Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    13-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    Rit 3 in de Ronde van Marokko werd gewonnen door de Rus Krawschenko voor zijn landgenoot Guennadi Komnastow en de Algerijn Madjid Hamza. Nieuwe leider is de Fransman Jacques Esclassan.

    13-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In de Grote Prijs Pino Cerami kwam de eerste ontsnapping al na 16km op gang, met de Duitser Karl-Heinz Muddeman, de Nederlanders Harry Jansen, Mat de Koning en twee landgenoten Dirk Baert en Bernard Deelchambre, zij kregen nog het gezelschap van Joseph Bruyère en hadden na 87km te Florennes een maximum voorsprong van 4’. Te Harmignies na 180km kwam alles terug samen. De twee hellingen te Wasmes zorgden er voor dat 15 renners wegreden, waaronder o.a. André Dierickx en Roger De Vlaeminck, ook de Fransman Cyrille Guimard was mee maar liet zich even later opnieuw afzakken. Bij het begin van de eerste plaatselijke ronde was het Callens die wegreed, Van Stayen reageerde en alhoewel zij nooit meer dan 100meter hadden zouden zij voor de zege spurten. Het was Christian Callens die het haalde voor Ludo Van Stayen. Voor plaats 3 was het Roger De Vlaeminck die het haalde voor André Dierickx, Jean Ronsmans, Julien Van Lint, Vic Van Schil, Alfons Debal, José Catieau (Fr), Jacques Botherel (Fr), Georges Chappe (Fr), Julien Stevens, Jean-Pierre Berckmans en Martin Vanden Bossche. Op 50” was Gerben Karstens de snelste voor plaats 15.

    Ook de liefhebbers waren te Wasmuel van de partij en waren er 134 deelnemers. Na 133km was Lucien Zelck de snelste maar werd gedeklasseerd. De zege ging alzo naar de Deen Leif Hansson voor de Nederlander Bas Hordijk, Freddy Renson, Jacky Declerck, Paul Lannoo, André Coppers, August Van Laethem, Roger Vanden Eede en werd Jean-Paul Hovens 10e.

    13-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In de Ronde van Marokko werd de tweede rit verreden tussen Larache en Rabat over een afstand van 154km. Het was de Tsjech Jaromir Friedrich die in een spurt met twee won voor de Rus Anatoli Starkhov, die leider werd. Op 9” werd de Italiaan Carose derde.

    12-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Na in de Omloop Het Volk een resem procesverbalen te hebben uitgeschreven tegen de wagens van Belgische en buitenlandse journalisten, die in de veronderstelling waren dat ook in ons land de internationale normen werden toegepast betreffende de wegcode in wielerwedstrijden, heeft de rijkswacht zich in Gent-Wevelgem zo onverzoenlijk getoond dat heelwat journalisten de wedstrijd uit protest verlieten. Ondanks men na moeizame onderhandelingen met de verantwoordelijke diensten gedaan had gekregen, dat zoals in alle landen, in de door de bereden rijkswacht bewaakte zone voor en na de renners de journalisten en konstrukteurs naast mekaar mochten rijden, waar zulks mogelijk zou zijn.Begonnen onmiddellijk na de start al de moeilijkheden, de wagens achter de groep werden verplicht zich in één rij op te stellen, met het gevolg dat niemand zijn werk naar behoren kon doen. Erger werd het nog toen men dan in de mot had dat een wagen van de rijkswacht vooraan, er enkel op uit was om de overtredingen op de gevoelige plaat te leggen.

    12-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent - Wevelgem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    .
    Spurt Gent-Wevelgem
    De wedstrijd Gent-Wevelgem bleef gesloten tot aan km 180, toen de Kemmelberg die tweemaal diende te worden beklommen al in zicht kwam. Enkel Duyndam en Mintkiewicz reden met een kleine voorsprong voorop. Even voor de Zwarteberg is Merckx die steeds achteraan had gefietst naar voor gekomen en konden enkel , Verbeeck, Sels, Swerts, Houbrechts en Gimondi aanpikken. Tijdens de 1e doortocht op de Kemmel waren de twee eerste vluchters reeds achter gelaten. Voor Sels ging het te vlug, Gimondi had in de beklimming pech maar werd door Houbrechts opgewacht, en zij zouden opnieuw aansluiten. De vijf reden samen naar de meet waar Verbeeck het haalde maar na een klacht van Gimondi werd gedeclasseerd. Alzo bekwam Roger Swerts de overwinning voor Felice Gimondi, Eddy Merckx, Tony Houbrechts en Frans Verbeeck. Voor plaats 6 op 48” haalde Albert Van Vlierberghe het van Walter Planckaert. Van een volgend groepje op 1’05” won voor plaats 9 de Fransman Michel Perin de spurt voor de Nederlander Wim Schepers, Yves Hézard (Fr), Staf Van Roosbroeck, Willy Planckaert, Herman Vanspringel, Alain Santy (Fr), Gianni Motta (It), Roger De Vlaeminck, Daniel Van Ryckeghem, Georges Pintens, Tony Gakens, Gösta Pettersson en de Nederlander Tino Tabak.

