Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    03-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Vandaag op Paasmaandag waren er 17 wedstrijden:

    In Attenrode-Wever won Jean-Marie Coenen voor Omer Meeus en Luc Van Ouytsel.

    Van de 45 deelnemers te Baasrode was August Van Looy de snelste voor Rudy Brusselmans, Roger De Beukelaer, August Van Laethem en was plaats 5 voor Pierre Buslot.

    Boezinge kreeg 49 renners aan de start voor 104km en won Roger Verschaeve vrij vlot van Patrick Geldhof die 15 meter moest prijsgeven. 20” later won Frans Ligneel de spurt voor plaats drie voor Norbert Lesage e.a.

    De wedstrijd in Duffel werd gewonnen door Eric Van Lent uit Rumst die er zijn 2e zege behaalde, voor Theo Dockx en Paul Van Houdt.

    Freddy Libouton won te Faulx-les-Tombes met 50” voorsprong op Marc Louyet en de in België geboren Italiaan Serge Del Amore.

    Jacky Declerck behaalde te Gavere zijn eerste overwinning voor Lucien De Brauwer en Paul Lannoo.

    In Genebos-Lummen was er de elfde grote Paasprijs die tevens de de 5e wedstrijd voor de schaal Frans Theelen was, 69 renners namen de start. Na 1 ronde reden zes renners voorop, Clabots, Smeyers en Beynaerts gingen in de tegenaanval, Clabots liet deze twee achter en zou een ronde later bij de leiders aansluiten. In de vierde ronde was er een tegenreactie van een 30tal renners, toen zij bijna bij de leiders kwamen is vooraan de Nederlander Mathieu Buckx er alleen van door gegaan, kreeg even later het gezelschap van Albert Segers en Frans Meulbroeck. Toen er bijna een hergroepering tot stand kwam is de Nederlander er voor de 2e maal weggereden, en moest uiteindelijk enkel José Clabots laten terugkomen. Het was deze laatste die op 1km van de streep de Nederlander achter liet en met 15” voorsprong won. Op 30” werd Lambert Swennen 3e, plaats 4 op 45” was voor Constant Rommes, plaats 5 op 1’ ging naar Raymond Vanstraelen.

    Nederlandse zege te La Calamine waar slechts 20 renners aan de start kwamen. Theo Van Der Leeuw won met 50” voorsprong voor de Deen Wever Flemming en werd Maurice Van Elderen 3e op liefst 5’40”.

    Luc Pels werd winnaar te Grand Hollogne waar 45 renners de start hadden genomen, het podium bestond verder uit Bernard Bourguignon en Alain Buckinx.

    Te Martelange was de zege voor Jos Hensen die de Fransman Alex Gerardin en Jean Weber vooraf ging.

    Zijn tweede zege behaalde René Dillen te Mere bij Aalst waar 44 renners aan de start kwamen, hij versloeg er de Duitsers Peter Weibel en Bernard Wich, Alex Claes, Jean-Pierre Nicolas, Rober De Guchtenaere, Martin De Clercq, Willy Michiels, Kamiel D’Hooghe en werd Alfons Plas 10e.

    Eerste zege voor Lieven Malfai te Moorslede waar hij de beste was van 38. Op 20” volgde Marc Renier, Georges Windels, Fernand De Keizer en was plaats 5 voor Luc Demedts.

    Jean-Claude Van Hoof is te Nieuwerkerken-Waas reeds aan zijn derde overwinning, hij versloeg Fernand De Wael, en werd José De Cauwer op 5” derde.

    Freddy Maertens kwam afgezakt naar St. Amands en werd er winnaar voor Ludo Bosch en de Nederlander Michel Bertou.

    Yvan Ronsse won te St.Maria-Oudenhove met 20” voorsprong op Daniel Pauwels en Yvan De Vriendt. Op 1’50” werd Eddy Moreels 4e. Hier waren 35 deelnemers.

    Tweede zege was er voor André De Bilde te St.Pieters-Leeuw, hij had 4” voorsprong op Henri Wats en Armand Pintens.

    In Zwevezele werd het criterium gewonnen door Guido Verhaeghe die 30” voorsprong had op Eric Serlet en J. Grijspeerdt.

