Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    23-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland NK- mannen en vrouwen

    .
    Dries van Wijhe

    Het nationaal kampioenschap van Nederland vond plaats te Valkenburg waar de renners 165km moesten overbruggen in 22 ronden. Toen er nog 30km voor de wielen lagen, de Cauberg diende dus nog vier keer te worden genomen reed een viertal op kop. Het leek alsof de heel energieke Dries van Wijhe ietwat een vermoeide indruk maakte, kenners wezen op de frisse blik van Toine van den Bunder, anderen dachten aan het eindschot van Gerrie Knetemann. De meesten van de circa 10.000 toeschouwers oordeelden, dat de heel wat kopwerk verzettende Fedor den Hertog alleen zou toekomen. Op 18km van het einde sloeg van Wijhe toe, uitgerekend de man die tevoren op de Cauberg last scheen te hebben. In één ruk nam hij 50meter het werden er 100 en op de top van de Cauberg had hij al 33”. De laatste ronde ging hij in met 1’09” op Fedor die van de andere twee was weggereden. Aan de streep hield Dries van Wijhe 47” over op Fedor den Hertog en kwamen op 2’09” Gerrie Knetemann en Toine van den Bunder als 3&4 over de meet. Voor plaats 5 op 6’37” was Wil van Helvoirt de snelste.

    Bij de vrouwen was na 52,5km de zege voor Keetie van Oosten-Hage voor Willy Kwantes die op 1’13” volgde. Plaats 3 op 4’03” was voor Truus van der Plaat, vierde werd op 4’22” Hennie de Jongh voor Gre Donker.

    23-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Graeme Jose

    Tijdens de 9e of voorlaatste rit in de Ronde van Oostenrijk werd vernomen dat de Australiër Graeme Jose die in de 5e rit een val deed overleden is. De rit werd verreden tussen Klagenfurt en Graz over een afstand van 150km. Na 3.35’03” wedstrijd was de Rus Ladislav Osinzew voor de tweede dag op rij de snelste. Hij klopte 7 medevluchters in de spurt. 1&2 werden de Oostenrijkers Fredy Sitwohl en Kurt Schattelbauer. Plaats 4 was voor de Deen Eigil Sörensen metin zijn wiel de Oostenrijker Hans Königshofer onze landgenoot Ortaire Goossens de Deen Jörgen Marcussen en nog een Oostenrijker Rudolf Kretz. Wolfgang Steinmayr mag morgen als leider aan het afsluitend criterium beginnen.

    In de Baby Giro werd de laatste rit, Montegrotto-Terme Ravenna verreden over een afstand van 142km. Twee renners hebben na 3.10’49” voor de zege gespurt het was de Italiaan Gianfranco Foresti die het haalde van de Tsjech Vladimir Vondracek. Voor plaats 3 op 49” was Serge Parsani (It) sneller dan Bacchin (It). De Fransman Michel Le Denmat werd 5e op 50”. Voor onze landgenoot Marcel Laurens was er een 8e plaats op 1’23”.

    In de eindstand heeft de Italiaan Gianbattista 3’15” voorsprong zijn landgenoot Giavanni Martella en 3’31” op de Fransman Bernard Bourreau. Onze landgenoot Karel Rottiers op 5’17” eindigde met plaats 4 juist naast het podium en plaats 5 was voor Claudio Bortolotto (It).

    23-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Na pech toch nog winst voor Martin De Clercq


    In Dilsen kwamen 29 renners aan de start die om de 88km te overbruggen 32 rondjes mochten draaien. Met 6 werd er voor de zege gespurt wat Gustaaf Verboven zijn zesde seizoenszege opbracht. Verder volgden Guy Deckers, Raymond Nelissen, Luc Pels, Gustaaf Put en G. Kuypers.

    Te Elverdinge mocht men slechts 25 rugnummers uitdelen en liet men de renners 105km koersen. Raoul Lecluse deed dat in 2.45’ en kwam Ronald Rosseel 10” later over de finish. Voor de 3e plaats op 30”werd er met drie gespurt hiervan was Norbert Lesage de snelste voor Jean-Pierre Lobelle en Gery Bouttry.

