Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    20-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In de Ronde van het Baskenland was in de tweede rit Bilbao-Pamplona na 180km de zege voor Julian Cuevas die 10” voorsprong had op José- Antonio Ponton en 41” op José- Antonio Gonzales-Linares ritwinnaar van gisteren en die ook leider blijft.

    De negende rit in de Ronde van Marokko voor liefhebbers werd verreden tussen Agadir en Essaouira over een afstand van 170km. De Rus Valerii Likatchew werd ritwinnaar en tevens leider. Voor de Fransman Michel Coroller was er plaats twee en werd de Pool Henryk Woznyk derde.

    20-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luik- Bastenaken- Luik

    .
    Eddy solo in L-B-L

    Vandaag werd Luik-Bastenaken-Luik verreden over een afstand van 239km met liefst 13 hellingen, waarvan de eerste te Beaufays na 8km en de laatste te Jehanster na 230,5km. De beslissing viel toen de helling van Wanne in zicht kwam. Merckx is toen met zijn ploegmaat Vanspringel en de Nederlander Wim Schepers op zoek gegaan naar Frans Mintjens en de Nederlander Tino Tabak, die tot 2’ voorsprong hadden bereikt. De 2 vluchters werden rap ingelopen en op de Stockeu waar Schepers wegens pech van de fiets moest,is Merckx ten aanval gegaan. Het was pas na de Haute Levée waar hij nog maar 35” voorsprong had dat Eddy stelselmatig verder is beginnen uitlopen op Schepers en zijn ploegmaat Vanspringel die natuurlijk niet meewerkte. Eddy won uiteindelijk na een solo van 47km met 2’40” voorsprong op Wim Schepers die een zieke Vanspringel op 4’35” had achtergelaten. Na dit 3tal was er een groep van 18 dat echter nog zou uiteenvallen. Met zijn 4e plaats op 5’26” was Roger Swerts de 3e Molteni in de top5, in zijn spoor volgden Georges Pintens, de Deen Leif Mortensen, en de Fransman Raymond Delisle. Voor de Fransman Gilbert Bellone was er op 6’38” plaats 8. Vic Van Schil werd 9e op 6’46” voor de Fransman Robert Bouloux e.a. Van de 129 vertrekkers hebben er 42 de wedstrijd uitgereden, waarvan het laatste viertal 21’58” achterstand had.

    Voor de liefhebbers was er een wedstrijd te Verviers waar de Nederlander Jo Vrancken won voor Bernard Bourguignon en de Spanjaard Pedro Pardo

    20-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Frans Verbeeck

    De klacht van Frans Verbeeck is vandaag door de B.W.B. niet behandeld. Na zijn diskwalificatie in Gent-Wevelgem had Frans op zijn beurt een klacht ingediend tegen Felice Gimondi. Normaal zou vandaag uitspraak gedaan worden. Maar door zijn val in Parijs-Roubaix kon Frans niet aanwezig zijn op de zitting en werd de behandeling van de klacht tot een nader te bepalen datum uitgesteld.

    19-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De Spanjaard José-Antonio Gonzales-Linares werd winnaar van de 1e rit in de Ronde van het Baskenland. Na de 170km tussen Eibar en Bilbao had de winnaar liefst 3’30” voorsprong op de tweede Jesus Esperanza. Voor plaats drie op 7’03” was Domingo Perurena de snelste voor Vicent Lopez-Carril en werd José- Manuel Fuente vijfde.

    In de Ronde van Marokko voor liefhebbers was er gisteren een rustdag. Vandaag werd de 8e rit Marrakech-Agadir verreden over een afstand van 144km en bracht een overwinning voor onze landgenoot Gustaaf Verboven voor de Rus Anatolii Starkhov en de Marokkaan Mohamrd El Gourch. Onze landgenoot Eric Serlet moest zijn leiderstrui afstaan aan de Rus Valerii Likatchew.

