Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    16-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In de tweede rit van de G.P. Tribune in Oost-Duitsland werd na 128km de Oost-Duitser Michael Milde winnaar met 9” voor zijn landgenoten Lothar Grüner, Horst Wagner op 12”, Wolfgang Lötz 14” en Günter Bertram op 16”.

    De tweede rit in de Ronde van Oostenrijk Linz-St.Wolfgang werd na 136km gewonnen door de Oostenrijker Ludwig Kretz die 26” voorsprong had op de Rus Trifonov en volgde als 3e op 1’23”nog een Rus Evgenij Gorelov. De ritwinnaar is ook de nieuwe leider.

    In Nederland werd te Mierlo de 18e Kersenronde betwist, waarin Frits Sluper pechvogel van de dag werd. Hij kwam zwaar ten val brak opnieuw zijn sleutelbeen, welke hij ook in de Olympia’s Ronde had gebroken, en hield er nu ook een hersenschudding aan over. Met 13 reed men naar de aankomstlijn en plaatste op 500meter van het einde Henk Mutsaars nog een demarrage. Het was Knetemann die met van Helvoirt in het wiel de spurt begon. Wil van Helvoirt haalde het voor Herman Snoeyink, Harry Lunenburg, Jan Overweg, Wil de Louw, W Bellemakers, W. Gomes, Henk Smits, Jan Adriaans, Co Hoogedoorn, Henk Mutsaars,Gerrie Knetemann en H. Hamers,

    In de Baby Giro werden twee ritten afgewerkt, een rit in lijn en een tijdrit.

    De rit in lijn was 124km lang en werd verreden tussen Montevarchi en Pescia. Winst was er voor Benedetti die met 2” voorsprong won op zijn landgenoten Francesco Conti en 11” op Bruno Vicino. Onze landgenoot Karel Rottiers werd 9e.

    De tijdrit over 24km tussen Pescia en Montecatini Terme werd gewonnen door Giampaolo Flamini met een tijd van 32’42”9. Plaats 2 was voor Sergio Parsani op 2” en volgde Claudio Torelli als derde op 20”. Met zijn 10e plaats op 53”3 is Willy Govaerts onze eerste landgenoot. Annibale De Faveri die 4e werd in de rit in lijn en 9e in de tijdrit is de nieuwe leider.

    16-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Balen-Nete kreeg 38 renners aan de start. Na 110km afgelegd in 2.45’ won hij voor Maichel Van Hoof en Frans Tilburgs.

    Comines/Komen kreeg slechts 19 renners aan de start, waarvan na 105km afgelegd in 2.38’ Geert Malfait de beste was. De vier renners die hij in de spurt het nakijken gaf waren, Norbert Lesage, Ronnu Vande Kendelaere, Ronny De Meyere en Norbert Dujardin. Voor plaats 6 op 3’40” was Hugo Rijckaert sneller dan, Ronald Rosseel, Lieven Muyle, Willy Vande Moortele e.a.

    Diepenbeek mocht 49 rugnummers uitdelen en werd in 14 ronden 110km overbrugd. De wedstrijd werd gekenmerkt door een groot aantal ontsnappingen. Vier ronden voor het einde viel de beslissing toen zes renners wegreden. Voor René Wuyckens werd het een eerste zege bij de liefhebbers. Verder volgden, Jacky Frijns, Albert Segers, Jean Lindekens, Gaston Swijsen en René Vrancken. Voor plaats 7 op 2’45” was Joseph Civatone (It) de snelste voor Paul Van Elderen, Ward Pels e.a.

    Edegem kreeg Leo Huysmans als winnaar die de 95km heeft afgehaspeld in 2.25’. Plaats 2&3 op 2’ waren voor Eddy Cap en Joseph Remes.

    Na Yvan Van de Steen werden te Erembodegem Benoni Michiels en Louis Marievoet twee en drie. De 92km werden in 2.23’ afgelegd.

    Kamiel D’Hooghe, Etienne Bundervoet en Martin De Clercq zette te Ertvelde-Rieme de wedstrijd naar hun hand. Na een lekke band van Martin De Clercq ging D’Hooghe alleen in het offensief en haalde het met een voorsprong van 40” op zijn twee vluchtgenoten. Etienne Bundervoet werd 2e en de onfortuinlijke Martin De Clercq derde. Op 50” werd Marc Stofferis 4e en Alex Claeys 5e.

    Esplechin kreeg Gérard Braillon na 105km als winnaar die in een spurt met twee het haalde van Christian Lecluyse. Op 13” werd Claude Coppieters derde.

    Het podium te Huissignies bestond uit: 1.Christian Dubois, 2.Joël Chanoine en 3. De Italiaan Fransesco Italia. De 105km werden afgelegd in 2.29’.

