Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    26-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .


    Te Maastricht in Nederland is de beroepsrenner Jan Krekels voor de rechtbank verschenen. In Oktober verleden jaar was Krekels met een vriend even over de grens op Duits grondgebied een Flobertgeweer gaan uitproberen. Zij werden door een boswachter staande gehouden die hun papieren vroeg. De vriend van Jan richtte zijn geweer op de boswachter en vroeg hem zijn geweer te laten vallen. Jan raapte het wapen op , richtte het op de Duitser en riep “handen omhoog en nu lopen”. De officier van justitie eiste 500 gulden wegens poging tot doodslag voor de vriend is de som gebleven , Krekels moest 1000 gulden betalen.

    26-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Cyrille Guimard

    Kalmte in wielerland, dus even vooruit kijken naar de komende 6daagse van Brussel die zal doorgaan van 8 t/m 14/11. Heden zijn al enkele ploegen bekend. Recordhouder in de 6 daagse-overwinningen Peter Post krijgt Ferdinand Bracke aan zijn zijde. Voor Patrick Sercu werd Roger De Vlaeminck als ploegmaat gekozen. Voor Cyrille Guimard de Franse vedette van de jongste Ronde van Frankrijk krijgt zijn landgenoot en winnaar van de 6d. van ’70 Jacky Mourioux als ploegmaat

    25-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    24-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 Crossen

    .

    Liefst 9 wedstrijden in het veld: 3 A-crossen, 2 B-crossen, 3 C-crossen en 1 regionale.

    Thielemans met voorsprong te Linkebeek. Voor de derde uitgave mocht Kroonhulzen 64 vertrekkers ontvangen bij een zomerse temperatuur. Na de eerste ronde zag men Van Den Haesevelde, Nijs, Badts, De Clercq en Thielemans de leiding delen. Voor Ongenae stuurde een bandbreuk op het einde van de eerste ronde alles in het honderd, evenals voor Badts die door kaderbreuk werd opgehouden in de tweede ronde. Thielemans had zich ondertussen alleen aan de leiding gewerkt en besloot de tweede ronde met 5 sec. boni op het trio Nijs, De Clercq, en Van Den Haesevelde. Thielemans zou ronde na ronde deze voorsprong aandikken. Scheirs zag men verachteren, terwijl De Clercq wegens bandbreuk uit het achtervolgende groepje verdween. Een ronde van het einde kwam Van Den Haesevelde nog sterk opzetten, maar Thielemans bleef ongrijpbaar. Een sterk eindigende Van Den Haesevelde werd nog 2e met 1'10" achterstand op Jozef Thielemans die de provinciale kampioenentrui van Brabant bij de Liefhebbers mocht aantrekken.. De 3e plaats op 1'17" van Freddy Nijs volstond om provinciaal kampioen bij de profs te worden.

    Te Kortemark kwamen 47 renners aan de start en moesten 21km afleggen. Met een tijd van 41’ was Robert Vermeire de beste, hij had 10 meter voorsprong op Norbert Dedeckere en volgde André Geirlandt als 3e op 20”.

    In Lanaken moesten de 40 crossers 8 ronden rijden op een prachtige omloop waar een massa volk was komen opdagen om de 2 tenoren De Vlaeminck en Van Damme aan het werk te zien. Deze beiden en de Nederlander Spetgens reden al in de 1e ronde van de anderen weg. Voor de Belgen ging het niet rap genoeg en lieten de Nederlander dan maar achter om hun onderlinge strijd te beginnen. Toen in de laatste ronde Albert van de fiets moest wisselen, was dit voor Eric het sein om alleen weg te rijden. Eric won met 55” voorsprong op Van Damme en werd Johan Spetgens 3e op 2’55”. Vanaf plaats 11 bezet door Daniel Van Damme had men 1 ronde aan de broek.

    In Lembeke was Robert Van De Sompele de beste van 49 deelnemers met 10cm vloerde hij Alfons Van Parijs. Germain De Keyser werd op 20” derde.

    In de B-cross van Vonëche reed Michel Pollentier met en voorsprong van 1’20” over de streep, tweede werd Jan Teugels en 3e Pauwels op 2’15”.

    Voor Charles Palmans was er winst in de C-cross van Aartselaar waar hij afrekende met Jos Six en Jan Knors.

