Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    13-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland - profs & liefhebbers

    .

    In Italië werd het criterium te Lainate gewonnen door Patrick Sercu 32punten voor Eddy Merckx 23p. en Felice Gimondi 15 p.

    Voor de liefhebbers begon in Italië de Baby Giro. Voor België staan volgende renners aan de start, Lucien De Croock, Willy Govaerts, Marcel Laurens, Gaston Louwet, Karel Rottiers en Eric Serlet. Te Arezzo werd gestart met een ploegentijdrit als proloog. Winnaar werd Emilia A die de 6,2km aflegde in 7’34”. Tsjechoslovakije werd tweede op 8” en volgde Friuli Venezia Giulia als derde op8”3. Op 4 eindigde Veneto A op 9” en als vijfde Piemonte met 11” achterstand.

    13-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Weinig volk aan de start van Brussel-Ingooigem slechts 32 renners kwamen opdagen. De 78 km lange trip van Brussel naar Ingooigem leverde niets op, wind op kop en een lusteloos peloton. De 32 kwamen in gesloten gelederen te Ingooigem toe. In de eerste van de zes lokale ronden van ieder 21km trok David ten aanval. De groep zag hierin niet veel kwaad, zelfs niet toen, Frans Verhaegen (welke door pech zou wegvallen en 24e werd) en Eddy Demets, later Julien Van Geebergen en neo-prof Roger Verschaeven kwamen aansluiten. Aan km 150 hadden de leiders 55” voorsprong en werd deze bij aanvang van de laatste ronde teruggebracht tot 25”. Op 2km van de meet ging Wilfried David opnieuw en speelde zijn ploegmaat Verschaeve afstopper. Wilfried hield aan de streep 30” over op Julien Van Geebergen, Roger Verschaeve en Eddy Demets. In het zicht van de meet ontliep Ludo Vander Linden het peloton en werd op 50” vijfde, op enkele meters won Herman Vrijders de groepsspurt voor Roger Rosiers, Ronny Van Marcke, Romain Maes, Romain De Loof e.a.

    Met 38 stond men aan de start te Laarne om 154km te koersen. Het was de Fransman Christian Palka die reeds in de eerste ronde wegreed en kreeg twee ronden later het gezelschap van de Brit Jock Kerr, zij bleven gedurende de acht kleine ronden voorop. De Fransman kon het tempo van de Brit niet bijhouden zodat bij de doortocht na de eerste grote ronde Kerr alleen voorop reed. Er kwam dan toch wat beroering in de groep en was na de tweede ronde van 11km alles opnieuw samen. Het was in de voorlaatste ronde dat een zestal voorop geraakten, in een verwarde spurt won verrassend Richard Bukacki (Ned) het van André Dierickx, Martin Vanden Bossche, Willy Scheers, Ronny De Bisschop en Daan Holst (Ned). Voor plaats 7 op 30” was Willy Abbeloos de snelste voor Lucien Willekens, Cees Koeken (Ned) en maakt Robert De Guchtenaere de top10 volledig.

    13-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Voor de liefhebbers was er enkel een wedstrijd te Ham-sur-Sambre. Na 105km afgelegd in 2.50’ mocht Frans Assez de zegebloemen in ontvangst nemen. In een spurt met twee versloeg hij Theo Dockx. Plaats 3 op 2’30” ging naar Bernard Draux.

    12-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Nederland werd er gekoerst te Grave waar 52 renners de start namen op een parcours van1200 meter. Harry van Leeuwen en Cees Stam waren de eerste aanvallers, namen 1’ voorsprong en stonden op het punt een ronde te nemen toen Stam materiaalpech kreeg en van Leeuwen zich dan maar liet inlopen. Onze landgenoot Willy De Bosscher 1 van de 2 buitenlanders in het pak verzilverde verschillende premies. Op 20 ronden van het einde reed een vijftal weg, aangezien de samenwerking niet optimaal was ging Wil de Vlam solo. Aan de streep had hij 20” voorsprong op Jan van Katwijk, Leo Duyndam, Henk Benjamins en Hennie Kuiper. Voor plaats 6 op 30” was Jos van Beers de snelste voor Harm Ottenbros, Jan Serpenti, Cees Priem, Harry van Leeuwen e.a. Willy De Bosscher legde beslag op de 17e plaats, en de Amerikaan Tim Mountford legde beslag op de 23e plaats.

    In Italië was er te Monsummano-Terme een criterium van 102km. Winnaar Eddy Merckx deed er 2.15’ over en verwees Franco Bitossi en Felice Gimondi naar plaats 2&3.

    12-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Paul Collaer

    Niet minder dan 3 wedstrijden voor de beroepsrenners in België, Belsele, Ninove en Soignies.

    Belsele kreeg voor zijn 21e uitgave slechts 32 profs aan de start, en zij hebben niet te veel strijdlust getoond. Even gingen Roger De Vlaeminck, Ghislain Van Landeghem en de Nederlander Wim Schepers voor de groep rijden en was het enige meldenswaardig feit uit de eerste 100km. Ook in het laatste koersuur waren er pogingen van opnieuw Van Landeghem, De Vlaeminck, Antheunis, Vande Vijver en Van Vlierberghe maar verder dan 100meter geraakten ze nooit. Waar iedereen een massaspurt verwachte kwam er op enkele kilometers van de meet nog de beslissende uitval. Van Roosbroeck, De Boever, Van Sweevelt en Schepers (Ned) waren de aanstokers en kwam De Vlaeminck met in zijn wiel José De Cauwer nog aansluiten. Het was deze laatste die verrassend won en alzo zijn eerste profzege behaalde. Verder volgden, Gustaaf Van Roosbroeck, Roger De Vlaeminck, Guido Van Sweevelt, Jaak De Boever en Wim Schepers (Ned). De groepsspurt werd gewonnen door Julien Stevens voor Rik Van Linden, Ronny Vande Vijver e.a.