    Te Fleurus stonden 56 renners aan de start zij moesten 100km afleggen. Yvan Raveydts die er 2.45’ over deed mocht de bloemen in ontvangst nemen. Stonden mee op het podium, Roger Vanderravero en Aldo Cecci (It).

    Alex Prophete had te Floreffe slechts 21 tegenstanders waarvan er na 108km afgelegd in 2.46’ enkel Francis Deminne met hem over de meet kwam. Op 30” volgde Jean-Marie Frameree en werd op 2’30” Francesco Italia (It) 4e.

    Met 37 renners aan de start werd Heist-o/d- Berg ook maar matig bedeeld. Hugo Gevers won er na 70km in 1.50’. Plaats 2 was voor Gustaaf Wens en op 3 Jan Van Hove. Voor Heistenaar Jos Gijsemans was er de 10e plaats.

    Voor Marc Van De Putte werd het te Hingene een eerste seizoenszege. Na 105km die werden afgelegd in 2.43’ stonden Ward Bogaert en Arthur Rooms mee op het podium.

    In Hove werd er na 108km met twee Nederlanders gespurt voor de overwinning. Bert Broere haalde het voor Thijs Fase. Op 3 eindigde Frans Tilburgs met 20” achterstand.

    De Spanjaard Manuel Santos-Castillo behaalde zijn 4e zege te Huizingen, na 105km afgelegd in 2.32’ reed hij Freddy Misotten en de Spanjaard Lorenzo Alaimo die 2&3 werden op 1’55”.

    Kachtem mocht met 31 renners niet klagen. De 108km werd in 2.47’ afgehaspeld door Eric Rosseel die 15” voorsprong had op Frans Lambert die de Nederlander Cor Tuit. Plaats 4 op 2’10” was voor Christian Lecluse. Dan volgden op 3’40 een 4tal dat voor de 5e plaats mocht spurten, Daniël Desloovere haalde het voor Eddy Furnière, Godfried Verhulst en Ronny Vande Kendelaere.

    Te Kapelle o/d Bos bestond na 110km het podium uit Fred Meeus, Gustaaf De Bondt en Jan Van Hoof.

    Te Meerbeke bestond na 108km wedstrijd het podium uit, 1.Peter Deneef, 2.Yvan Devriendt en 3.Arthur Vandenneucker.

    Merelbeke waar men met 49 de start genomen zij moesten slechts 72km afleggen. Dit deed de Nederlander Adri Van Elsakker met 1’ voorsprong op Rudy Bauwens, Rudi Heyns, Marcel Van Der Slagmolen e.a.

    Een zesde seizoenszege was er voor Eddy Ronquetti te Oostende waar hij met 27 anderen de start had genomen. Na 100km versloeg hij zijn drie medevluchters, Eric Van Hoecke, Ludo Dumarey en Libert Mahieu.

    Opwijk kreeg na 108km Rudy Brusselmans als winnaar die na 108km die hij aflegde in 2.48’ zijn metgezel Ghisleen Declercq achter zich liet. Op 15” werd Leo Huysmans derde.

    Te Sint-Denijs-Westrem werd in de eerste wedstrijd van de 2daagse de start genomen met 49 renners. Na maanden vruchteloos zoeken naar de beste conditie, lijkt Martin De Clercq die vandaag gevonden te hebben. Iets voorbij half koers reed hij alleen naar de vluchters toen een lekke band een goede afloop in de weg leek te staan. Na een wielverwisseling kon hij toch nog vooraan aansluiten. De laatste ronde had hij nog een ultieme demarrage in petto om met 50 meter voorsprong een 1e seizoenszege te behalen. De spurt voor de 2e plaats was voor Eddy Cackaert die Martin Lameire en Gerrit De Clercq vooraf ging.

    Een tweede zege dit seizoen was er voor Antoon Agten te Vottem waar men met 56 aan de start stond. Na 85km werd er met twee voor de zege gespurt, en moest Guy Minsart zijn meerdere herkennen in Agten. De Nederlander Louis Meijers was op 1’30” de snelste voor plaats 3. Verder volgden Joseph Civatone (It), Maurice Bellet, Hubert Janssens, Jan Jorissen e.a.