    Van de 51 renners aan de start te Koningshooikt was na 108km de Nederlander Ad Dekkers de snelste voor Alfons Van Camp, Willy Baeten, Hans Hellemons, Louis Van Rompaeye, Martin Bierebeek e.a.

    Te Michelbeke kreeg de winnaar Rudy Bauwens, Eddy Furnière en Jules De Waele na 100km mee op het podium.

    De Luxemburger Lucien Didier kwam te Montegnée waar men met 38 aan de start stond winnen voor de Nederlanders Bennie Ceulen en Cor Boersma. Op plaats 4 volgde op 1’15” de Duitser Jos Guerlich en werd op 2’20” Georges Bortels vijfde.

    Te Binderveld-Nieuwerkerken werd het eerste luik van een tweedaagse verreden en kwamen 38 renners opdagen. In de 7e ronde viel de beslissing toen een zestal wegeed waarvan er 4 voor de zege mochten spurten. Staf Verboven haalde het voor Raymond Vanstraelen, André Verbraeken en Raymond Nelissen. Op 15” volggde Leonard Engelen met in zijn wiel de Nederlander Mathieu Buckx. Op 20” won Ludo Poels de spurt voor plaats 7.

    Zijn vijfde overwinning behaalde Eddy Ronquetti te Oostende waar hij na 100km sneller was dan Eric Delanghe. Op 1’05” werd Dirk Vandenberghe derde.

    Ottignies kreeg 49 renners aan de start die 108km mochten afleggen. Ward Bogaerts deed dat in 2.40’ voor Jean-Pierre Schelfhout, Karel Vandenbroeck, Lambert Seghers e.a.

    In Rekkem hebben 21 renners de start genomen die 108km mochten koersen. Na 2.50’ had Marc Renier een voorsprong van 10” op Roger Boelaert en Johny Verhaeghe. Luc Leman als 4e volgde op 30”, ook de 5e Luc Demets kwam alleen over de meet hij volgde op 35”. Voor plaats 6 op 55” liet Eric Rosseel zijn metgezel Jean-Pierre De Stadsbader achter zich. Op 3’20” was Valère Vande Casteele voor plats acht de snelste.

    Sint-Katharina-Lombeek kreeg de Spanjaard Manuel Santos Castillo na 130km als winnaar die zijn 3e seizoenszege boekte. Plaats 2&3 waren voor Ludo Peeters en Adrien Deleeuw.

    16-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ardense Pijl - liefhebbers

    .
    Malfait en Noels

    In de Ardense Pijl voor liefhebbers is Ludo Noels er net niet in geslaagd zijn laatste wedstrijd bij de liefhebbers te winnen. Nochtans heeft Ludo er alles aan gedaan om te winnen. Nadat hij er in geslaagd was een selecte kopgroep uit zijn wiel te ranselen, moest hij er in berusten dat twee kleppers in zijn spoor bleven, de eeuwige liefhebber Theo Dockx (9/3/’45) en de jeugdige Lieven Malfait (18/6/’52). Deze laatste bleef steeds rustig in het wiel van Dockx of Noels, hoe fel die twee om beurten ook probeerden weg te geraken. Vooral op de Rosiers en de Anette et Lubin, twee hellingen die in de laatste 20km moesten beklommen worden, maakte hij al een even grote indruk als Noels. Wel tien keer probeerde Ludo weg te geraken, maar geen enkele keer reageerde Malfait en wachte telkens tot Dockx het gat dichtte. Op de erge steile klim naar de aankomst sloeg Lieven Malfait toe en had in een wip bijna 30” voorsprong, waarvan hij er 17” overhield op Ludo Noels en Theo Dockx. Op 1’50” was André Coppers voor plaats 4 sneller dan Willem Peeters. Op 1’50 werd Hilaire De Cocker 6e. Op 7 Carlos Cuyle op 7’56”, 8. Jean-Pierre Spileers op 8’43” met in zijn wiel, Alain Kaye, Jacques Martin Jean Vander Stappen en Jacques Mean die 12e werd. Op 9’40 werd Bertil Cael 13e voor Jos Jacobs. Verder in de top20, op 15 Dirk Ongenae die op 16’30” volgde, Francis Deminne, Paul Wellens, Raf Coene, Paul Lannoo en Michel Leclercq.

    16-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Frankrijk te Wattrelos was na 150km afgelegd in 4.01’ de Fransman Alain Santy sneller dan onze twee landgenoten, Ronny De Bisschop en Georges Barras.

