Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    09-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Marino Basso wint eindelijk zijn rit

    Na de laatste rit in de Giro, Auronzo-Trieste is het bijna tot een handgemeen gekomen tussen Basso en Karstens. Dat de trui van wereldkampioen moeilijk om dragen is, heeft ook Marino Basso moeten ondervinden. Negentien dagen heeft men moeten wachten op een succes voor de wereldkampioen. Te Trieste heeft Basso gewonnen. Dat het niet tot een massale valpartij is gekomen in de spurt mocht een wonder worden genoemd. Eerst deden Basso’s ploegmaats de deur voor iedereen dicht en toen de wereldkampioen van vrij ver aan de leiding ging fietsen dwong hij de sterk terugkerende Karstens tot een acrobatentoer zoals alleen de Nederlander er een kan opbrengen. Na Marino Basso werd Patrick Sercu tweede voor Rik Van Linden, Pietro Gambarotto, Gianni Motta, Gerben Karstens, Frans Mintjens Marcello Osler en is met Marcello Osler de top10 volledig. 113 renners hebben de Giro uitgereden, vandaag is Franco Bitossi niet meer van start gegaan.

    In de eindstand heeft Eddy Merckx 7’42” voorsprong op Felice Gimondi, 10’20” op Giovanni Battaglin, op 15’51” volgt José Pesarrodona en is op 19’11” Santiago Lazcano vijfde. Met zijn 11e plaats op 31’28” is Roger De Vlaeminck onze tweede landgenoot, in het puntenclassement werd hij tweede achter Eddy Merckx 237punten. Bij de teams is Molteni de beste en heeft José-Manuel Fuente de bergprijs op zak.
    .
    Eindwinnaar Eddy Merckx

    09-06-2013 om 07:23 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijd

    Agustin Tamames won de tweede rit in de Vuelta a los Valles Mineros. Te Mieres werd er 137km gekoerst en won na 3.45’56” Tamames voor Javier Elorriaga en José- Luis Abilleira.

    09-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy Teirlinck

    De 35 renners die de start namen aan de 11e Polderpijl te Berendrecht hebben de 3 grote ronden over Stabroek, Hoevenen en Zandvliet als toeristen afgelegd. In de elf plaatselijke ronden is er dan toch wat gekoerst. Er ontstond een kopgroep van negen, waarvan er enkele een poging waagden om alleen voorop te geraken. In de spurt van de negen liet Ludo Vander Linden zich verrassend kloppen door Jos Van Olmen, en werden de Nederlanders Cees Koeken en Gert Harings 3&4. Verder volgden, Roger Rosiers, Ludo Delcroix, Willy In’t Ven, Willy Scheers en Guido Van Sweefelt. Van de groep die op 5’ was gefietst won de Nederland Henk Benjamins de spurt voor plaats 10.

    Liedekerke waar 125 renners de start namen, kreeg een tweestrijd tussen de streekrenners Teirlinck en Van Impe. Deze laatse trok van bij de start ten aanval kreeg na 8km het gezelschap van 24 anderen, zij hielden het tot aan km 50 vol. Na een poging door Vanderslagmolen was het opnieuw Lucien die ten aanval trok.Bij hem kwamen Teirlinck, Maertens en Verreydt, later ook Verplancke, Pollentier, Goossens, De Brauwere, Van Neste, Hooyberghs, Hendrickx, Willekens en Bukacki. Dit was de aanloop naar de beslissende ontsnapping. Op 2 plaatselijke ronden van het einde ging Maertens, na Teirlinck kwamen ook Hooyberghs en Bukacki aansluiten. In de laatste kilometer liet Willy Teirlinck de anderen achter en won met kleine voorsprong op Lucien De Brauwere, en versloeg Freddy Maertens 20” na de winnaar Raf Hooyberghs. Voor plaats 4 op 40” was de Nederlander Richard Bukacki sneller dan Lucien Willekens, Gérard Hendrickx, Daniel Verplancke, Louis Verreydt, Willy Van Neste en Eddy Goossens. Op 4’ mocht de groep voor plaats 12 spurten en was Willy Abbeloos sneller dan Herman Vanspringel e.a.