    Een 1e seizoenszege behaalde Joseph Hensen te Wanze tegen 38 tegenstrevers. Op 20” werd er voor de tweede plaats gespurt en won Jean Caudron voor Jean-Luc Yansenne de Nederlander Mathieu Buckx, Jean Lindekens, Hendrik Buckx (Ned) jongere broer van Mathieu e.a.

    Voor de Trofee Het Volk te Zottegem waar 172km moesten worden afgelegd kwamen 99 renners aan de start. Paul Lannoo kwam solo over de meet en had 17” voorsprong op Willem Peeters, Jean Vanderstappen, Rudy Rijpens, Bernard Draux, en Franky De Gendt. Plaats 7 op 19” was voor Willy Sprangers. Lieven Malfait als 8e volgde op 1’.Voor Jacques Martin die al op 2’57” volgde was er plaats 9 en met een achterstand van 3’20” was plaats 10 voor Jos Jacobs.

    23-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NK-Portugal

    .
    Leonel Miranda

    In Portugal rijd men het nationaal kampioenschap in twee dagen, vandaag een rit in lijn en morgen een tijdrit.

    Te Aveiro werd er 198km gekoerst en was na 5.46’29” wedstrijd Leonel Miranda de snelste van elf. Tweede werd Fernando Mendès voor Joaquim Agostinho, José Pacheco, Antonio Teixeira, Herculano Oliveira, César Aires, Manuel Godinho, Francisco Miranda, Venceslau Fernandes en Firmino Bernardino. Op 7” volgde op plaats 12 José-Maria Nunes met in zijn wiel Joaquim Andrade. Met 4’06” achterstand eindigde José Lobo 14e de top 15 werd volgemaakt door Henrique Silva die 8’14” na de winnaar over de streep reed.

    23-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen - en buitenland

    .

    Te Schellebelle mocht men 60 renners inschrijven om 70km te koersen. Na 1.28’ werd er met een gans peloton gespurt. Eddy Vantieghem haalde het voor de Brit Carroll Terence, Rudy Heyns, Hedwig Bloem, Roger Boelaert, Roger Vanden Eede, Albert Decuyper, Paul Van Nieuwenhuyse, Abel Holvoet e.a.

    In de Ronde van Oostenrijk is men met Lienz-Klagenfurt aan de 8e rit toe. Ritwinnaar de Rus Ladislav Osinzew deed 3.28’26” over de 145km. In een spurt met vijf versloeg hij twee Oostenrijkers, Robert Csenar en Siegfried Seitinger, de Joegoslaaf Drago Frelih en de Deen Eigil Sörensen. Voor plaats 6 werd er pas na 5’23” gespurt en was de Oostenrijker Franz Bachmaier sneller dan zijn landgenoot Hans Summer e.a. De Oostenrijker Wolfgang Steinmayr blijft leider.

    In Italië heeft men in de Baby Giro de voorlaatste rit gereden. Belluno-Montegrotto over een afstand van 151km werd in een tijd van 3.32’28” gewonnen door Bruno Vicino voor Gabriele Miri, leider Gianbattista Baronchelli, Annibale De Faveri en op 5. Antonio Baldoni allen Italianen.

    22-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Roger Swerts

    De tweede nacht van Peer genoot zoals de vorige uitgave, een enorme publieke belangstelling. De wedstrijd kreeg evenwel ’n eerder saai verloop. Na half koers was omzeggens nog niets gebeurd, enkele uitlooppogingen van Van Lancker en Deschoenmaecker en vervolgens van het duo Steegmans-Verstraeten, niet te na gesproken. Bij het ingaan van de 40ste ronde stak Sercu zijn eus aan het venster. Op zijn eentje hield jij het 11 ronden uit, genoeg om een vette premie op zak te steken. Naarmate het einde naderde kwam er toch wat meer animo in de wedstrijd. Swerts ging zich met de zaken bemoeien en vloog het tempo met en ruk de hoogte in. Patrick werd ingelopen door Swerts, Gakens, Deschoenmaecker en Loysch. Hiervan reed in de laatste ronde Roger Swerts solo naar de streep en won met 15” voorsprong op Tony Gakens, Patrick Sercu, Roger Loysch en Jos Deschoenaecker. Op 30” werd Eddy Vertstraeten 6e voor Eddy Merckx, Jos Van Olmen, Lucien Willekens en op 10 Frans Verbeeck. Vanaf plaats 11 werden de renners gelijk geplaatst.

