Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    25-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Julien Van Lint

    In Italië heeft onze landgenoot Julien Van Lint een uitgeregende Milaan-Vignola gewonnen. Na amper 100 van de 204,5km is de karavaan door een ware wolkbreuk getroffen. Het was ijzig koud, er stak een stormwind op en toen er nog een hagelbui bijkwam hebben heel wat renners de volgwagens opgezocht. Uiteindelijk bleven nog 16 renners in de wedstrijd, waarbij 3 landgenoten Van Lint, Julien Stevens en Guido Van Sweevelt. Het is op 35km van de streep dat Van Lint wegreed enkel zijn ploegmaat Stevens, Simonetti en als laatste Cumino kwam aansluiten. Het was deze laatste die van ver de eindspurt op gang bracht maar Julien Van Lint remonteerde hem en kon weerstaan aan de aandringende Mauro Simonetti. Julien Stevens kwam nog als derde over de streep voor Vittorio Cumino. Op 3’05” won Guido Van Sweevelt de spurt voor plaats vijf waarin hij 5 Italianen versloeg. Het gemiddelde van de wedstrijd was amper 34,759 km/uur.

    In Frankrijk is de Ronde van Indre et Loire gestart te Chateau- Renault met een proloog per ploeg. Het was Beaulieu-Flandria die won met een tijd van 7’10”6 over de 5km. Op 0”6 werd Gan-Mercier 2e en Sonolor als derde had 2”6 meer nodig. Het was Daniël Verplancke die als eerste renner van Beaulieu-Flandria over de streep bolde en leider werd.

    25-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Roger Swerts

    Niet het parcours maar de wind heeft de wedstrijd te Genk-Boxbergerheide hard gemaakt. De Nederlanders Kelleneers en Wanders reden drie van de zeven grote ronden voorop. Het is bij het ingaan van de laatste grote ronde dat de Molteni’s de wedstrijd naar hun hand hebben gezet. Eerst met Van Schil die zijn ploegmaat Barras, Hordijk en Van Beers meekreeg. Dan is Swerts komen aansluiten met o.a. de Nederlanders Janssen en Karstens maar kwam ook de rest opnieuw tot bij de leiders. Op 30km van het einde is het Deschoenmaecker voor Molteni die met De Bal en Eyers wegrijd. Wanneer de leiders uit het gezicht zijn is het Swerts die in de tegenreactie gaat met Kerremans en Brands . Albert Van Vlierberghe met Vanconingsloo als waakhond komt bij het drietal aansluiten. Vooral Swerts zorgt er voor dat leiders worden bij gebeend. In de slotronde rijd Roger Swerts van de anderen weg en wint met 50” voorsprong op Georges Vanconingsloo, Maurice Eyers, Alfons De Bal, Frans Kerremans, Albert Van Vlierberghe, Jos Deschoenmaecker en Frans Brands. Op 1’30” zijn het Vic Van Schil, Jos Huysmans en Hugo De Haes die in deze volgorde over de streep bollen. De zegebloemen waren voor Roger zijn ouders die niet op de wedstrijd aanwezig waren zijn aangezien zij een feest hadden voor hun 30jaar huwelijk.

    In Vilvoorde thuishaven van Guillaume Driessens zijn gewoonlijk wel wat grote namen aan de start, maar dit jaar was er enkel oud-wereldkampioen Harm Ottenbros, maar kwam wel winnen. Met 78 zijn ze gestart om 14 ronden van 10km af te leggen. De eerste aanval kwam er na drie ronden met Ward Janssens, Ghislain Van Landeghem, Bernard Delchambre en Frank Ebo, zij kregen even later het gezelschap van de Nederlander Leo Duyndam, maar in de 10ronde was hun sprookje uit. Een ronde later zijn Jaak De Boever en Herman Vrijders uit het vel gedunde prloton weggereden. Bij het ingaan van de laatste ronde hadden zij nog 100meter op het duo Berckmans en Ottenbros. Het was van zeer ver dat Harm Ottenbros de spurt begon en haalde het met 3 lengten van Jean-Pierre Berckmans, Jaak De Boever en Herman Vrijders. De spurt van de eerste achtervolgende groep op 20” werd gewonnen door Richard Bukacki voor Dirk Baert, Aimé Delaere, Ward Janssens, Etienne Antheunis en sluit de Nederlander Ben Janboers de top10 af.