    09-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Piet van Katwijk

    De Nederlanders hebben zich niet laten verrassen in de laatste rit van de Milk Race. Het werd een zevende ritoverwinning voor hen, nu was Jo De Boer aan het feest voor eindwinnaar Piet van Katwijk en de Tsjech Jindrich Marek.

    In de eindstand heeft Piet van Katwijk (ook winnaar van het puntenklassement en de combiné) een voorsprong van 1’45” op de Zweed Bernt Johansson en volgt Fedor den Hertog op 6’03”. Het ploegenklassement was voor Zweden dat Nederland vooraf ging. De Zweed Roine Gronlund was de beste klimmer.

    In Nederland werden vijf provinciale kampioenschappen betwist. Voor Noord Holland was dat te Midden-Beemster, waar na 121,6km Jos Kieftenburg het haalde voor Dick Groen en Co Hoogedoorn.

    In Friesland te Wanswerd werd Rinze Bruinsma de nieuwe kampioen voor Emi Nieuwenhuis en Henk Hofstede.

    Dat van Gelderland vond plaats te Neede, na 124,2km mocht Dries van Wijhe de kampioenentrui antrekken. Stonden mee op het podium, Nidi den Hertog en John Cornelissen.

    Te Wedde vond het kampioenschap van Groningen plaats, hier werd Jan Poelman kampioen voor Frits Schür en Be Duit.

    En tenslotte werd te Enschede het kampioenschap van Overijssel betwist. Kampioen werd Henk Poppe voor Alfons Veelers en Jan Hup.

    09-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste - BK - Oostende

    Bij de achtervolging voor de profs werd de schifting met 3 renners betwist en zullen de twee beste tijden de finale rijden. Winnaar werd Dirk Baert met 6’29”1 voor Ferdinand Bracke 6’33”6 en Georges Barras die 6’49”7 reed.

    In de snelheid werd Robert Van Lancker kampioen door tweemaal van Willy Debosscher te winnen.

    Bij de liefhebbers werd Henri Wats 1’15”11 kampioen 1km zonder aanloop voor Robert Maveau 1’15”44, Raf Constant 1’15”54 en Manu Snellinx 1’15”71.

    In de individuele achtervolging werden de schiftingen over 4.050meter betwist en gaan deze vier renners naar de halve finale: Jean Lindekens, Etienne Van Der Helst, Herman Van Gansen en Leon Daelemans. In de halve finale won Van Gansen van Van Der Helst en Lindekens van Daelemans.

    De liefhebbers stayers moeten 50km afleggen en is Ernie Blommaert met een tijd van 44’46” de nieuwe kampioen tweede en enige tegenkandidaat Raymond Persijn die volgt op 1 ronde en160 meter.

    Bij de liefhebbers worden ook de schiftingen snelheid afgewerkt en gaan door: Snellinx, Maveau, Wats, Constant, Hereng, Patry, Caethoven en Temmerman.

    Antwerpen wint de Olympische achtervolging voor Oost-Vlaanderen dat na 2’59”5 werd ingelopen.

    09-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand
    Tijdens het komende Pinksterweekeinde 9&10/6 vinden te Oostende de Nationale baankampioenschappen plaats. Deze kampioenschappen verliezen van jaar tot jaar aan belangstelling. Het publiek blijft achterwege en ook de renners voelen er niet meer zo heel veel voor om zich op deze kampioenschappen voor te bereiden. Sommigen jagen nog een driekleur na om de eer, maar anderen denken verder en komen tot de vaststelling dat een titel achteraf te weinig opbrengt om zich druk over te maken, en zij blijven thuis. Dit jaar zijn er tien truien te verdienen. Bij de juniores staan de kampioenschappen in het teken van de Europese kampioenschappen die plaatsvinden te München van 1 tot 8 juli. Waar zowel op de baan als op de weg zal gestreden worden.

    08-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen-en-buitenland

    .

