Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    25-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Pietro Ugolini

    Tweede rit in de Grote Prijs van Zwitserland voor liefhebbers waar in Villars-sur-Glâne werd gestart en men na 152km in Payerne toekwam. Het was opnieuw Bruno Hubschmid die won en werd Iwan Schmid opnieuw tweede. Als derde kwam Pietro Ugolini over de streep. Hubschmid blijft uiteraard leider.

    25-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    Buiten Helchteren waren er nog drie wedstrijden voor de liefhebbers.

    In Begijnendijk was Jean Maris de beste voor Theo Dockx en Karel Sels.

    Pierre Buslot behaalde in Ternat zijn derde zege waar hij in een spurt met twee Lucien De Brauwer versloeg. Gustaaf Hermans als derde had 18” achterstt-and.

    In Tielt was Daniel Pauwels sneller dan Roger Verschaeve en kwam Ronald Rosseel als derde 15” later over de streep.

    25-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Fabrizio Fabbri

    Rit vijf in de Giro Foggia-Montesano was 238km en werd verreden in een ondraaglijke zon. Van bij de start ging Eddy Merckx in den aanval, liet eerst zijn ploegmaat Huysmans wegrijden om dan met Ritter, Lasa, Pettersson en Fabry naar Jos te rijden en kwamen even later ook De Vlaeminck en Boifava aansluiten. De koplopers hebben 10km gestreden om weg te geraken maar kregen nooit meer dan enkele honderden meters en moesten zich uiteindelijk gewonnen geven. Oorzaak van de mislukking was dat Bitossi viel toen die met De Vlaeminck en Boifava in de achtervolging ging. Op dat ogenblik was de groep reeds in twee gescheurd en was geen enkele Spanjaard ( behalve Lasa die mee vooraan zat) in het eerste gedeelte. Toen de eerste achtervolgers met Bitossi vooraan kwamen aansluiten zakte het tempo en kon ook tweede groep twee opnieuw aansluiten. Eddy heeft dan maar Bruyère voorop gestuurd deze kreeg Crepaldi en Lopez Carril mee zij hebben 150km voorop gereden en tot 9’ voorsprong gehaald. Na de beklimming van de Satriano 855m waar Lopez-Carrill als eerste doorkwam, hebben Swerts en Merckx er voor gezorgd dat de leiders werden gegrepen. Toen is Fabbry gegaan en kreeg Bellini mee,de enige Italiaanse ploegmaat van Eddy. Op de Montesano Terme 600m was het Fabrizio Fabbri ( van de ploeg Lomme Driessens) die met 1” Giancarlo Bellini versloeg. Plaats drie op 11” was voor Franco Bitossi, 2” later werd Eddy Merckx vierde met in zijn spoor Roger De Vlaeminck, Wladimiro Panizza, Gianni Motta, Italo Zilioli, Ole Ritter en als 10de Felice Gimondi. Fuente blijft leider. Twee renners hebben er de brui aan gegeven:Enrico Maggioni (Ita) en Francisco-Javier Galdeano (Spa).

    In Groot-Brittannië te Balderton werd de Nederlander Peter Kisner derde, winnaar werd Tony Gowland voor Sid Barras.

    25-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    .
    Willem Ooms

    In Den Haag, Nederland is op 75 jarige leeftijd Willem Ooms overleden, hij werd geboren te Sloten op 13/1/1897. Willem was prof van 1920 t/m 1929, waarvan acht jaar als individueel en reed in 1924 en 1926 voor Buysse Cycles-Colonial. In 1920 heeft hij als liefhebber aan de Olympische Spelen in Antwerpen deelgenomen.

    24-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland


    .
    Bruno Hubschmid
    In Zwitserland ging vandaag de Grote Prijs van Zwitserland voor liefhebbers van start, een rittenwedstrijd over 5 dagen. De eerste rit van Sion naar Villars-sur Glâne is 146km. Winnaar werd Bruno Hubschmid voor Iwan Schmid en werd op 4” Gilbert Bischof derde.