    25-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    Vandaag is de Ronde van België voor liefhebbers van start gegaan met de rit Sint Truiden – Jambes over een afstand van 115km. Na de middag is er een ploegentijdrit. Onder de 102 deelnemers zijn er 24 buitenlanders. Het is tijdens een beklimming te Hoei dat de groep verbrokkelde in drie groepjes. Met een negental op kop. Een spijtige wegvergissing op 5km van de streep heeft de wedstrijd vervalst. Rijpens en Lannoo die waren voorop gaan rijden waren de eerste slachtoffers, ook de anderen behalve Peersman volgden de verkeerde weg. Voor Ferdinand Peersman uit St. Amands werd het zijn 1e zege. Op 2” volgde Michel Pollentier en op 10” volgde de anderen, waarvan Lucien De Brauwere de snelste was voor Rudi Rijpens, Rino Vandromme, Gustaaf Hermans, Roger Loysch, Paul Lannoo en als 9e de Nederlander Cees van Dongen.

    De ploegentijdrit werd gewonnen door de Stoempers uit Leuven voor Deurne W.S. en W.S.C. Torhout.

    Voor Eric Van Lent was er winst te Grez-Doiceau waar hij Bernard Bouruignon en Robert DeGuchtenaere mee op het podium kreeg.

    24-04-2012 om 06:28 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Tino Tabak

    Tijdens een oefentocht in de omgeving van Schagerbrug is Tino Tabak aangereden op het fietspad door een vrachtwagen die rechts afsloeg. Tino kloeg over pijn in het hoofd en werd naar het ziekenhuis van Alkmaar overgebracht. Normaal zou Tino morgen naar Spanje afreizen waar op 27/4 de Ronde van Spanje begint.

    24-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Regis Ovion

    Tweede dag in de Omloop van Zuid-West Nederland, Klaas Balk won te Breda voor Henk Stander en Gerrie Knetemann. In de eindstand heeft Klaas Balk dezelfde tijd als Aad Vanden Hoek maar is door zijn ritzege eindwinnaar. Op plaats 3 eindigde Henk Stander met 10” achterstand. Op 4 volgt Anne Koster op 44”, werd Anton Vander Spiegel 5e op 47” en Toine Vanden Bunder 6e met 1’38” achterstand. Ketting- Didam was de beste ploeg.

    Laatste dag in de Omloop van de Sarthe voor liefhebbers waar de ritzege naar Guy Sibille ging. De eindzege was voor de regerende wereldkampioen Regis Ovion die 32” voorsprong had op Claude Aiguesparses, 38” op Marcel Duchemin, 45” op Alain Noguès en was op plaats 5 op 51” de Pool Ryszard Szurkowski de eerste buitenlander.

    Nieuwe ritzege voor Patrick Cluzaud in de 2e rit a van de Saône & Loire waar rit 2b gewonnen werd door Yves Bottazzi. De eindzege was wel voor de Nederlander Cees Priem die 44” voorsprong had op Georges Ballandras en 53” op Patrick Cluzaud.

    In Nancy werd onze landgenoot Marcel Louyet derde achter de Fransman Rachel Dard en de Italiaan Giovanni Dalla Bona, nog een landgenoot Freddy Renson werd vierde.

    De Ronde van Marokko eindgde met de rit El Jadida-Casablanca en werd gewonnen door de Nederlander Arie Hassink voor Valerii Likatchew en de Algerijn Madjid Hamza. In de eindstand heeft de Rus Valerii Likatchew 13” voorsprong op de Nederlander Fedor Den Hertog en volgt de Rus Anatoli Starkhov op 59”.

    Mooie ereplaatsen voor onze landgenoten in Zwitserland waar te Hochdorf de G.P. Seetal werd verreden. Er waren 97 deelnemers uit vijf verschillende landen. De zege was voor de Zwitser René Savary die 3.41’54” nodig had voor de 144km. In de groepsspurt voor plaats vijf werd José Clabots tweede wat hem plaats 6 opleverde. Voor Benny Paulissen die de bergprijs en de vliegende spurten won was er plaats negen. Onze derde landgenoot die deelnam Gustaaf Put eindigde op plaats 17.