    In Ninove werd er slechts 70 km gekoerst en ging de overwining naar Paul Lannoo die na 1.41” Franky De Gendt en Antoine De Meyer mee op het podium kreeg.

    De voorlaatste rit in de Milk Race werd verreden tussen Durham en Penrith over een afstand van 139km. Het werd een zesde Nederlandse overwinning. Aad van den Hoek haalde het voor de Tsjech Jiri Hava en de Zweed Lennart Fagerlund. Morgen mag Piet van Katwijk als leider aan de laatste rit beginnen.

    08-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Spanje is de Vuelta a los Valles Mineros van start gegaan en werkt men in drie dagen 4 ritjes af in en rond Mieres. Rit 1 was een tijdrit over 6km en werd gewonnen door Jesus Manzaneque die er 8’49” voor nodig had. Plaats 2 was voor Pedro Torrès en werd José-Luis Viejo derde.

    In Frankrijk te Martigues won Luis Ocana een wedstrijd van 80km dat werd afgelegd in 2.08’. Tweede werd Guy Sibille en op 1’10” was plaats 3 voor Joop Zoetemelk.

    08-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    José-Manuel Fuente

    Voor rit 19, Andola – Auronzo di Cadore had Eddy Merckx in het bergclassement 370 punten tegenover 210 voor Fuente. Na de rit was de stand 520 voor Fuente tegenover 500 voor Merckx. De Spanjaard heeft 150km in de aanval gereden en won de rit, en Eddy heeft het in de voorlaatste rit rustig aan gedaan gezien de eindzege in normale omstandigheden binnen is voor hem. Het was Lazcano die de eerste aanval inzette bij het aanvatten van de beklimming van de eerste van de vier cols van deze koninginnerit. De eerste die in de tegenaanval ging was Farisato, waarop Fuente reageerde en bleven de drie even samen. Lazcano vijfde in het classement liet zich afzakken omdat men hem toch niet zouden laten rijden, en Fuente liet even later Farisato achter. Op de Passo di Valles (1475m./1e cat.) kwamen na Fuente, Farisato en Merckx boven. Op de Passo Santa Lucia (1475m./2e cat) waren het weer de 3 zelfde renners die plaats 1-2en 3 innamen.Dan kwam de Passo Giau “Cima Coppi” (2236m./1e cat.) de hoogste col in de Giro die voor het eerst werd beklommen. Na Fuente volgden, Merckx, Battaglin, Gimondi en als 5 Ritter. De laatste col was de Passo Tre Croci (1814m./2e cat.). Hier was de top3, Fuente, Ritter en Francesco Moser. Na 208km had José-Manuel Fuente 1’06” voorsprong op Francesco Moser en kwam 1” later Ole Ritter over de streep. Het was met 2’38” achterstand dat Eddy Merckx vierde werd voor Felice Gimondi, Enrico Paolini, Wladimiro Panizza e.a. Net als verleden jaar won Fuente de “Cima Coppi” toen op de Stelvio. Het is met de 200punten hieraan verbonden dat hij nu leider is in het bergclassement. Eddy blijft met ruime voorsprong aan de leiding.

    08-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen-buitenland

    .
    Jean Thomazeau

    Zijn vierde zege behaalde Willem Peeters te Blaton waar hij na 110km afgelegd in 2.43’ Lieven Malfait en Gommaar Van Calster achter zich liet.

    De 3 daagse van Noeulx-les-Mines werd afgesloten met twee ritjes die werden gewonnen door de Pool Zygmunt Hanusik en de Fransman Jean Thomazeau. In de eindzege heeft de Fransman Patrice Collinet 38” voorsprong op Alain Renard (Fr) en werden onze landgenoten Albert Delrue 52” en Yvan Ronsse 1’04” 3&4.

    In de Milk Race werd het een tweede Zweedse ritoverwinning op rij. Lennart Fagerlund won de 10e rit Scarbrough-South Shields over een afstand van 170km in 4.15’18”. Stonden mee op het podium, de Tsjech Jiri Hava en de Nederlander Fedor den Hertog, wiens landgenoot Piet van Katwijk aan de leiding blijft.