    Op de wielerbaan van Amsterdam was er de wedstrijd Holland-België voor liefhebbers. Op de tandem won België met Robert Maveau-Manu Snellinx van Peter Van Doorn-Marinus Langkruis. In de achtervolging was de Nederlander Roy Schuiten veel te sterk voor Donald Zeebroek die na 3800m werd ingelopen. De km tijdrijden was voor de Nederlander Klaas Balk 1’12”9 tegen 1’15” voor Noël Soetaert. En tenslotte de Olympische achtervolging won Nederland met een tijd van 4’52”9, de Belgen werden ingelopen. In de eindstand heeft Nederland 12 punten en België 9.

    24-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Seraing-Aken-Seraing voor liefhebbers waar 99 renners aan deelnamen is een duel België – Nederland geworden. Na 152km werd Ludo Noels winnaar voor Georges Bortels en de Nederlander Jan Spetgens. Dan op 1’ volgden opnieuw 2 Nederlanders, Jo Van Pol en Hans Jongen met in hun spoor Isidoor Weemaes. Op 2’ won Roger Loysch de spurt voor plaats 7 voor Alain Buckinx, Mark Verbeeck, Alex Van Linden, Gaston Louwet, Ludo Bruylandts, de Luxemburger Erny Kirchen en Guy Minsart. Op 3’ werd Joseph Bourget 15de. Op 6’ volgden Luc van Ouytsel, Gust van Looy, Frans Tilburgs, Robert Michot enals 20ste Bernard Bourguignon.

    Te Ploegsteert won Rino Vandromme voor nationaal kampioen Freddy Maertens en Daniel Moenaert.

    24-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    De wedstrijd te Laarne werd gekenmerkt als een ware afvallingsrit. Na enkele schermutselingen zonder resultaat, kwamen drie renners aan de leiding. De Muynck, Vanden Neste en Van Landeghem, toen deze opnieuw tot de orde waren geroepen ging een nieuw trio in den aanval, Ebo, Staes en opnieuw Van Landeghem, maar werden redelijk vlug opnieuw ingelopen. Frans Brands is dan drie ronden alleen voorop gaan rijden. Op 3 ronden van het einde kwam de goede ontsnapping tot stand, eerst met vijf en kwamen vervolgens nog 4 anderen aansluiten. Tijdens de laatste kilometer verschalkte de Nederlander Richard Bukacki zijn medevluchters en won met 10” voorsprong. Ronny Vande Vijver was de snelste van de achtervolgers voor Aimé De Laere, Rob Whetters (Aus) rijdend voor Hertekamp, Willy Scheers, Walter Planckaert, André Peirsman, Ronny De Bisschop en Frank Ebo.

    24-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    J.M. Fuente

    In de Giro kregen de renners vandaag twee ritten voorgeschoteld. Rit 4a de korte maar gevreesde voormiddag van Francavilla naar de flanken van de Blockhaus della Majella (1700m). Op de plaats waar Eddy Merckx in 1967 zijn eerste groot Girosucces behaalde, is er opnieuw zeer hard gestreden. Ditmaal moest de wereldkampioen berusten in zijn nederlaag en waren de inspanningen lonend voor een Spaans wonderduo dat iedereen blijft verrassen. Er werd zelfs een zeer duidelijke lijn getrokken en de rit gaf een dubbele vaststelling: de Spanjaarden zijn bijzonder sterk, en Eddy krijgt alleen de verantwoordelijkheid om dit geweld op te vangen. Winnaar werd de Spanjaard José-Manuel Fuente met 1’35” voorsprong op zijn landgenoot Miguel-Maria Lasa verder volgden Gianni Motta op 2’36” met in zijn spoor Marcelo Bergamo en Eddy Merckx. Fuente is de nieuwe leider. Twaalf renners kwamen na sluitingstijd binnen. Waaronder Basso en Bitossi en twee landgenoten Sercu en Stevens.