    Voor onze landgenoot José Clabots was er te Hochdorf in de G.P. Seetal een 6e plaats op 2’13” van de winnaar René Savary die het haalde van zijn metgezel Gilbert Bischoff.

    23-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Domingo Perurena
    In Spanje was het de laatste dag in de Ronde van het Baskenland met de rit San Sebastian-Eibar (Arrate) na 152km won Domingo Perurena zijn 2e rit in 2 dagen. Hij had 35” voorsprong op José- Antonio Ponton en 1’12” op José- Luis Uribezubia, Ventura Diaz en werd Gonzalo Aja vijfde. In de eindstand heeft José-Antonio Gonzales-Linares na 840km een voorsprong van 9’ op Jésus Manzaneque en 9’31 op Jesus Esperanza. Kas was de beste ploeg, de bergprijs was voor José-Manuel Fuente en was het puntenklassement eveneens voor de eindwinnaar.

    In Groot-Brittannië te Stoneleigh behaald Sid Barras al zijn 5e zege, voor Brian Jolly en Reg Barnett.

    In Italië werd er gekoerst te Villaorba (tipo pista) en was de zege voor Marino Basso 24p.voor Gianni Motta 18p en Felice Gimondi 17p.

    23-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Cees Swinkels

    Daags voor de Ronde van België voor liefhebbers begint waren er nog 10wedstrijden voor liefhebbers.

    In Alken mocht de wielerclub “Sint Joris” voor zijn wedstrijd tellende voor de Schaal Frans Theelen 104 renners inschrijven. Waarvan 36 Nederlanders, 4 Duitsers, 3 Italianen en 1 Zwitser. De vrij bochtige omloop van 5,7km moest men 18 keer afleggen. Na de gebruikelijke schermutselingen was het half koers dat de Duitser Josef Flachs wegreed en een ernstige ontsnapping op gang kwam. De eerste die bij de Duitser kwam was Paul Van Elderen zij kregen nog het gezelschap van Maurice Van Elderen geen familie van Paul, Pierre Henri en de Nederlander Tony Damen, hun voorsprong steeg vlug tot 30”. Maar op 5 ronden van het einde was het de Nederlander Geert Oosterbosch die als een sneltrein naar de koplopers reed en enkel de twee Van Elderen die konden aanpikken. Het peloton kwam de leiders nog op de hielen maar in de spurt won Paul Van Elderen met 1 lengte van Maurice en Geert Oosterbosch. Op 15” werd Robert Reekmans 4e voor Marc Verbeeck, André Verbraeken, de Nederlander Louis Meyers en Lambert Swennen. Vanaf plaats 9 werden 45 renners gelijk geplaatst.

    Wel een Nederlandse overwinning in Asse waar Cees Bal de beste was van 74 deelnemers. Flory Van Hooydonck werd er tweede en ook plaats drie ging naar een Nederlander Adri VanOpdorp.

    In Deerlijk was Ludo Dumarey waarlijk de beste van 50 van zijn eerste achtervolgers was Daniël De Schrooder op 1’35” de snelste voor Johny Soenens, Bertil Cael, Eric Rosseel, Alain Desaever en Raf Coene.

    Winst was er voor Fred. Adam te Ellignies-Ste-Anne, tweede werd Mario Wittenberg en werd de Fransman René Bleuze derde.

    In Haasrode kwam Florent Van Kerckhove met 15” voorsprong toe, de Nederlander Johan Brinkman werd tweede en Frans Fierens derde.

    Te Impe kwamen 94 renners aan de start en moesten 158km afleggen. De renners maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van. Vier renners zorgden op het golvend parcours voor de beslissende afscheiding. In de spurt was het Jacky Declerck die het haalde voor Marc Steels, Martin De Clercq die op een leeglopende tube moest spurten en Rik De Poorter. Op 30” werd Freddy Méchant vijfde.

    De Nederlander Cees Swinkels was te Kortenaken waar 78 renners de start namen in een spurt met drie een 1/2 lengte sneller dan Yvan Benaets en André Coppers. Van de eerste achtervolgers op 50” was Theo Bruylandts sneller dan zijn kompaan Jos Gijsemans.