    De nacht van Mill in Nederland was Leo Duyndam 18 punten achter de derny verrassend de betere van onze landgenoot Theo Verschueren 17p. Op plaats 3 eindigde Cees Priem 14p. Verder volgden, Wil de Vlam, Jan van Katwijk, Cees Stam en de Australiër Graeme Gilmore.

    16-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Julien Stevens

    In eigen land had men de keuze uit Kessel-Lier en Ronse. De 43 renners te Kessel-Lier moesten 200km afleggen wat in de broeiende hitte geen lachertje was. De 2 grote ronden die 140km in beslag namen werden dan ook als een toeristentocht afgewerkt. De wedstrijd is pas op gang gekomen toen men aan de 7 lokake ronden begon. Het was Emile Cambré die wegreed en het gezelschap kreeg van een achttal, Emile werd echter slecht beloond reed lek en is dan maar afgestapt. In de finale viel eerst Hendrickx weg, ook Herijgers en van der Vleuten moesten uit het wiel. De sterkste was Alfons De Bal hij won met 18” voorsprong op Jos Ablshausen en Vic Van Schil. Op 32” volgden Jos Huysmans en Willy Scheers. Plaats 6 op 58” was voor de Nederlander Jos Vander Vleuten, op 1’ werd Gust Herijgers 7e. Een eerste groepje volgde op 3’50” daarvan was Gilbert Wuytack sneller dan Marcel Omloop, Georges Claes (Zonhoven), Jos Van Olmen, Julien Verboven, Louis Dierckx e.a.

    In de wedstrijd Ronse-Doornik-Ronse namen 52 renners de start om 147km af te koersen. Men moest twee grote ronden, samen 90km afleggen om daarna nog 15 plaatselijke rondjes af te werken. Tijdens de 2 grote ronden is er slechts 1 renner voorop gaan rijden, Julien Knockaert die tot anderhalve minuut mocht uitlopen. Toen men aan de plaatselijke ronden begon was het vooral Vanden Bossche die er voor zorgde dat de vluchter werd ingelopen. Dan was het de beurt aan Bruyère die een tijd mocht voorop rijden. Met nog 50km voor de boeg ging Stevens, het door de felle hitte uitgedunde peloton liet begaan en had Julien vlug enkele minuten voorsprong. In de voorlaatste ronde is Dirk Baert op zoek gegaan naar de leider, maar hield Julien aan de meet nog 2’50” over op Dirk. Voor plaats 3 op 3’05” was Maurice Dury sneller dan Michel Pollentier, Romain Maes, Martin Vanden Bossche, Fernand Van Rijmenant, Ghislain Van Landeghem, José De Cauwer, Roger Kindt e.a.

    16-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijden

    .
    Lucien Van Impe

    In de Vuelta a Asturias werd de 2e rit verreden tussen Pola de Siero-Avilès over een afstand van 163km. Na 4.07’37” wedstrijd bestond de top vijf uit, 1.Javier Elorriaga, 2.Agustin Tamamès, 3.Julien Cuevas, 4.Pedro Torrès en 5. Vicente Lopez-Carril die leider blijft.

    In de 3e rit van de Midi-Libre, Rodez-Mende bleef alles netjes tesamen, enkele kleine schermutselingen daar gelaten. Enkele onruststokers waren Grosskost en Mintkiewicz na 13km, Gandarias en Catieau na 43km en aan km 72 was het de beurt aan Ocana, wat een geweldige reactie teweeg bracht in het peloton. Op 20km van het einde viel de beslissing, Van Impe met drie Fransen, Genty, Perin en Sibille trok ten aanval en liet Lucien op de helling van Chabrits zijn metgezellen in de steek. Aan de streep had hij 42” voorsprong op Michel Perin, 53” op Guy Sibille en heeft Jean-Claude Genty 1’18” moeten prijsgeven. Voor plaats 5 op 1’27” was Jean-Pierre Danguillaume sneller dan Daniël Ducreux, Joop Zoetemelk, Frans Verbeeck en Raymond Martin. Voor plaats 10 op 1’33” was Freddy Maertens de snelste.

    16-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Luxemburg en Zwitserland

    .
    Jean-Pierre Guitard

    Bijna 2 op 2 voor Willy Planckaert in de Ronde van Luxemburg. In de 2e rit Bettembourg-Echternach over 189km is de Fransman Jean-Pierre Guitard 11” voor onze landgenoot geëindigd. Het peloton heeft er een wandelgangentje op na gehouden. Twee renners de Nederlander Jo van Pol en de Fransman André Mollet waren de enige die zin hadden en hebben ruim 85km voorop gereden met een maximum voorsprong van 5’. Deze twee hadden hun krachten evenwel overschat. De poging liep spaak toen Hermans en Dierickx ten aanval trokken. Maar onder druk van Mortensen liep alles weer samen. Planckaert scheen naar zijn tweede ritzege te rijden. Het was echter J.P.Guitard die in het zicht van de meet was ontsnapt die 11” overhield op Willy. Verder volgden, Roger Gilson (Lux), Gérard Vianen (Ned), de Duitser Jurgen Tschan e.a. Aanvaller van Pol had als laatste 48’ achterstand. Onze landgenoot Marc Sohet gaf op. Willy Planckaert blijft leider.

