Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    27-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Ventura Diaz

    In Spanje werd te Segovia de Vuelta a los Puertos verreden. Na 124km was er winst voor Ventura Diaz die zijn medevluchter José-Luis Uribezubia versloeg. Voor plaats 3 op 4’19” was Domingo Perurena de snelste voor Javier Elorriaga, Nemesio Jimenez, Manuel Andrade, Miguel-Maria Lasa, German Martin, Javier Minguez en was met de Portugees Joaquim Leite de top10 volledig.

    27-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uurrecord

    .
    Ole Ritter

    De Deen Ole Ritter vestigde op de wielerbaan van Ordrup te Kopenhagen een nieuw uurwereldrecord achter een commerciële motor. Hij legde een totale afstand af van 76km817,31m. Het vorige record stond op naam van de Italiaan Ettore Castoldi die te Rome 76km683,32 reed op 15/9/’72.

    27-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selectie

    .
    J-L Vandenbroucke

    De K.B.W.B. heeft de namen bekend gemaakt van de renners die op zondag 8 juli te München ons land zullen vertegenwoordigen op het Europees wegkampioenschap voor juniores. Het zijn Rudy De Bie, Frank Hoste, Patrick Lefevere, Ludo Loos, Eddy Schepers en Jean-Luc Vandenbroucke. Invallers zijn Bernard Lecocq en Wim Mijngheer.

    27-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Jos Jacobs

    Fléron kreeg 52 renners aan de start waaronder een pak Nederlanders er moest slechts 90km gekoerst worden. In een spurt met twee versloeg Jean-Luc Yansenne de Nederlander Cor Boersma. Voor onze landgenoot werd het zijn eerste seizoenszege. Plaats 3 op 47” was voor Alain Kaye voor Theo Dockx, Bennie Ceulen (Ned), Joseph Borguet, Mathieu Dohmen (Ned), Wim Schroyens, Jo Van Pol (Ned), Cees Stoutjesdijk (Ned) e.a.

    De 51 renners aan de start van het criterium te Peer hebben van bij de start tot het einde voor een boeiend spektakel gezorgd. De eerste ernstige ontsnapping kwam na drievierden wedstrijd tot stand en was ook de goede. Hubert Janssen, Jos Jacobs, Paul Van Elderen, Roger Loysch, Joseph Hensen en Ronny Nelissen gingen toen aan de haal. Hensen probeerde het op zijn beurt op zijn eentje te klaren maar na enkele ronden aan de leiding te hebben gereden werd hij opnieuw ingelopen door zijn medevluchters. Op 3 ronden van het einde sprongen Jacobs en Van Elderen weg. Deze twee gingen dusdanig te keer dat zij een voldoende grote voorsprong konden bij elkaar fietsen om het onder elkaar te kunnen uitvechten voor de zegebloemen. Jos Jacobs wilde het echter niet op een spurt laten aankomen en liet Paul Van Elderen in de laatste ronde in de steek om tenslotte met ruim verschil te winnen. Plaats drie was voor Jean-Marie Coenen voor Ronny Nelissen, Joseph Hensen, Jos Vander Meulen, Hubert Janssen die mee vooraan zat, Romain Bellis, Albert Segers, Benny Paulissen,Roger Loysch de 2e renner die mee vooraan was, Joseph Henikenne, Jos Schepers, Jean-Paul Spileers en is met André Verbraeken de top 15 volledig.

    Noël Pottier mocht te Rollegem de zegebloemen in ontvangst nemen. Na 105km die hij heeft afgelegd in 2.53’ had hij 2’ voorsprong op 2&3 Eddy Futnière en Christian Lecluyse.

    In Schellebelle zorgden winnaar Roger De Beukelaer en tweede Flory Van Hooydonck dat na 105km die werden afgelegd in 2.28’ in België bleven. De Nederlander Ad Dekkers werd derde.

    Het criterium van Staden over 90km werd gewonnen door Carlos Cuyle die er 1.52’ over deed. Op 30” volgden Gilbert Eeckhout en Paul Van Nieuwenhuyze.

    Antoine De Meyer won met 10” voorsprong te Zulte waar Abel Holvoet tweede werd en Dirk Ongenae op 35” naar de 3e plaats reed.