    Voor de Spanjaard Pedro Padro was het te Rotheux-Rimière zijn tweede zege, in een spurt met zes versloeg hij de Nederlander Jo Van Pol , de Italiaan Joseph Civatone, de Nederlander Cor Boersma, en zowaar een twee Belgen Dieudonné Depireux en Nico Crommen. De zevende August Herijgers had 1’50” achterstand.

    In het criterium van Marcinelle was het Bernard Draux die na 70km 20” voorsprong had op Jean-Claude Buffet en Gino Tezza.

    Tombeek-Overijse mocht 31 liefhebbers ontvangen en was het Guido Verheyden die in een spurt met twee Henri Michiels versloeg met een halve lengte. De twee hadden liefst 6’30 voorsprong op Eddy Vandenbossche. Voor plaats 4 op 8’25” was Frans Aerts sneller dan Freddy Misotten, Armand Pintens ea.

    Te Waret-le-Chaussée was de overwinning voor Henri Wats die zijn medvluchter W.Lemmens versloeg en werd de Nederlander Mathieu Buckx op 20” derde.

    23-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waalse Pijl

    .
    Eddy wint de Waalse Pijl

    Door de wind die de ganse dag in het voordeel heeft geblazen is er in de Waalse Pijl nooit tot een ernstige ontsnapping gekomen. De beslissing kwam er op 20km van het einde op de muur van Thuin, rijden Swerts, Vanspringel twee ploegmaats van Merckx weg met Mortensen, Rosiers en Vanneste. Deze vijf zouden zeker voorop gebleven zijn indien een voorlaatste krachtinspanning van Eddy op minder dan 5km niet voor een gedeeltelijke hergroepering had gezorgd op nauwelijks 1km van de meet. Toen werd Swerts door Eddy nog eens vooruit gestuurd, zodat Eddy nog even op adem kon komen. Het was Rosiers die de anderen nu tot bij Roger bracht en maakte Eddy in de spurt bergop af voor Raymond Poulidor (Fr). Plaats 3 was voor Willy Vanneste voor Gilbert Bellone (Fr), Georges Pintens, Alain Santy (Fr), Staf Van Roosbroeck, de Nederlander Wim Scheepers, de Deen Leif Mortensen, Roger Swerts, Joop Zoetemelk (Ned), Roger Rosiers, Herman Vanspringel en Raymond Delisle (Fr).

    23-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    .
    Gerrie van Gerwen
    De Omloop van Zuid-West Nederland begon met de rit in lijn ’s Gravendeel-Lage Zwaluwe, na 123km was Gerrie van Gerwen sneller dan Toine Van den Bunder en Jan Raas. Na de middag was er een ploegentijdrit gewonnen door Ketting-Didam die 32’06” reden over de 22,8km. Plaats twee was voor Kroon op 6” en werd Delbana op 23” derde.

    In de Ronde van Marokko behaalde onze landgenoot Gustaaf Verboven op de voorlaatste dag zijn tweede ritzege. De rit Safi-El Jadida was 147km lang en stonden de Nederlander Louis Westrus 2e en onze landgenoot Eric Serlet 3e mee op het podium. Leider blijft de Rus Likatchew.

    In Frankrijk waren er vandaag drie wedstrijden, op de 2e dag in de Omloop van de Sarthe moesten de renners 2 ritten rijden, rit a werd gewonnen door Michel Fedrigo en rit b ging naar de Pool Zenon Czechowski.

    Saône & Loire is een tweedaagse en werd de eerste rit gewonnen door de Fransman Patrick Cluzaud.

    Te Liévin was er de G.P. van Frans Vlaanderen over 150km, na 3.55’20” was het de Fransman Claude Tollet die won voor Eric Lalouette en onze landgenoot Lucien Pratte.

    22-04-2012 om 06:31 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Liefst 143 renners aan de start van de liefhebberskoers te Edegem waaronder heel wat Nederlanders. Na 102km won Roger De Beukelaer voor de Nederlander Piet van Katwijk, Edmond Verbruggen, Ribert Ferket en Isidoor Weemaes. Voor plaats 6 op 50 meter was Alex Robberecht sneller dan Roger De Bakker, de Nederlanders Cees van Dongen, Wim de Vlam en Hendrik Jacob, André Verbraecken, de Nederlander Frans Tilburgs, Ludo Bosch, Georges Bortels en Mar Van De Putte.