    In de Ronde van Zwitserland was er een rit in lijn: Hendschiken-Siebnen en werd daarna te Siebnen een klimtijdrit verreden.

    De rit in lijn was 98km lang, en heeft iedereen zich willen sparen voor de tijdrit. Met het gevolg dat de achterstand op het uurschema zo groot werd dat de inrichters besloten slechts de helft van het prijzengeld uit te betalen. Met het gevolg dat er weinig viel te verdienen voor de verrassende winnaar van de massaspurt Willy De Geest. Met hem stonden nog twee landgenoten op het podium, Staf Van Roosbroeck en Frans Kerremans. Plaats 4 was voor de Brit Sid Barras en werd de Italiaan Arnaldo Caverzasi 5e.

    In de klimtijdrit was het de Fransman Yves Hézard die met zijn tijd van 31’32”6 lang de leiding heeft behouden. De Spanjaard Antonio Martos was de eerste die hem van de eerste plaats beroofde, met een tijd van 32’15”6, dan kwam José-Manuel Fuente met 30’31”3 die even aan de leiding kwam. De verrassing kwam van de Italiaan Fabrizio Fabbri die iedereen verraste met een tijd van 29’56”8 voor Fuente op 34” en Lino Farisato (It) op 42”. Herman Vanspringel werd 11e op 1’04”.

    16-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen-en buitenland

    .
    Karel Rottiers opnieuw vijfde

    Albert De Cuyper uit Deinze behaalde zijn 1e zege te Lotenhulle, na 63km had hij 1’ voorsprong op Marcel Hinion en Jackie De Clerck.

    In Duitsland werd de Rund um Dortmund verreden, na 168km afgelegd in 3.53’08” was de zege voor Dieter Leitner. Plaats 2&3 waren voor Fenner & Ritterfeld.

    In Oost-Duitsland is een 3daagse van start gegaan. De G.P.Tribune met start te Blankenburg en aankomst te Harz. De eerste rit was een klimtijdrit van 1km973 meter. De winnaar werd de Oost-Duitser Michael Schiffner hij deed er 2’37” over. Op 7” werd zijn landgenoot Michael Milde tweede en plaats 3 op 14” was voor de Pool Jan Gabor.

    In de Ronde van Oostenrijk werd de eerste rit Wien-Linz over een afstand van 174km verreden. De zege was voor de Rus Ringold Walterovitch Kaminieks en werden 2&3 de Oostenrijker Kurt Schattelbauer en de Australiër Donald John Allan. Verder in de top10 volgden, 4.Franz Inthaler (Aut),5. Giuliano Ferrari (It), 6.onze landgnoot Frans Van Beeck, 7.Eigil Sörensen (Den), 8.Jos Graham (Aus), 9.Rupert Preuer (Aut) en 10.Bent Pedersen (Den).

    In de Baby Giro in Italië werd de tweede rit verreden, Bibbiena-Montevarchi over een afstand van 144km. De zege was voor de Italiaan Alberto Bogo die tevens aan de leiding komt. Verder in de top 5, de Italianen Franco Peruzzo,Alfiero Di Lorenzo, Gianfranco Pala en onze landgenoot Karel Rottiers die opnieuw vijfde eindigde.

    15-06-2013 om 06:47 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijden

    .
    Joop Zoetemelk

    In de Vuelta a Asturias was de 1e rit Oviedo-Pola de Siero over een afstand van 166km. Na 5.04’42” wedstrijd mocht Agustin Tamames de zegebloemen in ontvangst nemen. Verder bestond de top5 uit, Miguel-Maria Lasa, Julian Cuevas, Luis Balague en José-Luis Abileira. Aan de leiding blijft Vicente Lopez-Carril.

    De eerste vluchters in de tweede rit van de Midi-Libre, Clermont-l’Hérault-Rodez waren Guimard en Agostinho, hadden na 30km 40” voorsprong maar Van Impe en Vanneste brachten alles weer samen. Op 90km van het einde tijdens de beklimming van de 2e col hebben Oliviera en Martinez zich losgerukt, net voor de top van de 3e beklimming is Poulidor met Zoetemelk, Catieau en Agostinho tot bij het leidende duo gekomen. Enkel Oliviera kon het tempo niet meer volgen en hebben de vijf anderen voor de zege gespurt. Joop Zoetemelk (Ned) begon reeds van ver de spurt en won voor Raymond Poulidor (Fr), Joaquim Agostinho (Por) en de Fransen Mariano Martinez en José Catieau. Raymond Poulidor is leider met 52” op Joop Zoetemelk.