    Te Westouter werd er na 150km afgelegd in 3.45’ werd er met zeven voor de zege gespurt. Dirk Baert haalde het voor Willy Teirlinck, Romain Maes, Willy Vanneste, de Deen Leif Mortensen, Ronny Van Marcke en Hervé Vermeeren. Dan volgden op 35” vier renners waarvan Marc Demeyer sneller was dan André Peirsman, Marcel Maes en Roger Verschaeve. De groepsspurt op 55” voor plaats12 werd gewonnen door Roger Rosiers voor Julien Van Lint, Flory Ongenae, Giovanni Jimenez (Col) e.a.

    22-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Zwitserland

    .
    Eindwinnaar J.M. Fuente

    Op de laatste dag van de Ronde van Zwitserland werd er eerst 97km gekoerst tussen Schupfahrt en Olten waar daarna nog een tijdrit van 24,6km moesten worden afgewerkt. De geschiedenis van de laatste rit in lijn is snel vertelt. Onze landgenoot Willy De Geest ontsnapte met de Italianen Roberto Sorlini en Davide Gazzola en de Engelsman Shmith op 12km van de streep. Willy verspeelde de zege toen hij te Olten wegschoof op het ogenblik dat hij probeerde uit het wiel van de Italiaan te komen die met meerdere lengtes won. Plaats 3&4 waren voor Davide Gazolla en Reg Shmith.

    De tijdrit werd gewonnen door de Zweed Gösta Pettersson met een tijd van 34’39” voor Francesco Moser (It) 33”, de Zwitser Joseph Fuchs 51”, Bernard Croyet (Fr) 56” en op 5 de Zwitser Louis Pfenninger 58”. Eindwinnaar Fuente werd 17e op 2’40”. Met zijn 19e plaats op 2’45” werd Frans Kerremans onze eerste landgenoot.

    José-Manuel Fuente die de eerste Spanjaard is die deze ronde wint, had in de eindstand 4’45” voorsprong op Donato Giulani (It), 5’35” op Wladimiro Panizza (It), 6’14” op Francisco Galdos (Sp) en is met Enrico Paolini (It) op 6’31” de top5 volledig. Eerste landgenoot werd Herman Vanspringel op plaats 18 en een achterstand van 29’33”.

    22-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    In Bierbeek was de zege voor Jean-Marie Coenen die na 116km afgelegd in 2.50’ Karel Sels en Florent Vos naar plaats 2&3 verwees.

    Van uit Drongen keerde Alex Van Linden net als zijn broer in Nederland met de bloemen naar huis. Na 110km versloeg hij na 2.49’ wedstrijd Ghisleen De Clercq in een spurt met twee. Plaats drie was voor Romain Vercauter die er 1’05” langer over deed.

    Te Erembodegem behaalde Etienne Van Braeckel zijn derde zege en liet twee buitenlanders achter zich. Op twee eindigde Toine Van den Bunder (Ned) en op 3 de Spanjaard Manuel Santos- Castillo.

    Met 86 renners aan de start mocht men in Kapelle o/d Bos niet klagen. Na 120km afgelegd in 3.03’ was de zege voor Paul Teugels voor Willy Van De Wouwer, Joseph Meynzer, Piet van der Kruijs (Ned), Paul van Hoof, Eddy Van Hoof, Victor De Valckeneer Marcel Hermans, Rudy Govaerts, Gustaaf Van Steenwinckel, Jacques Crabbes, Raymond Vanstraelen, Jos Van Olmen, Roger Schouppe en werd Roland Van Den Berghe uit Machelen 15e.

    Een tweede zege behaalde Antoine De Meyer te Lotenhulle waar hij na 110km afgelegd in 2.46’ Paul Lannoo naar de tweede plaats verwees. Alex Claeys werd 25” later derde.

