Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    30-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Dieter Gonschorek

    In Oost-Duitsland te Adorf was na 100km de zege voor Dieter Gonschorek voor Michael Schiffner en Günther Bertram

    De eerste uitgave van de hel van het Mergelland over 104km met start en aankomst te Eijsden werd grotendeels door het prachtige Belgische Mergelland verreden. Ondanks de tropische hitte, die vooral tussen de heuvels verlammend zinderde, hebben de 77 deelnemers er een mooi schouwspel van gemaakt. Het is pas op 10km van het einde dat de beslissing viel, Jan Langen was de aanstoker, Bongers, van der Meer, Crijns, Pirard, Van Vliet en Spijker wisten aan te haken. Vlak voor de aankomst plaatste Jan Spijker zijn beslissende demarrage en werden zijn ploegmakkers, Johan van der Meer en Frits Pirard 2&3. Voor Jan Langen was er plaats 4, werd Leo van Vliet 5e deze is eigenlijk nog nieuweling maar kreeg op het oog van de Europese kampioenschappen de toelating om te starten, Alex Bongers werd 6e en op 12” werd de op het laatst nog geloste Harry Crijns 7e. Van de eerste achtervolgers werd op 18” Jimmy Kruunenberg 8e. Winnaar van bergklassement werd Johan van der Meer.

    30-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Jos Jacobs

    In Bellem werd het criterium over 68km gewonnen door Jacky De Clerck die er 1.40’ over deed. Plaats 2&3 waren voor Kamiel Dhooge en Daniël Deschrooder.

    In Berchem vond eveneens een criterium plaats hier moest men 87km koersen. Théo Hermans deed dat in 2.05’. Hier waren plaats 2&3 voor Edmond Verbruggen en de Nederlander W. Brakels.

    Brasschaat kreeg 42 renners aan de start zij mochten 110km afleggen. Victor Devalckeneer had na 2.50’ wedstrijd 10” voorsprong op Florent Van Hooydonck, Frans Tilburgs, Frans Costermans e.a.

    Zijn 2e zege behaalde Edwig Bloem te Buggenhout waar hij de beste was van 44. De 108km werden afgelegd in 2.30’. Na de winnaar volgden in dezelfde tijd, Louis Marievoet, Rudy Brusselmans, Roger Schouppe, Marcel Vanderslagmolen, François Aerts e.a.

    Met 35 stond men aan de start te Herenthout en moest er 110km worden afgelegd. De winnaar Jos Jacobs deed dat in 2.32’ en liet Leo Van Thielen een lengte achter zich. Verder bestond de top5 uit, 3.Willy Vande Wouwer, Ludo Bruylandts en Roger Verwimp.

    Te Kain liet men de 32 renners 110km afleggen, Jean-Pierre Clochet deed dat in 2.31’ en volgde Christian Despierre op 10”. Plaats 3 op 50” was voor Christian Lecluysse.

    Leopoldsburg mocht 59 rugnummers uitdelen en liet de renners in 15 ronden 105km afleggen onder een stralende zon. De eerste die voorop gingen rijden waren Peeters en Vancleeuwenberge (die uit de Ronde van Oostenrijk kwam). Voor de beslissende ontsnapping zorgde na de 7e ronde Louwet waardoor er een kopgroep van 20 tot stand kwam. Zes ronden later reed Louwet voor een tweede maal weg en kon enkel Verbeeck mee. Gaston Louwet begon van zeer ver de spurt maar kwam Marc Verbeeck er op 20 meter van de streep vlot over wat hem zijn 3e zege opleverde. Van de eerste achtervolgers was Franky De Gendt sneller dan Jean-Marie Coenen, Gustaaf Verboven, Raymond Vanstraelen en Joseph Civatone It). Voor plaats acht was André Coppers sneller dan Leonard Engelen e.a.

    Van de 34 starters te Lobbes was na 108km Freddy Libouton de snelste voor Joël Chanoine, Arthur Vanden Neucker, Roger Vanderavero, Thierry Van Cauwenberghe e.a.

