rus Valeri Lichatchev die de 13e rit in de vredeskoers won. De rit Dresden-Halle was 168km en daarvoor had hij 4.22’42” nodig. Plaats twee was voor de Fransman Jean-Louis Danguillaume, verder volgden Claudio Guarnieri (It), Jaroslav Poslusny (Pol), Ever Diepeveen (Ned), Stanislas Szozda (Pol) e.a. De Pool Ryszard Szurkowski blijft leider.

    24-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Net als verleden jaar kwamen 137 renners een rugnummer afhalen te Oostkamp. Het werd een saaie wedstrijd. Aanvallen met Bruggeman en Verplancke en nadien Pollentier, Reniers, Gakens en Bal (Ned) brachten weinig aarde aan de dijk. De beslissing viel na 100km toen De Boever wegreed en Gakens kwam aansluiten. Later voegden zich bij de twee vluchters, Van Bruwaene, Schoeters, Collaer, De Bal, Vander Linden en Pintens. Deze acht mochten voor de overwinning spurten en was het Tony Gakens die vrij verrassend won. Verder volgden, Alfons De Bal, Paul Collaer, Raf Van Bruwaene, Jos Schoeters, Georges Pintens, Ludo Vander Linden en Jaak De Boever. Voor plaats 9 op 26” was Dirk Baert sneller dan Ludo Van Staeyen, Willy De Geest, Cees Priem (Ned) enTony Houbrechts. Plaats 14 op 30” was voor Georges Claes voor Willy Planckaert, Eric Leman e.a.

    24-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!