    De C-cross van Daknam werd gewonnen door Herman Temmerman voor Luc Naudts en Ronny Devos

    Winst voor thuisrijder Henri (Rik) Van Horenbeke te Overijse in de C-cross waar hij Wim Albrecht naar plaats 2 verwees en was Hendrik “Henri” Vandenbrande uit Dworp de derde man op het podium.

    Tongerlo-Bree is een regionale wedstrijd wat betekend dat de winnaar Frans Mertens is, hier reed hij direct na de start weg en streden de andere 39 voor plaats twee. Frans Lemmens had als 2e liefst 2’30” achterstand. Tien seconden later werd Maurits Hollebeke 3e voor Alfons Van Houdt en wegrenner Michel Van Vlierden die volgend wielerseizoen als prof start in de ploeg van Eddy Merckx. Verder in de top10: 6e André Verbraeken, 7e Roger Van Hove, 8e Lucien Vanderaerden, 9e Leopold Heuvelmans en 10e Gilbert Bielen.

    24-10-2011 om 06:51 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Qua deelnemersveld was de Landenprijs niet wat hij eens is geweest, wel waren er ook door het zomerweertje duizenden wielerfans in de Chevreusevallei. Op de wielerbaan van Vincennes werd het aantal toeschouwers op 20.000 geschat. Favoriet bij uitstek Luis Ocana had na 47km de voor hem vertrokken Joop Zoetemelk al bij gebeend. Joop bleef mooi bij Luis en op de piste nog voor sensatie zorgde. De Nederlander dacht Luis in de spurt te vloeren maar vergiste zich van ronde. Tot halfweg reed Poulidor met 1’24” achterstand op plaats twee, maar is in de laatste kilometers ten onder gegaan en werd uiteindelijk 6e op 4’11”. Winnaar Luis Ocana had 3’01” voorsprong op Joop Zoetemelk en 3’03” op Leif Mortensen. Van de Belgen was Noël Vantyghem met een 7e plaats op 5’11” de beste ook Willy Van Malderghem eindigde nog in de top10 met 6’08” achterstand. Bij de liefhebbers was het de Zwitserse achtervolger Gilbert Bischoff die zijn eerste tijdrit reed de winnaar. Nu is het wel zo dat noch Den Hertog aan de slag in Nieuw-Zeeland of Ovion van de partij waren. Van Belgische zijde nam enkel René Dillen deel hij werd 16e op 7’38”

    Zoals hierboven vermeld was Den Hertog niet van de partij in de Landenprijs, Fedor was in Nieuw-Zeeland waar vandaag de “Family Taverns” eindigde een 3daagse rittenwedstrijd. De Nederlander won deze wedstrijd (480km) met 51” voorsprong op Neil Lyster en 1’01’ op Paul Brydon beiden Nieuw-Zeelanders, als 4e eindigde de Australiër Clyde Sefton op 1’17” deze won tevens het bergklassement.

    In Italië te Santa Maria Infante won Italo Zilioli een criterium van 90km, hij had 10” voorspong op Franco Bitossi die Felice Gimondi vooraf ging.

    24-10-2011 om 06:46 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cross


    .
    Julien Van Den Haesevelde
    In het veld geen gebrek aan wedstrijden waar 3 A-crossen, 1 B-cross, 2 C-crossen en 1 regionale werd verreden.

    Wielerclub de jonge wielrenners uit Noorderwijk kreeg 58 A-veldrijders aan de start van hun Trouwe veldrijder. Op uitzondering Van Eric De Vlaeminck was al wat naam heeft in het veldrijden aanwezig. Reeds in de eerste ronde reed Van Damme met een voorsprong van een dertigtal meter op Gust Badts, Leon Scheirs , Freddy Nijs, Jos Thielemans en de Nederlander Johan Spetgens. Die kloof heeft Van Damme in iedere ronde vergroot. Weliswaar bleef Gust Badts steeds het felst aanklampen. Maar bij het oversteken van een stuk spoorlijn deed de grotere behendigheid van Van Damme zich gelden. Terwijl de Laarnelaar verdiend naar de overwinning fietste kreeg men achter hem een niet onaardige strijd om de ereplaatsen. Jos Thielemans die in vergelijking van vorig jaar veel vorderingen heeft gemaakt, legde na Badts beslag op de derde plaats terwijl Leon Scheirs in de achtste ronde ploegmaat Freddy Nijs ter plaatse liet om vierde te eindigen. Als 5e kwam de Nederlander Johan Spetgens op 3’50”over de streep. Ook de C-renners waren van de partij hier reed Jos Six naar de zege voor Charles Palmans die in de laatste ronde was lek gereden. Verder bestond de top5 uit Jan Knors, Jos Lievens en Leo van Ginhoven.