    Overijse kreeg 42 renners aan de inschrijvingstafel na 105km wedstrijd waon Jacques Martin met 1’30” voorsprong op Jean Vander Stappen en de renner uit Vilvoorde Luc D’Hoeckers volgde op 1’40”. Karel Vandenbroeck legde beslag op plaats 4 en volgde op 2’10”.

    Zijn 6e overwinning behaalde Jean-Pierre Spileers te Scheldewindeke waar hij na 104km afgelegd in 2.42’ Luc Taverniet en Rudy Bauwens naar plaats 2&3 verwees.

    Voor de Spanjaard Manuel Santos-Castillo werd het te Strombeek een 5e zege. Zijn naaste achtervolger Etienne Vanden Houwe volgde op 1’25” en werd Albert Seghers derde.

    Paul Vannieuwenhuyse mocht te Vichte zijn derde palm in ontvangst nemen op 2&3 eindigden Florent De Leersnijder en Ghisleen De Clercq.

    Van de 31 renners die te Waregem aan de start kwamen reed Romain Vercauter na 105km met 1’ voorsprong over de meet. Roger Boelaert versloeg Eric Jacques voor de 2e plaats. Op 2’45” werd er voor plaats 4 gespurt en versloeg Gery Bouttry, Roger Vandecasteele, Frans Lambert, Willy Baert, Serg Vandaele, Marcel Vandenbossche en werd Marc Stofferis 10e.

    Yvoir moest het met 29 renners stellen, maar kreeg een Brit als winnaar. Na 110km versloeg Phil Corley zijn 2 medevluchters, Marc Steels en Hugo Serin. Op 3’30” werd Georges Bortels vierde en nog1’ later werd één van de Nederlandse broers Buckx 5e.

    Een 1e zege was er voor François Van Vlierberghe, jongere broer van Albert, te Zele waar hij de beste was van 38. Na hem volgden, Marc Van De Putte, Benoni Michiels, Rudy Van Hove, Alex Van Nieuwenhove, Hans Hellemans, Ribert Ferket, Aimé Van Avermaet e.a.

    Te Zerkegem waagden 41 dapperen zich in de 6e proef van de Westvlaamse Trofee voor een wedstrijd van 147km. Op liefst 100km van de meet vertrok de beslissende ontsnapping. Roger De Beukelaer, Raf Coene, Alex Van Linden, Luc Leman, Martin De Clercq en Noël Neyens vertrokken voor een quasi onmogelijke taak. Toch slaagden ze in hun opzet. De Antwerpenaar Roger De Beukelaer versloeg 2 medevluchters Raf Coene en Alex Van Linden. De 3 overigen werden nog op 40” achterstand gereden. Hier was Luc Leman de snelste voor Martin De Clercq en Noël Neyens. Marc Renier eigende zich plaats 7 toe, maar dan wel al op 3’40”. Op 8 eindigde Lieven Malfait op 5’30”.

    Preux-Saint Léger was de eerste rit in de Ronde van de provincie Luxemburg waaraan 74 renners deelnamen. Met negen werd er na 145km die werden afgelegd in 3.36’ voor de zege gespurt. Het werd met Wim de Waal een Nederlandse zege, hij versloeg Eric Vande Wiele, Etienne Van Braeckel, Joseph Hensen, Willy Govaerts, Willy Sprangers, Jos (Adri) Schipper (Ned), Douglas Dailey (Gb) en Yvan Ronsse. 15” later was Theo Dockx de snelste voor plaats tien voor Rudy Rijpens, de Zweed Tord Filipsson, Wilfried Wesemael, Bas van Lamoen (Ned) en is met Karel Rottiers de top 15 volledig. Negen renners hebben de strijd gestaakt.

    30-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    José Van Ackere

    Wie niet in de Ronde aan de slag was kon kiezen uit twee wedstrijden, Poperinge en St.Lievens-Houtem.

