Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    16-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    Voor de 40e Rund um Düren in Duitsland kwamen 150 liefhebbers opdagen, uit Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Denemarken, Noorwegen, Tsjechoslovakije en West-Duitsland. De wedstrijd was 159km lang en zijn slechts 19 renners over de eindstreep gereden. De zege was voor Wilfried Trott voor de Nederlander Joop Ribbers, de Duitser Weber en onze landgenoot Lucien Pratte die allen in de tijd van 4.19’58” eindigden. Hans Michalsky werd 5e voor , Gieger en onze landgenoot Grègoire Van Moer, zij volgden op 2’40”.

    In Frankrijk was het de laatste dag in de 3daagse Loir & Cher, in de voormiddag won de leider Zygmunt Hanusik en na de middag was het de Nederlander Piet van Katwijk die de beste was. De eindzege was voor de Pool Zygmunt Hanusik hij had 7” voorsprong op Ryszard Szurkowski en 13” op Zbigniew Krzeszowiec twee landgenoten van de eindwinnaar.

    Ook de Boucle des Flandres te Hazebrouck eindigde vandaag hier was de zege voor de Nederlander Theo van der Leeuw die in de eindstand 2” te kort kwam voor de eindzege. Winnaar werd de Fransman Bernard Masson, plaats drie was voor zijn landgenoot Guy Leleu die 5” achterstand had. Onze landgenoot Bertil Cael die vierde werd had 7” achterstand.

    Onze landgenoot Roland Wiscour was de beste te Dippach in Luxemburg, na 135,2km had hij 56” voorsprong op de Luxemburgers Lucien Didier en Robert Treis en werd nog een landgenoot Alain Clausse vierde.

    In Marokko zijn de renners aan rit 6 die tussen Khenifra en Benni Mellal is verreden over een afstand van 130km. Het werd nog maar eens een zege voor de Russen nu was het Anatolli Starkhov, hij had 3” voorsprong op de Tsjech F Friedrich en de Rus Guennadi Kommatow. Onze landgenoot Eric Serlet neemt de leiderstrui over van de Fransman Esclassan.

    Op de piste van Roubaix ter gelegenheid van Parijs-Roubaix hebben onze landgenoten Robert Maveaux-Manu Snellinx in de snelheid het gehaald van de Fransen Daniel Morelon-Pierre Trentin.

    Het omnium werd gewonnen door de Fransen Regis Ovion-Bernard Croyet zij versloegen onze landgenoten Leon Daelemans-Clement Van Ransbeeck.

    16-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Te Amorebiets in Spanje werd de Klasika Primavera over een afstand van 210km verreden. De zege was voor José Gomez-Lucas verder bestond de top5 uit, José Luis Abilleira Balboa, Augustin Tamames Iglesias, Ant Gomez del Moral en Julirn Cuevas.

    In Zwitserland werd te Genève de Ronde van het Lemanmeer verreden, en reden de profs en liefhebbers samen. Winst was er voor de liefhebber John Hugentobler dit voor acht liefhebbers, René Leuenberger, Bruno Hubschmid, René Ravasi, Iwan Schmid, Hansruedi Keller en Meinrad Vögele. Op 48” werd Xaver Kürmann 8e voor Fausto Stiz en was plaats 10 voor de prof Jürg Schneider.

    De wedstrijd te Cheltenham in Groot-Brittannië werd gewonnen door Dave Rollinson voor Colin Lewis en Peter Smith.

    Twee wedstrijden in Portugal te Coelhima won Custodio Gomes voor Mar Miranda en C Oliveira

    Te Lisboa was de zege voor Leonel Miranda voor Fernando Mendès en Francisco Miranda die op 14” volgde.