    15-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Luxemburg & Zwitserland

    .
    Willy Planckaert

    De eerste rit in de Ronde van Luxemburg werd verreden tussen Luxemburg stad en Bettembourg onder een verzengende hitte, die op sommige plaatsen het wegdek als het ware vloeibaar maakte. Reeds van bij de start van de 193km lange rit zat het er bovenarms op. Man van de dag werd echter Willy Planckaert die reeds vrij vroeg in een ontsnapping zat. In de laatste plaatselijke ronde heeft Demeyer nog een uitval gedaan maar was het weer Planckaert die de vluchter ging halen. In de spurt was Willy Planckaert die ook leider werd sneller dan André Dierickx, de Nederlanders Gérard Vianen en Hennie Kuiper en Ludo Delcroix. Voor Marc Demeyer was er op 6” plaats 6 voor de Duitser Jurgen Tschan en Paul Aerts. Van een volgend groepje was voor plaats 9 op 11” Roger Louysch de snelste.

    In de Ronde van Zwitserland zijn de 80 renners om 11.30 vertrokken voor de eerste rit Zurich-Hendschiken over een afstand van 215km. Na 40km kwam de eerste beklimming waar Albert Zweifel als eerste doorkwam. Aan km 48 werd er tengevolge van de wind 2 waaiers gevormd, en had de eerste 10km verder reeds 1’30” voorsprong. Daarin zaten 3 landgenoten, Vanspringel, Houbrechts en De Geest. Op de 2e klim na 146km kwam Bergamo als eerste boven. In de laatste kilometers is Fuente nog gevallen en zouden de anderen voor de zege spurten. De Brit Sid Barras haalde het voor Fabrrizio Fabbri (It), Enrico Paolini (It), Herman Vanspringel werd Willy De Geest 8e en Tony Houbrechts 9e. Een eerste groepje volgde op 5’19”, en het peloton op 20’36”. Twee landgenoten kwamen te laat binnen, Albert Van Vlierberghe op 36’01” en Hugo De Haes op 51’27”. Al was er een Britse zege er kwamen ook twee Britten te laat binnen en was er onderweg ook al een van de fiets gestapt.

    15-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby Giro

    .
    Karel Rottiers

    In de eerste rit van de Baby Giro werd het een Franse overwinning. Bernard Bourreau won Aezzo-Bibbiena over een afstand van 124km. Na 3.35’40” had hij 3” voorsprong op de Italiaan Gaetano Baronchelli, 6” op Gabriele Mirri (It), als 4e volgde Gabriele Landoni (It) en werd onze landgenoot Karel Rottiers knap vijfde.

    14-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Te Begijnendijk kwam na 135km afgelegd in 3.17’ Leopold Verboven als winnaar over de meet voor Fred Meeuws en de Nederlander Bas Hordijk.

    In Heldergem moest er 143km gekoerst worden. Bernard Draux deed dat in 3.36’ en werden John Vander Veken en Dirk Goetijn in dezelfde tijd 2&3.

    Zijn tweede zege behaalde Gommaar Van Calster te Hevillers. Na 100km afgelegd in 2.33’ waren plaats 23 voor Willem Peeters en Jacques Martin

    Raf Coene was de beste te Oudenburg waar hij na 105km wedstrijd afgelegd in 2.32’ een voorsprong had van 1’05” op Daniel Ameloot en Erik Van Poucke.

    Ternat kreeg niet minder dan 75 renners aan de start. Zeven daarvan maakten de koers door zich in de beslissende kopgroep te Nestelen. Na 128km afgelegd in 2.55’ werd de spurt gewonnen door Hedwig Bloem voor de Spanjaard Manuel Santos-Castillo, Pierre Van Ransbeeck, Adrien De Leeuw, Freddy Misotten, Martin De Clercq en Peter De Neef.

    Florent Vos won te Tervuren en had na 102km afgelegd in 2.39’ een voorsprong van 2’10” op Omer Meeus en werd de Nederlander Cor van Bragt derde.

    In Tielt zat de Nederlander Wim de Waal tussen de winnaar Paul Lannoo en nr 3 Romain Vercauter. Zij hadden 2.38’ nodig voor de 108km te overbruggen.

    14-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .


