Image and video hosting by TinyPic
    24-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 Crossen

.

Liefst 9 wedstrijden in het veld: 3 A-crossen, 2 B-crossen, 3 C-crossen en 1 regionale.

Thielemans met voorsprong te Linkebeek. Voor de derde uitgave mocht Kroonhulzen 64 vertrekkers ontvangen bij een zomerse temperatuur. Na de eerste ronde zag men Van Den Haesevelde, Nijs, Badts, De Clercq en Thielemans de leiding delen. Voor Ongenae stuurde een bandbreuk op het einde van de eerste ronde alles in het honderd, evenals voor Badts die door kaderbreuk werd opgehouden in de tweede ronde. Thielemans had zich ondertussen alleen aan de leiding gewerkt en besloot de tweede ronde met 5 sec. boni op het trio Nijs, De Clercq, en Van Den Haesevelde. Thielemans zou ronde na ronde deze voorsprong aandikken. Scheirs zag men verachteren, terwijl De Clercq wegens bandbreuk uit het achtervolgende groepje verdween. Een ronde van het einde kwam Van Den Haesevelde nog sterk opzetten, maar Thielemans bleef ongrijpbaar. Een sterk eindigende Van Den Haesevelde werd nog 2e met 1'10" achterstand op Jozef Thielemans die de provinciale kampioenentrui van Brabant bij de Liefhebbers mocht aantrekken.. De 3e plaats op 1'17" van Freddy Nijs volstond om provinciaal kampioen bij de profs te worden.

Te Kortemark kwamen 47 renners aan de start en moesten 21km afleggen. Met een tijd van 41’ was Robert Vermeire de beste, hij had 10 meter voorsprong op Norbert Dedeckere en volgde André Geirlandt als 3e op 20”.

In Lanaken moesten de 40 crossers 8 ronden rijden op een prachtige omloop waar een massa volk was komen opdagen om de 2 tenoren De Vlaeminck en Van Damme aan het werk te zien. Deze beiden en de Nederlander Spetgens reden al in de 1e ronde van de anderen weg. Voor de Belgen ging het niet rap genoeg en lieten de Nederlander dan maar achter om hun onderlinge strijd te beginnen. Toen in de laatste ronde Albert van de fiets moest wisselen, was dit voor Eric het sein om alleen weg te rijden. Eric won met 55” voorsprong op Van Damme en werd Johan Spetgens 3e op 2’55”. Vanaf plaats 11 bezet door Daniel Van Damme had men 1 ronde aan de broek.

In Lembeke was Robert Van De Sompele de beste van 49 deelnemers met 10cm vloerde hij Alfons Van Parijs. Germain De Keyser werd op 20” derde.

In de B-cross van Vonëche reed Michel Pollentier met en voorsprong van 1’20” over de streep, tweede werd Jan Teugels en 3e Pauwels op 2’15”.

Voor Charles Palmans was er winst in de C-cross van Aartselaar waar hij afrekende met Jos Six en Jan Knors.

De C-cross van Daknam werd gewonnen door Herman Temmerman voor Luc Naudts en Ronny Devos

Winst voor thuisrijder Henri (Rik) Van Horenbeke te Overijse in de C-cross waar hij Wim Albrecht naar plaats 2 verwees en was Hendrik “Henri” Vandenbrande uit Dworp de derde man op het podium.

Tongerlo-Bree is een regionale wedstrijd wat betekend dat de winnaar Frans Mertens is, hier reed hij direct na de start weg en streden de andere 39 voor plaats twee. Frans Lemmens had als 2e liefst 2’30” achterstand. Tien seconden later werd Maurits Hollebeke 3e voor Alfons Van Houdt en wegrenner Michel Van Vlierden die volgend wielerseizoen als prof start in de ploeg van Eddy Merckx. Verder in de top10: 6e André Verbraeken, 7e Roger Van Hove, 8e Lucien Vanderaerden, 9e Leopold Heuvelmans en 10e Gilbert Bielen.