    03-04-2012 om 06:19 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Laatste dag in de Easter 3day in Groot-Brittannië, net als de vorige ritten werd vandaag te Otley gereden, na 78miles of 125,5km was Bob Jones de winnaar voor Brian Tadman en Jim Moore. De eindzege was voor Leslie West die 12” voorsprong had op Sid Barras en was Collin Lewis de 3e man op het podium.

    De G.P. Navarra te Estella in Spanje werd gewonnen door Vicente Lopez-Carril die na 224km een voorsprong had van 1’17” op Miguel-Maria Lasa en José-Louis Abilleira. 6” later mochten vier renners voor plaats 4 spurten, hier was Luis-Pedro Santamaria de snelste voor Gonzalo Aja, Santiago Lazcano en Francisco Galdos.

    Jean-Pierre Danguillaume won te Ploërdut in Frankrijk een wedstrijd van 121km in een spurt met twee voor Christian Raymond en werd Raymond Delisle derde op 5”.

    In Italië moest Eddy Merckx tevreden zijn met een tweede plaats te Col San Martino (Treviso)waar Franco Bitossi won en Italo Zilioli derde werd. Voor Eddy zijn ploegmaat Martin Vanden Bossche was er een 10e plaats.

    Belgische en Nederlanders liefhebbers doen het uitstekend in Duitsland, Fedor Den Hertog moest in Berlijn waar de Rund in Kreuzberg enkel Dieter Leitner met 36” laten voorgaan, voor de Belg Ludo Noels was er een 7e plaats. Winst was er voor Hennie Kuiper te Essen en werd onze landgenoot Antoine Bauwens 3e. En nog een landgenoot Fred Koeck won te Unna.

    Laatste dag in de Tour of Essex waar de dagzege voor Mc Millan was , de eindzege was voor de Nederlander Johny Verbeke.

    In Leicester moest de meeting op de piste een uur uitgesteld worden, het vliegtuig waarmee de Nederlandse wereldkampioen Lijn Loevesijn de verplaatsing maakte had 3 uur vertraging. Dit heeft hem niet belet het tornooi te winnen. In de 1e reeks won Lijn voor Mountford en Van Lancker, reeks 2 was voor Mountford voor Van Lancker en Loevesijn, reek 3 werd opnieuw gewonnen door Loevesijn voor Mountford en Van Lancker. Tijdrit over 500meter: 1.Lijn Loevesijn, 2. Tim Mountford (Usa), en 3 onze Landgenoot Robert Van Lancker.

    Bij de liefhebbers werd het ook een Nederlandse zege Peter Van Doorn versloeg zijn landgenoot Rinus Langkruis en onze landgenoot Noël Soetaert.

    03-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Rit 2 Eric Leman wint

    De 2e rit in de Ronde van België, Herentals-Waregem werd beslecht in een spurt van een 40tal renners. Deze hadden zich bij het begin van de plaatselijke ronde afgescheiden op de kasseistrook aan de streep. In de spurt werd Frans Verbeeck die reageerde toen Leman ging, door de ploegmaat van Eric de Deen Leif Mortensen aan de trui achteruit getrokken. Leman won voor Rik Van Linden, Frans Kerremans, Eddy Peelman, Pieter Nassen, René Pijnen (Nl), Walter Planckaert, Willy Teirlinck, Frans Verbeeck, Willy Planckaert en werd boosdoener Leif Mortensen 11e. Leider André Dierickx werd 14e. In het puntenklassement is Eric Leman leider. Na de wedstrijd werd er door de kommissarissen volgende straffen uitgesproken. Voor afduwen kreeg Dieter Puschel 100fr en Romain Maes 500fr boete, 1000fr moest de sportbestuurder van Goldor afdokken voor geen gevolg te hebben gegeven aan instrukties van de wedstrijdkommissarissen, en 250fr boete was er voor Herman Vrijders voor ongeoorloofde bevoorrading.