    16-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In Heverlee kwamen 111 beroepsrenners aan de start van de grote E-5 prijs. Man van de wedstrijd was Julien Van Geebergen.Reeds na 10km reed Julien weg met Louis Dierickx, Ronny de Bisschop, André Hendrickx en de Nederlander Albert Van Midden. Door toedoen van Vic Van Schil kwam er een hergroepering. Er kwamen nog enkele pogingen die nooit ver droegen,Georges Barras is dan een tijdje voorop gaan rijden, kreeg geen versterking en liet zich opnieuw inlopen. Even later reed een zestal weg, met daarbij opnieuw Van Geerbergen, reden tot 1’15” voorsprong bijeen, en toen is Vic Van Schil met nog vier anderen op zoek gegaan naar de leiders, welke zij na 15km achterhaalden. Op 30km van de meet is Vic in den aanval gegaan en kon enkel Van Geerbergen nog aansluiten. Op anderhalve kilometer van de streep heeft Vic Van Schil zijn kompaan achtergelaten en won met 45” voorsprong voor de verdienstelijke Julien Van Geerbergen. Voor de 3e plaats was Georges Barras op 1’20” de snelste voor Frans Staes, Frans Verhaegen, Roger Loysch, Maurits Dury, Ludo Van Staeyen, Gilbert Wuytack en sluit Joseph Bruyère de top10 af.

    16-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs-Roubaix

    .
    Roger De Vlaeminck en Willy Van Malderghem

    Het is in het bos van Wallers dat Parijs-Roubaix openbrak. Drie favorieten, Dierickx, Merckx en Rosiers werden een eerste maal met pech bedacht. Het was het moment dat Van Malderghem ten aanval trok met in zijn wiel de Fransman Santy die in dienst van Rosiers reed. Ook het duo De Vlaeminck-Gimondi dreven het tempo omhoog om een terugkeer van Merckx te verhinderen. Terwijl Van Malderghem verder uitliep en Santy had achtergelaten kwamen de favorieten opnieuw samen. Het werd duidelijk dat Merckx en zijn ploegmaats er moesten voor zorgen dat Van Malderghem zou teruggehaald worden. De ommekeer kwam er op 32km van het einde, Dierickx moest voor de derde maal voet aan de grond zetten. Swerts en Vanspringel lieten het gat vallen met de gedachte dat Eddy het wel zou afmaken, zodat nog enkel een vijftal, Merckx, Peelman, Poulidor, Rosiers en De Vlaeminck de achtervolging op Van Malderghem konden voortzetten. Het verliep wel anders en moesten Merckx en co een terugkeer van enkele favorieten dulden. Toen De Vlaeminck op 23km van het einde net op het ogenblik dat Dierickx opnieuw kwam aansluiten wegreed kon niemand reageren. Roger kwam zeer vlug bij Willy en liet hem ook terplaatse. Roger De Vlaeminck won met 1’57” voor André Dierickx, derde werd de Brit Barry Hoban op 2’13”, Willy Teirlinck werd vierde op 2’34” en Willy Van Malderghem die vijfde werd moest nog 2’36” toestaan. Op 2’39” werd Staf Van Roosbroeck 6e voor Eddy Merckx, Eddy Peelman, Ole Ritter, Raymond Poulidor, Roger Rosiers, Roger Swerts en Gerben Karstens, deze had wel de spurt gewonnen voor plaats zes maar had aan Raymond Poulidor zijn trui getrokken en werd dus laatste van het groepje geplaatst.

    Frans Verbeeck moest de wedstrijd verlaten met een sleutelbeenbreuk. Toen hij met een hand reed en wat uit zijn zak wou halen heeft hij het achterwiel van Merckx geraakt, plofte tegen de grond en kreeg Martin Vanden Bossche over zich. Frans werd per ziekenwagen naar Roubaix gebracht, weigerde naar een Franse kliniek te worden gebracht en werd door zijn vrouw naar Leuven gereden.