    Te Spermalie (Slijpe) bestond na 108km de top3 uit, Gerry Bouttry, Dirk Ongenae en Patrick Salomein.

    21-06-2013 om 18:47 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Oostenrijk - liefhebbers

    .

    In de Ronde van Oostenrijk behaalde leider Wolfgang Steinmayr een tweede zege op rij. Vandaag won hij de 7e rit verreden tussen Ellmau en Lienz over een afstand van 162km. Ook de tweede plaats was voor een Oostenrijker Rudolf (Rudi) Mitteregger die op 19” volgde. Plaats 3 was voor de Rus Viktor Neljubin die op 21” volgde. Dan was het 4’15” wachten op de Rus Evgenij Gorelov die vierde werd voor de Australiër Clyde Sefton en de Oostenrijker Hans Königshofer.

    In de Baby Giro mogen de renners een dagje rusten.

    21-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Eddy Merckx

    In Nijmegen namen 45 renners deel aan het avondcriterium over 80km, grote afwezige was Freddy Maertens die zonder opgave van redenen wegbleef. En Cees Bal was afwezig door overmacht, hij was betrokken bij een auto-ongeval en heeft de eerste weken gedwongen rust. Onze landgenoot Rik Van Linden was de snelste van een kopgroep van negen. Tweede werd Cees Koeken voor Ben Janbroers, Wil de Vlam, Jos van Beers, Roger Rosiers (Bel), René Pijnen, Wim Prinsen en Julien Stevens (Bel). Pistier Lijn Loevesijn werd winnaar van een klok ter waarde van ongeveer 500 gulden.

    Eddy Merckx die gisteren te Camaiore beslag legde op een voor hem eerder matige plaats, won vandaag met veel brio het 25ste internationaal criterium van Maggiore. Het criterium werd gehouden op een 3km600 lange omloop, die 35 keer moest worden afgelegd. Slechts dertien van de 38 vertrekkers haalden de finish. Op 4 ronden van het einde vormde zich een kwartet, bestaande uit Merckx, De Vlaeminck, Gimondi en de jongste girovedette Battaglin. Dit viertal zou nog een 20” voorsprong opbouwen in de slotkilometers. Eddy Merckx liet Felice Gimondi, Roger De Vlaeminck en Giovanni Battaglin in deze volgorde achter zich. Op 22” werd Tino Corti vijfde voor Franco Bitossi, Joseph Bruyère en Luis Ocana.

    In Duitsland was te Sindelfingen Roger Swerts aan de slag. De wedstrijd vond plaats op een omloop van 700meter dat men 90 keer moest afleggen. In de 32e ronde ging er onze landgenoot solo, en nam 1 ronde voorsprong op alle andere deelnemers en reed 1.41’ over de 63km. Plaats 2&3 waren voor de Duitsers Dieter Puschel en Erwin Tischler.

    21-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Frans Verbeeck

    Te Rebecq waar men aan de 4e uitgave toe is kwamen 86 renners aan de start voor 180km verdeeld over twee grote en 4 kleine ronden. Jos Deschoenmaecker was de bedrijvigste tijdens de eerste 80 km en liep zelfs eens alleen uit. Na 90km waren steeds veertig renners gegroepeerd. Toen Lucien De Brauwere te Virginal dan ging aanvallen werd hij onmiddellijk bijgehaald door Verbeeck, Vander Linden, Verstraeten, Barras en Gérard Hendrickx. Het was steeds Verbeeck die het tempo aangaf maar kon niet beletten dat eerst zes en vervolgens drie achtervolgers kwamen aansluiten. Op 33km van de finish trok Vander Linden ten aanval en kon enkel Verbeeck met hem mee. In de spurt had Frans Verbeeck niet de minste moeite om Ludo achter zich te houden. Op 1’05” werd er met zes voor de derde plaats gespurt en was het Georges Barras die het verrassend haalde van Gerben Karstens Gustaaf Hermans, Leon Thomas, Vic Van Schil en Jos Deschoenmaecker. Plaats 9 op 1’40” ging naar Ludo Delcroix. Met 5 werd er voor de tiende plaats gespurt dit op 1’45”. Eddy Verstraeten haalde het voor Lucien De Brauwere, Willy Abbeloos, Johny Soenens en Jos Spruyt.