    Ninove was het best bedeeld met 46 starters. Hier reden in de tweede ronde 13 renners weg, zij kregen het gezelschap in de derde ronde van vijf renners en kwamen ook Abelshausen en Van Malderghem nog mee vooraan. De uiteindelijke beslissing viel toen een groepje van acht doorging: Baert, Planckaert, Abelshausen, Dierickx, Demeyer, Goossens, Barras en Delcroix. Zij probeerden ieder om alleen weg te rijden wat door het ploegenspel niet lukte. Willy Planckaert die dacht gemakkelijk te winnen sprong weg Dirk Baert plaatste zich in zijn wiel en versloeg op de meet Willy met 20cm. Verder volgden, Jos Abelshausen, André Dierickx, Marc Demeyer, Eddy Goossens, Georges Barras en Ludo Delcroix. Van de eerste achtervolgers was Leon Thomas de snelste voor Ferdinand Peersman, Eddy Moreels e.a.

    In Soignies had men 39 deelnemers, waarvan Paul Collaer na 144km licht afgescheiden als winnaar over de meet kwam. Op 5” volgde Luc Vanden Daele en was Roger Kindt voor plaats 3 op 20” sneller dan, Alfons De Bal, Tony Gakens, Georges Claes, José Van Ackere, Julien Van Lint, Christian De Buysschere en Robert Fontaine. Op 1’ volgden nog 4 renners waarvan voor plaats 11 Raf Van Bruwaene de snelste was voor Marc Sohet, Jan Vandewiele en Bernard Delchambre.

    12-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    In Duitsland werd te Schweinfurt gekoerst over een afstand van 177,2km en was na 4.20’46” wedstrijd de zege voor de Zwitser Ivan Schmid voor de Duitsers Peter Weibel en Johann Ruch.

    In Nederland werden nog drie provinciale kampioenschappen betwist. Te Soest werd voor die van Utrecht gestreden. Het was Evert Diepeveen die na 120km kampioen werd. Plaats 2&3 waren voor Jos Schipper en Gijs Nederlof.

    Te Sleen werd dat van Drente gereden en mocht na 120km wedstrijd Albert Hulzebosch de trui aantrekken. Hier werden Jans Vlot en Tjalling Udding derde.

    En voor die van Limburg werd er te Kerkrade 125km gekoerst. Alfons van Katwijk won in een tijd van 3.00’02”. Mathieu Dohmen werd tweede en John van der Meer derde.

    11-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Jacques Martin

    In Adinkerke was na 108km afgelegd in 2.32’ Eddy Vanhaerens sneller dan Eddy Bogaert en Dirk Vandenberghe. Deze drie hadden 20” voorsprong op Paul Van Nieuwenhuyse, Ronald Rosseel, Arthur Rooms, Patrick Salomein, Rudy Hesters, Gerry Bouttry, Noël Soetaert e.a.

    Bertem kreeg na 122km afgelegd in 2.52’ een mooi podium met op 1. Jos Gijsemans, 2.Willem Peeters en 3.Leopold Verboven.

    Zijn 4e zege behaalde Eddy Ronquetti te Beselare waar hij na 109km afgelegd in 2.45’ Gilbert Eeckhout en Carlos Cuyle achter zich liet.

    Willy Vanden Ouwelandt mocht in Borsbeek de zegebloemen in ontvangst nemen.Plaats 2&3 waren voor Leo Huysmans en Eric Van Lent.

    Na eergisteren werd er opnieuw gekoerst te Bottelare, winnaar werd Etienne Van Braeckel die de 110km aflegde in 2.40’. Op 20” werd Eddy Cools 2e voor August Bollaert.

    Een 4e zege was er voor Jean-Pierre Spileers te Brakel waar hij na 139km een voorsprong had van 1’05” op Etienne Vanden Hauwe en volgde Jacques Main als 3e op 1’15”.

    Francis Deminne was de beste te Chaumont-Gistoux waar hij de 100km aflegde in 2.33’. Verder bestond de top 3 uit, Guy Minsaert en Roger Vanderavero.

    Denderleeuw liet de renners voor hun tweede wedstrijd dit week-end 98km afleggen. Nu was Frans Matthys na 2.26’ de winnaar. Marcel Vanderslagmolen gisteren 3e werd nu 2e op 45” en had in zijn wiel Hedwig Bloem.

    Zijn tweede zege behaalde Gommaar Van Calster te Honsem waar hij na 102km Jean-Claude Van Hoof naar plaats 2 verwees. Op 2’35” werd René Wuyckens derde.

    Kraainem kreeg na 105km Jean Vander Stappen als winnaar die na 105km Jean-Pierre Nicolas en Frans Deconinck naar plaats 2&3 verwees.

    Lessen kreeg na 110km Yvan Ronsse als winnaar en volgde Luc D’Hoeckers op 45” voor Abel Holvoet.