    Na de aankomst werd ook duidelijk waarom Merckx het niet had afgemaakt. In het bos van Wallers is zijn tube van zijn voorwiel gesprongen, en kwamhij met zijn schouder tegen een boom. Hij kon nog moeilijk met de linkerarm op het stuur trekken en bezorgde het dobberen op de kasseien veel pijn.

    16-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    .
    Bernard Draux

    In Acoz kwamen 49 renners aan de start en won Bernard Draux zijn eerste wedstrijd door Gustaaf Hermans in een spurt met twee te verslaan. Voor plaats 3 op 2’30” was Gino Tezza de snelste voor Jean-Paul Hovens. Gustaaf Put als 5e volgde al op 3’.

    De Fransman Joël Matteus was de beste vann 55 te Herchies, hij had 30” voorsprong op Jean-Pierre Lambert en stond ook Jean-Jacques Conard mee op het podium.

    In Itegem was de zege voor Karel Sels voor Willy Verschueren en W. Lemmens

    In Koersel won Ludo Noels voor eigen volk zijn derde wedstrijd. Liefst 128 renners namen de start om 12 rondjes van 8,6km te rijden. Het was pas in de 5e ronde dat 16 renners gingen voorop rijden, door een valpartij in de volgende ronde bleven er nog 12 vooraan. In de laatste ronde wisten vier renners zich af te scheiden, waarbij de lokale man Noels. In de laatste kilometers viel ook Noels, kwam opnieuw aansluiten en liet de anderen achter en won met 20meter voorsprong. De Nederlander Gerrie van Gerwen werd tweede voor José Clabots en André Verbraecken. Op 45” won Hubert Janssen de spurt voor plaats 5 voor Jos Bortels e.a.

    45 renners aan de start te Xhendremael waar Bernard Bourguignon won voor Marc Van Ouytsel en Alain Buckinx. De Nederlander Ben Ceulen werd 4e en Luc Pels 5e.

    Van de 53 renners die aan de start kwamen te Schelle was Daniël Pauwels in een spurt met twee de sneller dan Yvan De Vriendt. Op 2’10” werd Leo Huysmans derde voor Jean Blommaert, Lucien De Wilde e.a.

    Te Stasegem-Harelbeke kreeg men 91 liefhebbers aan de start zij moetsen 135km afleggen. Na 3.20” was het José Van Ackere die al voor de vijfde maal het bloemenmeisje mocht kussen. Theo Dockx werd 2e voor Karel Rottiers, Romain De Guchtenaere,Roger Verschaeve, Gery Catteeuw, Lieven Malfait, Paul Lannoo, Luc Demedts en was plaats 10 voor Daniël Vandewalle. Kortrijk Groeninghe Sport was de beste club.

    15-04-2012 om 21:31 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    Tweede dag in de rittenwedstrijd Loir & Cher, waar de Pool Zygmunt Hanusik ritwinnaar werd.

    In Frankrijk te Hazebrouck (Frans Vlaanderen) is de tweedaagse Boucle des Flandres van start gegaan. Winnaar van de eerste rit werd de Fransman Bernard Masson.

    In Nederland werden vandaag twee wedstrijden verreden. De Ronde van Friesland werd gewonnen door Jan Aling die na 171km zijn 3 metgezellen versloeg. Jans Vlot werd tweede en dan volgden Nanno Bakker en Jan Bakker. Op plaats vijf met 1’44” achterstand werd Bert Scheuneman vijfde.

    In de Omloop van de Braakman ging de zege naar Cees van Dongen die na 156km sneller was dan Cees Priem, Jan Raas, Toine van den Bunder en Wim De Waal.

    Rit 6 Fez-Khenifra in de Ronde van Marokko werd na 160km gewonnen door de Rus Valerii Likatchew die onze landgenoot Renè Dillen en de Nederlander Fedor Den Hertog vooraf ging. Leider blijft Jacques Esclassan.