    19-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jos Vander Vleuten en Emile Cambré
    In Luik-Tongrinne 217km viel de beslissing na 100km. Zeven renners namen afstand, het was vooral Georges Pintens die het meeste werk deed waardoor de groep vlug op 5’ volgde. In de finale over 3 plaatselijke ronden van 15km was het opnieuw Georges die op de hellingen de forcing voerde. Maar waren het uiteindelijk de Nederlander Jos Vander Vleuten en Emile Cambré die op de kasseien wegreden. In de spurt haalde Cambré het vlot van de Nederlander, op 2’15” voor plaats drie was Georges Barras de snelste voor Noël Vantyghem, Eddy Verstraeten, Geirges Pintens en Eddy Reyniers. Voor plaats 8 op 3’15” was Ronny Vande Vijver sneller dan Ward Janssens. En Herman Beysens versloeg voor plaats 10 de Fransman Lucien Aimar zij hadden 4’30” achterstand. Voor Emile Cambré is het zijn eerste zege sedert 2 jaar, in 1969 won hij in eigen gemeente en in 1970 een rit in de Ronde van Sardinië. Nochtans was de voorbereiding op het seizoen slecht gestart, hij liep bij een ongeval een elleboogbreuk op, maar is op de rollen blijven oefenen.

    De 10e Nokere koers kreeg 88 renners aan de start, waaronder Roger De Vlaeminck die er echter een oefenritje van maakte, kwam aan km 75 even op kop om op de 5 vluchters te jagen, op 3 ronden van het einde heeft Roger de wedstrijd verlaten. De vijf werden na 100 van de 150km gegrepen, en was het Tony Houbrechts die op 35km van het einde wegreed, het gezelschap nog kreeg van Ronny Van Marcke maar deze vrij vlot versloeg. Op 35” werd Willy Planckaert 3e voor Wim Prinsen (Ned), Dirk Baert, Frans Brands en Jaak De Boever.

    18-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    .
    Jean Engels

    Jean Engels geboren 11/05/1922 te Sint-Genesius-Rode is vandaag te Heverlee overleden. Jean was prof van 1945 t/m 1952, het laatste jaar reed hij als individueel.

    In 1945 won hij Luik-Bastenaken-Luik voor Ward van Dijck en Jef Moerenhout. In de Grand Prix des Ardennes was hij sneller dan Jef Moerenhout en Prosper Depredomme,en won ook in zijn eigen gemeente. In 1946 won hij in de Ronde van België rit 8a een tijdrit van 56km verreden tussen de stad Luxemburg en Luik. Zijn tijd was 1.30’45” en won voor Jean Bogaerts op25” en Petrus Van Verre op 1’17”. In de eindstand werd hij tweede op 10’10” na Albert Ramon. Hij was ook de beste te Jambes. In de Ronde van Zwitserland stond hij tweemaal op het podium: in rit 3b was hij tweede en in de rit 5 was er een derde plaats. In de eindstand had hij als zesde 43’31” achterstand op de winnaar Gino Bartali.

    In 1947 won hij Roubaix-Huy voor Ward Peeters. Een 2e plaats was er in de 2e rit van het Omnium de la Route. En was er een 3e plaats in Brussel-Rixensart.

    In 1948 neemt hij deel aan de Ronde van Frankrijk waar België met twee ploegen start, Jean rijd bij de Arendjes. In de 1e rit werd hij 4e en in rit 2 is hij 3e en is de eerste Belg sinds Sylveer Maes (1939) die de gele trui mag dragen. Uiteindelijk zou Jean 22e worden en werd Gino Bartoli eindwinnaar.

    17-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Volgend jaar start de Tour in Nederland, dit zal Den Haag ongeveer 3 miljoen kosten, dat is het bedrag dat de speciaal voor dit gebeuren in het leven geroepen stichting comité Tour de France Nederland 1973 op tafel moet leggen. Maandagochtend heeft de heer Felix Lèvitan namens de Tourorganisatie het contract getekend. Op vrijdag 29/6 wordt in het Haagse congresgebouw een gala-avond gegeven waar wellicht de deelnemende ploegen zullen worden voorgesteld. Op zaterdag 30/6 begint het Tourspektakel met een proloog in Scheveningen.

    Te Dortmund hebben de verantwoordelijken van de ploeg “Rokado” beslist veldrijder Albert Van Damme te ontslaan. Dit zou ten gevolge een veroordeling wegens doping zijn.

    17-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Te Saint Avertin in Frankrijk won Gérard Besnard een criterium van 79km voor Jean-Claude Genty en Jacques Botherel.

    In de Ronde van Marokko voor liefhebbers waren de renners vandaag aan rit 7 die de renners van Beni Mellal naar Marrakech bracht. Na 170km won de Nederlander Peter Van Den Donk voor de Marokaan Abdallah Nahil en de RusValery Likatchew. Onze landgenoot Eric Serlet blijft leider.