    Wie niet in de Ronde van België reed was present te Hannuit voor de Grote Paasprijs, waar de wedstrijd werd zwaar gemaakt door regen en de koude wind. De 65 renners moesten 15 ronden in achtvorm afleggen. De beslissing viel in de 11e ronde toen 17 renners wegreden. Uit deze kopgroep reden Albert Van Vlierberghe, Ludo Vander Linden en Eddy Verstraeten in de voorlaatste ronde weg. In deze volgorde kamen zij ook over de streep,Van Vlierberghe reeds winnaar in 1970en ’71 won voor de 3e keer op rij. Voor plaats 4 op 52” was Vic Van Schil sneller dan Alfons Debal. De spurt voor plaats 6 op 1’ werd gewonnen door Staf Van Roosbroeck voor, Tony Houbrechts, Guido Van Sweefelt en Jos Spruyt. De rest van de kopgroep op 1’20” mocht spurten voor plaats 10 en was het de volgende maand 36 jaar wordende Emiel Lambrechts die het haalde voor Etienne Antheunis, Frans Staes, Maurice Eyers, Hugo De Haes, Jos Huysmans, Raymond Steegmans en Jean Ronsmans.

    03-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Otley, Groot-Brittannië werd vandaag rit 2 van de Easter 3-day verreden. Nu was de winst voor Leslie West die na 159,5km 10” voorsprong had op Sid Barras en Collin West.

    Te Pamplona in Spanje won Santiago Lazcano, na 188km had hij 6” voorsprong op José Abilleira, Francisco Galdos, en Miguel - Maria Lasa. Op 24” werd José- Antonio Gonzales-Linarès 5e voor José- Manuel Fuente die winnaar werd van de bergprijs.

    Te Camors in Frankrijk werd de Ronde des Korrigans gewonnen door Raymond Delisle voor Yves Hézard en Bernard Labourdette. Nog in Frankrijk won Italo Zilioli (Ita) te Montereau voor de Fransen Francis Ducreux en Bernard Guyot.

    Michel Dancelli won met het Azencriterium van Gavardo zijn eerste zege van het seizoen. Er waren 25 renners aan de start voor 96km. De winnaar zijn tijd was 2.16’20”, tweede werd Felice Gimondi verder volgden Ole Ritter, David Boifava, Luciano Armani, Dino Zandegu, Eddy Merckx werd 7e van een kopgroepje van 10.

    02-04-2012 om 06:26 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    De Ronde van Algerije eindigde vandaag met een tijdrit en een rit in lijn. In de tijdrit Tibaza-Cherchell over 27km was de zege voor de Deen Jörn Lund die 37’29” deed over de 27km, wat 12” beter was dan de Nederlandse leider Frits Schur en op 44” volgde de Rus Igor Moskalew.

    De rit in lijn tussen Chercell en Alger werd gewonnen door de Zweed Nilsson die na 100km 19” voorsprong had op Adr.Bonardi (Ita) en 25” op de winnaar van de tijdrit Igor Moskalew. In de eindstand heeft Frits Schur 1’37” voorsprong op de Tsjech Jiri Hava en volgt zijn landgenoot Dusan Zeman als derde op 5’08”. Voor België is Gustaaf Hermans 7e op 11’07”, Frans Van Looy 23e op 39’53”, Gustaaf Van Cauter 29e op 49’45” en Louis Verreydt 36e op 58’39”. In het ploegenklassement werd Nederland 4e en België 7e.

    De derde rit in de Tour of Essex (Gr. Brittannië) voor liefhebbers werd gewonnen door Greg Garland en blijft de Nederlander Johny Verbeke leider.

    Op de wielerbaan van Portsmouth (GB) won de Tsjech Ivan Kucirek bij de liefhebbers de “sprint” voor de Duitser Rainer Müller en de Nederlander Marinus Langkruis.

    02-04-2012 om 06:25 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    Te Drieslinter namen 56 renners de start en moesten 104km afleggen. Paul Collaer behaalde er zijn tweede seizoenszege met 1’50” voorsprong. De Deen Wever Flemming won de spurt voor plaats twee van Marcel Laurens en Benny Paulissen.

    In Eernegem was er een wedstrijd voor de Westvlaamse trofee, waarvoor 8 wedstrijden in aanmerking komen. De zege was voor José Van Ackere voor Freddy Maertens en de Nederlanders Toine Van den Bunder en Wim De Waal en 5e Roger Verschaeve. De Duitser Karel-Heinz Oberfranz werd 14e en voor Martin de Clercq was er een 20e plaats, er waren 88 deelnemers.

