23-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cross

.
    Julien Van Den Haesevelde
    In het veld geen gebrek aan wedstrijden waar 3 A-crossen, 1 B-cross, 2 C-crossen en 1 regionale werd verreden.

Wielerclub de jonge wielrenners uit Noorderwijk kreeg 58 A-veldrijders aan de start van hun Trouwe veldrijder. Op uitzondering Van Eric De Vlaeminck was al wat naam heeft in het veldrijden aanwezig. Reeds in de eerste ronde reed Van Damme met een voorsprong van een dertigtal meter op Gust Badts, Leon Scheirs , Freddy Nijs, Jos Thielemans en de Nederlander Johan Spetgens. Die kloof heeft Van Damme in iedere ronde vergroot. Weliswaar bleef Gust Badts steeds het felst aanklampen. Maar bij het oversteken van een stuk spoorlijn deed de grotere behendigheid van Van Damme zich gelden. Terwijl de Laarnelaar verdiend naar de overwinning fietste kreeg men achter hem een niet onaardige strijd om de ereplaatsen. Jos Thielemans die in vergelijking van vorig jaar veel vorderingen heeft gemaakt, legde na Badts beslag op de derde plaats terwijl Leon Scheirs in de achtste ronde ploegmaat Freddy Nijs ter plaatse liet om vierde te eindigen. Als 5e kwam de Nederlander Johan Spetgens op 3’50”over de streep. Ook de C-renners waren van de partij hier reed Jos Six naar de zege voor Charles Palmans die in de laatste ronde was lek gereden. Verder bestond de top5 uit Jan Knors, Jos Lievens en Leo van Ginhoven.

Voor de A-cross van Oeselgem kwamen 48 renners opdagen, waar André Geirlandt het in de spurt haalde van Eric De Vlaeminck. Op 45” was er opnieuw een spurt van twee en was het Norbert De Deckere die het haalde voor Robert Vermeire en werd de top5 afgesloten door Eric Desruelle die 1’45” achterstand had.

De 3e A-cross te Sombeke-Waasmunster kreeg 55 renners aan de start, hier was het Julien Van Den Haesevelde die het haalde met 15” voorsprong op de Nederlander Gertie Wildeboer, werd op 25” Alfons Van Parijs 3e, voor Marc De Block was er op 1’10” een 4e plaats, als 5e kwam Willy Vermaercke over de streep. Wegrenner Willy De Geest behaalde een verdienstelijke 8e plaats. Ook hier waren de C-crossers van de partij en reed Sylvain Engels naar de zege voor H.Hollebeke en Freddy De Schacht.

Voor de B-cross van Schaffen kwamen 22 renners opdagen en was het Leo Arnouts die een lengte sneller was dan Jozef Pauwels en werd Roger Bijn 3e, Jan Teugels 4e en Roger Sambryn 5e.

In de regionale cross van Helchteren waar 41 renners van start gingen stond er weer geen maat op Frans Mertens, al reden bij de 1e doortocht Poelmans en Lemmens met 10” voorsprong op Hollebeke en 32” op de latere winnaar Mertens. Door een val in de 2e ronde verdween Poelmans uit de wedstrijd. Frans Mertens won dus met 1’30” voorsprong op Frans Lemmens en voor plaats 3 was er een mooie strijd tussen Roger Van Hove die het haalde en Maurice Hollebeke zij reden lange tijd met slechts een verschil van 5”.