    Buiten Helchteren was er ook koersgelegenheid te Koksijde en Zele. Te Koksijde was het de 22e grote prijs waar 40 renners aan de start stonden. Het eerste koersgedeelte werd gedomineerd door de ontsnapping van Baert en Catteeuw, hadden na 10 km reeds ruim 1’ voorop en aangezien er geen reactie kwam werd het vlug 2’. Aan km 40 is Wilfried David met Ronny Christiaens op zoek gegaan naar de leiders, deze laatste vond het nog te vroeg en liet zich terug afzakken. Door de vlucht van David werd het peloton wakker geschud en vooral onder druk van Marc Lievens werd David ingelopen en was de voorsprong van de leiders flink geslonken en werden even later ingelopen. Toen een poging van Alain Santy met o.a.Demol werd teniet gedaan was het opnieuw David die ging en kreeg het gezelschap van een tiental renners. Op een paar kilometers van het einde sloeg Dirk Baert toe, kreeg het gezelschap van Willy Scheers die het in de spurt tegen Dirk moest afleggen. Op 10”” was Patrick Sercu sneller dan Johan Demuynck waarmee hij zich had losgerukt. Op korte afstand volgden de Brit Barry Hoban, Guido Reybrouck, Michel Pollentier, Ronny Christiaens, Wilfried David, Jaak De Boever en de Nederlander Henri Goudsmet die elfde werd.

    Toen BWB afgevaardigde Gilbrt De Mets te Zele de boeken sloot, hadden 50 renners hun rugnummer afgehaald. Reeds van bij het begin werd er hard gekoerst maar kwam er geen afscheiding. Het is pas na 3/4 wedstrijd dat de beslissing viel. Een achttal reed weg en was de goede ontsnapping tot stand gekomen. Hieruit reden Herman Vrijders en Ghislain Van Landeghem weg en werd in een vrij lange spurt Van Landgehem nog op 100meters achterstand geplaatst. Van de zes overigen was op 150 meter Ferdinand Peersman de snelste voor Eddy Goossens, Etienne Antheunis, Christian Debuysschere, Cor Bal (Ned) en Jos Deschoenmaecker. Op 1’45” was voor plaats 9 Richard Bukacki (Ned) sneller dan José De Cauwer, Martin Vandenbossche, Eddy Peelman e.a.

    14-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helchteren

    .
    Zoontje, vrouw, verzorger en winnaar

    Helchteren heeft de profs, liefhebbers en juniors uitgenodigd.

    Bij de profs te Helchteren kwamen 50 renners aan de start van hun 29e kermiswedstrijd. Groot favoriet was Roger Swerts die de steun had van zijn ploegmaten, Mintjens, Van Schil, Spruyt en In’t Ven. Tijdens de grote ronde van 90km, nadat men eerst 10 lokale ronden te Helchteren had afgehaspeld hebben de IJsboerkens tot vijfmaal toe geprobeerd iets te forceren. Maar telkens sleurden Van Schil en zijn maats de hele groep weer bij. Swerts ging een eerste keer op drie ronden van het einde echter zonder succes. Tijdens de laatste ronde ging hij voor de tweede maal, nam hij op slag 50meter, en was aan de meet 100meter geworden. Voor plaats 2 was Alfons Scheys sneller dan, Roger Jochmans, Marcel Omloop, Bernard Bourguignon, Nico Been (Ned), Julien Verboven, Jan van Katwijk (Ned), Vic Van Schil en Georges Claes (Zonhoven) wat betreft de top10.

    Voor de wedstrijd bij de liefhebbers kwamen maar liefst 140 renners aan de start, waarbij een pak Duitsers en Nederlanders. Aanvankelijk zorgden Noels, Bortels en de plaatselijke favoriet Roger Loysch ervoor dat er aan een sterk tempo werd gereden. Voor de beslissende aanval tot stand kwam waren er drie ontsnappingspogingen geweest. Bij het binnenrijden van Peer kwam de goede ontsnapping in drie schijfjes tot stand. Acht renners kwamen aan de leiding, hiervan moest de Duitser Arndt echter afhaken. Met een voorsprong van 1’30” mochten de zeven anderen voor de zege spurten. Het was de in Nederland geboren Belg Jos Swinnen die het haalde voor Roger Loysch, Wil van Helvoirt (Ned), Henri Smits (Ned), Henk Mutsaars (Ned), Jaak Frijns en Hub Geilenkirchen. Van de groep was Ludo Noels de snelste voor Piet van Katwijk, Rik Leysen, Gustaaf verboven, Hugo Gevers, Guy Duchamps e.a.