    Voor de A-cross van Oeselgem kwamen 48 renners opdagen, waar André Geirlandt het in de spurt haalde van Eric De Vlaeminck. Op 45” was er opnieuw een spurt van twee en was het Norbert De Deckere die het haalde voor Robert Vermeire en werd de top5 afgesloten door Eric Desruelle die 1’45” achterstand had.

    De 3e A-cross te Sombeke-Waasmunster kreeg 55 renners aan de start, hier was het Julien Van Den Haesevelde die het haalde met 15” voorsprong op de Nederlander Gertie Wildeboer, werd op 25” Alfons Van Parijs 3e, voor Marc De Block was er op 1’10” een 4e plaats, als 5e kwam Willy Vermaercke over de streep. Wegrenner Willy De Geest behaalde een verdienstelijke 8e plaats. Ook hier waren de C-crossers van de partij en reed Sylvain Engels naar de zege voor H.Hollebeke en Freddy De Schacht.

    Voor de B-cross van Schaffen kwamen 22 renners opdagen en was het Leo Arnouts die een lengte sneller was dan Jozef Pauwels en werd Roger Bijn 3e, Jan Teugels 4e en Roger Sambryn 5e.

    In de regionale cross van Helchteren waar 41 renners van start gingen stond er weer geen maat op Frans Mertens, al reden bij de 1e doortocht Poelmans en Lemmens met 10” voorsprong op Hollebeke en 32” op de latere winnaar Mertens. Door een val in de 2e ronde verdween Poelmans uit de wedstrijd. Frans Mertens won dus met 1’30” voorsprong op Frans Lemmens en voor plaats 3 was er een mooie strijd tussen Roger Van Hove die het haalde en Maurice Hollebeke zij reden lange tijd met slechts een verschil van 5”.

    23-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De wedstrijd tipo piste te Casalechio di Reno in Italië werd gewonnen door Felice Gimondi die Franco Bitossi en Eddy Merckx vooraf ging.

    23-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denderbelle

    .

    Zowel de beroepsrenners als de liefhebbers reden een liefdadigheidscriterium te Denderbelle. Bij de beroeps won na 60km Rik Van Linden voor Walter Godefroot en Frans Verbeeck. Bij de liefhebbers was het na 35km Ludo Van Der Linden die het haalde voor Ferdinand Peersman en Gustaaf Van Cauter.

    22-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Ole Ritter

    Werelduurrecordhouder Ole Ritter zal zondag niet deelnemen aan de Landenprijs in Parijs. Ritter die in de buurt van Lecco (Italio) woont is moe, stevig verkouden en last met de ademhaling. Wel hoopt hij klaar te zijn voor de Trofeo Angelo Baracchi die op 4/11 wordt verreden

    21-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (4)
    20-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Te Caneza in Italië werd de wedstrijd voor liefhebbers gewonnen door Francesco Moser die de 145km aflegde in 3.28’, tweede werd Luciano Marchesin en derde Dorino Vanzo

    20-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (2)
    19-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    Drie renners de Belg Martin Van Den Bossche, en de Spanjaarden Domingo Perurena en Santiago Lazcano zijn door de Italiaanse Wielerbond voor een maand geschorst omdat zij zich in de Ronde van Lombardije aan een auto hebben vastgehouden. Van Den Bossche kreeg bovendien een boete van 40 dollar.

    19-10-2011 om 06:28 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Italië is er nog wat wielerbedrijvigheid bij de liefhebbers waar de Coppa Cremonini te Firenze werd verreden. Het was Annibale De Faveri die na 156km de beste was voor Flor. Merenti en Alessio Peccolo

    19-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    18-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eeko en Uikhoven

    .
    Eric De Vlaeminck

    Eric De Vlaeminck wint voor eigen volk de A-cross van Eeklo waar men met 35 de start nam. Voor Albert Van Damme is er een 2e plaats op 5” en dan volgen op 10” André Geirlandt, Norbert De Deckere en Julien Van Den Haesevelde. Verder volgde op 40” een groepje waarvan Gérard David de snelste was voor Robert Vermeire e.a.