    Het tweede gedeelte was van Blockhaus della Majella naar Foggia was 210km. Een negental mocht spurten voor de zege en was het Wilmo Francioni die het haalde voor Enrico Paolini, Giancinto Santambrogio, Willy De Geest, Roger Swerts, Tony Houbrechts, Enrico Maggioni, Frans Mintjens en Mario Anni. Op 25” was Attilio Benfato de snelste van de groep waarin drie Belgen ontbraken, Huysmans, Vandenbossche en Spruyt zij eindigden op 42”. Fuente blijft leider.

    24-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Rik Van Linden

    Weinig deelnemers in de twee wedstrijden in België, 36 in Ninove en 40 in Zinnik. In Ninove heeft Rik Van Linden in de laatste drie kilometers harder gefietst dan de acht achtervolgers die hem op de hielen zaten en hield zijn 100m meters voorsprong gaaf tot aan de streep. In het begin van de wedstrijd heeft Lucien Van Impe een nummertje opgevoerd. Aan km 30 op een helling reed hij iedereen uit het wiel en had 20km verder al 2’ voorsprong en werd pas op 50km van het einde ingelopen. Na Rik van Linden werd dus op 100meter Dirk Baert tweede voor Ronald De Witte, Maurice Dury, Ferdinand Hermie, Jaak De Boever, Etienne Antheunis, Ward Janssens en werd Lucien Van Impe 9de. Op 2’40” was het Raf Van Bruwaene die voor plaats 10 de snelste was.

    In Zinnik moesten de renners 12 ronden van 12km afleggen. Na 5km waren het Ferdinand Van Rymenant en Roger Kindt die uit de groep wegreden en aan km 10 het gezelschap kregen van Jean-Pierre Berckmans. Vooraan vond van Rymenant in de zevende ronde het welletjes en liet zich uitzakken alhoewel de voorsprong van de drie toen 1’15” was. Julien Van Lint is toen de groep tot 40” van de leiders was genaderd alleen naar de leiders gereden. Op 2km van de streep is Julien dan voorgoed weg gereden en won met 15” op Jean-Pierre Berckmans en Roger Kindt. Op 35” werd Ludo Vander Linden vierde en was op 45” Alfons Debal de snelste van een groepje voor Rudy De Groote, Georges Vandenberghe, Eddy Cael en Paul Crapez.

    23-05-2012 om 04:23 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Na 110km versloeg Eddy Van Puymbroeck te Moerbeke-Waas zijn medevluchter Theo Dockx en werd 40” later Johan Hendrickx derde.

    In Tertre was Staf Van Gossum de snelste voor Jaky Declerck en Raf Declercq.

    23-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Ugo Colombo wint rit 3

    Rit drie in de Giro werd verreden tussen Porto San Giorgio en Francavilla over een afstand van 205km. Deze rit als vlak aangekondigd was in het tweede gedeelte vrij lastig zodat de renners niet veel strijdlust vertoonde. In het begin van de rit is Fuente ten aanval getrokken maar toen Gimondi, Tomas en Gösta Pettersson bij hem kwamen weigerde hij mee te werken. Op 20km van het einde op een steile helling is Fuente nog eens ten aanval getrokken, er volgde een reactie van Merckx ook Gösta Pettersson wou mee maar werd door Merckx uit het wiel gereden, en kwam Eddy tot bij Fuente. Even later sloten ook De Vlaeminck, Panizza en Lazcano aan. Terwijl in de achtervolging Gimondi, Zilioli,Motta en Pettersson elkaar de hand reikten, weigerde Fuente vooraan nog verdere medewerking. Het was enkel Roger De Vlaeminck die Eddy wou steunen maar ook niet kon verhelpen dat de achtervolgers kwamen aansluiten. Zodat er een kopgroep van een 20tal renners ontstond. In het zicht van de meet heeft Ugo Colombo toegeslagen en won met 15” voorsprong en werd ook leider. Voor plaats twee was Eddy Merckx de snelste voor Gianni Motta, Michele Dancelli, Franco Bitossi, Roger De Vlaeminck, Miguel-Maria Lasa, Davide Boifava, Felice Gimondi en sluit Georges Pintens de top10. De 2 landgenoten nog in de kopgroep zaten waren, Albert Van Vlierberghe als 12de en Jos Bruyère als 21ste.