    Met 79 renners was de wielerclub “Hoppeland” uit Poperinge goed bedeeld. Na een plaatselijke ronde kwam Leman tijdens de eerste doortocht als eerste over de Zwarte Berg, maar dan waagde van Katwijk een uitlopertje. Deze kwam te Poperinge met 50” voorsprong door en lag na de tweede bergronde reeds 3’20” voorop. Tijdens de plaatselijke 12 ronden van 9km hield hij het nog een drietal ronden vol. Dan was het de beurt aan een groepje van vijf dat bestond uit, Moreels, Ebo, Goossens, Maes en Barra deze hadden na 148km 1’30 op Wyckaert, Bruggeman en José Van Ackere. Deze laatste kwam in de laatste ronde tot bij de leiders en werd nog winnaar voor Eddy Goossens, Eddy Moreels enEric Wyckaert. Op 100 meter volgde Fernand Bruggeman, Georges Barras, Marcel Maes en Franky Ebo. Voor plaats 9 op 50” was Raf Van Bruwaene de snelste voor Daniël Verplancke, Roger Rosiers, Dieudonné Depireux, Rudy De Groote, Paul Collaer en Romain Maes. Op 1’ was Willy Planckaert voor plaats 16 sneller dan Roger Jochmans e.a.

    Voor Roger Loysch werd het te Sint-Lievens-Houtem een tweede zege in drie dagen. Hier kwamen slechts 37 renners het inschrijvingsblad tekenen. Daarvan reden er vier reeds zeer vroeg weg en zouden niet meer bijgehaald worden. Het waren Loysch, Catteeuw, Pauwels en Peersman zij hadden vrij vlug 2’30” voorsprong en haalden een maximum voorsprong van 5’. Ferdinand Peersman deed een zware val en werd naar een ziekenhuis overgebracht. De 3 overigen bleven tot enkele kilometers van het einde samen en toen reed Roger Loysch net als te Heusden solo naar de aankomst. Op 1’ werd Gery Catteeuw tweede voor Daniël Pauwels. Voor Georges Claes was er op 2’45” de derde plaats, 15” later werd Roger Kindt 5e. De groepsspurt op 3’10” werd gewonnen door Gustaaf Hermans voor Willy Van Malderghem, August Herijgers, André Demol, Herman Vrijders e.a.

    30-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Joop Zoetemelk op weg naar geel

    In Scheveningen ging de Ronde van Frankrijk van start met een proloog en zonder Eddy Merckx. Het werd een feest voor de Nederlanders want Joop Zoetemelk was na de proloog van 7,1km met zijn tijd van 9’58”7 de beste en mocht dan ook de gele leiderstrui aantrekken. Eeuwige tweede Raymond Poulidor (Fr) zijn tijd was 9’59”17. Op drie volgde Jesus Manzaneque (Sp) 9’59”18 en werd Herman Vanspringel vierde met een tijd van 9’59”74. Op vijf volgde Luis Ocana (Sp) 10’00”46” en werd Georges Pintens met 10’00”59 met zijn 6e plaats onze tweede landgenoot. Englebert Opdebeeck werd 40e en deed er 10’23”19 over.

    30-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland



    Met zijn zege te Roeselare brengt Lieven Malfait zijn aantal overwinningen op elf. Na 70km die hij heeft afgelegd in 1.42’ had hij 15” voorsprong op Roger De Beukelaer die Eddy Ronquetti naar plaats drie verwees.

    Gianbattista Baronchelli deed er ook nog ééntje bij. In de wedstrijd Melzo-Oltre il Colle (Bergamo) kreeg hij na 137km afgelegd in 3.44’, Giorgio Tagliente en Claudio Pasera mee op het podium.

    29-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Opnieuw een tweede plaats voor Eddy Merckx in Italië, nu werd hij te Monte San Pietrangeli met 38” geklopt door de Italiaan Walter Riccomi en werd Felice Gimondi 3e. Verder volgden nog, Enrico Paolini, Gianni Motta, Fabrizio Fabbri allen Italianen en werd de Columbiaan “Cochise” Martin Rodriguez en op 8. Franco Bitossi (It) allen in dezelfde tijd als Eddy. De 123,6km werden door de winnaar afgelegd in 3.08’.