    Nu ook weer staat er geen maat op Frans Mertens in de regionale cross van Uikhoven, deze gemeente lag tot omstreeks 1150 op de rechteroever van de maas en behoorde tot de Nederlandse gemeente Geulle. Na een overstroming verschoof de bedding 2 tot 3km naar het oosten. Wat de wedstrijd betreft, reed Frans Mertens al in de 2e van de 12 ronden alleen aan de leiding. Hij behaalde alzo zijn 3e zege in 3 dagen. Voor de 2e plaats op 25” was André Verbraecken sneller dan Jos Poelmans e.a.

    18-10-2011 om 06:16 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Attilio Masarati

    .
    Attilio Masarati

    Vandaag overleed te Verbania de Italiaanse oud-renner Attilio Masarati op 60 jarige leeftijd. Hij was prof van september 1933 t/m 1940. Atillio werd geboren te Caorso op 8/2/1911. In 1933 werd hij 2e in Milano-Torino. Voor 1934 is er een 2e plaats in Tre Valli Varesine. En in 937 was hij 3e in Due Provincia Prato en 3e in de 1e rit en 2e in de 10e rit van de Giro.

    18-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Rik Arnouts

    Vandaag werden 6 crossen gereden: 2 A-crossen-3B-crossen en 1 regionale cross.
    In de A-cross in Assenede kwamen 49 renners aan de start en heeft Albert Van Damme nogmaals de zege gepakt, hij had 30” voorsprong op André Geirlandt en 1’ op Alfons Van Parijs.

    40 renners hebben de strijd aangegaan in St. Joris-Weert, Freddy Nijs controleerde van in het beging het koersverloop. Op een ideale en droog liggende omloop had hij van in de derde ronde de leiding genomen voor Thielemans, en De Clercq. Badts kwam echter op de tweede plaats voor De Block en De Clercq. Voor de verdere ereplaatsen streden Thielemans, Scheirs, Van Goidsenhoven, Sombryn, Goossens en Cortens. Voor de organisatoren werd hun tweede uitgave een succes gezien de grote belangstelling. De openbaring was Marc De Block die als fabrieksarbeider een week nachtdienst achter de rug had, de man uit Schelderode gaat zich nu volledig op het crossen toeleggen. Freddy Nijs verkeert momenteel in een blakende vorm want het jongste weekeinde bracht hem twee overwinningen op. De uitslag: 1.Freddy Nijs de 25km in 1.05’. 2e August badts op 25”, 3e Marc De Block, de 4e René De Clercq had 1’30” achterstand en ging Jos Thielemans, Leon Scheirs, Danny van Goidsenhoven, Lucien Goossens, Roger Sombryn en als 10e René Cortens.

    Robert Vermeire was in de B-cross van Beerst de beste van 40 deelnemers waar hij 1’20” voorsprong had op Freddy Naert en 1’45” op de 3e Lionel De Keyser. Ook hier heeft Michel Pollentier die op 2’05” volgde een mooie 4e plaats behaald, in een spurt met twee versloeg hij de Nederlander Gertie Wildeboer.

    Te Berlaar kwamen liefst 76 renners aan de start van de C-cross en was Hendrik “Rik” Arnouts de beste hij had 40” voorsprong op zijn broer Leo Arnouts en de Nederlander Jan Spetgens.

    De Deinze-Astene was Willy Vermaercke de beste in de c-cross waar hij Jan Teugels en Robert Van De Sompele vooraf reed.

    En ten slotte komen we aan de regionale wedstrijd te Hulst-Tessenderlo, waar de plaatselijke favoriet Frans Lemmens door griep geplaagd met 35 andere aan de start kwam, waaronder de profs Roger Blockx en Willy Moonen. Reeds in de 1e van de 10 af te leggen ronden reed de latere winnaar Frans Mertens van de andere weg. Aan de streep had Mertens 1’30” voorsprong op Jos Poelmans, Roger Van Hove, Lucien Vanderaerden, de zieke Frans Lemmens werd nog 5e. Roger Blockx werd 14e en Willy Moonen 21e.