    Te Grave in Nederland won na 110km Leo Duyndam voor Piet De Wit en Harm Ottenbros.

    23-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.West-Vlaamse Trofee

    .
    Martin De Clercq wint

    De vierde wedstrijd voor de West-Vlaamse Trofee werd verreden te Stasegem. Een eerste schifting bracht 16 renners vooraan. Op 20km van het einde versnelde de Oostvlaming Martin De Clercq. Op 3km van het einde kwam Roger Verschaeve bij de leider aansluiten, maar moest het in de spurt tegen de sterkere Martin De Clercq afleggen. Voor Martin is de overwinning in deze trofeekoers tot nu de mooiste bladzijde in zijn wielercarrière. Op 12” werd Rino Vandromme derde voor Daniel Moenaert en Patrick Geldhof. Freddy Maertens moest zich tevreden stellen met een elfde plaats.

    22-05-2012 om 06:17 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henegouwse Ster

    Laatste dag in de Henegouwse Ster te Wanfercée-Baulet met in de voormiddag een ploegentijdrit gewonnen door Vèlo-Club Liège voor Sport Gilly en Deerlijk. Na de middag was er een rit van 120 km dat werd gewonnen door Jacques Mean die ook al de eerste rit had gewonnen. Op 44” werd Daniël Desloovere tweede voor Jean-Claude Donckers. Vijf seconden later werd Michel Degrin 4de en Robert De Guchtenaere vijfde.

    In het eindklassement heeft Bernard Bourguignon 6” voorsprong op Bernard Draux en 15” op Eric Rosseel. Voor Luc Pratte was er op 26” plaats 4, en werd op 1’04” Gerry Catteeaw vijfde. Bij de ploegen was Vèlo-Club Liège de beste voor SV Deerlijk en Gilly Sport.

    22-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Slechts 19 renners aan de start te Adinkerke om er 90km te koersen. In een spurt met twee versloeg Marc Renier zijn medevluchter Gerry Boutry. Op 15” volgde Paul Van Nieuwenhuyzen die Noël Pottier, Hugo Vermeersch, Norbert Lesage, Michel Pollentier e.a. achter zich liet.

    In Beselare lieten 28 renners zich inschrijven en moesten 107 km afleggen. In een spurt met drie won Berthil Cael voor Jacky Vercaemer en Marcel Vandepoele. Van de eerste achtervolgers op 1’45” was het Jacques Breda die de snelste was.

    Bornem kreeg Alex Robberecht als winnaar hij had 50” voorsprong op Fil. Vervueren en Raf Nobels.

    Leo Huysmans won te Borsbeek voor Alfons Van Camp en Raymond Devos.

    In Bottelare werd Gerrit Declercq winnaar voor zijn naamgenoot Raf Declercq en Rudy Bauwens.

    Nederlandse zege te Grâce-Hollogne waar van de 37 vertrekkers Ben Koken zijn eerste overwinning behaalde. Voor Ludo Noels was er de tweede plaats en nog een Nederlander Jo Van Pol werd derde. Op plaats 4 eindigde Roger Loysch voor de Nederlander Hubertus Geilenkirchen.

    Nog een Nederlandse zege nu te Kieldrecht waar Cor Tuyt won voor Ernie Blommaert en André Verbraecken.