    26-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland & buitenland

    .
    Freddy Maertens

    In Nieuwpoort was het spectaculairste van deze eerste omloop van Nieuwpoort het incident met Maertens. Aan km 65 was hij samen met Pollentier, Verreydt, Vanneste, Vantyghem en Peelman aan de haal gegaan. Vijftien kilometer verder stond hij met een lekke band. Pollentier gaf zijn wiel aan Freddy, waardoor die vlug opnieuw bij de leiders kwam. De BWB-afgevaardigde nam beiden uit koers wat tot enige discussie leidde. Voordien waren er enkele schermutselingen met Abelshausen, Christiaens en Pollentier waardoor van de 66 vertrekkers er 24 aan de leiding kwamen. Toen kregen we de ontsnapping van voornoemde zes man, de uitschakeling van de twee terwijl Peelman en Vantyghem zich lieten uitzakken. Verreydt en Vanneste wilden evenwel van geen wijken weten en bleven voorop. In de spurt had Louis Verreydt geen moeite met Willy Vanneste die 50 meter prijsgaf. Van het achtervolgend groepje was Jean-Pierre Berckmans nog weggereden en werd op 35” derde. Voor plaats 4 op 45” was Albert Van Vlierberghe sneller dan Noël Vantyghem, Eddy Peelman, Daniël Verplancke, Romain Maes, Marcel Maes, Ronny Van Marcke en Arthur Van De Vijver.

    Te Zomergem namen onder een stralende zon 61 renners de start, daarbij De Vlaeminck,Godefroot, Merckx en Verbeeck. Na een aanval van Vanden Neste en Vandewiele bij het begin van de wedstrijd, was het in de vijfde ronde Van Schil die alleen wegreed en tot 2’10” uitliep. Een goed rijdende Van Landeghem kon tot bij Vic komen. Door de ruggensteun van de Molteni’s bleven de twee buiten schot. In de laatste ronde liet Vic Van Schil zijn kompaan achter en won met 15” voorsprong op Ghislain Van Landeghem. Uit het peloton waren ook Willy In’t Ven en Ronald De Witte nog ontsnapt en kwamen op 30” in deze volgorde over de streep. Op 40” won Roger De Vlaeminck de prestige spurt van Eddy Merckx, Lucien Van Impe, Martin Vanden Bossche en Jos Spruyt. De groep volgde op 45” daarvan was Walter Godefroot de snelste voor plaats 10.

    Wiily Teirlinck werd na 146km met 1’05” winnaar in het Franse Sin-le-Noble voor nog een landgenoot Emile Bodart. De Fransman Christian Palka werd derde op 1’10”.

    26-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    J.L. Uribezubia

    In Spanje werd de GP.San Joan & San Pedro (Ruta de los Castillos) verreden. Na 177,5km afgelegd in 4.52’26” werd José- Luis Uribezubia winnaar voor Domingo Perurena, Javier Elorriaga, Segundo Goicoechea, José Casas, German Martin, de Portugees Joaquim Leite, Nemesio Jimenez, José- Antonio Ponton en Carlos Melero sluit de top10.

    26-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Jan Spetgens

    Drie Nederlandse renners zijn vlak voor de start van de Ronde van Frankrijk op 30/6 te Scheveningen van de loonlijst geschrapt bij de Nederlandse ploeg Canada Dry. Jan Spetgens heeft zelf zijn ontslag genomen, Cees Koeken en Albert Van Midden hebben hun ontslag gekregen wegens wanprestaties.

    Nog een Nederlander Evert Dolman ( Kela) is niet van plan nog aan wielerwedstrijden deel te nemen. Dolman is ernstig verbolgen over het feit dat de jury hem zondag in de uitslag van het NK op de 20e plaats zette. Hij werd in werkelijkheid 14e, een correctie die maandag werd aangebracht. Evert verwijt de KNWU-jury van onkunde en heeft zijn proflicentie aan de bond terug gestuurd. Aangezien hij dit heeft gedaan zonder voorgaand overleg met zijn ploegleider is hij voorlopig door zijn werkgever geschorst. Volgens ploegleider Peter Van Putten is er sprake van contractbreuk.