    Marc Steels was de beste van 63 te Hamme waar hij Daniel Heyns in een spurt met twee versloeg. Ribert Ferket was 15” later de snelste voor plaats 3 voor Franky De Ghendt e.a.

    In Helchteren werd er gestreden voor de 4e proef van de Schaal Frans Theelen, hier kwamen 72 renners aan de start waaronder een 20tal Nederlanders. De beslissing viel 7 ronden van het einde toen een 15 koppige groep zich kon afscheiden. Voor Albert Segers en André Nijssen ging het te vlug, zodat men met 13 naar de eindmeet reed. In de spurt won Raymond Vanstraelen voor Marc Verbeeck, André Verbraeken, Jos Saenen, Jean Bemong, Herman Ketting (Nl), José Clabots, Gerrit Oosterbosch (Nl), Jaak Smeets (Nl), Alfons Vanhoudt, Roger De Backer, Johan Peels (Nl) en 13e Willem Van Lachterop (Nl).

    In Kruishoutem won Lucien De Brauwere voor Daniel Pauwels en Ludo Dumarey.

    In Lens Saint Servais was Alain Buckinx de beste van 56 deelnemers, hij had 10” voorsprong op Joseph Civatone een in Frankrijk geboren Italiaan verblijvende in België, die de Nederlander Cor Boersma versloeg voor plaats 2. Voor plaats 4 was Bernard Bourguignon op 23” de snelste van een volgend groepje.

    Op de eerste dag van de 2daagse in Martelange won Jean Weber voor Paul Flechet en de Fransman Alex Gerardin.

    Lucien Pratte kreeg te Emines Francis Deminne en Guido Verheyen mee op het podium.

    Gregoire Van Moer won te O.L.Vrouw-Waver voor Edmond Verbruggen en Walter Bellemans.

    Ophasselt-Hekelgem kreeg 64 renners aan de start en was na 147km Isidoor Weemaes de beste voor René Dillen, André Coppers, Gustaaf Van Gossum, de Spanjaard Manuel Santos Castillo, Bernard Draux, Jean Swinnen, Roger Van den Eede, José De Cauwer en sluit Marc Duytsel de top10 af.

    Voor Lucien Zelck was het al zijn 3e seizoenszege te Rumes waar 55 deelnemers waren, in een spurt met drie won Lucien voor de Fransman Joël Maddens en Silvano Delpistola. Op 20” werd Eddy Vantieghem 4e. Voor plaats 5 was Remy Remaut de snelste van een achttal.

    02-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alken

    .
    Staf Van Roosbroeck

    In Alken werd de 10e Omloop der Fruitstreek betwist, waaraan 100 renners deelnamen. Als aanloop kreeg men 3 plaatselijke ronden van circa 11km dan een grote van 100km en werd er afgesloten met opnieuw 5 plaatseljke ronden. Het was in de buurt van Runkelen dat na ongeveer 60km koers dat de wedstrijd in de juiste plooi viel. Op een stukje kasseiweg reden 18 renners weg, en tweede groepje 30 renners sterk kwam tot 30” terug, maar heeft uiteindelijk het niet kunnen bolwerken. Vooraan was Watneys met vijf vertegenwoordigd en heeft het ook afgemaakt. Op enkele kilometers van het einde is de nochtans vlugge Staf Van Roosbroeck de solotoer opgegaan. Aan de streep had Van Roosbroeck 20” voorsprong op zijn ploegmaat Jos Abelshausen, die Ludo Vander Linden en Maurice Eyers vooraf ging. Nog een Watneys Raf Hooyberghs was op 40” voor plaats 5 sneller dan Raymond Steegmans. Ook Marcel Omloop mocht voor zijn Watneysploegmaats niet onder doen en won op 45” de spurt voor plaats 7 voor Guido van Sweevelt, Georges Claes (Zonhoven) Roger Loysch e.a.