    De afwachtingwedstrijd voor juniores kreeg 34 renners aan de start. Eerste aanvaller was Robert Camps maar bracht Louis Daems de anderen terug. In de vijfde ronde is de basis gelegd van de goede ontsnapping. Petit, die later door pech wegviel, Van Gils en Bohmen waren de eerste van een tiental, dat na 10 ronden naar de finish reden. In extremis trachtte Ludo Theunis nog weg te wippen, het was Henri Budé die hem achterhaalde, ging door en won met 3a4 lengten. Gustaaf Daems werd tweede voor Maurice Petry, René Van Gils, Hans Bohmen, Robert Camps, Yvan Ooms, Louis Vandeneynde, Louis Luyten, Ludo Theunis e.a.

    14-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenkoersen

    .
    Joop Zoetemelk

    In de Midi-Libre in Frankrijk moesten de renners twee ritten afwerken. Men is gestart te Narbonne om na 86km te Sète te eindigen. Lang heeft het er naar uitgezien dat een landgenoot zou winnen. Freddy Maertens en Willy Vanneste, reden na 15km samen met 13 andere renners op een kleine klim weg. Te Béziers moesten 12 van de 15 de rol lossen, enkel onze landgenoten en de Fransman Catieau bleven voorop. In het zicht van de aankomst ging de verstandhouding onder de drie verloren. Vanneste kwam nooit aan de leiding en de Fransman slechts sporatisch. Bij het binnenkomen van Séte waren de inspanningen van de drie vluchters een maat voor niets geweest. De aankomst lag op de Saint Claire waarvan de laatste 2 km erg steil zijn. Joop Zoetemelk is reeds van aan de voet op een hoog tempo naar boven gereden en won met 3” voorsprong op Willy Vanneste en volgde Mariano martinez op 12” volgde Raymond Poulidor op 15” en werden Cyrille Guimard en Bernard Thévenet vijfde op 19”. Frans Verbeeck kwam als 14e boven op 42”.

    In de tweede halve rit Sète-Montpellier heeft Zoetemelk zijn leiderstrui al moeten afgeven aan Raymond Poulidor. Een zwak omringde Joop kon gedurende 25km alle ontsnappingen ongedaan maken maar moest dan voor de overmacht bezwijken. Acht renners waaronder onze landgenoot Bodart fietsten een behoorlijke voorsprong bij elkaar maar werden opnieuw gegrepen. Op 35km van het einde viel de beslissing Poulidor en 26 anderen reden weg, waarvan kort voor het einde er drie wegreden. Het was de Fransman Jean-Pierre Danguillaume die het haalde voor onze landgenoot Eddy Verstraeten en Jean-Claude Largeau (Fr). Op 7” was Daniël Vanryckeghem sneller dan Gérard Moneyron (Fr) e.a. Joop Zoetemelk zat in een groepje die op 1’22” volgde en is in de stand naar plaats 14 gezakt.

    In Spanje ging de Vuelta a Asturias van start hier werd de proloog gewonnen door Vicento Lopez-Carril die 13’50” reed over de 5km. Verder in de top5 volgden, Agustin Tamames op 6”, Jesus Manzaneque op 8”, Pedro Torrès op 14” en José Pesarrodona op 19”.

    14-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Luxemburg & Zwitserland

    .
    Willy Planckaert

    Te Merl is met een ploegentijdrit als proloog de Ronde van Luxemburg van start gegaan. Deze ronde is een ongewone gebeurtenis in Luxemburg, aangezien er slechts twee wedstrijden voor de profs worden ingericht deze ronde en het nationaal kampioenschap. Op het laatste ogenblik werden nog enkele wijzigingen aan het deelnemersveld gebracht. Bij IJsboerke diende Noël Van Clooster vervangen te worden door Léon Thomas. Bij Rokado namen Rik Van Linden en Staf Hermans de plaats in van de Duitser Erwin Tischler en onze landgenoot Eddy Peelman. En bij Watney kwam Marc Sohet de plaats innemen van Georges Vanconingsloo. Het waren de renners van Schotte die als eerste mochten starten en 10’23” reden over de 7,5km. Rokado was de eerste ploeg die onder hun tijd bleef met 10’04” en mocht de streekrenner Gilson als eerste over de meet bollen. Voor IJsboerke was het vooral Willy Planckaert die zijn ploegmaats op sleeptouw nam maar bleef op 10’13” steken. Uiteindelijk was het Bic met Mortensen, Pijnen, Rosiers, de gebroeders Vasseur en Schleck die wonnen met 10’01”. Mortensen kwam als 1e over de meet en mag morgen met de leiderstrui van start gaan.

    Ook in Zurich ging de Ronde van Zwitserland met een ploegentijdrit als proloog van start. Filotex reed met 7’24” over de 6km de beste tijd en mag de Zwitser Josef Fuchs morgen met de leiderstrui van start gaan. Plaats 2 op 6” werd Raleigh en op 3 volgde Rokado op 7”.