    15-04-2012 om 06:22 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Te Lancy in Zwitserland reden de profs en liefhebbers ook nu weer samen. Na 160km was het Josef Fuchs die won, in een spurt met twee versloeg hij de Fransman Christian Blain. Ook de derde Joël Millard op 23” als de vierde Pierre Rivory op 30” waren Fransen. Op 5 eindigde Jurg Schneider in dezelfde tijd als Rivory. Voor plaats 6 op 51” was Eric Spahn sneller dan Kurt Rub, en de liefhebbers Iwan Schmid . De liefhebber Gilbert Bischoff werd op 1’09” negende en de Fransman Ferdinand Julien werd 10e op 1’54.

    In Groot-Brittannië bestond de G.P. Islington in een tijdrit en een rit in lijn. De tijdrit werd gewonnen door Colin Lewis voor Mick Holmes en Leslie West.

    In de rit in lijn ging de zege naar Sid Barras voor Dave Rollingson en William “Bill” Painter. De eindzege was voor Colin Lewis voor Mick Holmes en Robert Charles “Bob” Addy.

    15-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    Voor de liefhebbers was er in Frankrijk de wedstrijd Loir & Cher een 3 daagse. Vandaag was er de proloog gewonnen door de Fransman Etienne Godier.

    In de Ronde van Marokko stond vandaag een ploegentijdrit op het programma. Men moest 60km rijden tussen Fez en Meknès, het waren de Russen met een tijd van 1.14’08” die wonnen voor de Fransen die 2’13” achterstand hadden. Plaats 3 was voor de Polen op 2’57” en werden onze landgenoten mooi vierde op 3’08”. De Fransman Jacques Esclassan blijft leider.

    14-04-2012 om 06:23 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Staf Van Roosbroeck

    Staf Van Roosbroeck mocht in eigen gemeente 112 renners en de zegebloemen ontvangen. Steeds was hij vooraan te vinden, en werd goed gesteund door zijn ploegmaats, vooral door Jos Abelshausen, om zijn 5e seizoenszege te behalen. Er moesten 16 ronden worden afgelegd, en bij elke ontsnapping was Staf of Jos mee, en bij de beslissende vlucht van 12 in ronde 13 waren beiden mee. In de laatste ronde is Staf dan alleen weggereden, ondanks een tegenreactie van Vic Van Schil won hij met 10” voorsprong op Vic en werd er door de tien overige gespurt voor plaats 3. Het was de Nederlander Jos van Beers die het haalde voor Rik Van Linden, Jos Spruyt, Jan Janssen (Ned), Alfons Debal, Jos Vander Vleuten (Ned), Eddy Goossens en Frans Brands. Op 1’ was de Nederlander Charles De Smit voor plaats 13 sneller dan de Brit Barry Hoban e.a.

    14-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    Rit 3 in de Ronde van Marokko werd gewonnen door de Rus Krawschenko voor zijn landgenoot Guennadi Komnastow en de Algerijn Madjid Hamza. Nieuwe leider is de Fransman Jacques Esclassan.

    13-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In de Grote Prijs Pino Cerami kwam de eerste ontsnapping al na 16km op gang, met de Duitser Karl-Heinz Muddeman, de Nederlanders Harry Jansen, Mat de Koning en twee landgenoten Dirk Baert en Bernard Deelchambre, zij kregen nog het gezelschap van Joseph Bruyère en hadden na 87km te Florennes een maximum voorsprong van 4’. Te Harmignies na 180km kwam alles terug samen. De twee hellingen te Wasmes zorgden er voor dat 15 renners wegreden, waaronder o.a. André Dierickx en Roger De Vlaeminck, ook de Fransman Cyrille Guimard was mee maar liet zich even later opnieuw afzakken. Bij het begin van de eerste plaatselijke ronde was het Callens die wegreed, Van Stayen reageerde en alhoewel zij nooit meer dan 100meter hadden zouden zij voor de zege spurten. Het was Christian Callens die het haalde voor Ludo Van Stayen. Voor plaats 3 was het Roger De Vlaeminck die het haalde voor André Dierickx, Jean Ronsmans, Julien Van Lint, Vic Van Schil, Alfons Debal, José Catieau (Fr), Jacques Botherel (Fr), Georges Chappe (Fr), Julien Stevens, Jean-Pierre Berckmans en Martin Vanden Bossche. Op 50” was Gerben Karstens de snelste voor plaats 15.