    Aimé Van Avermaet uit Zele ging te Lokeren winnen waar hij na 109km Willy Vande Wouwer en de Nederlander Aad van den Hoek achter zich liet.

    Nazareth kreeg Frans Lambert als winnaar, na 105km die heeft afgelegd in 2.38’ was hij sneller dan Marnix Lannoo en Herman Van Gansen.

    Ook te Rumes was er voor de tweede dag op rij een wedstrijd. Na 100km was Albert Delrue de beste voor Claude Coppieters en de Italiaan Francesco Italia

    Sauvenière (Gembloux) kreeg Jacques Martin na 105km afgelegd in 2.50’ als winnaar. De tweede Marcel Louyet volgde op 1’ en volgde de 3e Marcel Pauwels op 1’30”.

    Te Stasegem werd de 5e proef voor de West Vlaamse trofee betwist. De goede vlucht bestond uit Lieven Malfait en Alain De Saever die na 128km afgelegd in 3.03’ in deze volgorde over de streep reden. Oost-Vlaming Pol Lannoo eigende zich op 15” de 3e plaats toe, dit ten nadele van Georges Windels, Norbert Lesage en de rest van de 37 deelnemers.

    Het podium te Wolvertem bestond na 108km uit, 1.Alex Robberecht, 2.Omer Claes en 3.Ludo Peeters.

    11-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Raymond Poulidor

    In Frankrijk werden twee criteriums betwist. La Souterraine kreeg na 110km Raymond Poulidor als winnaar die er 2.40’13” over deed. Op 6” volgde Bernard Labourdette die Jean- Jacques Fussien naar plaats 3 verwees. Daarna werd er een ploegentijdrit betwist en werd Bic winnaar.

    Cyrille Guimard was de beste te Ergue-Gaberic voor Maurice Le Guilloux en Bernard Thévenet.

    In Nederland werd er gekoerst in het Zeeuwse Hansweert, dorp in de gemeente Kruiningen en stonden 53 renners aan de start. Wat het aantal toeschouwers betreft zouden er 5000 langs het parcours gestaan hebben. Eerste aanvallers waren Cees Bal en Gerard Vianen die reeds na 5km wegreden, namen 30” voorsprong maar moest Vianen met pech afstappen en liet Bal zich inlopen. Het drietal, Duyndam, De Wit en Harings hebben ook een tijd voorop gereden maar werden onder druk van vooral Priem,Bal en Benjamins opnieuw bijgehaald. Met 43 reed men naar de aankomst waar onze landgenoot Eddy Peelman iedereen te vlug af was. Plaats 2-3&4 waren voor Harm Ottenbros, Cees Priem en Jan Serpenti. Voor de verdere plaatsen hebben de renners in overleg met de jury de top 30 samengesteld en werd enkel plaats 23 niet ingevuld. Van Belgische zijde werden vier renners geplaatst: 5.Roger Rosiers, 6.Alfons De Bal, 22.Ludo Delcroix, 24.Frans Verhaegen.

    De wedstrijd voor liefhebbers werd gewonnen door Wim de Waal voor Henk Stander en Toine van den Bunder.

    11-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Julien Van Lint

    Voor de 21e Haspengouwse Pijl kwamen 55 renners afgezakt naar Cras-Avernas en mochten 192km afleggen. Reeds direct na de start ging Alfons Leenen op stap en kreeg het gezelschap van Gilbert Wuytack maar verder dan enkele kilometers hielde zij het niet vol. Aan km 22 ging Leenen nogmaals nu met Van Gossum en vander Leeuw (Ned) en was aan km 38 alles opnieuw samen. Te Rotheux-Rimière na 42km wedstrijd was het Roger Volkaert die alleen wegreed en had aan het keerpunt te Remouchamps 2’45” voorsprong en hield het vol tot Seny km 93. De beslissing viel te Hannut, eerst ging Houbrechts met Wright (Gb) en kwamen Van Lint, Van Rijmenant en Vanconingsloo aansluiten. Op enkele kilometers van het einde heeft Julien Van Lint een kleine voorsprong genomen en hield aan de streep 17” over op Georges Vanconingsloo, Tony Houbrechts, Fernand Van Rijmenant en Michaël Wright. Een volgend groepje mocht voor plaats 6 spurten, hiervan was Eddy Vertstraeten sneller dan Wim Schepers (Ned), Jos Van Olmen, Theo vander Leeuw (Ned), Roger Verschaeve en Ferdinand Bracke. Van de groep was op 1’ Raymond Steegmans de snelste.

    Ook de liefhebbers waren te Cras-Avernas van de partij. Er werd met 71 gestart om 110km te koersen. Na 2.39’ wedstrijd werd er met 5 voor de zege gespurt. Raymond Vanstraelen haalde het voor Joseph Hensen Gustaaf Verboven, Ludo Noels en Hugo Gevers. 10” later werd er met vijf voor de zesde plaats gespurt, Ward Pels was daarvoor sneller dan, Richard Lagasse, Rik Leysen, Leonard Engelen, Jean Lindekens en Pierre Herbillion. Voor plaats 12 op 1’30” was “Joske” Vandermeulen de snelste.