    Bij de liefhebbers die voor hun Gent-Wevelgem 192km moesten koersen was de zege voor Frans Van Looy, die er 4.28’ over had gedaan. Op 1 lengte volgden Karel Sels, en verder Theo Dockx, Roger Verschaeve, Michel Pollentier en Staf Van Cauter. Voor plaats 7 op 28” was Jean Van Der Stappen de snelste voor Ferdinand Peersman en Jozef De Keersmaecker. Jacky De Clercq sluit op 40” de top10 af. Eerste buitenlander werd de Nederlander Wim De Waal op plaats 13.

    12-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    De Ronde van Marokko is vandaag van start gegaan met een rit van 159km tussen Tanger-Larache en heeft de Nederlander Fedor Den Hertog onmiddellijk zijn visitekaartje afgegeven. Fedor won met 13” voorsprong op de Fransman Jacques Esclassan en werd nog een Nederlander Louis Westrus derde.

    11-04-2012 om 01:05 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Gregoire Van Moer
    Vandaag slechts 1 wedstrijd voor liefhebbers in België, te Outer kwamen 83 renners aan de start waarbij heel wat Nederlanders en dat hebben ze geweten. Na 105km stond het ganse podium vol Nederlanders. 1. Antoon Van Den Bunder, 2. Cees Priem en 3. Theo Van Der Leeuw. Voor Michel Pollentier was er plaats 4 en werd Gregoire Van Moer 5e.

    10-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Vlaanderen

    .
    Winst voor Leman
    De beslissing in de Ronde van Vlaanderen viel op de kasseien van Landskouter op slechts een boogscheut van de aankomst. Onderweg had Eddy Merckx in een gutsende regen tijdens de beklimming van de eerste vier hellingen, Kwaremont, Hoogberg, Steenbeekberg en de Muur de indruk gegeven de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. De zesde helling de Hostellerie zorgde er voor dat de Italianen in blok werden achter gelaten door een 15tal. Door een geweldige inspanning konden zij met 16 wel terugkeren, maar kwam men juist aan de kasseien van Landskouter, en reden liefst 7 Belgen van de anderen weg. In de spurt won Eric Leman zijn tweede Ronde voor André Dierickx, Frans Verbeeck, een weer verrassende Willy De Geest, Roger Rosiers, Roger Swerts en Eddy Merckx. Op 20” werd de Fransman Alain Santy de enige buitenlander in de top10. Op plaats 9 eindigde Herman Vanspringel en werd Willy Planckaert 10e.

    09-04-2012 om 15:56 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Winnaar Jos Similon

    Te Dilsen werd de zesde wedstrijd voor de Schaal Theelen verreden, waaraan liefst 104 renners deelnamen, waaronder 38 Nederlanders, 1 Pool, 1 Italiaan, 1 Oostenrijker, 1 Zweed en een Duitser. Aangezien een ronde slechts 2,5km was werden behalve de 21 leiders alle anderen op 2 ronden van het einde uit koers genomen. Winst was er voor Jos Similon voor André Verbraecken, Frans Lemmens, Jos Saenen, Ludo Noels, Paul Beynaerts, Roger Lochtenbergs, Vanhoudt, en Belis Romain. Vanaf plaats 10 werden de renners gelijk geplaatst.

    De tweede Sterrit werd verreden te Gentbrugge waar José De Cauwer het haalde voor Roger De Beukelaer, Theo Dockx, Lucien De Brauwer en Ribert Ferket.

    In Gistel was Freddy Maertens de beste van 61. De Nederlander Toin Van Den Bunder werd tweede en Georges Rogiers derde. Voor Wereldkampioen veldrijden Norbert Dedeckere was er een zesde plaats.