    07-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    José Catieau

    José Catieau won te Saint Quentin in Frankrijk een wedstrijd over 100km in 2.28’17”. Stonden mee op het podium Bernard Guyot en Charly Grosskost, die 2&3 werden.

    07-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Merck - Gimondi - Battaglin

    Te Andola, waar de eerste Dolomietenrit eindigde op een hoogte van 1.042m behaalde Eddy Merckx zijn vijfde ritoverwinning, en komt met de proloog op zes. Men is beginnen koersen na 79km wandelen doorheen de kleine dorpjes aan de voet van de Dolomieten. Toen reed een kopgroep van 13 weg met alle favorieten en slechts 1 Spanjaard, Lazcano, de anderen hadden zich hadden laten verrassen. Dit groepje had aan de voet van d Monte Bondone 20” die werd door Fuente vlug overbrugd. Toen men begon te klimmen op een weg van gestampte aarde, die glibberig was geworden door de regenval van de laatste dagen waren ze nog met negen. Merckx, Battaglin, Gimondi,Lazcano, Huysmans, Ritter, Ziliolli, Fuente en een verrassende De Vlaeminck. Op de top van de Monte Bondone (1650m.-1e cat.) kwam Fuente als eerste door gevolgd door Lazcano, beiden waren na 5km klimmen uit het groepje weggereden en op 52” Merckx en was ook Roger nog mee. Van de top van de Bondone, volgde er een afdaling van 25km naar Trente en de voet van de tweede col de Fai della Paganella (958m.-2e cat.). De 2 Spanjaarden alhoewel, Lazcano plat reed en opnieuw kwam aansluiten bleven voorop tot Trente, 36km van de aankomst. Daar werden ze ingelopen door Merckx, Aja, Gimondi, Battaglin en De Vlaeminck die even later moest afhaken. Roger kreeg het gezelschap van Zilioli, Pesarrodona, Galdos en Panizza deze kwamen opnieuw aansluiten, na meer dan 3’ achterstand goed te hebben gemaakt. Maar bij de eerste meters van de beklimming was Roger zijn liedje uit en zou met bijna 13’ achterstand als 33e over de meet komen. Halfweg de col reed Eddy zijn laatste twee metgezellen, Gimondi en Battaglin uit het wiel. Aan de aankomst had Eddy 49” op die twee welke ook in die volgorde over de streep kwamen.

    07-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In de 3daagse van Noeulx-les-Mines voor liefhebbers werd de 2e rit gewonnen door de Fransman Maximilien Mongeard.

    In de Milk Race werd na een dagje rust rit 9 verreden. Men vertrok te Harrogate om na 133km toe te komen in Bridlington. Het was de Zweed Sven Ake Nilsson die er eerst toekwam, na 3.10’25” in het zadel had hij 1’08” voorsprong op de Noor Magne Orre. De tweede Zweed Bernt Johansson volgde als derde op 1’17”. De Nederlander Piet van Karwijk blijft leider.

    06-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Jean-Pierre Danguillaume
    In Frankrijk te Boulogne sur Mer hebben Ronald Dewitte en Freddy Maertens vrede moeten nemen met plaat 2&3. Winnaar werd de Fransman Jean-Pierre Danguillaume die de 105km heeft afgelegd in 2.36’03”.

    06-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Voor de Grote Prijs Tom Simpson kwamen 146 renners afgezakt naar Sint Amandsberg. In de 6e ronde gingen een tiental renners er vandoor, deze waren, Delcroix, Collaer, Tabak, van der Vleuten,Jimenez, De Brauwere, Collaer, Loysch, Dury, Omloop en Spetgens.Waarvan Spetgens, Collaer en Dury even voorop gingen rijden. Lang hebben zij het niet volgehouden. Intussen was er in de groep een reactie gekomen waardoor er 4 groepjes ontstonden. Bij het ingaan van de laatste ronde kwamen Delcroix, Loysch en Tabak licht afgescheiden door, maar kwam er een hergroepering. Toch ging Ludo Delcroix even later nog eens en zou nog 30” uitlopen op een groepje van 12. Voor plaats 2 was Willy Teirlinck de snelste voor Frans Kerremans, Alfons De Bal, Roger Loysch, Leon Thomas, Ronny De Bisschop, August Herijgers, Paul Aerts, Adolf Huysmans, Ronny Vande Vijver, Robert Fontaine en Tino Tabak (Ned). Op 40” won Dirk Baert de spurt voor plaats 14.