    17-10-2011 om 07:18 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De “Etoile des Espoires” eindigde vandaag met een tijdrit van St. Remy en Rollat naar Vichy over een afstand van 27km. De zege was voor Raymond Poulidor dit met een tijd van 38’15” wat 5” beter was dan Yves Hezard en 14” beter dan Bernard Thevenet. Voor Willy Teirlinck was er een 9e plaats op 1’48”. In de eindstand had Raymond Poulidor 13” voorsprong op de 2e Bernard Thevenet en 16” op Yves Hézard voor Jean-Claude Genty die in de leiderstrui was vertrokkenin de laatste rit was er plaats 4 op 27”. Voor Willy Teirlinck was er een 7e plaats op 2’11” en Lucien Van Impe werd 10e op 4’41”. Met de overwinning van de 35 jarige Raymond Poulidor, heeft Jean Leulliot die een jeugdig Frans element wou ontdekken zijn doel gemist.

    Zwitserland ligt Luis Ocana goed nadat hij verleden week de beste was in Lausanne werd hij nu ook in Lugano primus. In de tijdrit over 4 ronden of 77,5km was hij met een tijd van 1.45’33”2 de beste voor Gösta Pettersson die 1’57” achterstand had als 3e eindigde Herman Vanspringel hij reed 2’14” trager dan Ocana. Voor Ocana was er ook een verbetering van het ronderecord, in de 1e ronde reed hij 20’17”9 of een gemiddelde van 45,816km/uur.

    Te Cramant in Frankrijk was er een criterium van 81km en werd Cyrille Guimard met 48” voorsprong winnaar en was de 2e plaats voor de Brit William Bisland en was op 54” de Fransman Aimable jr Denhez een amateur hors catégorie derde.

    In Italië te Cordenons was er het Azencriterium waar men eerst 3 proeven reed en dan nog een criterium over 44,5km. Dit gaf volgende uitslagen: Snelheid:1.Gianni Motta-2.Felice Gimondi- 3.Eddy Merckx-4.Franco Bitossi en 5.Michele Dancelli. Tegen het uurwerk1.Motta-2.Bitossi-3.Meckx-4.Gimondi-5.Dancelli. 10 ronden individueel: 1.Gimondi-2.Merckx-3.Motta-4.Bitossi-5.Dancelli. In het eindklassement had Motta 13p.-2.Gimondi 11p.-3.Merckx 10p.-4.Bitossi 8p. en 5e Dancelli met 3punten. En dan was er het criteium wat als puntenrit werd verreden hier won Eddy Merckx 25p-2.Franco Bitossi 17p.-3.Marino Basso 16p.-4.gelijk: Gianni Motta en Felice Gimondi.

    17-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste te gent

    Op de wielerbaan van Gent won Julien Stevens de Trofee der Wegrenners een wedstrijd over 1 uur, Julien legde 48,333 km af en had 23punten. Met 22p. werd Willy De Bosscher 2e, werd Daniel Van Ryckeghem 3e met 6 punten nog twee renners eindigden in de zelfde ronde, de 4e Jacques De Boever en als 5e Ronny Van Marcke. Vanaf plaats 6 Paul Crapez had men 1 of meerdere ronden achterstand. Ook was er een Omnium waar Patrick Sercu-Dirk Baert met 7punten de beste waren. De ploeg Walter Godefroot-Rik Van Linden werden met 11p. tweede en de Nederlanders Lijn Loevesijn-Gerben Karstens met 13p. derde en als 4e eindigde de Franse ploeg Alain Van Lancker-Charly Grosskost zij hadden 19punten.

    17-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cyclo-Cross

    .
    Freddy Nijs

    Vandaag werden er 6 wedstrijden gereden in het veld, 3 cat.A – 1 cat.B en 2 Regionale.

    In Sint Aghata Berchem kwamen 34 renners voor de A-cross en was de zege voor Freddy Nijs die 25” voorsprong had op René De Clercq en 35” op Eric Desruelle, voor Jos Thielemans was er een 9e plaats op 3’05”.

    De A-cross van Hombeek werd gewonnen door August Badts voor Julien Van Den Haesevelde en de Nederlander Johan Spetgens.

    Voor de A-cross van Hooglede stonden 25 renners aan het vertrek en was het Eric De Vlaeminck die met een half wiel won van Norbert De Deckere, verder volgden nog André Geirlandt, Albert Van Damme en Robert Vermeire allen in de zelfde tijd als Eric.

    Voor de B-cross van Nazareth kwamen liefst 72 renners aan de start en was Robert Van De Sompele de beste hij had 20” voorsprong op Rik Atnouts die zelf 1’ voorsprong had op de 3e Willy Vermaercke.

    In Montegnée werd de regionale-cross gewonnen door Serge Bourgeois, hij had 35” voorsprong op Jos Renwart en 1’ op Pascal Scialdone.