    In Leval-Trahegnies had men met 66 renners ook niet te klagen. Voor Bernard Bourguignon die 5 van medevluchters in de spurt won werd het zijn derde zege. Lucien Zelck werd 2e en verder volgden de Nederlander The vander Leeuw, Jos Vandermeulen, Jan Van Hoorenbeeck en Freddy Libouton. Op 2’ mocht een 3tal voor plaats 7 spurten, het was Jean-Pierre Lambert die het haalde voor Jean Cleppe en Marc Keiser.

    In Oostende telde de wedstrijd voor de West-Vlaamse trofee en kreeg men 96renners aan de start. Voor winnaar Patrick Geldhof die 26” voorsprong had werd het zijn 1e zege. Op 1km van het einde was het Etienne Van Braeckel die nog wegreed van acht achtervolgers en nipt uit de greep bleef van Freddy Maertens, de Nederlander Cees Bal, Marc Renier, Wilfried Wesemael, Paul Lannoo, Lucien De Brauwer en Roger Verschaeve. Dan was het 7’55” wachten om Karel Sels de spurt voor plaats 10 te zien winnen. Voor Martin De Clercq was er een 13e plaats.

    In Ronse waar men met 72 renners was vertrokken was het Bertil Cael die na 105km met een wiellengte won van Yvan Ronsse uit Zingem. Op 20” was het Lieven Malfait die derde werd voor Marnix Lannoo, Luc De Croock, Luc D’Hont e.a.

    In Sint Kathelijne-Waver heeft men wel het grootste aantal renners aan de start gekregen men vertrok er met 175 voor 105km. Winnaar werd Luc Van Ouytsel voor Eric Van Lent die 100meter te kort kwam. Verder volgden Gustaaf Van Gossum, Eddy Van Hoof, Yvan Demedts, de Nederlander Jan Spetgens, Theo Dockx, Ludo Bruylants, August Hereygers en sluit Willy Govaerts de top10 af.

    22-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Vierde en voorlaatste rit in de Ronde van het Baskenland waar Domingo Perurena de rit Vittoria-Sebastian won. Na 181km was hij sneller dan José- Lusi Uribezubia, Julian Cueves en sluit José Gomez-Lucas de top5 af. J.A. Gonzales-Linares blijft leider.

    In Italië was Felice Gimondi de beste te Tavarnelle in een criterium van 100km. Stonden mee op het podium Marino Basso en Gianni Motta zij volgden op 20”.

    22-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In de Ronde van het Baskenland werden vandaag 2 ritten afgewerkt, een tijdrit en een rit in lijn. In de voormiddag won leider José-Antonio Gonzales-Linares de tijdrit van 49km tussen Estella en Logrono. Op 1’05” werd Jesus Manzaneque tweede en had de derde Andrès Oliva reeds 2’35” achterstand.

    Na de middag werd de rit in lijn verreden tussen Logrono en Vitoria over een afstand van 108km. Manuel Blanco won met 29” voorsprong op Julian Cuevas en werd de snelle Domingo Perurena op 39” derde voor José Gomez-Lucas en leider José-Antonio Gonzales-Linares.

    In Frankrijk was er de Omloop v/d Sarthe een 3daagse voor liefhebbers, die begon met een tijdrit gewonnen door Regis Ovion.

    In de Ronde van Marokko zitten de renners met Essaouira-Safi al aan de 10e rit. Net als gisteren was het vandaag opnieuw de Rus Valerii Likatchew die won, voor de Fransman Jacques Esclassan en de Rus Anatolii Starkov.

    21-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    .

    De Nederlander Harry Steevens die tijdens Luik-Bastenaken-Luik is gevallen is voor enkele weken out. Een onderzoek in de kliniek van Bastogne heeft uitgewezen dat Harry geen enkele breuk heeft opgelopen, maar naast heel wat schaafwonden zou hij ook een hersenschudding hebben. Steevens zal vrijdag van Bastenaken naar zijn woonplaats in Nederland worden overgebracht.