    De Omloop van Oost-Vlaanderen te Ertvelde mocht 75 renners een rugnummer geven. Al was de publieke belangstelling groot het wedstrijdverloop was niet in evenredigheid. Pas na 42km kwam een eerste ontsnapping op gang, een drietal David, Vantieghem en Abbeloos die het echter 100km volhielden. De 13 plaatselijke ronden werd met een compacte groep aangevangen. Hieruit reed een negental weg en plaatste Godefroot even voor de aankomstlijn voor aanvang van de laatste ronde zijn demarrage. Walter hield stand en won met 10” voor Frans Van Looy, Freddy Maertens, Frans Verbeeck, Marc Demeyer, Hervé Vermeeren, Leopold Vanden Neste, Ronald Dewitte en Théo Fierens. De groepsspurt op 30” werd gewonnen door Willy Planckaert voor Richard Bukacki (Ned), Lucien Zelck, Herman Vrijders, Daniël Verplancke, Walter Planckaert e.a.

    In Ertvelde reden de liefhebbers een afwachtingswedstrijd en mocht Karel Sels na 70km de zegebloemen in ontvangst nemen. De Brit Terry Carroll werd er tweede voor J. De Baedts.

    11-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijd

    .
    Vicente Lopez-Carril

    Op de laatste dag van de Vuelta a los Valles Mineros werd de rit van Mieres naar de Col Pajares gewonnen door Vicente Lopez-Carril. Daarna was er te Mieres nog een criterium en ging de zege naar Agustin Tamames. Er werd een klassement opgemaakt van beide ritten en werd Lopez-Carril winnaar. Deze heeft in de eindstand 1’34” voorsprong op Damaso Torrès, 2’10” op Luis Abilleira, volgt Pedro Torrès op 2’12” en als vijfde heeft Antonio Martos 2’14” achterstand.

    10-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Georges Pintens

    In eigen land was er te Ganshoren de Omloop van West-Brabant en werd er ook te Noorderwijk gekoerst.

    Met 85 stond men te Ganshoren aan de start en moest er 180km worden afgelegd. Nog voor men aan de 10e km was trok Emile Bodart ten aanval en kreeg het gezelschap van de Goldor-renners, Dieudonné Depireux en Luc Van Den Daele. Na 50km hadden deze drie reeds een voorsprong van 3’40 en is hun maximum voorsprong 5’40” geweest. Maar door toedoen van Godefroot en zijn Flandria-maats werden de koplopers ingelopen. Dan is het dat eerst Vanderslagmolen en vervolgens Pintens en Delchambre de finale inzetten,die in het voordeel van Georges is uitgedraaid. Georges Pintens won met 5” op Ronald Dewitte, Emile Bodart en Bernard Delchambre. Op 15” werd er voor plaats 5 gespurt en was Martin Vanden Bossche sneller dan Ronny Van Marcke, Paul Aerts en Willy Van Malderghem. Op 21” won Georges Vanconingsloo de groepsspurt voor de negende plaats en werd Jos Schoeters 10e.

    Te Noorderwijk werd eerst een grote ronde van 98km afgewerkt. Toen men terug in Noorderwijk kwam begonnen Barras en Collaer met 30” voorsprong aan de 3 lokale ronden van 12km. Het is pas nadat de leiders tot bijna 2’ waren uitgelopen dat er werd gereageerd in het peloton. Wel verwachtte het publiek zich nog aan een terugkeer van de plaatselijke renner Louis Verreydt maar deze hield zich aan de ploeggeest. In de spurt was Georges Barras 1 lengte sneller dan Paul Collaer. Op 45” werd Roger Loysch derde en was Willy Planckaert voor plaats 4 de snelste van de groep voor, Roger Rosiers, Louis Verreydt, Bernard Bourguignon, Georges Cales van Zonhoven, Ludo Van Staeyen en sluit Frans Verhaegen de top10.

    10-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Luis Ocana

    In Frankrijk won Luis Ocana de “Polymultipliée” een wedstrijd over 155km. In ieder van de 23 ronden moest men een col 600meter beklimmen met een stijgingspercentage van 14%. Van de 43 renners die vertrokken namen na 10km Ocana, Martelozzo en Riotte reeds afscheid van de anderen. Eerst moest Riotte met mechanisch defect afhaken en was na 60km Martelozzo zijn pijp uit. Luis bleef dapper voortdoen en begon met 4’35” aan de laatste ronde, nam het wat rustiger op en won met 3’13” op Joop Zoetemelk en Cyrille Guimard. Verder bestond de top5 uit op 4. Bernard Thévenet 3’15” en Claude Tollet op 3’25”. Onze landgenoot Lucien Van Impe werd 7e op 4’07” met in zijn spoor Pierre Martelozzo.

    Nog in Frankrijk won Raymond Poulidor een criterium over 83km te St. Macaire-en-Mauges voor Jean- Jacques Fussien en Daniel Leveau.

    De in België geboren Nederlander Jos van Beers was na 100km wedstrijd in het Nederlandse Maarheze sneller dan Harry van Leeuwen, Wim Kelleneers, Jan Serpenti, Ben Janbroers, Jan Krekels, Harm Ottenbros, Cees Koeken, Ger Harings en op 10 Cees Zoontjens, allen Nederlanders.

    Daags na de Giro heeft Marino Basso te Castelfranco na 100km onze landgenoten Patrick Sercu en Eddy Merckx afgetroefd.