    Zijn tweede zege van het Pinksterweekeinde behaalde Yvan Benaets te Kortenaken. Man van de wedstrijd was wel Benny Paulissen die samen met Staf Verboven in de derde van de tien te rijden ronden ontsnapte. Al liet Staf zich in de achtste ronde uitzakken deed Benny alleen verder en kreeg het gezelschap van de plaatselijke renner André Coppers. Ook Omer Meeus en Yvan Benaets kwamen mee vooraan. In de spurt was het Benaets die het haalde voor André Coppers, Omer Meeus en Benny Paulissen. Voor plaats 5 op 1’27” was Jos Similon sneller dan Jozef Vonckx, Gustaaf Verboven, Willy Van aerschot, Luc Van Ouytsel en Omer Coeckaerts. Op 1’44” kwam Georges Bortels alleen toe en werd 11de. Het “peloton” mocht voor plaats 12 spurten zij hadden wel 6’30” achterstand en was Gustaaf Van Gossum sneller dan Eddy Nijs en was er voor tweelingbroer Marc Van Ouytsel een 15de plaats.

    Ook Jacques Martin behaalde zijn tweede zege van het weekend te Lessines versloeg hij in een spurt met twee yves Raveydts en werd op 30” André De Bilde derde.

    In Lokeren was Marc van De Putte sneller dan Rudy Heyns en Etienne D’Hollander.

    In Nazereth won Lucien De Brauwer zijn eerste wedstrijd met 45” voorsprong op Willy Jonkheere en Jean-Paul Spileers.

    Zijn vijfde zege behaalde Paul Collaer te Neerijse waar op 2’25” Henri Michiels zijn zoveelste ereplaats behaalde en Lucien Van Rompaey derde werd.

    Nederlandse zege te Queue-du-Bois waar 38 renners aan de start stonden en Cor Boersma zijn tweede zege in België behaald. Op plaats twee eindigde de Luxemburger Lucien Didier en werd Jos Civatone (Ita) derde.

    Op de tweede dag te Rumes won Lucien De Wilde voor Noël De Backer en Henri Wats.

    In de Sterrit te Sint Agatha Berchem was Karel Rottiers sneller dan Staf Van Cauter, Pierre Buslot, Luc De Croock en werd Alex Van Linden vijfde.

    Van de 42 renners te Tielen was Jos Van Nijlen uit Oud-Turnhout de beste voor Achiel De Peuter die op 50 meter volgde met in zijn spoor Roger Lemmens, Jos Jacobs, Walter Bellemans, Frans Van den Berk, August Van Looy en Melchior Avonds. Op 2’30” won Roger De Backer de spurt voor plaats 9.

    In Wolvertem ging de zege naar Jean Maris voor Eddy Van Hoof en August Van Laethem.

    22-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De Polymultipliée verreden op de omloop van Paron te Sens in Frankrijk is gewonnen door de Nederlander Joop Zoetemelk die de 154,9 km aflegde in 4.14’50”. Op 4” werd Jacques Botherel tweede, Jean-Pierre Danguillaume als derde volgde op 52” met in zijn spoor Raymond Delisle. Als vijfde op 1’01” eindigde Désiré Letort. Raymond Poulidor moest tevreden zijn met een 14de plaats op 3’27”. Onze landgenoot Eric Leman werd 20de hij had 8’40” achterstand. De Trofee Claude Tillet werd gewonnen door Peugeot.

    In Bayonne eveneens in Frankrijk won Luis Ocana een wedstrijd van 130km en volgde onze landgenoot Walter Godefroot als tweede op 30” en werd Charly Grosskost derde.

    22-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Eerste aanvaller Raf Van Bruwaene