    17-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jean-Pierre Berckmans

    In Denderhoutem hebben de renners weinig spektakel geleverd. Het waren Berckmans en Van Impe die zich lieten zien, maar nooit uit de greep van het peloton geraakten. Uiteindelijk is Berckmans in het zicht van de meet weggereden met Ottenbros en Vrijders. In de spurt haalde Jean-Pierre het vrij vlot met 20meters op Harm Ottenbros en Herman Vrijders. De Nederlander Richard Bukacki kwam op 15” als vierde over de meet. Ook Victor Peeters als 5e op 25” en Etienne Sonck kwamen nog voor de groep binnen. Het was Luc Van Goidsenhoven op 35” die de spurt van de groep won voor twee Nederlanders Cees Koeken en Charles De Smit.

    Voor de liefhebbers was er een wedstrijd te Bocholt waar 96 renners de start namen. De beslissing viel na half koers toen 23 renners aan de haal gingen. In de laatste ronde nam Jozef Vanden Berk 100meter voorsprong en behield deze tot aan de streep. Voor plaats 2 was J.Van Hoof sneller dan de Nederlander Jo Vrancken en Georges Bortels. Vier renners werden gelijk geplaatst op plaats 5, namelijk: Paul Van Elderen, de Nederlander Henk Boterhuis, Jean Swinnen en Alex Van Linden.

    17-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland


    .
    Knokke de vijf leiders van links naar rechts: De Clercq-Renier-Heyns-Priem en Van Den Bunder
    Te Knokke waren het de Nederlanders die op plaats 1 en 2 eindigden. De zege was voor Toine Van Den Bunder die 1’30” voorsprong had op Cees Priem. Rudi Heyns won op 1’35” de spurt voor plaats 3 van Martin De Clercq en werd op 2’ Marc Renier 5e. Na de wedstrijd was er de declassering van de Nederlander Wim De Waal, die na een lekke band een kortere weg had genomen.

    Te Aisemont was de overwinning voor Willy Michiels voor Jacques Martin en José Clabots.

    Alex Van Linden broer van Rik won te Gooreind-Wuustwezel voor Jozef De Keersmaecker, Roger De Backer en was André Verbraecken 4e.

    Te Boëlhe gelegen in de provincie Luik kreeg men 74 renners aan de start en won Bernard Bourguignon zijn tweede wedstrijd van het week-end. De Nederlander Harry van Groezen werd tweede en Roger Loysch derde.

    Lucien De Brauwere was de beste in Kortrijk-Galmaarden, na 172km versloeg hij Ferdinand Peersman. Op 20” werd Louis Verreydt 3e hij versloeg in een spurt met vijf, Roger De Beukelaer, Theo Dockx, Eric Van Lent en Gustaaf Van Cauter. Voor plaats 8 op 1’ was Frans Van Looy sneller dan Freddy Maertens. Op 2’30” was voor plaats 10 José De Cauwer de snelste voor Jean-Marie Coenen, Ludo Delcroix, Gery Catteeuw, Michel Pollentier en was plaats 15 voor Isidoor Weemaes.

    In Lauwe waren de bloemen voor Alain Depuydt die 50meter voorsprong had op Robert De Guchtenaere, R. Ramaut, Georges Windels, José Van Ackere, Jean-Pierre Spileers, Daniel Pauwels, M. Godefroot en op plaats 10 Luc D’Hont.

    16-04-2012 om 20:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    Voor de 40e Rund um Düren in Duitsland kwamen 150 liefhebbers opdagen, uit Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Denemarken, Noorwegen, Tsjechoslovakije en West-Duitsland. De wedstrijd was 159km lang en zijn slechts 19 renners over de eindstreep gereden. De zege was voor Wilfried Trott voor de Nederlander Joop Ribbers, de Duitser Weber en onze landgenoot Lucien Pratte die allen in de tijd van 4.19’58” eindigden. Hans Michalsky werd 5e voor , Gieger en onze landgenoot Grègoire Van Moer, zij volgden op 2’40”.

    In Frankrijk was het de laatste dag in de 3daagse Loir & Cher, in de voormiddag won de leider Zygmunt Hanusik en na de middag was het de Nederlander Piet van Katwijk die de beste was. De eindzege was voor de Pool Zygmunt Hanusik hij had 7” voorsprong op Ryszard Szurkowski en 13” op Zbigniew Krzeszowiec twee landgenoten van de eindwinnaar.