    29-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Aartrijke kreeg voor zijn 28e prijs 40 renners aan de start. Na tien van de 20 af te leggen ronden was er nog steeds geen afscheiding. Die kwam er wel vijf ronden vóór het einde toen Abelshausen en Maertens in het gezelschap van Vantyghem in de aanval trokken. Elf renners konden zich afzonderen en uiteindelijk viel de definitieve beslissing in de voorlaatste ronde. Abelshausen schoof weg en kreeg het gezelschap van Maertens. In de spurt toonde Jos zich sneller dan Freddy. Op 30” mochten de eerste achtervolgers voor plaats 3 spurten, Noël Vantyghem haalde het voor Ronny De Bisschop, José Van Ackere, Staf Hermans, Aimé Delaere, Marcel Maes Romain Maes, Leopold Vanden Neste en de Nederlander Daan Holst. Plaats 12 op 1’30” was voor Roger Verschaeve en volgde 5” later Robert Fontaine. Van een volgend groepje op 1’45” was Hervé Vermeeren de snelste voor plaats 14 met in zijn wiel, Marc Lievens, Adolf Huysmans, Herman Vanderslagmolen en Daniël Verplancke. Plaats 20 op 3’45 was voor Tony Daelemans voor Jackie Coene, Julien Van Lint Frans Kerremans e.a.

    29-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Roger Loysch

    In Heusden-Limburg was het wielerhoogdag met 3 wedstrijden. Voor de 29ste Grote Prijs van Heusden bij een uitstekend weer kwamen 105 renners afgezakt. De beroepsrenners moesten eerst een omloop van 100km afleggen daarna dienden 10 rondjes van 4km te worden afgelegd. In de grote lus heeft enkel de Nederlander Mathieu Pustjens een 10tal kilometers voorop gereden, zodat een volledig peloton aan de kleine rondjes begon. Het was Jos Deschoenmaecker die een drietal rondjes ging voorop rijden en maximum 30” voorsprong kreeg. In de zesde ronde kwam de uitval tot stand die de wedstrijd in zijn definitieve plooi zou leggen. Ongenae, Opdebeeck, Huysmans, Wyckaert en Verreydt ontsnapten en kregen het gezelschap van Barras. Achter de zes vormde zich een zevental met Van Schil, Karstens, Loysch, Abelshausen, Bourguignon, Willy In’t Ven en Vander Linden. Vooraan probeerden verschillende renners om alleen weg te geraken, ook spurter Karstens probeerde het enkele keren zonder succes, en het was op zo’n poging van Karstens die werd ingedijkt dat Loysch profiteerde. Roger Loysch (Helchteren) hield 8” over op Vic Van Schil en 15” op Bernard Bourguignon die de snelste was van de overige koplopers. Verder volgden, Jos Abelshausen, Georges Barras, Ludo Vander Linden, Jos Huysmans, Willy In’t Ven, Flory Ongenae, Louis Verreydt, Gerben Karstens, Englebert Opdebeeck en Eric Wyckaert.

    Het aantal deelnemers bij de liefhebbers lag nog een pak hoger dan bij de profs, liefst 156 kwamen een rugnummer afhalen. Het waren zij die het eerst de baan werden opgestuurd voor de 100km lange ronde. Hier kwam de beslissende ontsnapping op gang na 90km toen 24 renners wegreden, een 12tal heeft nog geprobeerd om de aansluiting te bewerken maar faalden. Met grote voorsprong kwamen die 24 te Heusden toe, juist op het ogenblik dat de 9leiders van de juniores wedstrijd aan de spurt zouden beginnen. Bij de liefhebbers werd er uiteindelijk met zeven voor de zege gespurt, Frans Van Beeck haalde het voor Alfons Van Katwijk (Ned), Gustaaf Verboven, Leonard Engelen, Raymond Vanstraelen, Ludo Bruylandts, Frans Tilburgs. Voor plaats acht was Franky De Gendt de snelste voor Eddy Geens, Romain Bellis e.a.

    Van de 54 juniores die 15 maal de plaatselijke rondjes van 4km moesten afleggen won Jean-Paul Terneus uit Heverlee voor Ludo Lipkens, Eddy Pepels, Patrick Meyen, Johan Nijs, Louis Vandeneynde, Eddy Claeskens, Jean-Marie Spect en Rudy Waltherus, dit waren de negen koplopers. Verder werden 42 renners op de tiende plaats geplaatst.