    06-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Tweede ritzege voor Rik Van Linden

    Na de langste rit wint Rik Van Linden nu ook de tweede langste rit. De renners vertrokken te Forte dei Marmi om na 244km toe te komen in Verona. Na 81km moest de Passo della Cisa (1030m.-2e cat.)beklommen worden, Ottavio Crepaldi (It) kwam er als 1e boven. Bij het naderen van Parma kwam er wat beweging, omdat Salvarani liet spurten voor een auto en twee varkentjes. De auto ging naar Gualazinni en de varkentjes naar Paolini en Parecchini. Verder hebben de renners het rustig aan gedaan en kwam een ganse groep naar de meet. De weg naar de aankomstlijn was vol bochten en lag te glimmen van de regen, die na een onweder was neergestroomd. In de laatste kilometers moest men ook nog over een smaller wordende kasseiweg. Bij elke bocht vielen er 2 tot 3, terwijl anderen in een ontwijkingsmaneuver de stoep opreden. Wat ook Patrick Sercu deed en daardoor zich zelf uitschakelde en 52e werd. Eddy Merckx nam ook geen risico’s en eindigde 32e. Rik Van Linden, gevallen bij het binnenkomen van Verona,liet de spurt van ver beginnen door Kuiper en Karstens en won voor een sterk terugkomende Marino Basso, Roger De Vlaeminck, Gerben Karstens, Franco Ongarato en Aldo Parecchini, die allen in dezelfde tijd werden geplaatst. Op 6” werd Jean-Luc Molineris zevende voor Francesco Moser e.a. Eddy Merckx heeft 3 dagen van het einde nog steeds 6’54” voorsprong op Felice Gimondi
    .

    .
    Ook de winnaar 102 stond even te voet

    06-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland Beroepsrenners en Liefhebbers

    .
    Enzo Mattioda

    In Frankrijk was de zege te Selles sur Cher voor Enzo Mattioda met 27 punten voor Raymond Poulidor 26p. en Cyrille Guimard met 15 punten.

    Nog in Frankrijk begon voor de liefhebbers te Noeulx-les-Mines een driedaagse rittenwedstrijd. De eerste rit werd gewonnen door onze landgenoot Christian Despierre.

    05-06-2013 om 16:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Frans Verhaegen

    Gullegem kreeg voor de 20ste Ommegangprijs 72 renners aan de start. Reeds in de eerste kilometer reed André Hendrickx weg en kreeg vrij vlug het gezelschap van Ronny Christiaens en Jean-Marie Ritserveldt (wiens vader Albert in 1939 Luik-Bastenaken-Luik won). Na 80km wedstrijd telde het drietal reeds een voorsprong van 4’35”. Het is dan dat Wyckaert, Maertens, Baert en Gérard Hendrickx gingen achtervolgen, kwam Van Ackere bij dit 4tal en zouden de 5 vooraan aansluiten. Ondertussen was de groep tot op 1’10” genaderd. Bij een demarrage van Baert moesten Ritserveldt en André Hendrickx de rol lossen, even later moesten ook Christiaens en Wyckaert het zelfde lot ondergaan. Er kwam een hergroepering en reden een 40-tal renners voorop. Even later reden Cael en Vianen (Ned) weg, kregen het gezelschap van opnieuw Van Ackere, Van Looy en Van Rijmenant. Deze vijf mochten voor de zege spurten en won Frans Van Looy voor Fernand Van Rijmenant, Gérard Vianen (Ned), José Van Ackere en Eddy Cael. Op 1’30” wasvoor plaats 6 de Columbiaan Giovanni Jimenez sneller dan Daan Holst (Ned), Dirk Baert, Willy Planckaert, Guido Reybrouck, Raf van Bruwaene e.a.