    Ook de Boucle des Flandres te Hazebrouck eindigde vandaag hier was de zege voor de Nederlander Theo van der Leeuw die in de eindstand 2” te kort kwam voor de eindzege. Winnaar werd de Fransman Bernard Masson, plaats drie was voor zijn landgenoot Guy Leleu die 5” achterstand had. Onze landgenoot Bertil Cael die vierde werd had 7” achterstand.

    Onze landgenoot Roland Wiscour was de beste te Dippach in Luxemburg, na 135,2km had hij 56” voorsprong op de Luxemburgers Lucien Didier en Robert Treis en werd nog een landgenoot Alain Clausse vierde.

    In Marokko zijn de renners aan rit 6 die tussen Khenifra en Benni Mellal is verreden over een afstand van 130km. Het werd nog maar eens een zege voor de Russen nu was het Anatolli Starkhov, hij had 3” voorsprong op de Tsjech F Friedrich en de Rus Guennadi Kommatow. Onze landgenoot Eric Serlet neemt de leiderstrui over van de Fransman Esclassan.

    Op de piste van Roubaix ter gelegenheid van Parijs-Roubaix hebben onze landgenoten Robert Maveaux-Manu Snellinx in de snelheid het gehaald van de Fransen Daniel Morelon-Pierre Trentin.

    Het omnium werd gewonnen door de Fransen Regis Ovion-Bernard Croyet zij versloegen onze landgenoten Leon Daelemans-Clement Van Ransbeeck.

    16-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Te Amorebiets in Spanje werd de Klasika Primavera over een afstand van 210km verreden. De zege was voor José Gomez-Lucas verder bestond de top5 uit, José Luis Abilleira Balboa, Augustin Tamames Iglesias, Ant Gomez del Moral en Julirn Cuevas.

    In Zwitserland werd te Genève de Ronde van het Lemanmeer verreden, en reden de profs en liefhebbers samen. Winst was er voor de liefhebber John Hugentobler dit voor acht liefhebbers, René Leuenberger, Bruno Hubschmid, René Ravasi, Iwan Schmid, Hansruedi Keller en Meinrad Vögele. Op 48” werd Xaver Kürmann 8e voor Fausto Stiz en was plaats 10 voor de prof Jürg Schneider.

    De wedstrijd te Cheltenham in Groot-Brittannië werd gewonnen door Dave Rollinson voor Colin Lewis en Peter Smith.

    Twee wedstrijden in Portugal te Coelhima won Custodio Gomes voor Mar Miranda en C Oliveira

    Te Lisboa was de zege voor Leonel Miranda voor Fernando Mendès en Francisco Miranda die op 14” volgde.

    16-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In Heverlee kwamen 111 beroepsrenners aan de start van de grote E-5 prijs. Man van de wedstrijd was Julien Van Geebergen.Reeds na 10km reed Julien weg met Louis Dierickx, Ronny de Bisschop, André Hendrickx en de Nederlander Albert Van Midden. Door toedoen van Vic Van Schil kwam er een hergroepering. Er kwamen nog enkele pogingen die nooit ver droegen,Georges Barras is dan een tijdje voorop gaan rijden, kreeg geen versterking en liet zich opnieuw inlopen. Even later reed een zestal weg, met daarbij opnieuw Van Geerbergen, reden tot 1’15” voorsprong bijeen, en toen is Vic Van Schil met nog vier anderen op zoek gegaan naar de leiders, welke zij na 15km achterhaalden. Op 30km van de meet is Vic in den aanval gegaan en kon enkel Van Geerbergen nog aansluiten. Op anderhalve kilometer van de streep heeft Vic Van Schil zijn kompaan achtergelaten en won met 45” voorsprong voor de verdienstelijke Julien Van Geerbergen. Voor de 3e plaats was Georges Barras op 1’20” de snelste voor Frans Staes, Frans Verhaegen, Roger Loysch, Maurits Dury, Ludo Van Staeyen, Gilbert Wuytack en sluit Joseph Bruyère de top10 af.