    14-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland - profs & liefhebbers

    .

    In Italië werd het criterium te Lainate gewonnen door Patrick Sercu 32punten voor Eddy Merckx 23p. en Felice Gimondi 15 p.

    Voor de liefhebbers begon in Italië de Baby Giro. Voor België staan volgende renners aan de start, Lucien De Croock, Willy Govaerts, Marcel Laurens, Gaston Louwet, Karel Rottiers en Eric Serlet. Te Arezzo werd gestart met een ploegentijdrit als proloog. Winnaar werd Emilia A die de 6,2km aflegde in 7’34”. Tsjechoslovakije werd tweede op 8” en volgde Friuli Venezia Giulia als derde op8”3. Op 4 eindigde Veneto A op 9” en als vijfde Piemonte met 11” achterstand.

    13-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Weinig volk aan de start van Brussel-Ingooigem slechts 32 renners kwamen opdagen. De 78 km lange trip van Brussel naar Ingooigem leverde niets op, wind op kop en een lusteloos peloton. De 32 kwamen in gesloten gelederen te Ingooigem toe. In de eerste van de zes lokale ronden van ieder 21km trok David ten aanval. De groep zag hierin niet veel kwaad, zelfs niet toen, Frans Verhaegen (welke door pech zou wegvallen en 24e werd) en Eddy Demets, later Julien Van Geebergen en neo-prof Roger Verschaeven kwamen aansluiten. Aan km 150 hadden de leiders 55” voorsprong en werd deze bij aanvang van de laatste ronde teruggebracht tot 25”. Op 2km van de meet ging Wilfried David opnieuw en speelde zijn ploegmaat Verschaeve afstopper. Wilfried hield aan de streep 30” over op Julien Van Geebergen, Roger Verschaeve en Eddy Demets. In het zicht van de meet ontliep Ludo Vander Linden het peloton en werd op 50” vijfde, op enkele meters won Herman Vrijders de groepsspurt voor Roger Rosiers, Ronny Van Marcke, Romain Maes, Romain De Loof e.a.

    Met 38 stond men aan de start te Laarne om 154km te koersen. Het was de Fransman Christian Palka die reeds in de eerste ronde wegreed en kreeg twee ronden later het gezelschap van de Brit Jock Kerr, zij bleven gedurende de acht kleine ronden voorop. De Fransman kon het tempo van de Brit niet bijhouden zodat bij de doortocht na de eerste grote ronde Kerr alleen voorop reed. Er kwam dan toch wat beroering in de groep en was na de tweede ronde van 11km alles opnieuw samen. Het was in de voorlaatste ronde dat een zestal voorop geraakten, in een verwarde spurt won verrassend Richard Bukacki (Ned) het van André Dierickx, Martin Vanden Bossche, Willy Scheers, Ronny De Bisschop en Daan Holst (Ned). Voor plaats 7 op 30” was Willy Abbeloos de snelste voor Lucien Willekens, Cees Koeken (Ned) en maakt Robert De Guchtenaere de top10 volledig.

    13-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Voor de liefhebbers was er enkel een wedstrijd te Ham-sur-Sambre. Na 105km afgelegd in 2.50’ mocht Frans Assez de zegebloemen in ontvangst nemen. In een spurt met twee versloeg hij Theo Dockx. Plaats 3 op 2’30” ging naar Bernard Draux.

    12-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Nederland werd er gekoerst te Grave waar 52 renners de start namen op een parcours van1200 meter. Harry van Leeuwen en Cees Stam waren de eerste aanvallers, namen 1’ voorsprong en stonden op het punt een ronde te nemen toen Stam materiaalpech kreeg en van Leeuwen zich dan maar liet inlopen. Onze landgenoot Willy De Bosscher 1 van de 2 buitenlanders in het pak verzilverde verschillende premies. Op 20 ronden van het einde reed een vijftal weg, aangezien de samenwerking niet optimaal was ging Wil de Vlam solo. Aan de streep had hij 20” voorsprong op Jan van Katwijk, Leo Duyndam, Henk Benjamins en Hennie Kuiper. Voor plaats 6 op 30” was Jos van Beers de snelste voor Harm Ottenbros, Jan Serpenti, Cees Priem, Harry van Leeuwen e.a. Willy De Bosscher legde beslag op de 17e plaats, en de Amerikaan Tim Mountford legde beslag op de 23e plaats.

    In Italië was er te Monsummano-Terme een criterium van 102km. Winnaar Eddy Merckx deed er 2.15’ over en verwees Franco Bitossi en Felice Gimondi naar plaats 2&3.

    12-06-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!