    10-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Rudy Rijpens

    Te Aartselaar heeft Dijlespurter Rudy Rijpens uit Reet er nog maar een overwinning bij gedaan. Na 100km die hij aflegde in 2.32’ volgden achter hem, Leo Huysmans, René Dillen, Karel Andries, Eddy Geens, Eddy Cools e.a.

    Daknam kreeg 30 renners aan de start en mocht reeds na 80km Johny Vanderveken de zegebloemen in ontvangst nemen. Op 50” werd Guido Bellens 2e door de spurt te winnen voor, Walter Dingemans, Aimé Van Avermaet en Alex Robberecht.

    Denderleeuw kreeg na 102km Frans Assez als winnaar hij legde de 102km af in 2.23’. Mochten mee op het podium, op 2 William Meganck en Marcel Vanderslagmolen, jongere broer van prof Marcel.

    De snelle Jos Gijsemans behaalde te Deurne-Diest zijn 4e seizoenszege, dit ten nadele van de plaatselijke renner Gustaaf Verboven de Nederlanders Johan Frissen en Antoon Damen. Op 5 volgde Gommaar Van Calster met in zijn spoor André Corthout, Raymond Vanstraelen, Martin Bierbeek, Michel Everaerts, Theo De Busscher en een groep van 23 renners die gelijk geplaatst werden op de elfde plaats.

    Geluwe moest maar 21 rugnummers uitdelen, en werd er 120km gekoerst. Bertil Cael kwam met 20” voorsprong over de streep. Het was Luc Leman die plaats 2 veroverde voor Raoul Lecluyse, Gerrie Van Daele, Patrick Salome e.a.

    Ook Hawy-Soumagne kreeg niet veel renners aan de start met 23 is men er vertrokken om 107km te koersen. Het werd een vijfde zege voor Joseph Borguet die 2’20” voorsprong had op Hubert Meeuwissen en volgden dan twee Nederlanders, H. Deboer en H. Klein e.a.

    Hekelgem mocht de zegebloemen geven aan de Spanjaard Manuel Santos-Castillo die de 120km aflegde in 2.56’. Hier waren plaats 2&3 voor Bernard Draux en Johan Van Nuffel.

    Eversl-Heusden kreeg 31 renners aan de start die verdeeld over 2 ronden 110km mochten afleggen. Reeds na 5km viel het deelnemersveld in twee en groep twee zou niet meer aansluiten. Een eerste prik gaf de latere winnaar André Delcroix aan km 70 en reed een 5tal kilometers alleen aan de leiding. Zijn beslissende jump werd op 5km van de meet geplaatst en hield 20” over op Hubert Janssens en Paul Wellens. Als 4e op 40” volgde Richard Lagosse. De groepsspurt op 1’ werd gewonnen door Leonard Engelen voor Gaston Louwet e.a.

    Te Hoepertingen moesten de 52 renners 6 ronden afleggen van ongeveer 19km afleggen om aan 117km te geraken. De wedstrijd werd door enkele valpartijen ontsierd en moest Ludo Palmers door stuurbreuk de strijd staken. Op 30km van het einde reed een kopgroep van 8 weg en hebben op 10km van het einde een zevental tevergeefs gepoogd nog aan te sluiten. In de spurt was Romain Bellis de snelste voor Roger Loysch, Paul Vanelderen, Jacques Mean, Nico Koot (Ned), Guido Cuypers, Jacky Frijns en Jozef Salon.

    Leglise mocht 31 rugnummers uitdelen en de renners hadden 97km voor de boeg. Jean-Pierre Dartet klaarde de klus in 2.35’. Op 15” werd Serge Bourgeois tweede voor Robert Michot.

    Lovendegem mocht de zegebloemen aan Marcel Hinion geven, plaats 2&3 waren voor Antoine De Meyer en Marc De Poorter.

    Marke kreeg na 105km afgelegd in 2.36’ Erik Rosseel als winnaar. Op 10” werd er voor plaats twee gespurt. Paul Van Nieuwenhuyse haalde het voor Gerrit De Clercq, Frans Lambert e.a.

    Mol-Wezel kreeg 42 renners aan de start en was na 130km Florimond Van Hooydonck de snelste voor Theo Dockx, Frans Van Beeck, Michel Van Hoof en Willy Baeten. Voor plaats 6 op 30” was Karel Sels sneller dan André Verbraecken, Mark Peeters e.a.

    Muizen: 1.Eddy Nijs de 105km in 2.45’, op 2 volgde Eric Van Lent zijn ploegmaat bij de Dijlespurters en was Leo Verboven derde.

    Toen Omer Meeus na de wedstrijd te Muizen de prijs voor de tiende plaats in ontvangst kwam nemen, vertelde hij ons, dat hij eigenlijk gekomen was voor een paar trofeepunten. Op dat ogenblik deelde Hendrik De Vis, de secretaris van "Vlug en Vrij" Muizen Omer mede, dat hij met één punt voorsprong winnaar was geworden van een prachtige luchter. Omer schrok even en hij was nog meer verwonderd toen hij het prachtige stuk (waarde drieduizend fr) voor ogen zag.
    Het was een milde troost voor Meeus, die in Muizen een grote wedstrijd heeft gereden. Gedurende twintig kilometer heeft hij in een zeer hoog tempo afgescheiden aan de leiding gereden. Toen Omer zich liet bijbenen waren we verrast. Er waren bij hem nochtans geen tekens van vermoeidheid waar te nemen. Maar hij vreesde de afstand. Op het ogenblik dat hij werd opgeslorpt, begin Omer een onbegrijpelijke fout. Hij liet zich onmiddellijk naar achteren van de groep zakken en op dat ogenblik had de beslissende ontsnapping plaats. Omer kreeg een les, zoals reeds zovele jonge renners er één hebben gekregen.
    Eddy Nijs had klaar gezien toen Scheers aan de haal ging. Hij aarzelde geen ogenblik om mee te wippen om na een eerder ontmoedigde seizoeninzet zijn eerste zege te bewerken. We moeten Eddy Nijs bewonderen en ook burgemeester Ribbens was vooral erg opgetogen met de overwinning van zijn gemeentebediende. Eddy Nijs is iedere dag werkzaam en pas na vijf uur kan hij oefenen.
    Nu wanneer de dagen het langst zijn, kan hij iedere avond een viertal uren oefenen en hiervan plukt Eddy de vruchten.