    Ook de liefhebbers waren te Wasmuel van de partij en waren er 134 deelnemers. Na 133km was Lucien Zelck de snelste maar werd gedeklasseerd. De zege ging alzo naar de Deen Leif Hansson voor de Nederlander Bas Hordijk, Freddy Renson, Jacky Declerck, Paul Lannoo, André Coppers, August Van Laethem, Roger Vanden Eede en werd Jean-Paul Hovens 10e.

    13-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In de Ronde van Marokko werd de tweede rit verreden tussen Larache en Rabat over een afstand van 154km. Het was de Tsjech Jaromir Friedrich die in een spurt met twee won voor de Rus Anatoli Starkhov, die leider werd. Op 9” werd de Italiaan Carose derde.

    12-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Na in de Omloop Het Volk een resem procesverbalen te hebben uitgeschreven tegen de wagens van Belgische en buitenlandse journalisten, die in de veronderstelling waren dat ook in ons land de internationale normen werden toegepast betreffende de wegcode in wielerwedstrijden, heeft de rijkswacht zich in Gent-Wevelgem zo onverzoenlijk getoond dat heelwat journalisten de wedstrijd uit protest verlieten. Ondanks men na moeizame onderhandelingen met de verantwoordelijke diensten gedaan had gekregen, dat zoals in alle landen, in de door de bereden rijkswacht bewaakte zone voor en na de renners de journalisten en konstrukteurs naast mekaar mochten rijden, waar zulks mogelijk zou zijn.Begonnen onmiddellijk na de start al de moeilijkheden, de wagens achter de groep werden verplicht zich in één rij op te stellen, met het gevolg dat niemand zijn werk naar behoren kon doen. Erger werd het nog toen men dan in de mot had dat een wagen van de rijkswacht vooraan, er enkel op uit was om de overtredingen op de gevoelige plaat te leggen.

    12-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent - Wevelgem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    .
    Spurt Gent-Wevelgem
    De wedstrijd Gent-Wevelgem bleef gesloten tot aan km 180, toen de Kemmelberg die tweemaal diende te worden beklommen al in zicht kwam. Enkel Duyndam en Mintkiewicz reden met een kleine voorsprong voorop. Even voor de Zwarteberg is Merckx die steeds achteraan had gefietst naar voor gekomen en konden enkel , Verbeeck, Sels, Swerts, Houbrechts en Gimondi aanpikken. Tijdens de 1e doortocht op de Kemmel waren de twee eerste vluchters reeds achter gelaten. Voor Sels ging het te vlug, Gimondi had in de beklimming pech maar werd door Houbrechts opgewacht, en zij zouden opnieuw aansluiten. De vijf reden samen naar de meet waar Verbeeck het haalde maar na een klacht van Gimondi werd gedeclasseerd. Alzo bekwam Roger Swerts de overwinning voor Felice Gimondi, Eddy Merckx, Tony Houbrechts en Frans Verbeeck. Voor plaats 6 op 48” haalde Albert Van Vlierberghe het van Walter Planckaert. Van een volgend groepje op 1’05” won voor plaats 9 de Fransman Michel Perin de spurt voor de Nederlander Wim Schepers, Yves Hézard (Fr), Staf Van Roosbroeck, Willy Planckaert, Herman Vanspringel, Alain Santy (Fr), Gianni Motta (It), Roger De Vlaeminck, Daniel Van Ryckeghem, Georges Pintens, Tony Gakens, Gösta Pettersson en de Nederlander Tino Tabak.