    26-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Claes haalt het van De Bal

    Te Beveren-Leie passeerden 61 renners aan de inschrijvingstafel en mochten in 20 ronden 130km afleggen. De wedstrijd werd geen hoogvlieger. Aan km 68 mochten Demets, Debosschere, Hendrickx en Demol wegrijden en was hun maximum voorsprong 1’. Herman Vanspringel spande zich voor de achtervolgingswagen zodat de voorsprong gestaag verminderde. Er werd nu snel en vinnig achter mekaar gedemarreerd door, opnieuw Herman, Demeyer, Baert , Peelman en de Brit Hoban, zodat de koplopers in de ultieme ronde nog slechts 15” overhielden. Enkel Ronny Christiaens kon bij de leiders aansluiten en werd nog tweede. Winst was er voor Willy Debosschere werd Eddy Demets 3e, André Hendrickx 4e en Andre Demol vijfde. Op 30” was Marc Demeyer voor plaats 6 de snelste voor Richard Bukacki (Ned), José De Cauwer, Eddy Peelman, Tony Daelemans e.a.

    Neeroeteren kreeg 50 renners aan de start voor 5 grote en 10 kleine ronden. Met het BK nog in de benen en het warme weder vertoonden de renners weinig strijdlust. Even gingen Van Gossum, vander Leeuw (Ned), en Van Vlierden voorop rijden. Het was Alfons Leenen die na 50km wegreed en tot 1’45” mocht uitlopen, en werd 40km van het einde opnieuw ingelopen. Tony Houbrechts heeft nog meerder keren geprobeerd om alleen weg te rijden echter zonder succes. De spurt werd van zeer ver ingezet door Georges Claes (Zonhoven) die verrassend stand hield. Verder volgden, Alfons De Bal, Cees Koeken (Ned), Pieter Nassen, Roger Swerts, Albert Van Vlierberghe, Ernest Bens, Julien Verboven, Roger Jochmans en sluit Gust Herijgers de top10.

    25-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Martin De Clercq eindwinnaar tweedaagse

    In Gooik werd de 110km afgehaspeld in 3.06’. Winnaar werd André Dewolf voor Arthur Rooms en Paul Teugels.

    In Huizingen was er winst voor Jean Vander Stappen die 2.30’ deed over de 105km. Plaats 2&3 waren voor de Spanjaard Manuel santos-Castillo en Jean- Piere Schelfhout.

    Zijn zevende seizoenszege behaalde Eddy Ronquetti in Nieuwpoort waar 20 renners aan de start kwamen, en werden de 110km afgelegd in 2.34’. In een spurt met twee was hij sneller dan Bertil Cael. Op 20” werd Eddy Van Haerens 2e voor Serge Van Daele, de Duitser Lutger Aufterheyde en Romain Mechelare. Plaats 7 op 1’was voor Alain De Saever, en won 20” later Noël Soetaertsde spurt voor plaats 8.

    Met zijn zege te Opwijk komt Eric Van Lent al aan acht stuks. Voor de 105km had hij 2.33’ nodig en maakte Eddy Van Hoof en Jozef Van Ransbeeck de top3 vol.

    Voor de tweede wedstrijd van hun 2daagse boden zich te St.Denijs-Westrem 27 renners aan. Zes renners domineerden de wedstrijd, zijnde Kamiel Dhooghe, Eric Vande Wiele, Hilaire De Cocker, Marin De Clercq, Jackie De Smet en Michel Day. Martin De Clercq winnaar van de eerste rit vergenoegde zich met de 4e plaats om alzo de tweedaagse in de wacht te slepen. Martin zijn vriend Kamiel Dhooghe trok vandaag aan het langste einde door met 5” voorsprong te finishen en kwamen de anderen in de volgorde zoals hierboven aangegeven over de meet.

    Te Wiers mocht na 110km Jean-Pierre Baert de zegebloemen in ontvangst nemen. De 110km werd in 2.48’ afgelegd. Frans Assez als 2e volgde op 45” en was plaats 3 voor Eric Rosseel.

    Mar Van De Putte won te Zaffelare zijn 2e wedstrijd van het jaar. Hij legde de 108km af in 2.48’ wat liefst 1’15” sneller was dan André Verbraecken, Jozef Caluwaert e.a.

    25-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand - kampioen verkocht koe

    .