    In Hekelgem kreeg men 50 renners aan de start en versloeg Wilfried Wesemael zijn 2 medevluchters, Louis Verreydt en Jos Van Ransbeeck. Op 100 meter was August van Goethem voor plaats 4 de snelste van het peloton voor Pierre Buslot, Eddy Nijs e.a.

    In Esneux bij Luik ging de zege naar Dieudonné Depireux voor Jacques Méan en de Italiaan Joseph Civatone. Voor de tweelingbroers Marc en Luc Van Ouytsel was er plaats 6 en 8.

    In Ottenburg waar 65 renners de start namen, kwam de lokale favoriet Henri Michiels in een spurt met vier niet verder dan plaats 4. Winnaar werd Lucien Zelck voor Jean Maris en Freddy Renson.

    Met 115 kwam men aan de start te Reet en hier kon de lokale renner Rudi Rijpens het wel afmaken en behaalde zijn eerste zege. Op 100meter werd J. Van Hove tweede voor Eric Van Lent uit het naburige Rumst, ook de 4e Grègoire van Moer (Kontich) is uit de buurt. Voor de Dijlespurters uit Mechelen werd het dus 1-3 en 4.

    Michel Dagrin die won te Viane waar 64 renners aan de start kwamen, voor André Coppers en Yvan Ronsse.

    En in Vichte was de zege voor Rino Vandromme voor Freddy Adam en Willy Baert.

    09-04-2012 om 07:47 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Net als gisteren reden in Zwitserland de liefhebbers en profs samen. Nu was het in de Ronde van Kanton Fribourg waar de renners 177km moesten afleggen. De zege was voor de liefhebber John Hugentobler, ook de tweede Bruno Hubschmid was een liefhebber. Op plaats 3 & 4 eindigden twee profs Erich Spahn voor Pierre Rivory (Fr). Plaats 5 was voor de liefhebber Herbert Auchli (Zwit).

    De Fransman Georges Chappe won in eigen land te Lamballe waar hij 1’30” voorsprong had op Raymond Delisle en liefst 3’46” op Francis Ducreux.

    Drie wedstrijden in Portugal, winst voor Manuel Durao te Aveiro, Joaquim Agostinho te Lisboa en Manuel de Sousa te Porto.

    Onze landgenoot Lucien Pratte ging te Fourmies de Franse liefhebbers verslaan, na 120km stonden de Fransen F. Derigny en G. Lelarge mee op het podium.

    Voor Freddy Libouton was er in Groot-Brittannië een tweede plaats in de Harp International Lager. De zege was voor de 29 jarige Deen Jorgen-Emil Hansen die 1” voorsprong had op onze landgenoot, en volgde De Fransman Regis Ovion als 3e op 2”.

    In Nederland werd de Ster van Bladel verreden, hier was de zege voor Henk Stander die de 164km aflegde in 3.50’26”, plaatsen 2&3 waren voor Wim Albertsen, en Wil van Helvoirt.

    In Luxemburg werd de GP Hubert Clement gewonnen door Jean Becker die 5” voorsprong had op Erny Kirchen, Lucien Didier werd derde op 6” voor Robert Treis.

    09-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

     

    In Zwitserland werd te Fribourg de 3 Torenprijs verreden, waaraan zowel de profs als liefhebbers deelnamen. De zege was voor de Fransman Mariano Martinez die na 154km een voorsprong had van 1’09” op een groepje van zeven,waarvan de Zwitser Kurt Rub die de snelste voor de Fransman Christian Blain, dan drie liefhebbers, Roland Salm (Zwit), Herbert Meyer (Duit), Meinrad Vögele (Zwit), de profs Louis Pfenninger en Jürg Schneider beiden Zwitsers.

    Sid Barras behaalde in Groot-Brittannië te Shropshire nog maar eens een zege voor Mick Holmes en Leslie West.

    Voor de liefhebbers was er in Nederland de Ronde van Noord-Holland een wedstrijd over 18 km. Winnaar werd Wim De Waal hij had 3” voorsprong op Cees Bal, Piet van katwijk, Cees Priem en werd Rhett Van Trigt vijfde.

    08-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    In Bredene kwamen 45 renners opdagen om 108km te koersen, Michel Pollentier behaalde er zijn eerste zege met 30” voorsprong op Daniël Moenaert en werd 5” later Lieven Malfait derde, voor Jozef Jacobs, Alain Desaever, Noël Pottier, Valère Vandecasteele en Gerry Bouttry.