    21-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In de Ronde van het Baskenland was in de tweede rit Bilbao-Pamplona na 180km de zege voor Julian Cuevas die 10” voorsprong had op José- Antonio Ponton en 41” op José- Antonio Gonzales-Linares ritwinnaar van gisteren en die ook leider blijft.

    De negende rit in de Ronde van Marokko voor liefhebbers werd verreden tussen Agadir en Essaouira over een afstand van 170km. De Rus Valerii Likatchew werd ritwinnaar en tevens leider. Voor de Fransman Michel Coroller was er plaats twee en werd de Pool Henryk Woznyk derde.

    20-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luik- Bastenaken- Luik

    .
    Eddy solo in L-B-L

    Vandaag werd Luik-Bastenaken-Luik verreden over een afstand van 239km met liefst 13 hellingen, waarvan de eerste te Beaufays na 8km en de laatste te Jehanster na 230,5km. De beslissing viel toen de helling van Wanne in zicht kwam. Merckx is toen met zijn ploegmaat Vanspringel en de Nederlander Wim Schepers op zoek gegaan naar Frans Mintjens en de Nederlander Tino Tabak, die tot 2’ voorsprong hadden bereikt. De 2 vluchters werden rap ingelopen en op de Stockeu waar Schepers wegens pech van de fiets moest,is Merckx ten aanval gegaan. Het was pas na de Haute Levée waar hij nog maar 35” voorsprong had dat Eddy stelselmatig verder is beginnen uitlopen op Schepers en zijn ploegmaat Vanspringel die natuurlijk niet meewerkte. Eddy won uiteindelijk na een solo van 47km met 2’40” voorsprong op Wim Schepers die een zieke Vanspringel op 4’35” had achtergelaten. Na dit 3tal was er een groep van 18 dat echter nog zou uiteenvallen. Met zijn 4e plaats op 5’26” was Roger Swerts de 3e Molteni in de top5, in zijn spoor volgden Georges Pintens, de Deen Leif Mortensen, en de Fransman Raymond Delisle. Voor de Fransman Gilbert Bellone was er op 6’38” plaats 8. Vic Van Schil werd 9e op 6’46” voor de Fransman Robert Bouloux e.a. Van de 129 vertrekkers hebben er 42 de wedstrijd uitgereden, waarvan het laatste viertal 21’58” achterstand had.

    Voor de liefhebbers was er een wedstrijd te Verviers waar de Nederlander Jo Vrancken won voor Bernard Bourguignon en de Spanjaard Pedro Pardo

    20-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Frans Verbeeck

    De klacht van Frans Verbeeck is vandaag door de B.W.B. niet behandeld. Na zijn diskwalificatie in Gent-Wevelgem had Frans op zijn beurt een klacht ingediend tegen Felice Gimondi. Normaal zou vandaag uitspraak gedaan worden. Maar door zijn val in Parijs-Roubaix kon Frans niet aanwezig zijn op de zitting en werd de behandeling van de klacht tot een nader te bepalen datum uitgesteld.

    19-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De Spanjaard José-Antonio Gonzales-Linares werd winnaar van de 1e rit in de Ronde van het Baskenland. Na de 170km tussen Eibar en Bilbao had de winnaar liefst 3’30” voorsprong op de tweede Jesus Esperanza. Voor plaats drie op 7’03” was Domingo Perurena de snelste voor Vicent Lopez-Carril en werd José- Manuel Fuente vijfde.

    In de Ronde van Marokko voor liefhebbers was er gisteren een rustdag. Vandaag werd de 8e rit Marrakech-Agadir verreden over een afstand van 144km en bracht een overwinning voor onze landgenoot Gustaaf Verboven voor de Rus Anatolii Starkhov en de Marokkaan Mohamrd El Gourch. Onze landgenoot Eric Serlet moest zijn leiderstrui afstaan aan de Rus Valerii Likatchew.