    Neder-over-Heembeek waar men met 34 de start nam kreeg Eddy Van Hoof uit Leest als winnaar. Hij legde de 110km af in 2.51’. Verder bestond de top5 uit, 2.Jos vandermeulen Rudy Brusselmans, Jean-Pierre Nicolas, Marcel Pauwels en Jean Cleppe. Voor Jean-Pierre Sterckx was er een 9e plaats.

    Te Oostnieuwkerke mocht Dirk Ongenae na 100km de zegebloemen in ontvangst nemen. Plaats 2 was voor Gilbert Eeckhout dan volgden, Willy Vandemoortel, Eddy Ronquetti, Marc Renier e.a.

    Rumes kreeg Jean-Pierre baert als winnaar en volgde Eddy Vantieghem op 10”. Plaats drie op 20” ging nar Albert Decuyper.

    Marcel Laurens uit Heist o/d Berg deed te Schepdaal waar men met 44 aan de start stond er nog eentje bij. Na 112km afgelegd in 2.48’ versloeg hij Vilvoordenaar Luc D’Hoeckers, Etienne Vandenhauwe, Jean Vanderstappen, Maurice Deneef e.a.

    Walhain-St. Paul mocht 48 renners laten starten en was na 100km Freddy Libouton sneller dan Jacques Martin, Francis Deminne, Pierre Deconinck, Jean-Pierre Mathieu, Willy Kumps e.a.

    Slechts 18 renners aan de start te Wortegem-Petegem om 112km te koersen. Yvan Ronsse versloeg in een spurt met twee Franky De Gendt. Op liefst 4’30” won marc Steels de spurt voor plaats drie voor Eddy Furnière, Dirk Goethijn e.a.

    10-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Nederland werden vandaag twee provinciale kampioenschappen afgewerkt.

    Te Oudenbosch vond dat van Noord-Brabant plaats. Na 124km was Wil van Helvoirt kampioen. Ereplaatsen waren voor Frits Pirard en Henk Mutsaars.

    In Rotterdam werd dat van Zuid-Holland betwist over 122km. Het was Gerrie Saint Nicolaas met een tijd van 2.59’07” die kampioen werd. Jan De Groot en Wim Liebrechts werden 2&3.

    In Italië streden de liefhebbers te Sorrento voor de nationale trui. Na 144,3km mocht na 3.47’ wedstrijd Bruno Vicino de begeerde trui aantrekken. Met hem stonden op het podium, Gaetano Baronchelli die op 1” volgde en Cesare Sartini. Groot favoriet Gianbattista Baronchelli werd pas 14eop 11”.

    10-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste- BK te Oostende

    .
    De kampioenen
    In de achtervolging heeft Ferdinand Bracke de finale gewonnen met een tijd van 6’19”5 tegenover 6’24”5 voor Dirk Baert.

    De 1/2 fond werd gewonnen door groot favoriet Theo Verschueren die de 49,950meter aflegde n 55’52”. Tweede werd Romain De Loof op 1 ronde en 110meter. De derde renner Leo Proost gaf op.

    Bij de liefhebbers werd Herman Van Gansen kampioen achtervolging. Hij versloeg met een tijd van 5’25 Jean Lindekens die 5’27”1 reed over de 4.050meter.

    Voor plaats 3 haalde Etienne Vander Helst 5’32”5 het van Leon Daelemans 5’33”9.

    Snelheid liefhebbers werd gewonnen door Raf Constant voor Robert Maveau en Henri Wats, Manu Snellinx is niet vertrokken.

    Uitslagen van de juniors:

    Sprint: 1.Jean-Marie Spect, 2.Roger Cuypers, 3.Hugo Maréchal en 4.Noël Dejonckheere.

    Achtervolging: 1.Jean-Luc Vandenbroucke, 2.Ludo Loos (ingelopen), 3.Guido Van Landeghem en 4.Van Camp.

    Puntenkoers over 20 ronden met twee klassementen: 1.Noël Dejonckheere 10p., 2.Roger Cuypers 9p., 3.Guido Van Landeghem 6p., 4.Hugo Marechal 3p., 5.jan Calcoen en Mario Tummeleer 2p. en op 7. Jean-Marie Spect 1punt.

    10-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Eddy Ronquetti

    Belsele kreeg na 110km afgelegd in 2.48’ Paul Teugels als winnaar, hij had 10” voorsprong op Paul Van Haudt en Franky Franssen.