    De inrichters van 9e kermisprijs te Stabroek hebben met dubbele pech moeten afrekenen. Wat betreft het aantal vertrekkers waren er op het normale inschrijvingsuur amper 20 renners. Men heeft dan nog even gewacht en is men uiteindelijk met 34 kunnen vertrekken. En na de wedstrijd heeft het minuten geduurd alvorens de officiëlen wegwijs geraakten uit de puzzel van een onduidelijke fotofinishfilm. Ook hier kreeg men onmiddellijk een ontsnapping, en hadden Debuysschere en Ongenae vrij vlug een bonus van 2’30”, en konden 9 van de 13 ronden voorop blijven. Voor favoriet Jos Abelshausen was een stuurbreuk de reden om de wedstrijd te verlaten. Op 3 ronden van het einde hebben Verhaegen, Verreydt en Delcroix de beslissende jump geplaatst. Deze laatste zat echter in de tang van de ploegmaats, waarvan Frans Verhaegen profiteerde om zijn 1e seizoenszege te behalen. Op 50meter vloerde Louis Verreydt zijn kompaan Ludo Delcroix. Slechts 10” later was Richard Bukacki (Ned) voor plaats 4 sneller dan Willy Teirlinck, August Herijgers, Alfons Scheirs e.a.

    05-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Limburg - verdiensten

    .
    Jos Jacobs

    In de 29ste Ronde van Limburg was er in totaal 90.000 frank te verdienen. Het meeste hiervan ging naar K.W.V. Turnhout dat voor 17.201 fr. langs de kassa mocht passeren. Eindwinnaar Jos Jacobs was de grote slokop met 5.719 fr. Ook Frans Van Beeck met 4.425fr was een grootverdiener. Roger de Backer heeft 19fr. bijgedragen.

    Wat betreft de twee Brabantse ploegen wonnen de Stoempers uit Leuven met 9.333fr.bijna het dubbele van Jette Sportief 4.541 fr.. Bij de Stoempers waren Meeus Omer 3.200 fr en Jean-Marie Coenen 2.650 fr. de grootverdieners. Gommaar Van Calster heeft 19fr. bijgrdragen, René Wuyckens staat niet in de lijst, zal dus niets verdiend hebben.

    Bij Jette was Henri Van Horenbeke met 919fr. de koploper, gevolgd door Jean-Pierre Sterckx met 869fr. Ook hier was een renner met 19fr. de eer was voor Bruno Vrancken.

    05-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dauphiné - Libéré


    Cees Bal

    De laatste rit in de Dauphiné-Libéré werd verreden tussen Montceau-les-Mines naar St. Etienne over een afstand van 229km. De ploeg van leider Ocana hield de wedstrijd voortdurend onder controle. Slechts op 50km van het eind kwam er enige strijd. De Fransman Coroller (Flandria) poogde een beslissing te forceren. Het was Martinez die achter de leider ging maar kreeg Demeyer mee als waakhond. Coroller reed tot bij de 2’ voorsprong bijeen. Hij werd uiteindelijk vervoegd door, Garcia, Bal, Delepine, Mollet, Alain Santy, van der Leeuw en Roques. Op 8km van het einde slaagden, Bal, vander Leeuw en Mollet erin hun medevluchters te Verschalken. In de spurt won de 21-jarige Cees Bal (21/11/’51) vrij gemakkelijk zijn eerste profzege. Op 1” werd Theo van der Leeuw 2e en was plaats 3 voor de Fransman André Mollet. In het eindclassement heeft Luis Ocana 1’10” voorsprong op Bernard Thevenet en volgt Joop Zoetemelk als derde al op 10’09”. Eerste landgenoot is Frans Verbeeck op plaats 8 en volgt op 18’48”, in het puntenclassement heeft Frans 14 punten minder dan de winnaar Cyriel Guimard die er 225 heeft. Voor Luis Ocana is het de derde maal in vier jaar dat hij de eindzege behaald.

    04-06-2013 om 01:15 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!