    19-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jos Vander Vleuten en Emile Cambré
    In Luik-Tongrinne 217km viel de beslissing na 100km. Zeven renners namen afstand, het was vooral Georges Pintens die het meeste werk deed waardoor de groep vlug op 5’ volgde. In de finale over 3 plaatselijke ronden van 15km was het opnieuw Georges die op de hellingen de forcing voerde. Maar waren het uiteindelijk de Nederlander Jos Vander Vleuten en Emile Cambré die op de kasseien wegreden. In de spurt haalde Cambré het vlot van de Nederlander, op 2’15” voor plaats drie was Georges Barras de snelste voor Noël Vantyghem, Eddy Verstraeten, Geirges Pintens en Eddy Reyniers. Voor plaats 8 op 3’15” was Ronny Vande Vijver sneller dan Ward Janssens. En Herman Beysens versloeg voor plaats 10 de Fransman Lucien Aimar zij hadden 4’30” achterstand. Voor Emile Cambré is het zijn eerste zege sedert 2 jaar, in 1969 won hij in eigen gemeente en in 1970 een rit in de Ronde van Sardinië. Nochtans was de voorbereiding op het seizoen slecht gestart, hij liep bij een ongeval een elleboogbreuk op, maar is op de rollen blijven oefenen.

    De 10e Nokere koers kreeg 88 renners aan de start, waaronder Roger De Vlaeminck die er echter een oefenritje van maakte, kwam aan km 75 even op kop om op de 5 vluchters te jagen, op 3 ronden van het einde heeft Roger de wedstrijd verlaten. De vijf werden na 100 van de 150km gegrepen, en was het Tony Houbrechts die op 35km van het einde wegreed, het gezelschap nog kreeg van Ronny Van Marcke maar deze vrij vlot versloeg. Op 35” werd Willy Planckaert 3e voor Wim Prinsen (Ned), Dirk Baert, Frans Brands en Jaak De Boever.

    18-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    .
    Jean Engels

    Jean Engels geboren 11/05/1922 te Sint-Genesius-Rode is vandaag te Heverlee overleden. Jean was prof van 1945 t/m 1952, het laatste jaar reed hij als individueel.

    In 1945 won hij Luik-Bastenaken-Luik voor Ward van Dijck en Jef Moerenhout. In de Grand Prix des Ardennes was hij sneller dan Jef Moerenhout en Prosper Depredomme,en won ook in zijn eigen gemeente. In 1946 won hij in de Ronde van België rit 8a een tijdrit van 56km verreden tussen de stad Luxemburg en Luik. Zijn tijd was 1.30’45” en won voor Jean Bogaerts op25” en Petrus Van Verre op 1’17”. In de eindstand werd hij tweede op 10’10” na Albert Ramon. Hij was ook de beste te Jambes. In de Ronde van Zwitserland stond hij tweemaal op het podium: in rit 3b was hij tweede en in de rit 5 was er een derde plaats. In de eindstand had hij als zesde 43’31” achterstand op de winnaar Gino Bartali.

    In 1947 won hij Roubaix-Huy voor Ward Peeters. Een 2e plaats was er in de 2e rit van het Omnium de la Route. En was er een 3e plaats in Brussel-Rixensart.

    In 1948 neemt hij deel aan de Ronde van Frankrijk waar België met twee ploegen start, Jean rijd bij de Arendjes. In de 1e rit werd hij 4e en in rit 2 is hij 3e en is de eerste Belg sinds Sylveer Maes (1939) die de gele trui mag dragen. Uiteindelijk zou Jean 22e worden en werd Gino Bartoli eindwinnaar.

    17-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Volgend jaar start de Tour in Nederland, dit zal Den Haag ongeveer 3 miljoen kosten, dat is het bedrag dat de speciaal voor dit gebeuren in het leven geroepen stichting comité Tour de France Nederland 1973 op tafel moet leggen. Maandagochtend heeft de heer Felix Lèvitan namens de Tourorganisatie het contract getekend. Op vrijdag 29/6 wordt in het Haagse congresgebouw een gala-avond gegeven waar wellicht de deelnemende ploegen zullen worden voorgesteld. Op zaterdag 30/6 begint het Tourspektakel met een proloog in Scheveningen.

    Te Dortmund hebben de verantwoordelijken van de ploeg “Rokado” beslist veldrijder Albert Van Damme te ontslaan. Dit zou ten gevolge een veroordeling wegens doping zijn.

    17-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!