    Een andere West-Vlaming Freddy Maertens kwam naar Hingene waar liefst 108 renners aan de start stonden. In een spurt met drie versloeg hij José De Cauwer en Rudy Rijpens. Op 35” werd Frans Van Looy vierde voor Edmond Verbruggen, Hugo Marcel en Ludo Bosch.

    Jan Swinnen was te Korbeek-Lo de beste van 68, hij had 1’ voorsprong op Paul Collaer, Staf Hermans en Henri Michiels. Op 1’36” werd Louis Verreydt 5e.

    De Limburger Gaston Louwet ging in het Luikse Warsage winnen hier waren 86 vertrekkers. Bernard Bourguignon volgde op 12” en was vlugger dan Ludo Noels, Guido Verheyden en José Clabots.

    Liefst 92 renners aan de start te Lot waar Pierre Buslot het haalde voor Bernard Draux, Ferdinand Peersman, Eddy Van Puymbroeck en werd André De Bilde 5e. Voor Dirk Depoorter was er een 14e plaats.

    Etienne Van Braeckel was de beste te Merendree waar hij Iv. Devriendt versloeg, 40” later werd Robert De Guchtenaere 3e.

    In Wevelgem was José Van Ackere de beste van 41, waar hij al zijn 3e zege behaalde. Hij had maar liefst 4’15” voorsprong op Marc Renier, die Mark Meerhout achter zich liet in een spurt met twee. Voor plaats vier op 4’20” was Fernand De Keyzer de snelste voor Bertil Cael e.a.

    08-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drogenbos

    .

    Een geprikkelde Staf Van Roosbroeck heeft te Drogenbos de wedstrijd naar zijn hand gezet. Na ruggespraak met de heer Lacroix werd het incident afgesloten. Staf was ontevreden dat hij niet geselekteerd was voor de Ronde van België en voor de Ronde van Vlaanderen morgen. Hem is wel beloofd dat hij aan Gent-Wevelgem mag deelnemen op 12/4. In Drogenbos moesten de 66 renners 4 ronden van 21km en 10 van 10km afleggen. De strijdlustigste was echter Eddy Verstraeten die reeds in de start wegreed met een zestal renners waarbij ook Van Roosbroeck al was. Na een uur hadden zij 2’15” voorsprong, die echter 40km verder teniet werd gedaan, enkel Verstraeten gaf zich niet gewonnen. Volckaert die in de tegenaanval ging kwam tot bij Eddy maar moest even later de rol lossen, en werd ook Eddy bijgebeend. Toen Callens op 40km van het einde aanviel gingen eerst Van Roosbroeck en Wuytack in de achtervolging , en even later ook Staes, Ottenbros, Debal en Van Sweevelt. Van Roosbroeck kwam in de voorlaatse ronde tot bij de leider en liet hem in de laatste klim van Linkebeek achter. Staf Van Roosbroeck won met 19” voorsprong op Gilbert Wuytack die in extremis Christian Callens naar plaats 3 verwees op 31”. De spurt voor plaats 4 op 2’20” werd gewonnen door Frans Staes voor Fons Debal, Harm Ottenbros (Ned), en Guido Van Sweevelt. Op 2’50” won Georges Vanconingslo de spurt van zes voor plaats acht waarbij Eddy Verstraeten die 11e werd.

    08-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Over een verliezer die niet ontgoocheld was: Terwijl mevrouw Willy De Geest haar ontroering niet baas kon omdat haar man de kans miste op slag internationale vermaardheid te krijgen, bleef Willy bijzonder rustig. Hij vertelde het volgende: Ik had het wel gevreesd dat een voorsprong van 9” onvoldoende zou zijn om Roger te kunnen kloppen. Toch ben ik bijzonder tevreden over deze uitslag. Ik weet namelijk van waar ik kom en welke weg ik in enkele maanden heb moeten afleggen om datgene te kunnen, waartoe ik heden ten dage in staat ben.

    07-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    06-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België

    .
    Raymond Poulidor

    In de Ronde van België stond een rit in lijn Villance-Ohain en een tijdrit te Ohain op het programma.