    De Nederlandse kampioen bij de liefhebbers Dries van Wijhe, ook dolle Dries genoemd is 12 jaar actief in de wielersport, rijdt om principiële redenen nooit op zondag, beschouwt een extra voorbereiding op de titelstrijd als overbodige luxe, vertrok zaterdagmorgen om 7 uur al met een bus supporters uit Oosterwolde en moest zonder enige ruggensteun van een soigneur aan het karwei in Valkenburg beginnen. Wat betreft zijn bijnaam komt volgens hem omdat hij soms net een dolle stier is. Aan zijn eerste racefiets kwam hij toen hij 15 jaar was, door een koe van zijn vader te verkopen. Dat merkte hij toch niet, want de beesten werden nooit geteld. Het stond de oude heer helemaal niet aan dat hij ging koersen en had liever de fiets in elkaar geslagen. Dat gebeurde trouwens ook een keer. Toen hij uit de bocht was gevlogen en beide wielen waren verkreukeld. Toen hij thuis kwam greep zijn vader de bijl en hakte de rest ook tot schroot. Nu nog steeds vinden ze het thuis niet zo geweldig dat hij koerst, voor zijn moeder telt enkel dat hij niet gevallen is. Wat betreft zijn voorbereiding op het NK had hij slechts één keer meer dan 100km gekoerst dit jaar, dat was op 9/6 toen hij kampioen van Gelderland werd. Wel was er het idee om langere afstanden te fietsen maar het kwam er nooit van en zat hij nooit meer dan 2uur per dag op de fiets. Zijn doel in het kampioenschap was 100km mee te rijden en dan maar af te stappen, want 165km had hij nog nooit gefietst. Ja toch, één keer was hij met vrienden naar Spanje geweest en daar in een zotte bui de auto verkocht voor 100 peseta’s en zijn zij met de fiets 1500km naar huis gereden, met de rugzak op de nek. Spaans of Frans kenden ze niet en als ze een ei moesten hebben, ging er één de winkel binnen en zei tok-tok-tok en dat verstond men wel. De eieren werden in de thee geroerd en het was o.k. Naar het WK wil hij niet want dan moet hij te veel trainen en gaat liever vissen.

    25-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Ronde van Oostenrijk

    .
    Don Allan wint

    Als laatste rit in de Ronde van Oostenrijk werd er in Wenen een criterium van 66km afgehaspeld. Het werd door de zege van de Australiër Don Allan een eerbetoon aan zijn overleden ploegmaat Jose. De Rus Juri Lawruschkin werd tweede en de Oostenrijker Walter Rieder legde beslag op plaats drie.

    In de eindstand heeft de Oosrenrijker Wolfgang Steinmayr 47” voorsprong op de Rus Viktor Nelkubin. Plaats 3 is voor de Oostenrijker Rudolf Mitteregger 1’17”. Eerste landgenoot werd Ortair Goossens als 9e op 7’47”. Verder eindigden 45e Frans Roefs op 59’57”, 49e August Van looy op 1.11’33”, 53e Frans Van Beeck op 1.29’34” en op 60. Van Cleuvenbergen 3.21’14”.

    24-06-2013 om 06:58 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    In Oost-Duitsland won Michael Schiffner na 120km wedstrijd met 20” voorsprong op Rain. Kilian en werd Günther Bertram op 25” derde.

    In Zwitserland werd de Mendrisiotto Rundfarht verreden over een afstand van 151,2km. Robert Thalmann won met maar liefst 2’37” voorsprong op Roland Salm en de Italiaan Franco Maietti. Dan volgden op 2’50” de Zwitsers Iwan Schmid en Bruno Schöni.

    24-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Raymond Vanstraelen wint
    Alken kreeg voor zijn eerste criterium 32 renners aan de start zij dienden 70 rondjes af te leggen. Van in het begin werd er hard gekoerst, het was pas in de 25e ronde toen het tempo wat was gezakt dat e eerste ontsnapping tot stand kwam. Het waren Bortels,Nelissen en Dohmen (Ned) die in een oogwenk 25” uitliepen. Pels, Duchamps, Coenen en De Gendt zagen het gevaar en kwamen 5 ronden later tot bij de leiders. Ondertussen werden heel wat renners gedubbeld. Op 6 ronden van het einde lieten Bortels en Nelissen hun kompanen achter. Op het einde reed Georges Bortels nog weg van Raymond Nelissen die op 5” eindigde. Op 20” werd Jean-Marie Coenen 3e voor Franky De Gendt, Mathias Dohmen (Ned), Guy Duchamps en Luc Pels. Op 30” werd Bruno Jaremko 8e. Met zijn9e plaats op 40” was Eric Vandormael de laatste renner die niet gedubbeld werd. Benny Schepmans werd op 1 ronde 10e voor Staf Van Leuven e.a.