    Blegny-Trembleur waar 50 renners zich lieten inschrijven voor 100km mocht na 2.30’ wedstrijd Georges Bortels de zegebloemen in ontvangst nemen. Hij versloeg drie medevluchters in deze volgorde Rudy Rijpens, Jacques Mean en Alain Kaye. Op 30” was Benny Schepmans de snelste van de groep voor Hugo Gevers, Gustaaf Put e.a.

    Bornem mocht 60 rugnummers uitdelen en de renners moesten 107km afleggen. Dit deed Rudy Brusselmans in 2.38’. Na hem volgden François Van Beeck, Louis van Rompaey, Freddy Coeck, Manuel Santos-Castillo (Sp), Alex Van Linden, Leon Badts, Ludo Peeters e.a.

    Te Bottelare waar 37 renners aan de start kwamen werd het een 2e seizoenszege voor Eric Vande Wiele, die na 110km afgelegd in 2.45’ Jean-Paul Spileers, Alain Desaever, Lucien Tavernier, Gerrit De Clercq e.a. achter zich liet

    Van de 63 renners aan de start te Erembodegem-Terjoden was na 100km Jos Van Ransbeeck de snelste voor Arthur Rooms, Torben Kofod (Den), Louis Marievoet, Benny Paulissen, Freddy Misotten e.a.

    Falisolle dat 57 renners aan de start kreeg had na 104km Jacques Martin een voorsprong van 2’ op Francis Deminne Jean-Pierre Schelfout, Christian Moreau, Roger Vanderavero en Jean-Pierre Vanmolencot. Een volgend groepje kwam 5’20” later over de meet en hiervan was Roland Hellebaut de snelste voor plaats 7.

    Harelbeke kreeg na 99km Lieven Malfait als winnaar hij had 15” voorsprong op Eddy Vantieghem en volgde Paul Huvaere als 3e op 1’.

    Zijn derde seizoenzege behaalde Eddy Ronquetti te Koekelare waar hij 25 tegenstrevers aan de start kreeg. Alhoewel Eddy zeer snel is aan de meet kwam hij met 20” voorsprong toe. Voor plaats 2 was Eddy Vanhaerens sneller dan Norbert Lesage, Ronald Rosseel, Raf Coene e.a.

    Voor de Sterrit te Lommel-Kolonie kwamen maar liefst 122 renners afgezakt, waarvan 59 Nederlanders, een paar Duitser en een Oostenrijker. De plaatselijke renner Albert Segers waagde reeds in de 1e ronde een uitloper, maar werd in de 2e opnieuw bijgebeend. Ook een achttal dat in de 4e ronde wegreed en tot 35” uitliep werden in de 6e ronde opnieuw gegrepen. Na nog een tevergeefse poging van een negental, viel in de 10e ronde de beslissing het was de Nederlander van Katwijk die de aanzet gaf en werd er met 10 voor de zege gespurt. Marcel Laurens haalde het voor Frans Tilburgs, Alfons van Katwijk (Ned), Raymond Vanstraelen, André Verbraeken, Willy Govaerts, H.Thys, Leonard Engelen, L.Taskin en André Delcroix.

    André Liekens was de beste te Mortsel waar men met 63 is gestart. Na 105km die hij aflegde in 2.32’ versloeg hij zijn medevluchter de Nederlander Piet Dejong. Op 50meter volgde Marc Verbeeck, Theo Hermans e.a.

    Nazareth kreeg Romain Vercauter na 104km als winnaar, plaats 2 was voor Paul Vannieuwenhuyse. 3 X

    Peruwelz waar 35 renners de start namen mocht na 108km Marcel Loyet de zegebloemen in ontvangt nemen. Zij die geklopt werden in de spurt zijn, Yvan Raeydts, Lucien prayye, Jean-Marie Slagmulders, G. Goetyn, Abel Holvoet en Christian Despierre.

    Slechts 19 renners aan de start te Roeselare, na 88km afgelegd in 2.13’ had Marc Renier 12” voorsprong op Serge Vandaele. Voor plaats 3 op 1’15” Jackie Vercaemer sneller dan Florent Deleersnijder, Luc Catry, Carlos Cuyle e.a.

    Met 27 renners was Tienen ook maar matig bediend en moesten wel 154km afleggen. Na 3.55’ wedstrijd was Jean-Marie Coenen een halve lengte sneller dan Willem Peeters, verder volgden, Emiel Gijsemans, Jan Van Derstappen, Joseph Borguet en Guy Minsart. Op 4’ won Gommaar Van Calster de spurt voor plaats 7 voor Hugo Serin, Jean-Claude Van Hoof e.a.

    Het criterium van Ursel kreeg na 66km Daniël Deschrooder als winnaar voor Eddy Cnockaert en Eric Serlet.

    Slechts 25 renners aan de start te Wervik die 105km mochten afleggen. Ronny De Meyeredie solo over de meet kwam had daarvoor 2.35’ nodig. Op 1’ volgde Pierre Sonnet en Roger Bollaert. 20” later was Bertil Cael sneller dan Marc Deseyne e.a. voor de 4e plaats.