    Raymond Poulidor, die de hem woensdag de aangedane vernedering niet kon verwerken, naar het schijnt was de houding van de andere vedetten tijdens de rit naar Maissain vooral tegen Poupou gericht. Is deze morgend samen met zijn ploegmaats niet meer vertrokken. Na 16km reden 3 renners weg, Wilfried David die later zijn medevluchters moest laten gaan, André Doyen en Willy Van Malderghem. Deze twee zouden tot 4’ uitlopen, maar door toedoen van Dierickx en Verbeeck verloren zij vlug 1’. Toen is Frans Verhaegen in het zog van de wagen zijner sportbestuurder in 10km naar de leiders gereden. Door een bandbreuk van Joop Zoetemelk, ging het tempo omhoog wat fataal werd voor de twee leiders. Op een paar honderd meters van de streep was het Verbeeck die aanviel met Wim Schepers (Ned) en Wily Teirlinck. Voor de zege had Frans geen probleem en won voor Schepers en Teirlinck. Op 5” won Rik Van Linden de spurt voor plaats vier, voor Eric Leman, Frans Kerremans, Willy Planckaert, Roger Swerts, Gérard Vianen (Nl) en werd Ronald De Witte tiende.

    In de tijdrit werd Roger Swerts winnaar met 9” voor de Deen Leif Mortensen, Herman Vanspringel als 3e volgde op 12”, leider Willy De Geest werd 4e en moest 38” prijsgeven, waardoor hij de Ronde verloor met 29” ten nadele van Roger Swerts. Joop Zoetemelk werd slechts 9e in de tijdrit op 57” en eindigde in het eindklassement als 3e op 1’33”. In het puntenklassement had Frans Verbeeck 31 punten, werd Eric Leman tweed met 21p. en André Dierickx derde met 19 punten. Het ploegenklassemnt was voor Flandria.

    06-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België en Interclubs

    .
    Roger Swerts

    De 4e rit Gosselies-Maissin in de Ronde van België heeft er voor gezorgd dat er nog slechts 3 kandidaten zijn voor de eindzege. Dit zijn de nieuwe leider Willy De Geest, Roger Swerts die op 9” volgt en de Nederlander Joop Zoetemelk die als 3e op 45” volgt. Een onderlinge strijd tussen Raymond Poulidor, Herman Vanspringel, Frans Verbeeck, André Dierickx en Roger Rosiers heeft er voor gezorgd dat deze renners en een groep van een 60tal renners met liefst 39’52” achterstand de streep bereikten. Om hun Ronde te redden werd de tijdsgrens van 10% gebracht naar 15%, behalve Pierre Bellemans, Bernard Delchambre en Daniël Van Ryckeghem die opgaven mag de rest morgen opnieuw starten. De ritzege was voor Roger Swerts die 32" voorsprong had op de Nederlander Wim Kelleneers en Willy De Geest. Voor Joop Zoetemelk was er plaats 4 op 35" en werd Willy Vanneste 5e.

    In Oostakker werden de Provinciale Interclubs gemengd voor Oost-Vlaanderen betwist. Gentse Velo-Sport won zij deden 53’10”6 over de 40km. De ploeg bestond uit: Rudy Bauwens, André Demol, E. De Meyer, Hilaire Decocker, Marc Vande Putte en Johan Van Uffel. Op plaats twee eindigde Vooruit St. Gillis-Waas zij hadden 1’49”3 achterstand, derde ploeg op het podium was Merelbeke-Scheldestreek hun achterstand was 1’56”9.

    Ook werd er gestreden voor de Provinciale Interklubs, bij de liefhebbers ging de zege naar Merelbeke-Scheldestreek met Lucien De Brauwere, Wilfried Wezemael, Jean-Paul Spileers, Etienne Van Braekel, Yvan Devriendt en Willy De Temmerman, zij hadden 53’31” nodig om de 40km af te leggen.

    Bij de Juniores ging de zege naar Gentse Velo-Sport en Karel Van Wijnendaele-St.Martens Latem won bij de nieuwelingen.

    05-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België en Liefhebbers

    .
    Frans Verbeeck wint

    Werd gisteren Frans Verbeeck de zege ontnomen door het maneuver van Mortensen, dan heeft hij vandaag dubbel weerwraak genomen. Frans won de rit en werd tevens leider met een tijd van 15.36’55”, door het feit dat zowel Frans als André Dierickx dezelfde tijd hebben is het puntenklassement doorslaggevend hier heeft Frans 12 punten tegenover 17 voor André. Deze derde rit tussen Waregem en Gosselies had een parcours van de combinatie Parijs-Roubaix (eerste helft en  Waalse Pijl (2e helft). Daarbij kwam dan nog de archislechte weersomstandigheden. Frans Verbeeck won dus voor André Dierickx, Roger Rosiers, Willy De Geest, Raymond Poulidor (Fr), Leif Mortensen (Dk) en Herman Vanspringel. Op 5” volgde Alain Santy (Fr) als 8e, De Duitser Dieter Puschel werd 9e op 8” en plaats 10 was voor Willy Teirlinck hij had 19” achterstand.