    16-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs-Roubaix

    .
    Roger De Vlaeminck en Willy Van Malderghem

    Het is in het bos van Wallers dat Parijs-Roubaix openbrak. Drie favorieten, Dierickx, Merckx en Rosiers werden een eerste maal met pech bedacht. Het was het moment dat Van Malderghem ten aanval trok met in zijn wiel de Fransman Santy die in dienst van Rosiers reed. Ook het duo De Vlaeminck-Gimondi dreven het tempo omhoog om een terugkeer van Merckx te verhinderen. Terwijl Van Malderghem verder uitliep en Santy had achtergelaten kwamen de favorieten opnieuw samen. Het werd duidelijk dat Merckx en zijn ploegmaats er moesten voor zorgen dat Van Malderghem zou teruggehaald worden. De ommekeer kwam er op 32km van het einde, Dierickx moest voor de derde maal voet aan de grond zetten. Swerts en Vanspringel lieten het gat vallen met de gedachte dat Eddy het wel zou afmaken, zodat nog enkel een vijftal, Merckx, Peelman, Poulidor, Rosiers en De Vlaeminck de achtervolging op Van Malderghem konden voortzetten. Het verliep wel anders en moesten Merckx en co een terugkeer van enkele favorieten dulden. Toen De Vlaeminck op 23km van het einde net op het ogenblik dat Dierickx opnieuw kwam aansluiten wegreed kon niemand reageren. Roger kwam zeer vlug bij Willy en liet hem ook terplaatse. Roger De Vlaeminck won met 1’57” voor André Dierickx, derde werd de Brit Barry Hoban op 2’13”, Willy Teirlinck werd vierde op 2’34” en Willy Van Malderghem die vijfde werd moest nog 2’36” toestaan. Op 2’39” werd Staf Van Roosbroeck 6e voor Eddy Merckx, Eddy Peelman, Ole Ritter, Raymond Poulidor, Roger Rosiers, Roger Swerts en Gerben Karstens, deze had wel de spurt gewonnen voor plaats zes maar had aan Raymond Poulidor zijn trui getrokken en werd dus laatste van het groepje geplaatst.

    Frans Verbeeck moest de wedstrijd verlaten met een sleutelbeenbreuk. Toen hij met een hand reed en wat uit zijn zak wou halen heeft hij het achterwiel van Merckx geraakt, plofte tegen de grond en kreeg Martin Vanden Bossche over zich. Frans werd per ziekenwagen naar Roubaix gebracht, weigerde naar een Franse kliniek te worden gebracht en werd door zijn vrouw naar Leuven gereden.

    Na de aankomst werd ook duidelijk waarom Merckx het niet had afgemaakt. In het bos van Wallers is zijn tube van zijn voorwiel gesprongen, en kwamhij met zijn schouder tegen een boom. Hij kon nog moeilijk met de linkerarm op het stuur trekken en bezorgde het dobberen op de kasseien veel pijn.

    16-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    .
    Bernard Draux

    In Acoz kwamen 49 renners aan de start en won Bernard Draux zijn eerste wedstrijd door Gustaaf Hermans in een spurt met twee te verslaan. Voor plaats 3 op 2’30” was Gino Tezza de snelste voor Jean-Paul Hovens. Gustaaf Put als 5e volgde al op 3’.

    De Fransman Joël Matteus was de beste vann 55 te Herchies, hij had 30” voorsprong op Jean-Pierre Lambert en stond ook Jean-Jacques Conard mee op het podium.

    In Itegem was de zege voor Karel Sels voor Willy Verschueren en W. Lemmens

    In Koersel won Ludo Noels voor eigen volk zijn derde wedstrijd. Liefst 128 renners namen de start om 12 rondjes van 8,6km te rijden. Het was pas in de 5e ronde dat 16 renners gingen voorop rijden, door een valpartij in de volgende ronde bleven er nog 12 vooraan. In de laatste ronde wisten vier renners zich af te scheiden, waarbij de lokale man Noels. In de laatste kilometers viel ook Noels, kwam opnieuw aansluiten en liet de anderen achter en won met 20meter voorsprong. De Nederlander Gerrie van Gerwen werd tweede voor José Clabots en André Verbraecken. Op 45” won Hubert Janssen de spurt voor plaats 5 voor Jos Bortels e.a.

    45 renners aan de start te Xhendremael waar Bernard Bourguignon won voor Marc Van Ouytsel en Alain Buckinx. De Nederlander Ben Ceulen werd 4e en Luc Pels 5e.

    Van de 53 renners die aan de start kwamen te Schelle was Daniël Pauwels in een spurt met twee de sneller dan Yvan De Vriendt. Op 2’10” werd Leo Huysmans derde voor Jean Blommaert, Lucien De Wilde e.a.

    Te Stasegem-Harelbeke kreeg men 91 liefhebbers aan de start zij moetsen 135km afleggen. Na 3.20” was het José Van Ackere die al voor de vijfde maal het bloemenmeisje mocht kussen. Theo Dockx werd 2e voor Karel Rottiers, Romain De Guchtenaere,Roger Verschaeve, Gery Catteeuw, Lieven Malfait, Paul Lannoo, Luc Demedts en was plaats 10 voor Daniël Vandewalle. Kortrijk Groeninghe Sport was de beste club.