    Bij Eddy Wally in Ertvelde was er de 28ste ronde van Oost-Vlaanderen waar men 67 renners mocht ontvangen. Hier was de eerste aanvaller Raf Van Bruwaene maar zou voor men in Deinze kwam al opnieuw worden gegrepen. Na een poging van Dury en Vanryckeghem die niet lang stand hield, was het bij een premiespurt te Voorde gewonnen door Bukacki voor Vanclooster dat de beslissing viel. De twee gingen door en kregen nog 8 anderen mee,en hadden bij de terugkeer in Ertvelde al 4’ voorsprong. Bukacki reed lek maar zou na een lange inspanning zijn plaats vooraan opnieuw innemen. De koplopers waaruit Aimé De Laere door pech wegviel, zijn dan in het achteruitgeslagen peloton terecht gekomen. Noël Vanclooster nam 50 meter voorsprong en behield deze tot op de streep. Voor plaats twee was Richard Bukacki de snelste voor Roger Loysch, Ronny Vande Vijver, Maurice Dury, Willy In ’t Ven, Herman Beyesens, Willy Van Malderghem, Johan De Muynck. Op 3’20” werd Herman Vansprinel 10de voor August Herrijgers en Eddy Goossens. Fernand Hermie kwam 20” later als 13de over de streep. Het peloton volgde op 3’50” en was Daniël Vanryckeghem de snelste voor plaats 14.

    Ook de liefhebbers reden te Ertvelde en won na 77km Willy Govaerts met 20” voor Romain Vercauter en Jozef Hendrickx. Lierse B.C. was de beste ploeg.

    In Cras-Avernas kwamen 47 renners opdagen voor de twintigste Haspengouwse Pijl. Eerste aanvaller was Julien Knockaert die reeds na 29km er vandoor reed en haalde tot 2’50” voorsprong. Georges Barras en Julien Van Geerbergen zijn even op zoek gegaan naar de leider, maar werden opnieuw ingelopen. Te Awans na 86km waren het Sohet, Thomas, Gilson en Aerts die in achtervolging gingen naar de leider, en hem na enkele kilometers vervoegden. Te Ouffet aan km 100 was het leidersgroepje tot 17 renners uitgebreid. Aan km 145 te Hannuit ging Roger Kindt uit de kopgroep in den aanval en reed 15” voorsprong bijeen. Ondertussen waren Schepers, Sohet, Doyen en Bracke bij de 16 achter Roger komen aansluiten. Kindt die tot 35” had kunnen uitlopen werd in de derde kleine ronde opnieuw ingelopen. Verschillende renners hebben nog getracht solo naar de meet te rijden, maar was het uiteindelijk Vanconingsloo die op 5km van het einde kon wegrijden. Georges won met 35” voorsprong op Jos Van Olmen, Georges Barras, Frans Staes, Emile Cambre, Leon Thomas, Alfons Debal, Michael Wright (Gbr), Hugo De Haes, Roger Gilson (Lux), Maurice Eyers, Marc Sohet, Paul Crapez, Roger Kindt, Paul Aerts, Wim Schepers (Ned), Ferdinand Bracke, Johny Schleck (Lux), Luc Van Goidsenhoven en André Doyen. Wat nog overschoot van achtervolgers mocht op 5’15” spurten voor plaats 21 en was Camille Sohier sneller dan Raymond Steegmans e.a.

    Bij de liefhebbers te Cras-Avernas mocht Leonard Engelen de zegebloemen in ontvangst nemen, voor Freddy Lismont, Jan Swinnen, Paul Beirnaerts, P. Neve, José Clabots, Maurice van Elderen en Roger de broer van de winnaar werd laatste van de achtkoplopers, maar had wel hard gewerkt om zijn broer aan de zege te helpen. Voor Leonard Engelen is het na 3 maanden rust wegens zijn val in de Antwerpse zesdaagse op 12/2 zijn eerste overwinning. Het is pas sinds 1/5 dat hij weer koerst. Toch hadden een 3e, 4e, 5e,twee 6e en een 12e prijs hem weer vertrouwen gegeven.