    02-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België

    .
    André Dierickx ritwinnaar en leider

    In de eerste rit Luik-Herentals 201km lang hebben de renners weinig strijdlust getoond. Het was op een strook kassei in Herentals dat de beslissing viel. De ploegmaats Zoetemelk en Dierickx, reden samen met Frans Verbeeck, Roger Rosiers en Willy Planckaert van de anderen weg en zouden voor de zege spurten. André Dierickx haalde het van zijn ex-kopman Frans Verbeeck, Roger Rosiers ,Willy Planckaert en Joop Zoetemelk (Nl). Op 9” won Eric Leman de spurt van een eerste groepje voor plaats 6, voor Eddy Peelman, Walter Planckaert, Robert Mintkiewicz (Fr), Alfons Scheys, Jos Van Beers (Ned), Karel-Heinz Muddemann (D), Willy De Geest, Jürgen Tschan (D), Roger Swerts, Rolf Wolfshohl (D), Raymond Poulidor (Fr), Herman Vanspringel en 19e Alain Santy (Fr). Jan Janssen (Nl) die mee was met het groepje Leman had pech, een onvoorzichtige toeschouwer hield de antenne van zijn draagbare radio over de afsluiting, Jan kreeg het in zijn gelaat en verloor daarbij 7” en werd dus 20e .André Dierickx is de nieuwe leider. Voor Walter Godefroot is de Ronde reeds afgelopen, wegens een val heeft hij de strijd moeten staken.

    02-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    De wedstrijd in Zelzate met medewerking van het dagblad Het Volk en Bieren Aigle-Belge kreeg 59 renners aan de start waarbij een Duitse ploeg die zich kwam voorbereiden op de Olympische Spelen. De wedstrijd kende een bizar verloop. Het was uitblinker Martin de Clercq die met twee Duitsers Karel-Heinz Oberfranz en Peter Weibel voorop reed, kort bij het einde toen zij 45” voorsprong hadden, kwamen zij door een onvoorzichtige gedubbelde renner ten val. Martin was het rapste opnieuw weg, maar door het feit dat de twee Duitsers achter waren is hun ploeg beginnen jagen, met een algemene hergroepering tot gevolg. In de slotfase reed Patrick Van Renterghem weg en hield het vol tot aan de meet. Voor plaats twee was het Robert De Guchtenaere die het haalde voor de Duitser Bernt Wich, de Nederlander Wim De Waal, John Neirynck, Roger Van den Eede, Willy Jonckheere, de ongelukkige Martin de Clercq, Cees Priem en sluit Paul Lannoo de top10 af.

    In Baasrode waar 68 renners de start namen werd Roger De Beukelaer winnaar voor Jacky De Clerck en de Nederlander Jan Raas.

    Marc Meernhout was de beste te Bissegem waar hij 1’ voorsprong had, plaats 2 was voor Lievin Malfait en werd Ronald Rossel derde.

    De Paasprijs in Diegem kreeg liefst 136 renners aan de start. Het was de in België wonende Spanjaard Pedro Pardo die sneller was dan de Deen Wever Flemming, de Nederlander Johan Brinkman en werd Isidoor Weemaes de eerste Belg en de man uit de streeks Luc D’Hoekers 5e.

    Lucien Zelck was te Fleurus sneller dan Freddy Libouton en André De Bilde.

    In Leest met 71 renners aan de start had men ook niet te klagen hier was de zege voor Staf Wens voor René Dillen en Theo Dockx, Eric Van Lent en werd Gustaaf Van Gossum 5e.

    Roger Van Goubergen uit Beerse was te Rijkevorsel de beste van 104 renners, stonden mee op het podium Albert Segers en Marc Verbeek, dan volgden twee Nederlanders Ad Dekkers en Henri Prinsen.

    Te St.Maria-Oudenhoven waar op 1&3/4 een wedstrijd is won de Nederlander Robert Kroep de eerste wedstrijd van de 2 daagse, hij had 14” voorsprong op Marnix Lannoo en werd Eric Serlet 3e.

    01-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Groot-Brittannië is te Otley de Easter-3 day begonnen, met een rit in lijn en een ploegentijdrit. Mick Holmes werd de eerste winnaar en kreeg na 109,5km de Nederlander Peter Kisner en de Brit Reg Barnett naast zich op het podium. De ploegentijdrit werd gewonnen door Holdsworth voor Bantel en Raleigh.