    En tenslotte was er nog de regionale-cross te Peer, waar 38 renners de start namen. Van bij de start reed een vijftal weg hierbij de wegrenners Willy Moonen en Roger Loysch. Moonen die echter door een val uit de kopgroep verdween, streed moedig verder maar ging nog tweemaal tegen de vlakte en hield het dan maar voor bekeken. Vooraan was Frans Mertens zo sterk dat reeds op 2 ronden van het einde zijn zege vaststond. Op 30” werd Roger Van Hove 2e, als 3e op 35” volgde Jos Poelmans. Voor Roger Loysch was er een 4e plaats en Georges Claes nog een wegrenner werd 6e zij gingen de liefhebbers 7eMichel Van Vlierden en 8e Maurice Hollebeke vooraf.

    16-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Drie op vier voor Willy Teirlinck in de “Etoile des Espoirs” nu is hij de beste in de rit Thiers-Vichy over een afstand van 177km, 2e werd de Fransman Gérard Briend die 2 lengten aan zijn broek kreeg. De 3e op het dagpodium is de Fransman Pierre Martelozzo. Voor de Nederlander Ben Janbroers was er een 8e plaats. Jean-Claude Genty start morgen als leider in de afsluitende tijdrit.

    Voor Michele Dancelli is er winst te Calvisano in een wedstrijd tipo pista waar hij Felice Gimondi en Franco Bitossi vooraf gaat.

    16-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Robert Van Lancker

    Derde rit in de “Etoile des Espoirs” en tweede ritzege voor onze landgenoot Willy Teirlinck die de 168km tussen Verannes-sur-Allier en Vichy aflegde in 4.14’56”. Op plaats 2 eindigde Francis Campaner verder in de top5 André Mollet, Léon-Paul Menard en Raymond Poulidor. Leider blijft Jean-Claude Genet.

    Onze landgenoot Robert Van Lancker heeft zich vandaag tot Europees snelheidskampioen gekroond op de wielerbaan van Rotterdam. In de finale kwam hij uit tegen de wereldkampioen Lijn Loevesijn, die hij in 3 reeksen versloeg. Voor de 3e plaats was de Italiaan Giordano Turrini de beter van de Amerikaan Tim Mountford dit gebeurde eveneens in 3 reeksen.

    15-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    14-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cross te Ardooie

    .
    Jozef Thielemans knap 2e

    De veldrit te Ardooie waar 44 renners de start namen kende een bewogen verloop. In de strijd om de zege ging het feitelijk om drie renners. Na een ronde fietsten Bert Vermeire , Van Den Haesevelde en Van Damme aan de leiding. Om beurten probeerden zij de leeuw van Laarne te lossen wat aanvankelijk mislukte. Op een bepaald moment lukte Van Den Haesevelde een paar seconden voorsprong te nemen wat Van Damme tot een zware inspanning verplichte. Maar Berten kwam terug en toen gebeurde een eerste incident, bij een gevaarlijke bocht draaide Van den Haesevelde eerst, Van Damme liet zich toen op het achterwiel van zijn rivaal vallen. Dit had als gevolg dat beide renners werden opgehouden en Vermeire terug de leiding kon nemen. Van Damme reageerde snel en wipte in een minimum van tijd over Vermeire die een hinderpaal vormde voor Van Den Haesevelde die de achtervolging op Van Damme wilde inzetten. Dat nam de man van Etikhove niet en duwde Vermeire van de fiets, roepende dat hij geen bescherming wilde voor Van Damme. Ondertussen fietste Van Damme naar een nieuwe overwinning. Thielemans en Badts, die tijdens de eerste wedstrijdhelft, samen met Van Parijs, Arnouts, Geirlandt,Van de Sompel, René De Clercq en Gerard David de achtervolging vormden, eindigden bijzonder sterk. Voorgenoemd tweetal slaagde er nog in de mooiste ereplaatsen te bezetten ten nadele van Van Den Haesevelde en Vermeire die helemaal werd achteruitgeslagen.

    Uitslag: 1.Albert Van Damme 25km in 1.07’ – 2.Jos Thielemans op 35” – 3.August Badts op 50”. 4.Julien Van Den Haesevelde op 1’05” en 5e André Geirlandt op 1’20”. Voor Robert Vermeire was er een 11e plaats op 3’10”.

    14-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!