    Te Arbrefontaine een deelgemeente van Lierneux mocht 25 rugnummers uitdelen. Na 104km afgelegd in 2.41’ werd er met 4 voor de zege gespurt. Pierre Sonnet haalde het van Joseph Civatone (It), Jean-Luc Yansenne en J.P. Dartet

    In het criterium van Deinze moesten de renners 68km afhaspelen, de winnaar Albert De Cuyper deed dat voor eigen volk in 1.52’. Plaats 2&3 waren voor Michel Eyckmans en Guy De Haes.

    Egem kreeg 50 renners aan de start om 105km te koersen. Na 2.35’ wedstrijd had Luc Demets 5” voorsprong op Bertil Cael die 8 anderen achter zich liet. Op 3. Raoul Lecluse, 4.Gilbert Eeckhout, 5.José De Meyer, 6.Daniël Heyns, 7.Rudi Heyns, 8.Frans Van Vlierberghe 9.Eddy Vantieghem en op 10. Ludo Demarey.

    Van de 30 renners die aan de start stonden in Eizer-Overijse was na 100km afgelegd in 2.33’ Jean-Pierre Nicolas de snelste. Verder bestond de top10 uit, Jean Vander Stappen, Luc D’Hoeckers, Franky Franssen, Bruno Vrancken, Jean-Marie Brunclear,thuisrijder Henri Van Horenbeke, Victor Van Landeghem, Jos janssens en Francis Moreels.

    Met zijn zege te Erquelinnes werd Mario Wittenberg kampioen van Henegouwen. Na 3.30’ koers had hij 136km afgelegd. Op 2 eindigde Joël Chanoine die in de spurt werd verslagen. Van de eerste achtervolgers op 25” was Christian Moreau sneller dan Bernard Draux, Henri Gekière e.a.

    Met 16 renners aan de start was men in Jambes maar slecht bedeeld. Na 103km die werden afgelegd in 2.39’ was Francis Deminne sneller dan Frans Assez, Henri Buckx (Ned), Jean-Claude Rogge e.a. waarvan Mathieu Buckx (Ned) oudere broer van Henri 8e werd.

    Kamiel Dhooge uit Assenede en dorpsgenoot van Martin De Clercq behaalde te Kaprijke zijn tweede seizoenszege. Plaats 2&3 waren voor Wilfried Vyncke en Romain Vercauter.

    Ludo Peeters uit Hoogstraten moest geen verre verplaatsing doen om te Meerle gaan winnen. Hij had 31 tegenstrevers die hij allemaal op 4’ en meer reed. Plaats 2 was voor Leo Huysmans voor Walter Dingemans, Victor De Valckeneer, Roger De Beuckelaer, Flory Van Hooydonck en Frans Tilburgs. Op 9’ volgden Arthur Adriaansen, Marc Verbeeck en Gustaaf Cuylits als 10e.

    Te Meldert – Oost-Vlaanderen waar men 108km moest afleggen deed Jozef Van Ransbeeck het in 2.50’. Plaats 2&3 waren voor Gustaaf Van Steenwinckel en de Nederlander Aad van den Hoek.

    Nil-Saint-Vincent liet 26 renners 116 km koersen, na 3 uur rond mocht Jacques Martin de zegebloemen in ontvangst nemen. Plaats 2 was voor J.P.Mathieu, derde werd Ludo Bruylandts voor Ludo Dhooghe, Jacques Crabbé, Eric Van Pereghem e.a.

    Jos Jacobs kwam na 104km afgelegd in 2.34’ te Oplinter solo over de streep. Op 5” volgde Eddy Cools, Gommaar Van Calster, Eddy Nijs, André Verbraecken, Paul Celis, Joseph Hensen, P.Meulbroeck, Frans Mees en André Coppers werd tiende.