    Franco Bitossi won in Italië de Giro di Pugglia, de eerste wedstrijd tellende voor de Trofeo Amando Cougnet. Na 230km had hij 5” voorsprong op Gösta Pettersson, wiens broer Tomas 10” later derde werd. Voor Gianni Motta was er een 4e plaats op 50”, 5e werd Michele Dancelli met zijn 6e plaats werd Roger De Vlaeminck eerste Belg, en werd zijn ploegmaat Patrick Sercu 26e allen in dezelfde tijd als Motta. Een groepje met de Belgen Julien Stevens en Julien Van Lint kwam op 12’ binnen, waarbij ook de 3e broer Sture Pettersson zat.

    Voorlaatste dag in de Ronde van Algerije, de 11e rit Tenès-Tipaza over 138km was voor de Rus Nikolai Gorelov voor zijn landgenoot Vassili Bieloussow en de Tsjech Dusan Zeman. De Nederlander Schür blijft leider.

    Zege van onze landgenoot Ludo Noels te Wendeburg in Duitsland waar hij Herb Scheinder en Ernsthaûser achter zich liet.

    De tweede dag in de Tour of Essex in Groot-Brittannië bestond uit een ploegentijdrit en een rit in lijn. Het bracht tweemaal een Nederlandse zege. V.Zeeuws-Vlaanderen was de beste ploeg en Johny Verbeke won de rit in lijn.

    De Ronde van Drenthe in Nederland werd gewonnen door Hennie Kuiper die na 160km een voorsprong had van 47” op Klaas Balk, de broers Piet en Fons van Katwijk en werd Klaas alk 5e.

    01-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België

    .
    Frans Verbeeck
    De Ronde van België is in Luik van start gegaan met een ploegentijdrit van 6,250km. Winnaar werd Watneys die er 7’50”6 over deden, Molteni werd 2e hun tijd was 7’54”8 en de derde ploeg op het podium was de Nederlandse formatie Goudsmit-Hoff met een tijd van 7’56”8. Frans Verbeeck is de eerste leider.

    Roger Swerts die niet was opgenomen in de Molteniploeg voor deze ronde, is deze morgend opgeroepen om de zieke Georges Vanconingsloo te vervangen.

    01-04-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    31-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Theo Verschueren
    Oran – Mostaganem de 10e rit in de Ronde van Algerije brengt een vierde ritzege voor de Pool Ryszard Szurkowski en werd de Rus Nikolai Gorelov tweede. De nieuwe leider is de Nederlander Frits Shur.

    In Groot-Brittannië is de Tour of Essex voor liefhebbers van start gegaan met deelname van de Nederlandse ploeg V. Zeeuws-Vlaanderen. De 1e rit is gewonnen door de Brit Cl. Kearly.

    Op de wielerbaan van Herne-Hill (Engeland) wint de Nederlander Rinus Langkruis de wedstrijd sprint voor liefhebbers werd de Duitser Rainer Müller tweede en de Nederlander Peter Van Doorn derde. Er was ook een wedstrijd achter derny’s voor profs hier was onze landgenoot Theo Verschueren de beste voor Tony Gowland en Barry Hoban.

    31-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provinciale Interclubs

    Voor de profs waren er vandaag te Nijlen de Provinciale Interclubs gemengd voor de provincie Antwerpen. Lierse B.C. haalde het met: Herman Vanspringel, Roger Rosiers, Jos Huysmans, Willy Scheers, Frans Verhaegen en Ludo Vander Linden. Hun tijd over de 33km was 40’13”1, wat een gemiddelde is van 49,231, en werden de Dijlespurters tweede met een tijd van 41’19”1, dan volgde Kempische Wielerverbond 41’42”4, de Netespurters met 42’08”4 werden 4e, en Hoboken WAC werd 5e hun tijd was 42’11”3.

    In 3 provincies werd vandaag de Provinciale interclubs voor liefhebbers betwist. In Nijlen werd er gestreden voor de provinciale titels van Antwerpen. Lierse B.C. met Karel Sels, Willy Govaerts, Jozef Saenen, Theo Dockx en August Herijgers reden 41’28”1 over de 33 km, wat een gemiddelde is van 47,747. De Dijlespurters uit Mechelen werden tweede met een tijd van 41’39”2 en plaats 3 was voor Kempische W.V. hun tijd was 42’27”.