    22-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    De tweede rit in de Giro werd met start in  Ravenna en eindigde na 212km op de Fermo een klim van 321 meter. Een misrekening van Eddy Merckx heeft hem de zege gekost. Eddy had Joseph Bruyère in de slotkilometers voorop gestuurd. Toen Lasa in de achtervolging ging op Bruyère was het Eddy die meeging maar niet overnam. Jos hield het evenwel niet vol en kwamen ook de anderen terug. Het was Gianni Motta die het haalde voor Franco Bitossi, Marino Basso, Eddy Merckx, Roger De Vlaeminck, Albert Van Vlierberghe, Silvano Ravagli, Felice Gimondi, Davide Boifava en Ole Ritter sluit de top 10 . Na de rit liet Eddy verstaan dat Bruyère weer eens had gefaald, en indien hij met Lasa had meegewerkt er niemand nog zou terug gekomen zijn. Nu werd hij nog verrast door zijn tegenstrevers die de spurt heel wat beter hadden voorbereid. Basso blijft leider.

    22-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste

    .
    Theo Verschueren

    Op de zomerbaan van Leicester won onze landgenoot Robert Van Lancker de snelheid voor de Nederlander Lijn Loevesijn, de Australiër Gordon Johnson en de Italiaan Giordano Turrini.

    In Nederland te Oudenbosch eveneens op een zomerbaan heeft onze landgenoot Theo Verschueren voor 4.000 toeschouwers een stayerswedstrijd over 3 series gewonnen. In de eerste over 60 ronden was het Jaap Oudkerk die won met een tijd van 13’50”. Serie twee eveneens over 60 ronden was voor Cees Stam zijn tijd was 13’10”. De finale werd verreden over 80 ronden van 190 meter en werd dus Verschueren achter Koch in een tijd van 17’59” winnaar. Plaats twee was voor Piet De Wit achter Walrave, derde werd Gérard Koel achter Van Roey, plaats 4 was voor Cees Stam achter Stakenburg en Jaap Oudkerk als 5de had De Graaf als gangmaker.

    21-05-2012 om 10:23 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Nederland was er de Omloop van de Kempen over een afstand van 181,4km. Winnaar werd Jan Spetgens voor Hennie Kuiper, Bert Broere, Dick Groen en Harry Van Groezen.

    21-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Rob Kroep

    De Nederlander Rob Kroep had te Beyne Heusay 3” voorsprong op Jos Civatone de in Frankrijk geboren Italiaan wonende in België en werd Nico Crommen derde.

    Na gisteren nu opnieuw prijs voor Jean-Paul Spileers, te Elsegem waar men slechts 18 renners mocht inschrijven. Plaats 2 was voor Marnix Lannoo en werd Abel Holvoet derde.

    Te Geel-Winkelomheinde kwamen 32 renners aan de start om 102km te koersen. Gustaaf Wens had aan 10 meter voorsprong genoeg om te winnen. De Nederkander Cees Swinkels werd tweede voor Marc Verbeek, Walter Bellemans en maakte Willy Govaerts de top5 vol.

    Te Hoepertingen kreeg men 26 renners aan de start, zij moesten 4 kleine, 5 grote en nog een 4 kleine ronden afleggen om aan 105 km te komen. Reeds in de eerste kleine ronde waren er 3 die wegreden, Paulissen, Louwet en Marx, die elkaar goed verstonden. Bij het begin van de eerste grote ronde was hun voorsprong 1’15”. Een achttal ging in de tweede grote ronde op zoek naar de leiders en zouden daar in de volgende in slagen. Op het einde van de vijfde grote ronde waren het Paulissen, Michotte en Neven die de anderen achterlieten. In de laatste ronde liet Benny Paulissen de twee anderen achter en won met 50 meter voorsprong op Theo Michotte en Roland Neven. Op 30” won Paul Vanelderen de spurt van de eerste achtervolgers voor Leonard Engelen, Gaston Louwet, Frans Lemmens, Luc Pels en José Clabots. Henri Marx die ook mee vooraan had gereden werd pas 15de in een groepje op 1’30”.

    In Lovendegem werd er een criterium van 72km verreden waarvoor 45 renners kwamen afgezakt. Het werd een vierde zege voor Jacky De Clercq met in zijn spoor Pierre Van Renterghem, Eric Serler, Martin Lameire, Daniël Pauwels e.a.