    De plaatselijke renner Raymond Vanstraelen mocht in zijn thuisbasis Schakkebroek 55 collega’s verwelkomen, om in 18 ronden 108km te overbruggen. Er werd constant aan een hoog tempo gekoerst en was het vooral Paulissen die zijn neus aan het venster stak. Na verscheidene pogingen kon hij in de 11e ronde de beslissing afdwingen en kon enkel Vandormael mee. Wanneer hun voorsprong tot 1’ was opgelopen kwam er reactie vanuit de groep. In 2 fases werd een kopgroep van 11 gevormd. Vooraan viel Van Thielen door een lekke band weg en mochten de anderen voor de zege spurten. Het was Raymond Vanstraelen die voor eigen volk zijn 6e seizoenszege behaalde. Verder volgden, Antoon Agten, Jules Vandeweyer, Leo Coeck, Erik Van Dormael, Albert Segers, Karel Andries, Benny Paulissen, jacky Frijns en Gustaaf Put. Op 1’ won Jan Vanhoof de groepsspurt.

    Torhout kreeg 57 renners aan de start waaronder toch verschillende “grote” namen. Dat Lieven Malfait op dreef is bewees hij ook nu weer. Na 137km die hij heeft afgelegd in 3.35’ had hij 10” voorsprong op Jean-Paul Spileers. De Spanjaard Manuel Santos-Castillo werd derde op 1’25”. Eric Jacques reed met 1’50” achterstand naar plek 4. Ook Alex Van Linden op 1’55” reed solo naar stek 5.Dan werd er met twee voor plaats 6 gespurt, Dirk Van Den Berghe haalde het voor Marc De Seyn, zij volgden op 3’10”. Voor plaats acht op 4’45” was Dirk Ongenae de snelste voor, Emiel Vergote, Theo Dockx, Eddy Vanhaerens, Patrick Salomein, Ronald Rosseel, Eric Vanhoucke, Robert Van Camp, Carlos Cuylle, Geert Malfait, Hugo Theys, Gilbert Van Compernolle en maakt Valeer Vandecasteele de top20 volledig.

    Zetrud-Lumay gelegen op 2km van Hoegaarden en waar het over kasseien dobberen is,kreeg 34 renners aan de start en behaalde Omer Meeus er zijn 5e zege. In een spurt met 3 versloeg hij René Vrancken en Michel Van Hoof. Op 2’10” werd er met 2voor de 4e plaats gespurt Louis van Rompaey haalde het voor Freddy Libouton. Op 2’20” was André Liekens voor plaats 6 sneller Henri Serin, Frans Costermans, Frans Vos en Guy Minsart.

    24-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NK - Zwitserland

    .
    Joseph Fuchs

    Voor het eerst werd het Zwitsers kampioenschap in drie ritten verreden op dezelfde dag. Men begon met een bergritje Wipkingen-Waldbad van 3,1km. met een gezamenlijke start. Josef Fuchs won in 6’35” voor Louis Pfenninger die op 1” volgde, plaats 3 was voor Albert Zweifel op 2”.

    Dan was er de tijdrit van 3,1km met dezelfde start- en aankomstplaats als voor de bergrit. Na 3,1km was het nu Louis Pfenninger 6’43” die won en volgde Josef Fuchs op 1” en werd plaats 3 op 6” opnieuw voor Albert Zweifel.

    De 3e proef was een tijdrit tussen Zurich en Höngg over een afstand van 56km. Nu was het opnieuw Josef Fuchs die het haalde zijn tijd was 1.20’43” en deed Louis Pfenninger 1’13” langer over. Plaats 3 was voor Uelli Sutter op 2’25”.

    Kampioen werd Josef Fuchs met een tijd van 1.34’02” voor Louis Pfenninger die op 1’13” volgde en was het brons voor Bruno Hubschmid op 3’08”.

    24-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NK - Spanje

    .

    In Spanje vond het NK plaats op de omloop van Montjuich waar op 2/9 het WK zal verreden worden. Na 225km won Domingo Perurena voor José-Luis Abilleira en kreeg Juan Zurano 1” aangeteld. Op 4” volgde Andrès Martos voor Pedro Torrès. Als 6e kwam op 19” Ventura Diaz over de streep gevolgd door Jesus Manzaneque. Voor plaats 8 op 23” was José-Luis Galdamez sneller dan Jaime Huelamo. Plaats 10 was voor José-Manuel Santisteban na hem volgde Agustin Tamames. Voor de eindwinnaar van de Ronde van Zwitserland José-Manuel Fuente was er een 12e plaats op 30”. Luis Ocana gekwetst in de Midi-Libre , verscheen niet aan de start.