    Bij de Juniores/Nieuwelingen was het opnieuw Lierse B.C. die het haalde zij reden 43’24”4 over de 33km wat een gemiddelde van 45,615 is. De ploeg bestond uit Verlinden, Wuyts, Dockx, W.Wouters en Opdebeeck. Op plaats 2 was het nu Kempische W.V. met een tijd van 44’08”2 en werden de Dijlespurters 3e hun tijd was 44’25”44.

    De provincies Namen en Luxemburg streden te Emines. De liefhebbers van Martelange reden 54’50”1 over de 36km en werden Luxemburgs kampioen.

    Bij Namen won Jambes-Cycl. zij deden 51’40”7 over de 36km en wonnen voor Namur-Velo 52’02”3 en Moustier V.C. die 53’40”1 reden. Bij de profs- gemengd won Namur-Velo.

    31-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    .
    Raymond De Corte

    De 74 jarige Raymond De Corte geboren op 17/3/1898 te Waarschoot is aldaar vandaag overleden. Raymond was prof van 1924 t/m 1934. Als onafhankelijke werd hij in 1923 2e in de Ronde van Vlaanderen. In 1926 was er een 3e plaats in de Ronde van Vlaanderen bij de profs. Drie overwinningen behaalde hij in 1927, waarvan 2 ritten in de Ronde van Frankrijk waar hij 11e werd in het eindklassement,en werd in zijn eigen dorp 3e. Ook in 1928 was de zege in zijn dorp niet gegund, nu werd hij 2e, won een rit in de Ronde van België en was 3e op het BK. Ook 1929 bracht geen overwinning te Waarschoot en moest nogmaals tevreden zijn met plaats 2.

    30-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De Rus Igor Moskalew heeft in de Ronde van Algerije de 9e rit Saida-Oran over een afstand van 150km gewonnen voor de Pool Zygmunt Hanusik en de Rus Aleksander Gusiatnikow. De Deen Werner Blaudzun blijft leider.

    30-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    In Bellegem kwamen 108 renners hun rugnummer afhalen. De beslissende ontsnapping viel al na enkele kilometers toen een groep van 30 renners wegreed. Op 12km van het einde was het Staf Van Roosbroeck die in den aanval ging, kreeg het gezelschap van Roger Rosiers die Staf achterliet en met 50” voorsprong won. Op 1’ won André Dierickx de spurt voor plaats 3, voor Ludo Vander Linden, Albert Van Vlierberghe en de Duitser Karl-Heinz Muddeman. Eric Leman was de snelste voor plaats 7 na hem volgden José Catieau, Willy Vanneste, Eddy Peelman, Alfons Debal, Frans Staes, Frans Brands, Jaak De Boever en Noël Vanclooster. De rest van de 30 renners mocht spurten voor plaats 16 en was Herman Vrijders de snelste, voor Englebert Opdebeeck was er een 25e plaats.

    Voor de liefhebbers was er een wedstrijd te Genappe waar Jean Van Der Stappen het na 115km haalde in een spurt met vier van Henri Michiels, Lucien De Brauwere en Paul Collard. 45” na deze vier werd José De Cauwer 5e hij versloeg Omer Meeus en Luc Pels. Op 55” werd Michel Pollentier 8e.

    30-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    .
    Antonio Bevilacqua
    Antonio Bevilacqua geboren op 22/10/1918 te San Angelo di Santa Maria di Sala, is vandaag te Mestre overleden aan de gevolgen van een val die hij deed bij een uitstapje met de fiets. In 1950 en 1951 werd hij wereldkampioen achtervolging. Nationaal kampioen achtervolging werd hij in 1943-1949-1950 en 1951. In 1950 werd hij tevens nationaal kampioen op de weg, zo had hij dat jaar 3 truien veroverd. Parijs-Rouaix won hij in 1951. Na het Wereldkampioenschap in 1949 heeft hij in September enkele wedstrijden in België gereden. In het criterium op de Groendreef te Brussel werd hij 3e. In Brasschaat was hij 2e maar werd na een klacht van Marcel Kint die beweerde dat Bevilacqua aan zijn trui had getrokken gedeclasseerd, en naar de laatste plaats (10e) van de kopgroep geplaatst. Op de wielerbaan van Paturages behaalde hij een 5e plaats in een wedstrijd over 100 ronden of 40km. Te Hanret bij Eghezée werd hij 3e. In het criterium van La Roche werd hij in een wedstrijd achter derny’s in de 2 reeksen telkens 2e achter Rik Van Steenbergen alsook in de eindstand. Enkele dagen later op donderdag 22/9 heeft hij dan zijn 2e nationale titel achtervolging gewonnen door Fausto Coppi te verslaan.

