30-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

.
    Jefke Thielemans

In Edegem mochten de 26 C-renners 17km voor de provinciale trui strijden. En was het na 48’ wedstrijd de lokale renner Jan Knors die won en natuurlijk ook de titel meepakte. Frans Van Eycken volgde op 1’40” en voor Jozef Lievens die op 2’10” volgde was er plaats drie.

Hamme kreeg voor zijn B-cross liefst 60 renners aan de start. Het was de flink op dreef zijnde Jozef Thielemans die de 24km afhaspelde in juist 1 uur. Zijn naaste achtervolger Leon Scheirs volgde op 35”. De derde renner op het podium de Nederlander Gertie Wildeboer had 45” achterstand.

Kluisbergen mocht voor zijn A-cross 39 deelnemers verwelkomen. Na 25km afgelegd in 58’ had Bertje Vermeire 1’ voorsprong op Jan Teugels en volgde André Geirland als derde op 1’30”. Plaats vier was voor Willy Vermaercke verder in de top10 eindigden, Julien Vanden Haesevelde, Marian Ploansky, Emiel Vergote, Gilbert Pynaert, Luc Goosssens en Luc Valepijn.

Vladslo had de B&C-crossers uitgenodigd. Bij de B’s ging de zege naar Guido Paridaen die na 25km in een spurt met twee Eric Desruelle vloerde. Plaats drie op 50” was voor Eric De Bruyne.

Bij de C’s mocht Wim Myngheer juichen na 16,5km had hij 20” voorsprong op Gérard De Vos en met 35” achterstand werd Ronny De Vos derde.