    Voor de liefhebbers waren er twee wedstrijden, te Diegem was de zege voor Jean Vander Stappen die zijn metgezel Ferdinand Peersman versloeg, op 45” werd Guido Verheyden 3e.

    En in Waarschoot behaalde de Nederlander Toine Van Den Bunder al zijn 3e zege in België. Zijn landgenoot Wim De Waal werd op 30” tweede en Georges Rogiers 3e.

    04-04-2012 om 10:16 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Tussen Rambouillet en Vimoutiers werd de Franse klassieker Parijs-Camembert verreden, van de 63 renners die de start namen zijn er slechts 23 die het einde hebben gehaald. De Fransman José Catieu heeft Patrick Sercu op 25” gereden, die zelf 2e voor Christian Raymond eindigde. Voor Roger De Vlaeminck was er op 2’16” een 10e plaats. De Fransman Christian Blain die als laatste eindigde had 11’50” achterstand. Met zijn 11e plaats op 2’43” is de Brit Michaël Wright de derde buitenlander in de uitslag.

    Wie van de Belgen niet in de Ronde van België of Parijs-Camambert was reed te Denain (Frankrijk). De zege was voor Staf Van Roosbroeck voor zijn ploegmaat Jos Abelshausen die wel gedeklasseerd werd. Op 1’35” werd Rudi De Groote 3e voor Vic Van Schil, Gilbert Wuytack en Willy Scheers.

    04-04-2012 om 10:15 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Vandaag op Paasmaandag waren er 17 wedstrijden:

    In Attenrode-Wever won Jean-Marie Coenen voor Omer Meeus en Luc Van Ouytsel.

    Van de 45 deelnemers te Baasrode was August Van Looy de snelste voor Rudy Brusselmans, Roger De Beukelaer, August Van Laethem en was plaats 5 voor Pierre Buslot.

    Boezinge kreeg 49 renners aan de start voor 104km en won Roger Verschaeve vrij vlot van Patrick Geldhof die 15 meter moest prijsgeven. 20” later won Frans Ligneel de spurt voor plaats drie voor Norbert Lesage e.a.

    De wedstrijd in Duffel werd gewonnen door Eric Van Lent uit Rumst die er zijn 2e zege behaalde, voor Theo Dockx en Paul Van Houdt.

    Freddy Libouton won te Faulx-les-Tombes met 50” voorsprong op Marc Louyet en de in België geboren Italiaan Serge Del Amore.

    Jacky Declerck behaalde te Gavere zijn eerste overwinning voor Lucien De Brauwer en Paul Lannoo.

    In Genebos-Lummen was er de elfde grote Paasprijs die tevens de de 5e wedstrijd voor de schaal Frans Theelen was, 69 renners namen de start. Na 1 ronde reden zes renners voorop, Clabots, Smeyers en Beynaerts gingen in de tegenaanval, Clabots liet deze twee achter en zou een ronde later bij de leiders aansluiten. In de vierde ronde was er een tegenreactie van een 30tal renners, toen zij bijna bij de leiders kwamen is vooraan de Nederlander Mathieu Buckx er alleen van door gegaan, kreeg even later het gezelschap van Albert Segers en Frans Meulbroeck. Toen er bijna een hergroepering tot stand kwam is de Nederlander er voor de 2e maal weggereden, en moest uiteindelijk enkel José Clabots laten terugkomen. Het was deze laatste die op 1km van de streep de Nederlander achter liet en met 15” voorsprong won. Op 30” werd Lambert Swennen 3e, plaats 4 op 45” was voor Constant Rommes, plaats 5 op 1’ ging naar Raymond Vanstraelen.

    Nederlandse zege te La Calamine waar slechts 20 renners aan de start kwamen. Theo Van Der Leeuw won met 50” voorsprong voor de Deen Wever Flemming en werd Maurice Van Elderen 3e op liefst 5’40”.