    Te Sint-Andries-Brugge hebben de 42 vertrekkers er een weinig hoogstaand spektakel van gemaakt. Uiteindelijk vormde zich een kopgroep van elf waarvan in het zicht van de meet Daniël Verplancke solo naar zijn eerste seizoenszege reed. Op 4” was voor plaats 2 Marc Demeyer sneller dan Richard Bukacki (Ned), José Van Ackere, Pol Vanden Neste, Jackie Coene, Ronny De Bisschop, Raf Van Bruwaene, Willy De Temmerman, Wim Kelleners (Ned) en Ghislain Van Landeghem. De groep volgde op 3’45” en was daarvan Lucien Willekens de snelste.

    21-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Zwitserland

    .
    Leider Fuente

    de Ronde van Zwitserland is men aan de voorlaatste dag met de 7e rit van La Chaux de Fonds naar Schupfart over en afstand van 191km. De groep bleef tijdens de tocht door de Jura volledig gesloten. Het is pas op 10km van de streep dat Domingo Perurena (Sp) het peloton ontliep en met 5” voorsprong won voor Marcello Bergamo (It), 7” op Fabrizzio Fabbri (It), de Duitser Alfred Gaida, Wladimiro Panizza (It), Enrico Paolini (It) onze landgenoot Willy De Geest, Silvano Schiavon (It), de Brit Reginald Smith, Frans Kerremans, Herman Vanspringel e.a. De Spanjaard José-Manuel Fuente die 25e eindigde blijft leider.

    21-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Buitenland

    .
    Karel Rottiers

    In de Ronde van Oostenrijk werd er in de 6e rit tegen het uur gereden. Men vertrok in Kitzbühel en eindigden na 11km in Ellmau. Het was de Oostenrijker en leider Wolfgang Steinmayr die met 21’45” de beste tijd reed. Op 4” werd zijn landgenoot Rudolf Mitteregger tweede. Dan volgden 3 Russen, Viktor Neljubin op 12”, Evgenij Gorelov p 20” en Juri Lawruschkin op 29”.

    In de Baby Giro was men vandaag met Marostica-Belluno over een afstand van 150km aan de 7e rit. Na 4.20’36” was de leider Giovanbattista Baronchelli de winnaar met 1’48” op Annibale De Faveri, 1’52 op Giovanni Martella, 2’ op Claudio Bortolotto en was met zijn 5e plaats op 2’02” Karel Rottiers nogmaals onze beste landgenoot.

    20-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Rudy Rijpens

    Te Lochristi moesten de renners 106km afleggen. Lucien De Wilde deed dit in 2.32’ met in zijn zog, Hilaire Decocker en Rudy Rijpens.

    In Oostende mocht Alain Desaever na 100km wedstrijd de zegebloemen in ontvangst nemen. Na 2.19’ wedstrijd had hij 20” voorsprong op Libert Mahieu en Freddy De Schacht.

    Walter Dingemans was de beste te Waarschoot waar hij na 2.42’ 109km heeft afgelegd. Werden 2&3 Gery Verlinden en Jackie De Clercq.

    20-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Ronny Vanmarcke

    Vandaag konden de renners maar liefst uit 3 wedstrijden kiezen, tweede dag in De Panne en verder Ruisbroek en Zwijndrecht.

    De Panne kreeg voor zijn tweede wedstrijd 65 renners aan de start. Na 151km afgelegd in 3.20’ won Ronny Vanmarcke met 18” voorsprong op Dirk Baert die eindwinnaar werd van de tweedaagse. Verder volgden in dezelfde tijd, Tony Daelemans, Alain Santy (Fr), Johan Demuynck, André Peirsman, Gustaaf Van Gossum, Roger Jochmans, Ronny Christiaens, André Demol, Marc Lievens, José van Ackere, Marcel Omloop, Rudy De Groote, Romain De Loof, Eddy Cael, Jacky Coene e.a.