    15-04-2012 om 21:31 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    Tweede dag in de rittenwedstrijd Loir & Cher, waar de Pool Zygmunt Hanusik ritwinnaar werd.

    In Frankrijk te Hazebrouck (Frans Vlaanderen) is de tweedaagse Boucle des Flandres van start gegaan. Winnaar van de eerste rit werd de Fransman Bernard Masson.

    In Nederland werden vandaag twee wedstrijden verreden. De Ronde van Friesland werd gewonnen door Jan Aling die na 171km zijn 3 metgezellen versloeg. Jans Vlot werd tweede en dan volgden Nanno Bakker en Jan Bakker. Op plaats vijf met 1’44” achterstand werd Bert Scheuneman vijfde.

    In de Omloop van de Braakman ging de zege naar Cees van Dongen die na 156km sneller was dan Cees Priem, Jan Raas, Toine van den Bunder en Wim De Waal.

    Rit 6 Fez-Khenifra in de Ronde van Marokko werd na 160km gewonnen door de Rus Valerii Likatchew die onze landgenoot Renè Dillen en de Nederlander Fedor Den Hertog vooraf ging. Leider blijft Jacques Esclassan.

    15-04-2012 om 06:22 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Te Lancy in Zwitserland reden de profs en liefhebbers ook nu weer samen. Na 160km was het Josef Fuchs die won, in een spurt met twee versloeg hij de Fransman Christian Blain. Ook de derde Joël Millard op 23” als de vierde Pierre Rivory op 30” waren Fransen. Op 5 eindigde Jurg Schneider in dezelfde tijd als Rivory. Voor plaats 6 op 51” was Eric Spahn sneller dan Kurt Rub, en de liefhebbers Iwan Schmid . De liefhebber Gilbert Bischoff werd op 1’09” negende en de Fransman Ferdinand Julien werd 10e op 1’54.

    In Groot-Brittannië bestond de G.P. Islington in een tijdrit en een rit in lijn. De tijdrit werd gewonnen door Colin Lewis voor Mick Holmes en Leslie West.

    In de rit in lijn ging de zege naar Sid Barras voor Dave Rollingson en William “Bill” Painter. De eindzege was voor Colin Lewis voor Mick Holmes en Robert Charles “Bob” Addy.

    15-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    Voor de liefhebbers was er in Frankrijk de wedstrijd Loir & Cher een 3 daagse. Vandaag was er de proloog gewonnen door de Fransman Etienne Godier.

    In de Ronde van Marokko stond vandaag een ploegentijdrit op het programma. Men moest 60km rijden tussen Fez en Meknès, het waren de Russen met een tijd van 1.14’08” die wonnen voor de Fransen die 2’13” achterstand hadden. Plaats 3 was voor de Polen op 2’57” en werden onze landgenoten mooi vierde op 3’08”. De Fransman Jacques Esclassan blijft leider.

    14-04-2012 om 06:23 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Staf Van Roosbroeck

    Staf Van Roosbroeck mocht in eigen gemeente 112 renners en de zegebloemen ontvangen. Steeds was hij vooraan te vinden, en werd goed gesteund door zijn ploegmaats, vooral door Jos Abelshausen, om zijn 5e seizoenszege te behalen. Er moesten 16 ronden worden afgelegd, en bij elke ontsnapping was Staf of Jos mee, en bij de beslissende vlucht van 12 in ronde 13 waren beiden mee. In de laatste ronde is Staf dan alleen weggereden, ondanks een tegenreactie van Vic Van Schil won hij met 10” voorsprong op Vic en werd er door de tien overige gespurt voor plaats 3. Het was de Nederlander Jos van Beers die het haalde voor Rik Van Linden, Jos Spruyt, Jan Janssen (Ned), Alfons Debal, Jos Vander Vleuten (Ned), Eddy Goossens en Frans Brands. Op 1’ was de Nederlander Charles De Smit voor plaats 13 sneller dan de Brit Barry Hoban e.a.

    14-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    Rit 3 in de Ronde van Marokko werd gewonnen door de Rus Krawschenko voor zijn landgenoot Guennadi Komnastow en de Algerijn Madjid Hamza. Nieuwe leider is de Fransman Jacques Esclassan.

    13-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!