    Bij de liefhebbers die voor hun Gent-Wevelgem 192km moesten koersen was de zege voor Frans Van Looy, die er 4.28’ over had gedaan. Op 1 lengte volgden Karel Sels, en verder Theo Dockx, Roger Verschaeve, Michel Pollentier en Staf Van Cauter. Voor plaats 7 op 28” was Jean Van Der Stappen de snelste voor Ferdinand Peersman en Jozef De Keersmaecker. Jacky De Clercq sluit op 40” de top10 af. Eerste buitenlander werd de Nederlander Wim De Waal op plaats 13.

    12-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    De Ronde van Marokko is vandaag van start gegaan met een rit van 159km tussen Tanger-Larache en heeft de Nederlander Fedor Den Hertog onmiddellijk zijn visitekaartje afgegeven. Fedor won met 13” voorsprong op de Fransman Jacques Esclassan en werd nog een Nederlander Louis Westrus derde.

    11-04-2012 om 01:05 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Gregoire Van Moer
    Vandaag slechts 1 wedstrijd voor liefhebbers in België, te Outer kwamen 83 renners aan de start waarbij heel wat Nederlanders en dat hebben ze geweten. Na 105km stond het ganse podium vol Nederlanders. 1. Antoon Van Den Bunder, 2. Cees Priem en 3. Theo Van Der Leeuw. Voor Michel Pollentier was er plaats 4 en werd Gregoire Van Moer 5e.

    10-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Vlaanderen

    .
    Winst voor Leman
    De beslissing in de Ronde van Vlaanderen viel op de kasseien van Landskouter op slechts een boogscheut van de aankomst. Onderweg had Eddy Merckx in een gutsende regen tijdens de beklimming van de eerste vier hellingen, Kwaremont, Hoogberg, Steenbeekberg en de Muur de indruk gegeven de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. De zesde helling de Hostellerie zorgde er voor dat de Italianen in blok werden achter gelaten door een 15tal. Door een geweldige inspanning konden zij met 16 wel terugkeren, maar kwam men juist aan de kasseien van Landskouter, en reden liefst 7 Belgen van de anderen weg. In de spurt won Eric Leman zijn tweede Ronde voor André Dierickx, Frans Verbeeck, een weer verrassende Willy De Geest, Roger Rosiers, Roger Swerts en Eddy Merckx. Op 20” werd de Fransman Alain Santy de enige buitenlander in de top10. Op plaats 9 eindigde Herman Vanspringel en werd Willy Planckaert 10e.

    09-04-2012 om 15:56 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Winnaar Jos Similon

    Te Dilsen werd de zesde wedstrijd voor de Schaal Theelen verreden, waaraan liefst 104 renners deelnamen, waaronder 38 Nederlanders, 1 Pool, 1 Italiaan, 1 Oostenrijker, 1 Zweed en een Duitser. Aangezien een ronde slechts 2,5km was werden behalve de 21 leiders alle anderen op 2 ronden van het einde uit koers genomen. Winst was er voor Jos Similon voor André Verbraecken, Frans Lemmens, Jos Saenen, Ludo Noels, Paul Beynaerts, Roger Lochtenbergs, Vanhoudt, en Belis Romain. Vanaf plaats 10 werden de renners gelijk geplaatst.

    De tweede Sterrit werd verreden te Gentbrugge waar José De Cauwer het haalde voor Roger De Beukelaer, Theo Dockx, Lucien De Brauwer en Ribert Ferket.

    In Gistel was Freddy Maertens de beste van 61. De Nederlander Toin Van Den Bunder werd tweede en Georges Rogiers derde. Voor Wereldkampioen veldrijden Norbert Dedeckere was er een zesde plaats.

    In Hekelgem kreeg men 50 renners aan de start en versloeg Wilfried Wesemael zijn 2 medevluchters, Louis Verreydt en Jos Van Ransbeeck. Op 100 meter was August van Goethem voor plaats 4 de snelste van het peloton voor Pierre Buslot, Eddy Nijs e.a.