    28-06-2013 om 19:39 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Jonkershove kreeg na 110km Eric Jacques als winnaar het was zijn derde seizoenszege. Plaats 2&3 waren voor Daniël Desloovere en Edward Bogaert.

    Te Oostende kreeg na 100km afgelegd in 2.34’ Marc Meernhout de zegebloemen. Op 50” werd Eddy Ronquetti tweede voor Eddy Van Haerens

    Seraing kreeg 31 renners aan de start en mocht na 133km Willy Michiels de zegebloemen in ontvangst nemen. Na 3.47’ wedstrijd was Michiels sneller dan Francis Deminne, de Duitser Erwin Derlick en de Nederlander Henk Smits. Op 3’30” werd Roger Loysch van Houthalen vijfde. De spurt voor de zesde plaats op 4’10” werd gewonnen door Joseph Borguet voor Marc Roelandts, Hugo Serin, Henri Buckx (Ned) en op 10.Roger Tack.

    28-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Voor de derde dag op rij werd er gekoerst in Spanje, vandaag waren de renners te Segovia waar de G.P.Ferias over een afstand van 108km werd verreden. Na 2.52’04” wedstrijd kwam Domingo Perurena solo over de meet. Op 6” was voor plaats 2 Javier-Francisco Elorriaga sneller dan Jaime Huelamo, Segundo Goicoechea, Ventura Diaz, José Pachecco, en drie Portugezen, Gabriel Moreira De Azevedo, Custodio Gomes en Manuel Gomes.

    In Nederland gaf de op doktersadvies gestopte Rini Wagtmans in zijn Sint Willebrord de start. Er was met 3.500 toeshouwers maar een matige belangstelling. Zijn makkers uit Nederland waren van de partij. De renners die binnen 2 dagen in de Ronde van Frankrijk starten lieten bijna allemaal verstek gaan. Wel pijnlijk was de afwezigheid van de Molteni ploeg , die had toegezegd maar niet kwam opdagen. Jan Janssen was tevergeefs naar Schiphol gereden om Guimard, Poulidor en Ocana (die hadden toegezegd te zullen komen) af te halen. Ook Frans Verbeeck zag niet om en Vanspringel kwam te laat toe om deel te nemen. Onder de deelnemers bevond zich één liefhebbers namelijk Frits Hoogerheide een goede vriend van Rini en die ook prof is geweest. Na 75km werd Gérard Koel winnaar, nadat Joop Zoetemelk 4km voor het einde nog een uitval had gedaan, voor Cees Priem, Harm Ottenbros, Roger De Vlaeminck Klaas balk, René Pijnen, Jan van Katwijk, Cees van der Meijden, Jan Serpenti en werd Piet de Wit 10e. Voor onze landgenoten Freddy Maertens en Julien Stevens waren er plaats 21 & 31. Walter Godefroot is ook gestart maar staat niet in de uitslag.

    Het criterium van Cittadella in Italië werd na 60km gewonnen door Felice Gimondi voor Eddy Merckx en Giovanni Battaglin.

    28-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Jean Vander Stappen
    Zijn vijfde zege behaalde Luc Demets in Anzegem waar de 110km werden afgelegde in 2.40’. Op 2&3 eindigden Jackie De Clerck en Marc Vande Putte.

    In Pécrot werd de Grote Prijs Max Tonnoir vereden over een afstand van 135km. Na 3.40’ wedstrijd was er winst voor Willem Peeters die er zijn 5e seizoenszege behaalde. In een spurt met drie versloeg hij Jacques Martin en zijn clubgenoot bij de Stoempers Leuven Jean Vander Stappen. Op 1’ volgde Guy Minsart. Voor plaats vijf was het 7’20” wachten vooraleer Marc Steels over de meet bolde.

     

    27-06-2013 om 06:25 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Ventura Diaz

    In Spanje werd te Segovia de Vuelta a los Puertos verreden. Na 124km was er winst voor Ventura Diaz die zijn medevluchter José-Luis Uribezubia versloeg. Voor plaats 3 op 4’19” was Domingo Perurena de snelste voor Javier Elorriaga, Nemesio Jimenez, Manuel Andrade, Miguel-Maria Lasa, German Martin, Javier Minguez en was met de Portugees Joaquim Leite de top10 volledig.