    24-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NK - Portugal

    .
    Joaquim Agostinho

    Aangezien gisteren in de rit in lijn de verschillen gering waren, zou vandaag de beslissing in de tijdrit over 58km vallen. Op het overwicht van Agosthino stond geen maat. Hij legde de 58km af in 1.20’02” wat maar liefst 3’07” sneller was dan Herculano De Oliveira verder bestond de top5 uit, 3.José Pacheco 3’21”, 4.Manuel Godinho 3’30” en 5. Venceslau Fernandès 3’57”. Over de 256km zette Agostinho een tijd neer van 7.06’31” en volgde Herculano de Oliveira op 3’07” en werd José Pacheco op 3’21” derde.

    24-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NK - Nederland

    .
    Joop Zoetemelk

    In Valkenburg moesten de profs 25 ronden van 7500 meter afleggen om aan 187,5km te geraken. Grote afwezige was Cees Bal die door een auto-ongeval niet kon deelnemen. Om 12 uur werden de 45 renners de weg opgestuurd. In de 2e ronde is Klaas Balk de eerste opgever. In de 10e ronde zijn er 10 leiders waaronder Zoetemelk die in de 12e ronde wegrijd. Twee ronden later heeft hij al 2’40” op de eerste achtervolgers. Joop Zoetemelk zal uiteindelijk met 7’20” voorsprong winnen op Ben Janbroers die verrassend Gerben Karstens het zilver afpakt. De vierde Wim Prinsen volgt op 8’41” en heeft Wim Kelleners en Hennie Kuiper in zijn wiel. Plaats 7 is voor Tino Tabak die op 10’49” volgt. Plaats 8 op 11’22” gaat naar Theo van der Leeuw en Jan van Katwijk als 9e heeft 12’02” verloren. Plaats 10 en 11 zijn voor Cees Priem en Jo Vrancken zij zijn de laatste die in de zelfde ronde als de winnaar finishen.

    24-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NK -Luxemburg

    .
    Johny Schleck

    Luxemburg zal het enige land zijn waar in een nationaal kampioenschap geen opgever was. De titelstrijd vond plaats te Belvaux waar een tijdrit over 43,6km werd betwist. Er waren twee vertrekkers, en er waren twee aankomers. Johny Schleck, die na een afwezigheid van 3 jaar, weer aan de start verscheen, won de 43,6km lange tijdrit in 1.02’23”. Tweede werd Roger Gilson op 55”.

    Bij de liefhebbers werd na 142,3km Nico Neyer kampioen en had daarvoor 3.40’25” nodig. Plaats 2 op 52” was voor Marcel Thull. Plaats 3 op 1’31” ging naar Erny Kirchen en volgde op 2’ Lucien Didier als vierde. Plaats 5 werd ingenomen door Edy Carler die op 2’01” volgde en Norbert Fischer voorafging.



    Gans anders was het voor Elsy Jacobs bij de vrouwen die de 21,8km lange tijdrit aflegde in 36’27” en met 8’58” verschil won van Irene Engelmann. Elsy Jacobs is sinds 1959 ononderbroken kampioene van haar land.

    24-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NK - Italië

    .
    Enrico Paolini

    In Italië was de wedstrijd “Tre Valle Varesine” te Cuvio tevens de titelstrijd. Met 10 werd er voor de zege gespurt, waarin slechts een paar van de vooropgestelde kanshebbers zijn terug te vinden. Het was Enrico Paolini die na 257,3km de kampioenentrui mocht aantrekken. Verder volgden, Marcello Bergamo, Italo Zilioli, Franco Bitossi, Fabrizzio Fabbri, Tino Conti, Wladimir Panizza, Giancinto Santambrogio en Donato Giuliani. Op 8” werd Walter Riccomi 10e. Op 1’23” won Marino Basso de groepsspurt voor Felice Gimondi, Gianni Motta, Giovanni Battaglin en werd Silvano Schiavon 15e.

    24-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NK - Groot-Brittannië

    .

    Te Reading werd er 153 miles of 246km gekoerst om de titel. In een spurt met twee versloeg Brian Jolly zijn medevluchter Leslie West. Plaats 3 op 51” ging naar Billy Bilsland dan volgden op 53” Colin Lewis en op 56” Keith Lambert die vijfde werd.

    24-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!