    In Esneux bij Luik ging de zege naar Dieudonné Depireux voor Jacques Méan en de Italiaan Joseph Civatone. Voor de tweelingbroers Marc en Luc Van Ouytsel was er plaats 6 en 8.

    In Ottenburg waar 65 renners de start namen, kwam de lokale favoriet Henri Michiels in een spurt met vier niet verder dan plaats 4. Winnaar werd Lucien Zelck voor Jean Maris en Freddy Renson.

    Met 115 kwam men aan de start te Reet en hier kon de lokale renner Rudi Rijpens het wel afmaken en behaalde zijn eerste zege. Op 100meter werd J. Van Hove tweede voor Eric Van Lent uit het naburige Rumst, ook de 4e Grègoire van Moer (Kontich) is uit de buurt. Voor de Dijlespurters uit Mechelen werd het dus 1-3 en 4.

    Michel Dagrin die won te Viane waar 64 renners aan de start kwamen, voor André Coppers en Yvan Ronsse.

    En in Vichte was de zege voor Rino Vandromme voor Freddy Adam en Willy Baert.

    09-04-2012 om 07:47 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Net als gisteren reden in Zwitserland de liefhebbers en profs samen. Nu was het in de Ronde van Kanton Fribourg waar de renners 177km moesten afleggen. De zege was voor de liefhebber John Hugentobler, ook de tweede Bruno Hubschmid was een liefhebber. Op plaats 3 & 4 eindigden twee profs Erich Spahn voor Pierre Rivory (Fr). Plaats 5 was voor de liefhebber Herbert Auchli (Zwit).

    De Fransman Georges Chappe won in eigen land te Lamballe waar hij 1’30” voorsprong had op Raymond Delisle en liefst 3’46” op Francis Ducreux.

    Drie wedstrijden in Portugal, winst voor Manuel Durao te Aveiro, Joaquim Agostinho te Lisboa en Manuel de Sousa te Porto.

    Onze landgenoot Lucien Pratte ging te Fourmies de Franse liefhebbers verslaan, na 120km stonden de Fransen F. Derigny en G. Lelarge mee op het podium.

    Voor Freddy Libouton was er in Groot-Brittannië een tweede plaats in de Harp International Lager. De zege was voor de 29 jarige Deen Jorgen-Emil Hansen die 1” voorsprong had op onze landgenoot, en volgde De Fransman Regis Ovion als 3e op 2”.

    In Nederland werd de Ster van Bladel verreden, hier was de zege voor Henk Stander die de 164km aflegde in 3.50’26”, plaatsen 2&3 waren voor Wim Albertsen, en Wil van Helvoirt.

    In Luxemburg werd de GP Hubert Clement gewonnen door Jean Becker die 5” voorsprong had op Erny Kirchen, Lucien Didier werd derde op 6” voor Robert Treis.

    09-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

     

    In Zwitserland werd te Fribourg de 3 Torenprijs verreden, waaraan zowel de profs als liefhebbers deelnamen. De zege was voor de Fransman Mariano Martinez die na 154km een voorsprong had van 1’09” op een groepje van zeven,waarvan de Zwitser Kurt Rub die de snelste voor de Fransman Christian Blain, dan drie liefhebbers, Roland Salm (Zwit), Herbert Meyer (Duit), Meinrad Vögele (Zwit), de profs Louis Pfenninger en Jürg Schneider beiden Zwitsers.

    Sid Barras behaalde in Groot-Brittannië te Shropshire nog maar eens een zege voor Mick Holmes en Leslie West.

    Voor de liefhebbers was er in Nederland de Ronde van Noord-Holland een wedstrijd over 18 km. Winnaar werd Wim De Waal hij had 3” voorsprong op Cees Bal, Piet van katwijk, Cees Priem en werd Rhett Van Trigt vijfde.

    08-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!