    In Ruisbroek ging Jan Vandewiele van bij de eerste kilometers ten aanval nam tot 1’ voorsprong maar werd bijgehaald door Johan Hendrickx, Marc Sohet en Van Rijmenant, en even later kwam ook Ernest Bens aansluiten. Na 34km hadden de koplopers 45” voorsprong op Jean-Pierre Berckmans, Englebert Opdebeeck en Emile Bodart en volgde de groep op meer dan één minuut. Nadat Frans Verbeeck met Staf Hermans eerst de achtervolgers had ingelopen kwamen zij vooraan aansluiten. Onder impuls van o.a. Willy Teirlinck en Fons De Bal kwam alles opnieuw samen. Toen men voor de 4e maal over de berg van Beersel reed is Teirlinck ten aanval getrokken en zegevierde met 40” voorsprong op de Columbiaan Giovanni Jimenez, 55” op Fernand Van Rijmenant, Alfons De Bal, Roger Rosiers, Roger Kindt, Jean-Pierre Berckmans, Emile Bodart e.a.

    Te Zwijndrecht kreeg men 79 renners aan de start zij mochten 145km afleggen. De tweede ontsnapping die tot stand kwam was tijdens de tweede van de twintig kleine slotronden. Vier ronden nadien bewerkte Freddy Maertens alleen de aansluiting. Godefroot en Willy Planckaert waren toen al uit de wedstrijd verdwenen. Tijdens de laatste ronde wipten vooraan Ongenae, Delcroix en Wuytack nog weg. De drie zouden trouwens hebben gespurt voor de eerste plaats, indien zij zich niet van weg hadden vergist op 200meter van het spandoek. Alzo won tot zijn eigen verbazing Gerben Karstens (Ned) voor Ludo Van Staeyen, Freddy Maertens, Leopold Vanden Neste, Gilbert Wuytack, Flory Ongenae, Ghislain Van Landeghem, Ludo Delcroix, Etienne Antheunis en Herman Vrijders.

    20-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    "Cochise"

    De Columbiaan Martin “Cochise” Rodriguez heeft in Italië de 25e grote Prijs van Camiore gewonnen. Hij legde de 220km af in 5.28’. Plaats twee op 50” was voor de Italiaan Italo Zilioli die onze landgenoot Roger Swerts naar de derde plaats verwees. Dan volgde op 1’30” een vijftal Italianen waarvan Valerio Lualdi de snelste was voor Mauro Simonetti, Giacinto Santambrogio Constantino Conti en Roberto Poggiali. Onze landgenoot Patrick Sercu was op 2’ de snelste voor de 9e plaats voor zijn ploegmaat Roger De Vlaeminck, Franco Bitossi (It), Felice Gimondi (It), Enrico Maggioni (It), Giovanni Cavalcanti (It), Eddy Merckx en werd Giovanni Battaglin (It) 16e.

    20-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Zwitserland

    .
    Leider Fuente

    Het is vandaag in de Ronde van Zwitserland een heel avontuurlijke dag geworden. Zo avontuurlijk zelfs dat op een bepaald ogenblik kon worden gedacht dat het gedaan was met de Zwitserse ronde.

    Een tempeest, zoals men er zelden één beleeft deed de rondekaravaan op een bepaald ogenblik uiteenspatte. Er was op dat ogenblik zelfs geen denken aan de wedstrijd te laten vervolgen. Alles en iedereen werd als het ware van de baan gespoeld. Toen het onweer in felheid afnam weigerden de renners onmiddellijk weer op de fiets te kruipen omdat de temperatuur door de hevige regenval zodanig was afgekoeld dat de meesten er klappertandend bij stonden. Slechts na veel over en weer gepraat, reed de karavaan naar Yverdon waar de renners droge koerskledij konden aantrekken. Vandaar reed men tot 9km voor La Chaux de Fonds waar de aankomstlijn was getrokken. Het was Gustaaf Van Roosbroeck die de rit won waarvan de uitslag niet in aanmerking kwam voor het algemene klassement.