    Luc Pels werd winnaar te Grand Hollogne waar 45 renners de start hadden genomen, het podium bestond verder uit Bernard Bourguignon en Alain Buckinx.

    Te Martelange was de zege voor Jos Hensen die de Fransman Alex Gerardin en Jean Weber vooraf ging.

    Zijn tweede zege behaalde René Dillen te Mere bij Aalst waar 44 renners aan de start kwamen, hij versloeg er de Duitsers Peter Weibel en Bernard Wich, Alex Claes, Jean-Pierre Nicolas, Rober De Guchtenaere, Martin De Clercq, Willy Michiels, Kamiel D’Hooghe en werd Alfons Plas 10e.

    Eerste zege voor Lieven Malfai te Moorslede waar hij de beste was van 38. Op 20” volgde Marc Renier, Georges Windels, Fernand De Keizer en was plaats 5 voor Luc Demedts.

    Jean-Claude Van Hoof is te Nieuwerkerken-Waas reeds aan zijn derde overwinning, hij versloeg Fernand De Wael, en werd José De Cauwer op 5” derde.

    Freddy Maertens kwam afgezakt naar St. Amands en werd er winnaar voor Ludo Bosch en de Nederlander Michel Bertou.

    Yvan Ronsse won te St.Maria-Oudenhove met 20” voorsprong op Daniel Pauwels en Yvan De Vriendt. Op 1’50” werd Eddy Moreels 4e. Hier waren 35 deelnemers.

    Tweede zege was er voor André De Bilde te St.Pieters-Leeuw, hij had 4” voorsprong op Henri Wats en Armand Pintens.

    In Zwevezele werd het criterium gewonnen door Guido Verhaeghe die 30” voorsprong had op Eric Serlet en J. Grijspeerdt.

    03-04-2012 om 06:19 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Laatste dag in de Easter 3day in Groot-Brittannië, net als de vorige ritten werd vandaag te Otley gereden, na 78miles of 125,5km was Bob Jones de winnaar voor Brian Tadman en Jim Moore. De eindzege was voor Leslie West die 12” voorsprong had op Sid Barras en was Collin Lewis de 3e man op het podium.

    De G.P. Navarra te Estella in Spanje werd gewonnen door Vicente Lopez-Carril die na 224km een voorsprong had van 1’17” op Miguel-Maria Lasa en José-Louis Abilleira. 6” later mochten vier renners voor plaats 4 spurten, hier was Luis-Pedro Santamaria de snelste voor Gonzalo Aja, Santiago Lazcano en Francisco Galdos.

    Jean-Pierre Danguillaume won te Ploërdut in Frankrijk een wedstrijd van 121km in een spurt met twee voor Christian Raymond en werd Raymond Delisle derde op 5”.

    In Italië moest Eddy Merckx tevreden zijn met een tweede plaats te Col San Martino (Treviso)waar Franco Bitossi won en Italo Zilioli derde werd. Voor Eddy zijn ploegmaat Martin Vanden Bossche was er een 10e plaats.

    Belgische en Nederlanders liefhebbers doen het uitstekend in Duitsland, Fedor Den Hertog moest in Berlijn waar de Rund in Kreuzberg enkel Dieter Leitner met 36” laten voorgaan, voor de Belg Ludo Noels was er een 7e plaats. Winst was er voor Hennie Kuiper te Essen en werd onze landgenoot Antoine Bauwens 3e. En nog een landgenoot Fred Koeck won te Unna.

    Laatste dag in de Tour of Essex waar de dagzege voor Mc Millan was , de eindzege was voor de Nederlander Johny Verbeke.

    In Leicester moest de meeting op de piste een uur uitgesteld worden, het vliegtuig waarmee de Nederlandse wereldkampioen Lijn Loevesijn de verplaatsing maakte had 3 uur vertraging. Dit heeft hem niet belet het tornooi te winnen. In de 1e reeks won Lijn voor Mountford en Van Lancker, reeks 2 was voor Mountford voor Van Lancker en Loevesijn, reek 3 werd opnieuw gewonnen door Loevesijn voor Mountford en Van Lancker. Tijdrit over 500meter: 1.Lijn Loevesijn, 2. Tim Mountford (Usa), en 3 onze Landgenoot Robert Van Lancker.

    Bij de liefhebbers werd het ook een Nederlandse zege Peter Van Doorn versloeg zijn landgenoot Rinus Langkruis en onze landgenoot Noël Soetaert.

    03-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!