    27-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uurrecord

    .
    Ole Ritter

    De Deen Ole Ritter vestigde op de wielerbaan van Ordrup te Kopenhagen een nieuw uurwereldrecord achter een commerciële motor. Hij legde een totale afstand af van 76km817,31m. Het vorige record stond op naam van de Italiaan Ettore Castoldi die te Rome 76km683,32 reed op 15/9/’72.

    27-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selectie

    .
    J-L Vandenbroucke

    De K.B.W.B. heeft de namen bekend gemaakt van de renners die op zondag 8 juli te München ons land zullen vertegenwoordigen op het Europees wegkampioenschap voor juniores. Het zijn Rudy De Bie, Frank Hoste, Patrick Lefevere, Ludo Loos, Eddy Schepers en Jean-Luc Vandenbroucke. Invallers zijn Bernard Lecocq en Wim Mijngheer.

    27-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Jos Jacobs

    Fléron kreeg 52 renners aan de start waaronder een pak Nederlanders er moest slechts 90km gekoerst worden. In een spurt met twee versloeg Jean-Luc Yansenne de Nederlander Cor Boersma. Voor onze landgenoot werd het zijn eerste seizoenszege. Plaats 3 op 47” was voor Alain Kaye voor Theo Dockx, Bennie Ceulen (Ned), Joseph Borguet, Mathieu Dohmen (Ned), Wim Schroyens, Jo Van Pol (Ned), Cees Stoutjesdijk (Ned) e.a.

    De 51 renners aan de start van het criterium te Peer hebben van bij de start tot het einde voor een boeiend spektakel gezorgd. De eerste ernstige ontsnapping kwam na drievierden wedstrijd tot stand en was ook de goede. Hubert Janssen, Jos Jacobs, Paul Van Elderen, Roger Loysch, Joseph Hensen en Ronny Nelissen gingen toen aan de haal. Hensen probeerde het op zijn beurt op zijn eentje te klaren maar na enkele ronden aan de leiding te hebben gereden werd hij opnieuw ingelopen door zijn medevluchters. Op 3 ronden van het einde sprongen Jacobs en Van Elderen weg. Deze twee gingen dusdanig te keer dat zij een voldoende grote voorsprong konden bij elkaar fietsen om het onder elkaar te kunnen uitvechten voor de zegebloemen. Jos Jacobs wilde het echter niet op een spurt laten aankomen en liet Paul Van Elderen in de laatste ronde in de steek om tenslotte met ruim verschil te winnen. Plaats drie was voor Jean-Marie Coenen voor Ronny Nelissen, Joseph Hensen, Jos Vander Meulen, Hubert Janssen die mee vooraan zat, Romain Bellis, Albert Segers, Benny Paulissen,Roger Loysch de 2e renner die mee vooraan was, Joseph Henikenne, Jos Schepers, Jean-Paul Spileers en is met André Verbraeken de top 15 volledig.

    Noël Pottier mocht te Rollegem de zegebloemen in ontvangst nemen. Na 105km die hij heeft afgelegd in 2.53’ had hij 2’ voorsprong op 2&3 Eddy Futnière en Christian Lecluyse.

    In Schellebelle zorgden winnaar Roger De Beukelaer en tweede Flory Van Hooydonck dat na 105km die werden afgelegd in 2.28’ in België bleven. De Nederlander Ad Dekkers werd derde.

    Het criterium van Staden over 90km werd gewonnen door Carlos Cuyle die er 1.52’ over deed. Op 30” volgden Gilbert Eeckhout en Paul Van Nieuwenhuyze.

    Antoine De Meyer won met 10” voorsprong te Zulte waar Abel Holvoet tweede werd en Dirk Ongenae op 35” naar de 3e plaats reed.