    20-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Graeme Jose

    De vijfde rit in de Ronde Van Oostenrijk werd ontsierd door de val van de Australische renner Graeme Jose die daarbij een schedelbasisfraktuur opliep en naar het ziekenhuis werd overgebracht. De renners reden van Innsbruck naar Feldkirch over een afstand van 162km. Het podium werd ingenomen door drie Russen. Winnar werd Ladislav Osinzew voor Viktor Neljubin en Juri Lawruschkin. Voor onze landgenoot Ortaire Goossens was er een 8e plaats. De Oostenrijker Steinmayr blijft leider.

    In de Baby Giro zit men aan de zesde rit, St.Sanson-Marostica was 156km lang. De zege was voor de Italiaan Rossignoli voor Gabriele Mirri, de Pool Jan Brzezny, de Italiaan Giovanni Battaglini en werd Karel Rottiers met zijn 5e plaats nog eens eerste landgenoot. De Italiaan Gianbattista Baronchelli is de nieuwe leider.

    19-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Eric Van Lent

    Bassevelde kreeg slechts 23 deelnemers maar toch genoeg kwaliteit aan de start. De Nederlander Wim de Waal toonde zich de sterkste van een totaal verbrokkelde peloton. Hij finishte solo terwijl 40” later Ivan Van de Steene zich de snelste toonde van 6 achtervolgers. Romain Vercauter eigende zich plaats 3 op en dan volgden nog, Benoni Michiels, Kamiel Dhooghe, Alex Claeys en Eddy Cackaert.

    Te Gavere werd de Wisselbeker Egide Schoeters betwist. Het werd een 9e seizoenszege voor Dijlespurter Eric Van Lent die na 150km afgelegd in 4.10’ met 45” voorsprong won van Eddy Brusselmans, JosephMeynzer, Ludo Peeters en is met Willy Vanden Ouwelandt de top5 volledig. Bij de clubs wonnen De Dijlespurters uit Mechelen met 28 punten voor WAC Hoboken 44p. en Lierse BC met 45punten.

    Te Geluwe waren de zegebloemen voor Norbert Lesage die na 122km afgelegd in 2.54” met 25” voorsprong won.Patrick Salomein werd 2e voor Bertil Cael, Paul Van De Walle, Luc Catry, Raf Coene e.a.

    Willy Verschueren was de beste te Koningshooikt. Toen er na 108km werd gespurt voor de zege hield hij 2 Nederlanders achter zich. Het waren Piet van der Kruys en Gerrie van Gerwen, verder volgden Jos Jacobs, Ludo Bruylands, Alfons Van camp, Eddy Cap e.a.

    Lovendegem kreeg Paul Lannoo na 104kmm als winnar voor Jan Lauweryns en de Nederlander Aad van den Hoek.

    Na verschillende ereplaatsen was er nu winst te Maaseik voor Raymond Vanstraelen die Bruno Jaremko en Gustaaf Put mee op het podium kreeg.

    Jozef Schelfhaut had na 107km een voorsprong van 15” te Peruwelz. Plaats 2 was voor Almeo Lorenzo en volgde Willy Van Elsuwé op 35”.

    In Ramsée-Stavelot-Ramsée hebben de broers van Katwijk met 2 het podium gehaald. Piet won met 10” voorsprong op Joseph Borguet en volgde Alfons op 20”.

    19-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Panne

    .

    Vandaag was er in De Panne de eerste wedstrijd van hun tweedaagse, met 76 zijn ze vertrokken om in 18 ronden 151km te overbruggen. De eerste herrieschopper was de Brit Barry Hoban, die na 10km werd vervoegd, en was het de beurt aan de Fransman Tosi die het gezelschap kreeg van een zevental. Ook deze vlucht ging niet door. De ene aanval volgde de andere op en viel de beslissing pas na 100km toen zes renners voorop geraakten. Toch viel de kopgroep nog uiteen en versloeg Ronald De Witte zijn kompaan Willy Vanneste met 20meter. Dan volgde op 15” Michel Pollentier en Fernand Bruggeman op 29”. Voor plaats 5 op 32” was Eddy Moreels sneller dan Wilfried David. Voor plaats 7 op 2’28” was Dirk Baert de snelste

    19-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!