    29-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Italië werd in de omgeving van Napels de Ronde van Campanië verreden met aankomst op de bruine en dorre flanken van de Vesuvius. Was het de klim naar de top van deze berg dat de renners afschrikte, in ieder geval was het pas na 70km dat de eerste ontsnapping op gang kwam. Het was de individueel Loris Vignolini die wegreed en weldra 6’ voorsprong verwierf, maar zodra het peloton reageerde ook zijn bonus verspeelde. Het is aan de voet van de berg dat de strijd is losgebarsten. Vier Italianen en onze landgenoot Roger De Vlaeminck reden weg, maar kregen even later nog het gezelschap van 16 anderen. Uit deze groep reden Zilioli en Dancelli weg maar kregen op 2km van de top het gezelschap van de ploegmaats Bitossi en Bergamo. Deze 2 lieten de anderen ter plaatse, Franco Bitossi won met 22” voorsprong op Marcello Bergamo, Italio Zilioli op 23”, Michele Dancelli op 42”, Josef Fuchs op 1’18’ en Gösta Pettersson op 1’31”. Voor Roger De Vlaeminck was er een 9e plaats op 2’31”.

    In de Ronde van Algerije voor liefhebbers zijn na de Belgen (rit 2-3 & 4) het nu de Polen die drie ritten op rij winnen. De achtste rit Tiaret – Saida over 170km was voor Zenon Chechowski die drie landgenoten vooraf ging, Ryszard Szurkowski, Zygmunt Hanusik en Zbigniew Krzeskowiak. Op plaats 5 eindigde de Zwitser Hermann Kalt. De Deen Werner Blaudzun blijft leider voor de Nederlander Schur.

    29-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.XI Stedenronde

    .
    De beslissende vlucht

    Na Harelbeke wint Hubert Hutsebaut met de XI Stedenronde zijn tweede semiklassieker in 5dagen. Nu had hij wel het geluk mee, dat hij en Willy Vanneste zich op 700 meter van de streep niet lieten misleiden door een verkeerd opgestelde politieman. De rest van het tien koppen sterk zijnde leidersgroep moest voet aan grond zetten en opnieuw starten. Na Hutsebaut en Vanneste werd Guido Reybroeck 3e voor Frans Verbeeck, Walter Godefroot, Roger Jochmans, Johan Demuynck , Marcel Omloop, Jos Van Olmen en Wilfried David. Het peloton volgde op 45”, hiervan was Ronny Vande Vijver voor plaats 11 de snelste voor de Fransman Sylvain Vasseur.

    Ook de liefhebbers waren te Brugge van de partij. Liefst 151 renners zijn vertrokken om 118km te koersen. Het was de Nederlander Wim De Waal die won voor zijn landgenoot Toine Van Den Bunder en was het Freddy Maertens die mee op het podium stond. Verder bestond de top10 uit: Lucien Zelck, Daniël Moenaert, José Van Ackere, Fernand De Keyzer, Michel Pollentier, Karel Sels en de Nederlander Jan Raas.

    29-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Ryszard Szurkowski

    Derde ritzege voor de Pool Ryszard Szurkowski in de Ronde van Algerije, na gisteren wint hij nu de 7e rit Khemis-Tiaret over een afstand van 167km. In een spurt met zes versloeg hij de Bulgaar Martin Martinov, de Duitser Algis Oleknavicius, de Nederlanders Wim van Steenis en Bakker en onze landgenoot Louis Verreydt. In het algemeen klassement blijft de Deen Werner Blaudzun (68 punten)leider voor de Nederlander Frits Schur (128punten). Eerste landgenoot is Gustaaf Hermans met een zevende plaats op 4’30”.

    28-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!