    26-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland & buitenland

    .
    Freddy Maertens

    In Nieuwpoort was het spectaculairste van deze eerste omloop van Nieuwpoort het incident met Maertens. Aan km 65 was hij samen met Pollentier, Verreydt, Vanneste, Vantyghem en Peelman aan de haal gegaan. Vijftien kilometer verder stond hij met een lekke band. Pollentier gaf zijn wiel aan Freddy, waardoor die vlug opnieuw bij de leiders kwam. De BWB-afgevaardigde nam beiden uit koers wat tot enige discussie leidde. Voordien waren er enkele schermutselingen met Abelshausen, Christiaens en Pollentier waardoor van de 66 vertrekkers er 24 aan de leiding kwamen. Toen kregen we de ontsnapping van voornoemde zes man, de uitschakeling van de twee terwijl Peelman en Vantyghem zich lieten uitzakken. Verreydt en Vanneste wilden evenwel van geen wijken weten en bleven voorop. In de spurt had Louis Verreydt geen moeite met Willy Vanneste die 50 meter prijsgaf. Van het achtervolgend groepje was Jean-Pierre Berckmans nog weggereden en werd op 35” derde. Voor plaats 4 op 45” was Albert Van Vlierberghe sneller dan Noël Vantyghem, Eddy Peelman, Daniël Verplancke, Romain Maes, Marcel Maes, Ronny Van Marcke en Arthur Van De Vijver.

    Te Zomergem namen onder een stralende zon 61 renners de start, daarbij De Vlaeminck,Godefroot, Merckx en Verbeeck. Na een aanval van Vanden Neste en Vandewiele bij het begin van de wedstrijd, was het in de vijfde ronde Van Schil die alleen wegreed en tot 2’10” uitliep. Een goed rijdende Van Landeghem kon tot bij Vic komen. Door de ruggensteun van de Molteni’s bleven de twee buiten schot. In de laatste ronde liet Vic Van Schil zijn kompaan achter en won met 15” voorsprong op Ghislain Van Landeghem. Uit het peloton waren ook Willy In’t Ven en Ronald De Witte nog ontsnapt en kwamen op 30” in deze volgorde over de streep. Op 40” won Roger De Vlaeminck de prestige spurt van Eddy Merckx, Lucien Van Impe, Martin Vanden Bossche en Jos Spruyt. De groep volgde op 45” daarvan was Walter Godefroot de snelste voor plaats 10.

    Wiily Teirlinck werd na 146km met 1’05” winnaar in het Franse Sin-le-Noble voor nog een landgenoot Emile Bodart. De Fransman Christian Palka werd derde op 1’10”.

    26-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    J.L. Uribezubia

    In Spanje werd de GP.San Joan & San Pedro (Ruta de los Castillos) verreden. Na 177,5km afgelegd in 4.52’26” werd José- Luis Uribezubia winnaar voor Domingo Perurena, Javier Elorriaga, Segundo Goicoechea, José Casas, German Martin, de Portugees Joaquim Leite, Nemesio Jimenez, José- Antonio Ponton en Carlos Melero sluit de top10.

    26-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Jan Spetgens

    Drie Nederlandse renners zijn vlak voor de start van de Ronde van Frankrijk op 30/6 te Scheveningen van de loonlijst geschrapt bij de Nederlandse ploeg Canada Dry. Jan Spetgens heeft zelf zijn ontslag genomen, Cees Koeken en Albert Van Midden hebben hun ontslag gekregen wegens wanprestaties.

    Nog een Nederlander Evert Dolman ( Kela) is niet van plan nog aan wielerwedstrijden deel te nemen. Dolman is ernstig verbolgen over het feit dat de jury hem zondag in de uitslag van het NK op de 20e plaats zette. Hij werd in werkelijkheid 14e, een correctie die maandag werd aangebracht. Evert verwijt de KNWU-jury van onkunde en heeft zijn proflicentie aan de bond terug gestuurd. Aangezien hij dit heeft gedaan zonder voorgaand overleg met zijn ploegleider is hij voorlopig door zijn werkgever geschorst. Volgens ploegleider Peter Van Putten is er sprake van contractbreuk.