    Voor Patrick Geldhof was het te Marke waar slechts 20 renners kwamen afgezakt zijn derde overwinning. Hij had 25” voorsprong op Alain Depuydt die zelf 30” voor Didier De Keyvere eindigde.

    Bij de 48 renners die aan de start kwamen te Meeuwen waren er 24 Nederlanders en 1 Duitser. Een kopgroep van 12 heeft niet geduld dat er nog anderen zouden aansluiten en liepen tot 3’ uit. Het is op 1km van de streep dat Gustaaf Put wegreed en ondanks een hevige reactie van de Nederlander Ant. Lubke met 50 meter voorsprong won. Op 100 meter was Albert Segers voor plaats 3 de snelste voor Robert Reeckmans, Frans Van de Berk, de Duitser Karl Ernst Beckers, Roger Loysch, Willem Bellemakers (Ned), Jan Jorissen, Manu Snellinx, Mathieu Jame en Johan Luske (Ned) als twaalfde.

    Eindelijk een zege voor Rudy Rijpens die de beste was van de 59 die zijn vertrokken in Muizen bij Mechelen. In zijn spoor volgden, Willy Verschueren, Roger Lemmens, Ludo Bruylandts,Franky Franssens, Willy Vandewouwer e.a.

    Zijn vierde zege behaalde Antoine Bauwens te Nederhasselt na 110km was hij sneller dan Lucien De Brauwer. Voor plaats drie op 1’10” won Roger Van Den Eede voor Ghislain De Clercq, Eddy Van Den Bossche e.a.

    Slechts 19 renners aan de start te Neder-over-Heembeek waar na 140km Frans Van Looy zijn tweede zege behaalde. Stonden mee op het podium Jos Despetter en Jean-Pierre Nicolas.

    Zijn eerste zege behaalde Eddy Vantieghem te Rumes waar 33 renners aan de start kwamen. Na 108km had hij 5” voorsprong op Willy Van Houtte die de snelste was van zes, 3de werd Victor Demesmaecker dan volgden Michel Legat, Jacques Van cauwenberghe, Claude Coppieters en Christian Dufour.

    In Schepdaal kwamen 34 renners aan de start en was het Louis Verreydt die na 125km 1’ voorsprong had op Luc D’Hoekers die Herman Deneys en André De Bilde voor plaats twee versloeg. Op 1’45” werd Guido Verheyden vijfde voor Staf Hermans, August Van Laethem e.a.

    Yvan Benaets was al aan zijn vierde zege te Testelt waar 35 renners de start namen. Hij versloeg zijn 3 medevluchters, Omer Meeus, Marc Van Ouytsel en Flory Van Hooydonck. Op 30” werd Luc van Ouytsel vijfde.

    Jacques Martin zijn derde zege behaalde hij te Walhain St.Paul waar hij de beste was van 39. Voor Henri Michiels was het nog maar eens net niet. Freddy Libouton werd derde voor André Bijnaerts en André Vermaelen.

    Te Liek in het Frans Oleye een deelgemeente van Borgworm kwamen 47 renners aan de start en mochten 100km afleggen. Het was al voor de vijfde maal deze maand dat Pedro Pardo won. Op de dichtste ereplaatsen eindigden Yvan Thomanne en Freddy Renson.

    Slechts 19 renners kwamen naar Wervik afgezakt, en kon Roger Verschaeve 15 meter over houden op Freddy Maertens, dan volgde op 30” Bertil Cael en werd op 40” Valeer Van De Casteele vierde voor Raoul Lecluyse.

    Het criterium van Wetteren is met 31 renners gestart, zij moesten slechts 70km afleggen. Raf Constant was de snelste voor Hilaire De Cocker en Dany Heyns.

    Tweede dag in de Ster van Henegouwen, waar de renners te Wanfercée-Baulet een rit van 140km kregen voor geschoteld. Bernard Bourguignon won voor Bernard Draux, André De Mol, Gerry Catteeuw en Robert Fontaine. Bourguignon is de nieuwe leider.

    21-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!