    09-06-2013 om 21:53 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Marino Basso wint eindelijk zijn rit

    Na de laatste rit in de Giro, Auronzo-Trieste is het bijna tot een handgemeen gekomen tussen Basso en Karstens. Dat de trui van wereldkampioen moeilijk om dragen is, heeft ook Marino Basso moeten ondervinden. Negentien dagen heeft men moeten wachten op een succes voor de wereldkampioen. Te Trieste heeft Basso gewonnen. Dat het niet tot een massale valpartij is gekomen in de spurt mocht een wonder worden genoemd. Eerst deden Basso’s ploegmaats de deur voor iedereen dicht en toen de wereldkampioen van vrij ver aan de leiding ging fietsen dwong hij de sterk terugkerende Karstens tot een acrobatentoer zoals alleen de Nederlander er een kan opbrengen. Na Marino Basso werd Patrick Sercu tweede voor Rik Van Linden, Pietro Gambarotto, Gianni Motta, Gerben Karstens, Frans Mintjens Marcello Osler en is met Marcello Osler de top10 volledig. 113 renners hebben de Giro uitgereden, vandaag is Franco Bitossi niet meer van start gegaan.

    In de eindstand heeft Eddy Merckx 7’42” voorsprong op Felice Gimondi, 10’20” op Giovanni Battaglin, op 15’51” volgt José Pesarrodona en is op 19’11” Santiago Lazcano vijfde. Met zijn 11e plaats op 31’28” is Roger De Vlaeminck onze tweede landgenoot, in het puntenclassement werd hij tweede achter Eddy Merckx 237punten. Bij de teams is Molteni de beste en heeft José-Manuel Fuente de bergprijs op zak.
    .
    Eindwinnaar Eddy Merckx

    09-06-2013 om 07:23 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijd

    Agustin Tamames won de tweede rit in de Vuelta a los Valles Mineros. Te Mieres werd er 137km gekoerst en won na 3.45’56” Tamames voor Javier Elorriaga en José- Luis Abilleira.

    09-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy Teirlinck

    De 35 renners die de start namen aan de 11e Polderpijl te Berendrecht hebben de 3 grote ronden over Stabroek, Hoevenen en Zandvliet als toeristen afgelegd. In de elf plaatselijke ronden is er dan toch wat gekoerst. Er ontstond een kopgroep van negen, waarvan er enkele een poging waagden om alleen voorop te geraken. In de spurt van de negen liet Ludo Vander Linden zich verrassend kloppen door Jos Van Olmen, en werden de Nederlanders Cees Koeken en Gert Harings 3&4. Verder volgden, Roger Rosiers, Ludo Delcroix, Willy In’t Ven, Willy Scheers en Guido Van Sweefelt. Van de groep die op 5’ was gefietst won de Nederland Henk Benjamins de spurt voor plaats 10.

    Liedekerke waar 125 renners de start namen, kreeg een tweestrijd tussen de streekrenners Teirlinck en Van Impe. Deze laatse trok van bij de start ten aanval kreeg na 8km het gezelschap van 24 anderen, zij hielden het tot aan km 50 vol. Na een poging door Vanderslagmolen was het opnieuw Lucien die ten aanval trok.Bij hem kwamen Teirlinck, Maertens en Verreydt, later ook Verplancke, Pollentier, Goossens, De Brauwere, Van Neste, Hooyberghs, Hendrickx, Willekens en Bukacki. Dit was de aanloop naar de beslissende ontsnapping. Op 2 plaatselijke ronden van het einde ging Maertens, na Teirlinck kwamen ook Hooyberghs en Bukacki aansluiten. In de laatste kilometer liet Willy Teirlinck de anderen achter en won met kleine voorsprong op Lucien De Brauwere, en versloeg Freddy Maertens 20” na de winnaar Raf Hooyberghs. Voor plaats 4 op 40” was de Nederlander Richard Bukacki sneller dan Lucien Willekens, Gérard Hendrickx, Daniel Verplancke, Louis Verreydt, Willy Van Neste en Eddy Goossens. Op 4’ mocht de groep voor plaats 12 spurten en was Willy Abbeloos sneller dan Herman Vanspringel e.a.

    09-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Piet van Katwijk

    De Nederlanders hebben zich niet laten verrassen in de laatste rit van de Milk Race. Het werd een zevende ritoverwinning voor hen, nu was Jo De Boer aan het feest voor eindwinnaar Piet van Katwijk en de Tsjech Jindrich Marek.

    In de eindstand heeft Piet van Katwijk (ook winnaar van het puntenklassement en de combiné) een voorsprong van 1’45” op de Zweed Bernt Johansson en volgt Fedor den Hertog op 6’03”. Het ploegenklassement was voor Zweden dat Nederland vooraf ging. De Zweed Roine Gronlund was de beste klimmer.

    In Nederland werden vijf provinciale kampioenschappen betwist. Voor Noord Holland was dat te Midden-Beemster, waar na 121,6km Jos Kieftenburg het haalde voor Dick Groen en Co Hoogedoorn.

    In Friesland te Wanswerd werd Rinze Bruinsma de nieuwe kampioen voor Emi Nieuwenhuis en Henk Hofstede.

    Dat van Gelderland vond plaats te Neede, na 124,2km mocht Dries van Wijhe de kampioenentrui antrekken. Stonden mee op het podium, Nidi den Hertog en John Cornelissen.

    Te Wedde vond het kampioenschap van Groningen plaats, hier werd Jan Poelman kampioen voor Frits Schür en Be Duit.

    En tenslotte werd te Enschede het kampioenschap van Overijssel betwist. Kampioen werd Henk Poppe voor Alfons Veelers en Jan Hup.

    09-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!