    26-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Claes haalt het van De Bal

    Te Beveren-Leie passeerden 61 renners aan de inschrijvingstafel en mochten in 20 ronden 130km afleggen. De wedstrijd werd geen hoogvlieger. Aan km 68 mochten Demets, Debosschere, Hendrickx en Demol wegrijden en was hun maximum voorsprong 1’. Herman Vanspringel spande zich voor de achtervolgingswagen zodat de voorsprong gestaag verminderde. Er werd nu snel en vinnig achter mekaar gedemarreerd door, opnieuw Herman, Demeyer, Baert , Peelman en de Brit Hoban, zodat de koplopers in de ultieme ronde nog slechts 15” overhielden. Enkel Ronny Christiaens kon bij de leiders aansluiten en werd nog tweede. Winst was er voor Willy Debosschere werd Eddy Demets 3e, André Hendrickx 4e en Andre Demol vijfde. Op 30” was Marc Demeyer voor plaats 6 de snelste voor Richard Bukacki (Ned), José De Cauwer, Eddy Peelman, Tony Daelemans e.a.

    Neeroeteren kreeg 50 renners aan de start voor 5 grote en 10 kleine ronden. Met het BK nog in de benen en het warme weder vertoonden de renners weinig strijdlust. Even gingen Van Gossum, vander Leeuw (Ned), en Van Vlierden voorop rijden. Het was Alfons Leenen die na 50km wegreed en tot 1’45” mocht uitlopen, en werd 40km van het einde opnieuw ingelopen. Tony Houbrechts heeft nog meerder keren geprobeerd om alleen weg te rijden echter zonder succes. De spurt werd van zeer ver ingezet door Georges Claes (Zonhoven) die verrassend stand hield. Verder volgden, Alfons De Bal, Cees Koeken (Ned), Pieter Nassen, Roger Swerts, Albert Van Vlierberghe, Ernest Bens, Julien Verboven, Roger Jochmans en sluit Gust Herijgers de top10.

    25-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Martin De Clercq eindwinnaar tweedaagse

    In Gooik werd de 110km afgehaspeld in 3.06’. Winnaar werd André Dewolf voor Arthur Rooms en Paul Teugels.

    In Huizingen was er winst voor Jean Vander Stappen die 2.30’ deed over de 105km. Plaats 2&3 waren voor de Spanjaard Manuel santos-Castillo en Jean- Piere Schelfhout.

    Zijn zevende seizoenszege behaalde Eddy Ronquetti in Nieuwpoort waar 20 renners aan de start kwamen, en werden de 110km afgelegd in 2.34’. In een spurt met twee was hij sneller dan Bertil Cael. Op 20” werd Eddy Van Haerens 2e voor Serge Van Daele, de Duitser Lutger Aufterheyde en Romain Mechelare. Plaats 7 op 1’was voor Alain De Saever, en won 20” later Noël Soetaertsde spurt voor plaats 8.

    Met zijn zege te Opwijk komt Eric Van Lent al aan acht stuks. Voor de 105km had hij 2.33’ nodig en maakte Eddy Van Hoof en Jozef Van Ransbeeck de top3 vol.

    Voor de tweede wedstrijd van hun 2daagse boden zich te St.Denijs-Westrem 27 renners aan. Zes renners domineerden de wedstrijd, zijnde Kamiel Dhooghe, Eric Vande Wiele, Hilaire De Cocker, Marin De Clercq, Jackie De Smet en Michel Day. Martin De Clercq winnaar van de eerste rit vergenoegde zich met de 4e plaats om alzo de tweedaagse in de wacht te slepen. Martin zijn vriend Kamiel Dhooghe trok vandaag aan het langste einde door met 5” voorsprong te finishen en kwamen de anderen in de volgorde zoals hierboven aangegeven over de meet.

    Te Wiers mocht na 110km Jean-Pierre Baert de zegebloemen in ontvangst nemen. De 110km werd in 2.48’ afgelegd. Frans Assez als 2e volgde op 45” en was plaats 3 voor Eric Rosseel.

    Mar Van De Putte won te Zaffelare zijn 2e wedstrijd van het jaar. Hij legde de 108km af in 2.48’ wat liefst 1’15” sneller was dan André Verbraecken, Jozef Caluwaert e.a.

    25-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!